Uddannelsesrådet. Referat. 9. oktober 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesrådet. Referat. 9. oktober 2014"

Transkript

1 Uddannelsesrådet Referat 9. oktober 2014

2 Uddannelsesrådet Tid: Torsdag d. 9. oktober 2014 kl Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK), Lars Grassmé Binderup (prodekan HUM), Martin Svensson (institutleder NAT), Ole Friis (prodekan SAM), Simon Torp (dekan HUM, formand). Øvrige deltagere under punkt 2. De studerende i centrum (kl ): Andreas Munk Jensen, Birgitta Wallstedt, Dina Andersen, Kim Erik Jensen, Thomas Kaarsted. Afbud: Sekretariat: Christian Nielsen, Bertil F. Dorch, Jørgen Schou, Merete Munk, Simon Damkjær Olesen. Annette Schmidt, Charlotte Hundstrup Nielsen (Studieservice) Agenda: 1. Opfølgning fra sidste møde - Godkendelse af referat - Formanden orienterer 2. De studerende i centrum Jakob Ejersbo deltager 3. Studiefremdrift 4. Kompetenceprofiler for undervisere Birgitta Wallstedt deltager 5. EU-udbud for e-læringssystem Lise Petersen deltager 6. Kvalitet Nisrin Adel Hamad deltager - Prækvalifikation 7. Opgørelse undervisnings- og vejledningstimer 8. Pædagogisk opkvalificering af undervisere 9. Undervisningsportfolio 10. Uddannelsesportefølje og dimensionering 11. Eventuelt

3 Punkt 1: Opfølgning fra sidste møde Godkendelse af referat Uddannelsesrådet bedes godkende referatet fra mødet d. 10. september. Referatet blev godkendt. Formanden orienterer Orientering fra formanden vedr. relevante punkter fra direktionsmøderne. Referat af punktet: Formanden orienterede om direktionens arbejde med dimensionering som følge af ministerens udmeldte dimensioneringsmodel.

4 Punkt 2: De studerende i centrum a) Status b) Kompetenceprofiler Jakob Ejersbo deltager c) Læringszone nyt projekt d) Jobskabelse og iværksætteri - Career Management Skills e) Læringsrum og undervisningsteknologi f) De studerende i centrum i fremtiden Punkt 2 a: Status Nedenfor er en kort gennemgang af status i projekt De studerende i centrum for oktober Indstilling: Styregruppen bedes tage orienteringen til efterretning. Referat af punktet: Dina gennemgik kort orienteringen. Da Mit SDU er så stort et projekt, er det også meget tidskrævende. Projektet har taget fat på et par af de vigtige kommunikationsområder - Platformsdiskussionen, herunder det personlige skema - Studiestartskommunikationen - Det internationale område, med første fokus på de udgående studerende Der er dog vigtig information til og kommunikation med de studerende som rent tidsmæssigt ikke vil kunne nås i projektperioden, og som derfor skal udvikles efterfølgende. Birgitta tilføjede, at der til den årlige læringskonference allerede er ved at være fuldt booket. Over 160 personer har tilmeldt sig, hvoraf ca. 90 af dem er fra SDU. Beslutning: Styregruppen/Uddannelsesrådet tog orienteringen til efterretning.

5 Punkt 2 b: Kompetenceprofiler Indstilling: Styregruppen/Uddannelsesrådet bedes tage forslaget til kompetenceprofiler for ansatte og frivillige studerende til efterretning og godkende forslag til høringsproces for hhv. kompetenceprofiler for ansatte og kompetenceprofiler for studerende. Referat af punktet: Jakob Ejersbo deltog og indledte punktet med at præsentere indstillingen. Profilerne for de studerende ansatte og frivillige er sidste element af delprojektets arbejde. Denne målgruppe er særlig i den henseende, at de både ser problemstillingerne fra ansatte/frivillige perspektiv og fra et studenterperspektiv, og kompetenceprofilerne for gruppen er derfor blevet behandlet for sig. En vigtig pointe er, at profilerne opfordrer organisationen til at bruge de studerende og sikre, at de har de rette kompetencer. Kommentarer: Andreas efterlyste inddragelse af de studerende i høringsprocessen for undervisernes profiler. Der var enighed om at processen var fin, men at de studerende skal inddrages ved at profilerne sendes i skriftlig høring. Kompetenceprofiler for ansatte og frivillige studerende behandles igen i Styregruppen/Uddannelsesrådet efter høringen. Lars opfordrede til en gennemskrivning af profilerne så man bruger samme begreber, hvilket vil blive gjort efter høringsfasen. Det er derudover vigtigt, at man i profilerne kan skelne mellem hvilke udviklingselementer, der er afhængige af hinanden. Beslutning: Styregruppen godkendte indstillingen med den tilføjelse, at der skal køres en skriftlig høring ift. kompetenceprofil for undervisere efter SG-mødet, så de studerende får mulighed for at kommentere disse.

6 Punkt 2 c: Læringszone nyt projekt Indstilling: Styregruppen/Udannelsesrådet bedes drøfte og godkende kommissorium for Læringszonen herunder organisering og budget på kr Referat af punktet: Thomas Kaarsted præsenterede forslaget til et nyt projekt. Projektet er et forsøg på at lave et generisk læringstilbud for de studerende, hvor de ikke-fag-faglige læringstilbud samles i et one-stop-shop for læring et læringsmiljø som også fagmiljøerne mener, der er behov for. Formålet er overordnet set, at læringsmiljøet skal hjælpe med at fastholde de studerende bedre samt øge deres arbejdsmarkedsparathed. Der er stadig elementer i konceptet, der endnu ikke er helt udarbejdet, særligt peer to peer konceptet og evalueringen af læringsmiljøet. Dette vil man dog blive klogere på i løbet af projektet. Kommentarer: Overordnet styregruppe er De studerende i centrum indtil udgangen af 2015, hvorefter ansvaret skal overdrages til Uddannelsesrådet. Der skal gerne i god tid inden projektudløb laves en evaluering og vurdering af en evt. videreførelse af projektet. Styregruppen var enig om, at det er et godt projekt og havde følgende opmærksomhedspunkter: Studielederne kan også bruges til at gøre de studerende opmærksomme på tilbuddene Det er vigtigt at fagmiljøerne involveres i processen, så der bl.a. kan tages højde for fakulteternes forskellige metodebrug, tværfaglige elementer, o.l. Læringsmiljøet må ikke blive en erstatning for de fag-faglige elementer, men skal være et supplement med fokus på studiekompetencer. Andreas forslår derudover at de studerende repræsenteres med én studerende i projektgruppen og tre studerende i advisory board. I forhold til økonomien orienterede Dina om, at der er midler tilovers fra nogle af de andre projekter, som derved kan bruges til dette projekt. Beslutning: Styregruppen godkendte Læringszone-projektet og det dertilhørende budget på kr ,-. Derudover udvides projektgruppen med én studenterrepræsentant og Advisory board udvides med tre studenterrepræsentanter.

7 Punkt 2 d: Jobskabelse og iværksætteri Career Management Skills Indstilling: Styregruppen/Uddannelsesrådet bedes tage status-afrapporteringen til efterretning og godkende bevillingen til forsættelse af projektet i 2015 på kr Referat af punktet: Jakob Krummes indledte indstillingen. Vi har fået et år til at udvikle og eksekvere projektet Career management skills. Projektet er lykkedes over forventning. Udover tilbuddet med ekstra curriculære aktiviteter, er det lykkes at få nogle indsatser ind i studieordninger. Derudover er projektet blevet taget exceptionelt godt imod af de studerende. Kommentarer: Styregruppen var enig om, at projektet skal fortsætte og tilføjede at Projektet i 2015 skal sikre, at alle fakulteter bliver del af indsatsen. Den nye bevilling også skal dække afholdelsen af eksamen for efterårssemesteret i Der i løbet af efteråret 2015 skal komme en indstilling om, hvordan projektet kan videreføres og finansieres. Beslutning: Styregruppen godkendte at projektet kan fortsætte i 2015 med en bevilling på kr ,-.

8 Punkt 2 e: Læringsrum og undervisningsteknologi nye ansøgninger Indstilling: Det indstilles at Uddannelsesrådet godkender projektgruppens forslag om, at bevilge i alt kr ,- til projekt 6, med fuld bevilling projekt 2-5, der bliver betinget godkendt ud fra de beskrevne kriterier, samt at projekt 1 afvises. Derudover indstilles det at Uddannelsesrådet godkender oversigten over, hvilke indsatser projektets resterende midler på ca. 1.4 mio kr. skal bruges på. Referat af punktet: Kim Jensen præsenterede punktet, da Torben Damgaard ikke selv havde mulighed for at deltage. Indsats nr. 2 og 6 er allerede tidligere blevet forhåndsgodkendt af styregruppen, der dengang dog bad om yderligere præcisering af indhold og budget. Forslaget til anvendelsen af de resterende midler i projektet er ikke nærmere beskrevet, og der mangler et egentligt budget herfor. Kommentarer: Birgitta foreslår at konferencen i november 2015 bl.a. kan sætte fokus på læringsrum og undervisningsteknologi. Morten gjorde opmærksom på at nogle af projekterne har karakter af drift, og at der skal være opmærksomhed på at indsatserne skal sikre et fokus på udvikling. Hertil tilføjede Dina at der for indsatserne er en forpligtelse om at vidensdele erfaringerne. Derudover var der enighed om at projektets fokus har været på lokale indsatser, men at der mangler et fokus på et generelt billede af SDU s brug af læringsrum og undervisningsteknologi. Beslutning: Styregruppen godkendte de indstillede indsatser og de dertilhørende vurderede udgifter. Projektgruppen skal til kommende møde indsende yderligere beskrivelse og budget for forslaget om anvendelse af det resterende budget. Derudover skal projektgruppen i den afsluttende fase sikre at der også udarbejdes en indstilling for SDU s mere generelle brug af Læringsrum og undervisningsteknologi.

9 Punkt 2 f: De studerende i centrum i fremtiden Indstilling: Styregruppen/Uddannelsesrådet bedes på baggrund af indstillingen overordnet drøfte den videre proces for projekt De studerende i centrum. Referat af punktet: Dina præsenterede kort punktet, der var på dagsordenen for at påbegynde de indledende drøftelser om, hvordan overgangen fra projekt De studerende i centrum til integration i organisationen og evt. forsat udvikling efter udløb af projektet ultimo 2015 kan ske, samt for at få en tilkendegivelse af, om overvejelserne går i den rigtige retning. Styregruppen/Uddannelsesrådet havde følgende kommentarer og overvejelser: SDU sætter de studerende i centrum: Simon startede med at nævne, at han havde drøftet oplægget med direktionen. Der var enighed om, at De studerende i centrum efter 2015 skal stoppe som projekt, men at det ikke skal stoppe som indsats. Ånden bag projektet og de gode resultater skal indlejres i organisationen og videreføres i driften. SDU har opnået et meget værdifuldt brand med at sætte de studerende i centrum, og det er vigtigt at videreføre brandet, samt afsætte midler til aktiviteter, der understøtter budskaberne bag De studerende i centrum. Studenterindgang og samarbejde: Studenterrepræsentanterne roste den overordnede organisering af projektet, der har givet de studerende én fast indgang, hvor de kan henvende sig ang. sparring om/igangsættelse af gode initiativer. Denne funktion er af stor værdi og er vigtig at fastholde fremover. Der var opbakning hertil fra styregruppen, da der stadig vil være behov for at føde nye idéer. Student Life i Studieservice blev derudover nævnt som forankringsmulighed, der kan medtænkes i overvejelserne. Det har været en enorm gevinst for projektet, at inddrage og arbejde tæt sammen med de studerende. Det er vigtigt at det tætte samarbejde videreføres i den fremadrettede udvikling af universitetet. Styregruppen/Uddannelsesrådets anbefalinger Styregruppen/Uddannelsesrådet kan komme med anbefalinger om videreførelse, men prioriteringen heraf skal træffes på baggrund af en vurdering med de respektive områdeansvarlige. Igangværende processer skal gerne medtænkes i anbefalingerne, hvor fx kvalitetspolitikker, udmøntningen af strategi 2020, o.l. kan blive et fremadrettet forankringssted for nogle af indsatserne.

10 Ikke alle projekter kan/bør videreføres, og der skal i overvejelserne også indgå en vurdering af forholdet mellem værdien, den økonomiske udgift, samt fordelen i forhold til eventuelle andre indsatser på området. Økonomi: Når Styregruppen forslår en videreførelse af initiativer, er det vigtigt, at der er stor åbenhed omkring det reelle ressourceforbrug og de økonomiske konsekvenser. De enkelte enheder skal gerne komme med en egen vurdering heraf. Der skal derudover være opmærksomhed på eventuelle følgeudgifter der først kommer i Beslutning: Styregruppen/Uddannelsesrådet har haft en indledende drøftelse af De studerende i centrum i fremtiden, og de ovenstående overvejelser skal medtænkes i den fremadrettede udarbejdelse af anbefalingerne. Yderligere udvikling og kvalificering heraf: Der er behov for en vurdering af, hvad der ellers sker af udvikling i organisationen bruger vi ressourcer på at videreføre ét initiativ, så tages disse ressourcer fra et andet område. Projektkontoret kontakter de relevante områdechefer til en indledende snak om dette. Anbefalingerne skal forholde sig til, hvilken værdi det har for de studerende. Anbefalingerne skal ligeledes forholde sig til hvilke kriterier, der lægger til grund for en prioritering af, at et delprojekt videreføres. Simon (formand for Uddannelsesrådet) tager en indledende drøftelse med konstitueret direktør Bjarne G. Sørensen om de økonomiske budgetrammer i 2016 og videre frem ift. videreførelsen af delprojekter Projektkontoret udarbejder en ny indstilling til styregruppe/uddannelsesrådsmødet den 17. december 2014.

11 Punkt 3: Studiefremdrift Sagsfremstilling: Uddannelsesrådet har ad flere omgange drøftet Fremdriftsreformens indhold og implementering. Fremdriftsreformen kan i Uddannelsesrådet anskues ud fra tre perspektiver: 1) De tekniske og juridiske forhold Herunder implementering, praksisudvikling, processer og systemunderstøttelse. Overvejelserne understøttes af oplæg fra Studieservice og SAKadm. og taskforce til beslutning af model for håndtering af tilmeldingskravet på SDU. 2) Mulighedernes land Tiltag som universitetet, fakulteterne og uddannelserne kan igangsætte med fokus på at opnå målene med fremdriftsreformen for de studerende og for universitetet. 3) SetUp Herunder vejledningstilbud, ressourcebehov, analyse og evaluering af konkrete tiltag og de studerendes adfærd med henblik på korrigerende eller supplerende tiltag På sidste møde i uddannelsesrådet blev det besluttet, at Uddannelsesrådet skulle se på de muligheder, universitetet har for at dæmme op for eller hjælpe de studerende, der er udfordret af de nye rammer og som kan hjælpe universitetet til at nå de strategiske mål for eksempelvis internationalisering og nedbringelse af de studerendes studietid jf. punkt 2 oven for. Det vil desuden være et vigtigt signal, at de studerendes universitet tager hånd om de studerende, udover de tilpasninger, der sker strukturelt og i forhold til nye studieordninger, eksamensformer m.v. Som eksempler kan nævnes: Sommerskoler som kan medvirke til opsamling af manglende fag efter dumpet eksamen, udlandsophold, supplering af adgangskrav til kandidatuddannelser (max 15 ects.), udbud af valgfag, eksamensafvikling etc. E-læring, digital undervisning til bl.a. udbud af sommerskoler. Mobilitets-praktikvinduer som gør det praktisk muligt og motiverende for de (flere) studerende, der ønsker et udlandsophold eller praktikophold som et led i deres studium. Obligatorisk vejledningstilbud mellem 1. og 2. eksamensforsøg for alle studerende, der dumper 1. eksamensforsøg for at sikre, at så mange som muligt består 2. prøveforsøg. Læringsrum og specialeworkshops for studerende, der skriver bachelorprojekter og specialer f.eks. kom godt i gang med specialet, forberedelsesaktiviteter integreret i undervisning m.m. Uddannelsesrådet besluttede, at første drøftelse af mulighederne skulle tage udgangspunkt i en orientering om de aktiviteter, fakulteterne allerede har planlagt eller planlægger på området. Fakulteternes oversigter er vedlagt som bilag.

12 Det indstilles: at Uddannelsesrådet på baggrund af orienteringen overvejer temamøde(r) for at drøfte mulighederne, herunder, hvor der bør træffes universitetsbeslutninger i forhold til en fælles indsats eller en fælles praksis at Uddannelsesrådet drøfter, om der bør nedsættes arbejdsgrupper til konkretisering af forslag og/eller med henblik på at finde løsninger på aktuelle udfordringer eksempelvis vedrørende supplering til kandidatuddannelserne Bilag: Fakulteternes bidrag (nedenfor er bidrag fra Det Humanistiske, Tekniske og Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Referat af punktet: Ole Friis indledte med at nævne, at problemet fremadrettet er hele diskussionen omkring dispensation. Dette sorterer under Studienævnene, men man kunne diskutere om man evt. burde have guidelines (fælles retningslinjer) for hvornår noget er usædvanlige forhold. Århus har fx lavet fælles praksis på området. Det blev endvidere drøftet, at man endnu mangler at løse forholdet ift. internationalisering, mobilitet universiteterne imellem samt mobilitet ift. professionsbachelorer. Martin Svensson nævnte, at merit potentielt set er en stor udfordring for de nye studerende. Det blev bemærket, at der også arbejdes med dette i SAK-adm. Birgitta Wallstedt indledte drøftelsen omkring summer schools og spurgte om man tænkte summer schools og e-læring sammen samt om summer schools skal fungere som både behandling og forebyggelse? Det vil være vigtigt at finde frem til et godt koncept for dette. Ole Friis bemærkede, at man ville gøre brug af summer schools med henblik på suppleringskurser. Lars Binderup nævnte, at der har været en arbejdsgruppe i gang ift. summer schools med bl.a. deltagelse fra SAMF. Birgitta nævnte, i denne forbindelse, at Sundhedsvidenskab har gang i en summer school som kvalifikation til kandidatuddannelsen. Sekretariatet vil undersøge, hvad der forekommer af aktiviteter på området og få Birgitta Wallstedt koblet på. Med afsæt i denne afdækning planlægges et første temamøde omkring dette. Yderligere temaer til denne drøftelse kan sendes til Charlotte chuni@sdu.dk Henning Andersen bemærkede, at Task forcen vedr. tilmelding til relevant studietrin, som sorterer under tekniske/juridiske forhold i denne drøftelse, vil være klar med en indstilling for delleverance 2 på Uddannelsesrådets møde i november.

13 Punkt 4: Kompetenceprofiler for undervisere Indstilling: På mødet i august drøftede Uddannelsesrådet kompetenceprofiler for undervisere og blev enige om, at dokumentet skulle præciseres yderligere. Birgitta Wallstedt har derfor udarbejdet nyt udkast hertil. Uddannelsesrådet bedes tage den uddybende forklaring af højeste niveau for kompetencer for undervisere til efterretning og beslutte at sende kompetenceprofilerne for alle medarbejdergrupper videre til behandling i direktionen. Referat af punktet: Birgitta Wallstedt orienterede om det reviderede udkast af kompetenceprofiler for undervisere. Der er sket redaktionelle ændringer, så figuren nu illustrerer, hvordan man kan bygge ovenpå. Samtidig pointerede Birgitta, at uddannelsesledelseskompetencer blot beskriver nogle af de kompetencer, man kan have. Derudover er kompetenceudviklingstilbuddene ændret og der er blandt andet, jf. figuren, netværkstilbud og mulighed for at deltage i konferencer. Birgitta forklarede, at det der er placeret yderst (til højre på figuren) er drevet af medarbejder interesser og ledelsens behov. Det forudsættes ikke, at man skal sætte sig ind i en hel ny faglighed, men at man er selvreflekterende på hele undervisningssituationen samt reflekterer over egen praksis. Lars Binderup tilføjede, at det var fint at skelne mellem undervisnings- og ledelseskompetencer. Martin Svensson nævnte, at universitetspædagogik/universitetspædagogisk(nævnt i figuren) kan forvirres med universitetspædagogikum. Formanden foreslog derfor, at man kunne overveje at finde et andet ord end dette. Uddannelsesrådet så velvilligt på det reviderede udkast og tiltrådte indstillingen.

14 Punkt 5: EU-udbud for e-læringssystem Sagsfremstilling: Den udvidede task-force, bestående af Bill Busch Kyed, Bjarne Nielsen, Kurt Gammelgaard Nielsen, Thomas Gulløv Longhi, Søren Lauridsen, Søren Sten Hansen, Dorthe Majlund Sørensen, Maria Kyung Overgaard, og undertegnede har nu færdiggjort kravspecifikationen, og udformet det øvrige udbudsmateriale, som rundsendes. Martin Dollerup Nielsen (systemansvarlig for Blackboard) har i vid udstrækning deltaget i arbejdet. Udbudsmaterialet består af et kontraktudkast og en række bilag, hvoraf især Bilag 4, 5 og 6 har været genstand for overvejelser i task-forcen, hvorfor jeg vil bede Uddannelsesrådet om at fokusere på de tre bilag. Det øvrige materiale er meget udbudsteknisk. Kontrakten er udformet af Bill Busch Kyed, og lægger sig forholdsvis tæt op ad den nuværende kontrakt, og en stor del af dette kan betegnes som standard. Vi har dog i den nye kontrakt lagt vægt på at en aftale med en ny leverandør skal træde i kraft allerede 1. marts 2015, således at SDU har mulighed for at implementere det nye system (incl. opsætning, kursusskabeloner, retningslinjer for brug, brugeruddannelse, evt. pædagogiske modeller m.m.) og sørge for overførsel af data før den nuværende kontrakt udløber. Dermed kan systemet gøres klar til at tages i brug pr. 1. august Desuden har vi lagt vægt på at vi efter kontraktens udløb bevarer brugsretten i 6 måneder, således at brugerne og systemadministratorer har mulighed for at gå tilbage til det gamle system efter at et nyt evt. er taget i brug. Det har også været nødvendigt at lave to spor i dele af udbudsmaterialet, ét for intern hosting på SDU og ét for hosting ved leverandør. Vi hoster Blackboard-systemet på SDU, og det er der nogle fordele ved, men udviklingen viser at det ikke kan udelukkes at det kan blive relevant at få det hostet ved leverandør. Derfor beder vi om tilbud på begge dele. Det samlede udbudsmateriale blev den 30. september diskuteret på et møde hvor task-forcen, og hovedparten af den arbejdsgruppe som udformede kravspecifikationen deltog. Der var flere gode kommentarer, blandt andet til Bilag 4, 5 og 6, hvoraf enkelte punkter mangler afklaring (se under de enkelte bilag). Der hersker enighed om hovedparten af materialet. Indstilling: Uddannelsesrådet bedes godkende at udbudsprocessen fortsætter efter Projektbeskrivelsen, således at udbudsmaterialet offentliggøres den 27. oktober. Uddannelsesrådet bedes godkende kontraktudkast og bilagene 1, 2, 4 og 5. Bilagene 3, 6 og 7 afventer afklaring, og vil efterfølgende blive fremsendt til orientering og godkendelse.

15 Referat af punktet: Lise Petersen orienterede kort om bilagene. Det var vigtigt for flere medlemmer af Uddannelsesrådet, at vi skærper kravet til svartider, så det går hurtigere end det, vi kender i dag. Formanden ytrede, at der virker til at være tilfredshed med processen samt at denne kan fortsætte efter planen. Det blev samtidig aftalt, at Uddannelsesrådet godkender det opdaterede materiale via , som forventes klar primo uge 43.

16 Punkt 6: Kvalitet - Prækvalifikation Sagsfremstilling: Prækvalifikation af nye uddannelser 2015-I Forslag til nye uddannelser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har til fristen 1. oktober 2014 indsendt ønske om godkendelse af følgende ny uddannelse: 1. Kandidatuddannelse i konkurrence- og eliteidræt (Esbjerg) Forslaget fremsendes hermed til første drøftelse i Uddannelsesrådet med henblik på indsendelse til Uddannelsesministeriet den 2. februar 2015 til prækvalifikation og godkendelse. Uddannelsesrådet bedes drøfte det vedlagte uddannelsesforslag i dets nuværende form, herunder med det formål at bidrage med kommentarer til indstillingen til direktionens første behandling den 7. november Ny proces fremadrettet I forbindelse med direktionens anden behandling af uddannelsesansøgninger, den 4. september 2014, til den netop afsluttede runde prækvalifikation (2014-II), anmodede direktionen Uddannelsesrådet om følgende: At udarbejde et paradigme til prækvalifikation af nye uddannelser At udarbejde en systematik til brug for lukning af uddannelser. Uddannelsesrådet bedes derfor drøfte en revision af det nuværende paradigme med henblik på at efterkomme direktionens ønsker hertil. Endvidere bedes Uddannelsesrådet som anmodet af direktionen drøfte en systematik til brug for lukning af uddannelser. Bilag 1. US1 Konkurrence- og eliteidræt 2. Procesplan for prækvalifikation 2015-I 3. Procesfigur for prækvalifikation på SDU 4. Referat fra dialogmøde den 2. oktober vedr. uddannelsesforslaget (eftersendes) Referat af punktet: Nisrin indledte med at fortælle, at rektor har bedt om, ikke at få medsendt en masse bilag når direktionen behandler uddannelsesforslag, men i stedet at få mere information skrevet ind i selve indstillingen.

17 Uddannelsesrådet skal derfor i højere grad tage stilling til uddannelsesforslagene og gerne være medindstiller - også ift. det strategiske. Uddannelsesrådet drøftede den indstillede US samt de strategiske overvejelser også set i lyset af planen for dimensionering. Nisrin vil tilbagebringe den konkrete feedback til Sundhedsvidenskab, som har indstillet US en. På den baggrund vil Sundhedsvidenskab fremsende en ny US og sekretariatet vil udarbejde en indstilling til direktionen. Derudover orienterede Nisrin om, at direktionen har bedt om et paradigme for prækvalifikation af nye uddannelser samt en systematik til brug for lukning af uddannelser. Nisrin bemærkede, at vi har procesbeskrivelse på begge dele. Uddannelsesrådet drøftede rækkefølgen ift. procesplanen, og var enige i, at det skal forbi Uddannelsesrådet til kvalificering, inden det forelægges direktion.

18 Punkt 7: Opgørelse undervisnings- og vejledningstimer Sagsfremstilling: Styrelsen for Videregående Uddannelser har 19. september udsendt mail med beskrivelse af indberetningssystemet vedr. undervisnings -og vejledningstimer. Der er tale om et webbaseret indberetningssystem, hvor data indtastes manuelt eller importeres fra eksisterende systemer på institutionerne. Som tidligere drøftet er der for studieåret 2014/2015 tale om en pilot, der omfatter udvalgte uddannelser på SDU på alle fakulteter. Indberetningen dækker planlagt undervisning og vejledning for de studerende pr. semester fra en normalstudieplan, som oprettes i systemet. SAKkval har drøftet de eksisterende opgørelser af data særligt på de områder, hvor disse ikke findes i itunderstøttet eller ens form eks. vedr. VIP/DVIP. Der er tale om en række forskelige udfordringer i forhold til en fuldt digitaliseret løsning. Det er derfor forventningen, at der vil blive tale om manuelle opgørelser og indtastning af data i dele af skemaet for pilotindberetningen 19. december It-service vil i samarbejde med teknikere på fakulteterne kortlægge, hvilke muligheder, der aktuelt eksisterer i STADS eller andre systemer f.eks. Inddatering.dk, som anvendes på samfundsvidenskab og på to institutter på Sundhedsvidenskab til indtastning af undervisernes aktiviteter og sammenholde disse med udviklingsplaner i it-service eksempelvis vedr. en portal for VIP ere, STADSVIP, digitalisering af studieordninger m.m. It-service indkalder fakultetsrepræsentanter til møde om dette. Rektor Henrik Dam ønsker desuden en indstilling til direktionen, om de udfordringer denne opgørelse kan medføre i forhold offentlighedens interesse og forventningen om, at dette kan blive en konkurrenceparameter i forhold til de studerende. Dette oplæg bør indeholde en status og et bud, hvordan vi kan forbedre os på området. Indstilling: Uddannelsesrådet bedes drøfte ovenstående status for indberetningssystemet og det ønskede oplæg til direktionen. Bilag: 1. Direktørbrev der indhenter data om undervisnings- og vejledningstimer. 2. Indberetningssystem til undervisnings- og vejledningstimer. 3. Oversigt uddannelser.

19 Referat af punktet: Annette orienterede om status på arbejdet omkring indberetningssystemet. Der vil, som forventet, være tale om manuelle opgørelser og indtastning i denne pilot. Der er samtidig en proces i gang på SDU med henblik på at kortlægge fødekilderne ift. IT understøttelse på området. Bl.a. har Samfundsvidenskab et særligt system, Inddatering.dk, som også kører på to institutter på Sundhedsvidenskab. Det vil være vigtigt at tænke i en løsning på et system, der kan løse dette på et administrativt niveau, så det ikke er hver enkel VIP er, der skal indtaste. Ole Friis bemærkede, at det var fint, at der blev skabt overblik samt at man tog sig tiden til dette. Samtidig at det vil være vigtigt at bruge erfaringerne fra pilot- forsøget, der er i gang. Derudover orienterede Annette om, at rektor har bedt om en indstilling til direktionen om de udfordringer denne opgørelse kan medføre ift. offentlighedens interesse og forventningen om, at dette kan blive en konkurrenceparameter i forhold til de studerende. Parallelt med dette er der også kommet forslag til ændring af universitetsloven. Ministeren ønsker hjemmel til at trække data på vores studerende, så det bliver gennemsigtigt. Morten Hansen bemærkede, at dette bliver en måde at benchmarke vores uddannelser på overfor de andre universiteter. Samtidig blev det bemærket, at det også kunne være interessant at måle på hvor meget man kunne flytte de studerende, dvs. løfteevnen.

20 Punkt 8: Pædagogisk opkvalificering af undervisere Indstilling: Løbende og systematisk pædagogisk opkvalificering af undervisere er et centralt tema i Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Med afsæt i kvalitetspolitikken og i AI s netop udsendte rapport om samme emne ønskes en status fra fakulteterne og en drøftelse af behov for en samlet, formuleret og styrket indsats på området. Ligeledes ønskes en drøftelse af, hvorledes det sikres, at øvrige medarbejdere (administrative medarbejdere, ledelse mv.) er i stand til at understøtte den pædagogiske udvikling af uddannelserne. Bilag: Rapport om pædagogisk opkvalificering af undervisere (også fremsendt pr. mail d. 23. sep.). Punktet udskydes.

21 Punkt 9: Undervisningsportfolio Sagen kort: Uddannelsesrådet bedes drøfte status for og udfordringer i implementering af uddannelsesrådets beslutning vedr. indhold i og digital løsning for undervisningsportfolio. Punktet udskydes.

22 Punkt 10: Uddannelsesportefølje og dimensionering Sagsfremstilling: Direktionen har anmodet Uddannelsesrådet om, at analysere Syddansk Universitets Uddannelsesportefølje. Analysen består af to faser, som det fremgår af udkast til kommissorium, hvoraf den første fase primært skal spille sammen med og bidrage til den nationale model for dimensionering. Kommissoriet er ikke rettet til efter udmeldingen af ministerens model. Formanden for Uddannelsesrådet udsendte fredag d. 26. september følgende mail: Efter aftale med rektor er det blevet besluttet, at Dimensioneringsudvalget, som er forankret i Uddannelsesrådet, skal fungere som valideringsinstans i forhold til de af fakulteterne lokalt udarbejdede forslag til udmøntning af den dimensionering, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har krævet i en mail sendt til rektor den 24. september. Efter behandling i Dimensioneringsudvalget og Uddannelsesrådet fremsendes en indstilling vedrørende dimensioneringen på SDU til direktionen. De opgaver, der ligger i kommissoriet for Arbejdsgruppen vedr. SDU s uddannelsesportefølje og dimensionering af uddannelser, som ikke er blevet overflødiggjort af ministeriets detaljerede dimensioneringsmodel, udskydes til efter, at planen for den forestående dimensionering er vedtaget og sendt til UFM den 20. november. Uddannelsesrådet bør på baggrund af denne udmelding og kommissoriet for analysen af uddannelsesporteføljen drøfte opgaven. Bilag: Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. SDU s uddannelsesportefølje og dimensionering af uddannelser Referat af punktet: Formanden indledte med at nævne, at det nu var 14 dage siden vi havde fået ministerens udmelding vedr. dimensionering. Vi havde forventet at blive dimensioneret via KOT en, men nu viser det sig både at være på kandidat og KOT. Universitetet skal melde tallene ind til ministeren d. 20. november, hvorfor der skal foreligge en indstilling til direktionsmødet d. 14. november (skal være ledelsessekretariatet i hænde d. 7. nov.) Uddannelsesrådet er, efter aftale med rektor, valideringsinstans for dette arbejde, og der vil være et ekstraordinært møde vedr. dette d. 30. oktober kl Efterfølgende mødet i dag tilrettes kommissoriet og fremadrettet arbejdes i tre faser. 1. fase er, som ovenfor nævnt, validering af fakulteternes forslag til dimensionering på baggrund af den nationale dimensioneringsmodel.

23 I 2. fase er der et ønske om, at arbejdsgruppen tager en drøftelse af muligheder for at afbøde konsekvenserne af dimensioneringsmodelen i form af udvikling af nye uddannelser, omlægning af bacheloruddannelser m.h.p. adgang til andre kandidatuddannelser uden for dimensionering, anvendelse af fagmiljøer og kompetencer på nye måder i nye uddannelsesmæssige sammenhænge m.m.

24 Punkt 11: Eventuelt Referat af punktet: Lars Binderup nævnte, at der i udviklingskontrakt for er indføjet, at der skal laves studenter tilfredsmåling på studiestart.

Uddannelsesrådet. Referat. 13. august 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 13. august 2014 Uddannelsesrådet Referat 13. august 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 13. august 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 12. marts 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 12. marts 2014 Uddannelsesrådet Referat 12. marts 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 12. marts 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 12. maj 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 12. maj 2014 Uddannelsesrådet Referat 12. maj 2014 Uddannelsesrådet Tid: Mandag d. 12. maj 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 10. september 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 10. september 2014 Uddannelsesrådet Referat 10. september 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 10. september 2014 kl. 12.30-17.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 17. februar 2015

Uddannelsesrådet. Referat. 17. februar 2015 Uddannelsesrådet Referat 17. februar 2015 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 12.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Institut for Statskundskab mødelokale M Morten Hansen (studiechef),

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 20. september Uddannelsesrådet. Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 20. september Uddannelsesrådet. Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl Uddannelsesrådet Dagsorden d. 20. september 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl. 12.00-16.00. Sted: Forskerparken 10, 5230 Odense M, mødelokale 6 Deltagere:

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 30. januar 2015 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde. den

Uddannelsesrådet. Referat af møde. den Uddannelsesrådet Referat af møde den 23.02. 2016 24.02. 2016 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 23.02. 2016 kl. 14.00-17.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 11. juni 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 11. juni 2014 Uddannelsesrådet Referat 11. juni 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 11. juni 2014 kl. 12.00-16.00 Sted: Mødelokale O 77 Deltagere: Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK),

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 11. februar 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 11. februar 2014 Uddannelsesrådet Referat 11. februar 2014 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 11. februar 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Opsummering af indsatser Uddannelse

Opsummering af indsatser Uddannelse 6.1 Der opstilles relevante indikatorer for robusthedsprincipper til evaluering af uddannelsesporteføljen. Der opstilles et vurderingsgrundlag bestående af principper og dertilhørende indikatorer. Der

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Justering af fremdriftsreformen. Nye regler for studiefremdrift på vej. Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1

Justering af fremdriftsreformen. Nye regler for studiefremdrift på vej. Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1 Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1 Justering af fremdriftsreformen Nye regler for studiefremdrift på vej Dias 1 Nye regler for studiefremdrift på KU Folketinget vedtog 3. maj ændring

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 26. april 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 1351, lokale 414 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 Formål KU s Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser beskriver processen frem til, at

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 13. marts 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Alexander

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 09.02. 2016

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 09.02. 2016 Uddannelsesrådet Referat af møde den 09.02. 2016 15.02. 2016 1 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 09.02. 2016 kl. 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 15. januar 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Alexander Stapelfeldt (næstformand),

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Torsdag den 26. april 2012 kl i lokale 1.20 Referat fra møde i Torsdag den 26. april 2012 kl. 10.00-14.00 i lokale 1.20 Tilstede: Jesper Piihl, Teit Lüthje, Inge Langhave, Anne Hougaard Rasmussen, Nicolai Nyenstad Petersen, Josefine Munk Damgaard,

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Notat om SDU s uddannelsesberetning

Notat om SDU s uddannelsesberetning SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13. juni 2018 Godkendt af: Direktionen Gældende for: SDU

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Referat. Punkter til drøftelser: 1. Godkendelse af referat. Godkendt

Referat. Punkter til drøftelser: 1. Godkendelse af referat. Godkendt Det Tekniske Fakultet, Fakultetsadministrationen Referat Emne: Møde i Studienævnet for Uddannelserne ved Det Tekniske Fakultet Dato og tidspunkt: Torsdag den 23. februar 2017 kl. 10:00-14:00 Sted: Mødelokale

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 6. maj 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2016) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Benedicte Holm Glæsel Stud.theol. Anne Sofie Aagaard

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 1. oktober 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Marie

Læs mere

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse oktober 2016 Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU Der er ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fælles retningslinjer

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT REFERAT OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE GRÆNSEOVERSKRIDENDE STUDIER

ENDELIGT GODKENDT REFERAT OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE GRÆNSEOVERSKRIDENDE STUDIER ENDELIGT GODKENDT REFERAT OFFENTLIGT STUDIENÆVNET FOR DE GRÆNSEOVERSKRIDENDE STUDIER Mødenr.: 05-2014 Dato: 20. juni 2014 Sted: Flensborg, lok. MS 111 Mødet påbegyndt kl.: 10:00 Mødet afsluttet kl.: 14:51

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl

Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Torsdag den 15. december, kl Referat af mødet i studienævnet for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Torsdag den 15. december, kl. 15.30-17.00 i Winsløwparken 19, 3. sal, mødelokale 402 Til stede: Helle Ploug Hansen (HPH), Christine

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Notat Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Formål Formålet med dette notat med bilag er at beskrive principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse oktober 2016 Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU Der er ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fælles retningslinjer

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 7. februar 2017 kl i lokale 098 Odense

Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 7. februar 2017 kl i lokale 098 Odense Referat fra møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Torsdag den 7. februar 2017 kl. 12.00-15.30 i lokale 098 Odense Tilstede: Anna Lund Jepsen, Knud Sinding, Ole B. Olesen, Kristian Philipsen, Nils Karl

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Dato: 14. december 2015 Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Deltagere: Studerende Jesper Birch Carlsen Studerende Mikkel Warming Pedersen Studerende Charlotte Randa Allermand

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse oktober 2016 Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU Der er ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fælles retningslinjer

Læs mere