Familieudvalgets ordinære møde 04/2014, den 09. april 2014, Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Familieudvalgets ordinære møde 04/2014, den 09. april 2014, Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden."

Transkript

1 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo februar 2014 i Sisimiut. Punkt 03 Månedsrapport ultimo februar 2014 Maniitsoq Punkt 04 Forslag til opførelse af 12 nye ældreboliger i Sisimiut Punkt 05 Høringssvar vedrørende Redegørelse for behovet for misbrugsbehandling og en analyse af de samfundsmæssige gevinster ved at indføre et vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud. Punkt 06 Entreprisekontrakt for drift af Alderdomshjemmets vaskeri i Sisimiut med KATAK ApS. Punkt 07 Revisionsberetning nr. 14, løbende revision indtil 31. december Punkt 08 Eventuelt.

2 Mødet startet kl. Deltagere: Atassut Mette Sofie Lerch Bitten Heilmann Siumut Klaus R. Berthelsen Gedion Lyberth Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Afgørelse Godkendt

3 Punkt 02 Månedsrapport ultimo februar 2014 i Sisimiut. Journalnr Baggrund Der skal hver måned foretages en budgetopfølgning med vurdering af det forventede forbrug for resten af året samt angivelse af områder. Område for familie i Sisimiut vedlægger hermed budgetopfølgning for februar måned Regelgrundlag Qeqqata Kommunias kasse- og regnskabsregulativ. Gældende lovgivning indenfor det område, hvor Familieudvalget har den umiddelbare kompetence. Faktiske forhold Familieområdet Budget Tillæg Bevilget Forbrug Rest Forbrug Konto Kontonavn (1000 kr) (1000 kr) (1000 kr) (1000 kr) i % 40 Fripladser på daginstitutioner ,6 41 Hjælpeforanstaltninger for børn ,2 43 Social førtidspension ,4 44 Underholdsbidrag ,0 45 Offentlig hjælp ,7 46 Andre sociale ydelser ,5 47 Ældreforsorg ,9 48 Handicapområdet Sisimiut ,3 49 Andre sociale udgifter ,0 Familieområdet i alt ,6 Forbruget skal ligge på 16,66 % hvis forbruget er jævnt fordelt over den første måned. Familieområdet i Sisimiut har et samlet forbrug på 17,1 mio. Kr. hvilke svarer til et forbrug på 19,6 %. Konto 43 udviser et markant merforbrug som skyldes at førtidspensionister er forudbetalt og marts også indgår i denne post. Konto 45 offentlig hjælp har et stort merforbrug. Kontoen bruges primært til at hjælpe personer som er blevet ledige og derfor ikke har mulighed for selv at betale faste udgifter og forsørgelse. Det forventes at ledigheden vil falde i Sisimiut første halvår 2014 hvilket vil have indvirkning på forbrug på konto 45. Konto 49 er tilskud til krisecenteret i Sisimiut. De får hvert kvartalt udbetalt 40 t. Kr. og dette følger den politiske beslutning om at yde tilskud til krisecenteret Økonomiske og administrative konsekvenser Forbrug for februar måned er højt men med en stram økonomistyring vil forbruget løbende blive fulgt.

4 Administrationens vurdering Ledigheden og tilgang af førtidspensionister er ikke styrbare størrelse og skal holdes nøje under observation for at undgå et markant merforbrug på specielt konto 43 og 45 senere på året. Indstilling At rapporten tages til efterretning. Afgørelse Tages til efterretning Bilag Udskrift af balance ultimo februar 2014.

5 Punkt 03 Månedsrapport ultimo februar 2014 Maniitsoq Baggrund Der skal i løbet af året fremlægges en månedsrapport på hovedkontoniveau indenfor hvert driftsområde. Der fremlægges hermed rapport for Området for Familie i Maniitsoq pr. 28. februar Regelgrundlag Qeqqata Kommunias kasse- og regnskabsregulativ. Håndbog i økonomirapportering og budgetopfølgning i Qeqqata Kommunia. Faktiske forhold På nuværende meget tidlige tidspunkt vurderes, at det samlede forbrug for 2014 vil komme til at svare til den samlede budgetramme. Der skal dog senere foretages vurderinger af merbehov vedr. bl.a. overgang til 100 % takstfinansiering på institutionsområdet, jf. nedenfor. I 2013 blev der givet tillægsbevillinger med i alt 1,8 mio. kr. Jf. punkt 04 samt 07 i familieudvalgets møde 18. nov De foreløbige regnskabstal for 2013 viser dog, at der reelt ikke blev brug for tillægsbevillingerne, idet regnskabet forventes at slutte med en marginal afvigelse fra den oprindelige samlede ramme i budget Det betyder dog, at Området for Familie, Maniitsoq, også i 2014 som udgangspunkt vil være særdeles tilbageholdende med at søge tillægsbevillinger. Selve regnskabsrapporten efter blot to måneders forbrug er ikke i sig selv retvisende som udtryk for et forventet forbrug. På nuværende tidlige tidspunkt vurderes det forventede årsforbrug derfor ud fra især erfaringerne fra regnskab 2013 samt vurderinger af, om der er sket væsentlige aktivitetsændringer. Der vil dog af andre grunde skulle ske en budgetregulering i form at tillægsbevillinger for Den ene grund er, at der pr, 1. januar 2014 er sket en finansieringsomlægning, således at takstbetalingerne for Selvstyrets døgninstitutionspladser i Grønland fra 1. januar 2014 er overgået til at være 100 % retvisende i forhold til de faktiske omkostninger (budgetter) for institutionerne. Kommunerne bliver kompenseret herfor gennem blottilskuddene, og der skal derfor senere laves en sag til familieudvalg og kommunalbestyrelse med anmodning om tillægsbevilling til dækning af finansieringsomlægningen. Et andet forhold er, at der skal foretages nogle budgetmæssige tilpasninger på de områder, hvor budgettet fortsat ikke svarer til de faktiske omkostninger. Det gælder f.eks. omkostninger til el, vand, varme og bespisning på plejehjem.

6 Endelig har kommunalbestyrelsen i 2013 godkendt forslag fra familieudvalget om, at antallet af demenspladser på skærmede afsnit på Neriusaaq ændres fra nuværende 8 til 16 pladser. Når ombygningen m.v. er gennemført, skal der foretages en vurdering af de øgede omkostninger, da pladser på skærmede afsnit er mere ressourcekrævende eller almindelige plejepladser. Jf. også, at da plejehjemmet i Sisimiut i 2013 blev udvidet med 2 pladser, blev der foretaget en vurdering af de økonomiske konsekvenser og indarbejdet en tillægsbevilling til formålet. I månedsrapporten pr. 31. januar blev der givet uddybende bemærkninger til de enkelte hovedkonti. Da der ikke er nye/ændrede vurderinger i forhold hertil, henvises blot til denne månedsrapport, jf. FU-mødet den 12. marts punkt 08. Familieområdet Budget Tillæg Bevilget Forbrug Rest Forbrug Konto Kontonavn (1000 kr) (1000 kr) (1000 kr) (1000 kr) i % 40 Fripladser på daginstitutioner ,9 41 Hjælpeforanstaltninger for børn ,8 43 Social førtidspension ,6 44 Underholdsbidrag ,0 45 Offentlig hjælp ,1 46 Andre sociale ydelser ,9 47 Ældreforsorg ,4 48 Handicapområdet Maniitsoq ,2 49 Andre sociale udgifter ,0 Familieområdet i alt ,6 Indstilling Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Afgørelse Tages til efterretning Bilag Ingen

7 Punkt 04 Forslag til opførelse af 12 nye ældreboliger i Sisimiut Journalnr Baggrund I Selvstyrets forslag til Finanslov for 2014 indgår forslag om opførelse af 12 ældreboliger i Sisimiut. Der fremlægges hermed forslag om opførelse af 12 ældreboliger ved Nikkorsuit i Sisimiut, efter projektgruppens forslag. Regelgrundlag Landstingsforordning nr. 11 af 19. november 2007 om tilskud fra Landsstyret til opførelse af kommunale udlejningsboliger. Qeqqata Kommunias budget 2014 med overslagsår. Faktiske forhold Til udarbejdelse af bygherreoplæg er nedsat byggeudvalg med repræsentanter fra Qeqqata Kommunias ældreområde, herunder hjemmehjælpsleder, afdelingsleder i ældreafdelingen, 1 sagsbehandler i ældreafdelingen, plejehjemmets fysioterapeut og området for Teknik- og Miljø med 3 repræsentanter. Totalrådgiver, sags administration og projektledelse er Rambøll Grønland A/S v. akademiingeniør Jørn Hansen og arkitekt Erik Grundtvig. Projektgruppen startede med sit arbejde den 15. januar 2014 og har i alt holdt 7 møder, hvor sidste møde blev afholdt den 25. marts 2014 således, at projektforslaget og B-overslaget kan være klar den 28. marts Godkendelse af projektforslaget er fastsat til den 16. april 2014 v. Qeqqata Kommunia teknik- og miljø i Sisimiut. Men projekteringen fortsætter uanset godkendelsesforløbet, mens revideret B- overslag og udbud er fastsat til den 23. maj Det forventes at Licitation og A-overslag godkendes den 2. juli 2014, og derefter underskrivelse af kontrakt således, at opstart af byggeri kan finde sted den 7. juli I brugtagningsdato forventes at ske 5. december Alle lejlighederne er 2 værelses på brutto ca. 60 kvadratmeter med bad, soveværelse og kombineret køkken og stue. Boligerne indrettes under hensyn til tilgængelighed og brug af handicapudstyr. Ventelisten til en ældrebolig i Sisimiut pr. 28. marts 2014 består af, at der er 58 ældre borgere i Sisimiut og 17 ældre borgere fra andre byer i alt 75 skrevet op til en ældrebolig. Ventelisten blev ellers reduceret i juli måned 2013, efter fra ventelisten blev tildelt bolig i de nye ældreboliger i Niviarsiat, men den stiger med gennemsnit 2 pr. måned det sidste 3 måneder.

8 Økonomiske og administrative konsekvenser Efter Selvstyrets Finanslov 2014, har Selvstyret afsat kr. 3.4 mio. kr. i 2014 og kr. 3.4 mio. i 2015 til byggeri af ældreboliger i Sisimiut. Qeqqata Kommunia har til budget 2014 afsat kr mio. og i mio. kr. til byggeri af 12 ældreboliger i Sisimiut. I begge budget år er der budgetteret refusion fra Selvstyret med kr mio. Fra økonomisk sekretariatet blev der dog meddelt, at man er i dialog med Selvstyret om ændring af beløbene til byggeriet, både i Finansloven og kommunens egen andel, da tallene der står i finansloven og i kommunen er forældede. Derfor er tallene der er opført ovenfor vist med forbehold til ændring. Hvad beboerne kommer til at betale i husleje, er det INI der står for beregning af den kommende husleje, men det senest kendte huslejeberegninger som vi har på de nye ældreboliger i Niviarsiat, er huslejen beregnet efter brutto areal, dvs. inclusive andre facilititer, og udgør kr ,00 med varme og vand. Enkelte pensionister kan ikke betale huslejen af deres pension, hvor derudover også skal betales depositum der svarer til 3 måneders husleje. Men der kan søges boligsikring og andre ydelser for at få økonomien løbet rundt. Husleje + depositum for beboerne på de nye ældreboliger i Niviarsiat udgør kr. pr. måned, men når boligsikringen er trukket fra - som for de fleste enlige er kr resterer der kr. som beboeren skal betale hver måned i de første 12 måneder. For de fleste udbetales personlige tillæg på grundlag af det fastsatte rådighedsbeløb. Administrationens vurdering Det vurderes at de 12 nye ældreboliger, som forventes med ibrugtagning i december 2015, vil komme til at aflaste ventelisten til ældrebolig enormt, selvom der kun er 12 lejligheder, men man skal huske, at der bliver flere og flere ældre med plejebehov, og at der er flere ældre borgere uden bekvemmeligheder som vand og varme indlagt. Men i og med at samfundet har bevæget sig til et mere moderne samfund, er der desværre sket belastning hos adskillige mennesker, herunder ældre borgere, der har store sociale problemer som eks. misbrug og sygdom, og dette medfører på sigt, at de får svært at klare sig alene i deres bolig, hvor det så er nødvendigt men også meget krævende for enkelte sagsbehandlere, at få sagsbehandlet disse sager. Skift til et bedre miljø vil betyde en værdig liv resten af deres levetid. Indstilling At, projekteringen af opførelse af 12 nye ældreboliger i Nikkorsuit i Sisimiut tages til efterretning. Afgørelse Tages til efterretning Bilag 1. Som baggrundsbilag fremsendes projektforslag

9 Punkt 05 Høringssvar vedrørende Redegørelse for behovet for misbrugsbehandling og en analyse af de samfundsmæssige gevinster ved at indføre et vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud. Journalnr Baggrund Departementet for Sundhed og Infrastruktur har lavet en redegørelse og analyse for misbrugsbehandling - Redegørelse for behovet for misbrugsbehandling og en analyse af de samfundsmæssige gevinster ved at indføre et vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud. Ovennævnte redegørelse blev sendt til høring hos kommunerne den 17. marts Kommunerne har høringsfrist til indsendelse af svar til Departementet for Sundhed og Infrastruktur inden den 23. april kl. 12. Regelgrundlag Tilbud om misbrugsbehandling gives generelt af Selvstyret i samarbejde med kommunerne. Det kan ske på baggrund af sektorlovgivning(f.eks. Forordning om hjælp til børn og unge) eller det gives hovedsagelig på baggrund af de sundhedsaftaler, som Selvstyret har indgået med hver af de 4 kommuner. Faktiske forhold Inatsisartut besluttede ved EM 2013, at: Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en analyse af behovet for misbrugsbehandling og en analyse af de samfundsmæssige gevinster ved at indføre et vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud til FM 2014, og at Naalakkersuisut fremlægger en plan for fremtidens misbrugsbehandlingstilbud på EM 2014, således at disse kan implementeres i FFL2015 (EM2013/61). Formålet med redegørelsen er at kunne fremlægge den 1. del af arbejdet: o at analysere behovet for misbrugsbehandling og at analysere de samfundsmæssige gevinster ved at indføre et vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud. Herudover rækker redegørelsen frem til 2. del af arbejdet: o at fremlægge en plan for fremtidens misbrugsbehandlingstilbud ved EM Analyser og plan vil dække behovet på hele misbrugsområdet som i dag domineres af alkohol, hash og ludomani (spilafhængighed) og de særlige ønsker og behov forskellige grupper af misbrugere har omkring behandling. (Se vedlagte redegørelse) Der er etableret en Kommissorium plan for misbrugsbehandling som alle kommuner er inviteret til. Den første møde sker den 7. maj Bæredygtige konsekvenser Redegørelse for misbrugsbehovet og analyse for gevinster ved at indføre vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud er et stort plus for Qeqqata Kommunias planer om bæredygtig samfund. Rapporten giver indsigt I at de nuværende misbrugsbehandlinger som bliver tilbudt af kommunerne

10 ikke er nok til at bryde misbrugsmønsteret i samfundet og at der er behov for mere omfattende misbrugsbehandling, ikke kun for de implicerede men også deres familier, hvis den sociale arv skal brydes. Økonomiske og administrative konsekvenser Økonomiske og administrative konsekvenser fremgår ikke af redegørelsen, hvor midlerne skal tages fra. Administrationens vurdering Det indstilles, at Familieudvalget svarer høringen med Qeqqata Kommunia er positiv over for redegørelsen og men mener det er vigtigt at finde ud af hvor midlerne skal komme fra, da de ikke fremgår i redegørelsen, hvor midlerne tages fra. Indstilling Det indstilles redegørelsen tages til efterretning. Afgørelse Udvalget indstiller, at med henblik på kvalitetssikring i.fm uddannelse og efterkurser inkluderes betingelser for alkologer, når vederlagsfrit misbrugsbehandlingstilbud indføres, og at der i redegørelsen skal tydeliggøres hvor midlerne skal tages fra. Endvidere indstilles, at private alkologer i Qeqqata Kommnunia ikke berøres Høringen taget til efterretning. Udvalgets indstilling medtages i hørringssvaret. Bilag 1. Høringsbrev fra Departementet for Sundhed og Infrastruktur 2. Redegørelse misbrugsbehandling høringsaversion 3. fra Departementet for Sundhed og Infrastruktur

11 Punkt 06 Entreprisekontrakt for drift af Alderdomshjemmets vaskeri i Sisimiut med KATAK ApS. Journalnr. xx.xx.xx Baggrund Kommunalbestyrelsesmedlem Mette Sofie Lerch har til Kommunalbestyrelsen fremlagt dagsordenforslag og ønske om evaluering af Qeqqata Kommunias entreprisekontrakt for drift af Alderdomshjemmets vaskeri i Sisimiut med KATAK ApS. Mette Sofie Lerch begrundelse, er stigende utilfredshed for KATAK ApS service for driften af vaskeriet. Alderdomshjemmet erfarer, bl.a. at en del af beboernes tøj er forsvundet efter vask, men generelt at der er samarbejdsproblemer med KATAK ApS. Mette Sofie Lerch begrunder det videre, at alderdomshjemmet har alle faciliteter herunder vaskemaskiner, tørretumblere mv. og at kommunen årligt bruger ca kr. til entreprisen og dermed ikke vil have større driftsudgifter hvis alderdomshjemmet igen overtog vask af egen beboer og ansattes tøj mv. Regelgrundlag Qeqqata Kommunias Kasse- og regnskabsregulativ. Faktiske forhold Qeqqata Kommunia har siden 1. januar 2011 en entreprisekontrakt for drift af Alderdomshjemmets vaskeri i Sisimiut med KATAK ApS som udløber 31. december Siden februar 2013 er der fra Alderdomshjemmet i Sisimiut erfaret samarbejdsproblemer med KATAK ApS, som når sit højeste da, alderdomshjemslederen den 6. november 2013 direkte skriver et brev til Familieudvalget og Økonomiudvalget med ønske om at opsige aftalen med KATAK ApS. Iflg. lederen kan alderdomshjemmets personale ikke længere se fremtiden med en samarbejde med KATAK ApS. (se vedlagte bilag X) Staben har kun modtaget redegørelse, mødereferater og korrespondancer mellem alderdomshjemmet og KATAK ApS fra alderdomshjemslederen. Og der er iflg. aftalen ikke udarbejdet kvartalsmæssig rapport over samarbejdet, eller afholdt minimum et årligt opfølgningsmøde. Økonomiske og administrative konsekvenser Foreløbig ingen økonomiske konsekvenser idet kontrakten ikke er opsagt. Direktionens bemærkninger Ingen yderligere bemærkninger. Administrationens vurdering Administrationen vurderer at der er behov for en tættere dialog og bedre samarbejde mellem Qeqqata Kommunia og KATAK ApS, hvis samarbejdet skal køre videre.

12 Det vurderes videre, at påståede beskyldninger fra Alderdomshjemmet og KATAK ApS er påstand mod påstand hvorfor det er svært, at påse hvem der har ret eller uret i samarbejdsproblemerne og beståede tøj der er forsvundet efter vask mv. Det vurderes endvidere, at der er behov for dialog mellem Alderdomshjemmet og KATAK ApS, og finde frem til en løsning på problemerne. Såfremt KATAK ApS ikke lever op til sine forpligtelser og misligholder kontrakten skal kontrakten iflg. punkt opsiges med 3 måneders varsel med henvisning til de almindelige misligholdelsesbeføjelser i lovgivning. Indstilling Området for Familie indstiller, at familieudvalget godkender; - at, Området for Familie sekretariatet i fælleskab med Alderdomshjemmet indgå dialog omkring løsning af samarbejdsproblemerne med KATAK ApS. - at, såfremt KATAK ApS ikke lever op til sine forpligtelser og misligholder kontrakten bemyndiges Området for Familie sekretariatet iflg. punkt opsige kontrakten med 3 måneders varsel med henvisning til de almindelige misligholdelsesbeføjelser i lovgivning. Afgørelse Godkendt Bilag Ingen

13 Punkt 07 Revisionsberetning nr. 14, løbende revision indtil 31. december Journalnr. xx.xx.xx Baggrund Revisionen har fremsendt beretning nr. 14, som er afsluttende beretning for regnskabsåret Beretningen indeholder bemærkninger. Sagen skal behandles med henblik på fremsendelse til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse. Regelgrundlag Qeqqata Kommunias kasse- og regnskabsregulativ Faktiske forhold Revisionen har fremsendt beretning nr. 14, der vedlægges som bilag 1. I brev af 4. marts 2014 fra Området for Økonomi er fagudvalgene anmodet om besvarelse af revisionens bemærkninger. Brevet vedlægges som bilag 2. I afsnit Områder med refusion fra Selvstyret, anføres bl.a. følgende: Interne kontroller På arbejdsmarkedsområdet samt de sociale områder har der i 2013, vedrørende sagsbehandlingen af personsager, ikke fuldt ud været etableret et formaliseret ledelsestilsyn. Vi har tidligere omtalt forholdet i revisionsberetning nr. 8 vedr. løbende revision for 2011 og revisionsberetning nr. 11 vedr. løbende revision for På familieområdet og erhvervs.- og arbejdsmarkedsområdet er der udarbejdet et detaljeret koncept for ledelsestilsyn. Vi kan dog konstatere, at dette koncept ikke fuldt ud har været efterlevet i Vi anbefaler, at der arbejdes med at implementere ledelsestilsynet således, at det kan anvendes i styringsmæssigt øjemed og samtidig opfylder kasse- og regnskabsregulativets krav til dokumentationskontrol, kvalitetskontrol og den systemansvarliges kontrol. Bemærkningen henføres til afsnit 5.2 Forretningsgange, hvor der konkluderes således: Konklusion På arbejdsmarkedsområdet samt de sociale områder har der i 2013, vedrørende sagsbehandlingen af personsager, ikke fuldt ud været etableret et formaliseret ledelsestilsyn. Der henvises til afsnit 2, Revisionens bemærkninger De sagsområder, som revisionen har gennemgået, er følgende, jf. afsnit 5.2: Revalidering Barselsdagpenge Førtidspension Alderspension Børnetilskud Bidrag

14 Boligsikring Uddannelsesstøtte Sagsområderne Revalidering og Uddannelsesstøtte hører under Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalgets umiddelbare forvaltning, og vil derfor ikke blive kommenteret i denne sag. De administreres i øvrigt af Området for Uddannelse, daginstitutioner, kultur, fritid, erhvervsog arbejdsmarked. Områderne Førtidspension og Alderspension administreres af Området for Familie, og der skal oplyses følgende: Området for Familie, Maniitsoq anvender ved ledelsestilsyn et skemamateriale, som revisionen har udarbejdet og fremsendte ultimo 2012 til Qeqqata Kommunias frie anvendelse. Sekretariatslederen udtager stikprøvekontroller af enkeltsager. Sagerne gennemgås med udfyldelse af skema. Herefter gennemgås stikprøverne/skemaerne med pensionssagsbehandleren med henblik på læring og afhjælpning af evt. generelle problemstillinger. Området for Familie, Sisimiut anvender ledelsestilsyn gennem ugentlige ledermøder, daglige sagsmøder mellem afdelingsleder og personalet. Endvidere udføres der stikprøvekontrol ved tildeling af hjælp samt når der anvises regninger fra eksterne leverandører. Områderne Barselsdagpenge, Børnetilskud, Bidrag, Boligsikring administreres af Området for Økonomi, som oplyser følgende: I afsnit Personlige tillæg til førtids- og alderspensionister anføres følgende: Vi har fået oplyst, at der udbetales 600 kr. pr. måned til alle alderspensionister og førtidspensionister der har sukkersyge,og således har behov for medicin. Der foreligger således ikke en individuel vurdering af behovet for denne type personlige tillæg. Det er vores opfattelse, at der ved bevilling af personlige tillæg skal ske en konkret og individuel vurdering af den enkelte pensionist situation. Det er oplyst, at der i 2013 er 23 førtidspensionister og 27 alderspensionister der modtager dette personlige tillæg. Områderne for Familie, skal oplyse følgende: Det kan se ud, som om revisionen tror, at de pågældende pensionister har merudgifter til medicin, som det personlige tillæg skal kompensere for, og at der derfor skal foretages en individuel vurdering af merudgifterne. Men da al medicin i Grønland er gratis for patienterne, er der alene tale om, at det personlige tillæg gives som en kompensation for de evt. andre merudgifter, som de pågældende måtte have til særlig kost m.v. I Qeqqata Kommunia har det været en praksis i flere år, at der er ydet et sådant personligt tillæg til pensionister med sukkersyge.

15 Det vurderes, at det er særdeles hensigtsmæssigt med en fast, vejledende takst, da det i praksis ikke er realistisk at kunne foretage konkrete vurderinger af evt. merudgifter udover medicin der jo også som nævnt er gratis for patienten. Ifølge vejledningen fra 2010 om personlige tillæg til pensionister, pkt. 5.3, er der mulighed for at fastsættes takster for personlige tillæg. Det er således Familieområdets opfattelse, at praksis er i fuld overensstemmelse med lovgivningen. I afsnit Offentlig hjælp anfæres anføres bl.a. følgende: Gennemgang af et antal tilfældigt udvalgte sager viser, at flere sager ikke er tilstrækkeligt belyst/dokumenteret til, at det med sikkerhed kan vurderes om modtageren af hjælpen har modtaget den korrekte ydelse samt hjælp i øvrigt. Områderne for Familie skal oplyse følgende: Generelt medgives, at sags-administration og journalføring på sagsområdet for offentlig hjælp kan forenkles og forbedres. Der kan bl.a. givetvis med fordel gennemføres en mere ensartet sagsbehandling i form af, at de samlede offentlige hjælp udbetales som eet fast månedligt beløb, der anvises i bank. Dette vil kunne frigøre administrative ressourcer til f.eks. at sikre en hurtigere udarbejdelse samt opfølgning af handleplaner. Omvendt er erfaringen, at mange modtagere af offentlig hjælp har meget vanskeligt ved at administrere økonomien og derved bl.a. får restancer til husleje og andre faste udgifter. Derfor administreres udbetaling af hjælp i mange tilfælde med kortere udbetalingsperioder og afregninger af husleje osv. Dette er dog også som nævnt mere ressourcekrævende. Der kan også foretages forbedringer i journalføringen, der kan gøres mere ensartet f.eks. gennem udarbejdelse af forskellige grundskemaer og checkskemaer. Det er nemlig ofte tilfældet, at der faktisk er foretaget en journalisering i et journalnotat, hvor dette notat dog kan være vanskeligt at finde frem i en stor mængde journalnotater. Og især vanskeligt for læsere, der ikke behersker grønlandsk, som er det altdominerende sprog i journalføringen. Det er ofte tilfældet, at der ikke hverken tages eller opbevares fotokopier i journaler af dokumentation for husleje og andre faste udgifter. Ligeledes ej heller print af stamdata fra folkeregistret. Sådanne kopier ville nemlig fylde forholdsmæssigt meget i journalerne og derved gøre det endnu mere besværligt at få et ordentligt overblik over journalføringen. I stedet kan der med fordel udarbejdes check-skemaer, hvor der foretages afkrydsning af de dokumentationer, der er femlagt/indhentet som grundlag for tildeling og udmåling af offentlig hjælp (lønsedler, huslejekvitteringer, bankkonto-udtog, folkeregister-udtræk osv.). Der har tidligere være tilrettelagt forskellige interne kurser i sagsbehandling af offentlig hjælp. Dette bør fortsat ske. Herudover vil Områderne for Familie iværksætte et mere målrettet projekt med det sigte at forenkle og effektivisere sags-administration og journalføring på området.

16 Økonomiske og administrative konsekvenser Ingen bemærkninger Direktionens bemærkninger Ingen bemærkninger. Administrationens vurdering Ingen yderligere bemærkninger. Indstilling Det indstilles - At sagen fremsendes til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling om, at revisionsberetningen tages til efterretning. Afgørelse Tages til efterretning Bilag 1. Beretning nr. 14, løbende revision indtil 31. december Brev til fagudvalgene af 4. marts Punkt 08 Eventuelt Mette Sofie Lerch fra Familieområdet har i.fm besøg i april måned fremlagt redegørelse. Og har der hun nævnt den manglende sikkerhedsforanstaltning/beredskab i tilfælde af ulykke.

Familieudvalgets ordinære møde 08/2014, den10. september 2014, referat

Familieudvalgets ordinære møde 08/2014, den10. september 2014, referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo august 2014 i Sisimiut. Punkt 03 Eventuelt. 1 Mødet startet kl. 13.05 Deltagere: Atassut Mette-Sofie Lerch

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 06/2014, den 25. juni 2014 kl , referat

Familieudvalgets ordinære møde 06/2014, den 25. juni 2014 kl , referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 månedsrapport ultimo Maj 2014 i Sisimiut. Punkt 03 Månedsrapport pr. 30. april 2014, Maniitsoq Punkt 04 Forslag til dagsordenen - Møde for

Læs mere

Dagsorden for Kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde EX02/2018 den 20. december 2018

Dagsorden for Kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde EX02/2018 den 20. december 2018 Mødet afholdes via videokonference og starter kl. 08.30 Deltagere: Atassut Karl Davidsen Anna Karen Hoffmann Emilie Olsen Inuit Ataqatigiit Juliane Enoksen, Sofie Dorthe Olsen Erneeraq Poulsen Partii Naleraq

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 05/2014, den 20. maj 2014, kl , Referat

Familieudvalgets ordinære møde 05/2014, den 20. maj 2014, kl , Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo april 2014 i Sisimiut. Punkt 03 Kvartalsrapport pr. 1. kvartal 2014 for Området for Familie, Maniitsoq

Læs mere

Familieudvalgets ekstraordinære møde 01/2016, den 26. maj 2016 Referat

Familieudvalgets ekstraordinære møde 01/2016, den 26. maj 2016 Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Forslag til budgetomplaceringer på konto 41 børn- og unge området i Sisimiut Punkt 03 Forslag til budgetomplaceringer på konto

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 01/2015, den 27. januar 2015

Familieudvalgets ordinære møde 01/2015, den 27. januar 2015 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Valg af midlertidig formand Punkt 03 Forslag til udmøntning af ekstra tillægsbevillinger på 9 mio. kr. på konto 4 vedr. budget 2015. Punkt

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 10/2017, den 11. oktober Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 10/2017, den 11. oktober Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo august 2017, Udvalg for Familie og Sociale forhold. Sisimiut Punkt 03 Månedsrapport for ultimo august 2017

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 03/2015, den 11. marts 2015

Familieudvalgets ordinære møde 03/2015, den 11. marts 2015 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Årsrapport 2014 Sisimiut Punkt 03 Årsrapport 2014 Maniitsoq Punkt 04 Revisionsberetning nr. 18, delberetning for regnskabsår 2014 Punkt

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 11/2014, den 17. december 2014

Familieudvalgets ordinære møde 11/2014, den 17. december 2014 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 månedsrapport ultimo november 2014 i Sisimiut. Punkt 03 månedsrapport ultimo november 2014 i Maniitsoq. Punkt 04 Nye døgninstitutionstakster

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 09/2014, den 17. Oktober 2014

Familieudvalgets ordinære møde 09/2014, den 17. Oktober 2014 Familieudvalgets ordinære møde 09/, den 17. Oktober Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 månedsrapport ultimo september i Sisimiut. Punkt 03 månedsrapport ultimo september i

Læs mere

Referat for Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ordinære møde 03/2017, den15. maj 2017

Referat for Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ordinære møde 03/2017, den15. maj 2017 Referat for Teknik, Råstoffer og Miljøudvalgets ordinære møde 03/2017, den15. maj 2017 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Mundtlig orientering fra administrationen Punkt 03

Læs mere

Referat af økonomiudvalgets ekstraordinære møde 01/2013, den 3. december 2013

Referat af økonomiudvalgets ekstraordinære møde 01/2013, den 3. december 2013 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Ansøgning om Tillægsbevillinger på familieområdet for Sisimiut Punkt 03 Ansøgning om tillægsbevilling, konto 45 offentlig hjælp,

Læs mere

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6 Central Økonomi Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Dorrit Mejlholm Direkte 7257 7525 11-08-2016

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 11/2018, den 10. december Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 11/2018, den 10. december Referat Oversigt Åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo oktober 2018, Udvalg for Familie og Sociale forhold. Sisimiut Punkt 03 Månedsrapport for ultimo oktober

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 1/2014, den 24. januar 2014 kl. 13:00, referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden.

Familieudvalgets ordinære møde 1/2014, den 24. januar 2014 kl. 13:00, referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Budgetomplacering fra Familiecenteret til Forebyggelseskonto. Punkt 03 Stillingsopslag om Misbrugsbehandler Punkt 04 Igangsættelse af tiltag

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 10/2014, den 12. november 2014

Familieudvalgets ordinære møde 10/2014, den 12. november 2014 Familieudvalgets ordinære møde 10/, den 12. november Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Ansøgning om tillægsbevillinger på familieområdets konto 40 Sisimiut Punkt

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 08/2017, den 16. august Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 08/2017, den 16. august Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo maj 2017, Udvalg for Familie og Sociale Forhold. Maniitsoq. Punkt 03 Halvårsrapport 2017 for Udvalget

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 03/2018, den 14. marts Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 03/2018, den 14. marts Referat Oversigt Åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Årsrapport ultimo 2017, Udvalget for Familie og Sociale Forhold. Sisimiut. Punkt 03 Årsrapport 2017 for Området for Familie,

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 04/2016, den 13. april 2016 Referat

Familieudvalgets ordinære møde 04/2016, den 13. april 2016 Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 1. kvartalsrapport ultimo marts 2016, Sisimiut. Punkt 03 Månedsrapport ultimo marts 2016, Maniitsoq. Generelle sager Punkt

Læs mere

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 30-01-2019 FM 2019/19 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har dels til formål at bringe den grønlandske og den danske version af Inatsisartutlovens 6 i overensstemmelse

Læs mere

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009.

Halsnæs Kommune modtog den 1. februar 2010 revisionens løbende beretning nr. 8 for regnskabsåret 2009. Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/02218 Dato: 16-02-2010 Sag: Administrationens redegørelse vedr. revisionsberetning nr. 8 af 19. februar 2010 Sagsbehandler: Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Syddjurs Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 28. august

Læs mere

Referat af ekstra ordinære økonomiudvalgsmøde ex02/2018 den 14. december 2018

Referat af ekstra ordinære økonomiudvalgsmøde ex02/2018 den 14. december 2018 Referat af ekstra ordinære økonomiudvalgsmøde ex02/2018 den 14. december 2018 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Generelle sager Ansøgning om budgetomplacering

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 10/2015, den 12. november 2015 Referat

Familieudvalgets ordinære møde 10/2015, den 12. november 2015 Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo oktober i Sisimiut Punkt 03 Månedsrapport ultimo oktober i Maniitsoq Punkt 04 Revisionsberetning nr. 19

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 06/2017, den 24. maj Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 06/2017, den 24. maj Referat Oversigt Åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Månedsrapport ultimo april 2017, Udvalg for Familie og Sociale forhold. Sisimiut. Punkt 03 Månedsrapport ultimo april 2017, Udvalg for Familie

Læs mere

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015 Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter og hjælp til flytning Maj 2015 RAPPORT OM REVISIONEN VED NÆSTVED KOMMUNE 1 Næstved kommunes administration af ordninger

Læs mere

Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring

Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring Rebild Kommune Rådhuset Hobrovej 88 9530 Støvring Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Rebild Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 26. september

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra formanden 118 056. Orientering fra forvaltningschefen 119 057. Tids- og handleplan

Læs mere

10. maj 2017 FM 2017/132 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

10. maj 2017 FM 2017/132 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende 10. maj 2017 BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om Handicaptalsmand. (Medlem af Naalakkersuisut for Sociale Anliggender, Familie,

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 07/2015, den 19. august 2015

Familieudvalgets ordinære møde 07/2015, den 19. august 2015 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Halvårsrapport (Januar - juni) 2015 i Sisimiut Punkt 03 Familieudvalgets økonomirapport for ultimo juli 2015. Maniitsoq Punkt 04 Ansøgning

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018

Udvalg for Erhverv og Turisme ekstraordinære møde EX01/2018, den 22. januar 2018 Dagsorden åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Generelle sager Resultatkontrakt mellem Qeqqata Kommunia og Grønlands Selvstyre om drift af Majoriaq 2018 Ansøgning

Læs mere

Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde kl: 09:00 på kommunekontoret Referat

Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde kl: 09:00 på kommunekontoret Referat Dagsorden til det åbne møde: Pkt. 01 Pkt. 02 Bygdebestyrelsen Sarfannguit / Itilleq ordinære møde. Godkendelse af dagsorden. Formandsberetning. Økonomiske sager Pkt. 03 Balancer. Genrelle sager Pkt. 04.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds område for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013

Bilag 1. Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2013 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde STEVNS KOMMUNE Beretning nr. 15 (side 436-444) Delberetning for regnskabsåret 2014 BDO Kommunernes Revision,, en

Læs mere

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998,

Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, Pkt.nr: 7 Økonomirapportering pr. 31.07.98 på det sociale udvalgs område. Ansøgning om tillægsbevillinger til budget 1998, 204152 Indstilling: at Socialudvalget oversender resultatet af økonomirapporteringen

Læs mere

Disse oplysninger fremgår af det følgende, hvor kursivtekst er uddrag af statsforvaltningens brev:

Disse oplysninger fremgår af det følgende, hvor kursivtekst er uddrag af statsforvaltningens brev: Økonomi Statsforvaltningen Syddanmark Storetorv 10 6200 Aabenraa 7. januar 2013 Jr.nr.: 13 / 296 Sagsbehandler: Karsten Damm JOURNAL NR.: 2012-615/451 - SAGSBEHANDLER: SBSOE Statsforvaltningen Syddanmark

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 04/2018, den 11. april Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 04/2018, den 11. april Referat Oversigt Åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo februar 2018, Udvalg for Familie og Sociale forhold. Sisimiut. Punkt 03 Månedsrapport for ultimo februar

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30

Referat af Levende Resurseudvalgsmødet den 16. december 201, møde nr. 05/2013 kl. 8:30 Dagsorden åbent møde: Pkt. 01 Godkendelse af dagsorden Pkt. 02 Pkt. 03 Generelle sager Seminar om indhandlingssteder Høring vedr. ændringsforslag til loven om fiskeri. Pkt. 04 Forslag til Levende resurseudvalgets

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 02/2017, den 22. februar Referat

Familieudvalgets ordinære møde 02/2017, den 22. februar Referat Oversigt Åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Punkt 02 Månedsrapport ultimo januar 2017, Familieudvalget. Sisimiut. Punkt 03 Månedsrapport ultimo januar 2017, Familieudvalget. Maniitsoq. Punkt

Læs mere

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018

Ordinære møde nr. 03/2018 i Udvalget for Fiskeri, Fangst og Bygdeforhold den 11. september 2018 Dagsorden for det åbne møde: Punkt 01 Punkt 02 Punkt 03 Punkt 04 Punkt 05 Punkt 06 Godkendelse af dagsorden Generelle sager Forslag til vedtægt om sænkegarnsfiskeri i Qeqqata Kommunia. Høring vedrørende

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 08/2015, den 16. september 2015

Familieudvalgets ordinære møde 08/2015, den 16. september 2015 Oversigt åbent møde: Punkt 01 Punkt 02 Godkendelse af dagsorden. Økonomirapport juli - august 2015 i Sisimiut Punkt 03 Ansøgning om budgetomplacering på konto 4 familieområdet for budget 2016 Sismiut Punkt

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser 2. Revisionsbemærkninger til årsregnskabet 2.1 Generelle bemærkninger Revisionen har ikke givet anledning til generelle

Læs mere

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 Journalnr. 17/17877 Måned Dato Hvem Indhold Aktivitet Hver måned Områderne og Økonomi Budgetopfølgning 2018 De budgetansvarlige

Læs mere

Ballerup Kommune 2017

Ballerup Kommune 2017 Ballerup Kommune 2017 Ledelsesnotat Børne- og Familieområdet C-BUR PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Revision af områder med refusion

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175.

RØDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 127. Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2006 175. RØDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 127 Revisionsbesøg i perioden november 2006 til januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2006 175.000 Side 1 Til Rødovre Kommunalbestyrelse Som et led i den løbende revision

Læs mere

Socialstatistik. Modtagere af offentlige Pensioner 2014

Socialstatistik. Modtagere af offentlige Pensioner 2014 Socialstatistik Modtagere af offentlige Pensioner 2014 Grundbeløb i december måned 2011-2014 Indhold 1. Indledning... 3 2. Modtagere af pensioner i december i årene 2011-2014... 4 3. Tilgang- og afgang

Læs mere

22. maj 2015 FM 2015/20 BETÆNKNING. Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget. vedrørende

22. maj 2015 FM 2015/20 BETÆNKNING. Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget. vedrørende 22. maj 2015 BETÆNKNING Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at alderspensionister i tilfælde af nære pårørendes

Læs mere

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet

Redegørelse til Social- og Integrationsministeriet Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Social-

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer BEK nr 168 af 04/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-325

Læs mere

SEL 41 og 42 Merudgifter til børn og tabt arbejdsfortjeneste Det specialiserede børn- og ungeområde

SEL 41 og 42 Merudgifter til børn og tabt arbejdsfortjeneste Det specialiserede børn- og ungeområde Langeland Kommune Fredensvej 1 Rådhuset 5900 Rudkøbing Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Langeland Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 16. september

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Turisme. Beslutningsreferat fra ekstraordinært møde

Udvalget for Beskæftigelse, Turisme. Beslutningsreferat fra ekstraordinært møde Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat fra ekstraordinært møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 165 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion

1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1 Revision af de sociale områder med statsrefusion 1.1 Generelt De efterfølgende afsnit vil indeholde en beskrivelse af formål, omfang samt revisionens udførelse, som er dækkende for samtlige reviderede

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 27. marts 2017 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Anders Krantz,

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 aalborg@bdo.dk www.bdo.dk. Løbende revision 2012 udført til og med 2. maj 2013 Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg REBILD KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-20) udført til og med 2. maj 2013 BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

Gennemgang af seks sager fra Qaasuitsup Kommunia om anbringelse af børn uden for hjemmet med samtykke

Gennemgang af seks sager fra Qaasuitsup Kommunia om anbringelse af børn uden for hjemmet med samtykke 2019-3 2. september 2019 Nal. nr./j.nr.: 2016-909-0007 All. nr./brevnr.: 63157 Sull./sagsbeh.: MALL Emner: Samtykke, handleplaner Gennemgang af seks sager fra Qaasuitsup Kommunia om anbringelse af børn

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget:

Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget: Udpluk af revisionsberetningen 2010 bilag 1 som vedrører Socialudvalget: Revision af årsregnskabet har givet anledning til bemærkninger: 2.2.1 Overførsel af tilskudsmidler mellem årene Vi har konstateret,

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning I 2017 blev der vedtaget reformer på området for beregning af boligsikring og børnetilskud. Dette skete på baggrund af, at der igennem

Læs mere

EM2016/29 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende

EM2016/29 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende 03-11- 2016 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af yy 2016 om registrering i Det Centrale Virksomhedsregister Afgivet til forslagets 2. behandling Erhvervsudvalget

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat tillægsdagsorden Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 kl. 15:00 Brovst Rådhus - lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 90.

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning April 2013

Budgetopfølgning April 2013 Budgetopfølgning April 2013 Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender 4. juli 2013 1. Indledning Nærværende budgetopfølgning indeholder en gennemgang af indtægter og udgifter ved udgangen af april

Læs mere

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014

Redegørelse til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold for 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Ministeriet

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 28.08.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2008: Budgetrevision 3 på Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets

Læs mere

Glostrup Kommune 2013

Glostrup Kommune 2013 Glostrup Kommune 2013 Ledelsesnotat for det specialiserede voksenområde Center for Social Service mfl. PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret tner selskab, CVR-nr. 33 31 Revision af områder med refusion

Læs mere

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 09/2018, den 15. oktober Referat

Udvalget for Familie og Sociale Forholds ordinære møde 09/2018, den 15. oktober Referat Oversigt Åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo juli 2018, Udvalg for Familie og Sociale forhold. Sisimiut Punkt 03 Månedsrapport for ultimo juli 2018,

Læs mere

Kommunernes praksis i afgørelser om børnetilskud til enlige forsørgere.

Kommunernes praksis i afgørelser om børnetilskud til enlige forsørgere. Kommunernes praksis i afgørelser om børnetilskud til enlige forsørgere. Indhold Forord... 1 Resumé, konklusion og anbefalinger.... 2 Materiel vurdering af kommunernes afgørelser viste... 2 Formalitets

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 18. januar 2017 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Carsten

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008 Fabrikvej 11 8800 Viborg VIBORG KOMMUNE Beretning nr. 7 (side 110-116) Delberetning for regnskabsåret 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten 60% af

Læs mere