Velkommen! Rådgivermøde Power Point fra dagen rundsendes efter mødet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen! Rådgivermøde Power Point fra dagen rundsendes efter mødet"

Transkript

1 Velkommen! Rådgivermøde 2018 Power Point fra dagen rundsendes efter mødet

2 Program Regionale programmer - Iværksætterprogrammet ved projektleder Niels Nørskov - Virksomhedsprogrammet ved projektleder Kurt Bøgild Kristensen - Eksportprogrammet (GLOBALmidt 2.0) ved projektleder Allan Kondrup Jensen Rådgivere og de regionale programmer annoncering, udbud og markedsføring ved afdelingschef Peter Ekmann og udviklingschef Anna Maria Sønderholm SMV:Digital ny landsdækkende program ved chefkonsulent Henrik Skou Pedersen

3 Geografisk fordeling af individuelle forløb i alt under regionale programmer

4 Iværksætterprogram v. Niels Nørskov

5 Iværksætterprogram Formål: At øge antallet af vækstiværksættere i Region Midtjylland Mål: At flere perspektivrige iværksættere kommer ind i solide vækstforløb og udvikler sig til nye vækstvirksomheder

6 Målgruppe og periode Iværksættere der har vækstambitioner, og som vurderes at have potentiale for vækst Beliggende i Region Midtjylland CVR-nummer op til 3 år Slutdato: 30. april 2021

7 Aktiviteter og medfinansiering Individuelle vækstforløb Kapitalcoachforløb Mentorforløb Advisory board til startups (gratis at deltage) Træningscamps (gratis at deltage) Vækstgrupper PLATO-forløb Master classes om kapital (gratis at deltage) Præsentation for BA eller andre kapitalaktører (gratis at deltage) Ledere til startups

8 Individuelle vækstforløb Individuelt tilrettelagt rådgivningsforløb med eksterne konsulenter indenfor virksomhedsudvikling. Rådgivningen kan gives indenfor områder som f.eks. strategiudvikling, markedsundersøgelser, IPR og produktudvikling. Den tager udgangspunkt i iværksætterens konkrete behov.

9 Kapitalcoachforløb Der tilbydes innovative vækstiværksættere, der har behov for tilførsel af kapital for at realisere virksomhedens potentiale, at få tilknyttet en kapitalcoach, der har særlige kompetencer og erfaring med at rådgive kapitalsøgende iværksættere.

10 Mentorforløb De iværksættere, der fungerer bedst i 1-1 relationer, bliver tilbudt en mentorordning, hvor erfarne iværksættere eller erhvervsledere bliver tilknyttet iværksætteren. Mentorens rolle vil være at fungere som sparringspartner for iværksætteren på de områder, hvor iværksætter har brug for det. Mentor vil derfor ikke blive involveret i den praktiske løsning af opgaver i iværksætters virksomhed, men stå til rådighed for afklaring af mere overordnede spørgsmål.

11 Advisory board til startup s Iværksættere i den tidlige fase er ofte ikke klar til at etablere en formel bestyrelse, der kan hjælpe med forretnings- og strategiudvikling for den unge virksomhed. Derfor får iværksætterne i stedet mulighed for at få sparring på en række forretningsmæssige problemstillinger fra gruppe af erfarne erhvervsfolk, serieiværksættere, revisorer, advokater o.lign.

12 Træningscamps Formålet med træningscamps er at afklare og aktivere deltagernes vækstpotentiale. Forløbene består af 2-4 moduler, hvor deltagerne arbejder med grundlæggende forhold vedrørende deres virksomheders udvikling og vækst. Værktøjer, der kan tænkes anvendt i forløbene er eksempelvis Business Model Canvas, Lean Start-up metoder o.lign. Træningscamps vil blive gennemført ved hjælpe af eksterne konsulenter med relevant profil. Deltagerne vil under og ved afslutningen af campforløbet have adgang til løbende sparring fra en gennemgående Væksthuskonsulent. For de deltagere, som det er relevant for, kan der udarbejdes en vækstplan ved forløbets afslutning.

13 Vækstgrupper Vækstgrupper er målrettede kollektive forløb, hvor 8-10 iværksættere med vækstpotentiale gennemfører et tematiseret og målrettet kompetenceudviklingsforløb. De faglige temaer kan eksempelvis være internationalisering, online markedsføring, personligt salg, IPR mm. Gennemførelsen af Vækstgrupperne varetages af eksterne konsulenter, der har ekspertviden om de relevante faglige temaer.

14 PLATO forløb Et PLATO-forløb tager udgangspunkt i de strategiske og forretningsmæssige udfordringer, som deltagerne aktuelt står med i relation til virksomhedens udviklingsstadie. Grundelementet i PLATO er, at to gruppeledere (typisk erfarne funktionschefer eller topledere fra større virksomheder) bistår knapt så erfarne ledere fra mindre virksomheder med sparring på deres ledelsesmæssige og strategiske udfordringer. Hermed adresserer PLATO-forløbene det store behov, som vækstiværksættere erfaringsmæssigt har for at drøfte udfordringer og spørgsmål, der vedrører forretningsudvikling og strategi.

15 Master classes om kapital Der afholdes en række masterclasses for kapitalsøgende iværksættere, som har til formål at tilføre iværksætterne viden, netværk og kompetencer, således at iværksætternes muligheder for at komme i dialog med business angels og andre kapitalkilder bliver markant forbedrede. Temaerne for master classes kan eksempelvis være Risikovillig kapital eller Crowdfunding.

16 BA og andre kapital aktører Aktiviteten består i at tiltrække, screene og præsentere gode midtjyske investeringscases for business angels og andre kapitalaktører. Iværksætterne præsenteres for BA netværk og andre kapitalaktører, primært på fysiske møder, men det kan også foregå digitalt til medlemmerne af BA-netværkene eller andre kapitalaktører. Udvalgte cases kan komme i spil på BA-møder andre steder i Danmark eller internationalt, hvis det måtte være relevant for den enkelte iværksætter.

17 Ledere til startups Iværksættervirksomhederne vil få tilknyttet en kommerciel lederkompetence. Det kan være forskellige typer kompetencer og rollebeskrivelser, f.eks. i form af salgschef, adm. direktør, økonomichef, supply chain manager, bestyrelsesformand. Målet er, at virksomhedens stiftere får så meget direkte kommercielt input som muligt i den daglige drift eller som et høj-aktivt arbejdende medlem af bestyrelse/advisory board.

18 Mere information Niels Nørskov Tlf Abonner på nyhedsbreve: og Følg os på Facebook: og på LinkedIn:

19 Program for virksomhedsudvikling investering i vækst

20 Formålet med programmet er at understøtte Region Midtjyllands og Vækstforums ambition om at flere midtjyske SMV'ere i større omfang skal være i stand til at udnytte deres vækstpotentiale for derved at bidrage til vækst i omsætning og eksport samt til jobskabelse i Region Midtjylland og herved skabe flere vækstvirksomheder.

21 Basismoduler En-dags seminarer, hvor hold á 5-10 virksomheder af eksterne relevante fagpersoner introduceres til en række centrale grundlæggende forhold (værktøjer) omkring strukturerede vækstprocesser: - virksomhederne bliver afklarede i relation til deres egne vækstambitioner og vækstressourcer - giver virksomhederne viden om udarbejdelse af handlingsplan og skalérbar forretningsmodel - A, B og C virksomheder - Gratis

22 Træningcamps To-dages seminarer hvor hold á 5-10 virksomheder tager skridtet videre og skaber grundlag for læringsprocesser ift. struktureret anvendelse af såvel interne som eksterne ressourcer i virksomhedens vækstberedskab: - der arbejdes f.eks. med interne organisatoriske ressourcer (eks. ledelse, bestyrelse, advisory board) og eksterne netværksrelationer - identifikation af og arbejde med skalerbare forretningsmodeller, risikoelementer mv. - træningscamps varetages af eksterne fagpersoner - træningscamp vil typisk efterfølge et basismodul, og der struktur, tidsplan, finansieringsbehov og lign. Sættes på plads således, at de efter træningscampen er afklarede i forhold til vækstambitioner og ressourcer og har en handleplan for realisering af vækstforløb - A og B virksomheder - Gratis

23 InnoBooster forløb Rådgivning og facilitering vedr. InnoBooster forløb vedr. vejledning før udarbejdelse af evt. ansøgning, vejledning og hjælp til udarbejdelse af ansøgning, samt opfølgning efter accept af ansøgning. Det er gratis for virksomheder at deltage.

24 . Virksomhedspitch Individuelle vækstforløb / Vækstsparring Virksomhedsnetværk Strategiske netværk Målgruppe: Virksomheder med + 5 ansatte Cvr. nr. + 3 år Ambitioner om en årlig vækst på over 20% Internationalt vækstpotentiale Virksomhedspitch finder sted efter vækstkortlægning og deltagelse i et kollektivt træningsforløb. Er et individuelt struktureret møde, hvor virksomhedens ledelse præ-senterer virksomheden og problemstillinger overfor et professionelt og uvildigt panel, der går i dialog og konstruktivt udfordrer virksomheden i forhold til problemstilling og vækstudfordringer. Individuelt tilrettelagt rådgivningsforløb med eksterne konsulenter indenfor virksomhedsudvikling (strategi, organisation m.m.) I Vækstsparring er virksom-hedens udfordringer bredere og mindre definerbare, og der er således brug for en mentor, der efter behov sparrer med lederen, og derigennem medvirker til at udvikle både lederen og virksomheden. Virksomhedsnetværk gennemfører kompetence-udvikling for gruppe af virksomheder, som står over for ens faglige eller sektor-specifikke problemstillinger. Der kan efterfølgende foretages planlægning og afvikling af en konkret projekt-begivenhed, eksempelvis messebesøg, markedsbesøg, Strukturen er typisk 2 workshops + 1 markedsbesøg Formålet er at bringe vækstpotentielle virksomheder sammen i forpligtende forretningssamarbejder, hvor den enkelte virksomhed via samarbejdet får betydelige strategiske fordele og synergieffekter, som virksomheden på egen hånd ikke vil kunne opnå. Et strategisk netværk skal bestå af mindst 3 virksomheder.

25 Virksomhedspitch Virksomhedspitch finder sted efter vækstkortlægning og evt. deltagelse i et kollektivt træningsforløb. Er et individuelt struktureret møde, hvor virksomhedens ledelse præsenterer virksomheden og problemstillinger overfor et professionelt og uvildigt panel, der går i dialog og konstruktivt udfordrer virksomheden i forhold til problemstilling og vækstudfordringer. Fortrinsvis for A og B virksomheder - gratis

26 Individuelle vækstforløb Individuelt tilrettelagt rådgivningsforløb med eksterne konsulenter indenfor virksomhedsudvikling (strategi, organisation m.m.) målgruppen er A og B virksomheder.

27 Vækstsparring I Vækstsparring er virksomhedens udfordringer bredere og mindre definerbare, og der er således brug for en mentor, der efter behov sparrer med lederen, og derigennem medvirker til at udvikle både lederen og virksomheden. Målgruppen er A og B virksomheder.

28 Virksomhedsnetværk Virksomhedsnetværk gennemfører kompetenceudvikling for gruppe af virksomheder, som står over for ens faglige eller sektor-specifikke problemstillinger: - Temaspecifikke seminarer - Der kan efterfølgende foretages planlægning og afvikling af en konkret projekt-begivenhed, eksempelvis messebesøg, markedsbesøg, test af forretningsidé, test af produktdesign & nye produkter etc. - Strukturen er f.eks. 2-3 workshops + 1 markedsbesøg - For A og B virksomheder

29 Strategiske netværk Formålet er at bringe vækstpotentielle virksomheder sammen i forpligtende forretningssamarbejder: - den enkelte virksomhed får via samarbejdet betydelige strategiske fordele og synergieffekter, som virksomheden på egen hånd ikke vil kunne opnå - et strategisk netværk skal bestå af mindst 3 virksomheder - Fase 1: potentielle netværk identificeres - Fase 2: de mest vækstpotentielle netværk udvælges til forløb - For A, B og C virksomheder

30 Strategiske netværk Eksempler: Etablering på eksportmarked i fællesskab /fælles afsætningskanaler Komplementære underleverandører til f. eks vindmølleproducenter Vidensamarbejde omkring produktudvikling Samarbejde om totalkoncepter vedr. salg til samme kundegruppe

31 . Virksomhedspitch Individuelle vækstforløb / Vækstsparring Virksomhedsnetværk Strategiske netværk Målgruppe: Virksomheder med + 5 ansatte Cvr. nr. + 3 år Ambitioner om en årlig vækst på over 20% Internationalt vækstpotentiale Virksomhedspitch finder sted efter vækstkortlægning og deltagelse i et kollektivt træningsforløb. Er et individuelt struktureret møde, hvor virksomhedens ledelse præ-senterer virksomheden og problemstillinger overfor et professionelt og uvildigt panel, der går i dialog og konstruktivt udfordrer virksomheden i forhold til problemstilling og vækstudfordringer. Individuelt tilrettelagt rådgivningsforløb med eksterne konsulenter indenfor virksomhedsudvikling (strategi, organisation m.m.) I Vækstsparring er virksom-hedens udfordringer bredere og mindre definerbare, og der er således brug for en mentor, der efter behov sparrer med lederen, og derigennem medvirker til at udvikle både lederen og virksomheden. Virksomhedsnetværk gennemfører kompetence-udvikling for gruppe af virksomheder, som står over for ens faglige eller sektor-specifikke problemstillinger. Der kan efterfølgende foretages planlægning og afvikling af en konkret projekt-begivenhed, eksempelvis messebesøg, markedsbesøg, Strukturen er typisk 2 workshops + 1 markedsbesøg Formålet er at bringe vækstpotentielle virksomheder sammen i forpligtende forretningssamarbejder, hvor den enkelte virksomhed via samarbejdet får betydelige strategiske fordele og synergieffekter, som virksomheden på egen hånd ikke vil kunne opnå. Et strategisk netværk skal bestå af mindst 3 virksomheder.

32 Kurt Bøgild Kristensen Tlf

33 Globalmidt

34 Formålet med programmet er at understøtte Region Midtjylland og Vækstforums ambition om at flere midtjyske SMV'ere i større omfang skal være i stand til at udnytte deres eksport- og internationaliserings potentiale for derved at bidrage til vækst i omsætning og eksport samt til jobskabelse i Region Midtjylland og herved skabe flere vækstvirksomheder.

35 Målgruppen CVR. nr. + 3 år + 5 ansatte < 50 mio. Euro omsætning < 250 ansatte Vækstambitioner / vækstpotentiale

36 Base camps / Workshops Base camps - info Workshops - tema drevet Egenbetaling, 0,00 kr.

37 Base camps Generel information om internationalisering Workshops 1 til 3 dages forløb Høj detaljeringsgrad / løsningsorienteret Kultur Eksportstrategi Eksport organisation Præsentationsteknik Salgskanal strategi Efter behov?

38 Dit eksportpotentiale Individuelle Dalgas Eksportmentor Markedsbesøg vækstforløb

39 Dalgas camps eksportstruktur Individuel rådgivning Medfinansiering: 50% Egenbetaling: ,00 kr.

40 Camp 1 Business model canvas Markedsvalg Camp 2 Kundesegmenter Value proposition(1) EMS(Export Mapping Structure) Markedsbesøg Camp 3 Value proposition(2) individuel rådgivning Camp 4 Kommunikation Afsætningskanaler Kultur Camp 5 Nøgleressourcer Nøgleaktiviteter Partnere og leverandører Camp 6 Ekspertpanel Afslutning

41 Individuelle vækstforløb 41

42 Individuelle vækstforløb Tilknytning af ekstern rådgiver for at imødekomme et internationalt vækst potentiale International strategi Markedsafsøgning Markedsanalyser International kommunikationsstrategi Salgskanalstrategi Partnersøgning Kundesøgning Juridiske og finansielle forhold etablering i udlandet

43 Eksportmentor

44 Eksportmentor Tilknytning af en ekstern rådgiver der igennem erfaringer og viden kan tilføre struktur og kompetenceudvikling til virksomhedens ledelse og eksportansvarlige Hvordan tænker vi eksport? Få omdannet et sporadisk eksportsalg til et struktureret mindset Få tilført en international tankegang og kulturforståelse Salgskanalstrategi Udvikling af den effektive eksportorganisation

45 Markedsbesøg Kom tæt på omsætningen Egenbetaling, 8.250,00 kr.

46 Seminar 1 Potentiale Tendenser Match making proces(konsulent) Markedsbesøg 2-3 dages markedsbesøg inkl. match making møder Udarbejdelse af eksportplan (virksomhed) Seminar 2 Præsentation af eksportplan overfor ekspertpanel Opsummering Forankring Opfølgning

47 Kontakt Allan Kondrup Jensen E: T: Find mig på LinkedIN

48 Rådgivere og de regionale programmer Erhvervsstyrelsen og Regionen stiller krav om dokumentation for at køb af ekstern hjælp, dvs. dokumentation for at køb af hjælp fra eksterne konsulenter/rådgivere er foretaget på markedsmæssige vilkår Omfattende regelsæt: Bagatelgrænse på kr (ikke umiddelbart relevant) Markedsafsøgning = Erklæring til brug ved køb af varer og tjenesteydelser hvis værdi er under Udbudslovens tærskelværdi. Databasereglen Udbudsloven

49 Informationsmøder om annoncering og udbud Straks der er endelig afklaring af processerne indkaldes til informationsmøde om annoncering og udbud. Forventelige medio oktober; endelig dato meldes ud i nyhedsbreve og på website.

50 Kommende proces ANNONCERING Opbygning af database over rådgivere i det online bevillingsmodul, hvor virksomhederne laver ansøgning. Forventet annoncering efter rådgivere, der ønsker at fremgå i databasen Kompetencer, erfaringer, pris mv. Endelige proces afventer Erhvervsstyrelsens godkendelse

51 Kommende proces UDBUD Indgåelse af rammeaftaler Endelige proces afventer juridiskafklaring

52 Markedsføringsindsatser målgruppebaseret dvs. henvendt til hhv. iværkæsttere og virksomheder Facebook/LinkedIn paid campaigns, organisk social marketing Google Display annoncering paid campaigns Nyhedsbreve, fx omtale af cases Sleeknote, fx omtale af cases Grafisk materiale bannere, widgets og produktblade Google My Business eksponering af events Video-content (cases, iværksættere både v. kollektiv forløb + v. individuel rådgivning) Cases + dertilhørende eksponering og presse (både skrevne og video) Særligt for iværksættere Informationsmøder rundt om i regionen

53 ved Henrik Skou Pedersen

54 SMV:Digital er et samlet nationalt program, hvor SMV er kan få hjælp til digital omstilling af virksomheden og til at styrke online salget via programmets e-handelscenter. Programmet indeholder en række relevante tilbud i form af tilskud til indkøb af privat rådgivning, kompetenceforløb, sparring og netværk samt vejledning om regulering og konkurrencevilkår Programmet er etableret med regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst og har til formål at fremme digitalisering og e-handel blandt små og mellemstore virksomheder fra alle erhverv i Danmark. Programmet løber i perioden Væksthus Midtjylland er operatør og med de øvrige Væksthuse og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole som underleverandører

55 Programmets 2 spor Digital omstilling Tilskud til rådgivning Workshops og sparring Sprintforløb Kompetenceudvikling E-handels center Tilskud til rådgivning Workshops og sparring Vejledning om online salg og regulering i EU Hjælp til at håndtere urimelige konkurrence Rådgivning om e-handelseksport

56 Budget for tilskud til privat uvildig rådgivning Digital omstilling mio. (2018) E-handel mio. (2018) Budget ( ) både for Digital omstilling og e-handel

57 Målgruppe: Virksomheder med ansatte Ambitioner om vækst og udvikling Ressourcer til at investere i IT- løsninger og teknologi

58 Tidsplan Tilskudspuljerne åbner op den 25. september. Der er løbende ansøgningsfrist og bevillingen udmøntes efter først til mølle princippet. Der kan indsendes ansøgninger til og med den 16. november 2018 eller indtil bevillingen er udmøntet. Op til fem ugers svartid på tilsagn om tilskud eller afslag på ansøgning. Ved tilsagn modtager virksomheden et tilsagnsbrev, standardvilkår for tilskuddet, samt skabeloner til afrapportering, som skal benytte, når projektet er gennemført. Tilskuddet kommer til udbetaling, når projektet er gennemført, og de gennemførte aktiviteter er godkendt. Virksomheden vælger selv rådgiver og der må kun anvendes godkendte uvildige rådgivere til SMV:Digital

59 Potentiale afklaring og Implementering Formålet er at styrke produktivitet og konkurrenceevnen i danske SMV er gennem øget anvendelse af digitalisering og avanceret teknologi til både optimering og værdiskabelse Kr. - Hjælp til at afklare, hvordan virksomheden kan digitaliseres og afdækning af de økonomiske og forretningsmæssige potentialer ved at gøre det Kr. - Hjælp til effektiv implementering af digitaliseringsløsninger og herunder automatisering Nb. Der kan ydes tilskud til rådgivning og uddannelse, men ikke til investeringer i : software, udstyr eller maskiner. Medfinansiering med egne timer!

60 Indhold og afgrænsning Businesscase Potentialeafklaring Implementering Hvor er det største potentiale Hvilke gevinster vil man kunne opnå Projektets målsætning og succeskriteri er Overordnet teknik og løsninger Jura og myndigheds -krav (Sikkerhed) ROI beregning Risikovurde ring Organiserin g og ejerskab Leverandør afsøgning og udvælgelse Kravspecifi kation Kontrakt og aftaler Plan og ressourcer Overtagelse idrifttagning og indkøring Jura og myndigheds -krav (Sikkerhed) Uddannelse og træning Organisatorisk implementering Leverandør 60

61 Faglige indsatsområder for privat rådgivning Digital omstilling Digitaliseret produktionsoptimering Gennem digitalisering af produktionen bliver det nemmere at produktionsplanlægge, og der kan opnås store omkostningsreduktioner. Avanceret materialeteknologi / 3D print Kan medvirke til kvalitetsforbedringer på eksisterende produkterne og skabe mulighed for at tænke i helt nye produkter. 3D printning kan ofte reducere leveringstiden, og reducere materialespild. Procesudstyr Implementering af nyt procesudstyr kan være en del af en automatisering ex. automatiseret svejsning, lodning eller lign., som vil medføre højere kvalitet og øget kapacitet. Digitalisering af produktions-systemer (ERP, MES etc.) Ved brug af forskellige produktionssystemer, vil det være muligt at opnå en datadrevet beslutningsproces. Med den viden kan man træffe bedre strategiske valg - og ikke mindst fravalg af opgaver, som ikke er forretningsmæssigt rentable. Internet of things Maskiner og udstyr kobles på internettet og indbygget elektronik, software, sensorer og antenner, gør dem i stand til at registrere brugsdata og afvigelser samt kommunikere automatisk til flere modtagere og andre maskiner Robot og automation Der vil være fokus på, at automatiseringen understøtter det faktiske produktionsapparat, upåagtet om der er tale om serieproduktion eller ordreproduktion. Digitaliseret kvalitetskontrol Gennem en digitalisering og evt. automatisering af kvalitetskontrollen vil det være muligt at reducere omkostninger og øge kvalitet Andet Øvrigt med relevans for indførsel af mere digitalisering og avanceret produktion.

62 Faglige indsatsområder e-handel Systemvalg Det er vigtigt at vælge den rigtige platform til e-handel. Systemvalget afhænger bl.a. af hvilke krav der er til funktionalitet og integration med andre systemer som fx ERP, CRM, POS, lager, logistik, økonomi osv. Kunderejsen Med et rådgivningsforløb kan du få viden om, hvor og hvordan kunden skal påvirkes med hvilke tilbud og muligheder baseret på tidligere kundeinteraktioner eller -handlinger. Marketing automation Dækker alt fra simpelt flow til komplekse løsninger på baggrund af data i forbindelse med tidligere kundeinteraktioner eller -handlinger. Også her kan dynamisk prissætning indgå som en naturlig overvejelse. Digitalisering af produktions-systemer (ERP, MES etc.) Produkt feed fra dit CMS kan anvendes fx i forbindelse med Affiliate marketing, som fx salg via Google Shopping og i forbindelse med salg på platforme som fx Amazon mfl. Social medie strategi Rådgivning om social mediestrategi, skal være med til at sikre, at du henvender dig på de rette kanaler med de rigtige budskaber til de rette personer. Gennem analyse af data, målgrupper og rådgivning om kanalvalg vil du få bedre udbytte af din indsats på sociale medier. Konverteringsoptimering Rådgivning om konverteringsoptimering kan for alvor være med til at flytte på din bundlinje. Opsætning af de rette KPI mål og analyse af trafik via test af markedsføringskanaler, købsflow, layout, tekster mv. bl.a. via splittest. System integrationer Ved at få alle it-systemer til at spille sammen, undgår man at spille tiden ved at indtaste allerede registrerede oplysninger, og undgår også de fejl som utvivlsomt vi forekomme. Produkt konfiguration For virksomheder der special fremstiller produkter efter købers ønske. Der kan enten være tale om en simpel tilbudskonfigurator, eller en konfigurator, som er integreret med virksomhedens øvrige systemer, så man kan danne produktionsdata eller anden relevant data direkte i købs situationen. Lager, logistik og dropshipping Digitalisering af lager og logistikområdet behøver ikke kun være indførsel af robotteknologi. For de fleste webshops fylder lager og logistik ikke kun fysisk. Et rådgivningsforløb hvor lagerstyring og plukke / pakke processen optimeres fx via digitale hjælpeværktøjer kan være med til at nedbringe den tid det bruges på hver enkelt ekspedition. Andet Øvrige området og snitflader med relevans for online salg

63 Tildelingskriterier 1. Vækstambitioner Forventninger og ambitioner til at styrke virksomheden gennem forbedret produktivitet. Samt forventninger til hvad IT-løsninger og ny teknologi kan give af gevinst for forretningen. 2. Der er afsat tilstrækkelige ressourcer til at implementere ny teknologi i virksomheden Hvilke ressourcer er der afsat til at få hævet det teknologiske niveau i virksomheden. Er der ledelsesmæssigt engagement til at indføre nye IT-løsninger og avanceret teknologi, samt om der er økonomisk råderum til at indkøbe ny teknologi. Er der gjort noget tidligere for at løse den udfordring, (Ved ansøgning om et implementeringsprojekt indgår den beskrevne business case i den samlede vurdering). 3. Projektets og virksomhedens digitale og teknologisk niveau Hvor teknisk udfordrende er projektet?, og er projektet rettet mod en enkel proces, eller det har betydning for flere dele i omstillingsprocessen. Herudover vurderes det på hvilket niveau af digitalisering/automatisering virksomheden er på i dag. For hvert af de tre tildelingskriterier findes der underlæggende vurderingsparametre, som ansøgningen bliver scoret på baggrund af.

64 Godkendelse af rådgivere til SMV:Digital Særskilt database for SMV:Digital og Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Godkendelse ved indsendelse af CV og adgang via hjemmesiden Relevante oplysninger om kompetence og erfaringer inden for digitalisering, e-handel, automatisering og implementering (Kompetence og erfaring vurderes 50/50) Konsulenten skal være uvildig og må derfor ikke sælge udstyr, hardware, teknologi eller digitale løsninger eller på andet måde være forbundet med løsningsudbydere Der må ej heller være interesse sammenfald mellem konsulent og virksomhed

65 Kontakt SMV:Digital Jess Vorre Tlf Henrik Skou Pedersen Tlf

66 Tak for i dag! Følg os på LinkedIn Modtage vores særlige nyhedsbrev for Rådgivere vhmidtjylland.dk imidt.dk vækstfortællinger.dk Power Point fra dagen rundsendes efter mødet

Program for virksomhedsudvikling investering i vækst

Program for virksomhedsudvikling investering i vækst Program for virksomhedsudvikling 2018-2021 investering i vækst Formålet med programmet er at understøtte Region Midtjyllands og Vækstforums ambition om at flere midtjyske SMV'ere i større omfang skal være

Læs mere

Det store vækstpotentiale er internationalt?

Det store vækstpotentiale er internationalt? Det store vækstpotentiale er internationalt? International Platform - én indgang til hele verden. Søren B. Rasmussen NOPEF / NEFCO Johnny Kristensen Eksportprogram Lars Vilbrad - Region Midtjylland Niels

Læs mere

Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion

Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Væksthusenes rolle : - operatør på tilskudsprogrammet Tilskudsordning TILSKUD TIL EKSTERN UVILDIG BISTAND 100.000

Læs mere

Herning 22. September Vejen til vækst gennem industriel udvikling

Herning 22. September Vejen til vækst gennem industriel udvikling Herning 22. September 2016 Vejen til vækst gennem industriel udvikling Hvem er jeg? Henrik Skou Pedersen, årgang 1963 Bopæl i Stavtrup ved Århus Chefkonsulent med ansvar for Teknologi, Strategi og Innovation

Læs mere

7. december VÆKSTmidt Accelerator

7. december VÆKSTmidt Accelerator 7. december 2009 VÆKSTmidt Accelerator 2009-12 Erfaringer fra VÆKSTmidt (2007 9) Brugerpanelets anbefalinger: Virksomhedsprogrammer bør være flerårige De små tilbud er måske for små Mere fleksible tilbud

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm 19. maj 2014 Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm Baggrund I kommissoriet for arbejdsgruppen om Fremtidens erhvervsservice på Bornholm, står der overordnet som formål

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Iværksætterprogram for vækstiværksættere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Iværksætterprogram for vækstiværksættere Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Iværksætterprogram for vækstiværksættere Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 31 Vækstforum for Region Midtjylland

Læs mere

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse VÆKSTmidt Et program for virksomheder, der kan og vil vokse Erhvervsudviklingsstrategien og virksomhedsudvikling Erhvervsudviklingsstrategi Bl.a. delmål om: Iværksætterpotentiale i eksisterende virksomheder

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 200831. januar 2011 Journalnummer: 13376211708 Kontraktens parter Region

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016 Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer Maj 2016 1. KORT OM ELEMENTERNE I DET MIDTJYSKE VÆKSTUNIVERS 2 Det midtjyske vækstunivers - overblikket Styrende principper: Målet

Læs mere

Entreprenørskab i uddannelserne

Entreprenørskab i uddannelserne Entreprenørskab i uddannelserne Informationsmøde 9. marts 2016 Vision Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Det betyder, at vi ser ud over regionens grænser og samarbejder med de

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

MEA Silkeborg, 23. februar Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på?

MEA Silkeborg, 23. februar Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på? MEA Silkeborg, 23. februar 2017 Hvilke virksomheder skal vi bruge vores tid på? i korte træk Erhvervsdrivende fond, stiftet af kommunerne i region Midtjylland Regional erhvervsserviceoperatør ift. gennemførelse

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram. Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen

Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram. Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen Program Velkomst v. direktør Erik Krarup, Væksthus Midtjylland Baggrund og rationale i Netværksinitiativet Midtjysk

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram Midtjysk og Internationaliseringsprogram Mission: Moskva, juni 2013 Claus Mortensen Projektleder Agro Park/GLOBALmidt Agro Park, 14 marts 2013 INTERNATIONALISERING AF DIN VIRKSOMHED - At give mulighed

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

Aarhus Kommune, 11. november Væksthus Midtjylland

Aarhus Kommune, 11. november Væksthus Midtjylland Økonomiudvalget Aarhus Kommune, 11. november 2014 Kort præsentation af Væksthus Midtjylland STARTVÆKST Aarhus Væksthus Midtjylland Specialiseret erhvervsservice Væksthus Midtjylland Væksthus Midtjylland

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Væksthus Midtjylland - Udbud af rådgivningsydelser. Informationsmøde den 30/

Væksthus Midtjylland - Udbud af rådgivningsydelser. Informationsmøde den 30/ Væksthus Midtjylland - Udbud af rådgivningsydelser Informationsmøde den 30/11 2018 Indledning Den 20. november 2018 iværksatte Væksthus Midtjylland udbud af rammeaftaler om rådgivningsydelser til: GLOBALmidt

Læs mere

Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts Retningslinjer for Eksportsparring

Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts Retningslinjer for Eksportsparring Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts 2017 Retningslinjer for Eksportsparring

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Iværksætterprogram Regionshuset VIBORG. Regional Udvikling

Iværksætterprogram Regionshuset VIBORG. Regional Udvikling Iværksætterprogram 2018-2019 Regionshuset VIBORG Regional Udvikling Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund... 3 Formål og mål for den regionale iværksætterindsats... 4 Ivæksættere i Region

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 28.

Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen. Vækstmøde den 28. Sådan får du hjælp i Væksthuset til din virksomheds eksport? Steen Lohse Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 28. januar 2014 Et Væksthus i hver region Målgruppen er ambitiøse virksomheder og iværksættere

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1 Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder Væksthus Sjælland 1 Inspiration Afklaring Handling = Katalysator for Vækst Væksthus Sjælland 4 25 rådgivere med teoretisk og praktisk ballast Klingen

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser

Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser Andreas Cæsar Møller Jensen, Projektleder Kasper Aagaard, Programchef Syddansk Fødevareklynge - formål Formålet med Syddansk Fødevareklynge er, at arbejde

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Kravspecifikation til Scale up Denmark

Kravspecifikation til Scale up Denmark Kravspecifikation til Scale up Denmark Formålet med Scale-up Denmark er at øge antallet af vækstvirksomheder i Danmark. Det skal ske ved at etablere og udvikle stærke faglige miljøer rundt om i landet,

Læs mere

Eksportsparring indeholder to elementer: 1) Forløb hos Væksthusene på timer 2) Forløb hos Eksportrådet på 10 timer hver på to markeder.

Eksportsparring indeholder to elementer: 1) Forløb hos Væksthusene på timer 2) Forløb hos Eksportrådet på 10 timer hver på to markeder. Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk Sagsnummer Kontor 2017-20605 Kunderelationer og eksportfremme 1. juni 2017 Retningslinjer

Læs mere

13 Ansøgning om tilskud til vækstprogrammet "Bornholm ud i verden"

13 Ansøgning om tilskud til vækstprogrammet Bornholm ud i verden Åbent punkt 13 Ansøgning om tilskud til vækstprogrammet "Bornholm ud i verden" 00.03.04Ø39-0209 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Bornholms Vækstforum 29-09-2015 13 Hvem beslutter Vækstforum

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.1: Indsats vedr. rådgivning af iværksættere ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Udfordring I Danmark er antallet af nyetablerede virksomheder i forhold

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017 Vi skaber resultater for virksomhederne Årsberetning 2017 Digitale fuldtræffere i 2017 Vi ved, at netværk og dygtige konsulenter kan gøre vejen lettere. Digitalisering, automation og eksport er 3 væsentlige

Læs mere

Kapitalcoach hvad er det?

Kapitalcoach hvad er det? Kapitalcoach hvad er det? Et kapitalcoachforløb er et tilbud om, at ejeren af eller ledende medarbejdere i en vækstvirksomhed, som har behov for at få tilført yderligere kapital i form af typisk ekstern

Læs mere

Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model

Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model Favrskov Kommune er kåret som Østjyllands bedste erhvervskommune i 2010, 2011,

Læs mere

7. Marts Nationalt vækstprogram for små og mellemstore produktionsvirksomheder

7. Marts Nationalt vækstprogram for små og mellemstore produktionsvirksomheder 7. Marts 2016 Nationalt vækstprogram for små og mellemstore produktionsvirksomheder Dagsorden Velkomst ved Anna Maria Sønderholm, Væksthus Midtjylland Gennemgang af programmets ydelses beskrivelse ved

Læs mere

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven

Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne. 1. Beskrivelse af opgaven Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om model for arbejde om internationale oplevelsesfyrtårne Dato 10-08-2007 1. Beskrivelse af opgaven Vækstforum for Region

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland

Resultatkontrakt. Vedrørende. Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland Resultatkontrakt Vedrørende Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i region Midtjylland 1. december 2008-30. november 2010 Journalnummer: 1-33-76-21-17-08 Kontraktens parter

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING. Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo

EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING. Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo EKSPORTRÅDET - ORGANISATION BESTYRELSE LEDELSE Eksportrådet i Danmark Omkring

Læs mere

Program for. Produktionsvirksomheder i Midtjylland - investering i fremtidens industri

Program for. Produktionsvirksomheder i Midtjylland - investering i fremtidens industri Program for Produktionsvirksomheder i Midtjylland - investering i fremtidens industri 20. August 2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Baggrund/rationale... 3 2. Formål og Mål... 6 3. Det

Læs mere

Rådgivervejledning til den digitale vækstplan

Rådgivervejledning til den digitale vækstplan Rådgivervejledning til den digitale vækstplan Krav og godkendelse Alle rådgivere, der er leverandører i Digitale Veje til Vækst - Vækstplan, skal benytte Power Pointskabelonen (PPT) for den digitale vækstplan.

Læs mere

Iværksætteri i uddannelsessystemet

Iværksætteri i uddannelsessystemet Iværksætteri i uddannelsessystemet Udvalget vedr. Regional Udvikling den 7. oktober 2015 v/ruth Strøm Iværksætteri Rationalet Øget produktivitet Flere job Innovation Bringer nye produkter, services og

Læs mere

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Fremtidens kapitalbehov Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Finanskrisen har ændret mulighederne for finansiering Spillet har ændret sig Rekordlavt antal venture

Læs mere

Region Midtjylland Eksportstrategi

Region Midtjylland Eksportstrategi Region Midtjylland Eksportstrategi 2016-2020 Eksportstrategi for Tyskland med særlig vægt på Sydtyskland inden for rammerne af Global Midt 2.0. Niels Erik Andersen/Lars Vildbrad Regional Udvikling Vision

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 16. september Business Center Bornholm

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 16. september Business Center Bornholm Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 16. september 2015 Business Center Bornholm Opfølgning på BCB handlingsplan 16. September 2015 Overordnede aktiviteter En indgang Ombygning, istandsættelse CRM system

Læs mere

MEA 12.november 2008 VÆKSTmidt

MEA 12.november 2008 VÆKSTmidt MEA 12.november 2008 VÆKSTmidt Formålet med VÆKSTmidt At udvikle virksomheder i region Midtjylland, således at de opnår vækst. Dette sker via: Rådgivning Sparring Netværk Positive erfaringer fra tidligere

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro, 17. februar Erhvervsservice i Holstebro Kommune

Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro, 17. februar Erhvervsservice i Holstebro Kommune Udvalget for Erhverv og Turisme Holstebro, 17. februar 2014 Erhvervsservice i Holstebro Kommune Væksthus Midtjylland i korte træk Erhvervsdrivende fond, stiftet af kommunerne i region Midtjylland Regional

Læs mere

Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt

Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt Vedrørende EnergiTEKmidt 1. december 2008 31. december 2010 Journalnummer: 1-30-76-5-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

Det rådgivende udvalg vedr. regional udvikling Region Midtjylland, 14. januar 2015. Præsentation af midtjyske væksttilbud og Væksthus Midtjylland

Det rådgivende udvalg vedr. regional udvikling Region Midtjylland, 14. januar 2015. Præsentation af midtjyske væksttilbud og Væksthus Midtjylland Det rådgivende udvalg vedr. regional udvikling Region Midtjylland, 14. januar 2015 Præsentation af midtjyske væksttilbud og Væksthus Midtjylland Væksthus Midtjylland i korte træk Erhvervsdrivende fond,

Læs mere

Program for Virksomhedsudvikling i Region Midtjylland

Program for Virksomhedsudvikling i Region Midtjylland Program for Virksomhedsudvikling i Region Midtjylland - investering i vækst 20. august 2014 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og rationale... 3 Det nye program... 4 2. Formål, mål og målgruppe... 6 3. Det

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

Synlighed på nettet. 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg

Synlighed på nettet. 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg Synlighed på nettet 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg Agenda 1. Hvem er jeg og hvorfor står jeg her? 2. Synlighed på nettet, hvorfor? 3. Synlighed på nettet, hvor? 4. Synlighed på nettet, hvordan?

Læs mere

Kapital møder Vækst. d. 16. november Væksthus Sjælland 1

Kapital møder Vækst. d. 16. november Væksthus Sjælland 1 Kapital møder Vækst d. 16. november 2011 Væksthus Sjælland 1 Dagens program 12.00 ANKOMST OG REGISTRERING 12.45 VELKOMST OG INTRODUKTION v. Kim Linnemann, Væksthus Sjælland 13.00 SÅDAN FINDES EKSTERN EGENKAPITAL

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Frederikssund, 3. december 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Frederikssund, 3. december 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Frederikssund, 3. december 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier og nutidens digitale netværk Behøver

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer

Open Call. Sprint:Digital søger sprint-facilitatorer Open Call søger sprint-facilitatorer Open call Kan I hjælpe små og mellemstore virksomheder med deres digitale udfordringer og facilitere design-sprint? Så er det jer, vi søger til at være sprint-facilitator

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Baggrund

Ydelsesbeskrivelse. Baggrund Ydelsesbeskrivelse Baggrund I foråret 2013 blev Væksthusene evalueret. Som led i opfølgningen på evalueringen blev der udarbejdet en ny vækstmodel for Væksthusene Væksthusene 2.0. (Bilag A) Som led i realisering

Læs mere

Program for virksomhedsudvikling investering i vækst. 2.1 Udvikle og gennemføre nye vækstplaner for SMV'er

Program for virksomhedsudvikling investering i vækst. 2.1 Udvikle og gennemføre nye vækstplaner for SMV'er Projektets navn Program for virksomhedsudvikling 2017-2019 - investering i vækst EU medfinansiering (kr.) 29.400.000,00 Vedhæftede filer Budget til Regionalfondsansøgning.xlsx ERST - side 1 effektkade_skabelon_regionalfond_2.pdf

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Væksthus Hovedstadsregionen. Rådgiverseminar. 4. September 2009 Marlene Haugaard

Væksthus Hovedstadsregionen. Rådgiverseminar. 4. September 2009 Marlene Haugaard Væksthus Hovedstadsregionen Rådgiverseminar 4. September 2009 Marlene Haugaard Agenda Hvad er Væksthus Hovedstadsregionen? Vækstvirksomhedens udfordringer og samarbejdet med Væksthuset Hvordan kommer virksomheden

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

Opfølgning. Resultatkontrakt. Vedrørende EnergiTEKmidt. 1. december december 2010 Journalnummer: Kontraktens parter.

Opfølgning. Resultatkontrakt. Vedrørende EnergiTEKmidt. 1. december december 2010 Journalnummer: Kontraktens parter. Opfølgning Resultatkontrakt Vedrørende EnergiTEKmidt 1. december 2008 31. december 2010 Journalnummer: 1-30-76-5-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800

Læs mere

Vækst Brønderslev d. 18. maj 2016

Vækst Brønderslev d. 18. maj 2016 Vækst 2015 Brønderslev d. 18. maj 2016 Væksthus Nordjylland Hvad er Vækst 2015 Målet med projektet Målgruppe og betingelser Ansøgningsproces Indhold og slutprodukt Væksthusene i Danmark Væksthus Nordjylland

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.2: Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft Udfordring Mange virksomheder er etableret af en ejer, der har en praktisk tilgang til at løse helt konkrete opgaver/projekter

Læs mere

Beskæftigelsesregion Midtjylland Konsulentdagen, 28. november Erhvervsservicesystemet bud på samarbejde og Best Practice

Beskæftigelsesregion Midtjylland Konsulentdagen, 28. november Erhvervsservicesystemet bud på samarbejde og Best Practice Beskæftigelsesregion Midtjylland Konsulentdagen, 28. november 2013 Erhvervsservicesystemet bud på samarbejde og Best Practice Hvad er erhvervsfremme og hvem er aktørerne? Erhvervsfremme er den offentlige

Læs mere

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017

Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Oplæg til Erhvervsforeningen, Halsnæs Kommune 28. september 2017 Agenda Om Væksthuset Vækstudfordringer for virksomheder Det kan vi - det gør vi Ejerskifte Myter om væksthuset og erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Justeringer til strategien bag Det midtjyske Vækstunivers Resultat af proces foråret Juni 2016

Justeringer til strategien bag Det midtjyske Vækstunivers Resultat af proces foråret Juni 2016 Justeringer til strategien bag Det midtjyske Vækstunivers Resultat af proces foråret 2016 Juni 2016 1. KORT OM ELEMENTERNE I DET MIDTJYSKE VÆKSTUNIVERS 2 Det midtjyske vækstunivers - overblikket 1. Vækstværktøjer:

Læs mere

Power Push og Lån en Leder

Power Push og Lån en Leder Power Push og Lån en Leder Projekt Lån en Leder Mange virksomheder oplever et tidspunkt, hvor et tilskud af lederkompetencer er afgørende for deres videre vækst og udvikling. Med Lån er Leder kan virksomheden

Læs mere

Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar

Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar Væksthus Syddanmark Årslev Erhvervsforening Torsdag den 26. februar Tankesættet bag Væksthusene Forretningen Danmark (Erhvervsstyrelsen) betaler regningen for væksthusene ikke virksomhederne Hvis nu Væksthusene

Læs mere

Væksthus Hovedstadsregionens rolle

Væksthus Hovedstadsregionens rolle Bornholm Væksthus Hovedstadsregionens rolle Væksthuset er sat i verden for at hjælpe dig til at skabe kontrolleret vækst i din virksomhed Du står i spidsen for en vækstorienteret virksomhed, I har brug

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Midtjysk Iværksætterfond. 1. januar 2012-31. december 2014. Journalnummer: 1-33-70-7-12. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Midtjysk Iværksætterfond. 1. januar 2012-31. december 2014. Journalnummer: 1-33-70-7-12. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Midtjysk Iværksætterfond 1. januar 201231. december 2014 Journalnummer: 13370712 Kontraktens parter Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Eannr: 5

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

VUC workshop. Effektiv online markedsføring af din VUC shop

VUC workshop. Effektiv online markedsføring af din VUC shop VUC workshop Effektiv online markedsføring af din VUC shop Dagens program: Del 0: Nye muligheder med VUC shoppen (BO) Del 1: Optimér din VUC-hjemmeside og få flere kursister 5 målepunkter på din online

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.2.2: Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder Udfordring Mange virksomheder har ikke et strategisk fokus på kompetenceudvikling og efteruddannelse,

Læs mere

Bornholm ud i verden - Vækst via internationalisering og salg uden for Bornholm

Bornholm ud i verden - Vækst via internationalisering og salg uden for Bornholm Bornholm ud i verden - Vækst via internationalisering og salg uden for Bornholm Effektkæde og kritiske antagelser Udfordring og muligheder Produktivitetskommissionen konkluderer blandt andet, at konkurrence

Læs mere

Netværksmæglerrollen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram

Netværksmæglerrollen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram Indledning Dette notat beskriver netværksmæglerrollen i Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram, herunder formål, indhold, økonomi og procedure vedr. udvælgelse af netværksmæglere. Der henvises i øvrigt

Læs mere

Baggrundsinformation

Baggrundsinformation Baggrundsinformation KOM STÆRKT FRA START Kompetence og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Indholdsfortegnelse Side

Læs mere