Der blev tilføjet følgende ekstra punkter til dagsorden: Et punkt vedr. ansøgningsvejledning i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der blev tilføjet følgende ekstra punkter til dagsorden: Et punkt vedr. ansøgningsvejledning i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger."

Transkript

1 Møde den: 11. september kl Dagsorden Nrd. Ringgade 1, bygning 1431, lokale Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Marianne Ping Huang, Søs Bayer, Søren Balsløv Fransén, Arne Kjær, Unni From, Hanne Johansen, Peter Lodberg, Morten Haugaard Jeppesen, Frederik Langkjær, Lars Kiel Bertelsen, Liselotte Malmgart, Ken Henriksen, Aske Dahl Sløk (ref.) 1. Godkendelse af referat og dagsorden Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Der blev tilføjet følgende ekstra punkter til dagsorden: Et punkt vedr. ansøgningsvejledning i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger. Et underpunkt i forbindelse med mødeplanen vedr. internatet for UU oktober. Et punkt vedr. profilfagene og processen omkring revisionen af samme Dean s Office Aske Dahl Sløk Rådgiver, specialkonsulent Dato: 11. september 2012 Ref: ads Side 1/10 Foranlediget af en konkret diskussion i studienævnet på IÆK vedr. antallet af interne medlemmer af aftagerpanelerne, spurgte Unni From til hvordan feedback på beslutninger i UU bringes tilbage til udvalget. I det omfang, at det kan nås kan medlemmerne melde ønsker til punkter til dagsorden ind til Aske Dahl Sløk. I tilfælde af tidspres kan feedback og opklarende spørgsmål sendes rundt blandt medlemmerne af UU på mellem møderne. Fremover tilføjes et fast opfølgningspunkt til dagsorden. Unni From spurgte konkret til om antallet af interne medlemmer pr. UFU i aftagerpanelerne kan være mere end de foreslåede to (i særlige tilfælde tre). For ikke at skabe en overvægt af interne medlemmer i aftagerpanelet fastholdes det at hver UFU indstiller to medlemmer. I forbindelse med aftagerpanelets konkrete inddragelse i uddannelsesrelevante spørgsmål, er det muligt at inddrage en bredere kreds af VIP omkring en uddannelse, fx i forbindelse med fokusgrupper, workshops o.lign. 2. Mødeplanen Det næste møde er et 24-timersinternat oktober 2012 på Kaløhus. Aske Dahl Sløk fremlagde kort internatets indhold i hovedpunkter. - Kvalitetspolitik og praksis, herunder studieordninger og brugen af aftagerpaneler. - Uddannelsesøkonomi. Fremlæggelse og diskussion af modeller til beregning af økonomisk bæredygtige uddannelser, herunder sammenhængen til studieaktivitetsprojekt og målsætninger om tilbud om 12 undervisningstimer om ugen i Strategiske indsatser, herunder Arts uddannelsesprofil og innovative studiemiljøer. Dekansekretariatet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: Fax: arts@au.dk

2 - Uddannelsesudvalgets arbejde i Side 2/10 Lars Kiel Bertelsen foreslog at programmet, og dagsorden for UU generelt, ikke indeholder for mange punkter, men hellere bør fokusere på enkelte større diskussioner. Ken Henriksen foreslog, at arbejdet på internatet tager udgangspunkt i fakultetets strategi, så denne bringes konkret i spil. Marianne Ping Huang understregede, at der vil blive sat fokus på strategiens punkter om innovative studiemiljøer og uddannelsesprofil. Mødet 6. november rådet inviteres til dette møde. Mødet forsøges lokaliseret på et af institutterne, evt. med en præsentation af det pågældende instituts uddannelser, med henblik på, at udvalget over tid får større viden om de enkelte institutters uddannelsesprofiler. Mødet 4. december Mødet afholdes i Emdrup og vil indeholde en præsentation af IUP s uddannelser. Opfølgning rådet skal inviteres til mødet d. 6. november. 3. Nye uddannelser Aske Dahl Sløk sender kommentarer til fagmiljøer og studieledere. Af hensyn til det videre arbejde med uddannelsesudvikling udelades kommentarerne til de enkelte uddannelsesinitiativer i det offentliggjorte referat. Asienstudier Har været undervejs siden sidste år, hvor den blev stoppet sent pga. manglende aftageropbakning. Et af rationalerne bag uddannelsen er, at vi ikke har en overbygning til vores BA i asienstudier og at KU sandsynligvis får en lignende kandidatuddannelse akkrediteret i år. Ansøgningen skal kvalificeres yderligere, bl.a. mht. kompetenceprofil og aftagerinddragelse. Særligt mht. aftagere skal barren forhøjes en del. Fagmiljøet kan med fordel undersøge nærmere hvad vi ved om uddannelsen på KU og om der er elementer i vores uddannelse som kan differentiere den fra KU s. Der blev stillet spørgsmål til om uddannelsen kan tænkes at gå igennem med den begrænsede differentiering i forhold til de øvrige uddannelser med udgangspunkt i Asien. Liselotte Malmgart påpegede, at alle uddannelserne inden for området er tiltænkt at samarbejde. Culture and Cognition Forslaget har været undervejs en rum tid og var tænkt som en eliteuddannelse, hvilket, med bortfaldet af ekstra midler til eliteuddannelser, nu ikke længere er muligt.

3 Der skal udarbejdes en egentlig kompetenceprofil og det skal godtgøres at denne profil er efterspurgt på arbejdsmarkedet. Den forelæggende ansøgning peger umiddelbart på en meget smal kompetenceprofil og for at en akkreditering vil kunne opnås, skal der være en bredere kompetenceprofil og den skal appellere bredere til flere arbejdsmarkeder end forskning. Der var fra fakultetsledelsen dog en forståelse for, at uddannelse arbejder med en spændende ny metode. Der blev opfordret til, at fagmiljøet bag uddannelsen forholder sig skarpere til KU s Cognition and Communication, samt AAU s eksperimentelle tilgang i uddannelser. I forhold til en eventuel intern kannibalisering, bør der overvejes samarbejder med miljøet bag kognitiv semiotik. Side 3/10 Diakoni og social innovation Fagmiljøet skal se på mulighederne for interne samarbejder. Det er positivt, at uddannelsen lægger op til rekruttering af professionsbachelorer. Det bør overvejes i hvilken grad social innovation er en del af uddannelsen og hvis det er skal det være meget tydeligt hvis det skal indgå i titlen. En del fagmiljøer kan tænkes at ville arbejde med begrebet social innovation og det bør derfor ikke associeres for stærkt med diakoni. Det skal undersøges yderligere om der er aftagere til kandidaterne og inddragelsen af aftagere bør udvides i forhold til det skitserede Der blev opfordret til, at uddannelsen blot kommer til at hedde diakoni, da aftagere ikke generelt er interesserede i lange komplekse uddannelsestitler, desuden kan begrebet social innovation vise sig at være et modebegreb som kan blive uinteressant indenfor få år. Fagmiljøet opfordres til at inddrage overvejelser om et øget fokus på ledelse i uddannelsen, hvilket vil give en anden retning og muligvis en større appel til de arbejdsmarkeder som påtænkes. Philosophy, Politics and Economics (PPE) Modellen er inspireret af lignende uddannelse i Oxford. Den udspringer af et tidligere arbejde med en kandidatuddannelse fra filosofimiljøet. Det kan formentligt godtgøres at den kan optage mange studerende, samt at de kan gå videre til en række af vores kandidatuddannelser på Arts og BSS. Med en kandidatuddannelse direkte ovenpå vil der formentligt være en risiko for at den vil tage for mange studerende fra egne kandidatuddannelser, hvorfor der ikke søges om en overbygning. Marianne Ping Huang sørger for at indkalde til et afklarende møde med BSS om det videre arbejde. Der blev opfordret til at undersøge ligheder og forskelle i forhold til dens eventuelle søsteruddannelse på CBS. Scandinavian Studies Kommer senere.

4 Cultural Heritage Kommer senere. Side 4/10 Mere generelle udviklingsinitiativer som ikke er deciderede nye uddannelser tages op på et kommende møde. Liselotte Malmgart opfordrede til, at processen vedr. nye uddannelser efterses frem mod næste år, så fristerne ikke bliver så korte. Opfølgning Aske Dahl Sløk sender feedback til fagmiljøerne. Generelle udviklingsinitiativer sættes på dagsorden på et kommende møde. 4. Internationalisering Frederik Langkjær orienterede mundtligt. Den overordnede melding fra organisationen er, at hvis Arts vil noget på internationale område, så skal der sættes flere ressourcer af. Optagelsen har ikke kunnet levere oplysninger om internationale studerende, og de foreliggende tals kvalitet gør dem uegnede til at blive distribueret. Dog lader det til at flere studerende i år har takket nej til tilbudte studiepladser, dette skyldes dog formentligt ikke, at tilbud om studieplads er gået senere ud i år end tidligere, da tidspunktet i væsentlighed er det samme som tidligere. Frederik Langkjær vender tilbage med generelle optagelsestal på et senere møde. Der er optaget ca. 150 udvekslingsstuderende i år og de vandrer pt. rundt og vælger om mht. hvilke fag de ønsker at følge, hvilket er i tråd med tidligere år. Fra ACA tages der initiativ til at samle op på udvekslingsstuderende i efteråret, så de faktisk får sig tilmeldt de rigtige eksaminer. Udvalget efterspurgte tal for årets optag, med sammenligninger ifht. tidligere år. Frederik Langkjær henviste til Steen Weisner, som indkaldes til et kommende møde. På IÆK er der erfaringer med, at de internationale koordinatorer har haft en vigtig rolle i forhold til fagligt og praktisk at tage hånd om de nye internationale studerende. I denne forbindelse efterspørges en afklaring af de internationale koordinatorers rolle og timekompensation. IKS er i gang med at kortlægge hvem der gør hvad hvornår på det internationale område. IÆK inviteres til at deltage i denne kortlægning. Opfølgning Generelle optagelsestal og tal for internationale studerende sættes på dagsorden på et kommende møde. Steen Weisner inviteres til at deltage vedr. de internationale studerende. Fakultetsledelsen rykkes for en afklaring af de internationale koordinatorers rolle og timekompensation.

5 5. KA optaget og studiestarten Frederik Langkjær orienterede om, at kandidatoptagelsen endnu ikke er færdig og der er ikke lavet samlede opgørelser over optaget. Indskrivningen er i fuld gang med at indskrive de sidste. Optaget forventes at være på niveau med tidligere år. ACA holder evalueringsmøde med back-office vedr. årets optag i næste uge. I alle sammenhænge vedr. optagelse af til kandidatuddannelserne, skal det erindres at problematikken altid har været til stede. Dog er det i år blevet mere present pga. at der nu skal være kandidatintroer og derfor tidligere har brug for lister over nye studerende. Side 5/10 Morten Haugaard og Unni From sender en opsamling på studiestarten til Marianne Ping Huang. Ken Henriksen og Liselotte Malmgart har iværksat en samlet systematisk evaluering af studiestarten. Evalueringen opsummeres i notater fra institutterne og tages op på mødet i november. Der blev opfordret til, at der også samles op på indholdet af introerne men også at de skelnes mellem indhold af introer og ting der ikke har fungeret. I Emdrup har der været en række problemer vedr. ombygninger og IUP er i dialog med Adgang om diskrepans mellem ansøgere og optagne. Også fra IUP sendes en opsummering. Marianne Ping Huang ser frem til en samlet opsummering på hvordan studiestart mv. er forløbet. Så vi kan gøre det bedre næste år inkl. overvejelser om ændringer i vores organisering omkring studiestart. I forlængelse af studiestarten har Universitetsledelsen systemer og kommunikation internt på dagsorden på mandag. Unni From foreslog, at de faglige teams i ACA tager en intern præsentation af uddannelserne op med hinanden så der kan skabes øget fælles viden og et fællesskab omkring uddannelserne. Frederik Langkjær og Unni From taler sammen om det. Marianne Ping Huang opfordrede til, at der skabes større kendskab til hinanden i de faglige teams, hvilket formentligt vil hjælpe med til en bedre tone mellem VIP og TAP i fremtiden. Der har været en hel del eksempler på en hård tone. ACA laver også en opsummering af studiestarten og tager et fremadrettet perspektiv efter møde med back-office. Ken Henriksen påpegede, at indtrykket er, at de studerende egentligt ikke har oplevet det så slemt. Men at det pt. er TAP i ACA og på institutterne der er hårdest ramt.

6 Opfølgning: Indkald opsummeringer fra institutter, studienævn og ACA vedr. studiestarten. Side 6/10 6. AU Summer University Marianne Ping Huang indledte og gjorde opmærksom på deadline 1. november til Dorte Føns/IC. IKS har i gangsat en intern proces med ensartede tilbagemeldinger. Har desværre fået enkelte meldinger tilbage fra fagmiljøer, at de ikke ønsker at byde ind med noget pga. manglende administrativ støtte. På IÆK har studienævnet indkaldt udbud i miljøerne og har sat en proces op omkring tilbagemeldinger. Har indtryk af, at der kan være lidt for store problemer mht. eksamensformer i forhold til sommerskoler. Unni From forespurgte om der evt. kunne gøres a la HUMfags modellen med tre mulige eksamensformer. Frederik Langkjær taler med Unni From om mulighederne. Marianne Ping Huang påpegede, at der skal overvejes en eventuel justering af ECTSvægt pba. hvad der skal lægges af arbejde, herunder præciseringer af hvad der skal lægges af arbejde inden et Summer University udbud afholdes. Der er et notat vedr. Summer University på vej det forventes ikke at indeholde overraskelser i forhold til hvad der tidligere har været fremme. Der blev opfordret til, at Summer University udbud i et vist omfang kan bruges som prøvekanin på nye uddannelsesinitiativer. Arne Kjær påpegede, at indkaldelse af denne type ikke når frem til CUDIM. Da CUDIM uddannelsesmæssigt er stærkest knyttet til IÆK, tager Hanne Johansen initiativ til at se på procedurerne sammen med studienævnssekretær Kasper Lie i ACA. 7. Tidsfrister Nu har vi snart balladen med fristerne igen. Kompetencen til at dispensere fra frister omkring eksamen hører under studieleder, men for ikke at belaste disse unødigt, behandles de fleste sager i forretningsudvalgene. Dog med en vis forskellighed pga. manglende klarhed om politikken. Søren Balsløv Fransén påpegede, at der på humaniora på KU er blevet gennemført en stramning med relativt stor succes. De fleksible løsninger er meget dyre og de studerende retter meget hurtigt ind i forhold til nye regler. Alle institutterne er i princippet tilhængere af en strammere praksis, dog udtrykte Søs Bayer, at vi skal undgå at blive opfattet som for rigide. Der er udbredt bekymring for hvordan en strammere praksis vil have indflydelse på de studerendes progression og gennemførsel.

7 Marianne Ping Huang vil gerne have en informationskampagne i forbindelse med den kommende eksamenstermin, men vil ikke på nuværende tidspunkt opfordre til en stramning af praksis pga. usikkerheder om hvorvidt vi med de nuværende systemer selv vil kunne leve op til en strammere praksis. Efter den kommende eksamenstermin ses der på problemstillingen igen. Side 7/10 8. Studieordningsrevisioner pba. genindførelsen af gruppeprøver Frederik Langkjær orienterede om den vedlagte proces for revision af studieordninger pba. genindførelsen af muligheden for gruppeprøver og generelle studieordningsændringer. Pba. genindførelsen af muligheden for gruppeprøver er det forventeligt at alle SO skal en tur igennem maskinen. Derfor vedlagte proces. Lidt senere vil medarnejdere fra SNUK komme ud i fagmiljøerne og hjælpe med at lave processer for revisioner. På baggrund af tilbagemeldinger fra institutterne, forventes der ikke en større omgang revisioner. Frederik Langkjær udarbejder en revideret proces som tager højde for, at der ikke forventes mange ændringer. Gruppeprøver kan være en oplagt mulighed for profilfagene. Lars Kiel Bertelsen laver et oplæg til hvordan gruppeeksamen kan bruges af profilfagene. På baggrund af den ny bekendtgørelses krav om, at tilvalg beskrives i studieordningerne for bacheloruddannelserne, foreslog Frederik Langkjær, at alle tilvalg på AU og de øvrige universiteter forhåndsgodkendes i studieordningerne. Men undtagelse af tilvalg inden for det samme fag. Der var tilslutning til dette. 9. Ændring af ITT-ordningen Frederik Langkjær orienterede om en mulig ny ordning for individuelt tilrettelagt tilvalg (ITT) hvor alle danske BA-uddannelseselementer er forhåndsgodkendte og vejledningen varetages af Information og Vejledning i ACA. Der blev stillet spørgsmål til om ikke vi kan komme i klemme i forhold til bekendtgørelsens krav om tværfaglighed. Det blev desuden påpeget, at ITT i relativt stort omfang bruges af de studerende til at rejse til udlandet. Frederik Langkjær udarbejder en skriftlig sagsfremstilling som inddrager ovenstående og som kan blive taget op igen på et senere møde. 10. Plagiatsager og UJS fortolkning af disse Marianne Ping Huang refererede fra mødet i Uddannelsesbåndet hvor Torben Dahl fra Uddannelsesjuridisk Service deltog, samt opsummerede, at den omtalte praksis ikke er holdbar for det humanistiske område. Der var omfattende tilslutningen fra udvalget til, at UJS s praksis ikke er holdbar.

8 Ken Henriksen har talt med Torben Dahl om problematikken og det lader til at uoverensstemmelsen bunder i en ensretning af fakulteternes praksis på tværs af faglige og videnskabelige traditioner. Der var omfattende tilslutning til, at synspunktet om, at en ensretning på dette område formentligt ikke er mulig, samt at det virker forkert at lade jurister vurdere hvad der inden for de forskellige videnskabelige grene af universitet kan karakteriseres som snyd eller plagiat. Det må være en faglig vurdering der afgør om en handling kan karakteriseres som snyd eller plagiat inden for de enkelte fagområder og herefter kan jurister eventuelt inddrages i forbindelse med udmåling af sanktionen. Dette område egner sig ikke til ensretning af regler på tværs af universitetet, og det fremhævede eksempel er generelt undergravende for den humanistiske videnskabelighed. Marianne Ping Huang vil sørger for, at udvalgets stærke tilkendegivelse til med videre. Unni From påpegede, at vi har en stor kommunikationsopgave at løse i forhold til de undervisere som har været ude for at blive underkendt af juristerne. Disse personer er blevet rasende og har oplyst at de ikke fremover ønsker at indberette noget i det nuværende system. Side 8/10 Opfølgning: Aske Dahl Sløk sørger for at bringe sagen videre til Uddannelsesbåndet og eventuelt andre relevante fora. Aske Dahl Sløk sørger for at der bliver igangsat et arbejde med at reparere forholdet til de VIP der er blevet underkendt. 11. Nedsættelse af arbejdsgruppe vedr. inaktivitet mv. Marianne Ping Huang forslog følgende medlemmer til arbejdsgruppen: Arne Kjær, Morten Haugaard Jeppesen og Søs Bayer. Udvalget havde ingen indvendinger til dette. Frederik Langkjær finder medlemmer fra ACA. Opfølgning Aske Dahl Sløk sørger for at alle medlemmer af arbejdsgruppen orienteres. Medlemmet fra ACA-SNUK sørger for indkaldelse til det første møde. 12. Fakultetets uddannelsesstrategi Marianne Ping Huang oplyste kort om, at strategien er i høring og foreslog, at punktet udsættes til høringen er gennemført. 13. Orienteringspunkter a. De afholdte septembermøder

9 Marianne Ping Huang orienterede kort om mødet forløb, herunder at der var ros til de gode oplæg fra studielederne. Universitetsledelsen møderække er endnu ikke færdig, men foreløbig har især Health udtrykt ønske om at lave interdisciplinære uddannelsessamarbejder med Arts. Side 9/10 b. Aftale med CopyDan om brug af billeder Aske Dahl Sløk orienterede kort om at der nu findes en aftale om brug af billedmateriale i undervisning og opfordrede til distribution af aftalen ud i fagmiljøerne. c. Organiseringen af EVU Punktet blev udskudt til et senere møde, hvor det tages op som et drøftelsespunkt, med den bemærkning, at der ikke umiddelbart er tiltro til at den beskrevne organisering er holdbar. Nyt punkt vedr. profilfag og revisionen af samme Pga. den fremskredne tidspunkt blev punktet udskudt. Nyt punkt vedr. ansøgningsvejledninger Der lader til at være en vis konflikt i forhold til vores intentioner om at profilere os på uddannelseserfaringer hos vores ansøgere. Der er desuden en vis konflikt i forhold til AU s hjemmeside hvor barren pt. sættes højere end vi for nuværende gør på Arts. De stillinger som er i opslag pt. kører som beskrevet, men vi tager fat på det frem mod senere opslag. Opfølgning Marianne Ping Huang tager sagen op med den øvrige fakultetsledelse. Aske Dahl Sløk sender de foreliggende vejledninger til udvalgets medlemmer. 14. Evaluering af mødet 15. Evt. Fagenes dag / gymnasielærerdage Opgaven ligger hos CUDIM, men pga. en vakance løftes opgave ikke pt. Arne Kjær har en medarbejder der kan være tovholder, men ikke på det faglige som skal komme fra fagmiljøerne. Arne Kjær indkalder til et møde med relevante studieledere. Eksamensdatoer Unni From spurgte til om alle overholder den gensidigt indgåede aftale om eksamensdatoer for HUMfag og bachelorprojekter.

10 Liselotte Malmgart oplyste, at Historie har ansøgt om at få lov til at have afleveringsdato for bachelorprojekter i januar. Dette har de fået lov til. Der blev på mødet ikke oplyst grunden til, at historie gerne ville rykke eksamensdatoen. Der lod ikke til at være andre fag der har fået dispensation til at rykke på de aftalte eksamenstidspunkter. Side 10/10 /ADS

Der mangler stadig en afklaring ang. timekompensation til internationale koordinatorer.

Der mangler stadig en afklaring ang. timekompensation til internationale koordinatorer. Møde den: 14. august 2012 Byg. 1431, lok. 021 Ndr. Ringgade 1 Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Marianne Huang, Ken Henriksen, Liselotte Malmgart, Søs Bayer, Henrik Vase, Arne Kjær, Hanne Johansen, Unni

Læs mere

Referat ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. februar kl CUDIM, Paludan-Müllers Vej 48. Møde kl

Referat ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. februar kl CUDIM, Paludan-Müllers Vej 48. Møde kl Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. februar kl. 12.00-15.30 CUDIM, Paludan-Müllers Vej 48 Referat Møde kl. 12.00-15.30 Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Fra CUDiM deltog under pkt. 4 Hanne Buhl og Mette

Læs mere

Dagsorden: Evaluering af studiecenter udskydes til maj mødet. Herefter godkendt.

Dagsorden: Evaluering af studiecenter udskydes til maj mødet. Herefter godkendt. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 11. april kl. 12-15 IKS lokale følger Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Prodekan Jan Ifversen og rådgiver Jesper Qvistgaard deltager under pkt. 4. Afbud: Lars Kiel

Læs mere

3. Mødeplanen (12.15) Fast punkt på dagsorden til løbende opdatering af kommende punkter og møder

3. Mødeplanen (12.15) Fast punkt på dagsorden til løbende opdatering af kommende punkter og møder Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 4. december kl. 11.00-15.30 Campus Emdrup Referat Rundvisning kl. 11 Frokost kl. 12 Møde kl. 12.30-15.30 Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Afbud: Søs Bayer Gæster: Sissel

Læs mere

Gæster: Hans Sommer, Helle Steffensen, Pia Rasmussen, Jakob Isak Nielsen, Jacob Buch, Solveig Sannem, Lene Kühle, Jan Ifversen, Kasper Lie.

Gæster: Hans Sommer, Helle Steffensen, Pia Rasmussen, Jakob Isak Nielsen, Jacob Buch, Solveig Sannem, Lene Kühle, Jan Ifversen, Kasper Lie. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 9. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat Deltagere, UU Arts: Marianne Ping Huang, Arne Kjær, Liselotte Malmgart, Ken Henriksen, Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 1. maj 2012 kl Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg. Udkast til referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 1. maj 2012 kl Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg. Udkast til referat Møde den: 1. maj 2012 kl. 13-16 Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg Udkast til referat Deltagere: Søs Bayer, Peter Lodberg, Arne Kjær, Unni From, Ken Henriksen, Morten Haugaard Jeppesen, Liselotte

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. juni 2012 kl Turing 014, Katrinebjerg Uddannelsesudvalg, Arts

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. juni 2012 kl Turing 014, Katrinebjerg Uddannelsesudvalg, Arts Møde den: 19. juni 2012 kl. 12.15-15.00 Turing 014, Katrinebjerg Uddannelsesudvalg, Arts Referat Deltagere: Marianne Ping Huang, Anna Bak Maigaard, Hanne Johansen, Søren Balsløv Fransén, Søs Bayer, Unni

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser:

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser: Møde den: 10. juni 2014 kl. 12.00-14.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021-023 Uddannelsesudvalgsmøde, Arts REFERAT Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Arne Kjær; Eva Silberschmidt Viala; Ken Henriksen; Lars

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

Dagsorden ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. marts kl Kaløvig Center, Præstekravevej 46, Følle, 8410 Rønde

Dagsorden ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. marts kl Kaløvig Center, Præstekravevej 46, Følle, 8410 Rønde Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. marts kl. 10.00-18.00 Kaløvig Center, Præstekravevej 46, Følle, 8410 Rønde Dagsorden Dagsinternat kl. 10.00-18.00 (herefter middag) Deltagere: Medlemmer af UU, Arts

Læs mere

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen.

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 11. november 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021. Videolink: Emdrup A112 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Gæster: Mette Qvist, Artsrådet,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Dagsorden til møde i Uddannelsesudvalget Arts 3. februar Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Referat AARHUS UNIVERSITET. Dagsorden til møde i Uddannelsesudvalget Arts 3. februar Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: Tirsdag den 3. februar 2016 kl 14.30-16.00 Sted: Aarhus, 1431 021 (link til Emdrup D118) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde den: Tirsdag den 12. januar 2016 kl 12.00-15.00 Sted: Aarhus, 1431 303 Kippen (link til Emdrup D120) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning IÆK ønsker et møde vedr. UC samarbejder medio januar MPH indkalder.

2. Siden sidst og opfølgning IÆK ønsker et møde vedr. UC samarbejder medio januar MPH indkalder. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 16. december 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Afbud: Lars Kiel Bertelsen, Peter Lodberg. Gæster: Lotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde i studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund 13. marts 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde i studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund 13. marts 2013 Ordinært møde 3-2013 i studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund 13. marts 2013 REFERAT Til stede: Morten Haugaard Jeppesen, Lene Kühle, Mette Svart Kristiansen, Anemone Platz, Claus Møller Jørgensen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Ordinært møde den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund Ordinært møde 2014-2 den 12. februar 2014 Studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund REFERAT Til stede: Claus Møller Jørgensen, Kirstine Nielsen, Mette Svart Kristiansen, Petter Bugge, Ole Høiris,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referat fra møde i UFA den 21. februar 2017 eftersendes af ADS, der vil modtage skriftlige kommentarer til referatet.

2. Godkendelse af referat Referat fra møde i UFA den 21. februar 2017 eftersendes af ADS, der vil modtage skriftlige kommentarer til referatet. Møde: Onsdag den 15. marts 2017 kl 10.00-12.30 Sted: Aarhus 1431 021 (link til Emdrup D118) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Jody Pennington, Leo Normann

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Møde den: 09.04.2013, kl. 9.00-12.00 Forskerhusets på Kasernen, byg. 1586, lok. 114 IÆK Studienævnsmøde Dagsorden Deltagere: [Navn(e)] 1. Godkendelse af referat og dagsorden 2. Alt.udvalg 3. Telekollaboration/Intercultural

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Øvrige deltagere: Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde: Tirsdag d. 20. juni 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Emdrup, D120 (link til Aarhus: 1431 021) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Tina Bering Keiding,

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 30. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), René Falkenberg,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. marts 2013, kl Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK Møde den: 13. marts 2013, kl. 14.00-16.30 Nygaard 192, byg. 5335, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N Studienævnsmøde IÆK REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

2. Valg af stedfortræder for formanden Unni From oplyste om, at der blandt nævnets VIP-medlemmer skal vælges en stedfortræder

2. Valg af stedfortræder for formanden Unni From oplyste om, at der blandt nævnets VIP-medlemmer skal vælges en stedfortræder Møde den: 12. marts 2012 kl. 9.00-11.30 bygning 1485 lokale 316 Studienævnsmøde Studienævnet ved Institut for Æstetik og Kommunikation Referat Deltagere: Unni From (form.), Nikoline Bach, Henriette Engedal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 9. februar 2012 kl bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Møde den: 9. februar 2012 kl. 12.30-15.30 bygning 1481 lokale 340 Studienævnsmøde Referat Deltagere: Unni From (formand), Claus Bossen, Morten Breinbjerg (kommende supp. for CB), Pia Rasmussen, André Wang

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ DAGSORDEN Dimensionering og fremdriftsreformen Status på de økonomiske effekter af reformerne Processer på fakultet og institut Instituteftersyn og uddannelseseftersyn Forskningstilsyn,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Fraværende med afbud: Jeppe N. Stokholm (uddannelseskonsulent)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Fraværende med afbud: Jeppe N. Stokholm (uddannelseskonsulent) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 14. november 2017 Varighed: 14.00 16.00 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 14. august 2018 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Kirstine Helboe,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

2. Indkomne sager til behandling Der er ikke nogen sager til behandling, men der vil være tid til eventuelle principielle

2. Indkomne sager til behandling Der er ikke nogen sager til behandling, men der vil være tid til eventuelle principielle Møde den: 16. april 2012 kl. 9.00-11.30 bygning 1485 lokale 316 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Referat Deltagere: Unni From, Henriette Pedersen, Jacob Bøggild, Morten Breinbjerg,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier Studienævn: Kommunikation og digitale medier Periode: 2015-2018 Dato: 25/01 2016. Version: 3 Nuværende situation:

Læs mere

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010 Møde den: 12. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt (MM), Malou Juelskjær (MJ), Lars Geer Hammershøj (LGH), Søren Kruse (SK), Søs Bayer (SB), Morten Høyer (MH) og Stella Marie Klausen (SMK)

Læs mere

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Tirsdag den 30.januar 2018, kl. 15.30-18 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 Møde den: 21.08.2013 Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C Studienævnsmøde på IÆK, august 2013 REFERAT Til stede: Peter Bakker, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Sven Halse, Inger

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 2. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Frans Ørsted Andersen, Anne Larson, Kristina Mariager- Anderson og Merete Justesen (referent),

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Teologi d. 17. marts 2015

Referat af Studienævnsmøde Teologi d. 17. marts 2015 Referat af Studienævnsmøde Teologi d. 17. marts 2015 Til stede: Ulrik Nissen(studienævnsformand), Kasper Bro Larsen, Jakob Engberg, Søren Jensen(næstformand), Simon Jylov, Julie Bostrup, Naja Bisgaard

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Der var en enkelt præcisering, som der var enighed om at ændre i referatet. Referatet blev godkendt med denne ændring.

Der var en enkelt præcisering, som der var enighed om at ændre i referatet. Referatet blev godkendt med denne ændring. Møde den: Tirsdag den 16. august 2016 kl 12.30-15.30 Sted: Aarhus, 1431 021 (link til Emdrup, D120) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær, Jody

Læs mere

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 22. juni 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Niels Rosendal Jensen, Mads Lindensgaard, Nadja Hjort Heidemann, Regitze Wind, Torin Julius Bolvinkel, Kathrine Raagaard

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde i studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund 13. november 2013 kl , lokale

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde i studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund 13. november 2013 kl , lokale Møde 10-2013 i studienævnet ved Institut for Kultur og Samfund 13. november 2013 kl. 13.00-16.00, lokale 516-1461 REFERAT Til stede: Morten Haugaard Jeppesen, Mette Svart Kristiansen, Kirstine Nielsen,

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer Møde den: 8. april 2016, kl. 14.00 16.00 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

UFA-møde 28. august 2018 Referat

UFA-møde 28. august 2018 Referat UFA-møde 28. august 2018 Referat Mødeleder: Niels Lehmann Referent: Terkel Rørkær Sigh Dato: 28. august 2018 Varighed: 12:00 15:00 Tilstedeværende: Medlemmer Niels Overgaard Lehmann (formand) Christina

Læs mere

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Dato: 20. marts 2018 Side 1/6 Mødedato: Den 20. marts 2018 kl. 12.00-15.00 Mødested: 1431 021 /link til D120 Mødeemne: Møde i Uddannelsesforum Arts Deltagere: Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008 Referat af møde i STUDIENÆVN FOR JURA 2. september 2008 Studienævn for Jura den 28. august 2008 Tilstede: Nina Dietz Legind, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Per Nilsén, Kent Raun Moritzen, Regitze

Læs mere