Ny uddannelse på vej. UUV den Fra UUV s repræsentantskabsmøde den på UUV s center i Ølby.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny uddannelse på vej. UUV den Fra UUV s repræsentantskabsmøde den på UUV s center i Ølby."

Transkript

1 UUV den Fra UUV s repræsentantskabsmøde den på UUV s center i Ølby. Ny uddannelse på vej Det politiske forlig om Bedre veje til uddannelse og job, som har tilslutning fra samtlige politiske partier i Folketinget, er ved at blive udmøntet lokalt. På UUV s repræsentantskabsmøde præsenterede kst. direktør Bjarne Andersen, Køge, nogle af de lokale spadestik, der er taget til en ny Forberedende Grunduddannelse. Målet med uddannelsen, er at række ud mod den gruppe unge under 25 år, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse, ikke er i gang med en ungdomsuddannelse og som ikke er i arbejde. I Køge kommune er gruppen på ca. 600 unge sagde Bjarne Andersen, der så frem til en forstærket indsats, der sammen med nye redskaber som bl.a. den nye 2 årige Forberedende Grunduddannelse, skal medvirke til, at reducere gruppe og få flere igennem uddannelse eller i arbejde. Med alle mulige forbehold nævnede Bjarne Andersen, at det ser ud som om den Forberedende Grunduddannelse, der skal dannes på tværs af kommunerne bliver etableret i 5 geografisk områder i Regions Sjælland, mellem 1) Greve, Solrød, Roskilde, Lejre og Høje Taastrup 2) Stevns, Faxe, Ringsted, Sorø og Køge 3) Kalundborg, Odsherred og Holbæk 4) Vordingborg, Næstved og Slagelse 5) Lolland og Guldborgsund. Den endelige indstilling skal første være på plads først i maj 2018 og alle brikker er endnu ikke på plads pointerede Bjarne Andersen. Den nye uddannelse skal dannes i et samarbejde mellem Produktionsskolerne, dele af VUCcentrene, Erhvervsgrunduddannelsen og Den kombinerede Ungdomsuddannelse. De nye institutionerne skal have en årskapacitet på ca. 470 årselever med flere udbudssteder, hvor alle tre linjer den almene linje, produktionslinjen og erhvervslinjen - udbydes. Kst. direktør Bjarne Andersen orienterede om arbejdet med den nye Forberedende Grunduddannelse FGU - i lokalområdet UUV s repræsentantskab, der består af uddannelsesledere, skoleledere, erhvervsrepræsentanter og UUV lyttede interesseret til Bjarne Andersens oplæg. Bjarne Andersen så den nye uddannelse som en central løftestang i forhold til målsætningen om at få alle unge med på arbejdsmarkedet. Efter processen med de geografiske opdelinger, vil der

2 blive taget hul på etablering af den nye FGU uddannelse med ansættelse og indholdsdrøftelse, så der kan blive tale om elevoptag, når FUG institutionerne slår dørene op den Der var enighed i repræsentantskabet om, at vi skal byde den nye Forberedende Grunduddannelse velkommen. Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse Projekt TestDigSelv er sat i søen og 14 uddannelsesparate elever fra 8 klasse er efter en introduktion til industriens uddannelser på EUC Sjællands afdeling på Campus Køge i gang med deres individuelle branchepraktikforløb i en virksomhed. Vejleder Martin Larsen fra UUV præsenterede projektet, der giver dygtige elever og deres forældre mulighed for en kik ind i de uddannelsesmuligheder, der er med en erhvervsuddannelse. EUX-muligheden med både en erhvervsuddannelse og fag på gymnasialt niveau, samt videre uddannelsesmulighederne efter en erhvervsuddannelse på fx Erhvervsakademierne er præsenteret og både forældre og elever har interesseret spurgt ind til mulighederne og videreuddannelsesperspektivet fra en erhvervsuddannelse. Test dig Selv er et projekt i samarbejde mellem UUV, EUC Sjælland og en række lokale industrivirksomheder i Køge Bugt. Målet er at vise erhvervsuddannelsesmulighederne for dygtige elever, som der er stor efterspørgsel på i mange lokale industrivirksomheder, der i stort tal har bakket projekt op. Flere informationer om TestDigSelv tjek: Vi samarbejder bl.a. med Herfølge Kleinsmedie, CKJ Steel og JVR A/S i Greve. Dejligt at så mange virksomheder bakker projektet op, sagde Martin Larsen, UUV, ved præsentationen. Martin Larsen har fulgt op på alle 14 elever, der i øjeblikket er i branchepraktikforløb i lokale industrivirksomheder. Martin Larsen kunne fortælle om engagerede elever, der er i gang med branchepraktikken og om manges aha oplevelser i forbindelse med deres virksomhedsdel. Det er slet ikke et beskidt arbejde alle taler engelsk på kontoret etc. Den samles der op på projektets 2. del, der består af branchepraktikken. På opsamlingsdagen skal der være erfaringsudveksling og svar på de spørgsmål som elever og forældre har fra virksomhedsdelen. En række eksperter fra UUV s vejledning, virksomheder og uddannelsesverden vil stille sig til rådighed på opsamlingsaftenen.

3 Fælles Campus Køge projekt fastholder elever Campus Køge koordinator Fie Illum Jessen præsenterede UUV s repræsentantskab for et UUV-succesprojekt fra Campus Køge, som er støttet af Region Sjælland. 10 grundforløbsklasser fra Køge Handelsskole, SOSU/ZBC Sjælland og EUC Sjælland har deltaget i projektet, hvor UUV vejledere har været inde i klasserne og gennemføre fortløbende gruppevejledningsforløb. Målet har været, at det er nemmere at forlade en uddannelse end et fællesskab. Det ser ud som om vi er lykkes med at skabe stærkere fællesskaber, for der har stort set ikke været noget frafald fra de deltagende klasser kunne Fie Illum Jessen fortælle. Samtidig har projektet inddraget eleverne i drøftelserne af, hvordan livet på Campus kan gøres mere attraktivt. Et fælles hus med aktiviteter, tilbud, vejledning og meget mere, er kommet op på disse drøftelser, så måske bliver det en realitet, hvis områdets institutioner kan blive enige om et sådant initiativ, var en af mange ideer som campus-koordinatoren løftede sløret for, under sin præsentation på repræsentantskabsmødet. Campus-koordinator Fie Illum Jessen præsenterede et fælles projekt som UUV er tovholder på. Regions Sjælland har støttet projektet, som i den grad har skab samarbejde og netværk blandt skolerne på området UUV s repræsentantskab lyttede interesseret til fremlæggelsen af det succesfulde Campus projekt. Faktabox UUV s repræsentantskabsmøde den DAGSORDEN: UUV s repræsentantskab 2017/18 Mødeindkaldelse til repræsentantskabsmøde i UUV Køge Bugt Tirsdag den 10. april 2018 kl. 8,30 11 på UUV s Center i Ølby, Ølbycenter 55 lokale 5 i stueetagen. Indkørsel til parkering fra Stensbjergvej ved OK tanken. Dagsorden: 1) Velkomst v. Hans Severinsen, formand 2) Præsentationsrunde Mødets temadrøftelser:

4 3) Det politiske forlig om Bedre veje til uddannelse og job, som har tilslutning fra samtlige politiske partier i Folketinget er ved at blive implementeret lovmæssigt og lokalt. De to hovedelementer i aftalen er en ny Forberedende Grunduddannelse og en nu Kommunal Ungeindsats. Tjek: Målsætningen er: Den nye uddannelsespolitiske målsætning: Alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse. Det betyder, at: i 2030 skal mindst 90 procent af de 25-årige have gennemført en ungdomsuddannelse. i 2030 skal andelen af unge op til 25 år, som ikke har tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarkedet, være halveret. alle unge under 25 år, der hverken er i gang med eller har fuldført mindst en ungdomsuddannelse har ret til at få en uddannelsesplan og skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbydes vejledning om mulighederne for at øge deres formelle kompetencer på kort og på længere sigt. Parallelt med denne målsætning løber erhvervsuddannelsesmålsætningen fra EUD reformen 2014 hvor 25% skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2020 og tallet skal hæves til 30% i a) Oplæg ved kst. direktør for Velfærdsforvaltningen i Køge Kommune Bjarne Andersen om FGU arbejdet i vores område. 3b) Oplæg om arbejdet med KUI i Køge Bugt v. centerleder Mark Jensen, UUV Oplæggene suppleres med bemærkninger fra Produktionsskolernes og VUC s repræsentanter - plus øvrige! Pause 4) Fokus på de gymnasiale uddannelser a) HF fagpakke med behov for erhvervskontakt/ praktik. v. Vicerektor Hans-Christian Pedersen, Solrød gymnasium. Erhvervsorganisationerne kobles på. (fra sidste møde) b) Valg af gymnasial studieretning jf. den nye ordning, hvordan er det gået.. Paneloplæg fra Stx, Hhx og Htx Køge Handelsskole: Vejleder Sus Halborg (hhx) EUC Sjælland: Support- og Erhvervschef Ole Nørvang-Holm (htx) Stx Køge Bugt (Greve, Køge og Solrød): uddannelsesleder Rasmus B.O. Augustesen, Køge gymnasium. 5) Uddannelsesparathedsvurderingen 2018 for 8. årgang og de nye kriterier. Hvordan er det gået i Køge Bugt v. Margrethe Tovgaard, UUV 6) Optagelse 2018 hvordan er det gået i Køge Bugt v. Christel Jørgensen, UUV 7) I forbindelse med EUD målsætningen har UUV igangsæt et projekt i samarbejde med de fire kommuners skoleafdelinger målrettet 8. kl. elevers brancheafklaring i forhold til en uddannelse og karriere i industrien. Projektet blev igangsat den Projektet er etableret i samarbejde med EUC Sjælland/Køge, Herfølge Kleinsmedie, CKJ Steel og JRV i Greve. Projektet har desuden opbakning fra: Arbejdsgiverne i Danmark, DI og KKA (Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd). Orientering om projektet v. Martin Larsen, UUV vejleder. Tjek: 8) Regions Sjællands gruppevejledningsprojekt (samarbejde mellem de tre erhvervsskoler på Campus Køge og UUV) er evalueret. Der arbejdes med et fælleshus på Campus. Kort orientering v. Fie Illum Jessen (Campus)

5 9) Mødeplan for 2018/19 bilag herunder. 10) Evt. Faktabox medlemmer af UUV s repræsentantskab: Repræsentantskab - medlemsliste NAVN TITEL ORGANISATION Anders Dahl ETK LO Køge Bugt Annie Laursen Skoleleder Vemmedupskolen Annette Riisager Alskov Viceforstander Produktionsskolen i Greve og Høje Taastrup Jan Bagge Vicerdirektør ZBC i Roskilde Carsten Hansen Skoleleder Munkekærskolen Christian Wolff Bestyrelsesmedlem Arbejdsgiverrepræsentant for Køge Kommune Christian Bille Larsen Direktør Arbejdsgiverrepræsentant for Stevns Kommune Elisabeth Dolmer Forstander PHS Klemmenstrupgaard Flemming Cederholm Forstander Solrød Produktionsskole H. C. Pedersen Vicerektor Solrød Gymnasium Hans Severinsen, formand repr. skab Formand/Udd. chef Køge Handelsskole Ole Nørvang-Holm Support- og Erhvervschef EUC Sjælland - Køge Leon Mitchell Skoleleder, Næstformand rep. Holmeagerskolen skabet Ole Petersen Direktør Arbejdsgiverrepræsentant for Solrød Kommune Rasmus B.O. Augustesen Uddannelsesleder Køge Gymnasium Susanne Herbst Indehaver Salon Herbst Greve (Erhverv) Thomas Duelund Gravsen Skoleleder Store Heddinge skole Thomas Frommelt Vicerektor Greve Gymnasium Vakant TILFORORDNEDE LO Køge Bugt Brian Høj Dencker UDD. leder og Chefkonsulent VUC Roskilde, Greve og Køge Lea Bergstedt Kvalitetschef Roskilde Tekniske Skole Stephanie Halse Uddannelsesleder NEXT uddannelse København Ulla Sørensen Uddannelseschef Roskilde Handelsskole Fie Illum Jessen Campus koordinator Campus Køge Mette La Cour Sell Uddannelsesleder SOSU/ZBC Køge afd.

Erhvervsgymnasialt studiemiljø

Erhvervsgymnasialt studiemiljø HF ansøgninger vurderingsskema Delgeografi Odsherred (Odsherred og Holbæk) HF & VUC & HF EUC Nordvestsjælland - Der ønskes oprettet et spor og to på sigt. - Der er kapacitet til tre spor. Eksisterende

Læs mere

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland

Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Samlet vurdering af ansøgninger om at udbyde toårig hf i Region Sjælland Hf er en almen studieforberedende uddannelse. I den nye gymnasiereform er der lagt op til, at hf skal være moderne og mere praksisorienteret

Læs mere

Er du dygtig nok til en fremtid med uddannelse og job indenfor industrien? Test dig selv

Er du dygtig nok til en fremtid med uddannelse og job indenfor industrien? Test dig selv 17.1.2017 Projekt TEST DIG SELV Især industrien vil mangle 20.000 faglærte i 2020. Sådan skriver DI Indsigt i november 2013. Ledighedstal fra Dansk Metal bekræfter denne udvikling. Tallene er ikke længere

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

UUV Køge Bugt Team Skole

UUV Køge Bugt Team Skole UUV Køge Bugt Team Skole Indhold: Team Skole Opgaver Projekter m.m. Margrethe Tovgaard Afdelingsleder UUV Køge Bugt Greve Solrød Køge Stevns Team Skole Fremtidslinjen Team Sekretariat Team Unge Vejledningsområdet

Læs mere

Bydelskonference Lørdag d. 5. maj 2018

Bydelskonference Lørdag d. 5. maj 2018 Bydelskonference Lørdag d. 5. maj 2018 Ved Margrethe Tovgaard Afdelingsleder - UUV Præsentation af UUV: Organisering Samarbejdspartnere Vejledningsopgaver i grundskolen Generelt om vejledning Tiltag for

Læs mere

Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU

Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU Beslutningssag: Dækningsområder samt institutions- og skoleplaceringer for FGU SAG-2018-02988 adr Baggrund Regeringen og en bred kreds af Folketingets partier indgik i efteråret 2017 "Aftale om bedre veje

Læs mere

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019?

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Målsætninger for unges uddannelse har været et politisk omdrejningspunkt i mange år ambitionen er, at alle unge i Danmark

Læs mere

Greve Nord d. 23. oktober 2017

Greve Nord d. 23. oktober 2017 Greve Nord d. 23. oktober 2017 Indhold: Vejledning i grundeskolerne Uddannelse og Job Ung til Ung aftener Indsatser for ikke uddannelsesparate elever Vejledning i ungeområdet Den opsøgende vejledning Tal

Læs mere

Tal på Vejen 2018 Greve kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt

Tal på Vejen 2018 Greve kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Tal på Vejen 208 Greve kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Indhold Indledning... 3 0 år med uddannelsesfremgang i hele Køge Bugt... 3 Tal på vejen og flere elever til Erhvervsuddannelsen...

Læs mere

Uddybende tal til Region Sjælland

Uddybende tal til Region Sjælland Uddybende tal til Region Sjælland 27.10.2017 Unge fra Køge Bugt, der ikke kommer videre på ordinær uddannelse Et bredere udbud af grundforløb i Campus Køge vil give flere muligheder for de unge, der ikke

Læs mere

Tal på Vejen 2018 Køge kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt

Tal på Vejen 2018 Køge kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Tal på Vejen 2018 Køge kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt 1 Indhold Indledning... 3 10 år med uddannelsesfremgang i hele Køge Bugt... 3 Tal på vejen og flere elever til Erhvervsuddannelsen...

Læs mere

Tal på Vejen 2018 Solrød kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt

Tal på Vejen 2018 Solrød kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Tal på Vejen 208 Solrød kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Indhold Indledning... 3 0 år med uddannelsesfremgang i hele Køge Bugt... 3 Tal på vejen og flere elever til Erhvervsuddannelsen...

Læs mere

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Høje-Taastrup Kommune Greve Kommune Solrød Kommune Roskilde Kommune Lejre Kommune FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU-Skolen Øst I FGU er der 3 forskellige uddannelsesspor

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i UUV Køge Bugt Tirsdag den 9. april 2019 kl. 8:30-11 på UUV s center, Ølbycenter 55, 4600 Køge

Referat fra repræsentantskabsmøde i UUV Køge Bugt Tirsdag den 9. april 2019 kl. 8:30-11 på UUV s center, Ølbycenter 55, 4600 Køge Til: UUV s repræsentantskab 2018/19 UUV den 11.4. 2019 Referat fra repræsentantskabsmøde i UUV Køge Bugt Tirsdag den 9. april 2019 kl. 8:30-11 på UUV s center, Ølbycenter 55, 4600 Køge Tilstede: Annie

Læs mere

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt?

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt? 1 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 2016 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Køge Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Køge Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 17 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt?

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt? Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 206 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Greve Kommune... 6 Uddannelsesvalg for skoler i Greve Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 6 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt?

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt? Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 206 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Stevns Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Stevns Kommune... 8 Uddannelsesparathed.... Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Tal på Vejen 2018 Stevns kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt

Tal på Vejen 2018 Stevns kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Tal på Vejen 208 Stevns kommune Ungdommens UddannelsesVejledning Køge Bugt Indhold Indledning... 3 0 år med uddannelsesfremgang i hele Køge Bugt... 3 Tal på vejen og flere elever til Erhvervsuddannelsen...

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

UUV Køge Bugt. Oplæg for Campus Køge den Hvor har 9.- og 10. klasses elever bosiddende i UUV Køge Bugts kommuner søgt hen?

UUV Køge Bugt. Oplæg for Campus Køge den Hvor har 9.- og 10. klasses elever bosiddende i UUV Køge Bugts kommuner søgt hen? UUV Køge Bugt Oplæg for Campus Køge den 7.5.2018 Hvor har 9.- og 10. klasses elever bosiddende i UUV Køge Bugts kommuner søgt hen? Hvor mange elever drejer det sig om? Afgangselevernes 1. prioritetsvalg

Læs mere

Velkommen til session 1 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER

Velkommen til session 1 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER SESSION 1 JOBCAMP 16 Velkommen til session 1 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER SESSION 1 JOBCAMP 16 BEDRE VEJE TIL ERHVERVSUDDANNELSER Formand Mads Andersen (K), Arbejdsmarkedsudvalget, Køge Kommune Formand

Læs mere

Præsentation af IUP elever i 8. klasse tirsdag d. 10. april Ved Margrethe Tovgaard Afdelingsleder - UUV

Præsentation af IUP elever i 8. klasse tirsdag d. 10. april Ved Margrethe Tovgaard Afdelingsleder - UUV Præsentation af IUP elever i 8. klasse tirsdag d. 10. april 2018 Ved Margrethe Tovgaard Afdelingsleder - UUV Uddannelsesparathedsvurdering UPV i 8. klasse Formål: at give skoler og UUV mulighed for at

Læs mere

Uddannelsesstatistik Juni 2012 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Juni 2012 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Juni 2012 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Hermed månedens leverance af uddannelsesstatistik og uddannelsesniveau for Slagelse Kommune. Placeringsstatistikker: 15 17årige:

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018 FGU-reformen Etablering af de nye fgu-institutioner Marts 2018 Baggrund 28.06.2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 4. marts 2016 28. februar 2017 Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse

Læs mere

Baggrund. Garantiskolen Ekspertgruppen Stefan Hermann Regeringsoplæg: Tro på dig selv Det gør vi

Baggrund. Garantiskolen Ekspertgruppen Stefan Hermann Regeringsoplæg: Tro på dig selv Det gør vi Roskilde/Lejre Oplæg v/dorte Mikkelsen og Søren Myrup, Ungdommens Uddannelsesvejledning Roskilde/Lejre Seminar om Unge og Uddannelse - Roskilde Kommune den 6. november 2017 Baggrund Garantiskolen Ekspertgruppen

Læs mere

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt?

Indledning Hvordan står det til i Køge Bugt? Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 206 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Solrød Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Solrød Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 2 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0%

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0% 1 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 2017 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Køge Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Køge Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 18 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0%

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0% 1 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 2017 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Greve Kommune... 6 Uddannelsesvalg for skoler i Greve Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 16 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0%

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0% Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 207 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Solrød Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Solrød Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 3 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Vores fælles mål må være, at vi i 2016 får knækket kurven, der for længe, er gået den forkerte vej, se figur 1.

Vores fælles mål må være, at vi i 2016 får knækket kurven, der for længe, er gået den forkerte vej, se figur 1. 1 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 215 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Greve Kommune... 6 Uddannelsesvalg for skoler i Greve Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 17 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0%

Afgangselever 73,5% 77,1% 72,7% 76,0% 22,8% 21,5% 21,1% 19,5% 20,7% 20,3% 17,0% 4,7% 5,0% Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 207 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Stevns Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Stevns Kommune... 8 Uddannelsesparathed.... Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

Indledning. Hvor går de hen når de går ud?

Indledning. Hvor går de hen når de går ud? 1 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 215 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Stevns Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Stevns Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 12 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D REFERAT AF KONSTITUERENDE MØDE 2010 K K R S J Æ L L A N D Dato: 25. januar 2010 Tidspunkt: 10.30 Sted: Scandic Ringsted, Nørretorv 57, 4100 Ringsted KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners

Læs mere

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

NOTAT. Forberedende Grunduddannelse og analyse af samarbejdet med UUV Køge Bugt

NOTAT. Forberedende Grunduddannelse og analyse af samarbejdet med UUV Køge Bugt SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Forberedende Grunduddannelse og analyse af samarbejdet med UUV Køge Bugt KUI Dato: 03-05-2018 Sagsbeh.: SDJ Sagsnr.: Nærværende notat har til formål at

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE KL UDDANNELSESKONFERENCE NOVEMBER 2016 Holbæk Kommune En stærk medspiller Agenda Om baggrunden - Holbæk i Fællesskab Om organisationen - En stærk medspiller Om kerneopgaven Om at have en politisk uddannelsesdagsorden

Læs mere

Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland

Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland Baggrundsmateriale til temamødet om beskæftigelse og inklusion på arbejdsmarkedet i Region Sjælland Hovedpointer Kvalificeret arbejdskraft: Ledigheden har været faldende de seneste år. I 2015 var ledigheden

Læs mere

Indledning Hvor går de hen når de går ud?

Indledning Hvor går de hen når de går ud? 1 Indhold Indledning... 3 Uddannelsesvalg 215 UUV Køge Bugt... 5 Uddannelsesvalg i Solrød Kommune... 6 Uddannelsesvalg på skoler i Solrød Kommune... 9 Uddannelsesparathed.... 13 Uddannelsesparathedsvurdering...

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Bilag: Oversigt over oprettelse af fora som erstatning for LBR i kommunerne i region Sjælland

Bilag: Oversigt over oprettelse af fora som erstatning for LBR i kommunerne i region Sjælland Bilag: Oversigt over oprettelse af fora som erstatning for LBR i kommunerne i region Sjælland Faxe Etablerede 1/1-2015 et nyt forum. Det kom dog aldrig i gang da visse fagforbund ikke ville deltage, hvis

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Hvor har 9.- og 10. klasses elever bosiddende i UUV Køge Bugts område søgt hen 2017? (GYM)

Hvor har 9.- og 10. klasses elever bosiddende i UUV Køge Bugts område søgt hen 2017? (GYM) UUV Køge Bugts område søgt hen 2017? (GYM) HF 111 Det frie Gymnasium 1 Greve Gymnasium 40 HF & VUC FYN Ærø 1 HF & VUC København Syd, Hvidovre 2 HF-Centret Efterslægten 1 Himmelev Gymnasium 3 Københavns

Læs mere

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4

Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Mandag den 26-03-2018 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 4 Deltagere: Henrik Nielsen, Pia Dam, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen Afbud: Carl Jørgen Heide, Minna Henriksen,

Læs mere

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate.

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate. 1 2 Indhold Indledning... 4 Erhvervsuddannelsesreform... 4 Uddannelsesparathed fra 8.klasse mest fagligt, men også en vurdering af de personlige og sociale kompetencer.... 4 Uddannelse og Job... 5 Valg

Læs mere

på alle niveauer Greve "Fastholdelsespakken - fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

på alle niveauer Greve Fastholdelsespakken - fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Projektoversigt 2013 Opdateret Greve Virksomhedsindsatsen 204 Greve Inklusion og efteruddannelse 200 Greve EU socialfondsprojekt 203 Greve "Fastholdelsespakken - fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

Ungeindsatsen i Næstved Kommune

Ungeindsatsen i Næstved Kommune Ungeindsatsen i Næstved Kommune Fællesmøde mellem Børne- og Skoleudvalget samt Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget Den 5. november 2018 Projektorganisering Styregruppe Hanne Dollerup, formand Jakob

Læs mere

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted 1 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted Det er her, du vælger, hvilke uddannelser du ønsker samt en prioriteret rækkefølge. Denne side fortæller generelt

Læs mere

Vejen til FGU. Målgruppevurderingsteamet. Klasselærer. Målgruppe afgrænsning + indstilling. Målgruppevurdering FGU

Vejen til FGU. Målgruppevurderingsteamet. Klasselærer. Målgruppe afgrænsning + indstilling. Målgruppevurdering FGU Vejen til Klasselærer Direkte fra grundskolen forløbsplan Ikke i gang med uddannelse- eller jobaktiviteter forløbsplan På uddannelseshjælp Sagsbehandler forløbsplan målgruppe afgrænsning kriterier og

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Køge Bugt. Tal på vejen 2008. UUV Greve Kommune

Ungdommens Uddannelsesvejledning Køge Bugt. Tal på vejen 2008. UUV Greve Kommune Ungdommens Uddannelsesvejledning Køge Bugt Tal på vejen 2008 UUV Greve Kommune Tal på vejen 2008 De unge i 9. og 0. klasse ved, hvad de skal efter grundskolen. 99 % af de unge har med deres uddannelsesvalg

Læs mere

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate.

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate. 1 2 Indhold Indledning... 4 Erhvervsuddannelsesreform... 4 Uddannelsesparathed fra 8.klasse mest fagligt, men også en vurdering af de personlige og sociale kompetencer.... 4 Uddannelse og Job... 5 Valg

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Referat af. Regionsudvalgsmøde i Landsbrancheklubben for Kommunale og Regionale. Region Sjælland

Referat af. Regionsudvalgsmøde i Landsbrancheklubben for Kommunale og Regionale. Region Sjælland Referat af Regionsudvalgsmøde i Landsbrancheklubben for Kommunale og Regionale Region Sjælland Mødet afholdtes hos 3F Køge Bugt Lykkebækvej 4 Køge, torsdag d. 22. maj 1. Velkomst valg af ordstyrer samt

Læs mere

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate.

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate. 1 2 Indhold Indledning... 4 Erhvervsuddannelsesreform... 4 Uddannelsesparathed fra 8.klasse mest fagligt, men også en vurdering af de personlige og sociale kompetencer.... 4 Uddannelse og Job... 5 Valg

Læs mere

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate.

Nedenstående tabel inkluderer elever, der går i specialklasse eller specialskole, hvor alle elever forventes at være ikke-uddannelsesparate. 1 2 Indhold Indledning... 4 Erhvervsuddannelsesreform... 4 Uddannelsesparathed fra 8.klasse mest fagligt, men også en vurdering af de personlige og sociale kompetencer.... 4 Uddannelse og Job... 5 Valg

Læs mere

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes?

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? v/ FGU-opmand Per B. Christensen Unge og uddannelse hvad er på spil hvad

Læs mere

K K R S J Æ L L A N D

K K R S J Æ L L A N D REFERAT 2014 K K R S J Æ L L A N D Dato: 28-01-2014 10:30 Sted: Sørup Herregård, Sørupvej 26, 4100 Ringsted. Mulighed for gruppemøder fra kl. 9.00 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt

Læs mere

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland September 2013 Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland Hver femte virksomhed i Region Sjælland vil ikke anbefale kommunen som et sted at etablere sig til andre virksomheder.

Læs mere

SAMLET VURDERING AF ANSØGNING FRA VUC ROSKILDE OM UD- BUD AF 2-ÅRIG HF PÅ CAMPUS KØGE

SAMLET VURDERING AF ANSØGNING FRA VUC ROSKILDE OM UD- BUD AF 2-ÅRIG HF PÅ CAMPUS KØGE Dato: 17. oktober 2017 SAMLET VURDERING AF ANSØGNING FRA VUC ROSKILDE OM UD- BUD AF 2-ÅRIG HF PÅ CAMPUS KØGE VUC Roskilde har den 29. september 2017 ansøgt om udbud af 2-årig hf på Campus Køge. I dette

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner UVM, januar 2017 Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner Der findes ikke en eksakt opgørelse over fordelingen af målgruppen for FGU, herunder de samlede udgifter til de eksisterende forberedende tilbud

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Præsentation Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse

Læs mere

Fremskrivningen er udarbejdet med bistand fra UNI-C og Undervisningsministeriet

Fremskrivningen er udarbejdet med bistand fra UNI-C og Undervisningsministeriet Elevfremskrivning for STX i Region Sjælland Herunder præsenterer Region Sjælland en elevprognose for årene 2012-2016 fordelt på hver af de 17 kommuner i regionen. Fremskrivningen er udarbejdet med bistand

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne af

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Tilgang til ungdomsuddannelserne fra 9. og 10. klasse 2017

Tilgang til ungdomsuddannelserne fra 9. og 10. klasse 2017 Tilgang til ungdomsuddannelserne fra 9. og 10. klasse 2017 Ministeriet har offentliggjort søgetallene fra 9. og 10. klasse til ungdomsuddannelserne. Ministeriet offentliggør ikke søgetallene til den enkelte

Læs mere

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2017

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2017 Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2017 Resumé Fordelingen af uddannelsesparate versus ikke-uddannelsesparate elever er i 2017 meget lig de foregående to år. Samlet set er 28 procent af de elever,

Læs mere

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner UDKAST Social-, Job- og Sundhedssekretariatet Sagsnr. 303027 Brevid. 2771364 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 1. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne og 1. klasse mv. 216 Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ungdomsuddannelserne og 1. klasse, som eleverne i 9. og 1. klasse

Læs mere

Notat om udviklingen i de unges søgemønster og foreløbige resultater af uddannelsesparathedsvurderingen

Notat om udviklingen i de unges søgemønster og foreløbige resultater af uddannelsesparathedsvurderingen Notat om udviklingen i de unges søgemønster og foreløbige resultater af uddannelsesparathedsvurderingen Mere end 100.000 elever fra 9. og 10. klasse har sat deres kryds ved, hvad de skal lave efter sommerferien.

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 3. marts Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Onsdag den 3. marts Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Dagsorden Mødedato: Onsdag den 3. marts 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne

9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ungdomsuddannelserne 9. og 10. klasseelevernes tilmeldinger til ne og 10. klasse mv. 2017 Opsummering Dette notat beskriver tilmeldingerne til ne og 10. klasse, som eleverne i 9. og 10. klasse har foretaget. Notatet tager

Læs mere

Dagsorden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 19.10.2015 kl. 16:30 i Byrådsstue Iver Huitfelt

Dagsorden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 19.10.2015 kl. 16:30 i Byrådsstue Iver Huitfelt Dagsorden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 19.10.2015 kl. 16:30 i Byrådsstue Iver Huitfelt Mødedeltagere: Mads Andersen (C) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Rasmus Felt (A) udvalgsmedlem

Læs mere

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Oplæg for politiske udvalg i Randers Kommune 21. februar 2017 v. udvalgsformand Sine Agerholm (A) og chef for Uddannelse til Alle Unge Julie Becher Hvorfor vi i Holbæk Kommune er gået all in på kerneopgaven

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

OPSAMLING PÅ STUDIETUR TIL NORGE D. 3. DECEMBER TIL 6. DECEMBER, 2018

OPSAMLING PÅ STUDIETUR TIL NORGE D. 3. DECEMBER TIL 6. DECEMBER, 2018 OPSAMLING PÅ STUDIETUR TIL NORGE D. 3. DECEMBER TIL 6. DECEMBER, 2018 Overblik Studieturen var planlagt med det formål at give deltagerne inspiration og ny viden indenfor uddannelse, herunder fastholdelse

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, Roskilde Tekniske Skole, EUC Sjælland & Solrød Kommune Indledning Solrød Kommune, Dansk Byggeri, UUV Køge Bugt, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske

Læs mere

I foråret 2017 fusionerede ZBC, Selandia og SOSU Sjælland til en fælles skole ZBC. Fusionen betyder, at ZBC i dag er Danmarks største fødevareskole.

I foråret 2017 fusionerede ZBC, Selandia og SOSU Sjælland til en fælles skole ZBC. Fusionen betyder, at ZBC i dag er Danmarks største fødevareskole. Notat om ZBCs ansøgning om GF 1 Fødevarer, jordbrug og oplevelser, samt GF 2 uddannelser på Campus Køge I foråret 2017 fusionerede ZBC, Selandia og SOSU Sjælland til en fælles skole ZBC. Fusionen betyder,

Læs mere

Orientering 50 min Orientering Lone redegjorde for det historiske grundlag for VUC.

Orientering 50 min Orientering Lone redegjorde for det historiske grundlag for VUC. Referat til ordinært møde i Holbæk Kommunes Integrationsråd 8. Oktober 2018 kl. 17.00-19.30 Nordvestsjællands HF & VUC Holbæk Slotshaven 5, 4300 Holbæk Til stede: Derya Tamer, Ann-Cherie Thulstrup, Jens

Læs mere

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR)

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR) (VUR) Referat Dato 25. april 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninge r 8:00 Sluttidspunkt 10:00 Kahytten, Jobcenter Vordingborg Allan Bjørn, Ann Descroix (næstformand), Claus Holm Oppermann,

Læs mere

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2018

UU Aarhus-Samsø Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2018 Ungdommens Uddannelsesvejledning i Aarhus og Samsø Kommuner Uddannelses pr. 15. marts 2018 Folkeskoler, privatskoler og frie grundskoler Uddannelses pr. 15. marts 2018 er en opgørelse over de unges tilmeldinger

Læs mere

Rekordlav andel af de unge går den faglærte vej

Rekordlav andel af de unge går den faglærte vej Rekordlav andel af de unge går den faglærte vej De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser, at ca. 84 procent af de unge forventes at have gennemført mindst en ungdomsuddannelse 8 år efter 9. klasse.

Læs mere

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD Regeringens udspil Tro på dig selv det gør vi. Den 16. maj 2017 Kronologi Aktuelle uddannelsesreformer sætter forberedende tilbud under pres Regeringsgrundlaget Ekspertgruppen

Læs mere

Uddannelsesanalyse 2013

Uddannelsesanalyse 2013 kalundborg lolland slagelse Odsherred holbæk sorø næstved roskilde lejre greve solrød ringsted køge stevns faxe vordingborg guldborgsund Uddannelsesanalyse 2013 Ordinære uddannelsestilbud i Region Sjælland

Læs mere

Referat for Referencegruppemøde i CAMPUS Køge

Referat for Referencegruppemøde i CAMPUS Køge Referat for Referencegruppemøde i CAMPUS Køge Referencegruppemøde i CAMPUS Køge, 11.10.2017 på Køge Gymnasium, Gymansievej 2-4, Køge Deltagere i Referencegruppen: Mads Andersen (Formand for CAMPUS Køges

Læs mere

Om UU DANMARK og UUV Køge Bugt

Om UU DANMARK og UUV Køge Bugt STUforeningen cônsentiô Konference Christiansborg den 12.1.2017 STU ens rolle og berettigelse i samfundet Iagttagelser fra en UU centerleder 2004 til 2017 Om UU DANMARK og UUV Køge Bugt Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL

VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL VUC ROSKILDE UDDANNELSER, FACTS OG TAL FAKTA OM VUC ROSKILDE Center for voksen- og efteruddannelse 3 adresser: Roskilde, Greve og Køge 4 uddannelser: HF, AVU, FVU, OBU 1250 årskursister (3800 sjæle) 185

Læs mere

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2018

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2018 Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2018 I 8. klasse vurderes eleverne for første gang i deres skoletid, om de er parate i forhold til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse. Vurderingen

Læs mere

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk

Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udfordringer på beskæftigelsesområdet - KKR Sjælland d. 7. november 2012 V. Regionsdirektør Preben Rasmussen Høj, prh@ams.dk Dagsorden 1. Beskæftigelsesområdet

Læs mere

Landsbrancheklubben for 3F kommunale- og regionale specialarbejdere. Region Sjælland. Tema og valgmøde onsdag d. 5. december kl.09.

Landsbrancheklubben for 3F kommunale- og regionale specialarbejdere. Region Sjælland. Tema og valgmøde onsdag d. 5. december kl.09. Deltagere: Landsbrancheklubben for 3F kommunale- og regionale specialarbejdere Region Sjælland Tema og valgmøde onsdag d. 5. december kl.09.00 3F Sydsjælland, Vingevej 1, Vordingborg Referat Christian

Læs mere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere for alle kontant- og starthjælpsmodtagere (kontant- og starthjælpsmodtagere) Jobsamtaler november 2009 Hovedstaden og Sjælland Kontant- og starthjælpsmodtagere Første aktiveringstilbud Gentagende tilbud

Læs mere

Dagsorden for Centerrådsmøde, VEU-center Øst og Øerne

Dagsorden for Centerrådsmøde, VEU-center Øst og Øerne Dagsorden for Centerrådsmøde, VEU-center Øst og Øerne Tidspunkt: Torsdag d. 27. august 2015 Kl. 9.00-11.00 Sted: ZBC Handelsskolevej 3 4700 Næstved Lokale: Kommer senere Yderligere information: Der vil

Læs mere