Læserbrevkasse Af: John Ekebjærg-Jakobsen, formand for 1920-klubben, København

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læserbrevkasse Af: John Ekebjærg-Jakobsen, formand for 1920-klubben, København"

Transkript

1 Læserbrevkasse Af: John Ekebjærg-Jakobsen, formand for 1920-klubben, København Denne gang vil vi svare på spørgsmål om besværlig transport. vi Et sjak har spurgt, om de bare skal slæbe derudaf, hvis de får penge for det: Vores mester har flere gange sendt os ud, hvor skal transportere gennem dybe kælderskakte, ind igennem carporte, med en 70 cm bred dør eller ind i baggårde, hvor vi ikke kan bruge trækvogne. Mesters argument er, at der er krise og der er ikke råd til at leje mobilkran, og der ikke råd til at købe specielle tekniske hjælpemidler. Til gengæld vil han gerne betale os en god pris for transporten, så vi ikke mister noget i indtjening. Skal vi ikke bare tage imod disse tilbud der jo krise i byggeriet? Kære transportsjak. Nej, - I skal ikke tage mod tilbuddet. Det er der tre gode grunde til: 1) I forhold til Handleplan 1, så er det ikke tilladt med transport af stilladsgrej, når det er så nedslidende, som I beskriver. Der skal laves en plan for transporten, så I undgår nedslidning. 2) I skriver, at I ikke mister penge, fordi han betaler en god transportpris. Det er jo fint på næste 14-dages løn,men om nogle år, når I står med ødelagte knæ, så kan det være svært at tjene en god 14-dages løn. Det er derfor vi har fået Handleplan 1. 3) Der er krise i byggeriet, men der ikke krise i stilladsbranchen. Der er masser af arbejde, og vi mangler erfarne folk. Det er muligt, at mesters pris for stilladset er for lavt, men så er det jo ham, der er i krise og ikke os. Han deler ikke sit overskud med jer, når I sidder med nedslidte kroppe om 10 år.

2 Sådan kan det gøres... Hele røven af bilen kranes ind i et hug... Det er sgu da en fornøjelse at se på - og sikkert også at arbejde med. Billederne er indsendt af Kim Søder, tillidsmand hos Lauth Stilladser i København.

3 Et sjak har krævet timeløn for en besværlig transport gennem en kælder: Vi har transporteret grej til to, tre dages arbejde ind i en baggård. Kælderen er en cykelgennemgang med en skrå rampe ned og en skrå rampe op. Mester mener, at vi kan krane grejet på en trækvogn og så trække grejet gennem kælderen. Vi vurderer, at det ikke er muligt, idet rampen er for stejl grejet vil løbe fra os når vi kører ned og læsset vil være for tungt, når vi skal trække det op igen. Vi har derfor valgt at bære grejet igennem kælderen og så skrive timeløn for dette arbejde i henhold til Handleplan 1. Mester vil ikke betale timeløn, men det har vi da ret til, ikke? Kære kolleger Vi har kigget på sagen, og I har ret i, at ramperne er for stejle til at køre med trækvogn. Det vil være for farligt for to mand at holde på vognen når I kører ned og det vil være en voldsom belastning at skulle trække vognen op i gården.

4 Meningen med Handleplan 1 er jo netop, at nedslidningen skal mindskes. Men I har ikke ret i, at I så bare kan bære grejet ind og så kræve timeløn for arbejdet. Der er to problemer i denne sag - spørgsmålet om betaling og Handleplan 1. I forhold til betaling og akkordering, så skal I altid gøre det på følgende måde, inden arbejdet påbegyndes: - I skal gøre mester opmærksom på, at arbejdet ikke kan akkorderes. Så skal I prøve at aftale en pris med ham. Hvis I ikke kan blive enige om prisen, så skal arbejdet udføres på timeløn. Hvis han alligevel siger nej til timeløn, så skal I ikke lave arbejdet, men kontakte klub og fagforening.

5 I denne sag er spørgsmålet om Handleplan 1 vigtigst, altså at I skal undgå nedslidning. Handleplanen angiver flere muligheder for at få grejet ind i gården: 1) Det kan kranes ind med mobilkran. 2) Det kan bæres ind af flere sjak, så belastningen fordeles mellem flere montører. 3) Man kan lave en skinne, så grejet kan køres vandret gen nem kælderen. 4) Firmaet kan leje en elektrisk trækvogn, så I ikke selv skal bruge kræfter på at bremse og trække vognen Mester og stilladsmontører skal i fællesskab finde den bedste løsning, før I påbegynder opgaven. Det ansvar ligger både hos mester og hos jer. I dette tilfælde foreslår vi følgende: 1) Det vil være skudt over målet at leje mobilkran, når det er en forholdsvis lille mængde grej. 2) Det vil være muligt, at flere sjak deles om at bære ind, så nedslidningen ikke er så voldsom. 3) Der findes en rimelig løsning, med skinner (og et stativ), så grejet kan køre vandret gennem kælderen. Det er et system,som skraldemændene har opfundet, og som nogle stilladsfirmaer har videreudviklet. Dette system ville være perfekt til denne kælder. 4) De elektriske trækvogne, som gipstømrere og andre håndvær kere bruger, vil sikkert kunne klare de skrå ramper - en mulig løsning. NB! Når I så har fundet ud af, hvilken løsning I vil bruge, så husk at aftale en pris for arbejdet, inden I påbegynder arbejdet.

6

7

8

side 9 manden Navn: martin Neess

side 9 manden Navn: martin Neess StilladsInformation nr. 103 - juni 2012 side 9 manden Navn: martin Neess Bopæl: Alder: Firma: Gislinge nær Holbæk på Vestsjælland 32 år Bolas Stilladser, Holbæk Start i branchen: 2004 Stilladsuddannelse:

Læs mere

side 9 manden Portræt af den ny landsklubformand:

side 9 manden Portræt af den ny landsklubformand: StilladsInformation nr. 67 - april 2003 side 9 manden Portræt af den ny landsklubformand: Navn: John Jakobsen Bopæl: Valby Alder: 42 Start i branchen: 1986 Nuværende firma: JG Stilladser Tillidshverv:

Læs mere

Stilladsudd.: ERFA-svend fra Esbjerg, 2008

Stilladsudd.: ERFA-svend fra Esbjerg, 2008 Side 9 manden Navn: Bopæl: Jeppe Weng Mikkelsen Viby J, Århus Alder: 41 Start i branchen: 1997 Nuværende firma: Q-stilladsservice Stilladsudd.: ERFA-svend fra Esbjerg, 2008 Tillidshverv: Klubformand i

Læs mere

side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation

side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation StilladsInformation nr. 121 - december 2016 side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation Navn: Kim Søder Bopæl: avedøre, Kbh. Alder: 40 år Firma: Jerslev Stilladsservice Start i branchen: maj 2005

Læs mere

Stilladsarbejdernes Landsklub. Nyhedsbrev oktober 2014

Stilladsarbejdernes Landsklub. Nyhedsbrev oktober 2014 Stilladsarbejdernes Landsklub. Nyhedsbrev oktober 2014 1) Nye regler Flere firmaer er i gang med at afprøve opskydeligt rækværk. Der er forskellige typer i spil. Vi vil gerne høre om jeres erfaringer.

Læs mere

LÆSERBREVKASSE - DENNE GANG OM UDDANNELSE Af: StilladsInformation, Juni 2009

LÆSERBREVKASSE - DENNE GANG OM UDDANNELSE Af: StilladsInformation, Juni 2009 LÆSERBREVKASSE - DENNE GANG OM UDDANNELSE Af: StilladsInformation, Juni 2009 Som annonceret i sidste nummer af bladet, vil vi fremover lave en slags læserbrevkasse, hvor tre af vore meget kloge og indsigtsfulde

Læs mere

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub

Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub StilladsInformation nr. 75 - maj 2005 Side 9 manden Portræt af formanden for Vestsjællands Stilladsklub Navn: Jesper Christiansen Bopæl: Svebølle Alder: 32 Start i branchen: 1993/1994 Nuværende firma:

Læs mere

Landsbrancheklubben for murerarbejdsmænd

Landsbrancheklubben for murerarbejdsmænd Landsbrancheklubben for murerarbejdsmænd Sammen bygger vi Danmark www.3fklub.dk/murerarbejdsmaend Huskelister beskriver arbejder, hvor der kræves ekstra betaling i form af daglønstimer, der føres i skurbogen.

Læs mere

Fysisk nedslidning: Sjakket som medeller

Fysisk nedslidning: Sjakket som medeller Fysisk nedslidning: Sjakket som medeller modspiller? Af Pia Bang Jensen, Konsulent hos BAT-kartellet I en undersøgelse sætter forsker Jeppe Ajslev fokus på fysisk belastning og smerte i byggebranchen.

Læs mere

side 9 manden stiladsinformation nr sept 2014 alder: 36 lauth stilladsudlejning aps start i branchen: 2005 Bestyrelsesmedlem i 1920-klubben

side 9 manden stiladsinformation nr sept 2014 alder: 36 lauth stilladsudlejning aps start i branchen: 2005 Bestyrelsesmedlem i 1920-klubben stiladsinformation nr. 112 - sept 2014 side 9 manden navn: Kaldenavn: bopæl: thomas strømsholt strømsholt København alder: 36 firma: lauth stilladsudlejning aps start i branchen: 2005 stilladsuddannelse:

Læs mere

Afsnit 4 A Akkordarbejde - Murersvende

Afsnit 4 A Akkordarbejde - Murersvende Afsnit 4 A Akkordarbejde - Murersvende Hvorfor skriftlig aftale Nyt arbejde Renoveringsarbejde Ret og pligt Akkordomfangsaftale Akkordudbetaling & akkordforskud Fællesakkord Lærlinge i svendenes akkord

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar StilladsInformation nr. 71 - april 2004 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Rene Liafi Bopæl: Odense Alder: 48 Start i branchen: 14. maj 1979 Nuværende firma: Fyens Stillads Co. Tillidshverv:

Læs mere

PERI UP OVERDÆKNING & SKINNESYSTEM

PERI UP OVERDÆKNING & SKINNESYSTEM PERI UP OVERDÆKNING & SKINNESYSTEM Indledning På baggrund af erfaringer med opstilling af traditionelle overdækninger med bl.a. brug af aquadæk og plastik satte vi i år 2000 som målsætning, at udvikle

Læs mere

John And eller John Anderledes. Fik bæltet på ERFA-linjen

John And eller John Anderledes. Fik bæltet på ERFA-linjen StilladsInformation nr. 87 - juni 2008 side 9 manden Navn: John Andreasen, John And eller John Anderledes Bopæl: Hvidovre Alder: 45 Start i branchen: Starten af 1983 Nuværende firma: JG Stilladser, København

Læs mere

ved Skanderborg Stilladsudd.: 2-årig (færdig i 1998) landsklubformand

ved Skanderborg Stilladsudd.: 2-årig (færdig i 1998) landsklubformand SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Voerladegård, ved Skanderborg Thorkil Jansen Alder: 39 Lokalklub: Start i branchen: Nuværende firma: Århus Februar 1996 i Mars Stilladser i Århus Mars Stilladser Stilladsudd.:

Læs mere

Akkordhåndbog for snedkere og tømrere

Akkordhåndbog for snedkere og tømrere Akkordhåndbog for snedkere og tømrere Denne pjece er lavet af klubberne fra: Jakon, P. Winther Jespersen, Timbra, Kornerup, Deko, Jönsson, Enemærke & Petersen, Hans Henning Nielsen, BGB, Intern, Dahls

Læs mere

we do the hard work DK

we do the hard work DK we do the hard work DK Medarbejderne kan mærke en klar forskel fra før til nu, hvor de anvender Mountits maskiner. De er ikke lige så trætte, når de kommer hjem, fordi de ikke længere overbelaster deres

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, som stadig er særdeles aktiv

side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, som stadig er særdeles aktiv StilladsInformation nr. 76 - august 2005 side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, som stadig er særdeles aktiv Navn: Jens Pedersen Bopæl: Skørping Alder: 56 Start i branchen: 1970 Nuværende firma: Bera

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

AT ARBEJDE MED MSB I BYGGEBRANCHEN. V/ Jeppe Z. N. Ajslev Byggeriets Arbejdsmiljøbus og Roskilde Universitet

AT ARBEJDE MED MSB I BYGGEBRANCHEN. V/ Jeppe Z. N. Ajslev Byggeriets Arbejdsmiljøbus og Roskilde Universitet AT ARBEJDE MED MSB I BYGGEBRANCHEN. V/ Jeppe Z. N. Ajslev Byggeriets Arbejdsmiljøbus og Roskilde Universitet INDHOLD MSB i korte træk Projektet i korte træk Metode Generelle fund Tre dybdegående analyser

Læs mere

Afsnit 10 Sikkerhed på byggepladsen

Afsnit 10 Sikkerhed på byggepladsen Afsnit 10 Sikkerhed på byggepladsen Når der sker arbejdsulykker Sikkerhedsarbejde Stoffer, materialer og vinterforanstaltninger Certifikater Bæring Vibrationer 1 Sikkerhed på byggepladsen Når der sker

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988

side 9 manden StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 Alder: 50 Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 StilladsInformation nr. 107 - juni 2013 side 9 manden Navn: Lars Henriksen Bopæl: Humlebæk Alder: 50 Firma: Oldenborg Stilladser, Kbh. Start i branchen: 1988 Stilladsudd: ERFA 1 og 2, Faldsikring Tillidshverv:

Læs mere

Løfter store og tunge varer over på salgshylde

Løfter store og tunge varer over på salgshylde Løft Instruktion nr. A1 Løfter store og tunge varer over på salgshylde Når I er to personer om at løfte varer, som er vanskelige at håndtere og tunge (fx fladskærme, spejle og græsslåmaskiner), er det

Læs mere

Side 9 manden Navn: Bjarne Holm

Side 9 manden Navn: Bjarne Holm StilladsInformation nr. 99 - juni 2011 Side 9 manden Navn: Bjarne Holm Bopæl: Brøndbyøster Alder: 54 Firma: JG Stilladser, København Start i branchen: 1980 Øgenavne: - I 80 erne Drengen eller Knægten -

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr 86 - marts 2008 Simon Gregersen Strøby ved Køge Alder: 34 1. februar 1996, Multi Stilladser i Århus

side 9 manden StilladsInformation nr 86 - marts 2008 Simon Gregersen Strøby ved Køge Alder: 34 1. februar 1996, Multi Stilladser i Århus StilladsInformation nr 86 - marts 2008 side 9 manden Navn: Bopæl: Simon Gregersen Strøby ved Køge Alder: 34 Start i branchen: 1. februar 1996, Multi Stilladser i Århus Nuværende firma: Langborg Stilladser,

Læs mere

Korrekte arbejdsstillinger og løft

Korrekte arbejdsstillinger og løft Korrekte arbejdsstillinger og løft Indholdet i denne pjece er baseret på lovgivningen, men indholdet udtrykker ikke hele lovgivningen. Hvis der er behov for at vide præcist hvad lovgivningen i alle detaljer

Læs mere

90 år er ingen alder Af: John Ekebjærg Jakobsen, formand for 1920-klubben Kbh.

90 år er ingen alder Af: John Ekebjærg Jakobsen, formand for 1920-klubben Kbh. 90 år er ingen alder Af: John Ekebjærg Jakobsen, formand for 1920-klubben Kbh. Som det jo fremgår af vores kære gamle klubs navn -Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 - så har klubben 90 års jubilæum

Læs mere

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen

side 9 manden Navn: Jacob Jespersen StilladsInformation nr. 104-september 2012 side 9 manden Navn: Jacob Jespersen Bopæl: Alder: Malling ved Aarhus 36 år Lokalklub: Aarhus Firma: Mars A/S, Aarhus Start i branchen: Sommeren 2005 Stilladsuddannelse:

Læs mere

side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation

side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation StilladsInformation nr. 120 - september 2016 side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation Navn: Bopæl: Alder: Øgenavn / Kælenavn: Firma: Start i branchen: Stilladsuddannelse: Tillidshverv: Kim Nielsen

Læs mere

Side 9-manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation

Side 9-manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation StilladsInformation nr. 124 - sept. 2017 Side 9-manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation Almindeligvis bringer vi på disse sider et interview med en af vores kolleger en stilladsarbejder som er med

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1.

her er nogle skitseringer af min ide bilag 1. ERGONOMSIK Om ergonomisk Når noget er ergonomisk designet betyder det at det er behageligt for kroppen at arbejde med. Det kan være et håndtag der er formet efter fingrene eller det kan være et par sko

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

Stilladsudd.: Grundkursus 1+2 (1988) og ERFA 2 i -95

Stilladsudd.: Grundkursus 1+2 (1988) og ERFA 2 i -95 Side 9 manden Navn: Karsten Hardy Jørgensen Bopæl: Reginehøj, Århus Alder: 47 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: Århus Stilladser Stilladsudd.: Grundkursus 1+2 (1988) og ERFA 2 i -95 StilladsInformation:

Læs mere

PGA Medlemsanalyse Assistent 2011

PGA Medlemsanalyse Assistent 2011 PGA Medlemsanalyse Assistent 2011 1. Køn Mand 81,8% 9 Kvinde 18,2% 2 2. Hvor i landet er du ansat? Nordsjælland 0,0% 0 Øvrige Sjælland 100,0% 11 Fyn 0,0% 0 Jylland 0,0% 0 3. Hvem er du ansat af? Klubben

Læs mere

INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3

INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3 INDLEDNING... 2 DEFINITIONER... 3 1 KVALITET OG SERVICE... 4 1.1 Aftalevilkår... 4 1.2 Kundetilfredshed... 4 1.3 Kvalitetsmål... 4 1.4 Responstider ved akutte kundehenvendelser... 4 1.5 Forsikring... 4

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Side 9 manden. Alder: 67. Start i branchen: 1979. Stilladsarbejdernes Brancheklub af

Side 9 manden. Alder: 67. Start i branchen: 1979. Stilladsarbejdernes Brancheklub af Side 9 manden Navn: Bopæl: Jørgen Bak Hvidovre Alder: 67 Start i branchen: 1979 Tillidshverv: 1920 Fanebærer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af StilladsInformation: - Allerførst vil vi ile med et stort

Læs mere

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Gode løft. ARBEJDSMILJØHUSET, Krondalvej 8, 2610 Rødovre Telefon 44 85 02 20 E-mail: Info@am-huset.

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Gode løft. ARBEJDSMILJØHUSET, Krondalvej 8, 2610 Rødovre Telefon 44 85 02 20 E-mail: Info@am-huset. Gode løft - 1 - Planlægning I det daglige arbejde, bliver kroppen udsat for store udfordringer. Det er derfor vigtigt at du passer på dig selv. Det er en god idé at du allerede i opstartsfasen indretter

Læs mere

Dagsorden: 1. velkommen 2. formalia 3. stilladsuddannelsen 4. lærlinge 5. næste mødedato 6. evt. Stilladsarbejdernes Landsklub.

Dagsorden: 1. velkommen 2. formalia 3. stilladsuddannelsen 4. lærlinge 5. næste mødedato 6. evt. Stilladsarbejdernes Landsklub. Stilladsarbejdernes Landsklub Referat af: Uddannelsesudvalgsmøde, 7. december 2010 kl. 09.30 Amu Vest, Spangsbjerg møllevej 304, 6705 Esbjerg Tilstede: Faglærere; (Kbh.) og (Esbjerg) Stilladsklubben; Claus

Læs mere

stilladsinformation nr. 115 juni 2015

stilladsinformation nr. 115 juni 2015 stilladsinformation nr. 115 juni 2015 Læs i dette nummer blandt andet om: - Side 9 manden Thomas Ravn side 9-14 - Opskydeligt gelænder fra Total Stilladser side 18-23 - Nye regler - hvad sker der? side

Læs mere

Løft rigtigt, når I gør rent

Løft rigtigt, når I gør rent KOST-SERVICE Løft rigtigt, når I gør rent - et TR/AMR værktøj til dig og din arbejdsplads Dette værktøj er til dig, som er arbejdsmiljørepræsentant (AMR) eller tillidsrepræsentant (TR). Du kan læse om,

Læs mere

Sagsøgtes krav vedrører tabt arbejdsfortjeneste og arbejdsmarkedspension heraf, svie- og smerte, og beløbet er fratrukket indtægt i sygeperioden.

Sagsøgtes krav vedrører tabt arbejdsfortjeneste og arbejdsmarkedspension heraf, svie- og smerte, og beløbet er fratrukket indtægt i sygeperioden. RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 4. februar 2016 i sag nr. BS 1-545/2015: 3F som mandatar for mod Cito A/S Læsøvej 1 8800 Viborg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Stilladsarbejde Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

UNDERSØGELSE AF ARBEJDSFORHOLD I BYGGERIET

UNDERSØGELSE AF ARBEJDSFORHOLD I BYGGERIET UNDERSØGELSE AF ARBEJDSFORHOLD I BYGGERIET UNDERSØGELSE AF ARBEJDSFORHOLD I BYGGERIET I juni 2016 har vi sendt et spørgeskema ud til en del af Byggegruppens medlemmer. Baggrunden er projektet Bedre Bundlinje

Læs mere

Gravid bygningsmaler

Gravid bygningsmaler Gravid bygningsmaler Forord Denne pjece giver anbefalinger til et godt arbejdsmiljø for den gravide. Pjecen skal anvendes sammen med den produktliste, som ARBEJDSMILJØHUSET tilbyder at udarbejde individuelt

Læs mere

FOREBYGGELSE AF MSB BETYDNINGEN AF DET SOCIALE - SJAKKETS OG VIRKSOMHEDENS ROLLE

FOREBYGGELSE AF MSB BETYDNINGEN AF DET SOCIALE - SJAKKETS OG VIRKSOMHEDENS ROLLE FOREBYGGELSE AF MSB BETYDNINGEN AF DET SOCIALE - SJAKKETS OG VIRKSOMHEDENS ROLLE Jeppe Z. N. Ajslev Phd. studerende Roskilde Universitet og Byggeriets Arbejdsmiljøbus FYSISK BELASTENDE ARBEJDE I BYGGEBRANCHEN

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation Torsdag den 11. november blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København. Jubilarerne

Læs mere

Schroeder-Løhndorf. Bestyrelsesmedlem i 1920-klubben,Kbh.

Schroeder-Løhndorf. Bestyrelsesmedlem i 1920-klubben,Kbh. StilladsInformation nr. 84 - september 2007 side 9 manden Navn: Bopæl: Olaf Tysker Schroeder-Løhndorf Nær Nykøbing Falster men forhåbentlig snart i København Alder: 39 Nuværende firma: AC Stilladser, Hvidovre

Læs mere

side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, Jan Skytte fra Århus,som desværre har måttet stoppe i branchen

side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, Jan Skytte fra Århus,som desværre har måttet stoppe i branchen StilladsInformation nr. 77- november 2005 side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, Jan Skytte fra Århus,som desværre har måttet stoppe i branchen For første gang i StilladsInformations historie har vi

Læs mere

AKKORDERING. Opmålere: Lisbet 23464959 Michael 23118325

AKKORDERING. Opmålere: Lisbet 23464959 Michael 23118325 AKKORDERING H v o r d a n s ka l j e g a k ko r d e r e? Opmålere: Lisbet 23464959 Michael 23118325 I n d h o l d s f o r te g n e l s e Forsiden 1 Indholdsfortegnelse 2 FACADEARBEJDE 3 FACADEARBEJDE forts...

Læs mere

Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn

Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn Onsdag den 9. november 2016 kl. 16-17 På havnekontoret i Nykøbing Sj. Dagsorden: Referat: Deltagere 1 Godkendelse af dagsorden Frede Damsø (formand), Øyvind Kristoffersen,

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 99 JUNI 2011

STILLADSINFORMATION NR. 99 JUNI 2011 STILLADSINFORMATION NR. 99 JUNI 2011 Læs i dette nummer bl.a. om: - Side 9-manden Bjarne Holm, København side 9-15 - De nye regler side 16-17 - Udviklingskonference i Odense side 24-33 - Nyt om priskuranten

Læs mere

Hvordan har håndteringen af tunge løft ændret sig?

Hvordan har håndteringen af tunge løft ændret sig? Hvordan har håndteringen af tunge løft ændret sig? 13-14. marts 2014 Dansk Byggeri : Arbejdsmiljøkonference DSB Kursuscenter, Knudshoved Emne Hvordan har håndteringen af tunge løft ændret sig gennem de

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 106 MARTS 2013

STILLADSINFORMATION NR. 106 MARTS 2013 STILLADSINFORMATION NR. 106 MARTS 2013 Den 16. og 17. april kører en retsag i Aarhus, hvor 11 kolleger står tiltalt for hærværk, fordi de har været til stede ved en nedpilning Læs i dette nummer bl.a.

Læs mere

syv 25-års jubilarer i københavn - 2014 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

syv 25-års jubilarer i københavn - 2014 Af: Arne Iversen, StilladsInformation syv 25-års jubilarer i københavn - 2014 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Så har københavnerklubben igen fejret sine 25-års jubilarer, og i år var der hele syv af slagsen. I modsætning til tidligere

Læs mere

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE

GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE GENOPTRÆNING EFTER SPINALSTENOSE Hellerup Tlf: 39 77 70 70 Lyngby Tlf: 45 93 39 33 Odense Tlf: 65 48 70 70 www.cfrhospitaler.dk 1 Ved en operation for spinalstenose, fjerner man det knoglevæv, der trykker

Læs mere

Mødereferat Generalforsamling 2018

Mødereferat Generalforsamling 2018 Mødereferat Generalforsamling 2018 Bestyrelsen, Brenderup Aktivitetscenter Emne Generalforsamling Lokation Kulturrummet, Brenderup aktivitetscenter Til stede 9 stemmeberettigede + Søren, Peter, Sussi,

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 100 SEPTEMBER 2011

STILLADSINFORMATION NR. 100 SEPTEMBER 2011 STILLADSINFORMATION NR. 100 SEPTEMBER 2011 Læs i dette nummer bl.a. om: - Side 9-mændene: Bladtegnerne Tim og Sally side 9-17 - Nye svende i København side 44-45 - Faglige sager 1 side 57-59 StilladsInformation

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1 11-12-2016 side 1 Prædiken til 3.søndag i advent 2016. Engesvang, Christianshede Tekst. Matt. 11,2-10. Hvis man skulle sætte en farve på 3. søndag i Advent, som den kommer til os i gudstjenestens læsninger,

Læs mere

side 9 manden StilladsInformation nr december 1015

side 9 manden StilladsInformation nr december 1015 StilladsInformation nr. 117 - december 1015 side 9 manden Navn: Thomas Haarh Nielsen Bopæl: aarhus Alder: 61 år Øgenavn / Kælenavn: Gammmelnok. Firma: City Stilladser, Aarhus Start i branchen: 1981 Stilladsuddannelse:

Læs mere

side 9 manden Portræt af Århus-klubbens formand

side 9 manden Portræt af Århus-klubbens formand StilladsInformation nr. 73 - oktober 2004 side 9 manden Portræt af Århus-klubbens formand Navn: Thorkil Jansen Bopæl: Århus Alder: 33 år Start i branchen: Februar 1996 Nuværende firma: Mars Stilladser

Læs mere

Side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation

Side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation StilladsInformation nr. 123 - juni 2017 Side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation Navn: Bent Weuge Jessen Bopæl: esbjerg Alder: 48 Firma: Stiladsgruppen Esbjerg (SGE) Start i branchen: 2006 Stilladsuddannelse:

Læs mere

Tagdækning. Forenklet Tidskurant. For Tagdækningsarbejde 2014-2017. Fagligt Fælles Forbund

Tagdækning. Forenklet Tidskurant. For Tagdækningsarbejde 2014-2017. Fagligt Fælles Forbund Tagdækning Forenklet Tidskurant For Tagdækningsarbejde 2014-2017 Fagligt Fælles Forbund Tidskurant forenkling Tidskurant for Tagdækningsarbejde 2014-2017 Fagligt Fælles Forbund ( 3F ) Gældende for hele

Læs mere

stilladsinformation nr. 127 juni 2018

stilladsinformation nr. 127 juni 2018 stilladsinformation nr. 127 juni 2018 Læs i dette nummer blandt andet om: - Side 9-manden Niels Espersen, Bornholm side 9-14 - HOFOR BIO 4 side 30-46 - Nye svende i København side 49-51 - Livet på blokaden

Læs mere

side 9 manden flemming Dupont StilladsInformation nr. 59 - november 1999 - et jubilæumsportræt Alder: 53 Start i branchen: 1974 Solrød Stilladser

side 9 manden flemming Dupont StilladsInformation nr. 59 - november 1999 - et jubilæumsportræt Alder: 53 Start i branchen: 1974 Solrød Stilladser StilladsInformation nr. 59 - november 1999 side 9 manden flemming dupont - et jubilæumsportræt Navn: Bopæl: flemming Dupont dragør Alder: 53 Start i branchen: 1974 Firma: Solrød Stilladser Den 30. september

Læs mere

TILBUDSKALKULATION:Betonarbejde

TILBUDSKALKULATION:Betonarbejde Trin: TILBUDSKALKULATION:Betonarbejde Eksempel taget fra Anlægsteknik 2 side 385 Omkostningsark Byggesag; Underviser eksempler Oktober 2011 Variable omkostninger 1.492.016 Etablering og af rigning byggeplads

Læs mere

stilladsarbejde Afgørelsesdato: 30. juni 1988 Arbejdsgiverforening: Danske Entreprenører

stilladsarbejde Afgørelsesdato: 30. juni 1988 Arbejdsgiverforening: Danske Entreprenører Forbund: Gruppe: Afgørelsestype: Tema: SiD T.S. Faglig Voldgift stilladsarbejde Afgørelsesdato: 30. juni 1988 Arbejdsgiverforening: Danske Entreprenører Virksomhed: MK-Stilladser A/S 13108382-0000 Vingelodden

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2015 Nr årgang

Nyhedsbrev oktober 2015 Nr årgang Medlem af Dansk Model Jernbane Union Nyhedsbrev oktober 2015 Nr. 78 8. årgang Vores stand på Hobbymessen i Nørresundby. Det var første gang vi prøvede det! MJK Limfjorden Nyhedsbrev 1 af 7 16/10 2015 Oktober

Læs mere

Kontrahering med dansk underentreprenør med udenlandsk arbejdskraft

Kontrahering med dansk underentreprenør med udenlandsk arbejdskraft Kontrahering med dansk underentreprenør med udenlandsk arbejdskraft Ved kontrahering med en dansk underentreprenør med udenlandsk arbejdskraft ansat bør du som minimum overveje følgende 5 punkter. 1) Der

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 104 SEPTEMBER 2012

STILLADSINFORMATION NR. 104 SEPTEMBER 2012 STILLADSINFORMATION NR. 104 SEPTEMBER 2012 Læserbrevkasse om kældergennembæringer Læs i dette nummer bl.a. om: - Side 9-manden Jacob Jespersen, ny formand side 9-14 - Status på Handleplan 1 side 16-19

Læs mere

LO: Lars Vedsmand, BAT Freddy Hansen, TIB John Jakobsen, Landsbrancheklubben for stilladsarbejdere Morten M. Pedersen, 3F Frank Thaulow, 3F

LO: Lars Vedsmand, BAT Freddy Hansen, TIB John Jakobsen, Landsbrancheklubben for stilladsarbejdere Morten M. Pedersen, 3F Frank Thaulow, 3F Regeludvalg om ændring af byggepladsbekendtgørelse - stillads Arbejdsmiljørådet Landskronagade 33 2100 København Ø ARBEJDSMILJØRÅDETS REGELUDVALG Sekretariat Landskronagade 33 2100 København Ø Telefon

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

anmeldelser af seler Af: Olaf Schroeder-Løndorf landsklubbens miljøudvalg

anmeldelser af seler Af: Olaf Schroeder-Løndorf landsklubbens miljøudvalg anmeldelser af seler Af: Olaf Schroeder-Løndorf landsklubbens miljøudvalg Her står vi nu, efter et tidsrum på otte måneder hvor stilladsarbejderne skulle bære sele ved det daglige arbejde med opsætning

Læs mere

Vindueslifte forbedrer arbejdsmiljøet og effektiviteten

Vindueslifte forbedrer arbejdsmiljøet og effektiviteten KUNDECASE: JHS BYG Vindueslifte forbedrer arbejdsmiljøet og effektiviteten Byggebranchen har i lang tid haft fokus på arbejdsmiljø, forebyggelse af skader samt overbelastning af medarbejderne. Samtidigt

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 113 DECEMBER 2014

STILLADSINFORMATION NR. 113 DECEMBER 2014 STILLADSINFORMATION NR. 113 DECEMBER 2014 Læserbrevkasse om stempelure, minutknepperi og mere af samme skuffe... Læs i dette nummer blandt andet om: - Side 9 manden Per Højeng-Carlson side 9-12 - Hvad

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV. - når du løfter, skubber og trækker

PAS PÅ DIG SELV. - når du løfter, skubber og trækker PAS PÅ DIG SELV - når du løfter, skubber og trækker Det er din ryg pas på den! Ømhed i muskler og ryg kan opstå, når du håndterer varerne forkert, eller der er for stor belastning. Det er helt ok at bruge

Læs mere

STILLADSINFORMATION NR. 105 DECEMBER 2012

STILLADSINFORMATION NR. 105 DECEMBER 2012 STILLADSINFORMATION NR. 105 DECEMBER 2012 Læs artiklen på side 34-37 om polakstilladser på KARA Læs i dette nummer bl.a. om: - Mindeord for Simon side 6-7 - Ni 25 års-jubilarer i København side 9-21 -

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV. - når du løfter, skubber og trækker. løft-05 20/06/06 8:12 Side 1

PAS PÅ DIG SELV. - når du løfter, skubber og trækker. løft-05 20/06/06 8:12 Side 1 løft-05 20/06/06 8:12 Side 1 Dette materiale er udgivet af BAR Handel, som er branchearbejdsmiljøråd for detailhandelsområdet. BAR Handel har til formål at medvirke i forbindelse med løsning af sikkerheds-

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2013 Af: Arne Iversen, StilladsInformation Torsdag den 14. november var der inviteret til jubilæumsreception i 1920-klubben. Tre af klubbens mere end 600 medlemmer har i

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. DECEMBER Jeg finder Rasmus Mælkekusk, der står og snakker med far. De står i døren ind til fyrrummet, for der er der lidt varme. Jeg vinker til Rasmus og han

Læs mere

Arbejdsmiljøvurdering før anskaffelse af håndmaskiner

Arbejdsmiljøvurdering før anskaffelse af håndmaskiner NB: BST modtager meget gerne en kopi af udfyldte tjekskemaer. Arbejdsmiljøvurdering før anskaffelse af håndmaskiner Eksempelvis save, boremaskiner, skruemaskiner, hugge- og skæremaskiner, hækkeklippere

Læs mere

Afsnit Lidt om akkordaftalens forhandling. a. Forhandlingsteknik. b. Forhandlingsreferat afsnit 8

Afsnit Lidt om akkordaftalens forhandling. a. Forhandlingsteknik. b. Forhandlingsreferat afsnit 8 Afsnit 8 1. Lidt om akkordaftalens forhandling a. Forhandlingsteknik b. Forhandlingsreferat Forhandlingsteknik Indledningsvis tror jeg ikke på, at der findes nogen nem metode til at få sin vilje sat igennem

Læs mere

Tillidshverv: TR og formand for Stilladsklubben Offshore

Tillidshverv: TR og formand for Stilladsklubben Offshore StilladsInformation nr. 88 - september 2008 side 9 manden Navn: Brian Christiansen Bopæl: Skødstrup Alder: 34 Start i branchen: 2001 Nuværende firma: Semco Maritime Tillidshverv: TR og formand for Stilladsklubben

Læs mere

NCC Profilbeton. Kantsten på forkant med tiden

NCC Profilbeton. Kantsten på forkant med tiden NCC Profilbeton Kantsten på forkant med tiden 2 Mobil støbning af kantsten NCC Profilbeton er den nye løsning, der afløser traditionelle kantsten. NCC Profilbeton er kantsten, der lægges, armeres og støbes

Læs mere

Urologisk Afsnit. Kateter i blæren

Urologisk Afsnit. Kateter i blæren Urologisk Afsnit Kateter i blæren Kateter i blæren Et kateter gør, at du kan tømme blæren, og du undgår ufrivillig vandladning. Samtidig hjælper det kroppen med at udskille sine affaldsstoffer. Du kan

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST NYE AFTALER FOR 3 ÅR Nu kan du stemme ja eller nej til den ny overenskomst. Den gælder i tre år fra 1. marts 2014 til 1. marts 2017, og den dækker chauffører, lagerarbejdere,

Læs mere

side 9 manden StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 Øgenavn/Kælenavn Ravn

side 9 manden StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 Øgenavn/Kælenavn Ravn StiladsInformation nr. 115 - juni 2015 side 9 manden Navn: Thomas Ravn Øgenavn/Kælenavn Ravn Bopæl: Kalundborg Alder: 34 Firma: Jerslev Stilladsservice Start i branchen: 2001 Stilladsuddannelse: Mangler

Læs mere

Årsmøde 2018 for DKL & FDK 5. september Hans Hjerrild, Folkekirkens ArbejdsmiljøRådgivning

Årsmøde 2018 for DKL & FDK 5. september Hans Hjerrild, Folkekirkens ArbejdsmiljøRådgivning Årsmøde 2018 for DKL & FDK 5. september 2018 Hans Hjerrild, Folkekirkens ArbejdsmiljøRådgivning Dagsorden Arbejdsmiljø det nyeste Nyt fra Folkekirkens ArbejdsmiljøRådgivning (kort) Sikring af gravstene

Læs mere

stilladsinformation nr. 114 Marts 2015

stilladsinformation nr. 114 Marts 2015 stilladsinformation nr. 114 Marts 2015 Opskydelige rækværker m.m.læs side 62-73 Opskydelige rækværker m.m.læs side 62-73 Læs i dette nummer blandt andet om: - Side 9 manden Jens P. Nielsen, side 9-13 -

Læs mere

PAS PÅ DIG SELV VIGTIG SIKKERHEDSINFO TIL DIG SOM OMDELER

PAS PÅ DIG SELV VIGTIG SIKKERHEDSINFO TIL DIG SOM OMDELER PAS PÅ DIG SELV VIGTIG SIKKERHEDSINFO TIL DIG SOM OMDELER TILLYKKE MED DIT NYE JOB SOM OMDELER HOS FK DISTRIBUTION I denne folder har vi samlet vigtig information samt gode råd og tips til dig, så du kan

Læs mere

Stilladsbranchen i dag

Stilladsbranchen i dag Prags Boulevard 47, DK-2300 Copenhagen S, Denmark +45 3257 3080 www.cphdesign.com Herlev Stillads Stilladsbranchen i dag Et kig på stilladsbranchen - set i helikopterperspektiv. Februar 2010 Foto: Simon

Læs mere

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012

KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012 KÆRE BEBOER I AB BELLMANSGADE 7-37 April 2012 BYGGERIET NU SKER DER NOGET! Byggeriet udføres som hovedentreprise af NCC Construction Danmark A/S. NCC har sat deres skurby op over garageanlægget og afspærret

Læs mere

Forflytningskompendium

Forflytningskompendium Forflytningskompendium Forflytningsteknik Forflytninger tager udgangspunkt i det funktionsniveau som den, der skal have hjælp har. Funktionsniveauet beskrives ud fra, hvordan man klarer at holde sig oprejst

Læs mere