Fremtidig byudvikling til boligformål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidig byudvikling til boligformål"

Transkript

1 Fremtidig byudvikling til boligformål I kommuneplanen udlægges arealer der skal dække de kommende 12 års byvækst. Der er på nuværende tidspunkt i Nordby en rummelighed på boliger og i Sønderho på ca. 14 boliger, alt efter boligtype og tæthed. Det vurderes derfor at væksten i de kommende 12 år kan dækkes inden for eksisterende byzone eller planlagt byzone. I følgende er kortlagt alle de potentielle byudviklingsarealer omkring Nordby og Sønderho, hvor der ikke er nationale eller internationale beskyttelser eller fredninger. Arealerne er gennemgået et efter et i forhold til deres egnethed til byudvikling. Derudover er oplistet en række arkitektoniske og landskabelige principper for, hvordan byerne skal udvikle sig. Principperne bruges til at vurdere de potentielle byudviklingsområders egnethed. Nordby udvikles generelt efter følgende principper: Diget omkring Nordby skaber byens kant og afslutning mod nord og øst. Skoven omkring Kikkebjerg og klitkammen danner Nordbys ryg mod vest. Hvor det er muligt skal skabes en landskabelig bufferzone mellem sommerhusområde og byzone. Bavnebjerg og Kirkegårdsplantagen forbindes med et ubebygget areal og udgør tilsammen et rekreativt område, denne forbindelse skal fastholdes Nordby udbygges inden for eksisterende byzone og planlagt byzone de næste 12 år. Ved udlæg af nye større boligområder i Nordby gives muligheden for at bygge i 2 etager, der hvor bebyggelsen vil opleves harmonisk fra det tilstødende landskab, Mindre områder eller områder i tæt sammenhæng med eksisterende bebyggelse udformes i 1 ½ etage. Nye boligområder udlægges med fokus på stor tæthed som konsekvens af de begrænsede arealresurser. Landzonearealerne syd for Nordby friholdes de næste 12 år for byudvikling og fungerer som bufferzone til ferieområdet, og kan indeholde pladskrævende fritids/turisterhvevsformål som f.eks. rideskole, udstillingshal, fiskesø, fodboldgolf. Arealerne udlægges dog som perspektiv område til fremtidig byvækst, men som 50 års perspektiv Boliger og lejligheder i byzone i Nordby og Sønderho skal fastholdes til helårsbeboelse og ikke overgå til ferieboliger. Sønderho udvikles generelt efter følgende principper: Diget omkring Sønderho skaber byens kant og afslutning mod nord, øst og sydøst. Mod sydvest og vest afgrænses Sønderho af et fredet klitområde. Hvor det er muligt skal skabes en landskabelig bufferzone mellem sommerhusområde og byzone. Grønningerne (udlagt i LP 19) og de åbne grønne engområder i Sønderho by fastholdes. Sønderho udbygges inden for eksisterende byzone og planlagt byzone de næste 12 år. I Sønderho åbnes mulighed for bebyggelse i 1 1/2 etage men ikke i 2 etager.

2 Nye boligområder udlægges med fokus på stor tæthed som konsekvens af de begrænsede arealressourcer. Der udlægges perspektiv område til fremtidig byvækst nord og nordvest for Sønderho, som 50 års perspektiv. Boliger og lejligheder i byzone i Nordby og Sønderho skal fastholdes til helårsbeboelse og ikke overgå til ferieboliger. Fanø Badudvikles generelt efter følgende e principper: Inden for byzonen ved Fanø Bad kan etableres helårsbeboelse i forbindelse med erhverv, men ferielejligheder i byzone kan ikke benyttes som helårsboliger.

3

4 Potentielle arealer i Nordby hvor byvækst er mulig: Følgende gennemgang af mulige arealer omkring Nordby, hvor der kan ske byvækst medtager alle arealer hvor der ikke er nationale og internationale naturbeskyttelser. Nørre Nytoft etape 2 Potentiel byområde nr.1 Areal: ca m2 Kote: 3,5 DVR90 Zone: landzone og delvist i byzone Ejer: Fanø kommune Rummelighed: ca boliger som åben lav/tæt lav Kommuneplan: Området har været udlagt til boligområde siden 2005 i kommuneplanen Lokalplan: Partiel byplanvedtægt nr. 5 Området ligger højst sandsynligt uden for støjkonsekvenszonen fra skydebane og vindmøller*. Tilkørsel til boligområdet vil ske via boligområdet syd for og via Vesternasen Området ligger bag diget og øst for skoven omkring Kikkebjerg. Udlægget er således i overensstemmelse med principperne for byudvikling i Nordby. Området ligger uden fysisk tilknytning til den gamle bydel, gemt bag dige og eksisterende beplantning og ikke direkte op til skoven. Området ligger direkte op til udstykningen ved Nørre Nytoft hvor der er åbnet mulighed for bebyggelse i 2 etager. *Skal høres hos Esbjerg kommune i forhold til status på målinger og støjkonsekvenszonen fra skydebanen Skovområde ved Æ Hjøwervej Potentiel byområde nr.2 Areal: ca m2. Kote: ca. 5-6 DVR90 Zone: landzone og delvist i byzone Ejer: Området er privat ejet. Rummelighed: 7-8 boliger som åben-lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Der er ikke intentioner om at der skal planlægges yderligt for området i planperioden Lokalplan: ingen I dag er arealet bevokset med fyr og fremstår kuperet. Nord for området er naturbeskyttet eng og syd for området er naturbeskyttet overdrev.

5 Området ligger bag diget og øst for Kikkebjergskoven. Udlægget er således i overensstemmelse med principperne for byudvikling i Nordby. Området ligger i den åbne bufferzone mellem by og skov og er beliggende højere end engområdet nord for. Bebyggelsen vil således komme til at virke meget fremtrædende og vil kunne opfattes som en barriere i landskabskilen og må derfor opføres i max 1½ etage. Tilkørsel til området vil ske via Æ Hjøwervej som er udlagt i matriklen men ikke anlagt. Der er endnu ikke indhentet en vurdering af området hos naturafdelingen. Område for enden af Lærkevej Potentiel byområde nr. 3 Areal: ca (5400) m2. Kote: ca. 4,5 DVR90 Zone: byzone Ejer: Området er delvist ejet af Fanø Kommune og delvist privat ejet. Rummelighed: 3-4 (5-6) boliger som åben lav, ca. 612 boliger som tæt lav. Kommuneplan: anvendelse: offentlige formål, Lokalplan: Byplanvedtægt nr. 2: offentlige formål, fritidsformål og lignende. Området ligger bag diget og øst for Kikkebjergskoven og er således i overensstemmelse med principperne for byudvikling i Nordby. Den visuelle fornemmelse af skoven som afslutning på byen må ikke forsvinde selvom arealet bebygges og den rekreative stiforbindelse mod skoven, gennem området, skal fastholdes. Bebyggelsen skal ses i sammenhæng med den øvrige bebyggelse på Lærkevej og bebyggelsen skal derfor ikke være over 1 ½ etage.

6 Område vest for Kikkebjerg Potentielt byområde nr. 4 Areal: ca. ca m 2. Kote: ca. 5 m DVR90 Rummelighed: boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: værdifuldt landbrugsområde. Der er ikke intentioner om at der skal planlægges yderligt for området i planperioden. Lokalplan: ingen lokalplaner. Området er beliggende vest for Kikkebjergskoven og ikke inden for byzone eller planlagt byzone. Udlægget er således i strid med principperne for Nordbys udvikling. Udvikles arealet til byområde, vil området skulle vejbetjenes via Lærkevej, Lodsvej og Nørrebjergvej, hvilket vil give en trafikal belastning på tværs genne Nordby, som er imod det flow trafikken har i dag. Trafiktyngden ligger i dag på de veje der forløber i nord-syd gående retning; Vestervejen, Langelinje og Hovedgaden. Området vil blive en lille bydel for sig selv, da sammenhængen med den øvrige by vil blive afgrænset af skoven. Området ville ligeledes ikke få samme læ fra plantagen som den øvrige del af Nordby. Ifølge de statslige udmeldinger skal bedst egnede landbrugsjorde bevares og det er således tvivlsomt om det er muligt at udlægge området til byzone. Området kan udlægges som perspektivområde for byudvikling inden for et 50 års perspektiv. Der er endnu ikke indhentet en vurdering af området hos naturafdelingen. Område ved Kallesbjergvej øst for Kikkebjergskoven Potentielt byområde nr. 5 Areal: ca m 2. Kote: ca. 4,5-5 m DVR90 Zone: Byzone Rummelighed: boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Anvendelse: offentlige formål og fritidsformål. Lokalplan: Lokalplan 95, anvendelse offentlige formål og fritidsformål.

7 Området er registreret som 3 hede, men da området er udlagt til byzone før 1992 har denne registrering ingen betydning i forhold til mulighederne for at bebygge området. Området ligger øst for Kikkebjergskoven og inden for byzonen og udlæg af boligområde vil være i overensstemmelse med principperne for byudvikling for Nordby. Tilkørslen til området vil skulle ske via Kallesbjergvej. Ved lokalplanlægning af området vil der højdemæssigt skulle tages hensyn til skoven og skovbrynet og den tilstødende bebyggelse syd for Kallesbjergvej (Ungdomsbo). Der er endnu ikke indhentet en vurdering af området hos naturafdelingen. Område ved Kallesbjergvej vest for Kikkebjergskoven Potentielt byområde nr.6 Areal: ca m 2. Kote: ca. 6,5 m DVR90 Rummelighed: 8-11 boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Der er ikke intentioner om at der skal planlægges yderligt for området i planperioden. Lokalplan: ingen Området er beliggende sydvest for Kikkebjergskoven og er således i strid med principperne for byudvikling i Nordby. Byen afgrænses på nuværende tidspunkt smukt af plantagen nord for Kallesbjergvej og af klitformationer omkring Øgdal (se foto). At udlægge arealet til boligbebyggelse vil ødelægge byens smukke, skarpe og naturlige grænse mod landskabet.

8 Område ved Birkevangen Potentielt byområde nr.7 Areal: ca m 2. Kote: ca. 6,5 m DVR90 Rummelighed: 6-7 boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Rekreativ offentligt område. Lokalplan: ingen Området ligger i landzone, men som en isoleret landzone plet midt i byzonen. Området er privat ejet, ejeren har kontaktet Fanø kommune og vil gerne anvende en del af området til boliger. Birkevangen er udlagt i matriklen og kloakledninger og vand ført frem til området. Udlæg af området til boligområde vil være i overensstemmelse med principperne for byudvikling i Nordby, da området trods registrering som landzone ligger inden for byzonen. Tilkørslen til området ville ske via Birkevangen, Bavnebjerg eller Bavnebjergtoft. Det areal som ønskes inddraget til boligområde fremstår i dag som tæt krat med enkelte dyrestier. Birkevangen benyttes i dag som rekreativ stiforbindelse af mange af områdets beboere. Ved udlæg af boliger langs Birkevangen skal den rekreative stiforbindelse mellem Kirkegårdsplantagen og Bavnebjergklitten fastholdes, men kan flyttes til bagsiden af den kommende boligrække. Den kommende bebyggelse skal ses i sammenhæng med bebyggelsen øst for Birkevangen. Denne sammenhæng og det visuelle hensyn til den lave plantage bevirker at bebyggelsen ikke etableres højere end 1 ½ etage.

9 Der er endnu ikke indhentet en vurdering af udlægget hos naturafdelingen. Området ved Tempo camping Potentielt byområde nr.8 Areal: ca m 2. Kote: ca. 6,5 m DVR90 Zone: Byzone Rummelighed: boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Anvendelse: ferie og fritidsformål og skal benyttes til camping. Lokalplan: ingen Området er privat ejet, ejeren har tidligere spurgt til Fanø kommunes interesse i arealet. Området ligger i kote 6 DVR 90, er drænet men har til tider problemer med højt grundvand. Udvikling af området til boligområde er i overensstemmelse med principperne for byudvikling i Nordby. Ved udvikling af området skal sikres en min. 10 m bufferzone til sommerhusområdet Området omkring Storetoft Potentielt byområde nr.9 Areal: ca m 2. Heraf ca m 2 ubebygget areal Kote: ca. 4-6 m DVR90 Rummelighed: ca. 115 boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Anvendelse: turisterhvervsformål. Lokalplan: 48 turisterhvervsformål Området benyttes i dag til bl.a. til fiskesø, rideskole, høhotel, udstillingshal til veteranbiler og fodboldgolf. Inden for området er et par bevaringsværdige huse som endnu ikke er registreret som bevaringsværdige.

10 Området fremstår i dag som et bufferområde mellem byen og sommerlandet, hvor der er rum til pladskrævende aktiviteter som både henvender sig til fastboende og turister. Hensigten med området har været at samle landzoneaktiviteterne der henvender sig til turister. Byudvikling i området vil med tiden fortrænge muligheden for et samlet aktivitetsområde med den konsekvens at aktiviteterne vil spredes i landzonen. Byudvikling i området vil ikke være i tråd med principperne for byudvikling af Nordby, da området ikke ligger inden for byzone eller planlagt byzone. Set i et 50 års perspektiv vil Nordby have mulighed for enten at vokse mod syd eller vest. I forhold til infrastrukturen og mulighed for at skabe en bydel som hænger sammen med eksisterende byzone vurderes at det er mest fordelagtigt at lade Nordby vokse mod syd, dog mistes muligheden for et sammenhængende areal med turistrelaterede aktiviteter. Området kan udlægges som perspektivområde.

11 Potentielle arealer i Sønderho hvor byvækst er mulig: Området vest for Vesterland omkring Mathiases Toft Potentiel by område nr.1 Areal: ca m 2. Heraf er m 2 ubebygget areal. Kote: ca. 6,5 m DVR90 Rummelighed: ca boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Der er ikke intentioner om at der skal planlægges yderligt for området i planperioden Lokalplan: ingen Området støder op til klitkammen vest for byen der danner buffer mellem byen og sommerhusområdet. 2-3 af de eksisterende gårde inden for området burde vurderes som bevaringsværdige. Området ligger ikke inden for byzone eller planlagt byzone og derfor er udlægget til boligområde i strid med principperne for byudvikling af Sønderho. Området kunne dog udlægges som perspektiv område for evt. byvækst inden for et 50 års perspektiv. Område syd for Sønderho Mølle Der er endnu ikke indhentet en vurdering af området hos naturafdelingen eller indledt dialog med ejerne. Potentiel by område nr.2 Areal: ca m 2. Heraf er m 2 ubebygget areal. Kote: ca. 6,5 m DVR90 Rummelighed: ca. 5-6 boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: Der er ikke intentioner om at der skal planlægges yderligt for området i planperioden Lokalplan: ingen Området støder op til klitkammen nordvest for byen og Sønderho Mølle. Den eksisterende gård inden for området burde vurderes som bevaringsværdig. Området ligger ikke inden for byzone eller planlagt byzone og derfor er udlægget til boligområde i strid med principperne for byudvikling af Sønderho. Området ligger lige op ad Sønderho mølle og tilhørende mølleomgivelser, og byudvikling på dette sted, vil skulle tage udgangspunkt i en diskussion om hvordan et nyt boligområde vil skulle/kunne iscenesætte møllen og kulturhistorien omkring den.

12 Der er endnu ikke indhentet en vurdering af området hos naturafdelingen. Område ved Vester Store Toft, nord for Sønderho Potentiel by område nr. 3 Areal: ca m2 og 3700 m ubebygget areal. Kote: ca. 6,5 m DVR90 Rummelighed: ca boliger som åben lav, ca boliger som tæt lav. Kommuneplan: I kommuneplanen har området være udlagt til kommende bolig og erhvervsområde Lokalplan: Lokalplan for kunstmuseet, anvendelse offentlige formål i landzone. Området har siden 2009 været udlagt til perspektivområde eller udlagt til at skulle overføres til byzone inden for kommuneplanperioden. Det er et statsligt krav at byzonen skal være sammenhængende, det er derfor en forudsætning at der skabes en sammenhæng mellem det potentielle byområde og den eksisterende byzone. Det vil evt. betyde at et stort område vil skulle overføres til byzone uden at det vil kunne udnyttes til bymæssige bebyggelse eller erhvervsområde. Fanø kommune har tidligere været i dialog med Amtet og senere Miljøcenter Odense omkring udlægget og udlægget er blevet accepteret, da der ikke har været alternative muligheder omkring Sønderho. Området ligger ikke inden for byzone men planlagt byzone og er derfor i tråd med principperne for byudvikling af Sønderho. Det vurderes dog uhensigtsmæssigt hvis et stort areal skal overføres til byzone uden at arealet vil kunne bruges til byudvikling. Det nederste kort viser med rødt, hvilke arealer der minimum ville skulle overføres til byzone for at får en sammenhængende byzone, den stiplede hvide linje viser det udlagte område i tidligere kommuneplan.

13 Område øst for Landevejen Potentiel by område nr. 4 Areal: ca m 2 og 4800 m 2 ubebygget areal. Kote: ca. 3, 5 og 4 m DVR90 Rummelighed: ca. 6 boliger som åben lav, ca. 12 boliger som tæt lav. Kommuneplan: en del af området skal overføres til byzone i kommuneplanperioden, en del er udlagt som landzone hvor der ikke er intentioner om at planlægge yderligt. Lokalplan: ingen. Området er ikke beskyttet af diget. Området ligger ikke inden for byzone eller planlagt byzone og derfor er udlægget til boligområde i strid med principperne for byudvikling af Sønderho. Området kunne dog udlægges som perspektiv område for evt. byvækst inden for et 50 års perspektiv, det vil dog kræve at der etableres foranstaltninger så kommende bebyggelse er sikret mod stormflod. Området oversvømmes i dag ved en 50 års storm. Området er privat ejet af forskellige ejere, der er endnu ikke indgået dialog med ejerne. Der er endnu ikke indhentet en vurdering af området hos naturafdelingen.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Forslag til Kommuneplanstrategi 2016

Forslag til Kommuneplanstrategi 2016 Forslag til 2016 Resumé og forslag til beslutning for indkomne bemærkninger/indsigelser Fanø Kommune januar 2017 Resumé af indkomne bemærkninger og indsigelser til forslag til 2016 Fanø Byråd vedtog den

Læs mere

2 Distrikt Holeby DISTRIKT HOLEBY

2 Distrikt Holeby DISTRIKT HOLEBY 2 Distrikt Holeby 17 2.1 Centerby - Holeby 18 Rammenr.: 355-C1 Rammenavn: Lokalcenter i Holeby Generelle anvendelsesbestemmelser: Lokalcenter - centerområde, butikker, boliger til helårsbeboelse, offentlige

Læs mere

Harridslev. 14. Rammer, Harridslev. Harridslev set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet.

Harridslev. 14. Rammer, Harridslev. Harridslev set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet. 14. Rammer, set fra nordvest. Skolen ligger til venstre i billedet. set fra sydøst med byens nyeste boligområde ved Bækkevejen og Kildevældet i forgrunden. 101 14. Rammer, N Blandet bolig og erhverv Boligområde

Læs mere

PLANDEL Storbyregion Esbjerg Kapitlet omhandler fælles indsatser vedr. bosætning, infrastruktur og turisme.

PLANDEL Storbyregion Esbjerg Kapitlet omhandler fælles indsatser vedr. bosætning, infrastruktur og turisme. Oversigt over ændringer fra Kommuneplan 2013 til Kommuneplan 2017 Struktur Til Kommuneplanen er føjet en fælles indledning om Storbyregion Esbjergs fælles mål og indsatser. Rækkefølgen på de efterfølgende

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 er udarbejdet med henblik på: At foretage teknisk tilpasning af kortgrundlagene for retningslinjerne skovrejsning

Læs mere

Havndal - lokalplanrammer

Havndal - lokalplanrammer Havndal - lokalplanrammer Industriområde Sommerhusområde Teknisk anlæg Byudviklingsområde I.1 O.1 E.3 R.1 E.1 B.1 B.4 O.2 E.2 B.2 C.1 B.3 B.5 O.3 R.2 90 H.C.1 Centerområde Fra Jydestien til Vellinggårdsvej

Læs mere

6 Distrikt Ravnsborg 194 DISTRIKT RAVNSBORG

6 Distrikt Ravnsborg 194 DISTRIKT RAVNSBORG 6 Distrikt Ravnsborg 194 DISTRIKT RAVNSBORG 6.1 Centerby - Horslunde DISTRIKT RAVNSBORG 195 Rammenr.: 379-C1 Rammenavn: Lokalcenter i Horslunde Generelle anvendelsesbestemmelser: Lokalcenter - centerområde,

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Oversigt over ændringer fra Kommuneplan 2013 til Kommuneplan 2017

Oversigt over ændringer fra Kommuneplan 2013 til Kommuneplan 2017 Oversigt over ændringer fra Kommuneplan 2013 til Kommuneplan 2017 Forslaget er skrevet så alt tekst der markeret med gråt er tekst som er videreført fra kommuneplan 2013, alt der er skrevet med sort tekst

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Sebbersund Valsted Barmer

Sebbersund Valsted Barmer Sebbersund Valsted Barmer OVERSIGTSKORT OVER RAMMEOMRÅDER 3.T.2 Barmer 3.B.5 3.BE.5 3.B.7 3.OF.4 3.BE.4 Valsted 3.B.6 3.S.4 Sebbersund 3.F.3 1:25.000 Rammeområderne forudsættes overført til byzone gennem

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

306 - Snogebæk - Balka

306 - Snogebæk - Balka 306 - Snogebæk - Balka Mindre handels- og serviceby Fuglereservat Balkalyngen Balka havn Jollehavn Sandstrand Sommerhusområde i fyrreskov Hunsemyre Havnemiljø Byzone Afgrænset byområde Sandstrand Sommerhusområde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED

LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED REDEGØRELSE Udarbejdet i henhold til Lov om Planlægning 16. LOKALPLANOMRÅDETS BELIGGENHED Lokalplanområdet er beliggende i den vestlige del af Fakse by. Området afgrænses mod nord af Rønnedevej, mod øst

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 32. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 32. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 32 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan- Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 32 Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN

TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.2 5 TIL TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 V E J L E K O M M U N E FORSLAG TØRRING-ULDUM KOMMUNEPLAN 1996-2004 Forslag godkendt i Byrådet d. 20.08.2008 Offentligt

Læs mere

Bilag 3. Genbehandling af forespørgsel om arealudlæg på Mølleskovvej til boligformål

Bilag 3. Genbehandling af forespørgsel om arealudlæg på Mølleskovvej til boligformål Bilag 3. Genbehandling af forespørgsel om arealudlæg på Mølleskovvej til boligformål Byrådet traf den 2. maj 2016 beslutning om, hvilke af de indkomne forslag til kommuneplanrevisionen, der skulle søges

Læs mere

Hjortlund Landområde, Hjortlund gl. skole

Hjortlund Landområde, Hjortlund gl. skole i Kommuneplan 2010-2022 Hjortlund Landområde, Hjortlund gl. skole September 2012 Esbjerg Kommune side 2 Kommuneplan 2010-2022 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 03-09-2012 at offentliggøre Forslag til Ændring

Læs mere

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017

Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 Redegørelse for arealudlæg for Kommuneplan 2017 I Kommuneplan 2017 gennemføres enkelte ændringer af arealudlæg og dermed en ændring af de tilsvarende rammer. Herunder redegøres for de væsentligste ændringer:

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Udlæg af nye arealer til byzone, Industriområde Nord redegørelse for forholdet til beskyttelsesinteresser Halsnæs Kommune ønsker i forbindelse med Kommuneplan

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2008 J.nr.: NKN-261-00076 ssc/tutbi Afgørelse i sagen om miljøvurdering af

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE PLANLÆGNING KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE OVERFØRELSE AF SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE I STRØBY EGEDE HØRINGSPERODE FRA 1. APRIL TIL 27. MAJ 2019. Politik & Borger

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Daginstitution ved Gl. Vardevej 97

Daginstitution ved Gl. Vardevej 97 Ændring 2012.39 i Kommuneplan 2010-2022 Daginstitution ved Gl. Vardevej 97 December 2012 Esbjerg Kommune Ændring 2012.39 side 2 Kommuneplan 2010-2022 Ændring 2012.39 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. oktober 2014 Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 994. Boligområde

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

B æks tien. Område. Kommuneplantillæg

B æks tien. Område. Kommuneplantillæg H olbæ k moto pv e j K a ller u B æks tien Område 3831 r v e je n Kommuneplantillæg Tillæg nr 19 til Kommuneplan 2014 U Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Boliger, Værvej, Stensballe Boliger, Værvej, Stensballe

Boliger, Værvej, Stensballe Boliger, Værvej, Stensballe 2013 23 Boliger, Værvej, Stensballe Boliger, Værvej, Stensballe Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2013 23 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Værvej, Stensballe Nej Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

LOKALPLAN 1.30. Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej. Ishøj Kommune 1999

LOKALPLAN 1.30. Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej. Ishøj Kommune 1999 1 LOKALPLAN 1.30 Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej Ishøj Kommune 1999 BAGGRUND OG FORMÅL 3 I forbindelse med udviklingen af Køge Bugtområdet til et attrakivt turistområde og som led i den

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2

Kommuneplantillæg nr. 2 Offentlig bekendtgørelse den 28.02 2017 af til Syddjurs Kommuneplan 2016 - Justering af rammeområde 3.2.B1 (boligområde) ved Gåsebakken i Ugelbølle. Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 25.01. 2017

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 6.017 boligområdet vest for Frejlev Skole Aalborg Byråd godkendte den 14. marts

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby. Lokalplanens redegørelse

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse Stølgård Strøby. Lokalplanens redegørelse -1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 2 Tillæg til Valløs kommuneplan 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Område 3. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Tarup Vollsmose. Bolbro. Bolbro. Bolbro. Bolbro. Bolbro. Bolbro.

Område 3. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Stige. Tarup Vollsmose. Bolbro. Bolbro. Bolbro. Bolbro. Bolbro. Bolbro. 77 Område 3 Åsum - - Bullerup - Agedrup 0 3 1 4 6 7 11 10 8 5 9 78 Planer for kommuneplanområde 3 Kommuneplanområde 3 består af, Bullerup, Agedrup og Åsum. Der bor ca. 7.400 indbyggere i område 3. I de

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Rishøjgård etape 2, Holbæk vest Ny kommuneplanramme 2.B26. Ca. 100 ha med plads til ca. 690 boliger

Rishøjgård etape 2, Holbæk vest Ny kommuneplanramme 2.B26. Ca. 100 ha med plads til ca. 690 boliger PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 18. september 2017 Sagsb.: emn Sagsnr.: Redegørelse for ændringer Nærværende notat indeholder en beskrivelse og redegørelse for de betydende ændringer der er foretaget i forbindelse

Læs mere

Areal = m². Areal = 977 m². Udkast til Redegørelse for R-områder i den tidligere Ebeltoft Kommune. Juni 2011

Areal = m². Areal = 977 m². Udkast til Redegørelse for R-områder i den tidligere Ebeltoft Kommune. Juni 2011 Udkast til Redegørelse for r 101 82 Uoverensstemmelser imellem udlagt sommerhusområde, og gældende ejendomsskel i marken. Uudnyttede arealer af sommerhusområde, som har uhensigtsmæssig afgræning burde

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG

PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR NÆSBJERG Kommune 1 14. Næsbjerg 14.01 Næsbjerg by Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: 24.04.2018 Høringsperiode start: 24.04.2018 Høringsperiode slut: 22.05.2018

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Afgørelse i sagen om ekspropriation til byudvikling i Vind i Trehøje Kommune

Afgørelse i sagen om ekspropriation til byudvikling i Vind i Trehøje Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 18. september 2003 J.nr.: 03-32/650-0001 SNI Afgørelse i sagen

Læs mere

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde

Indstillingsnotat. Notatark. Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Notatark Sagsnr. 01.02.05-P19-4-16 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 17.3.2016 Indstillingsnotat Overskrift Forespørgsel om lokalplanlægning ved Fasanvej i Juelsminde Beslutningstema Udvalget for

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande

Tillæg nr. 19. Til Kommuneplan 2000, tidligere Holmsland Kommune Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Tillæg nr. 19 Til Kommuneplan 2000, tidligere Område til ferie- og fritidsformål ved Karen Brands Vej, Hvide Sande Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 17. marts

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R Hører til lokalplan nr for et boligområde ved Grundet Ringvej TIL VEJLE KOMMUNEPLAN

Forslag T I L L Æ G N R Hører til lokalplan nr for et boligområde ved Grundet Ringvej TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Forslag T I L L Æ G N R. 1 4 Hører til lokalplan nr. 1207 for et boligområde ved Grundet Ringvej TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2029 Forslag godkendt i byrådet Offentligt fremlagt Indsigelsesfrist den xx.xx.xxxx

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY TEKNISK FORVALTNING XXX 200X Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen for Gedved Kommune. Områdets beliggenhed og status Området,

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

HOVEDSTRUKTUR OG LANGTIDSSKITSE

HOVEDSTRUKTUR OG LANGTIDSSKITSE Kommuneplanens hovedstruktur og langtidsskitse er vist på kortene "Hovedstruktur og langtidsskitse i byområde" og "Hovedstruktur og langtidsskitse i landområde" samt på bilagskortet "Hovedstruktur" bagest

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR TINGHØJ Kommune 1 20. Tinghøj 20.01 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.10 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune.

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. Kommunegrænsen gennemskærer selve dalstrøget i nordøst/sydvestgående

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR LUNDE

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR LUNDE KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR LUNDE Kommune 1 11. Lunde 11.01 Lunde By 11.02 Kvong 11.03 Lydum 11.10 Åbent land Lunde Bevaringsværdige bygninger Rammer 1/12 Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan for Bogense Kommune. Ændret anvendelse af kommuneplanramme E15.

Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan for Bogense Kommune. Ændret anvendelse af kommuneplanramme E15. Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2001-2013 for Bogense Kommune. Ændret anvendelse af kommuneplanramme E15. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har

Læs mere

Lokalplan nr. l for et område ved Årgab.

Lokalplan nr. l for et område ved Årgab. HOLMSLAND KOMMUNE Lokalplan nr. l for et område ved Årgab. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26.juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i afsnit 2,1 nævnte område. Afsnit

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 3.2.B11 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Justering af boligområde øst for Langkær i Ugelbølle Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? SYDDJURS KOMMUNE Plan & Udvikling Hovedpostadresse:

Læs mere

Samlet vurdering af kompensationsarealer i forhold til nyudlæg

Samlet vurdering af kompensationsarealer i forhold til nyudlæg Samlet vurdering af kompensationsarealer i forhold til nyudlæg I forbindelse med kommuneplanforslaget er der arbejdet med at udlægge tre nye områder til boligformål og et nyt område til erhvervsformål.

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11.

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.5. og Rin.R.11. forslag 1 Tillæg nr. 30 - Forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i offentlig høring fra den 19. juni til den 14. august 2018 Indsigelser, ændringsforslag

Læs mere

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029, udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 35. Kommuneplan Område til boligformål, fritidsformål og centerformål vest for, og inden for Idrætscenter Vest, Holstebro

Tillæg nr. 35. Kommuneplan Område til boligformål, fritidsformål og centerformål vest for, og inden for Idrætscenter Vest, Holstebro Tillæg nr. 35 Kommuneplan 2009 Område til boligformål, fritidsformål og centerformål vest for, og inden for Idrætscenter Vest, Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Byrådet

Læs mere

Daginstitution ved Gl Vardevej 97

Daginstitution ved Gl Vardevej 97 i Kommuneplan 2010-2022 Daginstitution ved Gl Vardevej 97 Juli 2012 Esbjerg Kommune side 2 Kommuneplan 2010-2022 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog den 18-06-2012 at offentliggøre i Kommuneplan 2010-2022, Daginstitution

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. oktober 2018 Høringsperiode start: 3. oktober 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 Roller i det åbne lands planlægning: Kommunen: emner efter planlovens 11a (11b stk.2) Regionen: Regional råstofplan Regional udviklingsplan Staten:

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan for Skovbo Kommune Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 1997-2008 for Skovbo Kommune Formål Formålet med kommuneplantillægget er at ændre afgrænsningen af kommuneplanens rammeområder 1F1 og 1B14, for at den planlagte bebyggelse

Læs mere

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af 7.1.40 Taarbæk Havn Plannummer 7.1.40 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Taarbæk Havn Rekreativt område Lystbådehavn Taarbæk bydel Bebyggelsesprocent

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR BILLUM

KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR BILLUM KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR BILLUM Kommune 1 04. Billum 04.01 Billum By 04.10 Billum, Åbent land Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder data fra Styrelsen for

Læs mere

Forslag til Svendborg Kommuneplan

Forslag til Svendborg Kommuneplan Forslag til Svendborg Kommuneplan 2013-25 Oversigt over ønsker og forslag Miljøscreeningen på de enkelte sider er en kort vurdering af det enkelte ønske eller forslag. Indholdsfortegnelse Svendborg Vest

Læs mere

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan

NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER. Kommuneplan NYE OG ÆNDREDE UDPEGNINGER Kommuneplan 2017 INDLEDNING Hvor kan der bygges boliger, hvor kan virksomhederne placeres, og hvor er det oplagt at give mulighed for butikker? Det skal en kommuneplan give et

Læs mere

4. Rækkefølgebestemmelser for boligudbygning I rækkefølgebestemmelserne fastlægges principper for udbygningen af boligog erhvervsområder.

4. Rækkefølgebestemmelser for boligudbygning I rækkefølgebestemmelserne fastlægges principper for udbygningen af boligog erhvervsområder. 1.2 Arealudlæg til nye boliger og erhverv 1. Der er udlagt areal til byudvikling i alle kommunens byer. Arealet svarer til det forventede behov i planperioden. Arealudlæggene fremgår af Rammer for lokalplanlægning.

Læs mere

Tillæg nr. 26. Forslag. Kommuneplan. Boligområde ved Tingagervej. Ullsgade. Herredsgade. Tingagervej LP nr Torstedvej.

Tillæg nr. 26. Forslag. Kommuneplan. Boligområde ved Tingagervej. Ullsgade. Herredsgade. Tingagervej LP nr Torstedvej. Tillæg nr. 26 Kommuneplan Herredsgade Ullsgade Tingagervej LP nr. 1136 Torstedvej Prins Buris ve j Boligområde ved Tingagervej Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillæg Offentlig

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring

Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Indholdsfortegnelse Beskrivelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 107.1110.09 - Boligområde Skagensvej/ 6 Kommuneplanramme 107.1140.02 - Boligområde

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25.

Indstilling. Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1020, Boliger mellem

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere