Opsamling/Referat. Møde om Herreløse Cykler 18. december Miljøpunkt Indre By & Chr.havn.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling/Referat. Møde om Herreløse Cykler 18. december Miljøpunkt Indre By & Chr.havn."

Transkript

1 Opsamling/Referat. Møde om Herreløse Cykler 18. december Miljøpunkt Indre By & Chr.havn. Tilstede: 20 deltagere (se deltagerlisten) Referat/Noter: Flemming Olsen, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn (Fotos: Jann?) Intro ved Centerleder Marianne Spang Bech. Flere undersøgelser viser at mange af de herreløse cykler kan fjernes langt hurtigere og skabe større fremkommelighed. Fx er der, af studerende fra Wochester, lavet en survey der viser, at man allerede efter 7 dage, kan udpege hvilke cykler der er efterladt. Det er ny viden. Og giver håb om at der fortsat er muligheder som ikke er fuldt udnyttet, når det gælder om at få en bedre håndtering af herreløse cykler. Herunder hurtigere fjernelse, hvilket giver bedre fremkommelighed. Kommunen har ansvaret for offentlige arealer. Men der er mange problemstillinger som lapper over mellem flere aktører, både private og offentlige. Derfor er vi glade for, at Marjanne Kurth fra Kbh. kommune er kommet i dag, og kan give os noget kvalificeret viden om emnet. I kan selvfølgelig stille spørgsmål til Marjanne. Men et af målene med dagens møde, er at vi gerne vil have en udvikling og udveksling, af nye ideer, så vi sammen kan skubbe til udviklingen, til alles fordel. Vi har desuden lagt en ½ time ekstra ind i programmet, fra , hvor de af jer der har lyst, kan netværke med dem I har særlige interessefællesskaber med. Oplæg v. Marjanne Kurth. Kbh. Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen: (Projektleder, Partnerskaber) Mobil Mail: f55t@tmf.kk.dk (Se også Marjannes Power Point-slides, som nedenstående forholder sig til. Visse er inkluderet) Jeg arbejder i projekt om cykler frem til juni 2018 Vi ser på flg. fire områder.

2 - Drift. - Udvikling/analyse (..?) - Genfinding - Genanvendelse af cykler. Og bare rolig, selvom der er tale om et tidsafgrænset projekt vil den opsamlede viden blive gemt. Efter projektet er slut og jeg stopper, overleveres denne viden til andre. Punkterne i mit oplæg er flg.: Cykelhåndtering. 1) Processen for cykelhåndtering 2) Ansvarsfordeling juridiske forhold 3) Retningslinjer på privat areal Årsager til at cykler efterlades 1) Analyse-resultater. Potentialer og løsninger 1) Hvad vil københavnerne gerne? 2) Kommende tiltag Ad. Cykelhåndtering. 1) Processen for cykelhåndtering 2) Ansvarsfordeling juridiske forhold 3) Retningslinjer på privat areal Der er 3 aktører som henter de herreløse cykler. - R98 - Kbh. kommune - Politiet (udliciteret til privat firma-coor) cykler hentes nu om året. Vi er blevet bedre på det seneste, idet vi har forbedret de algoritmer der anvendes til at forudse hvor der er størst behov.

3 De aktører der henter de herreløse cykler sorterer i dem. Der foretages en vurdering. Cykler af værdi under 500 kr. skrottes (krav iflg. hittegodsloven) Disse cykler, af en værdi under 500 kr., skal private selv skrotte. De gode sorteres fra og tages med hvis der er penge i det. Spørgsmål fra salen: Hvem får lov at lave aftaler med forsikringsselskaberne, som ejer de stjålne cykler? Svar M. Kurth: Der er nogle social-økonomske virksomheder der har lavet aftaler med forsikringsselskaberne, herunder Bicykele og Buddha-bikes. De kan lave aftaler hvis Forsikringsselskaberne ikke vil have cyklerne. De øvrige sælges på auktion. Der er kun få der vil have deres cykel tilbage hvis de har anmeldt den stjålet, og venter på at få, eller har fået deres forsikringspenge. Og den skal hentes inden 30 dage. Det er der mange der ikke får gjort.

4 I nogle situationer bliver systemernes ståen-i-vejen-for-hinanden næsten komisk: Fx på de pladser hvor vi samler cyklerne. De få der er er doneret kan stilles til side til røde-kors, men alle de cykler som vurderes til at være under 500 kr. værd, skal skrottes, og vi må ikke rykke dem fra den ene side af pladssen og 50 m. over i en anden bunke. Spørgsmål fra salen: Hvad med statens arealer, hvem er ansvarlig for rydning der? Svar M. Kurth: Det er også kommunens ansvar. Spørgsmål fra salen: Hvordan laves vurdering laves på pladsen, og sætter de private ikke så bare de skrottede cykler ud på offentlig vej?. Svar M. Kurth: Vi er godt klar over at det i praksis sker at private sætter de skrottede cykler ud på offentlig vej. Spørgsmål fra ung dame, Journalist?: Nordsjællands Politi donerer alle relevante overskuds-cykler, hvorfor kan de, når Kbh. kommune ikke kan? Svar M. Kurth: Fordi de har ressourcer/mandskab til at vurdere alle cykler. Det har Kbhs. Politi ikke. Spørgsmål fra herre: Hvordan fåregår det rent praktisk? Svar M. Kurth: COOR/Politi laver skøn på øjemål, på stedet. Det går hurtigt. COOR er et privat firma, og en del af problemet er at deres arbejde er snævert baseret på profit. Derfor har vi undersøgt hvordan begrænsningerne i udbuddet er, og hvordan vi evt. kan justere på udbuddene så vi kan få et bedre resultat samlet set. Jeg har fx tjekket Udbuds-materialet og det er et urealistisk lavt tal som firmaerne forventes at samle, som er sat i udbuds-materialet. Spørgsmål fra salen: Hvorfor kan COOR ikke donere de dårlige cykler? Svar M. Kurth: COOR har intet incitament til at bruge tid på de skrottede cykler. Private kan så ende med at smide cyklerne i storskrald, hvor de kun bliver genbrugt i form af jernskrot. Vedr. Varsling: Vi har nogle anbefalinger: - Varslinger bør ske min. 14 dage før., - Brug vedtægterne, I kan gøre det lettere ved at skrive cykel-håndterings-regler i jeres forenings vedtægter. - Gennemfør razzia ca. 4 x pr. år) Vi lavede forsøg på Islands Brygge, hvor vi ovenikøbet kun tog de cykler som stod oppe ad murene udenfor på ejendommens facade mod offentlig vej. Vi mærkede 2000 cykler,- og hentede 200 om mdr.

5 Men husk at I har nogle muligheder som boligforeninger, - Man må gerne fjerne hvis det står i vedtægterne. Men det kan være svært at vurdere hvilke cykler der er stjålet, kasseret osv. Fx er det ikke en god indikator at kikke efter slidte cykler. Mange kort-tids-brugstyverier kan være nye cykler som kun bliver brugt til at komme hjem fra bytur. Det er boligforeningerne selv der opmærker alle cykler, og så de der står op ad mure. Fl.O. fortæller om den praksis der gælder i mange Almene boligafdelinger, hvor der varsles grundigt tre gange, og hvor man aktivt skal sætte skilte på sin cykel, og hvor de frasorterede cykler desuden kommer i en karantæne-zone inden de ryger helt ud. Kommentar fra salen: ideen er god, men det er svært at finde plads til karantæne buffer-zone. Og hvad med dem der blot er væk på lange ferier. I dag er det jo normalt at unge studerer ½ år i udlandet osv. Opmærkning: Der blev udvekslet erfaringer med at sætte tape på cykel-hjul så man kan se om cyklen har været bevæget. Pointer: pas på ikke at bruge alt for effektiv tape, det kan give en negativ oplevelse for cykelejeren. Brug evt. malertape. Den er billig og går let i stykker, og er til at pille af cyklens lak.

6 M. Kurth: Vi ved at ventetiden på COOR er ofte længere end den angivne. (Se Power Point slide s. 5. nedenfor) Spørgsmål fra salen: Hvordan håndterer man så i praksis de skottede cykler som ikke bliver hentet? Ung mand Andelsboligforening: Vi må bruge 5000 kr. på en container, hvorpå de ryger i metal-skrot. M. Kurth: Find gerne en buffer-plads i gårdens ene ende hvis det er muligt. Helst med kædelås, ellers forsvinder de drypvis. M. Kurth: Der er reelt store udfordringer ved cykelhåndtering på privat areal. Ikke optimal procedure for private aktører og man burde pille cykler ud af koncessions-aftalen så Kbh. Kommune overtager cykel-håndtering. Det er det vi arbejder på at få igennem ifm nyt udbud. Men som minimum skal udbuddet forbedres.

7 Lavpraktiske barrierer. Cykler skal være tilgængelige for COOR (ikke låst inde), når de kommer, og hvis ikke man svarer på tlf. den dag de vælger at komme, så kører de igen, og så kan man begynde forfra. Fakta-analyse som grundlag for Forebyggelse [En række lidt foruroligende slides blev herefter vist, om borgernes syn på cykel-tyveri mm. Dvs. oplægget blev meget tal-/fakta-tungt og der blev vist en del søjlediagrammer mv. Se M.Kurths Power Point Slides] M. Kurth: Vi har tænkt over flere ting. Fx - Kan vi skabe muligheder for at man kan komme af med sin gamle, ex bytte-situation når man køber en ny cykel? Vores vurdering er - Man kan reducere m 25%, med forebyggelse alene. Fx arbejder vi på et interaktivt kort med steder for donation, - Udfordringen er at finde smertegrænserne. Hvor fintmasket et net skal der til før at folk reelt vil bruge det? App. Kort, men også gode råd om at du kan smide den i storskrald. [Spørgsmålet er om det er den mest ressource-effektive måde at genbruge en cykel på, - at reducere den til metal-skrot.] M. Kurth: Der findes forskellige tilgange. Fx er der udviklet URBAN PULSE Algoritme med forskellige parametre, afstand miljøinfo osv. Vi laver en test i april 2018 NB hvis vi havde decentrale opmagasinerings-pladser så vi sparer meget nat kørsel af cykler. Tracking-forsøg er tidligere gået i vasken. Seneste for 8 år siden. Men nu er teknologien mere moden. Tidlig Proof of Concept på teknologi (RFID) januar (Stort projekt) Digitalt Stelnummer. Men vi skal også tage hensyn til folks privatliv, og den nyligt skærpede datalov. Spørgsmål fra dame i salen: Kan man stramme op med bøder for dum adfærd hvis cyklen bliver bedre registreret, fx med chip? Svar M. Kurth: Man vil ikke begynde at give mange flere bøder og derved risikere at skubbe folk bort fra cyklerne.

8 70% af indsamlede cykler fra offentlige arealer skrottes. KK hjemmel til donation er godkendt, men vi mangler fortsat udvidet adgang til koster-registret. Men rigspolitiet vil ikke give til udvidet adgang til Koster-registeret Spørgsmål fra salen: Hvor mange penge har KK afsat til herreløse cykler. Svar M. Kurth: Vi bruger 2,9 mio. kr. om året. Vi håber at få flere ansatte i 2019 (pt er der 6) Vi har også såkaldte Cykel-butlere, som laver mere plads, ved ganske enkelt at rydde op og komprimere cyklerne hvis de er smidt tilfældigt. Der er 4 medarbejdere. Vi har også nogle udviklingspenge til at udvikle kr. Kbh. er den eneste by hvor problemet er så stort. Århus og Odense prøver mange ting af uden at spørge politiet, om lov først. Ung mand fra salen: Det kan vi vel også bare gøre. Svar M. Kurth: Det dur ikke i Kbh Åben debat udveksling af ideer/pointer: Hvis ting/cykler forsvinder pga. cykel-razzia, kan det blive et juridisk problem. Svar: I kan evt. lave en kort- og lang-tids-parkering, så folk kan tage på ferie og stille deres cykel uden frygt for at den er væk når de kommer hjem. Svar: Nej det kan man ikke få plads til i hver af vores opgange. Kvinde: Kunne man ikke lave en holdnings-kampagne ligesom med lommetyve-kampagnen, hvad med cykel-kampagne om adfærd. Kvinde fra Christianshavn: Det skal være let. Jeg skulle udfylde alt muligt. Det var uoverskueligt til sidst satte jeg de skrottede cykler ud på offentlig vej. Storskrald er ikke en nem ordning: Man bestiller, de kommer ikke, man rykker, de siger de ikke har fået bestilling, man fortæller at man har fået en kvittering på sin bestilling, - de siger at den kan de ikke finde, osv. osv. Den ordning man prøvede at lave for at undgå låste gårde En nøgle ordningen i Kbh. virker ikke. Men det med mange små lokale opsamlingssteder - det lyder mere overkommenligt. Hvis man hjemme i sin Andelsbolig-forening kan se, at 3 mand kan flytte 20 cykler 300 m op ad gaden, til lokalt-opsamlingssted, så er det til at have med at gøre.

9 Marianne Spang: Ventetiderne på at politiet kommer, er blevet kortere. Ikke COOR. M. Kurth: Man kan tjekke stelnumre selv. Man kan lave tre bunker (?) Så er man ud over den langsomme mærkning med varsler. FO: Hvad hvis man så, trods varsler, bliver beskyldt for at stjæle en mands cykel? M. Kurth: Politiet skal tjekke om cyklen er stjålet når de kommer. Man kunne overveje at have fast månedlig afhentning et lokalt (konkret sted?)- FO: Ideen lyder god, men for 10 år siden havde man efter lignende princip, særlige skraldebiler der kørte rundt på særlige steder, på særlige datoer, hvor man så skulle møde op for at komme af med sit sorterede affald. Det lod ikke til at være særligt godt besøgt. Spørgsmål fra Ulla, CSC.KU: Hvor er forsikringsselskaberne i dette her? M. Kurth Svar: Jeg har talt med flere af dem. Og det lader til at for mange af dem er kundekontakten ifm. håndteringen af en stjålen cykel, er så vigtig (de får solgt 25% flere forsikringer ved den kontakt) at de ikke vil undvære den. Nogle forsikring vil gerne henvise til hvor cykel-ejeren evt. kan hente sin cykel, hvis den er fundet. Men andre prioriterer det ikke. Kunde-kontakten er meget værdifuld for dem (men måske er det en myte) FO: Kunne man ikke via en app donere sin cykel til værdigt trængende organisationer? Svar M. Kurth: Det findes skam der er fx Crowd-eye, og Hvis cykel.dk Forslag fra mand i salen: Kunne man ikke stille donerede cykler ved siden af pladser med Bycykler, så deres servicefolk, kan tage dem med når de alligevel kommer forbi og servicerer Bycykler?. Dame: Vi og politiet er jo øjensynligt ikke enige om hvad der er brug for, for at komme videre med sagen. Svar M. Kurth: Vi har gentagne gange søgt at få det på kommunalpolitikernes bord, og sat emnet på møde-dagsordenen i de besluttende organer. Men så kommer der fx en bande-krig og rydder forsiderne, og så bliver det udskudt. Jens Kvorning Cyklistforbundet: En nem indsats kunne være at cykel-handlere/-smede blev opfordret til at have låne-cykler, når man havde indleveret sin cykel. Så behøvede man ikke alle sammen at have ekstra-cykler hjemme i kælderen. Vi havde også nogle knald-orange låne cykler i hjemme i Andelsboligforeningen, men problemet er at der er få som gider vedligeholde dem, og så går det i sig selv. Det gælder jo også om at genbruge cyklen så højt oppe i værdikæden som muligt, derfor er det fint hvis man kan give den videre mens den endnu blot skal have en lille reparation. Man kan lave lokale byttefællesskaber, fx via Facebook-grupper: M. Kurth: Husk også at bruge kommunens- Giv et praj-funktion på nettet. De skal reagere inden for ca. 5 dage. Det var hvad jeg fik med I andre er velkomne til at tilføje hvad jeg måtte have glemt eller hvad I har fået af nye ideer siden mødet. Dbh Flemming Olsen, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn.

Cykelhåndtering på privat areal

Cykelhåndtering på privat areal Cykelhåndtering på privat areal 18/12/2017 Marjanne Kurth, Partnerskaber (CDU) Marjanne Kurth, CDU, Partnerskaber Dagsorden Cykelhåndtering 1. Processen for cykelhåndtering 2. Ansvarsfordeling - Juridiske

Læs mere

CYKELOPRYDNING I LEJE-, EJER OG ANDELSBOLIGFORENINGER

CYKELOPRYDNING I LEJE-, EJER OG ANDELSBOLIGFORENINGER CYKELOPRYDNING I LEJE-, EJER OG ANDELSBOLIGFORENINGER Det er boligforeningernes ansvar at stå for cykeloprydning på private arealer, mens det er Københavns Kommunes ansvar på offentlige arealer. Det er

Læs mere

Cykeloprydning i leje-, ejer og andelsboligforeninger

Cykeloprydning i leje-, ejer og andelsboligforeninger Cykeloprydning i leje-, ejer og andelsboligforeninger CYKELOPRYDNING I LEJE-, EJER OG ANDELSBOLIGFORENINGER Det er boligforeningernes ansvar at stå for cykeloprydning på private arealer mens det er Københavns

Læs mere

Datasæt cykeloprydning, BYENS DRIFT

Datasæt cykeloprydning, BYENS DRIFT Datasæt cykeloprydning, BYENS DRIFT Data og resultater fra cykeloprydning på Nørreport st./israels plads i maj november 216. Marjanne Kurth, Byens drift, Center for driftsudvikling, Partnerskaber mail:

Læs mere

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Analyse Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Vi sorterer ikke ret meget. Det er bedre i Vejle. Kvinde, 28 år, Kolding Konklusioner 1 mindre gruppe borgere vil bare have så lidt bøvl som muligt 2

Læs mere

General forsamling 25/

General forsamling 25/ General forsamling 25/09 2018 Start (byder alle velkommen) Endnu et nyt regnskabs år er gået nr 56 En Tak Til Bestyrelsen og Andelsbo for godt samarbejde og support igennem året. For mig og bestyrelsen

Læs mere

Hvilke initiativer vil ministrene tage for at implementere Trafikudvalgets. ansvarsområde, og at afsnit 2 og 3 hører under transportministerens

Hvilke initiativer vil ministrene tage for at implementere Trafikudvalgets. ansvarsområde, og at afsnit 2 og 3 hører under transportministerens Trafikudvalget (2. samling) B 115 - Svar på Spørgsmål 2 Offentligt Justitsministeriet Dato: 27. august 2008 Dok.: LST41056 Sagnr.: 2008-154-0141 Udkast til tale til ministeren til brug for samråd A i Folketingets

Læs mere

Evaluering af ladcykelordningen 2017

Evaluering af ladcykelordningen 2017 Evaluering af ladcykelordningen 2017 Udlån af ladcykler fra Miljøpunkt Indre By Christianshavn i perioden januar til december 2016. Evaluering af ladcykelordningen Denne evaluering skal undersøge og dokumentere,

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Frivillighåndbog Butik

Frivillighåndbog Butik Frivillighåndbog Butik Indhold Butikskoncept for Mødrehjælpens butikker med genbrug til børn... 3 Valg af lokaler... 3 Fordeling af m²... 3 Husleje... 3 Beliggenhed... 3 Indretning af salgslokalet... 4

Læs mere

Klager over snerydning smelter væk

Klager over snerydning smelter væk Klager over snerydning smelter væk Klager du over naboens snerydning til Aalborg Kommune, skal du ikke forvente, at sneen ryger væk med det samme. Advarsler og lange frister gør, at der kan gå op til en

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven.

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven. Ipads på Grønnemose skole - Gladsaxe Kære forældre og elever på Grønnemose skole Vi har alle fået en Ipad. Den er først og fremmest til pædagogiske formål med henblik på at understøtte elevernes læring.

Læs mere

Bilag til. KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Bilag til. KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik Bilag til KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik Kan det lade sig gøre at få studerende på det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Få ro til foreningsarbejdet med den bedste sikring af jer og jeres fælles bolig

Få ro til foreningsarbejdet med den bedste sikring af jer og jeres fælles bolig Få ro til foreningsarbejdet med den bedste sikring af jer og jeres fælles bolig Fleksibel løsning til Ejendom og Forening Det skal ikke være nogen hemmelighed, at forsikring ofte kan være en kompliceret

Læs mere

Juli 2014 SIDSTE NYT

Juli 2014 SIDSTE NYT Juli 2014 SIDSTE NYT Nr. 14 A/B ØRHOLM ARBEJDSDAG Tak for hjælpen! Søndag den 29. juni havde vi arbejdsdag med flot beboerfremmøde på trods af regnen. Vi fik bl.a. nyt sand i sandkassen på legepladsen

Læs mere

Effekt Der forventes i forsøgsperioden at der afhentes ca cykler.

Effekt Der forventes i forsøgsperioden at der afhentes ca cykler. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Renhold NOTAT INTENSVERET CYKELOPRYDNING September 2016 til april 2017 Baggrund KK ønsker at intensivere cykeloprydningen ved S-togs og Metrostationer

Læs mere

BEBOERREPRÆSENTATIONEN i BRIGADEGÅRDEN

BEBOERREPRÆSENTATIONEN i BRIGADEGÅRDEN INFORMATION BEBOERREPRÆSENTATIONEN i BRIGADEGÅRDEN brigadegarden@hotmail.com - www.brigadebeboer.dk Blad 90-2016 Vi skal gøre opmærksom på, at ejendommen stadig er plaget af rotter. Senest konstateret

Læs mere

Aftale om afhentning og anvendelse af cykler og cykeldele på Borgervænget Genbrugsstation til reparation af cykler

Aftale om afhentning og anvendelse af cykler og cykeldele på Borgervænget Genbrugsstation til reparation af cykler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling AFTALE Aftale om afhentning og anvendelse af cykler og cykeldele på Borgervænget Genbrugsstation til reparation af cykler 12-01-2017 Sagsnr.

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

Efter en velafholdt generalforsamling og med forårets komme er det tid til nyt fra bestyrelsen.

Efter en velafholdt generalforsamling og med forårets komme er det tid til nyt fra bestyrelsen. Christianshavn den 2. maj 2013 Kære alle Efter en velafholdt generalforsamling og med forårets komme er det tid til nyt fra bestyrelsen. Her følger et nyhedsbrev fyldt med informationer om stort og småt,

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Projekttitel fra ansøgningen Amager Byttemarked i Prismen Dato for projektets afholdelse? 9.6.2013 Ansøgt beløb: 9000 kr. Kort beskrivelse af udførte aktiviteter: Bevilget beløb: 9000 kr. Forbrug på event:

Læs mere

Bestyrelsesmøde søndag den 12. april varighed: 3,5 timer

Bestyrelsesmøde søndag den 12. april varighed: 3,5 timer Bestyrelsesmøde søndag den 12. april varighed: 3,5 timer Fremmødte: Theis Palm Julie Ottesen Lena Marie Hybschmann Line Søderberg Degn Kasper Klose Bak Siw Søby Rasmussen Mødets referent: Lena Marie Hybschmann

Læs mere

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3 Analyse af restaffald Domus Vista Park 3 juli og november 2012 Affald & Genbrug Bygge, Plan & Miljø Frederiksberg Kommune Undersøgelse af affaldsforhold i Domus Vista Park 3 Frederiksberg Kommune prioriterer

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008.

Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 24 april 2008. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

Byttestationer Vesterbro

Byttestationer Vesterbro Byttestationer Vesterbro 2016-2017 Kodeord Behov Socialt, dele, fællesskab, bytte, miljø, lokalmiljø Stort Behov og interesse fra borgere. Alle sociale klasser og aldersgrupper anvender dem. Og folk ønsker

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Den 25. september 2014. Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen

Den 25. september 2014. Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen Afdelingsbestyrelsens beretning Den 25. september 2014 Gæster: Alboa Alboa Dirigent: Inspektør Allan Haarh Personalechef Jens Møller Varmemester Bo Jespersen Bent Nedergaard Jeg vil i min beretning komme

Læs mere

Husorden for Katrinebjergparken.

Husorden for Katrinebjergparken. Husorden for Katrinebjergparken. 1 Overholdelse Husordenen skal overholdes af alle lejlighedsejere i Ejerforeningen, i det følgende benævnt Beboeren. Beboeren har ansvaret for, at dennes husstand, lejere

Læs mere

TRYGHEDSAMBASSADØR NYHEDSBREV

TRYGHEDSAMBASSADØR NYHEDSBREV Juni 2016 TRYGHEDSAMBASSADØR NYHEDSBREV Særudgave sådan kan du forebygge indbrud Gode råd - sådan kan du forebygge indbrud 1.Se på dit hus med tyvens øjne en tyv vil vælge det hus: Hvor det er lettest

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling E/F / A/B Ålholmhus Ejd.nr.: 585 Dato: 19. November 2010 Referat af ordinær generalforsamling År 2010 dato 10. November 2010, kl. 19.30, A/B Ålholmhus, afholdtes ordinær generalforsamling i Ålholm Kirke,

Læs mere

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører.

Der bor mange mennesker langs landevejene, som er bekymrede over din fart. Tænk over hvor hurtigt du kører. Mit hjem Din Fart? 2010 Hvis du skal i kontakt med pressen kan det være rart at have gennemgået en række af de mest almindelige spørgsmål. Vi har listet nogle op her og også givet et bud på et svar. Kampagnebudskab:

Læs mere

Sammendrag August 2011

Sammendrag August 2011 Sammendrag August 2011 METODE OG OMFANG Der er i perioden oktober 2010-maj 2011 gennemført i alt 531 telefoniske interviews med borgere i Frederiksberg Kommune. Interviews er fordelt på tre faser: Fase

Læs mere

Forsikringer til Ejendom og Forening

Forsikringer til Ejendom og Forening Forsikringer til Ejendom og Forening Én løsning til Ejendom og Forening Det skal ikke være nogen hemmelighed, at forsikring ofte kan være en kompliceret størrelse. Og har man travlt med både job og frivilligt

Læs mere

Nanorama BEST-møde. Referent. 3. december 2014. Hvalvor, Mads, Mark, Hamming, Emma, Henrik, Morten, Christina & Jonas.

Nanorama BEST-møde. Referent. 3. december 2014. Hvalvor, Mads, Mark, Hamming, Emma, Henrik, Morten, Christina & Jonas. Nanorama BEST-møde Referent 3. december 2014 Indhold 1 Generelt 1 1.1 Tyveri fra pengekassen........................ 1 1.2 Mentorkorps.............................. 2 1.3 Møde i jubilæumsudvalg.......................

Læs mere

onsdag d. 4. februar 2014

onsdag d. 4. februar 2014 A/B Lørups Ridehus Referat af Bestyrelsesmøde onsdag d. 4. februar 2014 Tilstede: Ole Sebbelov, Alice Fanøe, David Noack, Klaus Jacobsen,G. A., Nicolai Giødesen og Lone Pinnerup Frederiksen (ref.) Gæst:

Læs mere

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter. guide 2014 2 København er cyklernes by At cykle er sundt, det er godt for miljøet og så giver cyklisterne København en unik identitet, som sætter vores hovedstad på verdenskortet. Vi er stolte af vores

Læs mere

Gadesælgere i København

Gadesælgere i København Gadesælgere i København Københavns Erhvervsservice / Byliv Teknik og Miljøforvaltningen Københavns Kommune Dataindsamlingsmetode: Elektronisk borgerpanel Antal medlemmer af panelet: 884 Antal besvarelser:

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev:

Han sneg sig over til det lille bord ved vinduet. Her plejede hans mor at sidde med sin krydsogtværs. Der satte han sig på kanten af stolen og skrev: Mopsy og Daddy Cool Biffer stod tidligt op. De andre lå stadig og sov i Svend-fra-Skovens hule. Han gik op til lande - vejen og begyndte at gå tilbage mod sommer - huset. En landmand gav ham et lift på

Læs mere

Udvalgsnavn: Formandsposten

Udvalgsnavn: Formandsposten KOKNA Udvalgsnavn: Formandsposten Indhold: Erfaringer gjort før konventet under møderne, under konventet og efterfølgende i reflektionen over kommunikationen med de enkelte udvalg Telefonliste Kontaktpersoner

Læs mere

Det Kriminalpræventive Sekretariat Stationsvej Holstebro Mail: TRYGHEDSAMBASSADØR NYHEDSBREV

Det Kriminalpræventive Sekretariat Stationsvej Holstebro Mail: TRYGHEDSAMBASSADØR NYHEDSBREV Det Kriminalpræventive Sekretariat Stationsvej 74 Mail: mvjyl-dks@politi.dk TRYGHEDSAMBASSADØR NYHEDSBREV Juni 2018 Lokalforankret Co-creation indbrudsforebyggelse ved Udrejsecenter Kærshovedgård I december

Læs mere

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer

Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Forældremøde Vibeholm SFO d. 1. dec.2010 Forældre ideer til forbedringer. 130 forældre har bidraget med nedenstående ideer Fællesaktiviteter om onsdagen kl. 14.00-15.30 - Hvordan kan vi samarbejde om at

Læs mere

Vejlauget Frederiksvej - Mathildevej

Vejlauget Frederiksvej - Mathildevej Vejlauget Frederiksvej - Mathildevej Referat af ordinær generalforsamling den 2. marts 2016 Velkommen ved formand Jens Christian. Foreslår Metta Frost som dirigent. Ingen indsigelser. - Metta Frost er

Læs mere

PAP. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres pap.

PAP. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres pap. PAP Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres pap. 1 HVORDAN ØNSKER DU AT FÅ HENTET PAP? I fællesskab med de andre i dit boligområde skal du vælge, hvordan I ønsker at få hentet

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren Referat Bestyrelsesmøde Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren Møde indkaldt af Mødetype Arrangør Referent Tidtager Deltagere Nicolai Schmidt Ordinært bestyrelsesmøde Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet

Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet Slut-rapport 1. aug. 2007 1.juli 2008 Indledning: Med støtte fra Det lokale Beskæftigelsesråd har UU Skive gennemført et projekt,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Andelsboligforeningen Odinsgaard

Andelsboligforeningen Odinsgaard Andelsboligforeningen Odinsgaard Afdeling 1 Sønderbro Referat fra beboermøde den 11. september 2019 Så mange beboere deltog 86 beboere fra 74 husstande Fra administrationen deltog Michael Meldgaard, Kenneth

Læs mere

BILAG 1 HAVESELSKABET ENGEN SKRIFTLIG BERETNING 2013. Den 14. september blev Henny Christensen valgt ind som formand. VANDÅBNING

BILAG 1 HAVESELSKABET ENGEN SKRIFTLIG BERETNING 2013. Den 14. september blev Henny Christensen valgt ind som formand. VANDÅBNING På generalforsamlingen februar 2013: BILAG 1 HAVESELSKABET ENGEN SKRIFTLIG BERETNING 2013 Valgte formand Henny Christensen, at trække sig formand, idet Kasserer Nina Ziegler og næstformand ikke ønskede

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

10 spørgsmål til pædagogen

10 spørgsmål til pædagogen 10 spørgsmål til pædagogen 1. Hvorfor er I så få på stuen om morgenen? Som det er nu hos os, er vi 2 voksne om morgenen kl. 8.30 i vuggestuen og 2 kl. 9 i børnehaverne, og det fungerer godt. For det meste

Læs mere

Appendix 12 Transcript of interview Tourist 6

Appendix 12 Transcript of interview Tourist 6 Appendix 12 Transcript of interview Tourist 6 Interview conducted Saturday 16 th April 2016 Notation: MS: Mia Sørensen, interviewer T6: Tourist 6 (See information overview in appendix 2) [...?] : Word

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING i Holluf Pile Tornbjerg IF Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Carlo Vajhøj bød velkommen. Da ingen ønskede at være dirigent, indvilgede

Læs mere

Kølemøbler og elektronik, PVC og imprægneret træ bliver afhentet mandag den 7. marts 2005.

Kølemøbler og elektronik, PVC og imprægneret træ bliver afhentet mandag den 7. marts 2005. Ejerforeningen Sundby Overdrev Argang 2004 1l1'. 1 Den 1 7. februar 2005. STORSKRALD Årets første storskrald bliver afbentet fredag den 4. marts 2005. Kølemøbler og elektronik, PVC og imprægneret træ bliver

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

MTB toolkit'n'guidelines... Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58

MTB toolkit'n'guidelines... Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58 Indsendt af Sonny Pedersen - 16. Maj 2012 17:58 Nu har jeg jo fået købt cyklen, og fået nogle gode råd til at komme igang. Nu søger jeg så lidt mere basal viden omkring cyklen, hvad der kræves af værktøj

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE DIN EGEN FORTOVSHAVE?

KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE DIN EGEN FORTOVSHAVE? KUNNE DU TÆNKE DIG AT LAVE DIN EGEN FORTOVSHAVE? Byens grønne områder skaber ro og balance i byen. Men i en by, der vokser, bliver det sværere at finde plads til flere store, grønne områder. Det giver

Læs mere

Raceguide Club LaSanta sprint tri serie

Raceguide Club LaSanta sprint tri serie Raceguide Club LaSanta sprint tri serie Velkommen Club LaSanta sprint tri raceguide Læs guiden grundigt igennem, og kom endelig med spørgsmål på ar@races.dk hvis der skulle være noget. Som altid til vores

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015 Deltagere: Kim, Rene, Casper, Mikkel og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: 1. Gennemgang af de sidste referater 2. Nye medlemmer udmeldte

Læs mere

Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller deres forældre.

Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller deres forældre. Kampagne: Su regler- forældre indkomst, udeboende Su. Su efter hvert kvartal. Hvad er en kampagne? Problemstilling case Su reglerne er alt for indviklede og giver ikke nogen mening til de studerende eller

Læs mere

AAB Afdeling 16. Beretning 2012. Afdeling 16. april 2013

AAB Afdeling 16. Beretning 2012. Afdeling 16. april 2013 AAB Afdeling 16 april 2013 Beretning 2012 Afdeling 16 Almene boliger Almene boliger har på det sidste været drøftet i dagspressen og det forlyder, at der er afsat 4,1 milliarder til ekstra renovering af

Læs mere

Velkommen. til. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus

Velkommen. til. Andelsboligforeningen. Sct. Kjelds Hus Velkommen til Andelsboligforeningen Sct. Kjelds Hus Bestyrelsen for andelsforeningen Sct. Kjelds Hus byder dig velkommen som ny andelshaver og beboer i huset. Denne folder er en kort orientering med nogle

Læs mere

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS GENBRUGSKUNDEN I CENTRUM I Røde Kors tjener vi mange penge på at sælge genbrug. Penge som vi bruger på at hjælpe både i Danmark og ude i verden. Og behovet for Røde Kors indsats

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Andelsboligforeningen Gammel Kongevej 162 A-D

Andelsboligforeningen Gammel Kongevej 162 A-D Andelsboligforeningen Gammel Kongevej 162 A-D Referat fra bestyrelsesmødet den 1. marts 2017 kl. 19:00 Dato: 1/3-2017 Deltagere ved mødet: Jørn Christensen (), Jacob Brogaard-Kay (JBK), Frank Nissen (FN),

Læs mere

2) Vurderingskriterier og løsningsformat for din løsning, som skal udfyldes og sendes til senest 26. oktober.

2) Vurderingskriterier og løsningsformat for din løsning, som skal udfyldes og sendes til senest 26. oktober. Kære Innovatør, Her kan du læse mere om: 1) Udfordringen stillet af ARGO (Genanvendelse af tekstiler) 2) Vurderingskriterier og løsningsformat for din løsning, som skal udfyldes og sendes til camilla@corolab.dk

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation?

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Meget dårlig 1,2% 0,7% 12 8 0,7% 0,5% Dårligt 3,3% 3,5% 33 39 1,1% 1,1% Hverken godt eller dårligt 24,1% 22,1% 243 250 2,6% 2,4%

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Generalforsamling 2 april 2019 kl Andelsboligforeningen Støberiet. Henning Smiths Vej Aalborg

Generalforsamling 2 april 2019 kl Andelsboligforeningen Støberiet. Henning Smiths Vej Aalborg Generalforsamling 2 april 2019 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Støberiet Henning Smiths Vej 11-13 9000 Aalborg 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Forelæggelse af årsregnskab, værdifastsættelse,

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af beholderservice for Københavns Kommune. 9. marts 2016. Sagsnr.: 2016-0049505. Dokument: 2016-0049505-10

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af beholderservice for Københavns Kommune. 9. marts 2016. Sagsnr.: 2016-0049505. Dokument: 2016-0049505-10 Teknik- og Miljøforvaltningen 9. marts 2016 Sagsnr.: 2016-0049505 Dokument: 2016-0049505-10 Sagsbehandler Ilonka Domela Svarskrivelse nr. 1 Udbud af beholderservice for Københavns Kommune Affald og Genbrug

Læs mere

Distributør-baseret indsamlingsordning Lyskildebranchens WEEE Forening August/september 2014. Slide 1

Distributør-baseret indsamlingsordning Lyskildebranchens WEEE Forening August/september 2014. Slide 1 Distributør-baseret indsamlingsordning Lyskildebranchens WEEE Forening August/september 2014 Slide 1 Indhold 1 Introduktion 2 Konklusion 3 El-installatørernes profil 4 Udgangspunkt; viden og oplevede vanskeligheder

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Bjarke Schjødt Larsen SOM EN TYV I NATTEN. Illustreret af Andreas Erstling

Bjarke Schjødt Larsen SOM EN TYV I NATTEN. Illustreret af Andreas Erstling Bjarke Schjødt Larsen GH ST SOM EN TYV I NATTEN Illustreret af Andreas Erstling I fængsel Du har ti minutter, siger vagten og åbner den tunge dør. Jeg nikker og går ind. Jeg hader at være i fængslet,

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

Affald som varer PlusButikker - vi gi`r affald nyt liv Det er cirkulær økonomi og grøn omstilling

Affald som varer PlusButikker - vi gi`r affald nyt liv Det er cirkulær økonomi og grøn omstilling Affald som varer PlusButikker - vi gi`r affald nyt liv Det er cirkulær økonomi og grøn omstilling Allan Johansen Afdelingschef, genbrugspladser Formål Bevare ressourcerne - Udsæt tidspunktet for hvornår

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

Opsamling fra grøn gå tur til ære for ikoniske træer på Christianshavn. d. 17. maj 2017.

Opsamling fra grøn gå tur til ære for ikoniske træer på Christianshavn. d. 17. maj 2017. 1 Opsamling fra grøn gå tur til ære for ikoniske træer på Christianshavn d. 17. maj 2017. Baggrund I forbindelse med Københavns Kommunes nye træpolitik indsamles der forslag til særligt værdifulde og ikoniske

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S Dagsorden 09:00-09:30 Velkomst og morgenkaffe 09:30-10:00 Odense Renovation lige nu v/mel 10:00-10:30 Sorter mere Odense (fakta omkring vores forsøg) v/dlc 10:30-11:00 Fra den grimme

Læs mere

HAVEAFFALD. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres haveaffald.

HAVEAFFALD. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres haveaffald. HAVEAFFALD Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres haveaffald. 1 HVORDAN ØNSKER I AT FÅ HENTET HAVEAFFALD? I fællesskab med de andre i dit boligområde skal du vælge, hvordan

Læs mere

Ren By-kampagnen 2012

Ren By-kampagnen 2012 Ren By-kampagnen 2012 Aarhus Kommune Natur & Miljø Kendskabsmåling Om kampagnemålingen 2012 Aarhus Kommune råder over et borgerpanel med bredt repræsenterede medlemmer over 18 år - alle bosat i Aarhus

Læs mere

Affaldet på skolen på jagt efter papiret

Affaldet på skolen på jagt efter papiret Affaldet på skolen på jagt efter papiret Natur/teknik, (matematik, dansk), 4.-6. klasse Forfatter: Freya Grossmann og Flemming Sjølin Bauer, Vestforbrænding Dokumentet er sidst opdateret: november 2013

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl. 19.00 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 95 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Odense Stadsarkiv, Historiens Hus Erindringer Modstandsarbejde (Uddrag) ( ) En dag fik jeg til opgave at opsøge en mand på den anden side af Nyborgvej, eller rettere sagt, vort afsnit skulle have den opgave

Læs mere

2) Vurderingskriterier og løsningsformat for din løsning, som skal udfyldes og sendes til senest 26. oktober.

2) Vurderingskriterier og løsningsformat for din løsning, som skal udfyldes og sendes til senest 26. oktober. Kære Innovatør, Her kan du læse mere om: 1) Udfordringen stillet af ARGO (Genanvendelse) 2) Vurderingskriterier og løsningsformat for din løsning, som skal udfyldes og sendes til camilla@corolab.dk senest

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007.

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

28/ : Kasper sender mail til Mona angående adresser på alle beboer. Vi skal lave en mailliste til alle, så vi kan sende fælles mail.

28/ : Kasper sender mail til Mona angående  adresser på alle beboer. Vi skal lave en mailliste til alle, så vi kan sende fælles mail. Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Møde dato: 09-01-2018 Møde deltagere: Berit, Sophie, Morten, Jens, Regitze, Kasper, Claus Ikke tilstede:, Christian

Læs mere

28/ : Kasper sender mail til Mona angående adresser på alle beboer. Vi skal lave en mailliste til alle, så vi kan sende fælles mail.

28/ : Kasper sender mail til Mona angående  adresser på alle beboer. Vi skal lave en mailliste til alle, så vi kan sende fælles mail. Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Møde dato: 12-12-2017 Møde deltagere: Berit, Christian,, Sophie, Morten Ikke tilstede:, Jens, Regitze, Kasper

Læs mere

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO 13 CE 0 N RE TS 2 R KU MAR N 4. KO 1 I R. EN K D 0 0 DE 0 Ø. 3 L SM I N T P IO O T A ND PIR I V NS I TIL M KO Lokaludvalg er lokale forsamlinger, der skal fungere som bindeled

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

GLEMMEKASSEN TØMMES!

GLEMMEKASSEN TØMMES! 4. APRIL GLEMMEKASSEN TØMMES! Fra i morgen onsdag kl.12.00 til fredag kl.14.00, vil glemmekassens indhold være finde på borde ved administrationsbygningen. Kom forbi og se om noget af det er jeres! Det

Læs mere

Kære Andelshavere. Med venlig hilsen, Bestyrelsen i HS1. 9.september 2011 Rensning afudluftningen i badet og filter iemhætten

Kære Andelshavere. Med venlig hilsen, Bestyrelsen i HS1. 9.september 2011 Rensning afudluftningen i badet og filter iemhætten 15 oktober 2011 Fliserneigården enstatus Kære Andelshavere Velvidende om, at fliserne i gården fortsat er til gene for alle, indgår de imidlertid i en verserende sag med Hoffmann. Derfor kan vi endnu ikke

Læs mere