Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. februar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. februar 2016"

Transkript

1 Kredsbestyrelsesmøde den 29. februar 2016 kl der er kaffe fra kl : 1. Mødets åbning Referat 3. Sager til behandling 3.1. Arbejdstid 3.2. Kongresforberedelse 3.3. TR seminar HB dagsorden 4. Økonomi 5. Sager til orientering 5.1. Høringssvar vedr. Region Syddanmarks spareplan 5.2. Kommentarer til rapporten møde os hvor vi er 5.3. Borgmesterbesøg 5.4. Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid 6. Henvendelser 7. Politiske budskaber fra dagsorden 8. Eventuelt 9. Punkter til senere dagsorden 10. Evaluering af mødet

2 1. Mødets åbning Kredsbestyrelsesmedlem Line N. Hansen har fået arbejde uden for kredsen, og stopper derfor i bestyrelsen pr Suppleant Kirsten D. Johansen er herefter ordinært medlem af kredsbestyrelsen.

3 Referat

4 3. Sager til behandling 3.1 Arbejdstid Indstilling: At KB beslutter der skal udformes en arbejdstidspolitik som overordnet pejlemærke At KB beslutter der nedsætte en arbejdsgruppe som laver oplæg til kommende KB møde, med kredsformanden som tovholder Sagsfremstilling: På Generalforsamlingen (GF) 2015 aftalte kredsbestyrelsen forud, at der skulle sættes et særligt fokus på emnet arbejdstidstilrettelæggelse. Dette blev gjort ved bl.a. at rejse en række dilemma spørgsmål i et indstik i Kredsløbet, der blev udsendt sammen med den skriftlige beretning. (Nr ) Derudover blev emnet omtalt i den skriftlige beretning og som introduktion til emnet på Generalforsamlingen. Kredsformanden markerede indledningsvis i sin tale, at Vi ønsker sunde arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø, hvor alle ansatte har indflydelse på tilrettelæggelsen af sin egen arbejdstid Vi ønsker et miljø, der tilgodeser kollektivet og samtidig understøtter den enkelte Vi ønsker et miljø, der giver ledelsen værktøjerne til at tilrettelægge arbejdet og sørge for at kompetencer er til stede, hvor patienterne har brug for dem. Samlet var pointen, at arbejdstidsaftalerne er lavet for at beskytte og honorere, hvor der sættes rammer for arbejdslivet. Arbejdstidsaftaler spænder over arbejdsmiljø og dermed kredsens politik inden for arbejdsmiljøområdet og honorering samt kredsens lønpolitik. Arbejdstidsaftalerne indeholder derudover regler fra Arbejdsmiljølovgivning, lovgivning fra EU, aftaler fra centrale overenskomster og diverse anbefalinger fra fx undersøgelser (fx viden om risiko for brystkræft ved nattevagt). I kredsens arbejdsmiljøpolitik er bl.a. fremhævet, at arbejdstidsaftaler skal overholdes på samme måde som arbejdsmiljøloven skal overholdes. Dette ligger i tråd med den linje kredsen fører. Der er udarbejdet retningslinjer for enkelte områder inden for arbejdstidsområdet, som sætter grænser for, hvordan der lokalt kan laves lokalaftaler. Oplevelsen var forud for Generalforsamlingen og er fortsat, at krydspresset imellem individ/kollektiv/ledelse omkring patienten er under både forandring og pres. Der opleves en lang række brud på regler, der sættes spørgsmålstegn ved at rammerne er for stramme eller løse, de kendte rammer udfordres og ledelsen bruger arbejdstidsaftaler som både styringsredskab og besparelsesområde.

5 3. Sager til behandling Drøftelsen på Generalforsamlingen gav en række udsagn der spænder over: Arbejdstidsaftalen er en spændetrøje med opfordring til at slække Sæt mere fokus på økonomisk kompensation frem for tidskompensation ved inddragelse af frihed (straks udbetaling). Lad TR lokalt udfylde rammerne i arbejdstidsaftalen Beskyt de ansatte og overhold arbejdstidsaftaler Kredsformanden gav på vegne af kredsbestyrelsen tilsagn om at kredsbestyrelsen vil drøfte emnet igen efter GF med følgende vinkler: Kredsformandskabet vil revurdere de nuværende retningslinjer Vurdere mulige OK krav Fortsætte kreds Syddanmarks nuværende indsats med undervisning målrettet ledere, arbejdsplanlæggere, TR og medlemmer. Der lægges på mødet op til en 1. drøftelse af emnet med fokus på udarbejdelse af en arbejdstidspolitik for medlemmer, der skal bruges som kredsens overordnede pejlemærke. Som led i drøftelsen kan det vurderes om der med fordel kunne nedsættes en mindre arbejdsgruppe, der kunne komme med et oplæg til kommende kredsbestyrelsesmøde. Kredsformandskabet har derudover revurderet de nuværende retningslinjer. Disse er vedlagt til orientering under pkt.

6 3. Sager til behandling 3.2 Kongresforberedelse Indstilling: At KB får præsenteret samtlige forslag til kongressen 2016 Sagsfremstilling: Kredsbestyrelsen har på flere møder drøftet forslag til kongressen 2016, samt på temadagen den arbejdet mere dybdegående med disse. Da dette bestyrelsesmøde er det sidste inden indsendelsesfristen, skal samtlige forslag præsenteres for kredsbestyrelsen jf. Dansk sygeplejeråds love 23 stk. 3: Forslag til behandling på den ordinære kongres kan fremsættes af hovedbestyrelsen, kredsbestyrelserne, bestyrelsen for Sygeplejestuderendes landssammenslutning og bestyrelsen for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd. Kongressens delegerede kan fremsende forslag, såfremt forslagene forinden har været drøftet i hovedbestyrelsen, kredsbestyrelserne, bestyrelsen for Sygeplejestuderendes landssammenslutning og bestyrelsen for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd. Forslag stiles til hovedbestyrelsen og skal være Dansk Sygeplejeråds sekretariat i hænde inden arbejdstids ophør den på lige år. Der er på bilag en oversigt over nuværende kongresforslag/debatoplæg. Der er flere af forslagene hvor forslagsstiller vil undersøge om forslaget kan ligges sammen med andre forslag og/eller bortfalder. På indeværende møde skal dette afklares, ligesom der skal tages stilling til om det kredsbestyrelsen eller det enkelte medlem der fremsender forslaget. Derfor vil samtlige kongresforslag blive præsenteret i plenum. På kongressens 3. dag, onsdag den holdes der en kongresfest. Der skal på indeværende møde tilkendegives om man ønsker at deltage til dette, ligesom der skal gives besked hvis IKKE der ønskes overnatning under kongressen.

7 3. Sager til behandling 3.3 TR seminar 2017 Indstilling: At KB tilslutter sig, at der fortsat afholdelse TR seminar i 2017 At KB tilslutter sig, at antal af TR kvartalsmøder reduceres fra 3 til 2 fra Sagsfremstilling: Gennem flere år har kreds Syddanmark holdt seminar for tillidsrepræsentanter i januar/februar måned. Seminaret holdes med starttidspunkt kl den 1. dag og med sluttidspunkt omkring kl på 2. dagen. Der deltager omkring 175 tillidsrepræsentanter på seminaret. Seminaret har hvert år et nyt tema. Tema samt formål for 2016 er: At TR får styrket fællesskabsfølelsen på tværs af sektorer At TR møder kredsformandskabet At TR ud fra oplæg om, hvad der sker i fremtiden, fortsat vil have fokus på at have glade medlemmer At TR bliver bekendt med begrebet Nudging og efterfølgende bliver opmærksom på anvendelse i hverdagen At TR får opmærksomhed på Den gode arbejdsplads og kommunikation Udgifterne til seminaret omfatter: Lønrefusion for 1 arbejdsdag Refusion af transportudgifter Overnatning og leje af lokaler på hotel Forplejning Honorar til undervisere Samt diverse I alt en udgift på ca kr. Seminaret har i alle årene været finansieret af årets overskud i regnskabet. Der er ikke overskud i regnskabet for 2015, og der forventes ikke fremadrettet at være overskud.

8 3. Sager til behandling Kredsen har i de seneste år afviklet en række større TR arrangementer. Det omhandler 3 TR kvartalsmøder, der hver afvikles 4 steder i kredsen. Til 1 af møderne inviteres ligeledes Amir. 1 stormøde for alle TR, AMiR, ledere og kredsbestyrelse. Derudover har der jf. ovenstående været afviklet et TR seminar med overnatning. Ud over ovenstående gennemføres Møder i relation til den enkelte arbejdsplads, hvor det hovedsageligt er kredsnæstformand og faglige konsulenter, der deltager. FTR møder i såvel kommuner som regionen Det er vurderingen, at antal af kvartalsmøder godt kan nedjusteres med 1 møde, da der de senere år er opnået en positiv udvikling i møderne tættere på arbejdspladsen, hvor emner drøftes tættere på medlemmerne. Det er ligeledes vurderingen, at det er væsentligt at fastholde 1 stormøde, 2 kvartalsmøder, hvor Amir ligeledes inviteres. TR Seminaret giver mulighed for at arbejde med sammenhæng i TR gruppen og kredsen på andre måder og giver mulighed for at mødes på et mere uformelt grundlag om aftenen. Samlet er det vurderingen at økonomien med denne omlægning kan holde sig inden for det budgetterede.

9 3. Sager til behandling 3.4 HB dagsorden Sagsfremstilling: Hele KB dagsorden er tilgængelig på DSR s Kongresforum. Under mødet vil de punkter formandskabet og KB ønsker drøftet, blive fremdraget.

10 5. Sager til orientering 5. Høringssvar til Regions Syddanmarks spareplan Indstilling: At KB tager orienteringen til efterretning Sagsfremstilling: Punktet er behandlet på kredsbestyrelsesmødet den 25. januar 2016, hvor kredsbestyrelsen kom med input til høringssvar på Regions Syddanmarks spareplan. Til orientering er det endelige høringssvar fra DSR kreds Syddanmark vedlagt til dette møde (eftersendes)

11 5. Sager til orientering 5.2 Kommentarer til Rapporten Møde os hvor vi er Indstilling: At KB tager orienteringen til efterretning Sagsfremstilling: Dansk Sygeplejeråd har ved tidligere medlemsundersøgelser fundet ud af at medlemmer i aldersgruppen år er særlig kritiske over for DSR. For at undersøge årsagen til denne kritisk nærmere, har man bedt firmaet Rådgivende sociologer lave en kvalitativ undersøgelse af medlemmer i alderen år (bilag 5.2.1). Rapporten har været til 1. drøftelse i hovedbestyrelsen (HB), hvor blev lagt følgende plan for det videre arbejde med rapporten: Dato Aktivitet 11. januar Politisk seminar workshop med drøftelse af forslag fra rapporten Mød og, hvor vi er og andre drøftelser 28. januar Kredschefmøde 29. januar Tilbagemelding på rapportens forslag 2 3. marts HB møde, hvor fælles indsatser besluttes I perioden frem til udgangen af januar indsamles der input fra HB, chefer og fra det politiske seminar. Jeres input skal bruges til at udarbejde et beslutningsgrundlag til HB, så HB kan prioritere og beslutte fælles indsatsområder målrettet de årige på HB mødet i marts 2016 Vi vil derfor bede om jeres tilbagemelding på følgende 3 områder: 1. Problemidentifikation Hvad oplever I er de 3 vigtigste hovedproblemer for de årige medlemmer? 2. Værdi for medlemmerne Hvilke forslag fra rapporten giver størst værdi for medlemmerne? 3. Fælles indsatsområder Hvilke forslag mener I bør prioriteres som fælles indsatsområder?

12 5. Sager til orientering Formandskabet samt andre har haft flere kritikpunkter til rapporten, og sendt følgende tilbagemelding til det videre arbejde i HB: Indledende bemærkninger til undersøgelsen: Her er de overordnede indvendinger vi har mod undersøgelsen. Udvælgelsen af gruppen til enkelt interviews var OK de var fordelt bredt i kredsene, der kan så stilles spørgsmålstegn ved om 16 er en repræsentativ gruppe, men det er et ok antal, hvis der også havde været den ønskede deltagelse i fremtidsværkstederne. Udvælgelsen af de kredse, der skulle deltage i disse værksteder var skæv, idet der var tale om Hovedstaden og Sjælland, hvilket ikke virker som en repræsentativ gruppe i forhold til resten af landet. Skulle man bruge Hovedstaden og gerne ville have en lille kreds ud over, ville det have givet et mere varieret billede, hvis man så havde valgt Nordjylland. Antallet af deltagere er bekymrende da man endte op med henholdsvis 6 og 7 deltagerer i de 2 Kredse, det kan medfører overvejelser om, om de er særligt kritiske. Det kan stille spørgsmål om undersøgelses resultaterne er så valide, at man kan bygge en hel organisations indsats i forhold til gruppen på det. Et andet spørgsmål er, hvad sker der med de andre medlemmer af organisationen, hvis man vælger at fokusere så ensrette på en enkelt gruppe? Derfor er vores grundlæggende overvejelse, at det er bedst at bruge ressourcer på at servicere medlemmerne med et lidt bredere perspektiv, i stedet for at vi så på et senere tidspunkt skal til at samle en anden medlemsgruppe op, fordi de så føler sig overset. 1. Problemidentifikation Hvad oplever I er de 3 vigtigste hovedproblemer for de årige medlemmer? Det er et kompleks spørgsmål og vi synes rapporten giver relativt mange svarretninger. Næsten for mange, hvor det kan være svært at fornemme om den enkelte problemstilling vil give respons i den brede gruppe af årig. Et af hoved udfordringerne i den måde vi arbejde med denne undersøgelse på, er at undersøgelsen sætter fokus på en bestemt aldersgruppe, hvilket vi i dagligdagen i vores arbejde ikke gør. Det betyder helt konkret at vi ikke kender alderen på de medlemmer vi møder. Dermed med vi i praksis ikke om vi har særlige initiativer for de årige og slet ikke om de efterspørges. En fornemmelse er derfor at vore medlemmer i Syddanmark afspejler resten med en kritisk tilgang til DSR generelt og fornemmelsen er at det også er den gruppe, der forholdsmæssigt er medlemmer.

13 5. Sager til orientering Et bud kunne være at de årige har flest udfordringer med arbejdstidstilrettelæggelsen, da det er svært at få sammenhæng imellem regler, beskyttelse, fællesskab og familieliv og samtidig udvikle karrieren og forsøge at øge indtægten. 2. Værdi for medlemmerne Hvilke forslag fra rapporten giver størst værdi for medlemmerne? Det er et godt spørgsmål og netop om det giver værdi for alle medlemmer eller specifikt for denne gruppe. Vores spørgsmål er om et positivt fokus på en aldersgruppe vil medføre et negativt fokus fra resten af gruppen uden for denne aldersgruppe. Det er tankevækkende at gruppen efterspørger indsatser, som vi allerede har på dagsorden. En tanke er derfor om det meget handler om kommunikation målrettet gruppen, så de er bevidste om, hvilke muligheder der allerede ligger. I Syd har vi prioriteret særligt at fejre jubilarer og har i den forbindelse medtaget 10 årsjubilarer, som netop falder i denne gruppe. Det tror vi er med til at øge sammenhængskraften på tværs af alder. Derudover kunne nogle konkrete være fokus på arbejdstid/familie/fritid, karriere og faglige aktiviteter. Men igen det vil være svært at gennemføre aktiviteter målrettet en bestemt årgang som ikke er åben for andre grupper. Det gør vi i dag kun på om områder for de studerende og seniorområdet og uden at det er aldersbestemt. 3. Fælles indsatsområder Hvilke forslag mener I bør prioriteres som fælles indsatsområder? Målrettet kommunikation forsøg som den direkte kommunikation målrettet de studerende at give særlig information om alle vore tilbud til denne gruppe, da de åbenbart ikke ser den ad de kanaler vi bruger i dag. Lokale fokusgrupper lad os forsøge lokalt i de områder, hvor vi har fleste ikkemedlemmer sammen med TR at gå i aktiv dialog med gruppen. På vegne af formandskabet Med venlig hilsen John Christiansen Kredsformand

14 5. Sager til orientering 5.3 Borgmestermøder 2016 Indstilling: At KB tager orienteringen til efterretning Sagsfremstilling: Formandskabet vil i lighed med tidligere (2014) sende en invitation til dialog med samtlige borgmestre i region Syddanmark. Ved mødet ønsker formanden og den tilknyttede næstformand samt, ved individuel aftale, Fællestillidsrepræsentanten og den sygeplejefaglige leder at deltage. Møderne med borgmestrene skal gerne starte i foråret og fortsætte hen over året. Til orientering er vedlagt en kopi af brevet, hvori det fremgår hvad der ønskes drøftet. Der har i formandskabet været et ønske om at besøgene i kommunerne prioriteres i det omfang dette er muligt. Følgende kommune har 1. prioritet: Esbjerg Langeland Vejen Nyborg Aabenraa Fredericia Fåborg Midtfyn Vejle

15 5. Sager til orientering 5. 4 Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid Indstilling: At KB tager orienteringen til efterretning Sagsfremstilling: I nedenstående er kredsformandskabets reviderede retningslinjer samt nye anbefalinger for arbejdstidsområdet. Kredsformandskabet vil efterfølgende gå i dialog med FTR i region og kommuner om dels mulige justeringer dels implementering af disse. Arbejdstid retningsliner og anbefalinger til TR i Kreds Syddanmark: 1. Fridøgn anbefaling. Arbejdsmiljøloven fastlægger ( 51), at de ansatte inden for hver periode på 7 døgn skal have et ugentligt fridøgn, der skal ligge i umiddelbar tilslutning til en daglig hvileperiode, dvs. at der må være 6 dage mellem to fridøgn. Aftalen om hviletid og fridøgn som på dette område udfylder Arbejdsmiljølovens bestemmelser åbner mulighed for, at det kan aftales, at arbejdet tilrettelægges således, at der kan være op til 12 døgn mellem 2 fridøgn, dog maksimalt 1 gang pr. måned. Det anbefales, at sygeplejersker ikke arbejder mere end 6 dage i træk og dermed at der ikke indgås aftaler, der indebærer udskydelse af fridøgn. Såfremt der lokalt er særlige forhold kan den lokale TR i særlige tilfælde efter forudgående drøftelse med F TR og TR kollegiet indgå aftale om at udskyde fridøgn, der medfører at sygeplejersker kan arbejde op til 12 dage i træk. Såfremt grænsen udnyttes maksimalt skal man være opmærksom på at de planlagte fridage ikke kan inddrages eller bruges til FEA vagter, da det ikke vil være lovligt at arbejde ud over 12 dage i træk. 1

16 5. Sager til orientering 2. Reduktion af hviletid retningslinje Aftale om nedsættelse af hviletid indgås jf. den regionale arbejdstidsaftale bilag 5, 2 og jf. den kommunale arbejdstidsaftale bilag 1, 2. Anvendelse af nedsættelse af hviletid begrænses og kan alene ske to gange i planlægningsfasen, og to gange i forbindelse med frivilligt byt. Planlægningsfasen: Formålet med, at nedsættelse af hviletid alene kan forekomme i planlægningsfasen, er at give stabilitet omkring den daglige hviletid. Nedsættelse af hviletid til 8 timer kan kun ske mellem to døgns normaltjenester, eks. hvis man har været i dagvagt og skal i nattevagt. Kan kun ske 2 gange inden for en 4 ugers periode og ikke i to på hinanden følgende døgn. Frivilligt byt: Det anbefales, at nedsættelse af hviletid til 8 timer kan kun ske 2 gange inden for en 4 ugers periode, og ikke i to på hinanden følgende døgn og aldrig mellem to normperioder/opgørelsesperioder. Proces for aftale: TR indgår først en ramme for lokalaftalen med den stedlige ledelse, (skema fås i kredsen) og dernæst indgås en frivillig, individuel aftale med den enkelte sygeplejerske. Der er i aftalen om Trivsel og sundhed sat fokus på indflydelse på egne arbejdsforhold, herunder ved arbejdstidstilrettelæggelsen, og dermed fokus på det individuelle. Det anbefales, at der ikke sker nedsættelse af hviletid i forbindelse med fridøgn for at sikre sygeplejerskerne den nødvendige hviletid i forbindelse med fridøgn dvs. så lange fridøgn som muligt. Et kort fridøgn skal være på mindst 35 timer. 2

17 5. Sager til orientering 3. Normperiode (DR 4) opgørelsesperiode (KL 3) retningslinje. Hensigten med normperiode/opgørelsesperiode er at afgrænse en periode, hvor timerne går op dvs. at der for hele perioden planlægges med, at sygeplejersken ved perioden slutning har præsteret det antal timer, som vedkommende er ansat til ikke flere. Såvel normtid (DR 4 stk. 1) som opgørelsesperiode (KL 3 stk. 4) skal aftales lokalt. I begge aftaler er der såkaldte tilbagefaldsmodeller dvs. noget som hvis der ikke kan opnås enighed ensidigt kan fastlægges af ledelsen. I det regionale område 14 uger og i det kommunale område op til 16 uger. Der skal understreges, at der i samme område kan aftales generelle og individuelle aftaler om normperiode/opgørelsesperiode med forskelligt indhold. Normperiodens/opgørelsesperiodens længde Det anbefales, at TR lokalt kan indgå en lokalaftale om normperiodens/opgørelsesperiodens på mellem 4 og 16 uger. (Skema fås i kredsen) Normperiodens/opgørelsesperiodens længde ud over 16 uger kan aftales, såfremt særlige forhold taler for dette. Den politisk ansvarlige kredsnæstformand kan ud fra begrundelse for dette vurdere om, der kan gives accept. Baggrunden for denne anbefaling er, at Lange normperioder/opgørelsesperioder ud over 16 uger kan underminere intensionen i arbejdstidsaftalen Korte normperioder/opgørelsesperioder gør planlægning mindre fleksibel både for den enkelte ansatte og for en gruppe ansatte. Normperioden/opgørelsesperioden skal være overskuelig for den enkelte, så timetal i arbejdsplan og ansættelsesdecimal stemmer overens. 3

18 5. Sager til orientering 4. Daglig arbejdstid anbefaling Det kommunale område (KL 4) Det regionale område (DR 5, stk. 1) Længden af en normaltjeneste aftales Den daglige normaltjeneste kan udgøre lokalt. mellem 5 og 12 timer. Kan der ikke opnås enighed, kan den daglige arbejdstid udgøre mellem 5 og 10 timer. Det anbefales generelt, at daglig arbejdstid aftales mellem 6 og 9 timer. Nogle ledere/medlemmer ser generelt en fordel ved at anvende lange arbejdstider. Her skal imidlertid påpeges, at der kan være en sundhedsmæssig risiko forbundet med lange arbejdstider, specielt når det sker i et system med skiftende arbejdstider. Der er især ved 12 timers vagter, som kan anvendes i det regionale område en mulig arbejdsmiljømæssig belastning. For at reducere den arbejdsmiljømæssige belastning ved 12 timers vagter må: anvendelsen af 12 timers arbejdsdage begrænses til weekend og søgnehelligdage der højst være to på hinanden følgende 12 timers arbejdsdage, der i 12 timers arbejdsforløb holdes flere pauser herunder powernap, der efter 12 timers arbejdsforløb sikres en lang frihedsperiode, der jævnligt ske systematisk evaluering f.eks. via APV. aftalen formuleres således, at den enkelte har mulighed for at takke nej til 12 timers vagter. 5. Pauser anbefaling. Det anbefales, at det på arbejdspladsen aftales, hvilken struktur, der lægges for pauser: Dvs. at det fastlægges, hvorledes pauser herunder power nap holdes i løbet af arbejdsdagen, og at der i arbejdstiden i lange vagter holdes flere pauser. Placering af pauser indgår i EU direktiv om tilrettelæggelse af arbejdstiden. Der er på baggrund af direktivet indgået Aftale om implementering af EU direktiv om tilrettelæggelse af arbejdstiden, 1995, der skal sikre, at ansatte kan holde pause, hvis den daglige arbejdstid overstiger 6 timer ( 4). Pausen placeres inden for arbejdsdagen således, at formålet med pausen tilgodeses, altså ikke først eller sidst på arbejdsdagen. 4

19 5. Sager til orientering I arbejdstidsaftalen omtales alene, at pause af mindre end ½ times varighed, hvor den ansatte står til rådighed og ikke kan forlade arbejdsstedet/institutionen, medregnes i arbejdstiden. 5

20 6. Henvendelser 6.1 Henvendelser Ingen

21 7. Politisk budskab ud fra dagsorden

22 8. Eventuelt

23 9. Punkter til senere dagsorden Kongresforberedelse KB s arbejdsform (lige inden sommer) Den arbejdsplads nære politiker TR s vilkår (afventer besked fra Dorthe Ruge) AMiR s vilkår Politisk indsatsområde Det nære sundhedsvæsen opfølgning fra KB møde den

24 10. Evaluering af mødet

Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid

Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid Retningslinjer og anbefalinger omkring arbejdstid KB den 20.6.2016 I nedenstående er kredsformandskabets reviderede retningslinjer samt nye anbefalinger for arbejdstidsområdet. Dokumentet tager afsæt i

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 29. februar 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 29. februar 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 29. februar 2016 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen, Anne

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Aktuelt 3.2. Bornholm 2019

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Evaluering af GF 3.2. Bladet fra munden operationelt

Læs mere

Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger. , Kreds Midtjylland. vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid

Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger. , Kreds Midtjylland. vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid Din arbejdstid? DSR, Kreds Midtjyllands anbefalinger vedrørende dialog og aftaler om tilrettelæggelse af arbejdstid, Kreds Midtjylland Om kredsens anbefalinger Kredsbestyrelsen i Kreds Midtjylland har

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Opfølgning på kongres 2016 3.2.

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den. 7.december 2015

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den. 7.december 2015 Kredsbestyrelsesmøde den. 7.december 2015 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Lisbeth Hammer Andersen (går kl. 14.30), Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina Rosenberg, Kirsten

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2. Sammen om DSR / ekstraordinær

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. april 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. april 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. april 2017 kl. 9.00 11.00 Dialogmøde kl. 11.00 15.00 Deltagere: Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rikke Kent Thomsen, John Christiansen, Christina Rosenberg,

Læs mere

Hvordan skal arbejdstiden være på din arbejdsplads? Kredsbestyrelsens pejlemærker. DSR, Kreds Syddanmark

Hvordan skal arbejdstiden være på din arbejdsplads? Kredsbestyrelsens pejlemærker. DSR, Kreds Syddanmark Hvordan skal arbejdstiden være på din arbejdsplads? Kredsbestyrelsens pejlemærker. DSR, Kreds Syddanmark 1 1. Indledning For at understøtte sygeplejerskernes arbejdsmiljø og at der sker en kobling mellem

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2.

Læs mere

Vejledning til TR om lokalaftaler

Vejledning til TR om lokalaftaler Vejledning til TR om lokalaftaler 1 Side 2 af 8 REGIONEN Indledning... 3 Kompetence... 3 Lokalaftalens indhold... 4 Hjemmel... 4 Opgørelsesperiode... 4 Daglig arbejdstid... 4 Arbejdstidsbestemte ydelser...

Læs mere

Kredsens politik for indgå else åf lokåle årbejdstidsåftåler på det kommunåle områ de

Kredsens politik for indgå else åf lokåle årbejdstidsåftåler på det kommunåle områ de Kredsens politik for indgå else åf lokåle årbejdstidsåftåler på det kommunåle områ de Indhold Forord... 3 Der skal være en drøftelse... 3 Kredsens politik... 3 Afvigelser fra de overenskomstaftalte arbejdstidsregler...

Læs mere

Vejledning til TR om lokalaftaler

Vejledning til TR om lokalaftaler Vejledning til TR om lokalaftaler 1 Side 2 af 9 KOMMUNER Indledning... 3 Kompetence... 3 Lokalaftalens indhold... 4 Hjemmel... 4 Opgørelsesperiode... 4 Daglig arbejdstid... 4 Arbejdstidsbestemte ydelser...

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere:

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Kredsbestyrelsesmøde DSR Kreds Syddanmark Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen (kommer kl. 11.00), Anne Nissen

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Deltagere: Ina Kristensen (til kl. 12.30), Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina Rosenberg

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Kredsens politik for indgåelse af lokale arbejdstidsaftaler på det kommunale område

Kredsens politik for indgåelse af lokale arbejdstidsaftaler på det kommunale område Kredsens politik for indgåelse af lokale arbejdstidsaftaler på det kommunale område Kredsens politik for indgåelse af lokale arbejdstidsaftaler på det kommunale område... 1 Forord... 3 Der skal være en

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Opfølgning Kongres 2018 3.2.

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3.1. Kongres 2018 3.1.1. Temadrøftelser 3.1.2. Kredsens

Læs mere

VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA

VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA 01.04.2016 PRÆSENTATION Faglig sagsbehandler Gitte Rahbek FORVENTNINGER Hvad forventninger har i til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvor gælder aftalen?? Vigtigt

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 25. januar 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 25. januar 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 25. januar 2016 Fra kl 9.00 11.00 oplæg med Line Zimmer Rasmussen omkring sygeplejerskers nye roller i det nære sundhedsvæsen Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 Deltagere Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen (kommer kl. 10.30), Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen,

Læs mere

indgået i henhold til

indgået i henhold til KOMMUNER LOKAL AFTALE indgået i henhold til Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - pædagogisk område indgået mellem KL, FOA og Socialpædagogerne. Aftale om hviletid og fridøgn indenfor døgninstitutionsområdet

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra 01.04.2016 Præsentation og forventninger Hvem er vi? Hvilke forventninger har I til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvilke aftaler gælder? Arbejdsmiljøloven

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 9.00 11.00 Oplæg ved Søren Pedersen vicedirektør ved UCL Fremtidens rekruttering og fastholdelse af studerende

Læs mere

Lokalaftale indgået mellem Socialpædagogerne Kreds Østjylland og Aarhus Kommune, Bofælleskabet Vintervej

Lokalaftale indgået mellem Socialpædagogerne Kreds Østjylland og Aarhus Kommune, Bofælleskabet Vintervej Vejledning til lokalaftalen Det skal understreges at de 4 aftaler kan vælges til eller fra helt uafhængig af hinanden, de er af praktiske årsager samlet på det samme stykke papir. Lokalaftale indgået mellem

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 11. april 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 11. april 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 11. april 2016 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen (går

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Lisbeth Hammer Andersen (kommer under behandling af pkt. 5.3), Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Aktuelt 3.2. Informationer

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 kl. 9.00 12.00 herefter temadag omkring psykisk arbejdsmiljø der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. ICN i Barcelona

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019

Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen (går kl. 13.30), John Christiansen, Christina Rosenberg,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. OK18 3.2. Opfølgning på kongres

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen, Anne L. Rasmussen, Gitte Würtz, Jytte Kristensen,

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Præsentation af Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden er den største af 5 lokale kredse i Dansk Sygeplejeråd, med ca. 22.000 medlemmer og ca. 900 tillidsvalgte (500

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område Maj 2017 09-05-2017 SIDE 1 Indhold Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde 09-05-2017

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Deltagere: Kirsten Hessellund Jensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen (går kl. 13.45), Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 kl. 9.00 12.00 herefter dialogmøde med gæster fra andre kredse om temaet sammen om DSR kl. 12.30 16.00 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets

Læs mere

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen (går inden pkt. 3.6), John Christiansen, Jytte Pharao-Bonde,

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Indhold Tjenesteplan /mødeplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 3 Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (normtimer)

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar 2015

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar 2015 Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Barbara Bendahl Schultz, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenestens placering Du skal være bekendt med tjenestens placering mindst 4 uger forud. Normperiode: For at lave

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 herefter temadag omkring psykisk arbejdsmiljø Deltagere: Morten Hartvig Petersen,, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Decentral arbejdstidsplanlægning

Decentral arbejdstidsplanlægning Forslag Socialpædagogerne Lillebælt Retningslinjer for TR er vedr. indgåelse af aftaler om Decentral arbejdstidsplanlægning forslag til generalforsamling d. 26. oktober 2009 Til arbejdspladserne Socialpædagogerne

Læs mere

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017 Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017 Indledning: Velkommen til generalforsamling i Kreds Syddanmark. Vi skal tale fag, organisation og arbejdet

Læs mere

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN Indledende bemærkninger Med henblik på en fortsat opretholdelse af et rimeligt beredskab inden for sygehus og institutionsområdet samt i kommunernes ældreområde

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenesteplan Du skal kende din tjenesteplan 4 uger før den træder i kraft og den udleverede tjenesteplan skal

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet

Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet 1. Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der i sammenhæng

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde d. 25. marts Mødet afholdes på kredskontoret i Esbjerg

Kredsbestyrelsesmøde d. 25. marts Mødet afholdes på kredskontoret i Esbjerg Ref.: ADJ Dok.nr.: 4894158 Sag.nr.: 2019-SL231SJ- 11799 25-03-2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde d. 25. marts Mødet afholdes på kredskontoret i Esbjerg 1. Formalia 1.1 Indkaldt: Deltaget Afbud Finn Harald

Læs mere

Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde

Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4138898 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15979 04-03-2018 Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde Dato: 12. marts 2018 Tid: Sted: 09.00-12.00 Ekstraordinært TR møde 12.45 16.00 Kredsbestyrelsesmøde

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 5. oktober 2017 Kvæsthuset Kl. 10:

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 5. oktober 2017 Kvæsthuset Kl. 10: HUSK: Spørge om de kommer!!! Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 5. oktober 2017 Kvæsthuset Kl. 10:00-16:00 Kl. 10:00-12.00 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Lene Meyland, Henrik Mikkelsen (kun tirsdag),

Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Lene Meyland, Henrik Mikkelsen (kun tirsdag), VUC Bestyrelsen Emne Referat af bestyrelsesmøde Dato Den 18. september 2013, Tyrstrup Kro, Christiansfeld Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Lene Meyland, Henrik Mikkelsen

Læs mere

Loka lafta le. SL og FOA 79.01

Loka lafta le. SL og FOA 79.01 Loka lafta le Vedrørende arbejdstid for basis medarbejdere Omfattet af arbejdstidsaftale for ansatte SL 64.01 og FOA 79.01 Ved Kildehaven, Boliger & Sund hedscenter Maj 2017 i Aftale om arbejdstid for

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Strategi og handleplan

Strategi og handleplan Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland 1 1. Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der skal

Læs mere

Strategi for den organisatoriske indsats og udvikling

Strategi for den organisatoriske indsats og udvikling Strategi for den organisatoriske indsats og udvikling 2017-2019 (for tillidsvalgte - TR og FTR - i Kreds Nordjylland) Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland Sofiendalsvej 3 9200 Aalborg SV Tlf. 4695 4850

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Tidspunkt: 12. november 2009, kl. 15.45 Sted: Hotel Trinity, Fredericia 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Rune Jönsson, Glostrup Kommune, som dirigent.

Læs mere

Kl. 17 Udlevering af Ipad + opsætning af Ipad v/claus Freløv, Kvæsthuset

Kl. 17 Udlevering af Ipad + opsætning af Ipad v/claus Freløv, Kvæsthuset Deltagere: Jytte Wester Helle Kjærager Kanstrup Lene Holmberg Jensen Dorte Bang Vibeke Blach Granberg Jannie Elisabeth Asta Hvilsted Kirsten Højslet Elin Aggerholm Jensen Anne Marie Jørgensen Karina Dinesen

Læs mere

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN

KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN KOMMENTERET AFTALE OM HVILETID OG FRIDØGN Indledende bemærkninger Med henblik på en fortsat opretholdelse af et rimeligt beredskab inden for sygehus og institutionsområdet samt i kommunernes ældreområde

Læs mere

Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet

Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet Strategi og handleplan for tillidsrepræsentantområdet, Kreds Midtjylland Indledning Dansk Sygeplejeråds kongres har vedtaget Udviklingsretning for TR i fremtidens DSR, der skal ses i sammenhæng med Dansk

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4477465 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15981 02-08-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 23. august 2018 Tid: 09.20-16.00 OBS: der afholds A-kasse GF fra 9-9.15 Sted: Skansevej 90b, 9400

Læs mere

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

www.dsr.dk/hovedstaden 1

www.dsr.dk/hovedstaden 1 DSR Kreds Hovedstadens AMiRstrategi Revideret version vedtaget af kredsbestyrelsen maj 2010 Indledning I kredsens arbejde med at medvirke til at forbedre sygeplejerskernes arbejdsmiljø er et godt og tæt

Læs mere

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen

Referat af møde i Midt- og Vestjyllands Kredsbestyrelsen Dato: 07.12.2018 Tid: Sted: Ref.: kl. 09:00 13:00, herefter frokost Glashuset Birk Centerpark 4 7400 Herning pts/lsr Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Afbud Anders Røn Kallesøe Lene Skovsager René

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 3. oktober 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 3. oktober 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 3. oktober 2016 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Organisationsudviklingsprojekt i DSR 3.2. Bladet fra munden

Læs mere

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 TR-kursus I A OK-15 Arbejdstid - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 31. august 2015 Arbejdstidsregler 1/8-2015 Organisationsaftalen for VUC (Finansministeriets cir. af 30. juni 2015) - nye paragraffering

Læs mere

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere. Arbejdstid. Lokalaftaler

Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere. Arbejdstid. Lokalaftaler Dette er et foreløbigt billede. Nyt billede indsættes senere Arbejdstid Lokalaftaler Arbejdstid Lokalaftaler Indholdsfortegnelse Indledning Forhandlingskompetencer Arbejdstidsaftalen i kommunerne Arbejdstidsaftalen

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 38 Underbilag 4.1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. ved specialundervisningen for børn og

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat fra styrelsesmødet mandag den Fraværende: Allan Østergaard, hele mødet. Thomas Bjørn Henriksen pkt. 5 og 6.

Referat fra styrelsesmødet mandag den Fraværende: Allan Østergaard, hele mødet. Thomas Bjørn Henriksen pkt. 5 og 6. Referat fra styrelsesmødet mandag den 27.3.2017 Fraværende: Allan Østergaard, hele mødet. Thomas Bjørn Henriksen pkt. 5 og 6. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra

Læs mere

OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet. Belastningsgrænse på 13 timer for alle vagter. Forbedret arbejdsmiljøbestemmelse

OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet. Belastningsgrænse på 13 timer for alle vagter. Forbedret arbejdsmiljøbestemmelse OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet Belastningsgrænse på 13 timer for alle vagter Forbedret arbejdsmiljøbestemmelse 1 De vigtigste ændringer i din nye overenskomst Livet som yngre læge er blevet tiltagende

Læs mere

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til [Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til andre steder på siden.] FTR-seminar 03. og 04. september

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 26. august 2019

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 26. august 2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 26. august 2019 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen (går kl. 14.00), Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz (kommer under pkt.3.0), Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen,

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere