Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige"

Transkript

1 J.nr. 08/10199 Sagsbehandler: vym6ep Dato: 03. juni 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Trindvold Anmeldt tilsyn foretaget den 6. maj 2008 Tilsynsførende: konsulenter. Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige Tilsynets samlede vurdering Det er tilsynets vurdering, at Trinvold er et veldrevet botilbud. Trindvold arbejder primært ud fra principperne i systematik i pædagogikken. Nyansatte indføres i Trinvolds værdigrundlag og i arbejdet med systematik i pædagogikken som også vurderes at være en fast og vel-implementeret del i det daglige arbejde. Oplæring af nye medarbejdere har høj prioritet. Det betyder, at de indgår i 'føl-ordning' før de kommer til at stå med eget ansvar. De pårørende giver udtryk for stor tilfredshed med Trindvold og de værdsætter den åbne, fordomsfri dialog med personalet. De pårørende giver dog udtryk for en grad af bekymring for, om beboerne kan tilgodeses med den nærhed og opmærksomhed, de kender i dag, når de flytter til den nye boform med egne lejligheder i Nr. Bjert. Tilsynet vurderer, at personalet har gode arbejdsforhold og at der generelt er et godt arbejdsklima til trods for de store forandringer, som Trindvold har været igennem og fortsat står i. Tilsynet vurderer, at ledelse og medarbejdere formår at håndtere de store forandringer med flytninger på en hensigtsmæssig måde og så det forstyrrer mindst muligt i hverdagen. Tilsynet vurderer, at der hersker stor åbenhed og konstruktiv dialog mellem ledelse, medarbejdere og pårørende. Dialogen med brugerne byder på særlige udfordringer pga. de sproglige barrierer er der ofte følger med beboernes handicap. Tilsynet vurderer, at der ligger en uforholdsmæssig stor del af administrative arbejdsopgaver hos centerlederen. Anbefalinger til kvalitetssikring og -udvikling: Tilsynet anbefaler, at der fortsat holdes fokus på trivsel på alle niveauer og på de særlige problemfelter, der gør sig gældende i forbindelse med den forestående flytning til Nr. Bjert.

2 at man giver særlig opmærksomhed til trivslen for såvel personale som beboere i forbindelse med flytningen til Nr. Bjert, så der sikres optimal støtte til den enkelte beboer i overgangsperioden. at man overvejer muligheden for at styrke det administrative område, så centerlederen igen kan få mere tid til at fokusere på ledelsesopgaver at der sættes fokus på redskaber til at fremme dialogen med brugerne at der fortsat arbejdes med at styrke og udvikle dialogen med og information til de pårørende. Eventuelle bemærkninger, som ikke er indarbejdet: Fra forstanderen: Ingen Fra driftschefen: Ingen. Fremsendelsesbemærkning til driftschefen: Rapporten fremsendes under henvisning til ovenstående anbefalinger. I bedes træffe aftale med centerlederen om rapportens anbefalinger. Den 4. juli 2008, JFB Eventuelle prioriteringer ved tilsynet: Evt. særlige fokuspunkter: Ingen. Evt. særlig prioritering ved tilsynets gennemførelse: Ingen Deltagere ved tilsynet: Centerleder og afdelingsledere deltog i tilsynet. Desuden repræsentanter for personalet og for de pårørende. Trindvold står overfor en flytning til nye bygninger i Nr. Bjert. Der er derfor ikke noteret særlige forhold omkring bygningers standard eller indretning. En del af botilbuddet blev i januar 2008 flyttet til Hedensted og er dermed overgået til Region Midtjylland.

3 1. Målgruppe og beboersammensætning Målgruppe antal pladser tilbuddets indhold: Ældre udviklingshæmmede og med aldersrelateret handicap. En stor del med demens. Gruppen er i øvrigt meget blandet både i forhold til alder og i forhold til diagnose. Der er pt. 38 pladser på Trindvold. 32 Pladser flytter med til Nr. Bjert, 6 pladser overgår til kommune. Aktuel beboer/bruger/elevsammensætning ændringer heri siden sidste tilsyn: Sidste tilsyn var i oktober Der er ikke sket væsentlige ændringer i beboersammensætningen siden da. Nogle beboere er meget selvhjulpne, andre er plejekrævende døgnet rundt. På en afdeling har man pt. 2 autister blandt beboerne. Når de er i samme hus, så handler det mest om, at det var der, der var plads, da de kom. På en anden afdeling er der pt. 2 meget udadreagerende ældre. Der er ekstra bemanding af samme grund. Belægningsforhold, evt. venteliste: Fuldt belagt Tilsynets vurdering af tilbuddets indhold i forhold til målgruppe og aktuel beboersammensætning Tilsynet vurderer, at den anvendte og fuldt implementerede systematik i pædagogikken bidrager væsentligt til kvalificeret arbejde med beboerne. Tilsynet vurderer, at det individuelle fokus i rimelig grad kompenserer for, at det er vanskeligt, om ikke umuligt, til enhver tid at opnå den mest optimale beboersammensætning. Beboersammensætningen er ikke og kan aldrig blive statisk. Det bør derfor være en stadig overvejelse, hvordan forholdene for den enkelte beboer bliver bedst mulige. 2. Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Pædagogisk koncept og metode: Der arbejdes med systematisk pædagogik og ud fra et helhedssyn, hvor man søger at sikre

4 størst mulig sammenhæng i hverdagen for den enkelte beboer. Der er formuleret fire leveregler for Trindvold, om at finde det ledende motiv, om udadvendthed, om at overholde almindelige humanistiske normer og om at skabe udviklingsrum. Der arbejdes aktivt med brug af 3-punktsskemaer og demens-skemaer for hver beboer. 3-punktskemaet er et pædagogisk redskab, der bruges til at synliggøre, hvad beboeren selv kan og hvad beboeren skal have hjælp til i det daglige. Skemaer vedligeholdes og justeres løbende i omsorgsgrupperne. 3-punktskemaer og det tydelige fokus på systematik i pædagogikken giver anledning til gode og konstruktive faglige drøftelser på personalemøder. Botilbuddet benytter BOSTED systemet til udveksling af viden og hændelser samt til dagbogssystem, og er ved at implementere medicin. Hvordan omsættes pædagogiske mål og værdier i hverdagen: 3-punktskemaer anvendes dagligt og introduceres for alle nye medarbejdere som en del af introduktionsforløbet. Beboere, der selv kan udtrykke ønsker og behov får mulighed for at gøre det og deres ønsker og behov skrives ind i skemaet. Systematik i pædagogikken indgår med stor bevidsthed i det daglige arbejde. Derigennem sikres også forudsigelighed for beboerne ligesom der sikres størst mulig ensartethed i mødet, uanset, hvem der er på arbejde den dag. Pt. trænes især at spise i eget hjem ud fra de individuelle behov for derigennem at forberede beboerne til flytningen, hvor de skal bo i egne lejligheder og hvor en større del af hverdagen vil foregå i eget hjem og ikke i fællesrum med de øvrige. Såvel personale som ledelse giver udtryk for, at de er meget bevidste om indholdet i og den daglige omsætning af metoden systematik i pædagogikken. Personalet taler her om brugen af projektblad, video, om at tage udgangspunkt i beboerne osv. Det gælder især personale i dagtimerne. De faste nattevagter er bekendt med, at metoden anvendes men arbejder ikke med det i detaljen. De pårørende er orienteret om metoden men synes ikke at være så optaget af teorien, bare det virker i praksis. De pårørende er umiddelbart mere optaget af den konkrete handleplan og det konkrete arbejde i dagligdagen end af teorien bag. En pårørende giver udtryk for, at personalet er gode til at inddrage beboerne, også selvom en beboer ikke kan give udtryk for sine ønsker verbalt. Hun fortæller bl.a. at personalet kan være kreative når det gælder at finde mad, som en beboer gerne vil spise på en dag, hvor den beboer ellers ikke har villet spise noget. Anvendelse af handleplaner/elevplaner i praksis: Der udarbejdes handleplan ved indskrivning. Såvel beboeren selv som pårørende inddrages aktivt i udarbejdelsen af handleplanen.

5 Pårørende og / eller tidligere bosted indgår aktivt, når der udfyldes 3-punktskema ved indflytningen. Det medvirker i det daglige til, at beboeren får den nødvendige hjælp samtidig med, at de sikres egen involvering i det omfang, de magter det. Der opstilles kort- og langsigtede mål og de anvendes aktivt i det daglige arbejde. Evt. udviklingsaktiviteter og projekter i det pædagogiske arbejde: Udviklingstiltag og projekter fortsætter uanset man er i en omskiftelig periode og uagtet den kommende flytning til Kolding. Ved tidligere tilsyn er bemærket, at det vil være godt at arbejde med at konkretisere mål og succeskriterier i handleplaner. Man arbejder kontinuerligt på dette. Der er desuden indført dato for opfølgning i handleplaner. Det er klart intentionen at arbejde videre med at tydeliggøre mål mm. i handleplaner men grundet flytningen er opgaven sat lidt på stand by Magtanvendelse Hvordan introduceres til reglerne om magtanvendelse? Alle nye medarbejdere introduceres til de regler, der gælder for botilbuddet, herunder regler om magtanvendelse og indberetning. Antal og arten af magtanvendelser siden sidste tilsyn: Der er ikke mange magtanvendelser. Ledelsen oplyser, at der pt. ikke er magtanvendelser i 3'er huset udover en fast forhåndsgodkendelse ift. en enkelt beboer. Der har været problemer omkring registreringer i forbindelse med indberetning fra hus 5, der arbejdes på at rette op på dette. Hvordan er magtanvendelserne fulgt op? Der sendes indberetninger til relevante myndigheder. Beboeren får mulighed for at kommentere indberetningen, hvor det er muligt. Det er altid muligt at drøfte en magtanvendelse internt. Vold beboerne/brugerne/eleverne imellem: Der er ikke oplyst om vold mellem beboere. Dog har det været nødvendigt at indrette en mindre bolig til en enkelt beboer for at skærme både ham og de øvrige fra de konflikter, der ellers fyldte meget i dagligdagen. Andet (Evt. politianmeldelser): Ikke oplyst Beboer/bruger/elevindflydelse og trivsel Hvorledes sikres med- og selvbestemmelse?

6 Beboerne gives valgmuligheder i det daglige. Beboere, der selv kan give udtryk for ønsker og behov får mulighed for det og det inddrages i 3-punktskemaet. I andre situationer inddrages de pårørende aktivt på beboerens vegne. Hvis en beboer fx giver udtryk for, at de ønsker at gå en tur eller at køre en tur til byen, så søger personalet i videst mulig omfang at støtte beboernes eget initiativ. Trivsel og tilfredshed med tilbuddet? Udsagn fra de pårørende giver indtryk af, at der er stor tilfredshed med tilbuddet. De pårørende, som tilsynet talte med gav samstemmende udtryk for, at de oplever tilbuddet som godt for deres familiemedlemmer og at 'de ikke kan få det bedre' Sundhedsmæssige forhold Hygiejne og rengøring: Hygiejne og rengøring indgår i det daglige arbejde med beboerne i de enkelte huse. Medicinopbevaring /-instruks: Der er udarbejdet medicininstruks som følges nøje. Det lokale apotek indgår i optælling af medicin for enkelte bo-enheder. Medicin opbevares i aflåst skab og der føres liste over udleveret medicin. Man overvejer pt. ny procedure, som skal gælde efter flytningen til Kolding. Evt. kostpolitik: De enkelte huse køber ind og sørger for kost til beboerne Samarbejde med forældre / pårørende Forældrebestyrelse / pårørenderåd: Der arbejdes pt. på etablering af et pårørenderåd. Det er ønsket, at en pårørende fra hver bo-enhed indgår i rådet. Der har hidtil været en ad hoc gruppe, som kunne inddrages. Der er endvidere udarbejdet servicemål vedr. pårørendesamarbejde. Den daglige kontakt foregår ellers direkte mellem pårørende og medarbejdere. Pårørende inviteres med til statusmøder. Som regel en gang årligt. For enkelte beboere afholdes statusmøde hvert andet år. Pårørende giver udtryk for, at de gerne vil vide mere om, hvad botilbuddet forventer af

7 dem som pårørende. I samtalen med pårørende blev det klart for tilsynet, at der kan være behov for, at botilbuddets ledere / medarbejdere er mere aktive i kontakten med pårørende. Fx at de skal synliggøre flere af de spørgsmål, som pårørende måske ellers ikke får stillet. Det blev også klart, at der kan være behov for (tilbud om) samtaler med pårørende, som oplever det særlig svært at se deres familiemedlemmer bliver stadig mere syge og demente. Opfølgning af sager fra forældrebestyrelse / pårørenderåd: Der er ikke pårørenderåd. De pårørende, som tilsynet talte med giver udtryk for, at de oplever sig inddraget i passende omfang. Der kan i perioder være behov for mere information, men så snart man selv spørger, så får man svar. De pårørende giver udtryk for stor lydhørhed overfor deres ønsker og de føler sig altid velkomne på afdelingerne Forretningsgang vedr. brugernes økonomi Børn og unge: Procedure for udbetaling af lomme- og tøjpenge: Ikke relevant Voksne: Procedure for håndtering af beboermidler: Beboerne betaler et fast beløb hver måned til kost. Beboernes penge opbevares i pengekasse i aflåst rum / kontor. Der er altid to underskrifter ved udbetaling af beboer-penge. Der er revision såvel internt som eksternt i forhold til disse kasser Eksterne samarbejdsforhold Samarbejdet med region, kommuner og andre samarbejdsparter / myndigheder: Ledelsen giver udtryk for, at de får meget god hjælp fra Regionens jurister. De har desuden et fint samarbejde med den pædagogiske konsulent og med driftschefen. De giver udtryk for nogen frustration i forhold til den store udskiftning af personale på lønkontoret. Men samarbejdet er i øvrigt godt og der er god hjælp at få. Ledelsen udtrykker kritik af den tidligere håndtering af økonomi-forhold. Men siger samtidig, at de har positive forventninger til, at det nye økonomisystem bliver bedre og især ser de frem til, at de nye økonomiske planlæggere i socialområdet får lavet en håndbog for området..

8 Trindvold har modtaget mange spørgeskemaer den seneste tid og synes det kan være svært at nå omkring det hele. Handleplansamarbejdet: Kommunerne inviteres til statusmøder men vælger oftest at melde afbud med forskellige begrundelser. Der er ikke andet at bemærke i øvrigt omkring samarbejdet Klager over tilbuddets ydelser og det pædagogiske indhold Hvilke mundtlige / skriftlige klager har der været siden sidste tilsyn, og hvordan er de håndteret? Ingen klager Særlige problemstillinger F.eks. sidst godkendte undervisningsplan ved intern skole: Ikke relevant F.eks. anvendelse af maskiner og materialer m.v. overholdelse af arbejdsmiljølov m.v. Ikke drøftet 2.9. Tilsynets vurdering af den pædagogiske praksis, tilfredshed og trivsel m.v. Det er tilsynets vurdering, at der er god sammenhæng mellem teori og praksis, det vil sige mellem hensigten om at bruge systematik i pædagogikken og omsætningen i det daglige arbejde. Tilsynet vurderer, at netop denne tydelighed i metode bidrager positivt til samarbejdet mellem ledelse, medarbejdere, pårørende og brugere. Tilsynet vurderer, at der er fin overensstemmelse mellem ledelsens egen vurdering af forholdene og de oplevelser og erfaringer som medarbejdere og pårørende giver udtryk for. Det gælder såvel trivsel som dialog og kommunikation og synlighed omkring pædagogisk metode, retningslinjer i det daglige arbejde samt udviklingspunkter. Såvel ledelse som medarbejdere er opmærksomme på, at det vil være godt at skærpe fokus på hvilke redskaber, der kan fremme den gensidige kommunikation med beboerne.

9 3. Personale og arbejdsmiljø Matcher personalenormeringen og personalets sammensætning de faglige mål (f.eks. vedrørende pleje, træning, beskæftigelse, fritid)? Normeringen er pt. på 66 personaler. I forbindelse med flytningen reduceres til 60 stillinger. Man forventer, at reduceringen primært vil ske ved naturlig afgang (efterløn) eller ved ændrede arbejdsfunktioner. Medarbejderne oplyser, at der altid er minimum to personer på arbejde i hver enhed. Enkelte steder har man fået tilføjet ekstra ressourcer via særforanstaltning. Personalet mødes til et overlap mellem vagter, dvs. at der er fire personer på arbejde i overgangen. Personalet oplyser, at der er en del nye medarbejdere og at det naturligvis koster ekstra tid til oplæring og introduktionsforløb. Nye medarbejdere begynder med 14 dages sidemandsoplæring, evt. længere tid på enkelte delopgaver hvis der er behov for det. Nogle medarbejdere har 20 eller 30 timers arbejdsuge men ville angiveligt gerne have 37 timer, hvis de fik det tilbudt. Personalet fortæller, at de har indtryk af, at nogle kollegaer søger andre job, fordi de ikke kan få fuld tid på Trindvold. Medarbejderne giver udtryk for, at der er lydhørhed for deres ønsker om større normering, men de ved også godt, at der ikke findes nogen tryllestav, som kan gøre det muligt. Dog ønsker de alligevel, at der vil være en højere normering omkring flytningen til Kolding. Om normering ift. administrationen fortalte centerlederen, at der er behov for yderligere sekretærbistand. Ved flytningen til Hedensted flyttede 1 sekretær med. Det betyder, at centerlederen i dag selv må udføre en række administrative opgaver. Vikaranvendelse, omfang og procedure: Personalet oplyser, at det er svært at få vikarer og at det belaster det faste personale. Det kan til tider være vanskeligt at få arbejdsplanen til at hænge sammen. Punktet er ikke drøftet med ledelsen Personaleudskiftning Antal fratrådte medarbejdere siden sidste tilsynsbesøg årsagen hertil? Der har været meget stor udskiftning i personalet i første halvår 2007 i forbindelse med flytning til Hedensted. En del personale er flyttet med til Hedensted og andre har søgt andet job. Der er fratrådt 12 medarbejdere siden sidste tilsyn. En del af nyansatte er fra Kolding området og forventes at flytte med til de nye lokaliteter. Ved flytningen afgav Trindvold også en administrativ medarbejder og erkender nu, at der mangler timer til at løse de administrative opgaver i huset.

10 3.2. Sygefravær Sygefraværsstatistik: Fraværsprocenten er opgjort for de enkelte enheder. Der er intet særligt at bemærke i forhold til opgørelsen.. Ledelse og medarbejdere nævner selv, at der har været meget sygefravær. Især på den ene afdeling, hvor der er flere udadreagerende beboere og især i perioden med meget personaleudskiftning. Personalegruppen er mere sammentømret nu og sygefraværet er faldet. Aktuelt antal langtidssyge: Der er pt. to langtidssygemeldte. Årsagen ikke oplyst. Sygefraværspolitik: Der foreligger tydelig, skriftlig politik omkring sygefravær, trivselssamtaler samt tiltag til forebyggelse. Det er tilsynets indtryk, at såvel ledelse som medarbejdere er bevidste om håndtering af sygefravær og sætter pris på de klare rammer og håndteringen deraf i praksis. Uanset årsagen til sygefravær, så gennemføres de nævnte trivselssamtaler. Tidligere var der tilbud om massage, som en del af forebyggelsen af sygefravær. Det tilbud gælder ikke længere. Medarbejder har udtrykt ønske om at få tilbuddet genindført Arbejdsmiljø Fysisk arbejdsmiljø, herunder vurdering af hjælpemidler og materiel: De fysiske rammer er ikke tidssvarende. Men emnet er ikke yderligere drøftet, da Trindvold netop står overfor en flytning til nyt byggeri. Der er opmærksomhed på anskaffelse af de nødvendige hjælpemidler af hensyn til såvel beboere som personale. Psykisk arbejdsmiljø: Både ledelse og medarbejdere taler meget om den anerkendende tilgang både til beboere og internt i medarbejdergruppen. Medarbejderne giver udtryk for, at det også praktiseres i det daglige. Udgangspunktet er, at man arbejder tre dage og har to dage fri. Nogle gange tager man ekstra arbejdsdage. Kollegaer er gode til at støtte og opmuntre men også til at sige stop på hinandens vegne på en god og konstruktiv måde. Det er legalt at melde fra på enkelte opgaver på enkelte dage

11 og fx legalt at melde klart ud, hvem man arbejder bedst sammen med for tiden. Der er stor bevågenhed på stress og man hjælper hinanden til at holde de aftalte pauser i løbet af dagen. Ledelsen fortæller, at der er fælles pauser i husene. Ledelsen forsøger at være til stede, så ofte det er muligt for at sikre synlighed og sammenhæng i arbejdet. Administration og ledelse har et tilsvarende møde hver fredag morgen. Ledelsen siger overbevisende, at humor er vigtig. "Vi har det også sjovt i hverdagen." Den forestående flytning fylder naturligvis meget både for medarbejdere og for ledelse. De lærte meget af flytningens første del til Hedensted og er opmærksom på, at det skal gå bedre denne gang. Anmeldte arbejdsskader og arten af disse siden sidste tilsyn: Der er ikke modtaget oplysning om arbejdsskader. Vold mod personale (omfang og type, evt. politianmeldelser): Der er et forholdsvis stort omfang af vold mod personale. Især nogle enkelte beboere står for en del af de registrerede episoder. Meget handler om at beboere skubber, niver, kradser eller slår ud efter personale. Ofte i frustration over ikke at kunne kommunikere deres ønsker eller behov verbalt og er oftest i forbindelse med udvikling af demens, hvor de mister evnen til at kommunikere. Ledelse og personale er meget opmærksom på, at alt registreres, også tilsyneladende små ting, da det netop er de små ting, der kan blive udslagsgivende i forhold til hvornår det 'bliver for meget'. Ledelsen siger selv, at det oftest er omkring kommunikation og misforståelser, at der opstår situationer med vold og fastholdelser. Centerlederen er opmærksom på dette og emnet er med i drøftelsen af Trindvolds servicemål. Ledelsen giver udtryk for, at de har nogle meget dygtige medarbejdere, som også er i stand til at læse helt små signaler på kommunikation, fx et smil, et løftet øjenbryn, en bevægelse med hånden eller lignende og at de derved kan afværge mulige konflikter. Dato for sidste APV hvordan følges op? Der er ikke stillet spørgsmål til punktet Arbejdstilsynsbesøg, evt. påbud: Ikke oplyst. Politikker røg, vold, misbrug m.v.: Der foreligger et omfattende sæt af klart formulerede politikker. Materialet synes at være kendt af medarbejderne. Nye medarbejdere gøres bekendt med indholdet, uden at det dog bliver gennemgået i detaljer. Personalepolitik og politik for de enkelte områder drøftes jævnligt på

12 personalemøde. Teksterne er pt. under revision og skal drøftes på næste møde i MED udvalget. Medarbejderne giver samstemmende udtryk for, at ledelsen er i baggrunden. "Men de er der, når vi kalder. Kontoret er altid åbent." 3.4. Uddannelse og udvikling Kompetenceudviklingsplaner: Ikke oplyst, om der foreligger planer for den enkelte medarbejder. Medarbejderne giver udtryk for, at de kunne ønske sig muligheden for at komme på andre typer af kurser end det, der direkte knytter sig det fagspecifikke område. Et kursus eller en temadag om andre emner kunne i sig selv give inspiration og ny energi til arbejdsfeltet. Særlige efteruddannelsestiltag: Medarbejderne har været på kurser med Tom Kitwood omkring demens. Der er kontinuerligt fokus på uddannelse, der knytter sig direkte til det faglige område, som medarbejderne beskæftiger sig med. Enkelte medarbejdere har været på tegn-til-tale kursus. MUS-samtaler: Form og hyppighed: Der afholdes årlig MUS samtale med alle medarbejdere. Ledelsen oplyser, at der anvendes et skema, som medarbejderne får udleveret / tilsendt sammen med indkaldelse til samtalen. Der er et skema til selve MUS samtalen og et skema specielt omkring kompetencer. En medarbejder oplyser, at på grund af lederskifte i det ene hus har der ikke været MUS samtaler i halvandet år, men ny runde samtaler er planlagt. Supervision: Der er ikke fast tilbud om sagssupervision. Men en medarbejder kan til enhver tid henvende sig til ledelsen med ønske herom. Der benyttes faste faglige konsulenter og faglig sparring omkring særlige fagområder. En personalegruppe kan få supervision samlet, hvor centerlederen er tovholder. Nogle samtaler med medarbejdere kan have karakter af supervision. I ledergruppen har de nogle gange små seancer, hvor de drøfter konkrete problemstillinger. Som en form for kollegial supervision. Introduktionsforløb for nye medarbejdere: Nye medarbejdere og studerende kommer på introduktionskursus vedr. bl.a. medicinhåndtering og magtanvendelser samt intro til systematisk pædagogik og brugen af 3-punktsskemaer. Nye medarbejdere er på sidemandsoplæring i 14 dage.

13 Der afholdes halvårlig feed-back samtale med medarbejdere. Der findes en tjekliste, som kan anvendes til samtalen, men fokus er mere på det, som medarbejderen selv har behov for at tale om. Der er i øvrigt mulighed for samtale med nærmeste leder til enhver tid. Flere medarbejdere og et projekt deltager i Plan 98 afdansningsbal i maj Det giver god inspiration til personalet at være med og det har høj prioritet, at flest mulig deltager. Man planlægger et internt mini-afdansningsbal med en oplægsholder udefra, i efteråret MED arbejde Hvordan er strukturen? Der afholdes MED udvalgsmøder efter fast plan. Hvordan vægtes arbejdsmiljø og sikkerhedsarbejdet i MED-udvalget? Der er berammet 52 timer per år til TR. Der er mulighed for at få tildelt ekstra tid efter konkret ansøgning. Der er ikke pt. aftalt antal timer til SR Tilsynets vurdering af personale- og arbejdsmiljøsituationen Vurderes personalenormeringen, personalets disponering, kvalifikationer og arbejdsforhold at matche de pædagogiske mål? Tilsynet vurderer, at normeringen matcher de arbejdsopgaver, der knytter sig til beboergruppen på Trindvold. Dog således, at der i særlige tilfælde kan være behov for ekstra normering fx i perioder, hvor en beboer er mere udadreagerende eller særligt plejekrævende. Tilsynet vurderer, at såvel ledelse som medarbejdere har et sundt fokus på trivsel og på arbejdsmiljø generelt. Det gælder også i forhold til den forestående flytning. 4. Fysiske rammer Udendørs rammer: Trindvold ligger i naturskønne omgivelser. Bo-enhederne er fordelt på flere huse og i enkelte afdelinger i husene. Der er stisystem mellem husene.

14 Beskrivelse af fællesarealer/værelser/lejligheder: Værelserne er meget små og der er fælles toilet og bad. En enkelt beboer har fået tildelt et større rum, der nu er opdelt i stue og soveværelse. Fællesarealer bruges bl.a. til små hyggekroge og tv-nicher. Andre dele af fællesområdet bruges til kontor. Dato og resultat af seneste bygningssyn: Pga. den forestående flytning til nye byggeri er det ikke aktuelt med bygningssyn. Planlagte ombygninger: Ikke aktuelt Dato for seneste beredskabsplan, brandsyn og brandøvelse og resultatet heraf: Ikke oplyst Levnedsmiddelkontrol seneste besøg og resultatet heraf: Ikke oplyst 4.1. Tilsynets vurdering af de fysiske rammer Er de fysiske rammer egnede? Er standarden tilfredsstillende? Ikke relevant. 5. Organisation, drift og forretningsgange Faktuelt: Pladsnormering: Bo Beskæftigelse/skole Budgetramme Personalenormering Personalekvotient Takst år Belægning (seneste måned) Evt. bemærkninger: Hele tilbuddet 38 Afdeling

15 Normeringen ændres til 32 ved flytningen til Nr. Bjert. Seks pladser overgår til kommune. Budgetmæssige oplysninger ikke oplyst Økonomi Forbrugsprocent i forhold til det forventede: Det endelige regnskab for 2007 er ikke kendt endnu. Men et første udkast viser et betydeligt mindreforbrug i Årsag til mer-/ mindreforbrug: Rammens størrelse / økonomistyring / andet? Den umiddelbare vurdering er, at det skyldes det meget sent fremsendte budget for 2007 og en stor usikkerhed på de økonomiske forhold pga. manglende overblik på IT-siden. Evt. bemærkninger ved seneste revisionsbesøg: ikke oplyst Ledelse og organisation Er ansvars- og kompetencefordelingen synlig for medarbejderne? Tilsynet vurderer, at der er tydelighed i kompetencefordelingen. Og at såvel medarbejdere som afdelingsledere har adgang til den hjælp og støtte fra nærmeste leder, som de har brug for i det daglige arbejde. Hvordan holder forstanderen sig informeret om kvaliteten af tilbuddets ydelser? Centerlederen kommer jævnligt på alle afdelinger og holder sig orienteret om såvel praktiske gøremål som pædagogiske mål og opfølgning herpå. Centerlederen holder møde med afdelingsledere og er i øvrigt til rådighed, når der er behov for at hun inddrages i opgaver og håndtering af konkrete problemstillinger. Holder møde med nat medarbejderne og deltager jævnligt ved personalemøder i husene. Hvorledes kommunikeres regler og retningslinier? Politikker drøftes jævnligt på personalemøder, som et punkt på dagsorden. MED strukturen er på plads. Udviklingstendenser: Ledelsen vurderer, at deres målgruppe indenfor en kort årrække vil blive yngre. Demens problematikken vil fortsat være et fokusområde på Trindvold. Men flere ældre vil blive i egen bolig. Man gør ikke noget konkret i dag for at forberede sig til den nye, yngre målgruppe, dog er den daglige struktur, der ligger i tilbuddet, også målrettet yngre, og målgruppen er allerede

16 yngre, da de borgere, der visiteres, er yngre end tidligere. Evt. planer for organisationsudvikling / særlige projekter: Der arbejdes løbende med den systematiske pædagogik og alle projekter knytter sig direkte til principperne heri. Det gælder såvel i det daglige arbejde som ift. overordnede rammer Tilsynets vurdering af de organisatoriske og driftsmæssige forhold Herunder evt. budgetproblemer og problemstillinger vedr. ledelse og organisering. Tilsynet vurderer, at der er flot opmærksomhed på og håndtering af de udfordringer, der fulgte af, at man ikke kendte budgettet for 2007 før langt hen på året. Første del af flytningen til Hedensted og den forestående flytning til Nr. Bjert har uundgåeligt ført til store ændringer og udskiftning i personalegruppen og på afdelingslederniveau. Tilsynet vurderer, at ledelse og medarbejdere på Trindvold har forholdt sig realistisk og konstruktivt til de udfordringer, der er fulgt heraf. 6. Evt. særlige tværgående fokuspunkter De fysiske rammer Tilsynets vurdering: Se pkt. 4.s 7. Interne tilsyn Hvor mange interne tilsyn er aktuelt gennemført, og hvornår afsluttes gennemgangen? Der er ikke gennemført internt tilsyn, men centerlederen bemærker, at hun jævnligt er rundt på alle afdelinger og derfor ved, hvad der særligt skal være fokus på i en given periode. Hvem har deltaget i de interne tilsyn, og hvad er de væsentligste

17 opfølgningspunkter? 7.1. Tilsynets vurdering af de interne tilsyn Intet at bemærke 8. Kvalitetssikring og -udvikling Hvorledes er anbefalingerne fra seneste tilsynsrapport for henholdsvis anmeldt og uanmeldt tilsynsbesøg fulgt op? Ved tidligere tilsyn blev der sat fokus på opkvalificering af handleplaner og skriftlighed, bl.a. i forhold til at præcisere og konkretisere mål og delmål. Der arbejdes fortsat med denne del, om end forsinket da fokus pt. primært er på forholdene omkring den forestående flytning til Nr. Bjert Tilsynets vurdering af arbejdet med tilsynets tidligere anbefalinger: Se ovenfor

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103.

Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen Judith Poulsen og konsulent Handicap

Læs mere

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold

Uanmeldt tilsyn tirsdag d. 2. december 2008 Trindvold Det sociale område Afdelingen for social- og specialundervisning Kontaktperson: Martin Rasmussen Martin.Rasmussen@regionsyddanmark.dk social@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631282 16. januar 2009 08/10199

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense

Uanmeldt tilsyn Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej i Odense Område: Det Sociale Område Udarbejdet af Bettina Sørensen Afdeling: Handicap og Socialpsykiatri Dato: 14. januar 2008 Journal nr.: 08/2272 Uanmeldt tilsyn 2008 Bihusets aflastningstilbud på Bjerregårdsvej

Læs mere

Rapport for tilpasset tilsyn med Trindvold Fredag d. 5. oktober 2007

Rapport for tilpasset tilsyn med Trindvold Fredag d. 5. oktober 2007 Rapport for tilpasset tilsyn med Trindvold Fredag d. 5. oktober 2007 Udarbejdet af planlægger Jesper Dan Jensen, Socialpædagogisk konsulent Sofie Lodahl Bai og socialpædagogisk konsulent Lone Christensen

Læs mere

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen J.nr. 08/5041 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 14. november 2008 Tilbuddets navn: Flydedokken Tilsyn 2008 Adresse: Vester Voldgade 19, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget: 14. november 2008

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust.

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust. J.nr. 08/13899 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 13.01 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Middelfart, Teglgårdsparken 44. Anmeldt tilsyn foretaget den 16. december 2008 Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende

Uanmeldt tilsyn d. 31/ på Vibedal beboerne og pårørende Uanmeldt tilsyn d. 3/3 2009 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Synspunkter fra deltagerne Giver udtryk for at være

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg:

Referat fra uanmeldt tilsynsbesøg: RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Tilsyn med private opholdssteder og botilbud Møde med: Ganerbo Klostervej 108 6900 Skjern Mødedato: Torsdag den 18. december 2014 Mødedeltagere: Fra Ganerbo: Pædagog Karen ansat

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 14. december 2011 på Solgården Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 4. december 20 på Solgården I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne. beboer Glad for sin stue 2. beboer Glad

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn, adresse, tlf., mail: Organisationen Bramdrupdam, Centervej 7 19, 6000 Kolding. Tlf. 79797090 Org-bramdrupdam@kolding.dk

Læs mere

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand

Tilsyn Tilsynet vurderer, at Skovsbovej er et veldrevet tilbud. De fysiske rammer fremtræder i god stand J.nr. 08/14764 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: Den 11. november 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Skovsbovej Botilbud Adresse: Skovsbovej 111 5700 Svendborg Anmeldt tilsyn foretaget den 06.11.08 Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012 Syrenparken. Pomonahuset, Vejle

Uanmeldt tilsyn 2012 Syrenparken. Pomonahuset, Vejle Område: Det sociale område Konsulent og Rådgivning Journal nr.: Dato: 5. juni 2012 Udarbejdet af: Gitte Jakobsen E-mail: gitte.jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 2920 1434 Uanmeldt tilsyn 2012 Syrenparken.

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Gl. Holtegade 24. januar 2008 1 TILSYNSRAPPORT. Tilbuddet. Bofællesskabet Gl. Holtegade Gl. Holtegade 9 2840 Holte Centerleder: Ditte Andersen Pladser:

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 15 og 16, at varetage kommunens

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården

Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården Uanmeldt tilsyn 2008 Holtegården Uanmeldt tilsyn foretaget den 29. oktober 2008 Tilsynsførende: Mitra Vatandoust og Gitte Jakobsen, socialfaglige konsulenter Holtegården er et socialpsykiatrisk tilbud

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 J.nr. 09/2719 Sagsbehandler: Mette Kudsk/Hege Ekberg Dato: 14.2.2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn.

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. Notat Social Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. 19-05-2009 Sagsid. 09/2991

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: faglig konsulent Mette Strunge Dubert og sekretær Hanne Vernegren

Tilsyn Tilsynsførende: faglig konsulent Mette Strunge Dubert og sekretær Hanne Vernegren J.nr. 09/4811 Sagsbehandler: MSD og HVE Dato: 20. oktober 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Bihuset Adresse: Roeskovsvej 127, 5200 Odense V Anmeldt tilsyn foretaget den 7. oktober 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Det overordnede formål f med de kommunale tilsyn Formålet med tilsynet er, at myndigheden blandt andet via de

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN

Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Region Syddanmark Socialområdet, j.nr. 09/2719 Den 14. december 2009 Uanmeldt tilsyn 2009 ÆBLEHAVEN Uanmeldt tilsyn foretaget den 1. december 2009. Tilsynsførende: Hege Margrethe Ekberg, ac-konsulent,

Læs mere

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Hjemmestøtte, afd. Støttecenteret for senhjerneskadede Agtrupvej 111, 6000 Kolding Lederens navn: Marianne Ries

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune. Tirsdag den 7. december 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nordlys, Københavns Kommune Tirsdag den 7. december 2010 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Nordlys. Formålet med tilsynet

Læs mere

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 GLADSAXE KOMMUNE Social- og handicapafdelingen Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Af: Malene Ravn Teksten nedenfor er kopieret fra den samlede konklusion af

Læs mere

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet STRUER KOMMUNE TILSYNSRAPPORT for Tilsynsførende: Tilsynet udført d. Forrige tilsyn udført d. Tilsynet var anmeldt / uanmeldt Tilsynsbesøgets struktur / Deltagere ved tilsynet Kontaktperson på tilbuddet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af:

Uanmeldt tilsyn den 1. oktober 2010 på Solhjem. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Uanmeldt tilsyn den. oktober 200 på Solhjem I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning og

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 10/1467 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 02.06 2010 Tilsyn 2010 Tilbuddets navn: Sydbo, Eskebjerg Adresse: Eskebjergvej 7, Hundstrup, Vester Skerninge Anmeldt tilsyn foretaget den: 22.03 2010

Læs mere

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov

Tilpasset anmeldt tilsyn 2012 Lilleskov Område: Psykiatri og socialstaben Afdeling: Psykiatri og socialstaben Journal nr.: 10/18900 Dato: 31. oktober 2012 Udarbejdet af: Hege Margrethe Grunnet E-mail: Hege.Margrethe.Grunnet@regionsyddanmark.dk

Læs mere

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE.

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. Jf. 23,stk.2. Landsstyret fører driftmæssigt, økonomisk og pædagogisk tilsyn med døgninstitutionerne HJEMMESTYRETS BEKENDTGØRELSE

Læs mere

Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYNET... 2 2. METODE... 2 Tilsynets varsling... 3 3. GENEREL ANBEFALING... 3 4. BOCENTER HARRIDSLEV...

Læs mere

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne.

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne. TILSYNSRAPPORT 2008 Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Jyllandsgade - Mejsevej, Skive Kommune (Hjalmar Kjems Allé og Mejsevej) Tirsdag den 14. oktober 2008 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Skive

Læs mere

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet.

Demensafsnit har et værelses lejlighed kunne godt ønske at soveværelse og stue var i hver sit rum. Bruger fællesområdet. Uanmeldt tilsyn den 20. december 200 på Fjordglimt I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Er godt tilfreds med lejligheden er glad for

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding.

Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 16. februar 2009 09/2464 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn 2009 Røde kors, Dagcenter og inderhuset Sjællandsvej 3-7, 6000 Kolding. Uanmeldt tilsyn foretaget

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Teglgårdshuset er et botilbud efter Servicelovens 107 og 108 og består af 3 afdelinger:

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Teglgårdshuset er et botilbud efter Servicelovens 107 og 108 og består af 3 afdelinger: J.nr. 09/7740 Sagsbehandler: Lena Nørregaard Dato: 3. juni 2009. Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Teglgårdsparken 44, Middelfart Anmeldt tilsyn foretaget den 26. Maj 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 6. marts og 10. april 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 6. marts og 10. april 2013. Maj 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne Tilsynsførendes bemærkning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Jupitervej

Uanmeldt tilsyn Jupitervej j.nr. 08/9455 Uanmeldt tilsyn 2008 Uanmeldt tilsyn foretaget den 8.5.2008 Jupitervej Tilsynsførende: Mitra Vatandoust, faglig konsulent og Kirsten Frost Lorenzen, Acmedarbejder, begge ansat i afdelingen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13.

Uanmeldt tilsyn Egely Den åbne afdeling Pugholmgård. J.nr. 08/7221. Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl til 13. J.nr. 08/7221 23. april 2008 Uanmeldt tilsyn 2008 Egely Den åbne afdeling Pugholmgård Uanmeldt tilsyn foretaget den 31. marts 2008, kl. 11.00 til 13.00 Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Anja Stokholm

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Semaiskolen Kalumvej 58 9700 Brønderslev Att. Leder Berit Buch og Afdelingsleder Inge Gorm Andersen,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn ved Koglen, tlf , Koglely Grønbjergvej 26, 6971 Spjald.

Uanmeldt tilsyn ved Koglen, tlf , Koglely Grønbjergvej 26, 6971 Spjald. Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn ved Koglen, tlf. 96 99 29 29, Koglely Grønbjergvej 26, 6971 Spjald. Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Faglig konsulent Mitra Vatandoust, faglig konsulent Mette Zierau Kudsk, social og specialafdelingen.

Tilsyn Tilsynsførende: Faglig konsulent Mitra Vatandoust, faglig konsulent Mette Zierau Kudsk, social og specialafdelingen. J.nr. 08/5251 Sagsbehandler: Mette Kudsk Dato: 2.december 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Ungdomskollegiet. Adresse: Nymarksvej 215, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget den 13.11.2008 Tilsynsførende:

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 1. november 2011 på Vibedal Uanmeldt plejehjemstilsyn d.. november 20 på Vibedal I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Afrapporteringsskema Uanmeldt tilsyn PH 2012 Center for Døve Døves Vaskeri

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart Det sociale område Handicap- og socialpsykiatriafdelingen 15. august 2008 08/7288 Side 1 / 5 Uanmeldt tilsyn foretaget den 12.8.2008. Uanmeldt tilsyn 2008 Børnehusene, Billeshavevej 49, 5500 Middelfart

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Bregnerødvej 55-57 28. maj 2008 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bofællesskabet Bregnerødvej 55 Bregnerødvej 55 3460

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 5. december 2011 på Åbakken

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 5. december 2011 på Åbakken Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 5. december 20 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Dejlige lejligheder, velindrettede. bemærkning

Læs mere

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Påbud: Overholdelse af relevant lovgivning: - Tilbuddet skal sikre, at lovgivningen overholdes i forhold til anvendelse af magt - Tilbuddet skal sikre,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009

Uanmeldt tilsyn 2009 Region Syddanmark Socialområdet Skovsbovej Botilbud Skovsbovej 111, 5700 Svendborg Uanmeldt tilsyn 2009 Uanmeldt tilsyn foretaget den 30. april 2009 Tilsynsførende: Socialfaglige konsulenter Gitte Jakobsen

Læs mere

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering

Tilsyn Kort beskrivelse af tilbuddet / institutionen: Tilsynets samlede vurdering J.nr. 09/1744 Sagsbehandler: Kirsten Brøndsted Dato: 1. oktober 2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Egely Adresse: Søndergårdsvej 9, 5580 Nr. Åby Anmeldt tilsyn foretaget den 22. september 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/ på Områdecentret Kastaniegården Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 13/11 2008 på Områdecentret Kastaniegården Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Tilsynet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Uddannelsescentret Hilltop, Skive Kommune. Onsdag den 23. september 2010 fra kl.14.00

Uanmeldt tilsyn på Uddannelsescentret Hilltop, Skive Kommune. Onsdag den 23. september 2010 fra kl.14.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Uddannelsescentret Hilltop, Skive Kommune Onsdag den 23. september 2010 fra kl.14.00 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Uddannelsescentret

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2012

Uanmeldt tilsyn 2012 Område: Det sociale område Afdeling: Konsulent og rådgivning Journal nr.: 10/18892 Dato 8.februar 2012 Udarbejdet af: Lena Nørregaard E-mail: lena.noerregaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201041 Uanmeldt

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 2011på Sct. Thøgersgaard Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 2. november 20på Sct. Thøgersgaard I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Boligerne er velindrettede. Glade

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye

Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/ på Områdecentret Trye Rapport fra uanmeldt plejehjemstilsyn den 22/10 2008 på Områdecentret Trye Tilsynsskemaet følger de områder, der ifølge bekendtgørelsen som minimum skal afdækkes ved tilsynet. Beboerne Bemærkninger Tilsynet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2009. Skovsbovej

Uanmeldt tilsyn 2009. Skovsbovej Region Syddanmark Den 2. november 2009. Socialområdet, j.nr. 09/13100 Uanmeldt tilsyn 2009 Skovsbovej Uanmeldt tilsyn foretaget den 28. oktober 2009 Tilsynsførende: Faglig konsulent, Mette Zierau Kudsk

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Dejligt

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator Juni 2012 Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Organisation Tilbud 1 Tilsynet påser at politikker, medarbejderdemokrati,

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune. Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00

Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune. Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Sølund, Boenhed 8, Skanderborg Kommune Tirsdag den 21. september 2010 fra kl. 14.00 Indledning Vi har på vegne af Skanderborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sølund Boenhed

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Fredericiaskolen

Uanmeldt tilsyn Fredericiaskolen Den 15.04.2008 j.nr. 08/6768 Uanmeldt tilsyn 2008 Fredericiaskolen Uanmeldt tilsyn foretaget den 14. april 2008. Tilsynsførende: Jette V. Pedersen og Marianne S. Nikolajsen, Afdelingen for Handicap og

Læs mere

UANMELDT TILSYN DEN: D.

UANMELDT TILSYN DEN: D. SOCIALAFDELINGEN 7 Botilbud ved : Skredsande afdeling A UANMELDT TILSYN DEN: D. 27.11.2013 Dokument: ::odma\captia\http://captia/sjp/dok4193191 Sidst redigeret af: ssvimaj Seneste gemt: 10-05-2012 16:23

Læs mere

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Indholdsfortegnelse A. Indledning og baggrund... 2 B. Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe

Tilsyn Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe J.nr.08/6324 Sagsbehandler: MMA Dato: 03.07.08 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Møllebakken, Møllebakkevej 6, Sdr. Højrup, 5750 Ringe Anmeldt tilsyn foretaget tirsdag den 17. juni 2008 Tilsynsførende: Mette

Læs mere

Interviewspørgsmål til brug for tilsyn 2013

Interviewspørgsmål til brug for tilsyn 2013 Stamdata: Sted: Bostedet Auktionsvej Leder: Lene Mouritsen Målgruppe: Voksne med varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne Antal beboere / brugere: 19 Antal ansatte fuldtidsstillinger: 8,5 Interviewspørgsmål

Læs mere

RAPPORT FOR ANMELDT BEGRÆNSET TILSYN I STØTTECENTRET FOR SENHJERNESKADEDE, KOLDING. d. 29. NOVEMBER 2007

RAPPORT FOR ANMELDT BEGRÆNSET TILSYN I STØTTECENTRET FOR SENHJERNESKADEDE, KOLDING. d. 29. NOVEMBER 2007 Område: Det sociale område Udarbejdet af: Mette Zierau Kudsk/Lena Nørregaard Afdeling: Afdelingen for social- og specialundervisning E-mail: Mette.Zierau.Kudsk@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/2701

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Østergård. Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010. Gennemført af Plus-2 Tilsynsrapport For Opholdsstedet Østergård Anmeldt tilsyn den 27. januar 2010 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej

Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej J.nr. 09/2310 Uanmeldt tilsyn Bihuset Afdelingen Jagtvej Jagtvej 80, 5000 Odense Uanmeldt tilsyn foretaget den 21. oktober 2009 kl. 13.50-16.00. Tilsynsførende: Tilsynet er gennemført af planlægger Marianne

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN CENTER VEST

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN CENTER VEST Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 16. september 2013 Sagsnummer 2013010217EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 CENTER VEST Center

Læs mere

Social og Sundhed. Samlet redegørelse for anmeldte tilsyn på plejehjem 2009

Social og Sundhed. Samlet redegørelse for anmeldte tilsyn på plejehjem 2009 Social og Sundhed Samlet redegørelse for anmeldte tilsyn på plejehjem 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Baggrund for anmeldt tilsyn...2 Læsevejledning...3 Konklusion af anmeldte tilsyn 2009...4

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Kommunikationscentret 24. september Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Kommunikationscentret 24. september Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Kommunikationscentret 24. september 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010

Uanmeldt tilsyn 2010 Område: Det sociale område Afdeling: Handicap- og socialpsykiatriafdelingen Journal nr.: 10/9497 Dato: 29. juni 2010 Udarbejdet af: Jan Bolvinkel E-mail: Jan.Bolvinkel@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631059

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn den 21. december 2010 på Rønheden. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Tilsynsførendes bemærkninger 1

Uanmeldt tilsyn den 21. december 2010 på Rønheden. I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Tilsynsførendes bemærkninger 1 Uanmeldt tilsyn den 2. december 200 på Rønheden I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 24. september 2014 på Stenhøj I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Er næsten lige flyttet ind.

Læs mere

Tilsyn Medbestemmelse via diverse udvalg fungerer, medarbejderne oplever stor indflydelse på beslutningerne.

Tilsyn Medbestemmelse via diverse udvalg fungerer, medarbejderne oplever stor indflydelse på beslutningerne. J.nr. Sagsbehandler: Dato: Tilbuddets navn: Børnehusene Tilsyn 2008 Anmeldt tilsyn foretaget den 10. marts 2008 Tilsynsførende: Sofie Lodahl Bai og Marianne Schmidt Nikolajsen, Afdelingen for Handicap

Læs mere

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN CENTER ØST

ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN CENTER ØST Sagsbehandler Christel Hübschmann Direkte telefon 99 74 12 96 E-post christel.hubschmann@rksk.dk Dato 26. marts 2013 Sagsnummer 2013030008EA ENDELIG RAPPORT UANMELDT TILSYN 2013 CENTER ØST Center Øst:

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Oplysninger om tilbuddet Årsrapport for tilsyn 2012 Voksensområdet handicap Tilbuddets navn: Kamelia, Levisonsvej 19, 6000 Kolding Tilbudstype/antal pladser/målgruppe: Botilbud oprettet efter 107 og almene

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Opholdsstedet Firkløveren Mølholtvej 68 9330 Dronninglund (Frederikshavn kommune) Att. Leder Charlotte Grønning

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg SOCIALAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg den 17. juni 2010. Juli 2010 Adresse: Telefon: 89 59

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2008 Teglgårdshuset, Teglgårdsparken 44, Middelfart

Uanmeldt tilsyn 2008 Teglgårdshuset, Teglgårdsparken 44, Middelfart Område: Det sociale område Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen Afdeling: Sekretariatet for det sociale område E-mail: Kirsten.Frost.Lorenzen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631052 Dato: 3.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kernehusene, Københavns Kommune Irlandsvej 39 AB og Røde Mellemvej 50. Tirsdag den 3. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Kernehusene, Københavns Kommune Irlandsvej 39 AB og Røde Mellemvej 50. Tirsdag den 3. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kernehusene, Københavns Kommune Irlandsvej 39 AB og Røde Mellemvej 50 Tirsdag den 3. august 2010 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 26. august 2014 på Kastaniegården I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 26. august 2014 på Kastaniegården I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 26. august 2014 på Kastaniegården I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Er glad for at bo på

Læs mere

Tilsynsrapporter Voksenhandicap Konklusioner og anbefalinger

Tilsynsrapporter Voksenhandicap Konklusioner og anbefalinger Tilsynsrapporter Voksenhandicap Konklusioner og anbefalinger Tilbud drevet af Silkeborg Kommune: Arendalsvej Antal pladser: 30 Botilbud til voksne mennesker med et varigt nedsat fysisk/psykisk funktionsniveau.

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Nyvang i Ørsted. den 23. maj 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskabet Nyvang i Ørsted. den 23. maj 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskabet Nyvang i Ørsted den 23. maj 2012. Juli 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011

Kejserdal. Uanmeldt tilsyn 2011 Kejserdal Uanmeldt tilsyn 2011 CareGroup 15-06-2011 Indledning... 3 Baggrund for tilsyn:... 3 Metode og kommentarer til metoden... 3 Tilsynets samlede vurdering... 4 Vurdering... 4 Tilsynets anbefalinger...

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76. Københavns Kommune

Anmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76. Københavns Kommune TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Bo- og aflastningstilbuddet Pallesvej 20 og Bofællesskabet Pallesvej 74-76 Københavns Kommune Onsdag den 24. oktober 2012 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 3. november 2011 på Klitrosen

Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 3. november 2011 på Klitrosen Uanmeldt plejehjemstilsyn d. 3. november 20 på Klitrosen I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold Synspunkter fra deltagerne Dejlig velindrettede boliger. God plads.

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn fredag den 18. november 2014 Plejecenter Brohøj Brohøj 27 4672 Klippinge Teamleder Tatjana Frimurer Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm Visitator Mette

Læs mere

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Praktiske oplysninger K.H. Kofoedsvej 16, 4970 Rødby Tlf. 24 82 68 82 Forstander: Kjeld Saul Hjemmeside: bnsydlolland.blogspot.com E-mail: bnsydlolland@regionsjaelland.dk

Læs mere

Tilsynsrapport Bostedet Høvejen Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Bostedet Høvejen Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Bostedet Høvejen Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYNET... 2 2. METODE... 2 Tilsynets varsling... 3 3. GENEREL ANBEFALING... 3 4. BOSTEDET HØVEJEN...

Læs mere