Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/4 2018"

Transkript

1 Referat møde i DCCG styregruppen, d. 25/ Afbud: Ole, Lene og Rita 1) Orientering & meddelelser fra formanden for styregruppen Peter orienterer om nyt siden internatet: Professor Henrik Møller, faglig leder for epidemiologi RKKP, indkaldte til møde med deltagelse fra bla. de Nordiske Cancerregistre (Sverige og Norge), Michael Borre (DMCG), Peter mv. - mhp. det nordiske samarbejde på cancerområde. Møde omkring kvalitetskorrektion af nationalregnskabet i efteråret, hvor DCCG har leveret data. Status på projektet er ukendt. Peter giver besked når/hvis han ved mere. Kolorektalskema i patologisystemet er rettet. Der er også denne gang sket på RKKPbudgettet, men det bliver sidste gang. Patologisystemet skal nu i udbud. Pt. usikkert om det bliver ét fællesregionalt system. Kolorektalskemaet i KMS er rettet og udrullet pr OBS der lægges information løbende på dccg.dk. 2) Orientering & meddelelser fra RKKP (Mette) Omorganisering Der er som bekendt blevet omorganiseret i RKKP pr. 1/ Heidi har forladt databasen som epidemiolog Sisse Njor overtaget i stedet opgaven. Vibeke overtager til gengæld kørsel af årsrapporttabeller fra Sisse. Overflytningsprojekt Mette og Vibeke lægger pt. mange timer i internt RKKP-projekt afledt af RKKP samling til en enhedsorganisation hvor formålet er at samle alle RKKP's databaser på én samlet platform. I 2018 vil udvikling derfor være begrænset. Databasedag Der blev afholdt Databasedag d. 11/4, afholdt af RKKP og Danske regioner. Der blev blandt andet drøftet: o Patientinvolvering/-repræsentanter o Omgivelsernes krav til RKKP (Paneldebat) Forskningsudtræk Mette synes der er kommet en fin rutine i bruges af systemet, og Ismail afslutter sagsbehandling på vegne af VU. Peter nævner dog, at han synes systemet spammer med mails hvor det er svært at skelne om det er en ny sag eller en rykker. Mette bringer problemstillingen videre. 3) Valideringsprojekt status Pt. er audit i gang over hele landet og afdelingeme tjekker databasens kirurgiske data fra 2014 og fremefter op i mod journaldata (ville gerne gå længere bagud, men trods ihærdige forsøg og henvendelser i flere instanser, er det ikke blevet tilladt afh. 5års reglen). Katrine Emmertsen og Mads Klein koordinerer (har lavet nye indtastningsskemaer i RedCap, som for hver årgang, afspejler det pågældende års KMS-skema og retningslinjer), data samles i RedCap. Vi afventer spændt resultaterne.

2 Projektets tidsplan skal opdateres. 4) Opfølgning på internat Referatet fra internatet blev løbet igennem for at sikre, at vi får fulgt op på de beslutninger, som blev taget. Følgende action points blev aftalt på internatet 2017 ny status er anført i tabellen: Opgave Undersøge om der et system/værktøj, der kan anvendes i forhold til PROM-data. Spørgeskemaer via RedCap direkte i e-boks eller spørgeskemaer indarbejdet i e- journalen, fx Ambuflex begge dele afsøges. Ansvarlig Opdateret status: Mette orienterer omkring PRO-systemer i alle regioner er under udvikling. Mette orienterer gruppen videre, når der er nyt. Se på om der findes koder ift. rehabilitering, opfølgningsforløb, LARS. Er de der ikke, så skal de oprettes. Michael Opdateret status Se Michaels tidligere mail fremsendt styregruppen d. 8/ DCCG rehabilitering.msg Vedr. Rehabilitering: AZAA1, AZAA2. Det er lovpligt at registrere, jf. en af kræftpakkerne. Drøftes om alle mon bruger disse koder - Vibeke tjekker koderne ved lejlighed. Vedr. genoptræning: AWG1, 2 (genoptræning i sygehusregi) Vedr. LARS: der findes ikke koder. De bør bare oprettes, er gruppen enig om. Peter/Lene beder Sundhedsdatastyrelsen om at oprettet koder (major, minor, ingen) Undersøge mulighed for at få kommunale data på rehabilitering (og pleje). Opdateret status Indsamles i mange systemer på tværs af kommunerne. Vi skal have et konkret velbeskrevet ønske, hvis vi skal gå videre med det. Kontakte Steffen Høgskilde ift. afklaring af variablen OP_akut_grund. Peter Opdateret status Ordnet på anden vis. Der er fundet en work-around. Undersøge ift. data fra stråleterapi-programmet (strålebehandlinger, dosis mv) hvad gør DBCG. Kan DCCG databasen gøre noget lignende. Opdateret status Mette har fulgt op med DBCG, men ikke fået svar endnu. Svend- Erik anbefaler at tale med Bent Ejlersen. Bringe ønsker videre - omkring kolonne til afkrydsning i variabelliste i RKKPdokumentation.dk Opdateret status Ønske er meldt ind. Indføre variable for indlæggelsesvarighed, genindlæggelsestid (som er relevante for at bedømme kvaliteten) og beregne HARM (opgaven udføres når der er hul i kalenderen for Vibeke. Epidemiolog/biostatistiker/formand/Lene inddrages. RKKP/Vibeke Opdateret status Intet nyt. Vibeke ser på det, når der er tid. Peter Martin vil gerne være med inde over. Opgaven skal ind på listen over datamanageropgaver. Undersøge om der findes gode algoritmer for genindlæggelser. RKKP/Sisse, Heidi, Vibeke Opdateret status Intet nyt. Vibeke ser på det, når der er tid. Peter Martin vil gerne være med inde over. Opgaven skal ind på listen over datamanageropgaver.

3 Recidiv udarbejdelse af pixi-kodevejledning Peter Opdateret status Intet nyt. Der er brug for god kodekultur. Peter går videre med sagen, vil dog afvente LPR3 'udkommer' til efteråret. Sven-Erik vil gerne være med i gruppen omkring onkologidelen. Ole kunne være med omkring kirurgi-delen skal spørges. Algoritme for recidiv? Forhøre sig hos Tina Christensen, KEA, omkring algoritme. RKKP Opdateret status Intet nyt. Sisse går videre med sagen. Gå videre med sagen omkring databasens valideringsprojekt og muligheden for at gennemføre journalaudit på data længere end 5 år tilbage i tid. og Jens Opdateret status Det aftales at henlægge dette action point. 5) KMS skema 2019 Peter har op til mødet fremsendt et forslag til revision af skemaet med hensyn til registrering af data om endoskopiske lokalresektioner og inklusion af nye operative procedurer som f.eks. CELS. Revisions-forslaget gennemgås ikke, da både Lene og Ole ikke deltager på dagens møde. Peter tager dette videre med kirurgerne mhp. at aftale ændringer deadline 1/10. Derefter en drøftelse: Michael vil gerne vide noget mere omkring de patienter, der i dag registreres under "anastomose lækage andet". Michael anbefaler, at der kommer en ændring med ny mulighed: fx "Anastomose nedbrudt ny anlagt (uden perforation)". Peter-Martin støtter dette. Evt. skal lækage-rapporteringen dog helt droppes, da Clavien-Dindo så tager over. Peter ser et fremtidsperspektiv, hvor der kun er et basisskema, med grundoplysninger der danner databasens population. Resten hentes via eksisterende datakilder. 6) Datamanagementopgaver 2018 prioritering I 2018 vil udvikling ligge på et minimum pga. RKKP's overflytningsprojekt, som Vibeke har mange opgaver på. Men Vibeke vil kunne lave noget, når der er hul men har brug for klar prioritering af opgaverne fra styregruppens side. Peter har til samarbejdet omkring databasens datamanagementopgaver udarbejdet en liste. Vigtige punkter på listen er fx: Justering af algoritme vedr piecemeal resektioner Justering ad S022_DCCG hvad angår patologien (kobling ml SNOMED-koder og udfald) Indikatoralgoritmer Onkologialgoritmer Ad hoc, fx case med LPR data om billeddiagnosetik Overførsel af patologidata fra før 2014 Overførsel af "gamle" variable fra tidligere KMS skemaer/koblingsdatasættet til S022_DCCG Vibeke udtrykker at have brug for at have en prioritering af både de store og de små opgaver.

4 Som stor opgave udtrykker styregruppen at det er onkologi-opgaven, der pt. er den vigtigste! Denne bør Vibeke starte med, én algoritme ad gangen. Svend-Erik tjekker så efter. Peter kigger på datamanagementlisten igen og deler den op i små og store opgaver. 7) Justering af datasættet S022_DCCG Peter har op til mødet spurgt omkring følgende: "Nogle patienter, som er registreret med Nej til operation, bliver opereret alligevel og vi har data om disse resektater i Patologiregisteret. Data om disse patologiprøver kan inkluderes uanset tid mellem diagnosedato og operationsdato (som defineret i S022_PATO). I dag overføres disse patologidata ikke, hvis der er registreret Nej til operation. Skal vi opretholde status quo?" Efter drøftelse af spørgsmålet, så er gruppen enige om at der ikke skal ændres noget. 8) LPR baseret algoritme vedrørende onkologisk behandling Peter og Svend Erik har udviklet en algoritme (bilag 4-8) til ekstrahering data fra LPR om onkologisk behandling, som supplement til databasens algoritme til ekstraktion af data om adjuverende behandling. Algoritmen bliver præsenteret for styregruppen: Onkologialgoritme 1 - kontakt efter diagnosedato Onkologialgoritme 2 (evt.) præoperativ onkologisk behandling Onkologialgoritme 3 onkologisk behandling af ikke-opererede patienter Onkologialgoritme 4 adjuverende onkologisk behandling Ad 1) Ad 2) Det aftales, at der skal ligge variable for mellemregningerne, alle understofferne. Peter retter algoritmen til. Ad 3) Det aftales, at der også skal antal strålebehandlinger med. LPR_ONK_BEH_AB_TYP skal have et nyt udfald 04: 'Immunterapi' (alternativt lave en ny variabel). Peter retter algoritmen til. Ad 4) Vibeke skal programmere indikatorerne i flg. rækkefølge, 1,2,3,4. Det besluttes, at de skal køres fra og med ) LPR koder Peter orienterer om, at der er oprettet nye LPR-koder for de forskellige resektioner og ekscisioner af rektum. En oversigt over de nye og gældende koder er udsendt som bilag til mødet. 10) Databasens indikatoralgoritmer Indikatorerne for 2017 og 2018 er fastlagt, men algoritmerne blev gennemgået. Sisse retter ind i indikator-dokumentet, og rundsender opdateret version til gruppen. 11) Årsrapport 2017

5 Peter orienterer om status for indberetning, det ser lidt bedre ud nu end ved Peters seneste statusmail. Det aftales i øvrigt omkring årsrapportprocessen: - Data skal først fryses, når LPR data er klar i maj, nok omkring d Sisse skal tale med Ole omkring overlevelsesanalyser, som besluttet på seneste DCCGbestyrelsesmøde (NB: de skal foreligge i justeret form). - Indikatorerne fordeles ift. kommentering frist for indsendelse til Sisse er 15/8: Indikator 1 Peter-Martin Indikator 3 Peter-Martin Indikator 4 Michael Indikator 5 Michael Indikator 6 Lene Indikator 7 Lene Indikator 8 Svend-Erik Indikator 9 Svend Erik 12) Klinisk rapport 2017 Det forventes, at kirurgerne skal bidrage til hvilke områder rapporten skal berøre. Peter udsender mail omkring dette til kirurgerne, inkl. frist. Eventuelt bør der holdes et separat møde (i Aalborg?). Rapporten skal ligge klar inden årsmødet i kirurgisk selskab, forventelig primo nov. 13) Eventuelt Kommende møder: - Styregruppemøde d. 20/8 afholdes i Herlev - Styregruppemøde d. 24/10 afholdes i Aalborg (i stedet for Aarhus)

Peter har modtaget en henvendelse fra Vancouver, Canada om bistand til at oprette en klinisk kvalitetsdatabase. Peter har sagt ja til dette.

Peter har modtaget en henvendelse fra Vancouver, Canada om bistand til at oprette en klinisk kvalitetsdatabase. Peter har sagt ja til dette. Klinisk Koordination Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV Direkte 40447480 Web www.rkkp.dk Møde i: Tarmkræftdatabasens styregruppe Dato: 10. maj 2017 Kl.: 10.00-15.00 Sted: Roskilde Sygehus Dato: 10.

Læs mere

Referat: Dato: kl. 10:30-15:00. Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03

Referat: Dato: kl. 10:30-15:00. Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03 Referat fra 11. møde i tarmkræftdatabasens styregruppe Dato: 10.3.2016 kl. 10:30-15:00 Sted: Center for IT, Medico og Telefoni, Borgervænget 7, 2100 Kbh Ø, lokale 4.03 Tilstede: Peter Ingeholm, Rikke Hjarnø

Læs mere

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group Regionernes nationale databasedag 8. april 2015 Hvad kan databaserne og hvad skal databaserne? Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish

Læs mere

Dansk Kolorektalcancer Databases kvalitetsindikatorer fra 2013, algoritmer

Dansk Kolorektalcancer Databases kvalitetsindikatorer fra 2013, algoritmer Dansk Kolorektalcancer Databases kvalitetsindikatorer fra 2013, algoritmer 1. Afholdt MDT konference ved nydiagnosticeret rektumcancer 2. Ekstramural venøs invasion 3. Lækage af rektumanastomose ved elektiv

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG)

Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) National årsrapport 2014 1. januar 2014 31. december 2014 Side 2 af 182 Hvorfra udgår rapporten De biostatistiske analyser inkl. overlevelsesanalyser

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012

Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Landsdækkende database for kræft i tykog endetarm (DCCG) Addendum til National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Side 2 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i. tyk- og endetarm. (DCCG.dk) National årsrapport januar december Version 7.

Landsdækkende database for kræft i. tyk- og endetarm. (DCCG.dk) National årsrapport januar december Version 7. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG.dk) National årsrapport 2016 1. januar 2016 31. december 2016 Version 7.0 Side 2 af 213 Hvorfra udgår rapporten De biostatistiske analyser og de

Læs mere

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH.

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH. Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl. 12.30-16.15, OUH. Til stede: Torben Palshof, Anders Green, Erik Jakobsen, Kell Østerlind, Niels Pedersen,

Læs mere

Årsrapport 2011. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen. Dansk Kolorektalcancer Database

Årsrapport 2011. Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen. Dansk Kolorektalcancer Database Årsrapport 2011 Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarmen Dansk Kolorektalcancer Database Side 2 Baggrund Årsrapport 2011 fra Dansk Kolorektalcancer Database vedrørende kræft i tyktarm og endetarm,

Læs mere

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013

Pilotprojektet. Formål. Hvorfor DNKK? National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Muligheder og barrierer i genbrug af data Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital National Databasedag, torsdag d. 11. april 2013 Hvorfor DNKK? Dobbeltregistrering

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG)

Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) National årsrapport 2015 1. januar 2015 31. december 2015 Side 2 af 201 Hvorfra udgår rapporten De biostatistiske analyser inkl. overlevelsesanalyser

Læs mere

Status over behandlede projekter i VU

Status over behandlede projekter i VU Behandlede projekter i VU per 19. februar 2009 1 Status over behandlede projekter i VU Prospektiv randomiseret undersøgelse af APR for rektumcancer: DAPRES Henrik Christensen, Aarhus 15.03.2007 Herning

Læs mere

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013

DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK) Implementering i Dansk Lunge Cancer Register Erik Jakobsen, Odense Universitetshospital DMCG.dk Repræsentantskabsmøde Torsdag d. 29. august 2013 05-09-2013 Hvorfor

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Specifikation af ydelser fra RKKP til kliniske kvalitetsdatabaser, databasernes styregrupper og regioner Version juni 2014

Specifikation af ydelser fra RKKP til kliniske kvalitetsdatabaser, databasernes styregrupper og regioner Version juni 2014 Specifikation af ydelser fra RKKP til kliniske kvalitetsdatabaser, databasernes styregrupper og regioner Version juni 2014 Specifikationen er udarbejdet af Databasernes Fællessekretariat med input fra

Læs mere

Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) En national klinisk kvalitetsdatabase. Kære Dataansvarlige på de neonatale afdelinger

Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) En national klinisk kvalitetsdatabase. Kære Dataansvarlige på de neonatale afdelinger Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte (DKN) En national klinisk kvalitetsdatabase Kære Dataansvarlige på de neonatale afdelinger Vi kontakter dig, fordi den landsdækkende Dansk Kvalitetsdatabase for Nyfødte

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i. tyk- og endetarm. (DCCG.dk) KLINISK RAPPORT TNM Klassifikation. 1. januar

Landsdækkende database for kræft i. tyk- og endetarm. (DCCG.dk) KLINISK RAPPORT TNM Klassifikation. 1. januar Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG.dk) KLINISK RAPPORT 2017 TNM Klassifikation 1. januar 2017 31. december 2017 Indholdsfortegnelse 1. TNM- og UICC klassifikation... 4 1.1. Patientpopulationen...

Læs mere

Nyt fra Dansk Intensiv Database

Nyt fra Dansk Intensiv Database Nyt fra Dansk Intensiv Database Intensivsymposium 26. januar 2018 Christian Fynbo Christiansen Overlæge, klinisk lektor, ph.d. Klinisk Epidemiologisk Afdeling Aarhus Universitetshospital E-mail: cfc@clin.au.dk

Læs mere

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling.

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. DUCG Styregruppemøde 5.10.16 12-15. Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. Referat: Deltagere: Astrid Petersen (AP), Bjarne Kromann, Gedske Daugaard, Jørgen Bjerregaard (JB), Lars Dyrskjøt (LD), Lisa Sengeløv,

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Lene H. Iversen Professor, overlæge, dr.med., PhD Aarhus Universitetshospital Formand for Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) 9. marts 2016 DMCG.dk Kræftens

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database Nyt fra DID Dansk Intensiv Database Intensivsymposium 27. januar 2017 Christian Fynbo Christiansen Overlæge, klinisk lektor, ph.d. Klinisk epidemiolog for Dansk Intensiv Database Klinisk Epidemiologisk

Læs mere

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00,

Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Referat af 6. møde i den fælles kompetencecenterledelsesgruppe Onsdag den 24.08.11, kl. 10.00 13.00, Sted: DFS, Olof Palmes Allé 15, 8200 Århus N, mødelokale D2 DELTAGERE Søren Paaske Johnsen (SPJ), forskningsoverlæge,

Læs mere

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register

Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Kontrol eller udvikling? Erfaringer fra Dansk Lunge Cancer Register Foreningen af Speciallæger årsmøde 5. oktober 2012, Vejle Erik Jakobsen, Kvaliteten af sundhedsydelser Kan brugen af kliniske databaser

Læs mere

Nyt fra DID - Dansk Intensiv Database

Nyt fra DID - Dansk Intensiv Database Nyt fra DID - Dansk Intensiv Database Christian Fynbo Christiansen Læge, lektor, PhD Epidemiolog, Dansk Intensiv Database På vegne af styregruppen DID - styregruppen Ebbe Rønholm, speciallæge, Formand

Læs mere

Netværksmøde for indtastere. DHRD Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase 14. juni 2017

Netværksmøde for indtastere. DHRD Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase 14. juni 2017 Netværksmøde for indtastere DHRD Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase 14. juni 2017 Kvalitetssikring af rehabiliteringsindsatsen Model Styregruppen for DHRD REPÆRSENTANTER FRA FEM REGIONER Overlæge Ida

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i. tyk- og endetarm. (DCCG.dk) National årsrapport januar december 2018

Landsdækkende database for kræft i. tyk- og endetarm. (DCCG.dk) National årsrapport januar december 2018 Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG.dk) National årsrapport 2018 1. januar 2018 31. december 2018 Side 2 af 146 Hvorfra udgår rapporten De biostatistiske analyser og de epidemiologiske

Læs mere

(DPCD) Status og fremtid

(DPCD) Status og fremtid Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) Status og fremtid Claus Fristrup Dansk Pancreas Cancer Database ØGC Årsmøde 2011 DPCD Hører organisatorisk under DPCG Styres af en styregruppe = styregruppen for DPCG

Læs mere

Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019

Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019 Bilag 3.1 Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019 07.06.2019 1-16-4-236-18 Jesper Kjær Hansen

Læs mere

Beskrivelse af RKKP-ydelser og udviklingspakker Version 1.0, 2. maj 2019

Beskrivelse af RKKP-ydelser og udviklingspakker Version 1.0, 2. maj 2019 Beskrivelse af RKKP-ydelser og udviklingspakker Version 1.0, 2. maj 2019 Indledning Godkendte kliniske kvalitetsr skal leve op til en række bekendtgørelseskrav standardydelser krævet for sikre fortsat

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013

Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013 Bestyrelsesmøde i Dansk Colorectal Cancer Gruppe 4.4.2013 Deltagere: Kirurgi: Peter Nørgaard Larsen (RH), Hans Raskov, Peer A. Wille Jørgensen (BBH), Lene Hjerrild Iversen (Aarhus), Steffen J. Rosenstock

Læs mere

Kan kvalitet reduceres til ét tal?

Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til ét tal? Årsmøde i Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren Lørdag d. 11. januar 2014,Nyborg Erik Jakobsen, Kan kvalitet reduceres til ét tal? Kan kvalitet reduceres til

Læs mere

Status for DPCG & DPCD 2013

Status for DPCG & DPCD 2013 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2013 Styregruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab for Klinisk Onkologi)(DSKO) (Dansk

Læs mere

30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu

30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu 30-dages, 1- og 5-års mortaliteten for lungekræft før og nu Kræftkirurgi mere end et håndværk 6. marts 2012 Axelborg, København Erik Jakobsen, Leder Dansk Lunge Cancer Register Landsdækkende godkendt og

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 DPCG Styregruppe Magnus Bergenfeldt Carsten Palnæs Hansen Michael Bau Mortensen (Formand) Frank Viborg Mortensen Mogens Sall Niels

Læs mere

PROM i et klinisk perspektiv v/ overlæge, dr.med. Helle Pappot Onkologisk Klinik, Finsencentret, Rigshospitalet

PROM i et klinisk perspektiv v/ overlæge, dr.med. Helle Pappot Onkologisk Klinik, Finsencentret, Rigshospitalet PROM i et klinisk perspektiv v/ overlæge, dr.med. Helle Pappot Onkologisk Klinik, Finsencentret, Rigshospitalet Hvordan kan PRO anvendes i klinisk praksis? Hvilke gevinster og barrierer er der ved klinisk

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning. Sundhedsplatformen. Møde i: SFR Oftalmologi

REFERAT. Punkter til beslutning. Sundhedsplatformen. Møde i: SFR Oftalmologi Direktionssekretariatet Driftsmålstyring, strategi og planlægning REFERAT Møde i: SFR Oftalmologi Dato: 30. september 2015 Kl.: 7:45-8:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, lokale Deltagere: Per E. Jørgensen

Læs mere

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Dansk Lunge Cancer Register. Årsmøde Erik Jakobsen, Leder DLCR

Dansk Lunge Cancer Register. Årsmøde Erik Jakobsen, Leder DLCR Dansk Lunge Cancer Register Årsmøde 2013 Erik Jakobsen, Leder Årets Highlights 1.Markant stigende overlevelse totalt 2.Markant stigende overlevelse efter kirurgi 3.Patobank nu med data 4.Forløbstider

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00. Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25,

Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG. Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00. Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25, 1 Referat af Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. oktober 2014, kl. 9.30 15.00 Sygehus Lillebælt Vejle, Kabbeltoft 25, Lokale: Underhuset (kælderen under Administrationshuset) Til stede: Ole Roikjær, Mette Yilmaz,

Læs mere

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Dansk PancreasCancer Gruppe ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2014 1. Nationale Kliniske Retningslinjer 2. DPCD Årsrapport 2013-2014 3. Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK)

Læs mere

Dansk Testis Cancer Database (DaTeCa) Dansk Urologisk Cancer Gruppe

Dansk Testis Cancer Database (DaTeCa) Dansk Urologisk Cancer Gruppe Dansk Testis Cancer Database (DaTeCa) Dansk Urologisk Cancer Gruppe National Årsrapport 2016 1.januar 2016-31.december 2016 Version 8 Maj 2017 Hvorfra udgår rapporten Rapportens biostatistiske analyser

Læs mere

RKKP målsætninger

RKKP målsætninger RKKP målsætninger 2019-2022 Supplement til RKKP strategi 2019-2022 Viden til et bedre sundhedsvæsen 2 RKKP 2019 Udgivelsen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Udgiver: Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram

Læs mere

RM Info vejledning for Den Ortopædiske Fællesdatabase

RM Info vejledning for Den Ortopædiske Fællesdatabase RM Info vejledning for Den Ortopædiske Fællesdatabase RM Info kan anvendes til at se indikatorresultater, mangellister med komplethed, samt trække afdelings data for Den Ortopædiske Fællesdatabase, herunder

Læs mere

DUCG Styregruppemøde d. 13. marts 2012 Hotel Hilton, Kastrup Lufthavn.

DUCG Styregruppemøde d. 13. marts 2012 Hotel Hilton, Kastrup Lufthavn. Tilstede: Peter Sommer (PS), Gedske Daugaard (GD), Erik Højkjær Larsen (EHL), Jørgen Bjerggaard (JB), Lars Ulrich Hansen (LUH), Lisa Sengeløv (LS), Mette Nørgaard (MN), Michael Borre (MB), Belinda Momme

Læs mere

Spørgsmål: I relation til en evt. flytning af den onkologiske behandling fra Nordsjællands hospital til Herlev hospital har jeg følgende spørgsmål:

Spørgsmål: I relation til en evt. flytning af den onkologiske behandling fra Nordsjællands hospital til Herlev hospital har jeg følgende spørgsmål: Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B & D Telefon 38 66 60 00 Direkte 38 66 60 20 Web www.regionh.dk Journal nr.: 15002620 Sagsbeh..:

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017

Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017 Referat Bestyrelsesmøde i DCCG, 4. oktober 2017 Deltagere: Lene Iversen (LI), Tommie Mynster (TM), Lars Bundgaard (LB), Jesper Dan Nielsen (JN); Niels Hald (NH), Per Pfeiffer (PP), Inge Bernstein (IB),

Læs mere

Program orienteringsmøder ADHD database

Program orienteringsmøder ADHD database Program orienteringsmøder ADHD database Velkomst v/ databasekontaktperson Line Riis Jølving Præsentation af ADHD databasen v/ styregrupperepræsentant, herunder: - Gennemgang af indikatorer Præsentation

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter med

Læs mere

Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database

Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database Vedtaget af DANBIOs styregruppe: 22.02.2019 1 Databasens navn er DANBIO Dansk Reumatologisk Database Styregruppen er ansvarlig for udformningen af og indholdet

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Den na&onale kvalitetsdatabase for aku3e pa&entkontakter. Annmarie Lassen Fælles akutmodtagelse Odense Universitetshospital

Den na&onale kvalitetsdatabase for aku3e pa&entkontakter. Annmarie Lassen Fælles akutmodtagelse Odense Universitetshospital Den na&onale kvalitetsdatabase for aku3e pa&entkontakter Annmarie Lassen Fælles akutmodtagelse Odense Universitetshospital Fælles Akutdatabase Præhospitale kontakter Erika Frischknecht Christensen In

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00 Bestyrelsesmøde i DCCG Den 25. marts 2014, kl. 9.30 15.00 Rigshospitalet, opgang 5, 7. sal, afsnit 5072 Lokale: Hæmatologisk konference Til Stede: Gro Willemoes, Lars Henrik Jensen, Henrik Nørgaard, Lone

Læs mere

Møde i DLCR s forretningsudvalg tirsdag d. 3. marts kl. 9.30 15.00.

Møde i DLCR s forretningsudvalg tirsdag d. 3. marts kl. 9.30 15.00. Referat af Møde i DLCR s forretningsudvalg tirsdag d. 3. marts kl. 9.30 15.00. Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (27/11 2008) 3. Meddelelser

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl Bestyrelsesmøde i DCCG Den 22. marts 2017, kl. 10.00 15.30 Roskilde Sygehus, Kantinebygningen, mødelokale 1 Referat Til stede: Camilla Qvortrup, Tommie Mynster, Mette Yilmaz, Annika Loft, Lars Bundgaard,

Læs mere

5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister

5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister 5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister Sundhedspolitisk direktør Erik Jylling Danske Regioner Velkomst kl. 14.00 14.10 06-03-2019 5. stormøde om Nyt Dansk Hjerteregister Program for dagen 14.00-14.10

Læs mere

RKKP-handleplan; A=aflevering; M=milepæl, DFS=Fællessekretariatet; KC=kompetencecentrene

RKKP-handleplan; A=aflevering; M=milepæl, DFS=Fællessekretariatet; KC=kompetencecentrene RKKP-handleplan; =aflevering; M=milepæl, =Fællessekretariatet; =kompetencecentrene. Konsolidering/drift nsvarlig 1. Årsrapportering 1.1 Fuldt opdateret tidsplan 1.2. lle rapporter inden for 6/9 måneder

Læs mere

Dansk Lunge Cancer Register. Årsmøde Erik Jakobsen, Leder DLCR

Dansk Lunge Cancer Register. Årsmøde Erik Jakobsen, Leder DLCR Dansk Lunge Cancer Register Årsmøde 2017 Erik Jakobsen, Leder Tak til Og tak til Og tak til Lungekræft i DK Lungekræft i DK 4700 nye tilfælde / år Lungekræft i DK 4700 nye tilfælde / år 7,8 % af alle

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) Landsdækkende database for patienter med kræft i bugspytkirtlen. Årsrapport 2014/2015

Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) Landsdækkende database for patienter med kræft i bugspytkirtlen. Årsrapport 2014/2015 Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) Landsdækkende database for patienter med kræft i bugspytkirtlen Årsrapport 2014/2015 Årsrapporten dækker perioden: 1. juli 2014-30. juni 2015 OFFICIEL VERSION per

Læs mere

Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 20.03.2014 Vor ref.: KRC Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 20.03.2014 Sted: Deltagere: Videomøde Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (formand) Britta

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter

Læs mere

Anvendelse af patientrelaterede data til kvalitets-monitorering

Anvendelse af patientrelaterede data til kvalitets-monitorering Anvendelse af patientrelaterede data til kvalitets-monitorering Afdelingslæge, Ph.D. Klinisk lektor, Alma Becic Pedersen KCEB-Nord/Klinisk Epidemiologisk Afdeling Introduktion Der foregår indenfor sundhedsvæsenet

Læs mere

Dansk Palliativ Database (DPD): Hvordan kan vi bruge den til at finde ud af

Dansk Palliativ Database (DPD): Hvordan kan vi bruge den til at finde ud af Dansk Palliativ Database (DPD): Hvordan kan vi bruge den til at finde ud af noget om selv? v/ Mogens Grønvold, overlæge, dr.med., formand for dansk palliativ database og Mathilde Rasmussen, cand.scient.san.publ.,

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530.

Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530. Referat af repræsentantskabsmøde for Dansk Melanom gruppe 5. marts 2014, Rigshospitalet, konferencerummet afsnit 2102. Kl 1330-1530. 1. Beretning fra formanden I 2013 har forretningsudvalget afholdt møde

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København.

Referat Bestyrelsesmøde den Axelborg, København. Referat Bestyrelsesmøde den 19. 11. 2009. Axelborg, København. Deltagere: Inge Bernstein, Mette Yilmaz, Lone Nørgaard, Mogens Rørbæk Madsen, Henrik Harling, Steffen Bülow, Per Gandrup, Anders Fischer,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG Godkendt på DLCG bestyrelsesmøde d. 23. november 2016. Vedtægter for forretningsorden og arbejdsgange i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG). DLCG s formål og aktivitet

Læs mere

Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP

Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP Velkommen patient- eller pårørenderepræsentanter i RKKP Tegning: Lars Andersen Introduktion Som patient eller pårørende har du et andet og vigtigt perspektiv på både dit eget og andres behandlingsforløb

Læs mere

Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) National a rsrapport 2012. 1. januar 2012 31. december 2012

Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) National a rsrapport 2012. 1. januar 2012 31. december 2012 Landsdækkende database for kræft i tyk- og endetarm (DCCG) National a rsrapport 2012 1. januar 2012 31. december 2012 Side 2 Rapporten udgår fra Statistisk bearbejdning af data og epidemiologisk kommentering

Læs mere

National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb Temagruppemøde kirurgisk patientsikkerhed referat

National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb Temagruppemøde kirurgisk patientsikkerhed referat National Indsats for Patientsikkerhed i Kræftforløb Temagruppemøde kirurgisk patientsikkerhed referat Tid og sted Mødet afholdt: Tirsdag den 10. juni 2014 kl. 11.30-15.30 Mødested: Kræftens Bekæmpelse,

Læs mere

Danish Colorectal Cancer Group

Danish Colorectal Cancer Group Danish Colorectal Cancer Group Vedtægter december 2009 Baggrund DCCG er en multidisciplinær cancergruppe (DMCG) med forankring i Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Dansk Radiologisk

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD)

Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) Dansk Pancreas Cancer Database (DPCD) Landsdækkende database for patienter med kræft i bugspytkirtlen Årsrapport 2015/2016 Årsrapporten dækker perioden: 1. juli 2015 30. juni 2016 OFFICIEL VERSION per

Læs mere

Dansk Lunge Cancer Gruppe & Dansk Lunge Cancer Register

Dansk Lunge Cancer Gruppe & Dansk Lunge Cancer Register Dansk Lunge Cancer Gruppe & Dansk Lunge Cancer Register Årsrapport 2013 1. januar 2013-31. december 2013 1 Forord Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) og Dansk Lunge Cancer Register (DLCR) udsender hermed

Læs mere

Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register

Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register Overlevelse og komorbiditet - en undersøgelse fra Dansk Lunge Cancer Register Kræft og komorbiditet alle skal have del i de gode resultater 6. marts 2013 Kosmopol, København Erik Jakobsen, Leder I hovedpunkter

Læs mere

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til

Læs mere

Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe

Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe Forretningsorden for DCCG Onkologi-arbejdsgruppe Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til DCCG s bestyrelse i henhold til DCCG

Læs mere

Beslutning: Dagsorden godkendt. Punkt til Evt.: Orientering om fotos i røntgenafdeling.

Beslutning: Dagsorden godkendt. Punkt til Evt.: Orientering om fotos i røntgenafdeling. Økonomi- og Planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Mammakirurgi Dato: 5. oktober 2012 Kl.: 13.30 15.00 Sted: Henrik Flygers kontor, Herlev Hospital Deltagere: Vicedirektør Marie Nonnemann

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Retningslinjer for videregivelse af personoplysninger fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser (forskningsadgang)

Retningslinjer for videregivelse af personoplysninger fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser (forskningsadgang) Retningslinjer for videregivelse af personoplysninger fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser (forskningsadgang) Version 5.00, d. 05.07.18. Retningslinjerne for videregivelse af personoplysninger

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

DANSK NEURO ONKOLOGISK REGISTER. Årsrapport 2008. www.dnog.dk

DANSK NEURO ONKOLOGISK REGISTER. Årsrapport 2008. www.dnog.dk DANSK NEURO ONKOLOGISK REGISTER Årsrapport 2008 www.dnog.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Konklusion... 4 Formål... 5 Baggrund... 5 Historik, idegrundlag, udvikling, nuværende

Læs mere

Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14

Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14 Referat fra DCCG bestyrelsesmøde d. 10-4- 14 Til stede: Steffen Rosenstock, Frank Svendsen Jensen, Henrik Nørgaard, Lars Bundgaard, Rikke Hagemann, Peter Ingeholm, Ismail Gögenur, Jan Lindeberg, John Pløen,

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat fra REFHOST-møde

Referat fra REFHOST-møde Dato: 11.12.08 Vor ref.: IJO Referat fra REFHOST-møde Dato: Fredag den 5. december 2008 Sted: Deltagere: MedCom Hanne Damgaard Jensen, Region Midtjylland Bente Wengler, Region Midtjylland Hanne Simmelgaard,

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde

REFERAT Bestyrelsesmøde REFERAT Bestyrelsesmøde Dato 4. marts 2019 Tidspunkt Kl. 17.30-19.30 Sted Administrationsbygningen, Skørpingvej 7, Terndrup. Deltagere Birgit Christensen, Birgitte Mikkelsen, Carsten Bojesen, Kersten Bonnen,

Læs mere

Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet

Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet Referat DARENCA møde 11. november 2014 Afholdt på Rigshospitalet Darenca s medlemmer som deltog: Frede Donskov, overlæge, dr. med., Onkologisk afdeling, Aarhus (formand) Bjarne Kromann, overlæge, Urologisk

Læs mere

Status på Kræftplan II

Status på Kræftplan II Status på Kræftplan II - -En spørgeskemaundersøgelse -v/ledende overlæge, dr.med Henrik Harling -Kirurgisk afdeling K, Bispebjerg Hospital Baggrund for undersøgelsen Kræftplan II s specifikke anbefalinger

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts Referat

Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts Referat Bestyrelsesmøde i DCCG Den 31. marts 2016 Roskilde Sygehus Referat Til stede: Frank Svendsen Jensen, Hans Henrik Nørgaard, Ismayil Gögenür, Jim Stenfatt Larsen, Lars Bundgaard, Lars Henrik Jensen, Lene

Læs mere

BILAG 1B: OVERSIGTSSKEMA

BILAG 1B: OVERSIGTSSKEMA BILAG 1B: OVERSIGTSSKEMA Oversigtsskemaet indeholder 8 kolonner. Herunder følger en forklaring af de enkelte kolonner. De grå rækker i skemaet er opgaver, som skal afrapporteres i den samlede evalueringsrapport,

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2016 Dansk Hoftealloplastik Register

Nyhedsbrev juni 2016 Dansk Hoftealloplastik Register Nyhedsbrev juni 2016 Dansk Hoftealloplastik Register Styregruppen vil gerne informere om en række ændringer vedrørende DHR. Ændringer i styregruppen For Region Nordjylland erstattes Michael Ulrich Vinther

Læs mere

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med Hoftebrud

Kvaliteten i behandlingen af patienter. med Hoftebrud Kvaliteten i behandlingen af patienter med Hoftebrud Region Hovedstaden Sundhedsfaglig delrapport til den nationale sundhedsfaglige rapport marts 2010 november 2010 - 2 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i dansk melanom gruppe den 1. marts 2005

Referat af repræsentantskabsmøde i dansk melanom gruppe den 1. marts 2005 Referat af repræsentantskabsmøde i dansk melanom gruppe den 1. marts 2005 1) formandens beretning 2004 har været et stille år i DMG regi. Der har været to møder i forretningsudvalget den 28/6-04 og 11/2-05.

Læs mere

Referat Tværfaglig dokumentationsrådsmøde 3. april 2014. 13.00 15.00 Udvalgsværelse 1, Herning.

Referat Tværfaglig dokumentationsrådsmøde 3. april 2014. 13.00 15.00 Udvalgsværelse 1, Herning. Tværfaglig srådsmøde 3. april 2014. 13.00 15.00 Udvalgsværelse 1, Herning. Til stede: Anne-Grethe Skov Iversen, Randi Bligaard, Bente Hjørnholm Jensen, Lis jensen, Karin Dahl Lassesen, Anne Birgitte Langsted

Læs mere

DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014

DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014 DrHOFTEBRUD. Beregningsgrundlag udarbejdet af den kliniske epidemiolog på den nye indikatorsæt med opstart i december 2014 Nr. Indikatorområde Indikator Nævner Tæller Ekskluderede patienter Bemærkninger/uplyst

Læs mere

OUH. Nyt DLCR program

OUH. Nyt DLCR program OUH ÅRGANG 10, NR. 2 Nyhedsbrev S EPTEMBER 2010 I DETTE NUMMER: Nyt DLCR program Dansk Lunge Cancer Register tager d. 27.09.10 en ny version af programmet, som anvendes til at inddatere oplysninger i DLCR,

Læs mere

28. møde Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet

28. møde Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTEOMRÅDET S A M M E N F A T N I N G Emne 28. møde Task Force for Patientforløb på Kræft- og Hjerteområdet Mødedato 28.juni 2013 kl.13.00 16.00 Sted Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Dansk Neuro Onkologisk Register (DNOR) Brugermanual

Dansk Neuro Onkologisk Register (DNOR) Brugermanual Dansk Neuro Onkologisk Register (DNOR) Brugermanual Version 3, 10. august 2015 Indhold Adgang til databasen... 3 Login... 4 Startbilleder efter login (forsiderapport)... 5 Generelt om formularer og felter

Læs mere

Information om EORTC, KMS, CAM og pårørendeskema i LKT-Palliation

Information om EORTC, KMS, CAM og pårørendeskema i LKT-Palliation Information om EORTC, KMS, CAM og pårørendeskema i LKT-Palliation Version 02.03.2017 På Læringsseminaret for LKT-Palliation kom der mange spørgsmål om de praktiske omstændigheder ved udfyldelse af bl.a.

Læs mere