HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 2018 NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 2018 NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE"

Transkript

1 HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 2018 NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE

2 Handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Skolens navn: Nordjyllands Landbrugsskole Institutionsnummer: Dato: 31. januar 2018 Bestyrelsesformandens underskrift: Bøje Pedersen

3 Handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Handlingsplanen for Nordjyllands Landbrugsskole 2018, er udarbejdet med baggrund i data fra Datavarehuset, Virksomhedstilfredshedsundersøgelsen blandt elevernes læremestre og Elevtrivselsundersøgelsen blandt vores elever i Vores erfaring fra dagligdagen på skolen med undervisning, elever, trivsel og frafald indgår som en væsentlig del af handlingsplanen. Handlingsplanen er, for os som skole, et redskab til at evaluere på det år som er gået, og skal medvirke til at fremtidssikre skolen i forhold til at lave nye indsatsområder/igangsætte initiativer, som på sigt vil styrke erhvervsuddannelsen på Nordjyllands Landbrugsskole. Igen i år har handlingsplanen været med til at øge vores fokus på særlige områder, og i 2018 år er det rekruttering, udvikling og deltagelse i LIP-projektet (Ledelsesudvikling i praksis) som har vores fokus. Nordjyllands Landbrugsskole er en mindre erhvervsskole, og dette har mange fordele i forhold til at igangsætte nye initiativer. En af fordelene er, at der ikke nødvendigvis er langt fra idé til handling. Vi kan i fællesskab hurtigt få ændret kurs, sætte gang i nyt eller lave mindre ændringer. For at dette kan lykkes kræves at alle arbejder sammen og løfter udviklingsopgaver i flok. Derved lægges der meget engagement i opgaverne og alle tager ejerskab for projektet. Ulempen er, at det er en forholdsvis lille flok ansatte, som skal løfte opgaven, hvilket betyder, at vi ikke har en stor pædagogisk afdeling, kvalitetsgruppe eller markedsføringspersonale. Det er lærerne/administrationen, som skal løfte opgaven, sideløbende med deres almindelige virke. For mange nye tiltag har derfor stor risiko for at drukne i hverdagen. Derfor vælger vi under hvert mål at have få indsatser, og disse indsatser vil vi arbejde ihærdigt med igennem 2018.

4 Klare mål 1: Antal elever som efter grundskolen søger EUD som 1. prioritet Institution Antal ansøgninger Antal ansøgninger Antal ansøgninger Antal ansøgninger, resultatmål Nordjyllands Landbrugsskole Kommentarer til udviklingen i optag Det kan konstateres, at der har været et fald i tilgangen til uddannelsen, både fra 2015 til 2016, og igen fra 2016 til I forhold til vores målsætning om et øget optag, og de tiltag vi har gjort i forhold til dette, er resultatet ikke tilfredsstillende. I Handlingsplan 2017 havde vi en målsætning om 85 ansøgere til EUD som 1. prioritet. Denne målsætning har nok været for optimistisk, og vi kan konstatere at vi langt fra har opfyldt dette mål. I forhold til at finde en forklaring på denne negative udvikling, har vi haft mange overvejelser. Vores generelle konklusion er, at vi igennem en længere periode, har nedprioriteret markedsføring og generel synliggørelse af Nordjyllands Landbrugsskoles uddannelsestilbud. Vi havde tidligere et meget stort optag af elever, hvilket medførte, at skolen generelt konstant fyldt op. Dette kan medføre en vis afslappethed i forhold til det nødvendige i at gøre opmærksom på Nordjyllands Landbrugsskole som et oplagt uddannelsesvalg. Vi må erkende, at en større del af eleverne, skal rekrutteres udenfor det primære landbrugserhverv. Dette nødvendiggør markedsføring og synlighed omkring os. Hos vort oprindelige rekrutteringsgrundlag var vi kendte, og blev valgt via kendskab til os fra forældre og arbejdsgivere. Særlige rekrutteringsudfordringer for Nordjyllands Landbrugsskole Placering i forhold til byen Vi ønsker at tiltrække elever fra byen, men for denne elevgruppe kan det være mere naturligt at vælge en teknisk skole, hvor de får et GF1 sammen med mange andre de har kendskab til. Under dette grundforløb finder de muligvis ud af, at de hellere vil en anden EUD. Dette er en udfordring som flere landbrugsskoler har, og vores placering bevirker jo også at mange af vores elever vælger at bo på skolen. Via brobygningsforløb med overnatning, og derved præsentation af skolens som kostskole, forsøger vi at vise de evt. kommende elever, og de ved at bo her, kan opleve et stærkt fællesskab, med en masse aktiviteter, på trods af at skolen ikke er i umiddelbar nærhed af en storby.

5 Landmand et bevidst valg Er man lidt usikker på studievalg efter 9. eller 10. klasse, så er det mere sikkert for eleven at vælge et GF1 på en stor teknisk skole. Derved er der direkte adgang til GF2 på en lang række uddannelser, og man kan blive ved med at være i de rammer som grundforløbet et startet ud med. Vælges derimod en landbrugsskole, så er eleven forholdsvis afklaret omkring studieretning. GF1 på Nordjyllands Landbrugsskole er også et afklarende forløb i forhold til andre uddannelser, og giver adgang til alle GF2, men som skole udbyder vi kun retning Landmand, og vælges anden EUD-retning, så skal eleven flytte skole. Dette bevirker, at de elever vi optager, er meget afklarede i forhold til studievalg, og dermed kan have en lav frafaldsprocent, modsat bevirker det at vi har sværere ved at få fat på den del af en ungdomsårgang som er mere uafklarede i deres valg. Relation til erhvervet En mindre andel af de unge mennesker har tætte relationer til erhvervet, og tanken om at uddannelsen til landmand kunne være et oplagt valg, kommer ikke så naturligt længere. Har man en morfar, en onkel eller andet som er landmand, og oplever man deres arbejdsliv som indholdsrigt og spændende, så kan tilvalg af landmandsuddannelsen være lettere forekommende. Retorikken omkring landbruget kan til tider være meget negativ, og hvis man som ungt menneske gentagne gange hører om kriser, manglende indtjening og konkurser, så kan det medføre at tvivlere vælger en anden vej. Vores opgave, er derfor at medvirke til den positive historie om vores erhverv og vise hvor alsidige jobmuligheder der findes. Yderligere skal vi medvirke til at opfordre diverse landbrugsorganisationer til at medvirke til Den gode fortælling om livet som landmand. Forventninger til optag 2018 Vores målsætning i forhold til ansøgere i 2018 er at vi ønsker en positiv udvikling, og derfor er vores mål et optag af 70 elever som søger os som 1. prioritet. Vores målsætning er både ambitiøs i forhold til en fremgang, men også realistisk i forhold til den markedsføringsindsats vi har haft igennem Begrundelsen for dette er: Sommercamp 17 Indsats 2017 med afholdelse af Sommercamp blev en stor succes med mange deltagere, vores forventning er at de gode oplevelser hos deltagerne kan øge optaget. Dette kan både være en direkte effekt af deltagere på campen, eller de gode erfaringer de har fået med vores uddannelsesinstitution, og som de gerne fortæller videre. Deltagerne på campen var mellem 13 og 15 år, så den fulde effekt vil ses igennem de kommende 3 år.

6 Markedsføring I Handlingsplan 2016 og 2017 var etablering af et markedsføringsteam et indsatsområde. Dette er blevet iværksat, og igennem 2017 har vi haft større fokus på markedsføring af vores skole og vores uddannelsestilbud. Vi har været meget synlige på de sociale medier, haft rigtig god kontakt på uddannelsesmesser og været i god kontakt med mange unge mennesker i forbindelse med Skills. Styrkelse af brobygning I handlingsplan var oprettelse af et Team Brobygning et indsatsområde. Dette er etableret, og dette team har udarbejdet nyt materiale og sammensat nye spændende forløb. Denne indsats har mange folkeskoleelever nydt godt af i løbet af 2016 og 2017 (i brobygning og introduktionsforløb), og vores håb/forventning er at dette også vil afspejle sig i tilgangen til uddannelsen. Indsatser i for at øge optaget Udvikling af Sommercamp koncept Vi ønsker at videreudvikle konceptet Sommercamp og forsøger yderligere at tilbyde interesserede i f.eks. efterårsferien at deltage i Temacamps og lignende. Vores mål er fortsat at skabe opmærksomhed omkring vores uddannelse, den lave frafaldsprocent og høje elevtrivsel. Tilbud til skoletrætte unge Igennem 2017 har vi afprøvet en model med undervisning af skoletrætte unge. Helt konkret var der tale om 7 elever, som umiddelbart var så skoletrætte, at de havde svært ved at klare en almindelig skoleuge, og derfor havde meget fravær, ikke deltog aktivt i undervisningen, og umiddelbart var i stor risiko for ikke at gennemføre folkeskolens afgangsprøve. Vores forsøgsordning gik ud på, at de var hos os 2 dage om ugen i 7 uger. Her modtog de undervisning i dansk, engelsk og matematik + havde praktiske øvelser hver eftermiddag. De overnattede på skolen, og var en del af det almindelige kostskoleliv. Oplevelsen var yderst positiv for os som skole og for de elever som deltog. Efterfølgende har vi både fra elever, folkeskole og forældre fået meget positive tilbagemeldinger. Vores indsats i vil være at udvikle dette tilbud, således det kan være en mulighed for flere forskellige skoler. Tilbuddet skal være med til at motivere de unge til at færdiggøre deres folkeskole, og arbejde for at eleverne som minimum opnår karakteren 02 i dansk og matematik, således de kan starte på den erhvervsuddannelse de ønsker sig.

7 Kontakt til uafklarede gymnasieelever Vi har meget få elever på det forløb som kaldes 1S. Det er et afkortet forløb, for elever med en gymnasial baggrund, men som ikke ønsker en videregående uddannelse. Umiddelbart vil det være dobbeltuddannelse at lade elever med f.eks. stx, tage en EUD-uddannelse. Flere unge ender desværre med at træffe et forkert uddannelsesvalg, og disse elever vil vi meget gerne tilbyde en spændende uddannelse til landmand. Vores indsats vil gå på at tage kontakt til nordjyske gymnasier, og lade deres studievejledere få et større kendskab til uddannelsen til landmand. Dermed har de mulighed for at vejlede de uafklarede elever på et oplyst grundlag. Internationalisering Vi har i forvejen gode muligheder for at hjælpe eleverne med at komme i praktik i udlandet, som en del af deres praktikuddannelse. I 2018 fortsætter vi vores udviklingsarbejde rettet mod især GF1- EUX, hvor eleverne på skoleforløbet arbejder på et rejs ud forløb, hvor der blandt andet forventes virksomhedsforlagt undervisning på en landbrugsskole i Norge. Yderligere arbejdes der på GF1 med Fagligt engelsk og med forståelse af forskellige kulturer. Målet er at tiltrække elever, som har lyst til at komme til udlandet som en del af deres uddannelse samt at styrke de internationale perspektiver i landbrugsuddannelsen, og det særlige fokus i projektet er, at de helt unge elever, der kommer lige fra folkeskolen, under trygge rammer kan opleve det internationale perspektiv og snuse til ophold i udlandet via undervisningsforløb dér. Vores hensigt er yderligere at styrke samarbejdet med f.eks. Irland, i forholdt til at sende elever på kortere udlandsophold. I forhold til at tiltrække uafklarede studenter, kan arbejdet med internationalisering, og mulighed for spændende arbejdsophold i udlandet også være med til at øge rekrutteringen. JMF Vi udbyder fra 2018 uddannelsen til Jordbrugsmaskinfører. Udbuddet sker sammen med Erhvervsskolerne i Aars. Med denne uddannelse er vores målsætning at nå ind til en gruppe af elever, som umiddelbart ikke har planer om en landmandsuddannelse, men som stadig har lyst til at arbejde indenfor landbruget, dog primært på planteavlsbrug eller maskinstationer. Landmanden som Naturforvalter Ligeledes håber vi på at vi får godkendelse til et nyt speciale, som kan sidestilles med Landmand, planter og Landmand, husdyr. Vi mener der er behov for en ny driftsgren, nemlig landmanden som naturforvalter. Vi erkender, at det indtil videre er en niche indenfor dansk landbrug, men vores holdning er, at interessen i forhold til dette område er stigende, og at der er et reelt behov for faglige kompetencer indenfor denne produktionsgren. -

8 Klare mål 2: Frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb (Status 3 måneder efter gennemført grundforløb, for elever der er fulgt siden uddannelsesstart det pågældende år) Institution Status Nordjyllands Landbrugsskole Resultat Resultat, Resultat Resultat, Resultat Resultat, Resultat Resultat, Resultatmål I hovedforløb Uddannelsesaftale 73,0 % 30,3 % 76 % 30,1 % 70,2 % 29,1 % 81,1 % 32,1 % 82% Ikke i hovedforløb Skolepraktik 8,2 11,0 % Frafald under grundforløbet Frafald efter grundforløbet Ingen aftale, men har haft 9,5 % 30,3 % 9,9 % 30,0 % 6,1 % 29,5 % 8,1 % 26,7 % 7,0% 7,1 % 26,3 % 6,6 % 26,9 % 10,7 % 27,2 % 6,3 % 25,0 % 6,0 % 5,6 % 2,5 % 5,0 % 2,5 % 6,1 % 2,6 % 2,7 % 3,1 % 2,5% Status ukendt 4,8 % 2,7 % 2,4 % 6,9 % 2,8 % 2,5% I alt Kommentarer til tal for frafald 2015 Måler vi os med resultatet på, så har vi stadig meget tilfredsstillende gennemførselsprocenter, men på dette område har vi store ambitioner, så vi vil fortsat arbejde med at reducere frafaldet på uddannelsen. Vi har nedenfor kommentarer til ovenstående tal. Uddannelsesaftaler i hovedforløbet 81,1 % har en Uddannelsesaftale. Dette er en positiv udvikling set i forhold til tidligere år. Vejledningsteamet har løbende samtaler med eleverne. Vi udleverer kontaktoplysninger på praktikpladser, så eleverne har mulighed for at søge praktikplads. Desuden vejleder vi dem til forskellige jobportaler. Frafald under grundforløbet I 2015 er der registreret et frafald under grundforløbet på 8,1%. Igennem de sidste 4 år, har vort frafald været mellem 6,1 og 9,9 procent. Det er meget lave frafaldsprocenter set i forhold til, men det er et frafald vi til stadighed arbejder med. Vores primære forklaring på disse frafald er at det er elever, som laver er uddannelsesomvalg, når de finder ud af, at faget ikke lige var det de regnede med. Vi vejleder eleverne til at gøre GF færdig eller komme ud og

9 arbejde, vi vejleder eleven og hjælper med optagelse på anden uddannelse. Det kan være elever, som har fået nok af "skole" - vi vejleder dem til at komme ud og arbejde/blive modnet/mere "klar til uddannelse". Ligeledes kan det være elever, som har svært ved at overholde skolens regelsæt - det er ofte elever, som har en "tung rygsæk". Ved opstartssamtalerne har elevcoachen en samtale med elever +forældre/kontaktpersoner, hvis eleven har ordblindhed/læse/skriveproblemer, diagnose/sygdomme, personlige problemer. Under skoleopholdet vil der være ekstra fokus/omsorg for disse elever. Sps systemet tages i brug i det omfang, der kan skaffes dokumentation for ovenstående. Støtten til eleven ydes af skolens ansatte i det omfang det kan lade sig gøre. Hvis denne støtte ikke rækker, sørger elevcoachen for at hjælpen gives ekstern, i form af læge, Ungerådgivere, Head Space, psykolog, mentorer fra kommunen osv. Frafald efter grundforløbet Vi registrerer et frafald på 6,3% efter grundforløbet: Elever der skifter til anden uddannelse. Skolen hjælper dem med at få kontakt til anden uddannelse. Elever der undervejs i grundforløbet, finder ud af de vil noget andet, vejledes til at færdiggøre grundforløbet og hjælpes med optag på anden uddannelse. Mistet aftale 2,6% ingen aftale men har haft: Elever der i prøvetiden mister deres uddannelsesaftale. En del af disse er elever der har det socialt svært og i nogle tilfælde mangler back up hjemmefra. Skolen forsøger at vejlede disse elever til en praktikplads der er rummelig og socialt ansvarlig overfor eleverne. Status ukendt Er elever skolen løbende forsøger at kontakte, med henblik på at hjælpe dem til en praktikplads. Disse elever er ikke altid kontaktbar/vender tilbage på vores henvendelser. Vi ved derfor ikke nødvendigvis hvad de laver. Samlet set konkluderer vi, at vores frafald er meget lavt. Dette skal især ses i forhold til den elevgruppe som vi optager. Vi har en stor del af eleverne som er meget bevidste i deres uddannelsesvalg og fagligt er på et yderst fornuftigt niveau, disse elever har meget lille risiko for at falde fra. Vi har også en gruppe af elever, som er meget motiverede for arbejdet som landmand, men som fagligt er yderst udfordret. Denne gruppe af elever arbejder vi meget med i forhold til lektiehjælp (SPS), samtaler med kontaktlærer, elevcoach m.m. Den sidste gruppe af elever, som er yderst frafaldstruede, er elever som både fagligt og socialt er udfordrede og yderligere ikke altid har en stærk identitet i forhold til landbruget. Disse elever kræver meget arbejde igennem hele forløbet. Det er primært fra denne gruppe af elever vi oplever frafald. Fastsættelse af resultatmål for 2018 Vi har for alle frafaldsparametre fastsat mål som er ambitiøse, da de er en forbedring af resultaterne fra 2015, men vi må konstatere, at et vist frafald ikke kan forhindres. Der vil være unge mennesker som foretager et forkert uddannelsesvalg, eller som på det gældende tidspunkt ikke er klar til at færdiggøre en uddannelse.

10 Klare mål 2: Socioøkonomisk reference Institution Afdeling Uddannelsesgruppe Nordjyllands Landbrugsskole Nordjyllands Landbrugsskole (831401) 2015 Frafald 3 mdr. efter opnået kvalifikation - gennemsnit Socioøkonomisk reference Forskel (* = signifikant) Gruppe: Fødevarer, jordbrug og oplevelser 0,15 0,36 0,21* Med baggrund i deres socioøkonomiske referencer, burde vi have en større andel af elever, som falder fra i uddannelsen. Det er interessant læsning for os, men er også hvad vi kunne forvente. Vi har en stor andel af elever med forskellige udfordringer, og det løft de opnår ved at beskæftige sig med noget de har interesse for, betyder at viljen og lysten er der til at lære og engagere sig. Ligeledes får eleverne stor støtte i form af elevcoach, kontaktlærersystemet og kostskolemiljøet med tæt voksenkontakt og lektiehjælp. Vi ønsker fortsat at arbejde på at forbedre frafaldet, og vores indsatser for dette ses efterfølgende.

11 Klare mål 2: Supplerende indikatorer for frafald Afdeling/ institution Nordjyllands Landbrugsskole Frafalds indikatorer Frafald på grundforløbet 1. og 2. del (afbrud u. omvalg, 3 mdr. efter tilgang) Antal Elever Andel Andel, Antal Elever Andel Andel, landspla n Antal Elever Andel Andel, Antal elever Andel Andel, 12 9,9% 14,5% 8 6,1 % 15,9% 7 6,2% 15,0% 6 6,5 % 12,5 % Antal elever Andel Andel, Andel Frafald på hovedforløb (afbrud u. omvalg, 3 mdr. efter tilgang) Frafald i overgang ml. grundforløbets 1. og 2. del (ikke igang med GF2 1 måned efter gennemførelse af GF1) Frafald i overgang ml. grund- og hovedforløb (ikke i gang med hovedforløb 3 måned efter gennemførelse af GF2) 12 7,3% 8,3% 3 2,0% 9,0% 3 2,0% 8,9 % 7,0 % 5 8,2 % 7,7 % 17 14,9% 45,7% 16 15,4% 46,4% 26 21,5% 46,0% 13 13,1% 40,4% Kommentarer til tabel for supplerende indikatorer for frafald Frafald på grundforløbet 1. og 2. del Lavt frafald, beskrevet under Klare mål2. Som beskrevet under Klare mål 2. Frafald på hovedforløb Vi har meget få elever som falder fra på HF1 eller HF2. Vi kender oftest eleverne fra grundforløbet og kan derfor have ekstra fokus på frafaldstruede elever (fravær, SPS, samtaler med vejleder og coach).

12 Frafald i overgangen mellem grundforløbets 1. og 2. del Umiddelbart er 8,2 procent ikke et tilfredsstillende resultat. Ved nærmere gennemgang kan vi dog konstatere at 2 af de 5 elever stoppede på GF 1 og fik praktikplads. De er således ikke faldet fra, men vælger at tage en del af praktikken inden de fortsætter på GF2, især pga. at de har store udfordringer med at holde koncentrationen i skolemiljø og bare trænger til at komme ud og arbejde, hvilket er en virkelig god løsning for skoletrætte elever. Frafald i overgangen mellem grund- og hovedforløb: Nogle elever havde i 2016 problemer med at finde praktikplads. Dette skyldes bl.a. overgang til ny uddannelse med nye skole og praktikterminer. Det betød at erhvervet havde de praktikanter de havde brug for, derfor blev det sværere for enkelte elever. Yderligere vil der altid være elever som falder fra i løbet af praktikken, da de ikke trives på arbejdspladsen, eller har personlige problematikker, som forhindrer dem i at færdiggøre praktikperioden. Indsats for øget gennemførsel Indsats for at reducere frafald under grundforløb Øget handlingsplan på elever som optages på baggrund af en uddannelsesaftale. Vores Elevcoach vil i 2018, være mere opsøgende hos de elever, som kommer ind på GF2 med en uddannelsesaftale, da der kan være en tendens til et større frafald hos denne gruppe. Elevcoachen vil gribe fat i disse elever, høre ind til baggrunde, livets udfordringer på godt og ondt, og lave opfølgning/støtte derudfra. Indsats for status ukendt Vi vil forsøge at få status fra UU. Fortsat indsats i forhold til SPS Støtte team. Indsatsen fra 2017 omkring en ny måde at organisere SPS-støtten på skal fortsat være en indsats i Vi vil inddrage de erfaringer vi har fået fra 2017, og forbedre indsatsen. Evaluering af øget indsats med støttekorps i 2017: Studiestøttetimerne har kunnet bruges, når eleverne lavede opgaver i timerne, i idrætstimerne eller efter skoletid. Timerne er blevet læst af en lærer fra støttekorpset (en lærer, som brændte for sagen). En lærer fik tildelt 2-3 elever, gerne elever på forskellige forløb. Så har de ikke lektiepres på de samme tidspunkter. Lærerne har haft aftalt faste mødetidspunkter på ugedagen, hvilket giver god overskuelighed for eleven, og derfor glemmer eleven ikke så let mødetidspunktet. Afhængigt af hvilket forløb eleven er på, er de forskellige "støttetidspunkter gode". For eleven virker det trygt med den samme støttelærer, ligeledes at eleven har den samme lærer i forløbet og til sidst til støtte ved eksamensprojekter.

13 Støttetimerne bruges noget forskelligt, dels til at skabt struktur på opgaver, projekter, opgave, skriftlige formuleringer, få struktur på "ugens "opgaver. Om de er stabile i fremmødet afhænger meget af, om de har været vant til/har go erfaring med støttetimer fra en lærer/en voksen person. Ved at det er de lærer, som selv ønsker at yde SPS timer, opnås også at lærerne er mere udfarende overfor eleverne og får eleverne i gang med arbejdet og får eleverne til at blive på skolen. Indsatsen i 2018/19, udbygges med at den enkelte lærer har elever fra de forskellige skoleforløb, hvilket betyder at det bliver nemmere at opfylde kravet med at eleven beholder den samme lærer helt indtil slutningen af skoleforløbet. Det er især hen mod slutningen af skoleforløbene, at støttetimerne hober sig op. Ligeledes vil vi arbejde for at få endnu flere elever, til at benytte sig af støttetimerne, især de elever, som har dårlig erfaring med støtte fra en lærer/voksen person. I øvrigt vil vi gerne drage erfaringer endnu et år, for at få endnu flere elever igennem skoleforløbet med støttetimer. Fravær Øget fokus på elevernes fravær. Vi ser stærk sammenhæng mellem et højt fravær på uddannelsen og elevernes sandsynlighed for at frafalde uddannelsen. Fraværet kan skyldes skoletræthed, forkert valg af uddannelsen, sociale relationer i forhold til kammeraterne, eller elevernes egen trivsel eller deres sociale problemer. Fravær er således en af de første indikatorer på dårlig trivsel og øget risiko for frafald. Vi ønsker at arbejde videre i forhold til en direkte elektronisk fraværsregistrering. For den enkelte elev kan fraværet på den måde følges igennem forløbet, hvilket kan være en motivationsfaktor i forhold til at møde op til undervisningen. Opfølgende kontakt i praktikken For at formindske frafaldet mellem grund- og hovedforløb, kunne der laves en handlingsplan omkring opfølgende kontakt til både elev og læremester i praktikken.

14 Klare mål 3: Tilgang til eux, talentspor, fag på ekspertniveau og fag på højere niveau Institution Antal Andel Andel, Nordjyllands Landbrugsskole Fuldførte med fag på ekspertniveau Tilgang til fag på højere niveau end det obligatoriske Antal Andel Andel, 7,8 % 9,7 % 5,7 % 5,9 % Resultatmål, andel Tilgang eux 23 12,0 % 4,8 % 23 18,0 % 8,9 % 15% Tilgang talentspor 0,6 % 5,6 % Kommentarer til tabellen EUX På Nordjyllands Landbrugsskole har vi en forholdsvis stor andel af elever som vælger en EUX- uddannelse, og det er en udvikling som vi meget gerne vil se i fremtiden. Vi er dog opmærksomme på at en stor del af vores elever er tilpas udfordret i forhold til den traditionelle EUD-uddannelse, og for dem vil et EUXforløb øge faren for frafald. Vores erfaring er at EUX-eleverne er spændt for. De har mange ekstra lektier og flere undervisere de skal forholde dem til. De har en del af skoledagene på en anden uddannelsesinstitution og øget transporttid. En EUX-elev skal derfor være parat til disse ekstra udfordringer, og derfor er afklaring i form af samtaler inden studievalg meget vigtige. Da vores fald i optag af elever primært er på ordinært EUD-forløb, vil den procentvise tilgang til EUX synes større. I forhold til tidligere år har vi ikke nye indsatser i forhold til øget optag på EUX, vi vil i stedet fortsætte vores nuværende indsatser på dette område: Fremhævelse af EUX på udstillinger På uddannelsesaftener og uddannelsesmesser vælger vi altid at fremhæve EUX som et rigtig godt valg. EUX-landmand er stadig lidt fremmed for nogen, og derfor er det vigtigt at vi udbreder kendskabet, således at studievalget kan foretages på oplyst grundlag.

15 Selvstændig markedsføring EUX markedsføres i endnu større grad end EUD-uddannelsen, dette er fortsat vigtigt for at udbrede budskabet om at en EUX er et super alternativ til STX. Talentspor og højere niveau I den nye EUD-reform var en del af målet, at den enkelte elev skulle udfordres til at blive så dygtig som muligt. Dette kræver, at niveauet indenfor de forskellige fag/områder kan differentieres. Når vi ser på vores tal fra 2015 og 2016 viser det, at vi ikke har indberettet elever med fag på ekspertniveau, eller elever med fag på et højere niveau end det obligatoriske. Vores holdning til pædagogik har altid været at tage udgangspunkt i den enkelte elev og med baggrund i dette at lave en differentieret undervisning på klassen. I forhold til bekendtgørelsens mål, har vi på alle forløb sammensat en ambitiøs undervisning, hvor vi til alle elever giver mulighed for at have fagene på et højere niveau end det obligatoriske. Problemet ved denne fremgangsmåde er dog at det ikke registreres nogen steder, og eleven kan umiddelbart ikke meriteres for et højere niveau. EUX medfører generelt en form for talentspor. Eleverne har valgt en uddannelse med større forventninger til elevernes engagement, og for at nå målene for de gymnasiale fag, så kræves der, at der i EUD-fagene inddrages en del af gymnasiefagene, og dermed er det så naturligt, at disse elever altid får de udfordringer som de bør have. Igennem 2017 har vi arbejdet med indsatsen talent og fag på højere niveau. Dette har dog ingen effekt på tallene for 2016, men i Handlingsplan for 2019, hvor vi skal kommentere på talentelever m.m. fra 2017, vil der være en effekt. I 2018 v Indsatsområde Talentudvikling (fortsat fra 2017) Indsatsen retter sig mod de elever som har mulighed for at klare større udfordringer end den resterende del af klassen. Dette er både for at dygtiggøre eleverne yderligere og for at undgå at enkelte elever går i stå på grund af for få udfordringer. I 2017 blev der nedsat en gruppe som i fællesskab udviklede et særligt forløb med fokus på de områder talenteleverne skal opnå på et avanceret niveau. Vi vil i 2018 arbejde videre med dette koncept og ligeledes arbejde videre med at elever kan få grundfag på et højere niveau end det obligatoriske. På vores overbygningsuddannelse arbejdes der fortsat med konceptet om at tilbyde akademifag som supplement til produktionslederuddannelsen og Agrarøkonom. Kompetencemålene for flere akademifag er i høj grad i overensstemmelse med kompetencemålene for overbygningsuddannelsen. De elever som ønsker ekstra udfordringer tilbydes således at supplere med ekstra fag, deres ekstra indsats sker således efter almindelig skoletid. Mellem procent af eleverne på

16 lederuddannelserne, tager imod tilbuddet om akademifag. Således er vores egen vurdering, at vi lever op til kravet om at give eleverne ekstra udfordringer, og giver dem mulighed for at blive så dygtige som muligt. Vores erfaringer med talentspor, fag på højere niveau og supplement med akademifag er at eleverne umiddelbart tager godt imod disse tilbud. De elever som direkte opfordres til et højere niveau, føler deres kompetencer i højere grad bliver anerkendt. Fagligt vokser de ligeledes ved at få udfordringer som i højere grad er tilpasset den enkelte elev. Fremadrettet er det dog vores ønske, at det også ud fra ministeriets tal fremgår, at vi arbejdet med talentudvikling på de enkelte forløb.

17 Klare mål 3: Beskæftigelsesfrekvensen for nyuddannede Institution Nordjyllands Landbrugsskole Beskæftig elsesfrekvens Beskæfti gelsesfre kvens, landspla n Antal færdiguddann ede Antal færdiguddann ede, landspl an Beskæfti gelsesfrekvens Beskæftigelsesfrekvens, Antal færdiguddannede Antal færdiguddannede, landsp. Beskæfti gelsesfrekvens Beskæftigelsesfrekv ens, Antal færdiguddannede Antal færdiguddannede, 0,67 0, ,68 0, ,7 0, Kommentarer til beskæftigelsesfrekvens Umiddelbart ser det ud som om at vores elever har en lavere beskæftigelsesfrekvens set i forhold til. Med det store behov for arbejdskraft som vi ser i dansk landbrug, kan vi konstatere at der må være en fejlkilde i denne opgørelse. I landmandsuddannelsen har eleverne mulighed for at fortsætte direkte videre fra 2. Hovedforløb og til Landbrugets Lederuddannelse. Traditionelt set vælger ca procent at gøre dette. Dette betyder også, at disse elever efter 2. hovedforløb ikke går direkte ud som arbejdskraft i erhvervet. Dette tal svarer ganske pænt med den andel som mangler i forhold til fuld beskæftigelsesfrekvens. Selvfølgelig har vi også engang imellem en elev som vælger at fortsætte til anden uddannelse, det kan være indenfor politiet eller militæret eller noget helt tredje. Vi vurderer derfor ikke, at dette er en indsats, som vi skal arbejde med i særlig høj grad. Vores kendskab til erhvervet gør, at vi ved der er job til de elever som ønsker et arbejde indenfor det primære erhverv. Vi vil i samarbejde med landbrugserhvervet øge fokus på de spændende jobmuligheder der findes inden for erhvervet.

18 Klare mål 4: Elevernes trivsel Institution Resultat Resultat, Nordjyllands Landbrugsskole Resultat Resultat, Resultatmål Elevtrivsel (Generel indikator) 4,2 4,0 4,3 4,0 4,4 Egen indsats og motivation 4,2 4,2 4,3 4,2 4,4 Egne evner 4,0 4,0 4,1 4,0 4,2 Fysiske rammer 4,2 3,6 4,3 3,6 4,4 Læringsmiljø 4,1 4,0 4,2 4,0 4,3 Praktik 4,4 4,1 4,5 4,1 4,6 Velbefindende 4,4 4,4 4,5 4,3 4,6 Vurdering af resultatet Generelt trives eleverne på Nordjyllands Landbrugsskole yderst tilfredsstillende. Historisk ligger vi højt i trivselsmålinger, sammenlignet med andre EUD-skoler. Der iværksættes ingen særlige indsatser rette specielt mod elevtrivslen i Vi er bevidste om, at der kræves en konstant indsats i forhold til elevtrivsel, for kun derved har vi glade elever, som vil brede det gode budskab om en uddannelse der kan anbefales.

19 Klare mål 4: Virksomhedstilfredshed Institution Resultat Resultat, Nordjyllands Landbrugsskole Virksomhedstilfredshed (generel indikator) Virksomhedens oplevelse af samarbejdet med skolen Virksomhedernes oplevelse af eleverne Resultatmål 7,51 7,48 8,00 7,25 7,20 7,5 8,03 8,08 8,1 Kommentarer til virksomhedstilfredshedsundersøgelsen Svarprocenten på de gennemførte virksomhedstilfredshedsundersøgelser er relativt lav, ca. 10% i 2016 og 3% i Den meget lave svarprocent i 2017, kan skyldes at vi er en forholdsvis lille skole med kun én uddannelse. Det vil derfor være mange af de samme praktiksteder, der hvert år modtager undersøgelsen. Dermed kan det forventes de ikke er så villige til igen at besvare virksomhedstilfredshedsundersøgelsen. For at øge tilfredsheden hos praktikstederne, er skolen begyndt at udsende nyhedsbreve, der oplyser lidt om hvad eleverne lærer på skolen, oplysninger fra vejlederne. Dette skal være med til, at praktikstederne får en større forståelse for hvad eleverne lærer, hvad de kan og ikke kan rent fagligt.

20 2. Praktiksøgende arbejde Data for eleverne 3 måneder efter grundforløb Tabel 1: Hvad laver eleverne 3 måneder efter afsluttet grundforløb? Institution Nordjyllands Landbrugsskole OPGØRELSESPERIODE (Periode hvor kvalifikationen er opnået) 2014 ( ) 2015 ( ) I restaftale 4 3,81 1,03 6 4,92 1,11 0 I anden type aftale 76 72,38 9, ,75 10, ( ) RESULTATMÅL, andel Antal, Andel, Andel, Antal, Andel, Andel, INDIKATORER institution institution Landsplan institution institution Landsplan I I ordinær aftale 9 8,57 28, ,20 27,40 90% 1 hovedforløb I skolepraktik 1 0,95 12,92 12,93 0 Ikke i hovedforløb I uddannelse uden praktik 2,25 1,99 Praktikpladssøgende 7, ,02 7,85 6% Ikke praktikpladssøgende 4% 15 14,29 38, ,11 38,46 Vurdering af udviklingen i resultater Elever i hovedforløb: Elever i hovedforløb i aftale: Der ses en positiv udvikling fra 2015 til Tabel 1 viser, at udvikling fra 2014 til 2015 i fordeling af aftaletyper for elever i hovedforløb er stort set uændret. Dog er andelen af elever I anden type aftale faldet noget. Nordjyllands landbrugsskole har fortsat en relativ stor andel i "anden type aftale", dvs. korte aftaler i forhold til andel på. Øvrige typer aftaler ligger betydeligt under andel på. Dette har baggrund i en anbefaling i bekendtgørelsen om mindst 1 Resultatmål er under forudsætning af, at registreringsproceduren for aftaletype for elever udløser en placering i aftaletypen Ordinær aftale

21 2 læresteder under uddannelsen. En anbefaling Nordjyllands Landbrugsskole i høj grad bakker op om med udgangspunkt i ønsket om mest mulig læring for eleven i praktikken. Ikke praktikpladssøgende: I forhold til, har vi få elever som er angivet som ikke praktikpladssøgende. En del af disse elever vender ikke tilbage med et ønske om at blive registreret som praktikpladssøgende. Vi havde i 2016 ikke tilstrækkelige ressourcer til at registrere de praktikpladssøgende elever i Easy-P. Vi benyttede i stedet et internt system til opfølgning på elever uden praktikplads. I 2018 vil vi i stedet benytte Easy-P til registrering af praktikpladssøgende elever. Som skole har vi ingen elever i skolepraktik. Vi har relativt mange som afslutter GF og som fortsætter i hovedforløb. Enkelte elever foretager et omvalg til anden uddannelse efter GF. Elever ikke i hovedforløb: Tabel 1 mangler data for praktikpladssøgende elever i 2014, men for 2015 bemærkes, at andelen af praktiksøgende elever 3 måneder efter afsluttet grundforløb ligger højere end andel på. Tabel 1 viser endvidere 16 elever, som ikke er praktikpladssøgende. Vi vurderer umiddelbart, at tallene er for høje i forhold til de virkelige forhold. Grunden til de misvisende tal er umiddelbart en hidtil mangelfuld registreringsprocedure omkring disse elever. Således var der pr. ultimo november 2016 efter manuel revision kun 3 praktikpladssøgende elever, heraf 3 elever med afsluttet grundforløb Andelen af ikke praktikpladssøgende elever 3 måneder efter afsluttet grundforløb ligger væsentligt under tilsvarende andel på. Udfordringer/Indsatsområder: Nordjyllands Landbrugsskole skal forbedre registreringsproceduren omkring elever, der ikke umiddelbart efter grundforløbet har fået uddannelsesaftale. Dette arbejde er igangsat og der arbejdes videre med dette i Nordjyllands Landbrugsskole skal forbedre opfølgningsprocedure omkring kontakt til elever, der ikke umiddelbart efter grundforløbet har fået uddannelsesaftale. Dette blev igangsat 2017 og fortsætter i Fastsættelse af resultatmål Tidligere blev aftalerne registreret som korte aftaler indtil 1. hovedforløb. De registreres nu i stedet som ordinære aftaler, hvilket er årsagen til, at vi forventer andelen af ordinære aftaler stiger til 90% i Elever i hovedforløb:

22 Resultatmål for 2017 er baseret på forventet antal afsluttede elever på grundforløb i I januar 2017 har 12 elever afsluttet grundforløb, og 65 elever (inkl. EUX) afsluttede grundforløb i juni i alt 77 elever. Heraf har 72 elever i skrivende stund tegnet uddannelsesaftale. Resultatmålet for 2017 for disse elever fremgår af ovenstående tabel 1. Det er således Nordjyllands Landbrugsskoles mål, at andelen af elever med praktikplads 3 måneder efter afsluttet grundforløb stiger fra 79 % til 90 % Elever ikke i hovedforløb: Resultatmål for 2017 er baseret på de elever, som afslutter grundforløbet uden uddannelsesaftale og som fortsat er praktikpladssøgende, samt elever der har afsluttet grundforløbet og efterfølgende dropper ud af uddannelsen. De to tal udgør således forskellen mellem forventet antal afsluttede elever på 77 samt forventet antal elever med uddannelsesaftale på 70 elever. Resultatmålet fremgår af tabel 1. Det er således Nordjyllands Landbrugsskoles mål, at antallet af praktikpladssøgende elever 3 måneder efter afsluttet grundforløb nedbringes fra 9 % til 6 %, og antallet af ikke-praktikpladssøgende elever 3 måneder efter afsluttet grundforløb nedbringes fra 13 % til 4 %. Beskrivelse af det praktikpladsopsøgende arbejde: Nordjyllands Landbrugsskoles nuværende tilrettelæggelse af det praktikpladsopsøgende arbejde: Når vi har praktikpladssøgende elever, hjælper vi dem med at få kontakt til praktikpladser der konkret søger elever. Der er til stadighed praktiksteder der kontakter skolen, når de mangler elever. Vi har derfor mulighed for at anvise praktikpladssøgende elever, i det omfang de matcher hinanden. Desuden er der et tilsyneladende stort uudnyttet potentiale i godkendte praktikpladser, hvor der ikke er registreret uddannelsesaftaler. Vi har derfor mulighed for at kontakte disse, med henblik på at de kan ansætte en elev. Vi er dog opmærksom på, at der kan være en større eller mindre andel at disse, der i stedet for elever, har udenlandske praktikanter. Godkendelsen er den samme, hvad enten lærerstederne ønsker danske/eu elever, eller udenlandske praktikanter (De udenlandske praktikanter kommer primært fra Ukraine). Der er til stadighed praktiksteder, der kontakter skolen, når de mangler elever, og vi har således mulighed for at anvise praktikpladssøgende elever i det omfang, elev og praktiksted matcher hinanden. Opsummering af udfordringer/indsatsområder beskrevet i forbindelse med fastsættelse af resultatmål: 1. Nordjyllands Landbrugsskole har i forvejen en relativ høj andel af afsluttede grundforløbselever, der fortsætter i hovedforløbet umiddelbart efter, set i forhold til andel på. Vi vurderer, at udfordringen i at fastholde og forbedre denne høje andel ligger i kompetencesammensætningen i

23 elevgrundlaget. Flere og flere elever er i stand til at opfylde kompetencekravet for at få udstedt grundforløbsbevis, men er ikke efterfølgende motiverede og/eller kvalificerede til en praktikplads i landbruget 2. Nordjyllands Landbrugsskole har tidligere udtrykt bekymring for muligheden for at finde praktikpladser til EUX-elever pga. de længere skoleperioder i denne uddannelse. Denne bekymring har hidtil vist sig at være ubegrundet, dog skal vi være opmærksom på, at en uddannelsesaftale til en EUX-elev skal sælges med udgangspunkt i den forventede anderledes kompetencesammensætning for denne type elever 3. Nordjyllands Landbrugsskole skal forbedre registreringsproceduren omkring elever, der ikke umiddelbart efter grundforløbet har fået uddannelsesaftale. Dette arbejde er igangsat ultimo Nordjyllands Landbrugsskole skal forbedre opfølgningsprocedure omkring kontakt til elever, der ikke umiddelbart efter grundforløbet har fået uddannelsesaftale. Dette arbejde igangsættes i Ad. 1 I dag indgår der 3 dages praktik hos en landmand i grundforløbet. Vejledningsgruppen vil arbejde for, at denne praktikperiode udvides til f.eks. 14 dage for elever, som af faglærere og vejledere vurderes til at være udfordret på kompetencekrav til opnåelse og eller fastholdelse af praktikplads Ad. 2 I dag er der ikke umiddelbart besvær forbundet med at finde praktikpladser til EUX elever. Vejledningsgruppen vil arbejde for, at der - ud fra princippet hjælp til selvhjælp - udarbejdes brochurer henvendt til praktikværter Få en EUX-elev i praktik og Få en elev i praktik. Denne brochure skal beskrive de faglige kompetencer, som eleven har opnået på grundforløbet og kan medbringes af eleven, når denne selv er opsøgende i forhold til at få en praktikplads Ad. 3 og 4 Vejledergruppen har allerede igangsat en forbedret registrerings- og opfølgningsprocedure, som omfatter en registrering af praktikpladssøgende elever i Easy P og en systematisk opfølgningsprocedure på såvel praktikpladssøgende som ikke-praktikpladssøgende elever Yderligere tiltag Vejledergruppen vil forsøge at holde kontakt med læremestre med henblik på fortsat indgåelse af uddannelsesaftaler, samt styrkelse af det gode samarbejde.

24 Det fælles pædagogisk og didaktisk grundlag (FPDG) Indsatsen indenfor det pædagogiske og didaktiske område, kommer til at tage udgangspunkt i deltagelse i LIP-projektet. Det er et projekt som kommer til at vare frem til foråret Projektets fokus er udvikling af den pædagogiske ledelse på skolen, og bidrager til, at vi som skole kan udvikle og styrke den allerede igangværende ledelsesmæssige udvikling. Som en del af LIP-projektet, gennemarbejder skolens ledelse, sammen med forløbsansvarlige, skolens pædagogiske og didaktiske grundlag. Det nuværende FPDG fremgår af skolens hjemmeside, men som institution, har vi behov for at arbejde med grundlaget, og fin de frem til om der er brug for justering. For at vi i løbet af 2018 og 2019 får udviklet på den pædagogiske praksis, er det nødvendigt at de medarbejdere som arbejder med pædagogisk ledelse, i fællesskab skaber de forandringer som er nødvendige. Vores udgangspunkt er, at alle forløbsansvarlige deltager i denne proces, da vi ønsker at tage udgangspunkt i den energi der er hos underviserne. Via denne energi kan der skabes forandring igennem organisationen og motiv ationen for forandring øges. For at nå målet, vælger vi at arbejde igennem flere niveauer, og via aktionslæringsgrupper (interne grupper på skolen med ledelse og forløbsansvarlige), arbejder vi mod det fælles mål, at skoles FPDG kan mærkes i den måde der undervises på. Niveauerne: 1. Undersøgelse af hvorledes kulturen på Nordjyllands Landbrugsskole er i forhold til modstand mod forandring. Ændringer i forhold til pædagogisk praksis, vil muligvis kræve forandringsledelse af kulturen, så hvordan kan den pædagogiske ledelse være med til at skabe retning og holdning i forhold til eventuelle forandringer. Arbejde med Identifikation af modstandsniveau, hvor stærk er modstanden i forhold til ændringer på arbejdspladsen. 2. Nuværende FDPG analyseres, hvad mener vi med det, hvordan kommer det til udtryk i undervisningen på de enkelte forløb, og hvor bør der justeres? 3. Hvordan kan uddannelsesleder og forløbsansvarlige arbejde sammen omkring pædagogisk udvikling på de enkelte forløb? Styrkelse af det kollegiale samarbejde. 4. Udarbejdelse af nye Lokale Undervisningsplaner for alle forløb, hvor det nye pædagogiske- og didaktiske grundlag f.eks. danner baggrund for differentieringsmåder på det enkelte forløb. 5. Udvikle ensrettede evalueringsformer for alle forløb Årligt tema Deltagelse i LIP-projekt (beskrevet ovenfor)

25

HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 2017 NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE

HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 2017 NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 2017 NORDJYLLANDS LANDBRUGSSKOLE 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Handlingsplanen for Nordjyllands Landbrugsskole 2017, er udarbejdet med baggrund i data

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn]

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn] Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 [Skolens navn] 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Institutionsnummer: Dato: Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Bygholm Landbrugsskole

Bygholm Landbrugsskole Bygholm Landbrugsskole Handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Skolens navn: Bygholm Landbrugsskole Institutionsnummer: 615300 Dato: 31. januar 2018 Bestyrelsesformandens underskrift: Indhold 1. Klare

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.09.17...

Læs mere

Bygholm Landbrugsskole

Bygholm Landbrugsskole Bygholm Landbrugsskole Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Skolens navn: Bygholm Landbrugsskole Institutionsnummer: 615300 Dato: 31. januar 2017 Bestyrelsesformandens underskrift: Indhold 1. Klare

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse Nordjyllands Landbrugsskole

Handlingsplan for øget gennemførelse Nordjyllands Landbrugsskole Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Nordjyllands Landbrugsskole 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Nordjyllands Landbrugsskole Institutionsnummer: 831401 Dato: Bestyrelsesformandens

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse 2017

Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 (HP17) omfatter: Klare mål HP17 præsenterer skolens data for de centrale

Læs mere

Statistik og dokumentation

Statistik og dokumentation Statistik og dokumentation Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, Odense 2. marts 2015 Laura Girotti Program : Orientering om foreløbige planer med DVH for erhvervsuddannelserne Statistik

Læs mere

Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017

Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017 Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.06.17...

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse 2018 omfatter:

Handlingsplan for øget gennemførelse 2018 omfatter: Handlingsplan for øget gennemførelse 2018 omfatter: Klare mål HP18 præsenterer skolens data for de centrale indikatorer for de fire mål. Skolen skal med udgangspunkt heri vurdere udviklingen i egne resultater

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Kjærgård Landbrugsskole Institutionsnummer: 557302 Journalnr: 090.30K.391 Dato: 28. februar 2012. Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne

Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne - Elevtrivselsmålingen Elevernes trivsel skal øges frem mod 00. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i forbindelse med indgåelsen

Læs mere

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015

Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen. Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Undervisningsministeriets Datavarehus med fokus på EUD-reformen Netværksmøde i Odense, 28. januar 2015 Dagens program: Foreløbige orientering om planer med DVH for erhvervsuddannelserne Nye statistiske

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Antal, institution. Andel, institution. Andel, Landsplan

Antal, institution. Andel, institution. Andel, Landsplan Skole XX 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2014 Institutionens navn: Nordjyllands Landbrugsskole Institutionsnummer: 831401 Journalnr.: 090.33K.391 Dato Underskrift: (bestyrelsesformanden)

Læs mere

Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald.

Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald. Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald. Grundforløb 2006$07 2007$08 2008$09 2009$10 2010$11 2011$12 2012$13 2013$14 2014$15 Antal elever (k/m) 127 (86/41) 142 (108/34)190 (143/47)167 (109/58)

Læs mere

Antal, institution. Institution. I skolepraktik [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data]

Antal, institution. Institution. I skolepraktik [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] Skole XX 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

Bygholm Landbrugsskole

Bygholm Landbrugsskole Bygholm Landbrugsskole 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Bygholm Landbrugsskole Institutionsnummer: 615300 Dato: 9/3-2016 Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2014 Institutionens navn: Asmildkloster Landbrugsskole Institutionsnummer: 791300 Journalnr.: 089.54K.391 Dato, 15. april 2015 Underskrift: Indsæt

Læs mere

Vurdering af udviklingen i resultater

Vurdering af udviklingen i resultater Klare mål 1: elever som efter grundskolen søger EUD som 1. prioritet Afdeling 2014 2015 2016 2017 ansøgninger ansøgninger ansøgninger, resultatmål ansøgninger ansøgninger, resultatmål 12 14 18 20 I alt

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [+1] [+5] 78 [-2] 83 86

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse 2019 SOSU Nykøbing Falster

Handlingsplan for øget gennemførelse 2019 SOSU Nykøbing Falster 1 Rapporten præsenterer s handlingsplan for øget gennemførelse 2019. Denne rapport er godkendt af: Bestyrelsesformandens underskrift Rapporten for '' omfatter: Klare mål Rapporten præsenterer skolens data

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse 2019

Handlingsplan for øget gennemførelse 2019 Handlingsplan for øget gennemførelse 2019 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Resume og hovedkonklusioner... 6 3. Klare mål... 9 3.1 Klare Mål 1: Antal elever som efter grundskolen søger EUD som

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal 2016

Kvartalsrapport 2. kvartal 2016 Kvartalsrapport 2. kvartal 2016 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-16 30.06.16...

Læs mere

Datavarehuset Temadage handlingsplaner

Datavarehuset Temadage handlingsplaner Datavarehuset Temadage handlingsplaner oktober 2017 Side 1 Program Handlingsplansrapporten i datavarehuset Nye muligheder for at arbejde med data i datavarehuset Værd at være opmærksom på i datavarehuset?

Læs mere

Vi vil se på hvilke tiltag der har virket og hvilke tiltag der skal justeres eller udfases.

Vi vil se på hvilke tiltag der har virket og hvilke tiltag der skal justeres eller udfases. Indledning I denne handlingsplan har vi arbejdet med de udfordringer vi på Gråsten Landbrugsskole har i forbindelse med øget gennemførelse på vore uddannelser. Vi vil se på hvilke tiltag der har virket

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse , Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser 2010 Institutionens navn: Nordjyllands Landbrugsskole Institutionsnummer: 831401 Dato: 1/3 2010 Underskrift: Gårdejer Torben Myrup www.njylls.dk

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen VI TROR PÅ, AT ALLE KAN. Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelse 2015 UC Diakonissestiftelsen Jeg er en person, der godt kan lide at kende til og lære nye ting Jeg lærer

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Kold College. Svarprocent: 85% (462 besvarelser ud af 541 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Kold College. Svarprocent: 85% (462 besvarelser ud af 541 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 85% (462 besvarelser ud af 541 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 83 83 [-3] [-4] 78 [-4] 83 86

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium & HF Tronsø

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2016

Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-16 30.09.16...

Læs mere

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Elevernes trivsel skal øges frem mod 2020. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i Aftale om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

Projektforslag. 10. klassecenter Lundbæk

Projektforslag. 10. klassecenter Lundbæk Projektforslag 10. klassecenter Lundbæk Baggrund Med baggrund i aftalen fra Folkeskole til faglært byder Nordjyllands Landbrugsskole ind på opførelse og drift af et nyt 10. klassestilbud. Vestligt placeret

Læs mere

Udviklingsredegørelse for 2013 for erhvervsuddannelsen til Skov- og naturtekniker

Udviklingsredegørelse for 2013 for erhvervsuddannelsen til Skov- og naturtekniker Det faglige Uddannelsesudvalg for Jordbrug 20. september 2012 Udviklingsredegørelse for 2013 for erhvervsuddannelsen til Skov- og naturtekniker Nøgletal 2009 2010 2011 Igangværende uddannelsesaftaler 97

Læs mere

Tal og statistik på EUD området

Tal og statistik på EUD området Tal og statistik på EUD området Fire nationale målsætninger Indledningsvis Dette notat er udarbejdet med afsæt i de fire nationale målsætninger for erhvervsskoleområdet, jf. den politiske aftale om bedre

Læs mere

Udviklingsredegørelser for 2017

Udviklingsredegørelser for 2017 Udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige Udvalg for Handelsuddannelsen Dato: 13. oktober 2016 Udviklingsredegørelse 2017 for Handelsuddannelse med specialer. 1. Redegørelsen

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser I forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen er der opstillet

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger Undervisningen i grundforløbet Grundforløbspakker Undervisningen på grundforløbet sigter mod at eleven vælger landmandsuddannelsen til landmand på hovedforløbet. Vi tilbyder 3 grundforløbspakker på Nordjyllands

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 81 83 [-2] [-2] 78 [-4] 82 86

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 85 83 [+3] [-2] 78 [-2] 82 86

Læs mere

2014 Elevtrivselsundersøgelsen

2014 Elevtrivselsundersøgelsen 14 Elevtrivselsundersøgelsen For erhvervsuddannelserne Selandia - CEU Svarprocent: 64% (1927 besvarelser ud af 39 mulige) Elevtrivsel Selandia - CEU Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU Bedste resultat for

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

December 2017 Roskilde Tekniske Skole

December 2017 Roskilde Tekniske Skole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 47% (1250 besvarelser ud af 2682 mulige) Elevtrivsel 83 82 84 83 80 78 87 86 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 95% (556 besvarelser ud af 584 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 82 83 78 84 86 80 Elevtrivsel

Læs mere

Perspektivet for skolernes fortsatte elevfastholdende arbejde. Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Perspektivet for skolernes fortsatte elevfastholdende arbejde. Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Perspektivet for skolernes fortsatte elevfastholdende arbejde Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Maj 2017 Kvalitet EUD reform Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse direkte Flere

Læs mere

HADERSLEV HANDELSSKOLE

HADERSLEV HANDELSSKOLE EUD & EUX Elevtrivselsundersøgelse og Handlingsplan 216 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Handlingsplan... 3 4. Metode... 3 5. Svarprocent... 4 6. Hyppighed... 4 7. Offentliggørelse...

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse Kjærgård Landbrugsskole

Handlingsplan for øget gennemførelse Kjærgård Landbrugsskole Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Kjærgård Landbrugsskole 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Kjærgård Landbrugsskole Institutionsnummer: 557302 Dato: 8. marts 2016 Bestyrelsesformandens

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug med hest Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium &

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Uddannelsescenter Holstebro

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Uddannelsescenter Holstebro December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 94% (822 besvarelser ud af 878 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [-2] 78 [-2] 85 86 82

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 89% (348 besvarelser ud af 389 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 85 85 83 82 82 78 89 86 Elevtrivsel

Læs mere

2015 ( ) Andel, 2014 ( )

2015 ( ) Andel, 2014 ( ) s navn] 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

Indledning 1. Klare mål 2. Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde

Indledning 1. Klare mål 2. Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde AMU-Fyn 1 Indledning Handlingsplanen for øget gennemførelse er den enkelte skoles eget mål- og resultatstyringsværktøj og forventes at blive anvendt i skolens kvalitetsog strategiarbejde. Handlingsplanen

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fyn

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fyn December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 80% (749 besvarelser ud af 932 mulige) Elevtrivsel 82 83 82 82 84 83 81 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Et af hovedmålene med erhvervsuddannelsesreformen er,

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) Elevtrivsel 83 83 82 [-2] 82 84 83 83 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

EUD-reform. - med fokus på kvalitet. Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet. Side 1

EUD-reform. - med fokus på kvalitet. Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet. Side 1 EUD-reform - med fokus på kvalitet Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet Side 1 Den smeltende isflage Faldende søgning fra 9./10. kl.: Fra 29 pct. i 2006 til 19 pct. i 2012 Højt frafald:

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. EUC Sjælland. Svarprocent: 77% (628 besvarelser ud af 813 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. EUC Sjælland. Svarprocent: 77% (628 besvarelser ud af 813 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 77% (628 besvarelser ud af 813 mulige) Elevtrivsel 87 86 82 82 82 83 [+2] 77 78 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Den 12. januar 2018 Sags nr.

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Den 12. januar 2018 Sags nr. Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Den 12. januar 2018 Sags nr. 18/00097 Vejledning til erhvervsskoler, faglige udvalg, lokale uddannelsesudvalg og Ankenævnet vedrørende Praktikvirksomheder

Læs mere

Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2017

Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Indhold Indledning... 2 1. Klare mål i handlingsplanen 2017... 6 Mål 1 i handlingsplan 2017... 8 Mål 2 i handlingsplan 2017... 10 Mål 3 i handlingsplan

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 87% (630 besvarelser ud af 721 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [-3] 82 81 [-3] 83 83 [-3] 86 75

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2015 1 Indhold Om evalueringsrapporten...3 Overordnede tal for Studiepraktik 2015...4 Institutioner og uddannelser...4

Læs mere

ETU EUD/EUX Business og Fagcenter Djursland

ETU EUD/EUX Business og Fagcenter Djursland ETU EUD/EUX Business og Fagcenter Djursland Handlings- og opfølgningsplan 2017, gældende for grundforløb, EUD og EUX, og skolepraktik det merkantile område. Alle erhvervsuddannelser har i oktober/november

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

Handlingsplan. for øget gennemførelse Skolens Navn: Erhvervsgymnasiet Grindsted. Institutionsnummer: Dato: 31.

Handlingsplan. for øget gennemførelse Skolens Navn: Erhvervsgymnasiet Grindsted. Institutionsnummer: Dato: 31. Handlingsplan for øget gennemførelse 2017 Skolens Navn: Institutionsnummer: 565401 Dato: 31. januar 2017 Bestyrelsesformandens underskrift: Kent Christensen bestyrelsesformand Handlingsplan for øget gennemførelse

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 67% (280 besvarelser ud af 416 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 82 [-5] 83 82 [-4] 83 80

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 83 84 [-3] 83 83 [-3]

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse 2019

Handlingsplan for øget gennemførelse 2019 Handlingsplan for øget gennemførelse 2019 Handlingsplanen vedrører følgende erhvervsuddannelser: DEKRA AMU Center Sjælland Erhvervsuddannelsen Vejgodstransportuddannelsen Brøndby DEKRA AMU Center Sydjylland

Læs mere

Indledning Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde Det fælles pædagogiske og didaktiske grundlag... 30

Indledning Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde Det fælles pædagogiske og didaktiske grundlag... 30 Vejledning til handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Indhold Indledning... 5 1 Klare mål i handlingsplanen 2018... 9 1.1 Mål 1 i handlingsplan 2018... 11 1.2 Mål 2 i handlingsplan 2018... 13 1.3 Mål

Læs mere

Skov- og naturtekniker Beskrivelse af kvalitetsarbejdet

Skov- og naturtekniker Beskrivelse af kvalitetsarbejdet S K O V S K O L E N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Skov- og naturtekniker Beskrivelse af kvalitetsarbejdet Formål med kvalitetsarbejdet Formålet med Skovskolens systematiske arbejde med kvalitet

Læs mere

Flere unge i erhvervsuddannelse

Flere unge i erhvervsuddannelse Flere unge i erhvervsuddannelse Nærværende debatoplæg er struktureret i syv emner som alle omhandler, hvordan man fra kommunal side kan arbejde med eller påvirke til at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 78 [-4] 83 [-2] 77 [-5]

Læs mere

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan Gymnasiet HTX Skjern Overgang til videregående uddannelse 2015 Baggrund for de iværksatte indsatser: Overgang til videregående uddannelse Gymnasiet HTX Skjern har, med udgangspunkt i opgørelsen

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

2014 Elevtrivselsundersøgelsen December 2014

2014 Elevtrivselsundersøgelsen December 2014 14 Elevtrivselsundersøgelsen December 14 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 164 besvarelser Skolerapport Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen Indhold Del I: Sammenfatning af undersøgelsens resultater

Læs mere

Kompetenceudvikling EUD reform workshop

Kompetenceudvikling EUD reform workshop Kompetenceudvikling EUD reform workshop Susanne Gottlieb Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser 9.2.2. Markant løft af lærernes pædagogiske kompetencer alle lærere [skal] inden 2020 have

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere, Københavns Universitet

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere, Københavns Universitet December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 97% (115 besvarelser ud af 119 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 87 82 86 83 89 [+3] 86 88 [-1] Elevtrivsel

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 79% (591 besvarelser ud af 746 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 [-3] 83 84 83 85 84 80

Læs mere

Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår

Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår Forslag til at nytænke grundskolens 10. skoleår Med den politiske aftale om reformen af erhvervsuddannelserne er der stadfæstet en politisk målsætning om, at 30 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 82 84 83 86 [+1]

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (515 besvarelser ud af 683 mulige) Elevtrivsel 78 83 79 82 80 83 75 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 86 83 85 84 85 83 Elevtrivsel

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015.

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1.

Læs mere

August Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne

August Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne August 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen for 95 %-målsætningen på

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal 2017

Kvartalsrapport 4. kvartal 2017 Kvartalsrapport 4. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 31.12.17...

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Redaktion: Gert

Læs mere

3.4.1 Vurdering af resultater Beskrivelse og vurdering af indsatser Fastsættelse af resultatmål

3.4.1 Vurdering af resultater Beskrivelse og vurdering af indsatser Fastsættelse af resultatmål Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resume og hovedkonklusioner... 5 3. Klare mål... 8 3.1 Klare Mål 1: Antal elever som efter grundskolen søger EUD som 1. prioritet... 8 3.1.1 Vurdering af udviklingen

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal 2015

Kvartalsrapport 4. kvartal 2015 Kvartalsrapport 4. kvartal 2015 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 6 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-15 31.12.15...

Læs mere

LANDMAND. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole PULSEN Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

LANDMAND. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole PULSEN Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! LANDMAND Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole PULSEN 10 4000 Roskilde - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Landmand På landbrugsuddannelsen kan du tage ét af følgende specialer: Husdyr Planter

Læs mere

Partnerskabsaftale 10. juni 2010

Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale Herlev til Herlev mellem Dansk Byggeri, Københavns tekniske skole (Herlev afdeling), UU-Nord og Herlev kommune i perioden 1.8.2010 til 31.12.2012 Baggrund

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Nordvestsjælland. Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 65% (555 besvarelser ud af 849 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 87 86 82 82 83 83 77 78 Elevtrivsel

Læs mere