Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Status på budget Frie Kulturstøttemider - ansøgninger juni Forslag til ny landdistriktsstrategi for 10 4 Fremtidens Vendelbohus - Forslag fra Kulturforeningen Vendelbohus 14 5 "Det gamle rådhus" - Kultur & mødested 19 6 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter

2 Side Ø Status på budget Resumé Der forelægges i overensstemmelse med tidsplanen for budgetlægning på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område foreløbige budgetmaterialer til drøftelse. Sagsfremstilling På baggrund af mini-budgetseminaret 6. juni 2017 er der udarbejdet forslag til budgetmaterialer for udvalgets område. Budgetmaterialerne består dels af generelle bemærkninger (bilag 1), der på overordnet niveau beskriver den politiske retning for aktiviteterne på udvalgets område samt specifikke bemærkninger (bilag 2), der beskriver detailbudgetter på området. Budgetmaterialerne er udarbejdet, så de afspejler følgende principielle budgetforudsætninger: Besluttede ændringer fra budget 2017 videreføres uændret, dog undtaget regulering af budgettet på halområdet og på folkeoplysningsområdet, hvor der er indarbejdet tilretninger ud fra aktivitetsniveauet i (Se bilag 2, specifikke bemærkninger for uddybning og forudsætninger). Udvidelsesønsker vedrørende tilskud til Grafisk Værksted (ca. 0,330 mio. kr.) og Herregården Odden (ca. 0,210 mio. kr.) er ikke indarbejdet i budgetmaterialerne, da de jf. drøftelserne på mini-budgetseminaret oversendes til Byrådets drøftelser som udvidelsesønsker. Budgetrammen for Vendelbohus fastholdes, jf. budgetforlig Status og forslag fra Kulturforeningen forventes at blive oversendt til Byrådets drøftelser som udvidelsesønske på ca. 1,000 mio. kr. Budgetmaterialerne fremlægges til drøftelse og eventuel videre bearbejdning inden udvalgets afsluttende budgetbehandling i august Der fremlægges desuden tilrettet forslag til anlægsprioritering på mødet, hvor foreløbige prioriteringer fra mini-budgetseminaret vil være indarbejdet.

3 Side 3. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger, der henvises til bilagsmaterialet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Bemærkninger fra sektor-med er drøftet på mini-budgetseminaret og indgår i de videre drøftelser af budgetmaterialet. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udkast til generelle bemærkninger. 2. Udkast til specifikke bemærkninger. 3. Anlægsprioriteringer (udleveres på mødet). Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at de foreløbige budgetmaterialer drøftes. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøftede punktet. Anlægsprioriteringen tilrettes, så Landsbyklynger og Friluftsteater indeholdes i FKB-anlægspulje, og udskiftning af bassindug samles på et år. Puljerne tilpasses efter dette. Der ønskes oplæg til udskiftning af billetsystem i Vandhuset og forslag til renovering af klubhus/hirtshals Stadion.

4 Side Ø Frie Kulturstøttemider - ansøgninger juni 2017 Resumé Puljen Frie Kulturstøttemidler har til formål at støtte kulturelle aktiviteter i Hjørring Kommune. Puljen kan søges med to årlige ansøgningsfrister. Til juni-runden er der indkommet 11 ansøgninger. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til ansøgningerne. Sagsfremstilling Formålet med puljen er at støtte kulturelle aktiviteter, der støtter op om udviklingen af kommunens lokalsamfund og byer. Der er fokus på arrangementer, der kan have profilerende karakter for kommunen, eller dele af kommunen. Ligeledes prioriteres kulturaktiviteter, som understøtter og spiller sammen med kommunens overordnede planer og strategier samt Fritids- og Kulturpolitikken. Administrationen har i alt modtaget 11 ansøgninger. Ansøgningerne falder inden for genrerne klassisk musik, rytmisk musik, litteratur, billedkunst, scenekunst og andet. Annoncering af støttemuligheden og deadline er sket på Facebook, via Kulturkonsulents Åben Kulturkontakt, Vendelboposten, Nordjyske og mails til tidligere støttemodtagere. Nedenstående følger en kort gennemgang af ansøgningerne i resuméform. De 11 ansøgninger har samlet søgt om 0,391 mio. kr. Administrationen anbefaler, at 7 ansøgninger imødekommes, 3 støttes af andre puljer og 1 ansøgning imødekommes ikke. Administrationens anbefalinger til de fremsendte ansøgninger er medtaget i sagsfremstillingen. Fastsættelse af forslag til tilskud og eventuelle afslag er foretaget på baggrund af sammenligninger med tilsvarende aktiviteter, og med de opstillede kriterier for tilskud.

5 Administrationen indstiller, at flg. Ansøgninger imødekommes: Side 5. Ansøger: Kulturhus Løkken, bilag 5 Genre: Klassisk musik, rytmisk musik, scenekunst Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Kulturhus Løkken søger om kr. til en styrkelse af deres kulturelle aktiviteter i efteråret Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. Ansøger: Hjørring Handel, bilag 6 Genre: Rytmisk musik Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Hjørring Handel søger om kr. til projektet 4 o'clock rock: musik på Springvandspladsen i sommermånederne for at lokke lokale og turister til byen med handel og kultur. Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. til minimum 4 koncerter med lokale musikere. Ansøger: Bæredygtig Kultur Proces, bilag 7 Genre: Andet Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Bæredygtig Kultur Proces søger om kr. til afvikling af arrangement med workshop og debat om, hvordan kulturlivet, foreningslivet, erhvervsnetværket og kommunen kan samarbejde om et kulturnetværk. Formålet er bl.a. at sikre involvering af lokale aktører under kulturproduktioner (filmproduktioner m.m.). Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. Ansøger: Kulturforeningen af april 2017, bilag 8 Genre: Klassisk musik, rytmisk musik, scenekunst Ansøgt: kr. Indstillet: kr.

6 Kulturforeningen af april 2017 søger om kr. til en syrisk kulturkaravane på Vendsyssel Teater, som skal præsentere nutidig syrisk kunst og musik fremført af højt uddannede syriske musikere, som er i eksil i Europa. Projektet skal bidrage til at understrege s position som et proaktivt kulturcentrum og engagere kommunens borgere og ikke mindst de unge til at møde arabisk kunst og kultur. Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. Side 6. Ansøger: Løkken Litteratur- og Kulturhistoriske Forening, bilag 9 Genre: Litteratur, Historie Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Løkken Litteratur- og Kulturhistoriske Forening søger om kr. til afholdelse af en litteratur- og kulturfestival i Løkken med udstilling og foredrag af den lokale forfatter Palle Rosenkrantz. Ansøger ønsker, at det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed. Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. Ansøger: Mygdalgruppen/Galleri Mygdalhus, bilag 10 Genre: Andet Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Mygdalgruppen/Galleri Mygdalhus søger om kr. til foredrag med Esben Hanefeldt på Vendsyssel Teater. Med arrangementet ønsker ansøger at profilere Mygdalhus for hjørringenserne og teatret for lokalbefolkningen fra Mygdal. Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. Ansøger: Studenterhuset Hjørring, bilag 11 Genre: Rytmisk musik Ansøgt: kr. Indstillet: kr. Studenterhuset Hjørring søger om kr. til fremme af foreningens formål: "Studenterhuset Hjørring er en ny forening af og for unge i Hjørring, der ønsker flere aktiviteter og mødesteder. Foreningen vil skabe flere bånd på tværs af uddannelser i byen og skabe mere interesse for steder i byen. Det langsigtede mål er at få et studenterhus." Administrationen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. til arrangementer i efteråret 2017.

7 Administrationen indstiller, at følgende ansøgninger tildeles støtte fra andre kommunale puljer: Side 7. Ansøger: Lendum Kultur & Borgerhus, bilag 12 Genre: Rytmisk musik Ansøgt: kr. Indstillet: kr. fra Musikpuljen Lendum Kultur & Borgerhus søger om kr. til en koncert med Slåbrok Band. Administrationen indstiller, at ansøger tildeles kr. fra Musikpuljen, som er målrettet denne type enkeltstående arrangement. Ansøger: Løkken Borger- og Håndværkerforening, bilag 13 Genre: Rytmisk musik Ansøgt: kr. Indstillet: kr. fra Musikpuljen Løkken Borger- og Håndværkerforening søger om kr. til en koncert med The McKinleys. Administrationen indstiller, at ansøger tildeles kr. fra Musikpuljen, som er målrettet denne type enkeltstående arrangement. Ansøger: Minibyen Løkken, bilag 14 Genre: Andet Ansøgt: kr. Indstillet: Guidet videre til matchningsmidlerne Minibyen Løkken søger om kr. til et skur til opbevaring af redskaber, udstilling m.m. Administrationen indstiller, at ansøger hjælpes videre til matchningsmidlerne, som er positivt indstillet for ansøgningen. Administrationen indstiller, at følgende ansøgninger ikke imødekommes: Ansøger: Bed & Breakfast by the Sea Hirtshals, bilag 15 Genre: Andets Ansøgt: kr. Indstillet: 0 Bed & Breakfast by the Sea Hirtshals og Hirtshals Camping søger om kr. til et Sankt Hans arrangement med musikindslag og båltalere. Administrationen indstiller, at ansøgningen ikke imødekommes, da ansøger er en virksomhed. Det er ikke puljens hensigt, at støtte virksomheder.

8 Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Side 8. Økonomi Der afsættes årligt 0,432 mio. kr. til puljen. Efter udbetalt støtte til arrangementer bevilget i novemberrunden 2016 kan Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget i denne runde disponere over 0,115 mio. kr. Samlet ansøgt beløb for de modtagne 11 ansøgninger udgør 0,391 mio. kr. Hvis indstillingerne godkendes, bevilges i alt 0,112 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag En oversigt over ansøgningerne findes i bilag 1. Bilag 2 viser hvilke arrangementer, der fik tildelt støtte i novemberrunden s Fritids- og Kulturpolitik samt kriterier for Frie Kulturstøttemidler er vedlagt som bilag 3 og 4. Alle ansøgninger inkl. bilag er vedlagt som bilag. 1. Oversigt over ansøgere juni arrangementer bevilget november Kriterier for Frie Kulturstøttemidler. 4. s Fritids- og Kulturpolitik. 5. Kulturhus Løkken ansøgning. 6. Hjørring Handel ansøgning + bilag. 7. Bæredygtig Kultur Proces ansøgning + bilag. 8. Kulturforeningen af april 2017 ansøgning + bilag. 9. Løkken Litteratur- og Kulturfestival ansøgning. 10. Mygdalgruppen - Galleri Mygdalhus ansøgning. 11. Studenterhuset Hjørring ansøgning + bilag. 12. Lendum Kultur- og Borgerhus ansøgning. 13. Løkken Borger- og Håndværkerforening ansøgning. 14. Minibyen Løkken ansøgning + bilag. 15. B6B by the Sea Hirtshals ansøgning.

9 Side 9. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager stilling til ansøgningerne. Beslutning Administrationens indstillinger blev fulgt med ændring af tilskuddet til Studenterhuset Hjørring, der bevilges kr.

10 Side P Forslag til ny landdistriktsstrategi for Resumé Byrådet har på byrådsmødet 21. december 2016 besluttet at igangsætte en revision af kommunens landdistriktsstrategi. Der er med baggrund i PLUS15, kommuneplan 16 og en gennemført borgerinddragelse udarbejdet et forslag til en ny landdistriktsstrategi, "Samling og Sammenhold - Landdistriktsstrategi for Hjørring Kommune". Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at sende forslaget i høring. Sagsfremstilling Byrådet har på byrådsmødet 21. december 2016 besluttet at igangsætte en revision af kommunens landdistriktsstrategi. Samtidig har man vedtaget en tidsplan for arbejdet, der sigter mod, at landdistriktsstrategien vedtages endeligt på byrådsmødet i oktober Der er udarbejdet et forslag til en ny landdistriktsstrategi for, "Samling og Sammenhold - Landdistriktsstrategi for ". Forslaget er udarbejdet med afsæt i PLUS15, Kommuneplan 16 og en proces, hvor der blandt andet er: udarbejdet en evaluering af den gældende landdistriktsstrategi og kommunens arbejde med strategien, afholdt kick off arrangement - Landdistriktskonference på Vendsyssel Teater 11. februar 2017, afholdt fire åbne dialogmøder i marts-april 2017 med temaerne: o Sådan ligger landet. o Samarbejde og organisering. o Bosætning. o Frivillighed og fællesskaber. afholdt møder med Landsbyforum, der har engageret sig og bidraget positivt i processen, og afholdt temadrøftelse i Byrådet med deltagelse af repræsentanter fra Landsbyforum 26. april 2017.

11 Forslaget til den nye strategi handler primært om samarbejde; i landdistriktet, mellem borgere og kommune og mellem land og by. Den handler om frivillighed og fællesskaber, og om som én hel kommune, hvor udviklingen i landdistriktet skal ske koordineret med udviklingen i hele kommunen. Forslaget fastlægger ikke serviceniveau på kommunale kerneområder, og forholder sig kun sporadisk til strukturelle udfordringer i kommunen. Landdistriktsstrategien har som mål, at kommune og borgere i fællesskab bliver endnu bedre til at udnytte og udvikle de potentialer, der er i lokalsamfundene, så det fortsat er attraktivt at bo og leve i. Side 11. Det helt centrale i den nye strategi er s samarbejde med borgerne om udviklingen i landdistriktet: Den håndholdte indsats. En individuel vurdering af, hvordan samarbejdet bedst skrues sammen fra sag til sag baseret på en direkte dialog og relationen mellem borgere og kommune. Samarbejdet mellem land og by. En ny og anderledes åbenhed for, at livet leves på tværs af lokalområder og bymønstre. Krydsfeltet mellem kommunale og civilsamfundets initiativer. Et ønske om at skubbe til grænserne for, hvad kommune og borgere kan skabe i fællesskab. I forslaget fastlægges den fremtidige organisering og mødestruktur for Hjørring Kommunes landdistriktsarbejde: Landsbyforum er det samlende organ for landdistriktet i Hjørring kommune og dialogforum for Byrådet om forhold, der vedrører udviklingen i landdistriktet. Der afholdes årligt fire ordinære møder i Landsbyforum. Ildsjælenetværket er et netværk for ildsjæle og idémagere fra hele Hjørring Kommune. Der afholdes et årligt møde i ildsjælenetværket. Landdistriktsstormødet er et offentligt møde for alle, der har interesse i landdistriktsudvikling og i samspillet mellem land og by. Der afholdes et stormøde om året. Forslaget til ny landdistriktsstrategi foreslås sendt i offentlig høring i perioden 5. juli til 1. september Strategien behandles på et ekstraordinært, udvidet møde i Landsbyforum i høringsperioden. Punktet blev behandlet i Teknik- og Miljøudvalget 14. juni 2017.

12 Side 12. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Af forslaget til ny landdistriktsstrategi fremgår det, at fortsat vil afsætte midler til: "Frimærkepenge" - et mindre beløb, der årligt tildeles hver landsby til administration o.l. Vedligeholdelsesmidler - til vedligeholdelse af eksisterende faciliteter og aktiviteter. Matchningsmidler - til udvikling og realisering af lokalt forankrede udviklingsprojekter. Det er beskrevet, at beløbenes størrelse fastsættes i forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget. For 2017 er der afsat en ramme til sektor landdistrikt på 1,667 mio. kr. Heraf er 1,489 mio. kr. øremærket til lokalt forankrede projekter i landdistriktet og i de fire mindste områdebyer. Herudover er det beskrevet, at kommunen afsætter personaleressourcer til rådgivning af ildsjæle. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udkast - Samling og Sammenhold, landdistriktsstrategi for. 2. Evaluering af landdistriktsstrategien i.

13 Direktionen indstiller, at forslaget til landdistriktsstrategi drøftes, og forslaget til landdistriktsstrategi sendes i høring i perioden 5. juli - 1. september Side 13. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 14. juni 2017: Forslaget er drøftet, og forslaget sendes i høring som anbefalet. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøftede punktet. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler, at forslaget sendes i høring som beskrevet.

14 Side S Fremtidens Vendelbohus - Forslag fra Kulturforeningen Vendelbohus Resumé Administrationen fremsender forslag fra Kulturforeningen Vendelbohus (KFV) i relation til fremtidig drift af huset. På udvalgets budgetseminar 6. juni 2017 blev der orienteret kort om status, og fremsendte sag er en opfølgning og uddybning, idet sagen drøftes og indgår i den videre budgetproces. Sagsfremstilling Baggrund Allerede i november 2015 påbegyndtes arbejdet med Fremtidens Vendelbohus. Blandt brugerne af huset blev der i januar 2016 nedsat en Brugergruppe, som i samarbejde med har arbejdet med forskellige fremtidsmodeller for huset. Dette arbejde har omhandlet: profil for huset, aktivitetsniveau, styring, markedsføring, økonomi/takster mv. Brugergruppen har præsenteret arbejdet for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget på 2 styregruppemøder i løbet af I forbindelse med budgetlægningen for 2017 og budgetoverslagsår vedtog Hjørring Byråd: 1. De årlige tilskud til Vendelbohus blev fastsat til netto: 2017: 0,700 mio. kr., 2018: 0,600 mio. kr., 2019: 0,500 mio. kr. og 2020: 0,500 mio. kr. 2. En overgangsordning for drift af Vendelbohus, således huset fra senest 1. januar 2019 overgår til enten selvejende eller foreningsbåret drift. Konsekvensen er, at der senest april-maj 2018 skal være fundet en fremtidig driftsherre, ellers iværksættes afvikling af huset. Pr. 1. januar 2017 har der været oprettet et samarbejdsudvalg vedr. Vendelbohus med deltagelse af Hjørring Hallerne, administrationen og Kulturforeningen Vendelbohus. Kulturforeningen Vendelbohus er stiftet i februar 2017 og omfatter hovedparten af de ikke-kommercielle brugere af huset. Målet med samarbejdsudvalget har været, at få Kulturforeningen Vendelbohus tættere på daglig drift af huset.

15 Side 15. Sideløbende har der været nedsat et forhandlingsudvalg, hvor der via enkelte møder er drøftet de centrale problemstillinger i forbindelse med Kulturforeningen Vendelbohus eventuelle overtagelse af driften. Det bemærkes, at der fra starten af 2017 er sket en markant forøgelse af aktiviteten i huset. Der er 6 kor, der har fået base i huset, og pr. august 2017 forventes der yderligere at rykke 2 kor ind på Vendelbohus. Det er planlagt, at Hjørring Sommerspil får base i huset fra februar 2018, og med disse nye brugere vil aktivitetsniveauet være steget med op til 35 % (ekskl. overflytning af Hjørring Revyen til Vendsyssel Teater). Det betyder, at der mandag til torsdag fra eftermiddag til hen på aftenen er en meget tilfredsstillende belægningsprocent. Generelt er der stadig plads til flere aktiviteter, især fra tidligt på dagen og frem til sen eftermiddag samt fredage/weekender. Forslag fra kulturforeningen vendelbohus Vedlagte forslag fra Kulturforeningen Vendelbohus er et forhandlingsudspil med den bemærkning, at det er Kulturforeningens grundopfattelse, at hovedlinjer og den overordnede økonomi kun kan være til marginal justering. Diverse bemærkninger til forslaget: A: Driftsform og økonomi Kulturforeningen ønsker en model, hvor fortsat har ansvar for bygningsdriften, mens Kulturforeningen har ansvaret for drift af aktiviteter og dertilhørende opgaver jf. forslaget, hvor opgaver er oplistet. Med den fremlagte økonomi fra Kulturforeningen udgør nettobudgettet 1,300 mio. kr. Medtages manglende indtægter i forbindelse med overflytningen af Hjørring Revyen til Vendsyssel Teater, er nettobudgettet i størrelsesordenen 1,560 mio. kr. Med de afsatte fremskrevne beløb vil der derfor være et yderligere finansieringsbehov på driften på ca. 0,915 mio. kr. i 2018 og 1,015 mio. kr. i 2019 og overslagsår. Hertil skal lægges en mindre udgift for til personale i relation til bygningsdrift. Der er over taksterne søgt en harmonisering og ligestilling med Vendsyssel Teater, for så vidt angår takster samt muligheden for at oppebære tilskud på 70 % af lokaleudgiften. Administrationen vurderer ikke, at muligheden for tilskud vil have nævneværdige økonomiske konsekvenser i forhold til nuværende brugere, og heller ikke kommende.

16 B: Anlæg Kulturforeningen har opstillet nogle forudsætninger for anlægsinvesteringer på kort sigt, for at huset kan fungere ud fra foreningens ønsker. Det handler om: Lyddæmpning; akustikjustering i Olaistuen samt klargøring af lokaler til Hjørring Sommerspil i kælderen. Der er indhentet tilbud på opgaverne, og de vil kunne udføres inden for en ramme på maksimum 0,750 mio. kr. Side 16. Hertil kommer, at foreningen har en række ønsker på længere sigt; eventuel ombygning af køkkenet; elevator mv. For nogle af opgaverne kan der være mulighed for hel eller delvis ekstern finansiering. Administrationen vil supplere med, at Vendelbohus har et vedligeholdelsesefterslæb. Det betyder, at der vil komme nødvendige vedligeholdelsesarbejder i de kommende år. Især tag og klimaskærm vil være uundgåelige udgifter. Hertil kommer, at der er en uløst problematik i forhold til snoretræk på scenen. Der kan på sigt komme et påbud om, at disse udskiftes til motoriseret snoretræk, hvilket kan medføre en større udgift. C: Andre forhold Som anført i forslaget resterer der fortsat afklaring af en række problemstillinger vedrørende booking; adgang til net og forskellige tekniske forhold. Emner, der har været drøftet uden en endelig konklusion, men hvor det ventes, der kan findes brugbare løsninger. Fremtiden for Vendelbohus skal ses i sammenhæng med en række andre tiltag, i sær i Hjørring Midtby. Det handler derfor også om en prioritering af den samlede kapacitet af lokaler til foreninger; folkeoplysende forbund; kulturelle aktiviteter, kommercielle aktiviteter og eventuelt helt nye anvendelsesmuligheder af huset. Udmøntningen af Exit-strategien - også på kulturområdet - betyder, at der skal tænkes i en samling af aktiviteter og en prioritering i den forbindelse. Tilsvarende skal restkapacitet på Vendelbohus ses i sammenhæng med andre mulige omplaceringer af aktiviteter i Hjørring Midtby. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten.

17 Side 17. Økonomi Ovenstående tabel blev fremlagt på budgetseminaret d. 6. juni Som det fremgår, er der et driftsfinansieringsbehov i 2018 på 0,915 mio. kr. stigende til 1,015 mio. kr. i budgetoverslagsår. Som bemærket ovenfor vil der samtidig være nødvendige anlægsinvesteringer på sigt. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der er ikke taget stilling til det nuværende personale i den foreslåede model for Fremtidens Vendelbohus. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

18 Bilag 1. Aftalegrundlag; oplæg KFV af 31. maj Driftsbudget; KFV, model Bilag om udlejning og takster. Side 18. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter forslaget til Fremtidens Vendelbohus, som foreslået af Kulturforeningen Vendelbohus, og at udvalget lader forslaget indgå i den videre budgetproces. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøftede punktet. Det blev taget til efterretning og indgår i budgetdrøftelserne.

19 Side P "Det gamle rådhus" - Kultur & mødested Resumé Administrationen giver en status for anvendelsen af Det gamle Rådhus - Kultur & mødested i Hirtshals. Sagsfremstilling I 2014 og 2015 pågår en renovering af bygningen Hirtshals Rådhus, og pr. 1. juni 2015 begyndte indflytningen i de renoverede lokaler. Bygningen har i stueplan lokaler til Hirtshals Bibliotek, Politiet og Lokalhistorisk Arkiv. På 1. sal er Skage FM, 3 mødelokaler og Byens Sal, der kan bookes til aktiviteter og møder. I kælderen er der depotlokaler, som husets faste lejere og foreninger benytter, samt dagplejen og 1-2 andre foreninger. Der er følgende faste lejere i lokalerne: Hirtshals Bibliotek flytter ind 1. juni Skaga FM flytter ind 1. juli Politiet flytter ligeledes ind 1. juli og fraflytter lokalerne 31. december Borgerservice og Lokalhistoriske Arkiv har haft ønske om at benytte dette lejemål. Lokalerne er pt. ledige. Derudover benyttes huset af frivillige foreninger, som: Lokalhistorisk Arkiv flytter fra Pilevænget 4 og ind på Hirtshals Rådhus 16. juni De har to lokaler i stueplan, der kun benyttes til deres aktivitet, samt depotfaciliteter i kælderen. Derudover er det aftalt med Lokalhistorisk Arkiv, at de kan booke lokaler på 1. salen. Nordsø Dyk flytter ind i lokalerne i september 2015, og de booker lokalerne på 1. salen til deres aktiviteter/møder. Nordsø Dyk har depotrum i kælderen tæt på liften, som de bruger til fragt af deres grej.

20 Side 20. Der har været løbende kontakt til de forskellige foreninger og brugere. Der er ydet flyttehjælp til foreningerne, og der har været ønsker om mere depotplads i kælderen, som nu er løst. Der er ledige timer i de 3 mødelokaler og Byens Sal på 1. sal. Det gamle Rådhus er en bevaringsværdig bygning, der er omfattet af en lokalplan, der har strikse bestemmelse omkring skiltning. Der er opsat en stor pylon mod Jørgen Fibigersgade og en mindre mod Vanggårdsgade, samt et facadeskilt mod Jørgen Fibigersgade. Den store pylon ud mod Jørgen Fibigersgade benyttes til skiltning af de faste lejere i ejendommen, mens pylonen på bagsiden benyttes til skiltning af alle brugere i bygningen. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen.

21 Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tager status for anvendelsen af Det gamle rådhus - Kultur & mødested i Hirtshals til efterretning. Side 21. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tog status til efterretning. Det anbefales, at der holdes brugermøde for foreninger og lejere i "Det gamle Rådhus" med udgangspunkt i, at der skal være så fleksibel anvendelse af lokalerne som muligt.

22 Side A Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter 2017 Orientering fra formanden Om KulturKANten - møde i den politiske styregruppe. Orientering fra medlemmerne Bjarne Mølgaard Om Hundeskov - Højmarkssøerne. Michael Vajhøj Om musik under trappen. Børge Bech Om temamøde - landdistrikt, henvendelse fra Rakkeby. Orientering fra By, Kultur og Erhverv Orientering vedrørende ændring af afhentningssteder taget til efterretning. Orientering vedrørende indsats for praktiserende læger. Orientering vedrørende mad- og måltidspolitik. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen.

23 Side 23. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Børge Bech Michael Vajhøj Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen Bjarne Mølgaard

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Notat vedr. udvidelsesønsker på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område

Notat vedr. udvidelsesønsker på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område Hjørring Kommune Internt notat By, Kultur og Erhverv Sag nr. 00.30.10-Ø00-3-17 03-08-2017 Side 1. Notat vedr. udvidelsesønsker på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område Indhold Indledning...2

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Fremtidens Vendelbohus

Fremtidens Vendelbohus Fremtidens Vendelbohus - 1. Velkomst ved Sven Bertelsen; Formand for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget samt Styregruppen for Fremtidens Vendelbohus 2. Brugergruppen orienterer om gruppens arbejde

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 92,030 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Samling Sammenhold UDKAST

Samling Sammenhold UDKAST & Samling Sammenhold LANDDISTRIKTSSTRATEGI FOR HJØRRING KOMMUNE 2017 UDKAST INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 03 ALT DET, VI KAN SAMMEN 04 EN HEL KOMMUNE 05 VIRKELYST, FRIVILLIGHED OG FÆLLESSKABER 06 ATTRAKTIVE

Læs mere

Samling Sammenhold UDKAST

Samling Sammenhold UDKAST & Samling Sammenhold LANDDISTRIKTSSTRATEGI FOR HJØRRING KOMMUNE 2017 UDKAST INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 03 ALT DET, VI KAN SAMMEN 04 EN HEL KOMMUNE 05 VIRKELYST, FRIVILLIGHED OG FÆLLESSKABER 06 ATTRAKTIVE

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for Strategisk By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Kulturforeningen Vendelbohus og Hjørring Kommune vedr. drift af Fremtidens Vendelbohus

Samarbejdsaftale mellem Kulturforeningen Vendelbohus og Hjørring Kommune vedr. drift af Fremtidens Vendelbohus Fremtidens Vendelbohus Maj 2016. 2. runde midtvejsstatus Konkretisering af forslag til drift mv. af Fremtidens Vendelbohus Kort udgave til Styregruppen/Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget d. 2. juni

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 94,067 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:20 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg Sag: 00.30.10-Ø00-1-16 Dato: 17-08-2016 Hjørring Kommune Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg 2017-2020 1. Indledning Budgetoplæg 2017-2020 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget 2018 udgør i alt 93,897 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Forvaltningen Haller og bygninger

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Åben dagsorden Landsbyforum

Åben dagsorden Landsbyforum Åben dagsorden Landsbyforum Side 1. Plan & Udvikling Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 22:00 Mødested: Rådhuset lokale 222 Fraværende: Niels Munkbak Andersen,Svenning Christensen,

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Bosætning 0% Haller og bygninger mv. 29% Biblioteker 34%

Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Bosætning 0% Haller og bygninger mv. 29% Biblioteker 34% HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Mio.kr. Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Regnskab Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2017 Fritid og kultur 92,897 3,213

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere