OPMANDSKENDELSE. afsagt den 4. april 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPMANDSKENDELSE. afsagt den 4. april 2013"

Transkript

1 OPMANDSKENDELSE afsagt den 4. april 2013 i faglig voldgiftssag nr. FV : Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod Kommunernes Landsforening for Københavns Kommune (advokat Morten Ulrich) Tvisten Parternes uenighed drejer sig om den lønmæssige indplacering af 6 daginstitutionsledere i Københavns Kommune pr. 1. april 2009, nærmere bestemt om de har krav på at blive rykket op fra løntrin 50 til løntrin 51. Påstande Klager, Fag og Arbejde, har nedlagt påstand om, at indklagede, Kommunernes Landsforening for Københavns Kommune, skal anerkende, at den centralt aftalte lønstigning på ét løntrin pr. 1. april 2009 for daginstitutionsledere også har virkning for 6 kommunale ledere i Københavns Kommune, der 31. marts 2009 var aflønnet på løntrin 50. Kommunernes Landsforening for Københavns Kommune har påstået frifindelse. Sagens behandling Sagen blev mundtligt forhandlet tirsdag den 12. marts 2013 med højesteretsdommer Poul Dahl Jensen som opmand. Som sidedommere udpeget af klager fungerede Sofia Gadsbøl og Asbjørn Andersen, og som sidedommere udpeget af indklagede fungerede Jesper Lykke Christensen og Anne Færge Bork.

2 2 Der blev under forhandlingen afgivet forklaring af Jakob Sølvhøj, Britt Petersen, Elin Hausle Ebbesen og Helle Petersen. Efter bevisførelse og procedure voterede voldgiftsrettens medlemmer. Der kunne ikke blandt de af parterne udpegede medlemmer af retten opnås flertal for en afgørelse, der derfor skal træffes af opmanden. De af parterne udpegede sidedommere tilsluttede sig, at afgørelsen træffes i form af en kendelse, der ikke indeholder en fuldstændig sagsfremstilling, gengivelse af forklaringerne eller fuld gengivelse af parternes argumentation. Sagen i hovedtræk Den foreliggende sag angår den lønmæssige indplacering af følgende 6 daginstitutionsledere i Københavns Kommune: Jeanette Larsson, Jens Normand, Anders Ulrik Jensen, Brita Fabricius, Steen Nielsen og Monika Zober. Jeanette Larsson er overenskomstansat, mens de øvrige er tjenestemænd. De nævnte 6 ledere var alle den 31. marts 2009 aflønnet på løntrin 50, og spørgsmålet i sagen er, om de har krav på at blive aflønnet på løntrin 51 med virkning fra den 1. april Ved overenskomsten i 2008 mellem FOA og KL blev der centralt aftalt en grundlønsstigning for daginstitutionsledere i Københavns Kommune på et løntrin med virkning fra 1. april I protokollatets pkt. 3. hedder det bl.a.: 3. PÆDAGOGISK PERSONALE I KOMMUNALE DAGINSTITUTIONER I KØBENHAVNS KOMMUNE LØN 3.2. LØN TIL LEDERE Grundlønnen til ledere ændres med 1 løntrin med fuldt gennemslag fra løntrin kr. til løntrin kr., fra løntrin kr. til løntrin kr. og fra løntrin kr. til løntrin kr. (31.marts 2000 niveau). Grundlønsforhøjelsen sker således, at alle centralt aftalte trin/tillæg bevares. Alle lokalt aftalte trin/tillæg bevares, medmindre der lokalt er aftalt reduktion som følge af centralt aftalte ændringer.. Det fremgik af beregningsmaterialet til overenskomstforhandlingerne, at der på daværende tidspunkt var 6 ledere i Københavns Kommunes pædagogiske daginstitutioner på løntrin 50. I Københavns Kommune har man i en årrække haft forhåndsaftaler om lønfastsættelse med de faglige organisationer. Københavns Kommunes forvaltning af institutionsområdet var tidligere opdelt i to forvaltninger: Familie og Arbejdsmarkedsforvaltningen (FAF) og Uddannelses og Ungdomsforvaltningen (UUF) med hver sin forhåndsaftale. Ved en strukturændring i 2006 blev forvaltningerne samlet i Børne og Ungdomsforvaltningen (BUF).

3 3 BUF og de faglige organisationer (Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) og BUPL) indgik i 2006 en forhåndsaftale om lønfastsættelse af ledere ved kommunale og selvejende daginstitutioner, klubber samt KKFO er gældende fra I aftalen er bl.a. anført: Særligt vedr. løntrin o/trin 43: Der indbygges et loft for udmøntning af trin til funktions og kvalifikationsløn for ledere på løntrin 43 undtagen ved udmøntning af funktionsløntrin i forhold til institutionens størrelse/point ( 1, stk. 1). For ledere, der er lønindplaceret på løntrin 43 og derover, udmøntes funktions og kvalifikationsløn i stedet som et kronetillæg på kr årligt pr. trin som overstiger løntrin 43. Aftalen afløste tidligere forhåndsaftaler, der på Københavns Kommunes vegne var indgået af henholdsvis FAF og UUF. Der er fremlagt 3 forhåndsaftaler indgået i tiden forud for, at FAF og UUF blev sammenlagt i BUF: Forhåndsaftale af 7. januar 2003 mellem UUF og LFS/BUPL Forhåndsaftale pr. 1. april 2002 mellem FAF og LFS/BUPL Forhåndsaftale af 1. december 2003 mellem UUF og LFS/BUPL Der er endvidere fremlagt individuelle aftaler om aflønning vedrørende de 6 ledere, som sagen angår. Det fremgår bl.a. heraf, at de alle den 31. marts 2009 havde en grundløn på løntrin 43, mens de i kraft af diverse funktions og kvalifikationstillæg på i alt 7 trin aflønnedes på løntrin 50. Lønaftalerne indeholder generelle bestemmelser om ændring, ophør, opsigelse mv. I disse bestemmelser er det bl.a. anført: 3. Opsigelse af aftaler om funktionsløn. Denne aftale kan opsiges med pågældendes opsigelsesvarsel. 4. Lønreduktion i eventuelt kommende lønstigninger. lønændringen reduceres som følge af eventuelle fremtidige lønstigninger, der er en følge af centrale aftaler med samme begrundelse. lønændringen reduceres som følge af eventuelle fremtidige lønstigninger, der er en følge af decentrale aftaler med samme begrundelse. 6. Varighed af kvalifikationslønnen. Kvalifikationsløn er som forudsat i rammeaftalen en varig løndel for den enkelte. Lønaftalerne for de enkelte ledere er i øvrigt nærmere omtalt nedenfor. For de 6 ledere, denne sag omhandler, udmøntede København Kommune ikke lønforbedringen pr. 1. april 2009 som en stigning fra løntrin 50 til 51, men i stedet som et kronetillæg på kr. årligt svarende til forskellen mellem løntrin 43 og løntrin 44.

4 4 Det er oplyst, at forskellen mellem aflønning på løntrin 50 og på løntrin 51 er kr. årligt. Hertil kommer forskellen i pension for de tjenestemandsansatte ledere, alt efter om de pensioneres fra en stilling på løntrin 50 eller 51. Oplysninger om de enkelte lederes løn og ansættelsesforhold: Særligt for så vidt angår Jeanette Larsson er fremlagt et ansættelsesbrev pr. 1. april 2005, hvor hun ansættes som KKFO leder under UUF. Om aflønning er i ansættelsesbrevet anført: Grundløn: Trin 42. Funktionsløn: 5 trin på grundlag af pointtal trin for kompleksitet. Kvalifikationsløn: 1 trin for rekruttering og fastholdelse + 1 trin for erfaring. I alt trin 50. Ansættelsesbrevet er for kommunen underskrevet af Lisbeth Larsen, Administrationsområdet, personalekontoret under UUF. Der er endvidere fremlagt en aftale fra november 2007 om aflønning af Jeanette Larsson gældende fra 1. januar I henhold til denne aftale er Jeanette Larsson fortsat aflønnet på løntrin 50 med en grundløn på trin 43, 5 løntrin på grundlag af institutionens størrelse, 1 trin for erfaring samt 1 trin for leder af KKFO. Særligt for så vidt angår Jens Normand er fremlagt 4 individuelle aftaler om aflønning: Aftale af 9. november 2002 gældende fra 1. august 2002 Aftale af 16. januar 2004 ligeledes gældende fra 1. august 2002 Aftale fra oktober 2005 gældende fra 1. april 2005 Aftale af 10. december 2008 gældende fra 1. januar I aftalen af 9. november 2002 er Jens Normand indplaceret på løntrin 46, mens han ved aftalen af 16. januar 2004 løftes til løntrin 49 (løntrin 42 i grundløn, 2 trin for institutionens størrelse, 2 trin for erfaring, 1 trin for særlig erfaring samt 2 trin for særlig faglig kompetence). Ved aftalen fra oktober 2005 forhøjes han til løntrin 50 som følge af en grundlønsstigning fra trin 42 til 43, mens de øvrige trin bevares. Ved aftalen af 10. december 2008 forbliver han på løntrin 50. Løntrinnene er i denne aftale sammensat således: grundløn på trin 43, 1 trin for institutionens størrelse/point, 1 trin for størrelse/point (personlig løn), 2 trin for ledererfaring, 1 trin for særlig erfaring (personlig løn) samt 2 trin for særlig faglig kompetence (personlig løn). Aftalen er for kommunen underskrevet af Anne Brenøe. Forud for indgåelsen af lønaftalen af 10. december 2008 havde Anne Brenøe (personalekonsulent i Københavns Kommune, BUF, Distrikt Østerbro) i et brev af 7. juni 2007 til Britt Petersen, LFS, anført følgende: Jens Normand blev ansat som leder af Rosengården den 1. august 2002, hvor han gik fra en grundlønsindplacering på trin 32 til trin 42. Der er siden indgået lønaftaler pr. 1. august 2002 og igen den 1. oktober Kopi af aftalerne vedlægges. Ved en fejl er der blevet påført overgangstillæg ved overflytningen på kr årligt niveau 31. marts 2000, som han ikke er berettiget til grundet ændret grundlønsindplacering.

5 5 Ligeledes er der ved en fejl påført trin ud over trin 42 (+trin for institutionens størrelse), som er max.rammen for trin jævnfør forhåndsaftalen 1. april 2002 fra FAF. Disse trin skulle have været ydet som tillæg med kr årligt. Der henvises til forhåndsaftalens 22. Idet der er tale om en væsentlig indtægtsnedgang er det distriktets indstilling, at den ændrede indplacering foretages med virkning fra 1. oktober Forhåndsaftalens engangsbeløb udbetales dog sammen med lønnen for juli For så vidt angår Anders Ulrik Jensen er der fremlagt aftale af 13. februar 2008 om aflønning gældende fra 1. januar Efter aftalen aflønnes han på trin 50 (grundløn på løntrin 43, 5 trin for institutionens størrelse samt 2 trin for mere end 6 års ledererfaring). Det er oplyst, at aftalen er foranlediget af, at Anders Ulrik Jensen overgår fra en lille institution til en større. For så vidt angår Brita Fabricius er der fremlagt lønaftale gældende fra 1. januar Aftalen blev fremsendt af Københavns Kommune til Brita Fabricius ved brev af 16. januar Efter aftalen aflønnes hun på løntrin 50 (grundløn på trin 43, 5 trin for institutionens størrelse, 1 trin for erfaring, samt 1 trin for erfaring). Særligt for så vidt angår Steen Nielsen er der fremlagt 2 lønaftaler fra før 1. april 2009 og 1 aftale indgået den 13. november Efter lønaftale af 22. marts 2004 gældende fra 1. april 2004 aflønnes Steen Nielsen på løntrin 49 (grundløn på trin 42, 5 løntrin for størrelse og opgaver samt 2 trin for erfaring). Ved aftale gældende fra 1. januar 2007 forhøjes han til løntrin 50 som følge af en grundlønsstigning fra trin 42 til trin 43, mens de øvrige løntrin bevares. Den 13. november 2009 er indgået en ny lønaftale. Aftalen gælder fra 2. april 2009, og niveau for beregning er 1. oktober Efter denne aftale aflønnes Steen Nielsen med en grundløn på trin 48, 1 løntrin for institutionsstørrelse og 1 løntrin for erfaring, i alt løntrin 50, mens funktions og kvalifikationsløn er udmøntet i tillæg på to gange kr. årligt og ikke i løntrin. Aftalen er underskrevet af Britt Petersen fra LFS og af Pia Jordan fra Københavns Kommune. Endelig er der særligt for så vidt angår Monika Zober fremlagt lønaftale af 29. august 2005 gældende fra 1. april Efter aftalen aflønnes hun på løntrin 50, hvoraf de 43 løntrin er grundløn, 5 trin er for institutionens størrelse og 2 trin for mere end 6 års erfaring som leder. Parternes argumentation Klager har navnlig gjort gældende, at de 6 ledere har krav på at få den centralt aftalte lønstigning på et løntrin. Ved overenskomstforhandlingerne var KL klar over, at der var 6 institutionsledere i Københavns Kommune, der var på løntrin 50. Der blev ikke taget forbehold, tværtimod blev det udtrykkeligt aftalt, at grundlønsstigningen på et løntrin skulle være med fuldt gennemslag, og at alle lokalt aftalte trin som udgangspunkt bevares. Der er ikke hjemmel i forhåndsaftalen til at reducere for en centralt aftalt grundlønsstigning. De 6 ledere var forud for 1. april 2009 indplaceret på løntrin 50. Det bestrides, at denne indplacering skulle være en fejl, som kan rettes ved modregning af den generelle lønstigning. Indplaceringen er ud

6 6 tryk for et bevidst og forhandlet valg, som løbende er bekræftet i forbindelse med fornyelsen af de enkelte lederes aftale om aflønning. Kommunen har ved flere lejligheder haft anledning til at korrigere, hvis man mente, der var tale om en fejlindplacering, men kommunen har afstået fra at forfølge spørgsmålet. Kommunen har anerkendt grundlønsstigningen fuldt ud for de ledere, der før 1. april 2009 var aflønnet mellem løntrin 43 og 49. De har alle fået reguleret deres løn op med et løntrin. Derfor skal de 6 ledere på løntrin 50 også have hævet deres lønindplacering til løntrin 51 pr. 1. april Indklagede har overordnet navnlig gjort gældende, at den indplacering på løntrin 50, som de 6 ledere havde opnået forud for 1. april 2009, var sket i strid med løntrinsloftet i forhåndsaftalerne, og at den derfor ikke er bindende for kommunen. Forhåndsaftalerne hjemler en reduktion eller en adgang til ændring af lønnens sammensætning i overensstemmelse med modregningsbestemmelsen i overenskomsten pr. 1. april 2008 ( Alle lokalt aftalte trin/tillæg bevares, medmindre der lokalt er aftalt reduktion som følge af centralt aftalte ændringer ) derved, at det lokalt aftalte loft kan kræves respekteret. Dette indebærer, at Københavns Kommune kan konvertere tildelte løntrin til kronetillæg, hvis dette er nødvendigt for at respektere det gyldigt aftalte loft eller for at undgå yderligere overskridelse heraf. I øvrigt kræver korrektion af en forkert lønindplacering ikke særskilt hjemmel. Hjemlen ligger i, at man kan rette fejl med virkning for fremtiden. Da ingen af de 6 ledere er gået ned i løn, men tværtimod er steget i løn pr. 1. april 2009, har korrektionen ikke skullet varsles. I forhold til aflønningen af de enkelte ledere pr. 1. april 2009 har indklagede gjort gældende, at Københavns Kommune retmæssigt har fastholdt dem på trin 50 og således konverteret tidligere ydede trin ud over loftet i forbindelse med indplaceringen pr. 1. april Opmandens begrundelse og resultat Med den nedlagte påstand ønsker klager at få anerkendt, at de af sagen omfattede 6 ledere, som forud for 1. april 2009 alle var aflønnet på løntrin 50 (grundløn på løntrin 43 og diverse tillæg udmøntet som yderligere 7 løntrin), har krav på at stige til løntrin 51 pr. 1. april Ved overenskomstfornyelsen i 2008 blev grundlønnen for ledere i de kommunale daginstitutioner i Københavns Kommune pr. 1. april 2009 forhøjet med 1 løntrin med fuldt gennemslag. Grundlønnen for ledere på løntrin 43 blev forhøjet til løntrin 44, og det var aftalt, at alle lokalt aftalte trin/tillæg ud over grundlønnen bevares, medmindre der lokalt er aftalt reduktion som følge af centralt aftalte ændringer. Den på dette tidspunkt gældende forhåndsaftale mellem Børne og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS) og BUPL København om lønfastsættelse af ledere ved kommunale og selvejende institutioner mv. indeholdt en bestemmelse om et løntrinsloft. Efter denne bestemmelse udmøntes funktionsløn (undtagen funktionsløn i forhold til institutionens størrelse) og kvalifikationsløn for ledere indplaceret på løntrin 43 og derover ikke som løntrin, men i stedet som et kronetillæg på kr. årligt ( niveau) pr. trin, som overstiger løntrin 43. Bestemmelsen indeholder et loft for, i hvilket omfang funktions og kvalifikationsløn kan udmøntes som løntrin. Den angår derimod ikke udmøntning af en grundlønsstigning, og den giver ikke hjemmel til at konvertere allerede tildelte løntrin til kronetillæg som følge af en centralt aftalt stigning i grundlønnen.

7 7 På den baggrund kan forbeholdet om lokalt [] aftalt reduktion som følge af centralt aftalte ændringer ikke give Københavns Kommune hjemmel til at nægte de 6 ledere en lønstigning, der indebærer aflønning på løntrin 51. Indklagede har da også under sagen anført en anden begrundelse for ikke at rykke de 6 ledere op på løntrin 51. Indklagede har således gjort gældende, at de 6 ledere forud for 1. april 2009 ikke med rette var indplaceret på løntrin 50, og at der ved udmøntning af lønstigningen pr. 1. april 2009 blev korrigeret for den for høje indplacering ved i stedet for et løntrin at tildele dem et kronetillæg på kr. årligt svarende til forskellen mellem løntrin 43 og 44. Det er dermed ikke det ved overenskomsten tildelte løntrin, der anfægtes, men tidligere tildelt løntrin. Med denne begrundelse angår sagen, om Københavns Kommune for så vidt helt uafhængigt af den overenskomstmæssigt aftalte lønstigning pr. 1. april 2009 har været berettiget til at ændre de 6 lederes hidtidige lønmæssige indplacering uden at gå frem efter reglerne om opsigelse/ændring af gyldige aftaler. Som nævnt er det indklagedes hovedsynspunkt, at den indplacering, der er sket ved lønaftalerne indgået forud for 1. april 2009, ikke er bindende for Københavns Kommune, idet den er sket i strid med løntrinsloftet i forhåndsaftalerne, og at den derfor kan korrigeres. Voldgiftsretten skal hertil bemærke, at lønaftalerne på arbejdsgiverside er forhandlet, indgået og fornyet af de personer, der har kompetence til at indgå sådanne aftaler på kommunens vegne. Det forhold, at et løntrin måtte være tildelt i strid med de begrænsninger for udmøntning af funktions og kvalifikationsløn i løntrin, der var gældende efter forhåndsaftalen på tildelingstidspunktet, kan ikke i sig selv føre til, at lønaftalerne ikke i det hele skulle være bindende for kommunen. Det bemærkes herved, at forhåndsaftalerne er indgået mellem kommunen og LFS/BUPL, at de samme parter derfor som udgangspunkt også kan beslutte at fravige dem, når der er enighed om det, og at den person, der på kommunens vegne har kompetence til at forhandle lønvilkår i lønaftalerne, må fremstå som den, der på egen hånd eller efter forelæggelse højere op i den kommunale forvaltning kan forpligte kommunen på de lønvilkår, der aftales individuelt med den enkelte leder og dennes faglige organisation, også for det tilfælde, at tildeling af løntrin måtte indebære en fravigelse af forhåndsaftalen. En sådan tildeling af løntrtin vil efter almindelige fuldmagtssynspunkter som udgangspunkt være bindende for kommunen, også selv om den, der forhandler lønaftalen på kommunens vegne, måtte have tilsidesat en intern pligt til forelæggelse, inden lønaftalen indgås. Hertil kommer, at de løntrin, der nu anfægtes, oprindeligt er tildelt for flere år siden, og de er siden blevet opretholdt og videreført i nye lønaftaler. Endvidere er indplaceringen på løntrin 50 blevet opretholdt, også efter at kommunen er blevet opmærksom på problemet. Ved lønaftalen af 10. december 2008 forblev Jens Normand således på løntrin 50, selv om kommunen ved brev af 7. juni 2007 havde givet udtryk for, at en sådan indplacering var en fejl. På den anførte baggrund finder voldgiftsretten, at Københavns Kommune ikke i forbindelse med udmøntningen af den centralt aftalte lønstigning pr. 1. april 2009 har været berettiget til at ændre ved de 6 lederes hidtidige lønmæssige indplacering. Voldgiftsretten tager herefter klagers påstand til følge for så vidt angår Jeanette Larsson, Jens Normand, Anders Ulrik Jensen, Brita Fabricius og Monika Zober.

8 8 For så vidt angår Steen Nielsen bemærkes, at der for ham er indgået en ny lønaftale den 13. november 2009 gældende fra den 2. april Efter aftalen skal han fortsat være indplaceret på løntrin 50. Klager har ikke gjort gældende, at denne nye lønaftale skulle være ugyldig. Det må derfor lægges til grund, at aftalen er bindende. Voldgiftsretten frifinder derfor indklagede for klagers påstand for så vidt angår Steen Nielsen. Thi bestemmes: Kommunernes Landsforening for Københavns Kommune skal anerkende, at den centralt aftalte lønstigning på ét løntrin pr. 1. april 2009 for daginstitutionsledere også har virkning for Jeanette Larsson, Jens Normand, Anders Ulrik Jensen, Brita Fabricius og Monika Zober, der 31. marts 2009 var aflønnet på løntrin 50. Hver part skal bære egne sagsomkostninger og betale opmandens honorar med halvdelen hver. København, den 4. april Poul Dahl Jensen

Tilkendegivelse. meddelt den 5. september 2014. i faglig voldgiftssag, 2013.0131. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. meddelt den 5. september 2014. i faglig voldgiftssag, 2013.0131. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse meddelt den 5. september 2014 i faglig voldgiftssag, 2013.0131 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Gentofte Kommune (advokat Jørgen Vinding) Tvisten Sagen angår lønsammensætningen

Læs mere

Tilkendegivelse. Meddelt den 12. oktober 2011. i faglig voldgiftssag, 2011.0037 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. Meddelt den 12. oktober 2011. i faglig voldgiftssag, 2011.0037 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse Meddelt den 12. oktober 2011 i faglig voldgiftssag, 2011.0037 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod RLTN (Regionernes Lønnings og Takstnævn) og Region Nordjylland (advokat Morten

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift ( ) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift (2011.0058) CO-industri for Dansk Metal for A, B, C og D (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I v/ DI for Styropack A/S (advokat Karsten Almosetoft) afsagt

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund (3F) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0060) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) for HedeDanmark

Læs mere

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt onsdag den 11. april 2012

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt onsdag den 11. april 2012 SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE meddelt onsdag den 11. april 2012 i afskedigelsesnævnssag nr. FV2011.0136. LC Lederforum for A (advokat Peter Breum) mod Odder Kommune (advokat Jørgen Vinding) Tvisten Tvisten

Læs mere

Kendelse af 16. marts 2016

Kendelse af 16. marts 2016 Kendelse af 16. marts 2016 i faglig voldgift nr. FV 2015.0193 Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) for Region Hovedstaden (advokat Morten Ulrich) 1. Tvisten

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010

TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 TILKENDEGIVELSE meddelt mandag den 27. december 2010 i faglig voldgiftssag 2010.0236 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Zoologisk Have (advokat Marie Louise

Læs mere

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010

KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 KENDELSE afsagt fredag den 22. januar 2010 i faglig voldgiftssag, 2009.0235 Blik- og Rørarbejderforbundet (forbundsformand Max Meyer) mod Skorstensfejerlauget af 11. februar 1778 for skorstensfejermester

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere

Tilkendegivelse. meddelt den 29. oktober 2014. i faglig voldgiftssag, 2014.044. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth)

Tilkendegivelse. meddelt den 29. oktober 2014. i faglig voldgiftssag, 2014.044. FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) Tilkendegivelse meddelt den 29. oktober 2014 i faglig voldgiftssag, 2014.044 FOA Fag og Arbejde (advokat Peter Nisbeth) mod KL (advokat Christian K. Clasen) Tvisten Sagen drejer sig om, hvorvidt månedslønnede

Læs mere

Kendelse. faglig voldgiftssag 2010.180. Fagligt Fælles Forbund. (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A. for. Gartneriet Linnemann ApS

Kendelse. faglig voldgiftssag 2010.180. Fagligt Fælles Forbund. (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A. for. Gartneriet Linnemann ApS Kendelse i faglig voldgiftssag 2010.180 Fagligt Fælles Forbund (advokat Ane Lorentzen, LO) mod GLS-A for Gartneriet Linnemann ApS (advokat Charlotte Strøm Petersen, GLS-A) Tvisten Tvisten vedrører spørgsmålet

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. marts faglig voldgiftssag (FV ): Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth, LO) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 1. marts faglig voldgiftssag (FV ): Dansk Metal. (advokat Peter Nisbeth, LO) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 1. marts 2017 i faglig voldgiftssag (FV2016-0196): Dansk Metal (advokat Peter Nisbeth, LO) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Syddanmark (advokat Morten

Læs mere

Der var fremlagt klageskrift, svarskrift, replik og duplik med bilag 1-5 og A-G.

Der var fremlagt klageskrift, svarskrift, replik og duplik med bilag 1-5 og A-G. Den 11. marts 2011 kl. 13 blev parternes overenskomstudvalg sat i Arbejdsmarkedets Hus af faglig sekretær Liselotte Højer og faglig sekretær Charlotte Meyer, udpeget af klager, samt advokat Helle Sønderskov

Læs mere

P R O T O K O L A T af 19. september faglig voldgiftssag: Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet

P R O T O K O L A T af 19. september faglig voldgiftssag: Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet P R O T O K O L A T af 19. september 2008 i faglig voldgiftssag: Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet (FMM) (advokat Anne Troelsen) mod Kommunernes Landsforening (KL) (advokat

Læs mere

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod

Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Kendelse af 13. januar 2015 i faglig voldgift FV2014.0143: 3F København (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA for Post & Medier ApS (advokat Katja Holbech Mårtensen)

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. af 4. februar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0184. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq.

OPMANDSKENDELSE. af 4. februar 2013. i faglig voldgiftssag 2012.0184. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq. OPMANDSKENDELSE af 4. februar 2013 i faglig voldgiftssag 2012.0184 Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Brandt) mod Tekniq for L&H Rørbyg A/S (underdirektør Thorkild Bang) Sagen og dens

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftssag FV 2009.195: Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark for A og B (faglig medarbejder Preben Birk) mod DI Overenskomst I v/di for Junckers Industrier A/S (chefkonsulent

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151:

Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: Kendelse af 8. maj 2012 i faglig voldgift FV 2011.0151: CO-industri for HK/Privat og Teknisk Landsforbund for et antal medlemmer af disse forbund (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst 1 v/di

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. OK-Nyt Løn nr

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. OK-Nyt Løn nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 005-2017 Orientering om tilkendegivelse ved faglig voldgift af

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( )

TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september i faglig voldgiftssag ( ) TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 22. september 2016 i faglig voldgiftssag 2015.0194 (2015.0201) Fagligt Fælles Forbund (advokat Dennis Schnell-Lauritzen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Back Up Vikar

Læs mere

Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund)

Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund) Kendelse i faglig voldgift: HK/Privat (faglig sekretær Anne Jette Bonde, HK/Privat) mod 3F Guldborgsund (Niels Henriksen, 3F Guldborgsund) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat i medfør af 2007 overenskomst

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E

T I L K E N D E G I V E L S E T I L K E N D E G I V E L S E i faglig voldgiftssag FV 2011.0090: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver/ DTLs arbejdsgiverforening for Nykøbing Dag- & Industrirenovation

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig voldgift (FV2014.0040) CO-industri. for. Fagligt Fælles Forbund og Dansk Metal. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod

OPMANDSKENDELSE. Faglig voldgift (FV2014.0040) CO-industri. for. Fagligt Fælles Forbund og Dansk Metal. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0040) CO-industri for Fagligt Fælles Forbund og Dansk Metal (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I ved DI for A/S Hydrema Produktion (advokat Lars

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096):

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2012.0096): HK/Privat (advokat Martin Juul Christensen) mod Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (advokat Morten Ulrich) Voldgiftsretten Voldgiftsretten er nedsat

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2013.0047) CO-industri for 3F-Industrigruppen Dansk Metal og Dansk El-Forbund mod DI Overenskomst I v/di for Beauvais Foods A/S Tvisten Tvisten angår

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. november 2013 i faglig voldgiftssag (FV2013-0129): 3F Transportgruppen for Havnegruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod APM Terminals Cargo Service A/S (advokat Marianne

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2008.175 FTF. for. BUPL Forbundet for pædagoger og klubfolk. (advokat Hans Juhler) mod

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2008.175 FTF. for. BUPL Forbundet for pædagoger og klubfolk. (advokat Hans Juhler) mod Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2008.175 FTF for BUPL Forbundet for pædagoger og klubfolk (advokat Hans Juhler) mod Kommunernes Landsforening for Århus Kommune (advokat Jørgen Vinding) Uoverensstemmelsen

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation

Opmandskendelse. Faglig Voldgift. Fødevareforbundet NNF. mod. Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation 1 Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV2010.0192) Fødevareforbundet NNF (advokatfuldmægtig Kim Brandt Jensen) mod Brugsforeningsbevægelsens Arbejdsgiverorganisation (advokat Christian K. Clasen) afsagt

Læs mere

Fødevareforbundet NNF mod DI

Fødevareforbundet NNF mod DI OPMANDSKENDELSE i FAGLIG VOLDGIFT Fødevareforbundet NNF mod DI Mellem klageren, Fødevareforbundet NNF, og indklagede, DI, er der opstået uoverensstemmelse om, hvorvidt betaling for delvis fravær, egen

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2010.0090) Fag og Arbejde (FOA) (advokat Peter Nisbeth) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (advokat Morten Ulrich) afsagt den 14. februar 2011 - 2 1. Sagen angår

Læs mere

PROTOKOLLAT. TILKENDEGIVELSE af 27. juni Faglig voldgiftssag FV Dansk Sygeplejeråd (advokat Steen Hellmann) mod

PROTOKOLLAT. TILKENDEGIVELSE af 27. juni Faglig voldgiftssag FV Dansk Sygeplejeråd (advokat Steen Hellmann) mod PROTOKOLLAT af TILKENDEGIVELSE af 27. juni 2018 i Faglig voldgiftssag FV 2018.0013 Dansk Sygeplejeråd (advokat Steen Hellmann) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Hovedstaden (advokat Morten

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Protokollat med tilkendegivelse i afskedigelsesnævnssag FV 2018.0003 Foreningen af Speciallæger som mandatar for A (advokat Arvid Andersen) mod Region Sjælland (advokat Morten Ulrich) Uoverensstemmelsen

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst)

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) T I L K E N D E G I V E L S E af 25. januar 2015 i Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod GLS-A for Aldershvile Planteskole ApS (advokat

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 27-01-2009 OK-Nyt Løn nr. 002-09 Sag.nr.: 07/2174 Voldgiftssagen vedrørende

Læs mere

Kendelse. 5. oktober i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod

Kendelse. 5. oktober i faglig voldgiftssag FV : Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Kendelse af 5. oktober 2017 i faglig voldgiftssag FV 2017.0038: Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod HedeDanmark A/S (advokat Charlotte Strøm Petersen) 2 Uoverensstemmelsen

Læs mere

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod

Tilkendegivelse. af 23. maj faglig voldgiftssag FV Dansk Magisterforening. som mandatar for. B og. (advokat Frederik Brocks) mod Tilkendegivelse af 23. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0091 Dansk Magisterforening som mandatar for A, B og C (advokat Frederik Brocks) mod Københavns Kommune (advokat Jørgen Vinding) Indledning

Læs mere

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT FOA. mod. Kommunernes Landsforening. for. Aalborg Kommune

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT FOA. mod. Kommunernes Landsforening. for. Aalborg Kommune K E N D E L S E i FAGLIG VOLDGIFT FOA mod Kommunernes Landsforening for Aalborg Kommune Denne kendelse vedrører fortolkning af overenskomsten indgået mellem FOA og Kommunernes Landsforening (KL) for social

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. september 2017 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. september 2017 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0176 Dansk El-Forbund og Dansk Metal (advokat Berit Lassen) mod Coop Danmark A/S (advokat Pernille Grenaae) Uoverensstemmelsen angår, dels hvornår optjente

Læs mere

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren Kendelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0050) Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Kara/Noveren (advokat Christian K. Clasen) afsagt den 18. marts 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt torsdag den 23. februar 2012

SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE. meddelt torsdag den 23. februar 2012 SKRIFTLIG TILKENDEGIVELSE meddelt torsdag den 23. februar 2012 i afskedigelsesnævnssag nr. FV2011.0110. Danmarks Lærerforening for A og B (advokat Peter Breum) mod Aabenraa Kommune (advokat Jørgen Vinding)

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Økonomiforvaltningen Sagsnr Oktober 2005 Aftalenr. 1377

Økonomiforvaltningen Sagsnr Oktober 2005 Aftalenr. 1377 Økonomiforvaltningen Sagsnr. 265048 Oktober 2005 Aftalenr. 1377 Københavns Kommune og Socialpædagogernes Landsforbund, Dansk Socialrådgiverforening og FOA Fag og Arbejde har aftalt fornyelse pr. 1. april

Læs mere

Klager har påstået frifindelse for indklagedes selvstændige påstand.

Klager har påstået frifindelse for indklagedes selvstændige påstand. Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2014.0062 Malerforbundet i Danmark (advokat Nicolai Westergaard) mod Danske Malermestre (afdelingschef Heinrich Søndengaard Nielsen) Uoverensstemmelsen angår, om

Læs mere

Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV

Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV Kendelse af 8. maj 2017 i faglig voldgiftssag FV 2016.0128 CO-Industri for Dansk El-Forbund for nogle medlemmer af forbundet (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for MB Networks A/S under

Læs mere

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl.

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. 6.30.12 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. KL Frederiksberg Kommunalforening Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og

Læs mere

Tilkendegivelse. meddelt den 5. december 2013. i afskedigelsesnævnets sag faglig voldgiftssag, 2012-178

Tilkendegivelse. meddelt den 5. december 2013. i afskedigelsesnævnets sag faglig voldgiftssag, 2012-178 Tilkendegivelse meddelt den 5. december 2013 i afskedigelsesnævnets sag faglig voldgiftssag, 2012-178 Danmarks lærerforening som mandatar for (første afskedigelsesrunde) A, B, C, D, E og (anden afskedigelsesrunde)

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Langvaddam Distribution ApS (advokatfuldmægtig

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B. mod. 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0026) HK/Privat for A og B mod 3F Esbjerg 3F Varde-Billund og 3F Vejle Tvisten Tvisten angår spørgsmålet, om opsigelsen af A og B var sagligt begrundet

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 7. oktober faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 7. oktober 2008 i faglig voldgift: HK/Privat mod Malerforbundet i Danmark Sagen forhandledes den 7. oktober 2008. Den faglige voldgiftsret bestod af Gerda Christensen

Læs mere

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM.

PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM. PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift (2012.0083) Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet, FMM for Dansk Musikpædagogisk Forening, DMPF mod KL for Aarhus Kommune Tvisten

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01)

Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01) 3. september2015/lbb/lra Forhåndsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Viborg Kommune. (50.01) Forhåndsaftalen er indgået mellem Viborg Kommune og Viborg Lærerkreds og udarbejdet med henvisning

Læs mere

T I L K E N D E L S E G I VE L S E

T I L K E N D E L S E G I VE L S E T I L K E N D E L S E G I VE L S E af 16. oktober 2009 i faglig voldgiftssag: FV 2009.67 CO-industri for 3F Fagligt Fælles Forbund for Kaj Rasmussen (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2010.0197): Forbundet Træ-Industi-Byg i Danmark for A (Faglig medarbejder Jan Nielsen) mod Dansk Byggeri for Per Hansen Tømrerfirma ApS (Chefkonsulent Henrik Olsen)

Læs mere

Forhåndsaftale mellem BUPL Hovedstaden og Dragør kommune om lønfastsættelse af souschefer og afdelingsledere.

Forhåndsaftale mellem BUPL Hovedstaden og Dragør kommune om lønfastsættelse af souschefer og afdelingsledere. Forhåndsaftale mellem BUPL Hovedstaden og Dragør kommune om lønfastsættelse af souschefer og afdelingsledere. Kapitel 1, område og grundløn. 1. Område og grundløn Stk. 1. Aftalen gælder for personale ansat

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) CO-industri. for. Dansk Metal. for. (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod. DI Overenskomst I. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2017.0044) CO-industri for Dansk Metal for A (advokat Jesper Kragh-Stetting) mod DI Overenskomst I for Siemens Wind Power (advokat Morten Pedersen) Afsagt den 31.

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. af 19. december 2012. i faglig voldgiftssag 2012.0149. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq.

OPMANDSKENDELSE. af 19. december 2012. i faglig voldgiftssag 2012.0149. Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark. (advokat Kim Brandt) mod. Tekniq. OPMANDSKENDELSE af 19. december 2012 i faglig voldgiftssag 2012.0149 Blik- & Rørarbejderforbundet i Danmark (advokat Kim Brandt) mod Tekniq for Thomsen & Fals A/S (konsulent Jørn W. S. Hansen) Sagen og

Læs mere

61.21 O.02 37/2002 Side 1

61.21 O.02 37/2002 Side 1 Side 1 Rammeaftale om kombinationsansættelser for pædagogmedhjælpere, rengøringsassistenter, specialarbejdere m.fl. på daginstitutioner eller i skolefritidsordninger KL Københavns Kommune Frederiksberg

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV ) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod

Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV ) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2016.0197) HK/Privat for A (advokat Jesper Schäfer Munk) mod Grakom Arbejdsgivere for A/S Holbæk Eksprestrykkeri (binavn PrinfoHolbæk-Hedehusene-Køge a/s) (advokat

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 9. december 2013. faglig voldgiftssag (FV2013-0104): Dansk Sygeplejeråd. for A. (advokat Steen Hellmann) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 9. december 2013. faglig voldgiftssag (FV2013-0104): Dansk Sygeplejeråd. for A. (advokat Steen Hellmann) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 9. december 2013 i faglig voldgiftssag (FV2013-0104): Dansk Sygeplejeråd for A (advokat Steen Hellmann) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn for Region Midtjylland

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund,

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund, PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 25. oktober 2016 i faglig voldgiftssag (FV2016-0012): 3F Fagligt Fælles Forbund, Privat Service, Hotel og Restauration og Serviceforbundet (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen)

Læs mere

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand.

Sagen blev mundtligt forhandlet den 27. november 2014 med undertegnede fhv. højesteretsdommer Poul Sørensen som opmand. Kendelse i faglig voldgiftssag FV2014.0141, afsagt den 3. december 2014 Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Marbud, Polen (Cvr. 33018010) (afdelingschef,

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftsag (FV 2007.208): HK Danmark (advokat Peter Nisbeth) mod DI (advokat Henrik Uldal) G:\Faglig Voldgift Kendelser\PROTOKOLLAT FV 2007 208 HK mod HTS.doc 2 INDLEDNING

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1

Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere. 51.02 O.08 39/2008 Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte musikskoleledere KL Fællesudvalget for Musikundervisere inden for Musikskoleområdet (FMM) Side 1 Indholdsfortegnelse Side Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i faglig voldgiftssag: 3F, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (advokat Anders Lorentzen) mod Dansk Industri for Tivoli A/S (advokat Tove Schultz-Lorentzen) - 2 - Sagen

Læs mere

Forhåndsaftale pr. 1. januar 2017 om. lokal løndannelse. mellem. Roskilde Kommune og BUPL. for

Forhåndsaftale pr. 1. januar 2017 om. lokal løndannelse. mellem. Roskilde Kommune og BUPL. for Forhåndsaftale pr. 1. januar 2017 om lokal løndannelse mellem Roskilde Kommune og BUPL for Områdeledere på 0-6 års-området Pædagogiske ledere i daginstitutioner på 0-6 års-området Ledere af selvejende

Læs mere

KENDELSE afsagt torsdag den 7. november 2013

KENDELSE afsagt torsdag den 7. november 2013 KENDELSE afsagt torsdag den 7. november 2013 i faglig voldgiftssag 2012.0114 Dansk Metal (advokat Nicolai Westergaard) mod TEKNIQ for Eltel Networks A/S (advokat Tina Lind Larsen) Tvisten Tvisten angår,

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift:

Opmandskendelse i faglig voldgift: Opmandskendelse i faglig voldgift: 3F for medarbejderne v/ tillidsrepræsentant Per Petersen (opmåler Paul Jentzsch) mod Dansk Byggeri for Frydkjær A/S (kontorchef Jørgen Boje) Voldgiftsretten Voldgiftsretten

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 25. oktober 2018 i faglig voldgiftssag (FV2018.0061): 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Hjem-Is A/S (advokat Lars Overgaard)

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0151 3F, Fagligt Fælles Forbund (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod KL for Hillerød Kommune (advokat Christian K. Clasen) Uoverensstemmelsen angår fortolkning

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

Opmandskendelse. i faglig voldgiftssag 2015.0021. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod. TEKNIQ for.

Opmandskendelse. i faglig voldgiftssag 2015.0021. Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod. TEKNIQ for. Opmandskendelse i faglig voldgiftssag 2015.0021 Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod TEKNIQ for Enco A/S VVS (advokat Susanne Oldenburg) Afsagt den 25. juni 2015. Tvisten drejer sig

Læs mere

TILKENDEGIVELSE. meddelt den 6. oktober 2014. i faglig voldgiftssag FV2014.0103

TILKENDEGIVELSE. meddelt den 6. oktober 2014. i faglig voldgiftssag FV2014.0103 TILKENDEGIVELSE meddelt den 6. oktober 2014 i faglig voldgiftssag FV2014.0103 TEKNIQ (underdirektør Thorkild Bang) mod Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Brandt) Tvisten Tvisten angår regulering

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift

Opmandskendelse i Faglig Voldgift Opmandskendelse i Faglig Voldgift Finansforbundet (advokat Lars Dahl Gulmann) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening på egne vegne og for Comwell Klarskovgaard A/S (advokat Merete Preisler) afsagt den

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. faglig voldgift (2011.0101) Dansk Metal. (advokat Stefan Agger) mod. for. Arriva Skandinavien A/S. (advokat Jacob Gården Larsen)

OPMANDSKENDELSE. faglig voldgift (2011.0101) Dansk Metal. (advokat Stefan Agger) mod. for. Arriva Skandinavien A/S. (advokat Jacob Gården Larsen) OPMANDSKENDELSE i faglig voldgift (2011.0101) Dansk Metal (advokat Stefan Agger) mod DI for Arriva Skandinavien A/S (advokat Jacob Gården Larsen) Afsagt den 8. december 2011 Tvisten Sagen angår, om Arriva

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen. (Jacob Scavenius) mod. Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV2019.0039) Fagligt Fælles Forbund (3F) Byggegruppen (Jacob Scavenius) mod Dansk Byggeri for Dansk Tagteknik A/S (Anne Gausland) Afsagt den 7. maj 2019 2 1. Indledning

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgift FV2014.0127. FOA Fag og Arbejde. for. mod. Kommunernes Landsforening (KL) for. Sønderborg Kommune

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgift FV2014.0127. FOA Fag og Arbejde. for. mod. Kommunernes Landsforening (KL) for. Sønderborg Kommune PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgift FV2014.0127 FOA Fag og Arbejde for A mod Kommunernes Landsforening (KL) for Sønderborg Kommune - 2 Tvisten Uoverensstemmelsen anga r, om det var berettiget,

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse

Protokollat med tilkendegivelse Protokollat med tilkendegivelse meddelt tirsdag den 29. april 2014 i faglig voldgiftssag 2014.0022 Blik- og Rørarbejderforbundet (advokat Kim Bøg Brandt) mod Tekniq for VVS og Varmeteknik A/S (konsulent

Læs mere

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod

Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kendelse af 7. juli 2008 i faglig voldgift: HK Kommunal (advokat Ulrik Jørgensen) mod Kommunernes Landsforening for Roskilde Kommune og Odsherred Kommune (advokat Jørgen Vinding) Flere tjenestesteder 2

Læs mere

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.15-31.03.

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.15-31.03. Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34 Gældende for overenskomstperioden 01.04.15-31.03.2018 1. Aftalens område Denne aftale har hjemmel i og supplerer

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen)

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Uoverensstemmelsen angik, i hvilket omfang der kan træffes skriftlig

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen med KTO's kommentarer - 2 - - 3 - INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...5 1. Personafgrænsning...7

Læs mere

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber

33.02 O.13 51/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber Side 1 Aftale for tjenestemandsansat personale i basis- og mesterstillinger ved de kommunale redningsberedskaber KL FOA Fag og Arbejde Det Offentlige Beredskabs Landsforbund Indholdsfortegnelse Side 1.

Læs mere

OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod

OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod OPMANDSKENDELSE i Faglig voldgift (FV2014.0003) Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund (advokat Jacob Goldschmidt) mod HORESTA (Arbejdsgiver) på vegne af Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere

Læs mere

Opmandskendelse. Faglig Voldgift

Opmandskendelse. Faglig Voldgift Opmandskendelse i Faglig Voldgift Lager, Post & Servicearbejdernes Forbund (faglig sekretær Henrik Forchhammer) mod Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Falk Distribution ApS (advokat Pia Rude Truelsen)

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift

Protokollat i faglig voldgift Protokollat i faglig voldgift HK/Kommunal for A (advokat Ulla Jacobsen) mod KL for Jammerbugt Kommune (advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen) (spørgsmål om forlænget opsigelsesvarsel) Den 5. oktober 2011 afholdtes

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2015.0082 HK/Privat for Michael Løjmand Boldt, Mette Byrsting Hansen, Hanne Rosa Bertram, Joan Bang Helle Gosvig, Helle Hornskov, Tove Hougaard Nielsen, Hanne Gudrun

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

1) skal anerkende, at A under sin ansættelse hos indklagede var omfattet af den gældende overenskomst, og

1) skal anerkende, at A under sin ansættelse hos indklagede var omfattet af den gældende overenskomst, og Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2012.0035 HK Privat (advokat Maria Rasmussen) mod Bilfærgernes Rederiforening for Mols Linien A/S (advokat Anne Louise Wulff) Uoverensstemmelsen angår, om en afdelingsleder

Læs mere

forudsætter, at der er iværksat frigørende konflikt, eller at der indgås ny overenskomst mellem parterne.

forudsætter, at der er iværksat frigørende konflikt, eller at der indgås ny overenskomst mellem parterne. Arbejdsrettens dom af 4. juli 2012 i sag nr.: AR 2011.0808 Stokholm Transport A/S (advokat Lars Cort Hansen) mod Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) Dommer:

Læs mere

Kendelse af 4. november 2015 i faglig voldgift FV2015.0153: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Hans Daugaard) mod

Kendelse af 4. november 2015 i faglig voldgift FV2015.0153: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Hans Daugaard) mod Kendelse af 4. november 2015 i faglig voldgift FV2015.0153: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Hans Daugaard) mod Dansk Byggeri for Ambercon A/S (juridisk konsulent Lise Bernth) 2 1. Uoverensstemmelsen

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV )

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV ) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV 2016.0198) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Ulrik Mayland) mod Glarmesterlauget i Danmark for Schlæger A/S Skovlunde Byvej 18 2740 Skovlunde (konsulent Poul Henrik

Læs mere

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale

42.02 O.18 50/2018 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale Side 1 Aftale for tjenestemandsansat maritimt personale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side Side 2 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti

Læs mere

Socialpædagogerne Lillebælt NIS 69.01

Socialpædagogerne Lillebælt NIS 69.01 1. Aftaleområde Gældende fra 1.4. 2015 NIS 69.01 for centerledere i Handicap Drift, Velfærdsfotvaltningen Side i af5 tidspunkt, hvor pågældende ikke længere varetager funktionen, duelle opsigelsesvarsel,

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger

Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger Aftale for tjenestemandsansatte tandlæger KL De Offentlige Tandlæger Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og pensionsgaranti og overgangstrin/-tillæg...

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet. mod. Arbejdsgiverne. for. Østergaard Entreprise A/S

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV Blik- og Rørarbejderforbundet. mod. Arbejdsgiverne. for. Østergaard Entreprise A/S PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2016.0040 Blik- og Rørarbejderforbundet mod Arbejdsgiverne for Østergaard Entreprise A/S Tvisten Sagen angår, om montør As uarbejdsdygtighed, der

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod

Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV ) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Protokollat med tilkendegivelse i faglig voldgift (FV 2016.0179) Dansk Skuespillerforbund (advokat Kim Hansen) mod Den Jyske Opera (advokat Marianne Lage) Sagen drejer sig om, hvorvidt det er i strid med

Læs mere