EUROPAKONTORET I SKÅNE AB. Tilsynsenhedens rapport for perioden Februar 2010 til december Tilsyn med Beskæftigelsescentrene.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EUROPAKONTORET I SKÅNE AB. Tilsynsenhedens rapport for perioden Februar 2010 til december 2010. Tilsyn med Beskæftigelsescentrene."

Transkript

1 EUROPAKONTORET I SKÅNE AB Tilsynsenhedens rapport for perioden Februar 2010 til december 2010 Tilsyn med Beskæftigelsescentrene. Februar 2011

2 2 Indhold Indledning:... 3 Baggrund Tilsynsenheden... 3 Resumé af tilsynet... 7 Skemaer Tilsynets tilrettelæggelse og gennemførelse Kontrolområder: Overensstemmelse mellem tilbud og faktiske ydelser De forvaltningsretlige krav til udførelsen Kontrol af overholdelse af arbejdsmiljølovgivningen (APV) Kontrol af beskæftigelsescentrets overholdelse af Københavns kommunes værdigrundlag og etniske ligestillingspolitik Kontrol af beskæftigelsescentrenes egen politik for omgang med borgerne Kontrol af beskæftigelsescentrenes fremmødeprotokol for borgere i forløb Fysisk kontrol af borgere Kontrol af certificering i forhold til varetagelse af mentorfunktionen Kontrol af adgangsforhold Præsentation af beskæftigelsescentre, indhold og det gennemførte tilsyn Opsummering af tilsynet og konklusioner... 24

3 3 Indledning: Baggrund. Københavns kommune har, fra februar 2010, indført et eksternt tilsyn med kommunens egen beskæftigelsesindsats overfor de ikke-forsikrede ledige arbejdsmarkedsparate borgere i matchkategori 1-3. Tilsynet svarer så vidt muligt til det tilsyn med de eksterne leverandører til indsatsen overfor de ikke-forsikrede ledige borgere (match 4-5), som ikke er arbejdsmarkedsparate, herunder for- og revalidender. Beskæftigelsesindsatsen over for de ikke-arbejdsmarkedsparate ledige borgere i målgruppen match 4-5 er efter udbud udlagt til 12 eksterne leverandører, som nu har rammeaftale på indsatsen. I denne indsats føres der tilsyn med leverancerne under rammeaftalerne i form af et eksternt tilsyn, som foretages af virksomheden Europakontoret i Skåne. Denne virksomhed har vundet rammekontrakt på opgaven efter afholdt udbud, og har desuden rammekontrakt på opgaven med tilsyn med beskæftigelsescentrene. Tilsynsenheden I Københavns Kommune varetages beskæftigelsesindsatsen over for de arbejdsmarkedsparate ledigere borgere i målgruppen match 1-3 af kommunens egen indsats via de 3 beskæftigelsescentre, Center for Afklaring og Beskæftigelse (CAB), Center for Kompetence og Beskæftigelse (CBK) og Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration (CBSI). Beskæftigelsescentrene leverer tilbud til Jobcenter København som beskrevet i deres tilbud/projektbeskrivelser, som udover beskrivelse af konkret indhold også angiver kapacitet, timetal og varighed m. v. Formål Formålet med at iværksætte et tilsyn med beskæftigelsescentrene er at sætte fokus på udførelsen af aktiveringsindsatsen overfor målgruppen af arbejdsmarkedsparate, ikkeforsikrede ledige borgere (målgruppen match 1-3) og herigennem sikre kvaliteten og indholdet af tilbuddet til borgerne. Et eksternt tilsyn med beskæftigelsescentrene forventes at sikre saglighed og en gennemgående synlig objektivitet for forvaltningen i den praktiske tilgang til tilsynet med beskæftigelsescentrene og dokumentationen af deres leverancer til Jobcenter København. Det eksterne tilsyn har således til formål at sikre borgerne den service, som de har krav på efter loven samt og som beskæftigelsescentrene, som udfører af den kommunale indsats, er forpligtede til at levere efter forvaltningens organisering og struktur.

4 4 Tilsynsenhedens opgaver: Tilsynsopgaven omhandler kontrol af, om beskæftigelsescentrene overholder forvaltningens krav til udførelsen, herunder deres projektbeskrivelser af tilbudspakker og den gældende lovgivning for indsatsen. Dette kontrolleres ved kontrolbesøg hos beskæftigelsescentrene. Der udføres årlig 3 uanmeldte kontrolbesøg og 3 opfølgningsbesøg. Alle beskæftigelsescentre skal hermed have mindst ét kontrolbesøg og ét opfølgningsbesøg om året. Tidsmæssigt står det tilsynsenheden frit at lægge kontrol- og opfølgningsbesøgene indenfor de beskrevne rammer samt kontrakten. Indholdet af hvert enkelt kontrolbesøg. Tilsynet skal indeholde kontrol af beskæftigelsescentrenes overholdelse af udførelsen af beskæftigelsesindsatsen. Leverer beskæftigelsescentrene de tilbudspakker, som de har forpligtet sig til og overholdes tilbudspakkernes indholdskrav? Undersøges ved stikprøve kontrol af undervisningen/indholdet på udvalgte tilbudspakker. Tilsynet skal indeholde kontrol af beskæftigelsescentrenes overholdelse af arbejdsmiljølovgivning. Dette undersøges ved at beskæftigelsescenter foreviser APV, samt evt. pålæg, bøder m.m. i forbindelse med kontrol fra arbejdstilsynet. Tilsynet skal indeholde kontrol af beskæftigelsescentrenes overholdelse af Københavns Kommunes værdigrundlag og etniske ligestillingspolitik udadtil (dvs. i forhold til deres omgang med virksomheder og samarbejdspartnere). Dette undersøges ved at sammenholde København Kommunes værdigrundlag og etniske ligestillingspolitik med beskæftigelsescentrenes fremlagte dokumentation for ansættelser (stillingsopslagsbeskrivelser) og beskæftigelsescentrenes lokale politikker i øvrigt. Tilsynet skal indeholde kontrol af beskæftigelsescentrenes overholdelse af Københavns Kommunes værdigrundlag og etniske ligestillingspolitik indadtil (dvs. i deres omgang med borgerne). Dette undersøges gennem observationer og samtaler med borgere i tilbud. 5 borgere udvælges til samtale om beskæftigelsescentrenes overholdelse af dette punkt. Tilsynet skal foretage kontrol af beskæftigelsescentrenes fremmøderegistrering for deltagerne i forløb.

5 5 Dette undersøges ved gennemgang af beskæftigelsescentres fremmøderegistrering fra ugen før det uanmeldte kontrolbesøg. Disse sammenholdes med antallet af fremmødte borgere i tilbudspakkerne den pågældende uge. Det er alle fremmøderegistreringer for borgere i tilbud hos beskæftigelsescentrene den pågældende uge som kontrolleres. Tilsynet skal foretage fysisk kontrol af borgere.. Tilsynet skal foretage kontrol af beskæftigelsescentrenes nødvendige certificering af medarbejdere i forhold til varetagelse af mentor funktion. Dette undersøges ved, at der forelægges dokumentation for at beskæftigelsescentrenes mentorer har den nødvendige certificering. Tilsynet skal foretage kontrol af de fysiske faciliteter og adgangsforhold. Dette undersøges ved, at beskæftigelsescentrene fremviser sine fysiske faciliteter. Beskæftigelsescentrene har som udfører af den aktive beskæftigelsesindsats pligt til at overholde diverse krav i den gældende lovgivning i forhold til levering af deres ydelser til Jobcenter København, herunder bl.a. lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, forvaltningsloven, offentlighedsloven, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv socialpolitik, lov om sygedagpenge, lov om ret til orlov og dagpenge ved barsel, lov om social service, lov om integration af udlændinge i Danmark og straffeloven. Såfremt tilsynsenheden på nogen måde erfarer, at en eller flere beskæftigelsescentre ved levering af en eller flere tilbudspakker, herunder delelementer i disse, ikke lever op til lovgivningens krav, skal tilsynsenheden straks tage kontakt til Kontoret for Implementering og Drift. Henvendelsen skal fremsendes elektronisk til Kontoret for Implementering og Drift, ledsaget af alle relevante oplysninger og dokumentation / begrundelse. Efter kontrolbesøgene skal der udarbejdes kontrolbesøgsrapporter (på baggrund af fast skabelon). Rapporten udarbejdes senest 1 uge efter hvert uanmeldt kontrolbesøg og fremsendes elektronisk til beskæftigelsescentrene til kommentering (beskæftigelsescentrene har tilsvarende en uge til at kommentere). Rapport fremsendes elektronisk til Kontoret for Implementering og Drift Der afholdes et opfølgningsbesøg senest tre måneder efter det uanmeldte kontrolbesøg. Opfølgningsbesøget har til formål at sikre, at beskæftigelsescentrene har forbedret de fejl og mangler, som blev påpeget på det uanmeldte kontrolbesøg. Således skal tilsynet på opfølgningsbesøget kontrollere de kritisable forhold, som blev konstateret ved det uanmeldte kontrolbesøg. De 3 beskæftigelsescentre der føres tilsyn med er:

6 6 Center for Afklaring og Beskæftigelse (CAB): Center for Kompetence og Beskæftigelse (CKB): Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration (CBSI): Øvrige oplysninger Beskæftigelsescentrene kontrolleres endvidere af flere instanser fra kommunen selv: Kvalitetskontrolenheden udfører kontrol af sagsbehandlingens kvalitet og Kontoret for resultatopfølgning udarbejder en resultatstatus med opfølgning på resultatkontrakterne. For tilsynet Christina Möll Cand. Jur.

7 7 Resumé af tilsynet Tilsynet har ved kontrolbesøgenes start præsenteret opgavens form og indhold for de forskellige ledere af CAB, CKB og CBSI. Forklaring til skabelon og brugte bemærkninger: Ud fra anvisningerne fra Københavns kommune vedrørende hvordan tilsynsbesøgenes observationer skal dokumenteres fremgår det, at de enkelte kontrolområder skal kommenteres med et ok alternativt ej ok. Efter samråd har forvaltningen og tilsynet sammen valgt en model, hvor der gives en kort kommentar såfremt dette måtte anses påkrævet. Disse observationer fremstilles efterfølgende under beskrivelsen af de enkelte beskæftigelsescentre og fremgår endvidere af skemaerne på den følgende side. I nedenstående skemaer vises en tabel over kontrolområder og bemærkninger. Kontrolområderne er uddybende forklaret under afsnittet om tilsynets tilrettelæggelse og gennemførelse. Tilsynet har ikke modtaget nogen information om klagesager i løbet af året. Tilsynet kan konstatere, at der generelt hos alle beskæftigelsescentre er en overordentlig positiv holdning til tilsynsvirksomheden. Tilsynet oplever på sine tilsynsbesøg at ledelse og medarbejdere arbejder for forbedringer og er åbne og samarbejdsvillige.

8 8 Skemaer. Skemaerne på de næste sider udgør en oversigt over de besøg tilsynet har foretaget i perioden og er samtidig en sammenstilling af de observationer der træder frem indenfor de kategorier der er valgt. Tabellerne er opdelt i kontrolbesøg og opfølgningsbesøg (med optionsbesøg) og indeholder dels markeringer af om tilsynet har fundet kontrolområdet for opfyldt tilfredsstillende eller ej og om der er grund til yderligere kommentarer til beskæftigelsescentrenes ydelser eller praksis. I tabellerne er der også anvendt farvekoder: grøn, gul og rød, dels for at markere hvor alt er i orden, dels hvor der er grund til at være opmærksom på forhold der endnu ikke er i orden. Skemaerne gennemgås nærmere i den afsluttende konklusion sidst i rapporten.

9 9 Kontrolbesøg. Opfyldelse af udbudskrav ene Forvaltning s-retlige krav APV Overholdelse af Kbhvns kommunes værdigrundlag Overholdelse af beskæftigelsescentret s egen politik for omgang med borgeren Fremmød e protokol Fysisk kontrol af borgerne Mentorcer ti-ficering CBSI ok ok ok Ok ok ok ok ok ok CAB ok ok ok Følges op ok Ej ok Følges op ok ok Kontrol af de fysiske faciliteter CKB CAB optio nsbe søg Uklar redegørels e for hvordan de 25 tim/uge disponeres i.f.t. indhold ok ok Ok ok ok ok ok ok ok ok ok Følges op ok ok Følges op ok ok

10 10 Opfølgningsbesøg. Opfyldelse af udbudskrave ne Forvaltnin gs-retlige krav APV Overholdelse af Kbhvns kommunes værdigrundlag Overholdelse af beskæftigelsescentre ts egen politik for omgang med borgeren Fremmød e-protokol Fysisk kontrol af borgerne Mentorcer ti-ficering CBS ok ok ok Ok ok ok ok ok ok Kontrol af de fysiske faciliteter CAB CKB CAB Opti ons bes Uklar redegørelse for hvordan de 25 tim/uge disponeres i. f.t. indhold ok ok Ej ok Ej ok Ej ok ok ok ok Uklar ok ok Ok ok ok ok ok redegørelse for hvordan de 25 tim/uge disponeres i. f.t. indhold ok ok ok Følges op ok ok Følges op ok ok

11 11 øg

12 12 Hovedkonklusion på det samlede tilsyn Hovedkonklusionen er overordnet at forpligtelserne overholdes. De kommentarer som kontrolbesøgene har givet anledning til, har hurtigt ledt til korrigerende aktiviteter fra beskæftigelsescentrets side. Det gensidige gode samarbejdsklima som ses mellem forvaltningen, centrene og tilsynet skaber gode forudsætninger for et effektivt tilsyn som kan opfylde formålet: at sikre at borgerne modtager den service som opgaven forpligter beskæftigelsescentrene til at yde. Dog må det fremhæves at et enkelt beskæftigelsescenter ikke lever op til opgavens punkter om at alle deltageres fremmøde skal kunne kontrolleres og dokumenteres for hver enkelt dag i forløbet. På trods af at tilsynet har foretaget yderligere et kontrolbesøg (option) er forholdet hos centret fortsat ikke tilfredsstillende. Tilsynets tilrettelæggelse og gennemførelse Tilsynet har taget sit udgangspunkt i den struktur for tilsynsvirksomheden (kontrolområder), som følger af kontrakten mellem tilsynet og Københavns kommune. Derudover har der været et antal møder med Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen med det formål at diskutere og udvikle observationer og overvejelser. Tilsynet tilrettelægges på en sådan måde, at to besøg foretages hos de enkelte beskæftigelsescentre: et kontrolbesøg og et opfølgningsbesøg. Ved besøgene deltager repræsentanter fra ledelse og medarbejdere og der tales med deltagere. Dokumentation fra beskæftigelsescentret for de enkelte kontrolområder indsamles og gennemlæses. Efter tilsynsbesøget udarbejder tilsynsmedarbejderen en rapport indeholdende tilsynets kommentarer. Rapporten følger den struktur, som er givet i kravspecifikationen for tilsynsopgaven. Hvert kontrolpunkt skal iflg. anvisningerne besvares med et ok eller et ej ok Rapporten sendes ud til høring hos lederen af det enkelte tilbud. Høringssvaret sendes fra beskæftigelsescentret til tilsynsenheden og til forvaltningen. I perioden har tilsynet foretaget tre uanmeldte tilsyn med tre opfølgningsbesøg. Derudover har tilsynet foretaget yderligere et kontrolbesøg med et opfølgningsbesøg (option), I det følgende præsenteres de enkelte kontrolområder med tilsynets overordnede bemærkninger.

13 13 Kontrolområder: Overensstemmelse mellem tilbud og faktiske ydelser. Det er tilsynets opgave at sammenholde udbudsmaterialet med de faktiske leverancer, med det overordnede formål at vurdere hvorvidt borgerne får de ydelser, som beskæftigelsescentret har forpligtet sig til at levere ifølge rammeaftalerne. Bemærkninger: Der er god overensstemmelse mellem opgavens krav og centrenes ydelser. De forvaltningsretlige krav til udførelsen. Beskæftigelsescentrene er forpligtede til at respektere de forvaltningsretlige krav til udførelsen, herunder: o Saglighed og lighed i forvaltningen o Behandling af personhenførbare oplysninger o Sagsoplysning o Aktindsigt og notatpligt o Tavshedspligt o Videresendelse af klager o Inhabilitet Bemærkninger: Samtlige centre har godt indarbejdede rutiner for håndtering af de forvaltningsretlige krav til udførelsen. Tilsynet har således intet at bemærke til dette punkt. Dog har et enkelt center problemer med at dokumentere hvor deltagerne i forløbene er henne på tidspunktet for tilsynets kontrol. De efterfølgende kontroller har ikke ændret dette forhold. Kontrol af overholdelse af arbejdsmiljølovgivningen (APV). Tilsynet skal vurdere overholdelsen af arbejdsmiljølovgivningen, som undersøges ved at beskæftigelsescentret foreviser APV, samt evt. pålæg, bøder m.m. i forbindelse med kontrol fra arbejdstilsynet. Bemærkning: Samtlige centre har gode rutiner for arbejdsmiljøarbejde.

14 14 Kontrol af beskæftigelsescentrenes overholdelse af Københavns kommunes værdigrundlag og etniske ligestillingspolitik. Ifølge opgaven skal personalepolitikken sikre medarbejderne et udfordrende og sundt arbejdsmiljø og alle stillingsopslag skal indeholde opfordring til at søge uanset etnisk herkomst, alder køn m.v. Tilsynet undersøger dette ved at sammenholde København Kommunes værdigrundlag og etniske ligestillingspolitik med den fremlagte dokumentation for ansættelser (stillingsopslag) og centrenes personalepolitik. Bemærkning: Gennemlæsning af personalehåndbog, stillingsopslag, informationsmateriale til deltagere og samtaler med medarbejdere viser at der findes en etableret platform for kommunikation og at de konkrete møder med borgerne tager afsæt i de givne instruktioner og virksomhedskulturen for 2 af centrene. I det tredje center viste samtaler med borgerne at personalet kom med uheldige bemærkninger. Herved forstås at samtaletonen ikke var i overensstemmelse med kommunens værdipolitik om at møde borgerne med respekt, i dialog og med et positivt syn på borgerens fremtid og muligheder. Kontrol af beskæftigelsescentrenes egen politik for omgang med borgerne. Københavns kommune forpligter beskæftigelsescentrene til at politikken for medarbejdernes omgang med borgerne skal følge Københavns kommunes værdigrundlag. Det vil sige, at borgerne skal mødes med respekt, ligeværdighed, dialog og tillid. Tillsynet har vurderet centrenes interne instruktioner fra personalehåndbøger og i øvrigt set på opslag og informationsmateriale til borgerne. Bemærkning: Et enkelt center har efter kontrol- og opfølgningsbesøg gennemført et antal møder med personalet om værdigrundlaget. Endvidere er der gennemført et antal samtaler og stikprøver blandt deltagerne om hvordan de bliver mødt af personalet. Tilsynet har efterfølgende ved optionsbesøget konstateret, at borgerne i høj grad erklærer sig tilfreds med personalets behandling af dem og den fremadrettede dialog med vejlederne. De to øvrige centre har tilsynet ingen bemærkninger til.

15 15 Kontrol af beskæftigelsescentrenes fremmødeprotokol for borgere i forløb. Det fremgår ikke udtrykkeligt af opgavebeskrivelsen, hvordan en fremmødeprotokol skal se ud. Registreringen af borgere skal dog, i overensstemmelse med forvaltningens anvisninger, ske i udbudsportalen. Tilsynet skal kontrollere fremmødeprotokollerne. Dette undersøges ved udlevering af fremmødeprotokoller fra ugen før det uanmeldte kontrolbesøg. Disse sammenholdes med oplysningerne i udbudsportalen for den pågældende uge. Det er alle fremmødeprotokoller for borgere i tilbud hos beskæftigelsescentret den pågældende uge som kontrolleres. Bemærkning: For et centers vedkommende har tilsynet fundet det vanskeligt at skulle sammenholde borgernes fremmøde med de fremmødeprotokoller som rammeaftalen omtaler. Kun de borgere de deltog i holdundervisning blev centralt noteret som fremmødt. Andre borgeres fremmøde noteredes af den vejleder der var knyttet til borgeren. Ved månedens slutning blev protokollerne så indsamlet. Beskæftigelsescentret var derfor ikke i stand til at præsentere tilsynet for dag for dag lister og tilsynet har derfor ikke kunnet evaluere fremmødeprotokollerne. Hos de 2 andre beskæftigelsescentre har fremmødeprotokollerne været i orden. Fysisk kontrol af borgere. Det påhviler beskæftigelsescentrene til hver en tid at kunne redegøre for de enkelte borgeres tilstedeværelse, hvad enten de er på leveringsadressen eller på en anden adresse. Bemærkning: Tilsynet har gennem kontrol af fremmødeprotokol, samtaler og progressionsrapporter vurderet dette punkt. For CAB s vedkommende har tilsynet ikke kunnet konstatere borgernes fysiske tilstedeværelse grundet manglende fremmødeprotokoller. For CBK s vedkommende konstaterede tilsynet et fremmøde på ca. 30 personer, både ved kontrolbesøg og opfølgningsbesøg. Kontrol af certificering i forhold til varetagelse af mentorfunktionen. Beskæftigelsescentrene skal tilbyde borgeren en mentorpakke, hvor mentoren skal være certificeret. Der kræves ikke en ekstern certificering. Tilsynet skal ifølge anvisningerne fra forvaltningen foretage kontrol af beskæftigelsescentrets nødvendige certificering af medarbejdere i forhold til varetagelse af mentorfunktionen. Dette undersøges ved, at der

16 16 forelægges dokumentation for at beskæftigelsescentrets mentorer har den nødvendige certificering i form af bevis for gennemgået mentorkursus, med fokus på coaching, samtaleteknik og dialog med borgeren. Bemærkning: Samtlige beskæftigelsescentre anvender certificerede mentorer og tilsynet har ingen bemærkninger. Kontrol af adgangsforhold. Beskæftigelsescentret skal beskrive den fysiske tilgængelighed for handicappede borgere på leveringsstederne. Tilsynet skal herefter foretage kontrol af de fysiske faciliteter. Bemærkning: Samtlige centre opfyldte betingelserne for gode adgangsforhold for handicappede borgere og tilsynet har derfor ingen bemærkninger.

17 17 Præsentation af beskæftigelsescentre, indhold og det gennemførte tilsyn. Nedenfor præsenteres de enkelte centres tilbud i uddrag og de observationer som er gjort i forbindelse med det gennemførte tilsyn. CAB Sydbanestien København SV. CAB har ifølge sin hjemmeside som hovedopgave at levere jobrettede tilbud til kontanthjælpsmodtagere i Københavns kommune. CAB driver flere praktiksteder på tre adresser i Københavns sydvestkvarter, hvor borgere kan indgå i en daglig arbejdssituation i f.eks. køkken/kantine, rengøring, grønne områder, bygge/anlæg/male og kørsel. Fra CAB s tilbud: CAB er et beskæftigelsescenter som har jobrettede tilbud til kontanthjælpsmodtagere i Københavns Kommune. Formålet er, at du finder din realistiske vej mod job eller uddannelse. Du kan forvente kvalificeret og dynamisk dialog fra medarbejderne i CAB, og vi lægger stor vægt på at møde dig med tillid og respekt. Men du har også selv et ansvar for at få udbytte af dit forløb i CAB på din vej mod job eller uddannelse. CABs tilbud er delt op i tre områder: Jobvejen er CAB s mest jobrettede tilbud, hvor praktik i virksomheder og jobsøgning er de vigtigste elementer. I Jobvejen arbejder vi på, at du så hurtigt som muligt kommer i praktik på en virksomhed. CAB har en række aftaler med virksomheder, hvor du kan komme i praktik i en periode. Der er også mulighed for at finde et praktiksted ud fra dine behov og ønsker. Individuel jobsøgning indgår løbende som en naturlig del af aktiviteter i Jobvejen. Ansættelse med løntilskud i en virksomhed er også en mulighed, hvis det ikke lykkes at finde ordinært arbejde til dig.

18 18 Kompetenceindsats består af jobrettede tilbud, hvor du dagligt møder i en arbejdspladslignende intern praktik i CAB. Kompetenceindsats Kompetenceindsats er CAB s eget jobrettede praktiksted. Som deltager i Kompetenceindsats møder du dagligt i en arbejdspladslignende hverdag. Målet er at opnå færdigheder inden for et bestemt fagområde og at få rutine i dagligt fremmøde og samarbejde i en arbejdssituation. Individuel jobsøgning indgår løbende. Du har følgende muligheder: Køkken/kantine, rengøring, grønne områder, bygge/anlæg/male, kørsel, mv. Praktik på en virksomhed kan indgå i forløbet. Jobform er det rigtige tilbud, hvis du har brug for at afklare jobmuligheder på trods af dine helbredsmæssige udfordringer. I Jobform skal du sammen med medarbejderne afklare, hvilke muligheder du har for at komme i job eller uddannelse på trods af din helbredsmæssige situation. Du deltager i undervisning i sygdomshåndtering, kost og ernæring, mv. Jobsøgning, motions- og træningstilbud indgår i forløbet. Praktik på en virksomhed kan indgå. Kontrolbesøg: Den 5. marts 2010 gennemførte tilsynet et besøg, hvor det konstateredes at der på flere punkter var uoverensstemmelse mellem på den ene side Københavns kommunes erklærede politikker, opgavens indhold og kravspecifikationerne og på den anden side CAB s overholdelse af kommunens værdipolitik, tilrettelæggelse af arbejdsgange og fysiske kontrol af fremmødte borgere. Tilsynet gav sine bemærkninger videre til CAB og sendte en rapport til Kontoret for Implementering og Drift. Opfølgningsbesøg: Ved opfølgningsbesøg den 20. maj 2010 konstaterede tilsynet at der ikke var taget tiltag, der kunne afhjælpe manglerne tilfredsstillende. Dette afrapporterede tilsynet til både CAB og til Kontoret for Implementering og Drift. Optionsbesøg: Ved brev af 28. september 2010 til CAB med kopi til tilsynet gennemgår forvaltningen tilsynets to besøg på CAB og CAB s egne kommentarer til tilsynet. Forvaltningen konkluderer at tilsynet grundet forholdets karakter skal iværksætte et nyt uanmeldt kontrol- og opfølgningsbesøg.

19 19 Disse to besøg finder sted 13. december 2010 og 30. december Allerede ved kontrolbesøget den 13. december konstateredes det, ved samtaler med borgerne, at der var stor tilfredshed med CAB og de vejledere der var tilknyttet projekterne. Deltagerne blev mødt med stor respekt, forløbene gav mening og der var mulighed for fremadrettet dialog med vejlederne. Ved besøget kunne tilsynet ikke kontrollere fremmødeprotokoller, idet disse ikke blev ført dagligt, som forudsat i centrenes retningslinier. Desuden efterlod redegørelsen for borgernes ugentlige tid i forløbet et behov for yderligere afklaring. Ved opfølgningsbesøget den 30. december 2010 konstaterede tilsynet at der tilsyneladende ikke var ændret i ovenstående forhold.

20 20 CBSI Hejrevej København NV. CBSI har som hovedopgave at opkvalificere borgere til jobs med gode beskæftigelsesmuligheder, især for borgere med sprogproblemer. CBSI har tilbud om Jobafklaring og Helbred og beskæftiglse, der primært drejer sig om afklaring af barrierer overfor arbejdsmarkedet. Desuden er der kurser, der introducerer og forbereder borgerne til et egentligt uddannelsesforløb indenfor rengøring, køkken, butik, lager og transport. Fra CBSI s tilbud: Vi tilbyder at styrke dine faglige, sproglige og personlige kompetencer, så du lettere kan finde et job. Du kan forvente en periode i virksomhedspraktik eller i et løntilskudsjob, inden du finder et fast job. Brancher: Rengøring Køkken Butik Lager og transport På det brancherettede område findes desuden to helt særlige tilbud: Jobafklaring - her finder vi ud af, hvad du har lyst til, og hvor du har dine jobmuligheder. Derefter er det planen, at du starter et fagligt tilbud på CBSI. Helbred og beskæftigelse - vi har tilknyttet en gruppe medarbejdere, som er specialister i at kombinere helbred og beskæftigelse. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilket erhvervsområde, du kunne tænke dig at arbejde med. Du har bl.a. mulighed for at deltage i kvindenetværk eller mandenetværk og gymnastik. Uddannelse På CBSI har du mulighed for at deltage i flere forskellige kurser på uddannelseområdet. Vi har fx et målrettet kursus, som forbereder dig til social- og sundhedsskolen. På det pædagogiske område har vi sigte på at opkvalificere dig til pædagoguddannelsen, men du kan også vælge et job som pædagogmedhjælper. Pædagogik Social & sundhed Job- og uddannelsesforberedelse for unge mellem år.

21 21 CBSI har desuden en virksomhedsservice, der hjælper borgerne med at etablere kontakt til arbejdsmarkedet, et sprogcenter hvor der undervises i dansk for indvandrere og flygtninge og CBSI NOOR, der er et tilbud til flygtninge, som udviser symptomer på at være traumatiserede. Kontrolbesøg: Den 14. juli 2010 gennemførtes et kontrolbesøg, hvor motivationspakken og jobpakken kontrolleredes. Besøget gav ingen anledning til bemærkninger Opfølgningsbesøg: Den 20. juli 2010 gennemførtes opfølgningsbesøget, der heller ikke gav anledning til nogen bemærkninger.

22 22 CKB Teglværksgade København Ø. CKB er ifølge centrets hjemmeside et beskæftigelsescenter med tilbud til både kontanthjælps- og dagpengemodtagere. Centret tilbyder kurser i jobsøgning, undervisning indenfor social og sundhed, pædagogik, kontor, forretning, ejendomsservice og køkken og restauration. Desuden tilbydes virksomhedspraktik og uddannelsespraktik på TEC, Niels Brock, Social- og sundhedsskolen København, Pædagoguddannelsen Sydhavn og Hotel- og Restaurantskolen. Endelig tilbydes kurser, både internt i CKB og eksternt på AMU eller VUC. Fra CKB s tilbud: Du bliver kursist i ckb, hvis Jobcenter København mener, du kan få glæde og gavn af de ting, der sker i ckb. Du skal måske i uddannelse, finde en ny vej til arbejdsmarkedet eller blot have lidt turbo på din jobsøgning. Jobplanen er din garanti for, at du får det bedste ud af din tid i ckb. Jobplanen laver du sammen med en medarbejder. I finder ud af, hvilke kompetencer du har brug for at udvikle. Er du under 30 år, tager du en test, der viser, om du har brug for undervisning i at skrive og læse. Når jobplanen er klar, ved du, hvilke aktiviteter du skal deltage i fx job- eller uddannelsesklub, virksomheds- eller uddannelsespraktik eller undervisning og gruppevejledning. Aktiviteter der gør det nemmere for dig at komme i arbejde eller uddannelse og gør de ikke det, justerer du jobplanen sammen med en medarbejder i ckb. Kontrolbesøg: Tilsynet foretog besøg på CKB den 15. oktober 2010, hvor uddannelsespakken og jobpakken kontrolleredes. Der var uklarhed over hvorledes CKB differentierede mellem pakkerne og desuden gav centret en uklar redegørelse for hvordan ugens timetal på 25 timer var fordelt. Der forevistes et rulleskema hvor en stor del af borgernes aktivitet var defineret som eget arbejde udenfor undervisningslokalet. Der var 30 borgere til stede ved kontrollen.

23 23 Opfølgningsbesøg: Den 21. oktober 2010 kom tilsynet på opfølgningsbesøg og konstaterede at der ikke var nogen ændring i forhold til kontrolbesøget.

24 24 Opsummering af tilsynet og konklusioner Tilsynet med beskæftigelsescenter i Københavns kommune strækker sig fra februar til december Kommunen har ønsket et tilsyn med 3 beskæftigelsescentre, som er tilsvarende den tilsynsopgave som udføres overfor private leverandører, som leverer ydelser til kommunen i henhold til Udbud 2009, For- og revalidering og særlig beskæftigelsesfremmende indsats og Formidling af fleksjob. Tilsynet har derfor taget udgangspunkt i de samme målepunkter som opstilledes for de private leverandører. Der er gennemført tilsynsbesøg, bestående af et kontrolbesøg og et opfølgningsbesøg hos hvert af de enkelte beskæftigelsescentre. Ved besøgene præsenteredes tilsynets opgave for centrets ledelse og den konkrete gennemførelse blev præsenteret og diskuteret i dialog med forvaltningen i relation til kontrolområderne. Tilsynet har under hele forløbet rapporteret til forvaltningen i overensstemmelse med kontrakt, skabeloner og øvrige instruktioner, herunder forpligtelsen til at rapportere øvrige forhold af betydning for kontrakten mellem Københavns kommune og leverandøren. Konkret har dette berørt manglende informationsmateriale, føring af fremmødeprotokoller og konstatering af borgernes fysiske opholdsted under forløbene. Skemaerne på side 9 og 10 viser en oversigt over alle besøg. Tilsynet vil gerne fremhæve, at skemaerne kun skal bruges som en oversigt og ikke må erstatte en egentlig gennemgang af rapporterne fra besøgene. Overordnet set viser skemaerne at centrene har forstået at indarbejde de fleste af de formelle krav til centrene. Alle centre har opfyldt kravene til de fysiske faciliteter, mentorcertificering, APV og de forvaltningsretlige krav. Et center har alle opfyldt alle målepunkter, mens de øvrige 2 centre har fremvist forhold som tilsynet har haft bemærkninger til. Disse forhold er for størstepartens vedkommende blevet rettet efter at tilsynet har udført yderligere et kontrol- og opfølgningsbesøg for et enkelt centers vedkommende. Afsluttende bemærkninger: Alle beskæftigelsescentre har taget godt imod tilsynet og medvirket aktivt til at besvare tilsynets spørgsmål Alle centre lever op til de forvaltningsretlige krav, APV, mentorcertificering, fysiske adgangsforhold og kommunens værdigrundlag 1 center har alle målingsparametre i orden og udløser derfor ingen bemærkninger fra tilsynet Centrenes ledelse og øvrige medarbejderstab har været positive og samarbejdsvillige i forhold til tilsynets anvisninger Tilsynets samtaler med borgerne om centrenes tilbud m.v. har været positive og afspejlet en generel tilfredshed med centrenes tilbud Det ekstra kontrol- og opfølgningsbesøg tilsynet har foretaget viser at det pågældende beskæftigelsescenter har gennemført væsentlige ændringer for at ændre den personlige tilgang til borgerne, som personalet i første omgang blev

25 25 kritiseret for. Borgerne har efter ændringerne blev gennemført oplevet at blive mødt med respekt, i dialog med vejlederne og i meningsfulde forløb. Forholdene omkring fremmøderegistrering efterlader fortsat et behov for yderligere afklaring. Tilsynet er endnu ikke blevet præsenteret for dag for dag lister for alle deltagere i et forløb og kan derfor stadig ikke vurdere fremmødeprotokollerne. Det er vort håb og forventning, at det gode samarbejde med Københavns kommune og med beskæftigelsescentrene, der har præget opgaven i perioden, fortsætter i 2011/2012.

26 26

EUROPAKONTORET I SKÅNE AB. Tilsynsenhedens rapport for perioden juli 2009 til juli Tilsyn med leverandørers formidling af fleksjob mv.

EUROPAKONTORET I SKÅNE AB. Tilsynsenhedens rapport for perioden juli 2009 til juli Tilsyn med leverandørers formidling af fleksjob mv. EUROPAKONTORET I SKÅNE AB Tilsynsenhedens rapport for perioden juli 2009 til juli 2010 Tilsyn med leverandørers formidling af fleksjob mv. Oktober 2010 Indhold Indledning... 3 Resumé af tilsynet... 6 Skemaer....

Læs mere

TIL LEVERANDØRER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Vejledning om tilsyn. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune 2018, Version 1

TIL LEVERANDØRER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Vejledning om tilsyn. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune 2018, Version 1 TIL LEVERANDØRER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN Vejledning om tilsyn Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune 2018, Version 1 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2018 INDHOLD

Læs mere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Implementering og Drift Bilag 1 04-11-2011 Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere Formålet med dette notat er

Læs mere

Forvaltningens tilsyn med leverandører i beskæftigelsesindsatsen

Forvaltningens tilsyn med leverandører i beskæftigelsesindsatsen Forvaltningens tilsyn med leverandører i beskæftigelsesindsatsen / Kontorchef Kia Schou Borggaard Enhed for Kvalitet og Tilsyn, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 22. oktober 2018 Hvordan fører

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk. Dato: 10-10-2008. Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051

Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk. Dato: 10-10-2008. Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051 Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk Dato: 10-10-2008 Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051 Vedrørende henvendelse fra John Skovgaard Dinesen Kære Jesper Schou Hansen. Jeg har den

Læs mere

Henvendelse om kvaliteten i CBSI s beskæftigelsestilbud.

Henvendelse om kvaliteten i CBSI s beskæftigelsestilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Implementering og Drift NOTAT 16-06-2011 Sagsnr. 2011-82367 Henvendelse om kvaliteten i CBSI s beskæftigelsestilbud. Forvaltningen

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Kravspecifikation Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Formål og overordnede rammer for annonceringen... 3 1.2. Rammerne for køb af vejledning og opkvalificering... 3 1.3.

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer

Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer Jobcentrenes erfaring med anvendelse af mentorer SURVEYUNDERSØGELSE JUNI 2018 0 Dataindsamling Formål og metode LG Insight har i samarbejde med Danmarks Radio (DR) gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

LO konference den 15. september 2005

LO konference den 15. september 2005 ,GHDOHURJDPELWLRQHUIRUGHQ IUHPWLGLJHEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV LO konference den 15. september 2005 1 Udfordringer for Århus jobcenter 'HNRPPXQDOHPnOJUXSSHU: 'HIRUVLNUHGHOHGLJH: 21.000 berørte kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A.1 UDKAST Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1 1. Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1.1 Indledning Formålet med denne del af kravspecifikationen

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for a- dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser Handlingsplan 2009-2012 Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser 1. december 2008 1 1. FORMÅL Handicapstrategien på beskæftigelsesområdet supplerer Københavns Kommunes overordnede

Læs mere

Projekt puljen til bekæmpelse af langtidsledighed

Projekt puljen til bekæmpelse af langtidsledighed Projekt puljen til bekæmpelse af langtidsledighed 2010 Samarbejde mellem Jobcenter Roskilde og A2B Periode: 18. oktober 2010 14. januar 2011 Slutrapport Jobcenter Roskilde fik med midler fra "Puljen til

Læs mere

Kravspecifikation beskæftigelsesfremmende tilbud

Kravspecifikation beskæftigelsesfremmende tilbud Kravspecifikation beskæftigelsesfremmende tilbud 1. Vejlednings- og jobsøgningsforløb i.h.t. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats kap. 10 for forsikrede ledige med virksomhedspraktikformidling i.h.t. Lov

Læs mere

BILAG 2B: KRAVSPECIFIKATION FOR VALGFRIE TILBUDSPAKKER IKKE PLIGT TIL TILBUD

BILAG 2B: KRAVSPECIFIKATION FOR VALGFRIE TILBUDSPAKKER IKKE PLIGT TIL TILBUD NOTAT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 23-06-2011 Bilag 3: Kravspecifikation for Udbud 2009 - de frivillige tilbudspakker BILAG 2B: KRAVSPECIFIKATION FOR VALGFRIE TILBUDSPAKKER IKKE PLIGT TIL

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 16.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Birkelund Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch Pia Strandbygaard Mia Mortensen

Læs mere

Bilag 1: Kravspecifikation

Bilag 1: Kravspecifikation KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag 1: Kravspecifikation for genudbud af ekstern tilsynsfunktion 24-09-2012 Bilag 1: Kravspecifikation Københavns Kommune har ansvaret

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Molevitten. Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Molevitten. Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.0.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Molevitten Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. År 2011 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset År 2011 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Baggrund og Formål... 3 Datagrundlag... 3 Retur til Job... 4 Køn... 4... 4 Ophørsårsag...

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken 2018-22 Juni 2018 Tema 1 Det gode liv Målsætning: Vi skal sikre, at borgere med handicap har de nødvendige forudsætninger

Læs mere

Anmeldt/Uanmeldt tilsyn. Prærien. Østergade 13, 7490 Aulum Henrik Thoftgaard. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard

Anmeldt/Uanmeldt tilsyn. Prærien. Østergade 13, 7490 Aulum Henrik Thoftgaard. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Anmeldt/Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 16.4.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Prærien Østergade 1, 7490 Aulum Henrik

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 1. Halvår 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 3 Køn... 4 Alder... 4 Tilbud...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 29-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnehuset Himmelblaa Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Eventyrhaven. Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Eventyrhaven. Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-04-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Eventyrhaven Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Lindely. Lindegårdsvej 1, Herning Annette Stær. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Lindely. Lindegårdsvej 1, Herning Annette Stær. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 17-03-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnehuset Lindely Lindegårdsvej 1, Herning

Læs mere

Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet

Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT Dato: 19-05-2008 Sagsnr.: 2008-61003 Dok.nr.: 2008-231848 Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Hurlumhejhuset. Skolebakken 2, Gjellerup Christian Nørgaard Christensen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Dato: Hurlumhejhuset. Skolebakken 2, Gjellerup Christian Nørgaard Christensen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 19.4.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Hurlumhejhuset Skolebakken 2, Gjellerup Christian

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 07.0.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Børneuniverset Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE ARU 3. december 29 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Jobcenter Sagsbehandler: Anne-Mette Thordal-Christensen Afrapportering på 1-dagesplanen På Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 1. august

Læs mere

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune PARTNERSKABSAFTALE MELLEM [Indsæt virksomhedens navn] Jobcenter Ringkøbing-Skjern Gade: Gade: Finderupsvej 9 Postnr. og by:

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering.

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering. Den 9. juni 2009 Oversigt over status for implementering af trepartsaftalen Forslag til ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov om integration

Læs mere

Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken

Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken Forslag til aktiviteter i forbindelse med arbejdsmarkedspolitikken Udvidelse af antallet af virksomhedscentre Norddjurs Kommune samarbejder i dag med 28 virksomheder, hvor der er etableret et virksomhedscenter.

Læs mere

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Præsentation for Karsten Fey Kristiansen d. 24. januar 2019 www.ballerup.dk Baggrund På Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde i oktober 2018 blev der

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Klatretræet. Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Klatretræet. Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 22-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe

Læs mere

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Nord. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 17. November 2015 kl

Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn. Hjemmeplejen Nord. Dato og tidspunkt for tilsyn: Den 17. November 2015 kl Hvidovre kommune Børn og Velfærd Sundheds- og Træningsafdelingen Visitationen visitationen@hvidovre.dk November 2015 Rapport for kommunalt uanmeldt tilsyn Hjemmeplejen Nord Dato og tidspunkt for tilsyn:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: 10. marts Eventyrhaven. Grønsværen 5, 7490 Aulum Inger Thomsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Dato: 10. marts Eventyrhaven. Grønsværen 5, 7490 Aulum Inger Thomsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 10. marts 2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Eventyrhaven Grønsværen 5, 790 Aulum Inger

Læs mere

Fastlæggelse af kvalitetsmålsætninger og kvalitetsmål, herunder principielle styringsog fagligt relaterede beslutninger

Fastlæggelse af kvalitetsmålsætninger og kvalitetsmål, herunder principielle styringsog fagligt relaterede beslutninger Indledning Dette skema indeholder følgende ændringer i forhold til delegationsbestemmelserne for udvalgets periode 2014-2017: Redaktionel gennemskrivning af teksten Ajourføring af lovgrundlaget Illustrering

Læs mere

ressourceforløb, fleks

ressourceforløb, fleks Rehabiliteringsteam, ressourceforløb, fleks og førtidspension Et tilbud om samlet vurdering, vejledning og hjælp til at få overblik. Den nye førtidspensionsreform, der trådte i kraft d. 1. januar 2013,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Timring Læringscenter. Birkmosevej 26 Michael Hall Larsen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Timring Læringscenter. Birkmosevej 26 Michael Hall Larsen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato:.5.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Timring Læringscenter Birkmosevej 26 Michael Hall

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnecenter Nord. Lyngens kvarter 225, Herning. Jan Juelsgaard Kjellstrøm. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Børnecenter Nord. Lyngens kvarter 225, Herning. Jan Juelsgaard Kjellstrøm. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 5..016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnecenter Nord Lyngens kvarter 5, Herning Jan

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Aktivitetshuset Birkelund. Fyrrevej 8, 7400 Herning Jørgen Bitsch Dorit Breum Steffen. Pia Strandbygaard.

Uanmeldt tilsyn. Aktivitetshuset Birkelund. Fyrrevej 8, 7400 Herning Jørgen Bitsch Dorit Breum Steffen. Pia Strandbygaard. TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handikap og psykiatri 104 Dato: 09.06.2015 Tilbud: Adresse: Institutionsleder: Afdelingsleder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Aktivitetshuset Birkelund Fyrrevej

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnecenter. Holbækvej 40, Herning Birthe Zolon Nielsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnecenter. Holbækvej 40, Herning Birthe Zolon Nielsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 12-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Østbyens Børnecenter Holbækvej 40, Herning

Læs mere

Praktikker & løntilskud

Praktikker & løntilskud Praktikker & løntilskud Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: En forudsætning for at få flere ledige i job er, at Odense Kommune skal indgå og sikre et forpligtende samarbejde med virksomhederne.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Asylet. Skolegade 28 Hans Midtiby. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Asylet. Skolegade 28 Hans Midtiby. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 0.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Asylet Skolegade 8 Hans Midtiby Pia Strandbygaard

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Haderup Børnehus. Skolevænget 3, Haderup. Dorthe S Vestergaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Haderup Børnehus. Skolevænget 3, Haderup. Dorthe S Vestergaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 19.1.016 Tilbud: Adresse: Leder: Haderup Børnehus Skolevænget 3, Haderup Dorthe S Vestergaard Tilsynsførende:

Læs mere

Bilag 1. Handleplan for implementering

Bilag 1. Handleplan for implementering Bilag 1 Handleplan for implementering af jobcenteranalysens anbefalinger 2017 Baggrund for handleplan Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på mødet 02.05.2017, punkt 24, præsenteret for Jobcenteranalysen,

Læs mere

Hvis det er tilfældet, hvilke udfordringer drejer det sig om? Grundet sagens aktualitet, ønskes meget gerne et hurtigt svar.

Hvis det er tilfældet, hvilke udfordringer drejer det sig om? Grundet sagens aktualitet, ønskes meget gerne et hurtigt svar. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Andreas Keil, MB E-mail: Andreas_Keil@br.kk.dk 16. november 2017 Sagsnr. 2017-0124645 Dokumentnr. 2017-0124645-124 Kære Andreas

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Feldborg Frie Børneunivers. Bredgade 76, Feldborg. Johnny Hessellund. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Feldborg Frie Børneunivers. Bredgade 76, Feldborg. Johnny Hessellund. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.1.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Pædagogisk leder Tilsynsførende: Tilsynsførende: Feldborg Frie Børneunivers

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Socialpsykiatrisk Center. Søndergade Dorte Påskesen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Socialpsykiatrisk Center. Søndergade Dorte Påskesen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 26.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Socialpsykiatrisk Center Søndergade Dorte Påskesen Pia Strandbygaard

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børneliv Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen 24.2.2014 Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2013 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE. Uanmeldt tilsyn. Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen

TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE. Uanmeldt tilsyn. Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 18.05.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Hurlumhejhuset afd. Lindbjerg og Klubben Nørretorp

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Højgård børnehus. Anne Mariesvej 12, Lind Anne-grethe R. Petersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Højgård børnehus. Anne Mariesvej 12, Lind Anne-grethe R. Petersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 20-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Højgård børnehus Anne Mariesvej 12, Lind Anne-grethe

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnehuse. Thyrasvej 9 Torben Delfs. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnehuse. Thyrasvej 9 Torben Delfs. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 17.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Østbyens Børnehuse Thyrasvej 9 Torben Delfs

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: 8.3.2016 Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Sinding-Ørre midt-punkt, Hvepsere-den/Midgården. Kurt Østergaard. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Dato: Sinding-Ørre midt-punkt, Hvepsere-den/Midgården. Kurt Østergaard. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard Tilbud: Adresse: TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Leder: Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 02.05.16 Sinding-Ørre midt-punkt, Hvepsere-den/Midgården Kurt Østergaard Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Vinding Børnehave. Gyvelvej 5, Sørvad. Mie Pedersen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Vinding Børnehave. Gyvelvej 5, Sørvad. Mie Pedersen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 9.2.2016 Tilbud: Vinding Børnehave Adresse: Leder: Gyvelvej 5, Sørvad Mie Pedersen Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen?

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@br.kk.dk 02-11-2016 Sagsnr. 2016-0360781 Dokumentnr. 2016-0360781-2 Kære Ulrik Kohl Tak

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 27..2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Himmelblaa Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Bo og Støttecenter Herning, Bostøttekorpset Herluftrollesvej 1 B 7400 Herning Susanne Østergaard.

Uanmeldt tilsyn. Dato: Bo og Støttecenter Herning, Bostøttekorpset Herluftrollesvej 1 B 7400 Herning Susanne Østergaard. Tilbud: Adresse: TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Leder: Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 30.05.2016 Bo og Støttecenter Herning, Bostøttekorpset Herluftrollesvej 1 B 7400 Herning Susanne Østergaard

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Brændgård Brændgårdvej 12, 7400 Herning Lone Landkildehus. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Brændgård Brændgårdvej 12, 7400 Herning Lone Landkildehus. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 10.05.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Brændgård Brændgårdvej 12, 700 Herning Lone Landkildehus Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2013 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe 3-4.

Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe 3-4. Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen Kontoret for arbejdsmarkedsbetjening NOTAT 26. februar 2007 Høring vedrørende udbud af den ordinære beskæftigelsesindsats (match 1-3), særlig beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn. Handicap og Psykiatri Aktivitetshuset Vildbjerg Lysgaardvej 27 Vildbjerg. Leder: Jørgen Bitsch

Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn. Handicap og Psykiatri Aktivitetshuset Vildbjerg Lysgaardvej 27 Vildbjerg. Leder: Jørgen Bitsch Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri 04-04-2017 Aktivitetshuset Vildbjerg Lysgaardvej 27 Vildbjerg Leder: Jørgen Bitsch Tilsynsførende: Mia Mortensen Joan Dahl Nørgaard Anne Sofie Pedersen

Læs mere

Udvikling af Klar Til Fremtiden til nye målgrupper

Udvikling af Klar Til Fremtiden til nye målgrupper Udvikling af Klar Til Fremtiden til nye målgrupper En ny fokuseret tilgang Klar Til Fremtiden (KTF) opdeles i fire spor: - KTF Ung (straksaktivering uddannelsesparate) - KTF Voksen (straksaktivering kontanthjælp

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Lind Plejecenter. Gadegårdsvej 121, Lind, 7400 Herning Gundi Halfmann. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Lind Plejecenter. Gadegårdsvej 121, Lind, 7400 Herning Gundi Halfmann. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Plejecentre Dato: 20.10.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Lind Plejecenter Gadegårdsvej 121, Lind, 7400 Herning Gundi Halfmann

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Læringscenter Syd. Degnekrogen 4, Arnborg Brian Randers Sørensen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Læringscenter Syd. Degnekrogen 4, Arnborg Brian Randers Sørensen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 3.3.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Læringscenter Syd Degnekrogen 4, Arnborg Brian

Læs mere

Partnerskabsaftale. Jobcenter Slagelse:

Partnerskabsaftale. Jobcenter Slagelse: Partnerskabsaftale Mellem en virksomhed og Jobcenter Slagelse Virksomhedsnavn Adresse Tlf.nr. Hjemmeside CVR nr. P. nr. 1. kontaktperson i virksomhed 2. kontaktperson i virksomhed Aftalenr. - Jobcenter

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59, Snejbjerg Bjarne Mikkelsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59, Snejbjerg Bjarne Mikkelsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 07-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børneuniverset Sydgaden 59, Snejbjerg Bjarne

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Skalmejegården. Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Skalmejegården. Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 08-04-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Skalmejegården Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Kildebakken. soldalen 4, Vildbjerg John Furbo. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Kildebakken. soldalen 4, Vildbjerg John Furbo. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 0-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Kildebakken soldalen 4, Vildbjerg John Furbo

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A3 Kravspecifikation for Brobygning til uddannelse 2017 - Brobygning til hovedindgangen Sundhed, omsorg og pædagogik på erhvervsuddannelsesinstitution, der udbyder grundforløb på hovedområdet Sundhed,

Læs mere

Rapport vedrørende Tilsyn med Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø December 2016

Rapport vedrørende Tilsyn med Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø December 2016 Rapport vedrørende Tilsyn med Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Esbjerg, Varde, Vejen og Fanø December 2016 Indledning: Esbjerg Kommune er Driftsansvarlig Kommune for Vejen, Varde og Fanø Kommuner.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Molevitten Vestergade 82, afd. Ny Møllevej 51, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Molevitten Vestergade 82, afd. Ny Møllevej 51, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 01-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Molevitten Vestergade 82, afd. Ny Møllevej

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2014 22.2.2015 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

Tak for din henvendelse af den 14. maj 2017, hvor du har stillet opfølgende spørgsmål til forvaltningen om fleksjobordningen.

Tak for din henvendelse af den 14. maj 2017, hvor du har stillet opfølgende spørgsmål til forvaltningen om fleksjobordningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen 18-07-2017 Sagsnr. 2017-0124645 Kære John Andersen Tak for din henvendelse af den 14. maj 2017, hvor du har stillet opfølgende

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2017 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN LEVERANDØR AF TØJVASK BERENDSEN TEXTIL SERVICE A/S [Tilsynet er udført d. 3. - 6. juli 2017 af tilsynsassistent Kirsten

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Galaxen. Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Galaxen. Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 29.3.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Galaxen Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Stjernen. Gilmosevej 20, Tjørring Anders Pyndt. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Stjernen. Gilmosevej 20, Tjørring Anders Pyndt. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 3.0.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Stjernen Gilmosevej 0, Tjørring Anders Pyndt Pia

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

[Skriv tekst] Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

[Skriv tekst] Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen [Skriv tekst] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Der skelnes mellem to typer af klager.

Læs mere

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Tilsynet skal gennemføres efter en model, der giver et ensartet, systematisk og veldokumenteret grundlag for vurderinger, så politikerne

Læs mere

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne

Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats. mellem. Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Partnerskabsaftale om aktiv beskæftigelsesindsats mellem Jobcenter Haderslev og LO a-kasserne Formål A-kasserne og Jobcenter Haderslev indgår denne partnerskabsaftale for at styrke den samlede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud Jobcenter Middelfart Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Marts 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Jobcenter Middelfart Analyse

Læs mere

Forsøg med frikommuner

Forsøg med frikommuner Bekendtgørelse om forsøgsordninger efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge (Forsøg med frikommuner) I medfør

Læs mere