AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde"

Transkript

1 Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Birgitte Stougaard Pedersen, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini, Inger Schoonderbeek Hansen, Jakob Ilum Steensig, Ken Henriksen, Nina Gøtzsche Thiele, Peter Bakker, Kristine Ørnsholt (VEST), Julie Lindhardt Høimark (stud.rep. Medier og Journalistik), Signe Nygaard Pedersen (stud.rep. Musikvidenskab og Dramaturgi), Astrid Harboe Odgaard (stud.rep. Engelsk), Søren Sandager Sørensen (stud.rep. Semiotik og Lingvistik) Fraværende: Caroline Holst Lundqvist (Observatør. Informationsvidenskab og Digital design), Mathias Risom Kristensen (stud.rep. Æstetik og Kultur, Kunsthistorie og Museologi), Lill Darling Laursen Alber (stud.rep. Litteraturhistorie, Retorik og Børnelitteratur), Sissel Pihl Machholm (stud.rep. Tysk og Romanske Sprog), Ditte Catharina Lindved (stud.rep. Nordisk sprog og Oplevelsesøkonomi) Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Anne Malene Bonde Dato: Ref: AMB Side 1/13 1. Godkendelse af referat og dagsorden (Beslutningspunkt) 2. Indkomne sager (Beslutningspunkt) 3. Forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder 3.1 Ang. studieordningsændringer 3.2 Ang. ændret tilvalgsstruktur 3.3 Ang. HUM-fagseksamen 3.4 Ang. Taskforce om ressourceeffektiviseringer 4. Skal Temadagene fastholdes? (Beslutningspunkt) 5. Beskæftigelsesperspektiv i uddannelser (Drøftelsespunkt foreslået af Ane Hejlskov Larsen) 5.1 Employability 5.2 Integreret karriereforløb 6. Praktik og Projektorienterede forløb (Drøftelsespunkt) 6.1 Krav til praktikkoordinatorer (Ane Hejlskov Larsen) 6.2 Hvad er en god praktikvejledning (Signe Nygaard Pedersen) 7. Udvikling af Prøveform 2 ere i forhold til Hyrdebrevets 2.3 (Drøftelsespunkt) 7.1 Hvad udløser nye studieordninger 7.2 Hvem har behov for at justere Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening (SNUK), AR Aarhus Universitet Tåsingegade Aarhus C Tlf.: Fax: hum@au.dk

2 8. Evalueringspolitik (Drøftelsespunkt/Beslutningspunkt) Side 2/13 9. Meddelelser 9.1 Meddelelser til og fra Studieleder Orientering om proces vedr. ressourceeffektivisering og kursusamarbejde Orientering sprogsamarbejde med BSS Orientering om digital eksamen Orientering om nye procedurer vedr. specialestart og inaktivitetssamtaler Prøver (AU's regler) 9.2 Meddelelser til og fra Studienævnsformand og -næstformand 9.3 Meddelelser fra Uddannelsesnævnene Kursus i eksamenstræning 9.4 Meddelelser til og fra VEST 10. Evt. 1. Godkendelse af referat og dagsorden (Beslutningspunkt) Dagsorden godkendes med følgende ændringer: Punkt 2: Indkomne sager udgår da der ikke er indkommet sager til behandling på Studienævnsmødet. Punkt. 8: Drøftelse af evalueringspolitikken udsættes til næste SN-møde. Referat fra Studienævnsmødet godkendes. 2. Indkomne sager (Beslutningspunkt) Udgår 3. Forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder Uddannelsesnævnene opfordres til at komme med forslag til studienævnsmødedagsordnerne, således emnerne kan diskuteres på fremtidige studienævnsmøder. På nuværende tidspunkt er der følgende emner på listen forslag fra Uddannelsesnævnene til de kommende møder (i vilkårlig rækkefølge): Uddannelsesudvikling, herunder hvordan Nævnet bliver bedre til at tage ejerskab for nye uddannelser Fortsat fokus på studiemiljø og stress (Sæt ind i januar 2016) Hvad er god censur? Nævnet bør tage en diskussion af hvad der er god censur (Inviter en repræsentant for censorkorpset) (Decembermødet) CUDIMs rolle i forhold til faglighederne (Inviter en repræsentant for CUDIM) (Novembermødet) Internationaliseringsarrangementer på alle fagligheder (Indstilling fra Temadagen ) (Januarmødet)

3 Afventer oplæg fra Uddannelsesudvalget: Etårige specialer: Nævnet ønsker en diskussion af mulighederne for etårige specialer. Drøftelsen koordineres med Uddannelsesudvalget og Institutledelsens arbejde med samme. Den kommende BA-struktur: Omlægning af strukturen i BA- og BAtilvalgsstrukturen. Drøftelsen skal koordineres med Uddannelsesudvalget (Mads Rosendal Thomsen) Evaluering Side 3/13 Nye punkter: Forslag om drøftelse af konceptet bag bachelorprojektet. Kan man tænke i andre typer af udprøvninger for bachelorprojektet (eksamensformer, der er indtænkt i undervisningen eller lignende). (Pia Rasmussen) Nævnet drøfter desuden en række punkter som kan danne udgangspunkt for fremtidige emner til diskussion i Studienævnet: 3.1 Ang. studieordningsændringer Der efterspørges tidplan for studieordningsarbejdet. Tidsplan, retningslinjer, herunder hyrdebreve og skabeloner findes på Fællesdrevet i mappen Studieordningsændringer. Et link til mappen er rundsendt af studienævnssekretæren. Studieleder supplerer med, at der i henhold til hyrdebrevet ikke laves store forandringer i 2016-ordningerne, men blot mindre justeringer og ændringer i henhold til prøveform 2. I 2017 derimod skal der beregnes med store ændringer. Eventuelle ændringer i tilvalgsstrukturen og ressourceeffektiviseringer hører til studieordningsrevisionen Studieleder bemærker yderligere at dette er meldingen for nu. Som vi ved, kan tingene selvfølgelig pludselig ændres. 3.2 Ang. ændret tilvalgsstruktur Der er en række arbejdsgrupper, der kigger på kigger på forskellige ting bl.a. tilvalgsstruktur, specialer, gymnasierettede tilvalg. Grupperne har indsendt indstillinger. Efter seminaret ( december) kommer indstillingerne ud til drøftelser ved studienævn og uddannelsesnævn. Processen har været mudret og er fortsat meget mudret med udskiftningen i dekanatet. Det arbejde, Lars Kiel har siddet med tidligere, har dannet grundlag for det, arbejdsgruppen for tilvalg har arbejdet med. Studieleder understreger, at derunder ingen omstændigheder må træffes beslutninger inden drøftelse på SN og UN. 3.3 Ang. HUM-fagseksamen Det anmærkes, at eksamen for HUM-fag bør ligge fast i midten af december i lighed med bachelorprojektet.

4 Det bemærkes desuden, at HUM-fags reeksamen lå i RUS-ugen, hvilket skabte problemer for tutorerne. Side 4/ Ang. Taskforce om ressourceeffektiviseringer Studieleder og Hanne Johansen holder opstartsmøde med taskforcen d for at gennemgå logikken bag. Taskforcens notat skal til gennemlæsning i SN. Taskforcens arbejde kulminerer i seminaret d december. Måske notatet kunne komme til SN på novembermødet. Aftagerpanel skal inddrages, da det med garanti munder ud i større studieordningsændringer. Aftagerpanelet kan dog først inddrages, når der ligger helt konkrete resultater. 4. Skal Temadagene fastholdes? (Beslutningspunkt) Nævnet drøfter og træffe beslutning om afskaffelse, fastholdelse eller udvikling af Nævnets skemasatte temadage: Det pointeredes, at sidste temadag var mere for pligtens skyld end noget andet. Bør det ikke i højere grad laves, når behovet er der? Det bemærkes, at afdelingslederne går til mange meget lange møder og foreslår derfor, at man gentænker mødeformen: kunne man evt. arbejde i arbejdsgrupper/workshops og variere mødeformerne, så man ikke sidder ned i 3 timer eller mere i træk? I forlængelse heraf foreslås det, om ikke man kunne forestille sig, at temadagene ikke kun var møder, men eksempelvis relevante virksomhedsbesøg, der leder til efterfølgende diskussioner. Der bakkes generelt op om pragmatiske mødeløsninger, der langt er at foretrække. Enkelte pointerer dog, at mødeleden måske er lettere at spore ved afdelingslederne, der i forvejen har rigtigt mange møder at gå til. Det bemærkes, at man næsten ikke kan gøre møderne kortere, end de er i forvejen. Det foreslås, at man med fordel på en temadag kunne erfaringsudveksle med lignende institutioner, der står i lignende problematikker (fx i kølvandet på fremdriftsreformen). Hvordan løser andre institutioner, de problematikker, vi alle står overfor? Temadagen ønskes altså fastholdt. Tidspunktet er afgørende for deltagelse. Nævnet beslutter følgende om hyppighed, form og tidspunkt: Hyppighed: Når der er behov. Form: Forskellige forslag: workshops, eksterne gæster indkaldes, eksterne udflugter, kortere møder og/eller møder med anden og mere varierende form. Tidspunkt: Skal besluttes ad hoc selvfølgelig med besked god tid i forvejen. 5. Beskæftigelsesperspektiv i uddannelser (Drøftelsespunkt foreslået af Ane Hejlskov Larsen)

5 Nævnet drøfter beskæftigelsesperspektiver i IKK s uddannelser på baggrund af to oplæg fra hhv. Martabolette Stecher og Maria Solhøj. Side 5/ Employability Martabolette Stecher er ph.d.studerende på Dramaturgi. Hendes projekt handler om hvordan skaber studerende og dimittender på videregående uddannelser deres beskæftigelsesmæssige råderum? Derudover har Martabolette afholdt et forløb for nye studerende på Dramaturgi om Employability. Hun beskriver Employability på følgende måde: Employability handler om, hvordan studerende og dimittender kan handle på egne muligheder. Fokus er derfor på, deres afsæt for at handle, deres tilgang i forhold til muligheder samt, hvad der styrker deres handlekraft. Mit teoretiske udgangspunkt fokuserer på (1) hvorvidt employability er en tilpasning i forhold til betingelser og vilkår på arbejdsmarkedet (dvs. en mere traditionel employability tilgang), (2) hvorvidt employability kan skabes (dvs. en mere entreprenøriel tilgang) og (3) hvorvidt employability kan faciliteres (dvs. en mere kreativ dannelsesmæssig tilgang). Martabolette varetager en række undervisningsintegrerede workshops på Dramaturgi, der handler om, hvordan fagligheden kan anvendes og bringes i spil i løbet af uddannelsen. Hvem er jeg og hvad kan jeg? Et blikskifte på sig selv som studerende. Nævnets drøftelse: Det pointeres, at dét Martabolette præsenterer, udfordrer det gældende uddannelsesparadigme. Som underviser skal man til at øve sig i at understøtte studerende i at finde ud af, hvem de er og hvad de kan. Som oftest praktiserer fagene at parkere de studerende i nogle år, for at de kan anskaffe sig en særlig faglighed. De studerende er meget fokuserede på at leve op til uddannelsens krav. Man kan måske med fordel tænke, at de studerende vil blive endnu dygtigere, hvis man tænker det personlige ind. En studenterrepræsentant, der deltog i workshopsene, kommenterer, at det handler om målrettethed. Som studerende tænker de nu deres mål ind i uddannelsen. Det vurderes, at tiltaget er både meget relevant og meget svært med fremdriftsreformen. Erfaringen fra SEMLING er, at det er meget vigtigt, at der er en kontakt til eksterne partnere på arbejdsmarkedet. Fagligheden kommer i spil, når man er ude og mærke virkeligheden. Det lader det ikke umiddelbart til, at Martabolettes udspil åbner op for. Martabolette bakker dog op om denne bemærkning og pointerer, at det er meget vigtigt, at der skabes eksterne links til virkeligheden. Studieleder kommenterer, at det skal integreres helt fra fødslen af helt fra BA, hvis der for alvor skal være tale om et paradigmeskift. Det handler om en foran-

6 dring af underviserens rolle også, hvis man pludselig skal til at være facilitator for en karrierebevidsthed og ikke blot formidler af viden. Nævnet bakker op om Studieleders bemærkning: Det er meget vigtigt at medtænke underviserne. Det handler ikke kun om holdningsændring, det handler om opkvalificering af underviserne. Martabolettes udgangspunkt er de studerende og ikke underviserne. Men selvfølgelig skal man også arbejde aktivt med underviserne. Og heri ligger en holdningsændring og et kulturskift hos underviserne, da det kræver, at man kan tænke sig selv som andet end en formidler af viden. Det foreslås, at man kunne indtænke en del af Martabolettes workshops i de nye studieordningsprocesser pr Kunne Martabolettes workshops måske anvendes på underviserne i form af en art oplæring af underviserne i et ændret undervisningsparadigme og simpelthen anvende workshopsene til at igangsætte en gentænkning af enkelte kurser i forhold til studieordningsrevisionen? Der spørges til, hvordan de relationer, der skabes til nogle eksterne partnere (og samtidig ikke til andre) skal håndteres, når involvering af eksterne partnere finder sted i uddannelserne. Hvem får så at sige adgang til vores studerende og hvem gør ikke? Side 6/ Integreret karriereforløb Maria Solhøj arbejder i AU Career med bla. integrerede karriereforløb. Hun beskriver integreret karriereforløb på følgende måde: Formålet med integrerede karriereforløb er at støtte de studerende i deres udvikling af karrierehåndteringskompetencer. Helt konkret gennem aktiviteter, som øger de studerendes bevidsthed om, hvad de kan og vil, og hvordan dette kan sættes i spil i praksis. Det integrerede fokus skal sikre relevans og samarbejde med både den enkelte faglighed og de studerendes behov. Maria fortæller om et pilotprojekt med integrerede karriereforløb, der fokuserer på såvel studerende som undervisere. Man forsøger at sætte fokus på hvem man er, hvad man kan og hvordan man handler i forhold til dette? Det handler om karrierehåndteringskompetencer. Nævnets drøftelse: På Nordisk inviteres AU Career både til BA- og KA-intro, men fagligheden foreslår dog i henhold til inddragelse af underviserne, at man burde tænke i anderledes eksamensformer, der i højere grad orienterer sig udadtil fremfor blot at være analytiske udprøvninger. For eksempel udvikling af produkter med en ekstern aftager. Hvordan det paradigmeskifte, der tales om, skal tænkes og implementeres på Arts og IKK, er noget, Nævnet og faglighederne selv er med til at deltage i. Uanset hvad, er det enormt vigtigt, at integrere karriereperspektivet i undervisningsregi, så det er en del af timeplanerne. Desuden skal det tænkes ind helt fra BA-niveau.

7 Det bemærkes, at det ikke nødvendigvis er positivt at inddrage karriereperspektivet på BA-niveau. Handler det ikke om modenhed? Bachelorstuderende er ikke nødvendigvis modne til at tage karrieretanker ind. Mødet med en ny faglighed er overvældende nok. Studieleder understreger, at karriereperspektivet helt klart skal tænkes ind i timeplanerne både fordi, det så indgår i timetællingen og derfor kan være med til at vise, at vi lever op til vores målsætninger, og fordi alle erfaringer viser, at det simpelthen fungerer bedst, hvis det rent faktisk er integreret (flere studerende møder simpelthen op). I forhold til et ideelt tidspunkt at introducere karriereperspektivet foreslås det at være et godt tidspunkt, når de studerende skal vælge tilvalg. Det er pludseligt blevet mere presserende, når nu man ikke kan vælge et tilvalg om. Det taler for, at man sætter ind for karriereperspektivet på BA. Side 7/13 Indstilling: Nævnt vil med jævne mellemrum, 3-4 gange årligt b.la. i forbindelse med datapakkedrøftelse i maj/juni og beskæftigelsesdatadrøftelse i september, vende tilbage til drøftelsen om beskæftigelsesperspektivet i uddannelserne. Hermed vil Nævnet være rustet til fremtidige beskæftigelsesdrøftelser. I den forbindelse vil Nævnet på et senere tidspunkt indsamle faglighedernes erfaringer med employability og integrerede karriereforløb. 6. Praktik og Projektorienterede forløb (Drøftelsespunkt) 6.1 Krav til praktikkoordinatorer (Ane Hejlskov Larsen) Ane Hejlskov Larsen holder et kort oplæg om egne erfaringer som praktikkoordinator, herunder fordele ved at etablerer godt og langvarigt forhold til praktikstederne. (Materiale vedr. Anes oplæg rundsendes med referatet og finder også i forbindelse med studienævnsreferatet på Nævnets fællesdrev): Hvordan tilrettelægger man et praktikforløb, der også rummer et læringsforløb? Bruge kompetencer, viden og færdigheder. På Museologi er det lykkes delvist på grund af en stor aftagergruppe. Der foreligger en stor praktikaftale, der afføder en kontrakt, der skal godkendes og sendes ud til aftageren for bekræftelse (alt vedlagt referatet). Aftageren får et brev fra Museologi Brev til praktikstederne, hvori det fremgår, hvad der forventes af aftageren. Aftageren og den studerende skal sammen lave en afsluttende evaluering (denne er forudsætning for adgang til eksamen). De studerende bliver inden praktikken rustet i forhold til at tænke, hvad de kan, når de kommer ud til at tænke deres kompetencer ind i forskellige typer af mulige opgaver inden for de forskellige organisationer. Undervejs i deres praktik tilbydes de studerende en midtvejsevaluering. Hvordan går det derude? Hvordan skal eksamen tænkes ind? Igangsætning af problemformuleringsprocessen.

8 Hvordan findes praktikstederne? Der opfordres til at søge uden for Aarhus. Måske til den studerendes nærområde, hvor den studerende allerede har kendskab til lokalsamfundet. Angående feltstudiet. Papirerne bygger på det gamle IÆF. Vedlagt undervisningsplan for faget Feltstudium på Kunsthistorie. På feltstudiet gives en metodisk/teoretisk indføring inden feltstudiet, derefter kommer selve feltstudieforløbet og efterfølgende gives en længere metodisk/teoretisk undervisning. Side 8/13 Nævnets drøftelse: Studieleder kommenterer angående skellet mellem Praktik og Feltstudium: Forstår aftagerne forskellen mellem de to? Praktik: afprøvning af arbejdsopgaver, Feltstudium: aftagerstedet er basis for en organisationsanalyse. Hvordan forholder det sig med et 2-måneders forløb? Vil aftagerne ikke gerne have de studerende længere? Ane kommenterer, at det ifølge erfaringerne bestemt ikke er tilfældet. Museologistuderende er meget eftertragtede, fordi de er meget fokuserede i, hvad de vil. På Musik siger erfaringerne, at aftagerne helst vil have de studerende i min. 4 måneder. Bemærk: Hvordan kører man vejledning, når de studerende er langt væk? Udenbys eller udenlands? Der er flere erfaringer med e-vejledning, bla. hos Jakob Isak Nielsen. Indstilling: Nævnet indsamler på et senere tidspunkt, marts eller april 2016 faglighedernes erfaringer med kontakt med praktikstederne. 6.2 Hvad er en god praktikvejledning (Signe Nygaard Pedersen) På baggrund af nedenstående oplæg fra Næstformanden drøfter Nævnet god praktikvejledning: Når man som studerende skal finde en praktikplads, så har man en ide om, hvor man ønsker at komme i praktik. Men det kan være svært at vide, hvad der gør, at den praktikplads man tænke på lever op til de krav AU stiller, når de godkender en praktikplads. Derfor kunne det være fint at drøfte, hvad et eventuelt minimumskrav er til en praktikplads. Dette vil give den studerende et bedre billede af, hvad man skal kigge efter, når man skal finde en praktikplads. Nævnets drøftelse: Kunsthistorie: det har tidligere været forsøgt med både praktikkoordinator + vejleder, men det gav uens vejledningsforløb. Derfor valgtes kun at køre med en praktikkoordinator. Semiotik og Lingvistik: Praktikkoordinator, der står for det overordnede + en vejleder til den enkelte studerende.

9 Det er meget svært at definere et decideret minimumskrav. Det bliver altid hånholdt igennem henvendelser mellem studerende og koordinatoren. Uanset hvad er det vigtigste, at det altid er synligt for de studerende, hvem de skal snakke med. Alle fag bør have en praktikkoordinator. Side 9/13 Forslag til indstilling: Nævnet indsamler på et senere tidspunkt (om ca. 6 måneder) faglighedernes erfaringer og praksis med og for praktikvejledningen. 7. Udvikling af Prøveform 2 ere i forhold til Hyrdebrevets 2.3 (Drøftelsespunkt) Nævnet skal sikre at der i forbindelse med den herværende studieordningsproces udvikles nye Prøveform 2 ere i de tilfælde hvor de nuværende Prøveform 2 ere vanskeliggør en efterlevelse af Punkt i 2015-Hyrdebrevet: Hvis den studerende opfylder kravet om deltagelse i undervisningen, men udebliver fra prøven eller ikke består prøven, vil vedkommende til omprøven blive tilmeldt prøveform 2. På studienævnsmødet accepterede Nævnet en tidsmæssigt begrænset dispensation fra praksisændringen vedr. Hyrdebrevets 5.2.3, men Dekanatet stillede følgende krav i forbindelse med dispensationen: En undtagelse fra praksisændringen forudsætter, at der i 2015 arbejdes videre med at få løst de problemer, der knytter sig til prøveform 2, således, at hyrdebrevets praksisændring kan gennemføres fra vinterterminen 2016/17. Tina Bering Keiding fra CUDIM har på baggrund af nedenstående benspænd udviklet et inspirationskatalog over Prøveform 2 ere. Prøveform 2 erne i inspirationskataloget er udformet således: at de tilgodeser studerende, som har deltaget aktivt i undervisningen men ikkebestår den ordinære eksamen (prøve 1) at de ikke bliver et let alternativt til deltagelse og prøve 1, men derimod både sikrer en reel udprøvning i forhold til faget læringsmål og rummer et incitament til at deltage i undervisningen, at de, af hensyn til reeksaminationsperiodens længde og det forhold, at studerende kan risikere at skulle op til mere end en reeksamen, er tidsmæssigt korte Forslag til indstilling: De enkelte fagligheder løser Prøveform 2-problametikkerne i forhold til Punkt som en del af studieordningsprocessen i dette efterår. Nævnet sikrer dette i forbindelse med studieordningsindstillingsmødet i december.

10 Side 10/ Hvad udløser nye studieordninger Ændret censurform Ændret titel Ændret ECTS Ændret placering af fag på semestre 7.2 Hvem har behov for at justere ENG: behov for justeringer. KUN: behov for justering. Er i fuld gang det er et stort arbejde. Der har været mange strafeksamener. KUN står for en risiko for udløsning af ny studieordninger. De eksisterende ordninger vil også skulle gennemtjekkes. MUS: behov for justeringer. Er i gang. ÆK: behov for justering. Er i gang. I næste uge vil det komme på lærermødet. INF: behov for justering. Er i fuld gang. RET: behov for justering. Er i gang. LIT: endnu ikke i gang. NOR: i gang med en stor revision, der udløser ny ordning. Derudover formentlig behov for justering i eksisterende ordninger. TYROM: der er muligvis behov for justeringer. MED: behov for justeringer. Hælder til at afskaffe prøveform to med undtagelse af enkelte udsatte fag. SEMLING: endnu ikke i gang. Det vil blive taget op på næste UN-møde. Nævnets drøftelse: Det bemærkes, at det ikke er ok, at det først er nu, at alle informeres om, at justeringerne ikke skal udløse nye studieordninger! Der er fag, der har gang i meget store ændringer allerede. Det er selvfølgelig helt ok, også hvis de udløser nye studieordninger, men der skal fortsat arbejdes på justeringer i henhold til hyrdebrevet i de allerede eksisterende ordninger, hvor der fortsat er studerende indskrevet, sådan at de ikke negativt påvirkes af fremdriftsreformen og hyrdebrevets , når dispensationen frafalder pr. vintereksamensterminen 2016/2017. Ændringerne i de eksisterende studieordninger må ikke ændre censurformen. På Museologi kommer næsten alle eksamensformerne til at skulle ændres. Prøveform 2-ændringer på eksisterende ordninger: B-prøven kan have et forudsætningskrav om afleveringer undervejs i undervisningen. Afleveringerne undervejs ville skulle være tilstrækkelige til at bestå. Hvad angår BA-projektet: kan man decideret slette B-prøven? Ja, hvis der ikke er et forudsætningskrav. Tompladsstuderende afvikler eksamination efter samme eksamensform som ordinære studerende. Dekanatet har tidligere indskærpet at eksamensformerne ikke skal tilrettelægges således de imødekommer særlige behov fra fjernstuderen-

11 de/selvstuderende, men udformes med sigte på studerende der har deltaget i en vis udstrækning af undervisningen eller forberedt sig løbende i løbet af semesteret. Masteruddannelserne har ikke Prøveform 2-problematikken. Masteruddannelserne indeholder nemlig ikke Prøveform 2 da de ikke har forudsætningskrav tilknyttet adgangen til Prøveform 1. Side 11/13 8. Evalueringspolitik (Drøftelsespunkt/Beslutningspunkt) Udgår 9. Meddelelser 9.1 Meddelelser til og fra Studieleder Orientering om proces vedr. ressourceeffektivisering og kursusamarbejde. Nye studenter-un-medlemmer bør inviteres med af hensyn til processen. Inden d. 27. november skal deltagerantal meldes ind. Ken vender tilbage med, hvordan invitation af nye (og stadigt ukendte) medlemmer håndteres Orientering sprogsamarbejde med BSS Proces i gang på foranledning af den nye dekan på BSS. Intensivering af samarbejde på tværs af BSS og Arts. Sprogfagene på Arts kommer ikke til at deltage på seminaret d december, da deres ressourceeffektivisering effektueres gennem samarbejde med BSS. Frieri til sprogfagene må dog godt finde sted det til trods. Der er blot ikke tale om tvangsægteskaber Orientering om digital eksamen Positive erfaringer. Der vil være en større andel af eksaminerne i vintereksamen, der vil blive aflagt digitalt. Planen er foreløbigt, at alle skriftlige eksaminer skal overgå til digital eksamen pr. sommer Man er klar over problemstillingen med evt. udskrivning af opgaver. Det vil blive en evt. udgift for instituttet i studentermedhjælpstimer, hvis der skal udskrives noget. Ipads indgår i overvejelserne. Det bemærkes, at censorerne skal tænkes ind i processen. Én ting er VIP erne, en anden ting er censorerne, der ikke nødvendigvis er inde i systemet. Hvem servicerer censorerne? Det henstilles til fra Pias side, at man i en overgangsperiode er fleksible hvad angår udskrivning. Hvilken rolle spiller censorkorpssekretærerne? Ken undersøger Orientering om nye procedurer vedr. specialestart og inaktivitetssamtaler Der er vedtaget nye procedure vedr. specialestart og inaktivitetssamtaler. Ang. Specialestart:

12 Tidligere: tre underskrifter. Med fremdriftsreformens tvangstilmeldinger mister den reelle specialekontrakt sin juridiske rolle. Det er derfor vedtaget, at man har en vejledningsaftale med underskrift fra vejleder og studerende. Ken pointerer, at det kan overvejes, om man skal skrive antal mulige vejledningstimer ved forlængelse forbundet med 2. og 3. prøveforsøg ind i denne kontrakt. Side 12/13 Ang. inaktivitetsaftaler: Afdelingslederne fritages for dette arbejde. Denne rolle overgår nu til studieadministrationen. Det bemærkes, at fagmiljøet stadig skal orienteres. Der skal ske tilbagemelding fra studieadministrationen til fagmiljøet. Afdelingsleder skal have lister over indgåede inaktivitetsaftaler. Det har Ken bedt om som kompensation for den manglende fagtilknytning Prøver (AU's regler) Nye regler for prøver på AU til skriftlig orientering. Hvis der er kommentarer, bedes det tages op på et senere SN-møde Plan for lukning af Italiensk PLAN FOR LUKNING AF ITA- LIENSK LUKKES FOR NY- OPTAG LUKKES ENDELIGT BA Efter vintereksamen 2019/2020 BATV KA KATV Efter vintereksamen 2022/2023 * Lukkes for nyoptag betyder, at der IKKE optages fra det pågældende år. BA-uddannelsen: 3,5 + 1 år = 4,5 år fra 2015 BA-tilvalg: år = 3 år fra 2015 KA: år = 3 år fra 2020 KA-tilvalg: 1,5 + 1 år: 2,5 år fra Meddelelser til og fra Studienævnsformand og -næstformand Ingen meddelelser ud over, at der snart vil være valg. 9.3 Meddelelser fra Uddannelsesnævnene Kursus i eksamenstræning Afdelingsleder Pia Rasmussen (DRAMUS) har fremsendt følgende forslag til Institutledelsen og ønsker i den forbindelse at vejre stemningen i Nævnet:

13 Kære alle, Side 13/13 En af vores sanglærere (Helga Halkjær), der også er underviser i yoga har lavet nogle eksamenstræningskurser for vores studerende som de er meget glade for, og hun kan sagtens almengøre dem til alle studerende, og kan godt have mange ad gangen. Jeg tænke om det var noget vi kunne udbyde på instituttet i disse studefremdriftstider. Helga er ansat D vip på musik, og underviser også på profilfaget i design og kunstfagenes didaktik. Hun er smadderdygtig og kan virkelig anbefales som underviser. [ ] Jeg har bedt hende beskrive kurset i eksamenstræning "Et eksamenstræningskursus kunne handle om, at give de studerende en forståelse af, hvad nervøsitet / eksamensangst er ud fra et neurofysiologisk perspektiv og dermed gennem oplevelsesbaserede øvelser at optræne kompetencer til at håndtere deres kropslige reaktioner, deres tanker og deres følelser. Øvelserne vil bestå af meget konkrete værktøjer til at håndtere situationen et par uger før eksamen, situationen kort før og under eksamen. Værktøjerne er fx vejrtrækningsøvelser, kropssprogsgreb til at styre rummet med, visualiseringsøvelser og måder at formulere budskab og lave en kort struktur for eksaminationen." mvh Pia Det overlades til Afdelingslederne at afgøre om det er en god ide for de enkelte uddannelser. 9.4 Meddelelser til og fra VEST Oplæg om mindfulness d Specialeworkshops henvendt til de studerende, der skal skrive speciale i næste semester d Kandidatdagen d i Søauditorierne. Oplæg om eksamensnervøsitet d studenterstudievejlederne holder for 1. sem. BA-studerende. Informationsmøde om tilvalgsmulighederne v. studenterstudievejlederne. 10. Evt. Intet under evt.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 6. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26. juni 2019 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 13 til 13.05 2. Opfølgning på referat kl. 13.05 til 13.15 3. Indkomne sager 4.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 31. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Indkomne sager 2.1 Dispensationssag vedr. ansøgning

Læs mere

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 21. februar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den 27. juni 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Opfølgning på referat kl. 9.05 til 9.10 3. Indkomne sager 4. Handleplaner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 22.02.2017, kl. 8.30-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 13. december 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 27.09.2014 kl. 9.00-14.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 16.12.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Inger Schoonderbeek

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Møde den: 29. november 2017 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Jakob Isak Nielsen, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen, Jody W. Pennington,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 09.12.20125 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Leonardo Cecchini, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde Møde den: 18.02.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Pia Rasmussen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini, Inger

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK Møde den: 13. marts 2013, kl. 14.00-16.30 Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2013, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Dagsorden Deltagere: [Navn(e)] 1. Godkendelse af referat og dagsorden 2. Alt.udvalg 3. Telekollaboration/Intercultural

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23.09.2015 kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 26.08.2015, kl. 9.00-15.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Leonardo Cecchini, Ane Hejlskov Larsen, Jody W. Pennington,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde Møde den: 17.06.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, Ane Hejlskov Larsen, Jody W. Pennington, Leonardo

Læs mere

Møde den: 12. december Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 12. december Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 2. december Lokale 366, Bygning 48, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard Dramaturgi

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 28.09.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal, Ane Hejlskov Larsen, Tore Rye Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar Møde den: 19.02.2014, kl. 9.00.12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, februar REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL OF Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Mandag den 16. marts 2015 kl. 11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Fagstudienævnet

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

OPSAMLING PÅ STUDIELEDERS BESØGSRUNDE I IKK S FAGMILJØER

OPSAMLING PÅ STUDIELEDERS BESØGSRUNDE I IKK S FAGMILJØER OPSAMLING PÅ STUDIELEDERS BESØGSRUNDE I IKK S FAGMILJØER EFTERÅRET 2015 Jeg overtog denne opgave for 5 dage siden... så jeg samler op på samtaler, jeg ikke har deltaget i. Derfor: Hjælp mig, hvis jeg overser

Læs mere

Møde den: 28. november 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 28. november 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 8. november 018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 Møde den: 21.08.2013 Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 15. AUGUST 2013 Forum

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 19.08.2015, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: , kl Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23.11.2016, kl. 9.00-12.00 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Thomas Rosendal Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Tore

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer Møde den: 8. april 2016, kl. 14.00 16.00 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 14.01.2015 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening Mødedato: 15. december 2017 Mødested: D 120 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Charlotte Mathiassen, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Punkt 3 afvikles før Punkt 2 således Institutleder får mulighed for at deltage. Møde den: 19.11.2014 kl. 9.00-11.00 Bygning 1584, lok. 212, Langelandsgade 139 IÆK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Unni From, André Wang Hansen, Sven E. Halse, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Stig Jarl, Anne Fastrup, Maria

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg (pkt. 1-6) Dramaturgi og Musikvidenskab

Læs mere

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008 Referat af møde i STUDIENÆVN FOR JURA 2. september 2008 Studienævn for Jura den 28. august 2008 Tilstede: Nina Dietz Legind, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Per Nilsén, Kent Raun Moritzen, Regitze

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser:

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser: Møde den: 10. juni 2014 kl. 12.00-14.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021-023 Uddannelsesudvalgsmøde, Arts REFERAT Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Arne Kjær; Eva Silberschmidt Viala; Ken Henriksen; Lars

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Møde den: 9. februar 2012 kl. 12.30-15.30 bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Referat Deltagere: Unni From (formand), Claus Bossen, Morten Breinbjerg (kommende supp. for CB), Pia Rasmussen, André Wang

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Møde den: 31. oktober 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 31. oktober 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 31. oktober 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Dramaturgi og Musikvidenskab VIP:

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen, Rikke Merete Friis,

Læs mere

Der var udsendt skriftligt materiale om afholdelse af Valg ved AU. Valgliste skal være indsendt senest d. 6. nov. kl

Der var udsendt skriftligt materiale om afholdelse af Valg ved AU. Valgliste skal være indsendt senest d. 6. nov. kl Ordinært studienævnsmøde 2015-9 den 7. oktober 2015 kl. 14.00-16.00 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund Lokale 4206-125 Referat Til stede: Lene Kühle, Karen Gram-Skjoldager, Thomas Schwarz

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SN-IKK R E F E R A T 24. AUGUST 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25.11.2015 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde REFERAT Til stede: Jakob Isak Nielsen, Ane Hejlskov Larsen, Mads Rosendahl Thomsen, Jody W. Pennington, Leonardo Cecchini,

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 13.30-16.00 Sted: 8002-2105 Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato: 9. april

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Referat af ekstra ordinært studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet onsdag den 8. april 2015 kl.: 13:00-13:30 i lokale 1.02. Tilstede: Ulla Steen, Albert Sverrisson (jura), Christopher

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 19. juni 2018 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Kirstine Helboe,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts Møde den: 12.03.2014, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde, marts REFERAT Til stede: Unni From, Jakob Isak Nielsen, Morten Breinbjerg, Pia Rasmussen, André

Læs mere

Møde den: 26. september 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat

Møde den: 26. september 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Møde den: 26. september 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Referat Til stede: Digital Design og Informationsvidenskab VIP: Morten Breinbjerg Studerende: Frederik Thielke Mølgaard

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 2. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere