Kære produktionsskoleledere i København og Tårnby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære produktionsskoleledere i København og Tårnby"

Transkript

1 Fra: Borgmesteren for BUF Sendt: 17. maj :42 Til: sisse; Charlotte E. Winding; Stine Pilmark; Ole Devantier; Emne: VS: Supplement til "Bæredygtig FGU i København?" - fra produktionsskolerne Kære produktionsskoleledere i København og Tårnby Tak for jeres brev af 24. april 2018, hvor I beskriver en række forhold, det er væsentligt at holde for øje i etableringen af den kommende Forberedende Grunduddannelse (FGU) samt jeres tillæg hertil af 15. maj I betoner blandt andet det vigtige i at have fokus på målgruppens særlige behov og for et råderum på den enkelte skole, som sikrer tilstrækkelig lokal handlemulighed. Det er begge forhold, som jeg også vurderer, er væsentlige for, at FGU bliver en succes. Noget af de det, I nævner, kan tilgodeses gennem selve konstruktionen med dækningsområde, institution og et antal skoler, men meget vil være op til den kommende bestyrelse og ledelse at tage vare på. Og så er der forhold, som ligger uden for rammerne for FGU. Sådan som jeg er orienteret, blandt andet på baggrund af forvaltningens dialoger med Undervisningsministeriet, er det ikke muligt at etablere flere institutioner inden for eet dækningsområde, sådan som I ellers foreslår. Det ser jeg også bekræftet i det svar fra Undervisningsministeren, som I henviser til. Derfor ser jeg ikke muligheder for at gå videre ad den vej. I er som bekendt inviteret til et møde med forvaltningen den 18. maj 2018, hvor I vil få præsenteret, hvad forvaltningen planlægger med at indstille til Børne- og Ungdomsudvalget. Her bliver der også mulighed for at vende jeres overvejelser og betragtninger, og jeg håber, at I der får en god drøftelse. I er desuden velkomne til at kontakte mig igen, hvis I ser behov. Med venlig hilsen Jesper Christensen Fra: Den Økologiske Produktionsskole [mailto:ecopro@ecopro.dk] Sendt: 16. maj :23 Til: Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen); Jens-Kristian Lütken (Borgerrepræsentationen); Borgmesteren for BUF; Klaus Mygind (Borgerrepræsentationen); Knud Holt Nielsen (Borgerrepræsentationen); Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen); Maja Krog (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen) Cc: Stine Pilmark; Birgitte Koch Fabrikken; Ole Devantier; Charlotte Eriksen Winding; sisse Emne: Supplement til "Bæredygtig FGU i København?" - fra produktionsskolerne Kære medlem af BUF Tillæg til BÆREDYGTIG FGU I KØBENHAVN I forbindelse med vurderingen af, hvor mange institutioner, der bør oprettes i området, er der luftet bekymring for, at en opdeling i flere institutioner/dækningsområder kan begrænse elevers mulighed for at vælge på tværs af institutionerne at de bliver begrænset til alene at kunne vælge tilbud på den institution, der ligger i deres dækningsområde.

2 Undervisningsministeren har forholdt sig til denne problemstilling ( ), og svarer bl.a. at "Det fremgår endvidere udtrykkeligt af bemærkningerne til L 200, at en elevs anmodning om optagelse på en institution i et andet dækningsområde, netop kun alene kan afslås ud fra objektive grunde, fx de nævnte kapacitetsudfordringer" (dvs. at som udgangspunkt kan elever vælge institution på tværs af dækningsområder såfremt der er plads), samt at det står institutionerne frit for at lave "lokale samarbejdsaftaler fx om elevudveksling eller lignende". Det helt legitime hensyn til, at det samlet set relativt brede udbud, der kan forventes i kommunesamarbejdet, kommer områdets unge til gode, står således ikke i modsætning til at oprette flere institutioner/dækningsområder. 15. maj 2018 AFUK v. forstander Stine Pilmark Den Økologiske Produktionsskole v. forstander Sisse Carelse KUBA v. forstander Charlotte Winding Produktionsskolen på Høffdingsvej v. forstander Ole Devantier Fabrikken v. forstander Birgitte Koch Den Økologiske Produktionsskole Ravnsborggade 18, baghuset 2200 København N. tlf:

3 BÆREDYGTIG FGU I KØBENHAVN På baggrund af vores erfaringer som produktionsskoler, ønsker vi hermed at give et input til, hvordan vi mener at FGU kan realiseres på en faglig, pædagogisk og organisatorisk bæredygtig vis. RETNINGSLINIER FOR OPRETTELSE AF SKOLER Skolestørrelse Der bør tilstræbes en størrelse, som lever op til aftalens krav om uddannelsesretninger mm., men som ikke bliver større, end at der kan udvikles en lokal kultur og tilhørsforhold. Dette gælder ikke mindst i startfasen, hvor forskellige skoleformer/elevgrupper skal finde sammen i et nyt fællesskab. Særligt for vores elevgruppe er det centralt, at de kan overskue skolen, dens tilbud, de andre elever og skolens ansatte, og at skolen som helhed kan udgøre en tryg base. Det daglige samarbejde mellem skolens hold/værksteder, lærere og elever styrkes af hverdagsligt kendskab og omgang. At mødes i kantinen dagligt, at kunne afholde skole- og lærermøder, at kunne tage på tur sammen osv. er forudsætninger for at realisere potentialer i samarbejder. Af disse grunde bør de enkelte skoler ikke overstige et elevtal på 200 årselever. Campusmodellen er ikke egnet til denne målgruppe. Den elevgruppe, vi har lært at kende på produktionsskolen, er i høj grad kendetegnet af, at de har dårlige erfaringer med for institutionelle undervisningsformer. Mange reagerer med modstand eller fravær på sådant. Modsat reagerer mange med lettelse og nærvær, når de oplever tilhør, at blive set og hørt, hvilket kræver en overskuelig størrelse, korte/overskuelige kommandoveje og et stærkt engagement fra lærere og ledelse. Èn stor institution medfører en risiko for, at kulturen bliver laveste fællesnævner ; at fællesskabet, identiteten og engagementet (for både elever og ansatte) reduceres. Der kan blive langt mellem den enkelte lærers eller elevs gode idé til en ledelsesmæssig opbakning, og langt fra en ledelsesmæssig strategi til en konkret realisering på værkstedsniveau. Der er fare for at en bureaukratisk orientering vil fortrænge innovation, løbende justeringer og engageret nærvær. Disse forhold peger i retning af, at overskuelige skoleenheder bør prioriteres, såvel på skole- som institutionsniveau. Partnerskaber Partnerskaber med lokale foreninger og erhvervsliv spiller en stor rolle for produktionsskolerne. Disse giver meningsfulde opgaver og erfaringer, bringer de unge i kontakt med foreningsliv, giver lokal stolthed/tilhørsforhold og åbner mulighed for samarbejder omkring praktikforløb og evt. job. I etableringen af de ny skoler, bør det så vidt muligt sikres, at de eksisterende samarbejder kan

4 fortsættes, og ved etablering/flytning af skoler, bør muligheder for sådanne samarbejder medtænkes. Etablering og vedligeholdelse af partnerskaber kræver generelt tilstedeværelse af ressourcer (ud over de involverede værksteder/lærere), f.eks. ift. etablering af kontakt, fondsansøgninger og afrapporteringer, løbende udviklingsarbejde osv. Oprettelse af institutioner, skoler og værkstedsfag I en vurdering af antal skoler og deres placering (med udgangspunkt i de eksisterende tilbuds matrikler), bør der tages højde for, at aktiviteterne skal kunne rummes fra dag ét, og at der således er begrænsede muligheder for at afhænde bygninger, før der er sikret tilstrækkelig kapacitet på anden vis. Dette arbejde vil primært ligge hos de/den kommende bestyrelser og må forventes at strække sig over en længere periode. Som minimumsgrænse for antallet af skoler/udbudssteder, bør intentionen i Aftale om bedre veje til uddannelse og job respekteres: at det kommende udbud af FGU-skoler ikke børe være ringere, end det nu er gældende for produktionsskoler. Et overordnet blik på placeringen af de eksisterende skoler viser en skævhed, særligt mangler der tilbud i Brønshøj, Vanløse, Nordvest og på Amager. Ved oprettelse af nye skoler, bør der være særligt fokus på disse områder. De kommende skolers udbud af værksteder/fag tager udgangspunkt i de nuværende tilbud (lærerkompetencer, erfaringer, faciliteter mm), men bør tillige udvikle aktiviteter, der imødekommer udækkede behov hos målgruppen. Dette drejer sig f.eks. om traditionelle håndværksfag og sosu/service. Organisatorisk bæredygtighed på de enkelte skoler Af aftalen fremgår, at der på hver skole er en pædagogisk ledelsesfunktion, mens ansættelser, overordnet økonomi mm. varetages på institutionsniveau. Erfaringer fra produktionsskolerne viser, at tilstedeværende og agil daglig ledelse og administrativt overblik er nødvendig på en række områder. Det drejer sig bl.a. om: a. Pædagogisk ledelse: Tilrettelæggelse af diverse undervisning, årshjul, mødestruktur, elevdemokrati, trivselsundersøgelser, kulturelle aktiviteter, konfliktløsning ifm. akut opståede situationer (f.eks. voldelige episoder, psykisk sammenbrud eller akutte sociale omstændigheder), projekter og udviklingsinitiativer efter behov, daglig pædagogisk sparring b. Administrativ ledelse: Praktiske forhold, bygninger, inventar osv., løbende ind-/udbetalinger, bevillinger/beslutninger om indkøb, opfølgning og løbende justering af bevilligede budgetter for hvert enkelt værksted/linie, intern og ekstern kommunikation, henvendelser og kommunikation via telefon, mail, brev; timeregistrering, elevfremmøde, skoleydelse, lønindberetninger, forberedelse af revisioner, indberetninger til kommune, ministerie, Danmarks Statistik, fagforeninger mm.

5 c. Personaleledelse Løbende afgørelser ifm. arbejdstid, sygdom, vikarer mm., personalemøder, MUS, APV, kompetenceudvikling, samarbejde med eksterne psykologer, socialrådgivere, Sundhed København, U-turn mm. d. Strategisk ledelse Eksterne samarbejder med myndigheder, virksomheder og øvrige partnere; projektudvikling, fondsansøgning, evalueringer, afrapporteringer, årsberetning, virksomhedsplan, beredskabsplaner mm Organiseringen af de kommende institutioner/skoler bør tage højde for disse ledelses- og administrationsbehov, og sikre at de enkelte skoler har tilstrækkelige kompetencer til at imødekomme dagligdagens behov. Udfordringer undervejs Den organisatoriske forandringsproces, vi som skole står over for, afstedkommer selvfølgelig en del bekymringer. Det vedrører den enkelte medarbejder, der er usikker på fremtidig arbejdsplads og indhold efter d. 1. august 2019, men også forhold af mere organisatorisk og fysisk art giver udfordringer. I den 4-årige tilpasningsperiode fra står de nye institutioner over for at etablere fysiske rammer, der svarer til de nye behov. I nogle tilfælde vil de eksisterende lokaliteter kunne tilpasses, men det må forventes, at der også bliver brug for at anskaffe nye lokaler. Da der ikke opereres med et anlægsbudget ifm. opstart af FGU, må udgifter til anskaffelse og renovering/tilpasning findes i et allerede anstrengt driftsbudget. Udbuddet af egnede bygninger på markedet er begrænset, og i betragtning af skolernes økonomi endda særdeles begrænset. I den forbindelse vil det være af stor værdi, om kommunen ser det muligt at bidrage med tilvejebringelse af egnede og omkostningsacceptable bygninger/lokaler. 24. april 2018 AFUK v. forstander Stine Pilmark Den Økologiske Produktionsskole v. forstander Sisse Carelse KUBA v. forstander Charlotte Winding Produktionsskolen på Høffdingsvej v. forstander Ole Devantier Fabrikken v. forstander Birgitte Koch

6 Tillæg til BÆREDYGTIG FGU I KØBENHAVN I forbindelse med vurderingen af, hvor mange institutioner, der bør oprettes i området, er der luftet bekymring for, at en opdeling i flere institutioner/dækningsområder kan begrænse elevers mulighed for at vælge på tværs af institutionerne at de bliver begrænset til alene at kunne vælge tilbud på den institution, der ligger i deres dækningsområde. Undervisningsministeren har forholdt sig til denne problemstilling ( og svarer bl.a. at "Det fremgår endvidere udtrykkeligt af bemærkningerne til L 200, at en elevs anmodning om optagelse på en institution i et andet dækningsområde, netop kun alene kan afslås ud fra objektive grunde, fx de nævnte kapacitetsudfordringer" (dvs. at som udgangspunkt kan elever vælge institution på tværs af dækningsområder såfremt der er plads), samt at det står institutionerne frit for at lave "lokale samarbejdsaftaler fx om elevudveksling eller lignende". Det helt legitime hensyn til, at det samlet set relativt brede udbud, der kan forventes i kommunesamarbejdet, kommer områdets unge til gode, står således ikke i modsætning til at oprette flere institutioner/dækningsområder. 15. maj 2018 AFUK v. forstander Stine Pilmark Den Økologiske Produktionsskole v. forstander Sisse Carelse KUBA v. forstander Charlotte Winding Produktionsskolen på Høffdingsvej v. forstander Ole Devantier Fabrikken v. forstander Birgitte Koch

Hermed fremsendes brev fra Klub Vesterbros bestyrelse, med ønske om et dialogmøde, om Bryggergårdens klub fremtidige organisering.

Hermed fremsendes brev fra Klub Vesterbros bestyrelse, med ønske om et dialogmøde, om Bryggergårdens klub fremtidige organisering. Fra: Borgmesteren for BUF Til: Per Svend Dahlstrøm Emne: VS: Dialogmøde om Bryggergården klub tilbage til Vesterbro Dato: 7. maj 2018 18:17:08 Kære Per Dahlstrøm, Jørgen Segall og Torben Jensen Jeg har

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Kære politikere i BUU og SOU

Kære politikere i BUU og SOU Fra: Lene Holst Holmgård Sendt: 11. oktober 2018 11:59 Til: Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen) ; Borgmesteren for BUF ; Klaus Mygind

Læs mere

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg.

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg. Fra: Til: Cc: Emne: Caroline Rasmussen Borgmesteren for BUF Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommuner 9. Maj 2018 1. Dækningsområdet

Læs mere

Kære lærerstand på UIU

Kære lærerstand på UIU Fra: Borgmesteren for BUF Sendt: 25. februar 2019 16:19 Til: 'niel2226@undervisning.kk.dk' Cc: Helle Munk ; 'thri0000@undervisning.kk.dk'

Læs mere

Kære politikere i Børne- og Ungdomsudvalget

Kære politikere i Børne- og Ungdomsudvalget Fra: Hans Præstbro Sendt: 24. september 2018 15:25 Til: Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen)

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Københavns, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommuner 24. Maj 2018 Dækningsområdet

Læs mere

Vedhæftet er det ønskede notat om de særlige opgaver, som Blågård Skole løfter generelt og specielt sidste år.

Vedhæftet er det ønskede notat om de særlige opgaver, som Blågård Skole løfter generelt og specielt sidste år. Fra: Til: Cc: Emne: pigenfrafyn@gmail.com på vegne af Katja Thorseth Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Kære Børne- og Ungdomsudvalg

Kære Børne- og Ungdomsudvalg Fra: Mikkeline Hoffmeyer Sendt: 20. november 2018 11:48 Til: Borgmesteren for BUF ; Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ;

Læs mere

Mange tak for invitationen til at mødes d. 26. april 2019 og drøfte muligheden for at justere i betalingsreglerne til fritidstilbud.

Mange tak for invitationen til at mødes d. 26. april 2019 og drøfte muligheden for at justere i betalingsreglerne til fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren 3. maj 2019 Kære Merete Riisager Mange tak for invitationen til at mødes d. 26. april 2019 og drøfte muligheden for at justere i betalingsreglerne til fritidstilbud.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Onsdag den 23. maj 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Winnie Sørensen, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2018-2021 Referat 15. maj 2018 kl. 07:00 Udvalgsværelse 1 - Ekstraordinært møde Indkaldelse Søren P. Rasmussen Karsten Lomholt Henrik Bang Ib Carlsen Kasper Langberg

Læs mere

Kære Katja Thorseth og skolebestyrelsen på Blågård Skole

Kære Katja Thorseth og skolebestyrelsen på Blågård Skole KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren Skolebestyrelsen ved Blågård Skole Skolebestyrelsesformand Katja Thorseth 3. december 2018 Sagsnr. 2018-0070119 Dokumentnr. 2018-0070119-18 Kære Katja Thorseth

Læs mere

Sagsnr Forslag til ny organisering for Sankt Annæ Gymnasium og Europaskolen København (model 2)

Sagsnr Forslag til ny organisering for Sankt Annæ Gymnasium og Europaskolen København (model 2) KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 28. maj 2018 Sagsnr. 2017-0379345 Forslag til ny organisering for Sankt Annæ Gymnasium og Europaskolen København (model 2) Formanden

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Inspiration til FGU-institutionslederens kompetenceprofil

Inspiration til FGU-institutionslederens kompetenceprofil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Inspiration til FGU-institutionslederens kompetenceprofil Der oprettes 27 institutioner for forberedende grunduddannelse

Læs mere

Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk

Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk Profil for institutionsleder af FGU-Nordsjælland med hovedsæde i Frederiksværk Opgaven På trods af bestræbelser fra mange engagerede professionelle har næsten 50.000 unge under 25 år ikke en ungdomsuddannelse

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

DocumentID: DocumentIsArchived: 0 FileUpdateStatus: 1

DocumentID: DocumentIsArchived: 0 FileUpdateStatus: 1 From: Lotte Rørtoft-Madsen Sent: 10. februar 2017 10:17 To: SOFDL Udvalgsteamet Subject: Til orientering af SUD - sagsnr. 2017-0074767 Attachments: om 108 att. Jesper Christensen.pdf; budgetudmelding 2014.pdf;

Læs mere

Inspiration til FGU-institutionslederens kompetenceprofil

Inspiration til FGU-institutionslederens kompetenceprofil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Erhvervsrettet Uddannelse og Tilskud Inspiration til FGU-institutionslederens kompetenceprofil Der oprettes 27 institutioner for forberedende grunduddannelse

Læs mere

Høringssvar fra Baneskolens Med-udvalg. 1. Rationaliseringspotentiale og økonomi. Baneskolens Med-udvalgs høringssvar

Høringssvar fra Baneskolens Med-udvalg. 1. Rationaliseringspotentiale og økonomi. Baneskolens Med-udvalgs høringssvar Høringssvar fra Baneskolens Med-udvalg Medarbejdere og ledelse på Baneskolen har læst høringsmaterialet med stor interesse, og vi finder mange ting i materialet både spændende og meningsfulde. Når to institutioner

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

KOMPETENCE- UDVIKLING 2013-2014 SUBSTRATEGI

KOMPETENCE- UDVIKLING 2013-2014 SUBSTRATEGI KOMPETENCE- UDVIKLING 2013-2014 SUBSTRATEGI INTRO KOMPETENCEUDVIKLING TIL GAVN FOR BÅDE MEDARBEJDERE OG INSTITUT MISSION ˮ Institut for Menneskerettigheders kompetenceudvikling skal målrettet understøtte

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes?

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? v/ FGU-opmand Per B. Christensen Unge og uddannelse hvad er på spil hvad

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Samarbejdsmøde om FGU og ungeindsatsen for de 17 kommuner, KKR Sjælland D. 15. december 2017 kl. 9-11, Næstved Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland.

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland. Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Huset

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Huset Tilsynsrapport Viborg Kommune Socialfaglige tilsyn Kontaktsted Huset Uanmeldt tilsyn August 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt socialfagligt

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Spørgsmål 3: Vil ministeren kommentere henvendelsen af 16. april 2018 fra Uddannelsesforbundet

Spørgsmål 3: Vil ministeren kommentere henvendelsen af 16. april 2018 fra Uddannelsesforbundet Undervisningsudvalget, Undervisningsudvalget, Undervisningsudvalget, Undervisningsudvalget 2017-1 L 202 endeligt svar på spørgsmål 3, L 201 endeligt svar på spørgsmål 3, L 200 endeligt svar på spørg Offentligt

Læs mere

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde Køge 11.01.2019 Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde FGU-institutionen i Køge, Faxe, Ringsted, Sorø og Stevns Kommuner Fredag den 21. december kl. 08:00 10:00 Ringsted Rådhus, Sct. Bendtsgade

Læs mere

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 3. juli 2018 Sagsnr. 2018-0174451 Spørgsmål om cyklistprøver Dokumentnr. 2018-0174451-1 Kære Marcus Vesterager Du har den 25. juni 2018 stillet følgende

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION. Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11)

KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION. Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11) KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN / 2017 ØVRIGE INTERN REVISION Arbejdspladsrapport Svarprocent: 100% (11/11) Indhold Del 1 Del 2 Introduktion Svarfordelinger Temaoversigt Største positive og negative

Læs mere

Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011

Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011 Driftsoverenskomst om udbud af ordblindeundervisning 2009-2011 Overenskomsten indgås mellem [DRIFTSOVERENSKOMSTPART] og VUC Storstrøm om ordblindeundervisning for voksne. I denne overenskomst forstås ved:

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30

Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl :30 Indkaldelse og dagsorden til skolebestyrelsen på Kildevældsskolen 25. april 2018 kl. 17-19:30 Vejl. tid Emne Proces Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af ordstyrer

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Kortlægning af sociale ressourcer og netværk. Værktøj i projektudviklingsfasen, 15M-puljen 2013-2016

Kortlægning af sociale ressourcer og netværk. Værktøj i projektudviklingsfasen, 15M-puljen 2013-2016 Kortlægning af sociale ressourcer og netværk Værktøj i projektudviklingsfasen, 15M-puljen 2013-2016 Formål: Hvorfor lave en analyse af ressourcer og netværk i lokalsamfundet? Sociale netværksanalyser kan

Læs mere

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Overordnet beskrivelse af sekretariatets arbejdsopgaver Ledelsessekretariatets overordnede formål er at servicere og administrativt understøtte UCN s øverste

Læs mere

Teamledelse. Dagtilbud Broen

Teamledelse. Dagtilbud Broen Teamledelse Dagtilbud Broen Teamledelse Indbyrdes sparring, faglig udvikling, strategisk udvikling af dagtilbudet og en hensigtsmæssig udnyttelse af områdets økonomiske ressourcer. Ledelsesteamet har de

Læs mere

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 1)

Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 1) Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse (MODEL 1) Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte

Læs mere

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner UDKAST Social-, Job- og Sundhedssekretariatet Sagsnr. 303027 Brevid. 2771364 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse

Læs mere

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget.

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget. HR 4. juli 2016 PEIT Kompetencestrategi for Ankestyrelsen 1. Indledning Ankestyrelsens kompetencestrategi gælder for alle medarbejdere i styrelsen uanset organisatorisk placering, uddannelsesbaggrund og

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING APV. - løbende og systematisk arbejdsmiljøarbejde

ARBEJDSPLADSVURDERING APV. - løbende og systematisk arbejdsmiljøarbejde ARBEJDSPLADSVURDERING APV - løbende og systematisk arbejdsmiljøarbejde Indhold Løbende og systematisk arbejdsmiljøarbejde 3 Lovkrav 4 Hvor ofte skal vi lave APV? 5 Brug de fora I har 8 Handlingsplan 9

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Fra: Skolebestyrelsen [mailto:sb.orestadskole@gmail.com] Sendt: 2. marts 2016 08:27 Til: Borgmesteren for BUF; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Nishandan Ganesalingam; Klaus Mygind;

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Overordnet personalepolitik

Overordnet personalepolitik Overordnet personalepolitik Overordnet personalepolitik Indledning: Silkeborg Kommune er en stor og mangfoldig organisation, hvor der skal være plads til den forskellighed, der er givende for innovation

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskab fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskab fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Ref. af bestyrelsesmøde Mandag 3.10.2011 Kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Tine Clausen, Theis Jensen, Erik Carter, Ellen Sørensen, Leise Buhl Jensen, Henrik Andreasen, Vibeke Grave,

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Ansvars- og opgavefordeling Distriktsstruktur Greve Kommune 10. april 2012 Distriktsleder Pædagogisk leder Administrative medarbejdere

Ansvars- og opgavefordeling Distriktsstruktur Greve Kommune 10. april 2012 Distriktsleder Pædagogisk leder Administrative medarbejdere Uddannelse og kompetencer Ansvars- og opgavefordeling Distriktsstruktur Greve Kommune 10. april 2012 Distriktsleder Pædagogisk leder Administrative medarbejdere Pædagogisk uddannet med solid Pædagogisk

Læs mere

ANSVARSOMRÅDE KOMPETENCE OG ARBEJDSLIV - STRATEGI

ANSVARSOMRÅDE KOMPETENCE OG ARBEJDSLIV - STRATEGI ANSVARSOMRÅDE KOMPETENCE OG ARBEJDSLIV - STRATEGI 23. MARTS 2015 KBA 201403376 INDLEDNING Strategien for ansvarsområde Kompetence og Arbejdsliv (KOA) udgør det faglige og politiske grundlag for Finansforbundets

Læs mere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Juni 2016 Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Ansvar... 3 Mentorrollen... 3 Introduktionens faser... 3 Før tiltrædelse... 3 Første arbejdsdag... 4

Læs mere

På vegne af vuggestuen Smørhullets initiativgruppe, Pernille Bak Holt Fanøgade Kbh. Ø. Mobil:

På vegne af vuggestuen Smørhullets initiativgruppe, Pernille Bak Holt Fanøgade Kbh. Ø. Mobil: Fra: pernille holt [mailto:pbakholt@yahoo.dk] Sendt: 30. september 2013 13:21 Til: Borgmesteren for BUF; Pernille Gaarde Bendix; Bjarne Fey; Trine Schaltz; Rikke Lauritzen; rasmus@jarlov.dk; cecilia_lonning_skovgaard@br.kk.dk;

Læs mere

Dokumenttitel: Skoleleder - Ramløse Skole Resumé:

Dokumenttitel: Skoleleder - Ramløse Skole Resumé: Evt. sorteringsnøgle: Placering:Jobadministration» Jobprofiler 2017» Dokumenttitel: Skoleleder - Ramløse Skole Resumé: Redaktion: Alle Målgruppe: Intern Offentlig Nyhed: Ja Nej Periode: 29-06-2017 -> portal:

Læs mere

30 Mette har været tilsynsførende på skolen her i 4 år.

30 Mette har været tilsynsførende på skolen her i 4 år. Mødeleder: Irene Gabel Referent: Rikke Munkholm Orientering Beslutning/produktionsdomæne Debat/det personlige domæne Refleksion/Refleksionsdomæne Skolen sørger for forplejning til mødet under punkt 7.

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle

Referat. Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle Referat Bestyrelsesmøde Den 27. september 2017 kl. 10.00-12.00 Saltoftehus Saltoftevej 7, 4470 Svebølle Tilstede: Ulla Koch - Formand Leif Nielsen Næstformand Helle Jacobsen - Bestyrelsesmedlem Susanne

Læs mere

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer: 139666

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 17. juni 2008 Vejledning om procedureretningslinie for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinie

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2451467 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces

Læs mere

PÅRØRENDE SAMARBEJDE...... Pårørende er en del af vores historie og identitet.

PÅRØRENDE SAMARBEJDE...... Pårørende er en del af vores historie og identitet. Denne pjece har til formål, at både pårørende og beboere bliver bekendte med Johannes Hages Hus pårørendepolitik. Pårørende venner og familie er betydningsfulde i de fleste menneskers liv. Pårørende er

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

Fra: Borgmesteren SOF Sendt: 27. november :21 Til: 'Ivan L. Larsen' Emne: SV: Anmodning om referat og opfølgning på mødets præmis

Fra: Borgmesteren SOF Sendt: 27. november :21 Til: 'Ivan L. Larsen' Emne: SV: Anmodning om referat og opfølgning på mødets præmis To: Eva Stokbro Jensen[DA57@sof.kk.dk]; Julie Nørrelund Hansen[A52A@sof.kk.dk]; Sara Ramskov Larsen[ZD50@sof.kk.dk]; Sent: Fri 11-27-2015 9:24:56 Subject: VS: Til orientering - borgmesterberv afsendt -

Læs mere

Glade børn lærer bedst

Glade børn lærer bedst Bestyrelsesmøde tirsdag d. 8/5 2018 Rødding Friskole kl. 18-21 Deltagere: Maja, Pia, Stinne, Pernille, Ditte, Henrik, Lars, Jens. Glade børn lærer bedst Fraværende: Poul Forplejning: Jens Ansvarlig Dagsorden

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE. Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen

PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE. Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen vigtige værdier på skolen vigtige spilleregler for teamsamarbejdet

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler

Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om produktionsskoler (Justering af skoleydelse) 1 I lov om produktionsskoler, jf. lovbekendtgørelse nr. 97 af 26. januar 2017, foretages følgende ændringer: 1.

Læs mere

Sundhed & Trivsel PERSONALEPOLITIK FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

Sundhed & Trivsel PERSONALEPOLITIK FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Sundhed & Trivsel PERSONALEPOLITIK FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Politikken omfatter Arbejdsmiljø. Sygefravær. Stress Alkohol og rusmidler. Vold, mobning og chikane Opgaveløsning og ressourcer. Personalegoder

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 1 Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år i Rudersdal Kommune, og den supplerer lovbestemmelser, delpolitikker og strategier

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Overordnet arbejdsfordeling mellem skoleleder, viceskoleleder og SFO leder på Dagnæsskolen.

Overordnet arbejdsfordeling mellem skoleleder, viceskoleleder og SFO leder på Dagnæsskolen. Overordnet arbejdsfordeling mellem skoleleder, viceskoleleder og SFO leder på Dagnæsskolen. Skoleleder - nogle af opgaverne Arbejdet ligger i skolen og på kanten af skolen (skabe netværk) Personaleansvarlig

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Notat 15. april 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.02.04-G01-2-18 Skoleafdelingen Spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Kære Gorm Bagger Andersen Frederiksberg

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Til organisering af samarbejdet nedsættes en styregruppe og lokale arbejdsgrupper efter behov.

SAMARBEJDSAFTALE. Til organisering af samarbejdet nedsættes en styregruppe og lokale arbejdsgrupper efter behov. SAMARBEJDSAFTALE Denne samarbejdsaftale er indgået mellem Københavns Tekniske Skole, TEC, SOSU- København, Hotel- og Restaurantskolen, Niels Brock, CPH West og SOSU C og produktionsskolerne i Forstanderkredsens

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1 LEDELSESGRUNDLAG JUNI 2016-1. UDKAST - DEL 1 1 VÆRDIERNE Guldborgsund Kommunes kerneopgave fremgår af planstrategien og udvalgsstrategierne: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse,

Læs mere

Planlægning er en god idé

Planlægning er en god idé Planlægning er en god idé TÆLL3R OGSÅ! Kom godt i gang med at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø i butikken Læs mere på www.detdumærker.dk større indsats / Dialogmetoden og Gode råd undervejs BAR Handel

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Brugerinddragelse med tagdel.dk - Om værdiskabelse, tænkning, organisering og dig

Brugerinddragelse med tagdel.dk - Om værdiskabelse, tænkning, organisering og dig Brugerinddragelse med tagdel.dk - Om værdiskabelse, tænkning, organisering og dig INDHOLD INTRODUKTION NY MÅDE AT TÆNKE OG HANDLE 2 2 VÆRDISKABELSE UDVIKLING OPMÆRKSOMHED SAMLINGSPUNKT PARTNERSKABER VIDEN

Læs mere

Ledelse i Frederikssund 2018

Ledelse i Frederikssund 2018 Ledelse i Frederikssund 2018 Maj 2018 Ledelse i Frederikssund Kommune Ledelse er et fag og professionel ledelse af vores institutioner og afdelinger i Frederikssund Kommune er afgørende for både kvalitet

Læs mere

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune

Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Overordnet personalepolitik for Ikast-Brande Kommune Indledning...1 Formål...2 Arbejdsmiljø...2 Ledelse...3 Rekruttering...3 Mangfoldighed og ligestilling...3 Introduktion...3 Fastholdelse...4 Kompetenceudvikling

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område Maj 2017 09-05-2017 SIDE 1 Indhold Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde 09-05-2017

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 18. juni 2018 Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinje

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

Personalepolitik for Holstebro Kommune

Personalepolitik for Holstebro Kommune Sundhed og trivsel Personalepolitik for Holstebro Kommune Politikken omfatter Sundhed og trivsel Arbejdsmiljø Sygefravær Stress Alkohol og rusmidler Vold, mobning og chikane Opgaveløsning og ressourcer

Læs mere