Indholdsfortegnelse. Regnskab. Kodas Årsberetning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. Regnskab. Kodas Årsberetning 2012 2"

Transkript

1 Årsberetning 2012

2 Kodas Årsberetning Indholdsfortegnelse Formandens beretning... 3 Direktørens beretning... 7 Samarbejde og vækst Dansk musik har godt fat Vækstfremmer for 60 mio. kr Medieanalyse Ophavsretten i krydsild Sagt om Koda Kunder om musik Regnskab Den uafhængige revisors påtegnelse på årsregnskabet Regnskabspraksis Resultatopgørelse Balance Note Note Note Note Note Note Note Note Note Note Note Note Note

3 Kodas Årsberetning 2012 Formandens beretning 3 Bestyrelsens store hovedeftersyn Formandens beretning Koda har massiv økonomisk fremgang, men de ni bestyrelsesmedlemmer læner sig ikke tilbage af den grund. Bestyrelsen er midt i en gennemgribende justering af Kodas regler og pengefordeling. Formand Niels Rosing- Schow (DKF) lover mere rimelighed, gennemsigtighed og enklere regler. Resultatet for 2012 er overordentlig flot. Det er af vital betydning for den danske musikscene med den samlede Koda-indtægt på 709 mio. kr. Det sikrer en stor udbetaling til de danske sangskrivere/komponister, og det betyder samtidig en markant stigning i Kodas kulturstøtte, de nationale midler, siger Niels Rosing-Schow. Ti procent af Kodas indtægter går til en mangfoldig kulturstøtte - de nationale midler - og i 2012 (udregnet efter 2011-resultatet) blev det til ca. 60 mio. kr. En stigning på tre mio. kr. i forhold til året før. Hovedparten af de nationale midler fordeles til de fire danske Koda-foreninger, som videreformidler dem til bl.a. musikproduktion, legater og kulturpolitisk arbejde for komponister i Danmark og internationalt. Koda-medlemmer, der ikke er tilknyttet en forening (de såkaldt tilsluttede medlemmer) har også direkte adgang til en mindre andel af pengene, hvis de ansøger om arbejdslegater, støtte til cd-udgivelser m.m. Skæv fordeling af midler Det er denne fordeling af de nationale midler, der trænger til et grundigt eftersyn, mener Kodas bestyrelse. For som det er nu, er der tale om en fordeling, som ikke tilstrækkeligt tilgodeser de Koda-medlemmer, der ikke er medlem af en af de tre komponistforeninger. Og det samme gælder de forlag, der ikke er med i Dansk Musikforlæggerforening. Jeg håber, at Kodas økonomiske triumf kan fortsætte, så omsætningen kan runde en mia. kr. indenfor en overskuelig årrække. Niels Rosing-Schow, formand for Kodas bestyrelse Selv om - eller netop fordi - Koda er inde i en fantastisk udvikling med økonomisk vækst, kan organisationen godt forbedres, forandres og fornys, konstaterer formand Niels Rosing-Schow og fortsætter: Vi er i fuld gang med at demokratisere adgangen til Kodas nationale midler og gøre reglerne mere transparente.

4 Kodas Årsberetning 2012 Formandens beretning 4 Vi begyndte processen allerede i januar 2012 og lægger op til at være klar med nogle væsentlige vedtægtsændringer, som Kodas ordinære medlemmer vil få mulighed for at stemme om ved generalforsamlingen i Koda-bestyrelsen vil fra 2014 med disse grundlæggende ændringer også leve op til EU s krav om åbenhed på området. Hvad angår de nationale midler, handler det helt overordnet om, at alle professionelt arbejdende Koda-medlemmer - også de, der ikke er med i en af de fire foreninger - bør have lige adgang til de nationale midler. Det kan fx ske ved at skabe en samlet støttepulje for alle professionelt arbejdende Koda-medlemmer - og ved tilsvarende at reducere uddelingen til komponistforeningerne. Vi tager allerede et lille skridt i den retning med fordelingen for 2013 ved at øge støttepuljen til de tilsluttede medlemmer, siger Niels Rosing-Schow. Kodas bestyrelse bagerst fra venstre: Pia Raug (DJ- BFA), formand Niels Rosing-Schow (DKF), medarbejderrepræsentant Jens Visby, Ole Dreyer (DMFF). Forrest: Jacob Morild (DPA), Peter Littauer (DMFF), Niels Rønsholdt (DKF) og næstformand Susi Hyldgaard (DJBFA). Mangler: Niels Mosumgaard (DPA) og Tine Birger Christensen (DMFF). Regeloprydning Han lover samtidig, at det fremover skal blive nemmere at gennemskue, hvordan Koda fordeler sine indtægter til rettighedshaverne fra de forskellige indtægtsområder - radio/tv, baggrundsmusik, koncerter osv.

5 Kodas Årsberetning 2012 Formandens beretning 5 Vi er også midt i et gennemgribende hovedeftersyn af dette felt, og målet er at tydeliggøre, hvordan pengene flyder gennem systemet. Grundlæggende skal fordelingen afspejle det reelle musikforbrug. Men i nogle tilfælde modtager Koda en klumpsum for brug af musik, og når pengene fordeles til medlemmerne, følger man en række fordelingsregler. De har i årenes løb gennemgået så mange justeringer og knopskydninger, at det på nogle områder kun er Kodas eksperter, der kan gennemskue de komplekse regler. Det skal der laves om på. Det skal være mere enkelt, mindre omkostningsfuldt at administrere og mere gennemskueligt. Men samtidig er det bestyrelsens opfattelse, at fordelingsplanen i rimeligt omfang skal udtrykke en kulturpolitisk holdning og stadig understøtte musikalsk mangfoldighed og nyskabelse. Et eksempel på dette er den særlige præmiering af uropførelser, siger Niels Rosing-Schow. En mia. kr. i sigte Han glæder sig over, at bestyrelsen har et godt samarbejde, og at fremtiden tegner lys for Koda. Der er begejstring og fremdrift i vores samarbejde, og vi er i fuld gang med at ruste Koda til fremtiden. Budgettet for indeværende år er meget ambitiøst. Jeg håber, at Koda kan fortsætte med den imponerende vækst og den effektivisering, der er i fuld gang lige nu, bl.a. takket være den dynamiske ledelse. Det er meget nødvendigt, at Koda hele tiden trimmer udgifterne, så vi kan forvalte medlemmernes rettigheder billigst og mest effektivt. Fortsætter væksten, kan vi forvente at runde en omsætning på en mia. kr. indenfor en overskuelig årrække. Generelt er det jo målet, at Koda stadig skal sikre medlemmerne den bedst mulige indtjening - også i en tid, hvor andre pengestrømme i musikbranchen måtte tørre ind, siger Niels Rosing-Schow. Figuren viser hvordan pengene fra 2011 blev fordelt på ovenstående hovedområder i De 573 mio. kr. til fordeling er inklusiv mekaniske rettigheder.

6 Kodas Årsberetning 2012 Formandens beretning 6 Figuren viser hvordan de nationale midler fra 2011 blev fordelt i Figuren viser hvordan de nationale midler fra 2011 blev anvendt i 2012.

7 Kodas Årsberetning 2012 Direktørens beretning 7 Rekordår for Koda Direktørens beretning for 2012 Kodas indtægter er fortsat stigende. I 2012 blev de samlede indtægter 709 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i Kodas historie. Det betyder også en større samlet udbetaling til musikkens skabere. Direktør Anders Lassen ser Kodas succes som et klart fingerpeg om, at oplevelsesøkonomi er en vigtig del af Danmarks fremtid, og at man kan skabe vækst og arbejdspladser i både Danmark og Europa ved at satse fokuseret på den kreative industri. Indtægterne blev 709 mio. kr., hvilket er en stigning på hele 44 mio. kr. i forhold til Men resultatet er særlig opsigtsvækkende, fordi Koda samtidig fik banket administrationsprocenten ned på historisk lave 9,9. Hovedparten af verdens forvaltningsselskaber bruger omkring procent på at administrere indtægterne. Vi har kun grund til at være utrolig glade og stolte over resultatet. Vi har stor vækst, og vi holder omkostningerne nede, så vi kan udbetale mere, end vi nogensinde har gjort. Det er selve årsagen til, at vi eksisterer. Vi skal sikre en fair og rimelig betaling til rettighedshaverne - med så lave omkostninger som muligt. Vores strategi med at effektivisere og søge nye indtægtskilder gav for alvor pote i 2012, siger Anders Lassen, der satte ny og fremtidssikret kurs for Koda, da han begyndte som direktør i En branche i foranding Danskernes medieforbrug er i eksplosiv stigning og det samme er lysten til at høre musik på nye måder. De mange nye tv/radio-kanaler, film via internet, digitale tjenester hos tv-distributørerne og den imponerende fremgang for streaming er nogle af grundene til, at Kodas indtægter har været støt opadgående i de sidste ti år. Samtidig nyder Koda godt af, at der er opstået et stort medie/musik-forbrug via nye teknologiske hits som smartphones og tablets. Vi kan sætte rekord, samtidig med, at vi aldrig har oplevet så lidt negativ omtale af Koda. Forståelse for det, vi laver, er vejen frem for, at folk vil betale. Anders Lassen, direktør Musikbranchen er ikke i krise. Vi er en branche i forandring, konstaterer Anders Lassen og fortsætter: I løbet af de sidste ti år har den danske musikbranches indtjening været nogenlunde stabil. Men indtægterne har flyttet sig - fra pladeproducenter/pladeselskaber til Koda. Det afspejler klart, at der bliver solgt færre fysiske eksemplarer, og at der er langt mere fremførelse. Derfor er der også samlet set flere penge til sangskrivere og komponister. Men på individniveau er der stadig udfordringer.

8 Kodas Årsberetning 2012 Direktørens beretning 8 Der er flere komponister, der tjener flere penge via Koda end nogensinde før. Men der er også nogle, der tjener færre. De, der er ramt, er især mainstream-navne, som før blev spillet voldsomt på både P3 og P4, og som solgte mange cd er. Nu er cd-salget styrtdykket, og en del musik er flyttet til niche-radiokanaler. Og når det gælder streaming, lytter forbrugerne meget bredt. Så det er nemmere at blive hørt end nogensinde før, men der er også mange flere om at dele indtægterne, siger Anders Lassen. Koda i offensiven Så trods jublen over det flotte resultat har direktøren meget fokus på disse trængte kernemedlemmer, der oplever indtægtsnedgang. De bliver tilbudt kurser, uddannelse, virksomhedsrådgivning og et fremstød som fx Music Cookbook med tips om nye muligheder i den teknologiske verden. Den fremstormende teknologiske udvikling har nu engang både positive og negative virkninger, og den økonomiske krise påvirker Koda. Medieforbruget er eksploderet, men krisen betyder også, at vi ikke går så meget i byen, og især de mindre spillesteder drosler lidt ned. Vi kan se, at der er krise på området for spillestedskoncerter, butikker, caféer og restauranter. Vi har alligevel undgået mærkbart fald i indtægter på de områder ved at kaste et mere fintmasket net ud over restauranter, caféer og butikker, så vi er sikre på, at vi får samlet alle pengene op. Det har krævet et større opsøgende arbejde, og det har været et indsatsområde for at skaffe nye indtægter. Vi er ude og besøge langt over 6000 steder på et år, bl.a. fordi mange restauranter og butikker jævnligt skifter ejere, fortæller Anders Lassen. Mens spillestederne har det svært, steg Kodas indtægter fra generel underholdning dog fra 20 til 26 mio. kr. fra 2011 til De store indtægter fra større koncerter, shows, kabareter m.m. er en blinkende indikator for, at kultur kan være vækstmotor. En undersøgelse fra sidste år foretaget af konsulentfirmaet Rambøll viste, at musikindustrien bidrager med 4,7 mia. kr. årligt til den danske samfundsøkonomi, og ifølge Anders Lassen er det i høj grad de kreative fag, vi skal leve af fremover.

9 Kodas Årsberetning 2012 Direktørens beretning 9 Indhold er guld Mange politikere har en forestilling om, at det er it og telecom, der skal trække os ud af krisen, men det er helt forkert. Se på en iphone. Den bidrager ikke det fjerneste til vækst i Europa. Den er designet i USA og produceret i Kina. Der er stort set ingen jobs tilbage i Europa indenfor produktion af mobiltelefoner eller pc er. Men det indhold, vi har på vores smartphones og tablets, er konkurrencedygtigt verden over. Europæisk musik, litteratur, kunst og film beundres og efterspørges overalt. Og hvis man falder for dansk musik eller film, får man måske også lyst til at købe danske møbler, lamper og Legoklodser. Mange ting kan outsources til Kina, men vores kultur kan ikke. Der tales meget om Digital Europe, men vi burde i stedet stræbe mod et Creative Europe. Jeg tror, at vores kultur og kreativitet kan blive redningen for et Europa i krise. Det kan skabe vækstindustri og nye arbejdspladser, og det er et budskab, som Koda vil sætte yderligere på dagsordenen i 2013 sammen med vores europæiske søsterselskaber. Hvis musikken skal vise vejen i dette Creative Europe, skal vi stadig finde på nye forretningsmodeller og få opbakning fra politikerne til at håndhæve den ophavsret, som er fundamentet for al kreativ virksomhed, siger Anders Lassen. Han tøver heller ikke med at sætte ambitiøse mål for Koda. I 2013 er forventningen ca. 730 mio. kr., og det er nærliggende at sigte efter at runde milliarden om nogle år. Musikkens fællesskab Det vil betyde flere kærkomne penge til de danske Koda-medlemmer, så de kan koncentrere sig om det, de er bedst til: At lave musik, der kan engagere, skabe fest, give trøst eller vække til eftertanke. Det kan være værd at minde om, at musikken bidrager med noget, der slet ikke kan gøres op i kroner og ører. Jeg var til en begravelse sidste år, og alle var forstemte, men da organisten begyndte at spille Dejlig er jorden var det som at trykke på en knap: På en gang begyndte alle at græde. Det viser, hvad musikken gør ved os, og hvad den er i sin kerne. Den besidder en mystisk magi, som er meget mere end snøftende sentimentalitet. Det er en direkte adgang til et fællesskab på tværs af alder, kultur og sprog. Det er også derfor, at Bruce Springsteen kunne forvandle Roskilde Festivalen til et livskraftigt vækkelsesmøde og at en ung dansk soulsanger som Lukas Graham brager igennem både herhjemme og i udlandet. Vores tilværelse ville mangle noget essentielt, hvis der ikke blev skrevet god og vedkommende ny musik. Her er Koda garant for, at musikkens skabere sikres rimelige økonomiske rammer omkring deres arbejde, siger Anders Lassen.

10 Kodas Årsberetning 2012 Samarbejde og vækst 10 Fokus på samarbejde og vækst Ny viceadministrerende direktør Kodas oprettelse af en ny stilling som viceadministrerende direktør har bragt et frisk og moderne pust til organisationen. Med ansættelsen af Gorm Arildsen er to direktørposter samlet i en. Det styrker det interne samarbejde i Koda og øger effektiviteten. Gorm Arildsen har sammen med resten af Koda haft travlt siden han sidste sommer skiftede fra at være sales manager hos Euler Hermes til at blive ansat i en nyoprettet stilling i Koda som viceadministrerende direktør. Med tiltrædelsen blev to poster samlet i en, og dermed var det slut med at have Koda-direktører for henholdsvis det operationelle og det kommercielle område. Sammenlægningen har skabt bedre samarbejde på tværs af organisationen. Målene og kravene til samarbejde er tydeliggjort, så nu ved den ene hånd mere om, hvad den anden laver. Gorm Arildsen har været ude i alle organisationens kroge for at finde ud af, hvor Kodas styrker er og hvor der kan skabes forbedringer. Vicedirektøren holdt i løbet af sine første fem uger på jobbet 96 møder med medarbejderne. Gorm Arildsen bad bl.a. de interviewede om at pege på tre styrker - og tre udfordringer - i organisationen. Kodas resultat for 2012 var rekordstort. Men 2013 bliver endnu bedre. Gorm Arildsen, Kodas viceadministrerende direktør Har en god sag Det gav mig et godt indblik. Blandt de gennemgående svar er, at medarbejderne synes godt om at arbejde for en sag, hvor man kan være stolt af resultaterne. Koda er præget af gode kolleger og godt arbejdsmiljø. På udfordringssiden kniber det med samarbejde på tværs af afdelinger. Og vi er gode til at søsætte projekter, men knap så effektive til at afslutte dem. Medarbejderne efterspurgte bedre projektstyring, fortæller Gorm Arildsen. Medlemmer i tusinde Alle indspark og idéer indgår i Kodas nye interne handlingsplaner, hvor der satses målrettet på konkrete resultater, og det skal styrke økonomien yderligere. Målet for 2013 er indtægter på ca. 730 mio. kr. Altså en forbedring af 2012-resultatet, der endte på 709 mio. kr., som i øvrigt er rekord i Kodas historie.

11 Kodas Årsberetning 2012 Samarbejde og vækst 11 Konkrete planer Vi skal turde udfordre os selv. Men en ledelses overordnede mål kan være abstrakt for den enkelte medarbejder. Vores handlingsplan for 2013 er derfor mere målbar og konkret end tidligere. Vi har overordnede mål for alle teams, og de er omsat til konkrete resultatforventninger for den enkelte medarbejder. Nu er der budget på ugeeller måneds-basis for hver medarbejder og for hvert projekt. Vi uddanner i projektledelse for at professionalisere arbejdet. Den interne kommunikation er bl.a. prioriteret ved, at jeg hver fredag udsender en status-mail, hvor alle briefes om, hvad der sker: Det kan være alt fra ledelsesmæssig strategi over konkrete begivenheder til små og store succeshistorier. Det indgår i den fortløbende forandring af Koda, hvor vi ikke længere vil luske omkring problemerne. Nu tager vi fat om dem, flår dem op med rødderne og gør noget ved dem. Medarbejderne er med til at sætte alle mål. Vi har set på de mange mulige forbedringsprojekter og foreløbig udvalgt 20 områder, som vi vil koncentrere os om. Alt sammen som led i at forløse vores strategi om effektivisering, nulvækst i omkostninger, øgede indtægter og at skabe større værdi for medlemmer, kunder og musiklivet, siger Gorm Arildsen. Streamingsucces Koda oplevede i 2012 en vækst på hele 53 procent på internet/on demand-området, og en del af forklaringen er den hektiske fremgang for populære streamingtjenester som Spotify og WiMP. Gorm Arildsen ser et større vækstpotentiale på indtægterne fra streaming. Hvis man sammenligner med Norge og Sverige, hvor streaming slog tidligere igennem end i Danmark, vil vores indtægter fra det område stige kraftigt i de kommende år. Der er nu næsten danskere, som betaler for et abonnement hos en streamingtjeneste, og det tal var noget nær nul for bare to år siden. For fem år siden, var der stort set ingen indtægter fra musik på nettet. Vi kan håbe, at streamingmarkedet på sigt vil stabilisere sig omkring en mio. betalende danskere, siger Gorm Arildsen og fortsætter: Det ser rigtig godt ud med indtægter fra radio/tv, og vi har tiltro til, at medierne fortsætter med at øge musikforbruget. Men spørgsmålet er, om det er muligt med væsentlig økonomisk vækst for Koda på radio/tv-området på langt sigt, nu hvor tv via internet kan udfordre kabel-tv. Generelt søger vi fortsat nye indtægtskilder, og lige nu er der fx stigende interesse fra supermarkeder, der igen er begyndt at lave aftaler om at bruge baggrundsmusik. De kan se, at deres omsætning falder, hvis de ikke spiller musik, så flere vender tilbage for at få aftaler. Det er positivt, og vi kører i alt 15 indtægtskampagner i 2013.

12 Kodas Årsberetning 2012 Samarbejde og vækst 12 Jagt på udlandspenge Vi har bl.a. sat meget ind på at hente flere internationale indtægter hjem til vores danske medlemmer. Det er en stor udfordring, men vi kan gøre det bedre, end det er tilfældet nu. Vi har indgået et samarbejde med firmaet ACNielsen, som scanner for os på udvalgte områder. Det, vi skal finde frem til, er især indtægter fra danske navne, der hitter i udlandet og danske film og tv-serier, som går sin sejrsgang internationalt. Vi har oplevet en lille stigning på indtægter fra udlandet i 2012, så vi er fortrøstningsfulde. Det er positivt, at dansk musik gør sig godt internationalt, og vi kan også se, at indtægterne fra udlandet er steget 35 procent over de sidste fem år, siger Gorm Arildsen. En anden medvirkende årsag til Kodas flotte regnskab for 2012 er en gevaldig effektivisering af databehandlingen. Der er ellers aktuelt et sandt boom i antallet af værker, der bliver afregnet, men Kodas it-udgifter er alligevel faldende. Tuning af maskinrum Det er muligt takket være effektiviseringer og vores intensiverede internationale samarbejde, bl.a. med vores søsterselskaber i Norge og Finland. Vi skal have fokus på vores kerneforretning. Koda skal ikke øge ressourcerne på it-udvikling, når vi kan få andre til at hjælpe os på området. Vi sparer rigtig mange penge ved at samarbejde med flere forvaltningsselskaber og NCB. Vi har nedlagt fem stillinger i administrationen og alligevel formået at effektivisere vores maskinrum som led i den strategi. Vi kan nu bedre håndtere stigning i antallet af værker, der skal bearbejdes, siger Gorm Arildsen. Grafen viser, at der er flere medlemmer, der får penge i alle indkomstgrupper.

13 Kodas Årsberetning 2012 Samarbejde og vækst 13

14 Kodas Årsberetning 2012 Samarbejde og vækst 14 Koda: Så meget tjente medlemmerne 2012 Beløbsintervaller Autorer Forlag Total Kroner I alt NCB: Så meget tjente medlemmerne 2012 Beløbsintervaller Autorer Forlag Total Kroner I alt

15 Kodas Årsberetning 2012 Dansk musik har godt fat 15 Dansk musik har godt fat De mest spillede Dansk musiks kommercielle succes sagtnede farten lidt i Men de hjemlige navne fylder fortsat godt på hitlister og i radioæteren. Radiokongerne i 2012 var bl.a. Lukas Graham, Svenstrup & Vendelboe og The Eclectic Moniker. Mens Jeppe Breum Laursen (eks-junior Senior) viste de rød/hvide farver i udlandet som hitmager for Lady Gaga. Danskerne vil stadig høre og købe dansk musik. Tilbage i 2011 viste salgstal fra IFPI, at dansk musik indtog hele 16 af de 20 første pladser på listen over de bedst sælgende album. I 2012 var det også i høj grad danske navne, der var med til at løfte salget af musik i Danmark. Dansk musik udgjorde næsten halvdelen af totalomsætningen, og de danske radiostationer spillede masser af dansk musik. Der var fx fire hjemlige navne på Kodas liste over de mest spillede numre på DR s P3/P4 i Førstepladsen gik til belgisk/australske Gotye feat. Kimbra med Somebody that I Used to Know. Han blev tæt fulgt af danske Lukas Grahams muntre fuldemandssang, Drunk in the Morning, der satte turbo under den unge soul-charmørs gennembrud i ind- og udland. Listen tæller også Karriere- Kanon-vinderne The Eclectic Moniker med Easter Island, dancehall-stjerneskuddet Shaka Loveless med Tomgang og Alphabeats høje rejsefeber i Vacation. Unge rivaler Det var dog ganske andre danske navne, der gjorde lykke hos de kommercielle radioer i Danmark. Her viser opgørelsen, at de mest spillede danske navne var Svenstrup & Vendelboe feat. Nadia Malm med det populære popdancenummer Glemmer dig aldrig - efterfulgt af Medina med Kl. 10 og Rasmus Seebachs Millionær. Men heller ikke her kunne danskerne vippe Gotye af førstepladsen. Den danske komponist, der klarede sig bedst i udlandet i 2011 (tal fra 2012 kan først opgøres i 2013) var et navn, som næppe er kendt i den brede befolkning. Jeppe Breum Laursen hedder han. Men hvis man siger Junior Senior, ringer der nok en klokke. Den festlige danske duo fik et gevaldigt internationalt hit tilbage i 2003 med nummeret Move Your Feet, der er blevet en danseklassiker. Jeppe Breum Laursen: Mest spillede danske komponist i udlandet Foto: Pressefoto. Mest spillede danske komponister i udlandet Jeppe Breum Laursen 2 Jacob Groth 3 Michael Poulsen 4 Frans Bak 5 Peter Biker 6 Remee 7 Aura 8 Fridolin Nordsø Schjoldan 9 Rune RK 10 Anders Bønløkke

16 Kodas Årsberetning 2012 Dansk musik har godt fat 16 Jeppe Senior Breum Laursen fra duoen fulgte overraskende op på det gamle hiteventyr, da han i 2011 blev sangleverandør til den amerikanske supersællert Lady Gaga. Jeppe Breum Laursen var med til at skrive og producere kæmpehittet Born This Way, som ifølge Wikipedia ved udgivelsen var den hurtigst-sælgende single på itunes nogensinde. Laursen blev på listen fulgt af filmkomponist Jacob Groth, som i øvrigt også var den mest spillede komponist i udlandet i Gør det noget? Opgørelsen over de danske sange, der var de mest spillede på livescenerne i 2011 viser, at danskerne fortsat elsker Gasolin /Kim Larsen-sangskatten. Faktisk er hele Top 5-listen udelukkende fyldt med evigtgrønne skæringer fra Kim Larsen og/eller hans gamle band: Kvinde Min, Rabalderstræde, This is My Life, Jutlandia og Hva gør vi nu, lille du? Kim Larsen må dog nøjes med en plads som nummer syv, når det gælder æren om at være den mest spillede danske komponist i Her var de to første pladser uændrede i forhold til året før. Thomas Helmig indtog førstepladsen fulgt af en anden aarhusianer: Steffen Brandt. De to gav også ganske enestående koncerter sammen i hjembyen i 2012 i forbindelse med Aarhus Festuge. De to rutinerede herrer fik selskab i toppen af listen af et ungt stjerneskud, nemlig rapper og sangskriver Ankerstjerne. Han har lavet hits i eget navn - men han har også været kompetent hitsnedker for Nik & Jay, Burhan G og Rasmus Seebach. Og når de hjemlige forbrugere køber musik - hvad enten den er inden- eller udenlandsk - lytter rigtig mange nu med via de digitale musiktjenester. Ifølge tal fra musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, er det digitale salg af musik for første gang nogensinde større end det fysiske. Hele 54 procent af musikselskabernes samlede omsætning stammer nu fra de digitale tjenester. Det skyldes ikke mindst indtægter fra streamingtjenester som Spotify, WiMP og Play. Branchehåbet spirer Det stigende digitale salg har fået optimismen til at brede sig i branchen efter mange års nedtur. Cd-salget faldt i 2012 ganske vist med 27 procent, men musikselskaberne oplevede kun et samlet omsætningsfald på knap tre procent. Dermed er der bremset for det voldsomme omsætningsstyrtdyk, musikselskaberne har oplevet siden det digitale indtog begyndte at forandre musikbranchen ved årtusindskiftet. Thomas Helmig: Mest spillede danske komponist i Danmark i Foto: Pressefoto (Sony Music) Mest spillede danske komponister i DK Thomas Helmig 2 Steffen Brandt 3 Ankerstjerne 4 Xander 5 Niclas "Nik" Petersen 6 Jannik "Jay" Thomsen 7 Kim Larsen 8 Søren Rasted 9 Anne Linnet 10 Peter AG Nielsen

17 Kodas Årsberetning 2012 Dansk musik har godt fat 17 Mest spillede udenlandske komponister i DK Max Martin 2 Lady Gaga 3 Shellback 4 George Michael 5 Adele 6 Dr. Luke 7 Michael Jackson 8 Ryan Tedder 9 Per Gessle Lukas Graham (med band på billedet): Mest spillede danske komponist på P3 og P4 i Bruno Mars Foto: Jens Lyn. Top 10 i 2012 på P3 og P4 Titel Komponist/sangskriver Kunstner 1 Somebody That I Used to Know Wally De Backer Gotye feat. Kimbra 2 Drunk In The Morning Lukas Forchhammer/Stefan Forrest/Sebastian Fogh/ Morten Ristorp/Mark Falgren/Magnus Larsson Lukas Graham 3 Call Me Maybe Tavish Crowe/Carly Rae Jepsen/Joshua Ramsay Carly Rae Jepsen 4 Easter Island Frederik Vedersø The Eclectic Moniker 5 Tomgang Shaka Loveless/Søren Schou/Andreas Keilgaard Shaka Loveless 6 What Doesn't Kill You (Stronger) Ali Tamposi/David Gamson/Greg Kurstin/ Jörgen Elofsson Kelly Clarkson 7 We Are Young Nathaniel Joseph Ruess/Jeffrey Bhasker/ Andrew Dost/Jack Antonoff Fun feat. Janelle Monáe 8 Vacation Anders Bønløkke/Anders Stig Gehrt Nielsen Alphabeat 9 City Boy Cato Sundberg/Kent Sundberg/ Espen Berg/Simen M. Eriksrud Donkeyboy 10 Drive By Pat Monahan/Espen Lind/Amund Bjørklund Train

18 Kodas Årsberetning 2012 Dansk musik har godt fat 18 Top 10 i 2012 på kommercielle radioer Titel Komponist/sangskriver Kunstner 1 Somebody That I Used To Know Wally de Backer Gotye feat. Kimbra 2 Drive By Pat Monahan/Espen Lind/Amund Bjørklund Train 3 What Doesn't Kill You (Stronger) Ali Tamposi/David Gamson/Gregory Kurstin/ Jörgen Elofsson Kelly Clarkson 4 Glemmer Dig Aldrig Kasper Svenstrup/Engelina Larsen/Thomas Vendelboe 5 Kl. 10 Jeppe Federspiel Rasmus Stabell/Medina 6 Someone Like You Adele Adkins/Dan Wilson Adele 7 Titanium David Guetta/Giorgio Tuinfort/Nick Van de Wall/ Sia Kate I. Furler David Guetta feat. Sia 8 Millionær Nicolai Seebach/Ankerstjerne/Rasmus Seebach Rasmus Seebach feat. Ankerstjerne 9 City Boy Cato Sundberg/Kent Sundberg/Espen Berg/ Simen M. Eriksrud 10 Payphone Ammar Malik/Shellback/Adam Levine/Dan Omelio/ Cameron Jibril Thomaz/Benjamin Levin Donkeyboy Maroon 5 feat. Wix Khalifa Mest spillede danske sange live 2011 Titel Komponist 1 Likvide midler Kim Larsen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs/ Svend Mogens Mogensen 2 Rabalder-stræde Kim Larsen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs/ Svend Mogens Mogensen 3 This Is My Life Kim Larsen/Henning Pold 4 Jutlandia Kim Larsen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs/ Svend Mogens Mogensen 5 Hva gør vi nu lille du Kim Larsen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs/ Svend Mogens Mogensen

19 Kodas Årsberetning 2012 Vækstfremmer for 60 mio. kr. 19 Vækstfremmer for 60 mio. kr. De nationale midler Kodas kulturstøtte, de nationale midler, voksede igen markant i Det blev til 60 mio. kr. Denne store kunstgødning falder bredt over dansk musikliv og får kreativiteten til at spire. Når man taler om kulturstøtte, er det normalt noget, staten står for. Men Kodas såkaldte nationale midler er noget så enestående som en kulturstøtte finansieret af kunstnerne selv. 10 procent af Kodas indtægter bruges nemlig til en bred og mangfoldig støtte, som kaldes de nationale midler. Størstedelen af pengene fra de nationale midler fordeles gennem de danske komponistforeninger DJBFA, DPA, DKF og musikforlæggernes organisation DMFF. De enkelte foreninger administrerer herefter pengene, som bl.a. går til legater til sangskrivere og komponister. I 2012 løb de nationale midler op i 60 mio. kr., hvilket er den hidtil største udbetaling i Kodas historie. Der er tale om en fremgang på tre mio. kr. i forhold til og her var der også tale om en gevaldig forøgelse af midlerne: Fra 2010 til 2011 voksede de nationale midler med hele seks mio. kr. Julie Maria kunne færdiggøre sit album, Kom, med støtte fra Kodas kollektive båndmidler. Julie Maria 105 direkte bevillinger Ud over støtten til DJBFA, DPA, DKF og DMFF bakker Koda op om en række projekter, der er af afgørende betydning for det danske musikliv. Bl.a. Spil Dansk Dagen, der er blevet et kæmpe folkeligt hit, Koda Skolekontakt, KarriereKanonen, MGP og DMA. Der er også reserveret en andel af de nationale midler til de såkaldt tilsluttede medlemmer. Det er Koda-medlemmer, der ikke er tilknyttet en forening. I 2012 blev der uddelt 1,5 mio. kr. til tilsluttede medlemmer, hvilket var en halv mio. kr. mere end året før. Antallet af ansøgninger var i 2012 faldende i forhold til året før, så en stor del af de interesserede fik udbytte af at søge. 288 kunstnere ønskede penge, og 105 fik bevillinger på kr. Langt de fleste midler gik til at støtte cd-udgivelser. En mindre del til arbejdslegater m.m. Koda er altid en vigtig medspiller Sebastian Lind

20 Kodas Årsberetning 2012 Vækstfremmer for 60 mio. kr. 20 Kodas bestyrelse har netop nu fokus på at øge støtten til tilsluttede medlemmer, da man mener, at Koda-medlemmer, der ikke er med i en komponistforening, ikke tilgodeses tilstrækkeligt i den nuværende model. Det er i sidste ende Kodas ordinære medlemmer, der ved en generalforsamling skal tage stilling til, om fordelingen skal ændres. Succes syd for grænsen Sebastian Lind var en af de 105 kunstnere, der fik del i de nationale midler via puljen til de tilsluttede medlemmer. Han fik et arbejdslegat, og det er brugt godt. Sebastian Lind er midt i et spirende gennembrud i ind- og udland. Han har fået pladekontrakt i Tyskland, Østrig og Schweiz og har haft et top 10-hit på det tyske itunes. Støtten fra Koda har betydet alt for min karriere. Da jeg lavede genudgivelsen af min plade I Will Follow var der ikke mange penge i kassen, og det havde været svært at lave samme produktion uden støtten fra Koda, siger Sebastian Lind og fortsætter: Jeg fik også støtte omkring tilblivelsen af min første plade, og så vidt jeg husker, blev de brugt på nyt gear. Koda er altid en vigtig medspiller, og det tror jeg gælder uanset, hvor stor man er. Koda kræver penge ind for mig, og de holder styr på rettigheder omkring den musik, jeg laver. Jeg er taknemmelig for at være en del af et system, hvor der bliver holdt styr på afspilninger i radio, tv og andet, for jeg ville aldrig kunne håndtere det på egen hånd, siger den unge sangskriver. Kopi-kroner Koda administrerer endnu en støttemulighed: Koda s kollektive båndmidler. Pengene modtages som kompensation for hjemmekopiering på fx cd og dvd. Den teknologiske udvikling påvirker dette område. Nu kopierer, downloader eller streamer forbrugerne i vid udtrækning musik via nettjenester, digitale afspillere og pc ere, og puljen er derfor skrumpet. I 2012 var der 1,2 mio. kr. til uddeling mod 2 mio. kr. i Til gengæld er der 2,3 mio. kr. til uddeling i 2013 på grund af en efterbetaling fra tidligere år, der gør puljen større end i i i alt så det var desværre kun ca. 14 procent, der blev tilgodeset. 115 kunstnere modtog støttebeløb på kr. Pengene gik primært til cd-produktion og sekundært til arbejdslegater. Koda er tryghed Singer/songwriter Julie Maria var en af de sangskrivere, som havde held med sin ansøgning. Det betød, at hun kunne få finpudset produktionen af sit album Kom, og det kastede flere radiotræffere af sig. Med Kom havde jeg brug for en uge mere i studiet end beregnet, så hjælpen faldt på et knastørt sted. Jeg er meget glad for - og vil nødigt undvære - den støtte, Koda giver, for der er ikke de samme midler til at lave et helt album i dag som for bare få år tilbage. Da jeg stadig ønsker at lave fuldlængde-plader med et lige så højt niveau som tidligere, betyder støtten mere end nogensinde, siger Julie Maria. Hun fik også økonomisk hjælp til sit forrige album, Yaguar (2009), der bl.a. rummede det meget spillede nummer Evelyn. Den støtte var jeg ikke mindre begejstret for. Koda giver mig generelt en større tryghed i min hverdag som musiker. Mine årlige Koda-afregninger har i allerhøjeste grad været medvirkende til, at jeg har kunnet leve af min musik i en del år efterhånden, konstaterer Julie Maria. Blandt de øvrige modtagere af Kodas kollektive båndmidler var så forskellige navne som Lise Westzynthius, Michel Belli, Slaraffenland, Peter H. Olesen og Nanna Lüders Jensen. Samt det fortsat progressive orkester Efterklang. Bandets Piramida -album blev et af de mest anmelderroste danske udgivelser i Der var voldsomt mange ansøgere til båndmidlerne

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013

Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Kodas Årsberetning 2012 Medieanalyse 21 Danskerne vilde med streaming Koda analyse: Medieanalysen 2013 Koda følger nøje udviklingen i danskernes medievaner. Vores aktuelle medieundersøgelse viser, at næsten

Læs mere

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang

Fakta om streaming Streaming har godt fat. MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang MEDIEANALYSE Streaming fortsætter sejrsgang Kodas aktuelle medievane-undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker nu er hyppig bruger af en eller flere af de store musikstreamingtjenester. Det fremgår

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv.

Sideløbende ser vi også en stigning i andelen af danskere, der siger, de kun hører musik i radio og tv. 1 2 Spørgsmål: Sc.1 Hvor ofte hører du musik enten på cd, mobiltelefon, computer, mp3- afspiller (ipod) eller lign det vil sige musik du selv vælger at sætte på og som ikke kommer fra radio eller tv? Base:

Læs mere

Her følger en gennemgang af hovedpointerne.

Her følger en gennemgang af hovedpointerne. Undersøgelsen bygger på to sørgeskemaundersøgelser foretaget af YouGov fra KODA. Begge undersøgelser af rundspørgelser blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 12-64 år. Den ene

Læs mere

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42

KO D A ET PO RTR ÆT koda_dk_c.indd 1 koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 21/06/05 15:29:42 KODA ET PORTRÆT koda_dk_c.indd 1 21/06/05 15:29:42 koda_dk_c.indd 2 21/06/05 15:29:46 KODA ET PORTRÆT 02/03 KODA ET PORTRÆT KODA er en non-profit medlemsforening. Vores medlemmer er ca. 28.000 danske komponister,

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

Medlem af KODA. Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, der er gode at kende til, både før og når du er blevet medlem.

Medlem af KODA. Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, der er gode at kende til, både før og når du er blevet medlem. Medlem af KODA Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, der er gode at kende til, både før og når du er blevet medlem. koda Hvornår er det en god idé at blive medlem? Det er en god

Læs mere

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Side 1 af 12 YouSee A/S, Presse DATO 17/4-2013 INITIALER BWJ/IKJE Version: FINAL Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Forord Denne analyse er den fjerde i en række, som YouSee

Læs mere

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme

Streaming: Betaling og brug. UNDERSØGELSE: DANSKERNES MEDIEVANER Brugerne vil selv bestemme UNDERSØGELSE: Brugerne vil selv bestemme Et stadig mere individualiseret medieforbrug og en stigende villighed hos forbrugerne til at betale for både musik-, tv- og filmstreaming. Det er blandt konklusionerne

Læs mere

Håndbog om rettigheder og online musik

Håndbog om rettigheder og online musik December 2014 Håndbog om rettigheder og online musik Denne vejledning handler om klarering af rettigheder til musik, når musik bruges online. Eksempler på online brug af musik Online streaming og downloading

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Regnskab. Kodas Årsberetning

Indholdsfortegnelse. Regnskab. Kodas Årsberetning Årsberetning 212 2 Indholdsfortegnelse Formandens beretning... 3 Direktørens beretning... 7 Samarbejde og vækst... 1 Dansk musik har godt fat... 15 Vækstfremmer for 6 mio. kr... 19 Medieanalyse... 21 Ophavsretten

Læs mere

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0

Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas. Robert Fripp. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.0 Musikken er den vin, som fylder stilhedens glas Robert Fripp 54 55 KODA NCB Gramex m.m. KODA Repræsenterer danske og internationale ophavsrettigheder, når musik spilles offentligt. KODA baserer sit virke

Læs mere

Notat. Udviklingen i de kreative brancher i Danmark

Notat. Udviklingen i de kreative brancher i Danmark Notat Udviklingen i de kreative brancher i Danmark Den overordnede udvikling i de kreative erhverv siden 2003 De kreative erhverv er en bred betegnelse, der dækker over meget forskelligartede brancher;

Læs mere

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til.

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Hvorfor? Vi danskere vil være på nettet overalt. Og det kan ses på mængden af datatrafik, vi henter og sender til og fra vores

Læs mere

Medievaner 2016. Koda

Medievaner 2016. Koda Medievaner 2016 Koda Metodebeskrivelse Interviewperiode & dataindsamlingsmetode Undersøgelsen er gennemført i perioden 16. 21. marts 2016 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet i Danmark. Målgruppe

Læs mere

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket! Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010 Der kan indsendes sange til konkurrencens to kategorier: 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!)

Læs mere

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2014

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2014 Side 1 af 6 TDC A/S, Presse DATO 1/6-2014 INITIALER IKJE/BWH Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2014 Forord Denne analyse er den femte, som TDC Group siden 2010 har gennemført

Læs mere

Referat af generalforsamling i Gramex 29. maj 2019

Referat af generalforsamling i Gramex 29. maj 2019 af generalforsamling i Gramex 29. maj 2019 Den 29. maj 2019 afholdtes ordinær generalforsamling i Gramex på foreningens kontor på Gammel Kongevej 11-13, 1610 København V med følgende D A G S O R D E N

Læs mere

Danskernes nye Tv- og videovaner tiden efter OTT-tjenesternes indtog

Danskernes nye Tv- og videovaner tiden efter OTT-tjenesternes indtog Danskernes nye Tv- og videovaner tiden efter OTT-tjenesternes indtog En forbrugerundersøgelse af danskernes adfærd, holdninger og forventninger til forbrug af film og Tv-serier Metode Dataindsamling Gennemført

Læs mere

Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige?

Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige? Side 1 af 6 TDC A/S, Presse 13. oktober 2014 BWJ/IKJE Final Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige? Fra den 1. november 2014 skal vi vænne os til, at der ikke længere kommer brevpost

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug

Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug Musik som brandingplatform En MEC analyse af danskernes musikforbrug ER MUSIK VIGTIGT? Vi har taget temperaturen på om forbrugeren er parat til at mærkevarer bruger musik som indholdsplatform: Hvad er

Læs mere

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten

4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Regnskab Forlaget Andersen 4.2 Revisors erklæringer i årsrapporten Af statsautoriseret revisor Morten Trap Olesen, BDO mol@bdo.dk Indhold Denne artikel omhandlende revisors erklæringer i årsrapporten har

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG KONKLUSION En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en

Læs mere

Medlem af KODA. Før du bliver medlem. Her kan du læse om de praktiske forhold, det er godt at kende til, både før og når du er blevet medlem.

Medlem af KODA. Før du bliver medlem. Her kan du læse om de praktiske forhold, det er godt at kende til, både før og når du er blevet medlem. Medlem af KODA Før du bliver medlem Her kan du læse om de praktiske forhold, det er godt at kende til, både før og når du er blevet medlem. koda Hvornår er det en god ide at blive medlem? Det er en god

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

Mediebilledet anno 2014 i et filmperspektiv

Mediebilledet anno 2014 i et filmperspektiv Mediebilledet anno 2014 i et filmperspektiv Kim Angel, Head of Media 2014 Side 1 Follow the money 6.000 5.000 4.000 3.000 2.000 1.000 0 Årlig annonceomsætning, antal mio. kr. excl. moms 2006 2007 2008

Læs mere

Bliver din musik spillet i udlandet?

Bliver din musik spillet i udlandet? Bliver din musik spillet i udlandet? Her fortæller vi om: Hvad KODA og NCB gør, når din musik bliver spillet eller solgt i udlandet Hvad du selv kan gøre for at sikre, at du får penge, når din musik bliver

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Danskerne bryder stadig loven på nettet

Danskerne bryder stadig loven på nettet ANALYSE Danskerne bryder stadig loven på nettet Resumé Det lovlige marked for streamingtjenester bliver stadigt større, og som forbruger kan du i dag vælge mellem en lang række udbydere inden for tv-serier

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen NØGLETAL UGE 25 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangene uge fik vi tal, der bekræftede, at udviklingen i den danske

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Baggrund for undersøgelsen Undersøgelsen kortlægger, hvor stor udbredelsen af mobning er i forhold til medlemmernes egne oplevelser og erfaringer

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 Indledning Sidste år shoppede danskerne

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 6. Søgemaskineoptimering 12 7. Google

Læs mere

SÅDAN ARBEJDER VI I TAMU. Fokus Hvad vil det sige at arbejde med værdier? TAMU i virkeligheden Værdiernes betydning for medarbejdere

SÅDAN ARBEJDER VI I TAMU. Fokus Hvad vil det sige at arbejde med værdier? TAMU i virkeligheden Værdiernes betydning for medarbejdere SEPTEMBER 2017 SÅDAN ARBEJDER VI I TAMU Fokus Hvad vil det sige at arbejde med værdier? TAMU i virkeligheden Værdiernes betydning for medarbejdere Konsekvenspædagogiske perspektiver Kan værdier bruges

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 OM DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2013. Musik er overalt

Læs mere

Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 4. maj 2011./. Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir fra Videnskabsudvalgets

Læs mere

Koda er klar til fremtiden

Koda er klar til fremtiden DIREKTØRENS BERETNING FOR 2011 Koda er klar til fremtiden Kodas regnskab for 2011 er ifølge direktør Anders Lassen yderst tilfredsstillende. Der er fremgang på stort set alle områder, og Koda har gennemgået

Læs mere

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2014

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2014 BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2014 30. marts 2014 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014 Eniro Krak Produktsøgning Tabelrapport Oktober 2014 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

ANALYSE. Kapitalforvaltning i Danmark

ANALYSE. Kapitalforvaltning i Danmark Kapitalforvaltning i Danmark 2016 KAPITALFORVALTNING I DANMARK 2016 FORORD Kapitalforvaltning er en ofte overset klynge i dansk erhvervsliv. I 2016 har den samlede formue, der kapitalforvaltes i Danmark,

Læs mere

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder Den Europæiske Patentdomstol Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder April 2014 Den Europæiske Patentdomstol Resume Som optakt til afstemningen om den fælles patentdomstol har Ingeniørforeningen i

Læs mere

Lobbyismen boomer i Danmark

Lobbyismen boomer i Danmark N O V E M B E R 2 0 0 9 : Lobbyismen boomer i Danmark Holm Kommunikations PA-team: Adm. direktør Morten Holm e-mail: mh@holm.dk tlf.: 40 79 23 33 Partner Martin Barlebo e-mail: mb@holm.dk tlf.: 20 64 11

Læs mere

Hvad siger årsregnskaberne fra 2010 om virksomhedernes økonomi juni 2011 SURVEY.

Hvad siger årsregnskaberne fra 2010 om virksomhedernes økonomi juni 2011 SURVEY. Hvad siger årsregnskaberne fra om virksomhedernes økonomi juni 11 SURVEY www.fsr.dk Hvad siger årsregnskaberne fra om virksomhedernes økonomi? FSR danske revisorer har gennemført en survey-undersøgelse

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

KONKURRENCESTYRELSEN

KONKURRENCESTYRELSEN KONKURRENCESTYRELSEN Konkurrenceredegørelse 2005 KAPITEL 5 Musik, film og konsolspil 5.1 RESUMÉ OG KONKLUSIONER Vi hører ofte spørgsmålene: Hvordan kan det være, at cd er er så dyre, og hvorfor er priserne

Læs mere

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign.

Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier eller læser aviser/blade på internettet? Svarfordeling i % (f.eks. Spotify, Wimp, YouTube o.lign. De yngste streamer mest Særligt de unge streamer musik, programmer, film og serier, mens læsning af avis/blade online er mest populær blandt de 35-54-årige. Hvor tit streamer du musik/radio/tv/film/serier

Læs mere

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Notat Potentiale i dansk turisme Til: SNO Fra: MOP / GLC Situationen i dag Turismen får større og større betydning for den globale økonomi. Siden 1950 erne og 1960 erne har den globale turisme således

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2014

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2014 ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2014 30. marts 2015 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

EJERFORENINGEN VIBEPARKEN FLINTEBAKKEN 6-84, 8240 RISSKOV ÅRSREGNSKAB 2012

EJERFORENINGEN VIBEPARKEN FLINTEBAKKEN 6-84, 8240 RISSKOV ÅRSREGNSKAB 2012 EJERFORENINGEN VIBEPARKEN FLINTEBAKKEN 6-84, 8240 RISSKOV ÅRSREGNSKAB 2012 Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors påtegning 3 Årsregnskab 1. januar - 31. december

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Hvide Sande Masterclass. Regnskab 2015

Hvide Sande Masterclass. Regnskab 2015 Hvide Sande Masterclass Regnskab 2015 (9. regnskabsår) Regnskabet er godkendt på foreningens generalforsamling Hvide Sande, den / 2016 Henning Davidsen, dirigent plus P/S statsautoriserede revisorer er

Læs mere

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne

Digitale indgange til musikken. Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Martin Verner Hansen, Gladsaxe Bibliotekerne Digitale indgange til musikken Program: Præsentation af streamingtjenester Hvordan virker de? fordele & ulemper Streaming & bibliotekerne?

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet.

Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes brancheorganisation er kommet. Kulturudvalget 2008-09 KUU alm. del Bilag 328 Offentligt representing the worldwide Til Folketingets medlemmer af Kulturudvalget København K, 28/08 2009 Pladebranchen.08 - årsskriftet fra pladeselskabernes

Læs mere

ÅRSRAPPORT FOR 2014 1. regnskabsår CVR-nr. 35 96 59 20

ÅRSRAPPORT FOR 2014 1. regnskabsår CVR-nr. 35 96 59 20 ÅRSRAPPORT FOR 2014 1. regnskabsår CVR-nr. 35 96 59 20 Side 1 Indholdsfortegnelse: Side Foreningsoplysninger 2 Bestyrelsens erklæring og regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 4 Resultatopgørelse 5 Balance,

Læs mere

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic

Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Transskriberet interview med ejeren af Indenta Clinic Interviewlængde: 40 min. Interviewer: Shillan Saifouri Interviewperson: Helen Torkashvand ejer af Indenta Clinic Interviewet er foretaget d. 18 maj,

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere

dvca Det danske venturemarked investeringer og forventninger

dvca Det danske venturemarked investeringer og forventninger OPGØRELSE AF 3. KVARTAL 2012: Det danske venturemarked investeringer og forventninger MED CASE OM DEN DEN DANSKE AUDIO- VIRKSOMHED LIRATONE, SOM HAR FÅET KAPITALINDSKUD FRA VENTURE- FONDEN SEED CAPITAL

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Nytårsaften: Vi havde en nytårsaften som vi plejer, helt uden afbrydelser og I kan være sikker på at YouSee var i højeste beredskab

Læs mere

Landvindingslaget Søborg Sø. Generalforsamling

Landvindingslaget Søborg Sø. Generalforsamling Landvindingslaget Søborg Sø Afholder sin ordinære Generalforsamling I Søborg Forsamlingshus, torsdag den 26. maj 2016 kl. 19,00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Regnskab fremlægges

Læs mere

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten Små selskaber vil have lempet revisionspligten Resume Denne undersøgelse viser, at selvstændige i halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener,

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2011

ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2011 ULRICH BRINCH OG HUSTRUS MINDELEGAT Årsregnskab 2011 29. marts 2012 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere

Succes er en elendig læremester. Den får kloge mennesker til at tro, at de er ufejlbarlige. Bill Gates. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Succes er en elendig læremester. Den får kloge mennesker til at tro, at de er ufejlbarlige. Bill Gates. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Succes er en elendig læremester. Den får kloge mennesker til at tro, at de er ufejlbarlige. Bill Gates 96 97 Pladebranchens historie Hvor man ofte i spøg spørger hvad der kom først, hønen eller ægget,

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014 - - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014 30. marts 2015 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning

Læs mere

BRUG AF KULTURELT INDHOLD ONLINE

BRUG AF KULTURELT INDHOLD ONLINE BRUG AF KULTURELT INDHOLD ONLINE Fra værdiforskydning til et fair marked hvad har ændret sig? hvad betyder det? problemet løsningen Online-mellemled dominerer onlinemarkedet for kulturelt og kreativt indhold

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

CARLSBERG FUNKTIONÆRERNES REPRÆSENTATIONSFORENING. Årsregnskab 2014

CARLSBERG FUNKTIONÆRERNES REPRÆSENTATIONSFORENING. Årsregnskab 2014 CARLSBERG FUNKTIONÆRERNES REPRÆSENTATIONSFORENING Årsregnskab 2014 24. marts 2015 Dette regnskab indeholder 13 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Den interne revisors påtegning

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

SMS INDSAMLING 2012 SVOVLSTIKKERNE

SMS INDSAMLING 2012 SVOVLSTIKKERNE SMS INDSAMLING 2012 SVOVLSTIKKERNE REGNSKAB 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger: Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors påtegning på regnskabet 3-4 Ledelsesberetning: Ledelsesberetning 5 Regnskab:

Læs mere

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES

BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES GRAKOM ANALYSE 11.5.16 BLANKBÅNDSVEDERLAG BØR AFSKAFFES Blankbåndsvederlaget er en anakronistisk og unødvendig afgift, hvis afskaffelse bør være en selvfølgelig konsekvens af regeringens ønske om at sanere

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Foreningen SENIOR ERHVERV MIDTJYLLAND

Foreningen SENIOR ERHVERV MIDTJYLLAND Foreningen SENIOR ERHVERV MIDTJYLLAND ------------------------------------------------------------------- Bredgade 30, 1., 7400 Herning ------------------------------------- Foreningsregnskab for året

Læs mere

HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor?

HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor? HVERT SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om at være overvåget både i det offentlige rum og online. Vi kommer omkring - overvågning og

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

De kulturelle midler

De kulturelle midler De kulturelle midler Koda afsætter hvert år "kulturelle midler", der skal medvirke til, at der skabes ny musik og sang. Midlerne er en fast procentdel af de penge, som Koda henter fra brugen af musik.

Læs mere

Tema: Vejen til e-handelskøbet. E-handel i Norden Q2 2015

Tema: Vejen til e-handelskøbet. E-handel i Norden Q2 2015 Tema: Vejen til e-handelskøbet E-handel i Norden Q2 2015 Nordisk e-handel for 40,5 mia. SEK i 2. kvartal FORORD E-handlen i Norden steg kraftigt i 2. kvartal. De nordiske forbrugere handlede for 40,5 mia.

Læs mere

JERES SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor?

JERES SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Hvornår sætter vi digitale fodspor? JERES SKRIDT TÆLLER! - OM OVERVÅGNING OG DIGITALE FODSPOR Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om at være overvåget både i det offentlige rum og online. Vi kommer omkring - overvågning og

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN EPPEDALEN

GRUNDEJERFORENINGEN EPPEDALEN GRUNDEJERFORENINGEN EPPEDALEN v/ kasserer Ole Tang Christensen, Bøgen 19, Svogerslev, 4000 Roskilde Resultatopgørelse 1. oktober 2015 30. september 2016 Balance 30. september 2016 CVR-nr. 33 53 55 03 ØSTERFÆLLED

Læs mere

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS

Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS Mangfoldighed giver millioner på bundlinjen i ISS 1 indhold 3 Forord 4 Hovedkonklusioner 5 Baggrund for undersøgelsen 6 7 Sygefravær og medarbejdertilfredshed 8 Tre væsentlige faktorer 9 Den gode mangfoldighedsleder

Læs mere

Grundejerforeningen Stenagervej, Risskov. Årsregnskab 2013/14

Grundejerforeningen Stenagervej, Risskov. Årsregnskab 2013/14 Grundejerforeningen Stenagervej, Risskov Indhold Bestyrelsens erklæring 2 Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 3 4 Resultatopgørelse 4 Balance 5 Noter 6 Ernst & Young P/S - Værkmestergade

Læs mere

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Sociale medier Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Lederne April 2014 Indledning Undersøgelsen belyser i hvilket omfang ledere bruger de sociale medier, og hvilke sociale medier

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN EPPEDALEN

GRUNDEJERFORENINGEN EPPEDALEN GRUNDEJERFORENINGEN EPPEDALEN v/ kasserer Ole Tang Christensen, Bøgen 19, Svogerslev, 4000 Roskilde Resultatopgørelse 1. oktober 2013 30. september 2014 Balance 30. september 2014 ØSTERFÆLLED TORV 10,

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2007.

Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2007. Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2007. Indholdsfortegnelse. Publicistklubben: Revisionspåtegninger... 1-2 Resultatopgørelse...

Læs mere

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2012

BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2012 BRYGGERIFORENINGENS LEGAT Årsregnskab 2012 21.marts 2013 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Selskabsoplysninger

Læs mere