Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen"

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen Sted: Hotel Plaza, Østre Stationsvej 24, 5000 Odense C Tid og dato: 14. april 2015 kl Dagsorden med referat Tilstede: Peter Jensen, Kirsten Falkesgaard Slot, Sine Camilla Jensen, Signe Elise Bro, Birgit Andersen og fra kl Gunnar Lundsgaard. 1. Referent: Birgit 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes, idet der tilføjes et punkt 9.6 om Kirstens kontakt til Politiken. 3. Godkendelse af referat fra sidst Referatet fra sidste møde (januar 15) er godkendt på mail men er endnu ikke kommet på emu en. 4. Meddelelser fra formand, næstformand og andre Signe: Henvisning til diskussion på sidste møde i januar om medlemmer, der ikke har fået information om, at der blev afholdt valg i november flere medlemmer har nævnt, at de ikke har stemt og var kede af, de ikke havde opdaget, der var valg til bestyrelsen. Vi er i tænkeboks omkring hvordan vi kommunikerer så effektivt som muligt omkring valget til bestyrelsen næste gang (mere herom underevt.) 5. Kort diskussion af, hvad visse poster fra konstitueringen rummer På mødet arbejdede vi med opdatering af udvalgskommisorier. Kirsten er sekretær på dette. Vi har gennemskrevet kommisoriet, og det opdaterede kommisorium vedhæftes til referatet og rundsendes sammen med referatet til godkendelse. Kommisoriet lægges efter godkendelse ud på EMUen af den kommunikationsansvarlige. 6. Økonomi Medlemsstatus pr. 12/ er: Mdl. 1/1 642(643), mdl. ½ 117 (112), Abm. 46(50), alt 805 (800 ). Gunnar gennemgik foreløbigt regnskab for 2014, der udviser et underskud i 14 på Bogholder Jakob Vittendorff har sendt det til revision, og det blive sendt rundt til bestyrelsens medlemmer, så vi i henh. til fondsloven kan underskrive det inden 1/ Bestyrelsevalget 2014 blev tilbudt til en pris 4800 kr. af Melanie Dahlentoft, som trods forespørgsel fra bogholder Jakob Vittendorff ikke har fremsendt en faktura, men bare vil have pengende udbetalt. Bestyrelsen fastholder, at varen er tilbudt til en pris af 4800 kr. og anmoder Melanie Dahlentoft om en faktura. Hvis der kun opgives bankdata, må vi betragte de 4800 kr. som et honorar, og Jakob Vittendorff vil ligesom på alle andre honorarudbetalinger foretage alm. skattetræk over GL-E.

2 7. Bladet Næste blad (Religion 2/2015): Temanummer om Rusland. (udkommer i eksamensperioden, har deadline 1/5). Sine har allerede kontakter til bidragydere og skiste til indholdsfortegnelse. Vi debatterede procedure og honorering i forhold til oversættelser af artikler. Det er ikke så ofte, vi har brug for oversættelser. Vi beslutter, at oversættelser honoreres med samme beløb som artikler. Religion 3/2015: Temanummer: Religionsfaglig teori. 6-7 artikler (4-5 sider) fra studerende fra Religionsvidenskab på Aarhus Universitet skriver om /præsenterer teoretikere, som kan anvendes i gymnasiet. Dette er kommet istand efter samarbejde mellem Marianne Fibiger og Signe Bro. Signe har også snakket med Marianne Fibiger om muligheden for at overtage gode uni-opgaver til udgivelse. Deadline for Religion nr. 3 er 15/8. 8. Orientering fra div. udvalg og samarbejdsfora 8.1. PS Peter til møde 11/3 i Fredericia. Diskussion af gymnasieudspillet, som efterfølgende er lukket ned, da forligsparterne er uenige. Der sker ikke noget foreløbigt pga et kommende valg. Diskussion af beskæringen af de fagdidaktiske kurser på mødet. De faglige foreninger er kritiske over for dette og bekymrede for udviklingen Fagligt Forum Signe refererede fra mødet i fagligt forum d. 23/2, herunder om diskussionen omkring propædeutikken i de religionsvidenskabelige uddannelser på alle tre universiteter Samarbejde med universiteterne a) Signe har været til møde ved Stevns med ToRS (Kbh Uni). Mødet handlede om samarbejde. Signe holdt oplæg for ansatte på religion om vores ønsker til samarbejde med universiteterne. Mødet har åbnes for fremtidigt samarbejde, fx artikler til Religion b) Signe til møde på AU (Marianne Fibiger og nogle studerende projekt til Religion om teori se pkt.7.) Møde med Lene Kühle om gentænkning af propædeutik som noget, der er relevant for studerende, der skal ud og være undervisere i gymnasiet. (Opsamling på en diskussion, der ellers har foregået pr mail og i Fagligt Forum om vigtigheden af propædeutikken) (se i øvrigt pkt. 9.4 om udviklingskurser). Vigtigt for foreningen på længere sigt med de gode kontakter med universiteterne EFTRE og skandinavisk samarbejde Intet nyt 8.5. Socialstyrelsen og radikaliseringsindsatsen Kirsten og Sine har været til møde om radikaliseringsforebyggelse i Socialstyrelsen. Fokus omkring det kriminalpræventive og trusselsbilledet i DK. Sine og Kirsten kom med lidt anden baggrund end resten af deltagerne. Godt at vedligeholde kontakten, selvom vi ikke har første prioritet. De deltager desuden i radikaliseringskurset i foreningen til efteråret.

3 9. Efteruddannelsessituationen 9.1. Aflønning for kurser (jf. mail fra Stine 1/3 også vedlagt som bilag 3) og diskussion af placering af kurser (jf. Gunnars mail fra 7/2) Stine har foreslået en ændring af praksis i forbindelse med kursusplanlægning. Hidtil har det været praksis, at man ikke registrerer arbejdet med planlægning af kurser. Honorering for et kursus har været, at man får kurset gratis og registrerer 7,0 timer pr dag, mens man er kursusleder. Hvis vi prioriterer dette, vil udbetalingdprocenten for vores arbejde blive mindre (jf. Mail fra Gunnar). Pricipielt vil vi gerne have penge for vores arbejde, men det at arbejde i foreningsregi er også et idealistisk projekt. Som foreningens økonomien er, er der ikke råd til det Internatkurser Radikalisering Programmet til radikaliseringskurset blev færdigt i uge 8, hvorefter det blev lagt på EMU og sendt til GL-E's kursuskatatlog. Gunnar beklager, at det ikke som lovet i annonce i Religion 4/2014 skete før jul. Pt er der 21 tilmeldte. Gunnar sender snarest mail rundt til alle gymnasier med program Rejsekurser Rusland (regnskabsaflæggelse) Udskudt Demanhur Kursusledelsen udvides med en person: Sine, så Signe, Sine og Sara Møldrup Thejls deles om planlægningen. Der arbejdes videre med planlægningen Japan Signe: Har kontakten til Jørn Borup og Elisabeth Faber. Det er planen, at Japan-kurset skal løbe af stablen omkring påsken Vi tilstræber, der kommer information i Religion nr. 2 (næste nummer) USA Plan: efteråret 2017 (tilstræbes i uge 41 og halvdelen af 42). Kirsten har kontakt til Niels Bjerg Poulsen. Vi arbejder videre Udviklingskurser, jf. mail fra Christian Vollmond (videresendt 25/3) Materialer er udsendt fra ministeriet om indsatsområder. For religion er det: 1. Religionsfaiglighed faglige overgang (ide om at søge i fællesskab med AU/Lene Kühle faglige overgange og propædeutik. Signe er tovholder med Lene Kühle) 2. Vi søger til skriftlighed omkring opgaveformulieringer og bedømmelser (SRP, projektopgaver, SSO. Kirsten er tovholder) Regionalkurser KS-kursus om kulturmøder Punktet udsættes, da Stine er fraværende 9.6 Politiken kursus-forespørgsel. Der er enighed i bestyrelsen om, at Kirsten siger ja-tak til at fortsætte samarbejdet. Det bliver Politikken/Per Michael Jespersen, der kommer til at stå for planlægningen. Det kommer til at hedde I

4 samarbejde med religionslærerforeningen. Vi vil anbefale, det bliver i november formodentlig som endags-kursus (passende afstand fra radikaliseringskurset). 10. Emner til Nyt fra Bestyrelsen - Vi søger to udviklingskurser - Om samarbejdet med socialstyrelsen til forebyggelse af radikalisering (opfølgning på Kirstens svar på fb på medlemsforespørgsel). - om samarbejdet med Politiken. 11. Punkter til næste bestyrelsesmødes dagsorden Valgprocedure. 12. Fastlæggelse af de kommende bestyrelsesmøder (datoer, steder og dagsorden til det førstkommende) Vi afventer med endelig fastlæggelse af datoer for to-dages møde i slut aug/start sept. Diskussion om fordelen ved fre-lør i stedet for søn-man. Sidste weekend i aug og første weekend i sept er i spil. Birgit ønsker, vi flytter til sidste weekend i august. Vi foreslår Skanderborg Vandrerhjem til overnatning i sept. Evt møde på Skanderborg VUC. Næstformanden har ansvar for, at det er fastlagt før sommerferien (evt. brug af doddle) - Novembermødet 2015 her satses på Hotel Plaza, Odense igen (Kirsten koordinerer). 13. Eventuelt - Vi forsøger hver især at undersøge alternative muligheder for afvikling af valget fremover. Sine, Signe og Kirsten er arbejdsgruppe. (Diskussion om, om vi på længere sigt skal tænke på andre valgformer, dette kommer på som et selvstændigt punkt til næste møde). Kirsten svarer på henvendelse på fb om radikalisering og socialstyrelsen. -Stine: Husk at videresende logo-materiale til alle bestyrelsesmedlemmer. Vi diskuterede proceduren for referatgodkendelse og referatets offentliggørese på EMUen. Punktet skal tages op på et kommende møde, hvis der skal ske ændringer i den nuværende forretningsorden.

5 Bilag 1: Referat fra sidste møde Referat bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen 16. januar Tilstede: Birgit Andersen (BA), Gunnar Lundgaard (GU), Kirsten Falkesgaard Slot (KF)Peter Jensen (PJ), Signe Elise Bro (SB), Sine Camilla Jensen (SI) og Stine Svalgaard Larsen (SS) 15. Referent: Sine Jensen/Kirsten Falkesgaard Slot Ordstyrer: KF 16. Dagsorden er godkendt; med følgende nye punkter: : Politiken kursus. 12. Hvor hjemmesiden også behandles. 17. Referatet fra sidst er godkendt og tilgængeligt på EMU en. 18. Meddelelser fra (den fungerende) formand, næstformand og andre Der er ingen meddelelser 19. Konstituering Genvalgt for 2 år: Valgresultatet Signe Elise Bro: 56 Sine Camilla Jensen: 50 Gunnar Lundsgaard: 46 Stine Svalgaard Larsen: 42 Valgt for 1 år til den ledige post i bestyrelsen: Birgit Andersen: 40 Suppleantvalgt: Sara Møldrup Thejls: 28 Øvrigt: Bent Jørgensen: 23 SB: Alle i bestyrelsen skal have en post og gerne med en nogenlunde ligelig fordeling mellem opgaverne. 1. Formand SB 2. Næstformand KF 3. Redaktion. SJ, BA & SS. Ansvarshavende redaktør SJ. 4. Anmelderredaktør SS 5. Kasserer + Sekretær GU 6. Pædagogisk samarbejdsudvalg PJ 7. Kursusansvarlig (inkl. Kursuskasserer) KF 8. Den ansvarlige for kontakten til regionalsekretærerne BA 9. Kommunikationsansvarlig (hjemmeside, EMU-kontakt m.v.) SS 10. Menige medlemmer af redaktionen PJ 11. Kontaktudvalg/ Den ansvarlige for kontakt til universiteterne SB 12. Fællesudvalg GU 13. Fagligt forum SB

6 14. EFTRE + Skandinavisk samarbejde Elisabeth Faber 20. Til forretningsordenen skriver SB følgende: den kommunikationsansvarlige sender efter bestyrelsen har godkendt referatet, referatet til EMU en. Det er i første omgang referenten, der indenfor en uge efter afholdt møde, sender referatet til godkendelse i bestyrelsen. Referater skrives efter tur idet formand og næstformand er undtaget fra pligten. Næstformanden fungerer som dirigent. 21. Evaluering af valget Bestyrelsen tager den lave valgdeltagelse til efterretning og overvejer tiltag, der kan hæve valgdeltagelsen. Selve valgproceduren fungerede fint. Medlemsnummer står ikke på bagsiden af Religion i GU beder Michael fra trykkeriet om at genoptage PBS nummeret på numrene i Valgperiode ( November) kommer fremover på bladets omslag. Desuden vil der i blad nr. 3 være en stemmevejledning i bladet. 22. Økonomi Årsregnskabet for 2014 er ikke færdigt endnu, men Jakob Vittendsdorffs budgetopfølgning fra 14/11 viser ingen overraskelser. Medlemsstatus d.d., efter at kontingentgirokort er gået ud, og nogle har meldt sig ud er (tal fra 13/ i parentes): Mdl. 1/1 643 (604), mdl. ½ 112 (163), Abm. 50(54), alt 800 (819). Vi prøver at lave helsides annoncer i bladet til foråret, hvor nye medlemmer vil få resten af året gratis. Kassereren har i 2014 brugt 12 timer til at indberette en fuldmagt til NETS mod hvidvaskning. Bestyrelseshonorering: Bestyrelsen laver en rammebeslutning, der godkender en timeafregning på mellem 50 og 80 timer. GU gennemgår bestyrelsesmedlemmernes tidsregistrering og udregner derudfra fordelingen af midlerne og fremsender blanket til afregning til medlemmerne. 23. Bladet Orientering ved redaktøren om de kommende numre af Religion. Der vil være flere tema numre i det kommende år. 24. Orientering fra div. udvalg og samarbejdsfora Der er møde i Pædagogisk Samarbejdsudvalg 20/ PJ deltager. Der er bestyrelsesseminar 11/3 i Fredericia, her deltager PJ og evt. BA I Fagligt Forum 23/2 er der møde i Odense, hvor SB deltager Samarbejde med universiteterne (SB/KF) SB har talt med AU om nyt fagdidaktisk fag. Samarbejdet vil udmunde i eksamensopgaver der potentielt vil give artikler til bladet. SB har talt med Annika Hvithamar fra TORS; KU har udtrykt ønske om samarbejde med gymnasielærere i bred forstand. SB deltager i næste weekend på et TORS seminar om intern kommunikation EFTRE og skandinavisk samarbejde der er intet nyt fra Elisabeth Faber denne gang. 25. Efteruddannelsessituationen Internatkurser Kursus om radikalisering (GU) vi afventer videre planlægning til 5/2 i forhold til mødet med Karen-Lise Johansen Karman, souschef i kontoret for integration og demokrati. Vi vil på mødet med ministeriet gøre opmærksom på, at vi har planlagt kurset i efteråret og tilbyde en oplægsholder plads, hvis vi skønner, at det er en relevant oplægsholder.

7 Samtidsreligion (Borup/Vejrup + SB). Intet nyt Søsætning af nye internatkurser. Bestyrelsen diskuterer et 3 dages kursus i efteråret 2016 og drøfter tema Rejsekurser Evaluering af Ruslandsrejsekurset. Evalueringerne af kurset har båret præg af stor tilfredshed med kursets program og gennemførsel og der gives generel stor ros til Annika Hvithamar. Der er endnu ikke lavet økonomiafregning ift. Kurset. SB arbejder på sagen. Ligeledes vil SB udarbejde en revideret udgave af Gode råd til at arrangere rejsekurser på baggrund af kommentarer fra deltagernes evalueringer Japan-rejsekursus forventes afholdt påske 2016 (SB) Elizabeth Faber og Jørn Borup Demanhur-rejsekursus med Sara Møldrup Theis og SB. SB tager kontakt til Sara og hører hvordan planlægningen skrider frem. Planlagt efterår 2015/ USA-rejsekursus (KF) Planlagt efterår KF har rettet henvendelse til Niels Bjerre- Poulsen, Professor i Amerikanske studier ved SDU. Bjerre Poulsen har udtrykt interesse for projektet, der tænkes at fokusere på civilreligion i USA. Der er planer om besøg i hhv. Washington og Texas Regionalkurser/endagskurser KS-kursus i samarbejde med Historielærerforeningen og FALS overtages af SS Politikenkursus. KS overtager samarbejdet med Politiken. 26. Information om hjemmeside og logo-situationen Vi har fået logo i hvid og lilla og i vektorformater. SS laver layout til brevhoved ppt. og andre formater. Foreningens bestyrelse barsler med tankerne om en hjemmeside. Formål er ikke at være konkurrerende til FB, eller EMU en, men informerende om foreningens arbejde, kurser og artikler. Ligeledes ønsker bestyrelsen en portal, hvor medlemmerne let har adgang til at søge artikler fra Bladet. 27. Drøftelse af evt. handling ifb. regeringens handlingsplan: "Forebyggelse af radikalisering og ekstremisme" Se (KF) Kirsten og Sine deltager i møde med Ministeriet for børn og unge 5/ Emner til Nyt fra Bestyrelsen Valgets resultat, konstitueringen, ny fagkonsulent 29. Punkter til næste bestyrelsesmødes dagsorden Pga. ruslandsrejsekurset, der har optaget en stor del af formandens tid op til dette møde, har hun besluttet at skubbe drøftelsen af vedtægtsændringer (både hvad angår valg (bortset fra, hvad vi kommer frem til under evalueringen) og af regionalsekretærposterne) til næste bestyrelsesmøde). Alle bedes overveje emner til internatkursus efterår Fastlæggelse af de kommende bestyrelsesmøder (datoer, steder og dagsorden til det førstkommende) Tirsdag d. 14. april Odense: kl Søndag 6. september og mandag 7. september. Åben for diskussion om sted Skanderborg/Århus? Onsdag 11. november. Til forhandling Næste januar møde med de øvrige foreninger: 15/16 januar 2016

8 31. Eventuelt Når bestyrelsen deltager på fagdidaktiske kurser er det vigtigt, at der forud er en forventningsafstemning med kursusledelsen angående oplæggets indhold og deltagernes baggrund.

9 Bilag 2: Referat fra Fagligt Forum Møde i fagligt forum for religion 23. februar 2015, SDU Tilstede: Tim Jensen (lektor, SDU), Anders Bach Jensen (rektor Hasseris Gymnasium), Signe Elise Bro (formand for Religionslærerforeningen for gymnasiet og HF), Christian Vollmond (fagkonsulent). 1. Præsentation af deltagere 2. Valg af referent Christian 3. Opsamling på fagets status - herunder: Universiteterne (Tim Jensen): Har skrevet ud til studielederkolleger på de andre religionsvidenskabelige institutter. Ingen bemærkninger eller ønsker. Kompetencebekendtgørelse og sprogkrav: Tim Jensen ønskede at gøre ministeriet opmærksomt på, hvilke problemer religionsstudier har fået med fremdriftsreform bl.a. på grund af kravet om propædeutik. I Odense skal man nu operere med et 7. semester på BA, og da der ikke normalt er vinteroptag volder det administrative problemer og kan skræmme studerende væk. Han bemærkede samtidig at han i lighed med kolleger i Aarhus og København ikke ønskede krav om originalsprog ud, men han fandt det vigtigt at ministeriet var bevidst om og eventuelt hjalp med at løse eventuelle problemer pga. fremdriftsreform. Tim Jensen fortalte, at man på SDU p.t. udbød propædeutisk undervisning i norrønt, græsk, latin tidligere også sanskrit, arabisk - men at man håbede på samarbejde med AU og sidstnævnte sprog., Udvalget drøftede det positive i, at antallet sprog, der godkendtes til Religionsstudier, var udvidet og håbede, at rektorer, som tolker dette snævert som græsk (eller i nogle tilfælde latin), var i mindretal. Også Anders Bach og Signe Bro udtrykte stærk støtte til propædeutik og originalsprog som vigtigt for faglighed. Tim Jensen fortalte herudover, at man på SDU afsætter næsten et halvt semester til at træne de nye studerende i at skrive opgaver, og i flere tilfælde trækker den ringe kvalitet direkte karakteren ned i opgaver. Også kendskab til mest elementære grammatik (jf. propædeutik) mangler hos mange studerende. Diskussion af niveau i skriftlige opgaver (SRP+SSO) Diskussion om teori i religionsfaget på de gymnasiale uddannelser: Opfordring til indkredsning på universitets niveau. Fortsat et vurderingsspørgsmål men godt med større konsensus. Og kan en teori forældes? Foryngelseskuren (Anders Bach): Gennemsnitsalder 35 på lærerkollegiet

10 Farligt både i forhold til eventuelle beskæringer af STX og i forhold til aftag af fremtidige kandidater fra gymnasierne. Dannelsesfag som religion under pres pga. den store betydning økonomi o.lign. har i debatten Religion og medborgerskab: Det gymnasiale religionsfag burde have noget at byde ind med i forhold til medborgerskab, noget der drøftes også internationalt, og noget, der med fordel kunne bringe faget i spil i forhold til aktuelle debatter, osv. 4. Overvejelser omkring eventuelle ændringer af læreplanerne i faget jf. regeringens udspil på området Diskussion herom og ideer til mulige præciseringer/ændringer i læreplan. Videre diskussion af etiks placering i læreplanen (jf. sidste møde) ikke udelukke sekulær etik, men heller ikke gøre den obligatorisk, hvilket religionernes etik bør være. Overvejelser om ideer til ændring af eksamensformen på religion B kobling mellem projekt og eksamenstekst? Problemer med tidspres og stor variation i vægten hhv. projekt/trukne materiale får ved eksamen. 5. Efteruddannelse og udviklingsprojekter evaluering og input - TEORI opdatering i forhold til udviklingen: Opfordring til universiteterne - Skriftlige opgaver: Opgaveformuleringer og bedømmelser 6. Evt.

11 Bilag 3: Mail fra Stine med program for hendes kursus + forslag til debat om aflønning Kære bestyrelseskolleger Her fra influenzatågerne kommer der lige et forslag til drøftelse på næstkommende bestyrelsesmøde: Nu er vi på tværs af de tre faglige foreninger er i fuld gang med at planlægge ks-kurset på Odense Katedralskole i uge og programskabelonen ser således ud: Tema: Nye vinkler på temaet Kulturmøder i 2016 og faglig inspiration til undervisning i KS. Program: : Kaffe : Jacob Egholm Feldt : Metode oplæg m. fokus på Rene Girards, Fukuyamas og Huntingtons konfliktteorier Frokost Hans Henrik Fafner Weekendavisen Gruppearbejde hvordan gøres faget anvendelsesorienteret? Inspiration til undervisning i praksis. Hvad kan I bruge oplægsholdernes oplæg til i jeres undervisning. Hvis I har et godt forslag kan I lægge det i dropbox Fagkonsulenter: Hvad sker der i KS faget? Jeg skal nok uddybe vore planer for jer på næste bestyrelsesmøde. Jeg er godt klar over at dette kursus ikke er et af de tunge drenge, hvad angår planlægningsbyrden MEN jeg vil imidlertid gerne om ikke vi kunne drøfte vilkårene for aflønning vedr. planlægning af disse kurser. Som jeg har forstået det så er hele planlægningsarbejdet for egen regning (undtagen kørsel) og så får man for de timer som kurset varer, hvis man er tilstede her. Mit forslag er at vi har aflønningstakster for kurser (afhængig af kursets størrelse) som man får udbetalt for det planlægningsarbejde man laver (evt. med en mer-aflønning, hvis man er tilstede på kursusdagen(e). Grunden til dette forslag er: Det er jo i selve planlægningsfasen op til et kursus at man bruger en masse timer, kørselstid/ mødetid/ mailkorrespondance/ møder med oplægsholdere osv. og alle de timer er pt. ikke en aflønning værd. Hvis jeg skal tage fri fra arbejde mindst 3 dage i planlægningsfasen for at køre til Odense eller KBH for at deltage i disse spændende planlægningsmøder så ville jeg mene at det gav mest mening hvis aflønningen af kursusplanlægningen blev knyttet til planlægningsfasen. OG Jeg er selvfølgelig godt klar over at jeg et langt stykke hen ad vejen skal lave dette arbejde fordi jeg brænder for bestyrelsesarbejdet og for foreningens fremme og det gør jeg virkelig også men en forberedelsessats på eks. 10 timer for et 1-dagskursus, 20 timer for et 2-3 dags kursus osv. ville i mit tilfælde vise at man som forening også værdsætter vores store forberedelsesarbejde i forbindelse med planlægningen af kurser. HERUDOVER mener jeg som sagt også at der børe være en aflønningssats for at man deltager i kurset. Dette ansvar og den planlægning der ligger bag sådan en kursusdag(e) er langt større end hvis vi skulle have planlagt en almindelig undervisningstime (som vi i øvrigt også får forberedelse for ;) så det synes jeg kun er rimeligt. Jeg har altid arbejdet efter devisen at jeg ikke skal sælge min arbejdskraft for billigt og et laaangt stykke hen ad vejen mener jeg også at min indre religionsildsjæl ikke kræver meget økonomisk for det store arbejde som jeg mener at vi som bestyrelsesmedlemmer gør i/ for denne dejlige forening men jeg mener at vi kan lave en lille forbedring af vores arbejdsvilkår her.

12 Jeg håber ikke jeg står HELT alene med denne holdning og håber at I er villige til at drøfte dette forhold når vi ses i april. Kh fra Stine

Referat til bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen

Referat til bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen Referat til bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen Fredag d. 17. Januar 2014 0. Til stede: Signe Elise Bro, Gunnar Lundsgaard, Peter Jensen, Kirsten Falkesgaard Slot og Sine Camilla Jensen. Afbud:

Læs mere

Dagsorden. Udvalgskommissoriet til posten ansvarlig for fagpolitisk samarbejde blev diskuteret og er stadig under udarbejdelse.

Dagsorden. Udvalgskommissoriet til posten ansvarlig for fagpolitisk samarbejde blev diskuteret og er stadig under udarbejdelse. Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen Sted: Århus hos Thomas (Helga Pedersens Gade 3, 2.4, 8000 Århus C) Tid og dato: 24. april 2018, kl. 11 Til stede: Thomas Thomsen (TT), Jesper Østergaard

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen

Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen 20.-21. januar 2017 Sted: Eksistensen, Frederiksberg Allé 10, 1820 Frederiksberg C. Tid og dato: 20. 21. januar 2017. Mødet begynder fredag kl. 11.30.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København DAGSORDEN: 1. Ordstyrer: Birgit Referent: Mette Deltagere: Hanne N, Hanne M, Bitten, Marianne, Marlene,

Læs mere

Nyhedsbrev fra fagkonsulenten Claus Faber Timm, erhvervsret

Nyhedsbrev fra fagkonsulenten Claus Faber Timm, erhvervsret Indhold Nyt fra Fagkonsulenten... 1 Årsmødet i erhvervsretslæreforeningen... 2 FIP kursus erhvervsjura... 3 Sparring blandt kollegaer... 3 Husk... 3 Indlæg og bidrag... 4 Nyhedsbrev Emu... 4 Nyt fra Fagkonsulenten

Læs mere

De kreative fag: samarbejde de kreative fag imellem. Udveksling.

De kreative fag: samarbejde de kreative fag imellem. Udveksling. Generalforsamling Dramatiklærerforeningen d. 4/11 2011 Referent: Torben Ibsgaard Ordstyrer: Lene Bredsten Til stede: Lene Bredsten: Nørre Gymnasium, Sven Engelbrecht: Gl. Hellerup Gymnasium, René A. Christoffersen:

Læs mere

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte

GRUNDEJERLAUGET HOLTE AVLSGÅRD Kikhanebakken og Ørnebakken, 2840 Holte 15.03.2018 Referat fra 2. bestyrelsesmøde 2018. Mødet blev afholdt tirsdag den 6. marts 2018 kl. 20.00 hos PPC, Ørnebakken 31 Deltagere: Gr. I: Martin Angelo (MRA) Martin Harding Lange (MHL) Tage Heering

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for Religionslærerforeningen for gymnasieskolerne og HF, Silkeborg 6. november 2012

Formandens beretning til generalforsamlingen for Religionslærerforeningen for gymnasieskolerne og HF, Silkeborg 6. november 2012 Formandens beretning til generalforsamlingen for Religionslærerforeningen for gymnasieskolerne og HF, Silkeborg 6. november 2012 Medlemstallet Ved valget i 2010 var det vigende medlemstal blevet vendt

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den 11.09.2017 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer i HG fodbold Tid: Mandag d. 11/9-2017 kl. 19.15-21.30 Sted: Klubhuset Mødeleder: Lars Hoppe Søe Referent: Jens-Erik

Læs mere

Tema: Årsmødet 2016.

Tema: Årsmødet 2016. Odense d. 14.02 2016 Referat fra bestyrelsesmøde for Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN tirsdag d. 2. februar 2015 kl. 18.00-21.00 hos Vivi Krigslund, Ejersmindevej 27, 5250 Odense SV Tema: Årsmødet

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

REFERAT, JANUAR 2012

REFERAT, JANUAR 2012 REFERAT, JANUAR 2012 Til stede: Katri Bügel Jørgensen, George Hinge, Mette Lindemann Pedersen, Brian Andreasen, Jesper Thomsen Lemke, Jens Refslund og Sanne Høegh. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i HjernetumorForeningen

Referat af bestyrelsesmøde i HjernetumorForeningen Referat af bestyrelsesmøde i HjernetumorForeningen Lørdag d. 10. feb. 2018 kl. 10-15 Kræftrådgivningen i Vejle, Beriderbakken 9 Deltagere: Iben Raffnsøe, Karen Risgaard, Mette Marino, Trine Salbøg Kristensen.

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl. 13.30 15.00 Tilstede: Allan, Mia, Michael K., Nikolai, Daniel, Thomas, Lars A Fraværende: Per F, Bjarne Referent: Thomas Ordstyrer (Vælges

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde:

Referat fra bestyrelsesmøde: Referat fra bestyrelsesmøde: Dato: Torsdag den 19.5.2016 kl. 11 Sted: Deltagere: Afbud / Fraværende: Referent: Ordstyrer Næste møde: Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35, 6700 Esbjerg ØNH s konference,

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010 Mødet blev afholdt hos Christa Islin Tilstede var: Christa Islin Claus Ole Jørgensen Stefan Garvig Michael Munch-Olsen Inger Lise Kaurin Jens Christensen Fraværende var: Susanne Brown Thomsen Frank le

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Glostrup, den 25. september 2018 Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Mødeart: Mødested: Mødetid: Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 17.00 efter mødet serveres tapas Deltagere: Nikolaj

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Sociologforening

Generalforsamling i Dansk Sociologforening Generalforsamling i Dansk Sociologforening Mandag d. 23. februar 2015 Kl. 19:45-21:30 på Københavns Universitet, Sociologisk Institut, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København

Læs mere

Studentersamfundet. Møde i studentersamfundets bestyrelse. LO, AS, MRA ikke tilstede. - For alle studerende

Studentersamfundet. Møde i studentersamfundets bestyrelse. LO, AS, MRA ikke tilstede. - For alle studerende Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 30 marts 2011 kl. 17:00, Ridderlokalet. Ordinære medlemmer: Lasse Rørbæk, formand (LR) Rasmus Lundgaard Christensen, Næstformand (RL) Paw Leon Andersen, kasserer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl. 15.00 17.00. Tilstede fra bestyrelsen: Biskop Elisabeth Dons Christensen, Skoleinspektør Ina Krarup Nielsen, Direktør

Læs mere

Konstituerende bestyrelsesmøde lørdag d. 13. januar 2018 Dagsorden

Konstituerende bestyrelsesmøde lørdag d. 13. januar 2018 Dagsorden Konstituerende bestyrelsesmøde lørdag d. 13. januar 2018 Dagsorden 1. Den politiske situation 2. Den nye reform: Nye strategier fra Klassikerforeningen fx ift. AP og klassiske studieretninger? 3. Økonomi,

Læs mere

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09

Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Glostrup, den 5. oktober 2018 Dagsorden Den 4. oktober 2018 FA09 Mødeart: Mødested: Mødetid: Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 17.00 efter mødet serveres tapas Deltagere: Nikolaj

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus

Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Bestyrelsesmøde den 28. januar 2015 i Aarhus Til stede: Hanne, Patricia, Michael, Bente Fraværende: Allan og Pia skulle have været med på Skype, men internettet fungerede ikke. Linda blev i København,

Læs mere

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg.

5. september Bestyrelsesseminar den september referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Dato: 14-09-2017 Deres ref.: Vor ref.: Sagsbehandler: 06-F38/20129 IDH/- Bestyrelsesseminar den 5.-6. september 2017 - referat Kursusstation Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg. Deltagere: Rikke Hunsdahl,

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Referat fra PS-mødet den 17. september 2014

Referat fra PS-mødet den 17. september 2014 www.gl.org Referat fra PS-mødet den 17. september 2014 Foreløbig dagsorden: 1. Endelig dagsorden 2. Referat fra sidste møde tirsdag den 8. april 2014 3. Seminar for de faglige foreningers bestyrelser marts

Læs mere

Mødereferat. Bestyrelsesmøde nr. 343 Odder Lille Friskole Tirsdag den. 12. marts 2013

Mødereferat. Bestyrelsesmøde nr. 343 Odder Lille Friskole Tirsdag den. 12. marts 2013 ID Dagsordenspunkt Ansvar Beskrivelse Mødedeltagelse 0. Valg af referent Esben Afbud fra: Jonas 1. Fællessang Esben Svantes vise 2. Godkendelse af dagsorden Alle Godkendt 3. Godkendelse af referat nr.

Læs mere

Landsbestyrelsen 2015 Bestyrelsesmøde d. 13.09.2015

Landsbestyrelsen 2015 Bestyrelsesmøde d. 13.09.2015 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst David Alexander Gryesten, Monica Kujabi, Morten Wørmer, Caroline Arnbjerg, Stine

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

Referat - Generalforsamling onsdag den 23. februar 2011

Referat - Generalforsamling onsdag den 23. februar 2011 Referat - Generalforsamling onsdag den 23. februar 2011 1. Valg af dirigent Dan Faber Madsen blev valgt som dirigent. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var indkaldt i overensstemmelse med

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken 17.00 19.00. Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Vi serverer lidt smørrebrød ca. 18.30. Holstebro den 22. maj 2014 1. Valg

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby

DOF Storstrøm. Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken hos Bo Kayser i Stensby Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 1. marts 2017 klokken 18.00-23.00 hos Bo Kayser i Stensby Tilstede: Michael Thelander (MT), Stig Jürgensen (SJ), Bente Larsen (BL), Henrik Dahl (HD), Birgitte Norby

Læs mere

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København.

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København. Årsberetning 2013-2014, for foreningen Danske Byggeøkonomer INDLEDNING: September 2014 Denne årsberetning er den første som dækker et helt år efter vi har flyttet regnskabsåret til at starte 1.juli. Overordnet

Læs mere

NYT FRA FAGKONSULENTEN I IT-FAGENE / DECEMBER 2018

NYT FRA FAGKONSULENTEN I IT-FAGENE / DECEMBER 2018 NYT FRA FAGKONSULENTEN I IT-FAGENE / DECEMBER 2018 17.12.2018 Kære kolleger Hermed årets sidste nyhedsbrev. Læs bl.a. om lokale studieretninger med it-fag på B-niveau, om FIP (husk nu tilmelding) og informatik

Læs mere

Tema: Konstituering. Odense d. 4. april 2016

Tema: Konstituering. Odense d. 4. april 2016 Odense d. 4. april 2016 Endeligt referat fra bestyrelsesmøde for Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN tirsdag d. 22. marts 2016 kl. 18.00-21.00 hos B. Larsen, Pederstrupsvej 7E, 5210 Odense NV Tema:

Læs mere

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 14/ kl på Jungshoved skole

Jungshoved Lokalråd Side 1. Referat af bestyrelsesmøde den 14/ kl på Jungshoved skole Jungshoved Lokalråd Side 1 Referat af bestyrelsesmøde den 14/6-2017 kl.19.00-21.00 på Jungshoved skole Deltagere Tilstede Afbud Møderolle Tina Aasberg, formand Lis Jespersen, næstformand Birgitte Escherich

Læs mere

Beretning ved generalforsamlingen i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår.

Beretning ved generalforsamlingen i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår. Beretning ved generalforsamlingen 20.03.14. i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår. Bestyrelsens sammensætning er på nuværende tidspunkt: Mustafa Göl. (formand) Irene Berri. (Kasserer) Ketty Bruun

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Bestyrelsesseminar faglige foreninger 21. marts 2013

Bestyrelsesseminar faglige foreninger 21. marts 2013 Bestyrelsesseminar faglige foreninger 21. marts 2013 Regionale kurser Nationale kurser (en eller flere dage) Rejsekurser Kurser i samarbejde med andre fag Udviklingskurser (økonomisk støtte fra MBU) Samarbejde

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen,

Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen, Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen, 2017-2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål 2 Specifikke poster i Billedkunst-og designlærerforeningen 2 Formand 2 Næstformand

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag den 13. december 2010 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

Orientering fra bestyrelsesmøde i Middelfart Antenneforening (MA)

Orientering fra bestyrelsesmøde i Middelfart Antenneforening (MA) Orientering fra bestyrelsesmøde 27.03.2019 i Middelfart Antenneforening (MA) Deltagere: Bent Hørby (BH), Bent Laugesen (BL), Bent Jensen (BJ), Thomas Hvilsom Hansen (THH), John Hansen (JH), Ulrik Nielsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 21. marts 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 21. marts 2017 kl 24. marts 2017 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 21. marts 2017 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Troels Bruun-Hansen, Torben Petersen,

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl

Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl. 17-20 Tilstede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz, Peter Schiødt og Birgitte

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Dagsorden og Referat fra Bestyrelsesmøde

Dagsorden og Referat fra Bestyrelsesmøde Dagsorden og Referat fra Bestyrelsesmøde Dato, tid og sted: Referent Mødeleder/ordstyrer Deltagere Til stede ja/nej Vuggestuen Margrethevej, onsdag den 22. februar 2017 Mads Bilø Formand og LDD repræsentant,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 12.12.2016 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Anders Malle Louise Langkjær Kloster Lars Kold Jensen Thomas Frost

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra lokalrådsmøde mandag den 9. maj 2016, kl. 19.00 i blok U (tidl. A) på skolen i Vejby 0. Konstituering. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. Meddelelser: Integrationsmøde

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde mandag den 3. april Dansk Tennis Forbund Idrættens Hus 2605 Brøndby

Referat bestyrelsesmøde mandag den 3. april Dansk Tennis Forbund Idrættens Hus 2605 Brøndby bestyrelsesmøde mandag den 3. april 2017 Dansk Tennis Forbund dtf@tennis Mødereferatnummer: Mødetid og sted: Mødedeltagere: Andre deltagere: Mødeleder: Referent: BS-3/2017 3. april 2017 kl.17:30 20:30,,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Deltagere: Vangsgaard Ingeborg Vind Nielsen Svend-Erik Mosegaard Hansen Kristen Foged Mads Nielsen

Læs mere

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013

SAND HOVEDSTADEN. Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 HJEMLØSES LANDSORGANISATION HOVEDSTADSUDVALGET SAND HOVEDSTADEN Referat Bestyrelsesmøde d. 7. januar 2013 med fortsættelse d. 16. januar 2013 Fremmødte: Ole B. Larsen [Ole B], Ole Svendsen [Ole S]; medl.

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d

Online bestyrelsesmøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde d Hvor: Referent: FORMALIA: Ordstyrer: Tilde Deltagere: Julie, Theis,,, Nynne, Sabina, Sofus og Tilde. Ikke tilstede: Ingen fraværende 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt Tidsperspektiv for mødet: 2 timer

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Godt bestyrelsesarbejde i KAB

Godt bestyrelsesarbejde i KAB Direktionen 1. april 2004 jny/cat/has / 20040401EndeligUdgaveGodtBestyArb.wpd Godt bestyrelsesarbejde i KAB 1. Indledning Dette dokument indeholder en række tilkendegivelser, som KAB s bestyrelse både

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Foruden de bestemmelser, der er formuleret i de til enhver tid gældende Vedtægter for den selvejende institution Rudme Friskole,

Læs mere

Foreningens navn er FAPIA, Foreningen af Psykologistuderende i Aarhus, og har hjemsted på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet.

Foreningens navn er FAPIA, Foreningen af Psykologistuderende i Aarhus, og har hjemsted på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet. VEDTÆGTER 2015/2016 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er FAPIA, Foreningen af Psykologistuderende i Aarhus, og har hjemsted på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet. Formål 2 Stk. 1. FAPIA er en

Læs mere

REFERAT, KONSTITUERENDE BESTYRELSESMØDE, JANUAR 2013

REFERAT, KONSTITUERENDE BESTYRELSESMØDE, JANUAR 2013 REFERAT, KONSTITUERENDE BESTYRELSESMØDE, JANUAR 2013 FREDAG D. 11. JANUAR 2013 Til stede: George Hinge, Jesper Thomsen Lemke, Christel Tvedegaard Lund, Rasmus Gottschalck, Katri Bügel Jørgensen, Susan

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 45, d. 8. november 2012.

Referat af bestyrelsesmøde nr. 45, d. 8. november 2012. Referat af bestyrelsesmøde nr. 45, d. 8. november 2012. 25. nov. 2012. Tilstede: Bestyrelsesmedlemmerne Birgit Thejls (BT), Henrik Sieling (HSI), Sten Emborg (SE), Jens Rosengaard (JR) og Jan Bredde Andersen

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Konstituerende Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Konstituerende Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Konstituerende Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Sted: Helnan Marselis Hotel - Aarhus, Strandvejen 25, 8000 Aarhus C Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Bestyrelsen Peter

Læs mere

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Dato: Tirsdag den 23. aug. 2016, kl. 19.00 Mødested: Tilstede: Afbud: Referent: TMG Halhuset Jens Thomsen, Anders Kjær, Troels Laursen, Lars Munk, Finn Larsen, Anette

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Nyt fra fagkonsulenten

Nyt fra fagkonsulenten Nyt fra fagkonsulenten Kære kolleger Siden det meget beskedne nyt jeg udsendte i august-nummeret af Noter, er der sket lidt, der gør det relevant med et opfølgende nyhedsbrev, der ikke kan vente til at

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2019 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Rådgivningsguide om bestyrelsens ansvar

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Dagsorden Punkt Tid Emne Til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning

Dagsorden Punkt Tid Emne Til orientering (O), drøftelse (D) eller beslutning Der afholdes ordinært møde mandag d. 6. august 2018 kl. 17 19, personalerummet Deltagere Forældrerepræsentanter - Rasmus Munch Marcher (formand) - Mie Petersen (næstformand) - Christina Fürst Mogensen

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 12-6-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere