Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark."

Transkript

1 1. november 2018 Filmaftale Der er enighed mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om følgende: Filmaftalen sætter rammerne for den statslige støtte til danske spillefilm, kort- og dokumentarfilm, animationsfilm, digitale spil, digitalisering af filmarven mv. Filmaftaleperioden løber fra ligesom Medieaftalen, da de to aftaler har en indbyrdes sammenhæng. Aftaleperioden er ekstraordinær, og det er intentionen, at fremtidige filmaftaler bliver 4-årige. Aftalekredsen vil ikke udelukke, at der kan findes yderligere midler på finansloven eller eksterne midler til finansiering af dansk film, herunder til digitalisering og andre filmformål. En fleksibel og ubureaukratisk filmstøtte Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. Filmstøtten skal sikre et rigt og varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film og bryder nye veje. Der skal være film til de mange, de unge, børnene og de nysgerrige. Til dem der går i biografen, dem der bliver hjemme og dem der tager filmen med på farten. Formålet med støttetildelingen er at sikre: Udvikling af kunstnerisk og populær kulturel kvalitet. Økonomisk bæredygtige filmproduktioner 1. Filmens evne til at ramme sin målgruppe herunder ved valg af distributionskanaler og lancering. Der er følgende overordnede mål for filmstøtten: Danske filmproduktioner skal i gennemsnit over aftaleperioden have en markedsandel på minimum 29 % af antal solgte billetter i danske biografer. Hvert år skal mindst 10 danske film være set af et samlet publikum på over på tværs af relevante platforme eksempelvis biograf, video on 1 Ved en økonomisk bæredygtig film forstås, at der ved budgetlægningen og i finansieringsplanen sigtes mod, at filmen tjener sig selv hjem. I finansieringen indgår også filmstøtten. Dok. nr. 18/

2 Side 2 demand, tv, efter 36 måneder 2, eller mindst solgte billetter i gennemsnit for de 10 bedst sælgende film. Der skal hvert år være hhv danske spillefilm og danske dokumentarfilm repræsenteret på de førende internationale filmfestivaler 3. Den statslige støtte til Det Danske Filminstitut og filmfondene skal sikre, at det i aftaleperioden er muligt at opretholde en produktion af danske film, der svarer til niveauet i foregående aftaleperiode 4. Aftalekredsen følger årligt op på antallet af støttede film. Filmstøtten skal være fleksibel og filmens forskellige kvaliteter skal fremfor bestemte støttekvoter - være styrende for allokeringen af støtten. Der kan ydes støtte til alle typer af produktioner og formater. Lav- såvel som højbudgetfilm, produktioner til biografen og til andre distributionsformer. Der skal i forbindelse med støttetildelingen tilstræbes en større variation af produktionsbudgetter for dansk film. Det Danske Filminstitut skal understøtte innovation og nytænkning på lanceringsområdet bl.a. i forhold til udvikling af publikumsengagement. Lanceringsstøtte tildeles i sammenhæng med den øvrige produktionsstøtte efter dialog mellem producenten og Det Danske Filminstitut. Producenten er ansvarlig for udarbejdelse og implementeringen af en lanceringsplan. Det Danske Filminstitut skal tilbyde rådgivning om lancering. Støtten til dansk film ydes af Det Danske Filminstitut, regionale filmfonde eller som fælles finansiering mellem Det Danske Filminstitut og en filmfond Der kan bortset fra kort- og dokumentarfilm ikke ydes støtte efter filmloven 5 til indhold, der støttes af Public Service-Puljen. Der kan i særlige tilfælde undtages fra dette, hvis der er tale om en stor produktion eller en produktion rettet mod børn og unge, og indholdet samtidig produceres til flere formater herunder film. Der gives i sådanne tilfælde kun støtte efter filmloven til filmproduktionen. Der skal ske en koordinering af støttetildelinger mellem de to ordninger. Producenten bag den enkelte film skal i samarbejde med distributør/biograf sikre, at mindre sælgende filmtitler hurtigt kan blive tilgængelige for publikum på de digitale platforme. Såfremt dette ikke lykkes inden for aftaleperiodens første år, mødes aftalekredsen for at gøre status og drøfte situationen. 2 Målingen tager afsæt i film støttet i aftaleperioden og 36 måneder efter premieren, hvorfor første måling foretages i Det drejer sig om Cannes, Venedig, San Sebastian, Berlin, Sundance, Oscar, IDFA Amsterdam og Toronto. For dokumentarfilm tæller repræsentation på CPH:DOX ikke med. 4 Niveauet for aftaleperioden vil være spillefilm og dokumentarfilm. 5 For så vidt angår støtte efter filmloven gælder det for støttetildelinger fra både DFI og filmfondene.

3 Side 3 Generelle vilkår for den statslige støtte Danmark bygger på ordnede forhold på arbejdsmarkedet, og aftalekredsen forventer, at filmbranchen udøver sin virksomhed i respekt for dette. Alle statslige støttemidler er underlagt Det Danske Filminstituts vilkår for tilbagebetaling, brug af aftalelicens og rettigheder. Film fra og i hele landet Der skal produceres film i hele Danmark. De regionale filmfonde på Fyn og i Vestdanmark styrkes, og nye filmfonde uden for hovedstadsområdet 6 hilses velkomne. Kommuner fra hovedstadsområdet kan indgå i en regional filmfond under forudsætning af, at kommunerne uden for hovedstadsområdet bidrager med mindst 7,5 mio. af en samlet kommunal finansiering på minimum 10 mio. kr. årligt til filmfonden. De eksisterende filmfonde uden for hovedstadsområdet modtager tilskud under forudsætning af, at lokal medfinansiering som minimum opretholdes på det nuværende niveau. Filmfondene på Fyn og i Vestdanmark kan modtage yderligere tilskud, hvis den lokale medfinansiering øges. Nye filmfonde kan modtage tilskud under forudsætning af lokal medfinansiering på et niveau svarende til de eksisterende filmfonde. Nye tilskud til regionale filmfonde finansieres af tilskudsrammen til spille- og dokumentarfilm med op til 69 mio. kr. årligt. FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje støttes hver med 23,7 mio. kr. årligt til produktion af danske spillefilm, animationsfilm og kort- og dokumentarfilm, jf. tabel 1. Tabel 1 Beregning af fordelingen af midler til de Regionale Filmfonde Mio. kr. (2019-niveau) Finansiering 47,4 Midler til regionale filmfonde fra medieaftalen ,0 Midler fra DFI s tilskud til regional filmproduktion 7,0 Støttemidler til regionale filmfonde (tidl. amtslige midler) 5,4 Fordeling 47,4 FilmFyn 23,7 Den Vestdanske Filmpulje 23,7 Fondene kan yde støtte til film, der ikke støttes af Det Danske Filminstitut, og skal i forvaltningen af den statslige støtte følge filmaftalen. 6 Hovedstadsområdet forstås som Region Hovedstaden, undtaget Bornholm.

4 Side 4 Kendskabet til filmarven skal styrkes og gøres tilgængelig i hele landet. Cinematekets aktiviteter videreføres, og der skal sikres en større geografisk spredning af Cinematekets museale forpligtigelse herunder en fortsat udvidelse af samarbejdet med biografer i hele landet. Det Danske Filminstitut anvender årligt 0,3 mio. kr. til registrering af dansk filmmusik i samarbejde med Dansk Filmmusik-Arkiv. Udbygningen af Danmark på Film fortsættes på nuværende niveau. 7 Nye talenter nye veje For at udvikle dansk film er det nødvendigt at sikre tilgang af talenter, der kan finde nye veje i dansk film. Talentet skal opdages og motiveres i skolealderen og have mulighed for at udvikle sig frem til, at talentet kan stå på egne ben. Talentindsatsen retter sig mod tre målgrupper: Filmtalentet i skolealderen Børn og unge i hele landet skal have mulighed for at lære om film og filmproduktion. Der afsættes derfor 7,0 mio. kr. årligt til videreførelse af Station Nexts nuværende aktiviteter og til styrkelse af institutionens bistand til forskellige talentudviklingsprojekter i hele landet herunder ved at stille koncepter og læringsmaterialer til rådighed. Aktiviteterne under Film X fortsættes og udbredes til resten af landet. Det unge filmtalent Unge i hele landet skal have mulighed for at prøve kræfter med filmproduktion med hjælp af professionel vejledning og adgang til produktionsudstyr. Det Danske Filminstitut yder støtte til filmværksteder for unge filmtalenter gennem Filmtalent. Der stilles krav om, at der skal være kommunal medfinansiering fra en eller flere kommuner på minimum 1,2 mio. årligt for hvert filmværksted. Den samlede statslige ramme for tilskud til filmværkstederne fordeles af Filmtalent og er på 12 mio. kr. årligt. Kravet om kommunal medfinansiering træder i kraft fra Det professionelle filmtalent Talentordningen New Danish Screen for det professionelle filmtalent videreføres. Ordningen skal have et bredt fokus og give plads til udvikling inden for alle genrer, formater og platforme. Det Danske Filminstitut er ansvarlig for ordningen, men skal søge samarbejde med relevante parter, herunder DR og TV2. Det Danske Filminstitut skal anvende minimum 32 mio. kr. årligt på talentudvikling i aftaleperioden. 7 Der anvendes 17 mio. kr. i perioden til formålet.

5 Side 5 Støtte til digitale spil Spilordningen til støtte af digitale spil, hvor der ydes støtte til udvikling, produktion og formidling af danske digitale spil med et kulturelt indhold eller til leg og læring, videreføres. Det Danske Filminstitut skal som minimum anvende 10 mio. kr. årligt i perioden af tilskudsmidlerne til støtte af digitale spil. Børn og unge Børn og unges medieforbrug er i hastig forandring, men filmmediet er stadig af kulturel betydning for børn og unge. Det er derfor vigtigt, at dansk filmproduktion er relevant for børn og unge. Det Danske Filminstitut og filmfondene skal anvende mindst 25 pct. af filmstøtten til produktioner rettet mod børn og unge. Støtten skal tilpasses børn og unges aktuelle medievaner, og der kan derfor støttes flere typer filmformater, f.eks. filmserier i korte formater. Der skal sikres tilgængelighed på de platforme - eksempelvis Youtube - som børn og unge anvender. Det Danske Filminstitut skal fortsat udvikle undervisnings- og formidlingstilbud i tæt samarbejde med brugere og interessenter. Til Medierådet for Børn og Unges arbejde med mediekundskab anvendes 2 mio. kr. årligt. Dansk film som udstillingsvindue for Danmark Danske film, instruktører og skuespillere nyder stor opmærksomhed og anerkendelse i udlandet og fungerer som en effektiv branding af Danmark og dansk kultur. Der kan ydes støtte til 5-10 spillefilm i aftaleperioden rettet mod et internationalt publikum (dvs. ikke med dansk sprog) og støtte danske producenters deltagelse i internationale koproduktioner med en udenlandsk hovedproducent. Minor-ordningen videreføres således, at forholdet mellem danske investeringer i udenlandske film og udlandets investeringer i film med en dansk hovedproducent opretholdes til fordel for danske producenter. Det Danske Filminstitut kan give flerårig støtte til danske filmfestivaler og kan øge støtten til internationalt orienterede filmfestivaler på dansk grund i aftaleperioden. Piratkopiering af film Ulovlig download og streaming af film er en alvorlig udfordring i branchen, og piratkopiering er med til at begrænse mulighederne for at finansiere skabelsen af nye film. Der lægger derfor vægt på en effektiv håndhævelse af krænkelser af ophavsrettigheder på internettet.

6 Side 6 Kulturministeriet har afsat i alt 3 mio. kr. til at videreudvikle Share With Careplatformen, som har til formål at gøre internettet mere lovligt ved at flytte brugerne fra ulovlige til lovlige tjenester og ved at oplyse om de skadelige effekter af piratkopiering. Der lægges vægt på, at det fremtidige arbejde fortsætter med at være et samarbejde mellem Kulturministeriet og private aktører fra internettets værdikæde, herunder i forhold til tilvejebringelse af ekstern finansiering. Det er tilfredsstillende, at der i regi af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) er nedsat en specialiseret enhed for Intellectual Property Rights (IPR). Som led i den forstærkede indsats mødes politiet halvårligt med rettighedshaverne med henblik på at få input til og information om aktuelle udfordringer i relation til IPR-kriminalitet. Aftalekredsen forventer, at denne nye enhed vil have en mærkbar effekt. Justitsministeren og kulturministeren vil i aftaleperioden afholde et årligt møde med aftalekredsen og orientere om resultaterne af politiets og anklagemyndighedens indsats mod krænkelser af immaterielle rettigheder. Den økonomiske ramme for den filmpolitiske indsats Den økonomiske ramme for filmaftalen fremgår af tabel 2. Tabel 2 Økonomisk ramme for filmstøtten i mio. kr. (2019-niveau) Økonomisk ramme for filmaftale i alt 566,9 559,4 557,0 554,7 552, ,5 - Heraf tilskud til filmformål 290,7 290,7 290,7 290,7 290, ,5 - Heraf driftsmidler til DFI 118,8 111,4 109,1 106,9 104,8 551,0 - Heraf filmstøttemidler, jf. medieaftalen Heraf støttemidler til regionale filmfonde (tidligere amtslige tilskud uden for lov) 145,0 145,0 145,0 145,0 145,0 725,0 5,4 5,3 5,2 5,1 5,0 26,2 - Heraf midler til Station Next 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 35,0 Anm.: Afvigelser ved summeringer skyldes afrundinger. Området vil være omfattet af generelle tværgående effektiviseringsinitiativer, bevillingsreduktioner mv.

7 Side 7 Udmøntningen af den økonomiske ramme fremgår af tabel 3. Tabel 3 Udmøntning af filmstøtten i mio. kr. (2019-niveau) 1. Tilskudsmidler filmfonde administreret af de regionale ,4 47,4 47,4 47,4 47,4 237,0 - Heraf FilmFyn 23,7 23,7 23,7 23,7 23,7 118,5 - Heraf Den Vestdanske Filmpulje 23,7 23,7 23,7 23,7 23,7 118,5 2. Tilskudsmidler administreret af DFI 400,7 400,6 400,5 400,4 400,3 2002,5 - Tilskudsmidler til udvikling, produktion og formidling 349,4 345,0 344,9 344,9 344,8 1729,0 af spille-, dokumentar og kortfilm. - Tilskudsmidler talentudvikling (New Danish Screen) 32,0 32,0 32,0 32,0 32,0 160,0 - Tilskudsmidler til digitale spil 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 50,0 - Tilskudsmidler til Station Next 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 35,0 - Tilskudsmidler til digitalisering af filmarven 0,0 1) 4,3 4,3 4,2 4,2 17,0 - Tilskudsmidler til mediekundskab 2,0 2,0 2,0 2,0 2,0 10,0 - Tilskudsmidler til registrering af filmmusik 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 1,5 3. Driftsmidler til DFI 118,8 111,4 109,1 106,9 104,8 551,0 I alt 566,9 559,4 557,0 554,7 552,5 2790,5 Anm: Afvigelser skyldes afrundinger. 1) I 2019 er der afsat 5,0 mio. kr. til digitalsering af filmarven under DFIs driftsbevilling. Aftalekredsen noterer sig, at det i Medieaftalen er aftalt, at DR og TV2 fortsat skal engagere sig i dansk producerede kort-, dokumentar- og spillefilm i et omfang svarende til det nuværende i forhold til antallet af titler fordelt på kort-, dokumentar- og spillefilm. Det medfører yderligere midler til filmproduktion end dem, der fremgår af denne aftale. Analyse af Det Danske Filminstituts driftsmidler Kulturministeriet foretager i samarbejde med Det Danske Filminstitut en ekstern analyse af Det Danske Filminstituts drift for at afdække eventuelle effektiviseringog rationaliseringsmuligheder. Opfølgning Aftaleparterne er enige om at følge aftaler mellem DR, TV2 og filmproducenter i forhold til prissætningen på markedsvilkår, vilkår for rettigheder mv. og diskutere dette, hvis der opstår problemer. Midtvejs i aftaleperioden evalueres aftalen med henblik på at vurdere behovet for eventuelle justeringer i forhold til udviklingen på filmområdet. Inden udgangen af april 2023 skal Det Danske Filminstitut gennemføre en samlet opsamling af filmaftalens effekter i perioden samt de forventede effekter i 2023.

8 Side 8

FILM TIL ALLE Filmaftale

FILM TIL ALLE Filmaftale Den 9. oktober Regeringens udspil til filmaftale 2019-2023 FILM TIL ALLE Filmaftale 2019-2023 Der skal være et rigt varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film. Der

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Det Danske Filminstitut:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Det Danske Filminstitut: Rammeaftale Januar 2019 Det Danske Filminstitut 2019-2023 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Det Danske Filminstitut på den anden side fastlægger mål for Filminstituttets

Læs mere

Filmaftale 2015-2018

Filmaftale 2015-2018 6. november 2014 Filmaftale 2015-2018 Med den filmpolitiske aftale for 2015-2018 ønsker regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten,

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 Oktober 2010 Hovedoverskrifterne i regeringens udspil til filmaftalen er: 1. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø 2. Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer

Læs mere

Filmaftale

Filmaftale 27. oktober 2006 Filmaftale 2007-2010 Det er den danske filmbranche - lige fra manuskriptforfattere, instruktører og producenter over distributører og i sidste ende biograferne der har ansvaret for den

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 2014 27. oktober 2010 Med den filmpolitiske aftale for 2011-2014 ønsker regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti,

Læs mere

Spillefilm. Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale

Spillefilm. Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale Spillefilm Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale 29-22 Foto: Nicolai Møller Den skyldige Nordisk Film Producentforeningen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86 28

Læs mere

Dokumentar. Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale

Dokumentar. Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale 2019-2022 Foto: Framegrap Made in Copenhagen Den fortabte Kriger Made in Copenhagen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86

Læs mere

Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke,

Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke, Bilag 2 Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke, 2011-2014 Som led i udarbejdelse af Rammeaftale 2011-2014 mellem Kulturministeriet og Det Danske Filminstitut er det aftalt, at der

Læs mere

DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale

DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale Filmpolitisk oplæg 2014 Foto: Lars Skree - The Look of Silence DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale INDLEDNING Dansk dokumentarfilm er en massiv dansk og international succes både hvad angår den

Læs mere

MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL

MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL 2019-2022 INDHOLD 1. Indledning 3 2. Flere film til det brede publikum 4 Dansk markedsandel på 35 % i 2035 4 Film, der

Læs mere

DANSK FILM Et Fælles Ansvar

DANSK FILM Et Fælles Ansvar Kunstnerisk Succes, Stort Billetsalg og Økonomisk Krise Filmpolitisk oplæg 2014 Foto: Joe Alblas The Salvation DANSK FILM Et Fælles Ansvar Dansk Film Et Fælles Ansvar er Producentforeningens oplæg til

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Kulturudvalget 2013-14 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016 UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 016 Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film Indhold 1. Indledning.... Kønsfordelingen i det danske samfund..... Kønsfordelingen

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte

Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog.

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog. Notat Kommissorium for udvalg om den fremtidige finansiering af dansk, digital indholdsproduktion Problemstilling Den teknologiske udvikling og globaliseringen har stor indflydelse på medieudviklingen

Læs mere

KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018

KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018 KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018 KØN I DANSK FILM / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 Det Danske Filminstituts målsætning for en bedre kønsbalance i dansk film realiseres blandt andet gennem

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning af det samlede regnskab... 4 2. Beretning... 5 2.1 Præsentation af DFI...5

Læs mere

Spil. Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale

Spil. Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale 2019-2022 Wartile Play Wood Project Producentforeningen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86 28 80 info@pro-f.dk Hugo og Holger WIL

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GÆLDENDE PR. 1. JANUAR 2015

VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GÆLDENDE PR. 1. JANUAR 2015 Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 DFI.DK PUBLIKUM & FORMIDLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1.

Læs mere

Stemmeaftale om ændringer på scenekunstområdet

Stemmeaftale om ændringer på scenekunstområdet Stemmeaftale om ændringer på scenekunstområdet 20. marts 2019 Mere teater til flere investeringer i dansk scenekunst Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), er enige med

Læs mere

DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1.

DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DELTAGELSE I INTERNATIONALE FILMFESTIVALER SAMT ANDRE RELATEREDE AKTIVITETER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Notat. I det følgende redegøres for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. Der henvises herudover i det hele til de vedlagte høringssvar.

Notat. I det følgende redegøres for hovedsynspunkterne i de modtagne høringssvar. Der henvises herudover i det hele til de vedlagte høringssvar. Notat 24. november 2014 Kommenteret høringsnotat om udkast til bekendtgørelse om tilskud til produktion af dansk public service tv og bekendtgørelse om regnskab og revision af projekt- og aktivitetstilskud

Læs mere

Filmværkstedets støttevilkår 2017

Filmværkstedets støttevilkår 2017 Filmværkstedets støttevilkår 2017 6 måneders støtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen,

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen, Medieaftalen 2019-2023 Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference 2.-3. november 2018 i Kolding Frands Mortensen, fmorten@cc.au.dk Oversigt Processen april 2017-sommren 2018 Resultatet - økonomi og indhold

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM det danske filminstitut VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM klij GÆLDENDE PR 12. JUNI 2014 Ændringer af 12. april 2018 som følge af EU-kommissionens formelle godkendelse

Læs mere

FESTIVALVEJLEDNING. 1. DFI s FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION

FESTIVALVEJLEDNING. 1. DFI s FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION FESTIVALVEJLEDNING Det Danske Filminstitut (DFI) har udarbejdet denne vejledning til DFI s Vilkår for støtte til deltagelse i internationale filmfestivaler samt andre relaterede aktiviteter af 1. juli

Læs mere

DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016

DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016 DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte Vilkår for

Læs mere

EFFEKT- EVALUERING AF FILMAFTALEN

EFFEKT- EVALUERING AF FILMAFTALEN Wr EFFEKT- EVALUERING AF 2003-2006 DET DANSKE FILMINSTITUT/ 2006 Effektevaluering af filmaftalen 2003-2006 / Det Danske Filminstitut 2006 / SIDE 2 INDHOLD 3 4 9 11 13 14 16 17 19 INDLEDNING SPILLEFILM

Læs mere

November 2013 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion

November 2013 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion November 2013 Endelig rapport Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion Indholdsfortegnelse 1. Indledning og sammenfatning 3 1.1. Den danske model for filmproduktion 3 1.2. Opsamling og konklusion

Læs mere

NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER

NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER 3 NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER Fire balancer Med sit udspil til en ny medieaftale ønsker regeringen at sikre fire vigtige balancer. Medierne påvirker borgerne og borgerne påvirker medieudviklingen Frie

Læs mere

Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE

Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KFI erhvervsdrivende fond...2 1.1. Formål...2 1.2. Kontakt...2 2. Dagbladsnævnet...3 2.1. Formål...3 2.2. Kontakt...3 3. Det

Læs mere

Udflytning af Det Danske Filminstitut

Udflytning af Det Danske Filminstitut DATO / 22.08.2018 Ref.: RFB/CL/JBV Udflytning af Det Danske Filminstitut Dansk Folkeparti har i sit filmpolitiske oplæg til filmaftalen for 2019-2022 foreslået, at Filminstituttet flyttes fra København,

Læs mere

FESTIVALVEJLEDNING 1. DFI'S FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION

FESTIVALVEJLEDNING 1. DFI'S FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION FESTIVALVEJLEDNING Det Danske Filminstitut (DFI) har udarbejdet denne vejledning til DFI's "Vilkår for støtte til deltagelse i internationale filmfestivaler samt andre relaterede aktiviteter" af 1. juli

Læs mere

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 1 of 7 20. januar 2015 Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 2 of 7 1 Baggrund Foreningen af mindre og mellemstore biografer

Læs mere

Gode film kræver gode historier. - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film

Gode film kræver gode historier. - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film Gode film kræver gode historier - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film Gode film kræver gode historier Audiovisuelt indhold trækker i disse år et rekordpublikum. Publikum er dog

Læs mere

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG 1 EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN Medierne spiller en afgørende rolle for vores fællesskab

Læs mere

Danske film og tv-serier

Danske film og tv-serier Producentforeningen Danske film og tv-serier Medie- & Filmaftalen 2019 2022 Tidens stærkeste kulturaftryk Medie- & Filmaftalen 2019 2022 Foto: Martin Dam Kristensen Du forsvinder Zentropa Producentforeningen

Læs mere

Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm

Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm Den Vestdanske Filmpuljes vilkår for støtte til kort- og dokumentarfilm 1. FORMÅL 1.1 Den Vestdanske Filmpulje kan yde støtte til manuskriptudarbejdelse, udvikling og produktion af kort- og dokumentarfilm.

Læs mere

Flere folkelige film

Flere folkelige film Flere folkelige film Dansk Folkepartis udspil til en filmaftale 2015-2018. August 2014. Billeder leveret af DFI. Forside fra Klassefesten 2 Begravelsen, 2014, Mikkel Serup, Nordisk Film. Foto: Framegrab.

Læs mere

Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Beretning...1. 2. Målrapportering.. 5. 3. Regnskab...10. 4. Påtegning...

Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Beretning...1. 2. Målrapportering.. 5. 3. Regnskab...10. 4. Påtegning... Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beretning...1 1.1 Mission.1 1.2 Vision 1 1.3 Hovedopgaver.1 1.4 Overordnede resultater...2 1.4.1 Årets finansielle resultat.. 2 1.4.2

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Årsrapport 2016 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af DFI...4 2.2 Virksomhedens omfang...5 2.3 Årets resultater...5

Læs mere

DFI AKTIVITETER PÅ BØRNE- OG UNGDOMSOMRÅDET

DFI AKTIVITETER PÅ BØRNE- OG UNGDOMSOMRÅDET DATO / 06.05.2011 REF / ch DFI AKTIVITETER PÅ BØRNE- OG UNGDOMSOMRÅDET Orientering til høring om børnemedier i Folketinget onsdag den 18. maj 2011 Med den seneste Filmaftale, der gælder fra 2011-2014,

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2016

Filmværkstedets vilkår 2016 Filmværkstedets vilkår 2016 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder støtte til driften af Filmværkstedet / København (Filmværkstedet), som er en fond

Læs mere

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem:

Budgetforlig i Brøndby Kommune. - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: Budgetforlig 2020-2023 i Brøndby Kommune - Vi styrker velfærden! Budgetforlig indgået d. 22. oktober mellem: A. Socialdemokratiet O. Dansk Folkeparti V. Venstre F. Socialistisk Folkeparti Ø. Enhedslisten

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM GÆLDENDE PR 1. OKTOBER 2012 GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 FAX 3374 3697 2/6 1. FORMÅL Det Danske

Læs mere

DIALOG OG FLEKSIBILITET

DIALOG OG FLEKSIBILITET DIALOG OG FLEKSIBILITET BILAG KULTURMINISTERENS UDVALG OM FREMTIDENS FILMSTØTTE / SEPTEMBER 2010 P DET DANSKE FILMINSTITUT BILAGSOVERSIGT ANALYSE BILAG 1 AF FINANSIERINGS- OG INDTÆGTS- FORHOLDENE ANALYSE

Læs mere

FORMIDLING AF FILM FOR BØRN OG UNGE DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016

FORMIDLING AF FILM FOR BØRN OG UNGE DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016 DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL FORMIDLING AF FILM FOR BØRN OG UNGE Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Børn & Unge 1.1 Det Danske Filminstitut

Læs mere

ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005

ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005 Pe ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005 DET DANSKE FILMINSTITUT/ 2006 Økonomien i dansk film 1999-2005 / Det Danske Filminstitut 2006 / SIDE 2 INDHOLD 3 10 SAMMENFATNING SPILLEFILM MED DANSK

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film Forslag til Lov om ændring af lov om film (Kommunalt tilskud til biografvirksomhed) 1 I lov nr. 186 af 12. marts 1997 om film, som ændret ved 11, stk. 3, i lov nr. 423 af 10. juni 1997, 4 i lov nr. 1156

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om INITIATIVER I VÆKSTPLAN FOR LIFE SCIENCE af 18. april 2018 1 Initiativer i vækstplan

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 www.kanalhovedstaden.dk Ikkekommerciel lokal-tv skal kvalitetsudvikles og udgøre en større andel af det samlede danske mediebillede Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 Dansk folkeoplysning

Læs mere

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde

20. maj 2015 EM 2015/xx. Kapitel 1 Anvendelsesområde 20. maj 2015 EM 2015/xx Forslag til: Inatsisartutlov om kunstnerisk virksomhed Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Kunstnerisk virksomhed omfatter aktiviteter inden for følgende kunstområder: 1) Arkitektur.

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND BILAG 1 - BUSINESS CASE: HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND Proof-of-business-fonden skal, med mindre investeringer opbygge erfaringer og kompetencer i forhold

Læs mere

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og indikatorer, som illustrerer den ønskede udvikling. Disse

Læs mere

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner,

Budgetreguleringen udmøntes fortrinsvist ved reduktion af tilskud til ungdomsuddannelsesinstitutioner, Aftale mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om udmøntning af negativ budgetregulering

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om at styrke den rytmiske musik

Forslag til folketingsbeslutning om at styrke den rytmiske musik Beslutningsforslag nr. B 99 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. december 2009 af Mogens Jensen (S), Pernille Frahm (SF), Johs. Poulsen (RV) og Per Clausen (EL) Folketinget opfordrer regeringen til i indeværende

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FOR SPILLEFILM, DOKUMENTARFILM OG TV-SERIER Rev

ANSØGNINGSSKEMA FOR SPILLEFILM, DOKUMENTARFILM OG TV-SERIER Rev ANSØGNINGSPROCES FilmFyn har ikke faste ansøgningsdeadlines og behandler løbende ansøgninger. For at sikre hurtigst mulig sagsbehandling modtager FilmFyn dog ikke uopfordrede ansøgninger, hvor ansøger

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Effektanalyse af FilmFyn Februar 2018

Effektanalyse af FilmFyn Februar 2018 Effektanalyse af FilmFyn 2013-2017 Februar 2018 Indhold Indledning Effekten af FilmFyn 2013-2017 Scenarier for mereffekter af FilmFyn Metode og baggrund. Indledning Nærværende rapport opgør de realiserede

Læs mere

Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering

Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering - 1 Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering bodilogtommyvchristiansen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et lovforslag fra

Læs mere

Notat vedr. Hjørring Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje. Marts 2019

Notat vedr. Hjørring Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje. Marts 2019 Notat vedr. Hjørring Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje Marts 2019 Indhold Indledning Filmproduktioner i Hjørring Store regionaløkonomiske effekter i Vestdanmark Det regionale forbrug skaber

Læs mere

DET DANSKE FILMINSTITUT ÅRS RAP PORT 2018

DET DANSKE FILMINSTITUT ÅRS RAP PORT 2018 DET DANSKE FILMINSTITUT ÅRS RAP PORT 2018 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Filminstituttet...4 2.2 Ledelsesberetning...4 2.2.1 Årets faglige

Læs mere

OKT 2014 TEMA: Filmforlig

OKT 2014 TEMA: Filmforlig 65 OKT 2014 TEMA: Filmforlig 1 LEDER Bagom diskussionerne Kære læser I de seneste måneder har den indledende debat til filmforligsforhandlingerne bølget i medier, på diskussionstråde og ved branchehøringer.

Læs mere

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland Version 0.0 kulturkanten Kulturaftale Nordjylland 2013 2016 Indhold 3 Introduktion 5 Den store satsning 6 Nye Indsatser 7 Talentudvikling 8 Det overraskende møde 9 Alternative arenaer 11 Det etablerede

Læs mere

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Årsrapport 201 7 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af DFI...4 2.2 Årets resultater...5 2.2.1

Læs mere

LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM

LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM Gældende pr. 1. januar 2017 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte Vilkår for

Læs mere

DANSKE BIOGRAFER, KUNST- BIOGRAFER OG BIOGRAF- INITIATIVER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1.

DANSKE BIOGRAFER, KUNST- BIOGRAFER OG BIOGRAF- INITIATIVER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNST- BIOGRAFER OG BIOGRAF- INITIATIVER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte 2/13 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL KORT FIKTION, KONSULENTORDNINGEN

VILKÅR FOR STØTTE TIL KORT FIKTION, KONSULENTORDNINGEN ut VILKÅR FOR STØTTE TIL KORT FIKTION, KONSULENTORDNINGEN GÆLDENDE PR 1. OKTOBER 2012 MED ÆNDRING AF 1. JULI 2014 DET DANSKE FILMINSTITUT GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 FAX 3374 3697 VILKÅR

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2018 Færdiggørelsesstøtte

Filmværkstedets vilkår 2018 Færdiggørelsesstøtte Filmværkstedets vilkår 2018 Færdiggørelsesstøtte Version 28. november 2017 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/6 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 07. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Ved Kulturforliget Kulturen på skinner frem mod

Læs mere

Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo ,8 Akkumuleret

Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo ,8 Akkumuleret 1 Regnskab Indtægter 11,7 Udgifter 115,5 Nettoudgifter -103,8 Bevilling (netto) 104,9 Årets resultat 1,1 Videreførselsbeløb ultimo 2002 7,8 Akkumuleret resultat til videreførsel (ultimo 2003) 8,9 2 Regnskab

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a.

Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a. Vedtægter for foreningen Den Vestdanske Filmpulje m.b.a. U 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Den Vestdanske Filmpulje. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. U 2a. Formål Foreningen har et almennyttigt

Læs mere

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om: Mere

Læs mere

DANSKE INDHOLDSPRODUCENTER

DANSKE INDHOLDSPRODUCENTER DANSKE INDHOLDSPRODUCENTER FILM, TV OG COMPUTERSPIL I TAL 2010 Uden eksporttal 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 1.1 SAMMENFATNING 4 2. METODE 6 3. UDVIKLINGEN I ANTAL KERNEVIRKSOMHEDER 2008 2010 7

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser

Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser [Dem med blåt angår DR s public service-kontrakter, dem med rødt TV 2/Danmarks public service-kontrakt og -tilladelser,

Læs mere

8668/16 jb/js/hm 1 DG E - 1C

8668/16 jb/js/hm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. maj 2016 (OR. en) 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Tidl. dok. nr.:

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 Super16 optager en ny årgang #11 med semesterstart primo august 2019. Årgang #11 kommer til at bestå af 6 instruktører, 6 producere og 4 manuskriptforfattere. Super16 favner

Læs mere

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende:

a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til følgende: Aktstykke nr. 101 Folketinget 2017-18 Afgjort den 24. maj 2018 101 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 8. maj 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed om

Læs mere

Forslag til en regional filmfond i hovedstadsområdet

Forslag til en regional filmfond i hovedstadsområdet Forslag til en regional filmfond i hovedstadsområdet - Organisation, administration, forretningsmodel og finansiering København d. 28. juni 2011 Oplægget er skrevet af filmfondsarbejdsgruppen som består

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

LAVBUDGETFILM. > præsentation

LAVBUDGETFILM. > præsentation LAVBUDGETFILM > præsentation 17.02.15 FILMAFTALEN 2015-18 > støtte til 12-24 lavbudgetfilm > to budgetstørrelser: under 3 millioner og 6 millioner > ingen krav om biografvisning > både nye og etablerede

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Kommissorium og vedtægter for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF) Kommissorium

Kommissorium og vedtægter for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF) Kommissorium Kommissorium og vedtægter for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF) Kommissorium Baggrund HFF blev oprindelig oprettet i henhold til lov nr. 454 af 31. maj 2000 om væddemål i forbindelse med heste-

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

INDTÆGTSANALYSE AF DANSKE SPILLEFILM PREMIERE 2003/2007/2011

INDTÆGTSANALYSE AF DANSKE SPILLEFILM PREMIERE 2003/2007/2011 INDTÆGTSANALYSE AF DANSKE SPILLEFILM PREMIERE 2003/2007/2011 DET DANSKE FILMINSTITUT / FEBRUAR 2014 Indtægtsanalyse af danske spillefilm med premiere i hhv. 2003, 2007 og 2011 1. Hovedresultater fra analysen

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere