RUNDEN SIDEN SIDST. Ibrugtagning af BlueLine afvigelseshåndteringssystem ( december 2008 )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RUNDEN SIDEN SIDST. Ibrugtagning af BlueLine afvigelseshåndteringssystem ( december 2008 )"

Transkript

1 RUNDEN SIDEN SIDST Århus Sygehus Radiologisk afdeling ( NBG og THG ) Vi arbejder med BlueLine som ønskes bibeholdt i kombination med e-dok. Der er endnu ikke truffet endelig beslutning om, hvordan fordelingen af dokumenter skal være. Der går i øjeblikket meget tid med redigering af nye dokumenter og revidering af nuværende. Jørgen Bøgholm ( tidligere hos Spectec ) er blevet ansat som projektleder i Radiologisk afdeling. Der arbejdes med en meget stram tidsplan, da afdelingen ønsker at blive akkrediteret i slutningen af Ibrugtagning af BlueLine afvigelseshåndteringssystem ( december 2008 ) Start af pilottest af elektronisk kontrolsystem ( januar 2009 ) Ibrugtagning af BlueLine kontrolsystem ( maj 2009 ) IKAS Selvevaluering ( september-oktober 2009 ) Ibrugtagning af BlueLine evaluerings- og korrektionssystem ( november 2009 ) IKAS 1. interne audit ( september 2010 ) Tilsyn fra SIS er foreløbig udsat til april En ny Kvalitetshåndbog skal snart implementeres i afdelingen.

2 Siden sidst Vejle Ventetider er stort set nede på niveau fra før konflikten. CT mellem 45 og 60/dag ventetid på Prioritering 0 og 1: timer-1dag 3 scannere Prioritering 4: Måneder Åben CT ambulatorium stadig suspenderet MR mellem 15 og 22/dag ventetid på Prioritering 0 og 1: timer -1 dag 2 scannere Prioritering 4: Måneder Åbent MR ambulatorium ikke opstartet endnu Ultralyd mellem 22 og 45/dag 2 UL scannere 1 ny på vej Ventetid Prioritering 0 og 1: timer samme dag Prioritering 4: 14 dage Åbent UL ambulatorium kører når UL 2 er åbent Knogler mellem 100 og 160/dag incl. Skader 3 rum 1 aflastningsrum på vej Ventetid uvæsentlig-ingen Åbent knogle ambulatorium stadig suspenderet Thorax mellem 45 og 60/dag 1 rum + skadestue Ventetid Ingen Åbent thorax ambulatorium kører fortsat Rumnyt: Rum som har ligget stille pga. apparat nedbrud (kan ikke repareres) i over 1 år! Nu indkøbes en biplan gennemlyser og et digitalt system med leje og en detektor. Rummet skal anvendes til vertebroplastik og alternere både knoglerum og thoraxrum. Nyt ULtralydsrum: Ældre Scanner opgraderes bla. med bla. batteripakke, så det hurtigere kan anvendes på traumestue og intensiv. RIS/PACS Kører uden problemer, snarlig opgradering af PACS så både røntgen og klinikkerne ser billeder i PACS, hvor klinikkerne tidligere havde en WEB løsning. Spændende håber på at det går glat! Beskrivende radiografer: Tre beskriver både perifert- og axialt skelet, to under uddannelse. Fungerer uden problemer, blot er visse overlæger lidt trætte af når klinikkerne går forbi dem og henvender sig til de beskrivende radiografer, men det må vel være et tegn på succes! Fremtiden: Vi ved jo stadig ikke så meget om hvordan det ser ud i fremtiden, men der satses hårdt på cancerudredning og behandling, derudover øger ortopæd kirurgerne også en del, bla. via overflytning af diagnostik og behandling fra Give. Vi er meget spændte på hvordan det fremtidige samarbejde i regionen kommer til at fungere, desuden er det spændende hvad der sker på Sygehus Lillebælt, det er jo for os en helt ny situation,

3 men vi skulle beholde vore afdelingsledelser, håber på det bedste! Og ønsker Middelfart sygehus velkommen i Sygehus Lillebælt!!. Siden sidst fra Give Der er sket en hel del, og der kommer til at ske store omvæltninger i den nære fremtid. Dagklinikken er flyttet til Vejle i sommerferien. Da Røntgen afd. I vejle ikke har kapacitet til at undersøge dagklinikkens patienter har vi fortsat alle disse patienter. Der er lavet en ordning at de må komme alle dage fra 8 14 og få taget røntgenbilleder. MR og UL undersøgelser skal fortsat indkaldes som pakketider. Rygcentret har flyttedag engang midt på sommeren Indtil videre ved vi ikke om vi stadig får lov til at modtage nogle af deres patienter, når de flytter til middelfart. Friklinikken har også til huse på Give Sygehus. Det er meningen at friklinikken på sigt skal overtage hele sygehuset. De har allerede overtaget alt hvad dagklinikken rådede over. (4 op stuer, opvågning samt alle undersøgelsesrum + læge kontorer.) Friklinikken har også til huse på Brædstrup sygehus. Vi ved ikke og det bliver slået sammen på en matrikel. Friklinikken har en helt anderledes måde at arbejde på. Styringen forgår mere som på et privat hospital men i offentlig regi. Når de har fået fat på en læge der kan komme og lave forundersøgelser og operer på et givent tidspunkt, går det meget hurtigt med at indkalde patienter til undersøgelse. Det giver os kort tid til at finde tider til deres patienter der skal til MR, ul og rtg. Hvilket giver os lidt større anstrengelser for at få passet deres tider ind i programmet + at de tilmed arbejder om aftenen hvilket vi ikke gør. Vi har ikke problemer med at få tiderne udfyldt tværtimod. Vi ser lyst på fremtiden.

4 Status regionshospitalet Viborg, Skive og Kellerup Samlet set er der ikke de store nyheder og tiltag i gang, idet organisationen er meget afventende, da Regionen skal spare temmelig mange penge. Det betyder at vi endnu ikke helt ved, hvilke matrikler der forefindes i Regionshospitalet i Kjellerup anbefales lukket i det nys udkomne sparekatalog, hvorfor det endelige udspil afventes, ellers står en del af afsnittets udstyr til snarlig udskiftning. Igen afventende det endelige udspil, er der planer om udskiftninger af konventionelt udstyr i Skive, evt. CT og udvidelse/fornyelse af MR kapaciteten i Viborg. Screeningscentret er kommet godt i gang med en kapacitet på kvinder om dagen. Det overvejes om der skal åbnes endnu et rum. Kvalitetsmæssigt har vi ventet på nyt måleudstyr til mammacentret. Det er nu i hus og målingerne iværksættes snarest. Pga. strejken og sommerferien er vi først nu ved at komme rigtig i gang på kvalitetsområdet igen. Der er planlagt audit på henvisninger og enkelte knogleundersøgelse her i efteråret. Der arbejdes løbende med referencedosimetri / dosisoptimering. Arbejdet med diverse instrukser/vejledninger bliver gradvist indarbejdet i Regionens skabeloner og tilpasset DDKM modellen. Vi deltager bl.a. i et tværfagligt samarbejde med andre diagostiske afdelinger om emner, som bl.a. vedrører henvisninger, svarafgivelse og udtagning af vævsprøver. Billeddiagnostisk afdeling v/ Inge Løvig.

5 Hospitalsenheden Vest (Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm). Kvalitet: Selv om akkreditering er udskudt arbejder vi stille og roligt videre med vores dokumenter og forsøger at få dem tilpasset de kommende standarder. Hospitaler er startet med at udsende fælles retningslinjer som de enkelte afdelingsledelser tager stilling til og ser på om det betyder noget for den enkelte afdeling (kan de bruges umiddelbart, skal dokumenter tilrettes eller skel der oprettes nye?) Patientsikkerhed Hospitalsledelsen går patientsikkerhedsrunder på de enkelte afdelinger og tager udgangspunkt i nogle at de sager, der har været, snakker med personalet og i fællesskab ses der på mulige forbedringer. Apparatur Der er i øjeblikket besigtigelse på ny CT-scanner og MR-scanner (CT er udskiftning og MR er ekstra, så vi efterfølgende vil have 3 MR-scannere). Desuden er der lavet kravspecifikation på et nyt knoglerum. Der er ibrugtaget et nyt klinisk mammoafsnit med 2 nye digitale Siemens mammomater. Beskrivende radiografer 2 af de 3 der startede er stadig god i gang nr. 3 har fået udsættelse på grund af personlige årsager.

6 Radiologisk Afdeling Regionshospital Silkeborg Konstanstest Efter vores ombygning har vi haft et efterslæb med udførelsen af konstanstest, men nu er der planlagt konstanstest for alle vore modaliteter. Pacs ansvarlig Vi har endelig fået ansat en Pacs ansvarlig, som desværre er blevet skubbet ud i en helt uoverskuelig Pacs opgradering. Vedkommende er også ansvarlig for vores konstanstest. Besparelser Grundet store besparelser i Region Midt skal vi fyre 2 sekretærer og 2 plejepersonale (som vi forhåbentlig klarer med naturlig afgang). Desuden bliver en forventet ekstra CT scanner nok ikke installeret i 2009, men vi håber i Vi håber stadig at vi får et ekstra DR rum i 2009 grundet overgivelse af Skanderborg Sundhedscenter til Horsens. MR scanner Vi skal have udskiftet vores åbne MR scanner med en ny lukket. Det betyder at vi ikke kan scanne indtil videre i december/januar og februar. Desuden lukker vi vores anden ekstremitetsscanner grundet besparelser. Dokumentstyringssystem Efter fuldendt superbrugeruddannelse i slutningen af september forventer vi at tage det nye e-dok i brug. Vi har arbejdet med at opdatere vores Kvalitetshåndbog, men det går langsomt og der kommer hele tiden et behov for nye retningslinier og instrukser. Grundet stor personalemangel har jeg siddet alene med opgaven sammen med alle de andre opgaver, så det bliver skubbet hele tiden. Vi har forsøgt at arbejde med fælles tværgående Emner til vores e-dok, men der er kun lykkes at få følgende: Om afdelingen, Fælles regionale dokumenter, Fælles HSI dokumenter og hygiejne. Pjece Vi har indgået et samarbejde med Viborg om at hæfte os på deres pjece ang. Information om røntgenstråler. Optimering af billedkvalitet ved DR Er der nogen, der arbejder med dette, da det er noget vi gerne vil i gang med.

7 SVS Esbjerg, Grindsted og Brørup RIS/PACS: Vi skulle have opdateret vores RIS/PACS i foråret, men det blev udskudt pga. strejken. Så det er først til december at vi skal til at beskæftige os med det igen. Ventetiderne på SVS er ved at være på almindelig niveau igen. Efter strejken lavede vi meget FEA, så ventetiderne kom hurtig ned, men grundet røde tal er det blevet droppet i en periode. Især CT og MR havde lange åbningstider. Nyt udstyr? Ja vi har søgt om en masse og trænger også til nyt på nogle punkter, men vi ved ikke ret meget endnu om hvad vi får. Vores CT konsulent har været i Belgien, USA osv. for at se på nye scannere. Ellers er det DR rum (gerne med gennemlysning når teknologien er klar til det), KAG rum, c-buer og i anden omgang en mobilette. Erik Ålund fortæller om hvor langt vi er med D4 vores dokumentstyringsystem. Fra 1. november har jeg fået en makker Rudolf, som først kommer med til ERFA møde i november. Han er radiograf, tidligere portør. Han er ortopæd og RIS/PACS superbruger, men bliver nødt til at give afkald på RIS/PACS delen og koncentrerer sig mere om kvaliteten i afdelingerne. Det bliver rart at få lidt af sine skuldre. Konstanstests: Ja efter strejken er vi kommet godt i gang igen. Er begyndt at implementerer Asbjørns exelark i testene. Hjerte CT kører vi 10 af om ugen. Samarbejdet med hjertelægerne fungerer super. CTbruger.dk besøg hjemmesiden. Der er gode ting at hente og også hvis man har spørgsmål mm. MR er kommer over konflikt patienterne. Nu er der ca. 9 ugers ventetid. Scanner 2009 MR evt. 3 Tesla. Grindsted 0,4 tesla åben kører stabilt og her er personalet oplært.

8

Referat ERFA-vest møde onsdag den 24. september 2008

Referat ERFA-vest møde onsdag den 24. september 2008 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, Grindsted, Brørup Radiologisk Klinik Finsensgade 35 6700 Esbjerg Tlf. +45 79182000 Sted: SVS Esbjerg Mødeleder: Bodil Lykke Pedersen Referat ERFA-vest møde onsdag den 24. september

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status for det nationale fællesindkøb af kræftscannere. til Regionsrådets møde den 17.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status for det nationale fællesindkøb af kræftscannere. til Regionsrådets møde den 17. Region Midtjylland Orientering om status for det nationale fællesindkøb af kræftscannere Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 30 Regionsrådet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Bilag til svar på henvendelse vedr. MR-skanning

Bilag til svar på henvendelse vedr. MR-skanning Bilag til svar på henvendelse vedr. MR-skanning Gennemsnitlig ventetid til MR-skanning Data er trukket i historiske ventetider på www.mitsygehusvalg.dk (tidligere www.venteinfo.dk). Hvis der ud for en

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske uddannelsessteder med tilknytning til Radiografuddannelsen UCL Odense

Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske uddannelsessteder med tilknytning til Radiografuddannelsen UCL Odense Procedure og grundlag for godkendelse af kliniske uddannelsessteder med tilknytning til Radiografuddannelsen UCL Odense Proceduren indtræder med virkning fra 2010 og erstatter hermed tidligere procedure

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Region Midtjylland Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Høringssvar på Spar1519 fra speciallægerne på Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest.

Høringssvar på Spar1519 fra speciallægerne på Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest. Høringssvar på Spar1519 fra speciallægerne på Røntgenafdelingen i Hospitalsenheden Vest. Vedrørende forslaget om at vagtdækningen på røntgenafdelingerne samles på Aarhus Universitetshospital AUH i tidsrummet

Læs mere

Informationer fra røntgenafdelingen mv.

Informationer fra røntgenafdelingen mv. Informationer fra røntgenafdelingen mv. Åbningstider Åben ambulatorium kl. 9-14. Max. 2 undersøgelser pr. patient. Patienter skal være selvhjulpne og ingen børn. (grænse 12 år) Akutte patienter alle matrikler.

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Disposition. 30 min. Spørgsmål / Debat?

Disposition. 30 min. Spørgsmål / Debat? Multi - etnisk CT Disposition 30 min Spørgsmål / Debat? 2003 SVS 16 slice CT 2003 RIS.PACS jan. 2004 Radiologi - Nuclear med. Undersøgelsesprofil i CT CT oversigt i stedet for Rtg. CT urografi CT ansigtsskelet

Læs mere

Praktikpladsbeskrivelse 2010 Billeddiagnostisk Afdeling Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Regionshospitalet

Praktikpladsbeskrivelse 2010 Billeddiagnostisk Afdeling Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Regionshospitalet Praktikpladsbeskrivelse 2010 Billeddiagnostisk Afdeling Regionshospitalet Horsens og Brædstrup Regionshospitalet Horsens Billeddiagnostisk Afdeling Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt SGHNAVN_uaar_p50 DRG SGH SGHNAVN 0312 1501 Gentofte Hospital 0312 2000 Hospitalerne i Nordsjælland 0312 3000 Sygehus Vestsjælland

Læs mere

Udviklingen i. Anmeldelser, afgørelser og erstatninger

Udviklingen i. Anmeldelser, afgørelser og erstatninger Udviklingen i Anmeldelser, afgørelser og erstatninger Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Anmeldelser...3 Anmeldelser fordelt på skadevoldertype; hele landet...3 Anmeldelser fordelt på skadevoldertype...3

Læs mere

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8741 0000 sunspl@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Middelfart

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Middelfart Praktikstedsbeskrivelse Thava Imaging Middelfart Indhold Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold... 3 Afdelingens ledelsesopbygning og struktur... 4 Afdelingens fagprofessionelle ramme...

Læs mere

Patientsikkerhedsrunde

Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Teknisk Afdeling Regionshospitalet Herning Den 24. september 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Teknisk Afdeling 3 Område

Læs mere

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 6. december 2010 Udarbejdet af: Mads Christian Haugaard E mail: Mads.Christian.Haugaard@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret den 3. marts 2011. Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital

Læs mere

Orientering fra Komiteen for Radiografisk Kvalitetssikring i Screeningsenheder i Danmark

Orientering fra Komiteen for Radiografisk Kvalitetssikring i Screeningsenheder i Danmark Orientering fra Komiteen for Radiografisk Kvalitetssikring i Screeningsenheder i Danmark Hvorfor og hvornår blev Komiteen dannet? Mammografiscreening blev indført landsdækkende i 2007 / 2008 og 4 ud af

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Svendborg Sygehus Nyborg Sygehus Rudkøbing sygehus Radiologisk afdeling Svendborg Radiologisk afdeling Nyborg Radiologisk afdeling Rudkøbing - alle en del af OUH Juli 2013 Udarbejdet

Læs mere

Plastisk Organiske Grupper

Plastisk Organiske Grupper Plastisk Organiske Grupper Udviklings- og kvalitetskoordinator, radiograf Annette Meyer Balle Diagnostisk Center, Universitetsklinik for innovative patientforløb annette.meyer.balle@midt.rm.dk Et redskab

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten November 2014

Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten November 2014 Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten November 2014 Indhold Gennemsnitlig ventetid fra henvisningsdato til 1. kontakt... 2 Udvikling i ventetider på Venteinfo.dk... 2 Gennemsnitlig ventetid

Læs mere

Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten September 2014

Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten September 2014 Udvalgte nøgletal til opfølgning på udredningsretten September 2014 Indhold Gennemsnitlig ventetid fra henvisningsdato til 1. kontakt... 2 Udvikling i ventetider på Venteinfo.dk... 2 Gennemsnitlig ventetid

Læs mere

Redegørelse. Radikal prostatektomi Centersatellitsamarbejdet Universitetshospitalet Skejby og Regionshospitalerne i Viborg og Holstebro

Redegørelse. Radikal prostatektomi Centersatellitsamarbejdet Universitetshospitalet Skejby og Regionshospitalerne i Viborg og Holstebro Hospitalsenheden Vest Administrationen Ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 7400 Herning Tlf.: 9927 2710 Fax: 9927 6305 www.regionmidtjylland.dk Redegørelse Radikal prostatektomi Centersatellitsamarbejdet

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Holstebro Den 19. september Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af en patientsikkerhedsrunde

Læs mere

Klinisk undervisningssted

Klinisk undervisningssted Klinisk undervisningssted Radiologisk Afdeling Sydvestjysk Sygehus August 2013 1 Procedure for godkendelse af kliniske undervisningssteder Godkendelse af et klinisk undervisningssted gælder for tre år

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 1. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 27. april 2011 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. Årsmøde inspektorordning 13. maj 2014 Chefkonsulent Henrik Kousholt, IKAS

Den Danske Kvalitetsmodel. Årsmøde inspektorordning 13. maj 2014 Chefkonsulent Henrik Kousholt, IKAS Den Danske Kvalitetsmodel Årsmøde inspektorordning 13. maj 2014 Chefkonsulent Henrik Kousholt, IKAS 1 Hvad er DDKM? En kvalitetsmodel, som dækker hele det danske sundhedsvæsen med det formål at sikre og

Læs mere

Status på implementering af pakkeforløb på hjerteområdet december 2011

Status på implementering af pakkeforløb på hjerteområdet december 2011 N O T A T 14-02-2012 Sag nr. 09/2995 Dokumentnr. 58242/11 Status på implementering af pakkeforløb på hjerteområdet december 2011 Pr. 1. januar 2010 implementerede regionerne pakkeforløb for fire hjertesygdomme:

Læs mere

Velkommen til Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder.

Velkommen til Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder. Velkommen til Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder www.regionshospitalet-horsens.dk Tak fordi I vil besøge os! Årets sundeste virksomhed Den gyldne Skalpel til ihospitalet 2 www.regionshospitalet-horsens.dk

Læs mere

Jeg har nu haft en snak med Michael Mikkelsen, Olympus, som forsikrer at der ikke er en risiko for gravide medarbejdere ved normal anvendelse af UPD.

Jeg har nu haft en snak med Michael Mikkelsen, Olympus, som forsikrer at der ikke er en risiko for gravide medarbejdere ved normal anvendelse af UPD. 08.10.2010 kl. 10.32: Kære alle interesserede. Jeg har nu haft en snak med Michael Mikkelsen, Olympus, som forsikrer at der ikke er en risiko for gravide medarbejdere ved normal anvendelse af UPD. Teknologien

Læs mere

Udredningsstrategier. A-kursus i muskuloskeletal radiologi Arne Lücke Røntgen og Skanning NBG Århus

Udredningsstrategier. A-kursus i muskuloskeletal radiologi Arne Lücke Røntgen og Skanning NBG Århus A-kursus i muskuloskeletal radiologi 2016 Arne Lücke Røntgen og Skanning NBG Århus 1 Overordnede diagnostiske strategier for lidelser i bevægelsesapparatet. Modalitet Visitation Økonomi Strålehygiejne

Læs mere

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 3e. Option til øvrige regioner. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 3e Option til øvrige regioner Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med

Læs mere

Sundhed INVESTERINGSOVERSIGT 2007 (1.000 kr.)

Sundhed INVESTERINGSOVERSIGT 2007 (1.000 kr.) Fælles rammer somatiske sygehuse og behandlingspsykiatri Dato Beløb I alt Indeks 31.12.06 2007 2008 2009 2010 2011 Senere år overslag Udvendig bygningsvedligeholdelse 16.04.07 20.000 20.000 112,5 05.11.07

Læs mere

Impax, AGFA Kører på Impax vest

Impax, AGFA Kører på Impax vest 1. Forslag nr.: 4.4 2. Spareforslag overskrift: Det billeddiagnostiske område, radiologi 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter for forslaget): Spareforslaget indleder

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Redegørelse fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus om implementeringen af pakkeforløb på kræftområdet

Bilag. Region Midtjylland. Redegørelse fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus om implementeringen af pakkeforløb på kræftområdet Region Midtjylland Redegørelse fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus om implementeringen af pakkeforløb på kræftområdet Bilag til Regionsrådets møde den 21. maj 2008 Punkt nr. 14 Regionshuset Viborg

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 24-2008 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Overlæge ansat som lektor ved Århus Universitet Afdelingsledere med til at profilere Hospitalsenheden Vest Operation Life vi sparer liv Hospitalsøkonomi

Læs mere

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S

Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S Spørgsmål og svar EU-udbud 2015/S 155-285470 1. I udbuddet efterspørges et antal mammografiapparater, samt leverance optioner. Er det muligt at tilbyde Mammografisystemer, uden at kunne tilbyde alle Leverance

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Ortopædkirurgisk, Øre-næse-hals og reumatologisk afdeling 262 Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Finsensgade 35 6700 Esbjerg Afd. 262: 7918

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Notat vedr. kapaciteten på hjerteområdet

Notat vedr. kapaciteten på hjerteområdet Notat vedr. kapaciteten på hjerteområdet Der henvises flere og flere patienter til regionernes hjerteafdelinger på grund af demografien med flere ældre samt det øgede fokus på hjerteområdet. Presset på

Læs mere

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2005 : 17

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2005 : 17 RADIOLOGISKE YDELSER VED OFFENTLIGE SYGEHUSE 2003 OG 2004 Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2005 : 17 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsstatistik Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon: 7222 7400 Telefax:

Læs mere

Strategi for dokumentation af sygeplejen på hospitalerne i Region Midtjylland 2009-2011. Det Regionale Dokumentationsråd

Strategi for dokumentation af sygeplejen på hospitalerne i Region Midtjylland 2009-2011. Det Regionale Dokumentationsråd Strategi for dokumentation af sygeplejen på hospitalerne i Region Midtjylland 2009-2011 Det Regionale Dokumentationsråd Det Regionale Sygeplejefaglige Råd i Region Midtjylland besluttede primo 2007 at

Læs mere

15. Billeddiagnostisk scannerkapacitet og -aktivitet

15. Billeddiagnostisk scannerkapacitet og -aktivitet BUDGET 2020 15. Billeddiagnostisk scannerkapacitet og -aktivitet Regionsrådets budgetkonference den 17. og 18. september, 2019 Patientforløb og Økonomi AC fuldmægtig Anders Koudal Cinicola Direkte +4520305481

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database BILAG 1: Opgørelse af indikator 1-3 for patienter indlagt mere end 24 timer på intensivafdeling blandt patienter med udskrivelsestidspunkt registreret Dansk Intensiv Database Årsrapport 2014/2015 Omfatter

Læs mere

Det midlertidige underudvalg Den danske Kvalitetsmodel Møde i Horsens den

Det midlertidige underudvalg Den danske Kvalitetsmodel Møde i Horsens den Det midlertidige underudvalg Den danske Kvalitetsmodel Møde i Horsens den 4.05.09 Inge Madsen, Chef for Kvalitet og sundheds-it. www.regionshospitalethorsens.dk e-dok Hvordan er det blevet en succes ved

Læs mere

Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold

Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold Praktikpladsbeskrivelse 2012 Billeddiagnostisk Afdeling Hospitalsenheden Horsens og Sundhedscenter Skanderborg Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold Hospitalsenheden Horsens Billeddiagnostisk

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.7.12 30.9.12 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen

Sparekatalog. DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Sparekatalog DKS 12. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel og vicedirektør Kjeld Martinussen Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Åbenrå

Praktikstedsbeskrivelse. Thava Imaging Åbenrå Praktikstedsbeskrivelse Thava Imaging Åbenrå Indhold Afdelingens organisatoriske indplacering og tilhørsforhold... 3 Afdelingens ledelsesopbygning og struktur... 3 Afdelingens fagprofessionelle ramme...

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi. Dato: Maj 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi. Dato: Maj 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi Dato: Maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Diagnostisk radiologi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Gennemførelse af informationsprojekter. Michael Hyldgaard, projektleder

Gennemførelse af informationsprojekter. Michael Hyldgaard, projektleder Gennemførelse af informationsprojekter den, 26. maj 2009. Michael Hyldgaard, projektleder Region Midtjylland InfoRM understøtter Region Midtjyllands ledelses- og styringsgrundlag, og sikrer dialogen mellem

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Regionernes svar er indsamlet i perioden 7. til 29. marts 2011.

Regionernes svar er indsamlet i perioden 7. til 29. marts 2011. N O T A T 09-05-2011 Status på implementering af pakkeforløb på hjerteområdet marts 2011 Danske Regioner har på baggrund af regionernes indberetninger udarbejdet en ny statusopgørelse for implementering

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret september 2011. Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital og

Læs mere

Erfaring fra en klinisk afdeling. Bettina Nørby Ledende overlæge Urinvejskirurgi, Sygehus Lillebælt

Erfaring fra en klinisk afdeling. Bettina Nørby Ledende overlæge Urinvejskirurgi, Sygehus Lillebælt Erfaring fra en klinisk afdeling Bettina Nørby Ledende overlæge Urinvejskirurgi, Sygehus Lillebælt Urinvejskirurgisk afdeling; Vejle Middelstor urinvejskirurgisk afdeling med et optageområde på ca. 400.000

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 26. januar 2012 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus. Region Sjælland

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus. Region Sjælland Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 2. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 23. august 2011 Erstatter version af 13. juli 2011,

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Regionshuset Viborg Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Koncernøkonomi@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

'("!("$ " - "."'(" $$1 "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 %0#$ 1/"%3 %!( " "1""!("!" Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: !

'(!($  - .'( $$1 !(!(0 $ 2$ 5( $ &'(6 %0#$ 1/%3 %!(  1!(! Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: ! !"#$%$ &'(")*+, & '("!("$ " - "."'(" /"("0""!1 $ &"/'% +"'")*+,-"/2!.#$% "!("3'40""!('("'3'3 "0"$ 0"0", ""1$""'"0 "#$1"%'0#$ $!&"( $ " "%"'0!!$"0"( $$1 "!(!"(0" '"!!/'' "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 7"""0#$,"/

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

WEB-OMBOOKING. ScreeningsNyt. Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland. Nyt om Brystkræftscreening side 2

WEB-OMBOOKING. ScreeningsNyt. Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland. Nyt om Brystkræftscreening side 2 ScreeningsNyt Nr. 02 - Marts 2011 WEB-OMBOOKING ScreeningsNyt Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland Nyt om side 1 Nyt om side 2 Regionshospitalet Randers Afdeling

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000482 Afdelingsnavn Radiologisk afdeling Hospitalsnavn Regionshospitalet Silkeborg Besøgsdato 28-11-2013

Læs mere

$ % Med Hospitalsplan for Region Midtjylland er det besluttet, at der vil være fem fælles akutte modtagelser på

$ % Med Hospitalsplan for Region Midtjylland er det besluttet, at der vil være fem fælles akutte modtagelser på ! ""# $ % $ &'% Med Hospitalsplan for Region Midtjylland er det besluttet, at der vil være fem fælles akutte modtagelser på Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Horsens Regionshospitalet Viborg

Læs mere

December 2011. Aarhus Universitetshospital. Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus. Universitetshospital.

December 2011. Aarhus Universitetshospital. Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus. Universitetshospital. Aarhus Universitetshospital December 2011 Året der gik Årsafslutning KAS EPJ-manual Rekvisitionshotel Datatab Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital. Året

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner Regionshuset Viborg Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overliggernotat til Region

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 43-2009 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Nyrepatienter får godt arbejdsmiljø i Holstebro Store Uddannelsesdag gennemføres Farvel til ledende jordemoder Karen Stær Hele Region Midt er på e-dok

Læs mere

Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018

Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018 Afgivne strejkevarsler 19. marts 2018 Organisation Driftsenhed m.v. Faggruppe Bemærkninger Fagligt Fælles Forbund (3F) Teknisk Landsforbund - Regionshospitalet Herning - Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden

Læs mere

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr.

Region Midtjylland. Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik. Bilag. til Regionsrådets møde den 22. august Punkt nr. Region Midtjylland Godkendelse af etableringen af budgettet for Indkøb og Logistik Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Regionsøkonomi Skottenborg 26 Postboks

Læs mere

Ledelse ud fra værdibaseret styring i praksis

Ledelse ud fra værdibaseret styring i praksis Ledelse ud fra værdibaseret styring i praksis Rikke Bagge Skou, Klinikansvarlig Afdelingssygeplejerske på Rygcenter Syddanmark, cand.scient.san.publ. Indhold oplæg på konference for FSLS Kort intro Om

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Nyhedsbrev. Hospitalsenheden Vest. Teknisk Afdeling

Nyhedsbrev. Hospitalsenheden Vest. Teknisk Afdeling Nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Teknisk Afdelings ledelse Sommer 2015 Kalenderen siger, at sommeren burde være forestående, så det regner vi bestemt med, at den er, på trods af kølig og ustadig vejr. Redaktionen

Læs mere

Opdateret og revideret uddybende information til regionsrådets medlemmer om RIS/PACS

Opdateret og revideret uddybende information til regionsrådets medlemmer om RIS/PACS Opdateret og revideret uddybende information til regionsrådets medlemmer om RIS/PACS Det følgende er administrationens foreløbige oplysninger om situationen på særligt Herlev og Gentofte Hospital i forbindelse

Læs mere

Audit på henvisninger

Audit på henvisninger Audit på henvisninger Radiograf Pia Baasch Baggrund Røntgenbekendtgørelse nr. 975, 1998. Tværfaglig temadag i 2003 med fokus på kvalitetsudvikling. Brainstorm som problemidentifikation 3 arbejdsgrupper

Læs mere

Udviklingen i. anmeldelser, afgørelser og erstatninger vedr. behandlingsskader

Udviklingen i. anmeldelser, afgørelser og erstatninger vedr. behandlingsskader Udviklingen i anmeldelser, afgørelser og erstatninger vedr. behandlingsskader 2007-2009 1 Indholdsfortegnelse Anmeldelser...3 Anmeldelser fordelt på dækningsområder (hele landet)...3 Anmeldelser fordelt

Læs mere

Velkommen til Hospitalsenhed Midt v/oversygeplejerske Ulla Veng Neurologi, Regionshospitalet Viborg, HE Midt

Velkommen til Hospitalsenhed Midt v/oversygeplejerske Ulla Veng Neurologi, Regionshospitalet Viborg, HE Midt Velkommen til v/oversygeplejerske Ulla Veng Neurologi, Regionshospitalet Viborg, HE Midt Fordi HE Midt gør en forskel 4.200 kolleger, fire matrikler Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Silkeborg

Læs mere

Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning af regionens bygninger.

Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning af regionens bygninger. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Kvalitetstemadag 19. september 2013 www.regionmidtjylland.dk Programpunkter.. Velkomst v/kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen Erfaring fra en extern surveyor v/kvalitetschef

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ).

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Midtvejsevaluering for projektet vedr. etablering af et regionsdækkende. (projektnr ). Regionshuset Viborg Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Psykiatri og Social Planlægningsafdelingen Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Midtvejsevaluering

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgen Afdelingen Regionshospitalet Herning Den 21. oktober 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Røntgen Afdelingen 3 Område

Læs mere

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning.

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning. Bilag Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt Arealtype Samlet hospital Heraf Kvalitets tetsfonds støttet Nybyggeri. A : Areal- Ombygning Rensningsanlæg.

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Sparekatalog. Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel

Sparekatalog. Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel Sparekatalog Sundhedsstyregruppen 6. maj 2015 Konst. koncerndirektør Christian Boel Baggrunden for sparemål 2016-2019 Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse

Læs mere

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus

med Regionshospitalet Viborg) Hospitalsenheden Vest (Regionshospitalet Herning) Århus Universitetshospital, Århus Sygehus !!" # $% &# Jf. hospitalsplanen, indgår geriatri i Region Midtjyllands planer for fælles akutmodtagelser enten i form af egentlig afdeling/funktion eller i form af aftaler om assistance fra andre hospitaler.

Læs mere

Peter Mandrup Jensen, vicedirektør, Nordsjællands Hospital (formand) (afbud)

Peter Mandrup Jensen, vicedirektør, Nordsjællands Hospital (formand) (afbud) Sekretariat SFR Radiologi REFERAT Møde i: SFR Radiologi Dato: Mandag d. 26. september 2016 Kl.: 8.00 10.00 Sted: Bispebjerg-matriklen, lokale 20D-1-7 Dyrehavevej 29 3400 Hillerød Opgang bygn. 50 A, plan

Læs mere

Bilag 1: Uddybende beskrivelse af vedligeholdelses- og driftsnødvendige projekter og el-projekter

Bilag 1: Uddybende beskrivelse af vedligeholdelses- og driftsnødvendige projekter og el-projekter Bilag 1: Uddybende beskrivelse af vedligeholdelses- og driftsnødvendige projekter og el-projekter Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om samarbejdsaftale med Midttrafik om overtagelse af den siddende patientbefordring i det tidligere Århus Amt

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om samarbejdsaftale med Midttrafik om overtagelse af den siddende patientbefordring i det tidligere Århus Amt Region Midtjylland Orientering om samarbejdsaftale med Midttrafik om overtagelse af den siddende patientbefordring i det tidligere Århus Amt Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr.

Læs mere

nyhedsbrev I eventyrlandet Røntgenafdelingens - sagde katten til Alice: Man kan ikke komme videre, hvis ikke man ved hvor man vil hen.

nyhedsbrev I eventyrlandet Røntgenafdelingens - sagde katten til Alice: Man kan ikke komme videre, hvis ikke man ved hvor man vil hen. Røntgenafdelingens nyhedsbrev Nr. 01 maj 2015 - Nyhedsbrev om lidt af hvert I eventyrlandet - sagde katten til Alice: Man kan ikke komme videre, hvis ikke man ved hvor man vil hen. - I eventyrlandet -

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Aarhus Universitetshospital Patientens behov kommer først Vi skaber resultater gennem samarbejde Fremtidens sundhedsvæsen i Region Midt Skive Lemvig Holstebro Gødstrup Struer Ringkøbing- Skjern Herning

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed Velkommen! Stine Rasmussen, projektleder for flow, Regionshospitalet i Randers

Læs mere

Sikkert Patientflow. Læringsseminar 1 Storyboard fra Hospitalsenheden Horsens

Sikkert Patientflow. Læringsseminar 1 Storyboard fra Hospitalsenheden Horsens Sikkert Patientflow Læringsseminar 1 Storyboard fra Hospitalsenheden Horsens Forberedelse teamet fra Horsens Vores forbedringsteam er: Akutafdelingen: Oversygeplejerske Inge Henriksen Ledende overlæge

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsnr. -0-09 -0-7-8-8 Lægefaglig indstilling

Læs mere