1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC"

Transkript

1 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag d. 13. december 2018 kl Dagsorden 1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC 2. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Godkendelse af indberetning af elevtal november Fravær, fraværsbekendtgørelse og målsætning for fravær i skoleåret Status byggeprojekter; renovering og fornyelse af areal foran skolen 6. Status byggeprojekter; renovering og ombygning af fællesareal 7. Bestyrelsesdøgn april Forventningerne til Holstebro Gymnasium og HF s regnskab Beslutning om budget 2019 for Holstebro Gymnasium og HF 10. Beslutning om udmøntning af resultatlønskontrakt 2018 og godkendelse af resultatlønskontrakt Meddelelser

2 2 Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende uden afbud Aase Lydiksen Ole Priess Brian Bech Nielsen X Anni Simonsen Karsten Filsø Morten Flæng Kristine Axelholm Grünberger Mathias Toft Harbo Finn Lyngholm Christensen Marcus Dyrberg Vattlet

3 3 Dagsorden: 1. Oplæg om egenkapital og likviditet på selvejende gymnasier v/kim Vorret, statsautoriseret revisor, PwC Sagsfremstilling: Bestyrelsen har tidligere givet udtryk for at yderligere indsigt i betydning af egenkapital og likviditet for et selvejende gymnasium er et ønske. På mødet vil statsautoriseret revisor Kim Vorret fra revisionsfirmaet PwC give et oplæg om egenkapital og likviditet. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen tager oplægget til efterretning. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

4 4 2. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november 2018 Sagsfremstilling: Elever, som har påbegyndt STX-uddannelsen i august 2018, har valgt studieretning i starten af oktober og er startet i nye studieretningsklasser primo november. I forhold til året før har Holstebro Gymnasium og HF udvidet antallet af udbudte studieretninger med to sproglige studieretninger og en studieretning med idræt B, som skolen fik en særlig godkendelse til af Undervisningsministeriet i november På bestyrelsesmødet giver rektor en orientering om studieretningsvalget, og studieretningsoprettelsen og i hvilket omfang det svarer til forventningerne på forhånd. Bilag: 1 og 2 vedhæftet. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen drøfter orienteringen. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget. Der bør være opmærksomhedspunkter rettet mod sprog og de naturvidenskabelige områder. Det undersøges om regionens Den Midtjyske Teknologipagt kan indgå og om der via denne kan søges om midler til arbejdet.

5 5 3. Godkendelse af indberetning af elevtal november 2018 Sagsfremstilling: Bestyrelsen blev på bestyrelsesmødet i september 2018 orienteret om elevoptaget og reglerne for det fleksible klasseloft på 28 elever per klasse. I den forbindelse blev bestyrelsen gjort opmærksom på, at der kunne være tilskudsmæssige konsekvenser på baggrund af optaget. Holstebro Gymnasium og HF indberetter i december STX-elever i 1g og 87 toårige HFelever, samt 3 treårige HF-elever i 1hf. STX-eleverne er fordelt i 8 klasser og HF-elever er fordelt i 3 klasser. På bestyrelsesmødet orienteres der om indberetningen, som bestyrelsen skal godkende. Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen godkender indberetningen. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget. Bestyrelsen godkender den fremlagte indberetning.

6 6 4. Fravær, fraværsbekendtgørelse og målsætning for fravær i skoleåret Sagsfremstilling: På bestyrelsesmødet i september 2018 blev bestyrelsen orienteret om, at en ny fraværsbekendtgørelse var sendt i høring. I oktober trådte den nye fraværsbekendtgørelse i kraft og den præciserer en række elementer ganske detaljeret. Bekendtgørelsen i sin helhed samt de nærmere detaljer om orientering af elever og personale, måltal og offentliggørelse er vedhæftet som bilag. Bilag: Bekendtgørelsen og bilag 3 vedhæftet Indstilling: Rektor indstiller at bestyrelsen tager orienteringen om fraværsbekendtgørelsen og skolens fraværstal til efterretning og fastsætter måltal i overensstemmelse med forslaget i bilaget. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget og det fremlagte forslag vedtaget.

7 7 5. Status byggeprojekter; renovering og fornyelse af areal foran skolen Sagsfremstilling: Renovering og fornyelse af arealet foran skolens indgang forløber planmæssigt. Tegning med oversigt over projektet er tidligere fremsendt; seneste udgave medsendes dagsordenen som bilag. Renoverings- og anlægsarbejdet er påbegyndt primo november 2018 og forventes afsluttet primo januar I forbindelse med anlæg af nyt parkeringsareal forbeholdt gæster og ansatte forventer Holstebro Gymnasium og HF at indgå aftale med parkeringsfirma, således at parkering kan styres så hensigtsmæssigt som muligt. Det imødegår gæster og ansattes periodevise udfordringer med at finde parkering og forebygger at parkeringsmulighederne fremadrettet bliver dårligere som følge af øget biltrafik. Der er dukket enkelte uforudsete udgifter op i forbindelse med kantafgræsning mod nabomatrikel og bærelaget på det hidtidige P-areal, som har været for tyndt. Der er endnu ingen endelig afklaring på fremtidig affaldsløsning. Affaldsløsningen er ikke indeholdt i det tilbud bestyrelsen besluttede sig for. Skolens ledelse sonderer fortsat mulighederne og er i dialog med både affaldsfirma og elevrådets miljøgruppe om mulig øget sortering. I forhold til det første forslag til udformningen af fællesarealet bedes bestyrelsen være opmærksom på, at det blev besluttet at udskyde etablering af ny trappe til den ene flisegang mod indgangen, ligesom også betonplintene på græsarealet i første omgang blev udskudt. Begge dele for at nedbringe omkostningerne til et niveau tæt på bestyrelsens beslutning på september mødet Trappen er endvidere uden for skolens matrikel og etablering af denne forudsætter en aftale med Holstebro Kommune, som ejer arealet. Endelig er muligheden for etablering af elladestandere til elbiler undersøgt. Dette både for at fremtidssikre skolens parkeringsareal og for at vise, at Holstebro Gymnasium og HF vil medvirke til at løse opgaven med at nedbringe CO2 og udvise en bevidst adfærd i forhold til klimamæssige hensyn. Endvidere vil det give både gæster og ansatte mulighed for at benytte elbil som transportform til skolen. I første omgang er der etableret et tomrør til det ene hjørne af parkeringspladsen og indhentet tilbud fra en leverandør. Tilbuddet indebærer en engangsudgift på ca. kr ,- og derefter en begrænset månedlig udgift på under kr. 200,-. Afregning af strøm sker direkte til leverandøren af elladestandere. Bestyrelsen bedes tage stilling til, om skolen kan lave en aftale om etablering af elladestandere med selvstændige forbrugsmålere til et prisleje som skitseret. Bilag: Oversigtsplan_ Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om projektets fremdrift til efterretning.

8 8 Rektor indstiller, at bestyrelsen træffer beslutning om etablering af trappe i 2019, hvis aftale kan indgås med Holstebro Kommune. Rektor indstiller, at bestyrelsen foreløbigt venter med at beslutte indkøb af betonplinte til græsareal. Rektor indstiller, at bestyrelsen beslutter, at skolen skal prioritere etablering af elladestandere på skolens parkeringsareal. Beslutning: Rektors indstilling godkendt.

9 9 6. Status byggeprojekter; renovering og ombygning af fællesareal Sagsfremstilling: Bestyrelsen besluttede på møder i marts og september 2018, at fællesarealet ved kantinen skal renoveres og moderniseres i løbet af 2019 og eventuelt også 2020 afhængig af hvordan arbejdet kunne planlægges. Der er nedsat et byggeudvalg med lærerrepræsentant, repræsentant fra det teknisk-administrative personale, administrationschef og rektor. På baggrund af bestyrelsens beslutning om projekt og beløbsramme har Holstebro Gymnasium og HF meldt det forventede anlægsbeløb og fordelingen mellem 2019 og 2020 ind til Undervisningsministeriet, som opererer med en samlet anlægsramme for undervisningsområdet på 1,4 mia. kr. Efterfølgende har det vist sig, at projektet i sin helhed med fordel kan gennemføres i 2019, hvorfor Holstebro Gymnasium og HF har meldt sit reviderede skøn ind til Undervisningsministeriet. Samtidig har Undervisningsministeriet kontaktet samtlige uddannelsesinstitutioner med henblik på at nedbringe anlægsudgifterne for sektoren som helhed, i det de indmeldte investeringer overstiger den samlede anlægsramme. På nuværende tidspunkt afventer skolen fortsat svar fra Undervisningsministeriet. Selve byggeprocessen følger tidsplanen, som er medsendt som bilag. På mødet vil rektor orientere nærmere efter afholdelse af det første byggeudvalgsmøde og personalemøde om projektet. Bilag: Tidsplan fællesareal ved kantinen, Holstebro gymnasium og HF, primo december 2018 vedhæftet Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen drøfter orienteringen og konsekvenserne af en mulig anlægsrammereduktion. Siden materialet blev udsendt er anlægsrammen godkendt af Undervisningsministeriet. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

10 10 7. Bestyrelsesdøgn april 2019 Sagsfremstilling: Bestyrelsen besluttede på sit møde i september, at den ønskede mulighed for et møde af længere varighed, hvor det ville være muligt at drøfte forhold af betydning for Holstebro Gymnasium og HF mere indgående. Efterfølgende har det vist sig at den bedste mulighed for at afholde et sådant møde er april En sammenfattende overskrift for døgnmødet på baggrund af de fremførte synspunkter på bestyrelsesmødet 17. september 2018 kunne være: Hvordan imødekommer Holstebro Gymnasium og HF fremtidige udfordringer i forhold til pædagogik, didaktik, samarbejdsrelationer med afgivende og modtagende uddannelsesinstitutioner, markedsføring, fastholdelse og geografiske vilkår i en virkelighed, hvor vi de seneste år er blevet beskåret med 10-13% og kan imødese mulige fortsatte besparelser de kommende år, samtidig med at tildelingsmodellen og søgningen til vores uddannelser kan ændre sig. Denne sammenfatning har dannet ramme om en indledende gennemgang og drøftelse med lærerne på Holstebro Gymnasium og HF på et pædagogisk rådsmøde. Det er planen, at lærerne genoptager drøftelsen mere indgående på et pædagogisk rådsmøde i starten af 2019, således at deres input kan inddrages i bestyrelsens arbejde. Rektors gennemgang og oplæg til lærerne er vedhæftet som bilag. Indholdet på bestyrelsesdøgnet følger af bestyrelsens beslutning på mødet 17. september 2018 (punkt 4). Det er gengivet i punktform herunder: o Strategidagen vil omhandle fremtidigt udbud af studieretninger o Drøftelse af initiativer til at øge fastholdelsen o Skolens opsøgende arbejde ift. grundskoler i kanten af det naturlige optageområde o Drøftelse af initiativer til at justere på pædagogisk og didaktisk praksis, der adresserer de muligheder og udfordringer, som foreligger nu og fremadrettet o Strategidagen planlægges i det nye år. Bilag: PR-møde 1. november 2018, oplæg punkt 3 vedhæftet

11 11 Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen drøfter orienteringen og tilkendegiver, om der er andre ønsker til bestyrelsesdøgnet, samt godkender, at der indgås aftale om facilitering med ekstern konsulent. Beslutning: Rektor arbejder videre med planlægningen.

12 12 8. Forventningerne til Holstebro Gymnasium og HF s regnskab 2018 Sagsfremstilling: Som bekendt blev budgettet for 2018 vedtaget med et budgetteret overskud på ca. kr På baggrund af den foreløbige udvikling i 2018 er det vores vurdering at vi for året som helhed kan forvente et positivt resultat i niveauet kr. 1 mio. 1,5 mio. Forventningerne skal tages med et vist forbehold, idet der selv på nuværende tidspunkt er en vis usikkerhed omkring enkelte poster. Der er umiddelbart følgende kommentarer: Indtægter: I budgettet for 2018 har vi budgetteret med 224 elever på 1. år af stx og 84 elever på 1. år af HF. Optællingsdatoen for første års elever er nu passeret med 205 elever på stx og 90 elever på HF. På stx er der således 19 elever færre end budgetteret, mens der på HF er 6 elever over det budgetterede. På henholdsvis 2. og 3. år af stx har afgangen af elever dog været mindre end forventet så samlet bliver der for året 2018 kun et beskeden negativ afvigelse i det indberettede elevtal. Omkostninger: Løn: Der forventes negative afvigelser på løn til såvel pedeller, rengøring som undervisning. På løn til pedeller har der ganske enkelt været budgetteret forkert/for lavt, rengøringen har i 2018 haft en del sygdom og som en konsekvens heraf har der været behov for køb af vikarer. På løn til undervisning har merarbejdet været højere end forventet. Censurbanken er endnu ikke opgjort, men på baggrund af vores beregninger forventes en merudgift i niveauet kr Hertil kommer en forventet hensættelse til skyldig løn som først opgøres ved regnskabsårets afslutning. På de øvrige poster forventes en samlet mindre positiv afvigelse. Blandt andet er der endnu ikke afholdt omkostninger til den påbegyndte renovering af arealet foran skolen.

13 13 Indtægter: Faktisk: Budget: 2018 Tilskud og øvrige indt Kantinen I alt indtægter Omkostninger: Faktisk: Budget: 2018 Lønomkostninger: Ledelse og administration Bestyrelse Pedeller Rengøring Undervisning Kantinen I alt lønomkostninger: Øvrig drift: Undervisning Adm. og markedsføring Bygningsdrift Kantinen Afskrivninger Finansielle indt. og udg I alt øvrig drift: Omkostninger i alt: Resultat:

14 14 Aktiver: Budget ultimo 2018 Grunde og bygninger Udstyr og inventar Varelager kantinen Materielle anlægsaktiver Tilgodehavender for salg og tjenesteydelser Andre tilgodehavender Tilgodehavender Likvide beholdninger Aktiver Passiver: Budget ultimo 2018 Egenkapital Langfristede gældsforpligtelser/realkreditlån Kortfristet del af langfristet gældforpligtelser Skyldig løn Feriepengeforpligtelse Mellemregning ministeriet Leverandører af varer og tjenesteydelser Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser Gældsforpligtelser i alt Passiver Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Beslutning: Rektors indstilling vedtaget.

15 15 9. Beslutning om budget 2019 for Holstebro Gymnasium og HF Sagsfremstilling: På baggrund af udviklingen i 2018 samt vores forventninger i øvrigt har vi udarbejdet nedennævnte udkast til budget Som vedtaget af bestyrelsen indgår tillige et forecast for udviklingen i de kommende år. Der er indgået forlig om finansloven for 2019, men endnu ikke udsendt officielt takstkatalog, hvorfor budgettet tager udgangspunkt i tallene fra forslag til finanslov for 2019 fra regeringen (FFL 2019). Budgetudkastet er udarbejdet med udgangspunkt i de elevtal som fremgår af nedennævnte skema, og med et forventet frafald beregnet på baggrund af tidligere års konstaterede frafald. Uddannelse Nuværende elevtal Optælling feb Optælling sep./nov Stx-1g Stx-2g Stx-3g Stx- i alt Hf-1 år Hf-2 år Hf- i alt Skolen i alt Følgende er gældende for budgetudkast 2018: Omprioriteringsbidraget fortsætter. Kravet om en effektivisering på 2% årligt som var gældende i 2016, 2017 og 2018 fortsætter. På finanslovforslaget for 2019 er omprioriteringsbidraget videreført til og med I 2022 afsættes en reserve svarende til det samlede provenu fra omprioriteringsbidraget. Ifølge det oplyste vil provenuet blive målrettet initiativer på undervisningsområdet. Hertil kommer diverse øvrige besparelser vedtaget i forbindelse med de respektive finanslove. I den seneste for 2019 omfatter dette endnu en justering i forbindelse med en omlægning af barselsfonden, effektivisering som følge af fase 12 i statens indkøbsprogram, takstreduktioner som følge af et ønske om nedbringelse af markedsførings omkostninger samt endnu en dispositionsbegrænsning som udmeldes i løbet af Undervisnings- og fælllestaxametrene er i FFL19 fremskrevet med en P/L-regulering på 0,9%. Reguleringen fremkommer som den forventede udvikling i det generelle løn- og prisindeks på 1,8% fratrukket 0,9% som følge af en negativ niveaukorrektion. Reelt betyder dette en nedgang i tilskuddet på ca. 3 %.

16 16 For 2019 budgetteres uændret med opstart af 8 klasser på stx og 3 klasser på hf elevtallene fremgår af ovennævnte oversigt. Bemærk at vi har 9 3g-klasser på stx frem til sommeren Der budgetteres med de i overenskomsten aftalte lønstigninger på 1,3 % pr og yderligere 0,86 % pr Der er ikke afsat midler til eventuelle lønstigninger som følge af reguleringsordningen til det private arbejdsmarked. Merarbejde forudsættes at kunne afvikles som afspadsering. Der budgetteres med en uændret personaleressource pr. klasse i budgetudkastet, og dermed er der indregnet en reduktion på ca. to årsværk på undervisersiden som følge af en nedgang i det samlede antal klasser. Der budgetteres med en renovering af skolens fællesområde på kr selv om der i skrivende stund ikke er tildelt en investeringsramme. Der budgetteres med optag af et realkreditlån pr på det samlede beløb samt med en afskrivning med start Det er forudsat at skolen ikke bliver omfattet af en eventuel kvote på optaget i de kommende år. I det omfang den økonomiske udvikling i løbet af 2019 giver mulighed herfor, vil investeringer til AV-udstyr blive opprioriteret ud over den løbende udskiftning. Samlet set er det vores forventning, at vi med de givne forudsætninger vil opnå et meget beskedent overskud i 2019 på ca. kr Med udgangspunkt i budgetudkastet for 2019, et uændret optag af nye elever, de på nuværende tidspunkt kendte forudsætninger omkring økonomi/tilskud vil forecastet for de kommende år være følgende uden anden økonomisk tilpasning end ovenfor nævnt. År Budget årselever Budget årsresultat Ca Ca Ca Ca NB. Ifølge udmeldingen fra Undervisningsministeriet vil provenuet af omprioriteringsbidraget for år 2022 forblive i sektoren.

17 17 Indtægter: Budgetudkast 2019 Budget 2018 Tilskud og øvrige indt Kantinen I alt indtægter Omkostninger: Budgetudkast 2019 Budget 2018 Lønomkostninger: Ledelse og adm Bestyrelse Pedeller Rengøring Undervisning Kantinen I alt lønomkostninger: Øvrig drift: Undervisning Adm. og markedsføring Bygningsdrift Kantinen Afskrivninger Finansielle indt. og udg I alt øvrig drift: Omkostninger i alt: Resultat:

18 18 Aktiver: Budget ultimo 2019 Grunde og bygninger Udstyr og inventar Varelager kantinen Materielle anlægsaktiver Tilgodehavender for salg og tjenesteydelser Andre tilgodehavender Tilgodehavender Likvide beholdninger Aktiver Passiver: Budget ultimo 2018 Egenkapital Langfristede gældsforpligtelser/realkreditlån Kortfristet del af langfristet gældforpligtelser Skyldig løn Feriepengeforpligtelse Mellemregning ministeriet Leverandører af varer og tjenesteydelser Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser Passiver Indstilling: Rektor indstiller, at bestyrelsen tager sagsfremstillingen til efterretning og godkender budgetudkastet for 2019 Beslutning: Rektors indstilling vedtaget. Supplerende blev der talt om måltal for overskud, hvordan bliver vi et attraktivt uddannelsessted, markedsføring generelt, faciliteter, AV-midler, bygninger, forslag om præsentation af renoveringen af fællesområdet i forbindelse med åben skole, kvaliteten i undervisningen og markedsføringen af denne, strategiske indsatser i bestyrelsen, fremtidens studentergrundlag, økonomi m.m.

19 Beslutning om udmøntning af resultatlønskontrakt 2018 og godkendelse af resultatlønskontrakt 2019 Sagsfremstilling: Bestyrelsen skal træffe beslutning om vurdering af rektors resultatlønskontrakt for 2018 uden deltagelse af den daglige ledelse. I bilag 4 med resultatvurderingen er kravene og resultaterne vurderet udførligt. Rektor indstiller, at resultatkontrakten vurderes således: Ramme Resultat Vurdering % Basisramme 96,88% Ekstraramme 77,5% Der skal desuden vedtages en resultatlønskontrakt for rektor for Rektor indstiller at resultatlønskontrakt 2019 vedtages, som det fremgår af bilag 5. Bilag: 4 og 5 vedhæftet Indstilling: Rektor indstiller, at Der i december 2018 udbetales i henhold til resultatvurderingen i bilag 4, og at dette indberettes til Undervisningsministeriet efter de gældende regler. Bestyrelsen vedtager resultatlønskontrakt som den fremgår af bilag 5 for 2019 Beslutning: Rektors resultatlønskontrakt for 2018 godkendt. Rektors resultatlønskontrakt for 2019 godkendt.

20 Meddelelser - Formanden orienterer mundtligt om bestyrelsesseminar i København - Rektor orienterer skriftligt i bilag om MTU - Rektor/administrationschef orienterer om efteruddannelsesindsatsen på mødet og fremlægger bilag på mødet. Det samlede beløb tildelt til denne særlige indsats i 2018 er lige godt kr. - Rektor orienterer mundtligt om Danske Gymnasiers årsmøde Bilag: Om MTU

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 31. maj 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Velkommen til den nye bestyrelse 2. Konstituering af

Læs mere

1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Pligt til at registrere institutionens reelle ejere senest 1.

1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november Pligt til at registrere institutionens reelle ejere senest 1. 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 30. november 2017 kl. 9.30 11.30 Dagsorden 1. Orientering om oprettelse af studieretninger i 1. g november 2017 2. Godkendelse af indberetning

Læs mere

3. Orientering om ansøgersituationen 15. marts 2017 og klassedannelsen

3. Orientering om ansøgersituationen 15. marts 2017 og klassedannelsen 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 23. marts 2017 kl. 9.30 11.30. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2016 2. Budgetopfølgning ultimo februar 2017 3. Orientering om

Læs mere

Onsdag den 20. marts 2019 kl Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden. 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018

Onsdag den 20. marts 2019 kl Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden. 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Onsdag den 20. marts 2019 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2018 2. Budgetopfølgning

Læs mere

6. Godkendelse af værdigrundlag og præsentation af kvalitetssikringsplan

6. Godkendelse af værdigrundlag og præsentation af kvalitetssikringsplan 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Mandag den 19. marts 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Holstebro Gymnasium og HF årsrapport 2017 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden Mandag den 26. september 2016 kl. 9.30 11.30 i lokale 424 Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden

Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Dagsorden Torsdag den 8. december 2016 kl. 9.30 11.30 i lokale 424 Der serveres julefrokost i slutningen af mødet. Deltagelse Fraværende med afbud Fraværende

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC

Bilagsmateriale. Budget Aarhus HF & VUC. Forudsætninger til budget Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget Aarhus HF & VUC Bilagsmateriale Budget 2018 Aarhus HF & VUC Forudsætninger til budget 2018 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget Aarhus HF & VUC Oversigt

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 6. september 2012 kl. 17.00 21.00 Afbud: Arne Kjær, Viggo Norn og Patrick Strunge Andersen (2b). Mødet indledtes med en præsentationsrunde

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2016 Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Efter bestyrelsen havde besigtiget forbedringer af inde og udearealer

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Rolf M. Petersen, Mette Morsing og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Rolf M. Petersen, Mette Morsing og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2015 Fraværende: Rolf M. Petersen, Mette Morsing og Marianne Bennetzen Formanden indledte med at byde Helle Enkelund velkommen i bestyrelsen.

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl

Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl Referat af møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium onsdag den 8. november 2017 kl. 16-19. Afbud: Ingen. 1. Underskrivelse af referat fra bestyrelsens møde den 7. september 2017 Referatet blev underskrevet.

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl Protokol for møde i bestyrelsen for 18.03.2019 kl. 16.00 kl. 19.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Karen Louise Erichsen Marcus Foget Bøjer Julie Valentin Lukassen Lars Kold Jensen Thomas Frost Andersen

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Lotte Thøgersen kom som meddelt senere til mødet. 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 8. september

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Torsdag den 4. oktober2018, kl. 16.15-18.15 Mødelokale 318 (på 2. sal) Dagsorden Punkt 0. Underskrift på referat fra bestyrelsesmøde den 19.6.2018 Bilag 1. Referat fra

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2015 kl. 16.00 ca. 18.00. 1. Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra møde 8.juni 2016. Referat vedlagt som bilag 1.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.12. 2018 kl. 16.30

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes.

Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes. Referat 6. december 2017 Bestyrelsesmøde nr. 50, mandag den 4. december 2017 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionalk 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 11. december 2014 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget

Læs mere

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2019

Læs mere

Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl i lokale Referat. Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler

Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl i lokale Referat. Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler Bestyrelsesmøde 20. september 2016 kl. 17-19 i lokale 13.28 Afbud fra Dorthe Wille og Alex Bingler Referat Orientering fra formanden Lectio er systemrevideret og godkendt. UU giver i sit hæfte Fremtidsparat,

Læs mere

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 12. december 2012. Til stede: Afbud: Øvr. deltagere: Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen,

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 13-1-2011 kl. 16.

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 13-1-2011 kl. 16. DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 13-1-2011 kl. 16.00 Medlemmer: Birger Hansen Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge Kristian Knakkergaard Nielsen Vagn Nørgaard Arne

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013

Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013 Bilag 35.5.1. Bestyrelsesmødet 23.04.13 Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013 Realiseret Budgetteret Afvigelse ift. budget Sidste år Omsætning 25.814.263 25.790.276 23.987 28.048.431 Løn -15.914.510-16.640.207

Læs mere

Bilagsmateriale - bestyrelse

Bilagsmateriale - bestyrelse Bilagsmateriale - bestyrelse Budget 2015 VUC Aarhus Forudsætninger til budget 2015 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Bilag 6.A. Samlet budget VUC

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse Som noget nyt vil bidraget i 2022 blive tilbageført fuldt ud til uddannelsesområdet, dog uden nogen garanti for, hvor stor en del der tilbageføres til de respektive områder, hvor det er høstet. Omprioriteringsbidraget

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Mødedato: 10. september 2018 Mødested: Århus Katedralskole Mødetidspunkt: kl. 16:15 Sluttidspunkt: kl. 19.00 Til stede: Per Krogh Hansen (formand), Niels Erikstrup

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 19. juni 2013 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsens møde den 21. marts 2013 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 3. Nyt

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium onsdag den 2. september 2015 kl. 16.00 19.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium onsdag den 2. september 2015 kl. 16.00 19.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium onsdag den 2. september 2015 kl. 16.00 19.00 Afbud: Ingen. Uddannelsesleder Hans Henrik Danielsen deltager under dagsordenens punkt 13 Administrativ leder

Læs mere

OPLÆG TIL BESTYRELSESMØDET 12/ : BUDGETFORSLAG 2019:

OPLÆG TIL BESTYRELSESMØDET 12/ : BUDGETFORSLAG 2019: PLÆG TIL BESTYRELSESMØDET 12/12 2018: BUDGETFRSLAG 2019: 27-11-2017 Rubriknr. 04-12-2018 04-12-2018 BUDGET BUDGET UDKAST BUDGET BESKRIVELSE: 2018 2019 2020 MSÆTNING NTE l STATSTILSKUD I ALT NTE 2 DELTAGERBETALING

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 kl 14. december 2018 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 11. december 2018 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Torben Petersen, Morten Pape

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014. Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2014 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 21. september 2015 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2014 Vi har her fornøjelsen at sende dig

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium mandag den 14. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Helle Vestergaard, Emil Martin Vork Heunecke, Fredrik Allentoft- Andersen Administrativ leder Hans-Henrik

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner der udbyder almene voksenuddannelser Danske HF & VUC Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra d (særskilt bilag)

1. Godkendelse af referat fra d (særskilt bilag) Referat af bestyrelsesmøde d. 9/12 2015 Til stede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz 2d, Anna Kærne 2f, Peter Schiødt og

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Forslag til finanslov for 2019

Forslag til finanslov for 2019 3. september 2018 Forslag til finanslov for 2019 Regeringen fremlagde torsdag i sidste uge forslag til finanslov for 2019. Dette notat fremhæver de vigtigste nyheder og kommenterer derefter de enkelte

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL18

Teknisk gennemgang FFL18 Teknisk gennemgang FFL18 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL18 for det regulerede område 1. september 2017 Side 1 Disposition Nøgletal om Undervisningsministeriets bevilling Aktivitetsudviklingen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl 2. juni 2016 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 31. maj 2016 kl. 16.00 I forbindelse med mødet serveres sandwich, vand og kaffe/te Eventuelle afbud til pr@nakskov-gym.dk

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 11. december kl. 16.00 19.30

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 11. december kl. 16.00 19.30 Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 11. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Arne Kjær, Helle Lindkvist Kjeldsen, Lotte Thøgersen, Jakob Schow-Madsen. Lektor og lærernes tillidsrepræsentant

Læs mere

Haslev Privatskole Generalforsamling 2014

Haslev Privatskole Generalforsamling 2014 Haslev Privatskole Generalforsamling 2014 Resultat sammenligning Resultat 2013 Budget 2013 Resultat 2012 t. kr. t. kr. Elevtal i alt 364 346 330 Elevtal SFO 5/9 164 156 132 Statstilskud 15.849.935 15.502

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 15. september 2016 (kl. 17:00-19:00) 8. september 2016 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (formand) Claus Christensen, Broager skole (næstformand) Tage Petersen, Sønderborg Kommune Arne Bilberg, Syddansk

Læs mere

Regnskabssammendrag 2013

Regnskabssammendrag 2013 Indhold Regnskabssammendrag 1. januar 31. december 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter 9 1

Læs mere

Bilag til budget 2008

Bilag til budget 2008 Bilag 1 Bestyrelsesmøde 20. december 2007 Bilag til budget 2008 1. Baggrund for budgettet 2. Budget 2008 og SGs visioner 3. Større investeringer 4. Eksempler på ændringer i budgetforudsætningerne 5. Sammenfatning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 16. september 2014 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 16. september 2014 kl 22. september 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse tirsdag den 16. september 2014 kl. 16.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Troels Bruun-Hansen, Torben Petersen, Gertrud

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL19

Teknisk gennemgang FFL19 Teknisk gennemgang FFL19 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL19 for skoleforeningerne på det regulerede område 30. august 2018 Side 1 Disposition Overordnet udvikling i bevilling og aktivitet

Læs mere

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter

Bilagsmateriale. Budget VUC Aarhus. Årselever. Resultatopgørelse. Samlet budget VUC Aarhus. Oversigt over områdebudgetter Bilagsmateriale Budget 2017 VUC Aarhus Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Samlet budget VUC Aarhus Oversigt over områdebudgetter Budget for det

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken 15.00 17.00 Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. 1. Godkendelse af referat 2. Bestyrelsesvederlag Bestyrelsen

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.12.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 33, torsdag den 12. december 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 33, torsdag den 12. december 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Referat 13. december 2013 Bestyrelsesmøde nr. 33, torsdag den 12. december 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Bo Hilsted, Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Isabella

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016

FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 FOLKEHØJSKOLERNES REGNSKAB 2016 SKOLER KOMBINERET MED EFTERSKOLER INDGÅR IKKE Indledning Folkehøjskolerne tilbyder voksne elever undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er folkelig oplysning.

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Tilstede: biskop Elisabeth Dons Christensen (EDC), direktør Jørn Henriksen (JH), direktør Keld Vestergaard (KV), centerleder

Læs mere

at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 13. juni 2017.

at Bestyrelsen godkender referatudkast af bestyrelsesmødet 13. juni 2017. Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 19. september 2017 Fraværende: Anders Gadegaard og Ingrid McLeanNyegaard. Pkt. nr. 1. Overskrift: Protokol Det indstilles til Bestyrelsen at Bestyrelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Regnskabssammendrag 2012

Regnskabssammendrag 2012 Indhold Regnskabssammendrag 1. januar 31. december 2 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer 3 Andelsselskabsoplysninger 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Pengestrømsopgørelse 8 Noter 9 1

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

REFERAT fra 1. ordinære bestyrelsesmøde i Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019

REFERAT fra 1. ordinære bestyrelsesmøde i Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019 Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 22.februar 2019 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015

Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015 Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015 Til stede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Rasmus Hoffmann-Hansen, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz og Peter

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Dagsorden for mødet den Kl. 16:00 til 18:00 (efterfølgende julefrokost kl. 18:30) i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium

Dagsorden for mødet den Kl. 16:00 til 18:00 (efterfølgende julefrokost kl. 18:30) i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium 14. december 2016 Dagsorden for mødet den 14-12-2016 Kl. 16:00 til 18:00 (efterfølgende julefrokost kl. 18:30) i bestyrelsen for Aalborghus Gymnasium 1) Underskrivelse af referat fra sidste møde 2) Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november 2008. kl. 16.00 19.30. Afbud: Theresa Norup, Anne Marie Illum, Arne Kjær kom lidt senere 1. Underskrivelse af referat fra mødet

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium

PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for Rødovre Gymnasium PwC's benchmarkanalyse for gymnasier for 2015 Til ledelsen på de almengymnasiale institutioner i Danmark 15. august 2016 PwC's benchmarkanalyse for gymnasier 2015 Vi har her fornøjelsen at sende dig PwC

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%.

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%. VUC Storstrøms bestyrelse Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 Referat af møde den 19. december 2018 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. december 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 8. oktober 2015 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT KPMG Huset Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Aarhus C. Børkop Vandværk A.m.b.A.

KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT KPMG Huset Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Aarhus C. Børkop Vandværk A.m.b.A. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT KPMG Huset Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Aarhus C Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk tet er fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget

Læs mere

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14 82 Frederiksborg Gymnasium & HF CVR. nr. 29553963 Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/12 2018, kl. 14 Sted: Frederiksborg Gymnasium og HF Kommende ordinære bestyrelsesmøder 27/3 2019, kl.16

Læs mere

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat

Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011. Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde EG 22. marts 2011 Dagsorden og referat Bestyrelsesmøde, tirsdag den 22.marts 2011 kl. 1800. Mødet afholdes på restaurant Bolettes Gæstebud, Gl. Strandvej 7, 3050 Humlebæk (samme sted som

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17.

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17. Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 26.05.2014 kl. 17.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Johannes Balsby Krøyer Astrid Kær Rishøj Michael Aspegren Søndergaard Thomas

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 17. september 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Helle Lundgreen,

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 06-12-2012 kl. 17.

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 06-12-2012 kl. 17. DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 06-12-2012 kl. 17.00 Medlemmer: Simon Oddershede Gregersen Birger Hansen Rafael Frederik Hendriks Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge

Læs mere