Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund."

Transkript

1 Møde i Aarhus HF & VUC s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard, Bente Steffensen, Kirsten Bundgaard, Casper Borch Hansen, Luna Kristine Frank Høj og Emil Herrig Lambertsen. Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Midlertidig observatør: Tina Knudsen Afbud: Morten Kristian Pedersen, Jens Joel og Louise Schmidt. Referent: Peter Cederstrøm Dagsorden 1. Velkommen til nye kursistrådsmedlemmer af bestyrelsen: Luna Kristine Frank Høj og Emil Herrig Lambertsen 2. Godkendelse af dagsorden 3. Referat af møde 25/ inkl. underskrift 4. Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 (bilag 1 og 2) 5. Ny regnskabsinstruks (der er ikke foretaget indholdsændringer blot konsekvensrettelser som følge af to nye bekendtgørelser) (bilag 3) 6. Orientering om aktuel status i forbindelse med udspaltning af medarbejdere og formue til tre østjyske skoler for Forberedende Grunduddannelse 7. Vinteroptag og aktivitet på AVU og det gymnasiale område 8. Orientering om ny HF musik (bilag 4) 9. Godkendelse af budget 2019 herunder drøftelse af budgetfremskrivninger for økonomien frem til 2022 (bilag 5 og 6) 10. Eventuelt

2 Punkt 1. Velkommen til nye kursistrådsmedlemmer af bestyrelsen: Luna Kristine Frank Høj og Emil Herrig Lambertsen Bestyrelsen præsenterede sig, og bød Luna Kristine Frank Høj og Emil Herrig Lamertsen velkommen. Punkt 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Punkt 3. Referat af møde 25/ inkl. Underskrift Referat af møde den 25. september 2018 blev godkendt og underskrevet. Punkt 4. Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 (bilag 1 og 2) Sagsfremstilling fra bilag: Bilag 1: Sagsfremstilling om 3. kvartalsrapport 2018 I budgettet for 3. kvartal 2018 forventedes, jfr. kvartalsrapporten, et driftsresultat på kr Det endelige driftsresultat blev på kr , dvs. kr bedre end budgetteret. Resultatet efter feriepenge for perioden var budgetteret til kr og blev på kr , svarende til kr bedre end budgetteret. Samlet set har der kun været mindre forskydninger i 3. kvartal, da 2. kvartal udviste en forventet stigning i driftsresultatet på ca. kr. 3,2 mio. Ændringen fra 2. kvartal til 3. kvartal er dermed en forbedring på ca. kr. 0,6 mio. Indtægter På trods af et mindre fald i antallet af årskursister er undervisningsindtægterne forbedret med ca. kr. 0,3 mio. Dette dækker over et fald i undervisningsindtægter i AVU afdelingen og en stigning i undervisningsindtægterne i gymnasieafdelingen og samlet skyldes stigningen en forskydning mod mere indtægtsgivende kursisttyper. Udgifter Som et resultat af de færre årskursister på AVU og endnu ikke realiserede omkostninger til strategisk udvikling er de samlede lønudgifter til undervisningens gennemførsel ca. kr. 3,0 mio. mindre end budgetteret. Der er derudover periodeforskydninger på øvrige udgifter på ca. kr. 0,8 mio. Dermed er dækningsbidraget fra undervisningen væsentligt forbedret. Efter periodeforskydninger forventes der derfor en forbedring på ca. kr. 3,0 mio.

3 Serviceafdelingens omkostninger ligger samlet set lidt over det budgetterede niveau, men med forskydninger mellem de enkelte poster. Der forventes dog et merforbrug i 4. kvartal på grund af diverse bygningsforbedringer igangsat efter bestyrelsesmødet den 25. september Undervisningsministeriet udmelder formentlig snart og med tilbagevirkende kraft en såkaldt dispositionsbegrænsning. Vi kender endnu ikke omfanget, men forventer et niveau svarende til 2017 eller mindre (2017: kr. 0,175 mio). Skolens økonomiske udvikling følges meget nøje, og det er ledelsens forventning, at årets resultat for 2018 vil være på det budgetterede niveau eller lidt lavere. Ledelsen indstiller At bestyrelsen godkender kvartalsrapporten for 3. kvartal. Per Lund orienterede om kvartalsrapporten for 3. kvartal og gennemgik sagsfremstillingen. Per Lund supplerede sagsfremstillingen og orienterede om, at ledelsen efter udsendelse af dagsordenen var blevet bekendt med, at der er et påtrængende behov for reparation af tagpap på en stor del af taget på skolens bygninger. Det første overslag på pris er omkring 3 millioner kroner. Reparationsarbejdet vil strække sig ind i 2019 og de mindst akutte reparationer kan måske udskydes til 2020 og 2021, men der er behov for at en stor del af det mest trængende tagarbejde igangsættes nu. Dette kan i indeværende år beløbe sig til mere end ledelsens dispositionsret på kr. (jf. FGU-værnsreglerne), hvorfor bestyrelsen anmodes om, at godkende, at den akutte reparation gennemføres og udgiftsføres i 2018 og at øvrige nødvendige reparationer i gangsættes i 2019 og evt Drøftelse Ingen drøftelse. Beslutning Bestyrelsen godkendte kvartalsrapporten for 3. kvartal og godkendte den nødvendige reparation af taget, herunder at ledelsen kan gennemføre så stor en del som muligt af tagreparationen i 2018 og evt. øvrige nødvendige reparationer i de kommende år.

4 Punkt 5. Ny regnskabsinstruks (der er ikke foretaget indholdsændringer blot konsekvensrettelser som følge af to nye bekendtgørelser) (bilag 3) Per Lund orienterede om punktet. Der er rettet to henvisninger til nye bekendtgørelser i forhold til det materiale bestyrelsen tidligere har godkendt. Drøftelse Ingen drøftelse. Beslutning Bestyrelsen godkendte den tilrettede regnskabsinstruks. Punkt 6. Orientering om aktuel status i forbindelse med udspaltning af medarbejdere og formue til tre østjyske skoler for Forberedende Grunduddannelse Erik Ernø-Kjølhede orienterede om den aktuelle status i forbindelse med udspaltning af medarbejdere og formue til tre østjyske skoler for FGU. Ledelsen var blevet overrasket over, at der skulle udspaltes til tre østjyske FGU er og ikke blot FGU Aarhus. Baggrunden herfor er, at Undervisningsministeriet i sin beregningsmodel for udspaltning har anvendt bopælskommunerne for skolens AVU-kursister under 25 år. Ca. 85% af skolens nuværende AVU-kursister under 25 bor i Aarhus kommune, mens 10% er fra kommuner nord for Aarhus og 5% er fra kommuner syd for Aarhus. Denne beregningsmodel var ukendt helt frem til at udspaltningsprocenten blev meddelt VUC erne. Der skal overdrages 26 medarbejdere fra Aarhus HF & VUC, og de er udpeget og orienteret herom. Der er endvidere sendt orientering til de tre FGU skoler om, hvem der overføres. Derudover er de tre FGU er blevet orienteret om vores foreløbige overslag på det formuebeløb, der overdrages til hver af de tre institutioner. Vi har samtidig oplyst, at det er vores antagelse, at de enkelte FGUskoler, ligesom os, foretrækker at der overdrages et kontant beløb fremfor en andel af skolens bygninger m.v. Formanden for FGU Aarhus, Esben Kullberg, har på et møde bekræftet, at FGU Aarhus ikke er interesseret i at få andel i Aarhus HF & VUC s bygninger, men foretrækker en kontant afregning svarende til værdien af den del af nettoformuen der skal overdrages. Efter et godt møde med FGU-bestyrelsesformanden imødeser vi et fremtidigt rigtig godt samarbejde med FGU Aarhus.

5 Tina Knudsen der er medlem af bestyrelsen for FGU Aarhus orienterede om, at det er en rigtig positiv oplevelse at være med i FGU Aarhus bestyrelse. Der har været gode debatter og dialog. Der er 2. samtalerunde til lederstillingen medio december FGU Aarhus har modtaget 27 ansøgere til lederstillingen. Selvom det var en rigtig god proces på Aarhus HF & VUC med overdragelse af medarbejdere, så kan man godt mærke lidt efterdønninger på en lang periode med usikkerhed op til udpegningen. Drøftelse Ingen drøftelse. Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Punkt 7. Vinteroptag og aktivitet på AVU og det gymnasiale område Michael Bentzen Sandberg orienterede om vinteroptag og aktivitet på AVU. Der er god søgning til holdene med start i januar. Flere er allerede dublerede og vi er tæt på at være fyldt op. Søgningen til online er lidt lavere end på samme tidpunkt sidste år, men kan fint nå at rette sig. Vi har haft et succesfuldt pilotprojekt med undervisning i Gellerup. Dette er en del af helhedsplanen og gennemført i samarbejde med Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening. Fra januar 2019 oprettes der 3 hold i Gellerup. Det er FVU-start undervisning i dansk. Undervisningen skal føre til yderligere uddannelse ved os eller anden undervisningsinstitution eller føre til beskæftigelse. Ambitionen er, at vi indgår i kommunens arbejde med at lave Gellerup uddannelseshus, som VIA øjensynligt også er interesseret i at bidrage til. Poul Lautrup orienterede om vinteroptag og aktivitet på HF. Vi er lidt bagud på optaget til HFenkeltfag sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, men vi forventer fortsat at optaget bliver som budgetteret. Online er som forventet, og for GS afventer vi lidt endnu, da der først er kursusstart i februar/marts, hvorfor det er for tidligt at vurdere optaget på GS nu. Drøftelse Ingen drøftelse.

6 Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Punkt 8. Orientering om ny HF musik (bilag 4) Poul Lautrup orienterede om, at der oprettes et nyt treårigt HF-enkeltfagsforløb - HF-musik med kursusstart august Det henvender sig til potentielle kursister der meget dedikeret dyrker rytmisk musik og som ikke kan finde sig tilrette i andre uddannelsesforløb. HF-musik er en del af skolens kreative profil hvor vi bl.a. også tilbyder HF-stage. Drøftelse Ingen drøftelse. Beslutning Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Punkt 9. Godkendelse af budget 2019 herunder drøftelse af budgetfremskrivninger for økonomien frem til 2022 (bilag 5 og 6) Sagsfremstilling fra bilag: Bilag 5 til BS-møde den Budget 2019 og forventninger til Budget 2019 Folketinget har endnu ikke vedtaget finansloven for 2019, men den forventes vedtaget i uge 49. Budget 2019 og fremskrivninger frem til 2022 er derfor udarbejdet på basis af forslag til finanslov for Budgettet for 2019 udviser en omsætning på kr. 180,24 mio. og et negativt årsresultat for driften på ca. kr. 2,1 mio. I Forslaget til Finanslov for 2019 er omprioriteringsbidraget fastholdt frem til og med 2022 og der er desuden lagt op til følgende yderligere nedskæringer:

7 GS skal fremover obligatorisk delvist tilrettelægges med onlineundervisning formodentlig fra sommeren 2019, med varierende andel af onlineundervisning. Dette betyder både et reduceret taxameter for dele af forløbene (onlineundervisningen) samt en forventning om en lavere gennemførsel (vi får kun penge for kursister der består, og online vil forventeligt føre til lavere beståelsesprocent) Taksterne for onlineundervisning bliver reduceret fra 80% til 75% af taksten for fremmødebaseret undervisning Statens indkøbsprogram medfører en nedskæring af fællesudgiftstaksterne med 0,8% Justering af markedsføringsudgifter medfører en nedskæring af fællesudgiftstaksterne med 1,8% Justeringer af AVU-undervisningstaksterne i forbindelse med omlægning af tælledagen medfører en nedskæring af AVU-undervisningstaksterne med 2,4% Herudover har skolen i 2019 mistet det sociale taxameter for det 2-årige hf, svarende til ca. kr. 1,1 mio. (Det sociale taxameter beregnes af Undervisningsministeriet på baggrund af hvor frafaldstruede vores kursister vurderes at være i form af de bagvedliggende karakterer fra folkeskolen) Indtægterne vil dermed komme under yderligere pres i 2019 og frem til og med 2022, og udsigterne for skolens økonomi er på baggrund af Finanslov 2019 markant forværret. Det budgetterede antal årskursister i 2019 (1.994 årskursister) afspejler en mindre stigning i gymnasieafdelingen, hvor der forventes en vækst i HF-enkeltfag og det to-årige HF, men et fald i GS samt et forventet væsentlig mindre antal årskursister i AVU-afdelingen grundet oprettelsen af den nye FGU-uddannelse. I AVU-afdelingen er der budgetteret med en lavere holdstørrelse, da det lavere niveau for aktiviteten kan påvirke holdstørrelserne. I forbindelse med FGU er der indregnet virksomhedsoverdragelse af 26 medarbejdere. Det er desuden forudsat, at overdragelse af egenkapital udelukkende sker i form af likvide midler, svarende til ca. kr.11,6 mio. Det forudsættes, at beløbet kan trækkes via skolens løbende likviditet, således, at der ikke er behov for optagelse af yderligere lån. Skolen har i de seneste år foretaget en række store tilpasninger til de årlige finanslovsnedskæringer, og der er også i budgettet for 2019 foretaget væsentlige besparelser, herunder besparelser på driftsposter i alle tre afdelinger samt tilpasning af medarbejderstaben gennem naturlig afgang uden genbesættelse af stillinger. På grund af uventede og store nye nedskæringer i Finanslov 2019 har det har det ikke været muligt at udarbejde et 2019-budget i balance. Ledelsen fremlægger derfor et budget med et kontrolleret underskud. Underskuddet er begrænset til de forventede kr. 2,1 mio. gennem de nævnte besparelser, som er foretaget for ikke at gøre årene fremover endnu vanskeligere at komme igennem.

8 Forudsætninger i budget 2019 Årskursister samlet: Overenskomstmæssige lønstigninger: 1,3% pr. 1.4 og 0,86% pr Decentral ny løn: 0,5% pr. 1.4 Balance- og likviditetsbudgetterne baserer sig på forventninger til årets resultat Når det endelige taxameterkatalog og det endelige årsresultat foreligger, vil budget og balance blive konsekvensrettet. I forbindelse med udarbejdelse af kvartalsrapporter i 2019, vil alle budgettal blive konsekvensrettet i disse rapporter. Bestyrelsen vil kun få forelagt et nyt budget 2019 såfremt ændringerne i den endelige finanslov for 2019 er af væsentlig karakter. Forventninger til Som det fremgår er forventningerne til 2019 på nuværende tidspunkt et mindre underskud på ca. kr. 2,1 mio. Desværre ser de grundlæggende økonomiske forudsætninger for årene særdeles problematiske ud, bl.a. fordi skolen grundet omprioriteringsbidragets forlængelse til og med 2022 rammes af nye nedskæringer i alle årene. Skolen har siden 2015 været ramt af mange forskellige og betydelige, årlige nedskæringer via Finanslovene; de samlede nedskæringer udgør p.t. næsten det dobbelte af den isolerede effekt af omprioriteringsbidraget, som det fremgår af bilag 7. I forhold til 2015 får skolen i 2019 således 15,4 procent færre midler til samme aktivitet og denne nedskæring vokser i 2022 til 22,1 procent når man indregner konsekvenserne af budgetoverslagsårene i Finanslov Der er i det medsendte materiale udarbejdet 4 scenarier vedr. forventninger til udviklingen i økonomien frem mod 2022: 1. Alt andet lige. Med et fald i antallet af årskursister på 50 årskursister på GS fra 2020 og et yderligere fald på 10 om året i 2021 og Desuden et fald i AVU-aktiviteten grundet FGU-uddannelsen. Omprioriteringsbidraget er indregnet i alle årene inkl Uden omprioriteringsbidrag. Alle forudsætninger som scenarie 1 Alt andet lige, bortset fra, at omprioriteringsbidraget er fjernet fra 2020 til Uden omprioriteringsbidraget, højere aktivitetsniveau og besparelser til balance Alle forudsætninger som i scenarie 2 uden omprioriteringsbidrag, men med et mindre fald i aktiviteten på både AVU og GS (og på GS senere fald i aktiviteten). Der er desuden indregnet ekstraordinære besparelser på undervisningsmidler (0,3 mio. i 2020) og ekstraordinære besparelser på bygningsdriften (0,8 mio. i 2021) og der ansættes ikke ny leder i studieadministrationen. Det er forudsat, at det mindre fald i AVU-aktiviteten ikke påvirker omkostningsniveauet, men sker gennem effektiviseringer og højere holdstørrelser.

9 I alle 3 scenarier er der indregnet en årlig lønbesparelse i de tre afdelinger. For undervisningsafdelingernes vedkommende med ca. 2,2% og for Serviceafdelingen med ca. 1,5%. Der er desuden indregnet besparelser på løn og øvrig drift i det omfang det vurderes muligt i forhold til nedgangen i aktiviteten. 4. Nødvendige handlinger - mere aktivitet, nødvendige besparelser. Der er regnet med en mindre nedgang i aktiviteten, som i scenarie 3, men med indregning af omprioriteringsbidraget. Herefter er der indregnet en række besparelser på undervisningsmidler, øvrige undervisningsudgifter, øvrige administrative udgifter, forsyning samt bygningsvedligeholdelse. Herefter er det beregnet hvor store løneffektiviseringer, der er nødvendige for at opnå balance i budgettet. Som det fremgår af fremskrivningerne er udsigterne for årene 2020 til 2022 desværre særdeles dystre og vil kræve yderligere besparelser ud over besparelser på driftskonti. Såfremt der ikke efter Folketingsvalget i 2019 sker markante ændringer i de politisk bestemte vilkår vi er underlagt, herunder f.eks. at omprioriteringsbidraget fjernes og/eller at andre betydelige nedskæringer tilbageføres til 2015-niveau, så vil det desværre være nødvendigt at gennemføre besparelser på skolens udgifter til løn i et omfang der ikke kan løses gennem naturlig afgang. Det er klart, at jo længere frem vi budgetterer, jo større usikkerhed er der. Ledelsen arbejder fortsat aktivt for at oplyse folketingspolitikerne om konsekvenserne af de mange nedskæringer, som skolen og VUC-sektoren nu i fire år har været ramt af herunder også at oplyse om ønsket om at få taget de kommende omprioriteringsbidrag for perioden af bordet. Ledelsen indstiller: Ledelsen indstiller, at bestyrelsen godkender budgettet for 2019 og drøfter redegørelsen for forventningerne til Per Lund omdelte et opdateret bilag 6, hvor de nyeste tal fra ministeriet er indarbejdet. De nye tal var først blevet sendt til skolen dagen før bestyrelsesmødet, og dette betød, at det opdaterede budgetbilag først var blevet klar to timer før bestyrelsesmødet. Per Lund orienterede desuden om, at det var blevet meddelt, at FFL2019-forslaget om at en vis procentdel af undervisningen på GS skal være fjern/online ikke indgår i forliget om finanslov 2019, men i stedet er blevet til en forringelse af GS-taksameteret. For GS forringes taksten således med 4,75% i 2019 stigende til knap 8% i de kommende år. At online-kravet til GS i stedet blev erstattet af en generel takstsænkning har en samlet negativ betydning for resultatet af budget 2019 på ca kr. Derfor budgetteres der nu med et driftsunderskud på 2,6 millioner i 2019 og ikke 2,1 million, som det fremgik af bilagene udsendt med dagsordenen. Efter omdeling af det opdaterede budgetbilag, orienterede Per Lund om punktet og gennemgik sagsfremstillingen. Jf. ovenstående, er den første pind i bilag 5 om GS (sagsfremstillingen) ændret.

10 Erik Ernø-Kjølhede bemærkede, at der arbejdes med et kontrolleret underskud i budget Ledelsen er på trods af det budgetterede underskud trygge ved situationen for Vi har ca. 100 millioner i egenkapital efter overdragelsen til FGU. Erik Ernø-Kjølhede understregede dog samtidig at de økonomiske udsigter for p.t. er dystre. Med finansloven for 2019 lægges der op til yderligere nedskæringer i skolens takster hvert år frem mod 2022, og det bliver vanskeligere og vanskeligere at håndtere de stadige nedskæringer. Skolen har ved indgangen til 2019 allerede sparet 30 millioner kroner i forhold til 2015 (målt på samme aktivitet) og vi fortsætter med at gennemføre yderligere besparelser på driftskonti i er valgår og skolen afventer derfor at se, om de politisk bestemte vilkår for skolens økonomi forandrer sig efter folketingsvalget. Derfor budgetteres der ikke i 2019-budgettet med afskedigelser, men det kan vise sig, at vi er nødt til at gennemføre yderligere løneffektiviseringer fra sommeren 2019, hvis forslaget til Finanslov 2020 viser sig at fortsætte de nuværende nedskæringer. Drøftelse Hans Halvorsen bemærkede, at bestyrelsen på mødet i september havde godkendt, at der i budget 2019 kunne opereres med et underskud inden for den ramme ledelsen indstiller i budget Kirsten Bundgaard sagde, at der jf. bilag 10 B stadig vil være underskud på driften i 2020 selvom omprioriteringsbidraget bortfalder, og at der set i det lys, bør være en plan for at reducere i omkostningerne nu og ikke afvente. Ledelsen svarede, at man i bilagene 10 C og 10 D har opstillet to forskellige scenarier for at komme i balance. Dette fx gennem en årlig reduktion på 4% i lønomkostningen samt en række andre nedskæringstiltag. Bestyrelsen drøftede budget 2019 med fokus på, at skolen er økonomisk godt polstret gennem god og sund drift de sidste mange år siden overgangen til selveje, og fandt at skolen dermed med tryghed kan afvente den politiske situation i 2019 og derefter tilpasse ud fra de rammer, der gives fremad. Casper Borch Hansen bemærkede, at der godt kan vise sig en positiv effekt i forhold til øget kreativitet og gode ideer fra medarbejderne, nu hvor der skæres ind til benet. Erik Ernø-Kjølhede supplerede og sagde, at dette netop er noget der vil være i fokus i Erik Ernø-Kjølhede understregede desuden at det er meget vigtigt, at vi har fokus på medarbejdernes trivsel i lyset af de mange nedskæringer. Medarbejdertrivslen kan let blive ramt i nedskæringstider, især når man som medarbejder oplever ikke at kunne levere den samme kvalitet i arbejdet, man har kunnet tidligere, hvor vi havde 30 millioner mere at drive den samme skole for. Det er ifølge Erik Ernø-Kjølhede afgørende vigtigt, at den enkelte medarbejder ikke individuelt skal bære ansvaret for

11 en nedgang i kvaliteten af arbejdet som følge af nedskæringer, og den trivselsdimension skal vi arbejde med i 2019 og de kommende år. Flere medlemmer af bestyrelsen efterspurgte afslutningsvist at der indsættes lidt læsevejledning i et i øvrigt godt bilagsmateriale med budgetter. Ledelsen tog dette til efterretning, og vil være opmærksomme herpå i fremtidigt budgetmateriale Beslutning Bestyrelsen godkendte budgettet for 2019 ud fra det fremsendte bilagsmateriale suppleret med materialet omdelt på mødet. Endvidere drøftede bestyrelsen redegørelsen for forventningerne til Punkt 10. Eventuelt Erik Ernø-Kjølhede orienterede efter bemyndigelse fra formanden om, at den gennemsnitlige efteruddannelse af ansatte på GL overenskomst er større i 2018 end den var i Erik Ernø-Kjølhede orienterede efter bemyndigelse fra formanden om, at klassekvotienten på HF2 ikke overskrider 28, men ligger på 24,2. Hans Halvorsen bekræftede bemyndigelsen til rektor til at orientere bestyrelsen om de to punkter. Michael Bentzen Sandberg orienterede om, at skolen har ansvar for udbud af FVU og OBU i Aarhus og Samsø kommuner. Firmaerne Clavis samt A2B har kontaktet skolen for at få en driftsoverenskomst for FVU og OBU. De har krav på en driftsoverenskomst såfremt de opfylder kravene i bekendtgørelsen. Det er tillige et krav, at bestyrelsen for udbyder (Aarhus HF & VUC) orienteres. Dette er hermed gjort. Formand og rektor takkede bestyrelsen for indsatsen i 2018 og bestyrelsen ønskede hinanden god jul og godt nytår.

12 I bestyrelsen: Hans Halvorsen Berit Eika Mogens Birkebæk Formand Næstformand Erhverv Aarhus Aarhus Byråd Aarhus Universitet Louise Schmidt Peter Moesgaard Bente Steffensen Aarhus Kommune, B&U Erhvervsskolerne/ Personligt udpeget Uddannelsessamarbejdet Selvsupplering Kirsten Bundgaard Morten Kristian Pedersen Casper Borch Hansen Professionshøjskolen Medarbejderrepræsentant Medarbejderrepræsentant VIA University College med stemmeret uden stemmeret Jens Joel Emil Herrig Lambertsen Luna Kristine Frank Høj Personligt udpeget Kursistrepræsentant Kursistrepræsentant Selvsupplering med stemmeret uden stemmeret Erik Ernø-Kjølhede Rektor

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF & VUC s bestyrelse mandag den 25. marts 2019 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard, Bente Steffensen, Jens

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF og VUC s bestyrelse tirsdag den 29. maj 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Bente Steffensen, Louise Schmidt, Kirsten Bundgaard, Morten

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse onsdag den 13. december 2017 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Peter Moesgaard, Bente Steffensen, Jan Ankerstjerne,

Læs mere

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 23. september 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Inger-Margrethe Jensen, Marianne Ping Huang, Sanne Bjørn, Mogens Birkebæk, Maria Simonsen

Læs mere

Spaltningsplan og -redegørelse

Spaltningsplan og -redegørelse Spaltningsplan og -redegørelse Undertegnede bestyrelse for Aarhus HF & VUC Dalgas Avenue 2 8000 Aarhus C (herefter den Indskydende Institution) opretter herved følgende plan og redegørelse for en udspaltning

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 30. maj 2017 kl. 14.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Karin Nørholm,

Læs mere

Afbud: Marianne Ping Huang, Bente Steffensen, Michael Sandberg, Amanda Sejr og Carola Kaaris

Afbud: Marianne Ping Huang, Bente Steffensen, Michael Sandberg, Amanda Sejr og Carola Kaaris Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 26. maj 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Jan Ankerstjerne, Sanne Bjørn, Søren Gubi

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 24. marts 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Bente Steffensen, Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Karin Nørholm

Læs mere

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 13. december 2016 kl

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 13. december 2016 kl Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 13. december 2016 kl. 14.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Jan Ankerstjerne, Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard,

Læs mere

Afbud: Hans Halvorsen (formand), Jan Ankerstjerne, Karin Nørholm, Frederik Toftdal, Poul Lautrup og Michael Bentzen Sandberg

Afbud: Hans Halvorsen (formand), Jan Ankerstjerne, Karin Nørholm, Frederik Toftdal, Poul Lautrup og Michael Bentzen Sandberg Møde i Aarhus HF og VUC s bestyrelse tirsdag den 20. marts 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Peter Moesgaard, Mogens Birkebæk, Bente Steffensen, Søren Gubi Axelsen

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 15. marts 2016 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Berit Eika (pkt. 3-7), Jan Ankerstjerne,

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 28. marts 2017 kl. 12.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Mogens Birkebæk (pkt. 1 7 (deltog dog også i noget af punkt 8), Peter Moesgaard,

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus, bestyrelse tirsdag den 16. december 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Jan Ankerstjerne, Bente Steffensen, Sanne Bjørn, Mogens

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Referat af møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. september 2016 kl

Referat af møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. september 2016 kl Referat af møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 27. september 2016 kl. 14.00-16.00 Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Jan Ankerstjerne, Peter Moesgaard, Søren Gubi Axelsen og Karin Nørholm.

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 26. september 2017 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 7. december 2018 6. december 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Lars Tonø, Roskilde kommune Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Dagsorden: Bestyrelsesformanden bød velkommen til nyt bestyrelsesmedlem for kursisterne, Jon Maribo Jensen.

Dagsorden: Bestyrelsesformanden bød velkommen til nyt bestyrelsesmedlem for kursisterne, Jon Maribo Jensen. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC tirsdag den 8. september 2009 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Nils Hedegaard (punkterne 3,4 og 9), Carsten Kissmeyer, Torben

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 15. december 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Berit Eika, Sanne Bjørn, Søren Gubi

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen.

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. juni 2019 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 www.vucstor.dk CVR: 29541868 9. september 2019 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Jens Gredal, Jan

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 1.9.2011. tirsdag den 6. september 2011 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 1.9.2011. tirsdag den 6. september 2011 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC 1.9.2011 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 6. september 2011 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 43 for VUC Djursland den 141215 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Økonomi... 2 2.1 BR2015... 2 2.2 Formueplejevurdering... 2 2.3 FL2016... 2 2.4 B2016... 4 3 Fagudbud... 4 3.1 Fagudbud i januar 2016... 4 3.2 Godkendelse af fagudbud...

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser Detaljeret gennemgang af finanslovsforslag 2011 samt dispositionsbegrænsning 2010 Regeringens forslag til finanslov 2011 blev offentliggjort tirsdag den 24. august 2010. Der er ingen egentlige overraskelser

Læs mere

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2019

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund. BS møde 32 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Marianne Ping Huang, Peter Hegner Bonfils, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Bjarne Andersen, Køge Kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Bjarne Andersen, Køge Kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. marts 2018 15. marts 2018 Til stede: Afbud: Astrid Dahl, formand Lotte Nowack, Roskilde kommune Joseph Christensen, kursistrepræsentant Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 27. november 2018

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 27. november 2018 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 27. november 8 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Torben Hedelund, Annegrethe Juul, Kursistrådsrepræsentant uden stemmeret: Natascha Hilligsøe

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 22. marts 2019 21. marts 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla

Læs mere

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet.

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. september 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. september 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl. 16-19. Afbud: Ingen. 1. Underskrivelse af referat fra bestyrelsens møde den 7. september 2017 Referatet blev underskrevet.

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Onsdag den 17. december 2008 Mødested: Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 28. november 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Klaus Markussen, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%.

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%. VUC Storstrøms bestyrelse Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 Referat af møde den 19. december 2018 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. december 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter Bilagsmateriale Budget 2017 VUC Aarhus Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget VUC Aarhus Oversigt over områdebudgetter Budget for det

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes.

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes. Referat 6. december 2017 Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl. 17.00 20.30 Fremmødt: Jette kammer Jensen (JKJ), Lars Mortensen

Læs mere

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Per Lund og Michael Sandberg. Afbud: Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen og Rune Bak Hansen.

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Per Lund og Michael Sandberg. Afbud: Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen og Rune Bak Hansen. Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen, Peter Bonfils, Mogens Birkebæk, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen Andreasen, og Daniel Olling. Fra

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Bilag 2. Budget Budget Tom Ebbe Jakobsen

Bilag 2. Budget Budget Tom Ebbe Jakobsen Indhold Resultatbudget Likviditetsbudget Flerårsbudget Årselevtal 2019 For 2019 kan der opstilles følgende elevtal sammenlignet med de foregående år: Der er en vis usikkerhed omkring elevtallet ikke mindst

Læs mere

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen Resultatkontrakt 2017 2018 for rektor Erik Ernø-Kjølhede Kontrakten dækker perioden 1/8 2017 31/7 2018. Udmålingen af kontraktsummen skal senest være indberettet til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet

Læs mere

Statusredegørelse, 30. november 2018

Statusredegørelse, 30. november 2018 Statusredegørelse, 30. november 2018 Indledning Styrelsen for Undervisning og Kvalitet udpegede i september 2018 et midlertidigt styre for VUC Syd. Baggrunden var, at VUC Syd i udgangen af august 2018

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland 16. sept. 2015 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 9. september 2015 kl. 15-17 Forud for bestyrelsesmødet rundvisning af netop indviede lokaler og hal på Fem Høje,

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 10. november 2016 1. november 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Lotte Nowack, Roskilde kommune Peter Friis,

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 8. september 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 8. september 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken 16 18 på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Holstebro den 9. september 2014 1. Velkomst af 2 nye kursistrepræsentanter i bestyrelsen.

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Bjarne Andersen, Køge Kommune. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Bjarne Andersen, Køge Kommune. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 11. juni 2018 7. juni Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Lars Tonø, Roskilde kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla Skaarup, Erhvervsakademiet

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 20. april 2015. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015.

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 20. april 2015. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 20. april 2015 Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Poul Skov Dahl, Anne Jensen, Jens Mejer Pedersen,

Læs mere

Afbud: Sanne Bjørn, Berit Eika, Bente Steffensen, Jan Ankerstjerne og Poul Lautrup

Afbud: Sanne Bjørn, Berit Eika, Bente Steffensen, Jan Ankerstjerne og Poul Lautrup Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl. 14.00-16.00 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Søren Gubi Axelsen, Karin

Læs mere

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde

Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde Referat for den første FGU-bestyrelses konstituerende møde 9. oktober kl. 9.00 til 11.00 Herning Produktionsskole, Gudhjemvej 2, 7400 Herning Mødets indkalder fungerer som mødeleder frem til, at bestyrelsens

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december Kottesgade 6-8 i M304 kl

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december Kottesgade 6-8 i M304 kl Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 8.12.14 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december 2014. Kottesgade 6-8 i M304 kl. 17-19. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Steen Møller

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen Resultatkontrakt 2018 2019 for rektor Erik Ernø-Kjølhede Kontrakten dækker perioden 1/8 2018 31/7 2019. Udmålingen af kontraktsummen skal senest være indberettet til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet

Læs mere

torsdag den 4. april 2013 på Vesterbro 14 st. th., Aalborg 1. Godkendelse og underskrivelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

torsdag den 4. april 2013 på Vesterbro 14 st. th., Aalborg 1. Godkendelse og underskrivelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 8. april 2013 Godkendt udkast til referat af bestyrelsesmøde Afbud: Palle Rasmussen Anni Stilling Grethe V. Thuesen Lasse Breddam torsdag den 4. april 2013 på

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 18. december 2013, 17.00 19.00 i Roskilde. Til stede: Astrid Dahl (AD), formand Mathias Brodka (MB), kursistrådet David Riko Sørensen

Læs mere

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014 Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand) (Pkt 1-9), Mogens Birkebæk, Marianne Ping Huang, Merete

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 25. november 2014 kl. 16.00 i lokale 2.28 Dagsorden: Pkt. 1 Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer og præsentation

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC Holbæk, 29.11.17 Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC 28.11.17 Til stede: Jakob Thykier, Jens Kronborg, Turid Eikeland, Sine Agerholm, Sarah Buskbjerg (personalerepræsentant), Ida

Læs mere

Referat åbent til bestyrelsesmøde 46 for VUC Djursland den kl på Vestervej. Indholdsfortegnelse

Referat åbent til bestyrelsesmøde 46 for VUC Djursland den kl på Vestervej. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Nyt medlem i bestyrelsen... 2 2 Referat... 2 3 Kursistoptag... 2 4 Halvårsregnskab 2016... 3 5 Office 365, InLogic etc.... 3 6 Bygningsstatus. LUKKET... 3 7 Personale. LUKKET... 3

Læs mere

Bilagsmateriale - bestyrelse

Bilagsmateriale - bestyrelse Bilagsmateriale - bestyrelse Budget 2015 VUC Aarhus Forudsætninger til budget 2015 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Bilag 6.A. Samlet budget VUC

Læs mere

Mandag den 8. september 2014 kl på Vesterbro 14 st. th., Aalborg

Mandag den 8. september 2014 kl på Vesterbro 14 st. th., Aalborg Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. september 2014 Godkendt udkast til referat af Bestyrelsesmøde Mandag

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Torsdag den 28. august 2008 Mødested: Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Lasse Lundsteen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Lars Tonø, Roskilde kommune Lasse Lundsteen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 28. juni 2019 6. juni 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla Skaarup,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 26. marts 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015, kl. 15-17 Afbud: Kirsten Bundgaard Mathias Rump Hansen Palle Rasmussen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 11. juni 2019

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 11. juni 2019 1/7 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 11. juni 2019 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Torben Hedelund, Annegrethe Juul (via Skype), Kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00) 8. september 2016 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (formand) Claus Christensen, Broager skole (næstformand) Tage Petersen, Sønderborg Kommune Arne Bilberg, Syddansk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 20. september 2016 kl. 16.00 i lokale A121, Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 13. juni 2017 8. juni 2017 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Lotte Nowack, Roskilde kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11.

27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11. 27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00 Endelig Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11.2011 2. Punkter til beslutning: a) Budget

Læs mere

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden

Afbud fra Christian Holm Donatsky Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Trine Larsen. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 02. juni 2014 Til stede: Bolette Christensen, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Freja Södergran, Niels Holm medarbejderrepræsentant

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Gregers Christensen, og Anne Sørensen (rektor)

Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Gregers Christensen, og Anne Sørensen (rektor) Til stede: Afbud: Bjarne Wahlgren, Thorkild Baltzer, Peter Kay Mortensen, Gregers Christensen, Niels Humble (medarbejderrepræsentant), Anette Holm (medarbejderrepræsentant), Inge Voller (vicerektor), René

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Tilstede: biskop Elisabeth Dons Christensen (EDC), direktør Jørn Henriksen (JH), direktør Keld Vestergaard (KV), centerleder

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Bilag 3. Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl i lokale Referat i kursiv

Bilag 3. Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl i lokale Referat i kursiv Bilag 3 Bestyrelsesmøde 13. december 2017 kl. 17-19 i lokale 2.18 Referat i kursiv Elevrådet har udpeget Oscar Maloney 3b (m. stemmeret) og Bjarke Ziegler 1a (u.stemmeret) til bestyrelsen. 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. marts 2016 kl Vald. Poulsensvej 8, 7500 Holstebro i mødelokalet. Holstebro den 23.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. marts 2016 kl Vald. Poulsensvej 8, 7500 Holstebro i mødelokalet. Holstebro den 23. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. marts 2016 kl. 15.00 17.00 Vald. Poulsensvej 8, 7500 Holstebro i mødelokalet. Holstebro den 23. marts 1. Underskrivelse af referatet fra sidste møde. 2. Godkendelse

Læs mere

29. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse. Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 15.00-18.00. 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 20.

29. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse. Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 15.00-18.00. 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 20. 29. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Tirsdag den 12. juni 2012, kl. 15.00-18.00 Endelig dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet d. 20. marts 2012 2. Punkter til beslutning: a) Budget

Læs mere

Referat af møde i VUFs bestyrelse

Referat af møde i VUFs bestyrelse Referat af møde i VUFs bestyrelse Torsdag den 15. september 2016 kl. 14.00-16.00 i lokale 101 Deltagere: Thøger Johnsen, Michael Meiling, Anette Hestbæk Jørgensen, Susanne Mortensen, Søren Knudsen, Marianne

Læs mere