Børne- og Ungdomsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsudvalget"

Transkript

1 Page 1 of 15 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 3. maj :00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Mødeklokkeslet er ændret fra kl. 16:00 til kl. 15:00. Anders Broholm Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag (V) Anders Broholm (V) Frode Thule Jensen (V) Knud Hjørnholm (A) Birthe Marie Pilgaard (A) Anders Starberg Pedersen (A)

2 Page 2 of 15 Indholdsfortegnelse 1. Diskussion af vilkår for SFO'erne Åben sag 2. Forelæggelse af ansøgning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet vedr. forsøgsordning i Den Kommunale Skolesundhedstjeneste Åben sag 3. Orientering om anvendte pædagogiske metoder i dagtilbud i Frederikshavn Kommune Åben sag 4. Kvalitetsrapporter på skoleområdet Åben sag 5. Analyse af 10. klasseområdet i forbindelse med ændring af kommunens skolestruktur Åben sag 6. Ansøgning om støtte til udviklingsprojekt Åben sag 7. Udmøntning af pulje til den særlige indsats for børn, unge og familier i 2007 Åben sag 8. Modersmålsundervisning Åben sag

3 Page 3 of 15

4 Page 4 of Diskussion af vilkår for SFO'erne Åben sag Sagsfremstilling Leder af Hedeboskolens SFO, Ivan Bengtsen har rettet henvendelse til formand for Børne- og Ungdomsudvalget med anmodning om at diskutere afskaffelse af 10-timers modulet i Skagens SFO er. Ivan Bengtsen ønsker genindførelse af 10-timers modul. Ivan Bengtsen er inviteret til at deltage i mødet. Sagsnr: Sbh: BKF/liad Besl.komp: Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalgets hidtidige beslutning fastholdes. Godkendt.

5 Page 5 of Forelæggelse af ansøgning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet vedr. forsøgsordning i Den Kommunale Skolesundhedstjeneste Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/el Sagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningens afdeling for sundhed og udvikling har 1. februar 2007 orienteret om den aktuelle situation omkring Børn og ungelæge i Frederikshavn Kommune, herunder, at det ikke har været muligt at besætte de to ledige 30-timers stillinger. Forvaltningen orienterede samtidig om mulighed for at søge Indenrigs- og Sundhedsministeriet om dispensation på området. Der foreligger nu udkast til ansøgning fra Frederikshavn Kommune vedr. forsøgsordning i den kommunale skolesundhedstjeneste. Besl.komp: Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget godkender udkast til ansøgning. Bilag 1. Udkast til ansøgning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet vedr. forsøgsordning i Den Kommunale Skolesundhedstjeneste (dok ) 2. Overslag over tidsforbrug sundhedsplejersketimer Fordeling Elektroniske bilag: Overslag over tidsforbrug - sundhedsplejersketimer (dok ).pdf Udkast til ansøgning til Indenrigs- og Sun dhedsministeriet vedr forsøgsordning i Den Kommunale Skolesundhedstjeneste (dok ).pdf Godkendt.

6 Page 6 of Orientering om anvendte pædagogiske metoder i dagtilbud i Frederikshavn Kommune Sagsfremstilling På baggrund af ønske fra Børne- og Ungdomsudvalget vil forvaltningen i mødet orientere om pædagogiske metoder i kommunens dagpleje og dagtilbud. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/piso Besl.komp: Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Bilag 1. Oversigt over pædagogiske praksisretninger og teorier indenfor dagtilbudsområdet i Frederikshavn Kommune (dok ) Fordeling Elektroniske bilag: Oversigt over pædagogiske praksisretninger og teorier (dok ).pdf Taget til efterretning.

7 Page 7 of Kvalitetsrapporter på skoleområdet Åben sag Sagsfremstilling Folkeskolelovens 40a, stk. 5 omhandler kvalitetsrapporter, og til udmøntning heraf er udsendt Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsens arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen (nr. 162 af 22. februar 2007). (vedlagt som bilag). Sagsnr: Sbh: BKF/bitu Besl.komp: Formålet med udarbejdelsen af kvalitetsrapporter er: At styrke politikernes mulighed for at varetage deres ansvar for folkeskolen via dokumentation om kommunens enkelte folkeskoler og det kommunale skolevæsen som helhed At tage stilling til det faglige niveau på kommunens folkeskoler og træffe beslutninger om opfølgning herpå At fremme dialogen og systematisere det løbende samarbejde om evaluering og kvalitetsudveksling mellem aktørerne i det kommunale skolevæsen At bidrage til åbenhed om skolevæsnet kvalitet Børne- og Ungdomsudvalget skal beslutte kvalitetsrapporternes indhold og form samt tilrettelæggelsen af arbejdet. Kvalitetsrapporterne skal tage udgangspunkt i mål og rammer for folkeskolens undervisning, lovgivningen og kommunale beslutninger, og skal give en dækkende beskrivelse for den enkelte folkeskole og for det samlede skolevæsen. Der udarbejdes en kvalitetsrapport for hvert skoleår. Kvalitetsrapporter skal for hver skole og for det samlede skolevæsen indeholde: En vurdering af det faglige niveau og på hvilket grundlag vurderingen er foretaget ( 5) Oplysninger om opfølgninger på den seneste kvalitetsrapport ( 6) Oplysninger om rammebetingelser, pædagogiske processer, resultater m.m. ( 7, 8 og 9) Bekendtgørelsen indeholder en detaljeret gennemgang af indikatorer til kvalitetsrapportens indhold. Derudover kan Undervisningsministeriet ved særskilt bekendtgørelse fastsætte, at kvalitetsrapporter for et eller flere skoleår skal indeholde bestemte oplysninger mhp. belysning af særlige fokuspunkter. Bekendtgørelsen stiller følgende krav til kvalitetsrapporternes udformning: Det skal være nemt af finde de enkelte kategorier af oplysninger, jf. ovenfor ( 5-9) Det skal i videst muligt omfang gøres muligt at følge udviklingen i konkrete kategorier af oplysninger over år. Det skal være muligt for offentligheden at læse og forstå rapporten under hensyntagen til tavshedspligten. Endelig fremgår det af Bekendtgørelsen at kvalitetsrapporterne skal drøftes og behandles i Byrådet inden den 15. oktober i det kalenderår, hvor et skoleår afsluttes.

8 Page 8 of 15 at de respektive skolebestyrelser udtaler sig om rapporten fra egen skole, og at der kan fastsættes en frist herfor at rapporterne ved endt politisk behandling offentliggøres på internettet og under hensyntagen til tavshedspligten inden den skal Byrådet vedtage de nødvendige handlings-/opfølgningsplaner, som rapporterne måtte give anledning til. at de respektive skolebestyrelser udtaler sig om handlingsplanen fra egen skole, og at der kan fastsættes en frist herfor Handlingsplaner offentliggøres ligeledes på internettet efter endt politisk behandling og under hensyntagen til tavshedspligten. Skolelederkredsen i Frederikshavn kommune har udarbejdet forslag til procesplan for kommunens arbejde med kvalitetsrapporter. Denne procesplan er vedlagt som bilag. Børne- og Ungdomsudvalget vil snarest modtage forslag til bl.a. rapportdesign (rammer, indhold og form), da dette udtrykker ambition og niveau for kvalitetsrapporteringen, samt oplæg vedr. den politiske dialog med skolerne om Kvalitetsrapporterne. Børne- og kulturforvaltningen indstiller, at ovennævnte forslag til procesplan for kommunens arbejde med på skoleområdet tages til orientering at Børne- og Kulturforvaltningen bemyndiges til at fastlægge tidsfrister for skolebestyrelsernes udtalelser vedr. Kvalitetsrapporter og evt. handleplaner Bilag 1. Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen (dok ) 2. Forslag til procesplan for arbejdet med Kvalitetsrapporten for folkeskoler (dok ) Fordeling Elektroniske bilag: Procesplan for arbejdet med Kvalitetsrapporten for folkeskoler (dok ).pdf Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner (dok ).pdf Godkendt.

9 Page 9 of Analyse af 10. klasseområdet i forbindelse med ændring af kommunens skolestruktur Sagsfremstilling Byrådet besluttede i møde den 28. marts 2007 at sende forslag til ændringer på skoleområdet til høring blandt de høringsberettigede parter. I forslaget indgår, at der gennemføres en analyse af fordele og ulemper ved at samle 10. klasserne fra hele Frederikshavn Kommune i et eller flere 10. klassecentre. Børne- og Kulturforvaltningen har udarbejdet kommissorium for analyse af kommunens 10. klasseområde. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arco Besl.komp: Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender forslag til kommissorium for analyse af 10. klasse. Bilag 1. Forslag til kommissorium for analyse af 10. klasse (dok ) Fordeling Elektroniske bilag: Forslag til kommissorium for analyse af 10 klasse (dok ).pdf Godkendt. Det forventes, at analysen beskriver effekter på andelen af unge, der vælger 10. klasse. Kommissoriet tilføjes, at det belyses hvordan man kan øge andelen af en årgang, der vælger en gymnasial uddannelse.

10 Page 10 of Ansøgning om støtte til udviklingsprojekt Åben sag Sagsfremstilling Ungdomsafdelingen Frederikshavn Sejlklub søger om støtte til et udviklingsprojekt med 2 personers joller, hvis vision er at skabe en ordning, hvor skolebørn og unge i alderen 13 til 16 år i Frederikshavn Kommune får mulighed for at dyrke sejlsport som en integreret del af idrætsundervisningen. Sagsnr: Sbh: BKF/chcr Besl.komp: /FOU Projektet skal i et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, Dansk Sejlunion, skoler i Frederikshavn, sponsorer og Frederikshavn sejlklubs ungdomsafdeling skabe mulighed for, at kommunens skolebørn i praksis prøver sejlsport som en del af idrætsundervisningen. Den primære aldersgruppe er ikke-idrætsaktive børn og unge i alderen 13 til 16 år. Fokus kan desuden rettes specielt mod motionssvage børn, der har haft svært ved at finde succes i de traditionelle skoleidrætsgrene. Projektet er tænkt som en tværfaglig dag ved Frederikshavn Marina. Sejlklubben stiller materiel, udstyr og undervisere til rådighed. Skolerne stiller med to lærere, der kan undervise i evt. naturfag sideløbende med sejladsen. Projektet gennemføres over 4 til 5 dage fra kl. 9 til kl. 14 i august/september 2007 med mulighed for gentagelse i årene fremover. Lignende projekter vil løbe af stabelen flere steder i Danmark. Dansk sejlunion og leverandøren af joller finansierer projekterne med 1. mio. kr. kontant og kr. rabat ved køb af jollerne. Frederikshavn Sejlklub har fået tilsagn om støtte til 4 joller. Frederikshavn Sejlklubs projekt arbejder med et samlet budget på kr., som finansieres af sponsorer og andre. Klubben søger Frederikshavn Kommune om kr. i støtte til undervisning og undervisningsmidler. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Udvalget anbefaler projektet over for de skoler, der er interesserede i projektet, og oversender ansøgning om støtte til Folkeoplysningsudvalget. Bilag 1. Ansøgning om støtte til udviklingsprojekt (dok ) Fordeling Elektroniske bilag: Ansøgning om støtte til udviklingsprojekt (dok ).pdf Godkendt.

11 Page 11 of Udmøntning af pulje til den særlige indsats for børn, unge og familier i 2007 Sagsfremstilling I budget er der afsat ca. 3 mio. kr. pr. budgetår til særlige indsatser over for udsatte børn, unge og familier i Frederikshavn kommune. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/beto Besl.komp: Chefgruppen for Familien i Centrum har udarbejdet et notat om udmøntningen af denne budgetramme (jf. dok.nr ). Denne puljen er oprettet bl.a. fordi: Frederikshavn kommune har en anseelig gruppe af børn, unge og familier med behov for en særlig indsats Frederikshavn kommune har som følge af lovændringer og kommunesammenlægning - overtaget nye opgaver fra amtet på området børn, unge og familier med behov for særlig støtte Budgetrammen kan indgå i udmøntningen af Børnepolitikken for Frederikshavn kommune Budgetrammen muliggør en fleksibel praksisudvikling, afprøvning af nye idéer, metoder m.m. Ansvaret for udmøntningen af puljen er p.t. placeret i chefgruppen for Familien i Centrum, som bl.a. skal sikre: At budgetrammen anvendes i en tværfaglig og tværsektoriel kontekst At der er helhedstænkning bag indsatserne på området At indsatserne er i overensstemmelse med mål, visioner og politikker på børne-, unge og familieområdet At budgetrammen udmøntes i forhold til den nye kommunes organisering og struktur Det foreslås, at budgetrammen har til overordnet formål: at sikre og udvikle den lokale forankring af indsatsen for udsatte børn, unge og familier i Frederikshavn kommune. Konkret kan budgetrammen anvendes til indsatser på f.eks. følgende områder (ikke-prioriteret rækkefølge): Udvikle kommunes tilbud til særligt udsatte børn, unge og familier Udvikle indsatsen for to-sprogede børn og unge Udvikle sundhedsindsatsen i arbejdet for udsatte børn, unge og familier Udvikle fritidsindsatsen for unge med særlige behov Kompetenceudvikle og efteruddanne personale i forhold til nye opgaver Familien i Centrum anbefaler, at budgetrammen for udsatte børn, unge og familier i 2007 udmøntes således: udarbejde handicapmanual: kr analyse af anbringelsesområdet: kr AKT-uddannelse af lærere: kr i 2007 (og kr

12 Page 12 of 15 i 2008). tværgående indsatser ift. familieteams: kr pulje, som kan ansøges til decentrale indsatser: kr. 1,5 mio. pulje til iværksættelse af centrale indsatser: kr. 1 mio. Der er udarbejdet forslag til kriterier for tildeling af midler via ansøgning samt ansøgningsskema (jf. dok.nr.: og ). Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at puljen til udsatte børn, unge og familier i udmøntes til følgende indsatser i 2007 (ikke-prioriteret rækkefølge): 1. udarbejde en handicapmanual: kr analyse af anbringelsesområdet: kr AKT-uddannelse af lærere på samtlige folkeskoler: kr (og kr i 2008) 4. tværgående indsatser ift. familieteams: kr pulje, som kan ansøges til decentrale indsatser: kr. 1,5 mio. 6. pulje til iværksættelse af centrale indsatser: kr. 1 mio. Bilag 1. Notat udmøntning af budgetramme til særlig indsats for udsatte børn, unge og familier i Ny Frederikshavn ( ) (dok ) 2. Forslag til ansøgningsskema til lokalpuljen vedr. udviklingen af den lokale indsats for udsatte børn, unge og familier i Frederikshavn Kommune (dok ) 3. Forslag til kriterier for tildeling af puljemidler til lokale projekter, jf. puljen til udsatte børn, unge og familier (dok ) Fordeling Elektroniske bilag: Forslag til kriterier for tildeling af puljemidler til lokale projekter jf puljen til udsatte børn unge og familier (dok ).pdf Notat udmøntning af budgetramme til særlig indsats for udsatte børn, unge og familier i Ny Frederikshavn ( ) (dok ).pdf Forslag til ansøgningsskema til lokalpuljen vedr udviklingen af den lokale indsats for udsatte børn unge og familier i Frederikshavn Kommune (dok ).pdf Godkendt.

13 Page 13 of Modersmålsundervisning Åben sag Sagsfremstilling Børne og Ungdomsudvalget den 15. marts 2007 Kommunen er forpligtet til at tilbyde modersmålsundervisning til børn fra medlemsstater i Den Europæiske Union, fra lande, som er omfattet af aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, samt fra Færøerne og Grønland. Sagsnr: Sbh: BKF/arco Besl.komp: Det er op til den enkelte kommune, om der herudover skal tilbydes modersmålsundervisning til børn fra andre lande. I Gl. Frederikshavn Kommune har dette tilbud været givet, mens der i tidligere Sæby og Skagen kommuner ikke har været tilbudt modersmålsundervisning udover det pligtige. I Gl. Frederikshavn Kommune er tilbuddet givet efter de samme retningslinier som er gældende for den pligtige undervisning. Det vil sige, at der skal være mindst 12 elever til undervisning i samme sprog, og at det er muligt at tilknytte en kvalificeret lærer. I Gl. Frederikshavn Kommune anvendes der i indeværende skoleår ressourcer svarende til ca. 0,3 fuldtidsstilling til undervisning på to hold i dari og to hold i tamilsk. Hvert af de fire hold undervises i tre ugentlige lektioner. Det skal bemærkes, at udgifterne til den del af undervisningen, som kommunen ikke er forpligtet til at tilbyde, ej heller kompenseres via bloktilskuddet. Såfremt det besluttes at videreføre Gl. Frederikshavn Kommunes tilbud i den nye kommune, er det imidlertid særdeles vanskeligt at estimere ressourceanvendelsen hertil. Dels er tilbuddet frivilligt, den faktiske mulighed for udnyttelse af tilbuddet er afhængig af den aktuelle sprogsammensætning i pågældende elevgruppe, og endelig er det ikke muligt at afdække de afledte udgifter til kørsel. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget beslutter, om der skal tilbydes modersmålsundervisning til børn fra andre lande end Den Europæiske Unions medlemsstater, EØS-lande samt Færøerne og Grønland. Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 15. marts 2007 Udvalget foreslår at tilbyde modersmålsundervisning til 1. generationsindvandrere på det grundlag, der er beskrevet i sagsfremstillingen. Forslaget sendes til udtalelse i Integrationsrådet. Fraværende: Ingen Supplerende sagsfremstilling Integrationsrådet den 24. april 2007 Integrationsrådet er af Børne- og Ungdomsudvalget blevet bedt om at afgive et høringssvar omkring tilrettelæggelsen af modersmålsundervisningen. Sagsfremstillingen samt beslutningen fra Børne- og Ungdomsudvalgets møde den

14 Page 14 of marts er vedhæftet som bilag. : Konstitueret Arbejdsmarkedsdirektør indstiller at Integrationsrådet drøfter høringen om modersmålsundervisning og vedtager et høringssvar Beslutning - Integrationsrådet 24. april 2007 Integrationsrådet har på sit møde vedtaget følgende svar: Integrationsrådet støtter Børne- Ungdomsudvalgets videreførelse af modersmålsundervisning efter de retningslinjer, der er angivet i beslutningen fra Børne- og Ungdomsudvalgets møde den 15. marts Fraværende: Poul Erik Isaksen, Inge Staub Nielsen, Shahnaz Shawkat P. Hussein med afbud. Ganesu Uthaykumaran, Buliah Ismail, Adi Alansyah, Benijamin Nadj, Lørn Larsen. Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget 3. maj 2007 Integrationsrådets beslutning af 24. april 2007 oversendes til Børne- og Ungdomsudvalgets orientering. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Integrationsrådets svar tages til efterretning. Godkendt.

15 Page 15 of 15 Mødet hævet, oplæst kl. 17:30 Til stede: Underskrifter:

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 12 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 24. maj 2007 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag og Steen Jensen Anders

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 11 Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. juni 2007 17:00 Kattegatsiloen, stueetagen, mødelokale 1 Frode Thule Jensen Paul Rode Andersen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 15. januar 2009 Tid 18:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen 40 a. Kommunalbestyrelsen skal årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger,

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 24. juni 2009 Tid 17:15 Sted Det Musiske Hus, Frederikshavn NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) -

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 23 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 9. august 2007 16:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Mogens Brag Paul Rode Andersen (F) Mogens

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat ex. ord. møde Børne- og Ungdomsudvalget 12-04-2011 Dato 12. april 2011 Tid 19:00 Sted Kantinen, Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 31. august 2015 Tid 11:00 Sted Feyersgate 7, Larvik NB. Fraværende Bjarne Kvist, Ole Rørbæk Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 8 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 24. januar 2008 15:00 Mødelokale 6, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Bent H. Pedersen, Mogens Brag og

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 17 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 1. november 2007 16:00 Ambitionsfabrikken, Skolegade 6-8, Frederikshavn Udvalgsmødet suspenderes kl.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 20 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. januar 2007 16:00 Frederikshavn Rådhus, lokale B101 Ingen Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag (V) Anders

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret

Kvalitetsrapport. Skoleåret Kvalitetsrapport Skoleåret 2007-2008 1 FORORD...5 Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen...7 Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med

Læs mere

17. juni Dato 17. juni Tid 16:30. Sted. Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende. Ingen.

17. juni Dato 17. juni Tid 16:30. Sted. Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende. Ingen. Referat Integrationsråd 17. juni 2008 Dato 17. juni 2008 Tid 16:30 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Elizaveta Zhukova Wilhelmsen () - Formand

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling

Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen I medfør af 40 a, stk. 5, i lov om folkeskolen,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 9 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. juni 2007 14:00 Kattegatsiloen, lokale 5, etage 3 A. Eventuelle afbud skal ske til Susan Christensen,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 5. maj 2008 15:00 Colosseum, Parallelvej 27, 1. sal ved kantinen Eventuelle afbud skal ske til Susan Christensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 8 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 28. februar 2008 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag, Ketty Kjær Pedersen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder-2006.02.16.htm. Dato. 16. februar 2006. Tid 9:00. Sted. Sæby Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder-2006.02.16.htm. Dato. 16. februar 2006. Tid 9:00. Sted. Sæby Skole NB. Page 1 of 8 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 16. februar 2006 9:00 Sæby Skole Referent Tommy Hammer Indholdsfortegnelse 1. Sundhed på skoleskemaet Åben sag 2. Danskkursus

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Ordimært møde Folkeoplysningsudvalget

Ordimært møde Folkeoplysningsudvalget Ordimært møde Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 25. juni 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Stedfortræder Grethe Skovmand, Henrik Carlsen, Steen Jensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. november 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ordinært møde Søren Visti Jensen Stedfortræder Medlemmer Anders

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2008-2009

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2008-2009 Kvalitetsrapport Skoleåret 2008-2009 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: FORORD... 5 Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen... 6 Bekendtgørelse om anvendelse af kvalitetsrapporter og handlingsplaner i kommunalbestyrelsernes

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. april 2012 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Pia Karlsen, Henrik

Læs mere

Ordinært møde Folkeoplysningsudvalget

Ordinært møde Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. maj 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Stedfortræder Bent H. Pedersen, Inge Nørbjerg Rasmussen,

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 15. marts 2010 Tid 16:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand Anders Broholm (V)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde Dato 26. juni 2013 Tid 17:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Anders Broholm Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) - Formand Pia Karlsen (V)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. april 2011 Tid 16:30 18.30 Sted NB. Fraværende ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Bent H. Pedersen, Jens Porsborg,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 30. april 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Stedfortræder Grethe Skovmand, Elin Hovedskov, Mogens Brag,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB. Page 1 of 9 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 23. august 2005 9:00 Volstrup Skole Referent Hanne Bjørnager Indholdsfortegnelse 1. Kommunesammenlægning Åben sag 2.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Z Kommunalbestyrelse. 23. september 2008 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT SLOTSPLADSEN AALBORG JOURNAL NR.

Z Kommunalbestyrelse. 23. september 2008 STATSFORVALTNINGEN NORDJYLLAND AALBORGHUS SLOT SLOTSPLADSEN AALBORG JOURNAL NR. Z Kommunalbestyrelse Ved brev af 3. juli 2008 har Skolestyrelsen rettet henvendelse til Statsforvaltningen Nordjylland angående Z Kommunes udarbejdelse af kvalitetsrapport for skoleåret 2006/2007. 23.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 23. februar 2005 17:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Johan Berg Jensen Indholdsfortegnelse 1. Skolerenovering 2005 Åben

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2006 2007

Kvalitetsrapport. Skoleåret 2006 2007 Kvalitetsrapport Skoleåret 2006 2007 1 Forord... 3 Bekendtgørelse, folkeskolen... 5 Bekendtgørelse, kvalitetsrapport... 6 Rammebetingelser... 11 Pædagogiske processer... 97 Resultater... 175 Vurderinger...

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 23. august 2010 Tid 15:00 Sted Lok. 0.23 Presserum v/byrådssal NB. Fraværende Birthe Marie H. Pilgaard Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget 29-03-2012 Dato 29. marts 2012 Tid 15:000 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.28 Partirum/Mødelokale Ordinært møde Frode Thule Jensen, Pia Karlsen,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 11. juni Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 11. juni Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 11. juni 2008 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V) Steen Jensen

Læs mere

Bilag 1 vedrørende modersmålsundervisning

Bilag 1 vedrørende modersmålsundervisning Bilag 1 vedrørende modersmålsundervisning Indholdsfortegnelse: Tabel vedr. modersmålsundervisning i Silkeborg Kommune i årene 1999 2002... side 2 Tabel vedr. tosprogede elever fordelt på de største sproggrupper

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Page 1 of 6 Referat Handicaprådet Ekstraordinært møde Dato Tid Sted 9. august 2007 14:30 Kattegatsiloen, mødelokale 6, etage 3A NB. Fraværende Medlemmer Hanne Welander, Gurli Nielsen i stedet møder Anker

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 11. november 2015 Tid 16:00 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Karsten Drastrup Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A) Ole Rørbæk

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 07-12-2009 Dato 7. december 2009 Tid 16:00 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Jørn Larsen (A) - Formand Jens

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune

Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport. - i Mariagerfjord kommune Grundlag for udarbejdelse af kvalitetsrapport - i Mariagerfjord kommune Organisation vedr. udarbejdelse af kvalitetsrapporten kommunalbestyrelsen Skolechef og skole-fagenheden kvalitetsgruppen Organisationen

Læs mere

Page 1 of 14 Referat Kulturelt Samråd Kulturelt Samråd Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 11. september 2007 16:30 Kattegatsiloen, Silovej 8, Frederikshavn Mødet afholdes i lokale 5, 3. etage. Poul

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Hou Skole Skolebestyrelsesmøde den kl

Hou Skole Skolebestyrelsesmøde den kl Hou Skole Skolebestyrelsesmøde den 22.1.09 kl. 19.00 Doc.1123431 Skolevænget 1 Hou 8300 Odder Telefon 87 80 37 90 Mail: houskole@odder.dk Referat 159. Godkendelse af referatet fra mødet d. 11.12. 2008

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 6 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 16. maj 2007 14:30 Fasanvej 1, Udvalgslokalet Fraværende Medlemmer Inger Støtt m/afbud John Christensen (V) Brian Pedersen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 11-01-2010 Dato 11. januar 2010 Tid 15:00 Sted NB. Fraværende Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen Ingen Stedfortræder Medlemmer Jens Ole Jensen Søren Visti Jensen

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Ordinært møde. Dato 17. august 2015. Tid 14:30. Sted ML 0.27 NB. Anders Broholm, Peter E. Nielsen, Karl Falden. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 17. august 2015. Tid 14:30. Sted ML 0.27 NB. Anders Broholm, Peter E. Nielsen, Karl Falden. Stedfortræder Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 17. august 2015 Tid 14:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Anders Broholm, Peter E. Nielsen, Karl Falden Stedfortræder Medlemmer Lars Mejlvang Møller (V) - Formand

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Folkeoplysningsudvalget 28-11-2013 Dato 28. november 2013 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende ML 0.23 (byrådslounge) Ordinært møde Pia Karlsen, Jens Porsborg, Peter Laigaard, Jørgen Tousgaard Stedfortræder

Læs mere

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Orientering fra formanden 2 Åben - Budgetopfølgning pr. 30. april 2007 3 Åben - Budget 2008-2011

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dato: Klokken: Blad nr.: 6. Fraværende: Jacob. Punkt 1. ELEVRÅDET. Orientering.

Bestyrelsesmøde. Dato: Klokken: Blad nr.: 6. Fraværende: Jacob. Punkt 1. ELEVRÅDET. Orientering. Blad nr.: 6 Fraværende: Jacob. Punkt 1. ELEVRÅDET. Orientering. Elevrådet arbejder netop nu med kostumerum, legepatrulje, demokratikursus og plan for sal og multibane. Har søgt om penge til legepatruljekursus.

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder møde Tirsdag 8-11-2011 kl. 17.00 19.00 i Svaneke SFO-klub Bemærk: ÆNDRET MØDEDATO Dagsorden Beslutningsprotokol Tilstede: SW, PP, BB, KL, Rikke, BF, JLC, JRH

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ordinært møde Dato 4. november 2010 Tid 15:00 Sted NB. Fraværende Mødelokale 0.23 (byrådslounge) Mødeleder er næstformand Pia Karlsen Paul Rode Andersen, Jette Fabricius

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. februar 2008 15:00 Colosseum, Parallelvej 27, 1. sal ved kantinen Eventuelle afbud skal ske til Susan

Læs mere

Ordinært møde. Dato 3. december 2009. Tid 15:00. Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 3. december 2009. Tid 15:00. Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Stedfortræder Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 3. december 2009 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Hans Rex Christensen Stedfortræder Medlemmer Jens Hedegaard Kristensen (A) - Formand

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Mogens Brag, Jørgen Tousgaard

Mogens Brag, Jørgen Tousgaard Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 12. marts 2013 Tid 15:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag, Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten Sørensen

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 24. november 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 24. november 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 24. november 2009 kl. 14:00 i Aalestrup 1 Indholdsfortegnelse 077. Justering af serviceniveauet i sundhedsplejen 3 078. SFO juniorklubberne ved Overlade,

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Page 1 of 12 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 17. januar 2008 15:30 Mødelokale 5 etage 3A, i Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Elsemarie Lauvring, Hanne Welander, Vivi Andersen,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. maj 2015 Tid 16:00 Sted Konventum, Helsingør NB. Fraværende Ole Rørbæk Jensen og Karsten Drastrup Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 6 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 22. november 2004 17:30 Mødelokale 2 Hans Krarup Olesen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Budget 2005 for

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 6. juli 2012 Tid 11:000 Sted ML-FRE-Rådhus 0.27 Partirum/Mødelokale NB. Fraværende Ingenn Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Jens

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 5 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 21. januar 2008 16:00 Udvalgslokalet, Fasanvej 1 Fraværende Medlemmer John Christensen (V) Brian Pedersen (F) Inger Støtt

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 23. august 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:55 Fraværende: Gruppemøder: 23. august 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 25. november 2010 Tid 16:30 Sted NB. Kl.16.30 - Rundvisning Kappelborg Kl.17.30 - Skagen Stadion, Stadionvej 2 Kl.19.00 - Julefrokost Fraværende

Læs mere