Læringsudbytte for 2. semester inklusiv beskrivelse af studietilbud og inspirationsspørgsmål FAM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læringsudbytte for 2. semester inklusiv beskrivelse af studietilbud og inspirationsspørgsmål FAM"

Transkript

1 Sydvestjysk Sygehus Læringsudbytte for 2. semester inklusiv beskrivelse af studietilbud og inspirationsspørgsmål Læringsområde 1: Rehabilitering i sygeplejen - Patientens/borgerens reaktioner og strategier/mestringer i bearbejdningen af sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge, samt sygeplejerskens interventioner i relation hertil. - Patientens/borgerens oplevelse af patientrollen, herunder dennes livssyn, værdier og normer. - Sygeplejerskens tværfaglige og tværsektorielle samarbejdspartnere og at kende til egne- og andre faggruppers kompetence- og ansvarsområder. FAM - Deltagelse i modtagelse af patienten - Deltage i pleje omkring udvalgte patienter. - Kommunikation med både patient og pårørende. - Deltage i kontakten af de pårørende. - Deltage i plejen omkring en svært syg patient være observerende i forhold til patientens/de pårørende mestring. - Deltagelse i kommunikation med og plejen af patienter med anden etnisk baggrund/forskellige religioner. - Følge patienten gennem forløbet (med til undersøgelser, operation eller ud på afdelingen) Inspirationsspørgsmål til 1. læringsområde: - Hvilke overvejelser har du som studerende, set i forhold til at patienten selv tager del i eget plejeforløb og aktiviteter? - Hvilken betydning kan det have for patienten, at du respekterer patientens individuelle aktiviteter, behov og adfærdsmønstre? - Hvad er god sygepleje? - Hvad vil det sige at blive indlagt og hvilken rolle kan patienten få? - Hvilke overvejelser har du omkring patientens håb og mestring? - Hvordan vil du inddrage sygeplejeetiske retningslinjer i din sygepleje til patienten? - Hvad ligger der i sundhedsloven og hvordan vil du medtænke den i din sygepleje til patienten? - Hvad er god kommunikation (verbal/nonverbal)? - Hvad kan hæmme/fremme en god dialog med patienten? - Hvordan kan man skabe et tillidsforhold til patienten? - Hvilke tværfaglige og tværsektorielle samarbejdspartnere har du i FAM? - Hvorfor er det vigtigt at de forskellige faggrupper har forskellige kompetencer? Læringsområde 2: Patienten/borgerens sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge i sygeplejen - Observere og identificere grundlæggende fysiologiske og psykologiske behov. - Observere og identificere afvigelser fra det normale, herunder patientens/borgerens aktivitetsniveau, - Deltagelse i modtagelse og udskrivelse. - Deltage i plejen af den enkelte patient. - Observation af hud og slimhinder. - Mobilisering af patienten. - Kommunikation med patienten.

2 bevidsthedsniveau, søvn og hvile, seksualitet, ernæringsbehov, kvalme, respiration, kredsløb, temperaturregulering, udskillelser, hud, væv og slimhinder. - Skelne mellem akutte og kroniske patologiske tilstande, som påvirker patientens/borgerens behov for sygepleje. - Sygeplejeinterventioner i relation til forebyggelse og sundhedsfremme - Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde. - Arbejde med ABCDE principperne og måling af patientens værdier. - Anvende triage. - Måling og observation af udskillelse. - Sende prøver til undersøgelse. - Væskeskemaer og ernæringsbehov. Inspirationsspørgsmål til 2. læringsområde: - Hvordan kan du anvende V. Hendersons teori i din kliniske sygepleje? - Hvordan kan du anvende D. Orems teori i din kliniske sygepleje? - Hvilke sanser bruger du når du møder en patient, der afviger fra det normale? - Hvordan vil du handle hvis du kommer ind til en patient, som afviger fra det normale? - Hvilke overvejelser gør du dig omkring måling af patientens værdier? - Hvorfor måler vi patientens værdier? - Hvordan forholder du dig kritisk i forhold til brugen af de elektroniske redskaber i afdelingen (f.eks. blodtryksmåler, saturationsmåler, øretermometer) - Hvad vil det sige at være kronisk syge? - Hvad vil det sige at være akut syg? Læringsområde 3: Kommunikation og vejledning i sygeplejen - Observere og identificere afvigelser fra det normale, herunder patientens/borgerens videns, udviklingsog bevidsthedsniveau. - Kan forstå og beskrive viden om målrettede kommunikative interventioner med involvering af patient, borger og pårørende med respekt for forskellighed. - Har viden om den kommunikative betydning i forhold til dialog og relationsskabelse. - Anvende situationsbestemt kommunikation, vejledning og rådgivning i samspil med patient og borger i en professionsfaglig tværprofessionel praksis. - Modtagelse af patienten. - Pleje af patienten. - Kommunikation med patient og pårørende. - Vejledning og information af/til patienten og pårørende, venepumpeøvelser, udskrivelse og opfølgning samt forskellige undersøgelser. - Arbejde med ABCDE principperne (glasgow coma scale) - Anvendelse af ISBAR Inspirationsspørgsmål til 3. læringsområde: - Hvad siger Eide og Eide om kommunikation? - Hvilke kommunikative overvejelser gør du dig i mødet med patienten? (afasi, kommunikation til et bestemt formål, ikke dansktalende patienter/pårørende) - Hvordan anvender du din verbale og nonverbale kommunikation i din sygepleje? - Hvad kan man anvende ISBAR til? - Hvilke overvejelser har du i kommunikationen med dine tværfaglige samarbejdspartnere? - Hvordan kan man anvende kommunikationen i relationsskabelsen og hvilke teoretikere siger noget om dette? - Hvad kan hæmme/fremme en god dialog med patienten?

3 Læringsområde 4: Etisk ansvar og kodeks i sygeplejen - Har viden om og kan beskrive viden om individuelle og etiske forholds indflydelse på menneskers oplevelser og reaktioner ved sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge. - Har viden om sygeplejerskens virksomhedsområde og etiske ansvar, herunder indsigt i etisk kodeks for sygeplejen - Modtagelse af patienten. - Pleje af patienten. - Kommunikation med patienten. Inspirationsspørgsmål til 4. læringsområde: - Hvad er etisk kodeks/retningslinjer? - Hvordan inddrager du etikken i din sygepleje? - Hvilke etiske overvejelser gør du dig forud for modtagelse/pleje af patienten? - Hvilke etiske dilemmaer ser du i FAM? Læringsområde 5: Palliation i sygeplejen - Kan observere og identificere afvigelser fra det normale, herunder patientens/borgerens angst og smerte. - Har viden om patientens/borgerens reaktioner i forhold til mestring, håb, håbløshed, livskvalitet og velvære. - Har viden om patientens/borgerens reaktioner og strategier i bearbejdningen af sygdom, ulykke og forestående død, herunder involvering af pårørende. - Tager hensyn til patientens/borgerens oplevelse af patientrollen, herunder dennes livssyn, værdier og normer. - Deltagelse i modtagelse af patienten - Deltage i pleje omkring udvalgte patienter. - Kommunikation med både patient og pårørende. - Deltage i kontakten af de pårørende. - Deltage i plejen omkring en svært syg/døende patient være observerende i forhold til patientens/de pårørende mestring angst og smerte. - Anvende VAS scala til smertevurdering. Inspirationsspørgsmål til 5. læringsområde: - Hvilken betydning kan det have for patienten, at du respekterer patientens individuelle aktiviteter, behov og adfærdsmønstre? - Hvilke følelser ville det vække i dig evt. at skulle gå imod dine egne værdier for at kunne respekterer patientens værdier? - Hvad vil det sige at blive indlagt og hvilken rolle kan patienten få? - Hvilke overvejelser har du omkring patientens håb og mestring? - Hvad er med til at påvirke patientens smerte? - Hvordan vil du være tilstede for den svært syge/døende patient og de pårørende? Læringsområde 6: Medicinhåndtering til patienten/borgeren - Har viden om farmakologi i relation til patienten/borgeren i stabile og komplekse pleje- og behandlings forløb. - Kan forklare medicinhåndtering på udvalgte præparater. - Kan observere virkninger og bivirkninger på udvalgte præparater. - Introduktion i medicinrummet. - Instrukser omkring opførsel i medicinrummet samt hvad studerende må. - Observere medicinhåndtering. - Se medicinlister i Cosmic. - Læse om præparater i promedicin. - Observere virkninger og bivirkninger.

4 - Har kendskab til klinisk uddannelsessteds retningslinjer/ instrukser. Inspirationsspørgsmål til 6. læringsområde: - Hvordan opfører man sig i medicinrummet? - Hvad må du som studerende i forhold til medicin håndtering? - Hvilken virkning og bivirkning har et givet præparat fx pamol eller klyx? - Hvad betyder bivirkninger? - Der findes flere forskellige laksantia hvad er forskellen på de forskellige præparater? Læringsområde 7: Teknologi i sygeplejen - Har viden om professionens anvendelse af teknologi i pleje og behandling. - Kan anvende teknologier i planlægning og udførelse af pleje, omsorg og behandling. - Kan anvende professionsrelevant teknologi, herunder informations- og kommunikationsteknologi i den relevante kontekst. - Har viden om og kan anvende hjælpemidler ifm. Ergonomi - Dokumentation i og anvendelse af Cosmic og anywerium/cetrea. - Apparaturhåndtering BT s måler, blærescanner, telemetri. - Anvendelse af hjælpemidler lift, sara steady, sengens funktioner mm. Inspirationsspørgsmål til 7. læringsområde: - Hvordan forholder du dig kritisk i forhold til brugen af de elektroniske redskaber i afdelingen? - Hvad gør du hvis du ikke stoler på resultatet? - Hvilke overvejelser gør du dig i din dokumentation i cosmic? - Hvorfor er dokumentation vigtig? - Hvilke forholdsregler gør du dig ifm. lejring/forflytning af patienten og hvilke remedier vil du anvende? (ergonomi) - Hvilke overvejelser gør du dig når telemetrien alarmerer? Læringsområde 8: Tværprofessionele element - Afvikles på UCSYD,fælles dage med andre professionsuddannelser. - Placeres i uge 14 d.4 og 5 april - Gå med til undersøgelser eller med ind på stuen sammen med ergo, fys, KOL sygeplejerske, akut sygeplejerske mm. - Samarbejde med akut teamet omkring udskrivelse. - Samarbejde med andre professioner fys og ergo. - Telefonisk kontakt med hjemmeplejen, akut teamet og visitationen. Inspirationsspørgsmål til 8. læringsområde: - Hvad kan vi bruge de forskellige samarbejdspartnere til? Tværfaglig og tværprofessionelt - Hvilken betydning har det tværfaglige/tværprofessionelle samarbejde for patienten? Yderligere spørgsmål til personlig hygiejne og patientens fysiologiske behov under læringsområde 2: Patientens personlige hygiejne: - Hvordan ser patientens hud ud? - Faktorer der hæmmer og fremmer hudens funktion? - Konsekvenser for patienten?

5 - Patientens oplevelse af situationen? - Hvilke handlinger vil jeg iværksætte? Bevidsthed: - Hvordan vurderer du patientens bevidsthedsniveau? - Hvordan ville du lejre en bevidsthedspåvirket patient? - Hvad vil du observere? Respiration - Hvordan er lungernes fysiologi og anatomi? - Faktorer der hæmmer og fremmer patientens vejrtrækning. - Patientens oplevelse af situationen og hvilke handlinger vil jeg iværksætte? (fysisk og psykisk pleje) - Hvilke former for respiration kender du - beskriv? - Hvad kendetegnes ved en normal vejrtrækning? - Hvad er formålet med at observere respiration? - Hvad betyder respirationsfrekvens, hvad er normalen? - Hvornår kan der være variationer for normal respiration? - Hvad betyder saturation og hvad er normalen? - Hvad er lungefys og hvem har behov for det? - Hvad er ekspektorat, hvordan kan det se ud og hvorledes håndteres det? - Hvad betyder perifer cyanotisk, hvad er det og hvad kommer det af? Kredsløbet: - Hvilke faktorer påvirker blodtrykket? - Anatomi og fysiologi omkring hjertekredsløb det store og det lille kredsløb. - Hvad observerer du ved den kredsløbsforstyrrede patient? - Hvorfor danner nogle, patienter ødemer? - Hvad er venepumpen? - Hvad er en normal puls? nævn faktorer som påvirker pulsen. - Hvordan kan man måle pulsen? - Hvad er et normalt blodtryk? nævn faktorer som påvirker blodtrykket? - Hvad betyder systolisk og diastolisk? - Hvad er hypotension og hvilke symptomer kan det give? - Hvad er hypertension og hvilke symptomer kan det give? - Hvad er TED strømper og hvad er formålet med dem? Temperaturregulering: - Hvor og hvordan reguleres temperaturen? - Hvad er den normale temperatur? - Hvilke symptomer har den febrile patient? - Hvad betyder afebril? - Hvad betyder subfebril, febril og højfebril? Og hvornår er man hvad? - Hvad betyder hypoterm? - Hvilke sygeplejehandlinger vil du gøre? - Hvor kan man måle temperatur? Fordele og ulemper ved de forskellige metoder? Defækation: - Hvad er tarmfunktionens opgave? - Hvad kan din opgave være i forbindelse med observation af afføring? - Hvad er afvigelser fra normal, fæces? - Hvad er patogene tarmbakterier?

6 - Hvad er obstipation? - Hvornår bruger man hvilken form for laksantia? - Hvad er diarre? - Hvilke sygeplejehandlinger er der i forhold til obstipation? - Hvilke sygeplejehandlinger er der i forhold diarre? - Hvorfor og hvornår er isolation relevant? - Hvordan kan du i modtagelsen af patienten, spørge indtil patientens mave/ tarm funktion? - Hvad betyder afføringsinkontinens? - Hvordan skal patienten helst sidde ifm. afføring? hvorfor er det vigtigt? - Hvilke overvejelser gør du dig ifm. at give bækken i sengen i forhold til at få patienten op på bækkenstol eller toilet? Vandladning: - Anatomien og fysiologien ift. vandladning. - Hvordan kan du observere patientens udskillelser af urinen? - Hvordan kan man undersøge en urin? - Hvornår og hvorfor sender vi urin til dyrkning og resistens? - Hvad kan man aflæse ud fra en urin? - Hvilke hjælpe midler kan du bruge til patienter med urinincontinens? - Hvad betyder urinrention? - Hvilke handlinger er der i forhold til urinretention? - Hvad er årsagen til urinvejsinfektion? - Hvad er symptomerne på urinvejsinfektion? - Hvordan forebygges urinvejsinfektion? - Hvilke bakterier er hyppigst årsag til urinvejsinfektion? - Hvilke sygeplejehandlinger er der ifm. urinvejsinfektion? - Hvad betyder urininkontinens? - Hvilke typer af urininkontinens er der? - Hvilke hjælpemidler bruges der til patienter med urininkontinens? Seksualitet: - Hvad vil det sige at være muslimsk patient på afdelingen? - Hvad betyder det for en patient at skulle vaskes for neden /have anlagt kateter af en fremmed person? - Hvordan spiller patientens seksualitet ind på den demente patient? - Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til kvindelige og mandlige patienter kontra en kvindelig og mandlig sygeplejerske? - Hvilke overvejelser gør du dig ifm. gynækologisk undersøgelse? hvorfor går lægen ikke alene ind? Søvn og hvile: - Hvor meget søvn har det raske menneske behov for? - Hvilke stadier har søvn? - Hvilke overvejelser gør du dig ved de forskellige stadier af søvn og hvile? - Hvilke forhold kan være forstyrrende i forhold til patientens søvn og hvile? - Hvordan vil du som sygeplejestuderende skabe fred og ro hos patienten? - Hvilke muligheder har vi på afdelingen for at patienten får optimale betingelser for god hvile og søvn? - Hvordan vil du inddrage patientens egne erfaringer for at forsøge at sikre god søvn og hvile? - Hvad kan der ske hvis en patient ikke får tilstrækkelig søvn og hvile? - Hvilke overvejelser gør du dig ifm. søvn i løbet af dagen? - Hvilke overvejelser gør du dig ifm. sovemedicin til din patient?

7 - Hvad sker der med kvaliteten af søvnen når den afbrydes af flere omgange? Aktivitet og immobilitet: - Hvilke komplikationer kan der opstå hvis patienten er immobil og sengeliggende? (hud, muskler, led, kredsløb, knogler og peristaltik) - Hvilke sygeplejefaglige interventioner vil du benytte ved den immobile patient? - Hvilke faktorer kan have indflydelse på patientens mobilisering? - Hvad er bradenskalaen? - Hvilke overvejelser har du i forbindelse med plejen af- og kommunikationen med den immobile patient? - Hvilke overvejelser har du i forhold til forflytningsteknikker og brug af hjælpemidler? - Hvilke hjælpemidler anvendes på afdelingen til forebyggelse af immobilisering og immobiliseringskomplikationer? Ernæring og væske: - Hvilke næringsstoffer skal en alsidig kost have? - Hvilke faktorer kan have indflydelse på appetitten? - Hvordan kan du som sygeplejestuderende vurdere patientens ernæringsstilstand ud fra en BMI? - Hvordan kan du som sygeplejestuderende pleje patienter med nedsat appetit? - Hvilken viden har du omkring sonde ernæring? - Hvad vil det sige at faste? - Hvad sker der med kroppen når patienten faster? - Hvorfor er det vigtigt at patienten får proteiner i sin kost? - Hvorfor er det vigtigt at patienten for fedtstoffer i sin kost? - Hvis patienten er småtspisende - og har nedsat væskeindtag, hvordan vil du registrere det? - Hvilke overvejelser vil du gøre set i forhold til din dokumentation i Cosmic omkring kosten væskeindtag? - Hvad er normal væskeindtag? - Hvordan beregner man væskebalancen? - Hvad kan være årsag til forskydning i væskebalancen? - Hvad kan være årsag til dehydrering? - Hvilke symptomer er der på dehydrering? - Hvordan kan du forebygge dehydrering igennem væsken? - Hvis patienten er obstiperet, hvordan kan du være med til at forebygge igennem kosten? - Hvilke overvejelser vil du gøre dig i forbindelse med servering af kost til patienten? - Hvad er dine opgaver ved en patient med intravenøs væske? - Hvilke tanker/hensyn gør du dig i relation til at hjælpe patienten med at spise eller blive madet? - Hvordan motiverer du den småt spisende pt til at spise? - Hvilke overvejelser gør du dig i kosten til en patient med diabetes? - Hvad skal man være opmærksom på ved den fastende patient? - Hvad er ernæringsscreening og hvorfor screener man? Kvalme og opkastning: - Hvad kan årsagerne være til at en patient kaster op? - Hvad er vigtigt at observere når patienten har kastet op? - Hvad kan man gøre for at mindske/forebygge kvalme og opkast hos patienten? - Hvilke oplysninger er vigtige at få fra patienten i forbindelse med opkast og kvalme? - Hvilke tilstande er patienten i fare for at udvikle ved opkast og kvalme?

Emneområder og studiespørgsmål

Emneområder og studiespørgsmål Emneområder og studiespørgsmål EMNE UGE TOVHOLDER Hygiejniske principper, personlig hygiejne og hudpleje Ernæring, væske og udskillelse Mobilisering, lejring, søvn/hvile og aktivering. Kredsløb, respiration

Læs mere

Studiespørgsmål for SSA-elever

Studiespørgsmål for SSA-elever Studiespørgsmål for SSA-elever Spørgsmålene kan både anvendes til mundtlig og skriftlig refleksion Grundlæggende behov: Hvad er menneskets grundlæggende behov? Hvad kan du gøre for at opretholde behovene?

Læs mere

Studiespørgsmål og oversigt over emneuger

Studiespørgsmål og oversigt over emneuger Studiespørgsmål og oversigt over emneuger EMNE UGE TOVHOLDER Respiration Dorte G Ernæring og væske Dorte J Mobilisering og lejring Anette Udskillelse Maj-Britt Kredsløb Karin At arbejde med ovenstående

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus FAM

Sydvestjysk Sygehus FAM Sydvestjysk Sygehus Læringsudbytte for modul 4 inklusiv beskrivelse af studietilbud og inspirationsspørgsmål FAM Tema 1: At reflektere over patientsituationer i relation til den enkeltes levevilkår, evner,

Læs mere

Neurologisk afdeling 652 Sydvestjysk Sygehus

Neurologisk afdeling 652 Sydvestjysk Sygehus Neurologisk afdeling 652 Sydvestjysk Sygehus Sygeplejestuderende på Modul 2 1.kliniske periode. Sygepleje, Anatomi & fysiologi Sundheds- og sygdomsbegreber : Hygiejne: Forskellige sundheds- og sygdomsopfattelser.

Læs mere

Tema- 3. semester Varighed 8 uger hvoraf 1 uge til sundhedsplejen Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsnet

Tema- 3. semester Varighed 8 uger hvoraf 1 uge til sundhedsplejen Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsnet Tema- 3. semester Varighed 8 uger hvoraf 1 uge til sundhedsplejen Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsnet Indhold/Absalon Praktik- Studie aktivitet Refleksioner Mål for læringsudbytte Fra semesterplanen

Læs mere

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 For kliniske vejledere OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus den 19. september i Svendborg den 22. september i Odense Udvalgte dele af

Læs mere

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje

1. praktik. Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje 1. praktik Tema: Social og sundhedsassistentens professionelle møde med borger og patient Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje Præstationsstandard: Begynderniveau Eleven kan løse en opgave og udføre

Læs mere

Mulige læresituationer på modul 2.1

Mulige læresituationer på modul 2.1 Sydvestjysk Sygehus Mulige læresituationer på modul 2.1 FAM Observation, refleksion og deltagelse i 32 timer Der skal under forløbet udarbejdes en praksisbeskrivelse (praksisbeskrivelsen skal anvendes

Læs mere

Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point.

Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen med afsæt i BEK 804 af 17/06 2016 Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fagområder

Læs mere

Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen

Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen Fællesdel Sygeplejerskeuddannelsen Fordelingen af fagområder i ECTS-point inden for uddannelsens første to år, herunder fag med et omfang på mindst 5 ECTS-point. Fagområder Sundhedsvidenskabelige fag i

Læs mere

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016

Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 Temadag om revision af sygeplejerskeuddannelsen 2016 For kliniske vejledere OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus den 25. oktober i Odense den 3. november i Svendborg Udvalgte dele af ikke

Læs mere

Overgangsskema. Somatisk sygdom og sygepleje. Munksgaard. December Somatisk sygdomslære og farmakologi. Sygepleje.

Overgangsskema. Somatisk sygdom og sygepleje. Munksgaard. December Somatisk sygdomslære og farmakologi. Sygepleje. Overgangsskema. sygdom og sygepleje. Munksgaard. December 2016. sygdom og sygepleje De grønne markeringer viser, hvad vi har vurderet er kernen i målet Faget sygdom og sygepleje rummer stof fra flere bøger,

Læs mere

Uddannelse til professionsbachelor i Sygepleje Kliniske Semestre, oversigt over indhold

Uddannelse til professionsbachelor i Sygepleje Kliniske Semestre, oversigt over indhold Klinisk Semester Illustration af de kliniske semestre 1 Observation og vurdering af patientens sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Patient 9 ECTS (T) + 1 ECTS (P) Ergonomi 3 uger 5 kliniske ECTS

Læs mere

Uddannelses for modul 1, 2 og 4. gynækologisk obstetrisk sengeafsnit og dagkirurgisk afsnit, 2012 modul 1,2 og 4

Uddannelses for modul 1, 2 og 4. gynækologisk obstetrisk sengeafsnit og dagkirurgisk afsnit, 2012 modul 1,2 og 4 Uddannelses for modul 1, 2 og 4 gynækologisk obstetrisk sengeafsnit og dagkirurgisk afsnit, 2012 modul 1,2 og 4 1 UDDANNELSESPROGRAM FOR SYGEPLEJESTUDERENDE PÅ MODUL 1: Tema: sygepleje, fag og profession.

Læs mere

2. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje

2. praktik. Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde. Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje 2. praktik Tema: Social- og sundhedsassistenten og det professionelle samarbejde Kompetenceområde: Omsorg, pleje og sygepleje Præstationsstandard: Rutineret niveau Eleven kan planlægge og gennemføre en

Læs mere

4. semester, overgangssemester efteråret 2017

4. semester, overgangssemester efteråret 2017 4. semester, overgangssemester efteråret 2017 Tema- 4. semester Varighed 8 uger Uge 1. Intro til det nære sundhedsvæsen Forventningssamtale med klinisk vejleder Uge 2. Valgfrie element: i borgers oplevelse

Læs mere

STUDIEMATERIALE MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopædkirurgiske afdelinger

STUDIEMATERIALE MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopædkirurgiske afdelinger STUDIEMATERIALE MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopædkirurgiske afdelinger 1 Studieperioder på modul 2. Modul 2 består af 2 studieperioder hvor tilstedeværelsestiden på afdelingen

Læs mere

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2011 Modulbetegnelse, tema og læringsudbytte Grundlæggende klinisk virksomhed Tema: Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Modulet

Læs mere

Medicinsk afdeling 242. Eksempler i klinisk undervisning for opnåelse af læringsudbytte i den individuelle studieplan for modul 4 sygeplejestuderende

Medicinsk afdeling 242. Eksempler i klinisk undervisning for opnåelse af læringsudbytte i den individuelle studieplan for modul 4 sygeplejestuderende Medicinsk afdeling 242 Eksempler i klinisk undervisning for opnåelse af læringsudbytte i den individuelle studieplan for modul 4 sygeplejestuderende 1. At reflektere over patientsituationer i relation

Læs mere

Uddannelsesprogram. 2. semester på intensivafdelingen, Kolding sygehus

Uddannelsesprogram. 2. semester på intensivafdelingen, Kolding sygehus Uddannelsesprogram 2. semester på intensivafdelingen, Kolding sygehus Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb Gældende for studieordningen 2016 Temabeskrivelse

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

Fælles del af studieordning for uddannelsen til professionsbachelor sygeple-

Fælles del af studieordning for uddannelsen til professionsbachelor sygeple- August 2016 af studieordning for uddannelsen til professionsbachelor sygeple- Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg/Thisted og Hjørring Studieordning Professionsbacheloruddannelsen i sygepleje 2016 - UCN Aalborg/Thisted

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSERNE I UCL. 1. semester. Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSERNE I UCL. 1. semester. Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge SYGEPLEJERSKEUDDANNELSERNE I UCL 1. semester Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge August 2016 1. semester Indhold 1. Temabeskrivelse... 3 2. Mål for

Læs mere

1. semester. Specialforløb for studerende med SSA-baggrund

1. semester. Specialforløb for studerende med SSA-baggrund SYGEPLEJERSKEUDDANNELSERNE I UCL 1. semester Specialforløb for studerende med SSA-baggrund Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Januar 2017

Læs mere

Praktikvejledertræf 2018

Praktikvejledertræf 2018 Praktikvejledertræf 2018 SSH - Uddannelsen 2. Skoleperiode 1 Mål for (1.og) 2. Skoleperiode Personlig hjælp, omsorg og pleje 1. Eleven kan anvende viden om menneskets grundlæggende behov og funktionsniveau

Læs mere

Bilag til 2016-studieordning - UCC s sygeplejerskeuddannelse

Bilag til 2016-studieordning - UCC s sygeplejerskeuddannelse Bilag til 2016-studieordning - UCC s sygeplejerskeuddannelse Semester 1 Observation og vurdering af borgers og patients sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Temaet retter sig mod at observere, identificere,

Læs mere

VELKOMSTBREV OG STUDIEBOG MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode modul 2 Fælleskirurgisk afsnit 100, Grindsted.

VELKOMSTBREV OG STUDIEBOG MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode modul 2 Fælleskirurgisk afsnit 100, Grindsted. VELKOMSTBREV OG STUDIEBOG MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode modul 2 Fælleskirurgisk afsnit 100, Grindsted. Ortopædkirurgisk afdeling 1 Kære Studerende Vi glæder os meget til at

Læs mere

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted.

STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted. STUDIEMATERIALE FOR MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode Ortopæd Kirurgisk ambulatorium, Grindsted. 1 1. studieperiode: Program Studieperioden er på 32 timers tilstedeværelse og

Læs mere

Studiespørgsmål til uge emner på afd. 652

Studiespørgsmål til uge emner på afd. 652 Studiespørgsmål til uge emner på afd. 652 1. Hygiejniske principper & Personlig hygiejne 2. Mobilisering & Lejring 3. Kredsløbet & Respiration 4. Ernæring 5. Udskillelser & Kvalme og opkast 6. Søvn & Hvile

Læs mere

Retningslinjer for sygeplejefaglige opgaver ved indlæggelse og udskrivelse i Lynghuset Odsherred kommune.

Retningslinjer for sygeplejefaglige opgaver ved indlæggelse og udskrivelse i Lynghuset Odsherred kommune. Retningslinjer for sygeplejefaglige opgaver ved indlæggelse og udskrivelse i Lynghuset Odsherred kommune. Udarbejdet og godkendt af: kommunal risikomanager, sygeplejerske Christine Vammen Godkendt af:

Læs mere

Du skal i alle studieperioderne møde omklædt i afdelingen. Mødetidspunkterne fremgår af programmet (se senere).

Du skal i alle studieperioderne møde omklædt i afdelingen. Mødetidspunkterne fremgår af programmet (se senere). 1 Kære Studerende Vi glæder os meget til at byde dig velkommen til din kliniske undervisningsperiode i modul 2 på Veneklinikken i Brørup. Du skal i alle studieperioderne møde omklædt i afdelingen. Mødetidspunkterne

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester. Øre-næse-hals sengeafsnit Hospitalsenheden vest Holstebro

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester. Øre-næse-hals sengeafsnit Hospitalsenheden vest Holstebro Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Øre-næse-hals sengeafsnit Hospitalsenheden vest Holstebro Rev. Juni 2017 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning Inspirationsmateriale til undervisning * 46873 Postoperativ observation og pleje i hjemmeplejen (Uddannelsens titel) Udviklet af: * Lene Mackenhauer * Asta Nielsen (Udviklerens navn) (Udviklerens navn)

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Postoperativ observation og pleje i hjemmeplejen 46873 Udviklet af: Lene Mackenhauer

Læs mere

Kliniske studier Modul 2

Kliniske studier Modul 2 Kliniske studier Modul 2 1. periode Sengeafdelinger i Kirurgisk Område, Esbjerg og Medicinsk Område, Grindsted 1 Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer kan være: Læringsstiuationerne skal ses

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen

VIA Sygeplejerskeuddannelsen VIA Sygeplejerskeuddannelsen Særligt tilrettelagt forløb med merit for 60 ECTS for uddannede social- og sundhedsassistenter Godkendt af uddannelseschef Jonna Frølich, august 2018. 1/16 Indledning Det særligt

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. Et særligt tilrettelagt forløb med merit for 60 ECTS

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. Et særligt tilrettelagt forløb med merit for 60 ECTS VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse 1.2. semester STF Et særligt tilrettelagt forløb med merit for 6 ECTS INDHOLD 1 Indledning 3 2 Temaer 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Sundheds og omsorgsafdelingen, Silkeborg kommune Karolinelundscentret Karolinelundsvej 15, 8883 Gjern 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske

Læs mere

Introduktion 3. semester. VIA Sygeplejerskeuddannelsen Britta Stenholt Mette Bønløkke

Introduktion 3. semester. VIA Sygeplejerskeuddannelsen Britta Stenholt Mette Bønløkke Introduktion 3. semester VIA Sygeplejerskeuddannelsen Britta Stenholt Mette Bønløkke Tema: Klinisk lederskab af patient- og borgerforløb På dette semester kommer du til at arbejde med patient-/borgerforløb

Læs mere

Kliniske studier Modul 2

Kliniske studier Modul 2 Kliniske studier Modul 2 1. periode Ortopæd- og kirurgisk område Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg og Brørup Ambulatorier 1 Indhold i klinisk undervisning/læringssituationer: Læringsstiuationerne skal ses som

Læs mere

At se patienten som helhed i forhold til den medikamentelle behandling At anvende de forskellige administrationsformer korrekt

At se patienten som helhed i forhold til den medikamentelle behandling At anvende de forskellige administrationsformer korrekt Opgaver: Lungernes anatomi og fysiologi. Obs. af pt en; (fysisk) Rygning, respiration (overfladisk, asymmetrisk) Frekvens, farver, smerter BT, P, TP og saturation (psykisk) Angst, reaktioner (hyperventilation,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Sundheds og omsorgsafdelingen, Silkeborg kommune Plejecenter Marienlund Sanatorievej 40, 8600 Silkeborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske

Læs mere

STUDIEBOG OG VELKOMSTBREV MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode modul 2 Ortopædkirurgisk afsnit 262. Ortopædkirurgisk afdeling

STUDIEBOG OG VELKOMSTBREV MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode modul 2 Ortopædkirurgisk afsnit 262. Ortopædkirurgisk afdeling STUDIEBOG OG VELKOMSTBREV MODUL 2 for Sygeplejerskestuderende i klinisk studieperiode modul 2 Ortopædkirurgisk afsnit 262. Ortopædkirurgisk afdeling 1 Kære Studerende Vi glæder os meget til at byde dig

Læs mere

Kompetencekort Studerende

Kompetencekort Studerende Kompetencekort Studerende Modul 6 Et lærings- og evalueringsredskab i Klinikken Uge 1 Uge samtaler Forventningssamtale Planlagt dato Udført/ aflyst Dato for afleverede refleksioner Uge 2 Intro til refleksion

Læs mere

Uddannelse til professionsbachelor i Sygepleje

Uddannelse til professionsbachelor i Sygepleje Uddannelse til professionsbachelor i 1 Observation og vurdering af patientens sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Patient Ingen 9 ECTS (T) + 1 ECTS (P) Ergonomi 3 uger 5 kliniske ECTS At opnå viden

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester For Lungemedicinsk afsnit M13, RH Viborg, HE Midt Sidst revideret: August 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester For Lungemedicinsk afsnit, RH Viborg, HE Midt Sidst revideret: Marts 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 2. semester Semesterbeskrivelse 2. semester INDHOLD Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Kliniske undervisningsdage i praksis. Punktpraktik 2. semester

Kliniske undervisningsdage i praksis. Punktpraktik 2. semester Ilisimatusarfik Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab Lektionskatalog Klinisk undervisning Kliniske undervisningsdage i praksis. Punktpraktik 2. semester Hold 2012 1 Hensigten med de kliniske undervisningsdage

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester. For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Karkirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det

Læs mere

1. semester. Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge

1. semester. Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge SEMESTERBESKRIVELSE SYGEPLEJERSKEUDDANNELSERNE I UCL 1. semester Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Februar 2017 1. semester Indhold 1.

Læs mere

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode

Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode Ambulanceassistent elev Den generelle studieplan del 2 5.praktikperiode juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center...2 1.1 Overordnet struktur og rammer... 2 1.2 Evaluering...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Dialyse, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af det kliniske uddannelsessted,

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Neurocenter Sengeafsnit 14 arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af senhjerneskade/ erhvervet hjerneskade efter: Hæmoragia Infarkt Fokus på at

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje Lovgrundlag: Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje 138 i Sundhedsloven. Ydelser inden for hjemmesygepleje: Ved sygepleje forstås opgaver i relation til: Målrettede pædagogiske opgaver. Sygeplejefagligt

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje.

Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje. Kvalitetsstandard for hjemmesygepleje. Lovgrundlag: Ydelser inden for hjemmesygepleje: 138 i Sundhedsloven. Ved sygepleje forstås opgaver i relation til: Målrettede pædagogiske opgaver. Sygeplejefagligt

Læs mere

Tema ark: Ernæring. Hvad er problemområdet? Arbejde med problemet ud fra f.eks. arbejdsmodellen eller smittemodellen

Tema ark: Ernæring. Hvad er problemområdet? Arbejde med problemet ud fra f.eks. arbejdsmodellen eller smittemodellen Tema ark: Ernæring Hvad er normalkost og hvad findes der ellers? Hvordan er den normale væskebalance/væskeindtag? Hvilke faktorer hæmmer og fremmer sult og tørst? Livsstil og kostvaner Hygiejne if. med

Læs mere

2. semester. Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb. Specialforløb for studerende med SSA-baggrund

2. semester. Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb. Specialforløb for studerende med SSA-baggrund SEMESTERBESKRIVELSE SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I VEJLE 2. semester Specialforløb for studerende med SSA-baggrund Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb August

Læs mere

Udarbejdet af: Praktikvejledere, kliniske vejledere og uddannelsesansvarlig, Afdeling E. AUH. Marts 2013. 1

Udarbejdet af: Praktikvejledere, kliniske vejledere og uddannelsesansvarlig, Afdeling E. AUH. Marts 2013. 1 Hjælpeskema til beskrivelse og planlægning af praktikforløbet for social og sundhedsassistentelever i somatisk praktik på Ortopædkirurgisk afdeling E Aarhus Universitetshospital NBG/THG Udarbejdet af:

Læs mere

Social og sundhedsassistentuddannelsen. Indhold i Praktikperiode 2A og 2B

Social og sundhedsassistentuddannelsen. Indhold i Praktikperiode 2A og 2B Social og sundhedsassistentuddannelsen Indhold i Praktikperiode 2A og 2B Lungemedicinsk afdeling J 1 Praktikperiodens indhold I løbet af din praktikperiode på 17 uger (incl. ferie) skal du nå praktik målene

Læs mere

1. semester. August Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge

1. semester. August Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge SEMESTERBESKRIVELSE SYGEPLEJERSKEUDDANNELSERNE I UCL 1. semester Sygepleje - Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge August 2018 UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Norddjurs kommune Hjemmesygeplejen Grenaa Sygehusvej 12 8500 Grenaa Tlf. 89 59 29 20 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig

Læs mere

Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune.

Center for Sundhed & Pleje, Faxe Kommune. Frederiksgade 9 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Titel: Instruks for sygeplejefaglige optegnelser, inklusiv plan for plejen og behandling Gældende for: Ansvarlig:

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Marts 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Ugeskema for 1.semester sygeplejerskestuderende

Ugeskema for 1.semester sygeplejerskestuderende Ugeskema for 1.semester sygeplejerskestuderende Ugeplan Nogle af de anbefalede er beskrevet nøje på uddannelsesafdelingens hjemmeside, http://info.ouh.dk/wm494335. Der skal overordnet tages udgangspunkt

Læs mere

Social og sundhedsassistentuddannelsen 2013. Indhold i Praktikperiode 1A og 1B. Afdeling J1, OUH

Social og sundhedsassistentuddannelsen 2013. Indhold i Praktikperiode 1A og 1B. Afdeling J1, OUH Social og sundhedsassistentuddannelsen 2013 Indhold i Praktikperiode 1A og 1B Afdeling J1, OUH Praktikperiodens indhold I løbet af din praktikperiode på 17 uger (incl. ferie) skal du nå praktik målene

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Neurorehabilitering, Afsnit 12 og 13 arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af senhjerneskade/ erhvervet hjerneskade efter: Hæmoragia Infarkt Traumer

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på rehabiliteringscenter Læringspakke 11, april 2018

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på rehabiliteringscenter Læringspakke 11, april 2018 Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på rehabiliteringscenter Læringspakke 11, april 2018 Indhold Observationer til administrative opgaver, kommunikation med

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse 3. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 3 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Plejecenter Glesborg Valmuevej 2 8585 Glesborg Tlf. 89 59 44 60 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akutafsnit 1 og Akutafsnit 2, HE Midt Regionshospitalet Viborg 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 1. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. 1. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Semesterbeskrivelse. semester INDHOLD Indledning 3 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 4 7 Indhold

Læs mere

Kompetenceløft til sygeplejersker i primærsektoren i forhold til det nære sundhedsvæsen

Kompetenceløft til sygeplejersker i primærsektoren i forhold til det nære sundhedsvæsen Kompetenceløft til sygeplejersker i primærsektoren i forhold til det nære sundhedsvæsen Formålsbeskrivelse for kursusforløb til sygeplejersker i primærsektoren 2 Opdateret 6. december 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester For Medicinsk Afsnit 1, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Marts 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. Øre- næse- hals sengeafsnit Hospitalsenheden Vest- Holstebro

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. Øre- næse- hals sengeafsnit Hospitalsenheden Vest- Holstebro Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Øre- næse- hals sengeafsnit Hospitalsenheden Vest- Holstebro 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Ny Bekendtgørelse og studieordning pr. sept hvor er vi nu pr

Ny Bekendtgørelse og studieordning pr. sept hvor er vi nu pr Ny Bekendtgørelse og studieordning pr. sept. 2016 hvor er vi nu pr. 18.04.2016 v. Lena Busch Nielsen, uddannelseschef Birgit Hedegaard Møller, teamleder Status på Bekendtgørelsen Bekendtgørelsen er pt.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Neurologisk Afsnit Center for Klassisk Neurologi Neurologi Regionshospitalet Viborg Hospitalsenhed Midt Revideret januar 2018 Klinisk studieplan

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte grupper - gældende indtil 05.02.2012 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 8 Psykisk syge patienter/borgere og udsatte

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Afsnit AB4 Kardiologisk Regionshospitalet Randers. 6. semester.

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Afsnit AB4 Kardiologisk Regionshospitalet Randers. 6. semester. SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN Specifik del Afsnit AB4 Kardiologisk Regionshospitalet Randers 6. semester Hold September 07 Gældende for perioden 08.02.10 23.04.10 og 26.04.10 30.06.10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb. Gastromedicinsk afsnit 03-5 Beskrivelse af det kliniske undervisningssted og undervisningsforløb Gastromedicinsk afsnit 03-5 1.0 Organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Præsentation af det kliniske undervisningssted: Gastromedicinsk

Læs mere

Progressionsark for Anatomi og fysiologi

Progressionsark for Anatomi og fysiologi Progressionsark for Anatomi og fysiologi 1. Semester Observation og vurdering af patient og borgers sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge Semestrets teoretiske del retter sig særligt mod sygepleje

Læs mere

Læringsudbytte for modul 11 inklusiv beskrivelse af middel & rammer i den kliniske undervisning FAM

Læringsudbytte for modul 11 inklusiv beskrivelse af middel & rammer i den kliniske undervisning FAM Sydvestjysk Sygehus Læringsudbytte for modul 11 inklusiv beskrivelse af middel & rammer i den kliniske undervisning FAM Nedenfor kan du se hvorledes vi tænker læringsudbytterne opnået og hvilke ressourcer,

Læs mere

Fagbeskrivelse sygeplejefaget

Fagbeskrivelse sygeplejefaget Fagbeskrivelse sygeplejefaget Formål med sygeplejefaget er at den studerende: - udvikler og vedligeholder personlige egenskaber, som sammen med kundskab skal sikre evne til at yde omsorg. - bliver fortrolig

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester. For Urinvejskirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester. For Urinvejskirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester For Urinvejskirurgisk Afsnit, RH Viborg, HE Midt Revideret Marts 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Afsnit for Rygmarvsskade arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Rehabilitering af rygmarvsskade patienter, para og tetraplegiker efter : Traumer Infektioner Medfødt

Læs mere

2. semester. Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb. Specialforløb for studerende med SSA-baggrund

2. semester. Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb. Specialforløb for studerende med SSA-baggrund SEMESTERBESKRIVELSE SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I VEJLE 2. semester Specialforløb for studerende med SSA-baggrund Sygepleje - klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og Februar 2017 Indhold

Læs mere

Hvad er fokus: Arbejdsopgaver refleksion herover Kommentar

Hvad er fokus: Arbejdsopgaver refleksion herover Kommentar Mål A : Selvstændigt arbejde sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende i samarbejde med borgeren og i respekt for dennes livsudfoldelse og livskvalitet samt igangsætte, vurdere og vejlede om muligheder,

Læs mere

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018

Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018 Observationer i Cura Målgruppe: Sygeplejersker på plejecentre Læringspakke: 11, april 2018 Indhold Observationer til administrative opgaver og kommunikation med myndighed... 1 Observationer til at dokumenteres

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 2. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 2. semester Kirurgisk sengeafsnit, Patient Hotel og Kirurgisk ambulatorium, RH Silkeborg Udarbejdet 20.03 2017 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester. For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester For Medicinsk Afsnit 2, RH Silkeborg, HE Midt Udarbejdet: Juni 2017 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte:

Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: Efter modulet har den studerende opnået følgende læringsudbytte: 1. Selvstændigt at identificere sygeplejebehov, opstille mål, udføre, evaluere, justere og dokumentere sygepleje i samarbejde med udvalgte

Læs mere

Temaer 2. semester Varighed 10 uger Heraf 7 første uger på plejecenter Uge 1

Temaer 2. semester Varighed 10 uger Heraf 7 første uger på plejecenter Uge 1 Uge 1 Klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og Forventningssamtale Hygiejne (gennemgående alle 10 uger på 2. semester) 1. dag møder hos udekørende gruppe, udlevering af id kort, nøgler,

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Studieordning 2016 Sygeplejerskeuddannelsen

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Studieordning 2016 Sygeplejerskeuddannelsen UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Studieordning 2016 Sygeplejerskeuddannelsen Gældende fra 1. september 2016 Indhold 1. Studieordningens grundlag og indhold... 5 2. Uddannelsens formål og mål for læringsudbytte...

Læs mere

Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema

Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema Opgave 1. På hospital, bedømmelsesskema Dommer: Deltagere: og 1. Planlægning og gennemførelse (i alt maks. 3 ) Maks. Dine 1A: Planlægning og fordeling af arbejdsopgaverne (maks. 10 ) 1B: Arbejdet planlægges

Læs mere

12-10-2015 Trin 1 Pleje og dokumentation / lof 2015

12-10-2015 Trin 1 Pleje og dokumentation / lof 2015 12-10-2015 Trin 1 Pleje og dokumentation / lof 2015 Faget Pleje og dokumentation Trin 1 Skoleperiode 2: 36 lektioner (9 blokke á 4 lektioner) Skoleperiode 3: 30 lektioner (7 blokke + 2 lektioner) 12-10-2015

Læs mere

Observation og vurdering af patientens sundhedsudfordringer. 3 uger. 5 kliniske ECTS

Observation og vurdering af patientens sundhedsudfordringer. 3 uger. 5 kliniske ECTS Klinisk semester Illustration af de kliniske semestre 1 Observation og vurdering af patientens sundhedsudfordringer og Patient Ingen obligatorisk Ingen intern prøve i klinikken 1 2 ECTS (T) + 0 ECTS (P)

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Korttidsafsnittet Odder Kommune VIA Sygeplejerskeuddannelsen side 1 Klinisk studieplan Den kliniske studieplan giver dig en præsentation af

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 5. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 5. semester Semesterbeskrivelse 5. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere