CLAVIS CAPITAL A/S INTRODUKTIONSMATERIALE. Introduktionsmaterialet henvender sig kun til professionelle investorer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CLAVIS CAPITAL A/S INTRODUKTIONSMATERIALE. Introduktionsmaterialet henvender sig kun til professionelle investorer."

Transkript

1 CLAVIS CAPITAL A/S INTRODUKTIONSMATERIALE Introduktionsmaterialet henvender sig kun til professionelle investorer. Indholdet af dette introduktionsmateriale er udarbejdet udelukkende med henblik på at orientere professionelle investorer. Materialet er ikke og skal hverken opfattes som et tilbud eller opfordring til at købe eller sælge værdipapirer samt investeringsbeviser. I medfør af FAIF-lovens 5, stk. 3 og 4 i lov nr. 403 af 28. april 2014 henvender dette materialet sig kun til (i) professionelle investorer bosiddende i Danmark, og (ii) investorer som forpligter sig til at investere mindst euro og skriftligt erklærer sig bekendt med de risici, der er forbundet med den påtænkte investering eller forpligtelse bosiddende i Danmark. Ved en professionel investor forstås investorer, der opfylder betingelserne i FAIF-lovens 3, stk. 1, nr. 37. For uddybning samt yderligere detaljer og definitioner henvises til sidste side.

2 Om For eksempel: Karakteristika for afkast efter insider køb/salg I slutningen af 2014 blev Clavis Capial registreret som en Alternativ Investeringsfond af Finanstilsynet, og det er dermed blevet muligt at åbne for kvalificerede investorer. søger at skabe attraktive og stabile afkast med begrænset følsomhed mod aktie- og obligationsmarkedernes udsving. Dette opnås ved en kombination af tre delstrategier: Om handlen er en rutinehandel Handlensstørrelse Insiderensposition i selskabet Karakteristika med indflyde på afkast efter insider køb/salg Risikoen ved selskabetsaktie Insiderens informationsfordel Sammensætning af handelsstrategier Andre insideres nylige handler Opportunistiske handler Aktieudvælgelse Aktivallokering Aktieudvælgelsesstrategien Generelt Ledende medarbejdere ( Insidere ) i børsnoterede selskaber kan i mange lande handle aktier udstedt af deres egne selskaber. De er dog forpligtigede til at offentliggøre handlerne i selskabsmeddelelser. Det er således muligt for eksterne aktører at få indblik i, hvad insiderne gør med deres egne penge. Da insiderne ofte har meget større viden om selskabernes fremtidsudsigter, kan information om deres køb og salg være vigtig for værdiansættelsen af selskabernes aktier. Den positive sammenhæng mellem insideres handler og efterfølgende afkast er veldokumenteret i den akademiske litteratur. Markedsdeltagerne kender dog bredt til denne sammenhæng og aktiekurserne stiger generelt hurtigt efter køb og falder hurtig efter salg. For at skabe attraktive afkast kræves det derfor, at man kan sondre mellem handler med forskellige niveauer af informationsværdi. Det er den analyse, vi specialiserer os i at foretage. Afkast efter insideres køb og salg er stærkt afhængige af handlernes specifikke karakteristika. Sådanne karakteristika analyseres dybdegående ved hjælp af kvantitative data og, hvor muligt, ved hjælp af en forståelse af insidernes motivation, der bygger på vores kvalitative forståelse af insiderne og deres selskaber. Eksempel: Chemometec A/S Chemometec er et dansk selskab, der udvikler analyseudstyr til tælling af celler i væsker. Aktien handles som en smallcap aktie på Nasdaq OMX Copenhagen, men er ikke dækket af børsmæglernes analytikere. Størrelsen på selskabet, den ugennemsigtige industri samt manglende analytikerdækning gør det sandsynligt, at insidernes informationsfordel er stor relativt til eksterne aktører. Udvikling i Chemometecs aktiekurs Pris, DKK Jul CEO og CFO køber stort op i aktien Selskabet opjusterer forventningerne til regnskabsåret Oct Selskabet opjusterer igen Kilde: S&P Capital IQ, Nasdaq OMX CFO sælger aktier for et mindre beløb Jan Selskabet opjusterer endnu en gang Apr

3 Jan-13 Apr-13 Jul-13 Oct-13 Jan-14 Apr-14 Jul-14 Oct-14 Jan-15 Apr-15 Som det kan ses af grafen, steg aktien kraftigt efter insidernes køb, og det ser indtil videre ud som om, at deres salg også vil vise sig at være godt timede. Aktivallokeringsstrategien Historisk afkastprofil Index Når vi køber aktier som del af aktieudvælgelsesstrategien påtager vi os en markedsrisiko. Denne markedsrisiko afdækkes enten via kortpositioner i solgte aktier eller via kortpositioner i kontrakter på brede aktieindeks. Afkastet på aktieudvælgelsesstrategien er derfor ikke afhængigt af afkastet på aktiemarkedet generelt. Da vi ønsker at tilbyde vores investorer et velbalanceret produkt, suppleres aktieudvælgelsesstrategien med en konservativ eksponering mod de tre store aktivklasser: Aktier, obligationer og råvarer. Størrelsen af eksponeringen bestemmes af en simpel trend-baseret risikokontrolmetode, der både i den akademiske litteratur og i vores egne tests har vist sig at stabilisere afkastet på en diversificeret portefølje ganske betragteligt. Som en illustration af denne effekt sammenlignes herunder de historiske top-til-bund tab for dels denne strategi og dels en balanceret portefølje med samme afkast. Historiske top-til-bund tab, % -5% -10% Jan-70 Jan-75 Jan-80 Jan-85 Jan-90 Jan-95 Jan-00 Jan-05 Jan-10 Jan Kilde: Saxo Bank Vores afkast over denne periode har været på 11.0%, med en volatilitet på 5.4%, hvilket betyder at har opnået en Sharpe ratio på 2.0. Historiske afkast er selvfølgelig aldrig nogen garanti for fremtidige afkast, men det bør dog bemærkes at vores virkelige afkast indtil videre har stemt overens med de forventede. Vores omkostninger Det er vigtigt for os, at vi både har et interessefælleskab med vores investorer, og at vores omkostningsstruktur er ligetil at forstå. -15% -20% Kilde: Datastream Tilsvarende passiv portefølje Aktivallokeringsstrategien For at opnå et robust interessefællesskab investerer alle medarbejdere i med indflydelse på investeringsprocessen langt størstedelen af deres investerbare midler i fonden. Fonden betaler en fast management fee hvert år. Den er på 1% og er ikke afhængig af fondens resultat. Det er meningen, at denne skal dække de faste omkostninger i inklusiv en lav basisløn til de ansatte. Vores hidtidige afkast Siden primo 2013 har fulgt aktivallokeringsstrategien beskrevet herover. Aktieudvælgelsesstrategien blev gradvist implementeret vinteren og foråret 2014/15. Af afkastet over den risikofrie rente og over den maksimale historiske værdi af fonden modtager desuden 15% som performance fee. Dette sikrer, at en acceptabel løn for de investeringsansvarlige kan opnås, men kun hvis investorerne får et attraktivt afkast på deres investering.

4 Vores team Bastian Haldager Aue CEO og bestyrelsesmedlem Erfaring fra trading og research Fokusområde er idegenerering, strategiudvikling, og trading Kasper Hoielt Olesen Næstformand Erfaring fra kapitalfondsindustrien Fokusområde er idegenerering og strategiudvikling Troels Lindblad Johansen Erfaring fra investment banking Fokusområde er drift, rapportering og finans Morten Siggaard Investor Bestyrelsesformand Erfaring fra financial services Aqbal Amiri General council Erfraring fra juridisk rådgivning Christoffer Henneberg Investor relations Erfraring fra juridisk rådgivning Fokusområde er investor relations og forretningsudvikling Fokusområde er juridisk rådgivning samt compliance Fokusområde er investor relations og forretningsudvikling A/S Telephone: CVR: Sankt Annæ Plads 10C, 5. TV 1250, København K Bastian Haldager Aue bha@clavisc.com Mobile: Kasper Hoielt Olesen kho@clavisc.com Mobile: Troels Lindblad Johansen tlj@clavisc.com Mobile: Morten Siggaard ms@clavisc.com Mobile: Aqbal Amiri aa@clavisc.com Mobile: Christoffer Henneberg ch@clavisc.com Mobile:

5 A/S er en registreret selvforvaltende alternativ investeringsfond i overensstemmelse med 3, stk. 1, nr. 1 i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. ( FAIF-loven ) samt 2 i bekendtgørelse nr. 782 af 26. juni 2013 om alternative investeringsfonde. Dette materiale er udarbejdet af A/S som generelt informationsmateriale til personlig orientering udelukkende for de investorer, som har modtaget det fra A/S eller for hvem, det er gjort tilgængeligt. Introduktionsmaterialet og A/S i øvrigt henvender sig kun professionelle investorer, der opfylder betingelserne i FAIF-lovens 3, stk. 1, nr. 37. Materialet må under ingen omstændigheder distribueres til ikke-professionelle investorer eller i nogen jurisdiktion, hvor en sådan distribution ikke vil være tilladt. Materialet må ikke gengives eller videredistribueres hverken helt eller delvist uden A/S skriftlige samtykke. A/S gør opmærksom på, at en enhver investering i aktier eller andre værdipapirinstrumenter er forbundet med høj risiko og afhænger af en lang række forskellige faktorer. Disse risikofaktorer omfatter, men er ikke begrænset til, den enkelte virksomheds driftsmæssige forhold, den økonomisk, politiske og finansielle situation m.v. Materialet er ikke og skal hverken opfattes et tilbud eller opfordring til at købe eller sælge værdipapirer samt investeringsbeviser eller investeringsrådgivning i øvrigt. Materialet er ikke bindende for A/S og er udarbejdet med informations- og illustrationsformål for øje. Information, beregninger, vurderinger, skøn og forventninger i materialet træder ikke i stedet for læserens eget skøn over, hvorledes der bør disponeres og vurdering af markedet. A/S opfordrer alle investorer til at søge den fornødne rådgivning for, at få afklaret om de påtænkte dispositioner er egnede og hensigtsmæssige. A/S kan ikke drages til ansvar for dispositioner foretaget på baggrund af oplysninger i nærværende materiale eller i anden forbindelse hermed. Indholdet af materialet er udarbejdet på grundlag af informationer fra offentlige tilgængelige kilder, som d. 18. april 2015 mentes at være pålidelige, men A/S garanterer ikke at oplysningerne er korrekte eller udtømmende. Alle vurderinger og estimater er givet i god tro og gælder kun på pr. den anførte dato og kan ændres uden varsel.

Find din fulde skattemappe på

Find din fulde skattemappe på Find din fulde skattemappe på www.skat.dk SKAT.dk I Salling Bank ønsker vi det bedst mulige grundlag, når vi skal gennemgå din økonomi. Vi har derfor brug for din fulde skattemappe. Via www.skat.dk kan

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.06.2016 MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske aktiemarked viste styrke igen i maj og steg sammen med resten af de globale

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.01.2017 MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Primo januar har selskabet ændret navn fra Falcon C20 Momentum til Falcon

Læs mere

Formue Nord. Rasmus Viggers Investeringsdirektør og partner. Uafhængig og resultatorienteret Formueforvaltning. det uafhængige alternativ

Formue Nord. Rasmus Viggers Investeringsdirektør og partner. Uafhængig og resultatorienteret Formueforvaltning. det uafhængige alternativ Formue Nord det uafhængige alternativ Rasmus Viggers Investeringsdirektør og partner Uafhængig og resultatorienteret Formueforvaltning Agenda Historie Vores fundament Hvem er vi? Produkter Formue Nord

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.08.2016 MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED På lige fod med de globale aktiemarkeder var der også kursstigninger for det danske

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 Introduktion til omlægningerne Markedsforholdene var meget urolige i første kvartal, med næsten panikagtige salg på aktiemarkederne, og med kraftigt

Læs mere

Jyske Invest afkast for 2013

Jyske Invest afkast for 2013 Jyske Invest afkast for 2013 Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/10 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke opfattes

Læs mere

Faktaark Alm. Brand Bank

Faktaark Alm. Brand Bank Faktaark Hvad er IndexPlus? IndexPlus er et fuldmagtsprodukt som (Banken) forvalter på dine vegne. Målet med IndexPlus er at give dig et øget afkast på din investeringsportefølje via en løbende justering

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

ETN-skolen ETN-skolen 2016

ETN-skolen ETN-skolen 2016 ETN-skolen Agenda 17.30 17.40 Velkomst 17.40 18.15 Analytikerindlæg 18.15 19.00 Grundlæggende info 19.00 19.10 Pause 19.10 19.50 Anvendelse 19.50 20.00 Praktiske informationer ETN et marked i vækst ETN

Læs mere

Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE PENSION

Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE PENSION Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE PENSION INVESTERINGSAFTALE PENSION For at tilbyde dig den bedste og mest enkle investering af dine pensionsmidler samarbejder Danske Andelskassers Bank A/S

Læs mere

Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse

Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse Bestyrelsesarbejde og værdiskabelse Jeppe Christiansen Adm. direktør 10. oktober 2014 Maj Invest Vores forretningsmodel er global Get the big picture right Økonomiske fundamentals vinder Langsigtede investeringer

Læs mere

Vi mener dog, at der en række forhold, man bør være opmærksom på, hvis man investerer i passive indeks. Blandt de vigtigste er, at:

Vi mener dog, at der en række forhold, man bør være opmærksom på, hvis man investerer i passive indeks. Blandt de vigtigste er, at: Kapitalforvaltningen Aktiv eller passiv investering Aktiv eller passiv investering I TryghedsGruppen er vi hverken for eller imod passiv investering. Vi forholder os i hvert enkelt tilfælde til, hvad der

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.12.2016 MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De danske C20 aktier faldt generelt i november måned, og ganske få af selskaberne

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

Flexinvest Fri. Den professionelle investeringsløsning for private investorer med frie midler.

Flexinvest Fri. Den professionelle investeringsløsning for private investorer med frie midler. Flexinvest Fri Den professionelle investeringsløsning for private investorer med frie midler. 2 Derfor kan Flexinvest Fri være en interessant investeringsmulighed Enkelt Flexinvest Fri er en let og enkel

Læs mere

Sådan er priserne i June sat sammen

Sådan er priserne i June sat sammen Side 1 af 6 June Danske Bank Holmens Kanal 2-12 1092 København K +4545122230 junesupport@danskebank.dk www.june.dk Sådan er priserne i June sat sammen Her får du et overblik over de elementer, der udgør

Læs mere

Sektorallokering i aktieporteføljen

Sektorallokering i aktieporteføljen Sektorallokering i aktieporteføljen Af Martin Jespersen Investeringschef martin.jespersen@skandia.dk Aktiv forvaltning tager ofte udgangspunkt i det, som kaldes en bottom up -proces. Det betyder, at fokus

Læs mere

Sådan er priserne i June sat sammen

Sådan er priserne i June sat sammen Side 1 af 6 June Danske Bank Holmens Kanal 2-12 1092 København K +4545122230 junesupport@danskebank.dk www.june.dk Sådan er priserne i June sat sammen Her får du et overblik over de elementer, der udgør

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.07.2016 MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske aktiemarked var i juni underlagt den samme uro som de globale aktiemarkeder

Læs mere

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2013

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2013 Jyske Invest afkast for 1. halvår Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/13 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke opfattes

Læs mere

Big Picture 3. kvartal 2015

Big Picture 3. kvartal 2015 Big Picture 3. kvartal 2015 Jeppe Christiansen CEO September 2015 The big picture 2 Økonomiske temaer Er USA i et økonomisk opsving? Vil Europa fortsætte sin fremgang? Vil finanskrisen i Kina blive global?

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

Formuepleje Pareto A/S

Formuepleje Pareto A/S *) Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. samlet afkast* 150% Formuepleje Pareto A/S 300 Formuepleje Pareto 200 100 Aktieindeks 0 2000 2002 2004 2006 2008 2010 *) Indre værdi 1/7 1999

Læs mere

SEBinvest US High Yield Bonds Short Duration (SKY Harbor) DK

SEBinvest US High Yield Bonds Short Duration (SKY Harbor) DK SEBinvest US High Yield Bonds Short Duration (SKY Harbor) DK0060606689 Short Duration High Yield Short duration = kort varighed Målsætning: At skabe et højt løbende afkast men med en lavere volatilitet

Læs mere

Jyske Invest afkast 2012

Jyske Invest afkast 2012 Jyske Invest afkast 2012 Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/13 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke opfattes som

Læs mere

Pr. 30.06.2014. Jyske Invest. Afdelingsoverblik

Pr. 30.06.2014. Jyske Invest. Afdelingsoverblik Pr. 30.06.2014 Afdelingsoverblik 1 Forvent en forskel er på mange måder en anderledes investeringspartner. Vi går gerne vores egne veje for at optimere investorernes afkast. Vores vision er at levere investeringsløsninger,

Læs mere

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0%

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0% Sell in May? Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det er ikke kun vejret, som har vist sig fra den kedelige side denne sommer. Aktiemarkedet har været ramt af en koldfront, der

Læs mere

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2012

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2012 Jyske Invest afkast for 1. halvår 2012 Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/13 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke

Læs mere

OPLYSNINGER I HENHOLD TIL 62 I LOV OM FORVALTERE AF ALTERNATIVE INVESTERINGSFONDE

OPLYSNINGER I HENHOLD TIL 62 I LOV OM FORVALTERE AF ALTERNATIVE INVESTERINGSFONDE OPLYSNINGER I HENHOLD TIL 62 I LOV OM FORVALTERE AF ALTERNATIVE INVESTERINGSFONDE Dette dokument skal oplyse investorer om risici i forbindelse med investering Berlin IV A/S. Dokumentet følger de punkter,

Læs mere

- 2 af 5 -

- 2 af 5 - - 1 af 5 - - 2 af 5 - Meddelelsen er udarbejdet udelukkende på grundlag af oplysninger modtaget fra Bang & Olufsen og offentligt tilgængelige kilder på eller før datoen herfor og er ikke blevet selvstændigt

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

Varigheden i det konverterbare marked rammer nyt lavpunkt: 1% 2050IO handlet lige under 97:

Varigheden i det konverterbare marked rammer nyt lavpunkt: 1% 2050IO handlet lige under 97: Hovedkonklusioner Varigheden i det konverterbare marked rammer nyt lavpunkt: Den seneste uge er der forsvundet varighed i det konverterbare marked for det der svare til 100 mia. 10-årige statsobligationer.

Læs mere

Investorernes forventninger til bestyrelserne i finansielle virksomheder

Investorernes forventninger til bestyrelserne i finansielle virksomheder Investorernes forventninger til bestyrelserne i finansielle virksomheder Jeppe Christiansen Adm. direktør 3. december 2013 I didn t have time to write a short letter, so I wrote a long one instead. Churchill

Læs mere

SAXO GLOBAL EQUITIES

SAXO GLOBAL EQUITIES SAXO GLOBAL EQUITIES PRODUKT Saxo Global Equities er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Afdelingens mål er over tid at skabe et afkast efter alle omkostninger, der er bedre end MSCI AC World

Læs mere

Bull & Bear certifikater. Nye muligheder

Bull & Bear certifikater. Nye muligheder Bull & Bear certifikater Nye muligheder Investering i råvarer Investering i aktieindeks Det danske aktieindeks: Høj præcision Lave omkostninger God likviditet Det europæiske aktieindeks: Det amerikanske

Læs mere

Udnyttelse af usædvanlig prisforskel på 2 typer olie DOKUMENTATION

Udnyttelse af usædvanlig prisforskel på 2 typer olie DOKUMENTATION Udnyttelse af usædvanlig prisforskel på 2 typer olie Lige nu er der en helt usædvanlig prisforskel på de to mest handlede olietyper, hvor Brent Crude Oil er 11 til 14 dollar dyrere end WTI Crude Oil. Historisk

Læs mere

Valutaobligationer. Natalia Setlak, Anders Svendsen. Research. 20. december Næste forventede opdatering: 10. januar 2018

Valutaobligationer. Natalia Setlak, Anders Svendsen. Research. 20. december Næste forventede opdatering: 10. januar 2018 Valutaobligationer Natalia Setlak, Anders Svendsen Research 20. december 2017 Næste forventede opdatering: 10. januar 2018 Valutaobligationer 2 Valutaobligationer - generel information Udsteder: Rating:

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JANUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JANUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JANUAR 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.02.2017 MÅNEDSRAPPORT JANUAR 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Januar var en positiv ma ned for aktierne i det danske eliteindeks OMXC25 GI*

Læs mere

1. En beskrivelse af den alternative investeringsfonds investeringsstrategi og investeringsmålsætninger

1. En beskrivelse af den alternative investeringsfonds investeringsstrategi og investeringsmålsætninger OPLYSNINGER I HENHOLD TIL FAIF-LOVENS 62 Dette dokument skal oplyse investorer om risici i forbindelse med investering i Prime Office A/S. Dokumentet følger punkter, som disse er oplistet i 62 i lov om

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 06.09.2016 MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske C20 indeks blev ekstra hårdt ramt i august måned med et fald på over

Læs mere

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1 Investering Investpleje VSO Investpleje VSO 1 Investpleje VSO Investering i virksomhedsskatteordningen kræver ikke alene den rigtige strategi, men også at man, grundet skattereglerne for virksomhedsskatteordningen,

Læs mere

Halvårsrapport Hedgeforeningen Nordea Invest Portefølje (Kapitalforening)

Halvårsrapport Hedgeforeningen Nordea Invest Portefølje (Kapitalforening) Halvårsrapport 2016 Hedgeforeningen Nordea Invest Portefølje (Kapitalforening) Indhold Resultat og formue Ledelsesforhold Regnskabspraksis og revision Ledelsespåtegning Læsevejledning Afdelingens udvikling

Læs mere

Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing. Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA

Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing. Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA Du investerer sammen med PFA I PFA Invest trækker du på den samme investeringsmotor,

Læs mere

PRODUKT INVESTERINGSPROCES

PRODUKT INVESTERINGSPROCES SIRIUS BALANCE PRODUKT Sirius Balance er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Sirius Balance er den første afdeling i Danmark, der kombinerer aktier og virksomhedsobligationer i én afdeling.

Læs mere

Emerging Markets Debt eller High Yield?

Emerging Markets Debt eller High Yield? Emerging Markets Debt eller High Yield? Af Peter Rixen Portfolio Manager peter.rixen@skandia.dk Aktiver fra Emerging Markets har i mange år stået øverst på investorernes favoritliste, men har i de senere

Læs mere

Momentum Markets Globale Aktier A/S

Momentum Markets Globale Aktier A/S Momentum Markets Globale Aktier A/S Tegningstilsagn Tegningsblanket for køb af aktier i Momentum Markets Globale Aktier A/S. I tilknytning til dette tegningstilsagn erklærer investorer tillige at have

Læs mere

Value Bonds 2018 Udbyttebetalende

Value Bonds 2018 Udbyttebetalende Value Bonds 2018 Udbyttebetalende - En afdeling med aftagende risiko indtil 2018 Januar 2015 Valuevejen.dk Value Bonds 2 Ι Sparinvest Rating og sikkerhed med eksempler på virksomhed og land Investment

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 04.04.2017 MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Årets første tre måneder er nu alle afsluttet i positivt terræn for danske aktier,

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

DOKUMENT MED CENTRAL INFORMATION

DOKUMENT MED CENTRAL INFORMATION DOKUMENT MED CENTRAL INFORMATION FORMÅL Dette dokument indeholder central information om dette investeringsprodukt. Dokumentet er ikke reklamemateriale. Informationen er lovpligtig og har til formål at

Læs mere

FAIF Loven DVCA orientering

FAIF Loven DVCA orientering FAIF Loven DVCA orientering Indledning Den 22. juli 2013 trådte den ny lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. ( FAIF loven ) i kraft. FAIF loven implementerer EU Direktiv 2011/61/EU om

Læs mere

Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån

Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån Ny attraktiv investeringsmulighed for danske investorer Hedgeforeningen Sydinvest kan som den første i Danmark tilbyde sine medlemmer adgang til markedet

Læs mere

Clavis Fond I A/S. Bøgstedvej Vallensbæk Strand. Årsrapport 2. november december 2016

Clavis Fond I A/S. Bøgstedvej Vallensbæk Strand. Årsrapport 2. november december 2016 Clavis Fond I A/S Bøgstedvej 12 2665 Vallensbæk Strand Årsrapport 2. november 2015-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2017 Lars Henneberg

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Korte eller lange obligationer?

Korte eller lange obligationer? Korte eller lange obligationer? Af Peter Rixen Portfolio manager peter.rixen @skandia.dk Det er et konsensuskald at reducere rentefølsomheden på obligationsbeholdningen. Det er imidlertid langt fra entydigt,

Læs mere

Kapitalforeningen BLS Invest

Kapitalforeningen BLS Invest Kapitalforeningen BLS Invest Halvårsrapport 2016 CVR nr. 31 06 17 17 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger...2 Ledelsespåtegning...3 Ledelsesberetning...5 Halvårsregnskaber...7 Globale Aktier KL...7

Læs mere

DOKUMENT MED CENTRAL INFORMATION

DOKUMENT MED CENTRAL INFORMATION DOKUMENT MED CENTRAL INFORMATION FORMÅL Dette dokument indeholder central information om dette investeringsprodukt. Dokumentet er ikke reklamemateriale. Informationen er lovpligtig og har til formål at

Læs mere

Q Nykredit KOBRA

Q Nykredit KOBRA Q2 2018 Nykredit KOBRA Om strategien KOBRA er ikke en traditionel investering i obligationer, men en specialiseret, kompliceret og avanceret investering med betydelig større risici end en traditionel investering

Læs mere

Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler

Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Bank Forsikring Pension Få mere til dig selv med InvestorPlus Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler InvestorPlus AB 21062018

Læs mere

Udnyt mulighederne i faldende markeder

Udnyt mulighederne i faldende markeder Hvad er en CFD? Udnyt mulighederne i faldende markeder CFD er giver dig mulighed for tjene penge i både faldende og stigende markeder. Der findes CFD er på almindelige aktier, aktieindeks, råvarer, valuta

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet

Læs mere

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Investering ANDELSKASSEN.DK PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Alt i én-løsning til din opsparing ALT I ÉN-LØSNING TIL DIN OPSPARING Puljeinvestering er en enkel, gennemskuelig og effektiv løsning til dig,

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON FLEX STRATEGIJUSTERING Siden 2012 har vi haft særdeles gode investeringsresultater i Falcon C20 Momentum. Det samme gjorde sig gældende fra starten i 2013 til medio 2015 i Falcon Flex, men ikke det seneste

Læs mere

homes fremvisningsindeks

homes fremvisningsindeks Investeringsanalyse generelle markedsforhold 9. november 2018 Stor fremgang i fremvisninger af lejligheder, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste lejligheder

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Nikolaj Plads 6 1007 København. Elektronisk fremsendelse. Selskabsmeddelelse 27/2007. Silkeborg, den 25.

OMX Den Nordiske Børs København Nikolaj Plads 6 1007 København. Elektronisk fremsendelse. Selskabsmeddelelse 27/2007. Silkeborg, den 25. OMX Den Nordiske Børs København Nikolaj Plads 6 1007 København Elektronisk fremsendelse Selskabsmeddelelse 27/2007 Silkeborg, den 25. oktober 2007 ITH Industri Invest A/S har fokuseret sin investeringsstrategi

Læs mere

Valutaobligationer. Natalia Setlak, Anders Svendsen. Research. 8. november Næste forventede opdatering: 22. november 2017

Valutaobligationer. Natalia Setlak, Anders Svendsen. Research. 8. november Næste forventede opdatering: 22. november 2017 Valutaobligationer Natalia Setlak, Anders Svendsen Research 8. november 2017 Næste forventede opdatering: 22. november 2017 Valutaobligationer 2 Valutaobligationer - generel information Udsteder: Rating:

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.03.2017 MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Den positive tendens for danske aktier fra januar fortsatte i februar, og

Læs mere

Stabiliseringsperiode begynder

Stabiliseringsperiode begynder Selskabsmeddelelse Nr. 7/2016 Lautrupbjerg 10 2750 Ballerup www.nets.eu CVR-nr. 37427497 23. september 2016 MÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE,

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De globale aktiemarkeder fortsatte i august den svagt stigende tendens fra juli. Primo måneden blev der skabt en allokering mod emerging markets ved at reducere i obligationseksponeringen

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012 Juli 2012 Nyhedsbrev Capital Markets Nye prospektbekendtgørelser Den 1. juli 2012 blev væsentlige ændringer til prospektdirektivet implementeret i dansk ret gennem udstedelsen af nye prospektbekendtgørelser.

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014 MIRANOVA ANALYSE Udgivet 4. juni 2014 Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet Når omkostningerne æder dit afkast Lige nu tales der meget om de lave renter på obligationer,

Læs mere

Investeringsforeningen IR Invest

Investeringsforeningen IR Invest Investeringsforeningen IR Invest Halvårsrapport 2018 Foreningsoplysninger Forening Investeringsforeningen IR Invest Badstuestræde 20 1209 København K Telefon: 38 14 66 00 Hjemmeside: www.irnvest.dk E-mail:

Læs mere

Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE MIX

Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE MIX Investering ANDELSKASSEN.DK INVESTERINGS AFTALE MIX INVESTERINGSAFTALE MIX Med Investeringsaftale Mix er du sikret en god og enkelt investeringsløsning, der samtidigt er skræddersyet til netop din risikovillighed

Læs mere

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 December Kære læser

NYHEDSBREV. Alle gode x 3. Afgørende. Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom. 31 December Kære læser NYHEDSBREV Alle gode x 3 Kære læser Dette nyhedsbrev er alle gode x 3 omkring fokus på Risikostyring. Vi startede temaet med dette udgangspunkt: Risikostyring for aktier er som beliggenheden for din ejendom

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON FLEX STRATEGIJUSTERING Siden 2012 har vi haft særdeles gode investeringsresultater i Falcon C25 Momentum. Det samme gjorde sig gældende fra starten i 2013 til medio 2015 i Falcon Flex, men ikke det seneste

Læs mere

Specialforeningen BL&S Invest Halvårsrapport 2011

Specialforeningen BL&S Invest Halvårsrapport 2011 Specialforeningen BL&S Invest Halvårsrapport 2011 CVR nr. 31 06 17 17 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger... 2 Ledelsespåtegning... 3 Ledelsesberetning... 4 Danske... Aktier 9 Globale... Aktier 11

Læs mere

EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN

EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN www.exactinvest.dk EXACT INVEST MAKROOPDATERING PÅ BRASILIEN HANDS-ON IN LATIN AMERICA 16-May-16 BRASILIEN: OPDATERING OG ØKONOMISKE NØGLETAL Væksten i Brasilien fortsatte den negative udvikling i 4. kvartal

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

DENNE MEDDELELSE OG INFORMATIONERNE HERI ER IKKE TIL OFFENTLIGGØRELSE ELLER VIDEREGIVELSE, HVERKEN DIREKTE ELLER INDIREKTE, TIL ELLER I USA, AUSTRALIEN, CANADA, JAPAN ELLER I NOGEN ANDEN JURISDIKTION,

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

Bilag 5. Investeringspolitik

Bilag 5. Investeringspolitik Bilag 5 Investeringspolitik Stifternes Kapitalforvaltning Investeringspolitik 1. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr. 331 af 29. marts 2014 om Folkekirkens økonomi, kapitel 5 og kapitel 5a Bekendtgørelse

Læs mere

Stilhed før storm? Cheføkonom Helge J. Pedersen. Kemi & Life Science Generalforsamling. Korsør 12. marts 2013

Stilhed før storm? Cheføkonom Helge J. Pedersen. Kemi & Life Science Generalforsamling. Korsør 12. marts 2013 Stilhed før storm? Cheføkonom Helge J. Pedersen Kemi & Life Science Generalforsamling Korsør 12. marts 2013 Stilstand fordi vi er ramt af Tillidskrise Finanspolitisk stramning Høje oliepriser Ny regulering

Læs mere

Webinar Danske Porteføljepleje Update 23. Januar Thomas Nerup Olsen og Rune Ross Londorf

Webinar Danske Porteføljepleje Update 23. Januar Thomas Nerup Olsen og Rune Ross Londorf Webinar Danske Porteføljepleje Update 23. Januar 2018 Thomas Nerup Olsen og Rune Ross Londorf Danske Porteføljepljeje Agenda Temaer 2017 Afkast 2017 Investeringsrapporten Forventninger til global økonomi

Læs mere

Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018

Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Jyske Banks tillæg til Garanti Invest SydEuropa 2018 Dette faktablad er Jyske Banks tillæg til markedsføringsmaterialet fra Garanti Invest om SydEuropa

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis DET BEDSTE FRA HELE VERDEN der blev etableret i september 2010, er en aktiv forvaltet investeringsforening,

Læs mere

Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr Eksklusiv Formuepleje

Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr Eksklusiv Formuepleje Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr. 31843219 Eksklusiv Formuepleje Eksklusiv Formuepleje En Eksklusiv Formuepleje-aftale henvender sig primært til den formuende investor, der ønsker

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.10.2016 MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED I september var det danske C20 indeks præget af uro. Det skyldtes dels

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Ligesom de sidste par måneder viste de globale aktiemarkeder en fortsat stigende tendens. Porteføljen i Falcon Flex gav et afkast på 0,87% i maj på baggrund af porteføljeomlægning

Læs mere

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Jeppe Christiansen CEO September 2014 Agenda 1. Siden sidst 2. The big picture 3. Investeringsstrategi 2 Siden sidst 3 Maj Invest-investeringsmøder Investering

Læs mere

Spar Nord Bank A/S udbyder nye aktier for ca. DKK 913 mio.

Spar Nord Bank A/S udbyder nye aktier for ca. DKK 913 mio. Til NASDAQ OMX Copenhagen og Pressen 5. marts 2012 Selskabsmeddelelse nr. 9 MÅ IKKE UDGIVES, OFFENTLIGGØRES ELLER DISTRIBUERES, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I USA, CANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN ELLER I EN

Læs mere

ErhvervsKvinder Århus. Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager

ErhvervsKvinder Århus. Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager ErhvervsKvinder Århus Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager Program Kort præsentation Hvem er Sparinvest? Investering generelt Verdensklasse fra en lille dansker Sund fornuft - Investeringsforslag Afslutning

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis

Læs mere

Kan det stadig betale sig at investere i vindmøller?

Kan det stadig betale sig at investere i vindmøller? V I N D M Ø L L E R Kan det stadig betale sig at investere i vindmøller? Temadag i Fredericia 24. april 2015 Torben Sørensen Dagsorden 1. Projektet i hovedtræk 2. Fokusområder ved investering i vind 3.

Læs mere