Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab"

Transkript

1 Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 61. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Frederiksberg Deltagere Deltagere: Kim Gulvad Svendsen, Århus Kommune Kristine Rough, Friluftsrådet Lene Holm, Komm. Park- og Naturforvaltere Lone Jansson, By- og Landskabsstyrelsen Niels Mellergaard, Slots- og Ejendomsstyrelsen Niels Svenningsen, Maskinleverandørerne Per Malmos, Danske Anlægsgartnere Søren Gludsted, Vejdirektoratet Søren Holgersen, Grønt Miljø Thorleif Madsen, Selandia CEU Torben Kastrup Petersen, Dansk Golf Union Maja Dittmann, Landskabsarkitektstuderende Fra Skov & Landskab Kjell Nilsson Toke Emil Panduro, ad pkt 6 Oliver Bühler, ad pkt. 7 Ulrika Stigsdotter, ad pkt. 8 Mona Chor Bjørn, ad pkt 9 Jette Kanneworff, referent Dagsorden og referat Afdeling Parker og Urbane Landskaber 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Lene Holm bød velkommen til medlemmerne og en særlig velkomst til det ny medlem Kim Gulvad Svendsen. Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen med nyt pkt. 6, hvor Forskning om det urbane landskab udskydes til en senere lejlighed. I stedet indsattes nyt pkt. fra Danske Parkdage Værdien af grønne områder. Dagsordenen med ændringen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra møde nr. 60 Referatet blev godkendt.

2 3. Nyt fra Skov & Landskab Kjell Nilsson orienterede kort om fusionsprocessen, som er den 4. i løbet af 15 år. Der er en proces i gang, hvor sektionerne etableres og viceinstitutlederne og sektionslederne bliver udpeget. Den endelige beslutning tages på fusionslederteamet den 10. oktober, og fusionen træder endeligt i kraft pr. 1. januar Navnet bliver Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) - Department of Geosciences and Natural Resource Management. Skov & Landskab vil leve videre som et tværgående center, hvor bl.a. Videntjenesten og sektorkontakten vil ligge. Afdeling 2, 3 og 4 fra det gamle Skov & Landskab vil blive slået sammen. Afdeling 6 og 7 vil fortsætte som 2 selvstændige afdelinger. Per Malmos spurgte til forskellene mellem to afdelinger 6 og 7. Torben Kastrup Petersen spurgte til forskellene i antal forskergrupper og antal årsværk de forskellige afdelinger imellem. Kjell Nilsson svarede, at der var en forskel i den faglige profil på de to sektioner. Landskabsarkitektuddannelsen vil bl.a. blive styrket ved at bevare fokus på arkitektur- og designdelen i modsætning til afdeling 7 s planlægningsfokus. De interne fordele er bl.a. ét ledelsesniveau, og mulighed for sektionslederen at deltage i produktionen. Som to afdelinger vil indflydelsen være større. Begge afdelinger har desuden ekspansionspotentiale. Søren Holgersen forespurgte til problematikken med dobbeltnavne og mente, det var svært at gennemskue set udefra. Er det nødvendigt med et Center for Skov & Landskab? Lene Holm svarede, at det også havde været diskuteret på bestyrelsesmødet, og det er to forskellige sæt opgaver, der skal løses de rent akademiske og de sektorrettede. Kjell Nilsson orienterede om personalenyt siden sidst: 7 Ph.D er er blevet færdige og 4 nye er kommet til. Simon Toft Ingvartsen og Antje Backhaus er blevet ansat som adjunkter begge på ½ tid pr. 1. september. Peter Lundsgaard Hansen er blevet fastansat som lektor pr. 1. september. Et professorat i Health Design er opslået med ansøgningsfrist 15. oktober og et professorat i Theories and Methods vil blive slået op i oktober/november. Endvidere skal der ansættes en ny lektor/adjunkt i parkforvaltning. 4. Udviklingsmål og Arbejdsprogram 2013 Kjell Nilsson efterlyste udvalgets bemærkninger til udviklingsmål og Arbejdsprogram. Søren Holgersen bemærkede, at forskningen i planteanvendelse, plantesygdomme og skadedyr burde forstærkes meget. Risikoen ved ikke at gøre det kan måske ikke undervurderes. Kjell Nilsson svarede, at det er et stort og vigtigt område, som vil blive prioriteret. Lene Holm bemærkede, at der er en stor interesse fra KU s og udvalgets side om at gå mere ind i dette område. Hun henviste i øvrigt til Iben Thomsens internationale samarbejde på området. Lene foreslog, at der som hjælp nedsattes en baggrundsgruppe i udvalget på området.

3 Søren Holgersen bemærkede, at der hele tiden kommer nye arter til. Det skal man tage alvorligt. Planteskolerne kommer med anbefalinger. Det bør Skov & Landskab også. Kjell Nilsson tilføjede her, at der netop er et Videnblad på vej med anbefalede gade- og vejtræer. Lene Holm efterspurgte udvalgets mening om forskningen på vandområdet. Lone Jansson udtrykte sin store anderkendelse for arbejdet på dette område, og bemærkede at der er et tæt samarbejde med Miljøministeriet. Lene Holm forespurgte, om vandområdet vil blive styrket ved fusionen. Kjell Nilsson svarede, at der er en stærk forskergruppe på Geologi, så dialogen vil komme. Kim Gulvad Svendsen nævnte erosionsproblemerne i forbindelse med store regnmængder og efterlyste hjælp til at finde hæfteplanter. Samtidig forespurgte han til forskning med de grønne områders økonomiske betydning som tema. Kjell Nilsson svarede, at der ikke var fundet finansiering endnu til et projekt om betydningen af grønne områder på ejendomspriserne og sundheden. Niels Mellergaard bemærkede, at det kunne være godt at samarbejde omkring problemstillingerne med naturens processer og effekten på mennesket, så man herved kunne prioritere ressourcerne. Slots- og Ejendomsstyrelsen (Liv Oustrup) er allerede i dialog med Nordeafonden om Value for money. Lene Holm var enig i denne bemærkning, og forespurgte, om der ikke kunne være basis for et PartnerLandskab projekt omkring økonomiske vurderinger af genskabelse af det grønne. Søren Holgersen tilføjede, at det blå også skulle med her havne, fjorde m.m. Der bygges efterhånden længere og længere ud i vandet. Hvilken betydning vil det få i fremtiden? Kim Gulvad Svendsen bemærkede, at der var foretaget sådanne undersøgelser i Århus. Økonomiske beregninger er vigtige for at dokumentere effekterne. Søren Gludsted bemærkede, at det altid er driften, der bliver sparet på i nedskæringstider, da der ikke kan spares på sikkerheden. Kjell Nilsson afrundede diskussionen med at takke for de gode forslag, såsom skadedyr, økonomisk vurdering/dokumentation og erosionsproblemer, som vil blive indarbejdet til næste møde. 5. Green Space Award Lene Holm orienterede om, at det første Green Space Award (GSA) blev uddelt på Danske Parkdage i Ålborg, Østre Anlæg. Kim Gulvad Svendsen tilføjede, at idéen bag ordningen kommer fra England, hvor de har Green Flag, som er noget man kigger på og rejser efter.

4 Thorleif Madsen forespurgte, om kriteriet med offentligt tilgængeligt område for at komme i betragtning også kan gælde privatejede områder. Lene Holm svarede, at det vigtige er, at der er offentlig adgang, og at GSA er udviklet til alle typer af grønne områder. Niels Svenningsen bemærkede, at det var synd for de meget gode kommercielle initiativer der er rundt om i landet, f.eks. godser og haver, hvis de ikke havde mulighed for at komme i betragtning. Lone Jansson nævnte, at det var vigtigt at turistbranchen var med i markedsføringen. Torben Kastrup Petersen mente, at det var vigtigt med dokumentationen for, at det giver flere gæster. Erfaringerne fra DGU s Miljøcertificering ville kunne bruges. Søren Holgersen forespurgte, om GSA-betegnelsen er en europæisk ordning. Lene Holm svarede, at det er en nordisk fællesbetegnelse. Der er ikke fundet en nordisk betegnelse, som er dækkende. 6. Værdien af Grønne Områder Toke Emil Panduro holdt et kortere oplæg med udgangspunkt i det indlæg han havde holdt på Danske Parkdage i Ålborg. Der vil blive offentliggjort en rapport herom for praktikere i januar måned. Tokes PP indlæg vedhæftes referatet. Hvis udvalgets medlemmer ønsker at kontakte Toke er hans adresse: tepp@life.ku.dk 7. PartnerLandskab-projekt: Gødning og gødningsplaner for træer Oliver Bühler informerede om projektet, som slutter sidst på året. Materiale er blevet offentliggjort på PartnerLandskabs hjemmeside og efter planen også i Grønt Miljø. På forespørgsel fra udvalgets medlemmer til gødningstypen og hyppigheden af bladanalyser og jordprøver svarede Oliver, at der blev brugt NPK gødning 6-10 g. pr. cm stammediameter ca. 1 kaffekops gødning pr. træ. Bladanalyser og jordprøver blev foretaget ca. 1 gang om året i slutningen af august. Olivers indlæg er vedhæftet referatet. 8. Fagligt tema: Forskning i haveterapi Ulrika Stigsdotter orienterede dels om soldaterprojektet, som bl.a. er et Ph.D. studium, som Dorthe Poulsen, der er uddannet fysioterapeut er blevet ansat til at gennemføre, dels om NESTprojektet, som er finansieret af Trygfonden og vil starte i det nye år. Per Malmos forespurgte, hvordan man sikrer dokumentationen i forskningsprojektet: Piller vs. haveterapi. Ulrika Stigsdotter svarede, at man sammenligner haveterapien med en kontrolgruppe. Søren Holgersen forespurgte, om det er muligt med haveterapi om vinteren. Ulrika Stigsdotter svarede, at det er bestemt muligt hele året. Der er naturligvis en effekt på haveterapien af årstidernes skiften.

5 Kjell Nilsson bemærkede problematikken med betegnelsen patienter vs. klienter. Ulrika Stigsdotter bemærkede, at man fokuserer på det raske ved at bruge betegnelsen klienter. Kristine Roug bemærkede, at begge betegnelser kunne bruges til de samme mennesker på forskellige stadier og i forskellige sammenhænge. Lene Holm forespurgte til havens potentiale i forhold til den forebyggende effekt. Ulrika Stigsdotter svarede, at den var stor. Der arbejdes på kontakt til virksomheder om kortere forløb. Ulrikas indlæg er vedhæftet referatet. 9 Fagligt tema: Innovative beplantninger baseret på økologiske principper Mona Chor Bjørn orienterede om sit Ph.D.projekt med innovative beplantninger med markforsøg i Tåstrup og lille forsøgsstaudebed i Rektorhaven. Per Malmos bemærkede, at det er et spændende arbejde med vilde urter, og spurgte hvad Mona vil gøre, når det med tiden går i skov, hvad alt jo gør på et tidspunkt. Mona Chor Bjørn svarede, at hun hele tiden skal tage stilling til, hvad der skal fjernes og hvad ikke. Det der tager over bliver fjernet. Kjell Nilsson spurgte, hvad Vejdirektoratets holdning til urteagtige vejgrøfter. Søren Gludsted svarede, at det vil Vejdirektoratet gerne, men problemet er den meget kvælstof, som landbruget slipper ud, altid vil få græsset til at tage over. 10. Nyt forskningsinitiativ om Grønne Tage Kjell Nilsson orienterede kort om det ny indsatsområde, som skal udvikles til et Ph.D. projekt. Grønne tage er et alternativ til at gøre byerne grønnere og er samtidig en del af klimatilpasningen. Projektet vil blive taget op ved et senere møde. 11. Næste møde Det aftalte møde i november flyttes til 12. december. Niels Mellergaard har indvilget i at være vært for mødet, som vil blive holdt i Frederiksberg Have. Mødet i foråret blev fastsat til den 4. april. 12. Eventuelt Niels Svenningsen bemærkede, at der manglede en opfølgning på punktet om udbud fra martsmødet. Lene Holm tilføjede, at andre sider af udbudssiden også burde komme med i en fælles kvalitetshåndbog. Det kunne være oplagt til et PartnerLandskabs-projekt.

Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt.

Kjell Nilsson orienterede om en ændring til dagsordenen, da pkt. 9 må udgå pga. sygdom. Dagsordenen med ændringen blev godkendt. Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 62. møde i udvalget Afdeling Parker og Urbane Landskaber Dato Fra kl. Til kl. Sted 12.12.2012 10:00 12.30 Café Funder, Frederiksberg

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 56. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 56. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 56. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 24.11.10 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 53. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 53. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 53. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.11.09 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv. Planlægning. Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg

Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv. Planlægning. Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg Til De Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv Fra Gertrud Jørgensen Vedrørende Fælles møde i de 2 udvalg Sektion Landskabsarkitektur og Planlægning Dato Fra kl. Til kl. Sted

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /jeka J.nr.: 0223/ Dato: 04.12.06 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 44 fandt sted den 30. november 2006 på KVL. Deltagere: Fra Skov & Landskab: Afbud fra: Bent Leonhard,

Læs mere

Referat af møde i de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv

Referat af møde i de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Til Medlemmerne af de Rådgivende Udvalg for Park og Landskab og Planlægning og Friluftsliv MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2015 Forum Referat

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og Friluftsliv

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og Friluftsliv I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R V A L T N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Og Planlægning og

Læs mere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Kastrup Deltagere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted Kastrup Deltagere Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 60. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 21.03.2012 09.30 12.30 Kastrup Deltagere Afdeling Parker og Urbane Landskaber

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 57. møde i udvalget. 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 57. møde i udvalget. 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 57. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 07.04.2011 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 54. møde i udvalget. 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 54. møde i udvalget. 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 54. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 08.04.10 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 51. møde i udvalget Hørsholm

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 51. møde i udvalget Hørsholm Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 51. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.03.09 09.30 12.30 Hørsholm Deltagere

Læs mere

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 58. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 24.8.2011 09.30 12.30 Slagelse Afdeling Parker og Urbane Landskaber Deltagere

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 50. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 50. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Afdeling Parker og Urbane Landskaber Vedrørende Det 50. møde i udvalget Dato Fra kl. Til kl. Sted 26.11.2008 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Geodatastyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 48. møde i udvalget Frederiksberg

Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab. Det 48. møde i udvalget Frederiksberg Til Det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Fra Kjell Nilsson Vedrørende Det 48. møde i udvalget Afdeling Dato Fra kl. Til kl. Sted 12.3.2008 09.30 12.30 Frederiksberg Deltagere Parker og Urbane Landskaber

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere

Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere Nyt nordisk Green Space Award (GSA) Lene Holm, Kommunale Park & Naturforvaltere 1) Hvorfor - Visionen 2) GSA partnership 3) GSA projektet 4) Formål 5) Organisation 6) 7 arbejdspakker 7) Budget 8) Hjemmeside

Læs mere

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden

Græsklipperobotter. muligheder og behov, nu og i fremtiden Græsklipperobotter muligheder og behov, nu og i fremtiden Praktiske oplysninger Udleveret materiale Toiletter Frokost Gumle (højhuset) Demo af robotter (bag auditoriet) Kopi af foredrag på www.turfgrass.dk

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 15. juni 2017 kl. 13.00 16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab

Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab /jeka J.nr.: 0223/ Dato: 18.04.05 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 39 fandt sted den 30. marts i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Lars Østerbye (formand)

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 52. møde den 7. februar 2018, kl. 15.30-18.00 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Grønne udviklingsplaner. Arbejdsmøde december 2014

Grønne udviklingsplaner. Arbejdsmøde december 2014 Grønne udviklingsplaner Arbejdsmøde december 2014 Christian Philip Kjøller Institut for Geovidenskab og naturressourcer Dias 1 Opsamling på projektet Muligheder for det videre arbejde Drøftelse af det

Læs mere

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 1. Velkomst ved ordstyre Morten Bang. 2. Gennemgang af referat fra den 2. februar 2013 3. Kl. 10.00. Indlæg v/ane Halsboe-Jørgensen

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

Godkendt Referat af 37. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 25. september 2012

Godkendt Referat af 37. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 25. september 2012 Centerbestyrelsen Godkendt Referat af 37. møde i Centerbestyrelsen for den 25. september 2012 Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde samt opfølgning

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B / M Ø D E R E F E R A T 29. OKTOBER 2016 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

Udviklingsmål 2013 med relation til Miljøministeriet

Udviklingsmål 2013 med relation til Miljøministeriet Miljøministeriet/Københavns Universitet 21-11-2012 Udviklingsmål 2013 med relation til Miljøministeriet Bilag 2.2 til Kontrakt 2002-15 om forskningsbaseret myndighedsbetjening mellem Skov & Landskab, Det

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Udviklingsplanen trin for trin. Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold?

Udviklingsplanen trin for trin. Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold? Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Udviklingsplanen trin for trin Hvordan kan opgaven gribes an og hvad er relevant indhold? Anne Mette Dahl Jensen og Christian Philip Kjøller Institut for Geovidenskab

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17

Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Referat af møde nr. 37 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 37 fandt sted den 14. september 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Fra Skov & Landskab:

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

120 års fri succession på Nørholm Hede hvad har vi lært?

120 års fri succession på Nørholm Hede hvad har vi lært? Processer som målsætning 120 års fri succession på Nørholm Hede hvad har vi lært? Inger Kappel Schmidt Geosciences and Natural Ressource Management Der bør skabes mere plads til naturens frie og dynamiske

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

1. Beretning om Frøkildeudvalgets organisation og arbejde i årets løb v. John Norrie

1. Beretning om Frøkildeudvalgets organisation og arbejde i årets løb v. John Norrie I N S T I T U T F O R G E O V I D E N S K A B O G N A T U R F O R VA L T N I N G D E T N AT U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H AV N S U N I V E R S I T ET Referat af

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Medlemmerne af INSS institutråd

Medlemmerne af INSS institutråd KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 19. december 2016 kl. 14-16 EMIL

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Afrapportering projekt Regn og Design

Afrapportering projekt Regn og Design DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET 27.SEPTEMBER 2013 Afrapportering projekt Regn og Design SCIENCE KOMMUNIKATION BÜLOWSVEJ 17 1870 FREDERIKSBERG C TLF 353 34042 DIR 353 32387

Læs mere

Godkendt Referat af 40. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 12. september 2013

Godkendt Referat af 40. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 12. september 2013 Godkendt Referat af 40. møde i Centerbestyrelsen for Skov & Landskab den 12. september 2013 Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde samt opfølgning 3.

Læs mere

Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv

Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv Referat af 27. møde i det Rådgivende Udvalg for Planlægning og Friluftsliv Tid: Tirsdag den 27. oktober 2009 kl. 12.30 15.30 Sted: Gladsaxe Kommune, Rosenkæret 39, Søborg Deltagere fra Udvalget: Jan Eriksen,

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Referat fra 8. møde i bestyrelsen den 3. juni 2009

Referat fra 8. møde i bestyrelsen den 3. juni 2009 Bestyrelsen side 1 af 5 Referatfra8.mødeibestyrelsenden3.juni2009 Tilstede: TimChristensen,(TC)KøgeHandelsskole(formand) ElseErikstrup,Slagteriskolen(næstformand) BeritBirkelund,HandelsskolenSjællandSyd

Læs mere

Referat af møde nr. 38

Referat af møde nr. 38 Referat af møde nr. 38 Referat af møde i det Rådgivende Udvalg for Park og Landskab Møde nr. 38 fandt sted den 25. november 2004 i Konsistoriums Mødesal, KVL, Bülowsvej 17 Deltagere: Lars Østerbye (formand),

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Formanden bød velkommen til mødet, som blev afholdt i direkte forlængelse af strategiseminaret. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen.

Formanden bød velkommen til mødet, som blev afholdt i direkte forlængelse af strategiseminaret. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen. Møde nr. 2 Referat af 2. møde i Centerbestyrelsen for den 14. november 2003, kl. 11:30-13:00 på, Nødebo Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat samt opfølgning fra det

Læs mere

Center for Skov, Landskab og Planlægning Godkendt REFERAT 41. møde den 12. december 2013, kl

Center for Skov, Landskab og Planlægning Godkendt REFERAT 41. møde den 12. december 2013, kl Center for Skov, Landskab og Planlægning Godkendt REFERAT 41. møde den 12. december 2013, kl. 12-14 Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde samt opfølgning

Læs mere

Bæredygtig Biomasseproduktion

Bæredygtig Biomasseproduktion 1. annoncering NordGen Skog inviterer i samarbejde med Danske Planteskoler og Naturstyrelsen til konference / inspirationsdage. Bæredygtig Biomasseproduktion Radisson Blu H.C. Andersen, Odense 13-14. september

Læs mere

have- og parkingeniør

have- og parkingeniør have- og parkingeniør Praktisk og fagligt studie Have- og parkingeniør er en professionsbachelor for dig, der vil arbejde med byens grønne områder på et højt niveau. Uddannelsen har både et praktisk og

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 46. møde den 21. oktober 2015, kl Foreløbigt godkendt

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 46. møde den 21. oktober 2015, kl Foreløbigt godkendt Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 46. den 21. oktober 2015, kl. 12.30-14.30 Foreløbigt godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Referat af møde i Jersey Avlsforum

Referat af møde i Jersey Avlsforum Referat af møde i Jersey Avlsforum Tid: Torsdag d. 5. maj 2011 Sted: Mødeleder: Referent: Til stede: Bygholm Landbrugsskole, Horsens Anders Levring Regitze Reinhold Jersey Avlsforum, Svenske repræsentanter,

Læs mere

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn

LAG SØM Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn Referat bestyrelsesmøde nr. 8 Tid Torsdag d. 12.3.2015 kl. 18.15 Sted Til stede Afbud Ej fremmødt Referent et, Aktivitetshuset,, Nyborg Kurt Sorknæs, Erik Sønderskov, Gitte L. Albjerg, Jens Elmgren, Lise-Lotte

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient

Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient R E F E R A T Emne Møde i Følgegruppen vedr. værktøjer til tidlig opsporing af sygdom hos den ældre medicinske patient Mødedato Fredag den 30. november 2012 kl. 12.30-14.30 Sted, mødelokale 501 (Indgang

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 01. OKTOBER 2013 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 19. september

Læs mere

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud-

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud- Velkommen til Hav Branchens egen udstilling Den grønne fagudstilling Have & Landskab '09 holdes næste gang 26. - 28. august 2009. Det foregår ligesom i 2007 på fagskolen Selandia-CEU i. Besøgende 10.000

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

1. Kommentarer til dagsorden

1. Kommentarer til dagsorden Møde den: 30. november 2017 kl. 13.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad,

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 01/

Referat af bestyrelsesmøde 01/ Referat af bestyrelsesmøde 01/122010 Punkter på dagsordenen: 1. Protokol 2. Valg af næstformand 3. Budget for 2011 4. Orientering om byggeriet 5. Rygning 6. Meddelelser fra formanden 7. Meddelelser fra

Læs mere

REFERAT- BESTYRELSESMØDE. Allingåbro Hotel, Hovedgaden 9, 8961 Allingåbro. LAG Djursland

REFERAT- BESTYRELSESMØDE. Allingåbro Hotel, Hovedgaden 9, 8961 Allingåbro. LAG Djursland LAG Djursland Referat 03/2017 REFERAT- BESTYRELSESMØDE Dato: 17. maj 2017 Tid: 17-20 Sted: Allingåbro Hotel, Hovedgaden 9, 8961 Allingåbro LAG Djursland Navn: Anette Okkerholm Jensen (AOJ) Bente Hedegaard

Læs mere

Referat fra Patient- og Pårørenderådet

Referat fra Patient- og Pårørenderådet Dato: 2.5.2017 Referat fra Patient- og Pårørenderådet Tid: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 15.00-17.00 1. Velkomst Kort præsentationsrunde da der var et par nye ansatte i rådet. a. Godkendelse af referat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Jf. afsnit 2 i Centerberetningen

Jf. afsnit 2 i Centerberetningen Centerberetning 203 for Skov & Landskab Udviklingsmål 203: Mål, milepæle og målopfyldelse Bilag A0 KVB Jf. afsnit 2 i Centerberetningen 25-04-204. Indledning Udviklingsmålene for 203 omfatter de mål som

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset 17. maj 2016 Der var mødt 6 lejemål op svarende til 12 stemmer 1. Velkomst og valg af dirigent Formanden bød velkommen

Læs mere

Referat af møde i FØJOs bestyrelse

Referat af møde i FØJOs bestyrelse 1. november 2006 Referat af møde i FØJOs bestyrelse Tirsdag den 24. oktober 2006 på Forskningscenter Bygholm Til stede Thomas Harttung, Søren E. Frandsen, Karen Søegaard, Erik Steen Jensen, Dorte Lau Baggesen,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde den 19. juni Ad 1 Godkendelse af dagsorden. Ad 2 Underskrivning af referat fra mødet den 22.

Referat bestyrelsesmøde den 19. juni Ad 1 Godkendelse af dagsorden. Ad 2 Underskrivning af referat fra mødet den 22. Referat bestyrelsesmøde den 19. juni 2012 Tilstede: Niels Christian Sidenius, Hanne Seyer-Hansen, Poul Holst Jensen, Flemming Knudsen, Jørgen Lang, Lis Vivi Fonnesbæk Hansen, Peder Filskov Schmidt, Asbjørn

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 29. september 2011 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Lars Vesløv Henrik Kofoed Svendsen

Læs mere

Referat fra møde i det rådgivende udvalg for skovfrø og planter torsdag d. 1. oktober 2015

Referat fra møde i det rådgivende udvalg for skovfrø og planter torsdag d. 1. oktober 2015 NaturErhvervstyrelsen Den 4. november 2015 Sagsnr.: 14-3044-000002 Referat fra møde i det rådgivende udvalg for skovfrø og planter torsdag d. 1. oktober 2015 Mødet blev afholdt på Skovriddergården i Søhøjlandet,

Læs mere

Årsmøde i Sporvejsfunktionærernes Boligforening SBF 1

Årsmøde i Sporvejsfunktionærernes Boligforening SBF 1 Årsmøde i SBF 1 Referat fra ordinært årsmøde i SBF 1 - afholdt mandag den 14. maj 2012, kl. 19.00, i Adventskirken, Sallingvej 90-2720 Vanløse. Til stede var: Gæster: Der var mødt 32 personer, hvoraf 27

Læs mere

Referat. Etisk Råd Gurli Petersen Deltagere:

Referat. Etisk Råd Gurli Petersen Deltagere: Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk Råd 23-5-2018 For referat: Dato for udarbejdelse: Gurli Petersen 28-5-2018 Deltagere: Brian Errebo-Jensen, Maria Rothgart, Sune Frølund, Marlene Juul Houmann,

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Der er endnu ikke taget stilling til, hvilke rekreative funktioner der skal være i området.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvilke rekreative funktioner der skal være i området. Dagsordenpunkt Borgerbudgetforløb og samskabelse på det grønne område på Kong Hans Allé Beslutning For: 22 (A, B, C, F, I, V, Ø) Imod: 3 (O) Tiltrådt. Gennemgang af sagen Som en del af klimatilpasningen

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 16. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Salen på Mastruplund, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 16. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Salen på Mastruplund, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Salen på Mastruplund, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring Møde slut: 13:00 Fraværende: Torben Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra

Læs mere

Kære alle. Hermed fremsendes referat fra mødet den 1. november 2011.

Kære alle. Hermed fremsendes referat fra mødet den 1. november 2011. Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 1. november 2011 mellem HjerneSagen, Hjerneskadeforeningen,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl

Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. DECEMBER 2011 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 13. december kl. 13 14.45 Sted: Referent:

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde 28. oktober 2013. For referat: Dorthe G. Thomsen

Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde 28. oktober 2013. For referat: Dorthe G. Thomsen Dagsorden Dagsorden til møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsesmøde 28. oktober 2013 For referat: Dorthe G. Thomsen Deltagere: Kent Sandholt, Sanne Jensen, Randi Skov Bundesen, Kirsten Ægidius, Maria

Læs mere