Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt."

Transkript

1 Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 62. møde i udvalget Afdeling Parker og Urbane Landskaber Dato Fra kl. Til kl. Sted : Café Funder, Frederiksberg Have Deltagere Deltagere: Bent Leonhard, Danske Planteskoler Birgit Møller Bach, Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Bjørn Ginman, Dansk Landskabsarkitektforening Carsten Damgaard, HedeDanmark a/s Jan Svejgaard Jensen, De Danske Plantningsforeninger Knud W. Ø. Larsen, Landskabsarkitekt Lene Holm, Komm. Park- og Naturforvaltere Niels Mellergaard, Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme Per Malmos, Danske Anlægsgartnere Sidse Buch, BAT Kartellet Søren Holgersen, Grønt Miljø Fra Skov & Landskab Niels Elers Koch, Ad pkt. 3 Kjell Nilsson Palle Kristoffersen Ellen Marie Braae, Ad pkt. 6 Iben Thomsen, Ad pkt. 8 Lotte Fjendbo Møller, Ad pkt. 10 Jette Kanneworff, referent Dagsorden og referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Lene Holm bød velkommen til medlemmerne og en særlig velkomst til de ny medlemmer Bjørn Ginman og Knud W. Ø. Larsen. Derefter takkede Lene Niels Mellergaard for værtsskabet, og Kjell Nilsson for den store indsats han havde gjort i årenes løb for den grønne sektor. Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra møde nr. 61 Referatet blev godkendt.

2 3. Nyt fra Skov & Landskab Niels Elers Koch informerede om det ny fusionerede Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning fra 1. januar 2013, idet han viste vedhæftede dias-præsentation. Instituttet får et budget på 325 mill.kr., 386 årsværk svarende til ca. 450 personer. Der bliver en stab på 126 fastansatte medarbejdere, 142 postdoc s og adjunkter, 118 teknisk-administrativt personale og 150 indskrevne Ph.D er. Den største uddannelse bliver geografi, herefter kommer landskabsarkitektuddannelsen, geologi, skov- og landskabsingeniør, naturforvaltning og have-parkingeniør. Indtægter og bevillinger kommer primært fra STÅ-indtægter med 52 %, resten fordelt på bidrag fra private fonde, og mindre bidrag fra EU, Miljøministeriet, Udenrigsministeriet, m.fl. Det er den 5. fusion Skov & Landskab skal igennem. På grund af Kjell Nilssons jobskifte vil afdeling 6 og 7 blive slået sammen fra 1. januar med Gertrud Jørgensen som leder. Det vil tilsammen blive 63 årsværk. Carsten Damgaard spurgte til, hvad der vil ske med de rådgivende udvalg i fremtiden. Niels Elers Koch svarede, at de fortsætter som hidtil. Udvalget for Park og Landskab vil få Palle Kristoffersen som ankerperson. Bestyrelsen for Skov & Landskab vil også fortsætte. Søren Holgersen forespurgte til, hvor stor betydning Skov & Landskab vil få som tværgående center. Niels Elers Koch svarede, at den vil mindskes, men det vil stadig blive betydningsfuldt. Videntjenesten og efteruddannelsen vil fortsætte under Skov & Landskab. Bent Leonhard forespurgte til, hvad der var blevet af det institut, der lå i Tåstrup. Niels Elers Koch svarede, at det er en del af Institut for Plante- og Miljøvidenskab, der også har til huse på Thorvaldsensvej. Kjell Nilsson orienterede på personalefronten: Der er pt. 3 ubesatte professorater indenfor områderne Health Design (er i ansættelsesudvalg), Teori & Metode (opslås om kort tid) og Planteanvendelse (opslås senest i 2014). Parkforvaltningsområdet skal også forstærkes med en seniormedarbejder. Afdelingen skal opfylde KU s måltal for Ph.D. studerende. Der er kommet 4 nye siden sidst: Jan Støvring (permeable befæstelser), Lotte Fjendbo Møller (grønne tage), Anne Wagner (midlertidige byområder), 1 malaysisk Ph.D. studerende, som tiltræder efter Nytår (parkforvaltningsområdet) og 1 iraner (Urban Agriculture), som pt. ikke kan få tilladelse til at rejse ud af sit hjemland pga. den politiske situation. Søren Holgersen bemærkede, at Ph.D. studerende er en vigtig del af forskningen, men hvor store er mulighederne i fremtiden for at rekruttere? Kjell Nilsson svarede, at der skal skaffes 2/3 finansiering fremover, og det vil blive prioriteret.

3 Palle Kristoffersen tilføjede at der er gode muligheder for at påvirke og få indflydelse. Han opfordrede kraftigt til dialog fremadrettet og nævnte at også Erhvervs Ph.D. er er en oplagt mulighed for virksomhederne. Lene Holm bemærkede hertil, at emner fra sektoren kan tages op i det videre arbejde. Kjell Nilsson tilføjede hertil, at Jan og Lottes Ph.D. er er inden for områder, der er prioriteret af det Rådgivende Udvalg. Søren Holgersen nævnte, at de kurser, der har størst succes er dem, der arrangeres i samarbejde med foreninger og erhverv, f.eks. Kirkegårdskonferencen. Der burde tænkes mere i de baner, f.eks. et årligt arrangement sammen med DAG. Kjell Nilsson var enig i denne betragtning, og nævnte som eksempel konferencen Succesfulde udbud, og var positiv over for flere af den slags. 4. Arbejdsprogram 2013 Kjell Nilsson orienterede kort om AP2013, hvor der siden sidste møde bl.a. er tilføjet milepæle. Han nævnte nogle områder, som bør prioriteres fremover. Bl.a. kirkegårdsområdet, der er et område der bør satses på fremover, men som ikke har finansiering efter Christian Kjøllers Ph.D. afsluttes. Der er PartnerLandskab, som bør tages op på et kommende møde, hvor et koncept for fremtidige muligheder diskuteres. Der er her et personalekapacitetsproblem. Kjell Nilsson pegede på Parkforvaltningsområdet, der skal forstærkes personalemæssigt. Projekterne er ved at være gennemført, herefter kommer forskningsdelen. Derudover er projektet med Helseskoven kommet til. Landskabsarkitektgruppen har et uafsluttet projekt med at få finansieret og færdigindrettet modelværkstedet. Der søges forskellige fonde. Carsten Damgaard spurgte til IT-udviklingen, f.eks. registreringsmuligheder og fotodokumentation. Palle Kristoffersen bemærkede hertil, at et 3 årigt erhvervs Ph.D.studium kunne være en god mulighed for at komme videre på dette område. Lene Holm svarede, at det ikke kan vente 3 år med at blive afdækket. PartnerLandskabmodellen ville være bedre i denne sammenhæng. Carsten Damgaard tilføjede, at en markedsundersøgelse til en afdækning af den grønne sektor ville være en god ramme for videre research. Bent Leonhard bemærkede, at der burde være en god synergi med geograferne her. En basis for et nyt samarbejde. Søren Holgersen tilføjede, at det var meget ambitiøst med egen forskning på dette område.

4 Kjell Nilsson svarede, at det var en god idé også at satse strategisk på forskning indenfor dette område. Bjørn Ginman tilføjede til diskussionen, at man på tegnestuerne var godt i gang, men alle sidder med egne systemer, der ikke taler sammen. Knud W. Ø. Larsen bemærkede, at der ingen krav er til faget. Det kunne ønskes. Det var oplagt med et simpelt emne i PartnerLandskab, der kunne afdække problematikken. Bent Leonhard tilføjede, at han gerne så planteprodukterne med i dette regi. Lene Holm afsluttede diskussionen med, at branchen burde enes om fælles krav. Det ville der være mange potentialer i, og det var en mulig udvidelse til PartnerLandskab i AP Fremtiden for den grønne sektor set med forvalterens og udbyderens øjne Niels Mellergaard orienterede først om den historiske baggrund i forvaltningen og lokalerne. Derefter orienterede Niels om de fremtidige udfordringer med: - Nytteværdi i udvikling af de forvaltede arealer Herunder borgernes og kommunernes behov, øget pres i forhold til mangeartede arrangementer, partnerskaber med aktører/forpagtere - Fastholdelse af kvalitet med vigende bevillinger Prioriteringer, indtægtsgivende muligheder, sponsorer og frivillighedsbegrebet - Udbud i balance Udlicitering vs. egendrift, laveste pris vs. Diff. Tildelingskriterier Kontrol vs. egenkontrol, partnerskaber, totaldrift bygninger og grønne områder Lene Holm bemærkede, at totaldriften var optimal for entreprenørerne, der dermed havde beskæftigelse året rundt. Søren Holgersen tilføjede, at Styrelsen er kendt for at være en hård men retfærdig udbyder. Men det skal også være en succes for den, der har fået opgaven. Det kunne være interessant med en evaluering på de lave bud, Styrelsen har haft siden krisen indtraf. 6. Forskning om det urbane landskab Future Sustainable cities Ellen Braae orienterede om baggrunden for ansøgningen. Det var en beslutning fra KU centralt at sende det genererede overskud i 2012 tilbage i udbud til forskerne. Der skulle indsendes interessetilkendegivelser ind som skulle gå på tværs af mindst 2 fakulteter. Det blev til interessetilkendegivelsen om fornyelse af bæredygtighed og integrere viden i designprocesser i vekselvirkning med de fysiske omgivelser. Louisiana kunstmuseet skulle være udstillingssted med en seminarrække igennem Desværre kom interessetilkendegivelsen ikke i betragtning. Der arbejdes videre med ny ansøgning i november til Danmarks Grundforskningsfond, og det er intentionen at få de 2 arkitektskoler med i ansøgningen.

5 7. Ny kvalitetshåndbog for drift af grønne områder Palle Kristoffersen orienterede om arbejdet med kvalitetshåndbogen, som vil være den ny branchestandard for drift af grønne områder. Palles indlæg Branchestandard for drift (og udbud) af grønne områder er vedlagt referatet. Palles kontaktadresse er: Palle efterlyste ideer til et sted, der kunne hoste beskrivelsen, f.eks. BIPS-systemet, eller måske en eller anden form for annoncefinansiering. Søren Holgersen bemærkede hertil, at BIPS-systemet var både bureaukratisk og dyrt. Lene Holm tilføjede, at det var vigtigt, at det kunne kobles til GIS, og bad udvalgets medlemmer sende input til Palle fremadrettet. Niels Mellergaard efterlyste et snarligt møde i Styregruppen for projektet. Birgit Møller Bach efterlyste affald i håndbogen. Hvor finder man det? Palle Kristoffersen svarede, at det var under renholdelse som ydelse Carsten Damgaard bemærkede hertil, at det var vigtigt at få renholdelsen med. Per Malmos tilføjede, at det ikke er et helt enkelt element. Det bør være en kategori for sig. Bjørn Ginman tilføjede, at han også mente snerydning skulle med. 8. Fagligt tema: Alvorlige plantesygdomme på buske og træer Iben Thomsen orienterede om emnet med aktuelle eksempler. Ibens indlæg er vedlagt referatet (ikke til yderligere distribution, da en stor del fotos er lånt fra andre kilder uden angivelse af oprindelse). Ibens kontaktadresse er: imt@life.ku.dk 9. Fagligt tema: Grønne tage Lotte Fjendbo Møller orienterede om sit Ph.D. projekt, som blev påbegyndt i oktober 12. Lotte er landskabsarkitekt og har Marina Bergen Jensen som hovedvejleder og Cecil Konijnendijk som medvejleder. Lottes indlæg er vedlagt referatet. Lottes adresse er: lfm@life.ku.dk Ph.d. projektet er et bidrag til klimasikringen med bæredygtig byudvikling. Projektet ser på lokalplaner i Københavns Kommune, eksempelvis Nordhavnen. Kjell Nilsson bemærkede afslutningsvis, at det var et meget bredt emne, som måske burde indskrænkes til at fokusere på vanddelen. 10. Næste møde Næste møde er fastsat til 4. april 2013 kl på Frederiksberg. Der stiles imod at holde møde som vanligt på Have- & Landsskabsudstillingen i Slagelse 28. august.

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 61. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.09.2012 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere Deltagere: Kim Gulvad Svendsen,

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og Friluftsliv

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og Friluftsliv I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R V A L T N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 56. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 56. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 56. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 24.11.10 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv. Planlægning. Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg

Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv. Planlægning. Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv Fra Gertrud Jørgensen Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg Sektion Landskabsarkitektur og Planlægning Dato Fra kl. Til kl. Sted

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 53. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 53. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 53. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.11.09 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Kastrup Deltagere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Kastrup Deltagere Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 21.03.2012 09.30 12.30 Kastrup Deltagere Afdeling Parker og Urbane Landskaber

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 54. møde i udvalget. 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 54. møde i udvalget. 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 54. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /jeka J.nr.: 0223/ Dato: 04.12.06 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 44 fandt sted den 30. november 2006 på KVL. Deltagere: Fra Skov & Landskab: Afbud fra: Bent Leonhard,

Læs mere

Referat af møde i de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv

Referat af møde i de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Til Medlemmerne af de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2015 Forum Referat

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 57. møde i udvalget. 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 57. møde i udvalget. 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 57. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 51. møde i udvalget Hørsholm

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 51. møde i udvalget Hørsholm Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 51. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.03.09 09.30 12.30 Hørsholm Deltagere

Læs mere

Byer uden Grænser Hvad ville vi hvad nåede vi?

Byer uden Grænser Hvad ville vi hvad nåede vi? Center for Strategisk Byforskning Byer uden Grænser Hvad ville vi hvad nåede vi? Frederiksberg 4.3.2011 Gertrud Jørgensen Forskningschef, professor Skov & Landskab Hvem er vi? Københavns Universitet Institut

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 50. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 50. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 50. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.11.2008 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 58. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 24.8.2011 09.30 12.30 Slagelse Afdeling Parker og Urbane Landskaber Deltagere

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Udviklingsplanen trin for trin. Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold?

Udviklingsplanen trin for trin. Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold? Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Udviklingsplanen trin for trin Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold? Anne Mette Dahl Jensen og Christian Philip Kjøller Institut for Geovidenskab

Læs mere

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden Græsklipperobotter muligheder og behov, nu og i fremtiden Praktiske oplysninger Udleveret materiale Toiletter Frokost Gumle (højhuset) Demo af robotter (bag auditoriet) Kopi af foredrag på www.turfgrass.dk

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 48. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 48. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 48. møde i udvalget Afdeling Dato Fra kl. Til kl. Sted 12.3.2008 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere Parker og Urbane Landskaber

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /jeka J.nr.: 0223/ Dato: 18.04.05 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 39 fandt sted den 30. marts i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Lars Østerbye (formand)

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 9. december 2015, kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference center, Fredrik Nielsens Vej 2-4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Ledelsen KomU. 1. Dagsorden Til godkendelse

Ledelsen KomU. 1. Dagsorden Til godkendelse Ledelsen KomU Mødedato: D. 19. august 2015 Starttidspunkt: kl. 9.00 Sluttidspunkt: kl. 13.00 Mødested: Asylgade Mødelokale: Pouls kontor Journalnummer: 7000-14093-2015 Deltagere: Poul Skov Dahl, Kirsten

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Bæredygtig Biomasseproduktion

Bæredygtig Biomasseproduktion 1. annoncering NordGen Skog inviterer i samarbejde med Danske Planteskoler og Naturstyrelsen til konference / inspirationsdage. Bæredygtig Biomasseproduktion Radisson Blu H.C. Andersen, Odense 13-14. september

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Årsmøde i partnerskabet

Årsmøde i partnerskabet Årsmøde i partnerskabet Et strategisk partnerskab finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation med aktiv deltagelse og medfinansiering af mere end 125 partnere Karsten Arnbjerg-Nielsen 1 Udfordringer

Læs mere

Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv

Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv Tid: Tirsdag den 27. oktober 2009 kl. 12.30 15.30 Sted: Gladsaxe Kommune, Rosenkæret 39, Søborg Deltagere fra Udvalget: Jan Eriksen,

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Biblioteksudvalgsmøde. Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet. Forum. Møde afholdt: 2. december Sted: Oddur Hansen. Referent:

Biblioteksudvalgsmøde. Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet. Forum. Møde afholdt: 2. december Sted: Oddur Hansen. Referent: S A X O - I N S T I T U T T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Biblioteksudvalgsmøde M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2015 Forum Biblioteksudvalg, Saxo-Instituttet Møde afholdt: 2. december

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 19. JULI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Udviklingsmål 2012 med relation til Miljøministeriet

Udviklingsmål 2012 med relation til Miljøministeriet Miljøministeriet/Københavns Universitet 24-11-2011 Udviklingsmål 2012 med relation til Miljøministeriet Bilag 2.1 til Kontrakt 2002-15 om forskningsbaseret myndighedsbetjening mellem Skov & Landskab, Det

Læs mere

3. November f. Kandidater til SEB hæderpris og uddannelsespris 2018 deadline 20. Januar 2017 Drøftes ved næste BS møde

3. November f. Kandidater til SEB hæderpris og uddannelsespris 2018 deadline 20. Januar 2017 Drøftes ved næste BS møde Til stede: Inge Nordgaard-Lassen Henning Gleerup Torben Nathan Birgit Lassen Lone Madsen Erika Bélard Ikke til stede: Per Ejstrud 3. November 2016 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Godkendt

Læs mere

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset 17. maj 2016 Der var mødt 6 lejemål op svarende til 12 stemmer 1. Velkomst og valg af dirigent Formanden bød velkommen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten university of copenhagen Københavns Universitet Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten Publication date: 2016 Document Version

Læs mere

Godkendt Referat af 40. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 12. september 2013

Godkendt Referat af 40. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 12. september 2013 Godkendt Referat af 40. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 12. september 2013 Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde samt opfølgning 3.

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Niels bød velkommen, hvorefter der fulgte en kort præsentationsrunde. Dagsordenen blev godkendt.

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Niels bød velkommen, hvorefter der fulgte en kort præsentationsrunde. Dagsordenen blev godkendt. Fagligt planlægningsmøde mellem Naturstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) Den 22. november 2013, kl. 9-12 hos Skov & Landskab REFERAT Deltagere Fra Naturstyrelsen:

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Referat af møde i Jersey Avlsforum

Referat af møde i Jersey Avlsforum Referat af møde i Jersey Avlsforum Tid: Torsdag d. 5. maj 2011 Sted: Mødeleder: Referent: Til stede: Bygholm Landbrugsskole, Horsens Anders Levring Regitze Reinhold Jersey Avlsforum, Svenske repræsentanter,

Læs mere

Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande

Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande Hovedbestyrelsen Lene Hansen (LH) Administrationen Allan Søstrøm (AS) Morten Kraft (MK) Kristian

Læs mere

Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere

Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere 1) Hvorfor - Visionen 2) GSA partnership 3) GSA projektet 4) Formål 5) Organisation 6) 7 arbejdspakker 7) Budget 8) Hjemmeside

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Internt stormøde: Strategi og budget

Internt stormøde: Strategi og budget Internt stormøde: Strategi og budget Karsten Kristiansen Mandag d. 15. august 2011 kl. 14:00 Lundbeckfond Auditorium De dystre prognoser for KU s forskningstilskud Lene Düwel: Væksten der blev væk, KUreren

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af dirigent Pkt. 2: Formandens beretning til debat og godkendelse v/formand Frank Johansen

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Tirsdag den 18. september Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 24. SEPTEMBER 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA)

Læs mere

Referat af 1. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 4. september 2014 hos GEA Process Engineering A/S i Skanderborg

Referat af 1. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 4. september 2014 hos GEA Process Engineering A/S i Skanderborg Referat af 1. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 4. september 2014 hos GEA Process Engineering A/S i Skanderborg Referat den 9. september 2014 Formand Jens Termansen bød velkommen

Læs mere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere

STRATEGISK BYLEDELSE for politikere STRATEGISK BYLEDELSE for politikere 1 STRATEGISK BYLEDELSE FOR POLITIKERE strategisk byledelse for politikere er et nyt tværfagligt kompetenceudviklingsprogram, som sætter fokus på strategisk lederskab

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 - vi vil være verdens bedste skole for børn Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 Skoleleder Lisbeth Qvortrup bød alle velkommen til N. Kochs Skoles årsmøde torsdag den 14. oktober 2010

Læs mere

på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne

på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne 10 på en stærkere karrierestruktur BUD på universiteterne Danmark har brug for forskning og uddannelse i verdensklasse. Forskning er forudsætningen for, at erhvervslivet, folkestyret og civilsamfundet

Læs mere

Projekt MinimalSpild. Nyhedsbrev nr. 7. April 2017

Projekt MinimalSpild. Nyhedsbrev nr. 7. April 2017 Projekt MinimalSpild Nyhedsbrev nr. 7 April 2017 1 INDHOLD Partnerskabsmøde Der blev den 29.03.2017 holdt Partnerskabsmøde, hvor vi gjorde status på projekt MinimalSpild. Forsøg og resultater Siden sidst

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3:

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3: NOTAT Miljøteknologi J.nr. Ref. sikro Den 25. november 2013 Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmålene vedrører både enkeltprojekter og tværgående

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Inviterede deltagere: Seniorforsker Carl Christian Hoffmann (Institut for Bioscience/DCE,

AARHUS UNIVERSITET. Inviterede deltagere: Seniorforsker Carl Christian Hoffmann (Institut for Bioscience/DCE, Referat af møde i Rådgivningspanelet for DCE Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 6. marts 2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Vejlsøvej 25, 8600 Silkeborg Til stede: Prodekan Kurt Nielsen; Direktør Hanne

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent: Deltagere: Skolevangen 45, Hjørring Lokale H 75 Gitte Orlowitz Anne Krogh,

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl. 15.30-18.00 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Kjeld Christiansen Stig Ove Jensen Danske Regioner:

Læs mere

Referat fra mødet i Miljø- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Miljø- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Miljø- og Teknikudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 15. maj 2017 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18:00 Medlemmer: Fraværende: Formand:

Læs mere

NORDISK FOND FOR BYTRÆER

NORDISK FOND FOR BYTRÆER Referat fra årsmøde i fonden fredag den 25. april 2014, kl. 11.00 14.00 Mødet afholdt hos: Danske Anlægsgartnere Islands Brygge 26 2300 København S Deltagere: Thomas B. Randrup, Karsten Klintø, Palle Kristoffersen,

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Referat af afd. 8 s afdelingsmøde den 6. september 2012 kl. 19.00

Referat af afd. 8 s afdelingsmøde den 6. september 2012 kl. 19.00 Referat af afd. 8 s afdelingsmøde den 6. september 2012 kl. 19.00 Deltagere: 85 beboere (74 husstande) incl. bestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen: Knud Erik Karstensen, Lilli Jensen, Bjarne Jensen, Christian

Læs mere

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN BORUPGAARD GYMNASIUM M Ø D E R E F E R A T Dato: den 31.januar 2007 Tid: kl. 17 Sted: rektors kontor Til stede: Afbud: Peter Speldt Jørn Larsen Michael Krautwald-Rasmussen

Læs mere

10.15-10.30 Om programmet for seminaret og centernyt, v. Hans Kristensen

10.15-10.30 Om programmet for seminaret og centernyt, v. Hans Kristensen M Ø D E R E F E R A T Forum: Centermedlemmer Møde afholdt: Tirsdag d. 4. december og onsdag d. 5. december 2007 Sted: Hindsgavl Slot, Middelfart Referent: Anne-Lise Schulze Andersen Dato: 7. december 2007

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

1. Beretning om Frøkildeudvalgets organisation og arbejde i årets løb v. John Norrie

1. Beretning om Frøkildeudvalgets organisation og arbejde i årets løb v. John Norrie I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R VA L T N I N G D E T N AT U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H AV N S U N I V E R S I T ET Referat af

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Referat af 31. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv 21. august 2012

Referat af 31. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv 21. august 2012 Referat af 31. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv 21. august 2012 Tilstede: Jan Eriksen, Friluftsrådet (formand) Lars Bendix Poulsen, Naturstyrelsen Svend Erik Rolandsen, COWI

Læs mere

Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning

Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning PAES Onsdag 24.april 2013 kl. 9.30-12.00 30M.1-01(C-fløjen) Tilstede: Søren Dupont, Ernst Schraube, Jo Krøjer, Tomas Ellegaard, Åse Lading, Lars Hulgård, Linda Lundgaard Andersen, Mikael Meldstad, Anders

Læs mere

Referat af møde i uddannelsesudvalget for bioanalytikeruddannelsen tirsdag den 19. juni 2018 i Næstved.

Referat af møde i uddannelsesudvalget for bioanalytikeruddannelsen tirsdag den 19. juni 2018 i Næstved. Referat af møde i uddannelsesudvalget for bioanalytikeruddannelsen tirsdag den 19. juni 2018 i Næstved. Til stede var Marianne Pedersen, Anja Lykke Aakeson, Janne Kunchel Lorenzen, Helle Nørholm, Michael

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 24. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 4, Støvring. Møde slut: 13:00.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 24. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 4, Støvring. Møde slut: 13:00. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 4, Støvring Møde slut: 13:00 Fraværende: Frederik Møller Espersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 159 sprotokol fra sidste møde 3 160

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Mandag den 22. marts 2010 kl. 14.00-16.00 Deltagere: Peter Hansen, Jan Callesen, Erik Lauritzen, Ole Stisen,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra sidste

Læs mere

Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17

Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Referat af møde nr. 37 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Fra Skov & Landskab:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 23. oktober 2014. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Rørbæk Ældrecenter, Engparken 1, Rørbæk, 9500 Hobro. Møde slut: 10.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 23. oktober 2014. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Rørbæk Ældrecenter, Engparken 1, Rørbæk, 9500 Hobro. Møde slut: 10. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 08:00 Sted: Rørbæk Ældrecenter, Engparken 1, Rørbæk, 9500 Hobro Møde slut: 10.30 Fraværende: Torben Andersen deltog ikke i mødet. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra møde Den 4. september 2018 kl. 19-21 MØDEDELTAGERE Fra Teknisk Udvalg deltog: Tina Tving Stauning Jørgen Bech (medlem af klimarådet)

Læs mere