Bygmestre i Åbyhøj Søren Olesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bygmestre i Åbyhøj Søren Olesen"

Transkript

1 Bygmestre i Åbyhøj Jens Selmer Plesner Jensen Jens Peter Hansen Søren Olesen Aaby - Aabyhøj Lokalhistoriske Forening 2018

2 Udgangspunkt, motivation og opgave Etablering af fabriksvirksomheder inden for træ, metal og jernstøberi langs den helt åbne Silkeborgvej i perioden blev epokegørende for det helt nye Åbyhøj fra Se Fremtiden midt på kortet ovenfor, som var navnet for høvleværket på Nordrevej. Da Frichs Fabrikker kom til i 1908 og 1912 medførte det yderligere tilflytning og interesse for boliger. Hvordan denne proces helt konkret foregik og forløb, ville vi gerne undersøge og belyse med emnet Bygmestre i Åbyhøj ved et medlemsarrangement den 26. februar Vi skønnede, at borgere og håndværkere i Åbyhøj ikke dengang havde ambitioner eller midler til omfattende byggeprojekter og dannelse af byplan. Det måtte være sådan, at nye folk kom til det lille sogn og spillede sammen med sognerådet om boligbyggeriet. Vi vidste, at murermester Jens Peter Hansen (født i Hundslund 1860) var bygmesteren med opførelse af flere fabriksbyggerier i Åbyhøj fra 1898 og som hovedkraft ved opkøb af jord fra Enggaarden, udformning af byplan med fastlæggelse af veje og endelig bygning af rigtig mange huse i Åbyhøj. Hurtigt kom yngre murermestre til. Se billedfrisen på forsiden. Mange spørgsmål meldte sig: Hvem var disse murermestre og hvor kom de fra? Hvor var de interessante grundstykker i Åbyhøj? Hvilke typer af huse var relevante at satse på? Hvem købte husene og hvordan med finansieringen?

3 Valget af område faldt på matr.nr. 9, Enggaarden og matr.nr. 17, Øster Søgaard. Det var det rigtige valg, men det vidste vi dog på forhånd. Enggaarden Omdannet til boliger omkring Mellem Roarsvej og Frodesvej Øster Søgaard omkring år Nedrevet få år senere. Åbyvej 7.

4 Denne præsentation fremstiller og redegør for udstykninger af grunde og kronologisk fremstilling af bebyggelsen i de to områder. Preben Blæsild og Arne Sørensen fra foreningens bestyrelse har udført dette arbejde. Senere på efteråret fortsættes med en udførlig fremstilling af murermester Jens Peter Hansens byggeri i Åbyhøj. I den sammenhæng gives indsigt i husenes karakteristika, indretning og faciliteter samt fra moderniseringer op i nyere tid. Byggeriet ses i tidens kontekst, dvs. samtidens erhverv og byggeri. Denne del er udarbejdet af arkitekt Eva Holdgaard Jensen. Eksempler på murermester Søren Olesens byggeri vises som beskrevet af Rita Skovgaard-Sørensen. Eksempler på murermester Jens Selmer Plesner Jensens byggeri vises som beskrevet af Arne Sørensen. Som afslutning giver Gunner Nielsen indtryk af Jens Peter Hansen som murermester, ejendomshandler og borger i Åbyhøj. Udstykninger af grunde og kronologisk fremstilling af bebyggelsen I sognerådsprotokollerne var kun få oplysninger om udstykningsansøgninger. I referatet fra møde i sognerådet den 21. marts 1905 står der under punkt 2: Fra Landinspektør O. Sørensen forelaa Andragende om Udstykning af 3 Parceller af Matr. Nr. 9a af Aaby Mark. Sogneraadet havde intet at indvende mod Udstykningen. De senere omtaler i protokollerne er af samme type: Generelle ansøgninger, uden omtale af de udstykkede grundes matrikelnumre og deres anvendelser. For at studere hvem der stod bag udstykningerne i årene fra 1900 til og med 1925, besøgte Arne og Preben Dokk1 for at se på Stadsarkivets papirer vedrørende udstykninger I alt blev 345 skrivelser vedrørende udstykninger studeret. Et eksempel på en sådan skrivelse er vist på billedet nedenfor. Her ses det, at matr.nr. 17c ejet af A/S Grundarealer ved Aarhus Aa er blevet opdelt i matriklerne 17c,17ck,17cl,17cm,17cn,17co,17cp og disses størrelser er opgivet i nogle ukendte arealenheder. Udstykningsbevis vedrørende matr.nr. 17c.

5 Det fremgår også, at udstykningerne meddeles til sognerådet og ejerne. Udstykningskortet for 9p, Thorsvej 11 er vist nedenfor, først som et helbillede og dernæst delt op i to for at se et par deltaljer. Øverst står der Hansen m. fl og R. C. C. Jacobsen, som er henholdsvis udstykker og ejer. Udstykningskort for Matr. No. 9p, Thorsvej 11

6 Øverste halvdel af udstykningskort for matr. nr. 9p, Thorsvej 11 Nederste halvdel af udstykningskort for matr.nr. 9p - Thorsvej 11

7 Derefter har vi forsøgt at komme fra matrikelnummer til beliggenheden ved hjælp af følgende på nettet: Ved hjælp af dette har vi fundet adresserne på langt de fleste matrikelnumre. Velvidende om, at den, der har udstykket grunden, ikke nødvendigvis er bygmester på grunden og omvendt, er der dog en rimelig stor sandsynlighed, som vi skal se senere, for, at hvis udstykkeren er håndværksmester er han også bygmesteren. Vi har desuden haft besøg af tidligere landinspektør Lars Viinholdt Nielsen, som besvarede diverse spørgsmål vedrørende matrikelkort og matrikelnumre. Vi valgte at betragte udstykninger fra de to gårde: Enggården, matr. nr. 9a og Øster Søgård, matr. nr. 17a. Skøde vedrørende matr.nr. 9a og 9p Af et skøde i Hasle-Vester Lisbjerg-Framlev-Sabro Herredsfoged, Skøde- og panteprotokol fremgår, at den 26. marts 1902 sælger gårdejer Erik Nielsen ejendommen matr.nr. 9a til murermester J. P. Hansen, husejer Th. Jørgensen og købmand Fr. Langermann. Endvidere, at i følge kontrakt af 24. januar 1903 har J. P. Hansen m.fl. solgt en parcel af nævnte ejendom, nemlig matr. nr. 9p, Thorsvej 11 til Smed R. C. C. Jacobsen.

8 Senere ejere af Thorsvej 11 kan ses i Hasle-Vester Lisbjerg-Framlev-Sabro Herredsfoged Realregister. Adkomster for matr. nr. 9a -Thorsvej 11 med forskellige ejere. Smed R. C. C. Jacobsen , Peter Leth , Mathilde Leth , Frederik Otto Blæsild Gartner L. Chr. Diedrichsen køber matr.nr.17a og matr.nr. 6b af Gårdejer Jens Jensen den 21. juni 1899 for

9 Udstykkere De 4 største udstykkere indtegnet på matrikelkort fra I alt 345 udstykninger. På kortet er murermester J. P. Hansens 126 udstykninger angivet med rødt. Udstykningerne er koncentreret i en firkant afgrænset af Thorsvej, Mjølnersvej, den vestlige side af Frodesvej og den sydlige side af Bjarkesvej. Der er desuden udstykninger på den vestlige side af Helgesvej syd for Bjarkesvej og enkelte i den østlige ende af byen. 46 udstykninger foretaget af Th. Jørgensen eller Th. Jørgensen med flere er indtegnet med blåt. De er koncentreret i en firkant afgrænset af Thorsvej, Bjarkesvej, Enggårdsvej og Silkeborgvej. Desuden er der udstykninger på den østlige side af Frodesvej og Helgesvej. Med grønt er indtegnet 38 udstykninger foretaget af gartner l. Chr. Diedrichsen hovedsagelig beliggende på Yrsavej, men også på Åbyvej og Hermodsvej. A/S Grundarealer ved Aarhus Aa har 22 udstykninger indtegnet med violet. De er beliggende på den østlige side af Frejasvej og sydligt på Hermodsvej. Byggeår/bygmester Vi har brugt 3 forskellige steder på nettet til at finde oplysninger om boliger Desværre er der næsten aldrig i Vis historiske adkomster eller i journalerne information om hvem, der har opført ejendommene. Vi har kun fundet enkelte eksempler. Informationer her vedrører som regel ting, der senere er foretaget på ejendommen, mest tegninger og lignende vedrørende tilbygninger, kloakering etc., men altså desværre ikke informationer om den oprindelige bygherre.

10 Byggeår Bygninger fra før 1905 farven rød De fleste af bygningerne ligger omkring den oprindelige Enggården og tæt på Danish (Machine Company), som blev bygget i Ganske få huse i den østlige del. Oplysningerne vedrørende byggeår er indhentet fra bolig og bygningsregistret, BBR. Der er indhentet data for Thorsvej, Roarsvej, Enggårdsvej, Frodesvej, Helgesvej, Åbyvej (indtil Vibyvej), Yrsavej, Hermodsvej, Frejasvej, Heimdalsvej, Bjarkesvej, Enggården, Rønne alle, Kastanie alle, Silkeborgvej (indtil Thorsvej), Bakke alle, Tjørne alle, Elme alle, Birke alle og Linde alle.

11 Bygninger til og med 1910 farven blå tilføjet Husene bygges stadig i nærheden af Danish, specielt mange på Roarsvej og den øverste del af Frodesvej. I den østlige ende opføres der huse nær Åbyvej og Tjørne alle.

12 Bygninger til og med 1915 farven grøn tilføjet De fleste af de resterende grunde på Roarsvej bebygges, ligesom grundene på Åbyvej mellem Thorsvej og Roarsvej bebygges. Også på Frodesvej og Bjarkesvej opføres der huse. Frichs fabrikker flyttes ud i 1912, hvilket giver anledning til øget byggeri i den østlige ende af byen.

13 Bygninger til og med 1920 farven violet tilføjet) De fleste af de resterende grunde i den vestlige del bebygges. Opførslen af huse på og nær Helgesvej starter for alvor og udbygningen af Yrsavej fortsætter. I den østlige ende af byen bebygges en del af de resterende grunde.

14 Bygninger til og med 1925 farven brun tilføjet De sidste huse i den vestlige del bygges. Udbygningen af Helgesvej og Yrsavej gøres næsten færdig, ellers finder det meste af byggeaktiviteten i den østlige del af byen sted nord for Silkeborgvej. Detaljer og yderligere oplysninger om udstykninger og ejendomme findes i særlig mappe på lokalhistorisk arkiv på Åby Bibliotek: Udstykninger og byggeri i Åbyhøj i den sydlige del af matr.nr. 9 og 17. Mappen indeholder kronologisk opstilling ( ) med oplysninger om matr.nr., udstykker og udstykninger samt Kort. Ejendomme sorteret efter adresse med oplysninger om byggeår og udstykker. Ejendomme sorteret efter byggeår. Kort. Bygmestre I enkelte tilfælde kan vi med sikkerhed fastslå bygmesteren på baggrund af skriftligt materiale. I J. P. Hansen: Et Tilbageblik over min Gerning fra Aar 1883 FAR fra Julen 1928 findes en række fotografier af bygninger, som J. P. Hansen har opført. Disse bygninger ligger alle på grunde, som J. P. Hansen selv - eller sammen med andre - har fået udstykket. I kommunen var kun de oprindelige 5-6 offentlige veje, ingen offentlig vandforsyning og heller ikke gas og elektricitet. Men Silkeborgvej fra 1854 var til at få øje på.

BYPLANVEDT]EGT NR. 1~ omfattende del af Munkebo by og sogn. vedtaget af Munkebo kommunalbestyrelse, Munkebo, den 8. februar 1972.

BYPLANVEDT]EGT NR. 1~ omfattende del af Munkebo by og sogn. vedtaget af Munkebo kommunalbestyrelse, Munkebo, den 8. februar 1972. MUNKEBO KOMMUNE BYPLANVEDT]EGT NR. 1~ omfattende del af Munkebo by og sogn vedtaget af Munkebo sogneråd, Munkebo, den 8. december 196k. Tillæg nr. i vedtaget af Munkebo kommunalbestyrelse, Munkebo, den

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Kurvet forløb på Herluf Trollesvej i Willemoeskvarteret (tv.) og retlinet forløb på Strandvej i Lunden (th.)

Kurvet forløb på Herluf Trollesvej i Willemoeskvarteret (tv.) og retlinet forløb på Strandvej i Lunden (th.) kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Strandvejskvarteret Kurvet forløb på Herluf Trollesvej i Willemoeskvarteret (tv.) og retlinet forløb på Strandvej i Lunden (th.) NATURGRUNDLAG OG LANDSKAB Betragter

Læs mere

Århus Kommune. Byplanvedtægt nr. Åby Kommune Område til parcelhuse, etageboliger mellem Åbyvej og Tousparken i Åby

Århus Kommune. Byplanvedtægt nr. Åby Kommune Område til parcelhuse, etageboliger mellem Åbyvej og Tousparken i Åby Århus Kommune Byplanvedtægt nr. 2 Åby Kommune Område til parcelhuse, etageboliger mellem Åbyvej og Tousparken i Åby Se endvidere byplanvedtægt nr. 1 Åby. Del erstattet af lokalplan nr. 487 KONGSBAK INFORMATIK

Læs mere

Grund til opførelse af seniorboliger i tilknytning til plejecenter og lægehus

Grund til opførelse af seniorboliger i tilknytning til plejecenter og lægehus Og i- LASSEN ERHVERV OFFENTLIGT UDBUD Sag nr. 388 Hjørnet af Gjesing Ringvej / Grønlandsparken, 6715 Esbjerg N Grund til opførelse af seniorboliger i tilknytning til plejecenter og lægehus Grundareal ca.

Læs mere

Ejendomshistorie. I dag ser vi på Realregisteret, samt Skøde og Panteprotokol

Ejendomshistorie. I dag ser vi på Realregisteret, samt Skøde og Panteprotokol Ejendomshistorie 1 Ejendomshistorie Hvis vi vil lave en ejendomshistorie er der flere arkivalier vi skal ind og undersøge! Realregister, Skøde og Panteprotokoller, Skifter, fæstebreve, aftægtskontrakter,

Læs mere

Matr.nr. 9-g, 9-h, 9-i - 'V. Egede Mølle' - I landsbyens østre ende

Matr.nr. 9-g, 9-h, 9-i - 'V. Egede Mølle' - I landsbyens østre ende Matr.nr. 9-g, 9-h, 9-i - 'V. Egede Mølle' - I landsbyens østre ende Matr.nr. 9-g, 9-h og 9-i, Vester Egede by og sogn Jordareal 9-g = 690 m 2 9-h = 690 m 2 9-i = 158 m2 Bygninger (1888) Beliggenhed Noter

Læs mere

DN Furesø vil gerne rejse spørgsmålet, om ikke større dele af matriklen eller faktisk hele matrikel 1 fq bør medtages på fredningskortet.

DN Furesø vil gerne rejse spørgsmålet, om ikke større dele af matriklen eller faktisk hele matrikel 1 fq bør medtages på fredningskortet. DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING I FURESØ KOMMUNE Furesø, den 27.11.2017 Til Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Att. Mette Bjerre Larsen Sendt pr. mail til furesoe@furesoe.dk mbla@furesoe.dk Afklaring

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Plan, april 2019 Amtsmandsboligen ønskes omdannet til boliger. Haven ønskes indrettet med yderligere boligbebyggelse. Den aktuelle ejendom er markeret med gul. Den hvide

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. STADSARKITEKTEN.

AALBORG KOMMUNE. STADSARKITEKTEN. AALBORG KOMMUNE. STADSARKITEKTEN. BYPLANVEDTÆGT NR. 28. Skydebanevej. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende mellem Skydebanevej og grænsen mod Hasseris kommune. OKTOBER 1966. AALBORG

Læs mere

" J rvæ--.'. f * i fr^1^^^^^ i.^'/nørregård. Vinderup Kommune. Lokalplan nr. 53. Boligområde mellem Grønningen og Enghavevej

 J rvæ--.'. f * i fr^1^^^^^ i.^'/nørregård. Vinderup Kommune. Lokalplan nr. 53. Boligområde mellem Grønningen og Enghavevej / " J rvæ--.'. f * i fr^1^^^^^ i.^'/nørregård Vinderup Kommune Lokalplan nr. 53 Boligområde mellem Grønningen og Enghavevej BESKRIVELSE LOKALPLANENS BAGGRUND Denne lokalplan gælder for området mellem Grønningen

Læs mere

(Hammerum Hovedgade 28), Jensen & Stampe (Hammerum Hovedgade 95),

(Hammerum Hovedgade 28), Jensen & Stampe (Hammerum Hovedgade 95), Axel Hurtigguide Hansen til og tekstil- velfærdssamfundet og bebyggelsesmiljøer i Herning, Hammerum og Birk for, Tidlig var fabriksindustri uddannelse inden (fra for tekstil- 1870 erne) og beklædningsindustrien

Læs mere

Forfædrene i hus og hjem

Forfædrene i hus og hjem Disposition: Indledning Ejendomsarkivalier Eksempel fra Fyn Afslutning Jytte Skaaning og Bente Klercke Rasmussen: Find din slægt - og gør den levende. Håndbog i slægtshistorie. 2003 og 2006. side 195-211

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 24 Sankelmarksgade m.v.

BYPLANVEDTÆGT NR. 24 Sankelmarksgade m.v. BYPLANVEDTÆGT NR. 24 Sankelmarksgade m.v. AALBORG KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 24 Sankelmarksgade m.v. Byplanvedtægt for karreen Sankelmarksgade - Jernbanegade - Vin- gårdsgade - Bleggårdsgangen i Aalborg

Læs mere

Informationsmateriale Opalvej, Østerild. Ledelsessekretariatet Thisted Kommune Telefon

Informationsmateriale Opalvej, Østerild. Ledelsessekretariatet Thisted Kommune Telefon Informationsmateriale Opalvej, Østerild Ledelsessekretariatet Thisted Kommune Telefon 99 17 17 17 lese@thisted.dk - www.thisted.dk Indholdsfortegnelse Østerild by... 3 Området ved Opalvej... 3 Jordbundsforhold...

Læs mere

Fredninger i Skovvænget ved Farum Sø Af Lisbet Heerfordt, Danmarks Naturfredningsforening Furesø.

Fredninger i Skovvænget ved Farum Sø Af Lisbet Heerfordt, Danmarks Naturfredningsforening Furesø. Fredninger i Skovvænget ved Farum Sø Af Lisbet Heerfordt, Danmarks Naturfredningsforening Furesø. Når man læser den gældende lokalplan nr.11.1 Bolig- og rekreativt område ved Farumgaard Skov af 14.12.1978,

Læs mere

Salg af arealer ved Kildemarksvej, 4760 Vordinborg del af matr. nr. 7 f og 7 al Iselingen, Vordingborg Jorder

Salg af arealer ved Kildemarksvej, 4760 Vordinborg del af matr. nr. 7 f og 7 al Iselingen, Vordingborg Jorder Salg af arealer ved Kildemarksvej, 4760 Vordinborg del af matr. nr. 7 f og 7 al Iselingen, Vordingborg Jorder Kollegie 20.635 m2 Vordingborg Uddannelsescenter TV2 Øst Ca. 7.400 m2 Arealets nærmere beliggenhed

Læs mere

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag:

Der er via Klageportalen fremsendt klager samlet til én klagesag: 1 of 5 Til Natur- og Miljøklagenævnet 12-02-2016 Sagsnummer.: 16/2578 Sagstype: KLE: 01.03.00 Sagsbehandler: Pernilla Marie Mathisen Tlf.: 87535283 Klage over Syddjurs Kommunes landzonetilladelse af den

Læs mere

TILLÆG 1 LOKALPLAN ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006

TILLÆG 1 LOKALPLAN ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006 TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN 3.15 - ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD OG TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN 1997-2008 BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006 Tillæg 1 til Lokalplan 3.15 - Et boligområde ved Havnsøgård INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1 - # hm. 1966/67 Knud Sørensen & Ejner Olesen/enfam.hus/flere lystryk. f. adjunkt K.J. Zilmer.

1 - # hm. 1966/67 Knud Sørensen & Ejner Olesen/enfam.hus/flere lystryk. f. adjunkt K.J. Zilmer. Almindsøvej. Området nord for Almindsøvej var tidligere et kolonihaveområde, kaldt "Nationalhaverne"; jvf. f.eks. Almindsøvej 26 m.fl. Området, der nu udgør numrene 1-25, var opr. et gartneri. Det højereliggende

Læs mere

L A N v L D T Il-",GT

L A N v L D T Il-,GT Partiel byplan nr. 22A ODENSE KOMMUNE L A N v L D T Il-",GT FOR OMRÅDET MELLEM KASTANIEVEJ - ODENSE Å - TIETGENS ALLE - SDR. BOULEVARD I ODENSE KOMMUNE. INDHOLDSFORTEGNELSE : 1 Byplanvedtægtens område......................

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 9

Partiel byplanvedtægt nr. 9 Hasseris kommune Partiel byplanvedtægt nr. 9 Byplanvedtægt for Hasseris Bytoft Byplanvedtægt for Hasseris Bytoft. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af 9. maj 1962) fastsættes følgende

Læs mere

Byplanvedtægt for industrikvarteret Lykkeseje m.v., beliggende syd og øst for Sølyst kirke i Aalborg kommune.

Byplanvedtægt for industrikvarteret Lykkeseje m.v., beliggende syd og øst for Sølyst kirke i Aalborg kommune. BYPLANVEDTÆGT NR. 37. Lykkeseje Byplanvedtægt for industrikvarteret Lykkeseje m.v., beliggende syd og øst for Sølyst kirke i Aalborg kommune. STADSARKITEKTEN I AALBORG MAJ 1970. AALBORG KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT

Læs mere

Udstykning og anvendelse.

Udstykning og anvendelse. . I medfør af lov nr. 181 af 29. april 1938 med ændringer i lov nr. 211 af 23. april 1949, jvf. bekendtgørelse nr. 242 af 30/4 1949, pålægges der det i 1 nævnte område i Nr. Uttrup i Sundby-Hvorup kommune

Læs mere

Hammerum d. 2/ Til Herning Byråd. Ansøgning om ændring af tinglyst vejret på matrikel 1n og 1o/1z i Hammerum

Hammerum d. 2/ Til Herning Byråd. Ansøgning om ændring af tinglyst vejret på matrikel 1n og 1o/1z i Hammerum Til Herning Byråd Ansøgning om ændring af tinglyst vejret på matrikel 1n og 1o/1z i Hammerum I 2011 købte vi (Michael Østerskov og Begitte Hauge Deleuran) en ældre ejendom på Hammerum Hovedgade nr. 27.

Læs mere

Skøde- og panteprotokoller

Skøde- og panteprotokoller Skøde- og panteprotokoller 5. okt. 2015 Slægtshistorisk Forening for Aalborgegnen Side 1 Aftaler om køb og salg af jord og ejendomme skal nedfældes i skøder og tinglyses. Tinglysningen finder sted i retterne

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Vejledning for byggeansøgning og tegninger Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Formål og arbejdsgang: Ved enhver form for byggeri

Læs mere

Gård nr. 2-B - KRINKELKÆR - Egedevej 150

Gård nr. 2-B - KRINKELKÆR - Egedevej 150 Gård nr. 2-B - KRINKELKÆR - Egedevej 150 Gårdens navn Matr.nr. Krinkelkær 2-b m.fl., Frenderup By Selvstændig ejendom fra 1866. Areal - 1866 Matr.nr. 2-b blev udskilt fra matr.nr. 2-a i 1866. Ejeren af

Læs mere

S E R V I T U T T E R

S E R V I T U T T E R Original. A F S K R I F T I anledning af at undertegnede NORDKYFA A/S, Rågeleje, agter at udstykke og sælge de mig tilhørende arealer matr.nr. 6-g, 6-u, 6-v og 6-x Smidstrup by, Blistrup sogn, i overensstemmelse

Læs mere

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby.

Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Indsigelsesnotat til Lokalplan FRE.B.03.03.01 Boligområde nord for Nørgårdsvej i Strandby. Center for Teknik og Miljø september 2015 Indkomne bemærkninger 1. Bjarne Pedersen. Dokumentnr. 60. Ønsker ikke

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

Område. 9h P 14 i, 14 ad, 14 ae, 14 af og 41 /42 p Lindholm by og sogn for hvilke dog kun samme paragraf er gældende.

Område. 9h P 14 i, 14 ad, 14 ae, 14 af og 41 /42 p Lindholm by og sogn for hvilke dog kun samme paragraf er gældende. I medfør af lov nr. 181 af 29. april 1938 med ændringer i lov nr. 211 af 23. april 1949, jvf. bekendtgørelse nr. 242 af 30/4 1949, pålægges der det i 1 nævnte område omkring Voerbjergvej i Sundby-Hvorup

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 9. Byplanvedtægt. for et område i Dragør kommunes østlige del mellem Kirkevej og Boligselskabet Engparken"

Partiel byplanvedtægt nr. 9. Byplanvedtægt. for et område i Dragør kommunes østlige del mellem Kirkevej og Boligselskabet Engparken Partiel byplanvedtægt nr. 9 Byplanvedtægt for et område i Dragør kommunes østlige del mellem Kirkevej og Boligselskabet Engparken" Partiel byplanvedtægt no. 9. Byplanvedtægt for et område i Dragør kommunes

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Et område ved Blåkildevej. Taastrup. Offentlige formål (Kirke) Kongsbak Informatik

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Et område ved Blåkildevej. Taastrup. Offentlige formål (Kirke) Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 1.46 Et område ved Blåkildevej Taastrup Offentlige formål (Kirke) 27.07.1989 Kongsbak Informatik L O K A L P L A N 1 o 46 For et område beliggende i Taastrup ved Blåkildegård.

Læs mere

TIL SALG. Erhvervs /kontorbygning, centralt placeret i Grenaas bymidte, ca. 200 m nord for rådhuset, udbydes til salg. Grønland 24, 8500 Grenaa

TIL SALG. Erhvervs /kontorbygning, centralt placeret i Grenaas bymidte, ca. 200 m nord for rådhuset, udbydes til salg. Grønland 24, 8500 Grenaa TIL SALG Erhvervs /kontorbygning, centralt placeret i Grenaas bymidte, ca. 200 m nord for rådhuset, udbydes til salg Grønland 24, 8500 Grenaa Ejendommen udbydes til salg for kr. 4.150.000,00. Bygningen

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget seks ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget seks ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Udstykninger i landzone, dec. 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget seks ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre

Læs mere

Tinghøj Allé 2 5750 Ringe

Tinghøj Allé 2 5750 Ringe SALGSBETINGELSER Undertegnede Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe sælger betinget af købesummens betaling og tilladelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne Navn/Firma

Læs mere

BYPLÅNVEDTJEGT NR. 6 omfattende. Matr. nre. ~ Lf.~ 1 ~ Lf~ og Lui9. Dræby by, Munkebo sogn.

BYPLÅNVEDTJEGT NR. 6 omfattende. Matr. nre. ~ Lf.~ 1 ~ Lf~ og Lui9. Dræby by, Munkebo sogn. MUNKEBO KOMMUNE BYPLÅNVEDTJEGT NR. 6 omfattende Matr. nre. ~ Lf.~ 1 ~ Lf~ og Lui9 Dræby by, Munkebo sogn. a Byplanvedtægt for matr. nr. Lu 1 Li, 4,Lu~ og Dræby by, Munkebo sogn. I medfør af lovbekendtgørelse

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 32. Boligformål, Skolegade

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 32. Boligformål, Skolegade Gråsten Kommune Lokalplan nr. 32 Boligformål, Skolegade Vedtaget: 27.09.1990 REDEGØRELSE Gråsten kommune er tildelt en kvote på 20 almennyttige boliger. Byrådet er sammen med Gråsten Andelsboligforening

Læs mere

DEKLARATION. For. Handrupgaard Grundejerforening

DEKLARATION. For. Handrupgaard Grundejerforening DEKLARATION For Handrupgaard Grundejerforening Dok. om bebyggelse, beplantning, grundstørrelse, hegn, beplantning, skiltning, parkeringsplads, veje, vandforsyning, pligt til at være medlem af, grundejerforening

Læs mere

Afgørelse i sagen om byggeri på Tunø i Odder Kommune.

Afgørelse i sagen om byggeri på Tunø i Odder Kommune. NATURKLAGENÆVNET 12. juni 2007 NKN-121-00061 bej Afgørelse i sagen om byggeri på Tunø i Odder Kommune. Fredningsnævnet for Århus Amt har den 26. november 2006 efter naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1,

Læs mere

Side a. I Skærbækhus

Side a. I Skærbækhus Side. 1 11a I Skærbækhus 2018 Side. 2 Ejendomshistorie Når vi leder efter oplysninger om en ejendoms historie, så skal vi benytte flere kildetyper på Landsarkiverne. Vi skal ind og undersøge: Ejerens navn,

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Skagen. Domme. Taksationskom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Skagen. Domme. Taksationskom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 02766.00 Afgørelser - Reg. nr.: 02766.00 Fredningen vedrører: Skagen Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 07-03-1962 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2015 Lokalplan 993, Bolig og erhverv ved Thorsvej 6A, Åbyhøj - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Byplanvedtægt for Industriområde.

Byplanvedtægt for Industriområde. MUNKEBO KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 9 Byplanvedtægt for Industriområde. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af 9. maj 1962) fastsættes følgende bestemmelser for det i i nævnte område i Munkebo

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Tillæg nr. 1. til byplanvedtægt nr. 15 for Karlsgave området. Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Tillæg nr. 1. til byplanvedtægt nr. 15 for Karlsgave området. Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Tillæg nr. 1 til byplanvedtægt nr. 15 for Karlsgave området Frederiksværk Kommune I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 2o. februar 19?o) fastsættes følgende bestemmelser

Læs mere

STADSARKITEKTEN I AALBORG. JULI 1967.

STADSARKITEKTEN I AALBORG. JULI 1967. BYPLANVEDTÆGT NR. 27. Saxogade - Kong Hansgade. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende mellem Saxogade og Kong Hansgade. STADSARKITEKTEN I AALBORG. JULI 1967. AALBORG KOMMUNE. BYPLANVEDTÆGT

Læs mere

Slægtsforskning. Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Serptember 2013

Slægtsforskning. Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Serptember 2013 Slægtsforskning Slægt- og Lokalhistorisk forening Djursland Serptember 2013 Slægtsforskning Tirsdag d. 10. sep.: kursus Tirsdag d. 17. sep.: kursus Torsdag d. 19. sep. klubmøde 13-16 Tirsdag d. 24. sep.:

Læs mere

Lokalplan nr. 1.8 Lindevangshjemmet m.m.

Lokalplan nr. 1.8 Lindevangshjemmet m.m. Lokalplan nr. 1.8 Lindevangshjemmet m.m. INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...2 Lokalplanens indhold og baggrund...2 Lokalplanens retsvirkninger...3 LOKALPLANEN...4 1 - Områdets afgrænsning...5 2 - Lokalplanens

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

STADSARKITEKTEN I AALBORG. FEBRUAR 1966.

STADSARKITEKTEN I AALBORG. FEBRUAR 1966. BYPLANVEDTÆGT NR. 21 Hotel "Kilden" ved Vesterbro, Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende omkring Kildeanlægget. STADSARKITEKTEN I AALBORG. FEBRUAR 1966. AALBORG KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT

Læs mere

KENDELSE. I 2006 ønskede sælger at sælge de 2 matrikel numre på tilsammen 1.320 m².

KENDELSE. I 2006 ønskede sælger at sælge de 2 matrikel numre på tilsammen 1.320 m². 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Larsen Melbye Nielsen & Svane A/S v/aig Europe Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har angivet ejendomsskat med

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

MUNKEBO KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 4.

MUNKEBO KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 4. MUNKEBO KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 4. , Byplanvedtægt for del af matr. nr. 32!, Munkebo by og sogn samt dele af matr. nr. 4!, 4~. og 4~-, Dræby by, Munkebo sogn. I medfør af lovbekendtgørelse nr. 242 af

Læs mere

Kundby, arealet er markeret med rød. Detaljekort

Kundby, arealet er markeret med rød. Detaljekort Areal 1 Landbrugsareal ved Trønningevej. Matr.nr. 4l Kundby by, Kundby ca. 31.780 m2 Arealet er forpagtet ud som landbrugsareal indtil 31.12.2017. Arealet er omfattet af kommuneplan nr. 9.O01, der fastlægger

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 15. juli 2014 Sagsnummer: 480285~001 edoc: 2014-0125450 Matrikelnummer: 240 RO, Kbh. Ejendomsadresse: Åbenrå 16 Ejendomsnummer: 673383 Orientering Center

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 58 1 Sammenfatning nr. De 8

Læs mere

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Salg og Udlejning Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512694 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Nybyggeri

Læs mere

LEDØJE-SMØRUM KOMMUNE. Byplan nr.2 Byplanvedtægt.for et areal vest for ÅGERUP VEJEN.

LEDØJE-SMØRUM KOMMUNE. Byplan nr.2 Byplanvedtægt.for et areal vest for ÅGERUP VEJEN. Ma,tr.nr.l2 h m.fl. Ledøje By og Sogn. 2Q.ÂPSU964* O 41)4 :î Anmelder: Landinspektør Em-> l Krog, Brodersens Alle 3, Hellerup, LEDØJE-SMØRUM KOMMUNE. Skab K Nr. 21 Byplan nr.2 Byplanvedtægt.for et areal

Læs mere

Stationsvej 2-4, 7500 Holstebro SALGSOPSTILLING 2019 SALGSOPSTILLING APRIL 2016

Stationsvej 2-4, 7500 Holstebro SALGSOPSTILLING 2019 SALGSOPSTILLING APRIL 2016 Stationsvej 2-4, 7500 Holstebro SALGSOPSTILLING 2019 SALGSOPSTILLING APRIL 2016 Side 2 Beliggenhed Stoppested Station Supermarked Motorvej 111 meter 226 meter 633 meter 3,49 km Side 3 SKIVE LEMVIG STRUER

Læs mere

BYPIANVE DTÆGT SOMMERIIUSOMRÅDET TAARUP STRAND FOR VED

BYPIANVE DTÆGT SOMMERIIUSOMRÅDET TAARUP STRAND FOR VED BYPIANVE DTÆGT FOR SOMMERIIUSOMRÅDET VED TAARUP STRAND 1966 BYPIJÅNVE DTÆGT FOR SOMMERIIUSOMRÅDET VED TAARUP STRAND ii E K L A M ET RYK SVENDBORG 1966 I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 242

Læs mere

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre

Lokalplan nr Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-22 Område for Plejecentret Hotherhaven og boliger for ældre Indhold Lokalplanens baggrund 2 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 5.1 Udbygning af Hornbæk skole

Lokalplan nr. 5.1 Udbygning af Hornbæk skole Lokalplan nr. 5.1 Udbygning af Hornbæk skole INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Lokalplanens indhold og realisering...3 Lokalplanens retsvirkninger...4 LOKALPLANEN...5 1 - Områdets afgrænsning...6 2 -

Læs mere

MUNKEBO KOMMUNE. BYPLANVEDTÆGT NR. 1. omfattende del af matr. nr. l6~, Munkebo by og sogn

MUNKEBO KOMMUNE. BYPLANVEDTÆGT NR. 1. omfattende del af matr. nr. l6~, Munkebo by og sogn MUNKEBO KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 1. omfattende del af matr. nr. l6~, Munkebo by og sogn Byplanvedtægt for del af matr. nr. l6~, Munkebo by og sogn. I medfør af lovbekendtgørelse nr. 242 af 30. april 1949

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 2 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE SYD FOR SVIN- KLØV PLANTAGE. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20.

BYPLANVEDTÆGT NR. 2 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE SYD FOR SVIN- KLØV PLANTAGE. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. JAMMERBUGT FJERRITSLEV KOMMUNE NORDJYLLANDS AMT BYPLANVEDTÆGT NR. 2 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE SYD FOR SVIN- KLØV PLANTAGE. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) fastsættes

Læs mere

Erhvervsgrund for spændende byggeri til serviceerhverv m.fl.

Erhvervsgrund for spændende byggeri til serviceerhverv m.fl. Erhvervsgrund for spændende byggeri til serviceerhverv m.fl. Absolut velbeliggende ved ringveje og motorvej E20 Sag 17S00395 TIL SALG Slagelse - Del af Ndr. Ringgade 74 Stor facade grund Kan opdeles i

Læs mere

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES 74 62 12 32 Idegrundlaget & Vision På det sydvendte areal ved Sønderskovvej kan der nu opføres 4 attraktive boliger med en fornem beliggenhed nær by, skov

Læs mere

Gundsø byråd har d vedtaget denne lokalplan for området omkring Baunehøj skolen i Jyllinge endeligt.

Gundsø byråd har d vedtaget denne lokalplan for området omkring Baunehøj skolen i Jyllinge endeligt. LOKALPLAN NR. 1.40 1D2 Institutionsområde ved Baunehøj skolen Gundsø byråd har d. 1 0. 0 9. 1 9 9 7 vedtaget denne lokalplan for området omkring Baunehøj skolen i Jyllinge endeligt. Formålet med lokalplanen

Læs mere

Sted/Topografi Moseby er en slynget vejby beliggende på de lave arealer øst for Koldmose, nord for Sandmose og lige sydvest for Kås.

Sted/Topografi Moseby er en slynget vejby beliggende på de lave arealer øst for Koldmose, nord for Sandmose og lige sydvest for Kås. Moseby Kulturmiljø nr. 38 Tema Sted/Topografi Moseby er en slynget vejby beliggende på de lave arealer øst for Koldmose, nord for Sandmose og lige sydvest for Kås. Bosætning, byer Emne Byudvikling, tørve-

Læs mere

e 34~ TRU\\.JDkoLM 14/4 li. NV

e 34~ TRU\\.JDkoLM 14/4 li. NV 05193.00 Afgørelser - Reg. nr.: 05193.00 Fredningen vedrører: Overby Villaby Domme Taksations kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 10-09-1969 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

carl jacobsens vej tillæg nr. 1

carl jacobsens vej tillæg nr. 1 carl jacobsens vej tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 med tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 Carl Jacobsens Vej er bekendtgjort den 26. marts 1985. Borgerrepræsentationen har den 13. november 2014 vedtaget tillæg

Læs mere

Byplanvedtægt 12. Industriarealet III

Byplanvedtægt 12. Industriarealet III Byplanvedtægt 12 Industriarealet III PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 12 FOR VOJENS KOMMUNE 1973 PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 12 Industriarealet etape 3. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20.

Læs mere

Partiel byplan SVOGERSLEV. Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2. (Fra 1/ Roskilde kommune) for el omrade

Partiel byplan SVOGERSLEV. Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2. (Fra 1/ Roskilde kommune) for el omrade Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2 Partiel byplan for el omrade SVOGERSLEV beliggende syd tor hovedvejen i Svogerslev (Værkstedsområde vest) (Fra 1/4 1970 Roskilde kommune) KORNERUP-SVOGERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan 2.31 Klitmøller

Lokalplan 2.31 Klitmøller Lokalplan 2.31 Klitmøller Boligområde på Møllebakken Lokalplan endelig godkendt d. 7. juni 2001 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens

Læs mere

Ejendommen er en parcel af Asserhavegård, matr.nr. 13b, arvefæste og som blev kaldt Stæremosehus.

Ejendommen er en parcel af Asserhavegård, matr.nr. 13b, arvefæste og som blev kaldt Stæremosehus. Kongevejen 59 Stæremosehuus, arvefæste Matrikelnummer: Ejendommen er en parcel af Asserhavegård, matr.nr. 13b, arvefæste og som blev kaldt Stæremosehus. Ejendommen består i dag af matr nr. 13b og 55a Lønholt

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1879. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Der meddeles samtidigt dispensation fra skovbyggelinjen jf. naturbeskyttelseslovens 17, stk. 2, nr. 5.

Der meddeles samtidigt dispensation fra skovbyggelinjen jf. naturbeskyttelseslovens 17, stk. 2, nr. 5. ARKITEKTFIRMAET MERETE LIND MIKKELSEN ApS Store Kongensgade 75B. 5.tv 1264 København K 18-12-2014 Sags id.: 14/630 Sagsbehandler: Lars Kronborg Bak Landzonetilladelse til opførelse af atelier Du har på

Læs mere

Byplanvedtægt A 10. Byplanvedtægt. for matr. nr. 19 bo Avedøre by og sogn i. Glostrup kommune. (Strandhaven II)

Byplanvedtægt A 10. Byplanvedtægt. for matr. nr. 19 bo Avedøre by og sogn i. Glostrup kommune. (Strandhaven II) Byplanvedtægt A 10 Byplanvedtægt for matr. nr. 19 bo Avedøre by og sogn i Glostrup kommune (Strandhaven ) Byplanvedtægt A 10 for matr. nr. 19 bo Avedøre by og sogn i Glostrup kommune (Strandhaven ) medfør

Læs mere

Vilkår for salg af Knudsvej 10-12, 7400 Herning Salgsmappe

Vilkår for salg af Knudsvej 10-12, 7400 Herning Salgsmappe Vilkår for salg af Knudsvej 10-12, 7400 Herning Salgsmappe Udarbejdet af Herning Kommune i forbindelse med offentligt udbud af arealer med annoncering i Herning Folkeblad den 14. januar 2015. H e r n i

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byplanvedtægt nr. 6. for. Kerteminde Kommune

Byplanvedtægt nr. 6. for. Kerteminde Kommune Byplanvedtægt nr. 6 for Kerteminde Kommune Byplanvedtægt nr. 6 for Kerteminde Kommune I medfør af byplanloven (bekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970 med senere ændringer) er vedtaget nærværende byplanvedtægt

Læs mere

LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen

LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen LOKALPLAN 3-01 Lystbådehavnen KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-01 LYSTBÅDEHAVN REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Nærværende lokalplan 3-01

Læs mere

Stempel: kr. øre D E K L A R A T I O N.

Stempel: kr. øre D E K L A R A T I O N. Fællesdeklaration tinglyst på matr. 4 e, 7 a, 7 æ, 8 a og 11 a, avnsø By, Føllenslev Sogn, Skippinge erred, olbæk Amt. Tinglyst 16-6-1970: Dokument om benyttelse, bebyggelse, hegn, veje, grundejerforening

Læs mere

2 5 6 7 9 10 Kirsten Møller Jespersen Fra: Gunner Rosenstedt Nielsen [gunner@rosenstedt-nielsen.dk] Sendt: 13. december 2013 12:40 Til: MTM-PlanlegningogByggeri Emne: Søren Frichs Vej og

Læs mere

I den gældende kommuneplan for området (S.6.3) er der under overskriften Faldsled Rammer for lokalplanlægningen bl.a. anført :

I den gældende kommuneplan for området (S.6.3) er der under overskriften Faldsled Rammer for lokalplanlægningen bl.a. anført : Faaborg-Midtfyn Kommune Jens Peter Ohlsen Nørregade 4 5750 Ringe Mads Kobberø Advokat J.nr. 038704-0005 mko/lf T +45 72 27 35 12 mko@bechbruun.com 13. august 2008 Vedr. Planforhold - sommerhus 1. Indledning

Læs mere

Byplanvedtægt 13. For et område ved Bagsværdvej - Rønne Allé. Lyngby-Taarbæk Kommune

Byplanvedtægt 13. For et område ved Bagsværdvej - Rønne Allé. Lyngby-Taarbæk Kommune Byplanvedtægt 13 For et område ved Bagsværdvej - Rønne Allé Lyngby-Taarbæk Kommune BYPLANVEDTÆGT FOR ET OMRADE VED BAGSVÆRDVEJ RØNNE ALLE 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. I medfør af lovbekendtgørelse nr. 160

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Knud Pedersen Jernbanegade 20 4690 Haslev Nævnet har modtaget klagen den 28. januar 2010. Klagen angår spørgsmålet,

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV. Byplanvedtægt nr. 46

BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV. Byplanvedtægt nr. 46 BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV Byplanvedtægt nr. 46 Byplanvedtægt nr. 46 for Nr. Herlev I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20 februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1

Læs mere

Byplanvedtægt for byplanområde VIII. i Herlev kommune

Byplanvedtægt for byplanområde VIII. i Herlev kommune Byplanvedtægt for byplanområde VIII i Herlev kommune I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af 9. maj 1962) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Herlev kommune. 1 Byplanvedtægtens

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren Lokalplan nr. 5.41 Område til offentligt formål ved Skiveren Fremlagt fra den 15.03.2006 til den 11.05.2006 Endelig godkendt den 21.06.2006 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område

Læs mere

Søgaard Hovedgaard, Holmsland Klit sogn. FÆLLESDEKLARATION

Søgaard Hovedgaard, Holmsland Klit sogn. FÆLLESDEKLARATION Matr.nr. 104l, 104 v til 104ø, 104aa til 104ay, 194c, 194v, 194y til 194ø, 194aa til 194ai 196p, 196be til 195bu af Søgaard Hovedgaard, Holmsland Klit sogn. Anmelder: Kristian Madsen landsretssagfører

Læs mere

Jonstrupvej 300, 3500 Værløse SALGSOPSTILLING 2014

Jonstrupvej 300, 3500 Værløse SALGSOPSTILLING 2014 Jonstrupvej 300, 3500 Værløse SALGSOPSTILLING 2014 Side 2 Kortet en del tættere på Beliggenhed Ejendommen er beliggende i Værløse, i stor grønt naturskønt område. Sydlejren udgør 73 ha af området syd for

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Grønholtvej 64. Matrikelnummer. Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på , heraf vej 1460 m2

Grønholtvej 64. Matrikelnummer. Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på , heraf vej 1460 m2 Grønholtvej 64 Matrikelnummer Matr.nr. 7c og 8d Grønholt by, Grønholt sogn, en parcel fra Vansbækgården, Matr.nr. 7c er på 4.3748, heraf vej 1460 m2 Matr.nr. 8d er på 1.2348 m2, heraf vej 595 m2 Fotos

Læs mere

HADBRSL1T KOMMUNE. Byplanvedtægt ur* 13. for. et område "beliggende øst for Hej sager skov Haderslev.

HADBRSL1T KOMMUNE. Byplanvedtægt ur* 13. for. et område beliggende øst for Hej sager skov Haderslev. HADBRSL1T KOMMUNE?/ Byplanvedtægt ur* 13 for et område "beliggende øst for Hej sager skov Haderslev. Byplanvedtægt ur«13 - Haderslev kommune. Byplanvedtægt nr. 13 gældende for et område beliggende øst

Læs mere