Teknisk. meddelelse. Teknisk Planlægning. Niveaudeling af teknisk dokumentation i Banedanmark. Gyldig fra: Gyldig til: Erstatter:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknisk. meddelelse. Teknisk Planlægning. Niveaudeling af teknisk dokumentation i Banedanmark. Gyldig fra: 01.01.2008 Gyldig til: Erstatter:"

Transkript

1 Teknisk meddelelse Nr. 01 / Niveaudeling af teknisk dokumentation i Banedanmark Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Lorenz Lei Pia Sylvester Søren Boysen Gyldig fra: Gyldig til: Erstatter: Fordelt til: Teknisk Drift Teknik & Udvikling Anlæg og fornyelse Sikkerhed & Kvalitet Vedligeholdelsesledelse Byggeledelse Trafikstyrelsen Amerika Plads København Ø Telefon: Telefax: lol@bane.dk Intranet: ISSN: Copyright Banedanmark Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 1 (9)

2 Banedanmarks tekniske dokumentation Formålet med denne teknisk meddelelse er, at Trafikstyrelsen og Banedanmark sikres et overblik over den tekniske dokumentation der kan forventes tilgængelig i forbindelse med definitions- og programfasen i anlægsog fornyelsesprojektering. Hermed skulle være sikret et klart grundlag for at kalkulere omkostninger til udarbejdelse af plan og projekteringsgrundlag. Teknisk dokumentation består af tekniske data, tekniske tegninger, normer og standarder. Banedanmark opbevarer generelt teknisk dokumentation i følgende systemer: o o Asset Management (stamdata*, tilstandsdata**, geografiske data) Proarc (tekniske tegninger, normer, mm.) *) Stamdata defineres som komponents faste anlægsdata. Stamdata ændres kun ved ændringer af selve elementet forårsaget af udskiftning eller ændringsarbejder. **) Tilstandsdata defineres som en beskrivelse af elementets øjeblikkelige tilstand Banedanmark niveaudeler den tekniske dokumentation i henhold til følgende: Tabel 1 Niveaudeling af teknisk dokumentation Niveau Beskrivelse 1. Vital dokumentation Dokumentation som er vigtig for løbende drift- og vedligehold af jernbanenettet, og som Banedanmark derfor løbende opdaterer, så det er i overensstemmelse med det fysiske anlæg. 2. Ikke vital dokumentation Dokumentation som ikke er afgørende vigtig for løbende drift- og vedligehold, men som jævnligt anvendes i den daglige forvaltning af anlæggene og derfor opdateres efter behov. 3. Øvrig dokumentation Dokumentation som udarbejdes i projektsammenhæng, og som er med til at dokumentere det byggede anlæg, men som ikke efterfølgende opdateres. Dokumentation som er indkøbt til et specifikt formål og som ikke efterfølgende ajourføres. Ajourføring og opdatering af data og dokumentation i BDK foregår efter følgende prioritering og målsætning: Niveau 1 Såfremt der er registreret et behov for opdatering af data og dokumentation indarbejdes disse i årsplanerne for Niveau 2 tilstandsdata for en række anlægselementer kan tilstandsdata leveres. For de øvrige elementer, hvor BDK har defineret et behov for tilstandsdata, udarbejdes en plan for registrering og opdatering i efteråret Niveau 2 øvrige data og dokumentation opdateres såfremt ressourcerne er tilstede i BDK. Niveau 3 opdateres kun i forbindelse med aflevering af projektmateriale. For dokumentation i niveau 2 og 3 gælder, at det ikke er givet, at der forefindes tegningsmateriale for samtlige af Banedanmarks anlæg. I forbindelse med leverance af den tekniske dokumentation er der fra Banedanmarks side følgende forudsætninger: Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 2 (9)

3 Tekniske tegninger leveres i de formater som de foreligger i. Såfremt Banedanmark råder over både skannede og vektoriserede udgaver af tegningerne leveres begge filer. Banedanmark påtager sig ikke opgaver med at konvertere fra et til et andet format.. Geografiske data leveres med koordinater i koordinatsystem UTM Euref89. Stations- og strækningsplaner leveres i koordinatsystem UTM Euref89. Data fra Asset Management systemet leveres som Oracle databaser, GIS-temaer i Sharpe, Geodatabaser, Excel filer, Access databaser og skriftlige redegørelser. Redegørelse til beskrivelse af tilstandsdata leveres kun, såfremt det ikke er muligt at levere tilstandsdata fra Asset Management systemet. Redegørelsen består at en kortfattet beskrivelse der omhandler følgende: generelle forhold, anlægstype, antal fejl og ekstraordinær vedligeholdelse. Skabelon til redegørelse placeres i såvel Proarc som på Banedanmarks hjemmeside. Data der ikke struktureret er opbevaret i enten Asset Management Systemet eller i Proarc, eller dækker andre data end de i dette notat beskrevne, betragtes som Øvrig dokumentation. Øvrig dokumentation kan ikke antages som værende dækkende for det faktiske fysiske anlæg. Det forudsættes at ved opstart af et fornyelses- og anlægsprojekt i Trafikstyrelsen udnævnes en forretningsmæssig projektleder i BDK, der alene varetager koordinationen til Anlægsdokumentation for levering af al teknisk dokumentation. Ved udlevering af den tekniske dokumentation oplyses såvel kvaliteten som tilstanden af materialet herunder om dokumentation og data er baseret på projekteret eller as built dokumentation og data, således at der efterfølgende kan træffes aftale om finansiering enten i projektregi eller i Anlægsdokumentation udfra nedenstående betragtninger: Omkostninger til leverancer (tid og materiale) i henhold til ovenstående afholdes af BDK. Omkostninger til leverancer, der er klassificeret som niveau 1 herunder opdatering af data og dokumentation - afholdes af BDK. Alle øvrige omkostninger afholdes af rekvirenten. For yderligere uddybning henvises til krav til teknisk dokumentation og krav til tekniske data på samt til kriterier for stamdata januar 2007 Udfra tilsendt liste fra Trafikstyrelsen og tilføjelse fra Banedanmark, Net angives hvorledes de forskellige niveauer af dokumentation fordeler sig på de forskellige hovedsystemer for dokumentation i de følgende afsnit 1. Generel teknisk dokumentation Ved generel teknisk dokumentation forstås overordnede tekniske dokumenter (banenormer, certifikater m.m.) samt generelle tværfaglige tekniske data. 1.1 Proarc Stations- og Indeholder oplysninger om sporets 2 strækningsplaner beliggenhed, kilometrering, sporskifters placering og nummer (sporskifter er ikke målfaste), signalers placering og nummer, lys- og kørestrømsmaster, el- og styreskabe, kabelrender, brønde og dæksler, stier, overgange, perroner, broer, Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 3 (9)

4 tunneler, ramper og skråningsanlæg, tekniske anlæg samt veje, konstruktioner og bygningsanlæg, indenfor Banedanmarks og DSB s arealer, samt i begrænset omfang for de arealer som støder op til jernbanen. Alle baner er kortlagt og tilgængelige fra februar Banedanmark udfører administrativ opdatering af stations- og strækningsplaner dog kun ændringer som vedrører spor, sporskifter og signaler. (ikke kørestrømsmaster) Digitale terrænmodeller Fotogrammetrisk fremstillede digitale 3 terrænmodeller. Certifikater Anlægscertifikater, systemcertifikater, 1 typecertifikater, verifikationserklæringer. Er normalt indarbejdet i regler og normer Banenormer BN1, BN2, BN3 banenormer m.v. 1 Tekniske meddelelser Tekniske forskrifter for projektering, 1 etablering og vedligehold af anlæg som er under fremstilling eller i drift. Dispensationer Dispensationer til banenormer, SR, SODB 1 anlægsbestemmelser, sporregler m.m. Leveres i det omfang de er registreret i Banedanmarks arkiver 1.2 Asset Management Højdemodel Indkøbte højdedata kan leveres såfremt 3 Banedanmark har ejerrettigheder til de ønskede data. Digitale ortofoto Indkøbte digitale ortofoto kan leveres 3 såfremt Banedanmark har ejerrettigheder til de ønskede data. Fiks- og referencepunkter Data om plan og højdefikspunkter, samt 1 referencepunkter. Leveres som GIS tema. Kilometrering Data om kilometertavler og kilometersten. Leveres som GIS tema Sporteknisk dokumentation Ved sporteknisk dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Spor i såvel Proarc som Asset Management systemet. 2.1 Proarc Generelle systemtegninger Type og komponenttegninger for standard 1 sporskifter, krydsninger m.m. Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 4 (9)

5 Skematiske sporplaner Skematisk tegning som viser alle spor på 2 en given station, herunder både DSB og Banedanmark ejede spor. Tværprofiltegninger Tværprofiltegninger som udarbejdes ved 3 sporfornyelsesprojekter Længdeprofiltegninger 3 Havneplaner Strækningsplan med indtegnet information 2 Profilopmålinger UT - database 2.2 Asset Management om havnesporene (placering, ejerforhold..) Opmålinger vedrørende usædvanlige transporter (UT-database). Der leveres en liste over dispensationer/afvigelser fra fritrumsprofilen. Overbygning - skinner Type og alder 1 Overbygning -skinner Tilstandsdata fra målevogn (skinneslid, 2 rifler og bølger samt ultralydfejl) og redegørelser fra fagtilsynet (restlevetid beregnes udfra de eksisterende tilstandsdata) Overbygning sveller Type og alder 1 Overbygning sveller Tilstandsdata fra målevogn (diagrammer 2 og analyser vedr sporets relative beliggenhed) og redegørelse fra fagtilsynet (restlevetid beregnes udfra de eksisterende tilstandsdata) Sporskifter Type, alder og drevtype og sporskiftekort 1 Sporskifter Tilstandsdata fra målevogn og 2 redegørelse fra fagtilsynet. Sporstoppere Type og alder. 1 Sporstoppere Tilstandsdata redegørelse fra fagtilsynet 2 Ballast Senest ballastrensning. 2 Tilstand, tykkelse og alder er ikke registreret for eksisterende spor Ballastrensning er ikke registreret systematisk. Underbygning Afvandingsanlæg, grøfter, tilstand og 1 seneste oprensning projekt opstartet 1 Tilstand og tykkelse er ikke kendt for eksisterende spor Uroligt spor Oversigt fra fagtilsynet 2 Kurve/længdeprofil Data fra kurveregisteret og data fra 1 længdeprofilregisteret Spændingsudligninger Data fra registeret vedrørende udførte spændingsudligninger samt tilstandsdata (indgreb i spændingsudligningsspor). 1 1 Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 5 (9)

6 3. Sikringsteknisk dokumentation Ved sikringsteknisk dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Sikring/fjernstyring i såvel Proarc som Asset Management systemet. 3.1 Proarc Grundplaner Skematiske spor- og signalplaner, kabel- 1 og sporisolationsplan, SMUTO-skemaer, sikringsplaner, lokalbeskrivelser, sporisolationer og signaler pr. togvej, plan for spor- og betjeningstavle ATC dokumentation ATC stations- og strækningsplaner, 1 kodeskemaer, revisionshistorie, projekteringsnoter, ATC togvejsskema HKT dokumentation HKT skemaer, HKT Y-information 1 Sikringsanlægsdokumentation Dokumentation af opbygning og 1 virkenåde af sikringsanlæg inklusiv evt. tilslutning til fjernstyring. Systemdokumentation Type- og komponenttegninger Asset Management Sikringsanlæg Type og alder 1 Sikringsanlæg Tilstandsdata, udtræk fra FRF og 2 redegørelse fra fagtilsynet Signaler Type og alder 1 Signaler Tilstandsdata og redegørelse fra fagtilsynet 2 Sporskifterdrev Type og alder 1 Sporskifterdrev Tilstandsdata og redegørelse fra fagtilsynet 2 Isolationer Type og alder 1 Isolationer Tilstandsdata redegørelse fra fagtilsynet 2 Ydre kabler Tilstandsdata 3 4. Fjernstyringsteknisk dokumentation (Sikring og kørestrøm) Ved fjernstyringsteknisk dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Sikring/fjernstyring og anlægsområde Strøm i såvel Proarc som Asset Management systemet. 4.1 Proarc Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 6 (9)

7 Understationsdokumentation Tekniske planer som dokumenterer 1 opbygning af understationsdatamat, ordreog indikeringslister Centraldokumentation Tekniske planer som dokumenterer 1/2 opbygning af centralt fjernstyringsudstyr. Udformning og omfang afhænger af anlægstype og alder. Stations- og Udskrift af skærmbilleder fra 1 strækningsbilleder betjeningsfladerne i fjernstyringscentralerne. Er ikke lagret i Proarc, men skal udskrives fra fjernstyringscentralen fra gang til gang. For anlæg med betjeningstavler findes tegninger over disse. Systemdokumentation Type- og komponent tegninger C/M systemet/doors For nyere fjernstyringssystemer er der samlet konfigurations og ændringsstyringsdokumentation i C/M (versionsstyring maskinel og programmel) og DOORS (Kravstyring og -sporing) systemerne. For udlevering af dokumentation og deraf følgende uddybning rettes henvendelse til Banedanmark. 5. Stærkstrømsteknisk dokumentation Ved stærkstrømsteknisk dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Strøm i såvel Proarc som Asset Management systemet. 5.1 Proarc Sporskiftevarmedokumentation Kabelplan, placeringsoversigt, strømløb 1 Forsyningsdokumentation Tegninger over hoved- og undertavler 2 Styringsdokumentation for Strømløbstegninger 2 elevatorer 5.2 Asset Management Sporskiftevarme Anlæg og forsyning 1 6. Kørestrømsteknisk dokumentation Ved kørestrømsteknisk dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Strøm i såvel Proarc som Asset Management systemet. 6.1 Proarc Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 7 (9)

8 Grundplaner Koblingskema, skematisk 1 opspændingsplan og returstrømsplan Øvrige tegninger Geografisk opspændingsplaner, 2 tværprofiler, elkomponter Forsyningstegninger Tegninger for forsynings- og 2 omformerstationer. Lister *) Koordinat- montage-, K-ophæng-, 2 hængerlister Systemdokumentation Type- og komponenttegninger 1 Beskrivelser SAB, AAB. 1 *) baseret på projekterede dokumentation 6.2 Asset Management Master, rammer og galger Alder 1 Master, rammer og galger Tilstand 2 Køreledning Alder 1 Køreledning Tilstand 2 Fødekabler Alder 1 Fødekabler Tilstand 2 Skærmtage Tilstand 2 7. Teleteknisk dokumentation Ved teleteknisk dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Strøm i såvel Proarc som Asset Management systemet. 7.1 Proarc Tegninger Generelle teletekniske tegninger for radio, 2 informationssystemer, højttaler, telefoni, EMPS m.m. Ledningsplaner Lysleder- og kobbertracéplaner Asset Management Radio og Telefoni Placering og data 1 Informationsudstyr Placering og data 1 Tele og transmission Placering og data 1 8. Konstruktionsdokumentation Ved konstruktion dokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for anlægsområde Forst og Broer i såvel Proarc som Asset Management systemet. Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 8 (9)

9 8.1 Proarc Brotegninger Oprindelige konstruktionstegninger. 2 Projekttegninger fra reparations- og istandsættelsesarbejder. Rettelser as built dokumentation. Brodokumenter Teknisk og juridisk dokumentation i form 2 af statiske beregninger, særeftersyn, dokumentation for ejer forhold m.v. ( i papirform i Broarkivet) Perrontegninger Konstruktionstegninger (typetegninger), 2 apteringstegninger. Spuns- og støttemure Konstruktionstegninger Asset Management Broer - Danbro Eftersynsrapporter tilstandskarakter 2 Bygninger - Caretaker 2 Perroner Forkanter type 1 Belægningstype Aptering 2 Elevator 2 9. Jord- og afvandingsdokumentation Ved jord- og afvandingsdokumentation forstås den tekniske dokumentation og de tekniske data, der er specifik for de nedenstående elementer i såvel Proarc som Asset Management systemet. 9.2 Proarc Ledningsplaner Afvandingsplaner. 2 Geotekniske rapporter Der forefindes en meget omfattende, men 3 ikke fuldstændig geografisk dækkende, mængde geotekniske rapporter, karteringer mm. i det geotekniske arkiv. Jordforureningdokumentation Rapporter fra historisk kortlægning Øvrige forhold Ved øvrige forhold forstås de supplerende oplysninger, som Banedanmark kan oplyse om ved specifik henvendelse i Teknisk planlægning. Forpligtigelser Oplysninger fra forpligtelsesprotokollen 2 Miljø Påbud, dispensationer, verserende sager 2 Andre projekter Oplysninger om planlagte reinvesteringer 2 Arealer Oplysninger om anvendelse af arealer, der støder op til et aktuelt projekt 2 Teknisk meddelelse nr. 01 / , side 9 (9)

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3 Teknisk Meddelelse Nr. 90-1/Dato 14.08.2019 Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på n Denne meddelelse beskriver retningslinjerne for at lave ændringer på n samt vedligehold

Læs mere

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2 01-06-2018 Bilag 2 - Broer og Tunneler Bilag 2 - Broer og Tunneler Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side

Læs mere

Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet

Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet 18-04-2016 Bilag 13 - Tegningsnummerering Dette bilag er gældende fra 1. maj 2016 Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet sådan at fagbilagene

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 19 / 02.08.2010 SB Supplerende regler til ATC anlægsbestemmelser i forbindelse med sporstoppere. Denne teknisk meddelelse indeholder supplerende regler til nugældende

Læs mere

Indledning. Definitioner. Strøm. Bestemmelserne er gældende for alle nyanlæg og ved enhver ændring i potentialudlignings- og returstrømsanlæggene.

Indledning. Definitioner. Strøm. Bestemmelserne er gældende for alle nyanlæg og ved enhver ændring i potentialudlignings- og returstrømsanlæggene. Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 28 / 01.02.2014 Supplerende bestemmelser for kabelmærkning af potentialudlignings- og returstrømsforbindelser på elektrificerede baner, samt retningslinjer for

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5)

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5) Bilag 6 Kørestrøm Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Maro Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(5) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Ingen særlige

Læs mere

Banenorm BN Krav til tekniske stamdata

Banenorm BN Krav til tekniske stamdata Overordnet ansvar: RSKG Ansvar for indhold: PWLA Ansvar for fremstilling: MECN Krav til tekniske stamdata Banenorm BN2-196-1 Side 2 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr: 62 / 01.03.2014 SB Geotekniske regler knyttet til tværprofiler for ballasteret spor Banenormen BN1-6-4 Tværprofiler for ballasteret spor og tidligere versioner

Læs mere

Bilag 6 - Særlige krav til kørestrøms-dokumentation

Bilag 6 - Særlige krav til kørestrøms-dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm Særlige krav til kørestrøms-dokumentation Udarbejdet af: MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: RSKG Gyldig fra: 14.10.2016 Normniveau: BN2 side 1(5) 0. Ændrings- og godkendelseslog

Læs mere

Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. Særlige krav til dokumentation Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. side 1(7)

Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. Særlige krav til dokumentation Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. side 1(7) Bilag 10 - Spor og Ballastboringer Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: GSS Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog

Læs mere

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik Udgivet 21/09/2015 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Skinnepolitik Banenorm BN2-202-1 Udgivet 21/09/2015 Side 2 af

Læs mere

Bilag 10 Spor. Særlig Krav til Spor dokumentation. 01-02-2015 Bilag 10 Særlig Krav til Spor dokumentation. side 1(6)

Bilag 10 Spor. Særlig Krav til Spor dokumentation. 01-02-2015 Bilag 10 Særlig Krav til Spor dokumentation. side 1(6) Bilag 10 Spor Særlig Krav til Spor dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Gini Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Tegningstyper indenfor

Læs mere

Banedanmarks beslutningsoplæg på sporområdet mv

Banedanmarks beslutningsoplæg på sporområdet mv Trafikdage på Aalborg Universitet 2007 Banedanmarks beslutningsoplæg på sporområdet mv. 2007 2014 Peter Jonasson, Transport & Energiministeriet Claus Rehfeld Moshøj, Banedanmark 27. August 2007 2 Forudsætninger

Læs mere

Dokumentation af sikrings kabler i GIS-, SAP og Proarc system

Dokumentation af sikrings kabler i GIS-, SAP og Proarc system Dokumentation af sikringskabler i GIS-, SAP- og Proarc system Indhold: Ændringslog... 2 Forkortelse:... 2 1. Indledning... 3 2. Dokumentation... 3 3. Krav til indmåling og dataliste til GIS... 3 3.1 Krav

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Ringsted Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: xaha Mail: xaha@bane.dk

Læs mere

Godkendelse af sporudvidelse ved Kastrup Klargøringscenter. Sikkerhedsleder Christina Würtz

Godkendelse af sporudvidelse ved Kastrup Klargøringscenter. Sikkerhedsleder Christina Würtz Godkendelse af sporudvidelse ved Kastrup Klargøringscenter Sikkerhedsleder Christina Würtz Lov om Sund & Bælt Holding A/S (Lov nr. 558 af 24. juni 2005) Banedanmark er infrastrukturforvalter på Øresundsbanen

Læs mere

24.03.2003 BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN. Underskrift. Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich. Indhold 24.03.

24.03.2003 BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN. Underskrift. Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich. Indhold 24.03. Ballast- og jordprøvetagning i sporkassen BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN Dato Underskrift Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich Indhold 24.03.2003 Berit Carlson Samlet 24.03.2003 Johan

Læs mere

Gyldig fra: Gyldig til:

Gyldig fra: Gyldig til: Teknisk meddelelse Nr. 04 / 23.05.2007 Tværprofiler for ballasteret spor, supplerende regler. I nærværende Teknisk meddelelse er opstillet supplerende regler for tværprofiler for ballasteret spor. Reglerne

Læs mere

Bilag 5 - IT. Særlige krav til dokumentation Bilag 5 - IT. side 1(7)

Bilag 5 - IT. Særlige krav til dokumentation Bilag 5 - IT. side 1(7) Bilag 5 - IT Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: ANA, MKK og AELF Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Banedanmark Anlæg & Fornyelse Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: Elisabeth Kildegaard

Læs mere

Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år?

Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år? Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år? Områdechef Teknisk Drift, Kim Andersen BROER PÅ BANEDANMARKS NET. Forvaltning af ca. 2320 broer 37 % på hovedstrækningerne 18 % på S-bane strækningerne

Læs mere

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7)

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7) Bilag 8 - Signal Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: NIJA Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave Afsnit

Læs mere

Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro- og sporarbejder. Dokumenter

Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro- og sporarbejder. Dokumenter Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro og sporarbejder Dokumenter Beskrivelse Dato: Rev. Dato: Måleprogrammer Måleprogram Vejledning 13.04.2015 Måleprogram

Læs mere

PROCEDURE FOR ARKIVERING AF BYGVÆRKSDATA

PROCEDURE FOR ARKIVERING AF BYGVÆRKSDATA Rev. ved ARH okt. 2012 PROCEDURE FOR ARKIVERING AF BYGVÆRKSDATA 1. Indledning. Der skal indsamles og revideres brodata i forbindelse med anlæg af nye bygværker og større ombygninger i VD-anlægsområderegi

Læs mere

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: BHAN Godkendt af: KSL Gyldig fra: 15.03.2017 Normniveau: BN2 side 1(8) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 22 / 01.09.2010 SB Forenklet HKT (F-HKT) på strækningen Lyngby-Hillerød Denne tekniske meddelelse beskriver retningslinjerne for etablering samt funktionaliteten

Læs mere

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012 Teknisk Meddelelse Nr. 49 / 15.08.2012 De (nye servitutter) Servituter om rådighedsindskrænkning i forbindelse med indførelse af elektrisk. Denne tekniske meddelelse beskriver rådighedsindskrænkninger

Læs mere

Bilag 9 - Sikring. Særlige krav til dokumentation Bilag 9 - Sikring. side 1(10)

Bilag 9 - Sikring. Særlige krav til dokumentation Bilag 9 - Sikring. side 1(10) Bilag 9 - Sikring Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: KMIV og SBRG Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(10) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Bilag 13 - Tegningsnummerering. Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Bilag 13 - Tegningsnummerering

Bilag 13 - Tegningsnummerering. Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Bilag 13 - Tegningsnummerering Bilag 13 - Tegningsnummerering Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Udarbejdet af: GIMO/MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: RSKG Gyldig fra: 14.10.2016 Normniveau: BN2

Læs mere

Køreledningsanlæg og Stærkstrømsanlæg

Køreledningsanlæg og Stærkstrømsanlæg Køreledningsanlæg og Stærkstrømsanlæg SAB Særlige Potentialudligningsregler for SICAT ANLÆG Dokument: SAB Særlige Potentialudligningsregler for SICAT Anlæg Udgave: 01.00 Udgavedato: 31.01.2018 Udarbejdet

Læs mere

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10.

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10. Katodisk beskyttelse af naturgasledninger af metal i nærheden af spor BN1-159-1 Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen

Læs mere

Jernbanekonference 18. maj 2009 Innovativ vedligeholdelse af banetekniske anlæg på Storebælt Banechef Kristian Madsen

Jernbanekonference 18. maj 2009 Innovativ vedligeholdelse af banetekniske anlæg på Storebælt Banechef Kristian Madsen Jernbanekonference 18. maj 2009 Innovativ vedligeholdelse af banetekniske anlæg på Storebælt Banechef Kristian Madsen CV Banechef Kristian Madsen 2005 A/S Storebælt - ansvar for vedligeholdelse og reinvestering

Læs mere

AT GENSKABE EN VELFUNGERENDE JERNBANE

AT GENSKABE EN VELFUNGERENDE JERNBANE AT GENSKABE EN VELFUNGERENDE JERNBANE KIM ANDERSEN, områdechef, BANEDANMARK Jernbanekonferencen den 17. maj 2010 BANEDANMARKS VISION Banedanmark vil genskabe en velfungerende jernbane med høj sikkerhed,

Læs mere

Arkivinstruks broer September 2012

Arkivinstruks broer September 2012 Arkivinstruks broer September 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Identifikation af arkivalier 1 3. Digitalisering og navngivning af arkivdokumenter 2 3.1 Digitalisering 2 3.2 Navngivning 4 Tabel

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Normniveau: Erstatter: TM 28 udgave 1. Journalnummer:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Normniveau: Erstatter: TM 28 udgave 1. Journalnummer: Teknisk Meddelelse Teknik, Nr. 28 udgave 2 /Dato 1.7.2018 Supplerende bestemmelser for kabelmærkning af potentialudlignings- og returstrømsforbindelser på elektrificerede baner, samt retningslinjer for

Læs mere

Bilag 8 - Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation

Bilag 8 - Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation Bilag 8 - Signal Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation Udarbejdet af: BIDY Kontrolleret af: PEWE Godkendt af: KRM Gyldig fra: 28.09.2016 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. Indledende bemærkninger

Læs mere

Gyldig fra: Indtil ibrugtagning af hele ETCS-Vest. Normniveau: Journalnummer:

Gyldig fra: Indtil ibrugtagning af hele ETCS-Vest. Normniveau: Journalnummer: Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 2/Dato 19.10.2018 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke-etcs-ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Teknisk Meddelelse Nr. 64 / 17.01.2014 Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Forbedring af slukkefunktionen i relægruppeanlæg ved anvendelse af hjulsensor kombineret med enkel

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kapacitetsudvidelse København - Ringsted Delopgave A1. Trafikstyrelsen - Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Kapacitetsudvidelse København - Ringsted Delopgave A1. Trafikstyrelsen - Teknisk notat Trafikstyrelsen - Teknisk notat Kapacitetsudvidelse København - Ringsted Delopgave A1 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Trin 2 Konstruktioner

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 80 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ETCS ibrugtaget strækninger Fjernbane øst. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 138 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 7. juni 2005 004-000154 (1) Trafikudvalget har i brev

Læs mere

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13 Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1 BN1 Banenorm Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for fagligt indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ECTS ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

VEJDIREKTORATET. Vejdirektoratet. DANBRO+ Forvaltningsmanual. Modul 0; Bilag Generelle beskrivelser; Årets gang. Dato: 2010-03-29 Revision: 2

VEJDIREKTORATET. Vejdirektoratet. DANBRO+ Forvaltningsmanual. Modul 0; Bilag Generelle beskrivelser; Årets gang. Dato: 2010-03-29 Revision: 2 VEJDIREKTORATET Generelle beskrivelser Bilag 3: Årets gang dokument: VD_Drift_Modul_0_Bilag_Årets_gang.doc Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 Revision og Gyldighed... 3 2. ÅRETS GANG - OVERSIGT...

Læs mere

01 Januar 2000 BN-00-00-04-02-00. Krav om dokumentation BN-00-00-04-02-00. Banenorm. side 1

01 Januar 2000 BN-00-00-04-02-00. Krav om dokumentation BN-00-00-04-02-00. Banenorm. side 1 01 Januar 2000 Krav om dokumentation Banenorm side 1 01 Januar 2000 Indholdsfortegnelse 1 FORORD...3 2 REFERENCER...3 2.1 Banenormen erstatter... 3 3 GYLDIGHEDSOMFANG...3 4 ORDFORKLARINGER...4 5 DOKUMENTATION...6

Læs mere

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: STA Godkendt af: KSL Gyldig fra: 01.03.2015 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. Indledende bemærkninger Dette er

Læs mere

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025.

Dette notat er udarbejdet for at Region Sjælland får et første samlet overblik over investeringsbehovet på lokalbanerne i perioden 2016 2025. Notat Til: Region Sjælland Kopi til: PEG + Regionstog Sagsnummer Sagsbehandler TFR Direkte +45 36 13 16 00 Fax - TFR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. marts 2015 Investeringsbehov

Læs mere

Beslutningsgrundlag for nye projekter på S-banen

Beslutningsgrundlag for nye projekter på S-banen Beslutningsgrundlag for nye projekter på S-banen Præsentation for IDA-RAIL 14.12.2017 1 Beslutningsgrundlag nye projekter på S-banen Program Introduktion Hastighedsopgradering på S-banen (kort orientering)

Læs mere

Bilag 6 - Kørestrøm. Særlige krav til dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm. side 1(12)

Bilag 6 - Kørestrøm. Særlige krav til dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm. side 1(12) Bilag 6 - Kørestrøm Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: IMN og JSBI Kontrolleret af: MARO Godkendt af: BLTN Gyldig fra: 01.03.2019 Normniveau: BN2 side 1(12) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Modulnormer for Dansk Model - Jernbane Klub. Dansk Model - Jernbane Klub. Modulnormer

Modulnormer for Dansk Model - Jernbane Klub. Dansk Model - Jernbane Klub. Modulnormer Dansk Model - Jernbane Klub Modulnormer Indholdsfortegnelse: 0. Revisionshistorie 1. Indledning 2. Modulernes mekaniske opbygning 3. Elektrisk standard 4. Landskabsstandard Tegning A: Centralstrømforsyning

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.07.2018 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Henrik Scheuer Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-3 Udgivet 01.07.2018

Læs mere

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken Faxe Kommune Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken 1012945 Stitunnel i Karise 26.04.2018 Stitunnel i Karise under jernbanen Projektnummer: 1012945 Dato:

Læs mere

Arbejder på Kystbanen i 2017 & 2018

Arbejder på Kystbanen i 2017 & 2018 Arbejder på Kystbanen i 2017 & 2018 Sporfornyelse mellem Klampenborg og Helsingør 25.11.2016 1 Kystbanen trænger til renovering Sporrelaterede fejl på Kystbanen 2012-2015 300 0,00% 250 200 0,20% 0,40%

Læs mere

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Banedanmark Anlæg & Fornyelse Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: Elisabeth Kildegaard

Læs mere

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker Udgivet 01.09.2008 Overordnet ansvar: lafo Ansvar for indhold: jha Ansvar for fremstilling: nfn Kilometrering og opsætning af kilometermærker Banenorm BN1-160-1 Udgivet 01.09.2008 Side 2 af 16 INDHOLD

Læs mere

Ny anlægsbudgettering på banen. 24.08.10 Præsenteret ved Trafikdage Aalborg af Mads Brandt og Didde Mohr Morberg

Ny anlægsbudgettering på banen. 24.08.10 Præsenteret ved Trafikdage Aalborg af Mads Brandt og Didde Mohr Morberg Ny anlægsbudgettering på banen 24.08.10 Præsenteret ved Trafikdage Aalborg af Mads Brandt og Didde Mohr Morberg 1 Hvem er vi? Mads Brandt Analytiker, Teknisk Økonomisk Planlægning, Banedanmark Didde Mohr

Læs mere

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen

ERTMS introduktion. Den Danske Banekonference 2015. 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen ERTMS introduktion Den Danske Banekonference 2015 07.05.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller og Tommy Gade Jensen 1 Indhold 1. Formål 2. Hvem er foredragsholderne 3. Overordnet system forståelse 4. Fjernstyring

Læs mere

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder

Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder Anlæg & Fornyelse Generel arbejdsbeskrivelse for asfaltarbejder (GAB Asfalt) Filnavn: GAB Asfalt_udg 1.docx Udgave nr.: 1 Dato: 16.07.2009 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: BCA JEC LAFO GAB

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

September 2013. Ibrugtagningsansvarlig Sikring og Fjernstyring Vejledning

September 2013. Ibrugtagningsansvarlig Sikring og Fjernstyring Vejledning September 2013 Ibrugtagningsansvarlig Sikring og Fjernstyring Vejledning INDHOLD Baggrund 3 Godkendelse 3 Involvering 3 Instrukstion 3-4 Proces 5 Nyttige links 5 Ibrugtagningsrapport 6 November 2013 Banedanmark

Læs mere

CSM i praksis. Erfaringer med CSM Risikoledelse. 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll

CSM i praksis. Erfaringer med CSM Risikoledelse. 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll CSM i praksis Erfaringer med CSM Risikoledelse 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll CSM i praksis Sessionens indhold Forordningen Fælles sikkerhedsmetode for risikoevaluering og vurdering (CSM RA) trådte

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Den nye bane København-Ringsted. Bentleyusers.dk 11. November 2013

Den nye bane København-Ringsted. Bentleyusers.dk 11. November 2013 Den nye bane København-Ringsted Bentleyusers.dk 11. November 2013 Den nye bane København-Ringsted Udbudspakker Udbudsorganisation 5 rådgiver kontrakter ART: Jernbane, veje, broer og konstruktioner SNC:

Læs mere

Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA

Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA Praktiserende Landinspektørers Forening Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA 02 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA Om minimaks og MIA minimaks er Kort & Matrikelstyrelsens nye matrikulære

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau: Teknisk Meddelelse Nr. 84 udgave 1 /Dato 18.10.2018 Vandrette spærringer (tidligere benævnt skærmtage) Denne meddelelse indeholder generelle regler for opsætning af vandrette spærringer på nye og eksisterende

Læs mere

Bilag 6. Vejledning REDEGØRELSE FOR DEN STATISKE DOKUMENTATION

Bilag 6. Vejledning REDEGØRELSE FOR DEN STATISKE DOKUMENTATION Bilag 6 Vejledning REDEGØRELSE FOR DEN STATISKE DOKUMENTATION INDLEDNING Redegørelsen for den statiske dokumentation består af: En statisk projekteringsrapport Projektgrundlag Statiske beregninger Dokumentation

Læs mere

IKT specifikationer. Bilag nr.: 12

IKT specifikationer. Bilag nr.: 12 Bilag nr.: 12 IKT specifikationer Byggesag: Navn: Tingløkkeskolen, Nyt Ungdomscenter /SFO2 Adresse: Bergendals Alle 25, 5250 Odense SV Rev: 21.09.2017 Bygherre: Navn Odense kommune Adresse Nørregade 36,

Læs mere

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 L 152 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 L 152 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Transportudvalget 2013-14 L 152 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Notat: Sammenligning af alternativer i relation til L152 20.05.14 Vurdering af anlægspriser kan ikke bygge alene på overordnede

Læs mere

Teknisk Drift, Broer & Konstruktioner. Potentialudligning af broer og konstruktioner

Teknisk Drift, Broer & Konstruktioner. Potentialudligning af broer og konstruktioner Teknisk Meddelelse Nr. 67 / 06.11.2014 Potentialudligning af broer og konstruktioner Denne meddelelse indeholder reglerne for hvorledes nye og eksisterende broer og konstruktioner skal potentialudlignes.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udflytning af spor 0, Lindholm Jernbaneteknisk projektering (VVM-niveau) Banedanmark. Notat. 1 Indledning og resultatoversigt

Indholdsfortegnelse. Udflytning af spor 0, Lindholm Jernbaneteknisk projektering (VVM-niveau) Banedanmark. Notat. 1 Indledning og resultatoversigt COWI A/S Banedanmark Udflytning af spor 0, Lindholm Jernbaneteknisk projektering (VVM-niveau) Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Notat Indholdsfortegnelse

Læs mere

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016 IKT Beskrivelse Entreprise 6714.200 Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej Februar 2016 IKT BESKRIVELSE 1. GENERELT... 1 1.1. Projektweb... 1 2. YDELSENS INDHOLD... 2

Læs mere

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Banedanmark Anlæg & Fornyelse Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: Elisabeth Kildegaard

Læs mere

Om Nordvands ret til anvendelse af Kommunens FOT-data indenfor Kommunens geografiske område.

Om Nordvands ret til anvendelse af Kommunens FOT-data indenfor Kommunens geografiske område. Mellem Nordvand ØrneGårdsvej 17 2820 Gentofte CVR-nr. xxxxxxxx ( Ledningsejeren ) og Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rosenkæret 39 2860 Søborg CVR-nr. 62761113 ( Kommunen ) AFTALE Om Nordvands

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for som udført. Aftalegrundlag. Februar 2000. Praktiserende Arkitekters Råd Foreningen af Rådgivende Ingeniører F.R.I.

Ydelsesbeskrivelse for som udført. Aftalegrundlag. Februar 2000. Praktiserende Arkitekters Råd Foreningen af Rådgivende Ingeniører F.R.I. Ydelsesbeskrivelse for som udført Aftalegrundlag Februar 2000 Praktiserende Arkitekters Råd Foreningen af Rådgivende Ingeniører F.R.I som udført F.R.I/PAR Ydelsesbeskrivelse for som udført Februar 2000

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse

Udbudsplan. Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Plan for udbud af rådgiver og entreprenørydelser i Anlæg & Fornyelse Udbudsplan Banedanmark Anlæg & Fornyelse Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: Elisabeth Kildegaard

Læs mere

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016 HÅNDBOG HØRINGSBOG JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9 4.1 Transportministeriet 9 4.2 Trafikstyrelsen 10 4.3 Lokalbanen

Læs mere

Effektivisering af sporvedligehold med skinneslibning. 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Bo Nielsen

Effektivisering af sporvedligehold med skinneslibning. 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Bo Nielsen Effektivisering af sporvedligehold med skinneslibning 11.05.2011 Præsenteret ved BaneBranchens Jernbanekonference af Bo Nielsen Emner Introduktion Rifler og bølger i relation til støj Rifler og bølger

Læs mere

Teknisk. meddelelse. Teknisk Drift, Sikring. Retningslinjer for opbygning og kontrol af relæskabe. Nr: 21/01.10.2010 (sikkerhedsbærende)

Teknisk. meddelelse. Teknisk Drift, Sikring. Retningslinjer for opbygning og kontrol af relæskabe. Nr: 21/01.10.2010 (sikkerhedsbærende) Teknisk meddelelse Nr: 21/01.10.2010 (sikkerhedsbærende) Retningslinjer for opbygning og kontrol af relæskabe På Årup station har vi haft en hændelse, hvor 2 sporrelæer frøs fast under vinterens hårde

Læs mere

TØF konference 12. marts 2003 Investeringer på jernbanen. Jens Andersen

TØF konference 12. marts 2003 Investeringer på jernbanen. Jens Andersen TØF konference 12. marts 2003 Investeringer på jernbanen Jens Andersen Regeringens plan for trafikinvesteringer 2003 Oversigt over projekterne - igangværende som nye Infrastrukturens betydning Vigtigt

Læs mere

Programfaserapport. - Nyt Godsspor til Esbjerg Havn

Programfaserapport. - Nyt Godsspor til Esbjerg Havn Programfaserapport - Nyt Godsspor til Esbjerg Havn Udført Kontrol Godkendt CNI, LCH, CSW, JBN, HHE, KLB, CBJ, SGG SGG, KLB JKR Udarbejdet af: NIRAS A/S Sortemosevej 2 3450 Allerød www.niras.dk Udarbejdet

Læs mere

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.03.2008 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-2 Udgivet 01.03.2008 Side

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 9 Dokumentation 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/8 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Fornyelsesplan 2008-10 marts 2008. Fornyelsesplan 2008-10

Fornyelsesplan 2008-10 marts 2008. Fornyelsesplan 2008-10 Fornyelsesplan 2008-10 marts 2008 Fornyelsesplan 2008-10 Fornyelsesplan 2008-10 Fornyelsesplan 2008-10 marts 2008 Journalnummer: 016 0012 Banedanmark Teknisk Planlægning Amerika Plads 15 2100 København

Læs mere

Sporfornyelse Aalborg - Frederikshavn

Sporfornyelse Aalborg - Frederikshavn Sporfornyelse Aalborg - Frederikshavn 12.11.2012 Erfaringer med godkendelse af infrastruktur Trafikstyrelsens sikkerhedskonference Af Anne Nielsen Hovedpunkter Projektet o Hvad o Hvor o Hvornår Godkendelses-processen

Læs mere

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Erik Cletus Petersen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Banenorm BN1-170-1

Læs mere

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden En attraktiv jernbane nu og i fremtiden 1 Vi forbinder danskerne I Banedanmark sørger vi for, at der kan køre tog i Danmark Vi arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2. april 2013 Nighat Ali nia@vd.dk 7244 3422 VEJLEDNING TIL REGISTRERING AF INDMÅLINGSDATA FOR VEJUDSTYR, HERUNDER VEJBELYSNING, ITS OG SIGNALANLÆG DGP DIGITALE

Læs mere

Aarhus H Perronbelysningsprojekt

Aarhus H Perronbelysningsprojekt Aarhus H Perronbelysningsprojekt Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S Pau Ahler Brorsbøl indehaver og direktør Spangenberg & Madsen Grundlagt i 1905 Teknik i 110 år Primært i Danmark og Grønland

Læs mere

NOTAT. Anlægsbeskrivelse. 1. Ikke teknisk resume

NOTAT. Anlægsbeskrivelse. 1. Ikke teknisk resume NOTAT Projekt Aarhus Letbane, Standsningssted ved Thorsager Kunde Aarhus Letbane Notat nr. 1 Dato 2015-11-19 Til Fra Henrik Scharling Bernberg Stine Baldus Gæmelke Anlægsbeskrivelse Dette notat giver en

Læs mere

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg December 2015 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Naturstyrelsen VVM Haraldsgade 53 2100

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Banedanmarks redegørelse for iværksatte tiltag i forhold til Trafikstyrelsens tilsynsrapport af 09.12.2005

Banedanmarks redegørelse for iværksatte tiltag i forhold til Trafikstyrelsens tilsynsrapport af 09.12.2005 Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 209 Offentligt Notat 12.01.06 Banedanmarks redegørelse for iværksatte tiltag i forhold til Trafikstyrelsens tilsynsrapport af 09.12.2005 Trafikstyrelsen har med notatet

Læs mere

RÅDGIVNING 6714.R08. Jernbanebroer - Assesment SYSTEMDEFINITION Holstebro N - Aulum og 6717 Aulum Snejbjerg MAJ 2014

RÅDGIVNING 6714.R08. Jernbanebroer - Assesment SYSTEMDEFINITION Holstebro N - Aulum og 6717 Aulum Snejbjerg MAJ 2014 SYSTEMDEFINITION 1.0 RÅDGIVNING 6714.R08 Jernbanebroer - Assesment 6714 Holstebro N - Aulum og 6717 Aulum Snejbjerg MAJ 2014 Bro 64-0-375.00 (21334) OF af bane Esbjerg Struer Bro 64-0-329.00 (21348) OF

Læs mere