Referat SBH Repræsentantskabsmøde og konference 15. og 16. marts 2018 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, Vejle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat SBH Repræsentantskabsmøde og konference 15. og 16. marts 2018 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, Vejle"

Transkript

1 Referat SBH Repræsentantskabsmøde og konference 15. og 16. marts 2018 Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, Vejle Temaet for årets oplæg og drøftelser er: Borgerens ret til selvbestemmelse og etik i det sociale arbejde. I vores praktiske hverdag og når vi har besøg af Det Sociale Tilsyn, står vi overfor hensynet til menneskerettighederne og borgerens ret til selvbestemmelse på den ene side, og det at drive forsorgshjem og herberg med alle de regelsæt, vi er underlagt, på den anden side. Vi skal samtidig sikre, at vi løser vores socialfaglige opgave. Det giver dilemmaer og modsætninger, som vi gerne vil belyse og drøfte. Dag 1 Kl Repræsentantskabsmøde Vi starter i plenum og afvikler de punkter, som skal afvikles i fællesskab. Derefter går vi regionerne og drøfter dels kommende års aktiviteter og dels løser en strategisk opgave, som bestyrelsen stiller. De regioner, der skal foretage valg til bestyrelsen, gør det. Vi mødes igen i plenum, drøfter der kommende års aktiviteter og får besked om, hvem der er valgt til bestyrelsen fra de regioner, hvor der er valg. 1. Velkomst v/formanden Jakob May 2. Valg af dirigent og referent Erik Søndergaard, Saxenhøj, er valgt til dirigent. Joan Frislev, SBHs sekretariat, er valgt til referent. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 4. Vedtagelse af forretningsorden. Vedtaget. 5. Beretning v/formanden Hvilke aktionsområder i 2017 har SBH taget hånd om indtil nu, hvad er den fremtidige platform, og hvilken tilstedeværelsesret har SBH? Det synliggøres, hvad SBH gør for lederrepræsentanterne, og hvad SBH gør for bestyrelsen? Der lægges op til, at regionerne skal spidsformulere i én linje, hvad er SBH sat i verden for? Herefter diskuteres ud fra de input, der er kommet.

2 Hvad er det for en organisationsplatform, vi skal stå på? Efterfølgende arbejdes der med guidelines fra begge sider, og bestyrelsen styrer processen. Alle bidrager med input, og hvad der skal arbejdes med. De internt arrangerede arrangementer i 2017 blev opsummeret, samt hvad der planlægges for 2018: Januar 2018 er ASI-forsorg organiseret i SBH. Aarhus kommune skal lave en masterplan for hjemløshed, hvor ASI er efterspurgt. Sikker Adfærd kursus er i udbud. Kurset kan også bestilles som en hel kursuspakke, hvor rekvirenten selv står for logistik og faciliteter. Udviklingszone af elektroniske platforme, som trænger voldsomt til et mere professionelt udtryk. Jakob informerede om, at en fotograf er hyret til at tage baggrunds-/stemningsbilleder fra både dagsmøde og middagen. Medlemmer, der ikke ønsker sig fotograferet, er bedes gøre opmærksom på dette. Udførelse af generelt netværksarbejde, hvor vi prøver at gøre os gældende, hvor det et nødvendig. Debatter: Gadejuristen og Saxobank hjemløshed med kritiske øjne. SBH savner en nuancering og har været i dialog med P1 om dette. P1 er desværre ikke interesseret. Og meget mere fx mange små dialoger og beslutninger hen over året. Det opleves, at SBH eksternt begynder at fylde mere, og vi bliver stadig oftere kontaktet af forskellige parter, der er interesserede i SBHs mening i aktuelle sager. Beretningen er godkendt. Regnskab v/søren Romar Regnskabet er revideret af Beierholm og udsendt til repræsentanterne inden repræsentantskabsmødet. Overskuddet på kr er lidt misvisende, idet der har været rod i betalingsdelen ifm. arrangementer. Vi har øget vores egenkapital, og bestyrelsen har ønske om at kvalificere vores arbejde og måske investere noget af overskuddet i tiltag (evt. sekretærbistand), der kan generere mere service og/eller øget aktivitet, og som kan komme medlemmerne til gode. Regnskabet er godkendt. Punkt indsat efter udsendelse af program 6. Vedtægtsændringer. Vi havde overset, at vedtægterne skal udsendes inden repræsentantskabsmødet. Jakob beder om, at vedtægterne gennemgås alligevel, hvilket blev tiltrådt. Forslagene til vedtægtsændringer er godkendt og den opdaterede vedtægt findes på SBHs hjemmeside. Der er forslag om, at samarbejdsbindinger skrives ud af vedtægterne (fx SAND) 6, stk. 6. Revisor Beierholm er valgt for de næste to år.

3 7. Det kommende års aktiviteter Kendte mødeaktiviteter Folkemødet med pop-up arrangementer. Der sker meget, og mange organisationer er repræsenteret. Vi prøver at holde perspektivet, så vi kan få et konkret afkast at arbejde videre med. ASI-forsorg dialogen med VIVE om brug af data fortsætter. Kursusforretning er et hårdt marked, der er mange om buddet. Vi er heldigvis ikke bundet op af, at vi skal have et afkast. Eksternt Afkast af regionsdrøftelserne Boligmangel kan også være årsagen til hjemløshed. Metoder, hvad skal man arbejde efter, kontra hvad rør sig egentlig? De nationale retningslinjer er en løbende proces at arbejde videre med. Årsmøde 2018 tema: Samarbejde og samarbejdslogikker mellem sektorer. Hvorfor er det så besværligt? Og hvad der ellers viser sig i løbet af Regionsvalg Hovedstaden var på valg. Genvalgt leder: Søren Romar, Herberget Lindevang og Lærkehøj Genvalgt medarbejder: Peter Godvin, Herberget Lærkehøj. Nordjylland var på valg. Nyvalgt leder: Dennis Lindhardt, Forsorgshjemmet Svenstrupgård Nyvalgt medarbejder: Dennis Russi, Blå Kors Hjemmet Hobro. Midtjylland var på valg. Genvalgt leder: Jakob May, Forsorgshjemmet Østervang Nyvalgt medarbejder: Anders Nørgaard, Forsorgshjemmet Godrum Sjælland - ekstraordinært valg af lederrepræsentant for et år. Nyvalgt leder: Erik Søndergaard, Saxenhøj Medarbejder: Sus Rask, Saxenhøj Syddanmark var ikke på valg. Leder: Gitte Kromann Jakobsen, Forsorgscenter Sydfyn Medarbejder: Malene Lauersen, Kirkens Korshærs Herberg i Odense Bestyrelsen konstituerede sig selv med Jakob May som formand, Sus Rask som næstformand og Søren Romar som kasserer. Punkt på næste bestyrelsesmøde: Afskedsritual til afgående bestyrelsesmedlemmer? Kl Kl Frokost Møde for hhv. medarbejderrepræsentanterne og lederrepræsentanter Hvilke metoder bruger I på jeres forsorgshjem/herberg? Hvordan virker de, og hvorfor er det netop, dem I bruger? Er noget af det, som vil blive drøftet og delt, når vi mødes i medarbejdergruppen? Målet er vidensdeling, at inspirere og at blive inspireret af hinandens metoder på tværs af steder og fagligheder.

4 Drøftelse: Hvad er det, vi er sammen om i SBH? Regionerne bød ind med en række input til bestyrelsens videre arbejde, og hvor SBH skal lægge fokus fordelt efter hhv. de vigtigste punkter for det fremtidige arbejde og SBHs formål og eksistensberettigelse set fra et 110 perspektiv. Input er samlet i et skema på referatets sidste side. Punkterne er inddelt i overordnede aktionspunkter: Faglighed Politiske aktiviteter Uddannelse Tale de hjemløses sag (hvilken platform?) Organisatorisk udvikling af sekretariat. Kl Kl Kaffepause og indtjekning Oplæg og diskussion v/emil Kierbo, Institut for Menneskerettigheder Hvad betyder Borgerens ret til selvbestemmelse". Hvordan kan og skal det forstås? Der er plads til diskussion og drøftelse for at skabe mere klarhed og tydelighed. Retten til respekt for privatliv og familieliv grundlovens 72. Beskyttelse af de mange eller beskyttelse af den enkelte er en afvejning af samfundsnormer. Vi skal beskytte den enkelte overfor de mange. Konkrete eksempler på egne hus- eller ordensregler og situationer, hvor der er truffet mere eller mindre indgribende beslutninger overfor beboerne: Hvordan håndterer vi, at beboerne siger, at de er medlem af en boligforening, og vi ikke kan se, at de er det, samtidig med at selvbestemmelsesretten overholdes? Fratager retten til samvær med børnene. Magtanvendelse: Omsorg eller kontrol? Omsorg er også en positiv forpligtelse, som vi har ansvaret for. Ingen lejekontrakt men et regelsæt (bl.a. om hvor længe deres ting opbevares). Fx hvis en beboer forlader boformen uden at sige det, hvornår må vi så pakke det sammen? Krav til beboerne om, at de skal indtage deres medicin baseret på erfaringen, at det ikke går så godt, når de ikke tager den. Hvilket etisk perspektiv indtager vi til, hvornår vi synes, at der ud fra et sundhedshensyn skal ryddes op. Flere tilsyn og regelkollisioner. Vi er nødt til at afveje forskellige hensyn til hinanden. Argumenter skal være saglige, så vi kan forberede sagen så grundigt som muligt. Indskrivningspraksis Beboer giver samtykke til samarbejde med diverse instanser. Samtykke er typisk en afkrydsning af de mest gængse instanser. Samtykke skal være så konkret som mulig, men hovedtanken er, at beboerne skal vide og forstå, hvad der gives samtykke til. Et samtykke er beskyttelse af begge parter. Persondataforordningen Formålet skal formuleres så tydeligt, at der kan laves en afkrydsningserklæring.

5 Kl Middag og socialt samvær. Både under middagen og eftermiddagens diskussion blev der taget situationsbilleder. Billederne vil blive sendt til deltagerne. Deltagerne er opfordret til at meddele SBH, hvis man ikke ønsker, at SBH benytter ens billede. Dag 2 Kl incl. kaffepause Oplæg v/jakob Birkler, Formand, Det Etiske Råd Etik i socialt arbejde sat overfor retsetik. Omdrejningspunktet er en drøftelse af dilemmaer som hjælpepligt/ret, professionel integritet, værdighed og social retfærdighed, det gode liv, selvbestemmelse og fortrolighed. Om etik for og med udsatte, indsatte og ansatte. Etik fungerer bedst, når vi ikke har behov for at tale om det. Etik er, når noget nager (samvittighedsnag). Etik er ikke en nødvendighed men en omstændighed i vores arbejde med udsatte. Etik ser vi ikke, før vi er udfordret af den eller forhindret i det, vi skønner er godt, fordi loven siger noget andet. Etik er et greb i praksis, som det kan være meget svært at få fat omkring. Etik er vores handlingers værdimæssige hvilested de værdier vi altid handler ud fra. Hvad bør jeg gøre = det etiske dilemma. Etik er ikke logik, etik er ikke noget, der giver sig selv. Forskellen mellem et etisk problem og et etisk dilemma er, at problemer kan man løse, og dilemmaer skal håndteres. Et etisk dilemma er en vanskelig værdikonflikt, hvor der skal træffes ét valg blandt flere handlingsalternativer. Et valg, hvis udfald får konsekvenser for andre mennesker, og den værste etiske fejl, vi kan begå, er, at forcere os. Frem for alt handler det om, at vi ser os godt for. Etik handler om optik! Findes der nogen større menneskelig fejl end at vide, hvad der er godt for et andet menneske? Erfaring og refleksion er den afgørende etiske benzin. Det er de erfaringer, vi gør os, der gør, at vi ikke kommer i et etisk dilemma samt vores evne til tage ved lære og gøre det bedre næste gang. Håndtering af noget der er svært. Eksempler på vigtige etiske overvejelser og refleksioner: Nærhed og/eller distance? (fx taler vi om det nære sundhedsvæsen på afstand) Hurtigt og/eller langsomt? (en hurtig samtale, der går langsomt) Våge og/eller overvåge (at have blik for eller monitorere?) Fortrolighed og/eller tilgængelig (sikre fortrolig uden at tilgængeligheden bliver en krænkelse) Førstehjælp og/eller næstehjælp (Grundlæggende behov som vi andre tager forgivet vs. hvordan ser det egentlig ud for borgeren?) Tilgangspunkt og/eller udgangspunkt (Tilgangspunktet er, at borgerens behov dækkes/vigtigheden af at tage udgangspunkt i borgeren) Give liv og/eller dele liv (forlænge livet at dele for at give) Supplement og/eller erstatning (teknologi til selvhjulpenhed eller menneskelighed fx at kunne spise eller have nogen at spise med!). Kl Afrunding og afslutning Formanden takkede for tilslutningen og deltagernes store engagement.

6 SBHs Bestyrelse 2018 Fra venstre stående: Anders Nørgaard, Dennis Russi, Dennis Lindhardt, Formand Jakob May, Erik Søndergaard, Kasserer Søren Romar, Peter Godvin Fra venstre siddende: Malene Lauersen og Næstformand Sus Rask. Fraværende: Gitte Kromann Jakobsen.

7 HVAD ER DET, VI ER SAMMEN OM I SBH? Vigtige fokuspunkter for SBHs fremtidige arbejde? SBHs formål set fra en 110 vinkel? Faglighed Vidensdeling på forskellige niveauer Faglige aktiviteter og erfaringsudveksling Bredere samarbejde på tværs Styrkelse af fagligheden indenfor 110 Mere socialt netværk Kapitalisering og faglig udvikling Kvalitet på møder (årsmøde) og netværk skal være meningsgivende. Politiske aktiviteter Tydelig/synlig i pressen/vedholdenhed Holde øje på det politiske felt Politisk talerør ift. Ministeriet mv. Høringsorgan med en 100 % organisering dvs. at alle 110 skal være SBH medlem. At sidde med ved bordet, når der er politiske diskussioner Påvirke tilsyn, der påvirker os. Finansieringsreform vi slås med nogle andre om de samme penge. Uddannelse Uddannelsestilbud er yderligere udviklingstiltag Inddragelse af ekspertviden fra medlemmerne Udvikling af faglighed og metoder SBH skal være forud på tendenserne Tale de hjemløses sag (hvilken platform?) Mere fokus på funktionel hjemløshed/ensomhed Hvordan undgås genindskrivninger/pendant til Housing First? Botilbuddets talerør Specifikke ydelser for alle 110 samlet ét sted = ét sted at henvise til. Hvordan gebærder man sig i en samfund, der hele tiden ændrer sig? Vi skal være omstillingsparate. Organisatorisk udvikling af sekretariat Ansætte en PR medarbejder Arbejde for mere sekretariatslignende tilstande Organisationsudvikling Presseprofil/aktuelle artikler. Klogere omkring fagjura. Volume på branding og få indflydelse. Løser en landsdækkende opgave, og dette netværk er det eneste eksisterende. Fagligt fællesskab, hvor vi kan spare med hinanden. At kvalificere og nuancere den politiske debat for 110 tilbud. Et fagpolitisk talerør, når vi snakker opad i systemerne - SBH bliver en naturlig del i partshøringer. Erfaringsudveksling og kvalificerede beslutninger. Talerør for de hjemløse, fælles oplevelse af at vidensdele i bred forstand og mere kvalificerede drøftelser. Identitets- eller fællesskabsfølelse, en sammenhængskraft. Forholder sig til Socialtilsynet, kulturen og udfordrer konkrete problemstillinger. Arbejder for at boformerne har de bedst mulige betingelser for at kunne levere kerneopgaven. Markedsføring af SBH. At pege på kvalitativ forskning, og hvad der virker. Professionelt paraplynetværk med magt til at påvirke beslutninger; Fagligt, kompetenceudvikling, høringsorgan, kamporganisation, borgerrettighedsorganisation med udgangspunkt i, at: Vi kæmper for den hjemløse Vi kæmper ikke mod!

VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE MARTS 2018

VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE MARTS 2018 VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE 15.-16. MARTS 2018 Hilsen til forårssolen Melodi: Povl Dissing Tekst: Benny Andersen 1981 1 Det er forår. Alting klippes ned. Der beskæres i buskadser og budgetter.

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark

Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark 1 Sammenslutningens navn og hjemsted. Stk.1 Sammenslutningen navn er: Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark, herefter kaldet

Læs mere

VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE MARTS 2019

VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE MARTS 2019 VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE 14.-15. MARTS 2019 Hilsen til forårssolen Melodi: Povl Dissing Tekst: Benny Andersen 1981 1 Det er forår. Alting klippes ned. Der beskæres i buskadser og budgetter.

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde Tirsdag den 6. november 2018 kl St. Dannesbo, Odense

Referat fra Bestyrelsesmøde Tirsdag den 6. november 2018 kl St. Dannesbo, Odense Referat fra Bestyrelsesmøde Tirsdag den 6. november 2018 kl. 10.00 15.00 St. Dannesbo, Odense 29. november 2018 Mødedeltagere Afbud Referent Lederrepræsentanter: Jakob May, Region Midtjylland Søren Romar,

Læs mere

1. Opfølgning på referat. Referatet er godkendt.

1. Opfølgning på referat. Referatet er godkendt. Tranbjerg maj 2016 Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 27. april 2016 Deltagere: Jakob May, Penille Thea Mau, Søren Romar, Peter Godvin, Sus Rask, Kelly Berg, Lone Hermansen, Gitte Kromann Jacobsen og Malene

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde SBH

Referat bestyrelsesmøde SBH Aarhus 4. sept. 2015 Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 24. aug. 2015 Til stede: John Eriksen, Jakob May, Sus Rask, Søren Romar, Kelly Berg, Peter Godvin, Penille Thea Mau og Malene Laursen, Gitte Kromann

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde SBH

Referat bestyrelsesmøde SBH Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 13. jan. 2015 Til stede: John Eriksen, Jakob May, Gitte Jacobsen, Sus Rask, Søren Romar, Lone Hermansen, Kelly Berg og Peter Godvin Afbud: Dan Røn og Esben Andresen Referent:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 6. februar 2019 kl Forsorgscenter Sydfyn, Stenpladsen 5, 5700 Svendborg

Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 6. februar 2019 kl Forsorgscenter Sydfyn, Stenpladsen 5, 5700 Svendborg 5. marts 2019 Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 6. februar 2019 kl. 10.00-15.00 Forsorgscenter Sydfyn, Stenpladsen 5, 5700 Svendborg Mødedeltagere Afbud Referent Lederrepræsentanter Jakob May, Region

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde SBH

Referat bestyrelsesmøde SBH Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 19. nov. 2014 Til stede: John Eriksen, Jakob May, Gitte Jacobsen, Sus Rask, Søren Romar, Lone Hermansen, Kelly Berg og Peter Godvin Afbud: Esben Andresen, Dan Røn Referent:

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmødet Torsdag den 19. januar, kl i Kirkens Korshærs Herberg Benediksgade 23, Odense

Referat fra Bestyrelsesmødet Torsdag den 19. januar, kl i Kirkens Korshærs Herberg Benediksgade 23, Odense 30. januar 2017 Referat fra Bestyrelsesmødet Torsdag den 19. januar, kl. 09.30-15.00 i Kirkens Korshærs Herberg Benediksgade 23, Odense Mødedeltagere Referent Jakob May, Formand, Østervang Søren Romar,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde SBH

Referat bestyrelsesmøde SBH Referat bestyrelsesmøde SBH Dato: 17. nov. 2015 Til stede: John Eriksen, Jakob May, Sus Rask, Søren Romar, Kelly Berg, Peter Godvin, Penille Thea Mau og Malene Laursen, Gitte Kromann Jacobsen og Lone Hermansen.

Læs mere

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende Ry, 01.10.2013 Kære pårørende Siden 2007 har der eksisteret et pårørenderåd ved Bostederne i Skanderborg. Ved fusionen i 2012 blev flere bo enheder i kommunen samlet under Bostederne i Skanderborg og antallet

Læs mere

August Natur og Udvikling

August Natur og Udvikling Brugerinddragelse og indflydelse på voksenområdet August 2017 Natur og Udvikling Indledning Ifølge servicelovens 16 skal kommunalbestyrelsen sørge for at brugerne af tilbud efter serviceloven får mulighed

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

Tranbjerg, aug Referent: Birgit Friis. 1. Opfølgning på referat. Referatet er godkendt.

Tranbjerg, aug Referent: Birgit Friis. 1. Opfølgning på referat. Referatet er godkendt. Tranbjerg, aug. 2016 Dato: 22. august 2016 Deltagere: Jakob May, Penille Thea Mau, Søren Romar, Peter Godvin, John Eriksen, Sus Rask, Kelly Berg, Lone Hermansen, Gitte Kromann Jacobsen og Malene Schmidt

Læs mere

VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE 16. MARTS 2017

VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE 16. MARTS 2017 VELKOMMEN TIL REPRÆSENTANTSKABSMØDE 16. MARTS 2017 HILSEN TIL FORÅRSSOLEN Melodi: Povl Dissing Tekst: Benny Andersen 1981 1 Det er forår. Alting klippes ned. Der beskæres i buskadser og budgetter. Slut

Læs mere

Oplæg fra socialstyrelsen om nationale retningslinjer for psykiatriske botilbud og forsorgstilbud

Oplæg fra socialstyrelsen om nationale retningslinjer for psykiatriske botilbud og forsorgstilbud Oplæg fra socialstyrelsen om nationale retningslinjer for psykiatriske botilbud og forsorgstilbud Nærværende er private noter fra Sammenslutningen af Boformer for Hjemløses (SBH) repræsentantskabsmøde

Læs mere

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876

T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k. CVR nr. 31995876 Forretningsorden for bestyrelsen i T r a n s p a r e n c y I n t e r n a t i o n a l D a n m a r k CVR nr. 31995876 1 - GRUNDLAG Stk. 1 Denne forretningsorden opsummerer og supplerer bestemmelserne om

Læs mere

Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde

Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde Notat Sagsnr.: 2017/0003326 Dato: 1. marts 2017 Titel: Rammer for brugerindflydelse og inddragelse, det specialiserede voksenområde Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Specialkonsulent Indledning Ifølge

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på

Forretningsorden for bestyrelsen på Århus Friskole Bilag til Vedtægter for Århus Friskole 1. Indkaldelse af generalforsamling Formanden indkalder til generalforsamlinger i henhold til skolens vedtægter. 2. Afholdelse af generalforsamling

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Seminar for Forretningsudvalget

Seminar for Forretningsudvalget Seminar for Forretningsudvalget TID: Søndag den 24. juni kl. 12.00 til mandag den 25. juni kl. 12.00. MØDESTED: Odense by, First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense. Evt. afbud bedes meddelt til

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Punkt Dagordenspunkternes indhold i henhold til gældende vedtægter Bilag. 3. Regnskab 2013 Bilag 1

Punkt Dagordenspunkternes indhold i henhold til gældende vedtægter Bilag. 3. Regnskab 2013 Bilag 1 Dagsorden Generalforsamling 2014 Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL Fredag 7. november kl 9:00-11:00 Hotel Munkebjerg, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle Deltagelse i generalforsamlingen er gratis for

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Et retssikkerhedsmæssigt perspektiv - når der bliver anvendt magt til omsorg

Et retssikkerhedsmæssigt perspektiv - når der bliver anvendt magt til omsorg Et retssikkerhedsmæssigt perspektiv - når der bliver anvendt magt til omsorg DKDK Årsmøde 2016 Seminar D Del 1 - Oplæg Magtanvendelsens grænser og gråzoner Indhold i dette seminar Hvornår er det lovligt

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea

VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 VEDTÆGTER for Tænketanken Cevea 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Tænketanken Cevea. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Foreningens virke er af landsdækkende karakter. 2 Formål

Læs mere

De sygeplejeetiske retningslinjer

De sygeplejeetiske retningslinjer De sygeplejeetiske retningslinjer Landskursus 2015. Fagligt Selskab for Addiktiv Sygepleje. Laila Twisttmann Bay, udviklingssygeplejerske reumatologisk afdeling, OUH 1 1 Program Præsentation Leg på gulvet

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl. 19.00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved FOA Sydsjælland Ordinære Generalforsamling Den 28. november 2018 kl. 19.00 i FOA Sydsjælland,

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Konstituerende Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Konstituerende Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Konstituerende Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Sted: Helnan Marselis Hotel - Aarhus, Strandvejen 25, 8000 Aarhus C Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Bestyrelsen Peter

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen for Intern Kommunikation. Dens hjemsted er formandens adresse. 2: Formål : Foreningen, som er upolitisk,

Læs mere

INDBYDELSE til dialogmøde

INDBYDELSE til dialogmøde INDBYDELSE til dialogmøde I kantinen på Brendstrupgårdsvej 7 MANDAG DEN 24. OKTOBER 2016, KL. 18.30-20.00. Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og sandwich 2. Nyt fra organisationsbestyrelsen 3. Oplæg fra

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Liv&Død

Vedtægter for Landsforeningen Liv&Død Vedtægter for Landsforeningen Liv&Død 1 Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Liv&Død med binavnene Dansk Ligbrændingsforening og Dansk Kremationsforening. Foreningen er stiftet

Læs mere

Stk. 1. Generalforsamlingen er udvalgets højeste myndighed.

Stk. 1. Generalforsamlingen er udvalgets højeste myndighed. Vedtægter SAND Fyn 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Fyn Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet til at arbejde inden for rammerne af de vedtægter,

Læs mere

Program Velfærd. Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! / Centralværkstedet i Aarhus

Program Velfærd. Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! / Centralværkstedet i Aarhus Program Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! Centralværkstedet i Aarhus Årskonferencen handler om velfærd. Vi sætter fokus på hvordan de boligsociale indsatser bidrager til

Læs mere

Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk.

Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk. 10-03-2014 Generalforsamling SAND Nordvestsjælland Frivilligcenter Nordvestsjælland, Kassernevej 6, 4300 Holbæk. Tilstede: René Køhn formand Tlf. 60731569 sand-nvsj@live.dk Helle Kjeldgaard Due Tlf. 41440170

Læs mere

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig.

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 2. VÆRDIGRUNDLAG En forståelse af mennesket som en helhed af

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

K V A L I T E T S P O L I T I K

K V A L I T E T S P O L I T I K POLITIK K V A L I T E T S P O L I T I K Vi arbejder med kvalitet i pleje og omsorg på flere niveauer. - Beboer perspektiv - Personaleudvikling og undervisning Louise Mariehjemmet arbejder med mennesket

Læs mere

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere.

Velkommen til generalforsamlingen. Der vælges referent og dirigent. Generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Der vælges stemmetællere. Referat Generalforsamling, SAND Trekanten, 25.02.2016 Til stede: Betina, Malene, Poul, Per, Pernille, Jan, Lene, Jakob Til stede fra SANDs sekretariat: Sanna, Rene N. Velkommen til generalforsamlingen.

Læs mere

VEDTÆGTER for Det Selvejende Botilbud Østbækhjemmet 3. NAVN OG HJEMSTED 1. Det selvejende botilbuds navn er Østbækhjemmet 3, (herefter kaldt botilbud)

VEDTÆGTER for Det Selvejende Botilbud Østbækhjemmet 3. NAVN OG HJEMSTED 1. Det selvejende botilbuds navn er Østbækhjemmet 3, (herefter kaldt botilbud) Selvejende og Private institutioners Administrationsselskab Jernbane Allé 54 2720 Vanløse VEDTÆGTER for Det Selvejende Botilbud Østbækhjemmet 3 NAVN OG HJEMSTED 1. Det selvejende botilbuds navn er Østbækhjemmet

Læs mere

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned.

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned. VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR KREDS VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 29. august 2015 Program Mit/mine vigtigste emner Udslusning af familier - hvornår og hvordan? Emne fra familienetværk i Kolding Udslusning af familier

Læs mere

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i Vedtægter for SAND Hovedstaden Vedtægter for SAND Hovedstaden 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Hovedstaden Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS)

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) 1 Navn og formål Selskabets navn er Dansk Samfundsmedicinsk Selskab og indgår som fraktion i Dansk Selskab for Folkesundhed (DSFF). Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB 3 1. NAVNE OG HJEMSTED Den selvejende institutions navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er

Læs mere

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus REPRÆSENTANTSKAB ( 1 gang årligt i begyndelsen af oktober) (Vælger bestyrelse, vedtægtsændringer). Alle kirker og skoler, der aktivt har tilmeldt sig har én

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Guldborgsund Frivilligcenter. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Guldborgsund

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK.

VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. 1: Navn og hjemsted. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK, oprindeligt De Samvirkende Omsorgsklubber i Danmark, er en selvejende institution,

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Aktivitetscentrene Center for Velfærd & Omsorg Formål Årsmødet Indkaldelse Hvem har stemmeret? At være et kommunalt servicetilbud til alle pensionister og

Læs mere

Thyssen, Skovbo & Forsberg Advokater V E D T Æ G T E R

Thyssen, Skovbo & Forsberg Advokater V E D T Æ G T E R Thyssen, Skovbo & Forsberg Advokater V E D T Æ G T E R for Vejle Tennis Hal Mogens Thyssen (H) Ib Skovbo (H) aut. bobestyrer Vibeke Forsberg (H) Finn Dyhre Hansen (H) Mads Danielsen (L) Niels Johansen

Læs mere

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen & UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen Formålet med de to foreninger er at skabe klarhed mellem UU-ledernes politiske arbejde i Lederforsamlingen af de 47

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR. Stiftet 1997

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR. Stiftet 1997 1 Navn, hjemsted og formål 1.1. Den selvejende institutions navn er Orøkontor. VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ORØKONTOR Stiftet 1997 1.2. Orøkontors hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. 1.3. Den

Læs mere

Årsmøde 2017 KVALITETSMODELLENS

Årsmøde 2017 KVALITETSMODELLENS Årsmøde 2017 KVALITETSMODELLENS Velkommen til årsmøde Den 18. maj 2017 samles socialtilsynet i Danmark på Scandic Byholm Park i Horsens. Årsmødet er en tilbagevendende tradition, hvor vi bruger en dag

Læs mere

MinRådgivningspartner

MinRådgivningspartner MinRådgivningspartner Individuel videobaseret supervision af sagsbehandleres samtaler med unge Hvad er MinRådgivningspartner? Min rådgivningspartner er et nyt redskab til direkte, videobaseret supervision

Læs mere

2. Valg af stemmetællere Bestyrelsen peger på René Nielsen og Sofie Bay-Petersen fra SANDs sekretariat. De modtager hvervet.

2. Valg af stemmetællere Bestyrelsen peger på René Nielsen og Sofie Bay-Petersen fra SANDs sekretariat. De modtager hvervet. Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 27/2 2019 Antal stemmeberettigede: 25 Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt.

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt. Referat af generalforsamling mandag d. 9. marts 2015 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014 IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag 12. November 2014 kl. 18-19.30 1. Formalia a. Velkomst Formændene byder velkommen

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Det værdimæssige afsæt Dansk Flygtningehjælp er en privat humanitær organisation, som arbejder på baggrund af humanitære

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

Beretning ved generalforsamlingen i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår.

Beretning ved generalforsamlingen i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår. Beretning ved generalforsamlingen 20.03.14. i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår. Bestyrelsens sammensætning er på nuværende tidspunkt: Mustafa Göl. (formand) Irene Berri. (Kasserer) Ketty Bruun

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden marts 2010/jca Bestyrelsens forretningsorden 1. Hjemmel Iht. vedtægter 6 stk. 6a : Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden dog under hensyn til stk. 6b.6e. Henvisningerne i stk. 6b..6e er indarbejdet

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012

Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012 Vedtægter for Det danske Hedeselskab 2012 Det danske Hedeselskab Vedtægter 2 1. Navne og hjemsted Selskabets navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er en selvejende institution

Læs mere

Generalforsamling HF Egebæk, Februar 2017 Referat Referent: Bestyrelsesmedlem og sekretær Niels Høg

Generalforsamling HF Egebæk, Februar 2017 Referat Referent: Bestyrelsesmedlem og sekretær Niels Høg Generalforsamling HF Egebæk, Februar 2017 Referat Referent: Bestyrelsesmedlem og sekretær Niels Høg 1.Valg af dirigent: Ejner Christiansen, Have 3 blev valgt 1a. Forretningsorden for generalforsamlingen

Læs mere

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri November 2014 Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud Center for Handicap og Psykiatri INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag - Serviceloven 3 Handicappolitikkens

Læs mere

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8

VEDTÆGTER. for Mino Danmark 1 / 8 VEDTÆGTER for Mino Danmark 1 / 8 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORENINGENS FORMÅL OG AKTIVITETER:... 3 3 MEDLEMSKREDS OG KONTINGENT... 3 4 EKSKLUSION... 4 5 GENERALFORSAMLING... 4 6 EKSTRAORDINÆR

Læs mere

Årsmøde Torsdag den 14.april

Årsmøde Torsdag den 14.april . Distrikt 3 Årsmøde 2016. Torsdag den 14.april Formanden bød velkommen specielt til de nye lokalafdelings formænd, der er her for første gang i deres nye rolle. Ligeledes velkommen til underdirektør Dorthe

Læs mere

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål 1 Vedtægter for den selvejende institution Aabenraa Selvhjælp 1: Navn, hjemsted og virkeområde Stk. 1: Den selvejende institutions navn er Aabenraa Selvhjælp Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Indholdsfortegnelse. 1 Formål

FORRETNINGSORDEN. Indholdsfortegnelse. 1 Formål FORRETNINGSORDEN Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 Bestyrelsen 2.1 Bestyrelsens sammensætning 2.2 Krav til bestyrelsen 2.3 Bestyrelsens beslutningsdygtighed 2.4 Evaluering af bestyrelsen 2.5 Udtrædelse af

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Dagsorden 1. Tjek ind (Bordet rundt) / 50 min 2. Valg af ordstyrer (Ea) / 5

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

KaJ, Medie- og Journaliststuderendes vedtægter. Vedtaget af KaJ's generalforsamling d. 27. september 2014.

KaJ, Medie- og Journaliststuderendes vedtægter. Vedtaget af KaJ's generalforsamling d. 27. september 2014. Vedtægter KaJ KaJ, Medie- og Journaliststuderendes vedtægter. Vedtaget af KaJ's generalforsamling d. 27. september 2014. 1 Navn Foreningens navn er KaJ Medie- og Journaliststuderende. 2 Formål Specialgruppen

Læs mere