Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Sted: SuperBrugsen, Skolevej 1, 4330 Hvalsø Dato: Onsdag den 6. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Ole Blickfeldt (O) (Medlem) Sanne Hilliger (O) (Medlem) Henrik Nielsen (Sekretær) Bjørn Lykke Sørensen (C) (Medlem) Fraværende:

2 Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden JA - Orientering - juni JA - Dialogmøde om virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud Alle fagudvalg - Politiske målsætninger og effekt JA - Sigtelinjer i beskæftigelsesindsatsen for SSÆ - Årsstatistik Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommune - med høringssvar JA - Eventuelt...17

3 Side 1 1. JA - Godkendelse af dagsorden Åben sag Beslutning den Godkendt Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C)

4 Side 2 2. JA - Orientering - juni G01 17/14822 Åben sag Resumé A. Udmelding af de beskæftigelsespolitiske mål for 2019 Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har, i brev af 3. maj 2018, meldt de nye beskæftigelsespolitiske mål ud. Seks mål udstikker den overordnede retning for den aktive beskæftigelsesindsats i Således: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft Flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal være selvforsørgende Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse. Der bør i indsatsen være et særligt fokus på kvinder med indvandrerbaggrund Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes Udsatte ledige skal have en indsats De fem første mål er videreført fra 2018, mens målet vedr. udsatte ledige er nyt. Et syvende mål forventes at komme til i løbet af sommeren og vil omfatte indsatsen for at få personer med handicap i job. Beskæftigelsesministeren roser kommunerne for indsatsen i I særdeleshed i forhold til den øgede beskæftigelse for flygtninge og familiesammenførte. Baggrunden for fastsættelse af målene, samt uddybning af de enkelte mål, kan findes i de vedhæftede bilag. B. Flygtninge strømmer ind på arbejdsmarkedet På blot et år er antallet af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der er i beskæftigelse, steget med mere end 60 pct. på landsplan. Kommunernes ekstraordinære indsats bliver nu belønnet økonomisk med et tilskud på kr. for hver ekstra flygtning, som kommunen får hjulpet ind på arbejdsmarkedet. Kravet er, at flygtningen skal være i ustøttet arbejde i mindst 190 timer i kvartalet. I Lejre Kommune er sket en stigning i flygtninge og familiesammenførte i arbejde på 21. Således fra 60 i dec. 16 til 81 i dec. 17. Det udløser en bonus på kr. Der henvises til de vedhæftede bilag for yderligere information. C. Begrænset brug af Joblog I forbindelse med kontanthjælpsreformen vedtog Folketinget krav om, at jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere løbende skal registrere deres jobsøgningsaktiviteter i en Joblog på Jobnet. I brev af 7. maj 2018, fra Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, opfordres kommunerne til at styrke brugen af Joblog og overholde kravet. En stor del af kommunerne ligger for lavt jf. opgørelse fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering). I marts 2018 er andelen vedr. de jobparate kontanthjælpsmodtagere således 58 pct. i Lejre Kommune, mens gennemsnittet på landsplan er 64 pct. på samme tidspunkt. Se Danmarkskort med farvekoder nedenfor. Andelene svinger betydeligt fra måned til måned i mange kommuner. Jobcenter Lejre vil dog, på baggrund af de seneste data, øge fokus på brug af Joblog yderligere i samtale med borgerne. Brev fra beskæftigelsesministeren er vedlagt som bilag.

5 Side 3 Bilag: 1 Åben Brev fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen 35617/18 2 Åben Bilag 1 Beskæftigelsespolitiske målsætninger for /18 3 Åben Brev til kommuner om Joblog 36390/18 4 Åben Notat om Joblog 37071/18 5 Åben Opgørelse Beskæftigelsesbonus /18 Beslutning den Taget til efterretning. Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C)

6 Side 4 3. JA - Dialogmøde om virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud A00 18/236 Åben sag JOb & Social Resumé Udvalget holder dialogmøde med beskæftigelsesforum om virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud. Mødet afholdes hos lokal virksomhed: Super Brugsen i Hvalsø, der igennem mange år har samarbejdet med Jobcenter Lejre om beskæftigelsesordninger. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at dialogtemaet drøftes med beskæftigelsesforum. Beslutningskompetence Beslutning den Dialogtemaet blev drøftet. Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C) Sagsfremstilling Udvalget besluttede at holde 4 årlige dialogmøder med beskæftigelsesforum, beståede af repræsentanter for arbejdsmarkeds parter. Første dialogmøde omhandlede beskæftigelsesplan 2019 og andet dialogmøde omhandler virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud. Der sættes fokus på praktikker i virksomheder, løntilskudsjob og fleksjob. Dialogmødet afholdes på en virksomhed i Lejre Kommune i sammenhæng med udvalgets møde 6. juni. Super Brugsen i Hvalsø, som har mangeårig erfaring med at modtage borgere på forskellige beskæftigelsesordninger har tilkendegivet, at de vil være vært for vores møde med beskæftigelsesforum. Følgende program for dialogmødet godkendte udvalget på mødet i maj 2018: Velkommen v. udvalgsformand Oplæg fra repræsentant Super Brugsen o Information om virksomheden o Information om erfaring med virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud Information om lovgivningsgrundlaget for praktikker, løntilskud og fleksjob

7 Side 5 Dialog om opmærksomhedspunkter og udvikling omkring samspillet mellem arbejdsmarkedsparter om: o Praktikker og løntilskud o Fleksjob Opsamling v. udvalgsformand Bilag: 1 Åben Indkaldelse til dialogmødet den 6. juni 2018 beskæftigelsesforum 40827/18 Administrationens vurdering Administrationen vurderer, at dialog med arbejdsmarkeds parter omkring beskæftigelsesordninger vil fremme samarbejdet omkring beskæftigelsesindsatsen. Samarbejdet vil blandt andet fremme fastholdelse af borgere på arbejdspladser samt få borgere tilbage i arbejde eller ind på arbejdsmarkedet. Handicappolitik En del af borgerne, der er omfattet at beskæftigelsesordningerne er handicappede. Her arbejdes ud fra handicappolitikken Økonomi og finansiering Ingen

8 Side 6 4. Alle fagudvalg - Politiske målsætninger og effekt P22 18/5135 Åben sag Resumé I denne sag forelægges resultat af Kommunalbestyrelsens arbejde med at prioritere de vigtigste politiske målsætninger for de kommende år. Målene og de tilhørende indikatorer på effekt forelægges til godkendelse, og vil danne baggrund for budgetaftale samt årsplanerne for Indstilling Direktionen indstiller: 1. at oplæg om politiske målsætning godkendes. Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den Indstillingen anbefales Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den Indstillingen anbefales. Afbud: Carsten Helles Rasmussen Beslutning den Indstillingen anbefales. Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C) Sagsfremstilling Baggrund Kommunalbestyrelsen arbejdede i løbet af 1. halvår 2018 med at prioritere de vigtigste politiske målsætninger for perioden, og tilhørende tegn på effekt. Arbejdet startede op på Kommunalbestyrelsens temamøde den 27. februar, og målene er siden blevet videreudviklet på møder i marts og på seminaret den april. Formålet med at prioritere de vigtigste politiske målsætninger er: - at skabe fokus i de løbende politiske beslutninger i fagudvalgene og i Kommunalbestyrelsen, - at prioritere ressourcer (tid og penge) til det vigtigste og - at dokumentere over tid, om Lejre Kommunes ansatte, politikere, borgere, foreninger, byer m.fl. lykkes med at skabe bedre velfærd for de samme eller færre penge.

9 Side 7 Kobling til kerneopgaverne De politiske målsætninger er knyttet an til hver af dem fem kerneopgaver: 1. Trivsel & læring 2. Uddannelse & beskæftigelse 3. Aktivt & selvstændigt liv 4. Bæredygtig vækst 5. Fællesskaber & fritid Kerneopgaverne er vedtaget af Kommunalbestyrelsen efter anbefaling fra Kernevelfærdsudvalget. Kerneopgaverne er defineret ved et klart formål, som mange skal bidrage til og samarbejde om, se bilag. Tegn på success For hvert mål har Kommunalbestyrelsen udvalgt et mindre antal indikatorer på effekt, dvs. tegn på om målsætningen nås eller ej. Indikatorerne er således fingerpeg og danner baggrund for dialog om forbedringsmuligheder, og er også et led I at udmønte Kernevelfærdsudvalgets anbefaling om at sætte fokus på effekt. Effektmålingerne vil blive tilgængelige for alle der bidrager til kernevelfærden de fem kerneopgaver, og danner grundlag for en fakta- og vidensbaseret tilgang til forbedring og udvikling, hvor til giver en dokumenteret effekt skal prioriteres og bredes ud. Målingerne etableres i 2. Halvår. Sammenhæng til budgetproces og årsplanlægning De politiske målsætninger danner baggrund for budgetaftalen for Herved sikrer Kommunalbestyrelsen, at de vigtigste politiske mål får en økonomisk konsekvens ved at blive afspejlet i budgettet. Endvidere er målsætningerne sammen med budgetaftale udgangspunkt for årsplanerne for Bilag: 1 Åben Politiske mål.pptx 43553/18 Administrationens vurdering Administrationen vurderer, at de politiske målsætninger og tegn på success vil bidrage til det videre arbejde med at implementere Kernevelfærdsudvalgets anbefalinger. De politiske mål og tegn på succes er således bl.a. et led I at rette fokus mere mod effekterne, altså værdien der skabes for og med borgerne, virksomhederne m.v.

10 Side 8 5. JA - Sigtelinjer i beskæftigelsesindsatsen for P22 18/5336 Åben sag Resumé har traditionen tro afholdt dialogmøde med arbejdsmarkedets parter og øvrige samarbejdspartnere i forhold til den beskæftigelsesrettede indsats. Dette med henblik på en bred dialog omkring fokusområder for indsatsen i Beskæftigelsesministerens mål for 2019 er nu offentliggjort og fremlægges for udvalget på særskilt orienteringspunkt. Resultatrevision 2017 blev behandlet på møde primo maj. Med baggrund i Ministerens mål, status på resultater for 2017, samt fokusområder fra udvalgets dialogmøde, drøftes sigtelinjer for Beskæftigelsesplan 2019 i Lejre Kommune. Afslutningsvis drøftes rammer og indhold af selve dialogmødet. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at sigtelinjer for Beskæftigelsesplan 2019 drøftes 2. at selve dialogmødet evalueres Beslutningskompetence Beslutning den Sigelinjer for Beskæftigelsesplan 2019 samt dialogtemaet blev drøftet. Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C) Sagsfremstilling afholdt den 9. maj 2018 dialogmøde med arbejdsmarkedets parter og øvrige samarbejdspartnere i forhold til den beskæftigelsesrettede indsats. Dette med henblik på at få en bred dialog omkring fokusområder for indsatsen i På udvalgets efterfølgende møde blev Resultatrevision 2017 behandlet og taget til efterretning. En del af materialet indgik i Jobcentrets oplæg forud for drøftelserne på dialogmødet. Se referat fra dialogmødet vedlagt som bilag. Beskæftigelsesministerens mål for 2019 er nu offentliggjort. Ministermålene fremlægges som særskilt orienteringspunkt, men omfatter i overskrifter følgende: Ministerens mål for 2019 Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft Flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal være selvforsørgende

11 Side 9 Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse. Der bør i indsatsen være et særligt fokus på kvinder med indvandrerbaggrund Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes Udsatte ledige skal have en indsats Flere personer med handicap skal i beskæftigelse (endelig formulering af dette mål meldes ud fra Ministeriet hen over sommeren). På dialogmødet blev udfordringer og nye muligheder i indsatsen diskuteret i forhold til fire fokusområder. Input herfra er gengivet i referat fra dialogmødet under nedenstående overskrifter: Særlige fokusområder i Lejre Kommune Unge på kanten Borgere på langvarig offentlig forsørgelse Flere flygtninge og familiesammenførte i job og uddannelse Indsatsen overfor virksomhederne Sigtelinjer i Beskæftigelsesplan 2019 Med baggrund i Ministerens mål, status på resultater for 2017, samt fokusområder fra udvalgets dialogmøde, drøftes udkast til sigtelinjer for Beskæftigelsesplan 2019 i Lejre Kommune. Der er udarbejdet flere sigtelinjer for hvert af de 7 ministermål samt to sigtelinjer på unge-området, der kan inddrages som lokalt mål. De fleste af ministermålene for 2019 er videreført fra Der er derfor mulighed for at videreføre flere sigtelinjer fra Beskæftigelsesplan 2018, såfremt det giver mening at fastholde indsatsen her yderligere. Udkast til gældende sigtelinjer for 2019 er gengivet nedenfor: Sigtelinjer for borgere på offentlig forsørgelse Den samlede periode på tidsbegrænset overførselsindkomst er kortest mulig Borgerne motiveres til at tage ansvar for egen udvikling mod uddannelse og job Sigtelinjer i virksomhedsindsatsen Det høje serviceniveau overfor virksomhederne videreudvikles Jobcentret handler proaktivt ift. virksomhedernes behov for arbejdskraft Områder med risiko for flaskehalse følges tæt Sigtelinjer i integrationsindsatsen Flygtninge og familiesammenførte integreres på arbejdsmarkedet hurtigst muligt Øget fokus på kvindernes lave beskæftigelsesfrekvens Samarbejdet med civilsamfundet vægtes højt Sigtelinjer i indsatsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet Flere borgere flyttes ud på eller tættere på arbejdsmarkedet Borgernes progression mod arbejdsmarkedet følges tæt Sigtelinjer i udbetalingsindsatsen Bekæmpelse af socialt bedrageri og fejludbetalinger understøttes Samarbejdet med kontrolgruppen og udbetalingsenheden videreudvikles Sigtelinjer i indsatsen for udsatte borgere Udsatte borgere støttes i forhold til tilbagevenden til arbejdsmarkedet Samarbejdet med virksomhederne og lokalsamfundet vægtes højt Sigtelinjer i indsatsen for borgere med handicap Flere borgere med handicap skal i beskæftigelse Borgere med handicap støttes til fastholdelse på arbejdsmarkedet

12 Side 10 Sigtelinjer i indsatsen for de unge Unge motiveres til uddannelse og støttes gennem uddannelsessystemet Samarbejdet på tværs understøtter indsatsen Skema er vedhæftet som bilag. Heraf fremgår Beskæftigelsesministerens formuleringer på de enkelte mål samt de deraf udarbejdede sigtelinjer. Evaluering af dialogmødet Afslutningsvis evalueres selve rammen for og indholdet af dialogmødet. Bilag: 1 Åben Sigtelinjer Beskæftigelsesområdet Lejre /18 2 Åben Referat - Dialogmøde Beskæftigelsesplan /18 Udtalelser Ingen. Administrationens vurdering Det er administrationens vurdering, at ministermålene, status på resultater af indsatsen i 2017, samt fokusområder fra dialogmødet, er et godt udgangspunkt for at fastsætte sigtelinjer til brug for administrationens videre arbejde med beskæftigelsesplanen for Sigtelinjer for 2018 kan videreføres eller videreudvikles for de mål, der går igen fra Handicappolitik Handicappolitikken inddrages i drøftelserne omkring sigtelinjer, der også vedrører målgrupper af borgere med handicap. I år fremlægger Beskæftigelsesministeren et særskilt Ministermål med særligt fokus på indsatsen for borgere med handicap. Økonomi og finansiering Ingen

13 Side SSÆ - Årsstatistik Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommune - med høringssvar I02 15/4894 Åben sag Resumé Sagen præsenterer en oversigt over Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 og over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet. Omgørelsesprocenten for de afgjorte sager i 2017 er gennemsnitlig på 34 % og er dermed højere end landsgennemsnittet på 30 % i Lejre Kommune lå også i procentpoint over landsgennemsnittet (29 % vs. 33 %). I alt 18 ud af 163 behandlede klagesager i 2017 er blevet ændret/ophævet, hvilket svarer til 11 % (mod 12,1 % på landsplan). I 2016 var der tale om 14 % af sagerne, så andelen af ændrede/ophævede sager er både under landsgennemsnittet og for nedadgående. Landsgennemsnittet for hjemvisninger er 17,9 %, mens det ligger på 22,7 % i Lejre. Det er med andre ord især på antallet af sager, som hjemvises, at Lejre Kommune adskiller sig negativt. I sagen beskrives hvordan opfølgning på sagerne er tilrettelagt. Sagen blev forelagt Udvalget for Social, Sundhed & Ældre og Udvalget for Børn & Ungdom på deres møder i april. Sagen forelægges her på juni mødet, idet udvalgets møde i april var aflyst. Der er modtaget høringssvar fra henholdsvis Ældreråd og Handicaprådet, der er vedlagt som bilag. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at statistikken over Ankestyrelsens afgørelser i 2017 tages til efterretning. Beslutningskompetence Udvalget for Social, Sundhed & Ældre Udvalget for Børn & Ungdom Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den Taget til efterretning med den tilføjelse, at de af Socialministeriets udsendte Danmarkskort for omgørelsesprocenterne på social-, børne- og voksenhandicapområderne bliver forelagt på Kommunalbestyrelsens møde den 26. juni På mødet blev omdelt yderligere bilag vedrørende Børne- og Socialministeriets Danmarkskort på socialområdet. Bilagene er vedhæftet referatet.

14 Side 12 Afbud: Carsten Helles Rasmussen Beslutning den Taget til efterretning med den tilføjelse, at de af Socialministeriet udsendte Danmarkskort for omgørelsesprocenterne på social-, børne- og voksenhandicapområderne bliver forelagt på Kommunalbestyrelsens møde den 26. juni Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C) Sagsfremstilling Ankestyrelsen har fremsendt statistik over antallet af klager over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområderne, som styrelsen har behandlet og afgjort i Ankestyrelsen har i 2017 afgjort 180 sager og har i samme periode modtaget 166 klagesager (som behandles senere). I 2016 afgjorde Ankestyrelsen 125 sager og modtog i samme periode 161 klagesager. Der er således sket en stigning i antallet af afgørelser og samtidig en mindre stigning i antallet af indsendte klagesager i 2017 set i forhold til Klagerne vedrører Lejre Kommunes afgørelser i relation til: LAB: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats LAS: Lov om aktiv socialpolitik PL: Lov om social pension og Lov om højeste, mellemste m.v. førtidspension RSL: Retssikkerhedsloven SDP: Sygedagpenge SL: Lov om social service (f.eks. særlig støtte, hjælpemidler, magtanvendelse m.v.) ØVR: Børnetilskud, børnefamilieydelse, inddrivelse, boligstøtte, almene boliger, repatriering m.v. Klagestatistikken er opdelt i fire kategorier: Stadfæstet: Ankestyrelsen er enig i kommunens afgørelse Ændret/ophævet: Ankestyrelsen ændrer kommunens afgørelse Hjemvist: Sagen sendes tilbage til kommunen. Kommunen skal behandle sagen og træffe afgørelse en gang til. Det kan være fordi, Ankestyrelsen mener, der er behov for nye oplysninger, som kommunen skal tage med i en afgørelse. Det kan også være fordi, Ankestyrelsen mener, at der er tale om alvorlige sagsbehandlingsfejl, som ikke umiddelbart kan rettes op i klagesagsbehandlingen. En sag der hjemvises kan have været afgjort korrekt på afgørelsestidspunktet men stadig blive hjemvist, hvis efterfølgende tilvejebragte oplysninger (fra kommunens afgørelse til sagens behandling i Ankestyrelsen) i sagen tilsiger dette Afvist: Ankestyrelsen behandler ikke klagen. Ankestyrelsen kan afvise at behandle en klage, hvis der er klaget for sent, eller hvis Ankestyrelsen ikke er den rigtige instans at klage til. Det kan også skyldes, at klageren opgiver klagen. Omgørelsesprocenten udgøres af andelen af sager, der ændres/ophæves samt hjemvises ud af det totale antal sager, eksklusive de afviste sager.

15 Side 13 Nedenstående tabel viser hvordan Ankestyrelsens afgørelser har fordelt sig i forhold til sagsområder og afgørelsesmåder, for Lejre Kommune og landet som helhed. Hvor adskiller Lejre Kommune sig fra landsgennemsnittet? Lejre Kommune har en højere omgørelsesprocent end landsgennemsnittet (34 % vs. 30 %) Lejre Kommune har en lavere andel af sagerne som ændres/ophæves end landsgennemsnittet (11 % vs. 12,1 %) Lejre Kommune har en højere hjemvisningsprocent end landsgennemsnittet (22,7 % vs. 17,9 %) Lejre Kommune har færre sager der stadfæstes end landsgennemsnittet (66,3 % vs. 70 %). Den højere omgørelsesprocent/lavere stadfæstelsesprocent kommer med andre ord af, at Lejre Kommune har forholdsmæssigt flere sager som hjemvises. Hvordan arbejder administrationen med opfølgning på sager der hjemvises? Hjemviste sager gennemgås konkret i takt med at de kommer tilbage i et samarbejde mellem medarbejderen, lederen, samt Lejre Kommunes socialjurist. I genvurderingsperioden inddrages eventuelt nye oplysninger eller nyt dokumentationsgrundlag til brug for genvurderingen. Hvis afgørelsen fastholdes indsendes klagesagen til behandling i Ankestyrelsen. De enkelte teams indarbejder erfaringerne fra Ankestyrelsens ændringer, ophævelser og hjemvisninger i deres fremadrettede praksis. Såfremt den hjemviste sag og ankestyrelsens begrundelse for hjemvisningen giver anledning til det, iværksættes opfølgning i form af kompetenceudvikling, ændring af procedurer, retningslinjer mv. Endelig iværksættes i forlængelse af kernevelfærdsudvalgets arbejde, med forbehold for Kommunalbestyrelsens beslutning, indsatsen Der findes et sted hvor vi taler sammen, hvori indgår, at der ringes til en borger inden der gives afslag på en ansøgning, ligesom der iværksættes træning i samtaleteknik, mægling og konflikthåndtering. Det forventes at indsatsen i sig selv medfører færre klager. Særligt vedr. sager inden for servicelovens område Flere af sagsområderne har forholdsvis få sager. Det betyder, at procenterne kan svinge ganske gevaldigt fra år til år. Det betyder også at det er vanskeligt at vurdere om en

16 Side 14 ændring/ophævelse eller en hjemvisning er udtryk for en banal fejl eller for et mere generelt problem. Da halvdelen af de behandlede sager ligger inden for servicelovens område, og kan vedrøre børn, voksne eller hjælpemiddelområdet, har administrationen som supplement til den løbende konkrete gennemgang af hver enkelt sag gennemgået de i alt 90 sager under serviceloven fra Centerfordelt opgørelse over sager under serviceloven for 2017 Center Stadfæstelser Hjemvisning Ændring Omgørelser Afvisning I alt sager behandlet i AST CBUF 19 (58 %) 8 (24 %) 6 (18 %) 14 (42 %) 6 39 CJS 9 (39 %) 14 (61 %) 0 14 (61 %) 0 23 CVO 21 (81 %) 4 (15 %) 1 (4 %) 5 (19 %) 2 28 I alt 49 (59 %) 26 (31 %) 8 (10 %) 34 (41 %) 7 90 CBUF: Servicelovens 11, 32, 32a, 36, 39-40, 41, 42, 43, 44, 45, 52, 52a, 55, 68, 69, 71, 76 CVO: Servicelovens 113, 112, 95, 114, 115, 116 CJS: Servicelovens 85, 96, 97, 100, 101, 102, , Særgennemgangen viser, at: CVO har mange stadfæstelser og få omgørelser CBUF ligger gennemsnitligt, men dog lidt højere på antallet af ændringer CJS har mange hjemvisninger og få stadfæstelser Hvad gøres særskilt i CJS og i CBUF CJS er udfordret på hjemvisninger. CJS forstærker derfor samarbejdet med kommunens socialjurist om udvikling på området. Der vil blive indført ekstra kvalitetssikring under genbehandlingen af ankesagerne. CJS er ved at udarbejde nye kvalitetsstandarder, der er mere præcise i forhold til udmåling af støtte. Kvalitetsstandarderne kommer til at hænge sammen med Voksenudredningsmetoden, der er indført i kommunen. Samtidig ønsker afdelingen i CJS at styrke fagligheden på området og blive bedre til og mere præcise i forhold til dokumentationen i de enkelte borgersager og dermed i afgørelserne. Endelig har de 17 kommuner i regionen i regi af Rammeaftalerne for det specialiserede voksenområde indledt en dialog med Ankestyrelsen om deres ændring af kurs i forhold til hvornår, en borger kan få pædagogiske ydelser, særlig pædagogisk støtte efter Servicelovens 85, idet antallet af hjemvisninger også skal ses i lyset af en ændret praksis i Ankestyrelsen. For så vidt angår CBUF er der ikke et egentlig mønster. Ankestyrelsen har været uenig i kommunens konkrete vurdering i enkelte sager. I en enkelt sag har Ankestyrelsen ændret kommunens vurdering om bevilling af merudgifter med afsæt i en ny principafgørelse om diætkost 18-17, herunder hvordan der foretages en vurdering af barnets eller den unges lidelse, når barnet følger en diætbehandling. I de øvrige sager på handicapområdet har Ankestyrelsen konkret været uenig i kommunens vurdering og forståelse af hvornår en lidelse anses for værende indgribende og varig i forhold til barnets eller den unges samlede funktionsniveau. Begrundelsen for hjemvisning af sagerne til fornyet behandling i CBUF er typisk at der har manglet oplysninger i sagen, og at kommunen ikke har haft det fornødne og tilstrækkelige grundlag for at træffe afgørelsen, eller at begrundelsen for afslag ikke har været tilstrækkelig konkret begrundet. Ligeledes er der enkelte sager, hvor der er sket hjemvisninger fordi der ikke er afholdt lovpligtige børnesamtaler. Fokus i kvalitetssikringen af afgørelserne forstærkes på disse områder. På mødet blev omdelt yderligere bilag vedrørende Børne- og Socialministeriets

17 Side 15 Danmarkskort på socialområdet. Bilagene er vedhæftet referatet. Bilag: 1 Åben Ældrerådet - Høringssvar over Ankestyrelsens behandling af klager i 39206/ docx.doc 2 Åben Høringssvar fra Handicaprådet - BU årsstatistik 2017.doc 38104/18 3 Åben Ankestatistik - Lejre Kommune.pdf 26093/18 4 Åben Oversigt over afgørelser fra Ankestyrelsen.docx 22472/18 5 Åben Børne- og Socialmin. - Kommuneliste Voksen 2017.pdf 46484/18 6 Åben Børne- og Socialmin. - Kommuneliste Service og børn 2017.pdf 46483/18 7 Åben Børne- og Socialmin. - Danmarkskort 2017 for socialområdet.docx 46482/18 8 Åben Børne- og Socialmin. - Orienteringsbrev.pdf 46481/18 Udtalelser Ældrerådet her indsendt høringssvar og tilbagemelder følgende: Ældrerådet konstaterer ved gennemgangen af ovenstående at der er sket en stigning i antallet af afgørelser samlet set, og en mindre stigning i antallet af indsendte klagesager. Omgørelsesprocenten er fortsat højere end landsgennemsnittet. Ligeledes kan vi konstatere at hjemviste sager ligger højere end landsgennemsnittet, hvorimod antallet af ændrede / ophævede sager er under landsgennemsnittet, og for nedadgående i Lejre Kommune. På CVO`s område er der mange stadfæstelser (81 %), og få omgørelser af de indsendte klager i Ældrerådets bemærkninger: Det er vores vurdering, at dialog med borgeren i forbindelse med alle former for sagsbehandling, er en afgørende faktor for nedbringelse af antallet af klagesager generelt. God information til borgerne om baggrund for afgørelser er ligeledes en vigtig faktor for antallet af klagesager generelt. Udover den kontinuerlige opfølgning på hjemviste sager, bemærker vi administrationens gennemgang og opfølgning på 90 sager under serviceloven i Dette vurderer vi positivt, idet det kan betyde en fortsat kvalitetssikring og læring i sagsbehandlingen, ved at: synliggøre behov for konkrete ændringer i sagsbehandlingen synliggøre behov for kompetenceudvikling Handicaprådet har indsendt høringssvar og tilbagemelder følgende vedrørende børn og ungeområdet: Handicaprådet finder årsstatistikken alarmerende negativ. Både fokusgruppeinterviews i f.m. evaluering af Handicappolitik og borgermøder i f.m. Kernevelfærdsudvalgets arbejde har påpeget dårlig og usammenhængende sagsbehandling. Det er positivt, at Lejre Kommune afsætter ressourcer m.h.p. opretning af området. Administrationens vurdering Administrationen arbejder systematisk med at nedbringe antallet af afgørelser som ændres/ophæves, samt at reducere antallet af sager som hjemvises som følge af

18 Side 16 alvorlige sagsbehandlingsfejl der ikke kan rettes op i klagesagsbehandlingen. Kvaliteten i sagsbehandlingen forventes at stige som følge heraf. Handicappolitik En del af afgørelserne omfatter handicappede, hvor handicappedes forhold inddrages i sagsbehandlingen og revurderingen af klagen. Økonomi og finansiering Ingen

19 Side JA - Eventuelt Åben sag Beslutning den Der var intet under Eventuelt. Afbud: Martin Stokholm (A) Bjørn Lykke Sørensen (C)

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet 11-04-2018 19:00 Side 1 BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over s afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet Sagsnr.: 15/4894 Resumé: Sagen præsenterer en oversigt over

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Sted: SuperBrugsen, Skolevej 1, 4330 Hvalsø Dato: Onsdag den 6. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm

Læs mere

Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT

Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Mandag den 4. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Thomas Bisgaard (B) (Formand) Rikke Zwisler Grøndal (A) (Medlem)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4 Herlev Kommune Referat Arbej dsmarkedsudvalget Dato: Fra: 19:00 Sted: Mødelokale 325 Indkaldelse Henrik Hilleberg (C) Connie Mankov (A) Bo Zabel (A) Hanne B. Holst (A) Maria Mankov (A) Rene Brohammer (A)

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 30. januar 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn Lykke

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for 2019 Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd

Læs mere

Orientering om Ankestyrelsens Ankestatistik 2017

Orientering om Ankestyrelsens Ankestatistik 2017 Punkt 11. Orientering om Ankestyrelsens Ankestatistik 2017 2018-021868 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s og Beskæftigelsesudvalgets orientering, at der orienteres om Ankestyrelsens

Læs mere

** De afviste afgørelser fra Ankestyrelsen tæller ikke med i omgørelsesprocenten, da Ankestyrelsen ikke har behandlet disse sager.

** De afviste afgørelser fra Ankestyrelsen tæller ikke med i omgørelsesprocenten, da Ankestyrelsen ikke har behandlet disse sager. Sagsbeskrivelse Job- og Ydelsessekretariatet og Socialsekretariatet har modtaget Ankestyrelsens statistik på Social- og Beskæftigelsesområdet for 2018. Af tabellen nedenfor fremgår udfaldet af Ankestyrelsens

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Beskæftigelsesplan 2018 INDLEDNING I Haderslev Kommune tror vi på, at meget kan lade sig gøre, når vi arbejder sammen. Vi har modet til at udforske det ukendte, og når vi møder forhindringer, opsøger vi

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 23-08-2018 17:00 Mødeafholdelse Ungecenter Gentofte, Hartmannsvej 22, 2900 Hellerup Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Sted: Hørsholm Rådhus, Mødelokale D2. Dato: 5. oktober 2017 kl

Referat. Sted: Hørsholm Rådhus, Mødelokale D2. Dato: 5. oktober 2017 kl Referat Sted: Hørsholm Rådhus, Mødelokale D2 Dato: 5. oktober 2017 kl. 16.00-18.00 Center for Politik Udvikling og Borgerservice Team Sekretariat horsholm.dk Deltagere: Flemming Sundt (FSU) Jerry Ritz

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 06-11-2017

Læs mere

Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT

Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Mandag den 4. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Thomas Bisgaard (B) (Formand) Rikke

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Hedensted Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 12. september Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat. Mødedato: 12. september Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Refer Mødetidspunkt: Kl. 13:30 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:Henrik Alleslev, Carsten Steffensen, Erling Juul, Hans Christian Knudsen, Hans Sørensen, Lone Dybdal, Svend K. Andersen,

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Introduktion til Beskæftigelsesområdet v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Overordnede rammer for Beskæftigelsesområdet Lovreguleret af: Beskæftigelsesministeriet (BM) Beskæftigelsesminister: Troels

Læs mere

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget Mødetidspunkt 06-11-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Ældre-,Social- og Sundhedsudvalget 06-11-2018

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:15 Tilstede: Søren B Heisel,

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

Resultatrevision 2018

Resultatrevision 2018 Resultatrevision 2018 Jobcenter Frederikssund maj 2019 Indledning Om resultatrevisionen Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Frederikssund. Resultatrevisionen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til med kopi til

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til med kopi til Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til lzhj@sm.dk med kopi til jurint@sm.dk Høringssvar fra KL vedr, foreslåede ændringer af retssikkerhedsloven Børne- og Socialministeriet

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2018 Opfølgning - August 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019-

Beskæftigelsesplan 2019- CENTER FOR ARBEJDSMARKED Dato: 24. oktober 2018 Tlf. dir.: 4477 6571 E-mail: vdh@balk.dk Kontakt: Vedran Hrustic Sagsid: 15.00.00-P15-1-18 Beskæftigelsesplan 2019- Ballerup Kommunes beskæftigelsesplan

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/1 2019 Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdets kerneopgaver 1. Hjælp til ledige

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Magni ApS, Ledreborg Allé 22, 4000 Roskilde Dato: Torsdag den 7. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Grethe Saabye (C) (Formand) Julie Hermind (F) (Medlem) Martin

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2018-2021 Referat 9. oktober 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Søren P. Rasmussen Karsten Lomholt Henrik Bang Ib Carlsen Kasper Langberg Martin Vendel

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 27. august Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015 Referat mandag den 10. august 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - august...2 3. JA - Dialogtema: Sygedagpengereformens

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. november Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

Resultatrevision Syddjurs Kommune Erhverv og Beskæftigelse

Resultatrevision Syddjurs Kommune Erhverv og Beskæftigelse Syddjurs Kommune Erhverv og Beskæftigelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...1 Resumé...2 Syddjurs Kommunes mål for beskæftigelsesindsatsen og resultatmål for Jobcenter Syddjurs...2

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- & Skoleudvalget, Social- & Sundhedsudvalget.

Notat. Modtager(e): Børne- & Skoleudvalget, Social- & Sundhedsudvalget. Notat Modtager(e): Børne- & Skoleudvalget, Social- & Sundhedsudvalget. Ankestyrelsens statistik for 2018 Omgørelsesprocenterne opgøres for henholdsvis det samlede socialområde, børnehandicapområdet og

Læs mere

Årsstatistik for Beskæftigelsesankenævnet. og Det Sociale Nævn

Årsstatistik for Beskæftigelsesankenævnet. og Det Sociale Nævn Årsstatistik for 2011 Beskæftigelsesankenævnet og Det Sociale Nævn Indhold Skema 1... 2 Afgørelser i Beskæftigelsesankenævnet i 2011, opgjort efter afgørelsestyper... 2 Skema 2... 3 Afgørelser i Beskæftigelsesankenævnet

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG

SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG 2018 Beskæftigelsesplan 2018 SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskæftigelsespolitiske mål... 3 Mål 1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 Jobcenter Lejre

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 Jobcenter Lejre BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 Jobcenter Lejre Godkendt af Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune den 27.11.2017 Indholdsfortegnelse Side 1 af 13 1. Indledning Side 2 1. Baggrund Side 2 2. Jobcenter Lejres sigtelinjer

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges

Lokale mål: 1. Ungeledigheden skal bekæmpes 2. Der skal skabes flere fleksjob 3. Arbejdsstyrken skal øges Notat om målfastsættelse i BP2015 Dette notat beskriver hvordan administrationen beregner og giver forslag til konkrete måltal for de politiske mål i beskæftigelsesplanen. Der tages udgangspunkt i tal

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked DAGSORDEN

Udvalget for Job & Arbejdsmarked DAGSORDEN DAGSORDEN Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 4. september 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Status for målene i Stevns Kommunes Beskæftigelsesplan 2018

Status for målene i Stevns Kommunes Beskæftigelsesplan 2018 Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse 1 Fald i gennemsnitlig sagsvarighed for afsluttede forløb på A-dagpenge Hele landet Gnsn.

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Mødedato: Til: Referat af møde i Handicaprådet 11. september Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 1B 2017 Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- & Skoleudvalget, Social- & Sundhedsudvalget.

Notat. Modtager(e): Børne- & Skoleudvalget, Social- & Sundhedsudvalget. Notat Modtager(e): Børne- & Skoleudvalget, Social- & Sundhedsudvalget. Ankestyrelsens statistik for 2017 Omgørelsesprocenterne opgøres for henholdsvis det samlede socialområde, børnehandicapområdet og

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 20. december 2017 BP 18 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI 3 1.1 Indledning 3 1.2 Fokusområder

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Høringsmateriale: Evaluering og ændring af sagsbehandlingsfrister 2013

Høringsmateriale: Evaluering og ændring af sagsbehandlingsfrister 2013 NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Roar Andersen Servicecenter Hvalsø D 4646 4725 E rlan@lejre.dk Dato: 11. september 2013 J.nr.: 12/8915 Høringsmateriale:

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67093/14 14/7224 Indhold 1. RESULTATREVISIONENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 2. RESULTATOVERSIGTEN... 4 2.1. MINISTERENS MÅL... 4 2.2 FORSØRGELSESGRUPPER...

Læs mere

Statusnotat ankesager på beskæftigelsesområdet

Statusnotat ankesager på beskæftigelsesområdet Statusnotat ankesager på beskæftigelsesområdet Sagsnr. 15.00.00-G01-409-18 Notatet gennemgår reglerne vedr. borgerens mulighed for at klage over en afgørelse på beskæftigelsesområdet og belyser status

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. september Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais,

Læs mere

Ankestatistik 2015 og 2016

Ankestatistik 2015 og 2016 Ankestatistik 2015 og 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen samlet overblik I 2016 har Beskæftigelses- og Socialforvaltningen samlet haft 402 ankesager mod 499 i 2015 og 708 i 2014. Generelt set

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 6. oktober 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering...2 3. JA - Dialogtema Virksomhedsservice...3 4. JA - Halvårsopfølgning

Læs mere

Orientering: Afgjorte Ankestyrelsessager i Aalborg Kommune 2014

Orientering: Afgjorte Ankestyrelsessager i Aalborg Kommune 2014 Punkt 3. Orientering: Afgjorte Ankestyrelsessager i Aalborg Kommune 2014 2015-011369 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets og Beskæftigelsesudvalgets orientering,

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. juni 2012. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. juni 2012. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. juni 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden til junimødet...1 2. JA - Orienteringssager til junimødet...2 3. JA - 1. udkast Beskæftigelsesplan

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 8. maj 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Christian Plank (F) (Formand)

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 3. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i marts...2 3. JA - Handleplan for ungeindsats 2013...3 4.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 er Frederikshavn Kommunes beskæftigelsespolitik og plan for den beskæftigelsesrettede indsats i 2019. Beskæftigelsesplanen tager

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Familier, Børn og Unge Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Familier, Børn og Unge Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Jette Jensen (EL) vedr. kommunens hjælp til familier til børn med handicap Side 1 af 7 Byrådsmedlem Jette Jensen har rejst en række spørgsmål vedr. kommunens hjælp til

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Resultatmål 1a: Den gennemsnitlige

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Lejre

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Lejre BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Lejre Godkendt af Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune den xx.xx.2018 Indholdsfortegnelse Side 1 af 15 1. Indledning Side 2 1. Baggrund Side 2 2. Jobcenter Lejres sigtelinjer

Læs mere

ANKESTYRELSENS AFGØRELSER PÅ SOCIAL- OG BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ÅR

ANKESTYRELSENS AFGØRELSER PÅ SOCIAL- OG BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ÅR 27..-P5-1-17 - KarStr ANKESTYRELSENS AFGØRELSER PÅ SOCIAL- OG BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ÅR 14-16 Indledning Ankestyrelsen udarbejder statistik vedrørende alle kommuner med de seneste tal for Ankestyrelsens

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 31-01-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 31-01-2017

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 18.12.2012 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Måltal i Beskæftigelsesplan 2013... 4 3 Orientering om 6-by-barometret november 2012...

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

4 Godkendelse af hypnose forskningsprojekt

4 Godkendelse af hypnose forskningsprojekt 4 Godkendelse af hypnose forskningsprojekt 4.1 - Bilag: Beskrivelse af hypnose forskningsprojekt DokumentID: 4966770 Hypnoterapi for borgere med senhjerneskade eller hjernepåvirkning - Et forskningsprojekt

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere