Formandens og skolelederens beretning til Generalforsamling 14. marts 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens og skolelederens beretning til Generalforsamling 14. marts 2017"

Transkript

1 Formandens og skolelederens beretning til Generalforsamling 14. marts 2017 Formandens beretning GRØNNE FODSPOR I skolens tredje år har vi sat vores grønne fodspor rundt omkring på Amager og nyder de træer og blomster, der er sat de to første af vores leveår: Lige nu blomstrer 8000 krokus nede i rundkørslen på Prags Boulevard, som børnene satte sammen med kommunens anlægsgartnere, dengang vi holdt til i Prags Have i 14. Det er en dejlig påmindelse om skolens første leveår. I efteråret satte vi nye frugttræer i Lergravsparken med parkforvalteren og det er træer, der kan stå i mange år og vokse sig store, eftersom her ikke skal bygges metro eller kloakeres, så der er fin plads til rødderne. Vi glæder os også til, at der flytter bier ind i vores bistader på Brede Grund, som vi har bygget sammen med Erik Frydenlund, der er biodynamisk bi-avler. Det kommer til at summe med liv til glæde for hele lokalområdet. Vi bruger stranden meget til ture og her samles skrald som en naturlig del af turen hver gang. Det er blevet en så indbygget del af børnenes færden i naturen at en af vores elever fortsatte den gode vane, da hun besøgte Ungarn i sin ferie. Der flød med skrald, som ingen følte sig forpligtede til at samle op så det gjorde hun! Vi har indgået et samarbejde med en gruppe mennesker, der kalder sig Grønne Skolegårde, og vi glæder os meget til at de begynder at begrønne vores gård her i foråret. Den skal stå fin og klar til d.18. Maj, hvor vi skal hejser et Grønt Flag, som vi har fået tildelt blandt andet p.g.a. skolens arbejde med energibesparende byggematerialer. Pia Allerslev, børne- og ungeborgmester, kommer og deltager i seancen. NYE BYGNINGER Vores Opfinderfløj bliver istandsat fra maj måned og skal stå klar til skolestart i august, hvor vi huser 125 børn i alderen Bygningen skal sættes i stand med de gode og giftfrie materialer, som vi også har brugt i hovedbygningen; træfiberisolering, lervægge og

2 ventilationsvinduer, der skaber et optimalt indeklima. Vi har netop uddannet et helt hold af forældre til at pudse vægge op med ler, så vi er klar til næste etape! Vi har desuden overtaget en etage i den gule bygning ud mod Strandlodsvej, som vi glæder os til at tage i brug. Her skal være undervisningslokaler og yoga sal og det er ligeledes blevet istandsat med ler og træfiberisolering. Kristoffer Tejlgaard, Arkitekten bag Dome of Visions og Folkets Hus på Bornholm, har tegnet en fantastisk smuk bygning til vores tag. Her skal være væksthus og store lyse lokaler, hvor vi kommer helt tæt på himlen og det skiftende lys, der følger med de fire årstider. Vi er i gang med at finde midler til at bygge og håber på at kunne gå i gang indenfor de næste tre år. UDENFOR MATRIKLEN I det forgangne år har vi fortsat vores arbejde med open source en vigtig del af skolens grundlag er at skabe netværk med andre grønne partnere og skoler, så vi kan inspirere og berige hinanden. Vi har været på Folkemødet og tale om bæredygtig uddannelse og der er skabt en god kontakt til lærerseminariet UCC, hvor vi har tilbudt at udvikle et modul i bæredygtigt i læring. Vi har besøgt friskoler og efterskoler for at udvikle vores Nybyggere (udskolingen) og se, hvad andre gør af gode tiltag. I det hele taget bliver der lige nu lagt stor energi i Nybyggerne og deres forskellige projektformer. Vi eksperimenterer med helt åbne projekter og mere rammesatte projekter. Vi glæder os til at lave et metaprojekt, der hedder Grøn Omstilling til efteråret, hvor vores Nybyggere vil få et større perspektiv på, hvorfor de f.eks. laver så mange projekter om bæredygtighed på Den Grønne Friskole. Vi optager netop nu børn til kommende 5-8 klasse. Phie Ambo, bestyrelsesformand. Skolelederens beretning I er til Den Grønne Friskoles 3. generalforsamling på skolens 3. leveår. I denne periode er vi gået fra 43 børn og ca. 4 voksne i skolens første leveår, til 70 børn og ca. 7 voksne i skolens 2. leveår og til nu knap 100 børn og ca. 10 voksne i skolens 3. skoleår. Vi er gået fra et telt, en spejdehytte, til en bygning - og nu 2 steder og en mandskabsvogn og en tredje byggedel på vej. Disse tal siger en del i sig selv. De siger noget om omskifteligheden i skolelivet for både børn, teamet og forældre, der har været med i snart 3 år - og for alle de andre der er kommet til siden. Tallene i sig selv fortæller noget om, hvor udviklende og til dels også uforudsigelig en proces vi er i. Flere børn betyder hele tiden nye strukturer og nye tænkemåder. Og disse nye strukturer mærkes i høj grad i vores skoleform, fordi vi arbejder så helheds- og projektorienteret som vi gør.

3 ÅRETS PROJEKTER Jeg vil fortælle jer lidt om årets projekter og projektstruktur, fordi det er en essentiel del af det vi har gjort og lært i skoleåret 16/17. Siden sidste generalforsamling har vi haft så forskellige faglige projekter som: Håndværk i Jernalderen o Masser af håndværk og samtid leg med storyline, roller og viden om og forståelse for Jernalderen. Demokrati o Hvad er demokrati? Med særligt fokus på det nære hverdagsdemokrati i skolen, i familien og i samarbejde. Teknologi/lyd o De store arbejdede med bæredygtige robotter og programmering, de yngre med lyd sammen med to huskunstnere Året der gik o Vores genkomne årsevalueringsprojekt. Det grønne høstmarked o skolehave, købmandskab og naturforståelse Havet o havets dyr, havets økosystem, æstetik og meget andet godt. Den Lille forsker o hvad vil det sige at undersøge noget? Et projekt om at lave projekter og om fællesskab og trivsel. lys, lyd og solhverv myter o vores genkomne æstetiske decemberprojekt denne gang med undersøgelser af myter om skabelse og om godt og ondt i alle afskygninger. Astrid Lindgren o Forfatterliv og fortællinger og et stort teaterprojekt med hjælp fra en huskunstner. Kroppen o Viden om kroppen, masser af idræt og seksualundervisning. VORES PROJEKTMODEL Hvordan når vi alt det? For det første har vi travlt og skal passe på hele tiden at have ro på samtidig. Vores projektmodel lever og udvikler sig. Vi er, så vidt vi ved, en af de eneste skoler der kører 100 procent projekter. Det gør vi fordi vi tror på holistisk læring i tæt forbindelse med vores grøn omstillingsvision. Her ser jeg tydelige tegn på at det virker. Men vi får også god hjælp af vores metode Sneglen. Det gør vi fordi den efterligner børns måde at lære på; først sanser vi, så oplever vi, erfarer vi, eksperimenterer vi, bliver nysgerrige og så sætter vi fagsprog på. Det hjælper også teamet. Vi skal IKKE have alt klar, mål etc. når vi starter et nyt projekt, for vi går i gang med en undersøgelse af, hvad børnene ved og interesserer sig for sammen med børnene. Vi laver selvfølgelig nogle overordnede rammer, men vi giver plads til det der kommer, og derfor kan vi leve i denne konstante cirkel af nye projekter det er hårdt, men godt.

4 EVALUERING Vi lægger også en mægtig masse energi i evaluering. Og det skal vi også for hele tiden at kunne holde hånd i hanke med processen og udviklingen i vores skolesammenhæng og i forhold til det enkelte barns læring. I dagligdagen på skolen arbejder vi med: Logbog- ofte hver uge - fx tegneserie over hvad man har lavet Målsætning og mål i logbogen Projekt året der gik Børneevaluering efter hvert projekt Teamevaluering efter hvert projekt Skole-hjemsamtaler - 2 gange årligt med 2 voksne, forældre samt barn, hvor vi har fokus på det handleanvisende og arbejder bredt med barnets trivsel og kompetenceudvikling. Teamevaluering. Vi evaluerer efter hvert projekt. Et par gange om året evaluerer vi også i forhold til fælles mål - hvor står vi i forhold til dem - og overordnet kan man sige at hver gang vi ser på dem, bliver vi beroliget. Bl.a. har vi en masse fag i meget længere tid fx historie, biologi, geografi, samfundsfag, som vi arbejder med meget langt ned i årstrin. FLEKSIBLE GRUPPER En del af vores struktur er, at vi arbejder med fleksible børnegrupper. Vi skal kunne rykke børn, når vi oplever der er faglige, kognitive, sociale behov. Vi arbejder med at udvikle på denne struktur, fordi der stadig er udfordringer ved den, bl.a. fordi der samtidig er brug for en klassefølelse og det kræver en del samarbejde med forældre etc. Vi mener fleksible grupper er vigtige og arbejder med hvordan det lykkes på den bedst mulige måde. OVERBYGNINGEN SOM UDVIKLINGSOMRÅDE I år har vi arbejdet med at udvikle vores ældste grupper klasse. Vi vil gerne udvikle deres muligheder for selvstyring og deres forståelse af projektledelse. Det har vi gjort ved at lade dem være ude af hvert andet fælles projekt og i stedet definere deres egne projekter. Nogle af kravene til deres egne projekter er, at de skal opsøge en ekspert, og at de skal finde en modtager, der skal bruge deres projekt. Begge dele for at bevæge sig ud over skolens rammer. Her er et eksempel på Nybyggerprojektmål: at skabe noget - at få en ide og føre den ud i livet. at finde ud af hvad er jeg god til - og kunne fordybe sig i det. at stå overfor et problem og så kunne se en løsning og handle at vide hvad det er jeg mangler at vide - og lære det at lære at tage mere ansvar for egen udvikling og læring Eksempler på projekter som Nybyggerne har lavet i deres egne projekter: Et skilt til skolen, en vindmøllecykel, en bog om hvordan man skriver godt, lavet til andre børn, en skoleavis, en guidet tur for børn på Christianshavn og en fælles sheltertur arrangeret i alle led af børnene selv.

5 ANDRE UDVIKLINGSOMRÅDER Vi er i fuld gang med at udvikle mange andre områder end overbygningen: Vi har masser af besøg og arbejder med mange samarbejdspartnere. Vi vil gerne være en åben skole: skolen ud i virkeligheden og virkeligheden ind i skolen. Yoga og mindfulness- er et område vi har fokus på til alle aldersgrupper. Målet er grounding og styrke til det enkelte barn og til fællesskabet og fokus på livsduelighed. Vi udvikler fortsat på udeskole: udenfor får vi mere ro, mere bevægelse, mere sundhed og bedre naturkendskab. Skolehave: Vi er så glade for vores skolehave og udvikler fortsat på hvordan vi er der. Her får vi jord under neglene, fællesskab om en praktisk opgave, oplever såning, lugning, høst og ikke mindst en proces der tager tid og som man kun forstår for alvor, når man har prøvet det selv. Et indsatsområde, som vi gerne vil gøre endnu mere for, er håndværk vi gør hvad vi kan for at have den taktile og æstetiske dimension med i hvert projekt og det kommer vi godt fra. Udvikling af håndværksfærdigheder kræver tid og rum - og vi udvikler på dette område hele tiden. FORÆLDREINDSATS Den Grønne Friskole er afhængig af forældreindsatsen både økonomisk OG for at kunne udvikle den eksperimenterende og visionstunge skole vi ønsker os. Og der har hele tiden været et enormt forældreengagement og virkelig meget arbejde bliver der lavet. Vi har mange selvstændige initiativer og ansvarstagen. Vi har forældrefællesskab om bl.a. fødselsdage, Nørkleri, arbejdsdage og forældreakademi og vi har tovholdere på byggeri, tovholdere på forældrelegeri, osv. osv. Fantastisk at så meget kan lade sig gøre. Også i forældresamarbejdet går vi tydeligt ind i en systematiseringsfase. Vi bliver så mange, at det kræver en større organisering. PÅ VEJ MOD SYSTEMATISERING OG STRATEGI Og så er vi tilbage hvor vi slap. Den Grønne Friskole befinder sig i en bevægelse fra pionerfase til en systematiserings- og strategifase. Det er krævende og nødvendigt. Og det er vigtigt at holde tungen lige i munden. For vi vil jo gerne fortsat være en pionerskole vi skal fortsat prøve os frem for hele tiden at holde vores visioner i live og udvikle dem og dele dem. Så vi kan tåle struktur der hjælper os og forhindre struktur for strukturens skyld eller for falsk tryghed. Det er for mig et væsentligt element i en bæredygtig skole. TAK Tilbage er at sige tak. TUSIND TAK: Tak til stiftere for et stadigt kæmpe stykke arbejde med organisering, bygninger, udadvendt arbejde og meget mere nødvendigt. Tak til bestyrelsen for hele tiden at arbejde for at skolen overholder alle forordninger og hele tiden holder skuden skarp. Tak til forældre for fortsat at gøre en kæmpe indsats for skolens praktiske nødvendigheder og for at dele visionerne med os.

6 Tak til Teamet som igen i år har gjort en kæmpemæssig eksperimenterende og daglig indsats for at vi kan være stolte af vores skole Og sidst men ikke mindst tak til skolens børn, jer det drejer sig om, og jer der hele tiden sørger for at vi er oppe på dupperne, når vi både skal skabe tryghed, glæde, læring og visioner mod fremtiden. Nadia R. Rathje, skoleleder

Årsberetning Den Grønne Friskole ved generalforsamling marts Formandens beretning

Årsberetning Den Grønne Friskole ved generalforsamling marts Formandens beretning Årsberetning Den Grønne Friskole ved generalforsamling marts 2018 Formandens beretning I dette år har vi taget hul på vores vision om at udvikle en anderledes naturvidenskabelig didaktik i et samarbejde

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Jeg indledte Jens Andersens oplæg med at fortælle om - og vise en video af - vores nyformulerede værdigrundlag. Jeg har besluttet i år at skrive en lidt

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

Go ON! årgang. Introduktion af linjer 2018

Go ON! årgang. Introduktion af linjer 2018 6. 9. årgang Introduktion af linjer 2018 Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum. -Albert Einstein Fra 2013 til

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Pædagogisk Handleplan. - Børnehuset Kildeholm

Pædagogisk Handleplan. - Børnehuset Kildeholm Børnehuset Kildeholm Pædagogisk Handleplan - Børnehuset Kildeholm Pædagogisk handleplan Den pædagogiske handleplan er et evaluerings- og udviklingsredskab for ledelsen, personalet og bestyrelsen. Den pædagogiske

Læs mere

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole

Skole-hjem kommunikation. Udskoling på Malling Skole Skole-hjem kommunikation Udskoling på Malling Skole Skolen ønsker en tæt og åben dialog med forældrene. Derfor inviterer vi til samtaler og forældremøder i løbet af skoleåret. Kommunikationen foregår fortrinsvist

Læs mere

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018

Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Formandens beretning Fole Friskole & Naturbørnehaves generalforsamling d. 15. Marts 2018 Vi rigtig glade for, så mange af jer, har valgt at bruge en almindelig hverdagsaften på, at lytte til det netop

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

ller olkeskole Skole med vilje ørn En højtpræsterende og skabende skole ioner emokrati kultur udsyn 2020 livsduelighed kompetencer ansvar up

ller olkeskole Skole med vilje ørn En højtpræsterende og skabende skole ioner emokrati kultur udsyn 2020 livsduelighed kompetencer ansvar up Vision for fremtidens skole i Ballerup Skole med vilje En højtpræsterende og skabende skole ioner emokrati ørn ologi kreativitet ller ansvar up olkeskole globalisering kompetencer fr emtid Indledning leg

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Læringscenter Syd Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Læringscenter Syd Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Herning Kommune KVALITETSRAPPORT 2017 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF DAGTILBUDDET 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 BØRNENES PROFIL 6 4.1 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne)

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for indskolingen på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Kernehuset er en udvidet skolefritidsordning i forbindelse med Blåhøj Skole. Vi er p.t. 80 børn i alderen 2 3/4 år til og med 5. klasse. Blåhøj Skole og Dalgasskolen har fælles

Læs mere

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE AGENDA Masteren for en styrket pædagogiske læreplan Det pædagogiske grundlag Den styrkede læreplan: hvad består det nye i, og er det en styrke?

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner 0-6 års politik En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22. juni 2017 Indhold 3 4 5 6 7 8 Forord Legende læring i udviklende miljøer

Læs mere

Indhold Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse Kommunalt formål Fritidspædagogikken og læring i SFO Ikast Vestre Skoles værdigrundlag

Indhold Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse Kommunalt formål Fritidspædagogikken og læring i SFO Ikast Vestre Skoles værdigrundlag 0 Indhold Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse 2 Kommunalt formål 3 Fritidspædagogikken og læring i SFO 4 Ikast Vestre Skoles værdigrundlag 5 Mål A: Børnenes personlighedsudvikling 6 Fire delmål Mål

Læs mere

Allerslev Skole SFO Bevægelsespolitik

Allerslev Skole SFO Bevægelsespolitik Allerslev Skole SFO Bevægelsespolitik Allerslev Skole Bispegårdsvej 2, 4320 Lejre > tlf.nr: 46470020 > mail: mailto:allerslev-skole@lejre.dk Indholdsfortegnelse BEVÆGELSESPOLITIK 3 Vision 3 Værdigrundlag

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN

PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN Følgende opridser de mål og planer for børnenes læring, vi arbejder med i Mariehønen. Vi inspireres af Daniels Sterns formuleringer omkring barnesynet med udgangspunkt

Læs mere

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Syd 01-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Kvalitetsrapport. "Balleskolens mål- og værdisætning".

Kvalitetsrapport. Balleskolens mål- og værdisætning. Skolens navn: Balleskolen Kvalitetsrapport Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Balleskolens værdier: 1 Åbenhed 2 Tryghed 3 Selvforståelse og identitet 4 Fællesskab og den enkelte 5

Læs mere

VARDE KOMMUNES SKOLEVÆSEN. SKOLEÅRET KVALITETSRAPPORT for

VARDE KOMMUNES SKOLEVÆSEN. SKOLEÅRET KVALITETSRAPPORT for VARDE KOMMUNES SKOLEVÆSEN. SKOLEÅRET 2008-2009 KVALITETSRAPPORT for LUNDE-KVONG SKOLE Skolegade 59 Lunde 6830 Nr. Nebel - Skoleleder Vita Mortensen - Rubrik 1: Vejledning: Klassetrin og antal elever opgøres

Læs mere

Privat institution. Profil

Privat institution. Profil Mariehønen 0 Privat institution Profil MARIEHØNEN HVAD ER VIGTIGT FOR OS? Det følgende beskriver nogle af de centrale værdier, som er omdrejningspunktet for hverdagen for børn, familier og personale i

Læs mere

Vi tilbyder. Der er yoga for alle bare kom, som du er!

Vi tilbyder. Der er yoga for alle bare kom, som du er! Lille Yoga Hus Lille Yoga Hus er et bevægelsesunivers med yoga og mindfulness, der bringer mere fred og ro til at vokse og gro for børn, unge og hele familien. Vi er desuden specialiseret i yoga til børn

Læs mere

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Oktober 2016

Nyhedsbrev Gug Skole. Nyhedsbrev /17 Oktober 2016 Nyhedsbrev Gug Skole 2016 Nyhedsbrev 1-2016/17 Oktober 2016 Kære forældre I skrivende stund er eleverne i fuld sving med skolernes motionsdag et sikkert tegn på at efterårsferien står for døren. Den seneste

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave BLÅBJERG BØRNEHAVE - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave Klintingvej 170 Stausø 6854 Henne Telefon: 30 29 66 04 eller 75 25 66 04 E-mail: bornehave@blaabjergfriskole.dk

Læs mere

I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet.

I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet. I Trørød børnehus arbejder vi målrettet med den styrkede pædagogiske læreplan og her har vi tænkt det fælles pædagogiske grundlag ind i årshjulpet. Det pædagogiske grundlag Dagtilbud skal basere deres

Læs mere

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Så er endnu et år gået på syd området største skole. I 2016 har vi haft i alt 195,9 årselever med følgende fordeling friskolen

Læs mere

DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN

DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN Dagplejen det gode børneliv 1 indledning Det gode børneliv i dagplejen beskriver de værdier og holdninger som dagplejen i Silkeborg bygger på, og er i overensstemmelse med

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Skolebestyrelsen ønsker go' sommer!

Skolebestyrelsen ønsker go' sommer! Skolebestyrelsen ønsker go' sommer! Udskoling, kantine, antimobbestrategi, princip for skole-hjem-samarbejde, styrket forældresamarbejde. Det er blot et lille udsnit af alle de ting og emner, vi har beskæftiget

Læs mere

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup

Pædagogisk læreplan. 0-2 år. Den integrerede institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c, 8541 Skødstrup Pædagogisk læreplan 0-2 år Afdeling: Den Integrerede Institution Væksthuset Ny Studstrupvej 3c 8541 Skødstrup I Væksthuset har vi hele barnets udvikling, leg og læring som mål. I læreplanen beskriver vi

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Tulipan og anemonestuen. Vuggestuegrupperne Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Kongsbjergskolens sfo Mål og Indholdsplaner 2012/2013

Kongsbjergskolens sfo Mål og Indholdsplaner 2012/2013 Kongsbjergskolens sfo Mål og Indholdsplaner 2012/2013 Kongsbjergskolens SFO Mail.kongsbjergsfo@kolding.dk TLF. 1 29279264 Kongsbjergskolens SFOs Mål og indholdsplaner. Vi ønsker med vores mål og indholdsplaner

Læs mere

Bavnehøj Skoles profil

Bavnehøj Skoles profil Bavnehøj Skoles profil Fra 2012 er Bavnehøj Skole profilskole. Vi har fokus på at sammenkoble faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Vores profil Læring i bevægelse kundskaber, krop

Læs mere

Vi har glade og dygtige børn på Hee Skole - og vi har plads til flere

Vi har glade og dygtige børn på Hee Skole - og vi har plads til flere Vi har glade og dygtige børn på Hee Skole - og vi har plads til flere Kære forælder På Hee Skole lægger vi vægt på både dit barns trivsel og dit barns læring. Begge dele er vigtige for os - og for dit

Læs mere

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen.

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen. 1 Værdibaseret ledelse gør det muligt for alle i organisationen at navigere efter fælles værdier i en i øvrigt omskiftelig verden. Gennem de fælles værdier bliver både ledere og medarbejdere i stand til

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Faktaoplysninger. Navn Mie Rasmussen Kamma Jørgensen. Billede. Mailadresse Telefon nr.

Faktaoplysninger. Navn Mie Rasmussen Kamma Jørgensen. Billede. Mailadresse  Telefon nr. 1 Indholdsfortegnelse Faktaoplysninger... 3 Indsatsområder 2014... 4 Science - Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden for natur og naturfænomener....

Læs mere

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE LÆRING, LEG & BEVÆGELSE Præsentation af oplægsholdere Dagtilbudsleder Karin Andreasen, som vil præsentere de overordnet visioner og tanker bag projektet. Pædagogisk leder Nete Rosenkilde, som vil præsentere

Læs mere

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med

Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med Stærke skoler! Folkeskolen er den vigtigste institution i det københavnske velfærdssamfund. Kun med en stærk folkeskole kan vi bygge et stærkt samfund. Kun ved at bygge videre på den pædagogiske indsats

Læs mere

Kompassets reviderede læreplaner

Kompassets reviderede læreplaner Kompassets reviderede læreplaner 2016-2018 Barnets alsidige personlige udvikling: Delmål for enheden. vores de voksne skal lykkes med målet når. dokumentation Alle børn skal føle sig set og hørt. Alle

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær

Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær 2 VIL DU ARBEJDE MED BØRN? Vil du være en del af et barns vigtigste år? Som dagplejer skal du være optaget af små børns trivsel og udvikling og have lyst

Læs mere

Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015

Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015 Evaluering af Rullende skolestart på Ørum skole april 2015 I foråret 2012 startede Ørum skole forsøgsprojekt med Rullende skolestart og aldersintegreret undervisning. Målet med projektet var At skabe en

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Bestyrelsesformand: Pernille Worsøe

Bestyrelsesformand: Pernille Worsøe Børneinstitutionen Høgevænget 27. marts 2015 Leder: Rikke Bruun Bestyrelsesformand: Pernille Worsøe Evaluering delmål 2013-2015 Tema: Læreplans temaet i 2013 er årstiderne. - Vi vil udforske de mange og

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet:

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet: Andet: Sociale medier i undervisningen fra hvornår? Evt. allerede fra 3. klasse. Computere med fra hvornår? Og hvad må de bruges til? Spilleregler. Kan skolen være en større debattør i Silkeborgs kulturliv?

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Den Grønne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Den Grønne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Den Grønne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280553 Skolens navn: Den Grønne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Iben Lindemark

Læs mere

Månedsplan for maj 2011

Månedsplan for maj 2011 Månedsplan for maj 2011 Overordnet fokus: Fællesskaber Efter evaluering af aprils månedsplan kan vi se på tegnene, at der er behov for at forsætter med at have fokus på fællesskaber også i maj måned. Med

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen

Læs mere

Kilde - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/paedagogisk-weekend-loefter-stemningen-trods-reformen/

Kilde - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/paedagogisk-weekend-loefter-stemningen-trods-reformen/ Kilde - http://www.klfnet.dk/aktuelt/nyhed/artikel/paedagogisk-weekend-loefter-stemningen-trods-reformen/ Pædagogisk weekend løfter stemningen trods reformen Kan man tage på pædagogisk weekend midt i et

Læs mere

Pædagogiske læringsmiljøer, evalueringskultur. der skaber en meningsfuld

Pædagogiske læringsmiljøer, evalueringskultur. der skaber en meningsfuld Pædagogiske læringsmiljøer, der skaber en meningsfuld evalueringskultur Peter Rod, partner, Blichfeldt & Rod og Charlotte Wiitanen, dagtilbudsleder, Lyngby-Taarbæk Kommune Evalueringskultur Loven siger:

Læs mere

Detailplan skema Trin 3 med undersøgelse, dokumentation og evaluering

Detailplan skema Trin 3 med undersøgelse, dokumentation og evaluering Detailplan skema Trin 3 med undersøgelse, dokumentation og evaluering Eventuelt overordnet ramme for hele året: Aldersgruppe og antal børn: Deltagende voksne: Tidsramme: Tema: naturen og naturfænomener,

Læs mere

VESTBIRK NATURBØRNEHAVE 2018

VESTBIRK NATURBØRNEHAVE 2018 VESTBIRK NATURBØRNEHAVE 2018 Udarbejdet juli 2018 Værdigrundlag - Menneskesyn Det er vores ansvar at skabe en kultur, hvor børn, forældre og personale oplever glæde, humor, anerkendelse, tillid, empati,

Læs mere

Nyhedsbrev 23. juni 2017

Nyhedsbrev 23. juni 2017 Nyhedsbrev 23. juni 2017 God sommerferie Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommerferie indtil mandag, den 14. august 2017, hvor vi holder første skoledag fra kl. 16.30-19.00. Program: 16.30 16.45

Læs mere

Resultatet af Brugerundersøgelsen Højvangshaven Marts 2014.

Resultatet af Brugerundersøgelsen Højvangshaven Marts 2014. Vil du anbefale Højvangshaven til andre forældre? I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Resultatet af Brugerundersøgelsen Højvangshaven Marts 2014. Det er et super flot resultat, som vi er stolte

Læs mere

Dokumentation og evaluering af pædagogisk læreplan & fokuspunkt for 2013

Dokumentation og evaluering af pædagogisk læreplan & fokuspunkt for 2013 Dokumentation og evaluering af pædagogisk læreplan 2011-2012 & fokuspunkt for 2013 Indledning for læringsmål 2011-2012 Den integrerede Børneinstitution Køjevængets perspektiv for den pædagogiske læreplan

Læs mere

Afrapportering af læreplan Simmerbølle Børnehave December 2013

Afrapportering af læreplan Simmerbølle Børnehave December 2013 Afrapportering af læreplan Simmerbølle Børnehave December 2013 Hermed evaluering af læreplanen i Simmerbølle Børnehave. Med udgangspunkt i læreplanen, er hvert enkelt tematiseret udviklingsområde gennemgået

Læs mere

SUSÅLANDETS SKOLE 2011/12

SUSÅLANDETS SKOLE 2011/12 SUSÅLANDETS SKOLE 2011/12 Skolebestyrelsen har besluttet følgende værdisæt for Susålandets skole: Trivsel Sundhed Ansvar Selvværd Fællesskab Skolens ordensregler lyder. Pas på hinanden Pas på dig selv

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION En god skolestart Jeres barn skal begynde i skole og fritidsinstitution Det er stort at begynde i skole og fritidsinstitution. Det er

Læs mere

Selvevaluering på RpR

Selvevaluering på RpR Side 1 af 6 Selvevaluering på RpR Roskilde private Realskole er gået over til Selvevaluering. Dette erstatter det tidligere tilsyn med skolen, som en ekstern tilsynsførende har udført, og udgivet rapporter

Læs mere

SFO - rammer for Mål og Indhold

SFO - rammer for Mål og Indhold SFO - rammer for Mål og Indhold Redigeret juli 2011 1 Indhold Forord... 3 Oversigt over SFO er i Nyborg Kommune... 4 Retningslinjer for processen på skoler/sfo er... 4 Overgange/sammenhæng... 5 Samarbejde...

Læs mere

Børn Logbøger Evalueringsfremvisninger på skolefamiliedage Aktivitets- og læringsmål i projekter

Børn Logbøger Evalueringsfremvisninger på skolefamiliedage Aktivitets- og læringsmål i projekter Loven om de frie grundskoler pålægger os regelmæssigt at gennemføre en evaluering af skolens samlede undervisning, og at udarbejde en opfølgningsplan for evalueringen. I dette skoleår har vi valgt at evaluere

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

BØRN, SUNDHED & VELFÆRD

BØRN, SUNDHED & VELFÆRD Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: [Navn(e)] Klassedannelse Herstedvester Skole, Evaluering 2019 Børne- og Skoleudvalget har på deres møde 16. januar 2019 ønsket en evaluering af fordelingen

Læs mere

Pædagogisk Læreplan. Teori del

Pædagogisk Læreplan. Teori del Pædagogisk Læreplan Teori del Indholdsfortegnelse Indledning...3 Vision...3 Æblehusets børnesyn, værdier og læringsforståelse...4 Æblehusets læringsrum...5 Det frie rum...5 Voksenstyrede aktiviteter...5

Læs mere

BLÅBJERG FRISKOLE OG BØRNEHAVE

BLÅBJERG FRISKOLE OG BØRNEHAVE PÆDAGOGISKE LÆREPLANER - 1 Indholdsfortegnelse Forside 1 Indholdsfortegnelse 2 Velkommen i Blåbjerg Børnehave 3 Vision for børnehaven. Hvorfor læreplaner 4 Barnets Alsidige Personlige udvikling 5 Sociale

Læs mere

Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune

Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune Forord: Dette materiale er sammen med Strategi for Pædagogisk Praksis grundlaget for det pædagogiske arbejde i Hjørring kommunes dagtilbud. Det omfatter formål,

Læs mere

Tilsynserklæring for N. Kochs Skole skoleåret 2012-2013

Tilsynserklæring for N. Kochs Skole skoleåret 2012-2013 Århus den 13/6 2013 Tilsynserklæring for N. Kochs Skole skoleåret 2012-2013 I henhold til lov om friskoler og private grundskoler har undertegnede i skoleåret 2012-13 ført tilsyn med N. Kochs Skole, Skt.

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for Holme Skoles Indskoling KÆRE FORÆLDRE I denne pjece kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen på Holme

Læs mere

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune Politik for folkeskolen Blåvandshuk Kommune Januar 2001 Blåvandshuk Kommune: Politik for folkeskoleområdet 2001 2002 1. Generelle principper og målsætninger: Folkeskolen i Blåvandshuk Kommune skal indrettes

Læs mere

Korsvejens Skoles Vision

Korsvejens Skoles Vision Korsvejens Skoles Vision Det er Korsvejens skole ønsker at tænke som en samlet institution anerkende og respekterer medarbejderes opgaver og kompetencer ligeværdigt alle skolens børn udvikler deres faglige,

Læs mere

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.:

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.: Pædagogiske læreplaner for Rødkilde Børnehus Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i 2004. Den foreskriver bl.a.: Børn i dagtilbud skal have et børnemiljø, som fremmer trivsel,

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

Hanebjerg skole vil være en stolt og klog skole, hvor vi har lyst til at være og at lære

Hanebjerg skole vil være en stolt og klog skole, hvor vi har lyst til at være og at lære Vision Hanebjerg skole vil være en stolt og klog skole, hvor vi har lyst til at være og at lære Værdigrundlag Forskellighed er en styrke vi respekterer, anerkender og udvikles i forskelligheden Den glade

Læs mere

Dagtilbudspolitik. Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008

Dagtilbudspolitik. Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008 Dagtilbudspolitik Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008 1 Indhold Vision 3 Baggrund 3 Formål 3 Pædagogisk tilgang 4 Helhed for børnene 5 Vision I Rebild kommunes dagtilbud vil vi, at børnene skal

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Ledelsesberetning 2016

Ledelsesberetning 2016 1 Ledelsesberetning 2016 De sidste 8 år har vi haft et positivt resultat og 2016 er ingen undtagelse, det er det bedste resultat nogensinde. Elevtallet har været stadigt stigende og endnu et år kan jeg

Læs mere

Hou skole April 2017

Hou skole April 2017 Hou skole April 2017 Indhold: Nyt fra kontoret Yngste Ældste 3 5 7 Lay-out: Tina Bengtsen 2 Nyt fra kontoret Skolefest og teater 6. klasse gjorde det igen! Skrev deres stykke selv! Denne gang sammen med

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Den voksne går bagved

Den voksne går bagved Læreplaner Læreplaner skal bruges som et pædagogisk arbejdsredskab, som skal være med til at dokumentere og synliggøre det pædagogiske arbejde i børnehaven. Lærerplaner skal udarbejdes udfra følgende 6

Læs mere

FRITIDSHJEMMETS PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

FRITIDSHJEMMETS PÆDAGOGISKE LÆREPLANER FRITIDSHJEMMETS PÆDAGOGISKE LÆREPLANER Vi har for de tre afdelinger på Skalmejegården udarbejdet nye læreplaner ud fra vores overordnede målsætning og værdigrundlag. Skalmejegårdens værdigrundlag: Vi er

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG

DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG Blomsterspiren blev en kombineret institution den 1.7.2016, hvor vi har haft 2 læreplaner for henholdsvis vuggestue og børnehave. Da vi i 2018 / 2019 skal lave ny styrket læreplan,

Læs mere

PERSONLIGE KOMPETENCER

PERSONLIGE KOMPETENCER PERSONLIGE KOMPETENCER Styrke deres selvværd/selvtillid og skabe et rum hvor der er plads til at overskride grænser og få jeg kan oplevelser og troen på, at der er plads til at være den man er. Støtte

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN FOR. Distrikt Nord. 31. August 2018

PÆDAGOGISK LÆREPLAN FOR. Distrikt Nord. 31. August 2018 PÆDAGOGISK LÆREPLAN FOR Distrikt Nord 31. August 2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag 3 Det fælles tværgående mål 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø 5 Vi samarbejder med

Læs mere

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Formålsparagraf - Dagtilbud Dagtilbud skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer,

Læs mere

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG.

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG. Børnehuset Vandloppens værdigrundlag: I Børnehuset Vandloppen har alle medarbejdere gennem en længerevarende proces arbejdet med at finde frem til de grundlæggende værdier/holdninger, som danner basis

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED, GOD TRIVSEL, FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

Velkommen til Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen til Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen til Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Velkommen til Sofiendalskolen - din skole i Aalborg SV! En ny og spændende verden åbner sig, når jeres barn skal begynde i skole. Det betyder et

Læs mere