BOFA, Byggepladsbeskrivelse for ombygning af kedelanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BOFA, Byggepladsbeskrivelse for ombygning af kedelanlæg"

Transkript

1 3E, engineering & consultancy 22. juni 2018 Telefon: ref.: KFR Projekt nr.: 1027 Side 1 af 7 BOFA, Byggepladsbeskrivelse for ombygning af kedelanlæg

2 Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Generelle forhold Adgangs- og transportforhold Oplagsplads Leverancer Montageforhold Parkering Lokale veje, byggepladsveje Hegn Skure Telefon og internet Vand Afløb Spiritus og narkotika Stilladser Sikkerhed på byggepladsen Orden El-installationer Almen belysning og arbejdsbelysning El til byggeplads og skurby Øvrig el-forsyning Effektbehov... 7

3 Side 3 af 7 1. Generelle forhold Byggepladsen er beliggende hos BOFA. Postadressen er: Almegårdsvej Rønne 2. Adgangs- og transportforhold Adgang til byggepladsen tegning MZ001, som er vedlagt i sektion 3D. 3. Oplagsplads Samtlige oplagsarealer skal godkendes af Ordregiver. Leverandøren skal angive den nødvendige oplagsplads foreslå en placering på tegning MZ Leverancer På byggepladsen sørger leverandøren selv for modtagelse og oplagring af materialer og komponenter, som indgår i hans leverance. Forsendelser til byggepladsen skal tydeligt være mærket med:»modtagende firmamodtagende person«bofa byggeplads Almegårdsvej Rønne Leverancer direkte til Ordregivers lager f.eks. reservedele skal mærkes med beskrivende tekst og KKSnumre på al indhold i hver kolli. De enkelte dele skal ligeledes være mærket med KKS-nummer og beskrivelse. 5. Montageforhold Ordregiver etablerer byggepladsen og den overordnede byggeledelse. Leverandøren skal bistå Ordregiver i den overordnede koordinering af montageaktiviteterne. Leverandøren skal indordne sig under de regler og forordninger, som byggeledelsen måtte udfærdige. Her tænkes f.eks. på plan for sikkerhed og sundhed samt regler for benyttelse af byggepladsens faciliteter, ligesom der skal tages hensyn til de andre aktiviteter, der i samme periode måtte foregå på byggepladsen. På byggepladsen vil der være tilslutningsmuligheder for el og vand. Forbruget af el og vand finder sted uden beregning. Desuden forudsættes, at der under montagen kun forbruges el til sådanne arbejder, der almindeligvis udføres som montagearbejde. Forbrug herudover vil blive afregnet til dagspris.

4 Side 4 af 7 Leverandøren sørger for det nødvendige el- og vandfordelingsarrangement samt for lægning og vedligeholdelse af alle nødvendige ledninger og rør efter nærmere anvisning fra Ordregiver. Såfremt interimsledninger nedgraves, skal leverandøren selv oppebære alle direkte og relaterede omkostninger herfor. Kraner på værket er ikke til rådighed i forbindelse med af- og pålæsning, medmindre, der er indgået aftale herom. Alt hejsegrej og værktøj medbringes af leverandøren. Leverandøren skal selv sørge for den nødvendige trykluftforsyning til eget brug. Alle udgifter i forbindelse med etablering og brugen af udsugningsanlæg for svejserøg etc. er Ordregiver uvedkommende. Leverandøren skal selv sørge for afdækning etc. i et omfang, som er nødvendigt for leverancens udførelse. Detailudformning for fastgørelse af kraner, taljer og andre montageanordninger til Ordregivers konstruktioner skal sammen med oplysninger om placering og belastninger forelægges Ordregiver til godkendelse. Beslag, bæringer og udvekslinger mv. til montageformål skal i almindelighed fjernes igen, og stålkonstruktionerne skal med hensyn til overfladebehandling og i enhver anden henseende bringes tilbage til deres oprindelige form for entreprenørens regning. Leverandøren må nøje instruere sine formænd, montører og medhjælpere om, at der aldrig under nogen form må foretages indgreb på egen hånd i eksisterende anlæg, det være sig anlæg under drift eller anlæg, der har været i drift. Der skal, hvor disse indgreb er en nødvendig del af montagen, altid forinden ske henvendelse til Ordregivers tilsyn. Ved montage i umiddelbar nærhed af idriftværende anlæg skal der udvises den største forsigtighed, og Ordregivers instrukser skal nøje følges. 6. Parkering Parkering af person- og varevogne må kun finde sted på de anviste parkeringspladser. Der må ikke opstilles campingvogne på værkets område. 7. Lokale veje, byggepladsveje Ordregiver vedligeholder og renholder normalt de til byggebrug anlagte veje. Dog skal leverandøren rengøre veje for spild hidrørende fra hans egen leverance, og han skal retablere veje og pladser i den udstrækning, hans leverance medfører beskadigelser. 8. Hegn Byggepladsen kan være indhegnet. Adgang til eksisterende anlæg og bygninger er kun tilladt efter Ordregivers accept. Såfremt leverandøren ønsker yderligere indhegning, kan dette ske efter aftale med Ordregiver. Udgiften betales af leverandøren.

5 Side 5 af 7 9. Skure Leverandøren opstiller til eget brug nødvendige skure, toiletter, vaskepladser og lignende. Leverandøren skal oplyse sit arealbehov og foreslå placering af sine skure på tegning MZ001. Skurene må ikke anvendes til beboelse. 10. Telefon og internet Leverandøren skal selv sørge for telefon og internetforbindelse til eget brug. 11. Vand Der er ført vandværksvand frem til byggepladsen og til skurbyen. Udgiften til tilslutning skal afholdes af leverandøren, medens forbruget betales af Ordregiver. Ordregiver kan ikke gøres ansvarlig for udgifter foranlediget af afbrydelser i forsyningen. 12. Afløb Afløb fra skurvogne og toiletvogne tilsluttes af leverandøren til stikledning, som Ordregiver har ført frem til skurbyen. Tilslutningen skal afproppes efter brug. Tilslutning og afpropning skal udføres af autoriseret kloakmester 13. Spiritus og narkotika Det er ikke tilladt at indtage alkohol eller narkotika eller påvirket af disse på byggepladsen. Overtrædelse af dette medfører bortvisning. 14. Stilladser Alle stilladser og udgifter til disse er Ordregiver uvedkommende. Leverandøren stiller vederlagsfrit sine opstillede stilladser til rådighed for Ordregiver og andre leverandører, hvor dette med fordel kan udnyttes af disse og kan ske uden ulemper og udgift for leverandøren. Stilladser skal opfylde myndighedernes krav.

6 Side 6 af Sikkerhed på byggepladsen Leverandøren skal være indforstået med at overholde Ordregivers instrukser vedrørende orden, sikkerhed og øvrige forhold under arbejdet på området. Leverandøren har selv det fulde sikkerhedsmæssige ansvar for arbejdet, herunder også ansvar for, at alle myndighedskrav vedr. sikkerhed overholdes. Ordregiver har ansvaret for koordineringen af sikkerheden på byggepladsen, og de enkelte leverandører skal deltage i koordinerende sikkerhedsmøder, som Ordregivers sikkerhedskoordinator indkalder til. Ordregivers sikkerhedsrepræsentanter er berettiget til at gribe ind og forlange et arbejde stoppet, såfremt de mener, at sikkerhedsforanstaltningerne ved dette ikke er tilstrækkeligt effektive. 16. Orden Leverandøren skal drage omsorg for omhyggelig orden på sin plads. Leverandøren skal regelmæssigt fjerne alt affald fra leverancen. Brændbart affald og emballage skal fjernes dagligt. Manglende opfyldelse medfører oprydning ved Ordregivers foranstaltning for leverandørens regning. Efter normal arbejdstids ophør, hvor brandrisiko er størst, skal der foretages brandeftersyn af skure og arbejdssteder. Under byggeperioden, hvor brandrisikoen er stor, skal leverandørerne i størst muligt omfang undgå oplagring af byggematerialer, som kan forøge byggepladsens brandbelastning. 17. El-installationer El-installationer skal udføres iht. Bekendtgørelse 1082 om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer. Forsyning er 3 400V + nul. Ordregiver kan ikke gøres ansvarlig for afbrydelse i forsyningen. Ved el-installationsarbejdet skal desuden følgende iagttages: Der må ikke henligge ubeskyttede ledninger på kørselsarealer og veje For alle tavler skal der i hele tavlens længde være mindst 0,8 m fri plads foran tavlen Alle tavler i det fri skal være effektivt beskyttet mod regn, sne og is ved overdækning. Alt elmateriel skal være beregnet til udendørs brug Brugsfærdigt materiel skal være i stænktæt udførelse (IP 44) Alle tavler skal være med selvlukkende låger (tyngdekraften eller fjedre) Fejlstrømsafbrydere (HFI-relæ) skal være forsynet med egen kapsling (min. IP 54) Al el-installation skal udføres af en autoriseret installatør Leverandøren skal foranledige eftersyn af sin byggepladsinstallation, og en kopi af underskrevet erklæring fra el-installatøren skal sendes til Ordregiver. Eftersyn skal foretages med interval iht. bekendtgørelsen.

7 Side 7 af Almen belysning og arbejdsbelysning Ordregiver leverer orienteringslys udendørs på byggepladsen og på adgangsveje Det påhviler leverandøren at sikre, at arbejdsstederne inde som ude har tilstrækkelig belysning El til byggeplads og skurby Ordregiver opstiller én tavle med byggestrøm til skurbyen og én tavle med byggestrøm til montageområdet. Leverandøren tilslutter sig i Ordregivers tavler Øvrig el-forsyning Alle øvrige el-installationer på byggepladsen inkl. kabel og tilslutning fra byggepladstavlerne udføres af leverandøren Effektbehov Der skal i tilbuddet oplyses om nødvendig effekt med angivelse af større effektenheder såsom byggekraner etc.

Udarb.: Kontrol: Godk.:

Udarb.: Kontrol: Godk.: Kapitel : 1. Plan for Sikkerhed og Sundhed Kap.-side : 1.-1 Indholdsfortegnelse Dato : Udarb.: Kontrol: Godk.: 0. Indholdsfortegnelse...1 1. Orientering om byggesagen...3 1.1. en...3 1.2. Oversigt over

Læs mere

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges.

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/6 Dato : 11.12.2015 FÆLLESBETINGELSER BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen,

Læs mere

ARBEJDSSTED: SCHLEPPEGRELLSGADE - FACADEARBEJDER SAGSNUMMER:

ARBEJDSSTED: SCHLEPPEGRELLSGADE - FACADEARBEJDER SAGSNUMMER: FB-S Fællesbetingelser Side: 1 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 BYGGERIETS ORGANISATION...2 2.0 BYGGEPLADSTEGNINGER...3 3.0 TIDSPLAN FOR BYGGERIETS FASER...3 4.0 EKSISTERENDE FORHOLD...3 5.0 RISICI SOM FØLGE

Læs mere

Fællesbetingelser Side : 1/7 Dato :

Fællesbetingelser Side : 1/7 Dato : Fællesbetingelser Side : 1/7 BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen, med mindre det specifikt fremgår, at

Læs mere

Udbud af rammeaftaler for Bygningsvedligehold ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Aftalebilag 3

Udbud af rammeaftaler for Bygningsvedligehold ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE. Aftalebilag 3 Udbud af rammeaftaler for ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE Aftalebilag 3 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Orientering...3 1.1 Generelt...3 1.2 Udbudsmaterialet...3 1.2.1 Grundlag for udbud...3 1.2.2 Almengyldige

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS)

Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) (opgave) Indsæt billede Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Arbejdspladsens organisation... 3 2. Arbejdsmiljøorganisation... 6 3. Afgrænsning... 6 4. Tidsplan

Læs mere

VESTERHOLMVEJ BILAG 4 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

VESTERHOLMVEJ BILAG 4 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED Dato Februar 2013 VESTERHOLMVEJ BILAG 4 PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED 1-9 Revision 1 Dato 2013-02-22 Udarbejdet af Kim Grarup Herning kommune Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse Kim Lind Johannessen(KMLJ)

Læs mere

CYKELSTI VILDBJERGVEJ PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

CYKELSTI VILDBJERGVEJ PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED Dato April 2013 CYKELSTI VILDBJERGVEJ PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED 1-9 Revision 1 Dato 2013-04-17 Udarbejdet af Rasmus Wermuth Jensen (RWJ) Kontrolleret af Lisbeth Odsbjerg Vach (LOV) Godkendt af Kim

Læs mere

A. Byggepladsindretning

A. Byggepladsindretning A. Byggepladsindretning I dette afsnit beskrives hvorledes byggepladsen indrettes. Dette omfatter en fastlæggelse af hvilket materiel, der skal forefindes på pladsen samt en bestemmelse af hvor dette placeres.

Læs mere

Plan of health and safety

Plan of health and safety Qualitas Architects Plan of health and safety Søndersø Skolen Nordmark Afdeling Steven S Jensen 1/8/2014 Dato : 08-01-2013 0. Indholdsfortegnelse Side : 1/3 Udarbejdet: SSJ Kontrolleret: Godkendt: Kapitel

Læs mere

Århus Sygehus Tage Hansensgade, Bygning 2 C.1 Desinfektionsvaskere til præparationen THG - udbud FÆLLESBESTEMMELSER

Århus Sygehus Tage Hansensgade, Bygning 2 C.1 Desinfektionsvaskere til præparationen THG - udbud FÆLLESBESTEMMELSER Århus Sygehus Tage Hansensgade, Bygning 2 C.1 C FÆLLESBESTEMMELSER C.01 Byggeplads og samarbejde med øvrige entreprenører/leverandører Desinfektionsvaskere indgår som en del-leverance vedrørende mindre

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3

Plan for Sikkerhed og Sundhed Kidholm, Langholt byggemodning Etape 3 1.1 Fælles regler på pladsen Planen for byggepladsens Sikkerhed og Sundhed skal sammen med den enkelte entreprenørs arbejdspladsvurdering (APV) sikre, at alle, der er beskæftiget på byggepladsen, har et

Læs mere

Boligselskabet Strandparken, Dragør Dato: 22. juni 2012 Udskiftning af vinduer mv. PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Sags nr.

Boligselskabet Strandparken, Dragør Dato: 22. juni 2012 Udskiftning af vinduer mv. PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Sags nr. INDHOLDSFORTEGNELSE 9. SIKKERHEDS- OG SUNDHEDSPLAN 2 9.1 BYGGEPLADS... 2 9.2 BYGHERRE... 2 9.3 PROJEKTERENDE... 2 9.4 ARBEJDSTILSYNET... 2 9.5 BYGGELEDELSE... 2 9.6 ENTREPRENØRER... 2 10. SIKKERHEDSORGANISATION...

Læs mere

UDBUD EL-ENTREPRISEN SOLCELLEANLÆG Bygherre: HOLSTEBRO KOMMUNE 02 HOLSTEBRO RÅDHUS

UDBUD EL-ENTREPRISEN SOLCELLEANLÆG Bygherre: HOLSTEBRO KOMMUNE 02 HOLSTEBRO RÅDHUS UDBUD EL-ENTREPRISEN SOLCELLEANLÆG 2014 Bygherre: HOLSTEBRO KOMMUNE 02 HOLSTEBRO RÅDHUS PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 1.0 GENEREL ORIENTERING 1.1 Orientering og formål 4 1.2

Læs mere

Det gælder din sikkerhed

Det gælder din sikkerhed Det gælder din sikkerhed DU BLIVER HØRT Sikkerhedsregler for arbejde på Esbjerg Kommunes byggepladser For at forbedre sikkerheden er det vigtigt for bygherren at blive orienteret om nærved ulykker Du er

Læs mere

ikke aktuelt tidspunkt. ikke aktuelt bliver bedre Ingen overdækning affald

ikke aktuelt tidspunkt. ikke aktuelt bliver bedre Ingen overdækning affald Rev. 004--09 af 6 Sagsnavn: Byggeplads MØNSTERARBEJDSPLADS Sagsnummer Registreringsskema Ugenummer 9 Udført af: Aktivitetsområde Grøn Gul Rød Bemærkninger/evt. foto Ansvar/tid FÆLLESOMRÅDER Afgrænsning

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED Vesterport, AAB afd. 6 Realisering af fysisk helhedsplan - Renovering og modernisering \\cher\sagarkiv\2011\1100017931\dok\ld00821-1-kegh.xlsx Paradigme 2016-03-18 Pladsens

Læs mere

0.0 Indholdsfortegnelse side 1. 0.1 Almindelige oplysninger side 2. 0.2 Byggeplads side 4. 0.3 Kvalitetssikring side 7

0.0 Indholdsfortegnelse side 1. 0.1 Almindelige oplysninger side 2. 0.2 Byggeplads side 4. 0.3 Kvalitetssikring side 7 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.0 Indholdsfortegnelse side 1 0.1 Almindelige oplysninger side 2 0.2 Byggeplads side 4 0.3 Kvalitetssikring side 7 1 0.1 ALMINDELIGE OPLYSNINGER 0.1.1 Adresseliste: Bygherre: Arkitekt

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed

Plan for sikkerhed og sundhed Plan for sikkerhed og sundhed Sikkerhed og sundhed på byggepladsen: Ombygning af Herlev Rådhus Dato 17. oktober 2014 Side 1 af 10 Indhold Plan for sikkerhed og sundhed... 1 Navne & adresseliste... 3 Beskrivelse

Læs mere

BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K

BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 Kravspecifikation Indhold 1. Indledning...2 2. Arbejdernes omfang...2 3. Dokumentation...2

Læs mere

Forberedelsesskolen Udvidelse 24. Dato : Dokument Arbejdsmiljø+grundlag for PSS Rev.dato : Indholdsfortegnelse Side : 1/12

Forberedelsesskolen Udvidelse 24. Dato : Dokument Arbejdsmiljø+grundlag for PSS Rev.dato : Indholdsfortegnelse Side : 1/12 Indholdsfortegnelse Side : 1/12 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 3 1.1 Generelt... 3 1.2 Definitioner... 3 1.3 Orientering om byggesagen... 3 1.3.1 Generelt... 3 1.3.2 Entrepriser/arbejder...

Læs mere

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre

Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Regulativ vedr. vej- og gadenavne samt husnumre Indholdsfortegnelse 1 Hjemmel og gyldighedsområde... 3 2 Navngivning af veje og gader... 3 3 Anbringelse og vedligeholdelse af vej- og gadenavnsskilte...

Læs mere

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME LEVERING Gældende fra den 1. september 1994 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed

Plan for sikkerhed og sundhed Plan for sikkerhed og sundhed Hovedprojekt 0. Indholdsfortegnelse Rev.dato : Side : 1/2 Udarbejdet: PT Kontrolleret: Godkendt: Kapitel Side Revision 0. Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering om byggesagen...

Læs mere

MARTS / APRIL 2019 NYE BESTEMMELSER. Byfester og kræmmermarkeder

MARTS / APRIL 2019 NYE BESTEMMELSER. Byfester og kræmmermarkeder MARTS / APRIL 2019 NYE BESTEMMELSER Byfester og kræmmermarkeder 3 Elektriske anlæg og elektriske installationer skal være udført og drives på en sådan måde, at de ikke frembyder fare for personer, husdyr

Læs mere

Bygge- og anlægsentreprise Dato : 06.06.2012 Byggesagsbeskrivelse Rev.dato : Side 1 af 6. Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC

Bygge- og anlægsentreprise Dato : 06.06.2012 Byggesagsbeskrivelse Rev.dato : Side 1 af 6. Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC Side 1 af 6 Udarbejdet: ESC Kontrolleret: BML Godkendt: ESC Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 1.2 Byggesagen... 2 1.3 Projektorganisation... 2 1.4 Projektmaterialet... 2 1.4.1

Læs mere

Entreprisekontrakt. Indhold

Entreprisekontrakt. Indhold Entreprisekontrakt Indhold 1. Parterne 2. Beskrivelse af arbejdet 3. Ejendom (byggeplads) 4. Andre parter 5. Arbejdets omfang 6. Generelle betingelser 7. Aftalegrundlag 8. Forudsætninger i aftalen 9. Eksisterende

Læs mere

10 % eftersyn. En gennemgang af de mest typiske fejl

10 % eftersyn. En gennemgang af de mest typiske fejl 10 % eftersyn En gennemgang af de mest typiske fejl Formålet med eftersynet. 10 % anlægstilsyn udføres på nye og ændrede elinstallationer, og formålet med tilsynene er at kontrollere, at den faste elektriske

Læs mere

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed

Foreløbig plan for sikkerhed og sundhed Boligforeningen AAB afdeling 33 Renoveringsarbejder Gaihede a/s Trekronergade 126 H, 2. 2500 Valby tlf: 70 22 11 41 cvr: 21 53 47 49 info@gaihede.dk www.gaihede.dk 14. december 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Skema for elsyn. - uden for huseftersynsordningen. Personoplysninger. Generelle oplysninger. Installationsnr. Navn (rekvirent) Målernr.

Skema for elsyn. - uden for huseftersynsordningen. Personoplysninger. Generelle oplysninger. Installationsnr. Navn (rekvirent) Målernr. Skema for elsyn - uden for huseftersynsordningen Personoplysninger Navn (rekvirent) Energinet.dk 85550 Installation Adresse Tonne Kjærsvej Adresse Gl. Dalsgårdsvej 14 Postnr./by 7000, Fredericia Postnr./by

Læs mere

Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed. Arbejdstilsynet, maj/juni 2013

Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed. Arbejdstilsynet, maj/juni 2013 Nye regler om bygherrens pligter - og tilsyn hermed Arbejdstilsynet, maj/juni 2013 Fra: Til: Alle er enige! Der skal tænkes og forberedes arbejdsmiljøforhold i hele processen - og derefter! Sund fornuft!!

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed Nupark D Feb. 2013. Arkitektfirmaet BIK Lærkevej 2 7600 Struer tlf 96 10 10 10 CVR-nr. 99 99 99 99 www.bik.

Plan for sikkerhed og sundhed Nupark D Feb. 2013. Arkitektfirmaet BIK Lærkevej 2 7600 Struer tlf 96 10 10 10 CVR-nr. 99 99 99 99 www.bik. Plan for sikkerhed og sundhed Nupark D Feb. 2013 Sagnr. 12001 Indholdsfortegnelse Side : 1/16 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering om byggesagen... 3 1.1 Generelt...

Læs mere

E/F Kallerupgård Dato: 6. februar 2013 Udskiftning af vinduer mv. PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Sags nr.:

E/F Kallerupgård Dato: 6. februar 2013 Udskiftning af vinduer mv. PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) Sags nr.: INDHOLDSFORTEGNELSE 9. SIKKERHEDS- OG SUNDHEDSPLAN 2 9.1 BYGGEPLADS... 2 9.2 BYGHERRE... 2 9.3 PROJEKTERENDE... 2 9.4 ARBEJDSTILSYNET... 2 9.5 BYGGELEDELSE... 2 9.6 ENTREPRENØRER... 3 10. SIKKERHEDSORGANISATION

Læs mere

Sikkerheds- og Sundhedsplan.

Sikkerheds- og Sundhedsplan. Dato: 12.09.2012 Nyt læringscenter ved Tønder Grundskole. Sikkerheds- og Sundhedsplan., Kilen 6, 1. sal, 6200 Aabenraa, tlf. 74 62 48 88. Nyt læringscenter ved Tønder Grundskole side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1. Indledning...3. 2. Baggrund...4. 3. Formål...4. 4. Installationen...4. 5. Brugen af installationen...5. 6. Tilsynet...5. 7. Omfang af kampagnen...

1. Indledning...3. 2. Baggrund...4. 3. Formål...4. 4. Installationen...4. 5. Brugen af installationen...5. 6. Tilsynet...5. 7. Omfang af kampagnen... CAMPINGPLADSER Rapport om el-sikkerheden på campingpladser. Tilsynsordningen har i perioden 1. juli til 30. september 2008 kørt tilsyn på campingpladser, og disse tilsyn danner således baggrund for rapporten.

Læs mere

Byggeriets art og omfang Indretning af 6 lejligheder 2 på hver af de 3 etager i hovedbygningen til Slettenhus.

Byggeriets art og omfang Indretning af 6 lejligheder 2 på hver af de 3 etager i hovedbygningen til Slettenhus. Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-398 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT PLAN SIKKERHED OG SUNDHED

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT PLAN SIKKERHED OG SUNDHED TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT PLAN SIKKERHED OG SUNDHED Skorpeskolen Renovering af kloak Princip illustration Plan for sikkerhed og sundhed Dateret: 04.01.2017 LeanDesign ApS Skorpeskolen Renovering af

Læs mere

Lars Vedsmand, Arbejdsmiljørådgiver VELFÆRD REGLER, KRAV OG FÆLDER

Lars Vedsmand, Arbejdsmiljørådgiver VELFÆRD REGLER, KRAV OG FÆLDER Lars Vedsmand, Arbejdsmiljørådgiver VELFÆRD REGLER, KRAV OG FÆLDER Indretning servicebiler Service arbejde Den lille plads Den store plads Reglerne http://haandbogen.info/byggepladsindretning/sk urvognsfaciliteter.aspx?alttemplate=display

Læs mere

Skema for elsyn. Generelle oplysninger: Målinger. Målemetoder, resultater og bemærkninger. Ændring nødvendig. Ikke aktuel

Skema for elsyn. Generelle oplysninger: Målinger. Målemetoder, resultater og bemærkninger. Ændring nødvendig. Ikke aktuel Skema for elsyn Navn (rekvirent): Adresse: Postnr./by: Telefon: Installation: Adresse: Postnr./by: Installationsejer: Generelle oplysninger: Målinger Måleobjekter Afprøvning af fejlstrømsafbrydere HPFI

Læs mere

Plan for sikkerhed og sundhed

Plan for sikkerhed og sundhed Nybyg projekt PSS Plan for sikkerhed og sundhed Harrig Rådgivning 03-01-2016 0. Indholdsfortegnelse Side : 1/2 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Kapitel Side Revision 0. Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering

Læs mere

D E K L A R A T I O N

D E K L A R A T I O N Anmelder: Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Torvet 1 4600 Køge D E K L A R A T I O N Denne deklaration begæres tinglyst på ejendommen matr.nr. 4 ca og 4 cc Bjæverskov by, Bjæverskov og del af

Læs mere

NCC Construction Danmark A/S Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) i udførelsesfasen.

NCC Construction Danmark A/S Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) i udførelsesfasen. Opdateret 21. April 2010 NCC Construction Danmark A/S Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) i udførelsesfasen. PSS skal udarbejdes hvis der er 10 eller flere ansatte på pladsen samtidigt, eller pladsen falder

Læs mere

,. /( ( (!"#$#!$%$# # &( ( & #'(!%!! #3 3 // 7&( ( &/ $/ (& / ( ( "(.,( ) ( (' 8/ 9 ' ()$ $$ $*$ $+++$

,. /( ( (!#$#!$%$# # &( ( & #'(!%!! #3 3 // 7&( ( &/ $/ (& / ( ( (.,( ) ( (' 8/ 9 ' ()$ $$ $*$ $+++$ !"#$ % & )& &!'' * %% ) +!!, &,. / -' ' 0 -'!"#$#!$%$# 12 / 3 4' 5 6! ' # & & #'!%!! #3 3 // 7& &/ $/ & / "., ) ' 8/ 9 --!"#$%&%& ' )$ $$ $*$ $+++$ Skema for elsyn Navn rekvirent): Adresse: Postnr./by:

Læs mere

SAMHANDEL med CP Gruppen Medarbejdere, Leverandører og Underleverandører

SAMHANDEL med CP Gruppen Medarbejdere, Leverandører og Underleverandører Guide til god SAMHANDEL med CP Gruppen Medarbejdere, Leverandører og Underleverandører Guide til god SAMHANDEL med CP Aps og CP Pavilloner A/S Medarbejdere, Leverandører og Underleverandører Indhold Præludium

Læs mere

Fællesbetingelser for samhandel med (FBS)

Fællesbetingelser for samhandel med (FBS) Fællesbetingelser for samhandel med (FBS) Indhold Kontaktinformation... 2 Præludium til samarbejde... 3 1. Generel adfærd og opførelse... 3 2. Kommunikation og information... 3 3. Autorisationer... 3 4.

Læs mere

UEB Underentreprisebetingelser

UEB Underentreprisebetingelser UEB Underentreprisebetingelser ByggeKompagniet CPH Hørkær 2 2730 HERLEV Målsætning ByggeKompagniet CPH lægger vægt på, at ethvert arbejde afleveres mangelfrit og i en kvalitet, som bygherren kan være tilfreds

Læs mere

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse)

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse) Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-453 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

De tekniske hjælpemidler og maskiner, hvor der er krav til lovpligtige eftersyn eller særlige krav til eftersyn er overordnet:

De tekniske hjælpemidler og maskiner, hvor der er krav til lovpligtige eftersyn eller særlige krav til eftersyn er overordnet: Lovpligtige eftersyn og lovpligtige uddannelser I-bar, som er Metal- og Maskinindustriens branchearbejdsmiljøråd har udarbejdet en vejledning, som samler alle de krav, der gælder i forhold til lovpligtige

Læs mere

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer Bilag 6 - Ejendomme Aftale om anvendelse af bygninger og/eller ejendomsareal til opsætning af reklame og reklamebærende udstyr Nærværende aftale er ikke omfattet af lejelovgivningen. PARTERNE OG DET LEJEDE:

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for samletanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE... 4 4 TØMNINGSORDNINGEN...

Læs mere

Om- og tilbygning af enfamiliehus, Gasse Høje 9, Skærbæk

Om- og tilbygning af enfamiliehus, Gasse Høje 9, Skærbæk 5.1 VVS-arbejder Kap.-side : 3.1-1 Entreprenørens ydelser Entreprisen omfatter alle omtalte arbejder og leverancer fuldt færdige til drift og regulativ opfyldte, såfremt de ikke udtrykkeligt er krævet

Læs mere

EL Skema for elsyn. Navn (Rekvirent) Generelle oplysninger: Nyere køkken efter 2003 Nyt bad fra efter 2003

EL Skema for elsyn. Navn (Rekvirent) Generelle oplysninger: Nyere køkken efter 2003 Nyt bad fra efter 2003 Schilling 1/10 Navn (Rekvirent) Generelle oplysninger: Nyere køkken efter 2003 Nyt bad fra efter 2003 Målinger Måleobjekter Afprøvning af fejlstrømsafbrydere Ændringer nødvendig Ikke aktuel Målemetoder,

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Njalsgade 13 2300 København S CVR.nr.: 64 94 22 12 (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.]

Læs mere

Bedre planlægning mindsker skader og nedslidning

Bedre planlægning mindsker skader og nedslidning Bedre planlægning mindsker skader og nedslidning Faktaark 1 - Planlægningsværktøj I får her et planlægningsværktøj, som I fremover kan bruge, når I udregner tilbud på nye byggeopgaver og planlægger kommende

Læs mere

PSS. Plan for sikkerhed og sundhed. Opsætning af ny N-5 og N-16 i Narsaq. Bilag 1

PSS. Plan for sikkerhed og sundhed. Opsætning af ny N-5 og N-16 i Narsaq. Bilag 1 PSS Plan for sikkerhed og sundhed Bilag 1 A Udbud dd.mm.20åå GERS HNP ELO Udg. Betegnelse/revision Dato Udarbejdet Kontrolleret Godkendt Denne plan er udarbejdet for at sikre en godt og systematisk samarbejde

Læs mere

L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND

L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND Lyngby-Taarbæk Kommune L E J E K O N T R A K T HAVEFORENINGEN ERMELUND Mellem Lyngby-Taarbæk Kommune (nedenfor kaldet ejeren) og Kolonihaveforbundet for Danmark (nedenfor kaldet lejeren) er der dags dato

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 6 6 Økonomi 6 7

Læs mere

Nyt forslag til vedtægt. Nuværende vedtægt

Nyt forslag til vedtægt. Nuværende vedtægt 2 Formål Selskabets formål er at forsyne andelshaverne og deres eventuelle lejere med varme til opvarmning og til fremstilling af varmt brugsvand så godt og billigt som muligt, ved at anlægge og drive

Læs mere

Halsnæs Kommune. Byggepladsomkostninger i forbindelse med mulige placeringer af ny Enghaveskole i Frederiksværk. 1. marts 2018

Halsnæs Kommune. Byggepladsomkostninger i forbindelse med mulige placeringer af ny Enghaveskole i Frederiksværk. 1. marts 2018 Byggepladsomkostninger i forbindelse med mulige placeringer af ny Enghaveskole i Frederiksværk 1. marts 2018 Bestilt af: Halsnæs kommune Ejendomskontoret Byggepladsomkostninger vedr. placering af ny Enghaveskole

Læs mere

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS)

PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) PSS 10.maj 2011 Bygherre: Sted: Grønlands Banken Sisimiut PLAN FOR SIKKERHED OG SUNDHED (PSS) for udførelse af Renovering af Grønlandsbanken i Sisimiut - Bygningsarbejder Grønlandsbanken Postbox 1033 3900

Læs mere

Gågader og offentlige pladser

Gågader og offentlige pladser Gågader og offentlige pladser Rapport om el-sikkerheden i gågader og offentlige pladser. Tilsynsordningen har i perioden 1. marts til 30. juni 2009, kørt kampagnetilsyn på gågader og offentlige pladser,

Læs mere

Sag: Dato: 11.10.05 Sagsnr.: Side 1 af 4 Emne: Sikkerhedsmøde nr. Ansvar

Sag: Dato: 11.10.05 Sagsnr.: Side 1 af 4 Emne: Sikkerhedsmøde nr. Ansvar Sagsnr.: Side 1 af 4 1. Tid: 1.1 2. Sted: 2.1 3. Deltagere: 3.1 På et sikkerhedsmøde deltager fra underentreprenøren en arbejdsleder, som kan tage stilling til økonomiske spørgsmål. Derudover deltager,

Læs mere

Forholdsregler for eksterne samarbejdspartnere

Forholdsregler for eksterne samarbejdspartnere Vejle og Middelfart Sygehuse Forholdsregler for eksterne samarbejdspartnere Sygehus Lillebælt Vælg farve Teknisk Afdeling januar 2019 Retningslinjer Krav for arbejdets udførelse Der må ikke udføres arbejde

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser

Tilslutningsbestemmelser Tilslutningsbestemmelser For AURA El-net 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser... 3 2. Definitioner... 3 3. Forsyningsanlæg... 4 4. Tilslutning, ændring og udvidelse... 4 5. Tilslutningsbidrag...

Læs mere

DNU. Arbejdsmiljø- og Sikkerhedskrav. Arbejdsmiljø- og Sikkerhedschef Kurt Egmose Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital.

DNU. Arbejdsmiljø- og Sikkerhedskrav. Arbejdsmiljø- og Sikkerhedschef Kurt Egmose Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital. DNU Arbejdsmiljø- og Sikkerhedskrav Arbejdsmiljø- og Sikkerhedschef Kurt Egmose Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital Det Nye i Aarhus Universitetshospital i Århus En stor byggeplads Byggeområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om bygherrens pligter

Bekendtgørelse om bygherrens pligter Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om bygherrens pligter I medfør af 31, stk. 3 og 4, 56, 67 i, lovbekendtgørelse nr. xxx af xxx om arbejdsmiljø i Grønland fastsættes: Kapitel 1 Område og definitioner

Læs mere

Manuel Klovbeskæringsboks. Brugsvejledning. Sondergaard maskinteknik

Manuel Klovbeskæringsboks. Brugsvejledning. Sondergaard maskinteknik Manuel Klovbeskæringsboks Brugsvejledning Sondergaard maskinteknik Kanstrupvej 10 9460 Brovst Forord Boksen er indrettet, og bygget til at anvendes ved klovbeskæring af kreaturer der har en vægt mellem

Læs mere

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer AREALLEJEKONTRAKT Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer og Økonomiforvaltningen Center for Sikker By, Vanløse Lokaludvalg Københavns Rådhus Rådhuspladsen

Læs mere

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB)

Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Særlige Arbejdsbetingelser (SAB) Projektnavn Retablering af fugleø i Utterslev Mose Bygherre: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indholdsfortegnelse Særlige Arbejdsbetingelser

Læs mere

Plan for Sikkerhed og Sundhed

Plan for Sikkerhed og Sundhed Plan for Sikkerhed og Sundhed Rev. 1. Indledning 1.1 Arbejdspladsens organisation Bygherre Rådgiver Hovedentreprenør Christiansen og Essenbæk A/S Ejby Industrivej 80 2600 Glostrup Tlf. 88 88 82 03 Fax.

Læs mere

1 Indledning... 3. 2 Baggrund... 4. 3 Formål... 4. 4 Installationen... 4. 5 Brugen af installationen... 5. 6 Tilsynet... 5. 7 Omfang af kampagnen...

1 Indledning... 3. 2 Baggrund... 4. 3 Formål... 4. 4 Installationen... 4. 5 Brugen af installationen... 5. 6 Tilsynet... 5. 7 Omfang af kampagnen... Plejehjem Rapport om el-sikkerheden på plejehjem. Tilsynsordningen har i perioden 1. februar til 31. marts 2010 kørt kampagnetilsyn på plejehjem, og disse tilsyn danner således baggrund for rapporten.

Læs mere

Svar: De forhold, der spørges til, er ikke specifikt kontraktreguleret, da de allerede er reguleret via lovgivningen.

Svar: De forhold, der spørges til, er ikke specifikt kontraktreguleret, da de allerede er reguleret via lovgivningen. Center for Økonomi Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Telefon 48 20 50 00 EAN-nr: 5798001686235 CVR/SE-nr.: 29 19 06 23 Dato: 10. juli 2014 Spørgsmål nr.: 122 Dato: 10. juni 2014 Stillet

Læs mere

Halsnæs Kommune har overdraget drift og administration af tømningsordningen til Halsnæs Kommunale Forsyning A/S.

Halsnæs Kommune har overdraget drift og administration af tømningsordningen til Halsnæs Kommunale Forsyning A/S. Halsnæs Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn, for at sikre, at bundfældningstanke i Halsnæs Kommune bliver kontrolleret

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2. ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2. ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2 ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 3 2. Etablering af fjernvarmetilslutning 6 INSTALLATIONSBESTEMMELSER 8 3. Udførelse

Læs mere

22. september Plan for sikkerhed og sundhed. ATP Ejendomme A/S. Dato: Byggesag: Ryesgade 45, kælder Ansvarlig: JLG.

22. september Plan for sikkerhed og sundhed. ATP Ejendomme A/S. Dato: Byggesag: Ryesgade 45, kælder Ansvarlig: JLG. Plan for sikkerhed og sundhed ATP Ejendomme A/S Dato: 21-09-2011 Byggesag: Ryesgade 45, kælder Ansvarlig: JLG Side 1 af 9 1. Generelle forhold 1.1. Generel projektbeskrivelse Entrepriseform: Hovedentreprise

Læs mere

Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus

Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus Information til eksterne leverandører og håndværkere på Kolding Sygehus Retningslinjer Krav for arbejdets udførelse Der må ikke udføres arbejde / leveres ydelser med mindre sygehuset har rekvireret dette.

Læs mere

Årsrapport 2006 om anlægstilsyn og information til fagfolk

Årsrapport 2006 om anlægstilsyn og information til fagfolk 2007-03-13 Årsrapport 2006 om anlægstilsyn og information til fagfolk Indledning 1. marts 2006 indgik Sikkerhedsstyrelsen, efterfølgende SIK, nye kontrakter med en række virksomheder om udførelse af anlægstilsyn

Læs mere

Tilbudspakker. Stabil forsyning til fx din byggeplads!

Tilbudspakker. Stabil forsyning til fx din byggeplads! Tilbudspakker Steffen Nørregaard Larsen Salgschef 2522 5415 stenl@ajos.dk Lars Bruun Spange Salgskonsulent / Vest 2522 5608 lspa@ajos.dk Michael Flodin Salgskonsulent / Øst 2522 5390 mifl@ajos.dk Jan Frandsen

Læs mere

Arbejdsgiverens pligt til at oplære, instruere og føre tilsyn med sine ansatte, herunder nyansatte

Arbejdsgiverens pligt til at oplære, instruere og føre tilsyn med sine ansatte, herunder nyansatte Arbejdsgiverens pligt til at oplære, instruere og føre tilsyn med sine ansatte, herunder nyansatte At-intern instruks IN-1-2 Arbejdsmiljøemne: Krav til egenindsats Ansvarlig enhed: AFC, 6. kontor Ikrafttræden:

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for samletanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 5 6 Økonomi 6 7 Henvendelser,

Læs mere

Med regulativet fastsættes pligter og rettigheder for berørte grundejere, samt for Middelfart Spildevand.

Med regulativet fastsættes pligter og rettigheder for berørte grundejere, samt for Middelfart Spildevand. Bilag 3 TØMNINGSREGULATIV FOR BUNDFÆLDNINSTANKE Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning 7 Grundejers ansvar 8 Dispensation/fritagelse/af-

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING HUSORDEN AFDELING 401 PETERSBORGVÆNGET BØR OPBEVARES SAMMEN MED LEJEKONTRAKT REV. 30. AUGUST 2012 Enhver beboer anmodes om at iagttage god skik og orden i ejendommen

Læs mere

PRISLISTE BYGGESTRØM Theisbo El

PRISLISTE BYGGESTRØM Theisbo El PRISLISTE BYGGESTRØM Theisbo El INDHOLDSFORTEGNELSE VI HJÆLPER DIG MED BYGGESTRØM, LYS OG VINTERFORANSTALTNINGER... 3 BYGGESTRØM... 4 LYS... 7 SKURTILSLUTNING... 9 LEJE AF KVÆRN... 10 VINTERSIKRING...

Læs mere

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser

Arbejdsmiljø. - tillæg til standardbetingelser Arbejdsmiljø - tillæg til standardbetingelser Gældende for leverandører og underentreprenører November 2013 Generelt Nisgaard + Christoffersen A/S (N+C) vil have et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle

Læs mere

Skema for elsyn Evt. Notater

Skema for elsyn Evt. Notater Skema for elsyn Navn (rekvirent): Adresse: Postnr./by: Telefon: Installation: Adresse: Postnr./by: Installationsejer: Evt. Side 1 of 5 1. Målinger Måleobjekter 1.1 Afprøvning af fejlstrømsafbrydere 1.2

Læs mere

Sikkerhedsanvisning:

Sikkerhedsanvisning: Denne anvisning omhandler drifts-, vedligeholdelses- samt sikkerhedsanvisninger og bør læses grundigt før ibrugtagning af produktet. Anvisningen er udarbejdet til såvel professionel installatør, som til

Læs mere

Pilegård Alle fra Kongelundsvej til nr.66. Hele kørebanen, men Sydlige ½ del af kørebanen i egen regning. (Anden Grundejerforening). Anden bygherre.

Pilegård Alle fra Kongelundsvej til nr.66. Hele kørebanen, men Sydlige ½ del af kørebanen i egen regning. (Anden Grundejerforening). Anden bygherre. BYGHERRE Grundejerforeningen PILEGAARDEN SAG PIL 2-2011 ENTREPRISE BYGGESAGSBESKRIVELSE 1. DEL DATO 23. SEPTEMBER 2010 1. Orientering 1.1 Byggesagen Byggeriet omfatter alene overfladebehandling af Grundejerforeningen

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT For ejendommen: Matr.nr. [INDSÆT] Bygning [INDSÆT] Udlejer: [INDSÆT] Lejer: [INDSÆT] 1. Det lejede 1.1 Lejemålet omfatter til lejers særskilte brug kontorlokaler, hvis bruttoareal

Læs mere

tømningsregulativ for samletanke

tømningsregulativ for samletanke tømningsregulativ for samletanke - med virkning fra 1. april 2011 1 Indhold 1. LOVGRUNDLAG, FORMÅL OG OMFANG 3 2. ODSHERRED FORSYNINGS ORGANISERING 3 3. DEFINITION OG ANVENDELSE 3 4. KRAV TIL SAMLETANKE

Læs mere

Bilag 3 Om at afgive påbud

Bilag 3 Om at afgive påbud Bilag 3 Om at afgive påbud Der er udarbejdet kvalitetssikrede skabeloner og generelle skabeloner i ATIS, der skal anvendes ved reaktionsafgivelse til bygherrer eller til arbejdsgivere. Instruksens område

Læs mere

UCH Tilbygning SIKKERHEDS- OG SUNDHEDSPLAN. Dato: Oktober 2012. ANTON Arkitekter A/S vej 1 7500 Holstebro

UCH Tilbygning SIKKERHEDS- OG SUNDHEDSPLAN. Dato: Oktober 2012. ANTON Arkitekter A/S vej 1 7500 Holstebro UCH Tilbygning SIKKERHEDS- OG SUNDHEDSPLAN Dato: Oktober 2012 ANTON Arkitekter A/S vej 1 7500 Holstebro Indhold Indhold... 1 1 Telefon- og adresseliste... 2 2 Byggepladsens sikkerhedsorganisation... 5

Læs mere

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Side 1 af 5 Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1101 af 14. december 1992 med senere ændringer - ikke autoriseret sammenskrivning SAMMENSKRIVNINGEN omfatter bekendtgørelse

Læs mere

Planlægningsbeskrivelse. Nyt læringscenter ved Tønder Grundskole. Arkitekttegnestuen Aabenraa ApS, Kilen 6, 1. sal, 6200 Aabenraa, tlf. 74 62 48 88.

Planlægningsbeskrivelse. Nyt læringscenter ved Tønder Grundskole. Arkitekttegnestuen Aabenraa ApS, Kilen 6, 1. sal, 6200 Aabenraa, tlf. 74 62 48 88. Dato: 12.09.2012 Nyt læringscenter ved Tønder Grundskole.., Kilen 6, 1. sal, 6200 Aabenraa, tlf. 74 62 48 88. Nyt læringscenter ved Tønder Grundskole. side 1 af 18 BYGGERIETS ORGANISATION. Bygherre: Tønder

Læs mere

REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S

REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S REGULATIV FOR HOFOR VAND RØDOVRE A/S 1 INDHOLD 1 INDLEDENDE BESTEMMELSER...3 2. VANDFORSYNINGENS STYRELSE... 4 3. RET TIL FORSYNING MED VAND...5 4 FORSYNINGSLEDNINGER...6 5 STIKLEDNINGER...7 6 VANDINSTALLATIONER...

Læs mere

Galten Elværk Net A/S

Galten Elværk Net A/S Tilslutningsbestemmelser Galten Elværk Net A/S 1. oktober 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelle bestemmelser.... 1 2. Definitioner... 1 3. Forsyningsanlæg... 3 4. Tilslutning, ændring og udvidelse...

Læs mere

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Retningslinjer for udførende November 2013 En sikker arbejdsplads - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Nisgaard + Christoffersen A/S vil have et

Læs mere

Indhold. Afsnit Emne Side

Indhold. Afsnit Emne Side Indhold Afsnit Emne Side 2.1 Ordensregler... 2-2 2.2 Bygningsmæssige ændringer... 2-2 2.3 Opbevaring af farlige stoffer... 2-2 2.4 Anvendelse af vejsalt på airside... 2-2 2.5 Udtømning af vand på airside...

Læs mere

Tilslutningsbestemmelser for EL

Tilslutningsbestemmelser for EL NRGi Net A/S 1. Januar 2005 Tilslutningsbestemmelser for EL NRGi Net A/S 1 1. Generelle bestemmelser 1.1 Gyldighedsområde Nærværende tilslutningsbestemmelser er gældende i NRGi Net A/S forsyningsområde.

Læs mere

Nukissiorfiit. Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme

Nukissiorfiit. Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme Nukissiorfiit Almindelige leveringsbetingelser for offentlig levering af elvarme Nr. 2 gældende fra 1. maj 2011 NUKISSIORFIITS ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR OFFENTLIG LEVERING AF EL- VARME NR. 1.

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere