CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse"

Transkript

1 STU Årsrapport 2016

2 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf csu-slagelse@slagelse.dk

3 Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 STU på CSU-Slagelse 7 Udvikling og tendenser i Støtte og forsørgelse 10 Udvikling og tendenser generelt - i kommunerne 11 Perspektivering 12 Taksttabel for STU 2016

4 4 Indledning For fortsat at kunne tiltrække unge har vi gennem etablering af nye tiltag, omstrukturering igangsat en produktudvikling på det indholdsmæssige plan m.h.p. at imødekomme såvel den unges som køberkommunernes ønsker og behov. Troels Jensen, Centerleder

5 5 STU på CSU-Slagelse STU på CSU-Slagelse er for unge under 25 år, der af fysiske eller psykiske grunde ikke, selv med specialpædagogisk støtte, vil kunne gennemføre en ungdomsuddannelse på normale vilkår. Uddannelsen består af en almen del, der indeholder fag om samfundsforhold, husholdning, økonomi og det at klare sig selv, en specifikt målrettet del, der med udgangspunkt i interesser og evner indeholder undervisning i arbejdsmarkedsforhold og træning i beskæftigelsesmæssige færdigheder, praktikophold i virksomheder og institutioner, der skal give den unge erfaring med arbejdsforhold og samarbejde på en arbejdsplads. Uddannelsen er særlig tilrettelagt og op til 3 års varighed. Vores STU består af 6 klasser; U,V,X,Y,Z og ASK-klassen. Målet med STU i U,V,X, Y & Z-klassen er at give unge med særlige behov en ungdomsuddannelse, som bla. kan munde ud i tilknytning til det ordinære arbejdsmarked. Uddannelsen indeholder faglig, almendannende og praktisk undervisning. Uddannelsesforløbet skal sikre, at den unges muligheder for beskæftigelse og fortsat uddannelse afklares og udvikles med henblik på et så selvstændigt voksenliv, som muligt. I U,V,X,Y og Z-klasserne har vi flere forskellige linjer: Håndværk, Kunst, Fætter Grøn ( butik),idræt,medie,køkken, Mennesker & omsorg, AVU og Musik. Vi udvider jævnligt tilbuddet med nye linjer, hvis der er behov for det. Desuden har vi en lang række almendannende fag; Dansk, Historie, Billedkunst, Keramik, Livsanskuelser, Samfundsfag, Naturfag,Friluftsliv, Fitness, Design, It, Guitarundervisning, Solosang, Engelsk, Tysk mv. U-klassen består primært af unge udviklingshæmmede, som har brug for trygge og velkendte rammer og en fast struktur. V, X, Y & Z-klassen er unge med særlige behov, hvor målet bla. er tilknytning til det ordinære arbejdsmarked. Fælles for alle STU elever er en almendannende del. Vi har desuden en AVU-linje (AVU= Almen Voksen Uddannelse), som er forankret i CSUs Læseafdeling. AVU-undervisningen er for de STU-elever som ønsker en 9.klasses afgangsprøve i dansk og matematik. ASK-Klassen: ASK står for Alternativ Supplerende Kommunikation. ASK er en fælles betegnelse for de mange måder, man kan kommunikere på, når talen ikke er tilstrækkelig.der tages udgangspunkt i totalkommunikation i betydningen, at vi anvender alle kommunikative tilgange for at forstå og blive forstået.

6 6 Der arbejdes med den kommunikative tilgang i forhold til den enkelte unge og der tilbydes aktiviteter, der tager afsæt i dialog og samspil. Undervisningen tilpasses den unges kompetencer og tilrettelægges, så de unge selv bliver deltagere i processen. Der tages individuelle hensyn i et socialt fællesskab - med stor vægt på aktiviteter i ungdomsmiljøet. De unge i ASK-klassen er unge med multible funktionsnedsættelser, som har brug for særlig støtte i hverdagen. Der er et forudsigeligt miljø, med en daglig rytme og en fast og genkendelig struktur. Unge på STU uddannelsen på CSU-Slagelse Antal personer Fra perioden , på en udvalgt dato. Vi har jævnfør ovenstående, oplevet en stor elevfremgang i vores STU.

7 7 Udvikling og tendenser i 2016 I 2016 besluttede vi at omorganisere STU en så den nu består af klasser, fremfor for de to afdelinger: STU-Erhverv & STU-Ungdom. Antallet af elever på det tidligere STU-Erhverv har været stigende de senere år og elevtallet på STU-Ungdom faldende. Desuden har vi oplevet at flere af de nye elever målgruppemæssigt spejlede sig både i den ene og den anden afdeling og derfor gav det god mening at slå afdelingerne sammen. 1. Januar 2016 flyttede vi til vores nye matrikel på Rosenkildevej 88 b, som lukkede op for et stort fint fælles ungdomsmiljø på tværs af de to afdelinger. Dette var startskuddet til omorganiseringen. Det har vist sig at vores store målgruppe har kunnet profitere rigtig meget af hinanden og det nye ungdomsmiljø. Antallet af STU uddannelsesforløb fordelt på køberkommuner. Næstved Kalundborg Ringsted Sorø Slagelse Desuden har vi en elev fra henholdsvis København, Faxe, Lejre og Hillerød. Slagelse er naturligt nok den største køberkommune. Elevtallet fra Slagelse Kommune er steget en anelse i dette skoleår. Sorø har købt lidt færre tilbud hos os i år end de foregående år, men billedet er et øjebliksbillede. Det er bestemt ikke statisk i forhold til elevoptag fra Sorø. Vi har løbende elever, der kommer fra Sorø kommune. Primært elever over 18. Der har efter 1.10 været elevoptag af elever fra Sorø kommune. Vi oplever at modtage et stigende ental elever fra Ringsted Kommune.

8 8 Støtte og forsørgelse Støttebehov 2016 Grundtakst Lille støtte Mellem støtte Stor støtte 1:1 støtte Tendenser: Vi har fået flere elever i ASK, hvor der er brug for 1:1 støtte, dvs. støttetimer i hele skoletiden (24 timers støtte ugentligt). Støtten bruges både i forbindelse med toiletbesøg, personlig pleje, omsorg, bespisningssituationer og til individuel træning og undervisning.

9 9 Forsørgelsesgrundlag Pension og kontanthjælp. ASK & Ungdom er i den første tabel delt i to da organisering var således i Tabellen er medtaget i denne rapport, så der er et muligt sammenligningsgrundlag mellem 2015 og Pension Kontanthjælp Unge under Pension Kontanthjælp Unge under 18 Tendenser: Flere unge modtager pension, end for blot et år siden. Men tendensen er stadig at de fleste unges forsørgelsesgrundlag er uddannelsesydelse (tilknyttet Jobcentrene). Vi oplever desuden at have lidt færre unge under 18.

10 10 Udvikling og tendenser generelt - i kommunerne. Udvikling og tendenser i Ringsted Kommune CSU Slagelse har en god kontakt til UU vejledere og sagsbehandlere i Ringsted Kommune. Kontakten opretholdes både gennem dialog omkring de enkelte forløb, men også gennem dialognetværket, hvor UU Vestsjælland er tovholder. Vi oplever en stigende interesse fra Ringsted kommune i forhold til vores STU tilbud. Udvikling og tendenser i Sorø Kommune. CSU-Slagelse har en god kontakt til UU vejledere og sagsbehandlere i Sorø Kommune. Kontakten opretholdes både gennem dialog omkring de enkelte forløb, men også gennem dialognetværket, hvor UU Vestsjælland er tovholder. Vi har flere særlige forløb, hvor vi i samarbejde med Sorø Kommune laver skræddersyede forløb, som ikke nødvendigvis lægger sig op af de eksisterende tilbud. Det er unge, som har brug for undervisning i enerum og med meget få ændringer i hverdagen, unge som sideløbende skal på VUC. Unge, der i en kort periode har brug for at arbejde alene med en given opgave. Sorø Kommune kontakter os løbende, når de har brug for STU-forløb. Udvikling og tendenser i Slagelse Kommune. CSU-Slagelse har en god kontakt til UU vejledere og sagsbehandlere i Slagelse Kommune. Kontakten opretholdes både gennem dialog omkring de enkelte forløb, men også gennem dialognetværket, hvor UU Vestsjælland er tovholder. Vi oplever et tæt samarbejde med Jobcenteret, Center for Handicap & Psykiatri, samt Center for Børn & Unge. Vi har også her særlige forløb, hvor vi i samarbejde med Slagelse Kommune laver skræddersyede forløb, som ikke nødvendigvis lægger sig op af de eksisterende tilbud. Det er unge, som har brug for undervisning i enerum og med meget få ændringer i hverdagen, unge som sideløbende skal på VUC og unge, der i en periode skal i en særlig aftalt praktik mv. Slagelse Kommune kontakter os løbende, når de har brug for STU-forløb.

11 11 Perspektivering flyttede CSU-Slagelse til en ny matrikel: Rosenkildevej 88 B. Det har haft stor betydning for vores STU. Hvor vi før var fordelt på flere matrikler, blev vi nu samlet på en. Det har vist sig at være meget befordrende for ungemiljøet i vores STU, at alle vores 73 unge er samlet på et sted. Vi oplever en særlig dynamik på tværs, som vi ikke har oplevet før. I samklang med flytningen valgte vi desuden at ændre på vores tidligere struktur, som er beskrevet i indledningen. Det betyder, at vi nu har klasser fremfor afdelinger. De unge har relation til en mindre gruppe, deres klasse men der er også rig mulighed for aktiviteter på tværs af klasserne. I skoleåret 2016 begyndte vi med et nyt tiltag, som læner sig op af de unges fritidsdel. Vi har lavet elevkurser med udgangspunkt i mulige fritidsaktiviteter; kajakroning, skydning, yoga, dans, skønhedspleje, syning mv. Evalueringen fra de unge har peget på at det var en stor succes, både at bryde skemaet helt op, men også at have mulighed for at fordybe sig i flere dage i en mulig fritidsaktivitet, som grobund for et kommende aktivt fritidsliv. Vi oplever i stigende grad at få unge ind som har brug for individuelle samtaler i forbindelse med deres forløb. I den forbindelse blev det 2015 muligt at få motiverende samtaler med en af vores vejledere, der har taget en uddannelse som kognitiv terapeut. Det har en del også benyttet sig af i Desuden har vi implementeret andre tilbud; NADA ; NADA akupunkturpunkter i begge ører. NADAmetoden rummer et meditativt element. Desuden tilbydes hovedbundsmassage, mindfulness mv. som særlige tilbud, især til de unge som har svært ved at finde indre ro. En del af de unge har problematikker i forhold til mødestabilitet. I den sammenhæng har det givet rigtig god mening, at vi har understøttet med morgenvækning, enten via telefonopkald, morgenbesøg på bopælen eller afhentning i hjemmet i en periode. Desuden får vi unge, som af mange forskellige grunde ikke er i stand til at tage offentlig transport alene. Der arbejder vi med transporttræning, så de unge blive støttet i på sigt at kunne blive selvtransporterende. Det seneste år har været præget af en relativ stor elev-fremgang i vores STU. Elevernes behov er meget differentierede og opgaverne med de unge mangfoldige. Det kræver en personalegruppe, der er klar på mange løbende justeringer på grund af løbende optag, men det kræver også en god portion omstillingsparathed i løbet af et skoleår. Det er sjældent der er måneder, der er ens, da der stort set kommer en ny elev ind hver måned. Det betyder selvfølgelig også at der er elever, der stopper i løbet af et skoleår og ikke kun ved skoleåret afrunding. Det er blevet et vilkår for vores STU. Det er en fordel, at have en relativt stor volumen, da vi på den måde har mulighed for at udbyde en bred vifte af tilbud. Dette kombineret med en personalegruppe med en stor palet af kompetencer, der tilsammen kan understøtte at mulighederne er mangfoldige i vores STU. Helle Brun, Souschef

12 12 Taksttabel for STU 1. januar 2016 Grundtakst Grundtakst indeholder: Undervisning, træning, praktiske aktiviteter, praktik svarende til 25t/uge jfr. lov og bekendtgørelse. Holdstørrelse:8-9 unge Personale: 1 Lærer 37 t/uge, 1 Socialpædagog 30 t/uge Vejledning : ½ t vejledning pr. hold/uge Praktik: Udgiftsneutral Hertil kan tilkøbes særlig støtte: Ex. Unge, der i en periode eller over hele året har brug for særlig støtte f.eks. vejledning til håndtering af særlige tilstande/hændelser og hjælp til social interaktion i uddannelsen. Unge, der har brug for lille støtte til daglige gøremål. Unge med periodevis behov for særlig støttet transport eller træning af selvstændig brug af offentlig transport. Ex. Unge, der har brug for særlig støtte f.eks. vejledning til håndtering af særlige tilstande/hændelser og hjælp til social interaktion i uddannelsen. Unge med særlige fysiske handicaps evt. med begrænsede kommunikations- muligheder, med behov for støtte til udførelse af daglige gøremål. Grundtakst: Pris år: ,- Pr. md.: ,- Pr. dag: 511,- Takst inkl. Lille Støtte Pr. år: ,- Pr. md.: ,- Pr. dag: 580,- Timetal: 5 /uge Takst inkl. Mellem Støtte Pr. år: ,- Pr. md.: ,- Pr. dag: 743,- Timetal: 10 /uge Ex. Multihandicappede unge, unge med intet eller lidt talesprog. Unge med behov for omfattende støtte i udførelsen af daglige gøremål. Unge som er afhængig af særlig støttet transport evt. m. særlig støtte under transporten. Takst inkl. Stor Støtte Pr. år: ,- Pr. md.: ,- Pr. dag: 859,- Timetal: 15 /uge

13 13 Transport: Transporten er ikke medtaget i takstberegningen. Slagelse Kommune fastlægger taksten på transport en gang årligt. Praktik Praktikvejledning Gennemførelsesvejledning mv. Den enkelte unge har brug for gennemførelsesvejl. i praktikkerne. Det vil fremgå af uddannelsesplanen. Ex. 1 Unge på STU-Ungdom vil have brug for lille eller ingen støtte til praktikforløb. Praktikken vil som regel ligge på 2. eller 3. år af uddannelsen. Praktiksted takst Transport til praktiksted kr ,- Praktikstøtte/vejl. 556,-/time Ex 2 Unge på STU-Erhverv har jfr. uddannelsesplanen stor brug for gennemførelsesvejledning. Der vil i gennemsnit ligge 8 ugers praktik pr. år.( Jfr. loven op til 280 t/år) Praktikbehovet er afhængigt af, tidspunktet i uddannelsen ex. 1.,2. eller 3. studieår. Praktiksted takst Transport til praktiksted kr ,- Praktikstøtte/vejl. 556,-/time Særligt tilrettelagt dansk, matematik, IT som en del af ungdomsuddannelsen Kan vælges som en selvstændig linje (se særligt tilrettelagte forløb/avu) eller som valgfag (max 5 t/uge) Undervisningen vil være en del af grundtaksten, men der kan forekomme en engangsudgift forbundet med udredning af det dansk /matematik - faglige niveau samt rådgivning og vejledning til evt. mulig prøveforberedende undervisning i dansk og matematik. Læse- matematik udredning: kr ,- Læse udredning: kr ,-

14 14 PAS udredning PAS afdækning gennem PAS konsulent, med indsigt i de unges særlige problemstillinger. Vil være en stor støtte for ressourceprofilen (se praktikområdet) PAS afdækningen har tidl. været en del af indholdet i uddannelsen. Talepædagogiske ydelser Taleundervisning er ikke en del af grundtaksten. Der skal foreligge en talepædagogisk status inden Kommunikationsafdelingen på CSU-Slagelse kan vurdere om taleundervisning kan kompensere for handicappet. Denne kan evt. indhentes fra børnespecialskole eller lign. Hvis denne ikke kan indhentes kan udredningsforløb tilkøbes på CSU-Slagelse. PAS-undersøgelse : kr ,- Udredningsforløb: 5 t. udredning, rapport samt afsluttende møde med gennemgang af rapportens konklusioner. I alt 6 t. a kr. 556,- = 3.336,- Særlige kommunikationshjælpemidler Jfr. uddannelsesplanen kan CSU-Slagelse være behjælpelig m. udredning og rådgivning og vejledning, samt opfølgende undervisning i brugen af hjælpemidlet. Arbejdstøj STU-Erhverv Kr ,-

15 Noter 15

16 Læseafdelingen Ordblindhed / talblindhed / it-hjælpemidler Psykiatriafdelingen Psykiske vanskeligheder og sindslidelser Kommunikationsafdelingen Erhvervet hjerneskade / talevanskeligheder Høreafdelingen Hørevanskeligheder Synsafdelingen Synsvanskeligheder / synshjælpemidler Ungdomsuddannelser (STU) STU-Erhverv / STU-Ungdom / klub

CSU-Slagelse. Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse. Tlf csu-slagelse.dk

CSU-Slagelse. Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse. Tlf csu-slagelse.dk STU Årsrapport 2017 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 5 STU på CSU-Slagelse 7 Udvikling og tendenser i 2016 8 Støttebehov

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes STU

Ungdomsuddannelsernes STU Ungdomsuddannelsernes STU 2015 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk http://csu.slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 6 STU på CSU-Slagelse 7 Udvikling

Læs mere

STU. STU på CSU-Slagelse, kort om STU-afdelingen. Side 2 Årsberetning 2018

STU. STU på CSU-Slagelse, kort om STU-afdelingen. Side 2 Årsberetning 2018 Årsberetning STU 2018 Side 2 Årsberetning 2018 STU STU på CSU-Slagelse, kort om STU-afdelingen STU på CSU-Slagelse er for unge under 25 år, der af fysiske eller psykiske grunde ikke, selv med specialpædagogisk

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes S T U

Ungdomsuddannelsernes S T U Ungdomsuddannelsernes S T U CSU-Slagelse Norgesvej 14 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk http://csu.slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 6 STU på CSU-Slagelse 7 Udvikling og

Læs mere

Ungdomsuddannelse (STU)

Ungdomsuddannelse (STU) Årsrapport 2012 Afdelingsleder Anna Lisa Larsen CSU-Slagelse Norgesvej 14 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk Afdelingsleder Anna Lisa Larsen Tlf. 58 57 57 47 Mobil

Læs mere

STU ALLERØD SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE

STU ALLERØD SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE ALLERØD KOMMUNE 2017 Indholdsfortegnelse Indledning og formål... 2 Målgruppe... 2 Lovgrundlag... 2 Uddannelsen... 2 Omfang og varighed... 3 Uddannelsesplan...

Læs mere

Psykiatriafdelingens tilbudskatalog 2016/2017

Psykiatriafdelingens tilbudskatalog 2016/2017 Indhold Tilbudskataloget CSU-Slagelse Kontakt Om centret CSU- Slagelse Tilbudskataloget præsenterer de tilbud, der udbydes i Psykiatriafdelingen på CSU-Slagelse. Kataloget ligger desuden på vores hjemmeside:

Læs mere

Læseafdelingens tilbudskatalog 2016/2017

Læseafdelingens tilbudskatalog 2016/2017 Tilbudskataloget CSU-Slagelse Kontakt Om centret CSU- Slagelse Tilbudskataloget præsenterer de tilbud, der udbydes i Læseafdelingen på CSU-Slagelse. Kataloget ligger desuden på vores hjemmeside: http://csu.slagelse.dk

Læs mere

STUn i bye. STU-Ungdoms tilbudskatalog

STUn i bye. STU-Ungdoms tilbudskatalog STUn i bye http.dk gelse u.sla ://cs STU-Ungdoms tilbudskatalog 2015 Økonomi Tilbuddene i kataloget fra STU Ungdom finansieres gennem takster: (Jfr. Loven) 2. Unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige

Læs mere

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (herefter benævnt STU) i Favrskov Kommune.

Læs mere

ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 ODSHERRED

ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 ODSHERRED ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 ODSHERRED CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 5 Indledning 6 Befolkningstal - Vestsjælland

Læs mere

Virksomhedsaftale 2013 2014 for CSU-Slagelse. Virksomhedsaftale for CSU-Slagelse 2013

Virksomhedsaftale 2013 2014 for CSU-Slagelse. Virksomhedsaftale for CSU-Slagelse 2013 Virksomhedsaftale 2013 2014 for CSU-Slagelse Virksomhedsaftale for CSU-Slagelse 2013 Indledning Aftalen indgås mellem virksomhedslederleder Troels Jensen, CSU-Slagelse og chefen for Center for Handicap,

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Antal Antal STU- Erhverv STU Ungdom I alt

Antal Antal STU- Erhverv STU Ungdom I alt Ungdomuddannelerne (STU) årrapport 2013 STU på CSU-Slagele Unge under 25 år, der af fyike eller pykike grunde ikke, elv med pecialpædagogik tøtte, vil kunne gennemføre en ungdomuddannele på normale vilkår,

Læs mere

STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE

STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 RINGSTED

ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 RINGSTED ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 RINGSTED CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Befolkningstal - Vestsjælland

Læs mere

Årsrapport 2012. Holbæk Kommune

Årsrapport 2012. Holbæk Kommune Årsrapport 2012 Holbæk Kommune CSU-Slagelse Norgesvej 14 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Høreafdelingen

Læs mere

STU i byen. STU tilbudskatalog 2016/17

STU i byen.  STU tilbudskatalog 2016/17 STU i byen http://csu.slagelse.dk STU tilbudskatalog 2016/17 1. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Holbæk 1 2 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk 3 Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Høreafdelingen

Læs mere

Læse- og Psykiatriaafdelingens

Læse- og Psykiatriaafdelingens Læse- og Psykiatriaafdelingens CSU-Slagelse Norgesvej 14 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Læseafdelingens arbejdsområder 7

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

Et år på fri fagskole for dig på STU

Et år på fri fagskole for dig på STU Et år på fri fagskole for dig på STU MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Det er

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs Den nationale STU for unge med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelser (15-25 år) Derfor! STU på Synscenter Refsnæs

Læs mere

ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 SLAGELSE

ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 SLAGELSE ÅRSRAPPORT CSU-SLAGELSE 2017 SLAGELSE CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 5 Indledning 6 Befolkningstal - Vestsjælland

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

Synsrådgivning for Skolebørn og Unge

Synsrådgivning for Skolebørn og Unge Synsrådgivning for Skolebørn og Unge Børn og unge med synshandicap CSU-Slagelse, Center for Specialundervisning, tilbyder rådgivning og vejledning vedrørende børn og unge med nedsat syn, som følge af

Læs mere

BEHANDLINGSCENTRET ØSTERSKOVEN. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse - STU For unge med medfødt hjerneskade. Spastikerforeningen

BEHANDLINGSCENTRET ØSTERSKOVEN. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse - STU For unge med medfødt hjerneskade. Spastikerforeningen BEHANDLINGSCENTRET ØSTERSKOVEN Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse - STU For unge med medfødt hjerneskade Spastikerforeningen Hvad er STU STU er et treårigt uddannelsestilbud til unge mellem 15 og 25

Læs mere

STU Haderslev - en 3-årig ungdomsuddannelse

STU Haderslev - en 3-årig ungdomsuddannelse Til sagsbehandlere m.fl. STU Haderslev - en 3-årig ungdomsuddannelse Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Indholdsfortegnelse Formål... Målgruppen... Optagelse på uddannelsen... Særligt Tilrettelagt

Læs mere

Emne: Redegørelse for aktiviteter på CSV

Emne: Redegørelse for aktiviteter på CSV Notatark Emne: Redegørelse for aktiviteter på CSV 2. marts 2018 - Sagsnr. 17/22616 - Løbenr. 45279/18 Notat vedr. aktiviteter på Center for Specialundervisning for Voksne Herværende notat er udarbejdet

Læs mere

Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder. Indsatsområde: Udvikling/træning

Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder. Indsatsområde: Udvikling/træning Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder Indsatsområde: Udvikling/træning 1.2.1 At kommunikere Indsats med henblik på at afhjælpe og begrænse de handicappende virkninger af funktionsnedsættelser, der

Læs mere

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Kalundborg 1 2 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk 3 Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Kommunikationsafdelingen

Læs mere

S T U S ø h ø j l a n d e t

S T U S ø h ø j l a n d e t S T U S ø h ø j l a n d e t Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Søhøjlandet er et 3 årigt uddannelsestilbud for unge med særlige behov, der ikke kan gennemføre anden ungdomsuddannelse selv ikke med

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

STU - Medielinjen udbydes i samarbejde mellem CSU og VASAC Slagelse

STU - Medielinjen udbydes i samarbejde mellem CSU og VASAC Slagelse en STU uddannelse STU - Medielinjen udbydes i samarbejde mellem CSU og VASAC Slagelse ... Lidt om STU-Medielinjen - CSU Slagelse Medielinjen tilbyder undervisning til unge med særlige behov. I uddannelsen

Læs mere

Formål med kommunalt serviceniveau

Formål med kommunalt serviceniveau Formål med kommunalt serviceniveau Formålet med dette kommunale serviceniveau er, i forbindelse med Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, også benævnt som Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

Læs mere

Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU

Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er sket for

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Kommuner og sagsbehandlere Parat til fremtiden STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning - VSU Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 29. sep. 2010 Sagsid.: std Version nr.: 3 Kvalitetsstandard for Område Specialundervisning for voksne Kompenserende

Læs mere

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning - VSU Udarbejdet af: Job og Aktiv Dato: 1. oktober 2012 Sagsid.: std Version nr.: 6 Kvalitetsstandard for Område Specialundervisning for voksne Kompenserende

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Ringsted 1 2 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk 3 Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Kommunikationsafdelingen

Læs mere

1 Indhold 2 Indledning Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:...

1 Indhold 2 Indledning Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:... 1 Indhold 2 Indledning... 2 2.1 Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:... 2 3 Beskrivelse af målgruppe og tilbud... 2 3.1 Målgruppe...

Læs mere

Aftale mellem. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Birkeskolen - Et uddannelsestilbud for unge

Aftale mellem. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Birkeskolen - Et uddannelsestilbud for unge Aftale mellem Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Og Birkeskolen - Et uddannelsestilbud for unge Om Undervisning efter Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) Rammeaftale 2019

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse i Ringkøbing-Skjern Kommune. Indledning

Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse i Ringkøbing-Skjern Kommune. Indledning Informationsfolder om Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse i Ringkøbing-Skjern Kommune Indledning Formålet med denne folder om Særligt tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, også

Læs mere

Hjerneskaderehabilitering på CSU-Slagelse. et tillæg til Kommunikationsafdelingens årsrapport 2012

Hjerneskaderehabilitering på CSU-Slagelse. et tillæg til Kommunikationsafdelingens årsrapport 2012 Hjerneskaderehabilitering på CSU-Slagelse et tillæg til Kommunikationsafdelingens årsrapport 2012 2 Hjerneskaderehabilitering Hjerneskaderehabilitering på CSU-Slagelse hvad får kommunerne for pengene?

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Læseafdelingens årsrapport 2013. tendenser, udvikling og visioner

Læseafdelingens årsrapport 2013. tendenser, udvikling og visioner Læseafdelingens årsrapport 2013 tendenser, udvikling og visioner Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 2 Læseafdelingens arbejdsområder... 2 Økonomi og lovområder... 3 Målgruppen i

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Januar 2012 1 Socialpædagogisk bostøtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal

Læs mere

UU LOGO. 1. Personlig præsentation FIKTIV TIL ILLUSTRATION. UU... Adresse... tlf...e-mail... www...dk 1

UU LOGO. 1. Personlig præsentation FIKTIV TIL ILLUSTRATION. UU... Adresse... tlf...e-mail... www...dk 1 UDDANNELSESPLAN Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov APRIL 2009 1. Personlig præsentation FIKTIV TIL ILLUSTRATION Emne Fornavn Efternavn Cpr. nr. Gadenavn og nr. Postnr. By Tlf. Mobilnr. Mail Forældre/værge:

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

Synsafdelingens kurser 2015

Synsafdelingens kurser 2015 Synsafdelingens kurser 2015 Kursusoversigt - 2015 Kursus Navn: ipad - Begyndere ipad - Øvede At leve med stærk synsnedsættelse CCTV kursus Udvidet brug af Daisy-afspiller Datoer: 9. april 21. august 8.

Læs mere

Årsrapport 2012. Slagelse Kommune

Årsrapport 2012. Slagelse Kommune Årsrapport 2012 Slagelse Kommune CSU-Slagelse Norgesvej 14 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Kommunikationsafdelingen

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013 Kom godt i gang Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune Evaluering november 2013 1 Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd bevilgede den 21/02 2012 111.500 kr. til projekt Kom godt i

Læs mere

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning - VSU Udarbejdet af: GM,JK,JH Dato: 21.november 2011 Sagsid.: bojoha Version nr.: 1 Sundhedsudvalget 17.oktober 2011 Kvalitetsstandard for: Navn Institutionen

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Socialpædagogisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for Særlig Tilrettelagt. Ungdomsuddannelse (STU) Voksne med Særlige Behov

Kvalitetsstandard for Særlig Tilrettelagt. Ungdomsuddannelse (STU) Voksne med Særlige Behov Kvalitetsstandard for Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) 2018 Voksne med Særlige Behov Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Vejledning... 3 Læsevejledning... 4 Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

Læs mere

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse

CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Slagelse 1 2 CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk 3 Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Kommunikationsafdelingen

Læs mere

Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008

Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008 Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 203 Offentligt Til Skoleforvaltninger Skoleledere m.fl. Ungdommens Uddannelsesvejledning Orientering om nye regler for folkeskolen April 2008 Nedenfor

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Nu med mulighed for at vælge musiklinje STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter

Læs mere

Årsrapport ODSHERRED

Årsrapport ODSHERRED Årsrapport 2015 ODSHERRED CSU-Slagelse Rosenkildevej 88 B 4200 Slagelse Tlf. 58 57 57 60 csu-slagelse@slagelse.dk www.csu-slagelse.dk Indholdsfortegnelse 4 Indledning 5 Indbyggertal - Vestsjælland 6 Høreafdelingen

Læs mere

Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning Job&Uddannelse Værkmestergade 13 A, 8000 Aarhus C Telefon 8940 5975 stu@msb.aarhus.dk www.stu-aarhus.dk Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ansøgningsfrist

Læs mere

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning

Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning Kvalitetsstandard for voksenspecialundervisning - VSU Udarbejdet af: GM,JK,JH Dato: 31.oktober 2011 Sagsid.: bojoha Version nr.: 1 Sundhedsudvalget 17.oktober 2011 Kvalitetsstandard for: Navn Institutionen

Læs mere

Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo kan give dagtilbud til personer, der er diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse.

Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo kan give dagtilbud til personer, der er diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse. Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo er en ikke-erhvervsdrivende fond, og blev etableret i 1998 som et lære- og værested omfattende et individuelt tilrettelagt og struktureret pædagogisk

Læs mere

UDKAST. Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde

UDKAST. Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde UDKAST Bekendtgørelse om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I medfør af 3, stk. 5, 4, stk. 5, 6, stk. 4, 9, stk. 3 og 10, stk. 2, i lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

EMU Klassen på Erhvervsskolen.

EMU Klassen på Erhvervsskolen. EMU Klassen på Erhvervsskolen. På Søbæk inkluderes ekskluderede børn og unge Erhvervs modning & Udviklings forløb. Vi visiterer Unge henvist fra Jobcenter efter Lov om aktiv beskæftigelse 32 Unge henvist

Læs mere

Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo kan give dagtilbud til personer, der er diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse.

Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo kan give dagtilbud til personer, der er diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse. Dagtilbud Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo er en ikke-erhvervsdrivende fond, og blev etableret i 1998 som et lære- og værested omfattende et individuelt tilrettelagt og struktureret pædagogisk

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter Refsnæs tilbyder dig side

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs På den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) på Synscenter

Læs mere

Læseafdelingens årsrapport 2012. tendenser, udvikling og visioner

Læseafdelingens årsrapport 2012. tendenser, udvikling og visioner Læseafdelingens årsrapport 2012 tendenser, udvikling og visioner Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 2 Læseafdelingens arbejdsområder... 2 Økonomi og lovområder... 3 Målgruppen i

Læs mere

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse

Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evaluering af 10. klasse efter sammenlægningen af Ungdomsskolen og 10. klasse Evalueringens struktur Evalueringen har fulgt to spor, nemlig 1) selvevaluering i medarbejderteamet og bestyrelsen, samt spørgeskema

Læs mere

Kognitive kommunikative vanskeligheder. Forstyrrelse af kommunikationen efter en hjerneskade

Kognitive kommunikative vanskeligheder. Forstyrrelse af kommunikationen efter en hjerneskade Kognitive kommunikative vanskeligheder Forstyrrelse af kommunikationen efter en hjerneskade Forløb Fase 1 Fase 3 Hjerneskade ræhospitalt Akutbehandling Rehabilitering under indlæggelse Rehabilitering efter

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Godkendt i Voksen- og Plejeudvalgets møde den 23. maj 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 18. juni 2013

Læs mere

Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet på KUU Storstrøm er organisatorisk delt op i referencegrupper og koordineringsudvalg.

Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet på KUU Storstrøm er organisatorisk delt op i referencegrupper og koordineringsudvalg. ÅRSRAPPORT 2018 Indholdsfortegnelse KUU Storstrøm... 3 Institutionssamarbejdet... 3 Satellitafdelinger... 3 Undervisningsydende institutioner i 2018... 4 Erhvervstemaer... 4 Resultater... 4 Elevtilgang...

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til

Læs mere

Velkommen til projekt UNGE I VÆKST

Velkommen til projekt UNGE I VÆKST Velkommen til projekt UNGE I VÆKST Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring Kommune gennemfører i samarbejde med EUC Nord (tovholder) m.fl. projekt samarbejde i Vendsyssel Unge i Vækst. Projektet er et partnerskabssamarbejde

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for

STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for STU betyder Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Det er en 3-årig uddannelse, der tilrettelægges helt efter den unges behov og ønsker. Hvis man skal have en STU, skal man henvende

Læs mere

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20 ÅRET I 10. KLASSE 2019/20 Vi har på Marstal Skole en god 10. klasse som vi er stolte af. Vi har de seneste år ændret vores tilbud, og arbejder løbende på at blive endnu bedre. Med vores erfaringer fra

Læs mere

13. marts 2009. Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. den 3-årige ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

13. marts 2009. Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. den 3-årige ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 13. marts 2009 www.svendborg.dk bu@svendborg.dk Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. den 3-årige ungdomsuddannelse

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) Aarhus Kommune

Kvalitetsstandard. Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) Aarhus Kommune Kvalitetsstandard Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) Aarhus Kommune JUNI 2015 Formål med kvalitetsstandarden Formålet med denne kvalitetsstandard er, at sikre tydelighed i forhold til visitation

Læs mere

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem.

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Vejle 9. juni 2010

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Om UU DANMARK og UUV Køge Bugt

Om UU DANMARK og UUV Køge Bugt STUforeningen cônsentiô Konference Christiansborg den 12.1.2017 STU ens rolle og berettigelse i samfundet Iagttagelser fra en UU centerleder 2004 til 2017 Om UU DANMARK og UUV Køge Bugt Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ UU-Nord 48 centre: Ungdommens Uddannelsesvejledning Professionel uvildig vejledning UU Nord s Struktur ( Herlev Gladsaxe Lyngby Gentofte ) HVEM ER JEG? HVAD KAN JEG? HVOR SKAL

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen UDKAST. Kravspecifikation for. Specialiseret uddannelsesvej III

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen UDKAST. Kravspecifikation for. Specialiseret uddannelsesvej III Bilag A.4 UDKAST Kravspecifikation for Specialiseret uddannelsesvej III Unge med psykisk handicap / diagnose, herunder uafklarede 1 1. Kravspecifikation for Specialiseret uddannelsesvej III for unge med

Læs mere

Kvalitetsstandard Kompenserende specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard Kompenserende specialundervisning for voksne Myndighedsafdelingen Kvalitetsstandard Kompenserende specialundervisning for voksne Godkendt i Voksen- og Plejeudvalgets møde den 23. maj 2013 Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 18. juni 2013 Acadre

Læs mere