PRIORITERET KØREPLAN FOR PRODUKTUDVIKLING - ITIL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRIORITERET KØREPLAN FOR PRODUKTUDVIKLING - ITIL"

Transkript

1 PRIORITERET KØREPLAN FOR PRODUKTUDVIKLING - ITIL Vi udvikler en ny virksomhed, og din fortsatte støtte er vigtig for os. Vores umiddelbare fokus er, at grundfunktionerne skal være helt rigtige, så vi er klar den 1. januar, når vi går live. Vi værdsætter din tålmodighed, og vi ved, at du er interesseret i at høre om, hvad vi har planlagt til udvikling. I vores tidligere arbejde med det bredere fællesskab har vi fået mange fantastiske idéer til, hvordan vi kommer videre. Alt, hvad vi indtil nu har hørt, har vi taget til os, og vi har bestemt os for flere prioriteter på kort og mellemlangt sigt, som kommer til at hjælpe os med den langsigtede strategis opbygning. Selv om intet endnu ligger helt fast, kan følgende give en fornemmelse af vores nuværende intentioner Dette vil blive evalueret yderligere i takt med, at vi indsamler mere information og feedback, f.eks. resultaterne af de undersøgelser, vi er i gang med nu. Fra denne måned beder vi om din støtte og feedback. Næste AXELOS Limited 2012 Alle rettigheder forbeholdes. Gengivelse af dette materiale må ikke finde sted uden tilladelse fra AXELOS Limited

2 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Fortsat delign af ITIL's moralske værdisæt og professionelle livsform via en webportal

3 Prioriteter og grundprincipper for AXELOS Vores prioriteter for næste års sidste del og fremover underbygger vores grundprincipper. Kvalitetsforbedring Til yderligere at sikre vores produkters egenværdi er det påkrævet, at vi fremmer og forbedrer kvalitetsstandarderne gennem hele forretningsmodellen. Kvalitetssikringsprocesserne implementeres for at opnå og forbedre standarderne for hele porteføljen. Vi får brug for fællesskabets opbakning for at støtte sikringsmodellen og beskytte dens værdi. Konsistens Værdi sikres via konsistens og fortsat forbedring: Dette tilsagn om "fortsat serviceforbedring" er et modul i ITIL med et godt ry. Med henblik på at sikre at vores produktportefølje leveres og testes på konsistent vis, og at støtte leveres med et konsistent budskab, udarbejdes der vejledninger, som skal støtte vores partnere, så det sikres, at standarderne indfris, opretholdes og forbedres. Samarbejdende innovation Samarbejdende innovation er kernen i AXELOS' vision. Innovation berører alle dele af vores forretningsmodel fra procesinnovation, som forbedrer brugeroplevelsen, til produktinnovation med flere digitale medier til levering. Vi får brug for samlet støtte fra alle til at udvikle strategien og sikre, at vi fortsat er innovative i den måde, vi udvikler ITIL-metodologien, og hvordan den leveres til specialisterne. Vi involverer os aktivt i vores økosystem for at foreslå nye modeller til fremtiden og etablere en proces til fortsat udvikling og innovation Digitalisering Som langsigtet strategi har vores undersøgelser og involvering i økosystemet samt potentielle kunder fortalt os, at de ønsker nye måder at lære på. AXELOS vil digitalisere sit indhold, og kunderne får mere og mere adgang til dette via digitale kanaler. Forskning viser, at spil og simulering kan forbedre læringsprocessen. Vi vil derfor udforske denne mulighed og arbejde sammen med bestemte strategiske partnere for at sikre, at vores produkter er på forkant med den digitale tidsalder, hvad angår udvikling og levering. Luk

4 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Med udgangspunkt i energien og feedback fra vores workshops med vores økosystemer i år vil vi fortsat evaluere vores produktportefølje med fokus på potentielle opdateringer af ITIL. Forskningens vigtigste temaer bliver følgende: Værdi for specialister og organisationer, karriereforløb, fællesskabets involvering, vejledning og udforskning af potentialet Fortsat for delign ekstra af ITIL's produkter moralske værdisæt i form og af professionelle moduler. livsform Vi vil via målrette en webportal mod de vigtigste markedsgrupper for at informere om potentiel fremtidig udvikling. Den første undersøgelse er færdig Service i slutningen management-arkitektur af 2013, og resultaterne offentliggøres i begyndelsen af Undersøgelser vil fremover regelmæssigt blive brugt til at se nærmere på det store fællesskabs og specifikke gruppers synspunkter.

5 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Vision, mission, principper, værdier, temaer Den og avancerede implementeringsstrategier strategi, vi delte med fællesskabet tidligere i år, valideres yderligere for at bekræfte produktudviklingens vision, mission, retningslinjer, værdier og målsætninger. I de næste 2 år vil strategien Strategi for tættere samarbejde med uddannelse være med og den til akademiske at styre verden produktudviklingsprocessen for AXELOS. Vi vil også udvikle vores strategi til at udvide vores internationale anerkendelse og tilstedeværelse, hvilket vil give merværdi for organisationer og specialister, som arbejder på globale markeder. Samarbejdet med vores partnere vil være tydeligt i vores strategiske metode, som derfor ikke afsluttes, før vi har gennemført markedsundersøgelserne med fællesskabet. Kernestrategien er under udvikling og vil være på plads i slutningen af Det bliver et "live" dokument, som fortsat udvikles Fællesskabets i takt med vores udvikling praksissom virksomhed. Fortsat delign af ITIL's moralske værdisæt og professionelle livsform via en webportal Der er aktuelt ingen umiddelbare planer om en opdateret version af ITIL's kernevejledning. Vi søger dog at bevæge Metodeapparat os mod og en avanceret mere terminologi modulopbygget metodeapparat for at forbedre og forny kernen og bibeholde dens relevans inden for branchen. Der er 5 væsentlige temaer i den aktuelle nyfundne strategi, som omfatter et supplerende metodeapparat, moduludvikling, fællesskabets involvering, inkludering af den akademiske verden og fremme af karriereforløb.

6 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Akkreditering (støtte til partnere og procesforbedring) Det er utroligt vigtigt at støtte vores partnere hele vejen gennem vores akkrediteringsproces. Vi vil evaluere vores processer for kvalitet og relevans med henblik på at informere vores partnere om, hvordan vi agter at forbedre dette område. Vores fokus er at forbedre leveringskvaliteten for slutbrugere og med henblik herpå vil processerne blive evalueret Fortsat i samråd delign af med ITIL's moralske vores primære værdisæt og partnere professionelle ved livsform årets via en slutning webportalprocessen til forbedring omfatter, hvordan vi samarbejder med vores partnere om leveringen. Brochuren om ordningen udgives Service i midten management-arkitektur af november 2013, og vi forklarer kvalitetsforbedringerne efterhånden gennem 2014 fra første kvartal. Når vi ser på kvalitetsforbedring, introducerer vi også forbedringer, som støtter processen.

7 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Akkreditering (støtte for partnere og procesforbedring) Det er særdeles vigtigt at støtte vores partnere gennem hele vores akkrediteringsprocessen. Vi evaluerer vores processer for kvalitet og relevans med henblik på at informere vores partnere om, hvordan vi agter at forbedre dette område. Vores fokus er at forbedre leveringskvaliteten for slutbrugerne og med henblik herpå vil processerne blive evalueret i samråd med vores primære partnere ved årets slutning. Processen Fortsat delign af ITIL's moralske værdisæt og professionelle livsform via webportal til forbedring omfatter, hvordan vi samarbejder med vores partnere om leveringen. Brochuren om ordningen udgives i midten af november 2013, og vi forklarer kvalitetsforbedringerne efterhånden gennem 2014 Metodeapparat fra første og kvartal. avanceret terminologi Når vi ser på kvalitetsforbedring, introducerer vi også forbedringer, som støtter processen.

8 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Værdien af vores produktportefølje for specialister og organisationer beskrives på mange måder af forskellige organisationer i vores økosystem. Vi går efter at indfange de mest essentielle forslag, som er med til at identificere den virkelige værdi af vores produktportefølje. VI vi bede vores økosystem om at støtte denne proces med case studies Fortsat og delign eksempler af ITIL's moralske fra det værdisæt virkelige og professionelle liv for de livsform kvantificerbare via en webportal fordele. Vi vil dele en serie forslag i form af korte opsummeringer for administrerende direktører sidst på året og bede om jeres Service støtte til management-arkitektur deres fortsatte udvikling. Vi har allerede indledt processen til udvikling af værdiforslag, og vi påbegynder valideringsprocessen med det større fællesskab før udgangen af året.

9 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Organisationer søger mere og mere måder til, hvordan de kan vurdere og sammenligne deres ITILeffektivitet. Vores nye produkt, ITIL Maturity Fællesskabets Model og praksis Self-assessment Service (selvvurderingstjeneste) Fortsat delign af ITIL's moralske værdisæt og professionelle livsform via en webportal giver overblik over en organisations relative modenhed, så man kan finde områder, der bør forbedres. Produktet ITIL blev tilgængeligt fra slutningen af oktober 2013.

10 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Strategi for uddannelse / den akademiske verden Vi vil gerne støtte virksomheder inden for uddannelse og den akademiske verden, så de kan få adgang til vores produktportefølje og dermed fremme ITIL's teori og praksis i det udvidede pensum. Vi er begyndt på de indledende samråd, og vi vil levere Fortsat delign en strategi af ITIL's moralske før 2. værdisæt kvartal og af professionelle 2014 for livsform at skitsere, via en webportal hvordan uddannelse, den akademiske verden og ITIL fremover kan arbejde tættere sammen. Implementeringen af strategien vil starte i 2. kvartal i 2014.

11 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Strategi for uddannelse / den akademiske verden Vi vil gerne støtte virksomheder indenfor uddannelse og den akademiske verden, så de kan få adgang til vores produktportefølje og dermed fremme ITIL's teori og praksis i det udvidede pensum. Vi er begyndt på de indledende samråd, og Fortsat vi vil delign levere af ITIL's en moralske strategi værdisæt før 2. og professionelle kvartal af livsform 2014 via for en webportal at skitsere, hvordan uddannelse, den akademiske verden og ITIL fremover kan arbejde tættere sammen. Strategiens implementering starter i 2. kvartal i 2014.

12 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Samarbejde er immanent for alle vores udviklingsforløb, og vi har altid værdsat fællesskabets interesse og støtte. For at kunne bygge videre på vores filosofis tovejs elementer af samarbejdsudvikling og -design, bliver alle typer fora omdrejningspunktet for enhver udviklingsplan. Fora kan være konferencer, seminarer, webinarer, begivenheder, roadshows, Fællesskabets blogs, Twitter osv. praksis Vi vil spille en aktiv rolle med at lede, lytte og Fortsat delign af ITIL's moralske værdisæt og professionelle livsform via en webportal deltage for at sikre, at vi arbejder sammen med og for fællesskabet. Alle dele af økosystemet inviteres til at gå i dialog med os og hinanden, f.eks. EI'er, ATO'er, ACO'er, specialister, ikke-specialister og offentlige og private Metodeapparat organisationer og avanceret i årets terminologi første kvartal. Portalen, som gør det muligt, er planlagt at være åben fra 3. kvartal i 2014.

13 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Det større fællesskab er selve kernen i AXELOS' virksomhedsmodel. Vi vil opbygge partnerskaber med organisationer, brugergrupper og enkeltpersoner og sørge for et sted, hvor ITIL altid kan deles og udvikles som et moralsk værdisæt og en professionel livsform. I begyndelsen af 2014 deler vi vores avancerede strategi med det større fællesskab for at fremme udviklingen af det. Udviklingsprocessen udvikles, efterhånden som vi udvikles sammen Fællesskabets med fællesskabet. praksis Kommunikation og samarbejde bliver nøglen til udviklingen af ITIL-fællesskabet og produktporteføljen. Fortsat delign af ITIL's moralske Det værdisæt vigtigste og professionelle kommunikationsmiddel livsform via en webportal kommer til at gå via AXELOS Community Portal (Fællesskabsportal). Webportalen tilrettelægges i samarbejde med og ledes Metodeapparat af partnere, og avanceret specialister, terminologi organisationer og det større fællesskab. Når vi har et godt overblik over metoden i begyndelsen af 2014, vil en tidslinje for leveringen blive fastsat. Hensigten er at åbne portalen sidst i 3. kvartal i 2014.

14 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal For at bringe service management videre, vil vi se nærmere på, hvordan arkitekturen og den støttende ontologi kan fremme dette mål. Dette arbejde vil medvirke til at definere service management mere præcist, fungere som drivkraft til at frembringe de bedste praksisformer, som er konsistente, og muliggøre standardmodeller og -udvekslingsformater. Vi vil sørge for workshops i november i år. workshopperne vil et større samarbejde med fællesskabet Fortsat delign blive af ITIL's søgt moralske via evaluering værdisæt og af professionelle resultaterne. livsform Målet via en webportal er at frembringe en avanceret service management-arkitektur og en service management-synsvinkel på ontologi. Denne metode Service udvikles management-arkitektur i slutningen af 2013, hvilket fører til udviklingen af metodeapparatet og den avancerede terminologi i slutningen af 1. kvartal i Det kombineres desuden med et PPM-syn på ontologi for at give et helhedsorienteret syn på alle porteføljerne før udgangen af 2014.

15 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Man har længe ment, at ITIL rummer supplerende elementer for andre produkter, f.eks. PRINCE2, som kan gavne specialister, partnere og organisationer, hvis de udvikles i en samspilsmetode. I bund og grund søger vi at forbedre tilbuddet samtidig Fortsat med delign mindre af ITIL's moralske duplikering. værdisæt Vi og foreslår professionelle en livsform modulbaseret via en webportal metode, som støtter karrierer og personlig udvikling til samspil hen over flere produkter inden for porteføljen før 2. kvartal Samspilsudvikling hen over porteføljerne bliver et vedvarende initiativ fremover.

16 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal Relevansdokumenter og hvidbøger til supplerende metodeapparater For at sikre at vores kvalifikationsporteføljer forbliver tidssvarende og relevante for moderne, komplekse planlægningsmiljøer, leverer vi flere dokumenter til administrerende direktører, selvregulerende organisationer og ledende interessenter. Udgivelserne støttes desuden af orienteringer, der skal åbne fællesskabet for kommentarer og deltagelse Fællesskabets i udviklingsprocessen. praksis De første dokumenter offentliggøres inden årets udgang. Vi ønsker først og Fortsat fremmest delign af ITIL's at udvikle moralske værdisæt en supplerende og professionelle metode livsform via med en webportal andre metodeapparater, i begyndelsen via hvidbøgernes udvikling. Med henblik på at udvide vores hvidbogsserie er vi Service aktuelt i management-arkitektur gang med at udvikle / opdatere dokumenter sammen med COBIT, HDI (Helpdesk Institute) og Dev Ops (Development and Operations). Vi begynder at dele de nyeste relevansdokumenter fra slutningen af 1. kvartal i 2014.

17 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal og -metode Vi søger at udvikle en mere modulbaseret metode til produktporteføljen for at forbedre produkternes fleksibilitet og gøre dem mere tilgængelige både for enkeltpersoner og virksomheder. Vi vil gå efter at forstå, hvordan denne metode kan implementeres, Fortsat delign af ITIL's så moralske den værdisæt rettes mod og professionelle områder, livsform der via kan en webportal forbedres. Vi vil igen involvere fællesskabet for at hjælpe med at definere omfanget og formulere den strategiske metode for henholdsvis Service 2. management-arkitektur og 3. kvartal i 2014.

18 3. kvartal 1. kvartal 2. kvartal 3. kvartal (inkl. CPD) Vores specialister er fællesskabets hjerteblod, og det er særdeles vigtigt at støtte dem i deres karrierer. I øjeblikket kan der gøres meget for at forbedre udviklingen af karriereforløb inden for ITIL. Produkterne ses også som omvendt progression uden noget udviklingsforløb for krydsprodukter. Vi ønsker at støtte specialisternes fortsatte professionelle Fællesskabets udvikling, og derfor praksis samarbejder vi med professionelle, eksterne Fortsat delign af ITIL's moralske værdisæt og professionelle livsform via en webportal instanser om at udvikle karriereforløb for specialister på dette område. For støtte af dette initiativ udvikler vi et metodeapparat, som kan informere specialisterne om, hvordan de kan fremme deres karriere over hele Metodeapparat porteføljen. og avanceret Vi får brug terminologi for støtte fra vores partnere inden for branchen til at infomere specialisterne om fordelene, og vi vil dele vores metodeapparat og igangsætte udviklingen fra i 2014.

KØREPLANENS PRIORITETER FOR PRODUKTUDVIKLING - PPM

KØREPLANENS PRIORITETER FOR PRODUKTUDVIKLING - PPM KØREPLANENS PRIORITETER FOR PRODUKTUDVIKLING - PPM Vi udvikler en ny virksomhed, og din fortsatte støtte er vigtig for os. Vores umiddelbare fokus er, at grundfunktionerne skal være rigtige, så vi er klar

Læs mere

Sammendrag af seminaret

Sammendrag af seminaret Sammendrag af seminaret Metier inviterede til seminar om innovation og porteføljestyring 3 centrale statements fra seminaret: Poor Coordination and control of multiple initiatives in organisation er en

Læs mere

leverer forventet udbytte Kun 10% af strategiske projekter

leverer forventet udbytte Kun 10% af strategiske projekter leverer forventet udbytte Kun 10% af strategiske projekter Hvem er Crevato Crevato er et professionelt konsulenthus der bistår danske og internationale virksomheder i forbindelse med: Strategi Portefølje

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

ITIL 4 Foundation Transition Tilbud

ITIL 4 Foundation Transition Tilbud ITIL 4 Foundation Transition Tilbud ITIL 4 Transition Workshop Tilbud En ny opdateret ITIL 4 version (slutnote i ) er lanceret i Q1 2019 og afspejler det tidssvarende fokus på Informationsteknologi, som

Læs mere

Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser.

Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser. Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser. Denne deklaration følger den europæiske vision om, at alle

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

ITIL 4 Foundation Kursusbeskrivelse

ITIL 4 Foundation Kursusbeskrivelse ITIL 4 Foundation Kursusbeskrivelse ITIL 4 Foundation for ITSM Kursusbeskrivelse En ny opdateret ITIL 4 1 version er lanceret i Q1 2019 og afspejler det tidssvarende fokus på Informationsteknologi, som

Læs mere

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Skab sammenhæng og synergi mellem mål, handleplan og et procesorienteret ledelsessystem Skab udvikling på baggrund af bevidst styring

Læs mere

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling LEVERANCE 2.3 Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling Procedurerne vil omfatte: Planlægning af udfasning af gamle versioner af OpenTele Planlægning af modning af kode

Læs mere

Akkrediteringer & Certificeringer Kvalitet, Berettigelse, Udvikling

Akkrediteringer & Certificeringer Kvalitet, Berettigelse, Udvikling Akkrediteringer & Certificeringer Kvalitet, Berettigelse, Udvikling Vi arbejder med den mest dyrebare ressource: Mennesker Vores blåstempling, dit konkurrenceparameter 1 Uddannelses Akkrediteringer I ønsket

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Såvel centerledelse, som afdelingsledelse, AMR og TR har alle bidraget til processen, og i det følgende materiale kan resultatet læses.

Såvel centerledelse, som afdelingsledelse, AMR og TR har alle bidraget til processen, og i det følgende materiale kan resultatet læses. Forord Inden for det specialiserede socialområde stilles der løbende øgede og andre krav til opgaveløsningen, for såvel af medarbejderne, afdelingsledere og centerledelsen. Det har forårsaget et andet

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation

Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation Marts 2013 En central indsats i regeringens innovationsstrategi er de nye store 360- graders Samfundspartnerskaber om innovation. Her skal

Læs mere

9 dogmer KVALITET I BYGGERIET. Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN

9 dogmer KVALITET I BYGGERIET. Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN 9 dogmer KVALITET I BYGGERIET Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN FÆLLES VÆRDISÆT Byggeri København har formuleret et sæt dogmer for kvalitet i Københavns Kommunes Byggerier. Dogmerne er formuleret på baggrund

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2017 C(2017) 6560 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 3.10.2017 om gennemførelsen af bestemmelserne i Schengengrænsekodeksen om midlertidig genindførelse af grænsekontrol

Læs mere

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed. Fremover skal skolebestyrelsen også som del af den åbne skole fastsætte principper for samarbejder

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 (Draft) Side 1 af 9 Så ligger udkastet klar til den kommende version af ISO 9001. Der er sket en række strukturelle ændringer i form af standardens opbygning ligesom kravene er blevet yderligere

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark.

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark. Opdateret 17. maj 2017 God foreningsledelse i Djøf tænk længere 1. Indledning Djøf er en forening dannet af medlemmerne, og mere end 90.000 højtuddannede og kompetente mennesker har valgt at være medlemmer

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

LEDELSES- GRUNDLAG FOR AALBORG UNIVERSITET

LEDELSES- GRUNDLAG FOR AALBORG UNIVERSITET LEDELSES- GRUNDLAG FOR AALBORG UNIVERSITET Forord en hjælp til at navigere For AAU er god ledelse afgørende. Vi skal indfri vores ambitioner i en foranderlig verden og vil skabe sammenhæng mellem den overordnede

Læs mere

Afsluttende kommentarer

Afsluttende kommentarer KLUMMETITLER KOMMER SENERE 247 KAPITEL 11 Afsluttende kommentarer Videnregnskaber er interessante, fordi en af grundproblemstillingerne i den globale videnøkonomi er, hvorledes personer, virksomheder og

Læs mere

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne.

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. God foreningsledelse i Djøf stiller os stærkere 1. Indledning Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. Da Djøf er en medlemsejet organisation har medlemmerne

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Konkrete forslag til initiativer:

Konkrete forslag til initiativer: Konkrete forslag til initiativer: 1. At forsøge at involvere udvalgte erhvervsvirksomheder som kunne være relevante for projektet. Her drejer det sig om virksomheder indenfor lys, lyd og nye medier f.eks.

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Ledelses- og medarbejdergrundlag

Ledelses- og medarbejdergrundlag Ledelses- og medarbejdergrundlag Redigeret den 27. november 2015 1 of 9 Grundlæggende resultatansvar Kommunikere tydeligt 7 nøglekompetencer: Være rollemodel Være faglig stærk Kommunikere tydeligt Være

Læs mere

Aktiviteter på klassen Et dokument til lærere og frivillige SÅDAN STARTER DU DIN SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHED

Aktiviteter på klassen Et dokument til lærere og frivillige SÅDAN STARTER DU DIN SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHED Aktiviteter på klassen Et dokument til lærere og frivillige SÅDAN STARTER DU DIN SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHED På hvilket trin i konkurrencen er dette dokument nyttigt? Her vil du finde en række aktiviteter,

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

VIRKSOMHEDSSIMULERING

VIRKSOMHEDSSIMULERING KEY LEARNING ER ET KREATIVT KONSULENTHUS MED MASSER AF POWER! Styrk dine medarbejdere gennem leg og seriøst sjov Med en virksomhedssimulering vil medarbejderne træne virkelige situationer og udvikle deres

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt "siderne")

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt siderne) DA Fælles erklæring fra den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side, angående forbindelserne mellem den Europæiske Union og Grønland Den Europæiske

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

EOF European Outplacement Framework. Erhvervsstøtte for personer, der har problemer med at få adgang til beskæftigelse

EOF European Outplacement Framework. Erhvervsstøtte for personer, der har problemer med at få adgang til beskæftigelse 2011 EOF European Outplacement Framework Erhvervsstøtte for personer, der har problemer med at få adgang til beskæftigelse EOF European Outplacement Framework Erhvervsstøtte for personer, der har problemer

Læs mere

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu

Strategi for nyhedsformidling. Din kommune lige nu Strategi for nyhedsformidling Din kommune lige nu Initiativ til flere historier og nyheder Din kommune lige nu strategi for nyhedsformidling konkretiserer, hvordan vi tager initiativ til at bringe historier

Læs mere

Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale

Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale Hvad er innovation? Innovation kan være Et nyt generisk produkt En ny procedure for fremstilling Skabelse af helt nyt marked

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE 2017-2019 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Afdeling for Skoler INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND... 4

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Kræftens Bekæmpelses mål Frem mod 2020

Kræftens Bekæmpelses mål Frem mod 2020 Kræftens Bekæmpelses mål Frem mod 2020 Kræftens Bekæmpelses mål frem mod 2020 er udgivet af Kræftens Bekæmpelse 2013 Layout: quote grafik Tryk: Litotryk København A/S Vision Liv uden kræft Mission Kræftens

Læs mere

Virksomhedssimuleringer

Virksomhedssimuleringer Virksomhedssimuleringer IntHRface benytter sig ofte af virksomhedssimuleringer til at udforske, udvikle og kvalificere nye muligheder og løsninger til en virksomheds udfordringer. Vi benytter os af virksomhedssimuleringer

Læs mere

Et stærkt og effektivt tilsyn. Strategi for Forsyningstilsynet

Et stærkt og effektivt tilsyn. Strategi for Forsyningstilsynet Et stærkt og effektivt tilsyn Strategi for Forsyningstilsynet 2019-2021 MISSION Med love og regler som baggrund for vores tilsyn med energiforsyningerne, skaber vi rammer, der tilskynder forsyningsvirksomhederne

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

SInnDesign Manual. Forfattere:

SInnDesign Manual. Forfattere: SInnDesign Manual Forfattere: Cristina Rocha David Camocho Olatz Errazkin Oihana Hernaez Irina Celades Teresa Ros Dionísia Portela Elsa Faria Graça Bonifácio Maria Kalleitner-Huber Rainer Pamminger Stig

Læs mere

Mission Værdier Visioner

Mission Værdier Visioner Mission Værdier Visioner 2 MISSION VÆRDIER VISIONER Udgivet af: Psykiatrien i Region Nordjylland, juni 2009 Illustrationer: Marianne Lipschitz Jørgensen Layout/Tryk: PrinfoAalborg/Vester Kopi 3 INDHOLD

Læs mere

Professionel faglighed

Professionel faglighed Professionel faglighed Samarbejde Kommunikation Fleksibilitet håndtering af ændringer Relations kompetence Markedsføring PR Indledning og baggrund I Børne- og Familiecentret er det vores opgave og målsætning

Læs mere

Hærens Officersskole uddanner og udvikler professionelle officerer, der kan og vil lede, føre og løse militære opgaver succesfuldt.

Hærens Officersskole uddanner og udvikler professionelle officerer, der kan og vil lede, føre og løse militære opgaver succesfuldt. Version 1.1 April 2012 2 3 Hærens Officersskoles Mission, Vision & Strategier samt Værdier Formålet med formuleringen af Hærens Officersskoles Mission, Vision & Strategier samt Værdier er at skabe et fælles

Læs mere

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018 Geoforum og fremtiden Strategi 2018 Virkegrundlag Geoforum er det danske forum for geodata Geoforum er en bredt sammensat interessebaseret forening med medlemmer fra både offentlige institutioner, private

Læs mere

God ledelse i Viborg Kommune

God ledelse i Viborg Kommune God ledelse i Viborg Kommune VILJE VÆKST VELFÆRD GOD LEDELSE MOD PERSONALEPOLITISKE VÆRDIER LEDELSESGRUNDLAG MED-AFTALE God ledelse - Arbejdsværdier det vi skal/vil lykkes med Vi sikrer, at de politiske

Læs mere

Involvering på sociale medier

Involvering på sociale medier Involvering på sociale medier Content Marketing og Employee Advocacy Maria Schwarz @mariaschwarz Fotos: Morten Fauerby, Montgomery.dk Seismonaut rådgiver virksomheder og organisationer i at navigere i

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt?

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? virksomhed at indføre viden om markedet direkte i sin produktudvikling, sine ydelser eller processer. Derudover er standarder med til at åbne og effektivisere

Læs mere

Ledelsesmodel for Gladsaxe kommunes skolevæsen

Ledelsesmodel for Gladsaxe kommunes skolevæsen Ledelsesmodel for Gladsaxe kommunes skolevæsen Indledning I Gladsaxe skolevæsen ser vi ledelse som udøvelse af indflydelse på organisationens medlemmer og andre interessenter med henblik på, at opfylde

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET

SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN FUNDAMENTET SCALING BY DESIGN Er jeres virksomhed klar til at skalere? Gennemgå fundament-kortene for at sikre, at jeres virksomhed har grundlaget i orden, før skaleringsprocessen går

Læs mere

Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation?

Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation? Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation? Intro Master data s rolle i en datadrevet organisation. Hvordan bruger I data i jeres organisation?

Læs mere

Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC) på de fire nye skoler samt 10 ende

Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC) på de fire nye skoler samt 10 ende Ny skolestruktur Udviklingsspor: Fredericia PLUC 17.aug. 2012 Ny skolestruktur Udviklingsspor: PLUC Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC)

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse)

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2014-2018 Version 2.0 (bemærkninger fra Strategi & Analyse) Indhold 1. Baggrund... 3 2. Opbygning... 3 3. Forretningsmæssige målsætninger... 4 4. Vision, pejlemærker

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

KVALITETSSIKRING AF AMU TRADIUM

KVALITETSSIKRING AF AMU TRADIUM KVALITETSSIKRING AF AMU TRADIUM Indhold 1.0 Organisering af AMU kvalitet på Tradium 2.0 Retningslinjer og lovgivning i dagligdagen 2.1 Chefer og ledere 2.2 Undervisere 2.3 AMU kundeservice 2.4 Virksomhedskonsulenter

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Mission - Vision - Værdier Flyvevåbnet

Mission - Vision - Værdier Flyvevåbnet Mission - Vision - Værdier Flyvevåbnet Flyvertaktisk Kommando Ledelsessekretariatet Herningvej 30 7490 Karup Produceret i 2013 Formål Denne folder informerer om Flyvevåbnets mission, vision og værdier.

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group 1. Brugervenlighed En politisk hjemmeside skal leve op til de gængse krav for brugervenlighed.

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Modenhedsmåling af danske organisationers udviklingsevne

Modenhedsmåling af danske organisationers udviklingsevne Modenhedsmåling af danske organisationers udviklingsevne Posters Michael Ehlers 29. november 2013, Hellerup Projektledelse og -kontor Topledelse En model for implementering af strategien via projekter

Læs mere

Introduktion. Beta test OneCard

Introduktion. Beta test OneCard Introduktion Beta test OneCard Indhold Indledning... Hvem er vi?... Om Nearcrowd og OneCard... Formålet med betatesten... Hvad får du ud af det?... Hvad kan du forvente?... Hvad kan du forvente af os?...

Læs mere

Etisk kodeks Maj 2016

Etisk kodeks Maj 2016 Idégrundlag hoej.dk A/S er grundlagt i 2005 ud fra en ide om, at dødsfald skal kunne kommunikeres og være tilgængelige på tryk og på internettet for efterladte, venner og bekendte - lokalt og globalt.

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

Strategi for partnerskabelse. Oplæg ved Innovation X's vidensdag torsdag den 26. Jan. 2012. Af Peter Wilgaard Larsen, PartnershipConsulting

Strategi for partnerskabelse. Oplæg ved Innovation X's vidensdag torsdag den 26. Jan. 2012. Af Peter Wilgaard Larsen, PartnershipConsulting Strategi for partnerskabelse Oplæg ved Innovation X's vidensdag torsdag den 26. Jan. 2012. Af Peter Wilgaard Larsen, PartnershipConsulting Introduktion Hvem er jeg? PartnershipConsulting Ekstern lektor,

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE Artikel af Christian Schwarz Lausten, Seismonaut 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE I takt med, at sociale netværk, debatfora og communities vinder

Læs mere

Kontraktstyring en rejse fra gensidig kontrol til gensidig forretningsudvikling

Kontraktstyring en rejse fra gensidig kontrol til gensidig forretningsudvikling Kontraktstyring en rejse fra gensidig kontrol til gensidig forretningsudvikling Lad os blive endnu bedre til at udvikle sammen leverandører, kommuner, regioner og staten Hvad mener vi med 1. Gensidig kontrol?

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

GLOBAL UDVIKLING AF KNOWHOW OG KOMMERCIALISERING GENNEM SAMARBEJDE

GLOBAL UDVIKLING AF KNOWHOW OG KOMMERCIALISERING GENNEM SAMARBEJDE Workshop IV VÆRDISKABELSE I SAMARBEJDET MED EKSTERNE INTERESSENTER OG SAMARBEJDSPARTNERE GLOBAL UDVIKLING AF KNOWHOW OG KOMMERCIALISERING GENNEM SAMARBEJDE Claus Homann Aarhus Vand bidrager til samfund,

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK INDHOLD 01 Om dokumentet 3 02 Sundhed.dk s forretning 4 02.1 Mission og vision 4 02.2 Sundhed.dk s position og marked 4 02.3 Sundhed.dk s fundament og leverancer 5 02.4 Målgrupper

Læs mere