Studienævnet for Veterinærmedicin

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studienævnet for Veterinærmedicin"

Transkript

1 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 3. JULI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Tirsdag den 25. juni 2013 STUDERENDE Sted: Referent: Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket (med svane og løve), Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen BLEGDAMSVEJ 3 B 2200 KØBENHAVN N TLF DIR Til stede: Peter Holm og Charlotte Bjørnvad Linea Falk Theut, Karl Johan Møller Jensen og Svend Erik Garbus Øvrige tilstedeværende: Louise Berntsen (sekretær) Christina Stigaard (leder af den veterinære studievejledning) Therese Christoffersen (veterinær studievejleder) Afbud: Maria Vang Johansen, Stine Jacobsen og Bonnie Edahl Hoelstad Louise.Berntsen@sund.ku.dk REF: LOB SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv.

2 Dagsorden: SIDE 2 AF Dagsorden for mødet ca. kl Bemærkninger til referat fra møde nr. 98 den 23. maj 2013 (bilag) ca. kl Udelegering af beslutningskompetence til formandskabet vedr. ændring eksamensformved reeksamen, hvis der er 10 eller færre studerende tilmeldt reeksamen 14 stk. 3 Studieordningernes fællesdel ca. kl Justering af bemyndigelse til administrative afgørelser af dispensationssager ca. kl Orientering fra møde om planlægning af rotationseksaminerne og planlægning af det videre forløb vedr. optimering ca. kl Drøftelse af oplæg til skabelon/krav til ansøgning om dispensation (bilag) kl Fortroligt punkt ca. kl A. Fortroligt referat fra behandling af dispensationssager fra møde nr. 98 den 23. maj 2013 (bilag) B. Behandling af dispensationsansøgninger (bilag kommer senest fredag den 21. juni 2013) 8. Meddelelser fra Studievejledningen, studieledere mv. ca. kl Orientering fra Uddannelsesråd (bilag) ca. kl Emner til efterårets møder ca. kl Meddelelse ca. kl A. Mødedatoer for efteråret 2013 B. Ændret eksamensform for Almen klinisk praksis store husdyr SVEK Evt. ca. kl Ad. 1. Dagsorden for mødet Ingen bemærkninger. Ad. 2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 98 den 23. maj 2013 Ingen bemærkninger.

3 Ad. 3. Udelegering af beslutningskompetence til formandskabet vedr. ændring af eksamensform ved reeksamen, hvis der er 10 eller færre studerende tilmeldt reeksamen 14 stk. 3 Studieordningernes fællesdel. I studieordningens fællesdel står der følgende i 14: Stk. 3. Såfremt der er 10 eller færre tilmeldte til en eksamen, kan studienævnet i samarbejde med den relevante kursus- og institutleder ændre eksamensformen for den pågældende eksamen. Studienævnet besluttede, at de ville give dispensation til alle undervisere, der ønskede at ændre deres eksamensform til enten mundtlig eller praktisk mundtlige ved en reeksamen, hvor der er 10 eller færre tilmeldt. Ovennævnte dispensation kan gives administrativt. Hvis der er kursusansvarlige, der ønsker andre eksamensformer, skal formandskabet inddrages. Studienævnet skal orienteres om ovennævnte beslutninger. SIDE 3 AF 14 Ad. 4. Justering af bemyndigelse til administrative afgørelser af dispensationssager Studienævnet må ikke give dispensation til de studerende der første år kan besvare på engelsk. Fællesbestemmelserne giver alene mulighed for at tage ordbøger med. Ovennævnte betyder, at bestemmelsen udgår af bemyndigelse til administrative afgørelser af dispensationssager for Studienævnet for Veterinærmedicin. Den rettede udgave skal sendes til undervisningsudvalgsformændene. Efter mødet er der indført præciseringer vedr. henvisninger til studieordningernes fælles del. Derudover er det præciseret at ansøgning om alternativ differentiering også er et område hvor administrationen kan meddele afgørelsen efter at sagen har været til høring hos studielederen. Ad. 5. Orientering fra møde om planlægning af rotationseksaminerne og planlægning af det videre forløb vedr. optimering Peter Holm orienterede om, at han den 24. juni 2013 havde holdt møde med Martin Stampe Noer, Birgit Thomsen, Stine Jacobsen, Bonnie Hoelstad og Lina Theut for at få fastlagt, hvilke rammer fakultetet har for eksamensplanlægningen. Formålet med mødet var at finde ud af, hvordan man kan bruge de nuværende rammer for eksamensplanlægning til at gøre reeksamensplanlægningen fleksibel for de studerende og for institutterne. Derudover er det vigtigt at bruge færrest mulige ressourcer på afholdelse af eksamen. Det er udvalgets opfattelse, at man klart vil spare ressourcer både administrativt og på institutterne, hvis man kan minimere antallet af eksaminer.

4 Dvs. det forhold at administrationen skal håndholde tilmelding til reeksamen, der afholdes på samme tidspunkt som en ordinær reeksamen, vil klart blive opvejet af, at institutterne kun skal afholde eksamen/reeksamen på et tidspunkt dvs. at der ikke skal arrangeres en reeksamen ugen efter f.eks. mellemugen efter blok 3. SIDE 4 AF 14 Alle rotationer afholder eksamen i hver blok. I mellemugen efter blok 3 afholdes reeksamen for blok 1 og 2. Det betyder, at nogle kursusansvarlige afholder eksamen to uger i træk, hvilket ikke er optimalt mht. ressourceforbrug. Reeksamen for blok 3 og 4 afholdes i august. Peter Holm foreslog, at man planlagde reeksaminerne for rul/rotationsfag på følgende måde: Blok 1 ordinær eksamen ingen reeksamen Blok 2 ordinær eksamen ingen reeksamen Blok 3 ordinær eksamen reeksamen fra blok 1 og 2 afholdes på de tidspunkter der er fastsat til den ordinære eksamen. Studerende kan også vælge at benytte augusteksamen, hvis de vurderer, at reeksamen kolliderer med ordinæreksamen i blokken. Blok 4 ordinær eksamen. Det er usikkert, om det vil være muligt at afholde reeksamen fra de øvrige blokke (1,2 eller 3). August reeksamen i alle rotationsfag. Studerende kan med de nuværende tilmeldingsregler ikke tilmelde sig til ordinære eksaminer og dermed bruge dem som reeksamensdatoer. Der er følgende regler for tilmelding til undervisning/eksamen (KU regler): 15. august til 15. september tilmelding til blok 1 og januar til 15. februar tilmelding til blok 3 og 4 Der er følgende regler for tilmelding til reeksamen (KU regler): De 3 første dage i den sidste uge i juli for tilmelding til reeksamen i august. De 3 første dage i den første hele uge af februar til reeksamen i mellemugen efter blok 3. Gruppen Stine Jacobsen, Bonnie Hoelstad, Lina Theut og Peter Holm vil mødes for at udarbejde et oplæg, der kunne være klar til behandling på studienævnets møde den 19. august. Hvis ordinær- og reeksamen bliver lagt på tidspunktet af den ordinære eksamen, vil eksamen blive placeret, så de studerende, der følger kurserne, har

5 det mest optimale forløb. Eksaminerne vil ikke blive planlagt ud fra, at alle skal kunne gå til reeksamen i alle fag. SIDE 5 AF 14 Eventuelle rettelser vil træde i kraft fra studieåret 2014/2015. Ad. 6. Drøftelse af oplæg til skabelon/krav til ansøgning om dispensation Studienævnet har over længere tid haft mange ansøgninger om dispensation til at gå til eksamen for 4. gang. Sager, hvor studienævnet skal se på de forhold, den studerende fremfører for den manglende beståelse af de enkelte eksaminer, er at betragte som usædvanlige forhold. I den forbindelse er det vigtigt, at de studerende indsender så fyldestgørende ansøgninger og dokumentation som muligt. I sager vedr. udsættelse af fristen for beståelse af 1. årsprøven/udsættelse af maksimal indskrivningstid vurderes den studerendes studieegnethed. Dvs. har den studerende haft fremdrift set i relation til de årsager, der fremføres for den manglende opnåelse af studiefremdrift. Studienævnet finder, at de vil kunne støtte de studerende og dermed sagsbehandlingen ved at fokusere på vigtigheden af at indsende fyldestgørende ansøgninger og dokumentation første gang, der indsendes en ansøgning. Derfor ville studienævnet arbejde på at give mere præcise informationer til de studerede om krav og forventninger til ansøgningen og dokumentation. Studienævnet besluttede, at nedenstående forslag til vejledning skal placeres på blanketsiden, så de studerende kan orientere sig i dokumentet, før de skriver ansøgningen. Studievejledningen kan derudover bruge dokumentet i en vejledningssituation for på en simpel og illustrativ måde at forklare krav og rammer. Det er meget vigtigt at slå fast (skal fremgå af dokumentet), at det kun er eksempler der er fremført. Studienævnet fortager en individuel vurdering (skøn over regel) og der er derfor ikke nogen bestemt årsag (eller årsager) der kan garantere en dispensation. Hvis den studerende, som årsag til manglende beståelse af eksamen, fremlægger f.eks. sygdom eller forhold i nærmeste familie, der har påvirket vedkommende, skal de som hovedregel fremsende dokumentation for dette. Studienævnet vil først behandle dispensationen, når det vurderes, at der er fremsendt tilstrækkelig dokumentation. En del sager om dispensation til at gå til eksamen 4. gang vil kunne undgås, hvis de studerende framelder sig rettidig til eksamen eller melder sig syge på eksamensdagen efter de gældende regler.

6 I studienævnet blev det drøftet, hvornår i klageprocessen det har opsættende virkning for den studerende (der har fået afslag og dermed ikke har yderlig studiemulighed). SIDE 6 AF 14 I studieordningens fællesdel står der i 36 Klagevejledning og klagers opsættende virkning: Stk. 2. Klager over afgørelser truffet af et studienævn eller af dekanen samt klager og anker i forbindelse med eksamen har ikke opsættende virkning i forhold til den studerendes mulighed for at deltage i eksamener. Ved klager som de nævnte kan klageren, mens klagesagen eller anken verserer, deltage i obligatorisk undervisning, når klagesagen vedrører bedømmelsen af obligatorisk undervisning eller af eksamener, hvor den pågældende obligatoriske undervisning eller den pågældende eksamen er indtegningsbetingelse eller indgangskrav. Det betyder, at studerende, der ikke har opnået dispensation til at gå til eksamen i et obligatorisk fag for 4. gang, ikke kan deltage i denne eksamen. Den studerende kan heller ikke deltage i andre obligatoriske kursers undervisning og eksaminer, da den studerende ikke har fortsat studiemulighed. Den relevante eksamenskoordinator/studiesekretær annullerer alle eksamenstilmeldinger, da det ikke giver mening at deltage i kurser/eksamener, hvis den studerende alligevel skal udskrives. Studienævnet for Veterinærmedicin har tidligere opfordret de studerende til at søge om udsættelse af fristen for beståelse af 1. årsprøven/maksimal indskrivning, så snart de kunne se at de ikke kunne overholde denne. Dermed ville de studerende så tidligt som muligt få atvide om de kunne fortsætte uddannelsen eller ej. På gl.sund har praksis været at ansøgninger om f.eks. udsættelse af fristen for beståelse af 1. årsprøven/maksimal indskrivning, behandles efter tidsfristen er udløbet. Dette begrundes med, at resultatet af de seneste eksaminer skal foreligge, inden en ansøgning om forlængelse kan behandles. Ellers kendes aktuelle status på studieegnethed ikke. Efter mødet er det af fakultetet blevet henstillet studienævnet at tillempe sin praksis på dette område i forhold til fakultetets øvrige studienævn. Det konkrete resultat er at afgørelsen af en sag er blevet udskudt til efter tidsfristen for den studerende.

7 Studienævnet for Veterinærmedicin skal fremover ændre praksis, så de studerende først skal/kan søge om dispensation, når fristen er udløbet eller de studerende har været til eksamen i alle de fag, der var mulighed for indenfor fristen. SIDE 7 AF 14 Hvis den studerende efterfølgende får medhold (af Rektor) og den studerende har behov for forlænget frist til at bestå 1. årsprøven o.l., vil dette blive givet. Hvis der er tale om en ansøgning om yderligere eksamensforsøg, kan økonomiske forhold meget vel indgå. Økonomiske forhold kan i mange tilfælde rubriceres som usædvanlige forhold, som kan danne grundlag for dispensation til yderligere forsøg. Det er den studerendes ansvar at fremsende en fyldestgørende ansøgning. Studienævnssekretæren kan påpege pr. mail, at der mangler dokumentation for diverse forhold og hvornår det senest skal fremsendes (mail journaliseres), men det er ikke studienævnssekretærens opgave at ringe og rykke den studerende. Skabelonen/vejledningen skal behandles på studienævnets møde den 19. august. Udkast til skabelon der kan bruges til udformning af dispensationsansøgning Denne vejledning skal sikre, at de dispensationsansøgninger, studienævnet behandler, er belyst på bedste vis, dvs. at alle begrundelser og argumenter er blevet præsenteret og der er fremsendt den nødvendige dokumentation til at understøtte begrundelser og argumenter. Særligt i sager, hvor et afslag kan resultere i udmeldelse af uddannelsen, er det særlig vigtigt, at beslutningsgrundlaget er så retvisende som muligt. 1. Søg i god tid og hold dig orienteret om fristen for indsendelse af ansøgninger til studienævnet (10 hverdage før mødet) 2. Udførlig og præcis beskrivelse af forhold der er årsag(er) til manglende beståelse af eksaminer 3. Tidslinjeoversigt der giver et fuldt overblik over, hvilket tidspunkt eksamen blev afholdt, hvilke forhold der var årsag til den manglende beståelse og om der er dokumentation for disse forhold 4. Dokumentation for de forhold der er fremført i ansøgningen. Jo mere præcise lægeerklæringer mv. er, jo bedre kan de belyse forholdene. 5. Plan for afslutning af uddannelsen, der er udarbejdet i samarbejde med en studievejleder

8 Dispensation til at gå til eksamen for 4. gang. I henhold til eksamensbekendtgørelsens 13. stk. 2. har den studerende 3 prøveforsøg til at bestå en prøve. Universitetet kan dog tillade yderligere forsøg, hvis der foreligger usædvanlige forhold. Manglende studieegnethed er ikke et usædvanligt forhold. SIDE 8 AF 14 Dispensation til at få udsættelse af fristen for beståelse af 1. årsprøven. I henhold til eksamensbekendtgørelsens 15 skal den studerende senest bestå de prøver, som indgår i førsteårsprøven, inden udgangen af den studerendes andet studieår efter studiestart for, at den studerende kan fortsætte uddannelsen. I henhold til 17 kan universitetet dispensere fra tidsfristen, hvis der foreligger usædvanlige forhold. Dispensation til at få udsættelse af fristen for maksimal indskrivningstid. I studieordningen for bacheloruddannelsen i veterinærmedicin står der: 4. Maksimal indskrivningstid Studerende, der er optaget i september 2005 eller senere, skal gennemføre bacheloruddannelsen inden for maksimalt fem år fra optagelsesdatoen. Studerende, der er optaget i perioden september 2001 til februar 2005, skal gennemføre bacheloruddannelsen inden for maksimalt seks år fra optagelsesdatoen. I studieordningen for kandidatuddannelsen i veterinærmedicin står der: 4. Maksimal indskrivningstid Studerende, der er optaget i september 2005 eller senere, skal gennemføre kandidatuddannelsen inden for maksimalt fem år fra optagelsesdatoen. Studerende, der er optaget i perioden september 2001 til februar 2005, skal gennemføre uddannelsen inden for maksimalt 10 år fra optagelsesdatoen. Dispensation fra studieaktivitetskravet 3 Studieaktivitetskrav Har en studerende ikke gennemført mindst 30 ECTS-point inden for de seneste to år, vil indskrivningen blive bragt til ophør, jf. dog reglen om førsteårsprøven i eksamensbekendtgørelsens 15. Stk. 2. En studerende, som inden for det seneste år ikke har gennemført mindst 15 ECTS-point, tilbydes vejledning. Stk. 3. Studienævnet kan dispensere fra studieaktivitetskravet, hvis der foreligger usædvanlige forhold. I ovennævnte type af dispensationsansøgning er det vigtigt, at de forhold der fremføres som årsag til, at en eksamen ikke er bestået eller der ikke er opnået den nødvendige studiefremdrift, bliver udførligt og præcist beskrevet og dokumenteret. Det er vigtigt, at studienævnet har det bedst mulige grundlag for at træffe sin afgørelse. Hvis studienævnet ikke imødekommer ansøgningen, betyder det, at du vil blive udmeldt af uddannelsen.

9 Nedenfor er givet eksempel på en tidslinje, der kan give et overblik over, hvornår man dumpede til eksamen, hvilke forhold der lå til grund for dette og om der er vedlagt dokumentation. Oversigten skal indeholde ultra korte beskrivelser, der bør uddybes i selve ansøgningen: SIDE 9 AF 14 Det er meget vigtigt at slå fast (skal fremgå af dokumentet), at det kun er eksempler der er fremført. Studienævnet foretager altid en individuel vurdering af en dispensationsansøgning. Der er derfor ikke nogen bestemt årsag (eller årsager), der kan garantere en dispensation. Fx ved ansøgning om dispensation til at gå til eksamen for 4. gang: Dato/ periode Kursus navn Bedømmelse Kommentarer og nummer registreret År 1. Blok Veterinær kemi og biokemi SVEB13013 Dumpet 1. forsøg (xx.xx.2013) Jeg var syg (lægeerklæring vedlagt) Reeksamen August 2014 År 1. Blok Veterinær kemi og biokemi SVEB13013 Veterinær kemi og biokemi SVEB13013 Dumpet 2. forsøg (xx.xx.2014) Dumpet 3. forsøg (xx.xx.2014) Sygdom i nærmeste familie. (Lægeerklæring der beskriver, hvilken påvirkning dette havde) Problemer i nærmeste familie. (Lægeerklæring der beskriver, hvilken påvirkning dette havde) Fx ved ansøgning om dispensation til at udskyde fristen for 1. årsprøve/dispensation fra aktivitetskravet/ overskride fristen for maksimal indskrivning : Dato/ periode Kursus navn og nummer Bedømmelse registreret Kommentarer År 1. Blok År 1. Blok Ingen aktivitet Veterinær kemi og biokemi SVEB13013 Veterinær etik og videnskabsteori SVEB13001 Dumpet 1. forsøg (xx.xx.2013) Dumpet 1. forsøg (xx.xx.2013) Jeg var syg (lægeerklæring vedlagt) Jeg var syg (lægeerklæring vedlagt) I denne periode blev jeg behandlet for en depression, derfor var det ikke muligt at deltage i undervisning og eksamen (doku-

10 mentation vedlagt) SIDE 10 AF 14 Reeksamen August 2014 År 1. Blok Veterinær kemi og biokemi SVEB13013 Veterinær kemi og biokemi SVEB13013 Dumpet 2. forsøg (xx.xx.2014) Dumpet 3. forsøg (xx.xx.2014) Jeg var forkølet (dokumentation) Problemer i nærmeste familie. (Lægeerklæring der beskriver, hvilken påvirkning dette havde) Første gang du dumper en eksamen, bør du tage det meget alvorligt og kontakte en studievejleder. Ad. 7. Fortroligt punkt Ad. A. Fortroligt referat fra behandling af dispensationssager fra møde nr. 98 den 23. maj 2013 Ingen bemærkninger. Ad. B. Behandling af dispensationsansøgninger fra møde nr. 99 den 25. juni 2013 Ad. 8. Meddelelser fra Studievejledningen, studieledere mv. Studievejledningen: Facebook: Har oprettet en Facebookside, hvor de ikke svarer på henvendelser, men giver vigtig information Studievejledningen på veterinærmedicin. Rusture og dispensationer: Studievejledningen vil tage ud på rusturerne og fortælle om, hvordan de studerende skal forholde sig, hvis de dumper en eksamen ol. eller skal søge om dispensation. Manual til STADS: Der vil blive udarbejdet en manual for at tilmelde sig på STADS, så de studerende kan forstå selvbetjeningen. Studieleder: Differentieringerne: Den 27/6 holdes møde med administrationen for at få de sidste detaljer på plads, inden der åbnes for fordeling på differentieringerne. AVMA:

11 Peter Holm orienterede om, at der vil blive udarbejdet et brev til AVMA, hvor SUND vil anmode om, at der bliver foretaget et endeligt akkrediteringsbesøg. SIDE 11 AF 14 I brevet forholder SUND sig til den række af problemstillinger, der blev peget ved for besøget. Organiseringen af ledelsen af veterinærområdet: Dette er hovedproblemstillingen. Der vil blive fremsendt en beskrivelse af den nuværende ledelses struktur. Hvis AVMA ikke mener, at den kan leve op til deres rammer og normer, kommer de ikke på besøg. Hvis de vurderer, at den holder vand, kommer de. Isolationsstalde: Der er ombygninger i gang på hospitalerne, så de lever op til AVMA standart. Kliniske ressourcer hands on : Der var fremført kritik af, at de studerende på Hospital for produktionsdyr ikke havde nok hands on. Der vil nu blive indkøbt et nyt journalsystem, hvilket bevirker, at de studerende kan skrive direkte i journalen. De studerende skal ud i praktik i en uge og opholdet skal evalueres. Optagelse: AVMA ønsker, at alle studerende kommer igennem test ol. Og ikke alene optages på baggrund af karakterer. På SUND kan og vil man ikke ændre optagelsessystemet med kvote I og II, så længe man ikke har en analyse af påvirkningen af det nuværende optagelsessystem. Outcome Assesment: AVMA finder det meget vigtigt, at der måles på, hvor tilfredse aftagerene er med kandidaterne (og dermed uddannelsen). Der vil blive afholdt dimittendundersøgelse hvert 3 år og den næste vil blive afholdt i Der vil blive afholdt aftagerundersøgelser fremover. Den første vil blive afholdt i 2014 og derefter hvert 3 år. Postkasse: Der skal opsættes en fysisk postkasse, hvor studerende kan komme med anonyme henvendelser. Postkassen opsættes ved studievejledningen på Frederiksberg Campus. Dekanatet har givet afslag på sidestilling med medicin og tandlæge uddannelsen hvad angår valgfri point og bachelor- og specialestørrelse: Dekanatet mener, at uddannelserne skal være mere fleksible og at veterinærstudienævnets strategi ikke imødekommer SUNDS strategi på dette område. Studielederen vil gå i dialog med dekanatet om den fremadrettede proces om at opnå sidestilling med de øvrige autorisationsuddannelser. Det undrer studienævnet meget, at der skal forskelsbehandles. Processen har ikke været gennemskuelig.

12 Overgangsordning: Studielederen ønskede at identificerede antallet af kandidatstuderende, der har fået dispensation til at: At lade 2005 kurset Almen klinisk praksis store husdyr erstattes af 2009 kurset General clinical practice large animals/ Almen klinisk praksis store husdyr SVEK13008 Disse studerende mangler besætningsrådgivningsdelen på uddannelsen. Efter mødet er det konstateret, at 8 studerende har opnået denne dispensation. SIDE 12 AF 14 At lade 2005 kurset Almen klinisk praksis mindre husdyr erstattes af 2009 kurset General clinical practice small animals/ Almen klinisk praksis familiedyr SVEK Disse studerende mangler anæstesidelen på uddannelsen. En løsning på problemet vil være, at de studerende kan tage en uges anæstesikursus, mens de tager Almen klinisk praksis familiedyr SVEK Dvs. den ene praktikuge bruges på anæstesi. Efter mødet er det konstateret, at 12 studerende har opnået denne dispensation. Studielederen arbejder på en løsning. Workshop i efteråret vedr. dag 1. kompetencer: Studielederen vil præsentere et program for dagen ved nævnets møde i august. Da fokus er på de kliniske dag 1. kompetencer, er det mest relevant, at det primært er kursusansvarlige på kandidatuddannelsen der inviteres. Det vil være relevant at invitere udvalgte kursusansvarlige fra bacheloruddannelsen fra kurser hvor de studerende afslutter deres kompetencer (f.eks. Speciel patologi og fjerkræsygdomme). Lokal problematik på Frederiksberg campus: Campusservice på Frederiksberg havde ikke sendt besked ud til de kursusansvarlige om, at fristen for indmeldelse af lokaleønsker var rykket frem. Campusservice havde henvendt sig til SUND info og AUS for at få informationen rundt i systemet, men der var ikke blevet reageret. Underviserne gør meget for at få gode lokaler, men det er meget svært, når rammerne for tildeling af lokaler er så ustrukturerede. Igennem mange år har ledelsen på fakulteterne ikke taget det seriøst, at der var mangel på undervisningslokaler. Problemer er ikke relateret til SUNDs ledelse, men et gammelt problem. Man kan blive nødt til at placere noget undervisning om aftenen.

13 Internationalisering. Det rykker på det internationale område. Der er lavet en aftale om, at hver differentiering kan tage 2 udenlandske studerende. Sommerskolerne vil blive beskrevet som reelle kurser og blive tildelt point, så man derved sikrer, at institutterne optjener penge, når udenlandske studerende tager kurserne. SIDE 13 AF 14 Ad. 9. Orientering fra Uddannelsesråd Der var vedlagt handlingsplan og referater fra de seneste møder. Peter Holm orienterede om, at Uddannelsesrådet ønsker et øget samarbejde med studienævnet. Ad. 10. Emner til efterårets møder 19. august: Fastlæggelse af rammer/mål for møde med kursusansvarlige i uge 46 Eksamensplaner for masteruddannelserne for efteråret 2013 Dispensations papir Rotationseksaminerne 9. oktober: Eksamensplaner for blok 3 og 4 samt august 2014 Gennemskrivning af studieordningerne efter NY sund skabelon Ny sund evalueringspraksis (gæst Niels Hofmann Haahr) Dimittend- og aftagerundersøgelser udformning mv. Forberedelse af AVMA? 12. november: Planlægning af god proces vedr. kursusbeskrivelser Gennemskrivning af studieordningerne efter NY sund skabelon Kvote II analyse Forberedelse af AVMA? 12. december: Kursusbeskrivelser

14 Forberedelse af AVMA? SIDE 14 AF Februar 2014: Kursusbeskrivelser Konstituering Forberedelse af AVMA? Ad. 11. Meddelelse Ad. A. Mødedatoer for efteråret 2013 samt første møde i 2014 Mandag den 19. august kl Onsdag den 9. oktober kl Uge 46 (11/11 15/11) Møde med alle kursusansvarlige vedr. kompetencer. Tirsdag den 12. november kl Torsdag den 12. december kl med frokost Mandag den 3. februar 2014 kl Ad. B. Studienævnets formandskab har den 19/ behandlet din ansøgning om at ændre eksamensformen for kurset Almen klinisk praksis store husdyr SVEK Eksamen afholdes for sidste gang onsdag den 26. april. Der er to studerende tilmeldt. Ansøgningen blev indsendt den 26. april 2013, men er ved en fejl ikke blevet behandlet. Formandskabet besluttede at imødekomme ansøgningen om, at eksamen afholdes mundtligt Ad. 12. Evt. Ingen bemærkninger. Mødet sluttede kl Louise Berntsen

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 11. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 13. JUNI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl. 13.00-16.00 i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus Tilstedeværende

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 11. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I MATEMATIK-ØKONOMI science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK-ØKONOMI MATEMATIK-ØKONOMI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematikøkonomi.

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I bioteknologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I bioteknologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I bioteknologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOTEKNOLOGI bioteknologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i bioteknologi. Her

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 15. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I kemi og teknologi science.au.dk

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I kemi og teknologi science.au.dk faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I kemi og teknologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I kemi og teknologi KEMI OG TEKNOLOGI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i kemi

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I geoteknologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I geoteknologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I geoteknologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I GEOTEKNOLOGI Geoteknologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i geoteknologi. Herer

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale DET BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET FOR FØDEVARER, VETERINÆRMEDICIN OG NATURRESSOURCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl. 13.00-16.00

Læs mere

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I nanoscience science.au.dk

faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I nanoscience science.au.dk faglig INfORmAtION 2011/2012 bacheloruddannelsen I nanoscience science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I nanoscience nanoscience I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i nanoscience. Her er

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2019 Forum

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I kemi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I kemi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I kemi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I kemi kemi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i kemi. Her er en beskrivelse af uddannelsens

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 7. NOVEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Undervisnings- og eksamensregler for masteruddannelser ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret (September 2018)

Undervisnings- og eksamensregler for masteruddannelser ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret (September 2018) Undervisnings- og eksamensregler for masteruddannelser ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2018-19 (September 2018) De overordnede rammer for disse regler er fastlagt i

Læs mere

Fælles regler på Københavns Universitet vedr. tilmelding til undervisning og prøver samt krav til studieaktivitet

Fælles regler på Københavns Universitet vedr. tilmelding til undervisning og prøver samt krav til studieaktivitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fælles regler på Københavns Universitet vedr. tilmelding til undervisning og prøver samt krav til studieaktivitet Disse regler er fastsat med hjemmel i bekendtgørelse

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I it science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I IT IT I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i it. Her er en beskrivelse af uddannelsens indhold

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I datalogi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I datalogi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I datalogi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I DATALOGI DATAlogI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i datalogi. Her er en beskrivelse

Læs mere

faglig information 2011/2012 bacheloruddannelsen I Jordbrug, fødevarer science.au.dk

faglig information 2011/2012 bacheloruddannelsen I Jordbrug, fødevarer science.au.dk faglig information 2011/2012 bacheloruddannelsen I Jordbrug, fødevarer og miljø science.au.dk 2 Bacheloruddannelsen i Jordbrug, fødevarer og miljø Jordbrug, fødevarer og miljø I denne folder kan du læse

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 19. JANUAR 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 28. NOVEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk.

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk. Studiefremdriftsreformen på SDU I begyndelsen af 2013 præsenterede regeringen den nye SU-reform: Bedre igennem uddannelserne Reform af SU-systemet. Reformen blev senere på foråret 2013 vedtaget af folketinget,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011 Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til 2009 28. juli 2011 Retningslinier for overgangsordning: Studerende der er startet i 2004 på 5,5 års kandidatuddannelse afslutter efter 2005 studieordningeren

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 28. MAJ 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Onsdag

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 21. november 2012 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 20. november 2012 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Mogens Nielsen, Mikkel Askløf, Christina

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Justering af fremdriftsreformen. Nye regler for studiefremdrift på vej. Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1

Justering af fremdriftsreformen. Nye regler for studiefremdrift på vej. Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1 Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 10b. Bilag 1 Justering af fremdriftsreformen Nye regler for studiefremdrift på vej Dias 1 Nye regler for studiefremdrift på KU Folketinget vedtog 3. maj ændring

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 698

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2017 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev.

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. 2016) Dette rammedokument gælder for bachelor- og kandidatstudieordningerne

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet,Campusvej 55, 5230 Odense M Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet Campusvej 55 5230

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 04. september 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Dorte Haubek (medlem) Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 13. marts 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Alexander

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I GEOlogi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I GEOLOGI GEOlogI I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i geologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2017 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

1. Personsag: dispensationsansøgning om annullering af eksamensforsøg. 2. Personsag: dispensationsansøgning om et 4.

1. Personsag: dispensationsansøgning om annullering af eksamensforsøg. 2. Personsag: dispensationsansøgning om et 4. Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 05. februar 2007 kl. 14.15 Til stede: Desuden deltog: Afbud fra: Referat: Mogens Joost Larsen (formand), Ellen Frandsen (stedfortræder), Jes H. Nielsen (medlem),

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015)

Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015) Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015) De overordnede rammer for disse regler er fastlagt i nedenstående love, bekendtgørelser

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve?

Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Ønsker du at klage over eksamen eller prøve? Vejledning til studerende, som ønsker at klage over eksamen eller prøve. Januar 2019 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

MØDEREFERAT. Eksamensform i KH2 DET TEOLOGISKE FAKULTET

MØDEREFERAT. Eksamensform i KH2 DET TEOLOGISKE FAKULTET DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2016) Stud.theol. Christine Damgaard Stud.theol. Anne Sofie Aagaard (stud.theol. Laura Cæcilie Jessen, supp.

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studieordning for afprøvning af udenlandske læger FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studieordning for afprøvning af udenlandske læger FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 31. AUGUST 2011 Vedr.: Studieordning for afprøvning af udenlandske læger FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Til Danske Universiteter. Høring over udkast til en række bekendtgørelser opfølgning på ændring af universitetsloven (studiefremdrift)

Til Danske Universiteter. Høring over udkast til en række bekendtgørelser opfølgning på ændring af universitetsloven (studiefremdrift) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til Danske Universiteter Høring over udkast til en række bekendtgørelser opfølgning på ændring af universitetsloven (studiefremdrift) 1.NOVEMBER 2013 Styrelsen

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2016) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Benedicte Holm Glæsel Stud.theol. Anne Sofie Aagaard

Læs mere

Desuden deltog Studievejleder Lene Aarenstrup Nielsen, Fuldmægtig Malena Heanni og Fuldmægtig Helene Kruse Rosenfeldt (referent)

Desuden deltog Studievejleder Lene Aarenstrup Nielsen, Fuldmægtig Malena Heanni og Fuldmægtig Helene Kruse Rosenfeldt (referent) Det Naturvidenskabelige Fakultet Campusvej 55 5230 Odense M Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 16. februar 2010 kl. 9.15 i O78 Tlf. 6550 1000 Fax 6593 3805 www.sdu.dk/nat

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense tirsdag den 17. maj 2016

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense tirsdag den 17. maj 2016 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 20. maj 2016 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense tirsdag den 17. maj 2016 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen, Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen, Ole

Læs mere

Samling af SDU s regler om studiefremdrift

Samling af SDU s regler om studiefremdrift Samling af SDU s regler om studiefremdrift Indhold Regler for tilmelding til fag og prøver... 2 Kapitel 1 Generelle forhold... 2 Kapitel 2 Krav til tilmelding... 2 Kapitel 3 Afmelding af fag og prøver...

Læs mere

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag

Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag Studievejledning for Bacheloruddannelsen i Statskundskab og Bacheloruddannelsen i Samfundsfag September 2009 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Aarhus Universitet 2 INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEVEJLEDNING

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Til Danske Universiteter. Høring over udkast til en række bekendtgørelser opfølgning på ændring af universitetsloven (studiefremdrift)

Til Danske Universiteter. Høring over udkast til en række bekendtgørelser opfølgning på ændring af universitetsloven (studiefremdrift) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til Danske Universiteter Høring over udkast til en række bekendtgørelser opfølgning på ændring af universitetsloven (studiefremdrift) 21. OKTOBER 2013 Styrelsen

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Juli 2010 Studieordningen er fastsat i henhold til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings Bekendtgørelse af 29. juni 2010 om bachelor-

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

EKSAMENSSNYD PROCEDURER OG SANKTIONER

EKSAMENSSNYD PROCEDURER OG SANKTIONER EKSAMENSSNYD PROCEDURER OG SANKTIONER Guide for universitetets medarbejdere Vidste du, at alle ansatte på AU, der konstaterer eller har begrundet mistanke om eksamenssnyd, har pligt til at indberette det?

Læs mere

Ny eksamensbekendtgørelse for bachelor-, kandidat- og masteruddannelser

Ny eksamensbekendtgørelse for bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Studieadministrative medarbejdere på bachelor- og kandidat- og masteruddannelsesområdet Ny eksamensbekendtgørelse for bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Ministeriet for Forskning, Innovation og

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR

Ordinært studienævnsmøde SEKRETARIATET FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2018) Stud.theol. Kristoffer Johannes Schmidt-Hansen Stud.theol. Lars Kristian Lyngberg-Larsen Stud.theol. Thomas

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Vejledende retningslinjer for dispensation til yderligere prøveforsøg. Indledning

Vejledende retningslinjer for dispensation til yderligere prøveforsøg. Indledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Vejledende retningslinjer for dispensation til yderligere prøveforsøg Indledning 1.OKTOBER 2018 UDDANNELSESSERVICE STRATEGI & POLITIK Københavns Universitet søger

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012

Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012 Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012 Tilstedeværende: Ole Hammerslev, Hans Viggo Godsk Pedersen, Bugge T. Daniel, Camilla Hørby Jensen, Lone Hansen, Michael Buch Christensen, Josephine

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

MØDEREFERAT. Ikke til stede: Christine Damgaard (stud.theol.).

MØDEREFERAT. Ikke til stede: Christine Damgaard (stud.theol.). DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2015) Stud.theol. Christine Damgaard Stud.theol. Thomas Neergaard Stud.theol. Anne Sofie Aagaard Professor Mette

Læs mere

STUDIEAFDELINGEN - DET HUMANISTISKE FAKULTET. Tidsplan for afvikling af sommereksamen 2008 2. udgave Hvornår? Hvad? Hvem?

STUDIEAFDELINGEN - DET HUMANISTISKE FAKULTET. Tidsplan for afvikling af sommereksamen 2008 2. udgave Hvornår? Hvad? Hvem? Torsdag d. 7. marts., Eksamensplanlægningsmøde og kl. 13-15. lokale P8 eksamenssekretærer Uge 6 og -ledere Uge 7 + 10 Udsendelse af nyhedsbrev til studerende vedrørende tilmelding til sommereksamen 2008

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere