Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd."

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: Notat Sagsnr.: TS Dato: Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler og udkast til bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. Færdselsstyrelsen har den 6. september 2018 sendt udkast til ovennævnte bekendtgørelser i høring hos de høringsparter, der fremgår af høringslisten. Udkastene til bekendtgørelser har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 5. oktober 2018, kl Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd. Færdselsstyrelsen har derudover modtaget høringssvar fra: FDM, Bilbranchen, De Danske Bilimportører, Det Økologiske Råd/FDEL, Brancheforeningen for forretningslimousiner og Erhvervsstyrelsen. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar til de enkelte emner. Færdselsstyrelsens eventuelle kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. De indkomne høringssvar vedlægges. 1. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1.1. Generelle bemærkninger Erhvervsstyrelsen vurderer, at bekendtgørelsesudkastet ikke medfører løbende administrative konsekvenser for erhvervslivet. Der må forventes en mindre omstillingsomkostning i at få udskiftet det nuværende materiale, der beskriver person- og varebilers energimærkning med nye energiklasser. De Danske Bilimportører er af den opfattelse, at introduktionen af WLTP indebærer, at der er behov for en række yderligere ændringer i bekendtgørelsen, og at der derudover er punkter i bekendtgørelsen, som Side 1 (9) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

2 kan give anledning til fortolkningstvivl. Derudover anbefaler De Danske Bilimportører, at bekendtgørelse om energimærkning m.v. af personog varebiler ændres i overensstemmelse med Kommissionens henstilling af 31. maj 2017, hvor dette er relevant og nødvendigt. Det fordrer en væsentlig mere gennemgribende revision af bekendtgørelsen end en justering af skalaen for energiklasserne i bilag 1. Færdselsstyrelsen skal bemærke, at WLTP-metoden medfører en justering i energiklassernes værdier, som fremgår af det nye bilag 4 om energimærket. Derudover tilrettes kommentarerne til energimærket efter WLTP-metoden. Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at det ikke er nødvendigt at foretage yderligere ændringer til bekendtgørelsen, som følger af tilpasningen til den nye beregningsmetode Korrektion af beregningsfaktor FDM gør opmærksom på, at der i høringsbrevet står, at brændstofforbruget målt efter WLTP-metoden med en fast faktor på 1,20, og at den faste faktor er 1,21, jf. lov nr af 11. september Færdselsstyrelsen kan oplyse, at der i høringsbrevet er tale om en tastefejl, og at brændstofklasserne i bekendtgørelsesudkastet er beregnet med den faste faktor på 1, Energimærket De Danske Bilimportører opfordrer til, at der på sigt udformes regler for energimærkning af elbiler med en særskilt skala for energimærkning, der gør det muligt for forbrugerne at sammenligne energiforbruget for elbiler. Noget lignende bør overvejes for biler, der anvender andre drivmidler herunder biler, der anvender gas som drivmiddel. Information om energimærkning er en nøglefaktor for markedskræfternes udfoldelse, og nøjagtig, relevant og sammenlignelig information om personbilers specifikke brændstofforbrug og CO2-emissioner kan påvirke forbrugervalget i retning af biler, som bruger mindre brændstof og dermed udsender mindre CO2. Det Økologiske Råd/FDEL anbefaler, at forbrugeren får teknologineutral information, og at elektrificerede køretøjer inkluderes i energimærkningen for person- og varebiler. Det er deres opfattelse, at det er ulige konkurrencevilkår at udelukke specifikke produkter fra at kunne markedsføre sig på en energimærkning og desuden helt uacceptabelt for bilforhandlerne, som ikke kan benytte energimærket i markedsføring af elbiler. Desuden anbefaler Det Økologiske Råd og FDEL, at de tre øverste trin i energimærket reserveres til elektrificerede køretøjer. Da fossilbiler i sin Side 2 (9)

3 natur ikke kan karakteriseres som det grønne valg efter, at elektrificerede køretøjer har set dagens lys og kan dække ca. 95 % af alle danskers kørselsbehov, er det både forældet og misvisende, at fossilbiler befinder sig i det grønne felt. Elbilen er ca. tre gange så energieffektiv som en fossilbil og burde således indplaceres øverst i hierarkiet i energimærket. Endvidere anbefaler Det Økologiske Råd og FDEL, at energimærkets skala holdes indenfor A-G. Energimærkning for energirelaterede produkter har afskaffet + erne. Det gøres for at forenkle budskabet til forbrugeren, således at produkter mærket med A, altid er det mest miljørigtige. Historisk har Danmarks position overfor EU altid været, at energimærket kun skal være A-G. Færdselsstyrelsen skal bemærke, at reglerne om energimærkning af person- og varebiler følger af Europa-Parlamentet og Rådets direktiv 1999/94/EF om adgang til forbrugeroplysninger om brændstoføkonomi og CO2-emissioner i forbindelse med markedsføring af nye personbiler. Det følger af direktivet, at forbrugere bl.a. skal oplyses om en bils brændstoføkonomi. På den baggrund er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at udvide energimærkningen til også at gælde for biler, der ikke anvender brændstof som drivmiddel og gennemføre de foreslåede ændringer til energimærket. Opstår denne mulighed senere, vil ovenstående bemærkninger indgå i overvejelserne ved en kommende revision af bekendtgørelsen Officielle forbrugstal De Danske Bilimportører anfører, at formuleringerne i bekendtgørelsesudkastets bilag 1, note 3 og 4, kan rejse tvivl om, hvilke officielle forbrugstal, der skal anføres for køretøjer testet efter WLTP. De Danske Bilimportører anbefaler derfor, at note 3 formuleres således: Brændstofforbrug angives som det officielle brændstofforbrug og defineres som Brændstofforbrug i km. pr. liter ifølge officiel typegodkendelse, jf. det kombinerede forbrug angivet i CoC-dokumentet, punkt 49, og at note 4 formuleres således: CO2-udledning angives som den officielle CO2-emission og defineres som CO2-emission i gram ifølge officiel typegodkendelse, jf. det kombinerede forbrug angivet i CoC-dokumentet, punkt 49. Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at der indholdsmæssigt ikke er en teknisk forskel på ovenstående formuleringer. Derudover er det officielle brændstofforbrug og det officielle CO2-emission mere uddybende defineret i Europa-Parlamentet og Rådets direktiv 1999/94/EF om adgang til forbrugeroplysninger om brændstoføkonomi og CO2-emissioner i forbindelse med markedsføring af nye personbiler. Såfremt definitionerne fra direktivet anvendes, bør det være formuleringerne i deres eksakte form, hvilket dog vil medføre to længere og komplekse noter. Side 3 (9)

4 1.5. Opgivelse af reelle km-tal på energimærkningsdokument Det Økologiske Råd og FDEL anbefaler, at Færdselsstyrelsen gør det muligt, som en frivillig ordning for importører og forhandlere, at oplyse om det reelle km-tal for biler på energimærkningsdokumentet for at give forbrugeren det bedst mulige beslutningsgrundlag. På trods af overgangen til WLTP forventes der stadig fremadrettet en betydelig forskel mellem WLTP-tallet og virkeligheden. Færdselsstyrelsen kan bemærke, at WLTP er en anerkendt målemetode i EU. Angivelse af et yderligere reelt km-tal kan forvirre forbrugeren, da det fortsat ikke vil være retvisende for alle kørselsmønstre. Der er dog intet til hinder for, at importøren eller forhandleren oplyser forbrugeren om det reelle km-tal ud fra en dialog med forbrugeren om dennes forventede kørselsmønstre NEDC restkøretøjer De Danske Bilimportører påpeger, at den foreslåede ændring i bilag 1, note 2, i bekendtgørelsesudkastet ikke regulerer køretøjer, som er testet efter NEDC-metoden ( restkøretøjer ). De Danske Bilimportører anbefaler, at den nuværende regulering i bekendtgørelsen videreføres via en overgangsbestemmelse for perioden frem til, at restkøretøjer ikke længere kan indregistreres og sælges, f.eks. ved at bevare det eksisterende bilag 1 for restkøretøjerne. Desuden anbefales det, at der anvendes en ansvarsfraskrivelse, som foreslået i Kommissionens henstilling af 31. maj 2017, pkt. 3. Det er De Danske Bilimportørers anbefaling, at ansvarsfraskrivelsen vedr. brændstofforbruget og CO2 indeholder følgende tekst, der indarbejdes som en integreret del af energimærket: Bilen er testet efter en ophørt, mere lempelig metode. Brændstofforbruget og CO2-emmissionen ser derfor bedre ud, end hvis bilen havde været testet efter den nye metode. Tallene kan derfor ikke sammenlignes. Bilens faktiske forbrug er dog præcis det samme. Se mere på wltp.dk. Bilbranchen anbefaler, at der indsættes en overgangsbestemmelse, som omfatter restkøretøjer. Færdselsstyrelsen er enig i, at der er behov for at fastsætte en overgangsperiode. Færdselsstyrelsen har indsat en overgangsbestemmelse, hvorefter personbiler, hvis brændstofforbrug er målt efter NEDC-metoden, og som har en restkøretøjsdispensation, kan registreres i Køretøjsregistret til og med den 31. august Udkast til bekendtgørelse ændres derfor i overensstemmelse hermed og det fastsættes endvidere, at disse biler ved udstilling på et salgssted skal være mærket med informationer om brændstofforbrug og andre standardiserede vareoplysninger, som angivet i bilag 1, og være ledsaget af oplysninger om, Side 4 (9)

5 at personbilen er et restkøretøj, og at værdierne ikke er sammenlignelige med de værdier, der er baseret på WLTP. Da kravet om, at varebiler skal have brændstofforbruget målt efter WLTP-metoden, først gælder fra den 1. september 2019, er der indsat en overgangsperiode, hvorefter varebiler, hvis brændstofforbrug er målt efter NEDC-metoden, og som har en restkøretøjsdispensation, kan registreres i Køretøjsregistret til og med den 31. august Ligeledes skal varebiler ved udstilling på et salgssted være mærket med informationer om brændstofforbrug og andre standardiserede vareoplysninger, som angivet i bilag 1, og om at værdierne ikke er sammenlignede med de værdier, der er baseret på WLTP. Desuden skal varebilen fra den 1. september 2019 være ledsaget af oplysninger om, at bilen er et restkøretøj Reklamemateriale for NEDC- og WLTP-biler De Danske Bilimportører foreslår, at reklamematerialet, jf. bekendtgørelsens 4, indeholder oplysninger, om test efter NEDC- og WLTP-metoden i en overgangsperiode frem til 31. august 2019, der kan gives som et interval, der rummer både NEDC- og WLTP-tallene. Færdselsstyrelsen kan oplyse, at reklamemateriale efter 4 skal indeholde informationer om energiklasser som anvist i bilag 3, brændstofforbrug og CO2-udledning. Bestemmelsen giver således mulighed for, at reklame indeholder information om brændstofstofforbrug, som er målt efter den relevante beregningsmetode. For nye person- og varebiler vil det medføre, at reklamematerialet skal indeholde oplysninger om, at brændstofforbruget er målt efter WLTP-metoden. I forhold til person- og varebiler, der har fået meddelt en restkøretøjsdispensation, skal reklamematerialet ligeledes indeholde de relevante informationer om brændstof, herunder at brændstofforbruget er målt efter NEDC-metoden Øvrige De Danske Bilimportører og Bilbranchen har afgivet yderligere kommentarer og forslag til ændringer, der vedrører forhold, som ikke er omfattet af nærværende høring. Færdselsstyrelsen har noteret disse bemærkninger, og de vil indgå i overvejelserne ved en kommende revision af bekendtgørelsen. 2. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav af taxier m.v Generelle bemærkninger Erhvervsstyrelsen vurderer, at bekendtgørelsesudkastet ikke medfører løbende administrative konsekvenser for erhvervslivet. Side 5 (9)

6 Brancheforeningen for forretningslimousiner oplyser, at foreningen kan tiltræde udkast til ny bekendtgørelse om ændringer på energi- og miljøkrav for limousiner. Efter en gennemgang med Mercedes Danmark og Audi findes kravene rimelige, og foreningen har fair mulighed for at kunne overholde dem med de biltyper, som branchen anvender, for at kunne servicere branchens kunder. De Danske Bilimportører kan bakke op om, at anvendelsesområdet fastholdes uændret med hensyn til definitioner og kategorisering af bilerne, som også anvendes i den gældende bekendtgørelses Undtagelse til energi- og miljøkravene De Danske Bilimportører forslår, at brændselscelledrevne biler tilføjes til 6, der undtager plug-in hybridbiler, elbiler og biler, der anvender gas som drivmiddel fra energi- og miljøkravene i 4 og 5. Færdselsstyrelsen kan oplyse, at brændselscelledrevne biler er omfattet af undtagelsesbestemmelsen, idet biler, der anvender gas som drivmiddel også omfatter brændselscelledrevne biler. Det Økologiske Råd/FDEL forslår, i lyset af den forestående klimaplan, som kan indeholde krav til en grønnere taxaflåde, at lade ladbare- og gasbiler integrere i bekendtgørelsen. Færdselsstyrelsen kan oplyse, at reglerne om energimærkning af biler følger af Europa-Parlamentet og Rådets direktiv 1999/94/EF om adgang til forbrugeroplysninger om brændstoføkonomi og CO2-emissioner i forbindelse med markedsføring af nye personbiler. Det fremgår af direktivet, at forbrugere bl.a. skal oplyses om en bils brændstoføkonomi. Som følge heraf er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at udvide energimærkningen til også at gælde for biler, der ikke anvender brændstof som drivmiddel. Opstår denne mulighed senere, vil ovenstående bemærkninger indgå i overvejelserne ved en kommende revision af bekendtgørelsen Overgangsperiode De Danske Bilimportører antager, at det er tanken, at justering af skalaen for energiklasser, som det foreslås i udkastet til ændringer af energimærkningsbekendtgørelsen, skal sikre, at de biler, der i dag indregistreres som taxier, fortsat kan indregistreres som taxier. Det må konstateres, at den foreslåede justering af energiklasserne ikke er tilstrækkelig. For at undgå en meget pludselig og disruptiv ændring af markedet for taxier foreslår De Danske Bilimportører, at der som minimum og i en overgangsperiode gives mulighed for, at WLTP-tallet for taxier kan justeres. Modellen for en sådan justering kunne evt. være den samme, som den der allerede har været taget i anvendelse for Side 6 (9)

7 WLTP-homologerede biler. Her er det korrelerede NEDC-forbrugstal i km/l blevet ganget med 1,1 i overensstemmelse med den faktor, der anvendes til beregning af grøn ejerafgift og registreringsafgift indtil 1. april Justeringen er sket efter individuel ansøgning. For taxier kunne der evt. i en overgangsperiode og uden individuel ansøgning ske en justering eller gives en tolerance for opfyldelse af energikravet. Baseret på tallene for den mest solgte model kunne der f.eks. gives en tolerance for WLTP-forbruget i km/l på 0,2-0,5 km/l for at sikre, at denne model fortsat kan anvendes som taxi i en periode. En overgangsperiode bør være på mellem 9 og 12 måneder. En sådan periode behøves for at give et tilstrækkeligt grundlag for at vurdere det reelle udbud, idet WLTP-testede biler løbende introduceres og gennemgår en række testprocedurer, justeringer og gentagelser af test m.v. Bilbranchen Bilbranchen kan tilslutte sig forslaget fra De Danske Bilimportører om, at der i en overgangsperiode opereres med en tolerance. Færdselsstyrelsen skal bemærke, at WLTP-målinger i gennemsnit giver et brændstofforbrug, der er ca. 21 pct. højere end NEDC-målinger. Derfor korrigeres energiklasserne for biler målt efter WLTP med en gennemsnitlig faktor på 1,21, som Europa-Kommissionen har fundet repræsentativ for den europæiske bilpark. Af samme grund ligger denne faktor til grund for den tilsvarende nylige tilpasning af registreringsafgiften og den grønne ejerafgift. Hensigten med justeringen er ikke at sikre, at alle biler, uden undtagelse, fortsat vil bevare deres tidligere energiklasse. Da der er tale om en gennemsnitlig faktor på 1,21, vil justeringen derfor medføre, at nogle bilmodeller vil blive indplaceret i samme energiklasse, mens andre bilmodeller vil blive indplaceret i en energiklasse over eller under. Det vil derfor også, efter bekendtgørelsesudkastets forventede ikrafttræden den 1. januar 2019, være muligt at anskaffe biler, der kan anvendes til taxikørsel, da der fortsat vil være en lang række egnede køretøjer tilgængelige på markedet, der overholder de nye energikrav. Derudover er der i bekendtgørelsesudkastet fastsat en overgangsperiode, hvorefter biler, for hvilke, der er indgået bindende leveringsaftale senest den 31. december 2018, og som overholder gældende energiog miljøkrav, kan registreres i Køretøjsregistret til og med den 1. juli Side 7 (9)

8 Høringsliste Ankenævnet for bus, tog og metro Arbejdstilsynet ATAX Arbejdsgiverforening for Taxibranchen AUTIG (Automobilbranchens Handels- og Industriforening) AutoBranchen Danmark Bilbranchen Brancheforeningen for Limousine Vognmænd Brancheforeningen for Forretningslimousiner Brancheforeningen taxiførere i Danmark Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark (C.A.T.) Danmarks Motor Union Dansk Bilbrancheråd Dansk Bil-Forhandler Union Dansk Cyklist Forbund Dansk Erhverv Dansk Fodgænger Forbund Dansk Handicap Forbund Dansk Kørelærer-Union Dansk Taxi Råd Dansk Transport og Logistik Danske Vognmænd Danske Advokater Danske Biludlejere Danske Busvognmænd Danske Erhvervsskoler - Lederne Danske Handicaporganisationer Danske Kørelæreres Landsforbund Danske Regioner Datatilsynet De Danske Bilimportører Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (DANAK) Det Centrale Handicapråd DI DI Transport Erhvervsstyrelsen ERFAgruppen-bilsyn Fagligt Fælles Forbund Forbrugerombudsmanden Forbrugerrådet Tænk Forenede Danske Amerikanerbilklubber, FDA Forenede Danske Motorejere, FDM Foreningen af Vognimportører i Danmark Forsikring & Pension Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) Hjælpemiddelinstituttet ITD Brancheorganisation for den danske vejgodstransport Side 8 (9)

9 KL Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede Landsorganisationen i Danmark Motorhistorisk Samråd NOAH-Trafik Rådet for Sikker Trafik Rigspolitiet Sammenslutningen af Karosseribyggere og Autooprettere i Danmark, (SKAD) SKAT Sikkerhedsstyrelsen Taxinævnet i Region Hovedstaden Trafikselskaberne i Danmark Transporterhvervets uddannelser Justitsministeriet Undervisningsministeriet Side 9 (9)

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 207 Bilag 4 Offentligt 18. marts 2019 J.nr. 2019-1974. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 237 Bilag 2, L 237 A Bilag 2, L 237 B Bilag 2 Offentligt 3. maj 2018 J.nr. 2018-1390. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-1390 Udkast Forslag til Lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven og registreringsafgiftsloven (Ny målemetode for visse bilers brændstofforbrug) 1 I brændstofforbrugsafgiftsloven,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) BEK nr 1625 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (II)

Skatteministeriet J.nr Udkast (II) Skatteministeriet J.nr. 2019-1974 Udkast (II) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love 1) (Forlængelse af overgangsperiode for fastsættelse af bilers

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden) UDKAST af 230119 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets j. nr. 2018-6280 Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 83 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5349 Høringsnotat vedrørende L 83 forslag til lov om ændring af færdselsloven (udøvelse af markedskontrol med

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 172 Folketinget 2008-09 Fremsat den 25. marts 2009 af transportministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af taxilov

Forslag. Lov om ændring af taxilov Lovforslag nr. L 203 Folketinget 2018-19 Fremsat den 13. marts 2019 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til

Læs mere

Udkast til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1

Udkast til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1 Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1 I bekendtgørelse nr. 655 af 20. juni 2012 om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 237 Bilag 15, L 237 A Bilag 15, L 237 B Bilag 15 Offentligt 22. maj 2018 J.nr. 2017-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 - Forslag

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 11. februar 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet for køretøjer omfattet af taxilovgivningen) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS21101-00003 Dato: 17-03-2016 Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre-

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste Notat 28. juni 2018 J.nr. 2018-2759 Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Høringsliste Initialer: MNR Oversigt over myndigheder og organisationer m.v., der høres over udkast til forslag til lov om ændring

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218000 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 284 Offentligt Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund og indhold Lovforslaget indebærer, at der i taxiloven indsættes en bestemmelse om, at transportministeren

Læs mere

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes.

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 131 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2.februar 2010 Kommissionens forordning (EU) om anvendelse af Traktatens artikel 101, stk. 3, på kategorier

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) 20. juni 2012.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) 20. juni 2012. Lovtidende A 2012 20. juni 2012. Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) I medfør af 17, stk. 1, og 25, stk. 1, i lov nr. 455 af 18. maj 2011 om energimærkning af energirelaterede

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1)

Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) Skatteministeriet J. nr. 16-0623007 Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og lov om vægtafgift af motorkøretøjer 1) (Ændring af reglerne for registrering og udstedelse af EU-registreringsbevis

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. UDKAST Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 www.trafikstyrelsen.dk Sagsnummer:TS20703-00028 Sagsbehandler: PJL Dato 30.04.2013 Årlig vurdering i forbindelse med regulering af bekendtgørelse

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 122 Bilag 1 Offentligt J.nr. 2011-511-0075 Dato: 28. marts 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 120 Bilag 8 Offentligt 10. december 2018 J.nr. 2018-5832. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2012-13 Lovforslag nr. L 83 Folketinget 2012-13 Fremsat den 16. november 2012 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven

Læs mere

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 28. oktober 2005 2005-5035-118 Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Færdselsstyrelsen har udarbejdet et forslag til regler om chiptuning. Høring udsendt:

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1)

Bekendtgørelse om energimærkning m.v. af nye person- og varebiler 1) BEK nr 655 af 20/06/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS20701-00009 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Skatteudvalget L 4 Bilag 16 Offentligt

Skatteudvalget L 4 Bilag 16 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 4 Bilag 16 Offentligt 26. oktober 2017 J.nr. 2017-5154 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt det modtagne høringssvar

Læs mere

Skatteudvalget L 93 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget L 93 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 93 Bilag 6 Offentligt 9. december 2016 J.nr. 16-1708178 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt høringssvar modtaget efter

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. juni 2017 (OR. en) 10022/17 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 2. juni 2017 til: Komm. dok. nr.: CLIMA 171 ENV 584 ENT 145 DELACT 93 Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060103-00413 Dato: 1. december 2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt

Læs mere

Færdselsstyrelsen Bilteknisk Afdeling

Færdselsstyrelsen Bilteknisk Afdeling Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0779 Bilag 2 Offentligt Færdselsstyrelsen Bilteknisk Afdeling Dato: 9. marts 2009 J. nr.: FS712-000021 Grundnotat vedrørende - Europa-Kommissionens forslag af 17. november

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 29 - Bilag 1 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsbeh.: Kirstine Feder Christiansen Sagsnr.: 2005-801-0004 Dok.:

Læs mere

FÆRDSELSAREALER FOR ALLE HÅNDBOG I TILGÆNGELIGHED

FÆRDSELSAREALER FOR ALLE HÅNDBOG I TILGÆNGELIGHED HØRINGSBOG FÆRDSELSAREALER FOR ALLE HÅNDBOG I TILGÆNGELIGHED Februar 2013 HØRINGSBOG Endelig udgave Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i høringen... 6 2

Læs mere

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love

Ændringsforslag. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 61 Folketinget 2015-16 Ændringsforslag stillet den 17. december 2015 uden for betænkningen Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v.

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v. Skatteministeriet J. nr. 13-0161737 31. oktober 2013 Forslag til Lov om ændring af tobaksafgiftsloven og vægtafgiftsloven m.v. (Værnsregel imod unaturlig lageropbygning af tobaksvarer, teknisk justering

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER

HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER HØRINGSBOG BYERNES TRAFIKAREALER HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER OKTOBER 2016 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG. April 2017 HØRINGSBOG

HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG. April 2017 HØRINGSBOG HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG April 2017 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2012-13 L 13 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 12. september 2012 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2012-7003-0011 Dok.: 518113 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1) Lovforslag nr. L 69 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven 1) (Nedsættelse af registreringsafgiftens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt efter direktiv 2007/46/EF

Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt efter direktiv 2007/46/EF Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 18-06-2018 Vejledning til ansøgning om dispensation til registrering af restkøretøjer for køretøjer, der er typegodkendt

Læs mere

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014.

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014. NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7012-00030 Ref. ahl Høringsnotat vedrørende ændring af bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsafgiftsloven 2012/1 LSF 83 (Gældende) Udskriftsdato: 25. maj 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0236911 Fremsat den 16. november 2012 af skatteministeren (Holger K. Nielsen) Forslag

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2010-11 L 5 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2010-801-0030 Dok.: KSA40164 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav om obligatorisk tv-overvågning i taxier) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1039 af 8. oktober 2009, foretages følgende ændringer:

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade København K

Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade København K 24. juli 2013 UHa Deres sagsnr.: MST-600-00023 Miljøstyrelsen Att.: Anders Skou Strandgade 29 1401 København K Høring af udkast til ny bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse og ny bekendtgørelse med lister over

Læs mere

G R UNDNO T AT 04. november 2010 J.nr. 2504/1224-0002

G R UNDNO T AT 04. november 2010 J.nr. 2504/1224-0002 Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del Bilag 73 Offentligt G R UNDNO T AT 04. november 2010 J.nr. 2504/1224-0002 Side 1/5 Revideret grundnotat om forslag fra EU-kommissionen om delegeret forordning der implementerer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af (EØS-relevant tekst)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af (EØS-relevant tekst) EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.6.2017 C(2017) 3519 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 2.6.2017 om fastsættelse af en metode til at bestemme de nødvendige korrelationsparametre

Læs mere

GRUNDNOTAT 4. november 2010

GRUNDNOTAT 4. november 2010 Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del Bilag 75 Offentligt GRUNDNOTAT 4. november 2010 J.nr. 2504/1224-0002 Ref. RIN Side 1/5 Revideret grundnotat om forslag fra EU-kommissionen om to delegerede forordninger

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere