KØREPLANENS PRIORITETER FOR PRODUKTUDVIKLING - PPM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KØREPLANENS PRIORITETER FOR PRODUKTUDVIKLING - PPM"

Transkript

1 KØREPLANENS PRIORITETER FOR PRODUKTUDVIKLING - PPM Vi udvikler en ny virksomhed, og din fortsatte støtte er vigtig for os. Vores umiddelbare fokus er, at grundfunktionerne skal være rigtige, så vi er klar til den 1. januar, hvor vi går "live". Vi værdsætter din tålmodighed, og vi ved, at du er interesseret i at høre, hvad vi har planlagt til udvikling. Via vores tidligere arbejde med det større fællesskab har vi fået mange fantastiske idéer til, hvordan vi kommer videre. Alt, hvad vi indtil nu har hørt, har vi taget til os, og vi har bestemt os for flere prioriteter på kort og mellemlangt sigt, som vil hjælpe os med at opbygge en langsigtet strategi. Selv om det ikke ligger helt fast, vil følgende give en fornemmelse af vores nuværende intentioner. Dette vil blive evalueret yderligere i takt med, at vi indsamler mere information og feedback, f.eks. resultaterne af de undersøgelser, vi er i gang med nu. I denne måned vil vi bede om din støtte og feedback. Næste AXELOS Limited 2012 Alle rettigheder forbeholdes. Gengivelse af dette materiale må ikke finde sted uden tilladelse fra AXELOS Limited

2

3 Prioriteter og grundprincipper for AXELOS Vores prioriteter for næste års sidste del og fremover underbygger vores grundprincipper. Kvalitetsforbedring Til yderligere sikring af vores produkters egenværdi er det påkrævet, at vi gør en indsats og forbedrer kvalitetsstandarderne via forretningsmodellen. Kvalitetssikringsprocesserne implementeres for at opnå og forbedre standarderne for hele porteføljen. Vi får brug for fællesskabets opbakning for at støtte sikringsmodellen og beskytte dens værdi. Konsistens Værdi sikres via konsistens og fortsat forbedring: Dette tilsagn om "fortsat serviceforbedring" er en velkendt modul inden for PPM metodeapparatet. For at sikre, at vores produktportefølje leveres og testes konsistent, og at støtte leveres med et konsistent budskab, udarbejdes der vejledninger til at støtte af vores partnere, så det hele tiden sikres, at standarderne opnås, bevares og forbedres. Samarbejdende innovation Samarbejdende innovation er kernen i AXELOS' vision. Innovation berører alle dele af vores forretningsmodel fra procesinnovation, som giver en bedre brugeroplevelse, til produktinnovation med brug af flere digitale medier til leveringen. Vi vil få brug for jeres samlede støtte til at udvikle strategien og sikre, at vi fortsat er innovative i måden, vi udvikler PPM-metodologien og den måde, hvorpå den leveres til specialisterne. Vi involverer os aktivt med vores økosystem for at foreslå nye modeller til fremtiden og etablere en proces til fortsat udvikling og innovation. Digitalisering Som en langsigtet strategi har vores undersøgelser og involvering med økosystemet og potentielle kunder fortalt os, at de ønsker nye måder at lære på. AXELOS vil digitalisere sit indhold, og kunderne vil få mere og mere adgang til det via digitale kanaler. Forskning viser, at spil og simulering kan forbedre læringsprocessen. Vi vil derfor udforske denne mulighed og arbejde sammen med bestemte strategiske partnere for at sikre, at vores produkter er på forkant med den digitale tidsalder, hvad angår udvikling og levering. Luk

4 Med udgangspunkt i energien og feedback fra fællesskabet vil vi fortsat evaluere PPM-porteføljen med fokus på potentielle opdateringer og især ekstra produkter i form af moduler. Den første undersøgelse, som fokuserer på PRINCE2, bliver færdig i slutningen af 2013, og resultaterne offentliggøres i begyndelsen af Undersøgelser vil fremover blive brugt til regelmæssigt at undersøge det større fællesskabs og bestemte gruppers synspunkter.

5 Relevansdokumenter og hvidbøger til supplerende metodeapparater Med henblik på at sikre at vores kvalifikationsportefølje forbliver tidssvarende og relevant for nutidens komplekse planlægningsmiljøer, udarbejder vi flere dokumenter beregnet til administrerende direktører, selvregulerende organisationer og ledende interessenter. Dokumenterne støttes også af orienteringer, som skal åbne fællesskabet for kommentarer og deltagelse i udviklingsprocessen. Vi ønsker først og fremmest at udvikle en supplerende metode til andre metodeapparater, i begyndelsen via udarbejdelsen af hvidbøger. De opdateres og udvider udvalget af de eksisterende hvidbogsserier. Vi begynder at dele de nyeste relevansdokumenter fra udgangen af 2. kvartal i 2014.

6 Værdien af vores produktportefølje for specialister og organisationer beskrives på mange måder af forskellige organisationer inden for vores økosystem. Vi går efter at indfange de mest essentielle forslag, som hjælper os med at identificere den virkelige værdi i vores produktportefølje. Vi spørger vores økosystem om at støtte denne proces med case-studies og eksempler fra det virkelige liv vedrørende de kvantificerbare fordele. Vi deler nogle forslag i form af korte opsummeringer for administrerende direktører og anmoder om støtte til deres forsatte udvikling. Fællesskabets Vi har allerede praksis indledt processen til udvikling af værdiforslag, og vi påbegynder valideringsprocessen med det større fællesskab før årets udgang.

7 Den avancerede strategi, vi delte med fællesskabet tidligere på året, vil blive yderligere valideret for at bekræfte produktudviklingens Strategi for tættere vision, samarbejde mission, med uddannelse retningslinjer og den akademiske og målsætninger. verden Det vil de næste 2 år hjælpe med at styre produktudviklingsprocessen for AXELOS. Vi udvikler desuden vores strategi for at udvide vores internationale anerkendelse og tilstedeværelse, hvilket Implementering vil give merværdi til af organisationer uddannelse og / den specialister, akademiske verden som arbejder på globale markeder. Samarbejdet med vores partnere vil være tydeligt i vores strategiske metode, og derfor afsluttes det ikke, før vi har gennemført markedsundersøgelserne med fællesskabet. Kernestrategien er under udvikling og afsluttes i slutningen af Det bliver et "live" dokument, som fortsat udvikles i takt med vores udvikling som virksomhed. Der er aktuelt ingen umiddelbare planer om en opdateret version af PPM kernevejledningen. Vi søger dog at bevæge os mod et mere modulopbygget metodeapparat for at Fortsat forbedre deling af og moralsk forny PPM-værdisæt kernen og og bibeholde den professionelle dens livsform relevans via en webportal inden for branchen Der er 5 vigtige temaer i den aktuelle nye strategi, som omfatter et supplerende metodeapparat, moduludvikling, fællesskabets involvering, inkludering af den akademiske verden og fremme af karriereforløb.

8 Strategi for uddannelse / den akademiske verden Vi vil gerne støtte virksomheder inden for uddannelse og den akademiske verden, så de kan få adgang til vores produktportefølje, så de kan fremme PPMs teori og praksis i det udvidede pensum. Vi begynder de indledende samråd og leverer en strategi før 2. kvartal af 2014 for at skitsere, hvordan uddannelse, den akademiske verden og Fællesskabets AXELOS' portefølje praksis fremover kan arbejde tættere sammen.

9 Implementering af uddannelse og den akademiske Strategi for verden uddannelse / den akademiske verden Vi vil gerne støtte virksomheder inden for uddannelse og den akademiske verden, så de får adgang til vores produktportefølje, så de kan fremme PPM's teori og praksis i det udvidede pensum. Vi begynder de indledende samråd og leverer en strategi før 2. kvartal af 2014 for at skitsere, hvordan uddannelse, den akademiske verden og AXELOS' portefølje fremover kan arbejde tættere sammen. Implementeringen af strategien vil begynder i 2. kvartal 2014 og fortsættes.

10 Samarbejde er indbygget i alle vores udviklingsforløb, og vi har altid værdsat fællesskabets interesse og støtte. Med henblik på at kunne bygge videre på vores filosofis tovejs elementer for samarbejdsudvikling og -design, bliver alle typer fora omdrejningspunktet for enhver udviklingsplan. Fora kan være konferencer, seminarer, webinarer, begivenheder, road-shows, blogs, Twitter osv. Vi spiller en aktiv rolle med at lede, lytte og deltage for at sikre, at vi arbejder sammen med og for fællesskabet. Alle dele af økosystemet inviteres til at indgå i dialog med os og hinanden, f.eks. EI'er, ATO'er, ACO'er, specialister, ikke-specialister og offentlige og private Fortsat organisationer deling af moralsk i næste PPM-værdisæt års første og den professionelle kvartal. Portalen, livsform via som en webportal gør dette muligt, er planlagt at være klar fra 3. kvartal i 2014.

11 Det større fællesskab er kernen i AXELOS' virksomhedsmodel. Vi vil opbygge partnerskaber med organisationer, brugergrupper og enkeltpersoner og sørge for et sted, hvor PPM-porteføljen altid kan deles og udvikles. Det moralske værdisæt for fællesskabets praksis bliver et åbent og støttende fællesskab, hvor vi deler med og lærer af hinanden. I begyndelsen af 2014 deler vi vores avancerede strategi med det større fællesskab for at fremme udviklingen. Udviklingsprocessen fortsætter i takt med at vi udvikler os sammen med fællesskabet. Kommunikation og samarbejde bliver afgørende for udviklingen af PPM's fællesskab og produktportefølje. Det vigtigste kommunikationsmiddel bliver via AXELOS' Community Portal (Fællesskabsportal). Fortsat Webportalen deling af moralsk PPM-værdisæt tilrettelægges og den i samarbejde professionelle livsform med via og en ledes webportal af partnere, specialister, organisationer og det større fællesskab. Når vi har et godt overblik over metoden i begyndelsen af 2014, fastsættes en tidslinje for leveringen. Hensigten er at åbne portalen sidst i 3. kvartal i 2014.

12 Organisationer søger i højere grad måder til at vurdere og sammenligne deres processer inden for change management. For at afspejle ændringer i bedste praksis og for at reagere på brugerfeedback, har vi revideret P3M3. Den reviderede model dækker flere emner og støttes af en forbedret brugervejledning, en online avanceret vurdering og en komplet vurdering, som bliver tilgængelig i begyndelsen af Fællesskabets Vi vil også se nærmere praksis på, hvordan vi støtter den intelligente klientfunktion via oplæring, når modellen er lanceret.

13 Brugerne af vores produkter er vores fællesskabs hjerteblod, og det er særdeles vigtigt for os at støtte dem i deres karrierer. Produkter ses også som omvendt progression uden noget udviklingsforløb for krydsprodukter, og det passerer ofte en ad hoc-metode. Vi ønsker at støtte PPM-specialisterns fortsatte professionelle udvikling, og derfor samarbejder vi med professionelle, eksterne organisationer om at udvikle karriereforløb for specialister. For at støtte dette initiativ udvikler vi et metodeapparat, som informerer specialisterne om, hvordan Fællesskabets de kan fremme praksis deres karriere på tværs af porteføljen. Vi får brug for støtte fra disse eksterne, professionelle instanser til at infomere specialisterne om fordelene, og vi deler vores metodeapparatskitse og påbegynder udviklingen fra i 2014.

14 Vi søger at udvikle en mere modulbaseret metode til produktporteføljen for at forbedre produkternes fleksibilitet og gøre dem mere tilgængelige både for enkeltpersoner og virksomheder. Vi vil gå efter at forstå, hvordan denne metode kan implementeres for at klare områder med behov for udvikling. Vi vil igen involvere fællesskabet for at hjælpe med at definere omfanget og formulere den strategiske metode til og med 2. og 3. kvartal Fællesskabets i praksis

15 Modulmetode Vi søger at udvikle en mere modulbaseret metode til produktporteføljen for at forbedre produkternes fleksibilitet og gøre dem mere tilgængelige både for enkeltpersoner og virksomheder. Vi vil gerne forstå, hvordan denne metode kan implementeres for at klare områder med behov for udvikling. Vi vil igen involvere fællesskabet for at hjælpe med at definere omfanget og formulere den strategiske metode til og med 2. og 3. kvartal i 2014.

16 PPM-produkterne ses generelt som supplerende hinanden og vores Service Management-vejledning i ITIL, men vi har ikke demonstreret, hvordan samspillet foregår. Vi mener, at der er fordele for specialister, partnere og organisationer, hvis det udvikles til en sammenhængende metode, som viser, hvordan PPM og Service Management-vejledningen passer sammen. I bund og grund søger vi at forbedre tilbuddet samtidig med mindre duplikering. Vi foreslår en modulbaseret metode, som støtter karrierer og personlig udvikling til samspil hen over flere Fortsat produkter deling af moralsk inden PPM-værdisæt for porteføljen og den professionelle i 2. kvartal livsform i via en webportal Samspilsudviklingen på tværs af porteføljerne bliver fremover et vedvarende initiativ.

17 Akkrediteringsstøtte Det er utroligt vigtigt at støtte vores partnere hele vejen gennem akkrediteringsprocessen. Vi vil evaluere vores processer for kvalitet og relevans med henblik på at informere vores partnere om, hvordan vi agter at forbedre dette område. Vores fokus er at forbedre leveringskvaliteten for slutbrugere og med henblik herpå vil processerne blive evalueret sammen med vores primære partnere. Processen til forbedring vil omfatte en beskrivelse af, hvordan vi samarbejder med vores partnere om levering. Brochuren om ordningen offentliggøres Fællesskabets midt i november praksis 2013, og vi forklarer kvalitetsforbedringerne efterhånden i løbet af 2014 fra første kvartal. Når vi ser på kvalitetsforbedring, introducerer vi også støttende procesforbedringer.

18 Akkrediteringsprocessen Det er utroligt vigtigt at støtte vores partnere gennem hele akkrediteringsprocessen. Vi evaluerer vores processer for kvalitet og relevans med henblik på at informere vores partnere om, hvordan vi agter at forbedre dette område. Vi fokuserer på at forbedre leveringskvaliteten for slutbrugerne og med henblik herpå bliver processerne evalueret i samråd med vores vigtigste partnere. Processen til forbedring omfatter en beskrivelse af, hvordan vi samarbejder med vores partnere om leveringen. Brochuren om ordningen offentliggøres midt i november 2013, og vi forklarer kvalitetsforbedringerne efterhånden i løbet af 2014 fra første kvartal. Når Fortsat vi ser deling på kvalitetsforbedring, af moralsk PPM-værdisæt og introducerer den professionelle vi livsform også via støttende webportal procesforbedringer fra 2. kvartal i 2014 og frem.

PRIORITERET KØREPLAN FOR PRODUKTUDVIKLING - ITIL

PRIORITERET KØREPLAN FOR PRODUKTUDVIKLING - ITIL PRIORITERET KØREPLAN FOR PRODUKTUDVIKLING - ITIL Vi udvikler en ny virksomhed, og din fortsatte støtte er vigtig for os. Vores umiddelbare fokus er, at grundfunktionerne skal være helt rigtige, så vi er

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

ITIL 4 Foundation Kursusbeskrivelse

ITIL 4 Foundation Kursusbeskrivelse ITIL 4 Foundation Kursusbeskrivelse ITIL 4 Foundation for ITSM Kursusbeskrivelse En ny opdateret ITIL 4 1 version er lanceret i Q1 2019 og afspejler det tidssvarende fokus på Informationsteknologi, som

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

leverer forventet udbytte Kun 10% af strategiske projekter

leverer forventet udbytte Kun 10% af strategiske projekter leverer forventet udbytte Kun 10% af strategiske projekter Hvem er Crevato Crevato er et professionelt konsulenthus der bistår danske og internationale virksomheder i forbindelse med: Strategi Portefølje

Læs mere

ITIL 4 Foundation Transition Tilbud

ITIL 4 Foundation Transition Tilbud ITIL 4 Foundation Transition Tilbud ITIL 4 Transition Workshop Tilbud En ny opdateret ITIL 4 version (slutnote i ) er lanceret i Q1 2019 og afspejler det tidssvarende fokus på Informationsteknologi, som

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 (Draft) Side 1 af 9 Så ligger udkastet klar til den kommende version af ISO 9001. Der er sket en række strukturelle ændringer i form af standardens opbygning ligesom kravene er blevet yderligere

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

Introduktion. Beta test OneCard

Introduktion. Beta test OneCard Introduktion Beta test OneCard Indhold Indledning... Hvem er vi?... Om Nearcrowd og OneCard... Formålet med betatesten... Hvad får du ud af det?... Hvad kan du forvente?... Hvad kan du forvente af os?...

Læs mere

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark.

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark. Opdateret 17. maj 2017 God foreningsledelse i Djøf tænk længere 1. Indledning Djøf er en forening dannet af medlemmerne, og mere end 90.000 højtuddannede og kompetente mennesker har valgt at være medlemmer

Læs mere

paustian: MERA forstår vores forretning

paustian: MERA forstår vores forretning paustian: MERA forstår vores forretning Paustian er afhængig af et virksomhedssystem, der giver overblik og som er bygget af folk med forretningsforståelse og evne til at skræddersy de enkelte dele på

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune

Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune Principper for borgerdialog i Rudersdal Kommune I Rudersdal Kommune prioriterer vi den gode borgerdialog. For at styrke denne og for at give dialogen en klar retning er der formuleret tre principper for

Læs mere

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne.

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. God foreningsledelse i Djøf stiller os stærkere 1. Indledning Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. Da Djøf er en medlemsejet organisation har medlemmerne

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE

6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE Artikel af Christian Schwarz Lausten, Seismonaut 6 ROLLER ENHVER COMMUNITY MANAGER BØR HÅNDTERE I takt med, at sociale netværk, debatfora og communities vinder

Læs mere

Biblioteksleder træf Opgaverne er i skred det kalder på dual ledelse

Biblioteksleder træf Opgaverne er i skred det kalder på dual ledelse Biblioteksleder træf Opgaverne er i skred det kalder på dual ledelse Gebntofte Central Bibliotek Januar 2016 Program 1. Opgaver i skred - om undersøgelse af optagethed blandt bibliotekschefer og rapporten

Læs mere

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed. Fremover skal skolebestyrelsen også som del af den åbne skole fastsætte principper for samarbejder

Læs mere

Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser.

Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser. Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser. Denne deklaration følger den europæiske vision om, at alle

Læs mere

Involvering på sociale medier

Involvering på sociale medier Involvering på sociale medier Content Marketing og Employee Advocacy Maria Schwarz @mariaschwarz Fotos: Morten Fauerby, Montgomery.dk Seismonaut rådgiver virksomheder og organisationer i at navigere i

Læs mere

ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER

ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER ARTIKEL AF KATHRINE WEICKER TIL DEN DANSKE MODEBRANCHE: BRUG JERES FANTASTISKE KREATIVITET TIL AT UDVIKLE FREMTIDSSIKREDE FORRETNINGSMODELLER 64 De kreative erhverv, og herunder modebranchen, er et af

Læs mere

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden Kommunikation Og information V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden 2 Energi Horsens Fonden Hvem vi er Vi investerer i innovative projekter, virksomheder, iværksættere inden for: Energi

Læs mere

Anderledes Mødeoplevelser - en videreudvikling af Meetovator uddannelsen

Anderledes Mødeoplevelser - en videreudvikling af Meetovator uddannelsen Vidste du, at 2 ud af 3 virksomheder efterlyser det interaktive, lærende møde? Kunderne er trætte af traditionelle møder og søger med lys og lygte efter nye måder at gennemføre deres møder, konferencer

Læs mere

De 7 bedste tips til din ERPimplementering

De 7 bedste tips til din ERPimplementering De 7 bedste tips til din ERPimplementering En korrekt implementering af din nye ERP-løsning, er afgørende for din forretning. Derfor har vi lavet en step by step guide til den optimale implementering.

Læs mere

Sammendrag af seminaret

Sammendrag af seminaret Sammendrag af seminaret Metier inviterede til seminar om innovation og porteføljestyring 3 centrale statements fra seminaret: Poor Coordination and control of multiple initiatives in organisation er en

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Akkrediteringer & Certificeringer Kvalitet, Berettigelse, Udvikling

Akkrediteringer & Certificeringer Kvalitet, Berettigelse, Udvikling Akkrediteringer & Certificeringer Kvalitet, Berettigelse, Udvikling Vi arbejder med den mest dyrebare ressource: Mennesker Vores blåstempling, dit konkurrenceparameter 1 Uddannelses Akkrediteringer I ønsket

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group

Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider. Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group Otte retningslinier til evaluering af politiske partiers hjemmesider Af: Peter Svarre, New Media Director, Hello Group 1. Brugervenlighed En politisk hjemmeside skal leve op til de gængse krav for brugervenlighed.

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Fælles - om en god skolestart

Fælles - om en god skolestart Fælles - om en god skolestart 1 Indledning Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Der ud over henvender pjecen sig også til

Læs mere

Et stærkt og effektivt tilsyn. Strategi for Forsyningstilsynet

Et stærkt og effektivt tilsyn. Strategi for Forsyningstilsynet Et stærkt og effektivt tilsyn Strategi for Forsyningstilsynet 2019-2021 MISSION Med love og regler som baggrund for vores tilsyn med energiforsyningerne, skaber vi rammer, der tilskynder forsyningsvirksomhederne

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

Center of Excellence INTRODUKTION

Center of Excellence INTRODUKTION Center of Excellence INTRODUKTION Center of Excellence (CoE) CoE giver mulighed for at realisere benefit ved implementering af BPM. Et CoE er en organisatorisk struktur der hjælper med at effektivisere

Læs mere

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK INDHOLD 01 Om dokumentet 3 02 Sundhed.dk s forretning 4 02.1 Mission og vision 4 02.2 Sundhed.dk s position og marked 4 02.3 Sundhed.dk s fundament og leverancer 5 02.4 Målgrupper

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

EOF European Outplacement Framework. Erhvervsstøtte for personer, der har problemer med at få adgang til beskæftigelse

EOF European Outplacement Framework. Erhvervsstøtte for personer, der har problemer med at få adgang til beskæftigelse 2011 EOF European Outplacement Framework Erhvervsstøtte for personer, der har problemer med at få adgang til beskæftigelse EOF European Outplacement Framework Erhvervsstøtte for personer, der har problemer

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Fødevareministeriets kommunikationspolitik

Fødevareministeriets kommunikationspolitik Fødevareministeriets kommunikationspolitik 2 Fødevareministeriets kommunikationspolitik Indhold Indledning... 5 Formål... 6 Målsætninger... 7 Principper for god kommunikation... 8 Målgrupper... 9 Roller

Læs mere

Digital Score Online platforme

Digital Score Online platforme Digital Score 2018 Online platforme Online platforme, er en nødvendighed, i forhold til turisternes digitaliserede adfærd. Størstedelen af turisterne bruger online platforme, som en del af deres ferie,

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S Juni 2019 Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S JUNI 2019 1. INDLEDNING 3 2. EJERSKABETS RATIONALE 4 3. MÅLSÆTNINGER FOR SELSKABET 4 3.1 Ledelsen af selskabet 5 3.2 Økonomisk ansvarlighed

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling

Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Sæt kursen for din virksomhed og bliv klar til fremtidens udvikling Skab sammenhæng og synergi mellem mål, handleplan og et procesorienteret ledelsessystem Skab udvikling på baggrund af bevidst styring

Læs mere

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen.

I projektet uddannes borgere i praktisk anvendelse af redskabet ift. at udføre konkrete projekter til gavn for hele Sydhavnen. Vores Sydhavn Om tilbuddet: Projektet Vores Sydhavn sigter mod at implementere det digitale strategiske værktøj, www.tagdel.dk, som et permanent og digitalt samlingspunkt for alle borgere i Sydhavnen.

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed

Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed Strategi 2020 Helhed - Sammenhæng - Tryghed Forord Sundhedsdatastyrelsen blev dannet i 2015 for at fastholde og udvikle den styrkeposition, Danmark har på digitalisering og nationale data på sundhedsområdet.

Læs mere

FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART

FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART FÆLLES OM EN GOD START 3 INDLEDNING Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Derudover henvender

Læs mere

Hvad kræver en opgradering af dit ERP-system?

Hvad kræver en opgradering af dit ERP-system? Hvad kræver en opgradering af dit ERP-system? At opgradere dit ERP-system kan være meget omfangsrigt. Vi har redegjort for, hvilke elementer du skal være opmærksom og forberedt på inden du skifter. Hvad

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018 Geoforum og fremtiden Strategi 2018 Virkegrundlag Geoforum er det danske forum for geodata Geoforum er en bredt sammensat interessebaseret forening med medlemmer fra både offentlige institutioner, private

Læs mere

Afsluttende kommentarer

Afsluttende kommentarer KLUMMETITLER KOMMER SENERE 247 KAPITEL 11 Afsluttende kommentarer Videnregnskaber er interessante, fordi en af grundproblemstillingerne i den globale videnøkonomi er, hvorledes personer, virksomheder og

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Ledelses- og medarbejdergrundlag

Ledelses- og medarbejdergrundlag Ledelses- og medarbejdergrundlag Redigeret den 27. november 2015 1 of 9 Grundlæggende resultatansvar Kommunikere tydeligt 7 nøglekompetencer: Være rollemodel Være faglig stærk Kommunikere tydeligt Være

Læs mere

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en

Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en Seismonaut er en strategisk og digital rådgivningsvirksomhed grundlagt i 2007. Vi skaber dyb indsigt, stærke strategier og innovative løsninger i en digital tidsalder - med mennesket i centrum. Maria Schwarz

Læs mere

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Kort om Aarhus Vand A/S o o o o o Aarhus Vand er et aktieselskab

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE 2017-2019 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Afdeling for Skoler INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND... 4

Læs mere

Kotters 8 trin. Skab nødvendighed. Skab en bærende koalition. Formuler strategisk vision og initiativer. Udpeg en hær af frivillige

Kotters 8 trin. Skab nødvendighed. Skab en bærende koalition. Formuler strategisk vision og initiativer. Udpeg en hær af frivillige John Kotter Kotters 8 trin Skab nødvendighed di d Skab en bærende koalition Formuler strategisk vision og initiativer Udpeg en hær af frivillige Fjern barrierer for forandring Få kortsigtede resultater

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år DBC Strategi 2017 DBC har nye udfordringer i de kommende år Digital transition er stadig det grundvilkår, der bestemmer DBC s strategi. Også i de kommende år. Med alt hvad det indebærer med teknologi,

Læs mere

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018 SOSU Nord Fælles ledelsesgrundlag Januar 2018 1 God ledelse på SOSU Nord Introduktion / forord Ledelsesgrundlaget beskriver ledergruppens fælles forståelse af, hvad der er god ledelse på SOSU Nord. Ledelsesgrundlaget

Læs mere

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle

Side 1 - Kommunikationsstrategi Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 1 - Kommunikationsstrategi 2016-18 Foreningen af Kliniske Diætister For alle ernæringsprofessionelle Side 2 - Indhold INDHOLD Indledning Målgrupper Mål Principper Budskaber Kanaler Partnerskaber Side

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

VIRKSOMHEDSSIMULERING

VIRKSOMHEDSSIMULERING KEY LEARNING ER ET KREATIVT KONSULENTHUS MED MASSER AF POWER! Styrk dine medarbejdere gennem leg og seriøst sjov Med en virksomhedssimulering vil medarbejderne træne virkelige situationer og udvikle deres

Læs mere

at bestyrelsen tager den overordnede kommunikationsplan for Udmøntning af trafikinformationsstrategien

at bestyrelsen tager den overordnede kommunikationsplan for Udmøntning af trafikinformationsstrategien Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 15 Kommunikationsplan for trafikinformation i 2013 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager den

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Fra klasselokale til bestyrelseslokale. De 5 bedste måder til at forberede de studerende på morgendagens arbejdsplads

Fra klasselokale til bestyrelseslokale. De 5 bedste måder til at forberede de studerende på morgendagens arbejdsplads Fra klasselokale til bestyrelseslokale De 5 bedste måder til at forberede de studerende på morgendagens arbejdsplads Implementering af samarbejdsbaseret og innovativ teknologi Globalt er uddannelsesmarkedet

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. 6 pejlemærker

LEDELSESGRUNDLAG. 6 pejlemærker LEDELSESGRUNDLAG 6 pejlemærker Vi er én Helsingør Kommune Vi fremstår som en fælles enhed Vi har et fælles ansvar Vi tænker i helheder Vi har fokus på vores borgere, brugere og ansatte Vi repræsenterer

Læs mere

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik

Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik APRIL 2018 Allerød Kommune - Børne- & ungepolitik Oplæg til processtøtte 1 Kerneelementer i udvikling af B&U politik Allerød Kommune igangsætter parallelt med visionsprocessen et arbejde med en ny Børne

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Indhold 3 Formål 5 Ansvarsfordeling og samarbejdsflader 6 Interessenter 8 Mål for kommunikationen 10 Kanaler 11 Handlingsplan og evaluering Kommunikationsstrategi

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

LEDELSES- GRUNDLAG FOR AALBORG UNIVERSITET

LEDELSES- GRUNDLAG FOR AALBORG UNIVERSITET LEDELSES- GRUNDLAG FOR AALBORG UNIVERSITET Forord en hjælp til at navigere For AAU er god ledelse afgørende. Vi skal indfri vores ambitioner i en foranderlig verden og vil skabe sammenhæng mellem den overordnede

Læs mere

9 dogmer KVALITET I BYGGERIET. Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN

9 dogmer KVALITET I BYGGERIET. Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN 9 dogmer KVALITET I BYGGERIET Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN FÆLLES VÆRDISÆT Byggeri København har formuleret et sæt dogmer for kvalitet i Københavns Kommunes Byggerier. Dogmerne er formuleret på baggrund

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

the power to cooperate facilitate accelerate

the power to cooperate facilitate accelerate Kom godt i gang på nettet Samarbejde med perspektiver Samarbejdet med kan starte med et besøg på vores hjemmesider. Her kan I hente yderligere information og tilmelde jer det program, der passer bedst

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2017 C(2017) 6560 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 3.10.2017 om gennemførelsen af bestemmelserne i Schengengrænsekodeksen om midlertidig genindførelse af grænsekontrol

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt "siderne")

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt siderne) DA Fælles erklæring fra den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side, angående forbindelserne mellem den Europæiske Union og Grønland Den Europæiske

Læs mere

Guide til en. SOCIAL mediestrategi

Guide til en. SOCIAL mediestrategi 9 essentielle spørgsmål Guide til en SOCIAL mediestrategi 1 At bruge sociale medier handler om at styrke relationen til familie, venner, bekendte, men de kan også bruges til at styrke relationen til kunder,

Læs mere