Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103."

Transkript

1 Tilsynsmanual Manual for tilsyn med botilbud 107 samt aktivitets og samværstilbud 104 og beskyttet beskæftigelse 103. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen Judith Poulsen og konsulent Handicap og psykiatri Jette V. Pedersen Nordfyns kommune November udgave

2 Indhold 1. Indledning.3 2. Referenceramme for tilsyn Indhentelse af materiale før tilsynsbesøg 4 4. Anmeldt tilsynsbesøg Tilsynsrapporter og høring.5 Bilag 1 - Oversigt over sagsgang.6 Bilag 2 - Oversigt over boliger omfattet af tilsyn i Nordfyns Kommune..7 Bilag 3 Tids - og handleplan.8 Bilag 4 Rapportskabelon, anmeldt tilsyn.. 9 Bilag 5- Informationsbrev til leder inden anmeldt tilsynsbesøg 18

3 1. Indledning Tilsynet med kommunale botilbud efter 107 samt aktivitetstilbud og beskyttet beskæftigelse ( 104 og 103), er omfattet af den almindelige kommunale tilsynsforpligtelse jf. retssikkerhedsloven Det fremgår af bestemmelserne, at kommunalbestyrelsen har ansvar for og beslutter, hvordan kommunerne skal planlægge og udfører sin virksomhed på det sociale område og at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver løses. Tilsynet omfatter både indholdet af tilbuddene og den måde, opgaverne udføres på. Det er i lovgivningen forudsat, at der er klar adskillelse mellem tilsynsførende myndighed og leverandør. Tilsynsfunktionen er i Nordfyns Kommune henlagt til Myndighedsafdelingen. Formålet med tilsynet: De overordnede formål og krav i forhold til tilsynet er: At påse at borgeren får den hjælp, de har ret til At hjælpen tilrettelægges og udføres på en faglig og økonomisk forsvarlig måde At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorlige problemer. At tilsynet udføres aktivt, systematisk og målrettet. At svage grupper prioriteres. At give plads til brugerindflydelse f.eks. gennem tilbagemeldinger fra bruger- og pårørende el. lign. Sikre at tilbudene overholder gældende lovgivning og krav til dokumentation med f.eks. handleplaner, bruger- og pårørenderåd At Kommunalbestyrelsens evt. fokusområder belyses. I Nordfyns kommune gennemføres tilsynet som et fagligt tilsyn af konsulenter i Myndighedsafdeling. 2. Referencerammer Tilsynet tager udgangspunkt i kommunens kvalitetsstandarder for ydelser i henhold til 107,103,104 og 85. Referencerammen udgøres desuden af gældende lovgivning vedrørende disse tilbud. 3. Indhentelse af materiale før tilsynsbesøg. Inden gennemførelse af selve besøget indhentes nedenstående materiale fra tilbuddene til brug for tilsynet. Der udsendes varslingsbrev til leder 6 uger før besøget med indkaldelse af nedenstående materiale: Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Beskrivelse af pædagogisk koncept, mål og metode. To eksempler på pædagogiske handleplaner inden for de sidste 12 måneder. De enkelte borgere der indgår i tilsynet er udvalgt af Myndighedschef Bjarne Rasmussen En datooversigt for udarbejdelse af de seneste pædagogiske handleplaner. Evt. kostpolitik. Intern medicininstruks.

4 Skriftlig procedure omkring magtanvendelse. Referater fra evt. MED-udvalg (for de foregående 12 måneder). Referater fra evt. pårørenderåd (for de foregående 12 måneder) Referater fra brugerråd (for de foregående 12 måneder). Personaleforhold og arbejdsmiljø Vikaransættelser, omfang og procedure. Antal fratrådte medarbejdere i 2007/ årsagen hertil. Sygefraværspolitik. Omfang af vold mod personalet voldspolitik. Dato for sidste APV hvordan er fulgt op? Evt. påbud fra Arbejdstilsynet, levnedsmiddel-, brand- eller andre myndigheder. Kompetenceudviklingsplaner. Fysiske rammer Dato for og resultat af seneste bygningseftersyn. 4. Anmeldt tilsynsbesøg. De anmeldte tilsynsbesøg gennemføres som dialogbaserede tilsyn af 2 konsulenter fra Myndighedsafdelingen, Nordfyns Kommune. Tilsynsbesøget foretages med fokus på det faglige indhold og er en kombination af observation, indtryk og efterfølgende dialog med brugere/ pårørende, medarbejdere og ledere. De anmeldte tilsynsbesøg tager udgangspunkt i det indsendte materiale og de af kommunalbestyrelsen vedtagne fokuspunkter, herunder Nordfyns Kommunes handicappolitik: Det gode liv for alle. Formålet med de anmeldte tilsynsbesøg er at give brugere, bruger- og pårørende(råd), medarbejdere og ledere lejlighed til i en dialog med tilsynsførende myndighed at komme med udviklingspunkter til tilbuddet, samt vurdering af oplevelse/ tilfredshed med tilbuddet og den hjælp tilbuddet indeholder. Helhedsindtryk: Generelle observationer og indtryk fra stedet vedr. de fysiske rammer, generelle og specifikke indretningsforhold, indtryk af stedets atmosfære med omgangstone samt rengøring og hygiejne. Interview: På tilsynsbesøget interviewes: Ledelsen. Personalet, 2 til 4 personer, repræsenterende forskellige afdelinger, herunder tillidsrepræsentant og sikkerhedsrepræsentant. Brugerne, 2 personer, gerne repræsentanter fra et evt. brugerråd. Hvis relevant pårørende, 2 personer, gerne repræsentanter for et evt. pårørenderåd el. lign., hvor sådanne er etableret, som følge af gældende lovgivning. Ud fra det indhentede materiale spørges til brugernes, de pårørendes, medarbejdernes og lederens oplevelse/ tilfredshed med tilbuddet og den hjælp tilbuddet indeholder. Der spørges desuden brugerindflydelsen på tilbuddet. Den aftalte hjælp og støtte, der ydes jf. handleplanen sammenholdes med brugernes beskrivelse af den ydede hjælp og tilfredshed med tilbuddet.

5 De anmeldte tilsynsbesøg planlægges med en varighed af max. 7 timer pr. tilsyn. Tilsynsbesøgene planlægges i samarbejde med lederne. Lederen af tilbuddet er ansvarlig for at invitere/ gøre opmærksom på tilsynets tid og sted overfor de relevante personer. Vejledende tidsplan Gennemgang af dagens program og tilsynsbesøgets formål Rundvisning Interview ledelsen Interview brugerne Frokost Interview personalet Evt. interview de pårørende Opsamling og afrunding af dagen. Orientering om det videre forløb Slut Rækkefølgen af interviewene kan ændres efter behov. 5.Tilsynsrapporter og høring Efter hvert tilsynsbesøg udarbejdes en tilsynsrapport. Tilsynsrapporterne vil ikke indeholde oplysninger, der kan henføres til konkrete enkeltpersoner. Det skal af tilsynsrapporterne fremgå, hvilke forhold der er ført tilsyn med. I det omfang tilsynet afdækker eventuelle problemer, bør det i rapporten følges op med forslag til eventuelle tiltag. Tilsynsrapport Sammenfatning/ udviklingspunkter fra det gennemførte tilsyn udgør tilsynsrapporten for tilsynsbesøget. Tilsynsrapporten sendes til udtalelse hos lederen med en frist på 5 hverdage til evt. kommentarer og rettelse af faktuelle fejl. Høring Rapporterne sendes til høring i bruger/ pårørenderåd og i kommunens handicapråd. Årlig sammenfattende tilsynsrapport Den årlige tilsynsrapport indeholder en overordnet sammenfatning af tilsynet for hele kommunen. De enkelte rapporter vedhæftes den årlige tilsynsrapport, der indeholder en samlet status på de lovpligtige tilsyn på området. Den sammenfattede rapport forelægges kommunalbestyrelsen. Rapporten vil herefter være tilgængelig på kommunes hjemmeside.

6 Bilag 1 Oversigt over sagsgang Indkaldelse af tilsynsmateriale og varslingsbrev Gennemgang af materialet og udvælgelse af evt. særlige tilsynsområder Anmeldt tilsynsbesøg gennemføres som dialogmøde Udarbejdelse af tilsynsrapport for anmeldt tilsynsbesøg Tilsynsrapport sendes til høring hos leder af tilbuddet Tilsynsrapporterne sendes til høring i bruger/ pårørenderåd og kommunens handicapråd. Sammenfattende årlig tilsynsrapport. Den årlige redegørelse forelægges for det politiske system. Redegørelsen sendes til høring i brugerpårørenderåd.

7 Oversigt over tilbud omfattet af tilsyn i Nordfyns Kommune Bilag 2 Nordfyns Psykiatricenter Vesterled Søndersø 16 døgnpladser jf dagpladser jf Værestedet Nørregade Otterup Aktivitetstilbud jf. 104 (uvisiteret) Otterupgården Fabriksvej Otterup 28 dagspladser 103 og 104. Rosengården Bårdesøvej Otterup 25 dagpladser jf. 103 og 104(privat beskæftigelses aktivitets og samværstilbud) Bofællesskabet Stadionvej Stadionvej Otterup 10 døgnpladsen jf. 107 & 85. Bøgeparken Otterup 9 pladser jf. 104, 107 & 85 Bofællesskabet Edelkær Edelkær 5471 Søndersø 6 døgnpladser jf. 107 & 85. Bofællesskabet Toftekær Toftekær 5471 Søndersø 10 døgnpladser jf. 107 & 85 Botilbuddet Søndermarksvej Søndermarksvej Bogense 4 døgnpladser jf. 107 & 85

8 Bilag 3 Tidsplan for gennemførelse anmeldte tilsynsbesøg/ dialogmøder: Dato: Sted : Tidspunkt : Nordfyns Psykiatricenter Værestedet Otterupgården Rosengården Bofællesskabet Stadionvej Bøgeparken Bofællesskabet Toftekær Botilbuddet Søndermarksvej Bofællesskabet Edelkær

9 Bilag 4 Tilsynsrapport Tilbuddets navn: Anmeldt tilsyn foretaget den Tilsynsførende: Tilsynets samlede vurdering Anbefalinger til kvalitetssikring og -udvikling: Eventuelle bemærkninger, som ikke er indarbejdet: Fra leder: Eventuelle prioriteringer på baggrund af indsendte materiale ved tilsynet: Evt. særlige fokuspunkter: Evt. særlig prioritering ved tilsynets gennemførelse: Deltagere ved tilsynet:

10 1. Målgruppe og beboersammensætning Målgruppe antal pladser tilbuddets indhold: Aktuel beboer/brugersammensætning Belægningsforhold, evt. venteliste: 1.1. Tilsynets vurdering af tilbuddets indhold i forhold til målgruppe og aktuel beboersammensætning 2. Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Pædagogisk koncept og metode: Hvordan omsættes pædagogiske mål og værdier i hverdagen: Anvendelse af pædagogiske handleplaner i praksis: Evt. udviklingsaktiviteter og projekter i det pædagogiske arbejde:

11 2.1. Magtanvendelse Hvordan introduceres til reglerne om magtanvendelse? Antal og arten af magtanvendelser det sidste år: Hvordan er magtanvendelserne fulgt op? Vold beboerne/brugerne imellem? Andet (Evt. politianmeldelser): 2.2. Beboer/brugerindflydelse og trivsel Hvorledes sikres med- og selvbestemmelse? Trivsel og tilfredshed med tilbuddet? Er der etableret brugerråd? 2.3. Sundhedsmæssige forhold Hygiejne og rengøring: Medicinopbevaring /-instruks:

12 Evt. kostpolitik: 2.4. Samarbejde med pårørende Evt. pårørenderåd: Opfølgning af sager fra pårørenderåd: 2.5. Forretningsgang vedr. brugernes økonomi Voksne: Procedure for håndtering af beboermidler: 2.6. Eksterne samarbejdsforhold Samarbejdet med region, kommuner og andre samarbejdsparter / myndigheder: Handleplansamarbejdet(pædagogiske handleplaner): 2.7. Klager over tilbuddets ydelser og det pædagogiske indhold Hvilke mundtlige / skriftlige klager har der været det sidste år, og hvordan er de

13 håndteret? 2.8. Særlige problemstillinger F.eks. anvendelse af maskiner og materialer m.v. overholdelse af arbejdsmiljølov m.v Tilsynets vurdering af den pædagogiske praksis, tilfredshed og trivsel m.v. 3. Personale og arbejdsmiljø Matcher personalenormeringen og personalets sammensætning de faglige mål (f.eks. vedrørende pleje, træning, beskæftigelse, fritid)? Vikaranvendelse, omfang og procedure: 3.1. Personaleudskiftning Antal fratrådte medarbejdere det sidste år årsagen hertil? 3.2. Sygefravær Sygefraværsstatistik: Aktuelt antal langtidssyge:

14 Sygefraværspolitik: 3.3. Arbejdsmiljø Fysisk arbejdsmiljø, herunder vurdering af hjælpemidler og materiel: Psykisk arbejdsmiljø: Anmeldte arbejdsskader og arten af disse det sidste år: Vold mod personale (omfang og type, evt. politianmeldelser): Dato for sidste APV hvordan følges op? Arbejdstilsynsbesøg, evt. påbud: Politikker røg, vold, misbrug m.v.: 3.4. Uddannelse og udvikling Kompetenceudviklingsplaner: Særlige efteruddannelsestiltag:

15 MUS-samtaler: Form og hyppighed: Supervision: Introduktionsforløb for nye medarbejdere: 3.5. MED arbejde Hvordan er strukturen? Hvordan vægtes arbejdsmiljø og sikkerhedsarbejdet i MED-udvalget? 3.6. Tilsynets vurdering af personale- og arbejdsmiljøsituationen Vurderes personalenormeringen, personalets disponering, kvalifikationer og arbejdsforhold at matche de pædagogiske mål? 4. Fysiske rammer Udendørs rammer: Beskrivelse af fællesarealer/værelser/lejligheder: Dato og resultat af seneste bygningssyn:

16 Evt. planlagte ombygninger: Dato for seneste beredskabsplan, brandsyn og brandøvelse og resultatet heraf: Levnedsmiddelkontrol seneste besøg og resultatet heraf: 4.1. Tilsynets vurdering af de fysiske rammer Er de fysiske rammer egnede? Er standarden tilfredsstillende? 5. Organisation, drift og forretningsgange Faktuelt: Hele tilbuddet Afdeling Pladsnormering: Bo Beskæftigelse Budgetramme Personalenormering Takst år Belægning (seneste måned) Evt. bemærkninger: 5.1. Økonomi Forbrugsprocent i forhold til det forventede: Årsag til mer/mindreforbrug: Rammens størrelse / økonomistyring / andet?

17 5.2. Ledelse og organisation Er ansvars- og kompetencefordelingen synlig for medarbejderne? Hvordan holder lederen sig informeret om kvaliteten af tilbuddets ydelser? Hvorledes kommunikeres regler og retningslinier? Udviklingstendenser: Evt. planer for organisationsudvikling / særlige projekter: 5.3. Tilsynets vurdering af de organisatoriske og driftsmæssige forhold Herunder evt. budgetproblemer og problemstillinger vedr. ledelse og organisering.

18 Bilag 5 Guide til leder inden anmeldt tilsynsbesøg. Som aftalt med dig gennemføres det årlige anmeldte tilsynsbesøg på (tilbuddets navn) den xx kl. xx. Tilsynsførende ved besøget er (indsæt navne). Forinden tilsynsbesøget vil vi danne os et samlet indtryk af tilbuddet og tilbuddets særlige problemstillinger (fokuspunkter) ud fra foreliggende skriftligt materiale. Til brug herfor bedes du derfor sende os oplysninger om følgende: Pædagogisk praksis, brugerindflydelse og sundhedsmæssige forhold Beskrivelse af pædagogisk koncept, mål og metode. To eksempler på handleplaner inden for de sidste 12 måneder. En datooversigt for udarbejdelse af de seneste pædagogiske handleplaner samt dato for udarbejdelse af den næste handleplan for de enkelte brugere. Evt. kostpolitik. Intern medicininstruks. Skriftlig procedure for opfølgning på magtanvendelse. Referater fra MED-udvalg (for de foregående 12 måneder). Referater fra brugerråd (for de foregående 12 måneder). Personaleforhold og arbejdsmiljø Vikaransættelser, omfang og procedure. Antal fratrådte medarbejdere det seneste år - årsagen hertil. Sygefraværspolitik. Omfang af vold mod personalet voldspolitik. Dato for sidste APV hvordan er fulgt op? Evt. påbud fra Arbejdstilsynet, levnedsmiddel-, brand- eller andre myndigheder. Kompetenceudviklingsplaner. Tre sidste referater fra MED- udvalgsmøder. Fysiske rammer Dato for og resultat af seneste bygningssyn. Hvis du har spørgsmål til det ønskede materiale, kan du kontakte xx, som du også bedes sende oplysningerne til senest den xx. Ved tilsynsbesøget vil vi gerne foretage interviews af Ledelse incl. evt. afdelingsleder/e Personalet, 2 til 4 personer, repræsenterende forskellige afdelinger, herunder tillidsrepræsentant og sikkerhedsrepræsentant. Brugerne, 2 personer, gerne repræsentanter fra et evt. brugerråd. Hvis relevant pårørende, 2 personer, gerne repræsentanter for et evt. pårørenderåd el. lign., hvor sådanne er etableret, som følge af gældende lovgivning. Vi beder om, at du tilrettelægger interviewene, så de gennemføres under egnede forhold, samt at deltagerne orienteres i god tid. Vi anmoder endvidere om, at personale, pårørende og brugere i god tid orienteres om tilsynsbesøget, så de har mulighed for at henvende sig til de tilsynsførende.

19 Vejledende tidsplan Gennemgang af dagens program og tilsynsbesøgets formål Rundvisning Interview ledelsen Interview brugerne Frokost Interview personalet Evt. interview de pårørende Opsamling og afrunding af dagen. Orientering om det videre forløb Slut Rækkefølgen af interviewene kan ændres efter behov. Efter tilsynsbesøget Umiddelbart efter tilsynsbesøget udarbejder de tilsynsførende et udkast til tilsynsrapport, som du vil få til udtalelse senest 10 arbejdsdage efter besøget. Faktuelle fejl rettes, medens forskelle i vurdering vedhæftes rapporten, hvis opfattelserne ikke kan forenes. Rapporten fremlægges herefter til høring i kommunens handicapråd og for kommunalbestyrelsen og indgår i en samlet rapport for alle bo og aktivitetstilbud i kommunen. Vær opmærksom på, at den færdige rapport offentliggøres på Nordfyns Kommunes hjemmeside og kan vedhæftes på tilbudsportalen. Med venlig hilsen

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner

Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Boks 1: Overordnede mål for tilsynet med de sociale institutioner Tilsynet skal gennemføres efter en model, der giver et ensartet, systematisk og veldokumenteret grundlag for vurderinger, så politikerne

Læs mere

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer.

At forebygge ved at gribe korrigerende ind før mindre problemer udvikler sig til alvorligere problemer. 1. Indledning Dette er en beskrivelse af procedure for gennemførelse af uanmeldt tilsyn i kommunens botilbud efter 107 og 108. Tilsynet gennemføres i henhold til 16 i Lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen

Tilsyn 2008. Tilsynsførende: Faglig konsulent Lena Nørregaard og ac-medarbejder Anne Sofie Knudsen J.nr. 08/5041 Sagsbehandler: Anne Sofie Knudsen Dato: 14. november 2008 Tilbuddets navn: Flydedokken Tilsyn 2008 Adresse: Vester Voldgade 19, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget: 14. november 2008

Læs mere

Tilsynskoncept i Social- og Sundhedsforvaltningen

Tilsynskoncept i Social- og Sundhedsforvaltningen GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen 28. januar 2011 FORSLAG TIL NYT Tilsynskoncept i Social- og Sundhedsforvaltningen Indhold Ændring af det kommunale tilsyn... 2 Et fælles kommunalt tilsyn

Læs mere

Guide for Tilsyn Socialafdelingen Januar 2010

Guide for Tilsyn Socialafdelingen Januar 2010 Guide for Tilsyn Socialafdelingen Januar 2010 Indholdsfortegnelse Baggrund...3 Lovgrundlag/ gældende regler på området...3 Formål med tilsyn...3 Eksterne tilsynsmyndigheder...4 Overordnede principper for

Læs mere

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn.

Notat. Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. Notat Social Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk Interviewguide. Brugerne / beboerne i forbindelse med anmeldt tilsyn. 19-05-2009 Sagsid. 09/2991

Læs mere

Forslag til ny tilsynsprocedure

Forslag til ny tilsynsprocedure GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Den 15.03.2006 softla Anmeldt politisk tilsyn Skitse til program Forslag til ny tilsynsprocedure Kl. 12 13 Kl. 13 14 Kl. 14-15.30 Kl. 15.30 16.30 Kl. 16.30-17

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Gældende fra 2017 side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hyppighed... 4 3. Vurdering og opfølgning... 4 3.1 Tilsyn ved klager/mistanke om omsorgssvigt... 5 4.

Læs mere

TILSYNSGUIDE FOR DAGBESKÆFTIGELSE 103 og 104

TILSYNSGUIDE FOR DAGBESKÆFTIGELSE 103 og 104 TILSYNSGUIDE FOR DAGBESKÆFTIGELSE 103 og 104 1 Indhold Baggrund... 3 Lovgrundlag... 3 Formål med tilsyn... 3 Eksterne tilsynsmyndigheder... 4 Principper for tilsyn med 103 og 104 i Guldborgsund Kommune...

Læs mere

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende.

Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Bilag 2: interviewguides til det dialogbaserede tilsynsbesøg. Interviewguide til det dialogbaserede tilsynsbesøg beboere og pårørende. Det dialogbaserede tilsynsbesøg sker med udgangspunkt i følgende lovgivning:

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Midt den 4. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 1 personalerepræsentant og 1 gruppeleder, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og bruger- og

Læs mere

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Sundhed og Omsorg TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE OKTOBER 2016 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 T I L S Y N S P O L I T I K

Læs mere

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige

Tilsyn Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk, socialfaglige J.nr. 08/10199 Sagsbehandler: vym6ep Dato: 03. juni 2008 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Trindvold Anmeldt tilsyn foretaget den 6. maj 2008 Tilsynsførende: konsulenter. Gitte Jakobsen og Mette Zierau Kudsk,

Læs mere

KR Rådgivning - en del af BDO Kommunernes Revision

KR Rådgivning - en del af BDO Kommunernes Revision KR Rådgivning - en del af BDO Kommunernes Revision Københavns Kommune Sundheds- og omsorgsforvaltningen Tilsyn på plejehjem m.v. April 2008 U D K A S T Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Tilsynsresultater

Læs mere

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet

At påse, at borgerne får den støtte, som de har ret til efter loven og efter de beslutninger, som kommunalbestyrelsen har truffet STRUER KOMMUNE TILSYNSRAPPORT for Tilsynsførende: Tilsynet udført d. Forrige tilsyn udført d. Tilsynet var anmeldt / uanmeldt Tilsynsbesøgets struktur / Deltagere ved tilsynet Kontaktperson på tilbuddet

Læs mere

VERSION 2 JUNI Tilsyn. Det generelle tilsyn med døgninstitutioner og private opholdssteder for anbragte børn og unge med særlige behov.

VERSION 2 JUNI Tilsyn. Det generelle tilsyn med døgninstitutioner og private opholdssteder for anbragte børn og unge med særlige behov. VERSION 2 JUNI 2011 Tilsyn Det generelle tilsyn med døgninstitutioner og private opholdssteder for anbragte børn og unge med særlige behov. 1. Indledning og formål Kommunalbestyrelsen er efter Retssikkerhedslovens

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården Uanmeldt kommunalt tilsyn Fuglsanggården 20. oktober 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 fremgangsmåde 3 2. Konklusion på samtale med 2 beboere 4 3.

Læs mere

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik

1. Indledning. 2. Tilsynsforpligtelsen. 3. Formål. Tilsynspolitik Udkast til tilsynspolitik 2019 1. Indledning Glostrup Kommune har ifølge Servicelovens 151c pligt til at udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af reglerne om

Læs mere

INDLEDNING...2 INTERVIEW MED 3 BEBOERE...3 INTERVIEW MED 3 MEDARBEJDERE...4 KONKLUSION...6

INDLEDNING...2 INTERVIEW MED 3 BEBOERE...3 INTERVIEW MED 3 MEDARBEJDERE...4 KONKLUSION...6 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...2 INTERVIEW MED 3 BEBOERE...3 INTERVIEW MED 3 MEDARBEJDERE...4 KONKLUSION...6 1 Indledning Tilynet er udført af : Inge Bukart Hansen, visitator Dorthe Milthers, områdeleder

Læs mere

Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016

Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016 Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016 Visitationen Holstebro kommune 3.10.2016 Side 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Hyppighed...3 3. Vurdering og opfølgning...4 4. Særligt om samtykke...5 5. Offentliggørelse...5

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Tilsyn på Region Syddanmarks sociale og socialpsykiatriske tilbud

Tilsyn på Region Syddanmarks sociale og socialpsykiatriske tilbud Socialområdet 2. april 2007 J.nr. 07/2357 Notat Tilsyn på Region Syddanmarks sociale og socialpsykiatriske tilbud 1. Indledning Tryghed, indflydelse, selvstændiggørelse og respekt er nogle af de værdier

Læs mere

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg TILSYNSPOLITIK Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Baggrund og lovgrundlag I henhold til 151 c i Lov om Social

Læs mere

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Indholdsfortegnelse A. Indledning og baggrund... 2 B. Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Plejehjemmet Nørrevang d. 14. oktober 2008 Den 8. december 2008 Plejehjemmet Nørrevang Uanmeldt kommunalt tilsyn d. 14. oktober

Læs mere

Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Katalog Foreløbige priser. Socialtilsyn Øst Side 1 af 10

Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Katalog Foreløbige priser. Socialtilsyn Øst Side 1 af 10 2019 Tilkøbsmuligheder Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn Katalog Foreløbige priser Socialtilsyn Øst 01-01-2019 Side 1 af 10 Indledning I henhold til Lov om Socialtilsyn er hovedparten

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt, uanmeldt tilsyn i område Faxe Midt den 27. september 2012 hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt, uanmeldt tilsyn i område Faxe Midt den 27. september 2012 hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt, uanmeldt tilsyn i område Faxe Midt den 27. september 2012 hos borgere, der ikke bor på plejecenter Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Det overordnede formål f med de kommunale tilsyn Formålet med tilsynet er, at myndigheden blandt andet via de

Læs mere

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012

Afrapporteringsskema. Center for Døve Døves Vaskeri Generatorvej 2 S, 2730 Herlev. Uanmeldt tilsyn PH 2012 GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Afrapporteringsskema Uanmeldt tilsyn PH 2012 Center for Døve Døves Vaskeri

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsynskoncept Ringsted Kommune 2013

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsynskoncept Ringsted Kommune 2013 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Tilsynskoncept Ringsted Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Anmeldte tilsyn... 3 Uanmeldte tilsyn... 4 Generelt... 4 Overordnet skabelon til tilsynsrapport...

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap

Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet - handicap Oplysninger om tilbuddet: Tilbuddets navn, adresse, tlf., mail: Organisationen Bramdrupdam, Centervej 7 19, 6000 Kolding. Tlf. 79797090 Org-bramdrupdam@kolding.dk

Læs mere

Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område

Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vejledning til tilsyn på det sociale og socialpsykiatriske område Region

Læs mere

Tilsynsenheden. Afrapportering Uanmeldt tilsyn Sparta-Haderup og Sunds Nørregade 5 og Viborgvej 37 Leder: Michael Poulsen og Jan Spicker

Tilsynsenheden. Afrapportering Uanmeldt tilsyn Sparta-Haderup og Sunds Nørregade 5 og Viborgvej 37 Leder: Michael Poulsen og Jan Spicker Tilsynsenheden Afrapportering Uanmeldt tilsyn 14.4.2011 Sparta-Haderup og Sunds Nørregade 5 og Viborgvej 37 Leder: Michael Poulsen og Jan Spicker Tilsynsførende Dorthe Noesgaard, ergoterapeut Tilsynsførende

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Kærvang og Skovvang. den 9. marts 2012. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Kærvang og Skovvang den 9. marts 2012. April 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust.

Tilsyn Tilsynsførende: Socialfaglig konsulent Martin Rasmussen, socialfaglig konsulent Mitra Vatandoust. J.nr. 08/13899 Sagsbehandler: Martin Rasmussen Dato: 13.01 2009 Tilsyn 2008 Tilbuddets navn: Teglgårdshuset Adresse: Middelfart, Teglgårdsparken 44. Anmeldt tilsyn foretaget den 16. december 2008 Tilsynsførende:

Læs mere

Koncept for uanmeldt tilsyn Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn

Koncept for uanmeldt tilsyn Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Koncept for uanmeldt tilsyn 2012 Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn 1 Indholdsfortegnelse Indledning side 3 Formål side 3 Baggrund og lovgivning side 4 Observationsrapport side 4 Før tilsynet side 4 Uanmeldt

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Til. Socialforvaltningen. oktober 2010

Notat. Århus Kommune. Til. Socialforvaltningen. oktober 2010 Notat < Emne Koncept for tilsyn med kommunale sociale tilbud i samt private opholdssteder, botilbud og behandlingstilbud til stofmisbrugere beliggende i Århus Kommune Til Kopi til oktober 2010 Tilsynsenheden

Læs mere

Rapport uanmeldt tilsyn TOP

Rapport uanmeldt tilsyn TOP GLADSAE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Tilsynsenheden Rådhus Allé 2860 Søborg Rapport uanmeldt tilsyn TOP Seniorcenter Bakkegården Taxvej 18-20 2880 Bagsværd

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune Tilsynspolitik Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune August 2018 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015

SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version. Kommunalt tilsyn Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 NOTAT SUOC - Team Udvikling 11. marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Kommunalt tilsyn 2015 Plejegruppen Bygaden 15. juni 2015 Rapportens opbygning Rapporten indeholder resultaterne

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Fuglsanggården Uanmeldt kommunalt tilsyn Fuglsanggården 2. november 2009 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning...3 1.1 Formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 Fremgangsmåde generelt.3 2. Konklusion på samtale med 2 beboere...4

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice april 2013 1. Indledning Udvalget for Ældre og Handicappede i Haderslev Kommune har iflg. servicelovens 151 c ansvaret for, at

Læs mere

Redegørelse for tilsyn på handicapområdet

Redegørelse for tilsyn på handicapområdet Redegørelse for tilsyn på handicapområdet J.nr.: Sagsid.: 1023853 Åben sag Fmd.Init.: (Doks nr. 1022470) Resume: Odder Kommune har i 2007 ført tilsyn på alle institutioner og private tilbud i kommunen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 8. oktober 2009 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Anmeldt tilsyn den 8. oktober 2009 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn den 8. oktober 2009 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 8. oktober 2009, anmeldt tilsyn på Plejecenter

Læs mere

TILSYN JONSTRUPVANG 2013

TILSYN JONSTRUPVANG 2013 Den Sociale Virksomhed TILSYN JONSTRUPVANG 2013 Regionsgården Blok E stuen Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 69 59 Web www.densocialevirksomhed.dk Ref.: jasu Dato: 27. juni

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, at "...de kommunale opgaver efter 83 og

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tangshave Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tangshave Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tangshave Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Hedebo-Centret. 8. oktober 2009

Hedebo-Centret. 8. oktober 2009 Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Hedebo-Centret 8. oktober 2009 Den 30. november 2009 Plejehjemmet Hedebo-Centret Uanmeldt kommunalt tilsyn d.8. oktober 2009

Læs mere

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet:

BDO har fra december 2013 og til begyndelsen af januar 2015 gennemført tilsyn på følgende tilbud på socialområdet: Vedrørende: Forslag til indsatser Sagsnavn: BDO tilsyn med tilbud på socialområdet 2014 Sagsnummer: 27.00.00-K09-2-15 Skrevet af: Carl Eric Blach Overgaard E-mail: Carl.Eric.Blach.Overgaard@randers.dk

Læs mere

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den , kl

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den , kl Center for Psykiatri og Handicap Dato: 15.april, 2011 Acadre nr.: 11/ 9892 TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Løntoften, fra besøg den 7.4.2011, kl. 15-17.15 Tilbuddets navn SPUC Kronborgvej 1C 3000 Helsingør

Læs mere

Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme

Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Center for Socialpsykiatri, ADHD og Autisme Reaktivt tilsyn, 2019 Fredensgade 30 6900 Skjern P-nummer: 1016789603 Dato for tilsynsbesøget: 01-04-2019 Tilsynet blev foretaget af: Tilsyn og Rådgivning Nord

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Ved dette tilsyn har vi særligt fulgt op på forslag og anbefalinger fra tidligere tilsynsbesøg og vurdere stemning og atmosfære.

Jammerbugt Kommune. Ved dette tilsyn har vi særligt fulgt op på forslag og anbefalinger fra tidligere tilsynsbesøg og vurdere stemning og atmosfære. TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Krabben Tirsdag den 10. august 2010 fra kl. 9 Og Uanmeldt tilsyn i Dagbeskæftigelsen Krabben Tirsdag den 10. august fra kl. 11.30 Indledning

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger Sundheds- og omsorgsområdet De kommunale tilsyn i plejeboliger Årsrapport 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Det overordnede formål med de kommunale tilsyn...3 3. Gennemførelse af det kommunale

Læs mere

Eksempel på interviewguide sociale tilbud

Eksempel på interviewguide sociale tilbud Eksempel på interviewguide sociale tilbud Læsevejledning Nedenstående interviewguide er et eksempel på, hvordan interview kan konstrueres til at belyse kriterium 10 i kvalitetsmodellen vedrørende sociale

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Centervej 18 20 i Auning. den 20. februar 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Centervej 18 20 i Auning den 20. februar 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2015 For Leverandører af; personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Toftegården - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 19. juni 2014 på Toftegården plejecenter.

Toftegården - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 19. juni 2014 på Toftegården plejecenter. Toftegården - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2014 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 19. juni 2014 på Toftegården plejecenter. Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE.

LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. LANDSTINGSFORORDNING NR. 1 AF 15. APRIL 2003 OM HJÆLP TIL BØRN OG UNGE. Jf. 23,stk.2. Landsstyret fører driftmæssigt, økonomisk og pædagogisk tilsyn med døgninstitutionerne HJEMMESTYRETS BEKENDTGØRELSE

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator Juni 2012 Organisation, ledelse og personale det generelle tilsyn Organisation Tilbud 1 Tilsynet påser at politikker, medarbejderdemokrati,

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn med omsorgscentre. Revideret september 2016 Ældre og Social Service

Retningslinjer for tilsyn med omsorgscentre. Revideret september 2016 Ældre og Social Service Retningslinjer for tilsyn med omsorgscentre Revideret september 2016 Ældre og Social Service Lovgrundlag I henhold til lov om social service 148 a og 151, stk. 1-2 og retssikkerhedslovens 16 har kommunen

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 J.nr.: 27.12.16-K09-7-18 Implementeringskontoret Baggrund for kommunale tilsyn på

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017

Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 Årlig redegørelse for tilsyn med ældrecentre 2017 19. januar 2018 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 5 2. Samlet konklusion... 6 3. Beskrivelse af procedurer for tilsyn... 8 4. Resultater

Læs mere

Tilsyn 2009. Tilbuddets navn: Center for Høretab Adresse: Merkurvænget 2, 7000 Fredericia. Anmeldt tilsyn foretaget den 28.

Tilsyn 2009. Tilbuddets navn: Center for Høretab Adresse: Merkurvænget 2, 7000 Fredericia. Anmeldt tilsyn foretaget den 28. Kilden J.nr. Sagsbehandler: Marianne Dato: Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Center for Høretab Adresse: Merkurvænget 2, 7000 Fredericia Anmeldt tilsyn foretaget den 28. september 2009 Tilsynsførende: Kaj Johansen,

Læs mere

Tilsynsrapport på serviceloven 86 stk. 1 og 2 2014

Tilsynsrapport på serviceloven 86 stk. 1 og 2 2014 Tilsynsrapport på serviceloven 86 stk. 1 og 2 2014 Jytte Normann, Halsnæs Kommune Tinne Westerlund, Frederikssund Kommune Jane Andersen, Hillerød Kommune Tilsynsrapport på serviceloven 86 st. 1 og 2 i

Læs mere

Tilsynsrapport juni 2010

Tilsynsrapport juni 2010 Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk J.nr. 340-2008-14937 Den 25. juni 2010 Tilsynsrapport juni 2010 Opholdsstedet Egholt Næstvedvej 74 4180

Læs mere

Katalog. Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Socialtilsyn Øst Side 1 af 9

Katalog. Tilkøbsmuligheder. Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn. Socialtilsyn Øst Side 1 af 9 2019 Tilkøbsmuligheder Tilsyn, der ikke er omfattet af lov om socialtilsyn Katalog Socialtilsyn Øst 01-01-2019 Side 1 af 9 Indledning I henhold til Lov om Socialtilsyn er hovedparten af de generelle faglige,

Læs mere

REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE.

REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. Dato 15.01-2008 Denne årlige redegørelse er opbygget af sammenfatningerne fra de enkelte rapporter fra tilsynene. Redegørelsen

Læs mere

Retningslinjer for det driftsorienterede tilsyn med dag- og døgntilbud inden for det specialiserede socialområde

Retningslinjer for det driftsorienterede tilsyn med dag- og døgntilbud inden for det specialiserede socialområde Retningslinjer for det driftsorienterede tilsyn med dag- og døgntilbud inden for det specialiserede socialområde Revideret september 2016 Ældre og Social Service Lovgrundlag Kommunalbestyrelsens generelle

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsformer og overordnede principper Tilsynsplan... 6 Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre samt leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp - 2018 Indholdsfortegnelse Tilsynspolitik og retningslinjer for tilsyn med plejecentre

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Anmeldt tilsyn på Højbo

Tilsynsrapport 2010 Anmeldt tilsyn på Højbo Tilsynsrapport 2010 Anmeldt tilsyn på Højbo Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 15 og 16, at varetage kommunens forpligtigelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Støttecenter Skrænten Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 15 og 16, at varetage kommunens

Læs mere

Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune

Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune Årlig tilsynsredegørelse for private bo og behandlingstilbud, som er godkendt af Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune, oktober 2011 Indhold Konklusion og sammenfatning... 2 Opsamling på fokusområderne... 3

Læs mere

Tilsynsrapport. Ordinært uanmeldt tilsyn på. Plejecenter Solvænget

Tilsynsrapport. Ordinært uanmeldt tilsyn på. Plejecenter Solvænget Allerød Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen Tilsynsrapport Ordinært uanmeldt tilsyn på Plejecenter Solvænget Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1) Tilsynets formål 2) Tilsynsdato og tidspunkt 3) Tilsynsresumé

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

Hillerød Kommune Voksen og Handicap

Hillerød Kommune Voksen og Handicap Hillerød Kommune Voksen og Handicap Uanmeldt tilsyn på LEVUK Fredag den 30. januar 2009 kl. 12-14 Rapportens indhold Indledning... 2 Metode... 3 Rapportens opbygning... 3 Faktuelle oplysninger... 4 Rammer

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune sammen med en repræsentant her fra aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter

Tilsynsrapport 2010. Uanmeldt tilsyn Hedebo Plejecenter Tilsynsrapport 2010 Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode...

Læs mere

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet

HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? Børne- og ungeområdet HVORDAN GODKENDER OG FØRER MAN TILSYN MED PRIVATE OPHOLDSTEDER? L Æ S H E R E K S E M P L E R, E R F A R I N G E R, S Y N S P U N K T E R M. M. F R A A M T E R O G K O M M U N E R Børne- og ungeområdet

Læs mere

Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104)

Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) 1 Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med beskyttet beskæftigelse samt aktivitets- og samværstilbud jf. servicelovens

Læs mere

Anmeldt tilsyn 2018 Hjemmeplejen Nord

Anmeldt tilsyn 2018 Hjemmeplejen Nord Anmeldt tilsyn 2018 Hjemmeplejen Nord Opsummering Hjemmeplejen Nord Vurdering: Godkendt Sted: H P Hanssens Gade 23, 6200 Aabenraa, distrikt Rugkobbel, Stubhaven Dato for tilsyn: 03.10.2018 Anmeldt/ej anmeldt:

Læs mere

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Hesteskoen, fra besøg den 3.3.2011, kl. 15-17.30

TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Hesteskoen, fra besøg den 3.3.2011, kl. 15-17.30 Center for Psykiatri og Handicap Dato: 16. marts, 2011 Acadre nr.: 11/6207 TILSYNSRAPPORT: Bofællesskabet Hesteskoen, fra besøg den 3.3.2011, kl. 15-17.30 Tilbuddets navn Bofællesskabet Hesteskoen Karetmagervej

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Nyvang, Ørum Bo- og Aktivitetscenter. den 11. marts 2013.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på. Nyvang, Ørum Bo- og Aktivitetscenter. den 11. marts 2013. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget Vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Nyvang, Ørum Bo- og Aktivitetscenter den 11. marts 2013. Marts 2013 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg SOCIALAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg den 17. juni 2010. Juli 2010 Adresse: Telefon: 89 59

Læs mere

Tilsynskoncept for sociale tilbud på voksenområdet

Tilsynskoncept for sociale tilbud på voksenområdet 2010 Esbjerg Kommunes Tilsynskoncept for sociale tilbud på voksenområdet»det overordnede formål med tilsynet for tilbud på det sociale område er at sikre og udvikle kvaliteten af tilbuddene, således at

Læs mere

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009

Tilsyn Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding. Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 J.nr. 09/2719 Sagsbehandler: Mette Kudsk/Hege Ekberg Dato: 14.2.2009 Tilsyn 2009 Tilbuddets navn: Æblehaven Adresse: Kløvervej 44, 6000 Kolding Anmeldt tilsyn foretaget den 3. februar 2009 Tilsynsførende:

Læs mere

Tilsynsmanual. Intern manual for tilsyn med plejeboliger. i Nordfyns Kommune.

Tilsynsmanual. Intern manual for tilsyn med plejeboliger. i Nordfyns Kommune. Tilsynsmanual Intern manual for tilsyn med plejeboliger i Nordfyns Kommune. Udarbejdet af: Konsulent i Myndighedsafdelingen, Judith Poulsen og konsulent i Handicap og Psykiatriafdelingen i Nordfyns Kommune

Læs mere

Tilsynsrapport Holberghus Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Holberghus Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Holberghus Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYNET... 2 2. METODE... 2 Tilsynets varsling... 3 3. BOSTEDET HOLBERGHUS... 3 Resumé... 3 Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

MYNDIGHEDSAFDELINGEN. Tilsyn på handicap- og psykiatriområdet

MYNDIGHEDSAFDELINGEN. Tilsyn på handicap- og psykiatriområdet MYNDIGHEDSAFDELINGEN Tilsyn på handicap- og psykiatriområdet Årsredegørelse for 2012 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for redegørelsen 2. Det overordnede formål med det kommunale tilsyn 3. Gennemførelse

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Dalsmark Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Dalsmark Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Dalsmark Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere