VVM -undersøgelse af en Nordhavnstunnel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVM -undersøgelse af en Nordhavnstunnel"

Transkript

1 VVM -undersøgelse af en Nordhavnstunnel Høringsnotat vedrørende den første offentlige høring i perioden 15. april til 15. maj 2015 Dato August 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade København K Telefon vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE EAN

2 1. Indledning Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni 2014 indgået en principaftale om en tunnel fra Nordhavnsvej under Svanemøllebugten til Nordhavnen. Anlægget af den fremtidige tunnel fra Nordhavnsvej til Nordhavnen er VVM-pligtig, og der skal således gennemføres en VVM-undersøgelse samt udarbejdes en VVM-redegørelse og beslutningsgrundlag for den fremtidige tunneltilslutning til Nordhavnsvej. Nordhavnstunnelen skal anlægges for at muliggøre byudviklingen i Nordhavn. VVM-undersøgelsen skal desuden belyse muligheden for en direkte cykelforbindelse indenfor undersøgelsesområdet på tværs af Svanemøllebugten til Nordhavn i forbindelse med etablering af Nordhavnstunnelen. I forbindelse med VVM-undersøgelsen indgår endvidere en vurdering af mulighederne for fremtidssikring til en eventuel senere fortsættelse til Refshaleøen som en del af Østlig Ringvej. Det er besluttet at Vejdirektoratet står for VVM-undersøgelsen og anlægsprojektet samt at arbejdet udføres i tæt samarbejde med Københavns Kommune og By & Havn. Byggemulighederne til boliger er i de indre dele af Nordhavn ved at være afsat. Salg af byggemuligheder til erhverv afventer for størstedelens vedkommende byggeri af den planlagte metro. Som led i den kommende byudvikling af de ydre dele af Nordhavn, er der behov for at foretage yderligere investeringer i områdets infrastruktur. En ny vejforbindelse i tunnel mellem Nordhavnsvej, der er ved at blive anlagt, og Nordhavn vil skabe bedre og mere direkte adgangsforhold til byudviklingsområderne i ydre og indre Nordhavn. En Nordhavnstunnel under Svanemøllebugten vil også forbedre tilgængeligheden for den tunge trafik til container- og krydstogtsterminalen. Nordhavn vil således blive direkte forbundet med det overordnede statslige vejnet via Nordhavnstunnelen og Nordhavnsvej. Københavns Kommune vil som en del af aftalen anlægge et tilkoblingsanlæg til Nordhavnsvej. Tilkoblingsanlægget gennemføres i Vejdirektoratet har afholdt en indledende 4 ugers forudgående offentlig høring (idé- og forslagsfasen). Som indledning på offentlighedsfasen blev der afholdt et borgermøde den 23. april 2015 i Charlottehaven. Der deltog ca. 150 borgere i mødet. Referat fra borgermødet findes på projektets hjemmeside på adressen: Der er indkommet 13 høringssvar i høringsperioden. Bemærkninger til høringssvarene er behandlet emneopdelt. Sidst i notatet findes en oversigt over høringssvarene med angivelse af emner, som berøres i de enkelte svar.

3 2. Vejdirektoratets bemærkninger til høringssvarene 2.1 EU-tunneldirektiv I et høringssvar er bemærkning til vigtigheden i at EU-tunneldirektiv overholdes. Der gøres specielt opmærksom på at sikkerheden i Nordhavnstunnelen bør opfylde EU s tunneldirektiv. Nordhavnstunnelens dimensionering og sikkerhed, også set i forhold til EU-tunneldirektiv, vil blive vurderet i VVM-undersøgelsen. Selv om der ikke er krav til at tunnelen skal opfylde EU s tunneldirektiv, er det besluttet, at den kommende tunnel skal opfylde kravene i direktivet. 2.2 Fremtidssikring for videreførsel af tunnelen I flere høringssvar er nævnt, at der bør tages hensyn til fremtidssikring af videreførelsen af Nordhavnstunnelen øst om København. VVM-undersøgelsen af en Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten skal redegøre for anlæg af en vejtunnel i Svanemøllebugten til Nordhavn. Muligheder for at fremtidssikre en videreførelse af vejforbindelsen øst om København skal belyses og konsekvensvurderes. 2.3 Det færdige anlæg I et høringssvar gøres der opmærksom på, at det færdige anlæg på ingen måde må indsnævre det nuværende havneløb eller på anden måde hindre sejladsen for robåde og sejlende. Vejdirektoratet har noteret sig synspunktet, som vil indgå i de videre overvejelser. 2.4 Anlægsperioden i forlængelse af Nordhavnsvej Det er i høringssvar nævnt at anlægsperioden bør ske i umiddelbar forlængelse af Nordhavnsvejprojektet. Tidspunktet for igangsætning af anlægsarbejderne for en Nordhavnstunnel afgøres af Københavns Borgerepræsentation. Inden anlægsarbejderne kan igangsættes skal VVM-processen gennemføres, der skal vedtages en anlægslov, tunnelen skal detailprojekteres og udbydes. Det betyder, at anlægsarbejderne tidligst kan igangsættes primo 2019.

4 2.5 Metroforbindelse skal indgå i havnetunnelen Der er i høringssvar foreslået, at metroforbindelse indgår i VVM-undersøgelsen af en Nordhavnstunnel. Der henvises til mulige fremtidige udviklingsplaner for Refshaleøen med nye bolig og erhvervsarealer og vigtigheden af at en højklasset kollektiv trafikforbindelse medtages i Nordhavnstunnelens VVM-undersøgelse og at denne fremtidssikres til evt. senere fortsættelse til Refshaleøen. Aftalen om Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten har sigte på at muliggøre byudvikling på Nordhavnen. VVM-undersøgelsen for Nordhavnstunnelen i Svanemøllebugten omfatter ikke forlængelsen af Nordhavnstunnelen til Refshaleøen, hvorfor ønsket om at videreføre en metrolinje øst om København heller ikke indgår i undersøgelsen VVM-undersøgelsen af en Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten skal alene redegøre for anlæg af en Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten til Nordhavn, og for muligheder af at fremtidssikre en videreførelse af vejforbindelsen øst om København. 2.6 Luftrensningsanlæg Der gives i et høringssvar udtryk for bekymring for luftforurening i tunnelenderne og ved til- og frakørslerne ved Strandvænget. Der foreslås etablering af luftrensningsanlæg i tunnelen. Vejdirektoratet er opmærksom på, at det er vigtigt at få belyst dette spørgsmål i VVMundersøgelsen. Luftforurening fra biltrafikken som konsekvens af anlæg af en Nordhavnstunnel vil blive belyst i VVM-redegørelsen, og det vil blive undersøgt, om det er nødvendigt med særlige foranstaltninger med hensyn til begrænsning af luftforureningen ved tunnelens udmundinger. 2.7 Boret tunnel I høringssvar er foreslået en boret tunnel fra vandkanten ved Svanemøllehavnen til Nordhavnen. I VVM-fasen vil forskellige udførselsmetoder blive vurderet, herunder også en boret tunnel. Det vurderes dog umiddelbart at være vanskeligt at bore en tunnel til Nordhavn, da der som minimum skal være et jorddække svarende til tunnelrørets diameter. Når tunnelen er kommet tilstrækkelig dybt ned til, at man kan bore en tunnel, vil den resterende strækning til Nordhavnen være relativ kort. At bore den resterende strækning vil være meget kostbart, da der er store startomkostninger (bl.a. indkøb af boremaskine) ved en boret tunnel.

5 2.8 Støj og vibrationer fra vestvendte til- og frakørsler I høringssvar er foreslået, at der udføres beregninger af støj og vibrationer i forhold til de nye vestvendte til- og frakørsels ramper ved Strandvænget, der anlægges nu af Københavns Kommune sammenlignet med den fremtidige estimerede trafik med udbygning af Nordhavn. De vestvendte ramper og deres konsekvenser ikke er en del af VVM-undersøgelsen af en Nordhavnstunnel, idet disse anlægges nu som en del af Nordhavnsvej-projektet og vil indgå som en trafikal og miljømæssig forudsætning for VVM-undersøgelsen af Nordhavnstunnelen. Eventuelle ændringer i belastningen af disse ramper og deres miljømæssige konsekvenser vil dog blive belyst. Ramperne er alene vestvendte, og der er ikke forudsat østvendte ramper ved Strandvænget for fremtidig trafik til og fra Nordhavn. 2.9 Sikkerhedsforhold naturgasledningen Der er i et høringssvar stillet spørgsmål til naturgasledningen, der i dag er beliggende langs Strandpromenaden og Strandvænget. Ledningen skal fremtidigt krydse Nordhavnstunnelen i Svanemøllebugten. Der er bekymring for om det er tilladt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt at lade Naturgasledningen krydse Nordhavnstunnelen, idet det ud fra gældende regler ikke er lovligt. Omlægningen af naturgasledningen håndteres af Nordhavnsvejs-projektet og ligger uden for det område som Vejdirektoratet skal undersøge og vurdere i forbindelse med VVM-undersøgelsen af en Nordhavnstunnel. Evt. spørgsmål eller bemærkninger i denne forbindelse kan rettes til Københavns Kommune Cykelstiforbindelse over/under Svanemøllebugten I høringssvar er der forslag til udformning af cykelstiforbindelse over eller under Svanemøllebugten. Det foreslås, at der hæftes en kasse på siden af Nordhavnstunnelen, der er plan med toppen af vejtunnelen med dobbeltrettet cykelsti og gangsti. Af- og tilkørsler etableres ved vandkanten på begge sider. I forbindelse med VVM-undersøgelsen vil det blive vurderet om det vil være hensigtsmæssigt at etablere en stiforbindelse samtidigt med Nordhavnstunnelen. Udformning og forløb af en cykelforbindelse over eller under Kalkbrænderiløbet indgår og vurderes i VVM-redegørelsen Underjordisk P-kælder I høringssvar er der foreslået etableret en underjordisk p-kælder under Svanemøllehavnen i forbindelse med en Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten.

6 Det foreslåede p-anlæg indgår ikke i planerne om undersøgelse af en Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Det vil i givet fald være Københavns Kommune, der planlægger og foranlediger etablering af p-anlæg under og over jorden i København Linjeføring nord for Svaneknoppen Der er i høringssvar foreslået en linjeføring nord for Svanemøllehavn. Den foreslåede linjeføring begynder sin krumningen et pænt stykke vest for Strandpromenaden. Vejdirektoratet kan oplyse, at det tilkoblingsanlæg (Nordhavnsvejs-projektet), der er under anlæg afsluttes vinkelret på bassinkanten i Svanemøllehavn. Det betyder, at krumningen af Nordhavnstunnel først kan begynde her. Det betyder formentligt, at krydsningen af Svaneknoppen i forslaget reelt vil ske på den mere centrale del af Svaneknoppen på grund af de nødvendige store kurveradier. Forslaget vil dog blive vurderet i forbindelse med VVM-undersøgelsen Kapacitetsudvidelse Der er i høringssvar et ønske om, at der foretages en undersøgelse af en fremtidssikring og senere kapacitetsudvidelse af Nordhavnstunnelen. VVM-redegørelsen for Nordhavnstunnelen vil ikke omfatte forslag til en eventuel senere kapacitetsudvidelse Belysning af de trafikale og miljømæssige konsekvenser Gentofte Kommune anmoder om, at der også foretages trafikberegninger og redegøres for trafikale og miljømæssige konsekvenser i Gentofte Kommune. De miljømæssige konsekvenser vil blive vurderet uafhængig af kommunegrænser. I VVMundersøgelsen af Nordhavnstunnelen vil de trafikale og støjmæssige konsekvenser blive belyst på hele influensvejnettet, dvs. det vejnet hvor der sker trafikale ændringer af en vis størrelse. Dette vil således ikke være begrænset af kommunegrænsen mellem Gentofte og Københavns Kommuner Svanemøllehavn holdes helt eller delvis åben i anlægsperioden Der er stor bekymring i flere af høringssvarene fra brugere af Svanemøllehavn for at havnebassinet lukkes i hele anlægsperioden.

7 Der foreslås flere forskellige løsninger for at mindske generne: - At etapeopdele projektet eller ved at anlægge en vandbro hen over byggegruben i anlægsperioden - At anlægge et slæbested på tværs af byggegruben så små både (kajakker, robåde og joller mv) kan trækkes over byggegruben - grave en kanal udenom byggegruben i anlægsperioden - placere en sænketunnel i sejlrenden evt.i vinterhalvåret - midlertidig bådehal evt. på Svaneknoppen Vejdirektoratet vil have fokus på at finde løsninger, der giver mulighed for at opretholde passage fra Svanemøllehavnen/Kalkbrænderihavnen og ud i Svanemøllebugten i anlægsperioden. Vejdirektoratet vil i VVM-fasen belyse konsekvenserne af at lukke Svanemøllehaven i anlægsperioden ligesom konsekvenserne af at opretholde hovedparten af aktiviteterne vil blive vurderet Erstatningspladser tæt på eksisterende havn Der er i høringssvar forslag om at placere evt. erstatningspladser tæt på eksisterende havn. Der er bekymring for at aktive klubmedlemmer vil finde en anden klub, hvis afstanden fra sejl- og roaktiviteterne i forhold til bolig/arbejde/studier bliver for stor. Der informeres om, at mange af brugerne er cyklende, da de bor tæt på havnen og derfor ikke har bil, og vil se sig nødsaget til at opgive deres sejlsport eller rosport, hvis aktiviteterne flytter langt væk. Vejdirektoratet vil i VVM-fasen have fokus på at finde løsninger, der giver mulighed for at opretholde passage fra Svanemøllehavnen/Kalkbrænderihavnen og ud i Svanemøllebugten i anlægsperioden og dermed mulighed for hovedparten af de nuværende aktiviteter kan forblive i havnene. Et antal sejlbåde, der har plads hvor byggegruben for tunnelen bliver placeret, skal der dog under alle omstændigheder findes erstatningspladser til. VVM-redegørelsen vil omfatte placering af erstatningspladser for de sejlere og roere, der i anlægsperioden ikke kan være i lystbådehavnen Forholdene må ikke forringes i anlægsperioden Der er i høringssvar stor fokus omkring at forholdene for de aktive brugere af sejlbåde, robåde, kanoer og kajakker ikke må forringes i anlægsperioden. Der nævnes specielt det marine miljø, omklædnings-faciliteter, opretholde sejladsaktiviteterne dvs. ingen lukning i sommersæson mv. Der er ønske om at have samme faciliteter ved erstatningspladser, som man har i dag. Der foreslås, at bådejerne ikke stilles ringere i forhold til beskyttelse mod vejr og vind, søsikkerhed, personsikkerhed, klubfaciliteter, adgang til området, vand, strøm, toiletter. Vejdirektoratet har noteret sig ønskerne, som vil indgå i de videre overvejelser.

8 Oversigt over høringssvar og emner - idéfasen for Nordhavnstunnelen EU-tunneldirektiv følges Fremtidssikring for videreførsel Det færdige anlæg Metroforbindelse skal indgå i havnetunnelen Luftrensningsanlæg Nr. Afsender 1 Flemming Kjer x x x x x x x x 2 Dansk Kano og Kajak Forbund x x 3 Roklubberne i Svanemøllehavn x x x x 4 Erik Toft Jensen x x 5 Kim Philip x 6 Dansk Forening for Rosport x x 7 Jimmy Johansson x x 8 Michael Thomsen x x 9 Gentofte Kommune x x 10 Niels Wang x 11 Refshaleøens Ejendomsselskab A/S x x 12 Lars Martin Nielsen x 13 Foreningen Københavnertunnelgruppen x Boret tunnel Støj og vibrationer fra vestvendte til- og frakørsler Sikkerhedsforhold naturgasledningen Cykelstiforbindelse over/under Svanemøllebugten Underjordisk P-kælder Linieføring nord for Svaneknoppen Kapacitetsudvidelse Belysning af de trafikale og miljømæssige konsekvenser Svanemøllehavn holdes helt eller delvis åbent i anlægsperioden Erstatningspladser tæt på eksisterende havn Forholdene må ikke forringes i anlægsperioden

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse

Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten. Debatoplæg VVM-undersøgelse Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten Debatoplæg VVM-undersøgelse April 2015 VVM-undersøgelse af den fremtidige Nordhavnstunnel 4 Politisk aftale Københavns Kommune og transportministeren har den 27. juni

Læs mere

Nordhavnstunnel. VVM-undersøgelse. Borgermøde den 13. juni 2016

Nordhavnstunnel. VVM-undersøgelse. Borgermøde den 13. juni 2016 Nordhavnstunnel VVM-undersøgelse Borgermøde den 13. juni 2016 Velkomst og program Planlægningsdirektør Helga Theil Thomsen, Vejdirektoratet Indledning Nordhavnstunnel Formål med mødet Kort orientering

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Borgerrepræsentationen skal godkende forslag til lokalplan og forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 med tilhørende miljøvurdering til offentliggørelse. INDSTILLING OG BESLUTNING Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

København, den 22. August 2014. Angående: forlængelsen af Nordhavnsvejen

København, den 22. August 2014. Angående: forlængelsen af Nordhavnsvejen MOGENS WÖHLICHE ARKITEKT M.A.A. SØLVGADE 22 2.TH 1307 KØNENHAVN K 33 13 27 24 MOBIL 20 41 41 29 MAIL MW.ARK@FIRMA.TELE.DK København, den 22. August 2014 Angående: forlængelsen af Nordhavnsvejen 5 af Svanemøllehavnens

Læs mere

Efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttede Borgerrepræsentationen,

Efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttede Borgerrepræsentationen, KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget Orientering om VVM for havnstunnel Efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttede

Læs mere

Det vil i den forbindelse være relevant at vurdere de trafikale aspekter af en eventuel etapeopdeling af en østlig ringsvejsforbindelse.

Det vil i den forbindelse være relevant at vurdere de trafikale aspekter af en eventuel etapeopdeling af en østlig ringsvejsforbindelse. DEPARTEMENTET Dato 26. februar 2010 Dok.id J. nr. 2010-564 Undersøgelse af mulige linieføringer for en østlig ringvejsforbindelse/havnetunnel i København Center for Veje og Broer 1. Baggrund Af aftalen

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst og indledning Byrådsmedlem Christen Dam Larsen, Herning Kommune Planlægningschef Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet

Læs mere

ØSTLIG RINGVEJ BAGGRUNDSNOTAT - TRAFIKBEREGNINGER

ØSTLIG RINGVEJ BAGGRUNDSNOTAT - TRAFIKBEREGNINGER Til Transportministeriet Dokumenttype Rapport Dato November 2012 Analyse af mulige linjeføringer for Østlig Ringvej om København ØSTLIG RINGVEJ BAGGRUNDSNOTAT - TRAFIKBEREGNINGER Side 1 INDHOLD 1. Indledning

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

FÅ MERE VIDEN OM NORDHAVNSVEJ. INFORMATIONSAFTEN Vi inviterer til to informationsaftener om Nordhavnsvej:

FÅ MERE VIDEN OM NORDHAVNSVEJ. INFORMATIONSAFTEN Vi inviterer til to informationsaftener om Nordhavnsvej: FÅ MERE VIDEN OM NORDHAVNSVEJ INFORMATIONSAFTEN Vi inviterer til to informationsaftener om Nordhavnsvej: TID Torsdag den 26. februar kl. 19.00 - ca. 21.30 STED Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Læs mere

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Borgermøder Onsdag den 20. juni 2018 Randers Torsdag den 21. juni 2018 Hadsten Se tid og sted

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Idéfasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderingkystbanen Forord Som led i Togfonden DK er det

Læs mere

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN

METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN METRO, BRT OG LETBANEPLANER I KØBENHAVN TØF 2.10.12 Søren Elle Center for Byudvikling Københavns Kommune Københavns langsigtede trafikpolitiske vision MINDST 1/3 CYKLER MINDST 1/3 KOLLEKTIV TRAFIK HØJST

Læs mere

Strategiske valg for ringforbindelserne omkring hovedstaden. Transportens dag, 2. maj 2011 Statuskonference for de strategiske analyser

Strategiske valg for ringforbindelserne omkring hovedstaden. Transportens dag, 2. maj 2011 Statuskonference for de strategiske analyser Strategiske valg for ringforbindelserne omkring hovedstaden Transportens dag, 2. maj 2011 Statuskonference for de strategiske analyser Vækst i vejtrafikken i hovedstadsområdet 1990-2008 Stigende pendling

Læs mere

Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavnen

Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavnen København d. 14. maj 2014 Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavnen Regeringen og Københavns Kommune er enige om at anlægge og finansiere en metro til Ny Ellebjerg

Læs mere

Indstilling i pkt. 5 på dagsorden TMU forslag 1-5 er vedtaget.

Indstilling i pkt. 5 på dagsorden TMU forslag 1-5 er vedtaget. Københavnertunnelen ApS Nytårsbrev 5. januar 2009 Nytårsbrev 2009 Københavnertunnelen 05012009.doc Regeringen har med Bæredygtig transport bedre infrastruktur, December 2008, bebudet iværksættelse af strategisk

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Nordhavnsvej. Dansk Forening for Tunnel- og Undergrundsarbejder den 2. oktober 2008

Nordhavnsvej. Dansk Forening for Tunnel- og Undergrundsarbejder den 2. oktober 2008 Nordhavnsvej Dagsorden Baggrund og fakta om projektet Udfordringer Tidsplan 2 Grundscenarium 2025 600.000 m2 i Nordhavn 30.-35.000 biler på Nordhavnsvej 3 Scenarium efter 2025 Nordhavnsvej forlænget til

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Ny Færgeterminal i Østhavnen Der er fuld gang i at omdanne Nordhavnen til den nye bydel Aarhus Ø. For at omdannelsen kan fortsætte, er

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Idefasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering gennem Ringsted Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-182-0 Forord Med den politiske aftale: En ny

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev

Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev Dato 13. marts 2017 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon 7244 3606 Dokument 17/00417-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse af motorvej på strækningen Give- Billund-E20-Haderslev I

Læs mere

Forslag til Lov om anlæg af Nordhavnstunnel. Kapitel 1. Anlæg af Nordhavnstunnel

Forslag til Lov om anlæg af Nordhavnstunnel. Kapitel 1. Anlæg af Nordhavnstunnel Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 331 Offentligt Forslag til Lov om anlæg af Nordhavnstunnel Kapitel 1 Anlæg af Nordhavnstunnel 1. Transport-, bygnings- og boligministeren

Læs mere

Jernbane over Vestfyn

Jernbane over Vestfyn Jernbane over Vestfyn VVM-undersøgelse Borgermøde 2. december 2014 i Vissenbjerg Dagsorden for mødet kl. 19-21 Velkomst og indledning Borgmester Søren Steen Andersen,, Assens Kommune Borgmester Anker Boye,

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Svar på yderligere spørgsmål fra Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal om en havnetunnel Baggrund Økonomiforvaltningen

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Bilag 5 16. januar 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium

Læs mere

Tanker omkring Nordhavnsvejen Ifølge aftalen dec 2005 om metroens 4. etape, mellem Københavns kommune, Frederiksberg kommune og Staten, skulle der bygges en Nordhavnvej mellem Nordhavnen og Lyngbyvej.

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/esbjerg-lunderskov ISBN: 978-87-7126-141-7 Forord Med den politiske

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Vejle - Skanderborg S VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde Indledning Formål med borgermødet At præsentere baggrunden for projektet At orientere

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 16. marts 2005 via Magistraten J.nr. 05.00P05/04/00384 Den Ref.: Tlf.nr. Svend Erik Lysdal

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING

UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Maj 2012 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD STRATEGISK ANALYSE VEDR. EN VESTLIG RINGKORRIDOR I HOVEDSTADSOMRÅDET OVERORDNET SKITSEPROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE

REFERAT AF BORGERMØDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON REFERAT AF BORGERMØDE EMNE Borgermøde om Nordhavnstunnel i Svanemøllebugten TIDSPUNKT Torsdag den 23. april 2015 STED Charlottehaven, Hjørringgade 12C på Østerbro

Læs mere

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor.

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. maj 2016 VVM for udvidelse af Viborgvej til fire spor Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse

Læs mere

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN

E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN VVM- UNDERSØGELSE E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN DEBATOPL ÆG DEBATOPL ÆG OPGRADERING AF E47 SYDMOTORVEJEN MELLEM SAKSKØBING OG RØDBYHAVN TYSKLAND OG DANMARK HAR INDGÅET EN TRAKTAT OM

Læs mere

Udbygning af den kollektive trafik i København

Udbygning af den kollektive trafik i København 28. august 2012 Udbygning af den kollektive trafik i København Peter Bønløkke // Økonomiforvaltningen // Center for Byudvikling // pb@okf.kk.dk edoc Disposition Baggrund Screeningsfasen (2011) Scenarier

Læs mere

Efter borgermøde 16. januar Spørgsmål og Svar vedrørende letbane langs Ring 3

Efter borgermøde 16. januar Spørgsmål og Svar vedrørende letbane langs Ring 3 Efter borgermøde 16. januar 2014 - Spørgsmål og Svar vedrørende letbane langs Ring 3 Emne Spørgsmål Svar Letbane som samfundsinvestering Vi har et velfungerende kollektivt transportnet i hovedstaden, hvorfor

Læs mere

Københavnertunnelen ApS

Københavnertunnelen ApS København den 6. november 2012 Foretræde for Økonomiudvalget vedr. sag på dagsordenen pkt. 7. Havnetunnel / østlig omfartsvej (2012-156007). Som det fremgår af indstilling og beslutning: 7 Havnetunnel

Læs mere

Vejdirektoratet Trafikberegninger Nordhavnstunnel Trafikale konsekvensberegninger

Vejdirektoratet Trafikberegninger Nordhavnstunnel Trafikale konsekvensberegninger Vejdirektoratet Trafikberegninger stunnel Trafikale konsekvensberegninger... 1 Indledning Dette notat beskriver og dokumenterer resultaterne af de gennemførte trafikmodelberegninger for en række scenarier

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21.

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde 21. juni 2018 Indledende idé- og forslagsfase Dagsorden - Møde fra kl. 19-21 Velkomst

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

NORDHAVNSVEJEN DANSK BETONFORENING MØDE 17 APRIL 2013 PRÆSENTATION AF PROJEKTET. Baggrund og fakta. Undersøgte løsninger. Tidsplan

NORDHAVNSVEJEN DANSK BETONFORENING MØDE 17 APRIL 2013 PRÆSENTATION AF PROJEKTET. Baggrund og fakta. Undersøgte løsninger. Tidsplan DANSK BETONFORENING MØDE 17 APRIL 2013 NORDHAVNSVEJEN 1 PRÆSENTATION AF PROJEKTET Baggrund og fakta Undersøgte løsninger Tidsplan Vej- og tunnelentreprisen Tilslutningsanlæg Ringbanebroer og stibroer (Grundvandssænkning)

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

VVm- undersøgelse. Borgermøder november Se Side 2-3

VVm- undersøgelse. Borgermøder november Se Side 2-3 VVm- undersøgelse RUTE 26 ÅRHUS-Søbyvad Rødkærsbro-VIBORG v DEBATOPL ÆG Borgermøder 9. - 11. november 2010 Se Side 2-3 Truust Udgivet af Vejdirektoratet, oktober 2010 TID OG DATO FOR BORGERMØDER Redaktion

Læs mere

Hvidbog. Bemærkninger og indsigelser til VVM-redegørelse for Nordhavnstunnel. Rapport

Hvidbog. Bemærkninger og indsigelser til VVM-redegørelse for Nordhavnstunnel. Rapport Hvidbog Bemærkninger og indsigelser til VVM-redegørelse for Nordhavnstunnel Rapport 574-2016 Hvidbog Bemærkninger og indsigelser til VVM-redegørelse for Nordhavnstunnel Rapport 574-2016 De rådgivende firmaer

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF RUTE 26 RØDKÆRSBRO-VIBORG V VIBORG, ONSDAG 10. NOVEMBER 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst Søren Gytz Olesen, Viborg Kommune Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet 19.10-19.40

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Trængsel i København hvad kan Københavns Kommune gøre? Mads Monrad Hansen Teamleder, Økonomiforvaltningen

Trængsel i København hvad kan Københavns Kommune gøre? Mads Monrad Hansen Teamleder, Økonomiforvaltningen Trængsel i København hvad kan Københavns Kommune gøre? Mads Monrad Hansen Teamleder, Økonomiforvaltningen Trængsel er en regional udfordring Regionalt arbejdsmarked: Der pendler 162.000 ind og 104.000

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring September 2015 Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Udgivet af Banedanmark Grafisk tilrettelæggelse: Karen Krarup

Læs mere

Høringsnotat. Supplerende VVM-høring

Høringsnotat. Supplerende VVM-høring Høringsnotat Supplerende VVM-høring Hastighedsopgradering Hobro Aalborg juli 2015 Høringsnotat Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderinghobroaalb Forord Banedanmark

Læs mere

EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN

EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN OFFENTLIG HØRING INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL DEN VIDERE PLANLÆGNING EN NY FÆRGEHAVN SYD FOR BALLEN BALLEN FÆRGEHAVN Kystdirektoratet og Aarhus Kommune har besluttet, at der skal gennemføres vurdering

Læs mere

VVm- undersøgelse MOTORVEJ REGSTRUP - KALUNDBORG

VVm- undersøgelse MOTORVEJ REGSTRUP - KALUNDBORG VVm- undersøgelse MOTORVEJ REGSTRUP - KALUNDBORG DEBATOPL ÆG Borgermøde 11. august 2011 Se Side 2 MOTORVEJ Regstrup - KALUNDBORG I Januar 2009 indgik regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne,

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager !" rev. 2. maj 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium for

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2011 11/17774 Rasmus Larsen rl@vd.dk 7244 3630 UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY OPGAVEBESKRIVELSE NOVEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Ny baneforbindelse over Vestfyn

Ny baneforbindelse over Vestfyn Ny baneforbindelse over Vestfyn Debatoplæg VVM-undersøgelse November 2014 Debatoplæg - Ny baneforbindelse over Vestfyn VVM-undersøgelse af en ny baneforbindelse over Vestfyn Vejle Regeringen, Enhedslisten

Læs mere

20. februar Sagsnr Bilag 2 Procesplan for undersøgelse af mulighed for højhuse i Ydre Nordhavn. Dokumentnr.

20. februar Sagsnr Bilag 2 Procesplan for undersøgelse af mulighed for højhuse i Ydre Nordhavn. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 20. februar 2018 Bilag 2 Procesplan for undersøgelse af mulighed for højhuse i Ydre Nordhavn Dette notat beskriver nødvendige forudsætninger

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. februar 2011 10/00745 EKSPROPRIATION TIL Y R VEJ. Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. januar 2010 på vegne af H C B over Kommunens beslutning af

Læs mere

Indstilling VVM Ny jernbane over Vestfyn

Indstilling VVM Ny jernbane over Vestfyn Dato 2. december 2016 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 16/11291-4 Side 1/8 Indstilling VVM Ny jernbane over Vestfyn Baggrund I forbindelse med aftale mellem daværende regering

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge -Næstved Januar 2014 Kolofon Titel: VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge - Næstved Emneord: Jernbanestrækning,

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af Støjskærm ved Andebøller Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk

Læs mere

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet

Trafikale beregninger af langsigtede vejprojekter i hovedstadsområdet Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 B 14 Bilag 7 Offentligt Dato 21. marts 2016 Sagsbehandler Ulrik Larsen/Anette Jacobsen Mail ul@vd.dk Telefon Click here to enter text. Dokument 16/03770 Side Trafikale

Læs mere

Ny bane Hovedgård - Hasselager

Ny bane Hovedgård - Hasselager Ny bane Hovedgård - Hasselager Informationsmøde i KHIF Hallen tirsdag den 15. marts 2016 kl. 19.00 Formålet med i aften At informere om de nye linjeføringsforslag. At fortælle om den videre proces. Dette

Læs mere

Udvidelse af screeningsfasen

Udvidelse af screeningsfasen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT UDBYGNING AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I KØBENHAVN 13-04-2012 Sagsnr. 2012-42159 Dokumentnr. 2012-292164 Udvidelse af screeningsfasen Sagsbehandler

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt. Debatoplæg Juni 2006

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt. Debatoplæg Juni 2006 Udbygning af Østjyske Moto Skærup og Ve Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 56 Offentligt Debatoplæg Juni 2006 Udbygning af E45, Østjyske Motorvej mellem Skærup og Vejle Nord Der blev i november 2003 indgået

Læs mere

Notat. Køge Unitterminal - VVM Høringsnotat 1. offentlighedsfase d. 27. august til 17. september : Køge Kommune v.

Notat. Køge Unitterminal - VVM Høringsnotat 1. offentlighedsfase d. 27. august til 17. september : Køge Kommune v. Notat Grontmij A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4363 6567 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Køge Unitterminal - VVM Høringsnotat 1. offentlighedsfase d. 27. august til 17. september

Læs mere

RUTE 18 HERNING - HOLSTEBRO

RUTE 18 HERNING - HOLSTEBRO - AKT 131834 - BILAG 1 - [Rute18kommissorium udkast 2011-1 ] DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 26. april 2011 11/01297- Leif Hald Pedersen lhp@vd.dk 7244 3606 RUTE 18 HERNING - HOLSTEBRO KOMMISSORIUM

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef og Troels Wissing, Planlægger Dagsorden - Præsentation af deltagere v/ Casper Toftholm (5 min) - Opfølgning på idéfasen Hvad

Læs mere

Regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København.

Regeringen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København. Etablering af en Cityring Regeringen, og har indgået aftale om at udvide den nuværende Metro med etablering af en Cityring i København. Cityringen skal gå i en tunnel under City, brokvartererne og Frederiksberg.

Læs mere

Nordhavnstunnel. Sammenfattende rapport VVM-redegørelse. Rapport Indsæt billede

Nordhavnstunnel. Sammenfattende rapport VVM-redegørelse. Rapport Indsæt billede Nordhavnstunnel Sammenfattende rapport VVM-redegørelse Rapport 557-2016 Indsæt billede Nordhavnstunnel Sammenfattende rapport VVM-redegørelse Rapport 557-2016 De rådgivende firmaer Rambøll og Schønherr

Læs mere

1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel. Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten

1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel. Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten Københavns Kommune Frederiksberg Kommune 1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten december 2018 Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune ønsker at høre,

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13.

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen Indledende høring fra 23. april til 30. maj 2014 Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. maj 2014 Om letbanen

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien

Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Referat af Christianshavnermødet den 7. maj 2014 i Christianshavns Beboerhus om Kommuneplansstrategien Poul Cohrt bød tilhørere velkommen og orienterede om dagsordenen. Første del: Kommuneplansstrategien

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan for Enghave Brygge med tilhørende kommuneplantillæg.

Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan for Enghave Brygge med tilhørende kommuneplantillæg. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.københavns KOMMUNE Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab.teknik- og NOTAT Bilag 3 Sammenfattende redegørelse for miljøvurderingen af forslag til lokalplan

Læs mere

Høringssvar vedrørende Nordhavnstunnel projektet VVM Rapport

Høringssvar vedrørende Nordhavnstunnel projektet VVM Rapport Høringssvar vedrørende Nordhavnstunnel projektet VVM Rapport 557-2016 Indledning Sejlklubberne i Svanemøllehavnen og Kalkbrænderihavnen har læst Sammenfattende rapport, VVMredegørelse, Rapport 557 2016

Læs mere

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov

Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Elektrificering af Esbjerg-Lunderskov Referat af borgermøde d. 9. april 2013, Bramming Kultur & Fritidscenter, Esbjerg Kommune Indledning Der var 37 fremmødte ud over de tilstedeværende fra Banedanmark.

Læs mere