Referat fra kredsmøde den 17. marts 2018 på Dejbjerglund Efterskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra kredsmøde den 17. marts 2018 på Dejbjerglund Efterskole"

Transkript

1 Referat fra kredsmøde den 17. marts 2018 på Dejbjerglund Efterskole Velkomst Efter velkomst af hornblæser Henrik Hedegaard bød kredsformand Knud Pedersen velkommen til de 155 delegerede samt gæster, som deltog i mødet. Valg af dirigent Herefter blev Bjarne From foreslået som dirigent og valgt uden modkandidater. Han startede med at konstatere, at mødet var lovligt indvarslet. Valg af stemmetællere Der blev valgt 3 stemmetællere. Beretning om kredsens virke v/knud Pedersen Knud startede sin beretning med en status over udviklingen af medlemmer siden 2013 i de forskellige kommuner i kredsen. Alle undtagen Skive var gået lidt tilbage. Kredsen generelt har siden 2013 mistet 546 medlemmer, så der i dag er , hvilket er opgjort pr. 1. oktober Der er kommet ny formand for Jægerrådet i Lemvig, hvor Bjarne From har overtaget posten efter Henrik Hjerl Carstensen. Velkommen til Bjarne og tak til Henrik for hans indsats. Strukturen i Danmarks Jægerforbund er til debat i disse tider. Hvordan skal strukturen se ud fremadrettet med hensyn til kredse og jægerråd? Knud spurgte, om hvor mange der er villige til at sætte sig op i helikopterperspektiv og sætte sig ind i de forudsætninger, der nogle gange er for at få noget ændret. Og med hensyn til medbestemmelsen, hvor stor er interessen så reelt? Der har været afholdt flere debatmøder i Aulum, f.eks. den 10. oktober 2016 angående jagttider og den 15. december 2017 et dialogmøde, og her kom ca personer ud af de 134 lokale jagtforeninger, der er i kredsen. Han udtrykte bekymring for fremtiden, da der kun er en, der har ønsket at være opstillet til posten som kredsformand, og at kredsen i øjeblikket mangler hele 3 koordinatorer. Han fortsatte med, at han efterhånden oftere hører, at folk ikke ønsker at deltage i debatten på grund af den tiltaleform, der er på nogle af de sociale medier. Det er ærgerligt, da det er en hurtig måde at kommunikere på, men mange vil bare ikke udsættes for den personhetz, der bliver ført, blot man har en anden mening. Hvis man bare kunne nøjes med at skrive det, som man også ville have sagt, hvis man stod face to face med den person, man omtalte, så var der nok flere, der gerne ville deltage. Med hensyn til faunastriber så var der stor cadeau til næsten alle Jægerråd i hele kredsen for den indsats, der er gjort og en tak til kommunerne for de frø, de har sponsoreret. Det er vigtigt, at der sammen med landmændene skabes nogle levesteder for vildtet. Man ser hver vinter, at der forsvinder et par læbælter for at give plads til de store maskiner, derfor er det vigtigt at opfordre til, at hvis der er nogle skæve hjørner, som er urentable at dyrke, så er der grundlag for en lille remise. Han opfordrede til at gå ind på Naturstyrelsens hjemmeside under Plant for vildtet, hvor man kan søge tilskud til beplantning. Der er to ansøgningsrunder.

2 Der er kommet nye regler for jagt på Naturstyrelsens arealer. Der er lavet nye distrikter, hvilket vil betyde ændringer i områderne for Jægerforum, og der vil fremadrettet blive færre jagtforeningsjagter, men mere kommerciel udlejning. Der er lavet indstilling på dåvildt. Lemvig, Struer, Holstebro, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast- Brande har indstillet flg.: Då kalv og spidshjort: Hjort større end spidshjort: Kredsen har deltaget på Landsskuet i Herning i juli og i "Jagt & Mennesker" på Hjerl Hede i august. Knud takkede alle hjælpere og håber, at folk vil deltage igen den juli i Landsskuet og den 25. og 26. august i "Jagt & Mennesker" på Hjerl Hede. Der var i alt kr ,- i jagttegns-midler for 2017, som blev fordelt således: Der blev søgt om kr. i kredsen Fordeling: Assing sogns jagt & skytteforening Holstebro Strandjagt Thyborøn Harboøre Jagtforening Sdr. Felding Jagtforening: Skjern Jagtforening Skive Jagtforening Herning jagtforening Vinding-Vind-Ørnhøj kr kr kr. 976 kr kr kr. 0 kr kr. Med hensyn til ansøgningerne for 2018 ser det således ud: Ansøgningsfrist den15. februar og 15. august Kredsens indstilling fra 1. runde Kvols og omegns Jagtforening Herning Jagtforening (2 ansøgninger) Hoven Jagtforening Viborg Jagtforening I alt Rest til anden ansøgnings runde kr kr kr kr. Udsat kr kr. Selvom der i princippet også kan søges om 50% tilskud til lokale kurser, opfordrede Knud til, at man søger kursustilskud hos folkeoplysningen i kommunerne. Knud opfordrede alle til at få indberettet vildtudbytte med så mange detaljer som muligt og at huske at få betalt jagttegnet. Han sluttede af med at takke Jægerforbundet, kredsbestyrelsen samt alle folk i lokalforeningerne, han har haft med at gøre i årets løb for et godt samarbejde.

3 Jan B. Rasmussen bad om ordet og fortalte, at man i kredsbestyrelsen havde indstillet til hovedbestyrelsen, at Knud Pedersen skulle modtage Jægerforbundets sølvnål i forbindelse med sin fratræden som kredsformand. Til begrundelse for indstillingen blev flg. nævnt: - Knud har haft stor betydning for kredsen og kredsbestyrelsen i forbindelse med oprettelsen og overgangen til Jægerforbundets nuværende organisationsstruktur. - Knud har ligeledes med været en stor støtte til den siddende kredsbestyrelse med sin inspiration samt vilje og evne til at modtage og videregive informationer og beslutninger. - Knud har i sit virke loyalt arbejdet for medlemmernes synspunkter og har i kredsen med sin ærlighed og store faglighed været til stor inspiration for kredsbestyrelsen og medlemmerne. - Knud har ligeledes gennem hele perioden været hovedansvarlig for kredsens aktiviteter på landsskuet i Herning og derved gjort et stort stykke arbejde for jagt og jægere i kredsen og forbundet. Herefter gik Claus Lind Christensen på talerstolen og meddelte, at man normalt ikke i HB traf vigtige beslutninger på mailkorrespondance, men da indstillingen var kommet efter et HB-møde, måtte man undtagelsesvis træffe en afgørelse på denne måde. Der var naturligvis stor enighed i, at Knud skulle have sølvnålen og diplom, som Claus herefter overrakte ham, roste ham for hans store indsats og takkede ham for et fortrinligt samarbejde gennem årene. En rørt afgående formand takkede for sølvnålen og sagde, at han var kommet til at kende utroligt mange mennesker undervejs i sit arbejde, og at han håbede, at han også fremadrettet gennem jagten kunne holde kontakten med mange af os. Orientering om kredsens økonomiske forbrug Kasserer Jan B. Rasmussen gennemgik regnskabet for kredsen for 2017, og hvordan resultatet af de forskellige aktiviteter har set ud. Der har været indtægter og tilskud fra Jægerforbundet på kr ,- og udgifter på kr ,-, hvilket bevirker, at kreds 2 returner kr ,- til forbundet. Han kommenterede de forskellige arrangementstyper omkring, hvad der havde givet over- og underskud, samt hvad de to store udstillinger Landsskuet i Herning og Jagt & Mennesker på Hjerl Hede havde kostet kredsen. Hele regnskabet vil blive lagt på kredsens hjemmeside og kan ses her. Kursus koordinator v/sigvald Gravesen I kreds 2 har der været afholdt18 kurser i 2017, hvor der har været 392 mand på de forskellige kurser. Vildtsygdomme og hygiejne er der blevet afholdt 6 kurser, hvor 152 har deltaget. Intro til tillidsmandsarbejdet har haft 32 deltagere. Der har været 15 på kursus genladning. Til dialogmøde var der 29 deltagere. Temaaften om råvildtforvaltning var der 48 deltagere. Instruksionsteknik i Ulfborg var der 10 deltagere. Instruktionsteknik i Skjern var der 13 deltagere. Skydeleder, riffel i Ulfborg havde 19 deltagere. Skydeleder, riffel i Lem St. deltog der 18 personer.

4 Riffelinstruktør, faglig del i Ulfborg var der den mart 14 på kursus. Riffelinstruktør, faglig del den juli I Ulfborg var der 13 deltager. Flugtskydningsinstruktør, kursus den juni var der 11 på kursus. Flugtskydningsinstruktør kursus den september var der 18 deltagere. Nogle af kurserne har ikke været helt fyldt op, og der er også kurser, vi har måttet aflyse på grund for få tilmeldte. Her i 2018 er vi kommet godt i gang med flugtskydnings- og riffelinstruktør kurser m.v. Jeg vil gerne, at man kontakter mig, hvis der er ønsker om at komme på kursus, da der kan være ønsker fra andre foreninger om samme kurser, så jeg kan koordinere det. Jeg vil også gerne, at foreningerne kontakter mig, hvis de har klubhus eller riffel- og flugtskydningsbane, som kan bruges til afholdelse af kurser. Mobil skydevogn v/sigvald Gravesen Med hensyn til skydevognen, så synes jeg, at den kommer alt for lidt ud at køre. Hvad årsagen er, ved jeg ikke, men der må jo ikke være det store behov, det er jo lidt synd, når vi nu har sådan en vogn, og den så bliver så lidt brugt. Bue koordinator v/carl Johan Mikkelsen Generelt set var 2017 et rigtig godt år for de danske buejægere. Med de jagtlovsændringer, som blev vedtaget den 7. december, er der nu åbnet op for, at der kan gives tilladelse til jagt på de store hjortearter. Foreløbig afventer vi dog en bekendtgørelse fra miljøministeren, som nærmere beskriver kravene til pilene, hvad angår spidser, vægt og joule med mere. Der er også i første omgang tale om en forsøgsordning, som så senere skal evalueres. Vores store ønske om at få ligestillet buerne med vores øvrige våben, ville man desværre ikke imødekomme. Således kan vi ikke anvende buen som et redskab, hvis man eksempelvis gerne vil hjælpe med at regulere skadevoldende vildt. I praksis betyder det, at jeg ikke må skyde en mårhund med buen, hvis jeg sidder på bukkejagt i juni måned. Jeg må derimod rigtig gerne nedlægge den i september, for da hedder det jagt. Antallet af buejægere i Danmark steg også i 2017, men dog ikke med samme fart som i de foregående år. Personligt tror jeg, at reglen om, at vi skal til skydeprøve hvert femte år, kan afholde nogen fra at gå op. Har man ikke haft succes med buen i de foregående fem år, tror jeg, nogle falder fra, når de skal til at betale for en ny prøve. Ved udgangen af 2017 var tallene for buejægere i Danmark følgende: 2374 har ret til at drive buejagt, heraf er 50 udlændinge. 70 af buejægerne er kvinder, og de skyder alle med compoundbue. 35 har tilladelse til jagt med recurvebue, 20 har tilladelse til jagt med langbue, og 8 har tilladelse til jagt med alle tre buetyper. Årets jagtfeltskydning med bue blev holdt i samarbejde med FADB s årsmøde ved Ribe. Det var et fint arrangement med en udfordrende bane, og det vil også blive afholdt der i september På det lokale plan har vi traditionen tro været aktive ved to store arrangementer. På Landsskuet i Herning kan man finde os ved Jægerforbundets store stand, og der kan man få lov til at prøve at skyde med en rigtig jagtbue. I og med at Landsskuet strækker sig over tre dage, er det virkelig mange mennesker, vi der kommer i kontakt med. Det er et rigtig godt vindue ud til familien Danmark.

5 Også ved arrangementet Jagt og Mennesker på Hjerl Hede er der mulighed for at prøve bueskydning. Det er også et stort arrangement, hvor rigtig mange frivillige er aktive og viser nogle af de mange aktiviteter, som pågår i Danmarks Jægerforbund. Danmarks Jægerforbunds buetrailer med buer og udstyr er for længst reserveret til begge arrangementer. Riffel koordinator v/henning Meldgaard Henning Meldgaard skulle have sendt indlæg til Knud Pedersen, men han havde ikke modtaget noget. Knud gik dog på talerstolen for at meddele, at der iflg. Henning vil blive afholdt en riffelprøve primo december, da en del havde beklaget sig over at skulle vente til næste forår, hvis man havde fødselsdag sidst på året efter forårets riffelprøver. Det kunne endvidere oplyses, at der vil blive afholdt en riffelinstruktør-efteruddannelse i Skive den 10. april. Der blev fra salen spurgt, om der ville blive sendt besked direkte ud til alle riffelinstruktører, eller om det ville blive annonceret centralt. Lars Pultz svarede, at foreningsformænd, som havde givet tilbagemelding til Henning Meldgaard om, at der er riffelinstruktører i foreningen, også har fået en mail om, at de pågældende instruktører nu havde en mulighed for at tilmelde sig efteruddannelse. Information om kurset kan findes på kredssiden. Første kursus er som nævnt den 10. april Jagthorns koordinator v/jesper Bromerholm Skulle have sendt indlæg til Knud Pedersen, som dog ikke havde modtaget noget. Knud spurgte, om der var nogen, der kunne tænke sig at påtage sig opgaven med at afholde duelighedsprøven i I så fald kan man kontakte Jesper Bromerholm. Avsumgård har været på tale. Flugtskydningskoordinator v/mogens Jacobsen Kredsskydning jagt med Timring Vildbjerg som vært, der var 215 tilmeldte, og vi var dermed Danmarks største. Hvis vi skal vedblive med det, skal der nogle flere med fra alle foreninger. Ca. 4-5 foreninger stiller med halvdelen af alle skytter, og vi har 42 baner i kredsen, så der er gode muligheder. Stor tak til bestyrelsen og alle hjælper i Timring- Vildbjerg. Alt kørte som på skinner, vi havde en rigtig god dag. Kredsskydningen i år er hos Skjern jagtforening søndag den 27. maj Sporting: Afholdt hos Salling Jagtforening med 26 deltager, tak til Salling Jagtforening. Alt klappede, formanden og næstformanden arbejdede som små heste og dømte selv hele dagen. Det går lige så langsomt fremad med deltagere, men alt for langsomt, der er jo stor interesse for sporting rundt om i de klubber, det har sportingbaner. I år afvikles skydningen hos Flugtskydningscenter Karup lørdag den 16. juni. Haglskydeprøver: På landsplan var der kursister oppe til prøve, heraf 57,9 % der bestod. Her i kreds 2 var der 751 oppe til prøven, det er en fremgang på 197 med en beståelsesprocent på 64,6%, men 35% der ikke består, er stadig for mange. Vi har 2 kredsundervisere, der kan opdatere jeres instruktører. Henning Gundelund, Stoholm & Omegns Jagtforening var igen i år oppe for at spørge, hvorfor udtagelsesskydningen ikke kunne afholdes på deres skydebane. Og igen i år var svaret, at man valgte at afholde disse skydninger på baner hos de foreninger, der stillede flest hold til skydningerne.

6 Trækvildts koordinator v/bent Bech-Larsen Der har i den forløbne år været mange spændene ting omkring vores trækvildt. Jeg vil her kort berøre nogle af de vigtigste ting, som berører vores område, og ellers vil jeg opfordre til at gå ind på DJ hjemmeside. Vi har igen snakket om forvaltnings planer, og her har gæssene igen fyldt meget, specielt grågæs, kortnæbbede gæs og bramgæs. For de 3 gåsearter har vi et positivt problem set med jæger øjne. Bestanden er stigende. For grågæssenes vedkommende har vi med den nye jagtlov fået mulighed for at jage dem i august måned på dyrkede arealer. For de kortnæbbede gæs er bestanden stadig stigende, jeg er meget spændt på at se afskydningstallene for 2017/2018. Hvis bestanden fortsat stiger, kommer den adaptive forvaltning virkelig på prøve, så må vi have jagt i februar på kortnæbbede gæs. Omkring bramgæs er situationen uændret. Der er ikke udsigt til en egentlig jagttid, men der er de samme reguleringsmuligheder, som blev lavet i Der har været møder om en egentlig bestandsregulering i EU, men her kunne man ikke blive enige, hvilket er en betingelse. Der holdes i nyt møde til sommer. Der er en del af vore dykænder, som er meget pressede, derfor er der sket fredning af havlit og fløjlsand hunner. Nye jagttider: Der er som nævnt blevet mere jagttid på grågås. Der er også blevet mere 14 dage mere jagttid på skovdue, og der er igen blevet jagttid på sølvmåger. I trækvildt udvalget var vi kommet med en række ønsker til nye jagttider. Jagttid på hjejle, mørk bugede knortegæs, måger og jagttid på svømmeænder i januar. Vi havde også et ønske om, at kortnæbbede gæs og bramgæs skulle være mulig at handle. På de sidste par møder vi har haft, har vi også diskuteret plast i naturen. I sidste nummer af Jæger kan vi se, at der også er andre i DJ, der arbejder på det problem. Jeg vil gerne appellere til, at det bliver en fælles EU-lovgivning, så vil det virkelig have effekt, ligesom priserne på patroner bliver anderledes. Til sidst vil jeg tillade mig at sige noget mere generelt om trækvildtsarbejdet. Jeg mener ikke, at det bliver prioriteret nok. Der bruges meget tid på kronvildtforvaltningen, der skydes næsten krondyr af ca jæger. Trækvildtsjægerne nedlægger ca gæs, svømmeænder og ca dykænder, foruden skovduer og skovsnepper. Da jeg overtog jobbet i trækvildtsudvalget efter Niels Erik Jørgensen i 2014, var der 3 biologer tilknyttet - Ole Noe, Bent O. Rasmussen og Niels Henrik Simonsen. Der foruden var Niels Søndergård som regel også med til møderne. På vores møde i marts 2015 fik vi oplyst, at HB vil opprioritere trækvildtsarbejdet, og at der skulle ansættes en trækvildtskonsulent. Det var vi selvfølgelig glade for, og Iben Sørensen blev ansat i maj Men allerede inden sommerferien var Ole Noe flyttet til et job i Naturstyrelsen, og hen på efteråret blev Bent O. Rasmussen afskediget. Det kan man selvfølgelig aldrig holde for, men deres job blev aldrig erstattet i trækvildtsudvalget. Nu havde vi en forholdsvis nyansat trækvildtskonsulent og en strand- og havjagtskonsulent, der var gået på halv tid. Nu har vi så fået oplyst, at vores trækvildtskonsulent Iben skal til at tage en 3-årig Ph.d.-uddannelse, så der skal ansættes en afløser til hendes job i 3 år. Igen en ny på posten uden erfaring. Et par konkrete ting fra det forløbne år til at underbygge min bekymring.

7 På mødet i juni, hvor vi fik oplyst, at der skulle skydes så mange kortnæbede gæs som aldrig før, der skulle skydes heraf i Danmark, havde vi en snak om, om vi kunne gøre det ordentlig, da gæssene er i mange nye områder. Niels Søndergård var med til vores møde, og her aftalte vi sammen med ham, at vi ville lave nogle gåsejagtskurser, ligesom der var gjort i Ringkøbing/Skjern området og oppe ved Lund fjord i Nordjylland i forbindelse med projektet Forbedret Gåsejagt. Der skulle tilbydes 1 eller 2 kurser i hver kreds i august/september måned, men der er intet sket. På mødet i juni blev det også besluttet, at vi gerne ville have et temahæfte med i september nummeret af Jæger. Iben skulle sammen med Jesper Madsen fra DCE skrive om gåsejagt. Det blev afvist af redaktionen, da det var for dyrt. I september nummeret af Jæger var der igen igen 8 sider artikler om ULV, og for nogle år siden blev der lavet et temahæfte om ulv. Nyjæger koordinator v/jan Adamsen Så er sæsonen startet, og jeg kommet i gang med mit arbejde som nyjæger koordinator i kredsen. Jeg har været rundt til alle jægerrådsårsmøderne i hele kredsen i januar og februar. Det har været spændende og lærerigt at møde så mange nye mennesker og forbindelser til et stort bredt samarbejde i fremtiden. Der er heldigvis allerede godt gang i arbejdet med nyjægerne i de mange foreninger, og det er positivt, men der er altid plads til flere aktiviteter. Jeg har en ide om at lave en arbejdsgruppe med nogle af de foreninger, der har en større nyjæger afdeling eller stort arbejde med dem, så vi evt. kan en vejviser på, hvad der kan gøres og ideer, der virker ude i disse foreninger. Jeg håber, at I som foreninger vil bakke op om det, så vi kan vise vejen frem for de øvrige kredse. Jeg har en bøn til alle flugtskydningsinstruktører rundt om på alle vores skydebaner. Hvis I bare tager en eller to nyjægere under jeres vinger og forsøger at fastholde dem i jeres forening, så regn da på, hvor mange nye medlemmer det kan give jeres forening. Som noget nyt vil nyjægere være en del af Jagt & Mennesker på Hjerl Hede den 25. og 26. august i år. Så håber jeg, at vi kan lokke en nyjæger eller to ud for at fortælle, hvordan det er at være nyjæger i dag. Jens Fuglsang, Haunstrup Jagtforening foreslog Jan, at man kunne kontakte landmænd og lodsejere og få skabt nogle kontakter med nyjægere, så de kunne komme med på krage- og skadejagter. Webkoordinator v/lars Pultz Knudsen Der var ikke de store nyheder omkring hjemmesiden, men Lars opfordrede til, at man sendte datoer for lokale arrangementer ind, så han kunne lægge det på hjemmesiden. Det kunne være til stor hjælpe også for de, der var i gang med at arrangere noget, så man ikke ramte de samme datoer. Han forsøgte at vedligeholde hjemmesiden så godt som muligt og lave links til hovedforbundet på relevante informationer. Kreds 2 s hjemmeside var den 3. mest besøgte hjemmeside af de 8 kredse. Man kan også her læse referater fra kredsbestyrelsesmøder, jægerrådsmøder i de forskellige kommuner og finde navne og adresser på koordinatorer m.v.

8 Laserkino v/jan B. Rasmussen Der er p.t. 2 lasershot anlæg i brug. Det gamle anlæg kører helt fint, og der har været på tale at holde et kort kursus i brug af det nye. Det ene står hos Hans Jørgen i Ringkøbing-Skjern og det andet hos Jan i Skive. Prisen for det nye anlæg er kr. 500,- i leje og kr ,- i depositum. Det nye anlæg er noget mere lysfølsomt end det gamle. Det gamle koster ikke noget at leje, men der er stadig kr ,- i depositum. Det gamle omtales som lasershot, det nye som laserkino. Begge anlæg har været meget udlejet det seneste år. Strand og Havjagt koordinator v/kim Jensen Kim fortalte af man i Holstebro Strandjagtforening havde stor fremgang af medlemmer i øjeblikket. Der var udkommet en ny folder for Strand og Havjagt, men man havde nok fortrudt, at man ikke havde fået specificeret, hvor farlig jagt fra havkajak er, især set i lyset af at der indenfor det sidste år er 2 jægere, der har mistet livet ved denne jagtform. Jagten foregår jo i den kolde tid, og ved en kæntring i det kolde vand, skal man ikke være i vandet ret længe, før end det går galt. Og det er ikke kun et spørgsmål om at redde sig på land, man skal også have tørt tøj på og varme omgående. Han opfordrede til stor forsigtighed og omtanke ved denne jagtform. Schweisshunde koordinator v/henrik Hedegaard Henrik er koordinator for område 3, som dækker alt fra Oksbøl til Mogenstrup. Der er 37 hundeførere, i alt i Danmark ca Ved de eftersøgninger der foretages, ligger området her på et udbytte på ca % ud af ca eftersøgninger. På landsplan drejer det sig om ca eftersøgninger. Han opfordrede til at bruge schweisshundeførerne fornuftigt, hvis man fremadrettet skal kunne holde den gode statistik. Der er gennemført et nyt værdisæt med en mission, om at sikre vildtets tarv. Det kan vi kun, når vi bliver rekvireret, og det er derfor vigtigt, at man får anskudt vildt eftersøgt. Vi har lige være på schweisshunde seminar i Vingsted, hvor 125 hundeførere deltog i en spændende og lærerig dag, hvor værdisættet var omdrejningspunktet. Jagttegnsmidlerne betaler i dag både for eftersøgninger af anskydninger og også for trafikdræbte dyr. Dette bør adskilles, da trafik-eftersøgningerne udgør ca. 1 mio. om året, og derfor bør betales af anden vej. Der blev stillet et par spørgsmål til Henrik, som kunne meddele, at succesraten for haglanskydninger lå på ca. 29%, mens efterskydning efter riffelanskydning lå noget højere. Han syntes også, at det var tankevækkende, at Sjælland lå med en succesrate på ca. 3%, når Jylland lå på +10%. Kenneth Gaardsted opfordrede til at schweisshundeførerne tændte katastrofeblinkene på deres køretøjer, når de holdt i vejen, så de var bedre afmærkede og mere synlige. Generelle betragtninger fra salen: Niels Henning Madsen, Salling Jagtforening foreslog, at man skulle holde møder midt i kredsen i stedet for Aulum.

9 Valg af kredsformand Der var kun opstillet 1 kandidat til posten som kredsformand, nemlig 41-årige Jesper Truelsen, som var opstillet af Ikast-Brande Jægerråd. Han præsenterede sig selv og nævnte bl.a., at han har gået på jagt og været medlem af Danmarks Jægerforbund, siden han var 16. Rent organisatorisk havde han ingen erfaring indenfor jægerforbundet, men var helt klar til at tage fat på opgaven. Han har siddet i kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande i en 4-årig periode. Han blev valgt. Valg af suppleant for HB-medlem Da det er almindelig praksis, at det er kredsformanden, som er suppleant for HB-medlemmet, blev Jesper Truelsen foreslået og valgt uden modkandidater. Frokost Der blev herefter holdt 1 times frokostpause. Beretning fra Hovedbestyrelsen v/claus Lind Christensen og Michael Stevns Nogle af de ting, der rører sig i øjeblikket i DJ er struktur, medlemssituationen og de jagtpolitiske emner. På repræsentantskabsmødet sidste år blev det bløde aftræk taget til at give vores struktur et grundigt eftersyn, hvor jeg på daværende tidspunkt satte kursen mod følgende mål. Vi skal skabe nærhed til medlemmerne Vi skal have et stærkt sammenhold blandt jagtforeningerne Vi skal være en effektiv politisk organisation, der kan nå beslutningstagere og befolkning Mål, der satte kursen for det arbejde, der har foregået i det forgangne år. Den proces, der er i gang omkring strukturen, blev påbegyndt i 2017 på repræsentantsskabsmødet på baggrund af den nye strategi, der blev vedtaget. Claus havde håbet, at den kunne fremlægges på repræsentantsskabsmødet i 2018, men p.t. ser det sådan ud, at delmål vil blive fremlagt her, og man håber så på en endelig vedtagelse i 2019 og igangsætning i Man er blevet enige om, at alle har vetoret, hvis nogen synes, at noget går for hurtigt. De mål, der er lagt op til p.t. ser således ud: Øget nærhed og værdi til medlemmer, jagtforeninger og jægerråd, herunder kompetenceudvikling og større inddragelse i politiske beslutninger. Udvikle foreningskulturen med nye medlemmer og nye aktiviteter. Drive en effektiv jagtpolitisk organisation nationalt og lokalt. Kunne håndtere de tendenser jagten og foreningerne udsættes for de næste 10 år. Via forenkling og effektivisering at frigøre frivillige kræfter til de spændende opgaver. På mange årsmøder har der været drøftet struktur på et eller andet niveau, og der er kommet mange bemærkninger til det fremadrettede arbejde. For at få dette bredt helt ud vil der i løbet af marts blive sendt et spørgeskema ud til alle tillidsfolk for at styrke grundlaget endnu mere. Med hensyn til medlemssituationen ser det ud til, at nedgangen trods alt er ved af flade ud, selvom der stadig er en stor udfordring med hensyn til de ordinære medlemmer. Der har været lavet en frafaldsanalysen i januar/februar 2018 via Rambøll analyseværktøj SurveyXact.

10 En del svarede, at de var holdt op med at gå på jagt, nogle syntes, at kontingentet var for højt, andre at der ikke var spændende aktiviteter nok i de lokale jagtforeninger, og nogle gav helt andre begrundelser. Claus viste også udviklingen af medlemmer i de forskellige kredse, og her var der, som Knud også nævnte, en nedgang på 546 medlemmer siden 2013 i vores kreds. Kreds 8 Bornholm var den eneste, der havde haft fremgang. Han nævnte en del tiltag, som DJ har igangsat for at hverve flere medlemmer. Da Landsjagtforeningen af 1923 kom til, tog det nemlig for alvor fat med at få etableret jagtforeninger rundt om i landet, hvor jægerne organiserede sig om jagten og de jagtfaglige aktiviteter lokalt. Faktisk noget, der i sin grundsubstans ikke er så anderledes end i dag, hvor de 862 jagtforeninger er rygraden i Danmarks Jægerforbund. Over hele landet i jagtforeningerne udføres der en kæmpe indsats for jagten og jægerne. Vi har et stærkt interessefællesskab, som samler hovedparten af de aktive jægere her i landet, et emne jeg vil komme tilbage til senere i min beretning, men tag en stor og dybfølt tak med hjem til jeres kollegaer for den store indsats, der gøres for jægerne. Han tog herefter fat på de jagtpolitiske emner og holdninger. Med hensyn til ulven var budskabet: Der skal være mulighed for at regulere ulv Der arbejdes for at flytte ulven fra bilag 4 til bilag 5 i habitatdirektivet Der arbejdes for, at ulven på sigt forvaltes ud fra et bestandsloft Med hensyn til kronvildtet startede processen den 20. december 2016 med ministerens forslag, der blev indført nye jagttider den 1. juli 2017, der indsamles herefter data, og der vil blive en forventet evaluering efter 2-3 år. For dåvildtet startede ministeren processen i sommeren 2017, den 28. februar 2018 behandledes emnet i hjortevildtsudvalget, den 19. marts i det nationale hjortevildtsudvalg, og den 19. juni 2018 skal det behandles i Vildtforvaltningsrådet. Der er 5 indsatsområder, som er vigtige i handlingsplanen for kronvildtet, nemlig kommunikation, organisering, dataindsamling, målsætning og kompetanceudvikling. Iflg. Claus er kommunikation er godt i gang, og han opfordrede forsamlingen til at tilmelde sig nyhedsbrevet for hjortevildt på hjemmesiden. Med hensyn til dataindsamling så er der tre primære metoder til dataindsamling, nemlig vildtudbyttestatistikken, bestandsestimater og aldersbedømmelse via tandsnit. Det er vigtigt at samle data ind, fordi vi skal have et beslutningsgrundlag, når der skal laves en evaluering. Situationen er den, at vi har en regering, der har givet os en liberal ramme til forvaltningen, og nogen vil måske sige en for liberal ramme, men faktum er, at regeringen forventer, at vi som jægere leverer data til en kommende evaluering. Han spurgte, hvad vi troede der ville ske, hvis vi ikke tager det ansvar, vi har fået, alvorligt og skaffer de nødvendige data, og hvad konsekvensen ville være, hvis vi svigter ministerens tillid?

11 Dette gælder både for den nuværende og en fremtidig regering. Man kan jo spørge, om vi skal gøre det for en regering, men vi har vel også et ansvar over for vildtet og for vores jægerkollegaer. Her kan man så tale om usikkerheder og metoder indtil helvede fryser til is, men hvis vi bruger de bedste metoder, så må vi også kunne træffe de nødvendige metoder, når den tid kommer. Der er talt meget om tandsnit den sidste tid, og der er gjort et heftigt forsøg på at få det fremstillet som om, at metoden ikke virker. Fakta er, at den virker, men det er rigtigt, at det er kommet frem, at sikkerheden for nogle af dyrene i den danske undersøgelse ikke levede op til betegnelsen "kendt alder". Nu er der så en gruppe jægere, der vil gøre det til et spørgsmål om forvaltningen og metoden til aldersbedømmelse grundlæggende ikke dur, men det er ikke rigtigt. Godt nok havde den delundersøgelse af danske dyr ikke helt den kvalitet, vi havde håbet, men det diskvalificerer på ingen måde metoden. Den bruges i hele verdenen til alle typer pattedyr - så er det virkelig mærkeligt, hvis den ikke kan bruges til vestjyske krondyr. Da jeg i 2016 gav vores indstilling i vildtforvaltningsrådet, hvor jeg stod fast på et nej til arealkravet, og hvor jeg forhandlede tvungen indsamling af kæber væk til fordel for frivillighed, da tog vi ansvar, og vi tog lederskab for processen. Det lederskab, det har vi ikke lige nu, for det er vi ved at kaste fra os, fordi omverdenen ikke kan se, at vi tager ansvar. I hovedbestyrelsen er vi ikke tvivl om, at vi skal tage ansvar, og det gør vi, fordi vi skal sikre det nødvendige datagrundlag til evalueringen, der kommer. Herefter gik Claus over til at fortælle, hvad der var opnået i Jagttiderne blev udvidet med muligheder på 10 arter og indskrænket for 5 arter, men ingen mistet. Buejagten på det store hjortevildt bliver en mulighed, jagtloven er blevet ændret, så børreglen er fjernet, der er forhindret begrænsninger fra EU, og vildtskadebekendtgørelsen bliver forventelig forbedret, således at der kan skydes krager før solopgang. Sagsbehandlingstider er nedbragt, vi har en tæt dialog med justitsministeriet på våbenområdet, og vi har fået bestyrelsesposter i 2 nationalparker. Den politiske indsats i Danmarks Jægerforbund er drevet af det, der kaldes et Politisk katalog, som er et værktøj, der anvendes i hovedbestyrelsen, et værktøj hvor klare målsætninger for HB s arbejde defineres, og hvor der foretages en klar prioritering af de emner, der arbejdes med, som er en konsekvens af, at man ikke kan løse alle opgaver på en gang. Kataloget er udviklet som et arbejdsredskab hen over de sidste år og er blevet et værktøj, hvor det er gjort meget tydelig over for os selv, hvad målene er. En del af disse opgaver har man så kunnet finde ude på hjemmesiden, men nu er vi klar til at tage et skridt videre og gøre vores indsats og prioritering endnu mere tydelig. I forlængelse af formandsmødet i Odense den 13. december 2017 blev der udsendt et spørgeskema, hvor DJ s formandsgruppe, hovedbestyrelse, kredsbestyrelser, jægerrådsformænd og udvalgsformænd havde mulighed for at komme med input til, hvilke 5-7 jagtpolitiske indsatsområder, de mente, der er vigtigst, at Jægerforbundet prioriterer fremover. Afslutningsvis havde formændene mulighed for at skrive eventuelle kommentarer eller input til HB.

12 På baggrund af resultatet af denne analyse har hovedbestyrelsen så foretaget en endelig prioritering af den indsats, der pågår. Analysen blev udsendt via mail til alle formænd, der var inviteret til mødet, og selve undersøgelsen blev gennemført som en analyse med selvoprettede spørgeskemaer, hvorfor analysen indeholder en oversigt over alle, der har klikket på linket i den udsendte mail, men ikke besvaret spørgsmålene (Distribueret), alle, der har svaret enkelte spørgsmål (Nogle svar), og alle, der har besvaret alle spørgsmål (Gennemført). Resultatet heraf var, at hovedvægten lå på regulering (jagt versus regulering), ulovligheder på jagt/jagtetik, jagttidsevaluering om 2 år, jagt på offentlige arealer, skydebanekapacitet, jagtaffald (forurening) og udsætning (fokus på ænder) i nævnte prioriteret rækkefølge. Den afstemning, som vi gennemførte i år, var også i overvejelse at sende længere ud, men vi valgte i første omgang at tage den med den før omtalte gruppe ud fra, at det var vigtigt, at der også var et kendskab til de enkelte opgaver. Claus sluttede sit indlæg med at nævne noget, der lå ham meget på sinde at sige. At det er ok at være uenige! Han nævnte det på baggrund af den proces, man har været igennem med hjortevildtet, hvor der har været stor uenighed, men det har ført til nærmest hadefulde udsagn, som i særdeleshed har været drevet af de sociale medier, men han desværre også havde oplevet dette i andre sammenhænge. Der har været situationer, hvor tillidsfolk har gået til hinanden på en måde, der ikke er i orden, og der er medarbejdere, som er blevet overfuset verbalt såvel som skriftligt. At der er blevet sagt meget om han som person, tog han med ophøjet ro, men han syntes ikke, det er i orden, når han hører, at tillidsfolk ikke orker mere, fordi de føler, at det er for surt, eller når en medarbejder går nedtrykt rundt, fordi de har fået et møgfald af medlemmerne. Det kan godt være, at tillidsmanden eller kvinden samt medarbejderen har været et fjols, men det berettiger ikke til, at man selv opfører sig som en sådan. Claus var opsat på, at den slags opførsel må stoppe, og spurgte derfor, om der var nogen, der var uenig med ham i, at vi skal tale og skrive ordentligt til hinanden, og at vi som tillidsfolk har et ansvar for at gå forrest. Hvis man ikke var enige, skulle man sige til, for så skal det drøftes, hvordan vores codex for at tale grimt skal være. Han havde derfor en opfordring til, at man skulle tage budskabet om, at det er ok at være uenige med hjem, men at vi også skal være ordentlige over for hinanden. Den debat ønskede Claus, at man vil tage op i kredsbestyrelserne, i Jægerrådene og i jagtforeningerne og den vil også blive taget i hovedbestyrelsen. Det er ok at være uenige! Michael Stevn startede sit indlæg med at fortælle omkring alle de forandringer, Jægerforbundet har gennemgået de seneste 5 år. Vi har fået vores nye hus, vores dialog er ændret væsentlig i form af meget mere information, vores it-systemer er ændrede, der er udskiftet ca. 80% af medarbejderne i forbindelse med flytningen, og der er en ny struktur undervejs.

13 Kommunikationen bliver mere og mere digital, hvilket også betyder forandringer for foreningerne. Der er ligeledes nye tillidsmandskurser på vej for at klæde de valgte på til de opgaver, de har. Der er også væsentlige ændringer undervejs i form af den nye persondatalov, som træder i kraft den 25. maj Der vil blive lavet et lille undervisningsmateriale, som sendes ud, hvor man skal svare på spørgsmål. Dette gælder uanset, hvordan persondata er registeret (på papir eller IT). Michael gav en kort status på jægerforbundets økonomi, som den ser ud på nuværende tidspunkt. Indtægter udgør 80,9 mio. udgifter 80,4 mio., og med fradrag fra finansielle afskrivninger vil det give et resultat på ca. 1,3 mio. Sammenholdt med resultatet fra DJ Ejendomsadministration vil resultatet for året blive ca. 1,6 mio. Ved sammenlægning af de 2 adresser til en på Kalø har man opnået en besparelse på husleje og vedligeholdelse på bygninger på ca. 1 mio. fra 3,1 i 2016 til 2,1 i Herefter var der spørgsmål til indlæggene fra Claus og Michael. Flemming Overgaard, Ikast-Brande gik på talerstolen og fortalte, at man fra Ikast-Brande Jægerråd havde sendt et åbent brev til hovedbestyrelsen, og at han synes, at der foregår mange mærkelige uforklarlige ting i DJ, og at mange af tingene bliver fordækte. Han nævnte bl.a. sagen omkring hundeudvalgene i DJ, hjortevildtsdebatten, som har kørt i snart 5-6 år og tandsagen. Han spurgte, om der var nogen på Kalø, der har vidst noget om tandundersøgelsen uden, at det er kommet frem? Og om hjortevildtsgruppernes formænd sidder i 4 år, eller om de skal skiftes ud? Bjarne From bad herefter Norbert om give kredsmødet samme forklaring på hans afsættelse som formand for DJ s nationale hjortevildtsgruppe, som han havde givet kredsbestyrelsen på mødet i Aulum den 27. februar. Norbert indledte med at sige, at han var enig med Bent Bech-Larsen i, at debatten om ulv og kronvildt havde fylde meget i forhold til trækvildtet. Med hensyn til hans exit som formand for DJ s nationale hjortevildtsgruppe henviste han til den officielle pressemeddelelse, som var udsendt af Claus Lind, men som han også erklærede, at han var uenig i. Derudover havde han kun udtalt sig i en helsides artikel i Holstebro-Struer Dagblad. Claus Lind kommenterede, at der aldrig har været mere information end nu. Forhandlinger foregår ikke i pressen, men bag lukkede døre også af hensyn til de organisationer, man samarbejder og forhandler med. Målene er altid offentlig kendte, men ikke nødvendigvis processerne undervejs, da det kan være nødvendigt at holde kortene tæt ind til kroppen. Der skal udpeges hjortevildtsformænd i 2018, men det er ikke angivet på hvilken tid af året, det foregår, og man vil ikke forhale processen. Claus sender mail ud til kredsformændene. Stig Jessen, Stadil Jagtforening spurgte Claus, hvad DJ s holdning til ulv og vildsvin er? Er vi for eller imod? Iflg. vores natursyn fra 2014 skal der skabes plads for genindvandring af hjemmehørende arter, men der er naturligvis et problem i øjeblikket med den afrikanske svinepest, hvorfor vi kan bakke op om ministerens forslag om bortskydning.

14 Benny Pedersen, Brande opfordrede til at man ser på den geografiske opdeling af hjortevildtsgrupperne, hvilket Claus kun kunne give ham ret i. Valg af fagkoordinatorer Kursus: Sigvald Gravesen, Skjern Hunde: - der skal findes ny Riffel: Henning Melgaard, Hjerm Flugtskydning: Mogens Jacobsen, Vinderup Frivillig jagtprøve: - der skal findes ny Buejæger: Carl Johan Mikkelsen, Herning Jagtsti: - der skal findes ny Jagthorn: Jesper Bromerholm, Viborg Web: Lars Pultz Knudsen, Struer Vildtplejerådgiver: Jytte Pårup, Lemvig Thomas H. Pedersen, Hampen Jens Lambæk, Ringkøbing Strand & Havjagt: Kim Jensen, Holstebro Nyjæger: Jan Adamsen, Viborg Mobil skydevogn: Sigvald Gravesen, Skjern Friluftsrådet: Peter Madsen, Skive Trækvildtsudvalg: Lasershot: Miljø skydebaner: Schweisshunde: Jesper Lund Lauridsen, Herning Bent Bech Larsen, Harboøre Jan B. Rasmussen, Skive Jan Henrik Rygaard Henrik Hedegaard, Vemb Ovennævnte blev valgt. Knud tilføjede, at der ikke var så meget brug for vildtplejerådgiverne længere, men så skulle man vælge at opgradere dem til andre opgaver indenfor Jægerforbundet. Valg af delegerede til repræsentantskabsmødet 2018 Knud Pedersen præsenterede en liste med de delegerede, der fra Jægerrådene i de forskellige kommuner i kredsen er indstillet til at deltage i repræsentantskabsmødet den 5. maj 2018 i Vingsted. De opstillede på listerne blev alle formelt godkendte. Indkomne forslag (kredsbestyrelsen) Forslag med flg. ordlyd direkte gengivet var indkommet fra kredsbestyrelsen: Kredsmødet støtter og vil medvirke til at fremme Landbrug & Fødevarers holdning til ulv i Danmark. Det er DJ s Kreds 2 s grundlæggende holdning, at der i Danmark i dag ikke er plads til ulven, da der er tale om et kulturlandskab med kun ganske få vilde områder, der reelt kan fungere som et ulvehabitat. Derfor bør der under hensyntagen til habitatdirektivets bestemmelser ikke gøres tiltag for at fremme ulvebestanden i Danmark. Ulven er beskyttet i medfør af EU s habitatsdirektiv. Dette betyder blandt andet, at ulven ikke må jages, og dens yngle- og rasteområder ikke må forstyrres. DJ s kreds 2 bakker som udgangspunkt op om denne beskyttelse og finder, at den skal respekteres. Hvis der etablerer sig en egentlig be-

15 stand af ulve i Danmark og disse dyr viser sig at give problemer af alvorlig karakter, bør der dog ses på hvilke muligheder direktivet giver for at begrænse antallet af individer eller flytte disse. Landbrug & Fødevarers holdning til ulv i Danmark i fuld ordlyd: Der er for få 'vilde områder' i Danmark til, at der er plads til ulve. Derfor bør der under hensyntagen til habitatdirektivets bestemmelser ikke gøres tiltag for at fremme ulvebestanden i Danmark. I de seneste år er der blevet observeret et varierende antal ulve i Danmark. Seneste opgørelser fra DCE viste, at der er klare beviser for, at der har været 4 ulve. På denne baggrund er der næppe belæg for at tale om en egentlig ulvebestand i Danmark, men der er igangsat en intensiveret overvågning, der har til formål at skabe et overblik over forekomsten af ulv. Det er Landbrug & Fødevarers grundlæggende holdning, at der i Danmark i dag ikke er plads til ulven, da der er tale om et kulturlandskab med kun ganske få vilde områder, der reelt kan fungere som et ulvehabitat. Derfor bør der under hensyntagen til habitatdirektivets bestemmelser ikke gøres tiltag for at fremme ulvebestanden i Danmark. Beskyttelse Ulven er beskyttet i medfør af EU s habitatsdirektiv. Dette betyder blandt andet, at ulven ikke må jages, og dens yngle- og rasteområder ikke må forstyrres. Landbrug & Fødevarer bakker som udgangspunkt op om denne beskyttelse og finder, at den skal respekteres. Hvis der etablerer sig en egentlig bestand af ulve i Danmark og disse dyr viser sig at give problemer af alvorlig karakter, bør der dog ses på hvilke muligheder direktivet giver for at begrænse antallet af individer eller flytte disse. Forvaltningsplan Vildtforvaltningsrådet nedsatte i 2013 en Ulvegruppe, der udarbejdede et udkast til forvaltningsplan for ulv. Forvaltningsplanen blev endelig udsendt af Miljøministeren i 2014, og selvom der på mange områder stadig er ting, som Landbrug & Fødevarer gerne havde set anderledes, bakker Landbrug & Fødevarer fuldt op om forvaltningsplanen på lige fod med Vildtforvaltningsrådets andre organisationer. Det er meget tilfredsstillende, at der med forvaltningsplanen blev sikret blandt andet en erstatningsordning for husdyr, der dræbes ved ulveangreb, og tilskud til hegning i udsatte områder. I forvaltningsplanen lægges der op til, at forvaltningen af ulv skal være dynamisk og hele tiden tilpasses den aktuelle situation. Landbrug & Fødevarer vil derfor løbende følge op på de tiltag, der fremgår af planen, og sikre den mest hensigtsmæssige administration og tilpasning af blandt andet erstatnings- og tilskudsordningerne. Skader på husdyr Der har gennem de seneste år været en række tilfælde, hvor ulven har angrebet husdyr. Der er i forbindelse med forvaltningsplanen for ulv etableret en erstatningsordning, der giver kompensation til berørte dyreejere. Der er ligeledes i regi af Forvaltningsplan for ulv givet mulighed for, at der kan gives tilskud til opsætning af ulvesikre hegn. Forslaget skal ikke stilles på repræsentantskabsmødet, men skal ses som en henstilling til hovedbestyrelsen om kreds 2 holdning til ulve, og at man gerne ser, der bliver arbejdet ud fra disse holdninger. Der var 2 stemmer imod, og absolut flertal for. Der var afstemning ved oprækning af mandatkort. Eventuelt Hans Jørgen Dahl fortalte en morsom anekdote fra sit 25 års venskab med Knud, og Jan B. Rasmussen takkede på vegne af hele kredsbestyrelsen Knud for det gode samarbejde og overrakte ham en buket blomster, som han skulle videregive til Karen, som tålmodigt havde udlånt ham til Jægerforbundet gennem årene samt et gavekort på et weekendophold for dem begge.

16 Flemming Overgaard foreslog, at man skulle finde en type som Bent Bech-Larsen til at varetage en lignede post og med samme interesse blot inden for kronvildtet. Lokalredaktør Troels Romby Larsen opfordrede til, at man sender billeder eller gode historier og oplevelser ind til lokalredaktionen, og han ville også gerne inviteres med på en ande- eller gåsejagt, så han selv kunne skrive en artikel om den jagtform. Tage Pedersen mente, at man i DJ har alt for meget fokus på ulv og kronvildt og alt for lidt på mårhunde, som formerer sig lynhurtigt og tager både yngel og æg fra andre vildtarter. Claus Lind kunne oplyse, at de har mårhunde på dagsordenen på næstkommende vildtforvaltningsmøde. Mariann Chriél Afrikansk Svinepest Marian Chriél, som er chefkonsulent på Center for Diagnostik og Beredskab ved Veterinærinstituttet kom og fortalte om Afrikansk svinepest. Det er som sådan ikke et problem at styre dyrene, men det er meget vanskeligere med menneskene bag. Hun redegjorde for, hvordan smitten bliver spredt med mennesker i højere grad end blandt dyrene selv. Svinepesten er udbredt i blandt andet Tyskland, Sverige og Polen, hvor der kommer mange jægere på jagt, men svinepesten startede oprindeligt ved Sortehavet i ca. år 2000, og er i dag primært in Polen, Tjekkiet og Rumænien. Her prøver man i nogle områder at hegne for vildsvinene og have en 100% bortskydning. En af de mest smittefarlige kilder er blod, hvor 2 dl kan smitte ca svin, men også gennem produkter fra svin, inficerede madrester og slagteaffald kan smitten videreføres. Smitten kan også ske via tøj, støvler og jagtudstyr, så hun anbefalede grundig vask og rengøring af tøj og udstyr efter jagt i de områder, hvor der findes svinepest. Hun redegjorde for, hvor mange udbrud der havde været rundt om i de forskellige lande og bl.a. også i Danmark, og om hvor hurtigt smitten breder sig, hvilket er langt hurtigere en normalt forventet. Man er naturligvis bange for, at vildsvinene driver epidemier med spredning til tamsvin, hvilket vil være katastrofalt. Svinene har en kort sygdomsperiode på ca. 3-7 dage, og ca. 95% af smittede dyr dør. På tamsvinene kan man se de røde pletter i huden, som indikerer sygdommen, hvilket man ikke kan på vildsvin på grund af de meget mørke hår. Virus kan smitte i op til 18 måneder i blod og frosset kød op til 3 år. Man kan ødelægge virus med syrer, hvor PH er under 3, baser med PH over 12 og ved varmebehandling over 60 grader. Hun sluttede af med at give gode råd om, at man skal vaske sit jagttøj og udstyr, have 48 timers karantæne fra tamsvin og smide evt. restaffald fra svinene i dagrenovationen, når man kommer hjem fra jagt i områder med svinepest. Bjarke Schmidt Nyjæger mentor Bjarke Schmidt, som er studerende på Århus Universitet i Herning, har været med til at stifte Midtjyske Akademisk Jagtforening og har nu også igangsat en nyjæger mentor ordning, hvor han skaber kontakt mellem nyjægere og landmand og lodsejere.

17 Han fortalte, at han i november 2017 oprettede en hjemmeside, hvor begge parter kunne tilmelde sig, og 2 dage efter var der allerede 100 interesserede, der havde meldt sig. I dag er der ca. 300, heraf ca. 210 nyjægere og aspiranter og ca. 90 jægere. Der har været kæmpestor opbakning omkring projektet og også stor interesse. Han har bl.a. være interviewet af Nyjæger.dk, og der har været lavet et TV-program i DK4, hvor man fulgte 4 nyjægere og 4 mentorer på 4 forskellige jagter og lokaliteter med 4 forskellige kamerafolk. Optagelserne fandt sted på Sjælland. Bjarke fortalte, at han selv, som er 25 år, havde haft en fantastisk god oplevelse ved at være mentor for en 40-årig nyjæger. Succesen er dog blevet så overvældende, at han har haft svært ved selv at skulle formidle alle kontakterne, så der overvejes nu, hvordan det fremadrettet skal gribes an, og om der skal mere hjælp til det. Mødet sluttede kl. 16. Dirigent Bjarne From takkede for god ro og orden, og Knud Pedersen sluttede af med at takke ham for god og kyndig styring og ønskede folk god tur hjem. Knud takkede også af som formand og håbede på, at han kunne holde nogle af kontakterne med alle de forskellige mennesker, han har truffet som formand for kredsen samt at ønske Jesper Truelsen velkommen som ny formand og held og lykke med arbejdet fremover. Hvis han fik brug for råd og vejledning, skulle han altid være velkommen. Referent Linda Nielsen

Referat af møde den 30. marts 2016 på Skjern Flugtskydningsbane

Referat af møde den 30. marts 2016 på Skjern Flugtskydningsbane Referat af møde den 30. marts 2016 på Skjern Flugtskydningsbane Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Lars Pultz Knudsen, Arne Thomsen, Henrik Hjerl

Læs mere

Årsmøde Årsmøde Danmarks Jægerforbund Struer. Struer Aktivitetscenter, Skolegade 5

Årsmøde Årsmøde Danmarks Jægerforbund Struer. Struer Aktivitetscenter, Skolegade 5 Danmarks Jægerforbund Struer Struer Aktivitetscenter, Skolegade 5 1 Lidt praktisk Lidt praktisk Øl/Vand: 10,- 2 Dagsorden Agenda: 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning for Jægerrådet, Lars Pultz

Læs mere

Referat af møde med koordinatorer den 04. marts 2014 i Aulum Fritidscenter

Referat af møde med koordinatorer den 04. marts 2014 i Aulum Fritidscenter Referat af møde med koordinatorer den 04. marts 2014 i Aulum Fritidscenter Deltagere: Knud Pedersen (kredsformand), Lars Jensen (hovedbestyrelsesmedlem), Lars Pultz Knudsen (JKF formand Struer), Vagn Olesen

Læs mere

Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august kl På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording.

Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august kl På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording. Beslutningsreferat for kredsbestyrelsesmøde Kreds 2, onsdag d. 13. august. 2012 kl. 19.00 På Ruskær flugtskydebane, Ruskærvej 21 A 7441 Bording. Dagsorden: Underpunkter: Beslutninger: Mødedeltagelse Deltager

Læs mere

Referat af møde med koordinatorer den 24. februar 2016 i Aulum Fritidscenter

Referat af møde med koordinatorer den 24. februar 2016 i Aulum Fritidscenter Referat af møde med koordinatorer den 24. februar 2016 i Aulum Fritidscenter Deltagere: Knud Pedersen (kredsformand), Johnny Faurskov (afgående formand Lemvig), Henrik Hjerl Cartsensn, (ny formand Lemvig),

Læs mere

Referat fra årsmøde Kreds 5, Fyn. Den 08-03, Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S.

Referat fra årsmøde Kreds 5, Fyn. Den 08-03, Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S. fra årsmøde Kreds 5, Fyn. Den 08-03, 2015. Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S. Mødedeltagere 93 deltagere, heraf 86 delegerede Formand byder velkommen, rejser os og mindes de der er gået

Læs mere

Referat af møde den 05. december 2017 hos Lars Pultz Knudsen, Struer

Referat af møde den 05. december 2017 hos Lars Pultz Knudsen, Struer Referat af møde den 05. december 2017 hos Lars Pultz Knudsen, Struer Deltagere: Knud Pedersen, Norbert Ravnsbæk, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Arne Thomsen, Hans Jørn Dahl, Lars

Læs mere

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV)

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Forvaltning af kronvildt ønsker til regionale jagttider gældende fra jagtsæson 2017/18. (se vejledning) 1. Hjorte større end spidshjort 16. oktober til 31. december

Læs mere

Referat fra kredsmøde den 14. marts 2015 på Dejbjerglund Efterskole

Referat fra kredsmøde den 14. marts 2015 på Dejbjerglund Efterskole Referat fra kredsmøde den 14. marts 2015 på Dejbjerglund Efterskole Velkomst Efter velkomst af hornblæser Jesper Bromerholm, Viborg, bød kredsformand Knud Pedersen velkommen til de 130 personer, som deltog

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Romlund Jagtforening

Romlund Jagtforening Romlund Jagtforening Stiftet 19. juni 1933. Medlem af Danmarks Jægerforbund Referat af ordinær generalforsamling mandag den 15. januar 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning om foreningens

Læs mere

Mandag d.18. feb kl Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding

Mandag d.18. feb kl Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding Møde med koordinatorer og aktivitets personer i Kreds 4 Mandag d.18. feb. 2019 kl. 18.00 Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding Deltagere er: Kredsbestyrelsen, koordinatorer, Friluftsrådet,

Læs mere

Kære medlemmer og foreningsfolk i Kreds 2, Midt- & Vestjylland

Kære medlemmer og foreningsfolk i Kreds 2, Midt- & Vestjylland Kære medlemmer og foreningsfolk i Kreds 2, Midt- & Vestjylland Kronvildtforvaltningen har længe været under debat, både med konstruktive debatter og det modsatte. Der er mange holdninger og det skal der

Læs mere

Kredsbestyrelsens arbejde i kreds 4 Referaterne skal de laves, som beslutningsreferater, og derefter bringe dem på Kredsens hjemmeside.

Kredsbestyrelsens arbejde i kreds 4 Referaterne skal de laves, som beslutningsreferater, og derefter bringe dem på Kredsens hjemmeside. Referat fra Kredsbestyrelsesmødet i Kreds 4 Mandag d.09-04-2018 kl. 18.00 afholder Kreds 4 kredsbestyrelsesmøde Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding Bestyrelses Medlemmer: Poul Bundgaard,

Læs mere

Referat fra kredsmøde den 18. marts 2017 på Dejbjerglund Efterskole

Referat fra kredsmøde den 18. marts 2017 på Dejbjerglund Efterskole Referat fra kredsmøde den 18. marts 2017 på Dejbjerglund Efterskole Velkomst Efter velkomst af 2 hornblæsere fra Vestjysk Hornblæserlaug, bød kredsformand Knud Pedersen velkommen til de 174 gæster og delegerede,

Læs mere

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl )

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl ) Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2019 (3. marts kl. 10.00) Årsmøde 2019 blev afholdt Søndag d. 3Marts 2019 kl. 10.00 i Gildesalen Tjørnevej 50, Mejdal 7500 Holstebro DAGSORDEN JVF. ARBEJDSGRUNDLAGET: 1. Valg

Læs mere

Møde den 24. november 2014 hos Linda Nielsen, Viborg

Møde den 24. november 2014 hos Linda Nielsen, Viborg Møde den 24. november 2014 hos Linda Nielsen, Viborg Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Lars Pultz Knudsen, Johnny Faurskov Rasmussen, Hans Jørn

Læs mere

Møde den 02. december 2015 hos Knud Pedersen, Ørnhøj

Møde den 02. december 2015 hos Knud Pedersen, Ørnhøj Møde den 02. december 2015 hos Knud Pedersen, Ørnhøj Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Lars Pultz Knudsen, Arne Thomsen, Johnny Faurskov, Hans

Læs mere

Referat af møde den 21. november 2016 på Ruskær Skydecenter

Referat af møde den 21. november 2016 på Ruskær Skydecenter Referat af møde den 21. november 2016 på Ruskær Skydecenter Deltagere: Knud Pedersen, Norbert Ravnsbæk, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Lars Pultz Knudsen, Arne Thomsen, Hans Jørn

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde den 04. september 2014 hos Flemming Overgaard, Ikast-Brande

Kredsbestyrelsesmøde den 04. september 2014 hos Flemming Overgaard, Ikast-Brande Kredsbestyrelsesmøde den 04. september 2014 hos Flemming Overgaard, Ikast-Brande Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Johnny Faurskov Rasmussen &

Læs mere

Ordinær generalforsamling Hillerød Jagtforening

Ordinær generalforsamling Hillerød Jagtforening Tid: 21. oktober 2015, kl 19.30 Ordinær generalforsamling 2015 Hillerød Jagtforening Sted: Klubhuset, Stationsvej 1, 3400 Hillerød Generalforsamlingen indledtes med 1 minuts stilhed til ære for de året

Læs mere

Referat Årsmødet 2017

Referat Årsmødet 2017 JÆGERRÅD HERNING Deltagende: 36 personer Velkomst ved Arne Thomsen Referat Årsmødet 2017 1 Valg af dirigent. a. Peter Kjær i. Mødet er annonceret rettidig 2 Beretning vedr. Jægerrådets virke. a. Arne Thomsen

Læs mere

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl

Referat fra HK Trafik og Jernbane. Jernbanekredsens ordinære generalforsamling. Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl Referat fra HK Trafik og Jernbane Jernbanekredsens ordinære generalforsamling Dato/tid: tirsdag den 26. marts 2015 kl. 16.00 Sted: Mødecenter Odense Buchwalds gade 48 5000 Odense C Dagsorden: 1. Åbning

Læs mere

Års Kredsmøde onsdag 09.marts 2011 kl på flyvestation Karup Herning vej 1, 7470 Karup. Referat:

Års Kredsmøde onsdag 09.marts 2011 kl på flyvestation Karup Herning vej 1, 7470 Karup. Referat: Skive den 22.03.2011 Års Kredsmøde onsdag 09.marts 2011 kl. 19.00 på flyvestation Karup Herning vej 1, 7470 Karup Referat: 1. Valg af dirigent: Bjarne From blev enstemmigt valgt. Dirigenten konstaterede

Læs mere

Møde den 16. september 2015 hos Johnny Faurskov, Lemvig

Møde den 16. september 2015 hos Johnny Faurskov, Lemvig Møde den 16. september 2015 hos Johnny Faurskov, Lemvig Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Lars Pultz Knudsen, Arne Thomsen, Johnny Faurskov, Hans

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 28. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 28. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 28. JANUAR. 2016. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Niels Chr. Nielsen der skulle på job. Der var mødt 41 medlemmer op til generalforsamlingen,

Læs mere

KREDSBESTYRELSESMØDE MANDAG DEN 28. MAJ 2018 KL , RINGKØBINGVEJ 3C, HOLSTEBRO.

KREDSBESTYRELSESMØDE MANDAG DEN 28. MAJ 2018 KL , RINGKØBINGVEJ 3C, HOLSTEBRO. KREDSBESTYRELSESMØDE MANDAG DEN 28. MAJ 2018 KL. 19.00, RINGKØBINGVEJ 3C, HOLSTEBRO. Deltagere: Alle kredsbestyrelsesmedlemmer. Formanden indledte mødet ved at byde Frank. B. Andersen, Holstebro Jægerråd

Læs mere

Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd Struer

Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd Struer Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd Struer Øl/Vand: 10,- Kaffe brød: 30,- Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning for Jagtforeningernes Kommunale Fællesråds virke. Lars Pultz Knudsen

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde den 20. november 2013 i Skjern

Kredsbestyrelsesmøde den 20. november 2013 i Skjern Kredsbestyrelsesmøde den 20. november 2013 i Skjern Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Hans Jørgen Dahl, Vagn Olesen, Lars Pultz Knudsen & Linda

Læs mere

KFK Generalforsamling 2014. Referat

KFK Generalforsamling 2014. Referat 1 KFK Generalforsamling 2014. Referat Tilstede fra bestyrelsen: Henry Pedersen Torben Lund Jensen Per Knudsen Dan Saugstrup Ole Bruun Thomas Stark Afbud fra bestyrelsen: Jens Behrens Antal stemmeberettigede:

Læs mere

KREDSBESTYRELSESMØDE DEN 6. MARTS 2019 KL I AULUM FRITIDSCENTER, MARKEDSPLADSEN 10, AULUM

KREDSBESTYRELSESMØDE DEN 6. MARTS 2019 KL I AULUM FRITIDSCENTER, MARKEDSPLADSEN 10, AULUM KREDSBESTYRELSESMØDE DEN 6. MARTS 2019 KL. 17.30 I AULUM FRITIDSCENTER, MARKEDSPLADSEN 10, AULUM Fraværende med afbud: Lars Pultz og Hans Jørn Dahl. Formanden indledte mødet med at byde velkommen til nyvalgt

Læs mere

Referat af årsmøde i Danmarks Jægerforbund Hillerød. Brødeskov den 16. januar kl 19.00

Referat af årsmøde i Danmarks Jægerforbund Hillerød. Brødeskov den 16. januar kl 19.00 Hillerød den 18/1 2018 Referat af årsmøde i Danmarks Jægerforbund Hillerød Brødeskov den 16. januar kl 19.00 Formanden indledte med at byde velkommen til de 18 fremmødte. Efterfølgende blev betingelserne

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Schæferhundeklubben Kreds 62 Vallensbæk

Referat af ordinær generalforsamling Schæferhundeklubben Kreds 62 Vallensbæk Referat af ordinær generalforsamling Schæferhundeklubben Kreds 62 Vallensbæk afholdt den 27. januar 2018 klokken 11:00 Lundbækvej 9, 2665 Vallensbæk Strand 37 stemmeberettigede medlemmer var fremmødt samt

Læs mere

Referat fra Kredsbestyrelsesmøde i Kreds september

Referat fra Kredsbestyrelsesmøde i Kreds september Referat fra Kredsbestyrelsesmøde i Kreds 1 24. september Deltagere: Funktion Navn Jægerråd Bemærkninger HB Leif Bach Kredsformand Grethe Jakobsen Næstformand Kim Fredholm Morsø HB-suppleant Tage Espersen

Læs mere

Årsmøde Danmarks Jægerforbund Ikast- Brande tirsdag d. 6/ kl. 19. Dagsorden. Sted: Gludsted Jagtforenings skydebane.

Årsmøde Danmarks Jægerforbund Ikast- Brande tirsdag d. 6/ kl. 19. Dagsorden. Sted: Gludsted Jagtforenings skydebane. Årsmøde Danmarks Jægerforbund Ikast- Brande tirsdag d. 6/2 2018 kl. 19 Sted: Gludsted Jagtforenings skydebane. Referent: Inga Fog Dagsorden 1. Valg af dirigent. Finn Krogh bød, som næstformand for jægerrådet,

Læs mere

Deltager på bestyrelsesmøde. Deltager i de politiske møde. Sparring med den øvrige bestyrelse. Diverse opgaver.

Deltager på bestyrelsesmøde. Deltager i de politiske møde. Sparring med den øvrige bestyrelse. Diverse opgaver. Kære medlemmer i Ringkøbing Jægerforbund. Hermed en lille hilsen fra os i bestyrelsen. Vi håber, I er kommet godt i gang med den nye jagtsæson, vi har da vejret med os til at sidde i shorts.. Vi har siden

Læs mere

REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET

REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET REFERAT FOR MØDE 02-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Tirsdag den 7. april 2015 kl. 12.30 16.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR KL I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 26. JANUAR. 2017 KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen Der var mødt 37 medlemmer op til generalforsamlingen. Henry bød velkommen. Morten Fabrin

Læs mere

KREDSBESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2019 kl 19.00, FORSSAVEJ 26, STRUER

KREDSBESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2019 kl 19.00, FORSSAVEJ 26, STRUER KREDSBESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2019 kl 19.00, FORSSAVEJ 26, STRUER Fraværende: Arne Thomsen med afbud DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Underskrivelse af referater. 3. Behandling af ansøgninger

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Fjerritslev & Omegns Jagtforening

Fjerritslev & Omegns Jagtforening Fjerritslev & Omegns Jagtforening Tennisvej 18, 9690 Fjerritslev Telefon 2085-3243 E-mail fjerritslevjagtforening@gmail.com Hjemmeside www.fjerritslevjagtforening.dk Medlemsblad 2018 I dette blad kan du

Læs mere

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016)

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016) Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016) Årsmøde 2016 blev afholdt lørdag d. 12Marts 2016 kl. 10.00 i Gildesalen Tjørnevej 50, Mejdal 7500 Holstebro Som traditionen byder startede mødet 9.00 med

Læs mere

Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg.

Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg. Hjortevildtgruppen Fyn Fyn J.nr. NST-3464-00007 Ref. LEB Den 22. marts 2017 Referat fra offentligt årsmøde i Hjortevildtgruppen Fyn, den 10. marts 2017, afholdt på Centrovice, Vissenbjerg. Der var fremmødt

Læs mere

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007.

Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Odsherred, den 15. november 2007 Referat af Hjorteforvaltningsmøde den 7. november 2007. Dagsorden: 1. Godkendelse af ref. 2. Siden sidst, Mikkel, Asger - pressemeddelelse, medieomtale 3. Ulovlig jagt,

Læs mere

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side REFERAT Generalforsamling i Region Hovedstaden MØDETYPE: Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Charlotte Bech MØDEREFERENT: Bernhard REFERATET UDSENDT: 10-04-2006

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2013 i Holstebro

Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2013 i Holstebro Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2013 i Holstebro Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Hans Jørgen Dahl, Johnny Faurskov Rasmussen, Lars Pultz

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Romlund Jagtforening

Romlund Jagtforening Romlund Jagtforening Stiftet 19. juni 1933. Medlem af Danmarks Jægerforbund Referat af ordinær generalforsamling mandag den 16. januar 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning om foreningens

Læs mere

KREDSMØDE - KREDS 1 Danmarks Jægerforbund 2017

KREDSMØDE - KREDS 1 Danmarks Jægerforbund 2017 KREDSMØDE - KREDS 1 Danmarks Jægerforbund 2017 Det hele drejer sig om Det hele handler om MEST MULIG JAGT OG NATUR Danmarks Jægerforbund 25 år Vi er godt på vej Fire nye, overordnede strategiområder Meningsfyldte

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde den 27. maj i Jægerlunden, Rettrup Kærvej 28, Skive

Kredsbestyrelsesmøde den 27. maj i Jægerlunden, Rettrup Kærvej 28, Skive Kredsbestyrelsesmøde den 27. maj i Jægerlunden, Rettrup Kærvej 28, Skive Deltagere: Knud Pedersen, Lars Jensen, Jan B. Rasmussen, Flemming Overgaard, Ejvind Grønbæk, Johnny Faurskov Rasmussen, Lars Pultz

Læs mere

MOLLERUP SENIORKLUB. Referat fra ordinær generalforsamling. tirsdag den 20. oktober 2009 kl

MOLLERUP SENIORKLUB. Referat fra ordinær generalforsamling. tirsdag den 20. oktober 2009 kl MOLLERUP SENIORKLUB Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 20. oktober 2009 kl. 14.15 Formanden Niels Eilif Hansen bød velkommen til den ordinære generalforsamling i Mollerup Seniorklub. Tilstede

Læs mere

Bestyrelsesmøde Kreds 5, Fyn Dagsorden Den 6-6, 2011. kl. 17.00. Marcussens Hotel Strandgade 22, 5610 Assens

Bestyrelsesmøde Kreds 5, Fyn Dagsorden Den 6-6, 2011. kl. 17.00. Marcussens Hotel Strandgade 22, 5610 Assens Bestyrelsesmøde Kreds 5, Fyn Dagsorden Den 6-6, 2011. kl. 17.00 Marcussens Hotel Strandgade 22, 5610 Assens Mødedeltagere AG - Arne Greve, formand KAR- Kaj Refslund, HB-medlem KS- Kristian Spodsberg, JKF-Nyborg

Læs mere

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 DCH, KREDS 6

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 DCH, KREDS 6 DATO 22. februar 2017 STED Chr. VI Overdrevskro TID 19.00 DELTAGERE Kredsbestyrelsen og udvalgsformænd: Bjarne Haulund, René Pedersen, Erik Danielsen, Jan Jensen, Anette Knudsen, Bent Blom, Mai-Britt Lindevang,

Læs mere

JKF-NYBORG (Jagtforeningerne i Nyborg Kommune)

JKF-NYBORG (Jagtforeningerne i Nyborg Kommune) Nyborg Kommunale Fælles Råd Dagsorden tirsdag d. 24-11-09 kl. 19.00 på Naturskolen Mødedeltagere Kristian Spodsberg - KS Claus Lykke - CL Lars Schmidt - LS Kaj Holm Petersen - KHP Claus Andersen - CA Fraværende/afbud

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Svindinge Jagtforening Referat generalforsamling - 2015

Svindinge Jagtforening Referat generalforsamling - 2015 Svindinge Jagtforening Referat generalforsamling - 2015 Indkaldelse til generalforsamling i Svindinge Forsamlingshus Lørdag den 31. januar 2015 kl. 14.00 med følgende dagsorden. Referent Brian Petersen

Læs mere

Hillerød Skytteforening Ordinære Generalforsamling 5. april 2019

Hillerød Skytteforening Ordinære Generalforsamling 5. april 2019 Ordinære Generalforsamling 5. april 2019 Referat af mødet fredag d. 5. april 2019 kl 18:00 Dagsorden 1. Valg af referent og dirigent (stemmetæller). a. Foreslår Michael Larsen som referent og Lars Hedegaard

Læs mere

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006.

Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Generalforsamling Ballerup Jagtforening, fredag 08-09-2006. Formanden, Uffe Bech Andersen åbnede generalforsamlingen, og mindes de medlemmer der er afgået ved døden i årets løb. Derefter fulgtes dagsordenen.

Læs mere

Naturstyrelsen har sendt udkast til Forvaltningsplan for Ulv i Danmark offentlig høring med frist for bemærkninger den 26. maj 2014.

Naturstyrelsen har sendt udkast til Forvaltningsplan for Ulv i Danmark offentlig høring med frist for bemærkninger den 26. maj 2014. Dato 25. maj 2014 Side 1 af 5 Naturstyrelsen Biodiversitet og arter nst@nst.dk Kopi til soera@nst.dk Høring af Forvaltningsplan for ulv Naturstyrelsen har sendt udkast til Forvaltningsplan for Ulv i Danmark

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018

REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018 REFERAT GENERALFORSAMLING TURKONTORET FREDAG DEN 26. JANUAR 2018 Antal deltagere: 53. Indledning. Bestyrelsesformand Flemming Freydberg indledte generalforsamlingen med at byde velkommen til de fremmødte

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde for Kreds 4

Kredsbestyrelsesmøde for Kreds 4 Kredsbestyrelsesmøde for Kreds 4 Torsdag d.10. Jan. kl. 18.00 afholder Kreds 4 kredsbestyrelsesmøde Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding Bestyrelses Medlemmer: Poul Bundgaard, Kredsformand

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Kronvildt: En naturoplevelse, vi skal bevare

Kronvildt: En naturoplevelse, vi skal bevare TALEPAPIR Kronvildt: En naturoplevelse, vi skal bevare Kære alle sammen. --- Det talte ord gælder --- Man siger jo, at en god jæger er en tålmodig jæger. Og den egenskab må have været helt afgørende for

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling Onsdag den 26. marts Formand Per Sørensen bød velkommen kl. 19. - Vi var 25 fremmødte. Ad. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Klaus Roos blev valgt til dirigent

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Skjoldelev - Lading afdeling

Danmarks Jægerforbund Skjoldelev - Lading afdeling Danmarks Jægerforbund Skjoldelev - Lading afdeling Program 2016 Ordinær Generalforsamling, torsdag den 14-01-2016 kl. 19.30 Dagsorden 1 Valg af dirigent. I Mundelstrup jagtforenings klubhus Stillingvej

Læs mere

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004

Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Referat fra Grindsted Gokart Klubs generalforsamling 2004 Den 30. nov. kl. 19.30 blev der holdt generalforsamling i klubhuset, Edvard bød velkommen til de fremmødte, hvorefter man gik over til punkterne

Læs mere

Att. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K. 6. juli 2017

Att. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K. 6. juli 2017 Att. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K 6. juli 2017 Vedr. anmodning om udtalelse om buejagt. Det Dyreetiske Råd har modtaget

Læs mere

Send os en mail. Mere lokal medindflydelse sikret i hjortevildtforvaltningen. Find os på Facebook. Sådan tilmelder du dig en aktivitet

Send os en mail. Mere lokal medindflydelse sikret i hjortevildtforvaltningen. Find os på Facebook. Sådan tilmelder du dig en aktivitet Velkommen til JægerNyt nr. 11, 2016 I dette nummer af JægerNyt kan du læse nyt om den lokale medindflydelse i hjortevildtforvaltningen og om Jægerforbundets elektroniske tilmelding til arrangementer. Spørgsmål

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012

Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012 Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012 1. Valg af dirigent og referent Bestyrelsen foreslog Erik Sørensen (ES) som blev enstemming valgt. Bestyrelsen foreslog Morten

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 25 juni 2015 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 14 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Danske Sortkrudtsskytter

Danske Sortkrudtsskytter Danske Sortkrudtsskytter Forbundet af Danske Sortkrudtsskytteforeninger Medlem af Dansk Skytte Union- Danmarks Idrætsforbund www.sortkrudt.dk Referat af repræsentantskabsmøde Lørdag d. 11. maj 2013 Følgende

Læs mere

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling.

1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent Advokat Jens Møller blev valgt som dirigent for den stiftende generalforsamling. 2. Beretning om foreningens formål og virke Preben Christensen (PC) fik ordet og redegjorde

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra Generalforsamling i SVOO Tirsdag den 21.marts 2017 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Frank Gamsbøl blev valgt til dirigent, og fastslog at generalforsamlingen var lovligt indkaldt

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE VESTJYLLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Nordfyns Biavlerforening (NBF), tirsdag den 6. november 2012 på Produktionsskolen i Søndersø.

Referat af generalforsamlingen i Nordfyns Biavlerforening (NBF), tirsdag den 6. november 2012 på Produktionsskolen i Søndersø. Referat af generalforsamlingen i Nordfyns Biavlerforening (NBF), tirsdag den 6. november 2012 på Produktionsskolen i Søndersø. 1. Valg af dirigent. Helle Theodorsen blev foreslået og valgt. Dirigenten

Læs mere

Referat fra Landsgeneralforsamlingen i sømandskoneforeningen. Lørdag d.6. oktober 2018 på Vissenbjerg Storkro

Referat fra Landsgeneralforsamlingen i sømandskoneforeningen. Lørdag d.6. oktober 2018 på Vissenbjerg Storkro Referat fra Landsgeneralforsamlingen i sømandskoneforeningen Lørdag d.6. oktober 2018 på Vissenbjerg Storkro Formanden Annemette Pedersen bød velkommen ved at tænde foreningens lys. Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Aflæggelse af regnskab for året 2004 4. Indkomne

Læs mere

METTE KLINGSTEN ADVOKATFIRMA

METTE KLINGSTEN ADVOKATFIRMA Referat af 4. ordinære generalforsamling i Foreningen L.A. Rings Venner den 10. april 2018 Formanden Jan Mejding bød velkommen til forsamlingen, som talte 30 personer. Herefter begyndte generalforsamlingen.

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016

Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016 Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016 Stemmeberettigede deltagere (15): Erik Dahl Klausen, Jan Laursen, Carsten Larsen, Lasse H. Petersen, Dennis Nilsson, Alice Raunsbæk, Niels Christian Jakobsen,

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening Kalender Aktivitet Dato Tid Sted Februar Generalforsamling 25-02-19 19.30 Jagthytten Ndr.Nesgård Husk indberetning af vildtudbytte! April Flugtskydning 02-04-19 19.00 Skydebanen, Ejstrup Flugtskydning

Læs mere

Klitmøller Lystfisker Forening Ørhagevej 156, Klitmøller, 7700 Thisted Telefon klubben: 97 97 56 91, CVR nr: 32 95 26 82

Klitmøller Lystfisker Forening Ørhagevej 156, Klitmøller, 7700 Thisted Telefon klubben: 97 97 56 91, CVR nr: 32 95 26 82 Fremmødt: 48 stemmeberettigede Pkt Forslag/Beslutning (Godkendelse af referater på næste møde) 1. Valg af dirigent Erik Odder blev foreslået som ordstyrer. Erik gennemgik at generalforsamlingen er indkaldt

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2016 kl Sted: Kielbergvej 1, 5750 Ringe Referent: TJ Ordstyrer: GGJ

Kredsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2016 kl Sted: Kielbergvej 1, 5750 Ringe Referent: TJ Ordstyrer: GGJ Dagsorden/referat. Kredsbestyrelsesmøde den 19. oktober 2016 kl. 19.00 Sted: Kielbergvej 1, 5750 Ringe Referent: TJ Ordstyrer: GGJ Kredsbestyrelse: GGJ Georg Guldberg Jensen DJ Langeland, Kredsformand

Læs mere

Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund Midtjylland stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg.

Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund Midtjylland stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Beslutningsreferat fra Dansk El-Forbund stiftelsesgeneralforsamling, afholdt tirsdag den 7. april 2015 Tinghallen, Tingvej 2, Viborg. Kl. 20.00, Brian Poulsen Jensen og Peter Kann bød de fremmødte velkommen

Læs mere