Bestyrelsens årsberetning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens årsberetning"

Transkript

1 Bestyrelsens årsberetning Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen har i skoleåret beskæftiget sig med det fælles kommunale indsatsområde Gør en god skole bedre, hvor det fælles fokuspunkt blev uddannelsesparathed, som er meget i fokus i alle de aktiviteter, som virksomheds dele beskæftiger sig med. Der har vedvarende fra politisk side været løbende fokus på om Ungdomsskolen i tilstrækkeligt omfang tilbød aktiviteter i Skælskør og Korsør. Redegørelser på baggrund af politiske forespørgsler i både Uddannelsesudvalget og Byrådet fik i foråret formandskabet for bestyrelsen til at rette en henvendelse til borgmesteren og økonomiudvalget om deres ansvar for virksomhedens psykiske arbejdsmiljø i forhold til det konstante pres som fra politisk side udøves ved hele tiden at bede om alverdens redegørelser, nogle gange skal der redegøres for de samme temaer flere gange. Bestyrelsen har ligeledes løbende holdt sig orienteret om drift og økonomi i forhold til de enkelte enheder under UngSlagelse. I efteråret 2016 har bestyrelsen holdt tre møder: i september, november og i december. I foråret 2017 er der afholdt møde i april, og der afholdes endvidere møde i juni. På mødet i april blev virksomhedens regnskab for 2016 fremlagt. Det viste et lille overskud for Xclass vedkommende på 0,46% og for Ungdomsskolens vedkommende et overskud på ca. 2 mio. kr., som primært skyldes ønsket om at kunne overføre midler til de camps, som skal afvikles i 2017 og 2018 med deraf øgede omkostninger til ansættelse af fuldtidsmedarbejdere og driftsomkostninger, som selv skal afholdes ud over de tildelte midler fra Egmondfonden og Efterskoleforeningen. De i skrivende stund pågående 360 graders analyser af bl.a. UngSlagelse og klubområder har foregået uden nogen form for inddragen af ledere fra UngSlagelse, og dette har undret bestyrelsen meget. Xclass Xclass startede skoleåret 2016/2017 med 309 elever, af disse startede 301 på 13 temalinjer fordelt på 4 idræt, 4 samfundsfag, 2 kreative, 2 erhvervsrettede EUD linjer. De sidste 8 elever startede i specialklassen. Skoleåret kom rigtigt godt fra start, med et godt tilrettelagt introforløb. Efter dette fandt både elever og lærere snart ind i skolens rytme, som altid havde vi kort efter start de første skole/hjem samtaler. Hvor den enkelte elevs mål blev fastlagt, og der blev drøftet brobygning.

2 Som vi er vant til har vores idrætsklasser måttet afholde deres undervisning rundt i byen på diverse idrætsanlæg. Vores fysik- og kemiundervisning har fundet sted på HTX, derudover har vi lånt haller på Slagelse Gymnasium, for at kunne gennemføre vores terminsprøver og skriftlige afgangsprøver. Vi forventer lidt færre elever til det kommende skoleår. I skrivende stund er der indmeldt 234 elever heraf 11 specialklasse elever og 3 elever til en nyoprettet klasse for autisme elever. I løbet af skoleåret har der været både pædagogiske dage for lærerne på Xclass og fælles pædagogisk dag med de skoler, vi har censorsamarbejde med. Dagene var for både undervisere og administrative ansatte på Xclass, begge arrangementer har været med stort udbytte. Elever og lærere har været på skolerejse til 4 forskellige storbyer, Paris, London, Barcelona og Berlin, desuden var der en gruppe, der deltog i en skirejse til Frankrig, en der var ved Gardasøen for at vandre og cykle mountainbike, og en sidste gruppe var i Firenze for at se på kunst og kultur. Alle rejserne har ifølge lærere og elever været med stort fagligt og socialt udbytte. Skoleåret 2016/2017 afsluttes som altid med 10. klasseprøver og linjefagsprøver for alle elever i maj og juni måned. 1. marts afleverede eleverne deres ønsker til ungdomsuddannelser, som det snart er tradition på Xclass, var der ca. 65% af eleverne, der ønskede at fortsætte med en gymnasial uddannelse, enten HF, STX, HHX eller HTX. Resten af eleverne ønskede at starte på en erhvervsfaglig uddannelse. Det er med stor tilfredshed, at vi igen i år ser, at vores elever vælger at forsætte med at uddanne sig. Det er et meget vigtigt mål for alle, der arbejder på Xclass. Den almene ungdomsskole Ungdomsskolen kom rigtig godt i gang, hjemmesiden åbnede op for tilmeldinger på de fleste hold allerede den 1. juli 2016, og mange unge havde brugt sommerferien på at kigge forbi hjemmesiden for at tilmelde sig. Igen i 2016 deltog ungdomsskolen på SUK-festivalen hvor der igen var spændende udstillinger, arbejdende værksteder mv. Det synes at være en rigtig god måde at få lavet reklame for ungdomsskolens mange tilbud. Traditionen tro var vores to ambassadører på turné rundt på alle kommunens folke-, fri- og privatskoler for at uddele ungdomsskolens brochure. Der var stor interesse for og ikke mindst god opbakning til vores tilbud, både fra lærere og elever, og det ser ud til at have afstedkommet flere tilmeldinger. I denne sæson har der ligesom den forrige været ind- og udmeldelser i løbet af sæsonen, stikprøver viser stadig, at nogle unge har svært ved at overskue de lange skoledage, men det ser alligevel ud til, at de unge er ved at finde sig nogenlunde til rette, og det ser ud til at ungdomsskolen igen i denne sæson vil opleve en stigning i elevtal.

3 Igen i år tilbød ungdomsskolen efterårs- og forårs hold i hhv. engelsk, matematik og dansk, for elever, der ikke har opnået de krævede karakterkrav/eksamener for at kunne komme videre med en ungdomsuddannelse. Dansk- og matematikhold blev gennemført i efteråret 2016, med forholdsvis få elever. Engelsk blev ikke oprettet og i foråret blev ingen af holdene oprettet. Ifølge UU Vestsjælland skyldes det, at de unge i målgruppen har deltaget i projekt True North i stedet for. Sæson 2016/2017 bød igen på et anderledes tilbud om valgfag, og vi har igen måtte konstatere, at kun meget få folkeskoler har ønsket at give deres elever mulighed for at vælge et valgfag i ungdomsskolen i stedet for på deres folkeskole. Ungdomsskolen indgik i sæsonen fem partnerskabsaftaler med skoler: Marievangsskolen Tårnborg skole Xclass Storebæltsskolen Skælskør skole Derudover indgik ungdomsskolen partnerskabsaftaler med følgende: Korsør Sejlklub UngSorø UngBornholm Produktionsskolen i Slagelse Institut d Ensenyament Secundari, Domènech i Montaner, Reus, Spanien Gimnazjum 2, Police, Polen Ungdomsskolen har tilbudt og afviklet studieture for de unge. For alle studieture, der tilbydes i ungdomsskolen gælder, at der er foregået undervisning forud og at eleverne på studieturene har brugt det, de har lært i løbet af sæsonen. Der har været enkelte tilbud, hvor undervisningen er forløbet under afviklingen af lejrskolen/studieturen. Tilbagemeldingerne fra de unge har været, at det har været udviklende og godt at prøve og opleve noget af det, de har lært og læst om i forbindelse med undervisningen. I indeværende sæson har 13 spanskelever deltaget i en international udveksling med en skole i Spanien. Udvekslingen, som foregik i Slagelse i oktober og i Reus i marts, har været med fokus på sprog, historie og kultur med det formål at udvikle de unges internationale kompetencer. Desværre har det ikke i denne sæson være muligt at afvikle tilsvarende projekt med Police i Polen.

4 For begge udvekslinger gælder, at det er en stor udfordring for de unge at skulle indlogeres privat, men de unge, der har taget udfordringen op, har fået nogle uforglemmelige oplevelser og har i den grad fået sat fokus på egne og sociale kompetencer. Sæson 2016/2017 er endnu ikke afsluttet, der er stadig hold i gang, og igen i år har vi en vifte af spændende tilbudt for unge i sommerferien. Fredag den 31. marts 2017, afholdt vi, for fjerde år i træk, afslutningsaften for elever, forældre og andre interesserede. Mange mennesker lagde vejen forbi ungdomsskolen for at opleve udstillinger, opvisninger og andre festlige indslag, alt i alt, igen en kæmpe succes. I marts afholdtes medarbejderkonference på konferencecenter Kobæk strand med deltagelse af 45 medarbejdere og ledere. Konferencen omhandlede ungdomsskolens rolle som aktør i det kommunale billede, lige fra det landspolitiske til det lokale plan, fra overordnede til konkrete mål, krydret med generel information omkring evaluering og hvordan ungdomsskolen kan og skal bidrage til at gøre unge uddannelsesparate. Inspirerende oplæg blev leveret af sekretariatschef i Ungdomsskoleforeningen, Ejner Bo Pedersen, Milife-instruktør Mads Kristensen fra Horsens Ungdomsskole, Robusthedsmedarbejdere Jesper R. Andersen og Henrik Nielsen, Ungdomsskolen samt nuværende og tidligere elever fra Eventen. I efteråret 2016 ansøgte vi Ungdomsskoleforeningen & Egmontfonden om deltagelse i et udrulningsprojekt kaldet Læringslokomotivet. Projektet, hvis primære formål er at styrke de faglige, sociale og personlige kompetencer hos elever i 7. og 8. klasse, således at de bliver erklæret uddannelsesparate og opnår karakteren 2 i dansk og matematik ved 9. klasses afgangsprøver. Vi var heldige at få godkendt vores ansøgning og skal i september 2017 og september 2018 afvikle to 4- ugers intensive læringsforløb. Forud for forløbene er der uddannelse af de 4 lærere, der skal varetage begge projekter, og det er lykkedes at få sammensat et stærkt team af engagerede og meget kvalificerede lærere til opgaven. På projekterne har Ungdomsskolen og Slagelse kommune indgået aftale om, at ungdomsskolens andel finansieres af mindreforbruget i I efteråret 2016 planlagde og gennemførte vi også en Robusthedscamp for en gruppe unge, der havde udfordringer i forhold til de personlige og sociale kompetencer. Dette på baggrund af bl.a. samtaler med skoleledere og rektorer på skoler og ungdomsuddannelser, der nævnte netop disse to kompetencer som afgørende for om de unge gennemfører et skoleforløb/ungdomsuddannelse med et tilfredsstillende resultat. Campen har på nuværende tidspunkt været en succes, tilbagemeldinger fra såvel elever, forældre som klasselærere har været fantastisk positive. Efter endnu en redegørelse til

5 Uddannelsesudvalget fik Ungdomsskolen ros fra Uddannelsesudvalget, som anmodede ungdomsskolen om at lave endnu to Robusthedscamps i 2017, disse også finansieret via mindreforbruget i De to camps er planlagt til at foregå i juni og oktober Sluttelig skal nævnes, at der for Robusthedscampen i oktober var stor interesse i medierne. Udover en flot artikel i Sjællandske blev souschef i ungdomsskolen samt en af de deltagende elever interviewet i udsendelse på P4 Sjælland om tanken bag campen, og hvad pågældende elev havde opnået ved at deltage. Dejlig med positiv omtale af ungdomsskolen projekter. I juni 2016 blev der nedsat en arbejdsgruppe der bl.a. skulle lave oplæg til projekter for ikkeuddannelsesparate elever. Det blev herefter besluttet, at Ungdomsskolen og UU Vestsjælland i samarbejde skulle iværksætte to intensive læringscamps af en uges varighed for denne målgruppe. I skrivende stund har Ungdomsskolen og UU Vestsjælland afholdt en camp af en uges varighed med overnatning og i juni afholdes den næste camp. De første tilbagemeldinger fra eleverne er, at de har fået meget ud af at deltage, og vi arbejder på muligheden for at lave en opfølgningscamps i kommende skoleår. Sluttelig skal nævnes, at vi har været, og stadig er, udfordret i forhold til at finde et egnet sted til at afholde disse camps, hvilket også er et tilbagevendende problem når vi skal finde et egnet sted til den årlige læsecamp. Generelt kan nævnes, at ungdomsskolen har haft undervisning på mange lokaliteter rundt omkring i kommunen, det største undervisningssted, og der hvor der er den største tilslutning til holdene, er i UngSlagelse på Willemoesvej. De unge trives i et miljø, hvor der er mange omkring dem, hvor der er mulighed for at møde nye venner, og hvor der i det hele taget sker noget. Ligesom sidste år, har det i ledelsen været en udfordring at udvikle på ungdomsskolen samtidig med, at der har skullet bruges tid på udarbejdelse af materiale til diverse analyser og politiske redegørelser, men dette til trods er det heldigvis lykkedes at få lavet et ungdomsskoletilbud til de unge, der rammer plet i forhold til ungdomsskolens formål: At give unge mulighed for at uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse forøget indhold samt udvikle deres interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund og ikke mindst med fokus på ungdomsskolens kerneopgave: at kompetenceudvikle den enkelte unge og skabe grundlaget for den enkelte unges mestringsoplevelser. Heltidsundervisningen Heltidsundervisningen (HU) varetager p.t. undervisning af næsten 40 unge overbygningselever, der alle er visiterede via Center for Uddannelse.

6 Halvdelen af eleverne undervises på Eventen i Dalmose i Humlebien, hvor der er fyldt maksimalt op, men ud over dette i vores optik almindelige set-up, er 4 elever blevet undervist i Slagelse, 10 elever i Korsør på Kulturhuset, hvor vi også har en elev i et 10-timers eneundervisningstilbud. Her ud over har vi to eneundervisningstilbud kørende som hjemmeundervisning, ligesom vi foranstalter et hjemmeundervisningstilbud til en elev med forventning om indslusning på et af de øvrige hold senere. Det er væsentligt at have fokus på, at vi har løbende optag og eksempelvis i indeværende skoleår nu har fået visiteret to tredjedele af de indskrevne elever i løbet af året. De seneste elever er under indskrivning p.t. så tendensen ser ud til at fortsætte. Generelle forudsætninger for struktur og indhold. Eleverne på Eventen har voldsomt differentierede udfordringer og behov, og må derfor ubetinget kunne deles i mindre grupper, såvel i undervisningen som for så vidt angår øvrige aktiviteter og pauser. En del af eleverne er eksempelvis elever med store sociale udfordringer fobier, manglende kompetencer, spiseforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser, angstdiagnoser etc., men andre er udfordret på udad reagerende adfærd, misbrugsproblematikker, ADHD (og lignende vanskeligheder). Eleverne, der undervises i Korsør, deles på flere forskellige hold af en række forskellige årsager. Hovedparten af eleverne på brobygningsholdet, med en kombination af skolefagene og praktik på virksomheder. Vi underviser også enkelte elever med autismediagnoser primært som eneundervisning eller på minihold. Vi underviser i dansk, matematik og engelsk med henblik på afgangsprøver for eleverne, en række praktiske/kreative fag, forskellige individuelle forløb med henblik på udvikling af personlige og sociale kompetencer, bevægelsesfag (primært boldspil af forskellig art), svømning/dykning. Undervisere m.m. På Eventen i Dalmose er ansat fem undervisere på fuld tid eller næsten fuld tid. Her ud over er ansat en lærer på fuld tid (pt. Slagelse). Der er ansat tre faste undervisere i Ungdomsskolen (med forskellige ansættelsesgrader), hvor en del af arbejdet lægges i HU, og yderligere er ansat en underviser specifikt til én kompliceret opgave og forskellige timelønsansættelser er også i brug. Det er en meget kompleks, udfordrende og tidskrævende opgave at konstruere og igangsætte disse ekstraordinære tilbud, men vi har, med ungdomsskolelovgivningen, nogle muligheder, som gør det attraktivt, at visitere elever til os, så det er helt klart en tendens, der kan forventes at fortsætte. Vi foranstalter stadig afholdelse af prøver på Produktionsskolen og er i den forbindelse tovholdere for andre skoler fra det specialiserede område. Med den stærkt stigende differentiering og holddannelser i vores eget regi in mente, er forventningen, at vi må standardisere en del fremadrettet for at kunne håndtere selve prøvelogistikken på en hensigtsmæssig måde.

7 I øvrigt gør de mange undervisere, der er inde over vores opgaveløsning nu, det særdeles fornuftigt (og nødvendigt) at tænke i oprettelse af nogle faste samarbejdsstrukturer for at kvalificere og vidensdele i forhold til såvel det fag-faglige som de øvrige områder, hvor det at have en række kolleger er værdifuldt. Nedenstående er sendt til administrationen/kommunale ejendomme i januar Efterfølgende har vi haft en særdeles udmærket dialog om HU s fremtidige placering. Det er mit klare indtryk, at der nu har krystalliseret sig to muligheder ud: enten at vi bliver i Dalmose og yderligere får tandklinikken stillet til rådighed eller flyttes til Havrebjerg skole (hvor Heldagsskolen holdt til før flytning til Nørrevang). Flytning til Havrebjerg ville løse de nedennævnte problem mht. værksted og transportudfordringer Overvejelser vedrørende geografisk placering Eleverne repræsenterer geografisk hele kommunen men med en relativ koncentration af elever fra Slagelse by og Korsør by. Adskillige mindre samfund er repræsenteret (Slots Bjergby, Flakkebjerg, Kirkerup, Rude, Havrebjerg, Sorterup) Det er afgørende, at det vægtes kraftigt, at eleverne selv kan transportere sig til skolen og retur, idet der ikke, i visitationen, er indeholdt individuelle transportordninger. Det er yderst vanskeligt, at transportere sig på tværs af hovedruterne mellem Skælskør, Korsør og Slagelse. Der er ingen tvivl om, at den mest hensigtsmæssige placering (som det også er meldt ud fra hhv. KE og CfU) er en placering i eller tæt på Slagelse, men placeringer på flere matrikler kan oftest også være særdeles hensigtsmæssige. Generelle betragtninger vedrørende de fysiske rammer I heltidsundervisningen er muligheden for undervisning i praktiske fag og aktiviteter af praktisk karakter til tilvejebringelse af tilstrækkelige sociale og personlige kompetencer helt essentiel. Der indgår bespisning af eleverne i tilbuddet. Forinden flytningen til Dalmose rådede HU (i Slagelse og Korsør) over omfattende køkkenfaciliteter, træværksted med drejebænke etc. metalværksted med svejsefaciliteter, gymnastiksal, grønne udenomsarealer med bl.a. petanquebane, krydderurtebed etc., skiværksted, sy- og krea-værksted og en del timer i såvel haller som svømmehaller. I Dalmose er der fine udenomsarealer, tilstrækkelige køkkenfaciliteter, mulighed for sy- kreaværksted ligesom der er adgang til hal og timer i svømmehal. Der er ikke værkstedsfaciliteter af nogen art, hvilket er voldsomt udfordrende især i forhold til den kendsgerning, at en stor del af eleverne efterfølgende starter på Selandia eller produktionsskoler. Der foregår desuden en kontinuerlig inddragelse af eksamensfagene i de praktiske sammenhænge, når faciliteterne er til rådighed.

8 For så vidt angår kravene til opdeling, små undervisningsrum, samtalerum o.a. er lokalerne særdeles hensigtsmæssige (der er dog lige nu indskrevet min. to elever mere end der formelt er vurderet plads til). Mødeaktiviteter, lærerforberedelse, administration o.a. foregår primært på Kulturhuset i Korsør. Det er et meget stort ønske af pædagogiske, praktiske og økonomiske årsager at kunne skabe synergieffekter mellem en række af de - meget forskellige indsatser som iværksættes i regi af HU. Det primære ønske er stadig, at kunne flytte til en placering i eller nær Slagelse, i bygninger, der kan imødekomme HU s meget specifikke behov. Det er dog også væsentligt, at påpege, at vores nuværende placering i Dalmose udgør en meget fin løsning på de fleste parametre. Sammenfattende har vi, som nævnt, gode undervisningslokaler, godt køkken, fine muligheder for opdeling, et fint samarbejde med Dalmose Skole (incl. adgang til Dalmosehallen) gode udearealer etc. Men, vi mangler plads til en række elever og værkstedsfaciliteter ligesom transporten udgør en stor udfordring for elever fra (især) Skælskør og yderområderne. En overdragelse af tandklinikken i Dalmose, kunne løse en lang række af udfordringerne, ligesom der kunne etableres en markant synergieffekt i forholdet til øvrige Ungdomsskoleaktiviteter (herunder klubdrift). For så vidt angår behovet for lokaler i Slagelse, er det absolut akut, at vi kan iværksætte undervisning for vores autistiske elever, eneundervisning o. lign. i relevante lokaler hurtigst muligt. Klubberne Ungdomsskolens ungdomsklubber har i den forløbne sæson haft godt fat i de unge, der er i målgruppen. Der har i denne sæson været 139 medlemmer i ungdomsklubben Byskovvej, Slagelse. Og 86 medlemmer i ungdomsklubben Dalmose. Det er en stigning på hhv. 12 medlemmer i Slagelse og 9 medlemmer i Dalmose set i forhold til forrige sæson. Det kan vi kun være tilfredse med. Der har på Byskovvej været en smule turbulens i ungegruppen, der har ført til, at vi her i foråret sendte en gruppe på 11 unge på tænkepause. Indtil videre frem til sæsonopstart i september, hvor vi tager disse unges tilstedeværelse op til fornyet overvejelse. Det skal understreges, at denne tænkepause er en del af den pædagogiske proces med gruppen, og at beslutningen blev truffet på baggrund af de unges utilstedelige opførsel, når de benyttede klubtilbuddet. Det har været med i overvejelserne, at disse unges adfærd havde en meget negativ indflydelse på resten af ungegruppens lyst til at benytte klubben. Personalet og leder i Klubben er i tæt dialog med SSP-kontoret i Slagelse kommune ang. de unge, der er i tænkepause, og har budt sig ind i forhold til forebyggende forældre/ungesamtaler i samspil med SSP-medarbejderne.

9 I Dalmoseområdet er der indledt en dialog med skolen og daginstitutionen omkring hverdagen, og derudover har klublederen deltaget i foreløbig et visionsmøde sammen med en initiativgruppe, der er lokalt forankret, og som arbejder med at udvikle forholdene for børn og unge i Dalmose og Flakkebjergområdet. Med hensyn til lokaleforholdene er vi i dialog med Center for Skole, overfor hvem vi har fremført problemerne. Det er der blevet lyttet til, og man har anerkendt,at der er tale om meget dårlige forhold. Vi er blevet bedt om at afvente den pågående 360-graders undersøgelse, og på den anden side af denne forventer vi, at der tages yderligere initiativer på lokalefronten. Klublederen har indtil nu ikke været involveret i 360-graders undersøgelsen på klubområdet. Ungdomsskolens fritidsklub har igennem hele sæsonen været fyldt op - altså 50 glade klassesbørn. Primært fra Søndermarksskolen, men ikke kun derfra. Disse børn har i år har haft glæde af endnu flere faste aktiviteter, såsom cykelklub, ture i svømmehallen, besøg på en lokal rideskole, kreativdage, klubkoret, der med jævne mellemrum optræder for bl.a. beboerne på plejehjemmet Skovvang. Og vi forventer endnu en gang at præstere en flot optræden på Vilde Vulkaner Festival. I fritidsklubben er der som sagt blevet udviklet meget på indholdet, og ud over det ovenfor nævnte har der været arbejdet meget med udvikling på de kreative aktiviteter. Det er vi meget glade for, og det ville være et drømmescenarie, hvis klubben kunne få mulighed for at vokse, både lokale- og personalemæssigt således, at vi kunne tilbyde endnu flere aktiviteter til endnu flere børn. Mulighed for etablering af værkstedsfaciliteter er nødvendige, hvis der skal udvikles yderligere i den retning. Det skal yderligere fremhæves, at en af klubbens dygtige medarbejdere er blevet tildelt rollen som bestyrer af spisefrikvarterscafe for 7. klasser på Søndermarksskolen i den kolde tid. Dette finansieres af skolen, som lægger vægt på den kvalitet, der ligger i, at det netop er en del af de unges klubnetværk, der varetager denne funktion, og at det er en pædagog med relationer til de enkelte unge. Der har været stor opbakning fra eleverne i 7. klasse, og dette har, ifølge lærere, og ledelse på skolen, medført en bedre trivsel og ro i 7. klassegruppen. Endvidere har klubben på Byskovvej endnu en gang dannet ramme om ungdomsskolens succesfulde Filmnørdehold. Og det er vigtigt endnu en gang at understrege vigtigheden af klubbernes rolle i forbindelse med at sprede det gode budskab om de mange lødige fritidsaktiviteter, der tilbydes i den almene ungdomsskole. Det er en rolle, som klubberne, som en vigtig del af virksomheden UngSlagelse, tager meget alvorlig. Pbv Mette Tram Pedersen Bestyrelsesformand

Bestyrelsens årsberetning

Bestyrelsens årsberetning Bestyrelsens årsberetning 2015-16 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen har i skoleåret 2015-16 løbende beskæftiget sig med evaluering/målopfyldelsen af virksomhedsaftalen for UngSlagelse, som bygger på de

Læs mere

Bestyrelsens årsberetning

Bestyrelsens årsberetning Bestyrelsens årsberetning 2017-18 Bestyrelsens arbejde Bestyrelsen har i skoleåret 2017-18 beskæftiget sig med driften af og økonomien i de enkelte virksomhedsdele af UngSlagelse. Ved budgetforliget i

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 19. september 2017 kl Referat. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 19. september 2017 kl Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 19. september kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Unnie Brown Hansen, Anders Kofoed, Peter

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 23. april 2015 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. sal, personaleloungen Fraværende Jannick J. Johansen, Alexander Boisen, Unnie B. Hansen,

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 12. juni kl Referat. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 12. juni kl Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 12. juni kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Anne Knudsen / Per Flor Unnie Brown Hansen /

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse

Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 17. juni 2015 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Personaleloungen, UngSlagelse, Willemoesvej 2B, Slagelse Fraværende Unnie B. Hansen, Michael Dyrhave, Peter Jensen, Line

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 12. december kl Referat. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 12. december kl Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 12. december kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Unni Brown Hansen, Anne Knudsen, Hanne Mejlstrøm,

Læs mere

Den almene ungdomsskole

Den almene ungdomsskole Den almene ungdomsskole 1 Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 26. april kl Referat. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 26. april kl Referat. UngSlagelses bestyrelse Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 26. april kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Anders Kofoed, Peter Jensen, Anne Knudsen og

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

Læringslokomotivet. Turboforløb i ungdomsskolen

Læringslokomotivet. Turboforløb i ungdomsskolen Læringslokomotivet Turboforløb i ungdomsskolen Med støtte fra Egmont Fonden indleder Ungdomsskoleforeningen i august 2016 projektet Læringslokomotivet Turboforløb i Ungdomsskolen. Projektet, der har til

Læs mere

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!!

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! 10. KLASSE? Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER INTRODUKTION OM OS Søger du et anderledes

Læs mere

Vi glæder os til at se dig!

Vi glæder os til at se dig! Vi glæder os til at se dig! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER IUC - 10. KLASSE Kongevejen 61, 7430 Ikast ikast.ungdomscenter@skolekom.dk Tlf. 9960 4630 www.iuc.dk DE 6 FYRTÅRNE Fællesskab Vi er meget optaget

Læs mere

Notat til BUI maj 2013

Notat til BUI maj 2013 Notat til BUI maj 2013 UngSlagelse består af Xclass, 10. klassecentret i Slagelse og Ungdomsskolen med hver deres selvstændige buget. Fra medio maj 2013 er hele UngSlagelses ledelse og sekretariat samlet

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter)

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Analyse til Budget 2020 20. august 2019 KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Baggrund I forbindelse med processen for budget 2019 har Kommunalbestyrelsen vedtaget en analyseplan

Læs mere

Virksomhedsaftale Center for Uddannelse og UngSlagelse

Virksomhedsaftale Center for Uddannelse og UngSlagelse Virksomhedsaftale Center for Uddannelse og UngSlagelse 1 Indledning Virksomhedsaftalen beskriver udmøntningen i den enkelte virksomhed, af de politikker som Byrådet har vedtaget på Børn- og Ungeområdet.

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Mødedato 29. januar 2013 kl Mødelokale Fraværende. Åbne sager 5 Lukkede sager Mødet hævet Kl. 21.

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Mødedato 29. januar 2013 kl Mødelokale Fraværende. Åbne sager 5 Lukkede sager Mødet hævet Kl. 21. Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 29. januar 2013 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Fraværende Xclass, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, lærerværelset Anette Nikolajsen, Emma Keller, Tobias S. Olsen

Læs mere

Pris pr. elev pr. dag: Antal elever igennem 1. år: år: 100 Model C Pris for forløb: kr. Pris pr. elev pr. forløb:

Pris pr. elev pr. dag: Antal elever igennem 1. år: år: 100 Model C Pris for forløb: kr. Pris pr. elev pr. forløb: Med støtte fra Egmont Fonden indleder Ungdomsskoleforeningen i august 2016 projektet Læringslokomotivet Turboforløb i Ungdomsskolen. Projektet, der har til formål at gøre op mod 600 unge uddannelsesparate

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Mødedato 25. februar 2016 kl Mødelokale. Fraværende. Åbne sager 7 Lukkede sager Mødet hævet 20.

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Mødedato 25. februar 2016 kl Mødelokale. Fraværende. Åbne sager 7 Lukkede sager Mødet hævet 20. Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 25. februar 2016 kl. 19.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Unnie Hansen, Per Flor, Jesper R. Andersen,

Læs mere

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2017/18. UngSlagelse. Center for uddannelse. Henning Rasmussen 2017/18

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2017/18. UngSlagelse. Center for uddannelse. Henning Rasmussen 2017/18 Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 27/8. Identifikation. Skolens navn *.2 Skolekode *.3 Forvaltning.4 Ungdomsskoleinspektør.5 Skoleår.6 Udfyldt af *.7 Telefon (direkte) UngSlagelse 3332 Center

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 25. juni 2019 kl Referat. UngSlagelses bestyrelse. Mødedato 25. juni 2019 kl

UngSlagelses bestyrelse den 25. juni 2019 kl Referat. UngSlagelses bestyrelse. Mødedato 25. juni 2019 kl Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 25. juni 2019 kl. 19.00 21.00 Mødelokale Fraværende Personaleloungen, Willemoesvej 2 b, Slagelse Hanne B. Mejlstrøm, Henrik Andersen, Camilla Skree-Jacobsen Åbne

Læs mere

UngSlagelses bestyrelse den 23. april 2018 kl Dagsorden. UngSlagelses bestyrelse

UngSlagelses bestyrelse den 23. april 2018 kl Dagsorden. UngSlagelses bestyrelse Dagsorden UngSlagelses bestyrelse Mødedato 23. april 2018 kl. 19.00 21.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2 b, Slagelse, 1. etage, personaleloungen Fraværende Line Olesen, Nadine B. Kennis, Christian

Læs mere

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse - Personaleloungen 1. sal

Referat. UngSlagelses bestyrelse. Willemoesvej 2B, Slagelse - Personaleloungen 1. sal Referat UngSlagelses bestyrelse Mødedato 21. september kl. 19.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Slagelse - Personaleloungen 1. sal Fraværende Mette Tram Pedersen, Jesper Rohrberg Andersen, Anders Koefoed,

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent. Strategi og Organisation Notat Til: Projektgruppen Sagsnr.: 2008/06628 Dato: 02-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Vinderødundersøgelsen Signe Friis Direktionskonsulent Indledning: Der blev i 2008 nedsat en styregruppe

Læs mere

Plan for Slagelse Kommunes heltidsundervisning, klub og almenundervisning mv.

Plan for Slagelse Kommunes heltidsundervisning, klub og almenundervisning mv. Plan for Slagelse Kommunes heltidsundervisning, klub og almenundervisning mv. i henhold til Ungdomsskoleloven Bilag til styrelsesvedtægt for UngSlagelse Bilag til styrelsesvedtægt for UngSlagelse Ungdomsskoleplanen

Læs mere

LæringsCamp 2018 Jammerbugt Ungdomsskole

LæringsCamp 2018 Jammerbugt Ungdomsskole LæringsCamp 2018 Jammerbugt Ungdomsskole LæringsCamp 2018 Jammerbugt Ungdomsskole LæringsCampen er et intensivt læringsforløb med Jammerbugt Ungdomsskole. Campen afvikles lokalt i Jammerbugt i et samarbejde

Læs mere

Samarbejdet mellem folkeskolen og ungdomsskolen.

Samarbejdet mellem folkeskolen og ungdomsskolen. Samarbejdet mellem folkeskolen og ungdomsskolen. GRUNDLAG: Lovgrundlaget: Skolerne skal i højere grad åbne sig over for det omgivende samfund. Der skal skabes en større inddragelse af det lokale idræts-,

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Marts 2017 Nyhedsbrev Gug Skole 2017 Nyhedsbrev 3-2016/17 Marts 2017 Kære forældre Forårets vejr er som altid præget af store udsving, det ene øjeblik føles sommeren nær og i det næste har vinterens kulde ikke sluppet

Læs mere

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde.

Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Velkommen på TCR, TiendeklasseCenter Roskilde. Efter 9. klasse har du mulighed for at slutte folkeskolen af med et skoleår, der rykker. På TCR er det 10. skoleår et fremtidsrettet år med valgmuligheder,

Læs mere

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evalueringens struktur Evalueringen har fulgt to spor, nemlig 1) selvevaluering i medarbejderteamet og bestyrelsen, samt spørgeskema

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Jammerbugt Ungdomsskole LÆRINGSCAMP 2019

Jammerbugt Ungdomsskole LÆRINGSCAMP 2019 Jammerbugt Ungdomsskole LÆRINGSCAMP 2019 LÆRINGSCAMP 2019 Jammerbugt Ungdomsskole LæringsCampen er et intensivt læringsforløb med Jammerbugt Ungdomsskole. Campen afvikles lokalt i Jammerbugt i et samarbejde

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

10. klasse, hvad nu? Ungeenhed 15-25 år. EUC Nord, Martec. 10. klasse i Ungdomsskolen. KL, konference,28.04. 2015 :

10. klasse, hvad nu? Ungeenhed 15-25 år. EUC Nord, Martec. 10. klasse i Ungdomsskolen. KL, konference,28.04. 2015 : KL, konference,28.04. 2015 : 10. klasse, hvad nu? Finn Lillelund Christensen Ungdomsskoleleder Ungeenhed 15-25 år Side 1 EUC Nord, Martec 75 m Historik og kontekst 2011 2012 5/9: 222 2013 5/9: 236 2014

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget

GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Undervisningsudvalget 22-05-2018 Bilag 1: Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb "Læringscamp Gladsaxe" Beskrivelse af det samlede intensive læringsforløb Læringscamp

Læs mere

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2014/15. UngSlagelse. Center for Uddannelse. Henning Rasmussen 2014/15

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2014/15. UngSlagelse. Center for Uddannelse. Henning Rasmussen 2014/15 Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 214/15 1. Identifikation 1.1 Skolens navn * 1.2 Skolekode * 1.3 Forvaltning 1.4 Ungdomsskoleinspektør 1.5 Skoleår 1.6 Udfyldt af * 1.7 Telefon (direkte)

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

Overbygningen på Hærvejsskolen

Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger

Læs mere

Evaluering af skoleåret 2015/2016

Evaluering af skoleåret 2015/2016 NOTAT/sammenfatning vedr.: Evaluering af skoleåret 2015/2016 Der har for skoleåret 2015/2016 været opstillet fire klare målkrav: 1) Eleverne skal have et karakterløft på mellem 1 til 2 karakterniveauer

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 DATO: 12-05-2010 STED: THORSENSVEJ 11, 2, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 19.00 AFBUD: Orientering den 12. maj 2010 J.NR. SAGSID. 25453 INITIALER LPE ÅBEN SAG 1. Folkeskolens

Læs mere

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv Evaluering af EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv ECALUERING AF EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv FORMÅL 3 METODEVALG 3 HVAD ER EUD10? 3 EUD10 i Næstved 4 Eleverne i EUD10 4 Hvorfor har

Læs mere

Virksomhedsaftale Ungslagelse og Center for Uddannelse Virksomhedsleder Henning Rasmussen og Uddannelseschef Per Kensø

Virksomhedsaftale Ungslagelse og Center for Uddannelse Virksomhedsleder Henning Rasmussen og Uddannelseschef Per Kensø Virksomhedsaftale Ungslagelse og Center for Uddannelse Virksomhedsleder Henning Rasmussen og Uddannelseschef Per Kensø 2016 Indledning Virksomhedsaftalen indgår i det såkaldte aftalestyringskoncept i Slagelse

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017 Ungdomsskoleplan Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold 1. Ungdomsskolens lovgrundlag...3 2. Formål med virksomheden...3 3. Favrskov Kommunes ungdomsskoleordning...3

Læs mere

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 JEG HAR VALGT 10.KL. FOR AT FÅ BEDRE KARAKTERER OG BLIVE MERE MODEN, OG DET HAR SKOLEN NU HJULPET MIG MED Berican HVIS DU VÆLGER OS, FORVENTER

Læs mere

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Mødedato 16. februar 2015 kl. 19.00 Mødelokale. Fraværende

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Mødedato 16. februar 2015 kl. 19.00 Mødelokale. Fraværende Referat UngSlagelses Bestyrelse Mødedato 16. februar 2015 kl. 19.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. etage, Personaleloungen Fraværende Daniel M. S. Jensen, Alexander Boisen, Line

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet af

Læs mere

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013.

EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013. EVALUERINGS- OG OPFØLGNINGSPLAN for 2013. Denne plan redegør for evalueringsresultaterne og opfølgningsplan på Tybjerg Privatskole og er afsluttet og offentliggjort på skolens hjemmeside, i januar 2014,

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

De forberedende uddannelsestilbud. Workshop Ungdomsskoleforeningen KL Uddannelsestræf 22. November 2017

De forberedende uddannelsestilbud. Workshop Ungdomsskoleforeningen KL Uddannelsestræf 22. November 2017 De forberedende uddannelsestilbud Workshop Ungdomsskoleforeningen KL Uddannelsestræf 22. November 2017 Ungdomsskolen set i relation til FGU Verdens bedste lovgivning (kan/skal) Målgruppe 14-18 år men egentlig

Læs mere

Oplæg til høring om de fremtidige principper for organiseringen af fritidstilbuddene i relation til folkeskolereformen

Oplæg til høring om de fremtidige principper for organiseringen af fritidstilbuddene i relation til folkeskolereformen NOTAT Dato: 7. Januar 2014 Afdeling: CFD/CFS Sags nr.: 330-2013-89248 Oplæg til høring om de fremtidige principper for organiseringen af fritidstilbuddene i relation til folkeskolereformen Med afsæt i

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af UngAalborg

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af UngAalborg Punkt 5. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af UngAalborg 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

10. KLASSE Tårnby Kommune US10 2015-2016

10. KLASSE Tårnby Kommune US10 2015-2016 10. KLASSE Tårnby Kommune 2015-2016 forord Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske. Hvis du overvejer 10. klasse, bør du læse brochuren grundigt

Læs mere

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage.

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage. Referat UngSlagelses Bestyrelse Mødedato 28. Januar 2014 kl. 19.00-21.00 Mødelokale Willemoesvej 2B, Personalerummet, 1. etage. Fraværende Vagn Dinesen, Anne Knudsen, Erik Frimann, Henrik Bregnhøj Johnny

Læs mere

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009 10.klasse Dragør kommune 2008/2009 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Orienteringsmøde Udskolingslinjer

Orienteringsmøde Udskolingslinjer Orienteringsmøde Udskolingslinjer John Larsen 48 år Gift og 2 børn Hanne Laborant Novo Nordisk 2002 Skoleleder 1999 Viceskoleleder 1993 Lærer Maj Lærervikar Vordingborg Jakob 1.G HHX Program Mødet har

Læs mere

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 TØNDER 10 Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og inspirerende

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

RAPPORT. Indhold. Strategi- og Handleplan skolens navn: Nyrupskolen

RAPPORT. Indhold. Strategi- og Handleplan skolens navn: Nyrupskolen Strategi- og Handleplan skolens navn: Nyrupskolen Indhold Indledning og præsentation... 2 Kvalitetsudvikling... 2 Kvalitetsrapporten 2013/14... 2 Strategi- og Handleplan 2014/15... 4 Folkeskolereformen...

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke Kvalitetsredegørelse 2016 Distriktsskole Ølstykke 1 Indledning Center for Skole og Dagtilbud (CSD) har besluttet, at skolerne hvert år skal udfærdige en kvalitetsredegørelse på baggrund af det statistiske

Læs mere

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter CDS 10-03-2017 Indholdsfortegnelse 1. Aftenklub i nærmiljøet for 8. og 9. klasse...3 1.1. Fysiske rammer...3 1.2. Pædagogisk indhold...3 1.3.

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 137 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent samråd UDU alm. del, samrådsspørgsmål Z-Ø Folketingets

Læs mere

Handlingsplaner gældende for Teknisk EUD V45

Handlingsplaner gældende for Teknisk EUD V45 Handlingsplaner 2013-2014 gældende for Teknisk EUD V45 Smedeafdelingen (Produktion og Udvikling GF + HF): Generelt set er der sket et pædagogisk løft i afdelingen, idet lærerne har gennemført et projektforløb

Læs mere

Orienteringsmøde Udskolingslinjer

Orienteringsmøde Udskolingslinjer Orienteringsmøde Udskolingslinjer Program Mødet har besøg af Præsentation af skolen - herunder nye fag etc. Linjer i 7.-9. klasse Sportslinje Sciencelinje International Linje Brobygning/introforløb Spørgsmål

Læs mere

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE Hermed en stor velkomst til alle. Jeg håber, I har nydt den gode sommer rigtig meget sammen med jeres børn. Nyansatte Skolen har ansat 3 nye lærere, en børnehaveklasseleder

Læs mere

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Vi har omlagt 4 lektioner understøttende undervisning på 7. årgang til to dansktimer, en matematiktime og en tysktime med to

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Valg af skole til eliteklasser (7.-9. kl.)

Valg af skole til eliteklasser (7.-9. kl.) Valg af skole til eliteklasser (7.-9. kl.) Baggrund Viborg Byråd har i budgettet for 2014 afsat 6,8 mil. til en øget satsning på talent- og eliteidrætten i Viborg Kommune. Til grund for bevillingen, der

Læs mere

Kære forældre i gruppe 4

Kære forældre i gruppe 4 Fjelsø d. 15. december 2011 Kære forældre i gruppe 4 Hermed en lille decemberhilsen med en opsamling på årsplanen samt et referat af vores møde d. 22. november, der omhandlede visioner og tanker vedrørende

Læs mere

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10.klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1 10.klasse Vinderup Realskole bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse Jeg har valgt denne skole, fordi jeg synes lærerne er gode, og at man fokuserer meget på trivsel. Emma 10.E Jeg valgte

Læs mere

Ny struktur for Mariagerfjord 10. klassecenter

Ny struktur for Mariagerfjord 10. klassecenter Ny struktur for Mariagerfjord 10. klassecenter Nedenstående er et oplæg til en ny struktur for Mariagerfjord 10. klassecenter. Igangsættelse af strukturen tænkes fra august 2014. (Dog kunne Mariagerfjord

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Indsats Hvordan Hvem Hvornår Succes Undervisningens kvalitet Bedre kvalitet i undervisning. Alle undervisere Faggrupperne Superbrugere

Indsats Hvordan Hvem Hvornår Succes Undervisningens kvalitet Bedre kvalitet i undervisning. Alle undervisere Faggrupperne Superbrugere Handlingsplanen for HG Ballerup (niveau 2) er udarbejdet på baggrund af EUD-afdelingens handlingsplan for 2012 2013 (niveau 1), som har følgende overordnede indsatsområder: - Undervisningens kvalitet -

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 17/18 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN TILBUDSFAG: Tysk, Fysik/kemi VALGFAG: Go form, Boldspil, Håndværk&Krea, Kulturfag, Naturfag, Gymklar, Psykologi, Klar dig selv, Iværksætter. Oprettelse af valgfag

Læs mere

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018 Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra 2017 Opdatering i september 2018 10. Klasse i tal opdatering med data for 2018 Tendensen fra 2017 fortsætter en stadig større andel af eleverne vælger erhvervsuddannelse

Læs mere

MILIFE & Horsens Ungdomsskole

MILIFE & Horsens Ungdomsskole MILIFE & Horsens Ungdomsskole Hvorfor MILIFE? Rikke Nedergaard Horsens Ungdomsskole april 2016 Missionen med MILIFE er bl.a. i systematiseret form at gøre personlig- og social læring til en integreret

Læs mere

Sindal skoledistrikt

Sindal skoledistrikt Skolebestyrelsesmøde - REFERAT Dato: Onsdag den 31. januar 2018 kl. 19.00-21.00 Deltagere udover bestyrelsen: Per Aaen Mødeleder: Christian Afbud fra: Anton, Niels. Emne 1. Kort status på de tre undervisningssteder

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

2014/15. Indholdsfortegnelse

2014/15. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold 1 FORORD... 2 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN... 3 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 4 3.1 Nationale test... 4 3.2 Aflagt afgangsprøver... 4 3.3 Karaktergennemsnittet ved afgangsprøverne...

Læs mere

Step Up. Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg:

Step Up. Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg: Step Up Et samarbejde mellem ungdomsuddannelsesinstitutionerne i Sønderborg: STATSSKOLE SØNDERBORG StepUp StepUp Udkast til studieordning og årshjul Dette er et udkast til en studieordning samt et årshjul

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE

INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE INVITATION TIL DELTAGELSE I FORSØG MED TURBOFORLØB FOR IKKE-UDDANNELSESPARATE ELEVER I 8. KLASSE Et tilbud om at gennemføre et innovativt to-ugers læringsforløb for ikke-uddannelsesparate elever i 8. klasse

Læs mere

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 DATO: 24-11-2010 STED: THORSENSVEJ 11, 2, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 19.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: BENEDICTE DREJER, BRIAN KROG, MIKKEL ØRSØE, HENRIK STAMPE Orientering

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

I dette notat knyttes der bemærkninger til udskolingen i 2013 på de kommunale skoler. De private skoler indgår dog i bilagsmaterialet.

I dette notat knyttes der bemærkninger til udskolingen i 2013 på de kommunale skoler. De private skoler indgår dog i bilagsmaterialet. Udskolingen 2013 0. Indledning I dette notat knyttes der bemærkninger til udskolingen i 2013 på de kommunale skoler. De private skoler indgår dog i bilagsmaterialet. På nationalt niveau arbejder man med

Læs mere

FORELØBIG - Fagrække 2017 / 2018

FORELØBIG - Fagrække 2017 / 2018 Slagelse All English Bolsjekursus Bordrollespil Chokoladekursus Cupcakes 2017 Cupcakes 2018 Dansk for flygtninge/indvandrere Dansk for udvekslingsstudenter 1 Dansk for udvekslingsstudenter 2 Den store

Læs mere

VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016

VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016 VEJLEDNING VIRKER Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelse Optagelse.dk 2016 Indledning Hvad vælger de unge efter skolen, og er de vurderet uddannelsesparate til deres valg? Primo marts 2016 afleverede

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere