Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale 6 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Temadrøftelse: Rundvisning på stadion 2 2 Frigivelse af anlægsrammer på FKB-området for Overdragelse af Halvejen 3, 9850 Hirtshals - Tennisanlæg 7 4 Forslag til handleplan for Sundhedspolitik 9 5 Ansøgning om fortsat økonomisk ordning for brug af vandhuset ved store 13 svømmestævner arrangeret af svømmeklubben S68 6 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orientering

2 Side P Temadrøftelse: Rundvisning på stadion Resumé Det er aftalt i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget, at der som en af de planlagte temadrøftelser, afholdes møde på Femhøje Idrætscenter, så mødet kan starte med en rundvisning på stadion. Sagsfremstilling Som en af de aftalte temadrøftelser i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er det aftalt, at der arrangeres en rundvisning på stadion, hvor der også deltager repræsentanter fra Fortuna og VFF: Formålet med temadrøftelsen er dels at udvalget hører, hvordan faciliteterne og baneforholdene på Femhøje Idrætscenter virker i det daglige samt at indlede drøftelser om eventuelle fremtidige tilpasninger af faciliteter og baneforhold. Drøftelsen berører bl.a. toiletfaciliteter, jf. investeringsoversigten i Budget Temadrøftelsen starter med en rudvisning på banen og der lægges desuden op til en dialog med klubberne om forholdene. Det forventes, at der deltager to repræsentanter fra henholdsvis Fortuna og VFF sammen med repræsentanter fra Hjørring Hallerne og Teknik- og Miljøområdet, så temadrøftelsen i videst muligt omfang kan samles om det kommende anlægsprojekt vedrørende toiletfaciliteter. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

3 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 3. Bilag Ingen. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at temadrøftelsen starter med en rundvisning på banen sammen med klubberne, at der efter rundvisning tages en opfølgende dialog med klubberne om eventuelle fremtidige ønsker til baneforhold og faciliteter, og at temadrøftelsen videreføres i anlægsprojekt vedr. toiletfaciliteter på stadion. Beslutning Forvaltningen laver en samlet opdatering ud fra gennemgangen med klubberne.

4 Side Ø Frigivelse af anlægsrammer på FKB-området for 2017 Resumé I budget 2017 er der afsat to anlægspuljer til vedligehold. Administrationen søger nu beløbene frigivet. Der skal tages stilling til, om anlægsmidlerne kan frigives. Sagsfremstilling På Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalgets investeringsoversigt for 2017 er der afsat 2 rådighedsbeløb i form af rammebeløb. Det er rammebeløb vedrørende vedligeholdelse af FKB- bygninger og Hjørring Hallerne. Ved frigivelse af rammebeløbene, således at det er Fritids- Kultur og Bosætningsudvalget der kan disponere over puljerne, forkortes sagsgangen fra opståede behov på bygningerne, og til at der ligger en afgørelse om, hvorvidt der kan tildeles midler til udbedring. Dette vil sikre bedre muligheder for at løse akutte problemer og efterkomme påbud med korte tidsfrister. Rammebeløb på investeringsoversigten 2017: Ramme Beløb i mio. kr. Vedligehold FKB- bygninger 0,500 Vedligehold Hjørring Hallerne 1,100 Samlet 1,600 Vedligehold - FKB-bygninger Der er afsat et rammebeløb til løbende vedligehold og udviklings- /tilbygningsopgaver på bygninger under Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Puljen dækker ligeledes tilskud til mindre anlæg i foreninger og selvejende institutioner efter ansøgning.

5 Vedligehold Hjørring Hallerne Der er udarbejdet en vedligeholdelsesplan for bygningerne under Hjørring Hallerne for de næste 15 år. Mange af bygningerne har en anseelig alder, og de har derfor i de kommende år brug for ekstra vedligehold. Dels for at opretholde den nuværende standard, men også for at imødekomme en tidssvarende standard. Der er derfor afsat 100 kr. pr. m 2, som dog er fratrukket de bevillinger, der er afsat på driftsbudgettet til vedligehold. Rammebeløbet fremtidssikrer de kommunale bygninger og omfatter mindre projekter som renovering af tag, gulve, døre, vinduer, murværk mm. samt bygningernes tekniske installationer. Side 5. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag ingen.

6 Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,500 mio. kr. til vedligehold af FKB-bygninger, at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløbet på 0,500 mio. kr. i budget 2017 til vedligehold af FKBbygninger, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,100 mio. kr. til Vedligehold af Hjørring Hallerne, at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 1,100 mio. kr. i budget 2017 til vedligehold af Hjørring Hallerne, og at Fritids- Kultur og Bosætningsudvalget bemyndiges til at prioritere midlerne på projektniveau. Side 6. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen.

7 Side Ø Overdragelse af Halvejen 3, 9850 Hirtshals - Tennisanlæg Resumé har været i dialog med Hirtshals Tennisklub om overtagelse af tennisbanerne, beliggende Halvejen 3, Hirtshals. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at overdrage banerne til tennisklubben. Sagsfremstilling har været i dialog med Hirtshals Tennisklub i forlængelse af tennisanalysen, der blev udarbejdet i 2012 om overdragelse af tennisbanerne til klubben. Tennisbanerne er beliggende på adressen Halvejen 3, Hirtshals, matr. nr. 124bdo Horne By, Hirtshals (se bilag 1 for beliggenheden). På grunden er der opført et klubhus, som Hirtshals Tennisklub ejer. Dialogen med Hirtshals Tennisklub medførte, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget på møde 10. november 2015 besluttede, at der skulle arbejdes frem mod en vederlagsfri overdragelse af tennisbanerne til Hirtshals Tennisklub. Det blev samtidig besluttet, at såfremt klubben accepterer overtageles af tennisbanerne, så imødekommer en ansøgt ekstrabevilling på kr til klubbens afholdte udgifter til renovering af et pumpesystem til banernes vandingsanlæg. Beslutningen fra 10. november 2015 udmøntes nu, da Hirtshals Tennisklub er indforstået med overdragelsen, og vandingsanlæggene er undersøgt som en del af aftalen om overdragelse. Der er således gennemført opfølgende dialog med tennisklubben vedrørende vandingsanlæg og fremtidig drift, hvor det følger med overdragelsen, at n uændret bidrager årligt til vedligeholdelse af banerne, i henhold til pulje til udendørs anlæg. Dette forhold ændres ikke ved overdragelse af banerne til tennisklubben. Tennisbanerne kan overdrages vederlagsfrit og uden forudgående offentligt udbud til tennisklubben, da klubben er en folkeoplysende forening.

8 Administrationen anbefaler, at tennisbanerne, matr.nr. 124bdo Horne By, Hirtshals, overdrages vederlagsfrit til Hirtshals Tennisklub på betingelse af, at kommunen har en tilbagekøbsret til samme pris, hvis de folkeoplysende aktiviteter på stedet ophører. Side 8. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 799 om offentligt udbud ved salg af kommunens, henholdsvis regionens faste ejendomme. Økonomi Handelsomkostningerne forventes at blive ca kr., der holdes inden for de bevillingsmæssige rammer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Kort visende banernes beliggenhed. Direktionen indstiller, at tennisanlægget beliggende Halvvejen 3, Hirtshals, matr.nr. 124bdo Horne By, Hirtshals overdrages vederlagsfrit til Hirtshals Tennisklub, og at der tinglyses en servitut om tilbagekøbsret til. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen.

9 Side P Forslag til handleplan for Sundhedspolitik Resumé Hjørring Byråd vedtog i 2015 en ny sundhedspolitik, der skal følges op af to-årige handleplaner. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget bedes drøfte forslag til handleplan for Fritids-, Kultur- og Bosætningsområdet. Sagsfremstilling Hjørring Byråd vedtog på møde 26. februar 2015 en ny sundhedspolitik for perioden (bilag 1). Sundhedspolitikken tager udgangspunkt i følgende vision: Et sundt og stærkt medborgerskab, som giver individuel frihed, og som understøtter borgeren i at mestre eget liv". Derudover bygger sundhedspolitikken på fire overordnede pejlemærker, der sætter retning for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde. Sunde rammer for borgernes hverdag. Øget mental sundhed og trivsel. Mestring af eget liv. En styrket indsats for lighed i sundhed. I sundhedspolitikken udfoldes de enkelte pejlemærker og omsættes til konkrete målsætninger, der i sidste ende skal bidrage til, at borgerne i får et langt, sundt og godt liv. Arbejdet med at omsætte sundhedspolitikken til virkelighed sker ved hjælp af toårige handleplaner, som de enkelte fagudvalg udarbejder. I handleplanerne beskrives de konkrete initiativer og aktiviteter, der i den kommende periode skal være med til at udvikle og kvalificere kommunens samlede sundhedsindsats, og dermed bidrage til indfrielse af de politiske målsætninger i sundhedspolitikken. På temamøde 26. oktober 2016 blev Byrådet præsenteret for status på handleplanerne for og fik mulighed for at give fagudvalgene input til de nye handleplaner for Status på udvalgenes handleplan samt opsamling på temamødet er vedlagt som bilag 2 og 3. På baggrund heraf har forvaltningen udarbejdet forslag til handleplan for 2017 og 2018 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsområdet. Heri indgår fortsættelse af temaer for handleplan 2015 og 2016 (bilag 4, 5 og 6).

10 Hovedparten af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets økonomiske ramme er overordnet målrettet Sundhedspolitikkens pejlemærker for sunde rammer for borgernes hverdag. Dette kommer til udtryk ved, at der i driften og udvikling af idrætshaller, gymnastiksale og udendørs idrætsfaciliteter gives lige og let adgang for kommunens idrætsforeninger m.fl. Fritids- Kultur og Bosætningsudvalgets indsatsområder koncentrer sig derfor om fortsat at stille disse faciliteter og aktivitetsstøttemuligheder til rådighed for foreningslivet. Endnu et fokusområde er fortsat at sikre, at børn og voksne har let adgang til idrætsfaciliteter og derfor vil der de kommende 2 år være fokus på udnyttelse af ledig halkapacitet også målrettet uorganiserede grupper. Side 10. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets anlægspulje rummer også mulighed for støtte til etablering af multibaner og andre udendørs anlæg og Folkeoplysningsudvalgets Udviklingspulje har fokus på at støtte aktiviteter, der støtter deltagernes (borgernes) sundhed. Der vil fortsat være fokus på at inkludere børn og voksne med særlige behov i det etablerede idræts- og fritidsliv. I retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger er der målrettet midler til børn og unge med særlige behov. Der er endvidere fokus på styrkelse af borgernes muligheder for at træffe sunde valg. Her inddrages VFF og Fortunas spillertrupper som rollemodeller for at fremme og tilskynde til fysisk bevægelse og motivere til det sunde valg. Dette indsatsområde indbefatter sponsorkontrakterne mellem Vendsyssel VFF, Fortuna og. Den videre proces Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget følger op på de enkelte fagudvalgs udarbejdelse af handleplaner med henblik på en samlet forelæggelse for Byrådet. Tidsplanen for denne proces er som følger:

11 Side 11. Dato Udvalg 9. januar januar 2017 Januar 2017 Ældrerådet høring vedr. den samlede handleplan for Handicaprådet høring vedr. den samlede handleplan for Den Politiske Koordinationsgruppe for Sundhed drøfter den samlede handleplan for januar 2017 SÆH-udvalget behandler den samlede handleplan for februar 2017 Økonomiudvalget behandler den samlede handleplan for februar 2017 Byrådet behandler den samlede handleplan for Lovgrundlag Sundhedslovens 119. Økonomi Der er ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Sundhedspolitikken udgør rammen for arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse i, og det forventes, at politikken vil bidrage til at forbedre borgernes samlede sundhedstilstand.

12 Bilag 1. Sundhedspolitik Notat fra Byrådets temadag vedr. Sundhedspolitik 26. oktober Status for FKB 2015 og Forslag til handleplaner for 2017 og Forslag til handeplaner for 2017 og Forslag til handleplaner for 2017 og Side 12. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter forslag til handleplan for sundhedspolitik 2017 og 2018 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsområdet. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget ser fritidsområdet, og de gode rammer om bevægelse og samvær, som en vigtig del af den sundhedspolitiske indsats. Det er derfor i sig selv vigtigt at bevare og udvikle gode og tilgængelige faciliteter for borgere og foreninger. Samtidig blev forslagene til handleplan godkendt med en supplerende bemærkning om, at det er særligt vigtigt med fokus på at fremme muligheden for uorganiseret idræt.

13 Side P Ansøgning om fortsat økonomisk ordning for brug af vandhuset ved store svømmestævner arrangeret af svømmeklubben S68 Resumé Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget skal tage stilling til ansøgning fra svømmeklubben S68, om brug af Vandhuset ved store svømmestævner, arrangeret af svømmeklubben S68. Sagsfremstilling GENOPTAGET PUNKT Svømmeklubben S68 ønsker, at der bliver fastsat nogle fremtidige vilkår for afholdelse af stævner i Vandhuset. Der ønskes en aftale om fremtidige vilkår, da muligheden for stævner skal accepteres ca. halvandet år før stævnets afholdelse. Der har gennem årene været afviklet 2 årlige weekendstævner, men S 68 ansøger om muligheden for at kunne afvikle op til 3 årlige weekendstævner i tidsrummet fra fredag kl til søndag kl Der har tidligere været en aftale om leje af hele Vandhuset på kr. for en hel weekend, som inkluderer løbende rengøring og tilsyn. Aftalen har været gældende til udgangen af 2015, og der ønskes derfor en fremtidig aftale om vilkår ved afholdelse af stævner i Vandhuset. Dette har været behandlet i Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget 7.oktober 2014 og med følgende beslutning: "S68 gives mulighed for at holde 2-3 årlige stævner i Vandhuset. Det henstilles, at stævnerne så vidt muligt ikke placeres på de tider af året, hvor vandhuset erfaringsmæssigt er mest benyttet. Claus Højrup og John Robert Larsen undlod at stemme for denne del af beslutningen. Udvalgets øvrige medlemmer stemte for. Der kan ikke ske fritagelse for halleje ved takster fastsat af byrådet."

14 Beslutningen betyder, at S68 vil få en lejeudgift på kr. x 36 timer = kr., for afvikling af et weekendstævne fra fredag kl til søndag kl Side 14. Denne lejeudgift betyder, at S68 ikke finder det rentabelt at afvikle disse weekendstævner fremadrettet, idet stævnerne er S68 s mulighed for at skabe et økonomisk overskud til klubbens drift. Stævneaktiviteter Vandhusets faciliteter med 8 langbaner giver S68 mulighed for at tiltrække Dansk Svømmeunions mesterskaber, hvor af landets bedste svømmere deltager, og så er der et stort antal trænere, ledere og forældre, der deltager i stævnet, som afvikles over en weekend fra fredag til søndag. Svømmeklubben afholder deres egen "Hjørring Park Vendia Swim Cup", hvor der i 2015 var 450 svømmere fra Danmark, Norge og Sverige. Der deltager ligeledes et stort antal trænere, ledere og forældre i stævnet, som afvikles over en weekend fredag til søndag. Disse 2 stævner trækker rigtigt mange udefra kommende gæster til Hjørring, og mange klubber har efterfølgende valgt at afvikle deres træningslejre i Hjørring. Såfremt man ønsker at fastholde og evt. udbygge dette, vil det blive nødvendigt med vilkår, der sikrer S68's motivation til fortsat at afholde disse stævner, og vilkår som sikrer harmonisering i forhold til andre stævneaktiviteter/foreninger, der får stillet lokaler til rådighed eller får lokaletilskud til leje af haltimer for afvikling af stævneaktiviteter. Administrationen har i samarbejde med Vandhuset og S68 udarbejdet et forslag til "Vilkår for afvikling af svømmestævner i Vandhuset." Her følger hovedpunkterne i de beskrevne vilkår, som er uddybet i det vedlagte notat. S68 betaler et gebyr på kr. pr. stævneaktivitet for brug af 8 langbaner, omklædningsrum, mødelokaler og fællesarealer. Svømmeklubben S68 står selv for rengøring og for livreddere, mens vandhuset stiller 1 personale til rådighed i forhold til tilsyn, bassinkontrol m.m. Der gives mulighed for afvikling af op til 2-3 stævner årligt, og stævnerne kan ikke afvikles i skolernes ferier og i forbindelse med helligdage. Vandhuset kompenseres med kr. på driftsbudgettet pr. weekendstævne som skitseret, dog maks. 2 eller 3 stævner pr. år.

15 [Tilføjet 21. november 2016, jf. beslutning på mødet i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 31. oktober 2016 er punktet suppleret med et uddybende notat om beregningerne (bilag 3).]. Side 15. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven. Økonomi I henhold til det skitserede scenarie i sagsfremstillingen vil der samlet for Hjørring Kommune blive en omkostning på kr. pr. weekendstævne. De kr. er en støtte til foreningsdrevet stævneaktivitet, og det er administrationens vurdering, at støtten vil ligestille svømmeklubben S68 med andre foreninger, der får stillet lokaler til rådighed eller lokaletilskud, til leje af haltimer i selvejende haller for afvikling af stævneaktiviteter. Omkostningen fremkommer ved, at Vandhuset får en merudgift på kr. pr. stævneaktivitet (36 timer i tidsrummet fredag kl til søndag kl.21.00). Denne merudgift kompenseres i Vandhusets driftsbudget med tilførsel af kr. fra lokaletilskudskontoen, der således vil få en omkostning på kr. pr. weekendstævne, idet der indgår en gebyrindtægt fra S68 på kr. pr. weekendstævne. [Tilføjet 30. november 2016: Der er efter udvalgets behandling 31. oktober 2016 afsøgt praksis i Aalborg Kommune med henblik på at sikre et sammenligningsgrundlag for stævneafvikling på 50 m. baner. Der er efter forvaltningens oplysninger ikke afholdt 50 m. stævner i Aalborg inden for den seneste årrække, og vilkårene for stævner kan derfor ikke baseres på en sammenligning der til. Der gøres desuden opmærksom på, at der ikke kan sammenlignes på 30/70- fordelingen på lokaletilskud, da det er et gebyrbelagt område, hvilket betyder, at udgangspunktet er en egenbetaling svarende til de 30 %. Fastsættelse af vilkår for stævneafvikling er dermed en afvigelse fra den almindelige praksis, der kan begrundes i ønske om at fremme stævneafvikling i. Vilkårene for stævneafvikling incl. forslag til prisfastsættelse fremlægges på baggrund af ovenstående er uændret].

16 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Hjørring Hallerne skal disponere personaleressourcer i henhold til den beslutning, der vedtages. Side 16. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Notat: " Vilkår for afvikling af svømmestævner i Vandhuset". 2. Administrationsgrundlag for Hjørring Hallerne 1.maj Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget tager stilling til, om der kan gives støtte til stævneaktivitet som beskrevet i sagsfremstillingen og i henhold til det vedlagte notat " Vilkår for afvikling af svømmestævner i Vandhuset", at såfremt der gives støtte til stævneaktivitet, gives der også kompensensation på kr. til Vandhuset pr. stævneaktivitet, og at finansiering sker via lokaletilskudskontoen med en nettoudgift på kr. pr. stævneaktivitet. Historik Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget , 31. oktober 2016: Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget udskyder punktet. Der ønskes en uddybende belysning af beregningsgrundlaget for prisfastsættelsen. Der kan fortsat planlægges med 2-3 stævner årligt på de nuværende vilkår, da det alene er prisfastsættelsen, der ønskes nærmere belyst. Henrik Jørgensen og Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender vilkår med tilhørende indstillinger for stævneafvikling i Vandhuset.

17 Side A Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orientering 2016 Orientering fra formanden Intet. Orientering fra medlemmerne Intet. Orientering fra By, Kultur og Erhverv Forvaltningen orienterede om behandling af retningslinjer for folkeoplysende voksenundervisning. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur-, og Bosætningsudvalget godkender orienteringen. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen.

18 Side 18. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Børge Bech Michael Vajhøj Henrik Jørgensen Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Handleplan FKB-udvalget

Handleplan FKB-udvalget Handleplan 2017 2018 - FKB-udvalget Indsats: Sunde rammer for borgernes hverdag Sunde rammer for borgernes hverdag En styrket indsats for lighed i sundhed Folkeoplysningsudvalgets udviklingspulje omfatter

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende. Fællesmøde med Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Henrik

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 002. Folkeoplysningspolitik - udkast

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Køkkenområdet, M. P. Koefoeds

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat Handicaprådet Handicapsekretariatet

Referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: 46903 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget drøftede 12. marts 2014 forskellige muligheder for at give øget støtte til foreningslivet.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Bemærkninger. Følgende sager behandles:

Bemærkninger. Følgende sager behandles: Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bjarne

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG Nærværende bilag uddyber de forudsætninger, som ligger til grund ved beregning af konsekvenserne ved omlægning af Højene Hallen

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Formål Byrådets tilgang til fritids- og foreningslivet

Formål Byrådets tilgang til fritids- og foreningslivet Dagsorden 1. Velkommen til Valgmøde 2018 v./ Formand Børge Bech, Fritids- og Folkeoplysningsvalget. 2. Orientering om kommissorium for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget v./ Formand Børge Bech og Chef

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere