Betingelser for Udbud og Tilbud (BUT) Udbud 2017 Løbende Vejdrift. Marts 2017 BUT-LVD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betingelser for Udbud og Tilbud (BUT) Udbud 2017 Løbende Vejdrift. Marts 2017 BUT-LVD"

Transkript

1 Betingelser for Udbud og Tilbud () Udbud 2017 Løbende Vejdrift Marts LVD

2 Side 2 af 39 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD () Alment Orientering Udbud Spørgsmål til udbudsmaterialet Tilbud Gennemførelse af tildelingen Bestemmelser om aftaleindgåelse Dokumentation der skal indgå i tilbuddet Bilag i dokumentet Bilag BILAG MED HENVISNING TIL LINK Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD): Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse, arbejdsmiljø mv.: Rettelsesblade/supplerende meddelelser: Tidspunktet for aflevering af tilbud:

3 Side 3 af 39 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD () 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud () indeholder dels orienterende oplysninger om det udbudte projekt, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. 2. Orientering 2.1. Overordnet er gældende frem til indgåelse af kontrakt, hvorefter bortfalder. Udbud2017 er et samtidigt udbud af Vejdirektoratets driftsopgaver på statsvejnettet. Statsvejnettet omfatter ca km vej med 800 km ramper fordelt på: Ca km motorvej Ca. 300 km motortrafikvej Ca km øvrig veje Der udbydes følgende driftsopgaver: Vejmandstilsyn samt renhold og øvrig pleje af kørebaner, rabatter sideanlæg og toiletbygninger mv. Reparation af asfaltbelægninger Genmarkering af kørebaneafmærkninger Reparation af autoværn og skilte Mindre reparationer på bygværker Drift af klapbroer Drift af store broer Drift og vedligehold af signal- og trafikledelsesanlæg mv. Drift og vedligehold af pumper Drift og vedligehold af fartvisere Drift og vedligehold af tekniske installationer på tunnelbygværker Opgaverne er opdelt i 2 udbudsgrupper. Disse udbudsgrupper er: Løbende Vejdrift (LVD) M&E-drift (ME) Indenfor hver udbudsgruppe er der tale om et samlet udbud. En udbudsgruppe udgør en rammeaftale som består af et antal delaftaler. Hver delaftale er en selvstændig rammeaftale, der udgøres af en entreprisetype i et bestemt geografisk område.

4 Side 4 af 39 Hvor der i udbudsmaterialet skrives entreprise, skal dette læses som delaftale. Denne gælder for udbudsgruppe Løbende Vejdrift. Udbudsgruppen omfatter følgende entreprisetyper: Asfaltreparationer (AR) Autoværn (AUTO) Broteknisk Vedligehold (BTV) Genmarkering af kørebaneafmærkning (KA) Klapbroer (KB) Storbrodrift (SBD) Vejdrift (DRI) Udbudsgruppen består af 28 delaftaler. rne skal gælde i en 4-årig periode fra til Dette gælder dog ikke for KB-KRON, der forventes af blive afsluttet efter 2 år med option på forlængelse i 2 år. Omfang samt øvrige specifikke oplysninger om udvælgelseskriterier mv. for hver delaftale fremgår af Bilag 1 til Redegørelse for opdeling i delkontrakter iht. udbudsloven, Ordregivere Rammeaftalen er opdelt fagligt og geografisk i en række delaftaler ud fra markedsmæssige og økonomiske hensyn. rne udbydes af: Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks København K Endvidere indgår følgende medordregiveres opgaver i Udbud2017: Øresundsbrokonsortiet vedr. Øresundsmotorvejen, del af M3 Lyngby-Taarbæk Kommune vedr. del af Lyngby Omfartsvej, del af Vej 515 Gentofte Kommune vedr. del af Lyngby Omfartsvej, del af Vej 515. I det følgende benyttes om ordregiver og medordregivere i fællesskab enten betegnelsen Vejdirektoratet, VD, driftsherren eller bygherren, mens de bydende og den virksomhed, der senere indgås aftale med, benævnes tilbudsgiver, driftsentreprenør eller virksomhed.

5 2.4. Administrativ opdeling Vejdirektoratet har administrativt inddelt Danmark i 3 områder: Side 5 af 39 Norddanmark Syddanmark Østdanmark (ND) (SD) (OD) 2.5. rne som overordnet går igen i den geografiske afgrænsning af delaftalerne. Se herom i afsnit Geografisk opdeling De to kort nedenfor viser den geografisk opdelings af delaftaler bortset fra entreprisetyperne: Klapbroer, hvor delaftalerne knytter sig til 4 konkrete klapbroer, hvoraf 3 af disse er beliggende i ND, mens 1 er beliggende i OD. Storbrodrift, hvor delaftalen knytter sig til 2 konkrete broer, der er beliggende i hhv. SD og OD. n knyttes dog til SD og navngives herefter, da hovedparten af arbejdsopgaverne vil blive udført på broen i dette geografiske område.

6 Side 6 af 39 Kortet nedenfor viser den geografiske afgrænsning af delaftalerne indenfor entreprisetypen Broteknisk Vedligehold:

7 Side 7 af 39 Kortet nedenfor viser den geografiske afgrænsning af delaftalerne indenfor de øvrige entreprisetyper, der er omfattet af denne :

8 Side 8 af 39 Udbud2017, Løbende Vejdrift, omfatter de i skemaet nedenfor anførte delaftaler. Entreprisetype Udbudsområder (antal delaftaler) ND1 ND2 SD3 OD4 OD5 Asfaltreparationer Autoværn Broteknisk Vedligehold Genmarkering af kørebaneafmærkning Klapbroer 3 1 Storbrodrift 1 Vejdrift Skemaet viser udbudsområderne for hver entreprisetype samt antallet af delaftaler i hvert udbudsområde. 2.6 Virksomhedsoverdragelse I forbindelse med overdragelse af delaftalerne, vil der inden for følgende entreprisetyper hhv. delaftaler blive tale om virksomhedsoverdragelse: Klapbroer Storbrodrift Driftsentreprenøren skal ved delaftalerne indenfor disse entreprisetyper være indstillet på at overtage alt eller en del af det personale, der har været beskæftiget med opgaverne, samt evt. brugsret til materiel, pladser, bygninger og folkerum. Omfanget af virksomhedsoverdragelse er beskrevet i Vilkår for Virksomhedsoverdragelse, der er et bilag til Rammeaftalen Udbudsmaterialets opbygning Det samlede kontraktgrundlag består af følgende hoveddokumenter: JURA TEKNIK ØKONOMI Rammeaftale (RA) Styring og samarbejde (AAB-SOS og SAB-SOS) Tilbuds - og afregningsgrundlag (TAG) Særlige betingelser (SB) Arbejdsbeskrivelse (<AAB- og> SAB-TEK) Tilbudslister (TBL) Almindelige betingelser AB 92 Tilbudssamlelister (TBSL) Dokumenterne kan kortfattet karakteriseres således: Rammeaftale (RA) indeholder kontraktbestemmelser, specifikke for den enkelte delaftale

9 Side 9 af 39 Særlige Betingelser indeholder tilføjelser og ændringer til AB 92. Særlige betingelser har grænseflader til SAB-SOS. Disse er markerede ved henvisninger. Almindelig og særlig arbejdsbeskrivelse for styring og samarbejde (AAB- og SAB-SOS) beskriver krav herunder også bodskrav og oplysninger om samarbejdet mellem entreprenør, driftsherre og myndigheder m.fl., samt krav til de systemer som entreprenøren skal benytte sig af. Almindelige arbejdsbeskrivelser (AAB) og Særlig Arbejdsbeskrivelse Teknik (SAB-Teknik) indeholder entreprisens omfang og genstand, samt ydelsesforudsætninger og entreprenørens ydelser, specifikt for det enkelte fagområde. Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) beskriver grundlaget for tilbudsgivningen og afregning af tilbudslistens poster. Tilbudslisten (TBL) indeholder entreprenørens beregnede tilbud samt priser på de enkelte poster og underposter. 3. Udbud 3.1 Udbudsform Tilbudssamleliste (TBSL) indeholder entreprenørens samlede tilbud. Rammeaftalerne udbydes i offentligt udbud i henhold til udbudsloven (EU-udbud). Udbuddet gennemføres som et samlet udbud, hvor det er muligt at afgive tilbud som kombinationstilbud med rabat. Se mere herom under afsnit 3.7. Tilbud skal afgives på dansk. 3.2 r Følgende dokumenter kan afgives eller indeholde oplysninger på dansk, svensk, norsk, tysk eller engelsk: Dokumenter med oplysninger vedr. økonomisk og finansiel formåen Dokumenter med oplysning om teknisk og faglig formåen. Denne omfatter delaftalerne indenfor udbudsgruppen Løbende Vejdrift. De enkelte delaftaler indenfor denne udbudsgruppe er navngivet i følgende skema:

10 Side 10 af 39 Entreprisetype betegnelse Udbudsområde Asfaltreparationer AR-ND1 ND (AR) AR-ND2 AR-SD3 SD AR-OD4 OD AR-OD5 Autoværn (AUTO) AUTO-ND1 ND AUTO-ND2 AUTO-SD3 SD AUTO-OD4 OD AUTO-OD5 Broteknisk Vedligehold (BTV) BTV-ND ND BTV-SD SD BTV-OD OD Genmarkering af kørebaneafmærkning KA-ND1 ND (KA) KA-ND2 KA-SD3 KA-OD4 KA-OD5 Klapbroer (KB) KB-VILS ND KB-AGGE KB-HADS KB-KRON Storbrodrift SBD-SD SD Vejdrift (DRI) DRI-ND1 ND DRI-ND2 DRI-SD3 DRI-OD4 DRI-OD5 SD OD OD SD OD 3.3 Udbudsmateriale Udbudsmaterialet omfatter: Udbudsbrev Nærværende med tilhørende bilag Dokumenter nævnt i Særlige Betingelser (SB), ad 2, stk. 2, fra og med pkt. C Udkast til rammeaftale Tilbudsliste Tilbudssamleliste Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) Udbudsbekendtgørelse Fra ovennævnte dokumenter vil der være links til andre af Vejdirektoratets dokumenter, samt eksterne dokumenter. Disse links vil være kontraktgrundlag i den udgave de foreligger i frem til 14 kalenderdage før licitationen, men skal ligge til grund for udførelsen i den udgave, de har på tidspunktet for udførelsen, med mindre andet aftales med driftsherren.

11 Side 11 af 39 Vejdirektoratet foranlediger at kontraktudgaven af ovennævnte links hentes og opbevares af Vejdirektoratet. 3.4 Bedømmelsens faser Bedømmelsen sker i følgende faser Der sker en bedømmelse af prisen. Se nærmere herom i afsnit 6.1. Den eller de tilbudsgivere, der samlet set har afgivet den laveste pris på en eller flere delaftaler, vil blive bedt om at fremsende dokumentation for de oplysninger, som tilbudsgiverne har afgivet i deres udfyldelse af ESPD, hvorefter det vil blive kontrolleret, om dokumentationen er tilstrækkelig. Hvis en eller flere af tilbudsgiverne, der er blevet bedt herom, ikke kan fremsende tilstrækkelig dokumentation for økonomisk og faglig formåen, vil tilbudsgivers/tilbudsgivernes økonomiske og faglige formåen blive tilpasset, og der vil ske en ny bedømmelse af de indkomne priser. Bedømmelsen kan således gå om flere gange, og en tilbudsgiver, der efter en bedømmelse af prisen har afgivet den samlet set laveste pris på en eller flere delaftaler og er blevet bedt om at fremsende dokumentation, kan ikke betragte dette som en tildeling af den eller disse delaftaler. Først når alle de tilbudsgivere, der samlet set har afgivet den lavest pris på en eller flere delaftaler, har fremsendt tilstrækkelig dokumentation, vil der ske en endelig tildeling af delaftalerne og meddelelse herom vil blive udsendt til de bydende. 3.5 Betingelser for deltagelse Dokumentation angående udelukkelse/serviceattest De tilbudsgivere, med hvem bygherren forventer at indgå kontrakt, skal forinden kontrakttildeling fremlægge serviceattest fra Erhvervsstyrelsen eller tilsvarende dokumentation, jf. 135, stk. 1 og stk. 3 samt 137, stk. 1, nr. 2, i udbudsloven. Dokumentationen skal opfylde kravene i 153, og den skal foreligge senest 3 uger efter anmodning og må højst være 6 måneder gammel. Ovennævnte dokumentation skal ligeledes fremsendes for enheder (underleverandører/underentreprenører), som tilbudsgiveren har baseret sin økonomiske og finansielle formåen eller tekniske og faglige formåen på med henblik på opfyldelse af minimumskrav Mindstekrav til de bydende Krav til tilbudsgiverens økonomiske og finansielle formåen: Tilbudsgiver skal dokumentere følgende oplysninger om sin økonomiske og finansielle formåen. Tilbudsgiver skal i første omgang ved sin udfyldelse af Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) give oplysning om sin formåen i forhold til de stillede krav. Det vil som udgangspunkt kun være den vindende tilbudsgiver, der inden den endelige tildeling skal fremsende dokumentation for, at kravene er opfyldt. Vejdirektoratet kan dog på ethvert tidspunkt under proceduren bede tilbudsgiver om at indsende dele af eller hele dokumentationen, hvis det er nødvendigt for at sikre en korrekt afvikling af proceduren.

12 Side 12 af 39 Såfremt en tilbudsgiver i relation til vurderingen af økonomisk og finansiel formåen ønsker at basere sig på andre enheders formåen (f.eks. underentreprenører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver fuldt ud kan råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten, f.eks. ved at fremlægge erklæringer underskrevet af de(n) støttende virksomhed(er) (fx moderselskab, underentreprenør eller lignende) eller anden dokumentation, der underbygger, at støttende virksomhed(er) vil stille de nødvendige ressourcer til rådighed. Egenkapital Tilbudsgiver skal give oplysning om sin egenkapital i henhold til seneste regnskabsår. Tilbudsgivers egenkapital skal opfylde de i Bilag 1 anførte krav Er tilbudsgiver en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab (IS) skal egenkapital dokumenteres ved en erklæring om opgørelse af egenkapital for ejeren hhv. samtlige interessenter, afgivet af en statsautoriseret eller registreret revisor. Erklæringen afgives i henhold til Trafikstyrelsens "Vejledning om dokumentation for egenkapitalkrav ved revisorerklæring" af januar Omsætning Tilbudsgiver skal give oplysning om sin omsætning i henhold til seneste regnskabsår. Tilbudsgivers omsætning skal opfylde de i Bilag 1 anførte krav Krav til tilbudsgiverens tekniske og faglige formåen: Tilbudsgiver skal i første omgang ved sin udfyldelse af Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) give oplysning om sin formåen i forhold til de stillede krav. Det vil som udgangspunkt kun være de tilbudsgivere, som ordregiver forventer at indgå kontrakt med, der inden den endelige tildeling skal fremsende dokumentation for, at kravene er opfyldt. Vejdirektoratet kan dog på ethvert tidspunkt under proceduren bede tilbudsgiver om at indsende dele af eller hele dokumentationen, hvis det er nødvendigt for at sikre en korrekt afvikling af proceduren. Såfremt en tilbudsgiver i relation til vurderingen af økonomisk og finansiel formåen ønsker at basere sig på andre enheders formåen (f.eks. underentreprenører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver fuldt ud kan råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten, f.eks. ved at fremlægge erklæringer underskrevet af de(n) støttende virksomhed(er) (fx moderselskab, underentreprenør eller lignende) eller anden dokumentation, der underbygger, at støttende virksomhed(er) vil stille de nødvendige ressourcer til rådighed. Tilbudsgiver skal opfylde de mindstekrav til teknisk og faglig formåen, der fremgår af Bilag Krav til egnethed ved tilbud på flere delaftaler Kravene i dette afsnit er et supplement til kravene i afsnit og

13 Side 13 af 39 For overdragelse af flere delaftaler inden for én entreprisetype skal kravene til tilbudsgivers: økonomiske og finansielle formåen beregnes af summen af krav ved hver enkelt delaftale. omfang af referencer opfylde summen af kravene anført for de enkelte delaftaler. tekniske kapacitet og faglige formåen i øvrigt opfylde kravene som anført for den største delaftale, beregnet på grundlag af tilbudsgivers tilbudspris. For overdragelse af flere delaftaler inden for forskellige entreprisetyper skal kravene til tilbudsgivers: økonomiske og finansielle formåen beregnes af summen af krav anført for hver enkelt delaftale omfang af referencer opfylde kravene for hver entreprisetype for sig samt summen af kravene anført for de enkelte delaftaler tekniske kapacitet og faglige formåen i øvrigt opfylde kravene som anført for den største delaftale inden for hver entreprisetype, beregnet på grundlag af tilbudsgivers tilbudspris. På Vejdirektoratets leverandørportal vil man under det enkelte udbud kunne finde en vejledning i Krav til egnethed ved tilbud på flere delaftaler. 3.6 Tilbudsgivers organisering Tilbud kan afgives af: en enkelt virksomhed uden navngivne underentreprenører en enkelt virksomhed med navngivne underentreprenører flere virksomheder i forening (konsortium) uden navngivne underentreprenører. flere virksomheder i forening (konsortium) med navngivne underentreprenører. En virksomhed kan indgå i flere konsortier samt være underentreprenør til flere tilbudsgivere. En tilbudsgiver kan, efter tilbuddets afgivelse, og inden kontraktens underskrivelse, efter Vejdirektoratets godkendelse, overdrage kontraktforpligtelsen til et 100 % ejet datterselskab, såfremt dette får tilført egenkapital som krævet under "økonomisk og finansiel formåen" (alternativt en moderselskabshæftelse) samt selv eller med underentreprenører opfylder kravene til "teknisk og faglig formåen". 3.7 Tildelingskriterium Kriteriet for tildeling er pris. Tildeling vil ske til den kombination af alle tilbud afgivet ved Udbud2017 indenfor udbudsgruppe Løbende Vejdrift, der samlet giver den laveste pris.

14 Side 14 af 39 Det forhold, at en tilbudsgiver isoleret set har afgivet den laveste pris på én given delaftale er derfor ikke ensbetydende med, at tilbudsgiveren får tildelt den pågældende delaftale. Se afsnit 5 om tilbudsafgivelse og tilbudsevaluering. 3.8 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse, arbejdsmiljø mv. Tilbudsgiver kan indhente de for opgaven relevante oplysninger om nationale forpligtelser vedrørende ovenstående via følgende links: Skatter og afgifter Miljøbeskyttelse Beskyttelse på arbejdspladsen og arbejdsforhold i øvrigt Kørsel med udenlandsk registrerede køretøjer Spørgsmål til udbudsmaterialet 4.1 Procedure for spørgsmål/svar og rettelsesblade Såfremt noget i udbudsgrundlaget giver anledning til afklarende spørgsmål, kan den bydende fremsende sådanne spørgsmål til Vejdirektoratet senest 10 kalenderdage før tilbudsfristens udløb. Spørgsmål, der modtages efter ovennævnte tidspunkt, vil kun blive besvaret, såfremt det er muligt at besvare dem senest 6 kalenderdage inden tilbudsfristens udløb. Alle henvendelser skal ske skriftligt via til udbud2017@vd.dk. Vejdirektoratet vil foranledige spørgsmål og tilhørende besvarelse offentliggjort senest 6 kalenderdage før tilbudsfristens udløb. Det vil ikke af besvarelsen fremgå, hvem der har stillet de pågældende spørgsmål. Vejdirektoratet forbeholder sig ret til at offentliggøre rettelsesblade/supplerende meddelelser, der erstatter eller supplerer dele af udbudsmaterialet, på indtil 6 kalenderdage før tilbudsfristens udløb. Rettelsesblade/supplerende meddelelser offentliggøres på Vejdirektoratets eget initiativ eller som følge af afklarende spørgsmål rejst af de bydende. ens emnebeskrivelse bedes indeholde følgende tekst: Udbud2017 Løbende Vejdrift Spørgsmål vedr., og spørgsmålet bedes referere til det aktuelle udbudsdokument og afsnit. 4.2 Orienteringsmøde Der afholdes orienteringsmøde 10. maj 2017, kl på Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middefart På mødet vil Vejdirektoratet orientere om opgaven, og der vil

15 Side 15 af 39 være mulighed for at stille spørgsmål til udbudsmaterialet. Spørgsmål bedes så vidt muligt stillet ved inden mødet, og spørgsmål, som stilles på mødet, bedes efterfølgende fremsendt pr Besigtigelse af arbejdssteder Vejdirektoratet forudsætter, at de bydende inden tilbudsafgivelsen har gjort sig bekendt med forholdene på stedet for arbejdets udførelse samt med art og tilstand af evt. materiel, der skal overtages. Der vil i tilbudsfasen blive givet mulighed for at besigtigelse af de relevante bygværker indenfor følgende entreprisetyper: Klapbroer Storbrodrift 5. Tilbud Oplysning om besigtigelser vil blive givet på leverandørportalen. 5.1 Alternative tilbud Alternative tilbud modtages ikke Mulighed for ændring af serviceniveau Finanslovsbevilling til drift at statens vejnet er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt for kontraktperioden inkl. For entreprisetypen Vejdrift har Vejdirektoratet på grund af den aktuelle bevillingssituation forbeholdt sig mulighed for at ændre serviceniveau for enkelte af ydelserne på tilstandskrav i løbet af kontraktperioden. De forskellige serviceniveauer har separate poster i tilbudslisten, og disse er blevet vægtet i forhold til hinanden ud fra en vurdering af, hvor sandsynligt det på tilbudstidspunktet forekommer, at Vejdirektoratet i løbet af kontraktperioden vil anvende hvert niveau. 5.3 Forbehold Se nærmere herom i SAB-TEK og TAG. Opmærksomheden henledes på, at udbyder vil være forpligtet til at afvise tilbud, der indeholder forbehold overfor grundlæggende elementer i udbudsmaterialet, og at udbyder vil være berettiget til at afvise tilbud, der indeholder forbehold overfor ikke-grundlæggende elementer i udbudsmaterialet. Forbehold overfor ikke-grundlæggende elementer i udbudsmaterialet vil blive kapitaliseret, såfremt det er muligt, idet der benyttes en konservativ kapitalisering. Såfremt forbeholdene ikke kan kapitaliseres, vil tilbuddet blive afvist.

16 Side 16 af 39 Tilbudsgiverne opfordres derfor til at søge eventuelle uklarheder og usikkerheder i udbudsmaterialet afklaret ved at stille spørgsmål i tilbudsfasen, således at forbehold i videst muligt omfang undgås. Det skal bemærkes, at organisationernes standardforbehold kan indeholde forbehold vedr. prisreguleringer og betaling for vinterforanstaltninger, hvilke forhold er eksempler på grundlæggende udbudsbetingelser og krav. Et tilbud med et sådant forbehold vil blive afvist. 5.4 Tilbudsafgivelse Udbuddet omfatter alle de delaftaler som er angivet i Vejdirektoratets udbudsbekendtgørelse for "Løbende Vejdrift", og som er anført i afsnit 3.2. Løbende Vejdrift udbydes for en 4-årig periode under forbehold af de bevilgende myndigheders godkendelse. Tilbudsgiver kan give tilbud på alle delaftaler, hvortil tilbudsgiver opfylder krav om økonomisk og finansiel formåen hhv. teknisk og faglig formåen. Tilbudsgiver kan tilbyde rabat ved samlet overdragelse af flere delaftaler, jf. afsnit og tildelingen vil ske samlet for alle delaftaler til det samlet set laveste tilbud for alle delaftaler, jf. afsnit Enkeltstående og samlede tilbud Enkelttilbud på en eller flere af delaftalerne Tilbudsgiver kan afgive tilbud på en eller flere af delaftalerne, der er omfattet af Løbende Vejdrift, jf. afsnit 3.2. Dette sker ved at udfylde en tilbudsliste for hver af de pågældende delaftaler og overføre tilbudssummerne til tilbudssamlelisten, jf. afsnit 5.6. Tilbudsgiver kan afgive tilbud på flere delaftaler end tilbudsgiver ønsker at overtage, ved på tilbudssamlelisten at anføre en maksimal årlig kontraktsum der ønskes overtaget delaftaler for Samlet tilbud på flere delaftaler Tilbudsgiver kan supplere sine enkelttilbud ved at afgive samlet tilbud på en kombination af flere delaftaler, og herved give rabat for samlet overtagelse af flere delaftaler. Det er en forudsætning for afgivelse af samlet tilbud, at der samtidigt afgives enkeltstående tilbud på de delaftaler, der indgår i det samlede tilbud. Tilbudsgiver kan afgive samlet tilbud på flere forskellige kombinationer af delaftaler, også flere end tilbudsgiver ønsker at overtage, ved på tilbudssamlelisten at anføre en maksimal årlig kontraktsum, der ønskes overtaget delaftaler for. Tilbudsgiver kan afgive samlet tilbud på flere forskellige kombinationer af delaftaler, lige så mange som tilbudsgiver kan forestille sig. Tilbudsgiver vil aldrig kunne få overdraget flere delaftaler eller kombinationer af delaftaler end svarende til den beregnede maksimale kontraktsum pr. år før indregning af evt. rabatter for samlet overdragelse som tilbudsgiver har anført på tilbudssamlelisten.

17 Side 17 af 39 Et sådant samlet tilbud er ét tilbud med én pris. Prisen fremstår som summen af priserne på de af tilbuddet omfattede delaftaler, med fradrag af den tilbudte rabat. Rabatten vedrører ved tilbudsafgivelsen således ikke den enkelte delaftale, men det samlede tilbud, jf. afsnit 5.6. Afgives der både enkelttilbud og et eller flere samlede tilbud, beregnes rabatten for hvert samlet tilbud for sig, og enkelttilbuddene påvirkes ikke af rabat Begrænsninger i adgangen til at afgive samlet tilbud på flere delaftaler Der modtages ikke samlede tilbud med en rabat, der er større end 20 %. På tilbudssamlelisten må der således ikke anføres en rabatsats på over 20 %. Der kan ikke afgives et samlet tilbud, der overstiger tilbudsgivers økonomiske og finansielle samt tekniske og faglige formåen, jf. afsnit En tilbudsgiver kan for entreprisetyperne Vejdrift og Autoværn ikke få overdraget flere end 4 ud af de 5 delaftaler indenfor hver af de to entreprisetyper. 5.6 Tilbudslisten og tilbudssamlelisten Tilbudslister og tilbudssamlelister udleveres såvel som pdf-filer som på excel-regneark. Vejdirektoratet har indarbejdet regne- og filtreringsfunktioner i regnearkene, men påtager sig ikke ansvaret for disse funktioner. Evt. konstaterede fejl i Vejdirektoratets regne- og filtreringsfunktioner vil blive korrigeret inden tilbuddene vurderes. Tilbudsgiverne anbefales selv at tjekke funktionerne. Tilbudslisten er udformet som en tilbudsliste for hver enkelt delaftale. Tilbudsgiver skal udfylde tilbudslisten i sin helhed, for hver delaftale han ønsker at afgive tilbud på. Tilbudsgiver skal dog kun angive enhedspriser for underposter, hvor der er påført mængder og således ikke for underposter, hvor mængden er angivet til "-", "0" eller <blank>, da disse ikke indgår i tilbuds-bedømmelsen. Tilbudsgiver skal overføre sine tilbud til tilbudssamlelisten. Såfremt tilbudsgiver ønsker at give rabat ved samlet overdragelse af flere delaftaler, skal tilbudsgiver udfylde tilbudssamlelisten med et "JA" ud for de delaftaler, der indgår i et samlet tilbud (kombination) og en til tilbuddet hørende rabatprocent. Ved tildelingen vil et samlet tilbud som omfatter flere delaftaler blive behandlet som et enkelt tilbud med én pris. Rabatten fordeles således ikke forholdsvist på de enkelte delaftaler under tildelingen, jf. afsnit Ved kontraheringen bringes den tilbudte rabatprocent til anvendelse på hver enkelt delaftale, idet alle udbetalinger baseret på tilbudslistens priser fradrages den tilbudte rabatprocent.

18 Side 18 af 39 Såfremt tilbudsgiver afgiver tilbud på flere delaftaler end han ønsker at indgå kontrakt om (jf. afsnit 5.4 og TBSL), anfører tilbudsgiver på tilbudssamlelisten den maksimale årlige kontraktsum inden for hver entreprisetype og den maksimale årlige kontraktsum samlet for hele udbuddet, der ønskes indgået kontrakt om. Tilbudsgivers tilbudte rabatter indgår ikke i denne beregning, jf. afsnit En tilbudsgiver vil kunne få overdraget flere af de på tilbudssamlelisten anførte enkelttilbud (delaftaler) og samlede tilbud (kombinationer af delaftaler), såfremt de ligger inden for tilbudsgivers økonomiske og tekniske formåen samt indenfor den på tilbudssamlelisten anførte ønskede økonomiske begrænsning. Tilbudsgiver behøver således ikke anføre samlede tilbud, såfremt tilbudsgiver ikke ønsker at give rabat for samlet overdragelse. 5.7 Aflevering og åbning af tilbuddet Tilbud afleveres i lukket kuvert/pakke mærket Vejdirektoratet, Tilbud på Udbud 2017, Løbende Vejdrift. Farvet mærkat til påklæbning er vedlagt tilbudslisten. Kuverten/pakken påføres afsendernavn, adresse, adresse og telefonnummer. Se i øvrigt afsnit 6. Der modtages ikke elektronisk fremsendte tilbud. Tilbud skal afleveres i 1 fysisk eksemplar. Tilbud afleveres endvidere på elektronisk form (USB-stik eller andet), både som pdf med underskrift og som Excel. Såfremt der er modstrid mellem de to udgaver gælder den elektroniske Excel-udgave. Tilbud skal være modtaget hos Vejdirektoratet, receptionen Guldalderen Hedehusene senest på tidspunktet anført på Tilbud modtaget efter dette tidspunkt vil blive afvist. Tilbud åbnes i overværelse af max. 1 repræsentant fra hver af de tilbudsgivere, der måtte ønske at være til stede. Enkelttilbud og eventuelle forbehold vil blive oplæst ved åbning af tilbud. Det vil blive oplyst om tilbuddet omfatter samlede tilbud med rabatter. Samlede tilbud vil ikke blive læst op. En samlet oversigt over modtagne enkeltilbud og samlede tilbud vil blive offentliggjort på leverandørportalen snarest efter licitationen. 5.8 Fejl i tilbudslisten hhv. tilbudssamlelisten Ved forskel mellem tilbudssum anført på tilbudslisten og tilbudssum anført på tilbudssamlelisten vil det være tilbudssummen anført på tilbudssamlelisten, der er gældende.

19 Side 19 af 39 Såfremt en tilbudsgiver har anført enkelttilbud <0> eller <blank> i tilbudssamlelisten ud for en delaftale, men samtidigt ved et "JA" har angivet, at delaftalen indgår i et samlet tilbud, vil dette ikke gøre tilbuddet ugyldigt, idet det samlede tilbud vil blive accepteret, men uden at den pågældende delaftale (dvs. den hvor prisen mangler) indgår, og under opretholdelse af den tilbudte rabatprocent. 5.9 Vedståelse af tilbud 5.10 Vederlag Tilbudsgiver skal vedstå sit tilbud i 6 måneder fra tilbudsfristen. Vedståelsen ophører indenfor denne frist ikke ved meddelelse om tildeling, men først når kontrakten er indgået. Der udbetales ikke vederlag for deltagelse i udbuddet. 6. Gennemførelse af tildelingen 6.1 Anvendelse af tildelingsmodellen Tildelingen vil blive gennemført ved hjælp af en elektronisk regnemodel, som beregner hvilken kombination af de afgivne tilbud, der samlet giver den laveste pris for Vejdirektoratet. På Vejdirektoratets leverandørportal vil man under det enkelte udbud kunne læse nærmere om, samt se eksempler på tildelingsmetoden. Tildelingsberegningen sker efter følgende regler: Prisen på samtlige samlede tilbud beregnes. Den samlede pris for mulige kombinationer af tilbud beregnes. En mulig kombination af tilbud: o skal indeholde alle delaftaler o hver delaftale må kun indgå én gang o umulige kombinationer udgår o Kombinationer hvor en tilbudsgivers egnethedskrav eller ønskede begrænsning overstiges hvilket fx kan ske, når der indgår mere end et tilbud hhv. samlet tilbud fra samme entreprenør i kombinationen udgår. Den kombination der har den laveste pris findes. Såfremt to eller flere kombinationer har den samme laveste pris (målt i hele kroner), vælges den vindende kombination ved lodtrækning. Lodtrækningen gennemføres af Vejdirektoratets rådgiver Kammeradvokaten. 6.2 Delannullation (annullation af delaftaler) Vejdirektoratet forbeholder sig ret til at annullere hele det gennemførte udbud eller annullere tildelingen af en eller flere af de udbudte delaftaler, såfremt en sådan annullation er sagligt begrundet. Såfremt tildelingen af alene enkelte eller flere delaftaler annulleres, vil Vejdirektoratet gennemføre tildelingen blandt de ikke annullerede delaftaler, idet samlede tilbud som omfatter de annullerede delaftaler også udgår af tildelingen.

20 Side 20 af 39 Vejdirektoratet vil således, hvis det samlede budget overskrides kunne annullere udbuddet af en eller flere delaftaler for at overholde den økonomiske ramme. Hvis det af Vejdirektoratet selv eller efter kendelse fra Klagenævnet for Udbud konstateres, at udbuddet eller tildelingen af en eller flere delaftaler er behæftet med fejl, som indebærer, at der ikke kan foretages tildeling af delaftalerne, kan Vejdirektoratet foretage delvis annullation, således at de pågældende delaftaler udgår af Udbud2017 Udbudsgruppe Løbende Vejdrift, inden endelig tildeling finder sted. Såfremt Vejdirektoratet finder at en delvis annullation har væsentlig indflydelse på den samlede tildeling vil Vejdirektoratet kunne foretage en annullation af det samlede udbud. Hvis der konstateres fejl i tildelingen efter meddelelse af Vejdirektoratets tildelingsbeslutning men før kontrahering vil Vejdirektoratet kunne annullere tildelingen helt eller delvist, og ved delvis annullation genoptage tilbudsevalueringen og træffe en ny tildelingsbeslutning for samtlige delaftalers vedkommende. Såfremt en tilbudsgiver efter indgåelsen af rammeaftalen: Ikke at kunne stille sikkerhed Ikke afleverer de i stk. 7.3 anførte dokumenter indenfor de herfor fastsatte tidsfrister forbeholder Vejdirektoratet sig ret til at annullere tildelingsbeslutningen for de pågældende delaftaler og tildele disse til de tilbudsgivere der for hver delaftaler har afgivet den laveste tilbudspris og samtidigt opfylder egnethedskravene samlet for de delaftaler de herved har fået overdraget. I denne situation vil Vejdirektoratet ikke genoptage den samlede tildeling, dvs. identifikationen af de samlet set laveste tilbud. 7. Bestemmelser om aftaleindgåelse 7.1 Samlet overdragelse af flere delaftaler Såfremt tilbudsgiver får overdraget flere delaftaler, indgås der en separat rammeaftale for hver delaftale, og der udarbejdes en samarbejdsaftale der uden at fravige rammeaftalen overordnet fastlægger, hvorledes kontrakterne administreres.. Driftsentreprenøren vil, hvis han ønsker det: kunne administrere alle kontrakter med en fælles kontraktholder kunne administrere alle kontrakter inden for sammen hovedområde eller inden for samme geografiske område med en fælles entrepriseansvarlig kunne administrere hver enkelt delaftale med hver sin entrepriseleder, hvilket i givet fald angives i samarbejdsaftalen. Vedrørende betegnelserne "kontraktholder", "entrepriseansvarlig" og "entrepriseleder" henvises til SAB-SOS afsnit Detaljeret fastlæggelse af samarbejdet sker efter afholdelse af opstartsworkshoppen/workshopperne på de forskellige delaftaler.

21 7.2 Indgåelse af kontrakt Efter udløb af stand still-perioden indgås rammeaftale med tilbudsgiver. 7.3 Dokumentation efter kontrahering Side 21 af 39 Sikkerhedsstillelse Driftsentreprenøren skal senest 8 kalenderdage efter indgåelsen af rammeaftalen fremlægge følgende dokumentation sikkerhedsstillelse som anført i SB ad 6. Dokumentation 7 kalenderdage før opstartsworkshop Entreprenøren skal senest 7 kalenderdage inden afholdelse af opstartsworkshop fremlægge følgende dokumentation: organisationsplan, der opfylder kravene i SAB-SOS afsnit arbejdsplan, der opfylder kravene i SAB-SOS afsnit 3.1 dokumentation for at alle tekniske og faglige krav til driftsentreprenørens organisation, materiel og planlægning, som er anført i udbudsmaterialet (SB, SAB-SOS og SAB-TEK) vil blive opfyldt inden igangsættelsen af arbejdet under rammeaftalen. Der fremlægges dokumentation for forsikring iht. SB ad 8, stk. 3. Manglende fremlæggelse af et eller flere af ovennævnte dokumenter udgør væsentlig misligholdelse, der berettiger Vejdirektoratet til at hæve rammeaftalen. 7.4 Afholdelse af opstartsworkshop Mellem 3 og 6 uger efter indgåelse af kontrakt afholdes opstartsworkshop, som beskrevet i SAB-SOS. 8. Dokumentation der skal indgå i tilbuddet 8.1 Følgende dokumenter skal vedlægges tilbuddet. Såfremt enkelte oplysninger mangler, vil tilbuddet ikke nødvendigvis blive erklæret ukonditionsmæssigt, jf. udbudsloven, 159, stk. 1, nr. 5. Tilbudsliste og tilbudssamleliste. Tilbudsbrev o Om der til tilbuddet er knyttet forbehold o At tilbud er afgivet med de i tilbudssamlelisten oplyste priser på enkelttilbud, samlede tilbud med rabatter og begrænsninger o At tilbudsgivers underskrift på tilbudsbrevet tillige omfatter alle tilhørende tilbudslister og oplysningsskemaer Udfyldt fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Skabelon til udfyldelse er vedlagt udbudsmaterialet. Hvis flere i forening afgiver tilbud, skal der udfyldes et separat dokument for hver virksomhed. Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (fx underleverandører eller andre

22 Side 22 af 39 enheder i koncernen), skal der vedlægges separat dokument for hver af disse enheder. 8.2 Følgende dokumenter skal fremsendes på ordregivers anmodning. Dokumentation for oplysninger afgivet i ESPD, som tilbudsgiver kun skal fremsende, såfremt Vejdirektoratet beder herom, jf. afsnit 3.5: Dokumentation for virksomhedens egenkapital i henhold til seneste disponible regnskabsår (revisorpåtegnet eller kopi af årsregnskab). o Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal oplysningerne gives for hver enkelt virksomhed, idet summen af virksomhedernes egenkapital skal opfylde mindstekravet. Der skal gives fuldmagt til en person, der bemyndiges til at tegne sammenslutningen. Samtlige deltagende økonomiske aktører hæfter solidarisk for kontraktens opfyldelse. o Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (fx underleverandører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver råder over de nødvendige ressourcer hos disse enheder til at opfylde mindstekravet. Dette skal ske ved at fremlægge tilsagn fra disse enheder i form af en erklæring om solidarisk hæftelse. Dokumentation for tilbudsgivers nettoomsætning iht. seneste disponible regnskabsår (revisorpåtegnet eller kopi af årsregnskab) o Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal oplysningerne gives for hver enkelt virksomhed, idet summen af virksomhedernes nettoomsætning skal opfylde mindstekravet. Der skal gives fuldmagt til en person, der bemyndiges til at tegne sammenslutningen. Samtlige deltagende økonomiske aktører hæfter solidarisk for kontraktens opfyldelse. o Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (fx underleverandører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver råder over de nødvendige ressourcer hos disse enheder til at opfylde mindstekravet. Dette skal ske ved at fremlægge tilsagn fra disse enheder i form af en erklæring om solidarisk hæftelse Dokumentation for tilbudsgivers tekniske og faglige formåen. o Referenceliste med relevante arbejder, der er beskrevet nærmere for hver entreprisetype i Bilag 1. Arbejderne skal være udført indenfor den periode, der stilles krav om i Bilag 1. Referencelisten bør indeholde oplysninger om projektnavn, kontraktform, ordregiver, kontraktsum, udførelsestidspunkt samt beskrivelse af projektet. Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal der fremsendes referenceliste for hver virksomhed, idet virksomhedernes samlede referencer skal opfylde mindstekravet. Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (fx underleverandører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver råder over de nødvendige ressourcer hos disse enheder. o Bedes tilbudsgiver om at fremlægge dokumentation for sine oplysninger om uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer, skal denne fremlægges i form af CV er. CV erne skal vise medarbejdernes uddannelsesmæssige baggrund og fag-

23 Side 23 af 39 lige kvalifikationer belyst ved relevante erfaringer inden for de aktivitetsområder, kontrakten vedrører. o Ved opstartsworkshoppen efter kontraktindgåelse, skal der jf. SAB-SOS Bilag 5 fremlægges dokumentation for at den samlede organisation er på plads, herunder CV'er for alle de medarbejdere, der for hver delaftale dækker ovennævnte ansvarsområder. Serviceattest, max. 6 mdr. gammel.

24 Side 24 af 39 BILAG I DOKUMENTET

25 Side 25 af 39 Bilag 1 1. Overordnet Dette bilag 1 er supplerende bestemmelser til Bestemmelser om Udbud og Tilbud for udbudsgruppen Løbende Vejdrift I bilaget beskrives for hver delaftale omfanget af delaftalen samt mindstekrav til tilbudsgiverne. 2. Entreprisetypen Asfaltreparationer 2.1. Ad afsnit 2.1.: rnes omfang rne omfatter de i SAB-TEK og TBL anførte arbejdsopgaver. rne vil i hovedtræk følge grænserne som vist i afsnit 2.5, med de justeringer, der er angivet på delaftalernes kortbilag, mængdefortegnelser og tilbudsliste Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen Egenkapital Tilbudsgivers egenkapital iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver: AR-ND1 0,6 AR-ND2 0,6 AR-SD 1,1 AR-OD4 0,8 AR-OD5 1, Omsætning Tilbudsgivers nettoomsætning iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver: AR-ND1 4,2 AR-ND2 4,2 AR-SD 7,6 AR-OD4 5,6 AR-OD5 6,4

26 Side 26 af Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers tekniske og faglige formåen Referencer Tilbudsgiver skal ved angivelse af referencer dokumentere at have gennemført relevante entrepriseopgaver (se nedenfor, hvad der forstås ved relevante entrepriseopgaver ) til en årlig værdi (omsætning) på mindst følgende beløb i mindst et af de 5 seneste år. AR-ND1 4,2 AR-ND2 4,2 AR-SD 7,6 AR-OD4 5,6 AR-OD5 6,4 For hver reference anføres: navn på udførende firma (hovedentreprenør/underentreprenør/konsortiemedlem) navn på ordregiver/kunde arbejdets indhold i forhold til den krævede reference arbejdets værdi (f.eks. ved entreprisesum opdelt på indhold) sammenlagt og pr. år tidspunkt og sted for udførelsen (referencer behøver ikke at være fra Danmark) Referencerne skal ligge indenfor drift og vedligehold af trafikanlæg og omfatte følgende arbejdsopgaver (kaldet relevante entrepriseopgaver): Asfaltreparationer Hver enkelt reference behøver ikke at omfatte alle relevante entrepriseopgaver, men samlet skal referencerne dække alle de omtalte opgaver Uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer Tilbudsgiver skal dokumentere de uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer hos de medarbejdere, der hos entreprenøren er ansvarlige for udførelsen af tjenesteydelserne eller arbejdet. Der skal gives oplysning om medarbejdere (nøglepersoner) til: Entrepriseledelsen Fagligt ansvar for følgende aktivitetsområder: o Asfaltreparationer Mindstekrav til entrepriseledelse er: Mindst 5 års erfaring med entrepriseledelse, heraf mindst 1 års erfaring med følgende entreprisestørrelser (kontraktsummer):

27 Side 27 af 39 AR-ND1 4,2 AR-ND2 4,2 AR-SD 7,6 AR-OD4 5,6 AR-OD5 6,4 Mindstekrav til fagansvarlige er: Uddannet eller tillært inden for det relevante aktivitetsområde, jf. ovenfor. Mindst 3 års erfaring med arbejde inden for relevant aktivitetsområde (jf. ovenfor) som fagansvarlig. Samme person kan godt dække flere eller alle aktivitetsområder, ligesom det heller ikke er udelukket, at entrepriseledelsen samtidig har fagligt ansvar for et, flere eller alle aktivitetsområder. Oplysninger angives i ESPD pr. medarbejder ved navn, ansættelsesfirma, og hvorledes ovenstående krav opfyldes. Ved tilbudsafgivelsen er det tilstrækkeligt med én eller flere medarbejdere, der tilsammen dækker de anførte krav. Der skal altså ikke gives oplysning om fx én entrepriseleder for hver delaftale, der bydes på. Det er tilstrækkeligt med fx én entrepriseleder, uanset hvor mange delaftaler, der bydes på. Det samme gælder de fagansvarlige. 3. Entreprisetypen Autoværn 3.1. Ad afsnit 2.1.: rnes omfang rne omfatter de i SAB-teknik og TBL anførte arbejdsopgaver. rne vil i hovedtræk følge grænserne som vist i afsnit 2.5, med de justeringer, der er angivet på delaftalens kortbilag, mængdefortegnelser og tilbudsliste Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen Egenkapital Tilbudsgivers egenkapital iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver: AUTO-ND1 0,8 AUTO-ND2 0,3 AUTO-SD 1,1 AUTO-OD4 0,5 AUTO-OD5 0, Omsætning Tilbudsgivers nettoomsætning iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver:

28 Side 28 af 39 AUTO-ND1 5,1 AUTO-ND2 2,1 AUTO-SD 7,6 AUTO-OD4 3,3 AUTO-OD5 5, Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers tekniske og faglige formåen Referencer Tilbudsgiver skal ved angivelse af referencer dokumentere at have gennemført relevante entrepriseopgaver (se nedenfor, hvad der forstås ved relevante entrepriseopgaver ) til en årlig værdi (omsætning) på mindst følgende beløb i mindst et af de 5 seneste år. AUTO-ND1 5,1 AUTO-ND2 2,1 AUTO-SD 7,6 AUTO-OD4 3,3 AUTO-OD5 5,2 For hver reference anføres: navn på udførende firma (hovedentreprenør/underentreprenør/konsortiemedlem) navn på ordregiver/kunde arbejdets indhold i forhold til den krævede reference arbejdets værdi (f.eks. ved entreprisesum opdelt på indhold) sammenlagt og pr. år tidspunkt og sted for udførelsen (referencer behøver ikke at være fra Danmark) Referencerne skal ligge indenfor drift og vedligehold af trafikanlæg og omfatte følgende arbejdsopgaver (kaldet relevante entrepriseopgaver): Opsætning og vedligehold af autoværn Hver enkelt reference behøver ikke at omfatte alle relevante entrepriseopgaver, men samlet skal referencerne dække alle de omtalte opgaver Uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer Tilbudsgiver skal dokumentere de uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer hos de medarbejdere, der hos entreprenøren er ansvarlige for udførelsen af tjenesteydelserne eller arbejdet. Der skal gives oplysning om medarbejdere (nøglepersoner) til: Entrepriseledelse Fagligt ansvar for følgende aktivitetsområder: o Vedligehold af autoværn

29 Side 29 af 39 Mindstekrav til entrepriseledelse er: Mindst 5 års erfaring med entrepriseledelse heraf mindst 1 års erfaring med følgende entreprisestørrelser (kontraktsummer): AUTO-ND1 5,1 AUTO-ND2 2,1 AUTO-SD 7,6 AUTO-OD4 3,3 AUTO-OD5 5,2 Mindste krav til fagansvarlige er: Uddannet eller tillært inden for det relevante aktivitetsområde, jf. ovenfor. Mindst 3 års erfaring med arbejde inden for relevant aktivitetsområde (jf. ovenfor) som fagansvarlig. Samme person kan godt dække flere eller alle aktivitetsområder, ligesom det heller ikke er udelukket, at entrepriseledelsen samtidig har fagligt ansvar for et, flere eller alle aktivitetsområder. Oplysninger angives i ESPD pr. medarbejder ved navn, ansættelsesfirma, og hvorledes ovenstående krav opfyldes. Ved tilbudsafgivelsen er det tilstrækkeligt med én eller flere medarbejdere, der tilsammen dækker de anførte krav. Der skal altså ikke gives oplysning om fx én entrepriseleder for hver delaftale, der bydes på. Det er tilstrækkeligt med fx én entrepriseleder, uanset hvor mange delaftaler, der bydes på. Det samme gælder de fagansvarlige. 4. Entreprisetypen Broteknisk Vedligehold 4.1. Ad afsnit 2.1.: rnes omfang rne omfatter de i SAB-teknik og TBL anførte arbejdsopgaver. rne vil i hovedtræk følge grænserne som vist i afsnit 2.5, med de justeringer, der er angivet på delaftalens kortbilag, mængdefortegnelser og tilbudsliste Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen Egenkapital Tilbudsgivers egenkapital iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver: BTV-ND 0,4 BTV-SD 0,4 BTV-OD 0, Omsætning Tilbudsgivers nettoomsætning iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver:

30 Side 30 af 39 BTV-ND 2,9 BTV-SD 2,9 BTV-OD 4, Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers tekniske og faglige formåen Referencer Tilbudsgiver skal ved angivelse af referencer dokumentere at have gennemført relevante entrepriseopgaver (se nedenfor, hvad der forstås ved relevante entrepriseopgaver ) til en årlig værdi (omsætning) på mindst følgende beløb i mindst et af de 5 seneste år. BTV-ND 2,9 BTV-SD 2,9 BTV-OD 4,3 For hver reference anføres: navn på udførende firma (hovedentreprenør/underentreprenør/konsortiemedlem) navn på ordregiver/kunde arbejdets indhold i forhold til den krævede reference arbejdets værdi (f.eks. ved entreprisesum opdelt på indhold) sammenlagt og pr. år tidspunkt og sted for udførelsen (referencer behøver ikke at være fra Danmark) Referencerne skal ligge indenfor drift og vedligehold af bygværker og omfatte følgende arbejdsopgaver (kaldet relevante entrepriseopgaver): fugtisolering betonreparationer udlægning af broasfalt trafikafmærkning autoværn Hver enkelt reference behøver ikke at omfatte alle relevante entrepriseopgaver, men samlet skal referencerne dække alle de omtalte opgaver Uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer Tilbudsgiver skal dokumentere de uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer hos de medarbejdere, der hos entreprenøren er ansvarlige for udførelsen af tjenesteydelserne eller arbejdet.

31 Side 31 af 39 Der skal gives oplysning om medarbejdere (nøglepersoner) til: Entrepriseledelse Kolonneformand Fagligt ansvar for følgende aktivitetsområder: o Fugtisolering o Betonreparationer o Udlægning af broasfalt o Trafikafmærkning o Autoværn Mindstekrav til entrepriseleder er: Mindst 5 års erfaring med entrepriseledelse, heraf mindst 1 år med efterfølgende entreprisestørrelser (årlige kontraktsummer): BTV-ND 2,9 BTV-SD 2,9 BTV-OD 4,3 Mindstekrav til kolonneformand: Minimum 5 års erfaring med udførelse af arbejder indenfor relevante entrepriseopgaver Erfaring med arbejdsledelse Erfaring med administrativt arbejde Mindstekrav til fagansvarlige er: Uddannet eller tillært inden for det relevante aktivitetsområde, jf. ovenfor Mindst 3 års erfaring med arbejde inden for relevant aktivitetsområde (jf. ovenfor) som fagansvarlig. Samme person kan godt dække flere eller alle aktivitetsområder, ligesom det heller ikke er udelukket, at entrepriseledelsen samtidig har fagligt ansvar for et, flere eller alle aktivitetsområder. Oplysninger angives i ESPD pr. medarbejder ved navn, ansættelsesfirma, og hvorledes ovenstående krav opfyldes. Ved tilbudsafgivelsen er det tilstrækkeligt med én eller flere medarbejdere, der tilsammen dækker de anførte krav. Der skal altså ikke gives oplysning om fx én entrepriseleder for hver delaftale, der bydes på. Det er tilstrækkeligt med fx én entrepriseleder, uanset hvor mange delaftaler, der bydes på. Det samme gælder de fagansvarlige. 5. Entreprisetypen Genmarkering af kørebaneafmærkning 5.1. Ad afsnit 2.1.: rnes omfang rne omfatter de i SAB-teknik og TBL anførte arbejdsopgaver. rne vil i hovedtræk følge grænserne som vist i afsnit 2.5, med de justeringer, der er angivet på delaftalens kortbilag, mængdefortegnelser og tilbudsliste.

32 Side 32 af Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers økonomiske og finansielle formåen Egenkapital Tilbudsgivers egenkapital iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver: KA-ND1 0,3 KA-ND2 0,2 KA-SD 0,6 KA-OD4 0,2 KA-OD5 0, Omsætning Tilbudsgivers nettoomsætning iht. seneste disponible regnskabsår skal mindst have udgjort følgende beløb pr. delaftale, der overdrages tilbudsgiver: KA-ND1 2,1 KA-ND2 1,5 KA-SD 3,7 KA-OD4 2,3 KA-OD5 2, Ad afsnit : Krav til tilbudsgivers tekniske og faglige formåen Referencer Tilbudsgiver skal ved angivelse af referencer dokumentere at have gennemført relevante entrepriseopgaver (se nedenfor, hvad der forstås ved relevante entrepriseopgaver ) til en årlig værdi (omsætning) på mindst følgende beløb i mindst et af de 5 seneste år. KA-ND1 2,1 KA-ND2 1,5 KA-SD 3,7 KA-OD4 2,3 KA-OD5 2,3 For hver reference anføres: navn på udførende firma (hovedentreprenør/underentreprenør/konsortiemedlem) navn på ordregiver/kunde arbejdets indhold i forhold til den krævede reference arbejdets værdi (f.eks. ved entreprisesum opdelt på indhold) sammenlagt og pr. år tidspunkt og sted for udførelsen (referencer behøver ikke at være fra Danmark)

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 24. februar 2014 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

Aalborg Kommune. By- og Landskabsforvaltningen, Park og Natur. & Ældre- og Handicapforvaltningen. Udbud af. Drift af grønne områder i:

Aalborg Kommune. By- og Landskabsforvaltningen, Park og Natur. & Ældre- og Handicapforvaltningen. Udbud af. Drift af grønne områder i: Aalborg Kommune By- og Landskabsforvaltningen, Park og Natur & Ældre- og Handicapforvaltningen Udbud af Drift af grønne områder i: Planområde 2, Nørresundby & Planområde 6, Sydvestligt opland Bestemmelser

Læs mere

VIKING-samarbejde - genudbud

VIKING-samarbejde - genudbud Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af rammeaftale vedrørende konsulentassistance i forbindelse med VIKING-samarbejde - genudbud December 2017 Dokumentnr. 2 af 9 Indhold

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Multifunktionelt målekøretøj til tilstandsregistrering af vejoverflader. Februar 2018

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Multifunktionelt målekøretøj til tilstandsregistrering af vejoverflader. Februar 2018 Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Multifunktionelt målekøretøj til tilstandsregistrering af vejoverflader Februar 2018 Dokumentnr. 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016 Udbudsbetingelser H06027.R02 Brorådgivning H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen Maj 2016 Dokumentnr. 16/05980-5 2 af 6 H06027.R02 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 LVD-DRI

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 LVD-DRI Dato 24. april 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-9 Side 1/6 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 LVD-DRI Udbud 2017 Løbende

Læs mere

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4.

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

BUT-BYG-AV-OD-HN-117 AV-OD-HN-117. Vedligehold af almindelige bygværker. November 2014

BUT-BYG-AV-OD-HN-117 AV-OD-HN-117. Vedligehold af almindelige bygværker. November 2014 BUT-BYG-AV-OD-HN-117 AV-OD-HN-117 Vedligehold af almindelige bygværker November 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. november 2014 Line Faxøe E. Lauridsen lfel@vd.dk 2527 3464 BESTEMMELSER

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 ME-BY

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 ME-BY Dato 24. april 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-12 Side 1/5 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 ME-BY Udbud 2017 Mekaniske

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og

Læs mere

samlet Vedligeholdsudbud 2013 Belægninger (BEL)

samlet Vedligeholdsudbud 2013 Belægninger (BEL) Bestemmelser om udbud og tilbud samlet Vedligeholdsudbud 2013 Belægninger (BEL) september 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. august 2013 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD BELÆGNINGER (BEL-GEN)

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Servicering af glatføremålerstationer Maj 2016 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 2 1. Alment...

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 bestemmelser om udbud og tilbud samlet driftsudbud 2012 Belægninger april 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD BELÆGNINGER (BEL) Niels Juels Gade

Læs mere

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade.

Tilbuddet er afgivet i henhold til de i udbudsperioden udsendte rettelsesblade. TILBUDSBREV VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2013 Hermed afgives tilbud på Vintertjeneste på kørebaner 2013. Tilbuddet omfatter de på vintersamlelisterne anførte entrepriser til de i vintersamlelisterne oplyste:

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Rammeaftale vedrørende SAP konsulent bistand. Marts 2018

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Rammeaftale vedrørende SAP konsulent bistand. Marts 2018 Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Rammeaftale vedrørende SAP konsulent bistand Marts 2018 Dokumentnr. 18/01417-1 2 af 10 Rammeaftale om SAP konsulentbistand INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD

Læs mere

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Eva Tolstrup Ziegler etz@vd.dk ANNONCERING - HUSFOTOGRAF 1. ORIENTERING Nærværende annoncering gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Bestemmelser om udbud og tilbud samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD LØBENDE VEJDRIFT (LVD) Niels Juels

Læs mere

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014 BUT Udbud AD-AG.R04 Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft November 2014 2 af 6 Indhold AD-AG.R04 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2.

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering. 2 2. Retsgrundlag 2 3. Tilbudsfasen. 2 4. Tilbudsafgivelse.. 2 5. Egnethed 4 6. Tildeling. 5 2 1. Orientering Med disse bestemmelser udbydes kørebaneafmærkning i Svendborg

Læs mere

Udbudsbetingelser BUT Servicering af saltspredere og sneplove Maj 2017

Udbudsbetingelser BUT Servicering af saltspredere og sneplove Maj 2017 Udbudsbetingelser BUT Servicering af saltspredere og sneplove 2017 Maj 2017 Dokumentnr. 16/13796-1 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE BUT Servicering af saltspredere og sneplove BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. juli 2014 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2014 2. JULI 2014 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift. Marts 2017 RA-LVD-DRI-ND2

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift. Marts 2017 RA-LVD-DRI-ND2 Rammeaftale () Udbud 2017 Løbende Vejdrift - Vejdrift Marts 2017 -LVD- Side 2 af 6 MMEAFTALE 1 DELAFTALE Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: Delaftalen omfatter: Se SAB-TEK 2 PARTERNE 2.1 Aftalens

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 6 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. ORIENTERING 2 2. RETSGRUNDLAGET 3 3. TILBUDSFASEN 3 4. TILBUDSAFGIVELSE 3 5. EGNETHED 5 6.

Læs mere

SIDE 1 af 13 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

SIDE 1 af 13 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) 1 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 af 13 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmateriale... 4 3.3 Bedømmelsens faser... 4 3.4 Udvælgelse... 4 3.4.1 Dokumentation

Læs mere

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012

SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SAMLET DRIFTSUDBUD 2012 Mekaniske og elektriske installationer APRIL 2012 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD MEKANISKE OG ELEKTRISKE INSTALLATIONER Niels Juels Gade 13 1022

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Rev. 2014-01-03 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD BYGVÆRKER (BYG-GEN) Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV Teknik og Miljø Enghavevej 10 7400 Herning Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Teknik og Miljø Indholdsfortegnelse Fordelingsvej ved DNV Februar

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 5 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ORIENTERING... 2 2. RETSGRUNDLAGET... 2 3. TILBUDSFASEN... 2 4. TILBUDSAFGIVELSE... 3 5. EGNETHED...

Læs mere

Samlet Driftsudbud Geografisk opdelte orienteringsmøder vintertjeneste

Samlet Driftsudbud Geografisk opdelte orienteringsmøder vintertjeneste Samlet Driftsudbud 2012 Geografisk opdelte orienteringsmøder vintertjeneste Tidsplanen 3. april 2012: Bekendtgørelse af udbud 1. - 4. og 7. juni 2012: Formøder Vintertjeneste 3. juli 2012: Licitation Juli

Læs mere

Levering af vintermateriel

Levering af vintermateriel Levering af vintermateriel Saltspredere til kørebaner og stier Juli 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Orientering 3 3 Bestemmelser om udbud og tilbud 4 3.1 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse,

Læs mere

Samlet Driftsudbud Orienteringsmøde den 14. maj i Vejle

Samlet Driftsudbud Orienteringsmøde den 14. maj i Vejle Samlet Driftsudbud 2012 Orienteringsmøde den 14. maj i Vejle Dagsorden Tidsplanen 3. april 2012: Bekendtgørelse af udbud 14. maj 2012: Formøde 3. juli 2012: Licitation Juli - august 2012: September 2012:

Læs mere

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 M&E-drift - Ydre Signalanlæg. Maj 2017 RA-ME-YS-OD-TK

Rammeaftale (RA) Udbud 2017 M&E-drift - Ydre Signalanlæg. Maj 2017 RA-ME-YS-OD-TK Rammeaftale (RA) Udbud 2017 M&E-drift - Ydre Signalanlæg Maj 2017 RA-ME- UDBUD2017 Dato: 28. april 2017 RA Side 2 af 6 RAMMEAFTALE 1 DELAFTALE Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: Delaftalen omfatter:

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP KBP@vd.dk Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Løbende Vejdrift" Fagområde "Vejdrift" Rettelsesblad nr. DRI-2 Tidligere udsendte rettelsesblade:

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 TRAKTORENTREPRISER Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT Version 1.0 Maj 2018 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Bestemmelser om udbud og Tilbud samlet driftsudbud 2012 Vintertjeneste april 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD VINTERTJENESTE Niels Juels Gade

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLA-PA.R004. Jernbanebro over Vejle Fjord - hydraulisk modellering i forbindelse med VVM AUGUST 2014

UDBUDSBETINGELSER PLA-PA.R004. Jernbanebro over Vejle Fjord - hydraulisk modellering i forbindelse med VVM AUGUST 2014 UDBUDSBETINGELSER PLA-PA.R004 Jernbanebro over Vejle Fjord - hydraulisk modellering i forbindelse med VVM AUGUST 2014 2 af 9 Indhold PLA-PA.R004 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

ENTREPRISE: Ombygning, Kongevej - etape 2

ENTREPRISE: Ombygning, Kongevej - etape 2 Bestemmelser for udbud og tilbud (BUT) ENTREPRISE: Ombygning, Kongevej - etape 2 Jord- afvandings- og belægningsarbejder Ombygning af Kongevej, Tønder. Oktober 2016 Revision 0 Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ORIENTERING... 2 2. RETSGRUNDLAGET... 3 3. TILBUDSFASEN... 3 4. TILBUDSAFGIVELSE... 3 5. EGNETHED...

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database. November 2018 Bestemmelser om udbud og tilbud - Bistand til administration og udvikling af Dynamisk Database November 2018 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD ()... 3 1. Alment... 3 2. Orientering...

Læs mere

UDBUD 2012 Mindre Totalentrepriser Afregnet til fast pris

UDBUD 2012 Mindre Totalentrepriser Afregnet til fast pris DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. december 2011 BUT Mindre totalentrepriser 72443333 Afregnet til fast pris UDBUD 2012 Mindre Totalentrepriser Afregnet til fast pris BESTEMMELSER OM UDBUD OG

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 9 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Egnethed... 3 Konsortier/underentreprenører...

Læs mere

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser Januar 2018 Udbudsbetingelser PROJEKT i byområder Udbudsbetingelser Projekt nr. 230754 Dokument nr. Version 1 Udarbejdet af LKG Kontrolleret af JWN Godkendt af LKG UDBUDSBETINGELSER Rammeudbud af asfaltbelægninger

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 6 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. ORIENTERING 2 2. RETSGRUNDLAGET 3 3. TILBUDSFASEN 3 4. TILBUDSAFGIVELSE 3 5. EGNETHED 5 6.

Læs mere

+BUS Aalborg Udbud af rammeaftaler til Ressourcepersoner. BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 29. maj 2018

+BUS Aalborg Udbud af rammeaftaler til Ressourcepersoner. BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 29. maj 2018 +BUS Aalborg Udbud af rammeaftaler til Ressourcepersoner BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) Side 2 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Alment...3 2. Orientering...3 3. Prækvalifikation...3 4. Udbud...8 5.

Læs mere

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013

Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 bestemmelser om udbud og tilbud Vintertjeneste med specialmaskiner 2013 Februar 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. februar 2013 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) VINTERTJENESTE MED SPECIALMASKINER

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 LASTBILENTREPRISER Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT Version 1.0 Maj 2018 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP KBP@vd.dk

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP KBP@vd.dk DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP KBP@vd.dk Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Mekaniske og elektriske installationer" Fagområde "Fartvisere" Rettelsesblad nr. ME-FV-2 Tidligere

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) VD.R004 Rammeaftale om rekruttering Oktober 2016 Dokumentnr. 16/08545 2 af 11 Indhold VD.R004 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment...

Læs mere

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 28-01-2016 UDKAST TIL BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SIDE 2 af 7 1. ALMENT Bestemmelser

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Dato 8. december 2014 Sagsbehandler Katrine Søborg Høyer Mail kash@vd.dk Telefon +45 7244 3117 Dokument 14/09168-38 Side 1/7 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Udbudsbetingelser AD-AG.R13. Rammeaftale om støjberegningsydelser. December 2015

Udbudsbetingelser AD-AG.R13. Rammeaftale om støjberegningsydelser. December 2015 Udbudsbetingelser AD-AG.R13 Rammeaftale om støjberegningsydelser December 2015 2 af 10 Indhold AD-AG.R13 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering...

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Entreprisekontrakt samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 Vejdrift entreprise: LVD-DRI-ND-1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ENTREPRISEK0NTRAKT LØBENDE VEJDRIFT Vejdrift LVD-DRI-ND-1

Læs mere

samlet driftsudbud 2012

samlet driftsudbud 2012 Entreprisekontrakt samlet driftsudbud 2012 Løbende vejdrift april 2012 vedligehold AF AUTOVÆRN entreprise: LVD-AUTO-oD-4 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ENTREPRISEK0NTRAKT LØBENDE VEJDRIFT Vedligehold

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

KRAV TIL EGNETHED VED TILBUD PÅ EN ELLER FLERE ENTREPRISER

KRAV TIL EGNETHED VED TILBUD PÅ EN ELLER FLERE ENTREPRISER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON KRAV TIL EGNETHED VED TILBUD PÅ EN ELLER FLERE ENTREPRISER SAMMENLÆGNING AF EGNETHEDSKRAV Denne vejledning belyser ved eksempler hvorledes krav til tilbudsgivers

Læs mere

LEVERANCE AF FARTVISERE

LEVERANCE AF FARTVISERE UDBUDSBETINGELSER (BUT) LEVERANCE AF FARTVISERE JULI 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nsoborka NO_DOC_EXT: 2017-033620 SOFTWARE VERSION: 9.4.1 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: kash@vd.dk

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 11/16249 7244 3652 Hans-Carl Nielsen h UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING BESTEMMELSER

Læs mere

SAMLET VEDLIGEHOLD 2013

SAMLET VEDLIGEHOLD 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 28. februar 2014 IBMA/KBP SAMLET VEDLIGEHOLD 2013 KORT REDEGØRELSE FOR DE RELEVANTE GRUNDE FOR TILDELINGSBESLUTNING Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Retsgrundlaget... 3 Tilbudsfasen... 3 Randers Kommunes kontrolbud... 4 Tilbudsafgivelsen...

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af papir m.v.

EU-udbud - Indsamling af papir m.v. EU-udbud - Indsamling af papir m.v. Oktober 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 020 Udarbejdet : BHS Kontrolleret : BER Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vintertjeneste på kørebaner 2013

Vintertjeneste på kørebaner 2013 bestemmelser om udbud og tilbud Vintertjeneste på kørebaner 2013 Februar 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8.februar 2013 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) VINTERTJENESTE PÅ KØREBANER 2013

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af totalrådgivning VVM vejudbygning Ålbæk - Skagen. Juli 2019

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af totalrådgivning VVM vejudbygning Ålbæk - Skagen. Juli 2019 Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af totalrådgivning VVM vejudbygning Ålbæk - Skagen Juli 2019 2 af 11 BUT - VVM vejudbygning Ålbæk - Skagen - udbud af totalrådgivning INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER

Læs mere

LINDØ port of ODENSE Brinksikring

LINDØ port of ODENSE Brinksikring Munkebo d. 02.11.2017 Udbudsbrev LINDØ port of ODENSE Brinksikring 2017-2018 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1 GENERELT 3 1.1 Indledning 3 1.2 Udbudsform 3 1.3 Ordregiver og bygherre

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud Side 1 af 7 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side Orientering... 2 Bestemmelser om udbud og tilbud... 3 Udelukkelse... 3 Konsortier/ underentreprenører...

Læs mere

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker

AD-DV.R001 Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker Til de bydende Dato 3. oktober 2016 Sagsbehandler Jørn Andreas Kristensen Mail jkris@vd.dk Telefon 7244 2245 Dokument 16/10839-27 Side 1/7 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 04 AD-DV.R001 Rammeaftale

Læs mere

Danmark-Skanderborg: Eltavler 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-Skanderborg: Eltavler 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:154648-2016:text:da:html Danmark-Skanderborg: Eltavler 2016/S 088-154648 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2014/24/EU

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING ENTREPRISEKONTRAKT GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PJA ENTREPRISEK0NTRAKT GENMARKERING AF KØREBANEAFMÆRKNING 2014-2017

Læs mere

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. september 2011 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SEPTEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

KRAV TIL EGNETHED VED TILBUD PÅ FLERE ENTREPRISER

KRAV TIL EGNETHED VED TILBUD PÅ FLERE ENTREPRISER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. maj 2012 KBP KRAV TIL EGNETHED VED TILBUD PÅ FLERE ENTREPRISER SAMMENLÆGNING AF EGNETHEDSKRAV Denne vejledning belyser ved eksempler hvorledes krav til tilbudsgivers

Læs mere

Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner. Maj 2018

Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner. Maj 2018 Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner Maj 2018 Rammeaftale (RA) 1 Delaftale Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: XX-XX Opgaven omhandler glatførebekæmpelse og snerydning med

Læs mere