Som eksempler på synergieffekter kan man eventuelt tage udgangspunkt i følgende fokusområder hen over året:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som eksempler på synergieffekter kan man eventuelt tage udgangspunkt i følgende fokusområder hen over året:"

Transkript

1 Bilag 2: Nationalparkcenter Først og fremmest vil vi gerne rose bestyrelsen og sekretariatet for et flot stykke arbejde med nationalparkplanen. Visioner og planer er gode og der er ikke mindst i visionsfasen inddraget mange gode facetter. Vi mener dog, at diskussionen omkring vores Nationalparkcenter har været delvis forfejlet, da diskussionen har været relativt fastlåst på placering af centret og desværre ikke omkring indholdet i centret. En placering af nationalparkcentret bør, bør være et resultat af, at man først definerer selve indholdet af centret og derefter finder den placering, der er den bedst egnede. I Nationalparkplanen anføres det, at Nationalparkcenter Thy skal på en og samme tid være en natur- og forvaltningsfaglig institution, der skal have forståelse for og vilje til værn af de værdier, nationalparken rummer, og en erhvervsvirksomhed med forretningsmæssige mål. samt Det er af afgørende betydning for nationalparkens succes, at der finder en levende formidling sted året rundt og parken rundt.. Det sidste kræver naturligvis ikke at Nationalparkcenter Thy holder åbent hele året, men det må vel være målsætningen at Nationalparkens gæster får den bedst mulige behandling hele året. Vi er ikke i tvivl om, at Nationalparkcenter Thy vil være en stor oplevelse at besøge i sommerhalvåret ligegyldigt hvor man placerer det i Nationalparken. Men det er vores overbevisning, at det i vinterhalvåret vil være nødvendigt at supplere centret med andre aktiviteter for at holde en fornuftig økonomi i det. Man vil som gæst få en hel anden oplevelse ved at komme til et levende center med masser af gæster end til et center hvor man føler sig som dagens eneste gæst eller endnu værre: et lukket center. Det er vores overbevisning, at man for at opnå denne høje besøgsfrekvens hele året er nødt til at have mange forskellige aktiviteter i Nationalparkcenter Thy. Disse aktiviteter bør i høj grad være for lokalbefolkningen. Det vil skabe en situation, hvor man både vil øge aktivitetsniveauet i nationalparkcentret samtidig med at lokalbefolkningens ejerskabsfølelse overfor nationalparken øges væsentligt. Som eksempler på synergieffekter kan man eventuelt tage udgangspunkt i følgende fokusområder hen over året: Juli: Fokus på danske børnefamilier. Nationalparken skal i denne måned råde over stort set hele centret. Der laves også arrangementer for eks. spejdere, der er på sommerlejr i Thy. Der kan evt. støttes op om større arrangementer, hvis nogle større organisationer planlægger aktiviteter eller stævner i nationalparken.

2 August: Fokus på danske og specielt udenlandske turister, da sommerferien i f.eks. Tyskland er spredt over en længere periode. Desuden fokuseres i slutningen af august og starten af september på studiestart, hvor mange skoleklasser har brug for at blive rystet sammen, og som en del af det kan benytte centrets forskningsdel. September: Under World Cup i surf lukkes en stor del af centret af og benyttes som pressecenter, hvor man tilbyder topfaciliteter for tv-stationer m.v. Desuden kan stedet benyttes som stævnehovedkvarter. Det samme kan i mindre målestok være tilfældet under Nationalpark Marathon. Oktober: Udstillingen rykker over i mindre lokaler, så det store fællesrum i vinterhalvåret kan benyttes til andre ting. Det kan være idrætsaktiviteter og kulturelle arrangementer primært til glæde for lokalbefolkningen, men naturligvis også for gæster. November og december: Samme aktiviteter som i oktober. Idrætsaktiviteter kører efter ugentlige skemaer, som man kender det fra andre idrætsanlæg. I centrets værksted gennemgåes grej fra Grejbank Nordvest, så det er klar til en ny sæson. Januar og februar: Idrætsaktiviteter fortsætter. Udstillingen kan evt. køres ned på et minimum, så der kan afvikles ferie, og gøres klar til den nye sæson. Marts og april: Der sættes fokus på lokale skoler. I samarbejde med Hanstholm Naturskole gennemføres store arrangementer i Nationalparken, hvor f.eks. en hel årgang i Thisted Kommune med udgangspunkt i centret har en oplevelse af at være mange, og af gode oplevelser i naturen. Der kan også være særlige aktiviteter for turister der ikke er skoleferieafhængige, f.eks. seniorer. Maj og juni: Det sættes fokus på klassearrangementer, hvor lokale klasser eller lejrskoler tager bussen til centret og laver forskning i børnehøjde. Centret opbygges så fleksibelt, at der hele året rimeligt hurtigt kan gøres plads til større arrangementer, hvor man samler mange folk i salen.

3 Rent konkret foreslår vi at Bilag 12 i Nationalparkplanen ændres til følgende. Kort: Et kort der viser kystvejen fra Stenbjerg til Klitmøller. Generelt: I styregruppens rapport til miljøministeren (1. juli 2005) anbefales det, at den publikumsrettede formidling udgår fra et centralt beliggende hovedformidlingscenter Nationalparkcenter Thy. Nationalparkcenter Thy skal give den besøgende overblik over og mulighed for fordybelse i nationalparkens natur, kultur og aktivitetsmuligheder. Centret skal formidle nationalparken vha. interaktive og deltagerorienterede udstillinger og give personlig og turistfaglig betjening. Nationalparkcenter Thy skal på en og samme tid være en natur- og forvaltningsfaglig institution, der skal have forståelse for og vilje til værn af de værdier, nationalparken rummer, og en erhvervsvirksomhed med forretningsmæssige mål. For at sikre ovenstående bør det overvejes hvilke andre aktiviteter der skal være en del af Nationalparkcenter Thy. Dels for at fastholde og udbygge den nødvendige viden, og dels for at sikre så mange aktiviteter i centret at det kan drives forretningsmæssigt forsvarligt. Centeret foreslås placeret ved en hovedfærdselsåre, i klitnaturen, nær kysten og opføres i en arkitektur, som er et besøg værd i sig selv og samtidig demonstreres energirigtige løsninger. Beskrivelse af aktuelle tilstand: Bestyrelsen for Nationalpark Thy ønsker, at etableringen af et Nationalparkcenter skal fremmes mest muligt. I selve nationalparkens område er der en begrænset formidling af kulturhistorien. Ingen steder i Thy formidles der i dag om nationalparkens særlige og storslåede natur. Størstedelen af de nuværende kulturformidlere har i dag ikke åbent hele året. Nationalpark Thy er samarbejdspartner i Grejbank Nordvest, der har områdets største samling af friluftsgrej. Dette udstyr er i dag placeret i Lerup ved Brovst. Der er fra kystbyerne stor interesse i at samarbejde med Nationalpark Thy om etableringen af et Nationalparkcenter i tilknytning til kystbyerne. Gældende planlægning og udpegninger: Det er overvejende sandsynligt at centret placeres i særligt beskyttelsesområde jf. regionplanen. Målsætning: Med Nationalparkcenter Thy skabes et center der er en attraktion i sig selv. Centret sætter nye standarder inden for arkitektur, energiudnyttelse, brugerfleksibilitet og naturformidling. Nationalparkcentret er den organisatoriske rygrad i nationalparken, og vil ud over formidlingscenter til områdets gæster også lægge rum til f.eks. pressecenter, konferencer, skoletjeneste m.v. Nationalparkcenterets oplevelsesmæssige værdi skal være meget høj og udstillinger (f.eks. et sandflugtsmuseum), Multirum og Naturværksted skal gøre nationalparkcenteret til en attraktion. Aktuelle nye forsknings- og undersøgelsesresultater skal til stadighed gøre centrets udstillinger tidssvarende. Samtidig vil det være en af nationalparkcenterets fornemste opgaver at motivere publikum til at opsøge naturoplevelser uden for

4 nationalparkcenteret, og at vise vej til et antal temacentre, hvoraf tre kan være bemandede "undercentre". F.eks. Hanstholm Fyr, Stenbjerg Landingsplads og Lodbjerg Fyr. Handlingsplan i planperioden: Konkretiseringen af visionen og realiseringen af et Nationalparkcenter Thy opdeles i 5 faser: 1. Konkretisering af anvendelsesmuligheder 2. Udarbejdelse af beslutningsgrundlag 3. Finansiering og udskrivning af en arkitektkonkurrence 4. Finansiering af byggeri og myndighedsbehandling 5. Udbud og bygning af Nationalparkcenter Thy 1) Fastlæggelse af hvilke aktiviteter der skal være i centret. Herunder de forretningsmæssige vilkår, prognoser for antal besøgende opdelt efter måneder, fastlæggelse af hvilke af nationalparkens aktiviteter der skal være i centret f.eks. forskning, undervisning, administration, pressecenter ved større arrangementer m.v. Desuden skal det vurderes om centret kan indrettes sådan, at formidlingen i vinterhalvåret kun benytter en mindre del af centret mens resten benyttes til f.eks. konferencer, idrætsaktiviteter eller andre kulturarrangementer. 2) Tilvejebringelse af beslutningsgrundlag, herunder vilkår og betingelser for arkitektkonkurrencen. Såvel anlægs- som drifts-budget bør indgå i denne fase. Et eller flere forslag til placering af centret fremlægges under hensyntagen til fase 1. 3) Der udskrives en arkitektkonkurrence i Konkurrencen skal dels afdække, hvilken placering der er bedst egnet og realisabel og dels komme med løsninger, der peger på unikke arkitektoniske løsninger. Huset bør bygges som et intelligent passiv hus, hvor centeret producerer lige så meget energi, som det bruger. 4) Ansøgningen om de nødvendige dispensationer og tilladelser fra de involverede myndigheder. Denne fase skønnes at have en varighed på mindst 1 år. 5) Projektet sendes ud i offentlig licitation. Byggeriet forventes gennemført i løbet af 2 år fra de nødvendige tilladelser foreligger. Der etableres et midlertidigt center i eksisterende bygninger, indtil byggeriet af Nationalparkcenter Thy er gennemført.

5 Som vi beskriver i det tilrettede Bilag 12, så er det afgørende at centrets indhold fastlægges inden man beslutter sig for en endelig placering. Også det indhold der må komme på sigt indenfor forskning, undervisning, administration m.v. selv om disse aktiviteter formentlig ikke bliver en del af centret fra starten. Placeringen skal naturligvis også overvejes i forhold til de forretningsmæssige vilkår, som centret skal arbejde under. Her vil muligheden for andre indtægtskilder være oplagt, og må formodes at være størst hvis centret placeres så tæt på en af kystbyerne som muligt. Det bør overvejes hvilke ting det omgivende område kan spille ind med herunder offentlig transport, lokalområdet øvrige aktiviteter, områdets turist-, befolknings- og udviklingsmæssige profil. Endelig bør man som en del af arkitektkonkurrencen definere hvad der menes med kystnær placering. Er det i gåafstand fra stranden, så strandgæster naturligt benytter centrets faciliteter? Er det i umiddelbar tilknytning til Kystvejen eller skal det være i nærheden Kystvejen? Er det afgørende at centret ligger nøjagtig midt i Nationalparken vil der f.eks. komme færre gæster fra den nordlige del hvis man placerer centret 10 km længere mod syd, eller omvendt? Vi finder det med udgangspunkt i ovenstående naturligt, at man giver samtlige placeringsforslag point efter en række faktorer, når man skal beslutte sig for en placering. Det kan f.eks. være følgende faktorer: Er placeringen i naturskønt område? Er placeringen kystnær som afgivet i styregruppens rapport? Er placeringen ved en hovedfærdselsåre som angivet i styregruppens rapport? Er placeringen i et område, hvor senere udvidelser vil være muligt? Er der eller kan der naturligt etableres - fornuftig offentlig transport til denne placering? Kan der med den foreslåede placering opnås de fastsatte forretningsmæssige vilkår? Er der med den foreslåede placering den optimale lokale opbakning i lokalområdet? Har lokalområdet et brand der ligger op ad nationalparkens brand? Kan lokalområdet være med til at løfte Nationalparkcentret? Kan Nationalparkcentret være med til at løfte lokalområdet? Er der i lokalområdet faciliteter, der supplerer de muligheder Nationalparkcentret giver? Vi vil stadig gerne anbefale, at man i arbejdet med at etablere Nationalparkcenter Thy samarbejder med eksempelvis multihus projektet i Klitmøller, da det indholdsmæssigt vil give et mere mangfoldigt center end der er lagt op til i Nationalparkplanen. Vi mener i al beskedenhed at et fælles projekt mellem nationalparken og Klitmøller vil give så mange fordele for begge parter at to og to vil bliver væsentlig mere end fire. I Klitmøller vil der være tre oplagte placeringer for nationalparkcentret, nemlig: Spilttergab, Idrætspladsen eller skydebane terrænet. Vi står naturligvis til rådighed med yderligere oplysninger, hvis det måtte ønskes. Som tidligere nævnt, tror vi faktisk at det vil være formålstjenligt med et møde, hvor vi udbygger de tanker og visioner vi har for nationalparken og for Klitmøller.

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv

Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv Fra idrætshal til lokalt mødested for kultur, idræt og foreningsliv DGI Facilitetsudvikling. BF 2017 Der er ingen grund til at bygge noget, hvis der ikke er nogen der vil, kan eller har mulighed for at

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme - 1 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 en forsøgsordning med videre rammer for at etablere turistorienterede projekter

Læs mere

Resultataftale for Forum Horsens Indsatsområder i 2016

Resultataftale for Forum Horsens Indsatsområder i 2016 1 Resultataftale for Forum Horsens Indsatsområder i 2016 Horsens Kommune i Bevægelse. Der stilles stadig større krav til faciliteter hvor der afvikles store arrangementer. Det er besluttet, at Forum Horsens

Læs mere

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL N AT U R C E N T E R VEJEN TIL ORÅDET it valg af afgangsprojekt tager udgangspunkt i fascinationen af Samsøs smukke og særlige natur. Naturen spiller en stor rolle for livet på Samsø, og mange turister

Læs mere

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND FEBRUAR Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND FEBRUAR Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalpark Thy fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND FEBRUAR 2019 Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalparkgruppen i Lildstrand har på mandat fra otte

Læs mere

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening

Email: LKB@dgi.dk. Projektets titel: SMART sport natur, teknologi & bevægelse i skøn forening Projektansvarlig: DGI Nordvest & Vestjylland Kontakt person(er): Louise Kjærsgaard Bertelsen, projektafdelingsleder Email: LKB@dgi.dk Tlf: 79 40 42 02 Mobil: 30 57 23 76 Adresse: H.C. Ørstedvej 2D, 7900

Læs mere

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4923 Fax +45 8888 5501 Dato: 30. marts 2011 Sagsnr.: 201003505-4 Anni.Berndsen@middelfart.dk

Læs mere

Tale Stenbjerg den

Tale Stenbjerg den 1 Tale Stenbjerg den 22.8 2008 Allerførst vil jeg gerne takke for invitationen til at tale her i Stenbjerg. Det er en stor ære at være med til at markere åbningen af Danmarks første nationalpark, og jeg

Læs mere

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale kulturturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en kulturturist 02 Udenlandske museumsbesøg 03 Udenlandske kulturturister i Danmark 04 Udvikling: 2017

Læs mere

- et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere. OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe

- et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere. OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe - et internationalt forum for landbrug, fødevarer og forbrugere OVERORDNET TIDSPLAN Tidsplan for udvikling - og realisering af Food Universe OVERORDNET TIDSPLAN 2012 2013 2014 2015 2016-2017 1.1.2013 31.12.2013

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF

IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF IDEKATALOG TIL NATIONALPARKPLAN VADEHAVET INDSENDT AF - et natur & kulturformidlingscenter - INTRODUKTION Vadehavets Formidlerforum blev dannet under Nationalpark Vadehavets pilotprojektfase og har siden

Læs mere

NATIONALPARK MOLS BJERGE VELKOMSTCENTER NATIONALPARK MOLS BJERGE. Åben Strandhus 2018

NATIONALPARK MOLS BJERGE VELKOMSTCENTER NATIONALPARK MOLS BJERGE. Åben Strandhus 2018 NATIONALPARK MOLS BJERGE VELKOMSTCENTER NATIONALPARK MOLS BJERGE Åben Strandhus 2018 T I L G A V N F O R N A T U R E N O G G L Æ D E F O R M E N N E S K E R NATIONALPARKENS FORMÅL OG VELKOMSTCENTRET En

Læs mere

Feriehotel på Vadumvej

Feriehotel på Vadumvej Tillæg nr. 71 til Regionplan 2000-2012 Feriehotel på Vadumvej Viborg Amtsråd Juni 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-2-03 Tillæg nr. 71 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet af Miljø og

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

NATURCENTER KARPENHØJ

NATURCENTER KARPENHØJ TILRETTET 2015 NATURCENTER KARPENHØJ Den udarbejdede analyse af mulighederne for et tættere samarbejde mellem Naturcenter Syddjurs, Mols Lab under Naturhistorisk Museum i Århus og DGI Karpenhøj har resulteret

Læs mere

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND APRIL Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016

Nationalpark Thy. fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND APRIL Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalpark Thy fra Agger til Bulbjerg PRÆSENTATION FRA NATIONALPARKGRUPPEN I LILDSTRAND APRIL 2018 Foto: Lildstrand landingsplads, august 2016 Nationalparkgruppen i Lildstrand har på mandat fra otte

Læs mere

Er du er privat bygherre og drømmer om at bygge/renovere nyt parcelhus, villa eller sommerhus? Her kan du læse, hvordan KPF Arkitekter kan hjælpe dig

Er du er privat bygherre og drømmer om at bygge/renovere nyt parcelhus, villa eller sommerhus? Her kan du læse, hvordan KPF Arkitekter kan hjælpe dig Er du er privat bygherre og drømmer om at bygge/renovere nyt parcelhus, villa eller sommerhus? Her kan du læse, hvordan KPF Arkitekter kan hjælpe dig med at realisere drømmen. KPF Arkitekter realisere

Læs mere

HANSTHOLM FYRS FREMTID

HANSTHOLM FYRS FREMTID HANSTHOLM FYRS FREMTID KUNST- OG KULTURGRUPPEN 3. APRIL, 2013 1 HOVEDIDÉ Kunst- og kulturgruppens idé er, at Hanstholm Fyr i fremtiden skal have et indhold, der med én overskrift hedder DET NORDATLANTISKE

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

Destination Djursland Destination Djursland er etableret for at medvirke aktivt til at fremme og udvikle turis-

Destination Djursland Destination Djursland er etableret for at medvirke aktivt til at fremme og udvikle turis- Partnerskabsaftale mellem Danmarks Jægerforbund, Destination Djursland, DGI Karpenhøj, Friluftsrådet, Skov- og Naturstyrelsen Kronylland, Naturhistorisk Museum, og Syddjurs Kommune om fælles, koordinerende

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Højfyns. Frilu scenter. - centrum for aktivt friluftsliv

Højfyns. Frilu scenter. - centrum for aktivt friluftsliv Højfyns Frilu scenter - centrum for aktivt friluftsliv Indhold 1. Indledning... 3 2. Idé... 3 2.1 Fra spejderhytte til Højfyns Friluftscenter... 4 2.1.1 Højfyns Friluftscenter - Den centrale friluftsbase...

Læs mere

Enkeltsagsbehandling

Enkeltsagsbehandling Enkeltsagsbehandling Udstykning til og opførelse af et natur- og kulturcenter ved Lien i Skallerup Udarbejdet af Gruppe 40 Landinspektørstudiets 4. semester del 1 Tillæg til projektrapport Skallerup Sogn

Læs mere

Idéoplæg til Nationalparkplan 2016-22

Idéoplæg til Nationalparkplan 2016-22 Idéoplæg til Nationalparkplan 2016-22 2 Forside: Vang sø Foto af Frank Olesen Forord Nationalpark Thy står i dag på et solidt fundament. En stor lokal opbakning blandt befolkningen i Thy og et stort engagement

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

D. 17. november 2013 Høringssvar til Tillæg nr. 4 Stiplan til Kommuneplan 2013 Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse Kommune afgiver høringssvar til Slagelse Kommunes forslag til Tillæg nr. 4 til

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Kommuneplan 2017-2029 Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Marts 2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY

ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY RANONIA ET OPLÆG TIL RINGKØBING FERIEBY 1 Ringkøbing eller Ranonia er det ældst kendte sted(navn) i Danmark, idet en græsk opdagelsesrejsende omtaler stedet allerede år 325 f.kr. Ringkøbing distancerer

Læs mere

Center for international samtidskunst på Skagen Oddecenter

Center for international samtidskunst på Skagen Oddecenter Center for international samtidskunst på Skagen Oddecenter Projektbeskrivelse Undersøgelse af grundlaget for etablering og drift af et center for international samtidskunst på Skagen Odde Natur center.

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19.

DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE. Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. e DET HOLDBARE PROJEKT DEN GODE PROJEKTBESKRIVELSE Thomas Martinsen, Direktør, Dansk Bygningsarv Udviklingsworkshop, Vejle, 19. april 2012 FORMALIA FOR ANSØGNING ØKONOMISK RAMME Den samlede økonomiske

Læs mere

Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne byde jer alle velkommen til Klitmøller på denne dejlige forårsdag.

Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne byde jer alle velkommen til Klitmøller på denne dejlige forårsdag. 1 Kære gæster, kære borgere! Som borgmester for Thisted Kommune er det mig en stor fornøjelse at kunne byde jer alle velkommen til Klitmøller på denne dejlige forårsdag. Vi er samlet her i dag for med

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Skansen Den

Skansen Den Grundejerforeningen Bestyrelsen Side 1 af 5 Skansen Den 2003-06-18 Byrådet Rådhuset Adelgade 61 4880 Nysted Vedr. Kommuneplanlægning i Nysted 2004-2016 I fortsættelse af præsentationen i Nysted Avis og

Læs mere

NATURCENTER KARPENHØJ

NATURCENTER KARPENHØJ NATURCENTER KARPENHØJ Den udarbejdede analyse af mulighederne for et tættere samarbejde mellem Naturcenter Syddjurs, Mols Lab under Naturhistorisk Museum i Århus og DGI Karpenhøj har resulteret i en beslutning

Læs mere

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 NATURPARK LILLEBÆLT Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 VELKOMMEN I NATURPARK LILLEBÆLT Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset

Læs mere

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd.

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd. Projekt Felding 2010 Med Projekt Felding 2010, har borgerne i Nr. Felding skabt et projekt, der både rækker langt ind i fremtiden, og som også et godt bud på, hvordan landsbyerne globalt kan sikre vækst

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015 Håndværkerkvarteret debatoplæg april 2015 Baggrunden for dette debatoplæg Byen udvikler sig, og byomdannelsen nærmer sig Håndværkerkvarteret fra flere sider. Godsbanearealet vest for og Eternitten sydøst

Læs mere

Uddybende notat til ansøgning om Nationalpark Det Sydfynske Øhav.

Uddybende notat til ansøgning om Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Bilag 2 Marts 2012 Uddybende notat til ansøgning om Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Med udpegningen af de hidtidige fem danske nationalparker er der skabt fokus på nogle af de største og mest karakteristiske

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Hvordan skal din bolig være? Fra drøm til virkelighed... lundhilds

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere.

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT 16. januar 2019 Kerneopgave, mål, fokusområder, indsatser og greb i en ny biblioteksplan Københavns Bibliotekers

Læs mere

Planerne om det nye fodboldcenter blev præsenteret på et pressemøde i Tilst 23. juni. Her er det fra venstre: Anders Østergaard, rektor for Langkær

Planerne om det nye fodboldcenter blev præsenteret på et pressemøde i Tilst 23. juni. Her er det fra venstre: Anders Østergaard, rektor for Langkær Planerne om det nye fodboldcenter blev præsenteret på et pressemøde i Tilst 23. juni. Her er det fra venstre: Anders Østergaard, rektor for Langkær Gymnasium og HF, Hans Mogensen, kasserer i JBU og Nicolai

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Referencenummer: 21958 Navn naturvejleder: Bo Immersen Navn arbejdsgiver: Nationalpark Thy Arbejdssted: Nationalpark Thy Adresse: Søholtvej 6 Postnummer/By: 7700

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge BEK nr 868 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Invester i et sødygtigt skib, ikke i en synkende pram

Invester i et sødygtigt skib, ikke i en synkende pram Projektet Havets Hus er afsluttet med blandet succes. Kort før projektets afslutning meddelte Aarhus Universitet, at de desværre ikke kunne bidrage med en årlig driftsgaranti på kr. 1,8 mio. Da dette var

Læs mere

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet Side 1 af 5 Evaluering [329] Projektet Journalnr. 2012-F-0061 Projektets titel Bevilget beløb 600000 Naturrum til Vang Granitbrud De første spørgsmål handler om formålet og målsætningerne med byggeriet

Læs mere

Vindmølleplanlægning i Thisted Kommune TEKNISK FORVALTNING PLANAFDELINGEN

Vindmølleplanlægning i Thisted Kommune TEKNISK FORVALTNING PLANAFDELINGEN Vindmølleplanlægning i Thisted Kommune Geotermisk anlæg Ny udskiftningsordning benyttes Energiministeriets vedvarende energipris Den Europæiske Solpris 1982 1984 1991 1992 1997 2001 2005 2007 Nordisk Folkecenter

Læs mere

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering 09-0371 - BORA - 16.11.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering Opsamling af de

Læs mere

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn!

Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Sådan får jeres klub et godt idrætsmiljø for børn! Danmarks Idræts-Forbund Stil skarpt på klubbernes vigtigste råstof: Børnene. Kvalitet er nøgleordet Børnene Konkurrencen er hård Tilbud til børn er der

Læs mere

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune.

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune. Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklingsog markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

BESØG NATIONALPARK THY

BESØG NATIONALPARK THY BESØG I NATIONALPARK THY 2013 BESØG Hvor mange er Nationalpark Thy? Målet med rapporten, er at formidle det årlige antal i Nationalpark Thy (NPT). Der tages udgangspunkt i år 2013. Antallet af giver os

Læs mere

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M 2012-2015 Aarhus Universitetshospital, Risskov Opdateret maj 2013 1 Indledning Forskning er en af grundforudsætningerne for vedvarende at kunne kvalificere og udvikle patientbehandlingen.

Læs mere

Dyrskueplads med mangfoldige muligheder

Dyrskueplads med mangfoldige muligheder Dyrskueplads med mangfoldige muligheder Roskilde Kommune, Park- og Vejafdelingen der har været store arrangementer på Dyrskuepladsen siden sidst i 1960erne, og det største antal besøgende var på Roskilde

Læs mere

Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt.

Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt. BILAG 3. PROJEKTBESKRIVELSE Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt. Februar 2015 2 Vidensgrundlag for balance mellem benyttelse

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark Oktober 2012 ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET Fra Skjoldungeland til Nationalpark På de sidste bestyrelsesmøder i nationalparkprojekt Skjoldungelandet er det vurderet, at fortsat udviklings- og forankringsarbejde

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

Klitmøller Sommerhusudlejning www.klitmoeller.dk. Lad os udleje dit sommerhus vi har erfaringen og kunderne

Klitmøller Sommerhusudlejning www.klitmoeller.dk. Lad os udleje dit sommerhus vi har erfaringen og kunderne Klitmøller Sommerhusudlejning www.klitmoeller.dk Lad os udleje dit sommerhus vi har erfaringen og kunderne Foto: Bendt Grandjean Vi er der altid også når du er væk Vi har åbent hele året og sørger for

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Centret for Kyst- og lystfiskerturisme i et medborgerperspektiv

Centret for Kyst- og lystfiskerturisme i et medborgerperspektiv Centret for Kyst- og lystfiskerturisme i et medborgerperspektiv Udviklingen af Centret for Kyst- og lystfiskerturisme som en delvist borgerdrevet natur- og kulturaktivitet i Helnæsbugten og Lillebælt i

Læs mere

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK?

HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? TI KE L M Ja ÅN nu ED ar r 2 EN 01 S 4 AR HAR VI OVERHOVEDET BRUG FOR STATISTIK? - Statistik er som en bikini: den viser noget interessant og skjuler noget væsentligt. Af: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen,

Læs mere

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3:

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3: NOTAT Miljøteknologi J.nr. Ref. sikro Den 25. november 2013 Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmålene vedrører både enkeltprojekter og tværgående

Læs mere

Aktivitets- og Frivilligcenter. Status 2018

Aktivitets- og Frivilligcenter. Status 2018 Aktivitets- og Frivilligcenter Status 2018 Indhold Solrød Kommunes Aktivitets- og Frivilligcenter 3 3 3 Daghjem og Demensdaghjem 4 Aktivitetscenter 4 Frivilligcenter og det frivillige sociale arbejde 5

Læs mere

Evaluering af kulturugen og hvordan vi kan gøre 2020 til en endnu større succes!

Evaluering af kulturugen og hvordan vi kan gøre 2020 til en endnu større succes! Evaluering af kulturugen 2019 og hvordan vi kan gøre 2020 til en endnu større succes! Evalueringsmodellen ORGANISATION GRUPPER KULTURAKTØRER PUBLIKUM - Organisationsstruktur - Opgaver/ansvar - Økonomisk

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager.

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager. 15-03-2016 Side 5 4. ØU - Arkitektkonkurrence for Degnejorden Sagsnr.: 13/18661 Resumé: har besluttet, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence for udviklingen af Degnejorden. Torsdag den 11. februar

Læs mere

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 ANSØGNING TIL Ansøgning om støtte til kystby-projekt Dette skema baserer sig på Realdanias Håndbog i projektudvikling. Vi anbefaler, at I orienterer jer i håndbogen undervejs,

Læs mere

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm OMRÅDET I NUVÆRENDE STRUKTUR Anlægget Harboe Arena Slagelse Sports College Stadionområdet Tenniscenter UV hallen Frederikshøj Slagelse Svømmehal Spar Nord

Læs mere

Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse

Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelsen af den grønne kile gennem Flyvestation

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Miljøvurdering af Nationalparkplan Skjoldungernes Land

Miljøvurdering af Nationalparkplan Skjoldungernes Land Sammenfattende redegørelse vedrørende Miljøvurdering af Nationalparkplan NATIONALPARKPLAN 2017-23 FOR NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND Sammenfattende redegørelse vedrørende Miljøvurdering af Nationalparkplan

Læs mere

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen Notat Indledning På baggrund af beslutningen på fællesmødet mellem Planudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 5.oktober 2015 har administrationen undersøgt en række muligheder for placering af 80

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE Vedtaget af Folkeoplysningsudvalget 27.marts 2008 Kriterier i forbindelse med fordeling af timer i

Læs mere

Velkommen til Nationalpark Thy Danmarks største vildmark og første nationalpark. Udeskolenet Vorupør, 19. april 2016

Velkommen til Nationalpark Thy Danmarks største vildmark og første nationalpark. Udeskolenet Vorupør, 19. april 2016 Velkommen til Nationalpark Thy Danmarks største vildmark og første nationalpark. Udeskolenet Vorupør, 19. april 2016 Forventningsafstemning Hensigten er give jer viden om: 1. Hvad en dansk nationalpark

Læs mere

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE FAKTA: Beliggenhed: 6960 Hvide Sande Samlet budget: Kr. 3.405.000 Der ansøges om kr. 700.000 ved Underværker Organisation: Holmsland Klit Turistforening Kontakt: Katrine

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere