FORMANDSKABETS KONKLUSJONER DET EUROP~ISKE RAD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORMANDSKABETS KONKLUSJONER DET EUROP~ISKE RAD"

Transkript

1 - 1 - FORMANDSKABETS KONKLUSJONER DET EUROP~ISKE RAD DEN 27. OG 28. OKTOBER 1990 I ROM

2 - 2 - in/ir/ms/ir Det Europ~iske R~d har p~h0rt en erkl~ring fra hr. BARON, formand for Europa Parlamentet, om de vigtigste emner p~ dagsordenen for m0det. Endvidere har ministerpr~sident ANDREOTTI i sin ~bningstale udtrykt tilfredshed med Tysklands genfundne enhed og.. Iyk0nsket forbundskansler KOHL og udenrigsminister GENSCHER med deres afg0rende rolle i denne historiske begivenhed, som de helt bevidst har ladet indg~ som led i fremskyndelsen af Europas opbygning. I..-FREHSKRIDT MOD DEN EUROPAISKE UNION I dette afg0rende 0jeblik for F~llesskabets integration har Det Europ~iske R d besluttet at g~ et skridt videre i retning af Europas opbygning. Det Europ~iske R~d har p~ grundlag af rapporter fra formandskabet haft en indg~ende dr0ftelse af arbejdet med forberedelsen af de to regeringskonferencer om Den Politiske Union og Den 0konomiske og Monet~re Union,,som indledes i december og skal afvikles sidel0bende i overensstemmelse med den tidsplan, der blev fastsat i Dublin.

3 - 3 - in/!r/ms/ir 1. Konferencen ~m Den Politiske Union Det Europreiske Rad har udtrykt tilfredshed med rapporten fra formandskabet og udtalelsen fra Kommissionen i henhold til Traktatens artikel 236, scm udg0r vigtige bidrag for det fortsatte arbejde. Det Europreiske Rad har bekrreftet viljen til gradvis at omdanne Frellesskabet til en europreisk union ved at udvikle dets po!itiske dimension. ved at styrke dets handleevne og ved at udstrrekke dets kompetence til andre, supplerende sektorer inden for den 0konomiske integration. o"'som -er v<psentlige for konvergens <>g social $81Dh0righed. Den Europreiske Union vil blive resultatet af en gradvis proces, besluttet ved gensidig overenskomst mellem medlemsstaterne; den skal udvikles under bevarelse af de nationale identiteter og under overholdelse af subsidiaritetsprincippet, saledes at det bliver muligt at skelne mellem det, der h0rer ind under Unionens kompetence, og det, som fortsat skal henh0re under national kompetence. xi I c()verensstemmelse -med den demokratiske tradition i alle 'l!ledlemssta-,"!erne er <let, "for.at,.ge Unionens <lemokratiske legitimitet, n0dvendigt, at Frellesskabets udvikling i retning af Den Europreiske Union ledsages af en udvikling af Europa-Parlamentets rolle pa lovgivningsomradet xi og med hensyn til kontrolbef0jelser vedr0rende Unionens virksomhed, som sammen med den rolle, de nationale parlamenter spiller, vi! styrke Unionens demokratiske legitimitet. Dette krav om legitimitet vi! fa st0rre vregt med fastlreggelsen af et europreisk statsborgerskab som skal vrere sideordnet med det nationale statsborgerskab, og med hensyntagen til regionernes srerinteresser, efter passende retningslinjer. X) xi Den britiske delegation foretrrekker med hensyn til disse punkter ikke at foregribe den dr0ftelse, som skal finde sted under regeringskonferencen.

4 - 4 - fh/in/jr/ms/ jej Sidelebende hermed vil styrkelsen af de andre institutioner blive s0gt gennemf0rt p~ en afbalanceret m~de ved en udbygning af de instrumenter og procedurer, som hidtil har dannet grundlaget for F~llesskabets succes. De arbejdsopgaver, der henh0rer under Det Europ~iske R~d og R~det (almindelige anliggender), vil ligeledes blive tilpasset i forbindelse med de nye ansvarsomr~der. P~ det udenrigspolitiske omr~de har Det Europ~iske R~d konstateret, at der er konsensus med hensyn til at n~ frem til en f~lles udenrigs- og sikkerhedspolitik x) for at styrke F~llesskabets identitet og sikre en samlet ~ptr~den p~ den internationale scene, som skal v~re p~ h0jde med de nye udfordringer og F~llesskabets nye ansvarsomr~der. F~Jlesskabets indsats p~ internationalt plan vi! v~re ~ben over for hele verden og give politikken vedr0rende udviklingssamarbejde en vigtig plads. F~llesskabet vil ligeledes knytte t~ttere b~nd til de andre europ~iske lande, som man vi! s0ge at inddrage i sn~vrere samarbejdsstrukturer afh~ngigt af deres situation. Det Europ~iske R~d har konstateret, at det er nedvendigt at revidere "'Procedurerne og 'lllekanismerne i 't'orbindelse med forberedelse, vedtagelse og iv~rks~ttelse af beslutningerne p~ det udenrigspolitiske omrade for at 0ge sammenh~ngen, hurtigheden og effektiviteten af F~llesskabets indsats pa internationalt plan. Det Europ~iske Rad er af den opfattelse, at ingen aspekter af Unionens forbindelser udadtil i princippet skal v~re udelukket fra den f~!jes udenrigspolitik. Det Europ~iske Rad har konstateret, at der er konsensus med hensyn til at ga ud over de nuv~rende gr~nser p~ sikkerhedsomr~det xl. Indholdet af og de n~rmere retningslinjer for Unionens rolle p~ det sikkerhedsm~ssige omrade vil blive fastlagt gradvist x) Den britiske delegation foretr~kker med hensyn til disse punkter ikke at foregribe den dr0ftelse, som skal finde sted under regeringskonferencen.

5 - 5 - in/jr/ms/ i r og pa baggrund af de forskellige aspekter, som dette begreb drekker, og uden at gribe ind i deforpligtelser, som f0lger af de arrangementer p det sikkerhedspolitiske omr de, medlemsstaterne er parter i. Det Europreiske R d anmoder udenrigsministrene om at fortsrette det forberedende arbejde indtil Abningen af regeringskonferencen. Formandskabet vil aflregge rapport om dette arbejde under hensyntagen til udtalelserne fra Parlamentet og Kommissionen. 2. Konferencen om Den 0konomiske og Monetrere Union Det Europreiske RAd fastsatte i Madrid datoen for p begyndelsen af f0rste fase af Den 0konomiske og Monetrere Union og i Strasbourg og Dublin tidsplanen for regeringskonferencen og ratificeringen af resultaterne heraf. Det konstaterer i dag med tilfredshed, at disse beslutninger er blevet fulgt op af en betydelig udvikling. Det Europreiske R d har gjort sig bekendt med resultaterne af det forberedende arbejde, som skal udg0re grundlaget for regeringskonferencen. Efter elleve medlemsstaters opfattelse b0r arbejdet ~ed rendringen af Traktaten i srerdeleshed, for sa vidt angar den endelige fase af Den 0konomiske og Monetrere Union, baseres pa f0lgende elementer: - for sa vidt angar D.en 0konomiske Union, et abent markedssystem, som forener prisstabilitet med vrekst, beskreftigelse og milj0beskyttelse; som tager sigte pa sunde og afbalancerede finansielle og budgetmressige betingelser samt samh0righed pa det 0konomiske og sociale omrade. Med henblik herpa vil frellesskabsinstitutionernes handleevne blive styrket; SN 304/2/90 DK

6 - 6 - iam/gm!jr/aa/ir - for s~ vidt ang~r Den Monet~re Union, oprettelsen af en ny institution, som skal besta af de nationale centralbanker og af et centralt organ, som skal have det fulde ansvar for pengepolitikken. Den monet~re institution skal have som sin fornemste opgave at sikre prisstabilitet. Ud over dette form~! skal den st0tte F~Jlesskabets generelle 0konomiske politik. Hverken den eller medlemmerne af dens rad m~ modtage instruktioner fra nogen side. Den skal afl~gge rapport til de politisk ansvarlige institutioner. Med gennemf0relsen af den endelige fase af Den 0konomiske og Monet~re Union vil valutakurserne blive uigenkaldeligt fastl~st. F~llesskabet f~r sin egen valuta - en st~rk og stabil ecu - sam udtryk for sin identitet og sin enhed. I overgangsfasen vi! ecuen blive styrket og udviklet. Anden fase indledes den 1. januar 1994, efter at: - enhedsmarkedet er blevet fuldf0rt, Traktaten er blevet ratificeret; og der i overensstemmelse med dens bestemmelser - er blevet iv~rksat en proces med henblik pa at sikre uafh~ngighed for medlemmerne af den nye monetrere institution senest fra det 0jeblik, hvor kompetencen med hensyn til monetrere sp0rgsmal er blevet overf0rt, - er draget omsorg for, at monet~r finansiering af budgetunderskuddene samt ethvert ansvar fra F~llesskabets eller dets medlemsstaters side for en anden medlemsstats g~ld er blevet udelukket,

7 - 7 - am/iam/gm/aa/ms - samt at det st0rst mulige antal Jande har tilsluttet sig valutaaftalen under EMS. Det Europreiske R~d minder om, at for at g~ over til den nye fase m der g0res andre tilfredsstillende og varige fremskridt med hensyn til reel og monetrer konvergens, navnlig for s~ vidt ang~r prisstabilitet og sanering af de offentlige finanser. I begyndelsen af anden fase vi! Fre!Jesskabets nye institution blive oprettet. Dette vil navnlig g0re det muligt: - at styrke samordningen af pengepolitikkerne, - at indf0re de instrumenter og procedurer, der er n0dvendige for, at der i fremtiden kan f0res en frelles pengepolitik, - at overv~ge ecuens udvikling. Kommissionen og den monetrere institutions r~d aflregger senest 3 ~r efter indledningen af anden fase rapport til R~det!0konomi og finans og almindelige anliggender) om forl0bet af anden fase, isrer om de fremskridt, der er gjort med hensyn til reel konvergens, med henblik p~ at forberede afg0relsen om overgangen til tredje fase, som skal indtrrede inden for en rimelig frist. R~det (almindelige anliggender) forelregger sagen for.det Europreiske R~d. Traktaten vil kunne omfatte overgangsbestemmelser vedr0rende overgangen til Den 0konomiske og Monetrere Unions successive faser for at tage hensyn til de forskellige landes situation.

8 - 8-1 am/1 R/ i r Det Forenede Kongerige kan ikke acceptere ovenn~vnte fremgangsmade. Men den er enig i, at det overordnede mal for en monet~r politik b0r v~re prisstabilitet, at F~llesskabets udvikling b0r bygge pa et abent markedssystem, at meget store budgetunderskud b0r undgas, og at underskud ikke b0r finansieres ved for0gelse af pengem~ngden eller ved at F~llesskabet eller dets medlemsstater patager sig ansvaret for en medlemsstats g~ld. Det Forenede Kongerige er rede til at ga videre end f0rste fase ved oprettelse af en ny monet~r institution og en f~lles EFvaluta, men mener, at afg0relser om principperne for en sadan oprettelse b0r ga forud for afg0relser om tidsplanen herfor. Men den vil v~re rede til at lade den fremgangsmade, som den anbefaler, tr~de i kraft sa hurtigt som muligt efter ratifikation af den n0dvendige traktatbestemmelse. 3. Tilrettel~ggelse af konferencerne De to regeringskonferencer vii blive indledt den 14. december Konferencerne vil blive tilrettelagt i henhold til bestemmelserne i bilag I. II. "FFRBINDELSERNE MED USSR Det Europ~iske Rad har pah0rt den forel0bige rapport, som Kommissionen har udarbejdet i forts~ttelse af de kontakter, den har haft med den sovjetiske regering i overensstemmelse med mandatet fra Det Europ~iske Rad 1 Dubl1n med henblik pa at udarbejde forslag om kortfristede kreditter og om den st0tte, der pa l~ngere sigt skal ydes til strukturreformerne.

9 - 9 - am/gm/iam/ir/aa/ir Det Europreiske Rad har mindet om betydningen af en heldig gennemf0relse af de reformer, som den sovjetiske regering har indledt. Det Europreiske Rad har givet udtryk for Frellesskabets vilje til ved et samarbejde pa forskellige omrader _pa konkret og afg0rende vis at bidrage til, at disse bestrrebelser krones med held. Kommissionen har faet palagt at udarbejde forslag, for at der kan ~rreffes afg0relser pa den kommende samling i Det Europreiske Rad. Hvis der inden da opstar situationer, der krrever hasteforanstaltninger, vil Radet trreffe de n0dvendige afg0relser pa grundlag af et forslag fra Kommissionen. Det Europreiske Rad understreger vigtigheden af et snrevert samarbejde mellem Frellesskabet, de kompetente internationale organisationer og de 0vrige lande, der 0nsker at bidrage til den sovjetiske rege- ~ings bestrrebelser. Det Europreiske -Rad '8llllloder >Oerfor Kommissionen om at udarbejde forslag om en omfattende samarbejdsaftale med USSR pa det handelsmressige, videnskabelige og tekniske omrade. III. LANDENE I CENTRAL- OG 0STEUROPA 1. Samarbejde Det Europreiske Rad harmed tilfredshed noteret sig de fremskridt, der er gjort inden for udviklingen af samarbejdet mellem Frellesskabet og landene i Central- og 0steuropa pa den generelle baggrund, som 24 lande-gruppens indsats og PHARE-programmet udg0r. Det har ligeledes

10 noteret sig de perspektiver, der findes i nye associeringsaftaler, som vil g0re det muligt at uddybe samarbejdet p!l alle omr!lder, s!lvel det ekonomiske, det finansielle, det kulturelle som det politiske, mellem disse lande og F~llesskabet. Det Europ~iske R!ld er klar over F~llesskabets s~rlige ansvar over for disse Jande p!l et tidspunkt, hvor deres bestr~belser p!l strukturtilpasning, der h~nger sammen med overgangen til markeds0konomi, st0der pa yderligere vanskeligheder som f0lge af ekonomiske forstyrrelser udefra, der navnlig har indvirkning p!l deres finansielle stilling. Det Europ~iske R!ld rnener, at F~llesskabet i denne situation b0r b1drage til bestr~belserne p!l at finde rnidler til at konsolidere og udvikle den generelle reformproces, som er indledt i disse Jande, navnlig ved at patage sig sin andel i forbindelse med stabiliseringen af deres finansielle situation. I den forbindelse udtrykte Det Europ~iske R!ld hab om et heldigt forl0b af den demokratiske udviklingsproces, der er i gang i Jugoslavien inden for ramrnerne af en udvikling, hvor rnenneskerettighederne overholdes, og landets enhed og territoriale integritet bevares. 2. N0dhj1 lp Blandt de mange og akutte problemer i Central- og 0steuropa, gav Det Europ~iske R!ld p!l baggrund af en redeg0relse herom fra den ungarske regering udtryk for sin solidaritet med landet i dets bestr~belser pa at l0se sine alvorlige ekonomiske vanskeligheder og gennemf0re en udvikling rned en markedsorienteret 0konorni. SN 304/2/90 DK

11 am/gm/aa/ms/ir Det bekr~fter p~ ny, at det er fast overbevist om at ville st0tte Ungarn p~ dets vej mod demokrati, stabilitet og 0konomisk udvikling, hvilket indeb~rer en afvisning af alle former for void samt respekt for loven. I denne forbindelse vii Det Europ~iske F~llesskab og dets medlemsstater hj~jpe Ungarn med at overvinde sine problemer, is~r for sa vidt ang~r energiforsyninger, inden for rammerne af G 24-gruppen. De vil ogs~ bestr~be sig p~ at stille bilateral bistand til r~dighed med kort varsel, i s~rdeleshed ved hj~lp af udbetaling af anden tranche af EF-l~net. IV. GOLFKRISEN OG MELLEM0STEN Det Europ~iske R~d har dr0ftet Golfkrisen og situationen i Mellem0sten og har vedtaget erkl~ringerne i bilag II og Ill. V. CSCE Det Europ~iske R~d har vedtaget erklreringen i bilag IV. VI. FORBINDELSERNE MED USA OG CANADA Det Europreiske R~d er blevet underrettet om de hidtidige dr0ftelser med de amerikanske og canadiske myndigheder om udkastene til f~lles erklreringer om forbindelserne med USA og med Canada. Sp0rgsm~let vil blive behandlet igen p~ samlingen i R~det (almindelige anliggender) den 12. november 1990.

12 am/gm/aa/ir VII. URUGUAY-RUNDEN Det Europreiske Frellesskab er fortsat fast besluttet p~ at bidrage fuldt ud til en positiv afslutning p~ Uruguay-Runden inden for den frist, sam blev fastsat p~ ministerm0det i Bruxelles. Denne omstrendighed vil sammen med den indsats, sam Frellesskabet forventer fra sine partneres side, styrke det multilaterale system for Abne handelsforbindelser og vil s~ledes fastholde og udvikle velstanden i verdenen, hvilket er srerlig n0dvendigt for at bekrempe de 0konomiske risici, sam er forbundet med Golf-krisen. Det Europreiske R~d anmoder RAdet om at n~ til en enighed, der g0r det muligt at forelregge Frellesskabets tilbud i landbrugssektoren for de kontraherende parter.

13 am/ in/ir BILAG I TILRETTE~GGELSE AF KONFERENCERNE Medlemsstaternes regeringer bestemmer selv sammens~tningen af deres delegation. Kommissionen indbydes til at deltage med sin egen repr~sentant. I overensstemmelse med konklusionerne fra Det Europ~iske RAds samling i Dublin den 25. og 26. juni 1990 vil udenrigsministrene 'serge for den nedvendige samordning af arbejdet pa de to konferencer. I udf0relsen af denne opgave vil udenrigsministrene blive bistaet af deres personlige repr~sentanter pa Konferencen om Den Politiske Union, som ogsa kan deltage i arbejdet pa Konferencen om Den 0konomiske og Monetrere Union. Formanden for Kommissionen udpeger ogsa sin reprresentant med henblik herpa. Samordningen og paralleliteten i arbejdet vil endvidere blive sikret ved regelmressige kontakter mellem formanden for Kommissionen og formandskabet for de to konferencer (konferencen om Den Politiske Union og konferencen om Den 0konomiske og Monet~re Union). Under konferencerne vil der blive afholdt m0der mellem institutionerne. Ud over de regelm~ssige kontakter mellem formanden for konferencen, formanden for Kommissionen og formanden for Europa-Parlamentet vil sidstn~vnte kunne anmode om at fa ordet pa konferencen, inden visse af konferencens m0der Abnes. Generalsekret~ren for Radet tr~ffer de n0dvendige foranstaltninger til varetagelse af sekretariatsarbejdet for de to konferencer.

14 in/aa/ms/aa BILAG II ERK~RING OM GOLFKRISEN Det Europreiske R&d udtrykker sin dybe bekymring over den fortsat fastl&ste situation i Golf-krisen med vedvarende folkeretlige krrenkelser fra lraks srde og navnlig den langvarige og 0delreggende besrettelse af Kuwait, undertrykkelse og deportation af landets befolkning, tilbageholdelse af udlrendinge sam gidsler og gentagne krrenkelser af konventioner om diplomatiske forbindelser. S&danne handlinger kan ikke tolereres. Frellesskabet og dets medlemsstater giver en I0sning af krisen pa grundlag af resolutionerne fra FN's SikkerhedsrAd den h0jeste prioritet og bekrrefter p& ny, at der ikke er mulighed for en l0sning uden at der i0rst er sket en iuldstrendig gennemf0relse heraf. Det Europreiske R&d krrever, at Irak straks trrekker sine styrker betingelsesl0st tilbage fra Kuwait, at Kuwaits legitime regering genindsrettes, og at aile udenlandske borgere, der 0nsker det, far tilladelse til at forlade lrak og Kuwait. I overensstemmelse med FN's SikkerhedsrAds resolutioner om sp0rgsm&iet ford0mmer Det Europreiske R&d den irakiske praksis med at tilbageholde udenlandske statsborgere som gidsler og placere nogle af dem pa strategiske steder. Det minder Irak om dets internationale forpligtelser i denne henseende og holder den irakiske regering fuldt ud ansvarlig for deres sikkerhed. Det Europreiske F~llesskabs medlemsstater bekrrefter p& ny deres fuldstrendige solidaritet i bestrrebelserne pa at fa samtlige udenlandske borgere, der er tilbageholdt i Irak og Kuwait, irigivet, og de ford0mmer Iraks samvittighedsl0se udnyttelse af disse borgere rned det eneste Dg iorgreves mal at s0ge ~t splitte det internationale ~amfund. De ford0mmer uden forbehold denne man0vre, som, eftersom den gennemf0- res uden respekt for de mest grundlreggende humanitrere regler, kun kan formindske udsigterne til en l0sning p& krisen. De bekrrefter, at de er fast besluttet p& ikke at sende reprresentanter for deres regeringer p& noget som heist niveau for at forhandle med Irak om l0sladelse af de udenlandske gidsler og at frarade andre at g0re noget sadant. De henstiller til Sikkerhedsr&det, at det fortsretter sine bestrrebelser p& at udvirke, at aile gidsler straks kan rejse, og opfordrer generalsekretreren til at sende en srerlig reprresentant til Irak med henblik herpa.

15 fh/pms/jej Oet Europreiske R~d krrever ogs~. at Irak i overensstemmelse med Wienerkonventionen tillader, at de diplomater, der er akkrediteret Kuwait, og som i 0jeblikket ikke kan forlade Irak, kan rejse frit og uhindret. Oet Europreiske R~d udtrykker sin tilfredshed med den store grad af konsensus, der hersker mellem samtlige medlemmer af FN's Sikkerhedsr~d og det internationale samfund som helhed om ovennrevnte principper. Oet er Det Europreiske R ds opfattelse, at en s~dan konsensus fortsat er n0dvendig for at n frem til en fredelig l0sning p~ krisen. Frellesskabet og dets medlemsstater er fast besluttet p en n0je gennemf0relse af embargoen og de 0vrige foranstaltninger, sam Sikkerhedsr~det bar truffet afg0relse om, og det henstiller til alle andre stater, at de optrreder p~ samme m~de. Frellesskabet og dets medlemsstater er ligeledes rede til at overveje yderligere skridt, der er i overensstemmelse med FN-pagten. Formandskabet vil meddele den irakiske regering teksten til denne erklrering.

16 fh/pms/jej BJLAG III ERKL RING OM MELLEM0STEN I. Det Europ~iske R~d er st~rkt foruroliget over den fortsatte vold i Libanon. Det h~ber, at der faktisk vil udvikle sig en national udsoningsproces i dette land. Det bekr~fter p~ ny sin st~rke st0tte til gennemf0relsen af Taif-aftalerne, somalle ber0rte parter m~ f0re ud i livet snarest muligt, s~ledes at fuld genindf0relse af suver~nitet, uafh~ngighed, enhed og territorial integritet i et Libanon, hvor der ikke l~ngere er udenlandske styrker, kan blive en realitet. Det Europ~iske R~d henstiller til samtlige parter i Libanon, at de deltager i denne proces, og at de sarnarbejder med henblik p~ en omg~ende genetablering af forhold, der kan forhindre nye voldshandlinger. F~llesskabet og dets medlemsstater vil fortsat yde fuld st0tte til denne proces og er rede til at deltage i genopbygningen af landet.. II. Det Europreiske R~d bekrrefter p~ ny, at det fortsat l~gger vregt P~. at der findes en retfrerdig l0sning p~ de 0vrige problerner i omr det, og at Frellesskabet og dets medlemsstater er fast besluttet p at g0re deres yderste i denne henseende. Det er i denne forbindelse Det Europ~iske R~ds agt at arbejde for en samlet, retfrerdig og varig l0sning p~ den arabisk-israelske konflikt og det palrestinensiske problem i overenssternrnelse med de relevante resolutioner fra FN's Sikkerhedsr~d og de principper, som Frellesskabet har afstukket i sine tidligere erklreringer. Med henblik herp~ gentager det endnu engang sin st0tte til princippet i, at der p~ et passende tidspunkt indkaldes til en international fredskonference. De rnanglende fremskridt i bestrrebelserne p~ at n~ frem til en fredelig :\l0sning p~ den arabisk-israelske konflikt er en kilde til dyb bekyrnring for Frellesskabet og dets medlemsstater, der er fast besluttet p at st0tte ethvert initiativ, der kan fremme dialogen mellem de direkte ber0rte parter. Det Europreiske R~d hilser resolution 672 og 673 fra FN's Sikkerhedsr~d velkornmen, det bekr~fter.pa ny sin st0tte til den rolle, som FN kan og b0r spille med hensyn til at beskytte det palrestinensiske folks rettigheder, og SN 304/2/90 DK

17 fh/pms/jej henstiller endnu en gang til Israel, at det opfylder sine forpligtejser under fjerde Geneve-konvention om beskyttelse af civilbefolkningen og samarbejder med De Forenede Nationer. De tragiske begivenheder i Jerusalem viser endnu en gang, at situationen i de besatte omrader er uholdbar. F~Jlesskabet og dets medlemsstater beklager disse begivenheder og beklager ligeledes de tragiske voldshandlinger, der er begaet mod israelske borgere. F~llesskabet og dets medlemsstater minder alle ber0rte parter om, at void avler vold, og gentager deres opfordring til ro og besindighed. III. Det Europ~iske RAd gl~der sig over, at forbindelserne mellem F~Jlesskabet og dets medlemsstater og Den Islamiske Republik Iran er blevet normaliseret. IV. Det Europ~iske RAd mener, at alle muligheder bor udnyttes med henblik p& at l0se konflikterne i omradet. Det er overbevist om, at der rna skabes forblndelser mellem landene i omradet, der bygger pa tillid og samarbejde, s~jedes at der kan tilvejebringes en situation med stabilitet, sikkerhed, 0ko- -nomisk og -social velfzrd og -respekt for borgerrettigheder og politiske rettigheder for at undg~ nye kriser, begr~nse vabenkapl0bet og undg~ spredning af masse0delreggelsesvaben. F~llesskabet og dets medlemsstater er rede til at samarbejde med de pagreldende Jande for at n~ frem til principper, regler og strukturer og til at bidrage til gennemf0relsen af det hverv, som ved forskellige resolutioner er blevet palagt FN's generalsekretrer med hensyn til at unders0ge foranstaltninger, der kan 0ge sikkerheden og stabiliteten i omradet. V. Retf~rdige og varige 10sninger pa de forskellige problemer i omr~det kan kun bidrage til at styrke de historiske forbindelser mellem Europa og landene i Mellem0sten, saledes at den arabiske verden fuldt ud kan spille den rolle i det internationale samfund, der tilkommer den.

18 gm/aa/ms BILAG IV ERKLARING OM CSCE Det Europreiske R&d bekrrefter p& ny den afg0rende betydning af CSCE-forhandlingerne, hvor Europas, USA's og Canadas befolkninger og regeringer sammen er med til at rendre det europreiske kontinent. Set i dette perspektiv frembyder topm0det i Paris en historisk mulighed for at fortsrette med at skabe et demokratisk, fredeligt og forenet Europa p& grundlag af de dynamiske resultater, der er opn& et gennem CSCE-processen. Med henblik herpa bar Frellesskabet og dets medlemssta- ' -ter ~orelagt en lang -rrekke forslag i Wien. Det Europreiske R&d er af den opfattelse, at der b0r udfoldes store bestrrebelser for at sikre, at substansen i det dokument, der skal forelregges pa topm0det i Paris, beh0rigt udtrykker den historiske betydning af denne begivenhed. Frellesskabet og dets medlemsstater vil i enhver henseende fortsat bidrage hertil. Frellesskabet og dets medlemsstater vil med undertegnelsen af slutakten fra topm0det tiltrrede samtlige forpligtelser heri.

KONKLUSIONER Den 0konomiske og sociale situation

KONKLUSIONER Den 0konomiske og sociale situation skabets teknologiske grundlag og genetablering af konkurrenceevnen; med henblik herpa opfordres Kommissionen til pa Det europreiske Rads nreste samling at forelregge et passende udkast til handlingsprogram.

Læs mere

DET EUROP~ISKE RAD FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROP~ISKE RAD FORMANDSKABETS KONKLUSIONER - 1 - DET EUROP~ISKE RAD den 14. og 15. DECEMBER 1990 i ROM FORMANDSKABETS KONKLUSIONER ( 2. de 1) vedr0rende forbindelserne med Sovjetunionen og landene i Central- og 0steuropa SN 428/90 DK - 2 - Forbindelserne

Læs mere

DET EUROPRISKE RAD FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROPRISKE RAD FORMANDSKABETS KONKLUSIONER - 1 - Maastricht, den 11. december 1991 DET EUROPRISKE RAD den 9. og 10. december 1991 i Maastricht FORMANDSKABETS KONKLUSIONER - 2 - Hr. BARON CRESPO, formand for Europa-Parlamentet, gjorde over for Det

Læs mere

KONKLUSIONER FRA FORMANDSKABET

KONKLUSIONER FRA FORMANDSKABET ... - DET EUROP fiske RAD DEN 5. OG 6. DECEMBER 1977 I BRUXELLES KONKLUSIONER FRA FORMANDSKABET I. Fallesskabets ~konomiske situation 1. Det europaiske RAd bar foretaget en generel dr~ftelse af Frellesskabets

Læs mere

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER DET EUROP~ISKE RAD

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER DET EUROP~ISKE RAD - 1 - FORMANDSKABETS KONKLUSIONER ( 1. dell DET EUROP~ISKE RAD DEN 14. OG 15. DECEMBER 1990 I ROM - 2 - Det Europ~iske R~d har p~h0rt en erkl~ring fra formanden for Europa-Parlamentet om situationen i

Læs mere

DET EUROP ISKE RAD DEN JUNI 1987 I BRUXELLES

DET EUROP ISKE RAD DEN JUNI 1987 I BRUXELLES DET EUROP ISKE RAD DEN 29.-30. JUNI 1987 I BRUXELLES 1. Formandskabet har fastslaet, at elleve delegationer kunne acceptere de konklusioner, der er gengivet i bilag I, om retningslinjerne og arbejdsprogrammet

Læs mere

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER ENDELIG UDGAVE D E T E U R 0 P ~ I S K E R AD Den 26.-27. juni 1986 i Haag FORMANDSKABETS KONKLUSIONER SN/2178/ 3/86 DK Den sociale og 0konomiske situation Generelt Det europ~iske Rad dr0ftede den 0konomiske

Læs mere

DET EUROPJEISKE RJLDS FOill1~ANIJSKAB

DET EUROPJEISKE RJLDS FOill1~ANIJSKAB DET EUROPJEISKE RJLDS FOill1~ANIJSKAB KORTF ATTET REDEG0RELSE VEDR0RENDE DE AFG0RELSER 01'I FEL LESS'".rABSSP0RGSIYIAL, DER BLEV VEDTAGET P! DE'I' EUROPEISKE R.ADS SAMLING I BRUXELLES, DEN 16 e OG '17.

Læs mere

F 0 R M A N D S K A B E T S K 0 N K L U S I 0 N E R

F 0 R M A N D S K A B E T S K 0 N K L U S I 0 N E R F 0 R M A N D S K A B E T S K 0 N K L U S I 0 N E R DE T E U R 0 P ~ I S K E R A D DEN 26.-27. J UN I 1 9 8 9 I M A D R I D SN/254/2/89-1 - medf0rt en reel og m~rkbar for0gelse af Parlamentets bidrag til

Læs mere

DET EUROPIEISKE RAD I FONTAINEBLEAU FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROPIEISKE RAD I FONTAINEBLEAU FORMANDSKABETS KONKLUSIONER DET EUROPIEISKE RAD I FONTAINEBLEAU FORMANDSKABETS KONKLUSIONER Det europreiske Rad, forsamlet den 25. og 26. juni 1984 i Fontainebleau, har vedtaget f0lgende afg0relser til l0sning af de problemer, der

Læs mere

EFTER DROFTELSERNE I DET EUROP~ISKE RAD DEN MARTS 1983 I BRUXELLES DEN OKONOMISKE OG SOCIALE SITUATION

EFTER DROFTELSERNE I DET EUROP~ISKE RAD DEN MARTS 1983 I BRUXELLES DEN OKONOMISKE OG SOCIALE SITUATION FORMft~DSKABETS KONKLUSIONER EFTER DROFTELSERNE I DET EUROP~ISKE RAD DEN 21.-22. MARTS 1983 I BRUXELLES DEN OKONOMISKE OG SOCIALE SITUATION Det europa:iske Rad dr0ftede _ den fortsatte gennemf0relse af

Læs mere

EFTER FORHANDLINGERNE I DET EUROP ISKE RAD DEN DECEMBER 1982 I K.0BENHAVN

EFTER FORHANDLINGERNE I DET EUROP ISKE RAD DEN DECEMBER 1982 I K.0BENHAVN REVIDERET UDGAVE 6.12.1982 FOF~SKABETS KONKLUSIONER EFTER FORHANDLINGERNE I DET EUROP ISKE RAD DEN 3.-4. DECEMBER 1982 I K.0BENHAVN DEN 0KON01\USKE OG SOCIALE SITUATION Det europeiske Rad udtrjkker tilfredshed

Læs mere

DET EUROPA':ISKE rui.d DEN 1, og 2. APRIL FOR!YlANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROPA':ISKE rui.d DEN 1, og 2. APRIL FOR!YlANDSKABETS KONKLUSIONER FRANSK ORIGINAL Bruxelles,, den 13. april 1976 DET EUROPA':ISKE rui.d DEN 1, og 2. APRIL 1976 FOR!YlANDSKABETS KONKLUSIONER Det europreiske Rad opfordrede Rao.et ( finans- og 0konomiministrene) til at

Læs mere

KOWALUSIONER FRA FORMANDSKABET

KOWALUSIONER FRA FORMANDSKABET KOWALUSIONER FRA FORMANDSKABET DEN 0KONOMISKE OG SOCIALE SITUATION Persnektiverne for Frellesskabets 0konomi Det europreiske R~d gennemgik udviklingen i frellesskabslandenes 0konomi og dr0ftede udsigterne

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Somalia, som Rådet vedtog på samling den 18. juli 2016.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Somalia, som Rådet vedtog på samling den 18. juli 2016. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11238/16 COAFR 220 CFSP/PESC 618 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 18. juli 2016 til: delegationerne

Læs mere

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER . Bruxelles, den 22. juli 1 976 REVIDERET UDGAVE DET EUROPJEISKE HAD DEN 12.-1 3. JULI 1, 976 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER -- ----- -- 1 Almindelige direkte valg af reprresentanterne i Forsamlingen Det

Læs mere

... /... Stillet over for de bekymringer, som udviklingen i den internationale situation giver anledning til, er Det europoeiske

... /... Stillet over for de bekymringer, som udviklingen i den internationale situation giver anledning til, er Det europoeiske Luxembourg, 1. og 2. december 1980 Stillet over for de bekymringer, som udviklingen i den internationale situation giver anledning til, er Det europoeiske ~d sig det ansvar bevidst, som pahviler Europa.

Læs mere

P7_TA-PROV(2012)0248 Sudan og Sydsudan

P7_TA-PROV(2012)0248 Sudan og Sydsudan P7_TA-PROV(2012)0248 Sudan og Sydsudan Europa-Parlamentets beslutning af 13. juni 2012 om situationen i Sudan og Sydsudan (2012/2659(RSP)) Europa-Parlamentet, - der henviser til sine tidligere beslutninger

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

DET EUROP~ISKE RXD FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROP~ISKE RXD FORMANDSKABETS KONKLUSIONER - 1 - DET EUROP~ISKE RXD DEN 28. og 29. JUNI 1991 I LUXEMBOURG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER - 2 - iam/av/sm Det Europ~iske R&d har p&h0rt en erkl~ring fra Europa-Parlamentets formand, hr. BARON, hvori han

Læs mere

DET EUROP ISKE RAD I HANNOVER DEN 27. OG 28. JUNI 1988

DET EUROP ISKE RAD I HANNOVER DEN 27. OG 28. JUNI 1988 DET EUROP ISKE RAD I HANNOVER DEN 27. OG 28. JUNI 1988 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER SN/2683/4/88 - 2 - GENNEMF0RELSE AF DEN EUROP~ISKE F~LLES AKT Det Europ~iske Rad noterer med tilfredshed den konstruktive

Læs mere

F 0 R M A N D S K A B E T S K 0 N K L U S I 0 N E R D E T E U R 0 P I S K E R A D DEN JUNI 1990 I DUBLIN SN 60/1/90 DK

F 0 R M A N D S K A B E T S K 0 N K L U S I 0 N E R D E T E U R 0 P I S K E R A D DEN JUNI 1990 I DUBLIN SN 60/1/90 DK F 0 R M A N D S K A B E T S K 0 N K L U S I 0 N E R D E T E U R 0 P I S K E R A D DEN 25.-26. JUNI 1990 I DUBLIN SN 60/1/90 DK - 1 - mdk/vg/ub/bbb/pfw/dep Del Europ~iske R&d har p&h0rt en redeg0relse fra

Læs mere

FORHANDSKABETS KONKLUSIONER. DET EUROP&ISKE RAo

FORHANDSKABETS KONKLUSIONER. DET EUROP&ISKE RAo FORHANDSKABETS KONKLUSIONER DET EUROP&ISKE RAo DEN B. OG 9. DECf)!BER 1989 I STRASBOURG overholdes den fastsatte tidsplan. Der er i lebet af dette halv~r truffet en r~kke vigtige beslutninger; med hensyn

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 10. december 1997 RÅDET (OR. f) 13241/97 LIMITE AGENDA 26 ELARG 29 NOTE FRA FORMANDSKABET

DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 10. december 1997 RÅDET (OR. f) 13241/97 LIMITE AGENDA 26 ELARG 29 NOTE FRA FORMANDSKABET DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 10. december 1997 RÅDET (OR. f) 13241/97 LIMITE AGENDA 26 ELARG 29 NOTE FRA FORMANDSKABET Vedr.: Rapport fra formandskabet til Det Europæiske Råd om EU's udvidelse og

Læs mere

DET EUROP ISKE RAD DEN DECEMBER 1984 I DUBLIN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROP ISKE RAD DEN DECEMBER 1984 I DUBLIN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER DET EUROP ISKE RAD DEN 3.-4. DECEMBER 1984 I DUBLIN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER Addendum Det europ~iske saledes som den foreligger i bilag I. Rad godkendte teksten vedr0rende bordvin, Teksten til erklreringerne

Læs mere

Konklusioner fra formandskabet for Det europreiske HAd -LPariS-- den marts -1979

Konklusioner fra formandskabet for Det europreiske HAd -LPariS-- den marts -1979 Konklusioner fra formandskabet for Det europreiske HAd -LPariS-- den- 12.-13.- marts -1979 Det europeiske BAd havde en omfattende dr0ftelse af situationen i Fellesskabet pa baggrund af den seneste udvikling

Læs mere

Grundlæggende rettigheder i EU

Grundlæggende rettigheder i EU Grundlæggende rettigheder i EU A5-0064/2000 Europa-Parlamentets beslutning om udarbejdelse af et charter om Den Europæiske Unions grundlæggende rettigheder (C5-0058/1999-1999/2064(COS)) Europa-Parlamentet,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) - Rådets konklusioner (18. juli 2016) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11245/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 18. juli 2016 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10997/16

Læs mere

Forslag til RÅDETS UDTALELSE. om det økonomiske partnerskabsprogram for SLOVENIEN

Forslag til RÅDETS UDTALELSE. om det økonomiske partnerskabsprogram for SLOVENIEN EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.11.2013 COM(2013) 911 final 2013/0396 (NLE) Forslag til RÅDETS UDTALELSE om det økonomiske partnerskabsprogram for SLOVENIEN DA DA 2013/0396 (NLE) Forslag til RÅDETS

Læs mere

Hermed følger til delegationerne konklusionerne vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Hermed følger til delegationerne konklusionerne vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 30. august 2014 (OR. en) EUCO 163/14 CO EUR 11 CONCL 4 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Ekstraordinært møde i Det Europæiske

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. februar 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. februar 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 28. februar 2017 (OR. en) 6626/17 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet LIMITE DEVGEN 27 CLIMA 45 ENER 85 COPS 65 CFSP/PESC

Læs mere

Formandskabets konklusioner fra Det europreiske R~ds mode. i Maastricht den marts 1981

Formandskabets konklusioner fra Det europreiske R~ds mode. i Maastricht den marts 1981 . '. ". ~. Formandskabets konklusioner fra Det europreiske R~ds mode i Maastricht den 23.-24. marts 1981 En betydelig del af Det europreiske R~ds mode var forbeholdt en detaljeret og dybtgaende gennemgang

Læs mere

DET EUROP ISKE RAD. Den marts 1985 i Bruxelles K 0 N K L U S I 0 N E R. SN/1381/2/85 bl/io/hl./gq/ gpm DK

DET EUROP ISKE RAD. Den marts 1985 i Bruxelles K 0 N K L U S I 0 N E R. SN/1381/2/85 bl/io/hl./gq/ gpm DK DET EUROP ISKE RAD Den 29.-30. marts 1985 i Bruxelles ' K 0 N K L U S I 0 N E R SN/1381/2/85 bl/io/hl./gq/ gpm DK UDVIDELSEN Det europreiske Rad mrerker sig med stor tilfredshed, at de vresentligste sp0rgsma1

Læs mere

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002)

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002) SLUTAKT FOR DEN DIPLOMATISKE KONFERENCE OM PROTOKOLLEN OM DET EUROPÆISKE FÆLLESSKABS TILTRÆDELSE AF DEN INTERNATIONALE EUROCONTROL KONVENTION AF 13. DECEMBER 1960 VEDRØRENDE SAMARBEJDE OM LUFTFARTENS SIKKERHED

Læs mere

6068/16 hsm 1 DGG 1B

6068/16 hsm 1 DGG 1B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. februar 2016 (OR. en) 6068/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 5783/1/16 REV 1 Vedr.: EF

Læs mere

DET EUROP.!EISKE RAn I BIRMINGHAM DEN 16. oktober 1992 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

DET EUROP.!EISKE RAn I BIRMINGHAM DEN 16. oktober 1992 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER Revideret udgave DET EUROP.!EISKE RAn I BIRMINGHAM DEN 16. oktober 1992 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER SN 343/2/92 kgl/esn DK - 1 - Det Europ~iske Rad i Birmingham den 16. oktober 1992 Det Europaoiske Rad

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2018 COM(2018) 167 final 2018/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale

Læs mere

DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET. Bruxelles, den 28. oktober 2002 (OR. fr) CONV 369/02 FØLGESKRIVELSE

DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET. Bruxelles, den 28. oktober 2002 (OR. fr) CONV 369/02 FØLGESKRIVELSE DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 28. oktober 2002 (OR. fr) CONV 369/02 FØLGESKRIVELSE fra: præsidiet til: konventet Vedr.: Foreløbigt udkast til forfatningstraktat Vedlagt følger til

Læs mere

... ;... Udsigter.ne for F~llesskabets 0konomi

... ;... Udsigter.ne for F~llesskabets 0konomi DET EUROP ISKE RAD DEN 29. OG 30. NOVEMBER 1979 I DUBLIN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER DEN 0KONOMISKE OG SOCIALE SITUATION Udsigter.ne for F~llesskabets 0konomi Stats- og regeringsche~erne dr0ftede udviklingen

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60

PUBLIC. Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14408/02 LIMITE PV/CONS 60 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 26. marts 2003 (28.03) (OR. en) 14408/02 LIMITE PUBLIC PV/CONS 60 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 2463. samling i Rådet for Den Europæiske Union (ALMINDELIGE

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 19.4.2013 2012/0122(NLE) *** UDKAST TIL HENSTILLING om forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. oktober 2018 (OR. en) 7223/04 DCL 1 JUSTCIV 42 AFKLASSIFICERING af dokument: 7223/04 af: 11. marts 2004 ny status: Vedr.: Offentlig Udkast til henstilling

Læs mere

Hermed følger til delegationerne Rådets konklusioner om fredsprocessen i Mellemøsten som vedtaget af Rådet den 17. november 2014.

Hermed følger til delegationerne Rådets konklusioner om fredsprocessen i Mellemøsten som vedtaget af Rådet den 17. november 2014. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. november 2014 (OR. en) 15542/14 COMEP 21 COMAG 104 PESC 1179 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Rådet dato: 17. november 2014 Tidl. dok. nr.: 15518/14 COMEP

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 20.1.2014 2013/0356(NLE) *** UDKAST TIL HENSTILLING om forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0423 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0423 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0423 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 10.6.2004 KOM(2004) 423 endelig Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om afslutning af konsultationsproceduren

Læs mere

I. Traktat om en forfatning for Europa. Europæiske Union 2. Protokol om anvendelse af nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet

I. Traktat om en forfatning for Europa. Europæiske Union 2. Protokol om anvendelse af nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet Slutakten opregner bindende protokoller og ikke-bindende erklæringer Forfatningen Protokoller Nationale parlamenters rolle Nærhedsprincippet Domstolen Centralbanken Investeringsbanken Fastlæggelse af hjemsted

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udenrigsudvalget 2016/0217(NLE) 22.6.2017 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om oprettelse af

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN UNIONENS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 14.4.2016 JOIN(2016) 8 final 2016/0113 (NLE) Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 6.3.2013 B7-0097/2013 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af redegørelse fra næstformanden i Kommissionen/Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. december 2018 (OR. en) 6829/1/03 REV 1 DCL 1 CID 6 UD 20 USA 18 AFKLASSIFICERING af dokument: af: 4. marts 2003 ny status: Vedr.: ST6829/1/03 REV 1 /EU

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE

Henstilling med henblik på RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.7.2016 COM(2016) 519 final Henstilling med henblik på RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om at pålægge Portugal en bod for ikke at have truffet virkningsfulde foranstaltninger

Læs mere

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 2 Betragtning B B. der henviser til, at libyerne som led i Det Arabiske Forår gik på gaden i februar 2011, hvorefter der fulgte ni måneder med civile uroligheder; der henviser

Læs mere

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN UNIONENS HØJTSTÅENDE REPRÆSENTANT FOR UDENRIGSANLIGGENDER OG SIKKERHEDSPOLITIK Bruxelles, den 17.12.2015 JOIN(2015) 35 final 2015/0303 (NLE) Fælles forslag til RÅDETS AFGØRELSE om

Læs mere

6791/17 aan/jb/hsm 1 DG C 1

6791/17 aan/jb/hsm 1 DG C 1 Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. marts 2017 (OR. fr) 6791/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 6. marts 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 6647/17

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(208)049 Beskyttelse af EU's finansielle interesser - Inddrivelse af penge og aktiver fra tredjelande i tilfælde af svig Europa-Parlamentets

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. marts 2017 (OR. fr)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. marts 2017 (OR. fr) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. marts 2017 (OR. fr) 6641/17 LIMITE PUBLIC COAFR 78 CFSP/PESC 173 RELEX 169 COHOM 25 COHAFA 10 NOTE fra: til: Vedr.: Den Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser L 225/16 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 12. 8. 98 RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen

Læs mere

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER

FORMANDSKABETS KONKLUSIONER - 1 - DET EU'ROPIEISKE R'ltD I LISSABO'N DEN 26. OG 27. JUNI 1992 FORMANDSKABETS KONKLUSIONER SN 3321/1/92 OK - 2 - in/pfw/at/gq/sm Med Traktaten om Den Europi!!iske Union, som der opn&edes enighed om

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0677/4. Ændringsforslag. Gerard Batten for EFDD-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0677/4. Ændringsforslag. Gerard Batten for EFDD-Gruppen 12.12.2017 B8-0677/4 4 Henvisning 1 a (ny) der henviser til De Forenede Nationers pagt og til FN's Generalforsamlings resolution 25/2625 af 24. oktober 1970 om folkeretlige principper om venskabelige forbindelser

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 12. og 13. december 2002 BILAG. Bulletin DA - PE 326.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 12. og 13. december 2002 BILAG. Bulletin DA - PE 326. 21 DET EUROPÆISKE RÅD KØBENHAVN FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 12. og 13. december 2002 23 I BUDGETMÆSSIGE OG FINANSIELLE SPØRGSMÅL EU tilslutter sig resultatet af de forhandlinger, hvor det er blevet

Læs mere

PUBLIC LIMITE DA. for Kosovos deltagelse i EU-programmer

PUBLIC LIMITE DA. for Kosovos deltagelse i EU-programmer Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union PUBLIC Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 13393/16 Interinstitutionel sag: 2013/0114 (NLE) LIMITE COWEB 115 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/31. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/31. Ændringsforslag 8.6.2015 B8-0455/31 31 Bodil Ceballos for Verts/ALE-Gruppen Punkt 3 a (nyt) 3a. udtrykker tilfredshed med valget af det mest inkluderende og repræsentative parlament i Tyrkiets nyere historie, som afspejler

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Iran som vedtaget af Rådet den 4. februar 2019.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Iran som vedtaget af Rådet den 4. februar 2019. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 4. februar 2019 (OR. en) 5744/19 MOG 7 CFSP/PESC 57 CONOP 9 IRAN 2 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.:

Læs mere

Lgndon, den 30. juni 1977

Lgndon, den 30. juni 1977 Lgndon, den 30. juni 1977 N 0 T E Det europaiske P2ds :n.0c.e i London. den 29. os 30. j u.:':li 197'7 I - 1 - I. DET EUROPh:ISKE RAil VEDTOG F0LGENDE ERKLh:RINGER, SOM BLEV UDSENDT TIL PRESSEN: A. ErklEering

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. december 2018 (OR. en) 6829/03 DCL 1 CID 6 UD 20 USA 18 AFKLASSIFICERING af dokument: af: 27. februar 2003 ny status: Vedr.: ST6829/03 /EU RESTRICTED Offentlig

Læs mere

Hermed følger til delegationerne i tillægget Rådets konklusioner om Tunesien, som Rådet vedtog den 20. juli 2015.

Hermed følger til delegationerne i tillægget Rådets konklusioner om Tunesien, som Rådet vedtog den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. juli 2015 (OR. fr) 11076/15 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Rådet dato: 20. juli 2015 MAMA 114 CFSP/PESC 433 RELEX 626 TU 15 Tidl. dok. nr.: 11048/15 MAMA

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den delvis afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. juni 2015 (OR. en) 10817/10 EXT 4 DELVIS AFKLASSIFICERING af dokument: af: 8. juni 2010 ny status: Vedr.: 10817/2010 RESTREINT UE Offentlig FREMP 27 JAI

Læs mere

10416/16 hsm 1 DG B 3A

10416/16 hsm 1 DG B 3A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. juni 2016 (OR. en) 10416/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne SOC 417 GENDER 28 ANTIDISCRIM 40 FREMP 118

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.6.2016 COM(2016) 395 final 2016/0184 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af Parisaftalen, der er vedtaget inden for rammerne

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. december 2017 (OR. en) 12117/07 DCL 1 AVIATION 136 RELEX 588 CDN 18 AFKLASSIFICERING af dokument: ST 12117/07 RESTREINT UE af: 25. juli 2007 ny status:

Læs mere

(Forelagt af Kommissionen i henhold til EF-traktatens artikel 189 A, stk. 2, den 19. marts 1997)

(Forelagt af Kommissionen i henhold til EF-traktatens artikel 189 A, stk. 2, den 19. marts 1997) Ændret forslag til RÅDETS FORORDNING (EF) om fremskyndelse og afklaring af gennemførelsen af proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud /* KOM/97/0117 ENDEL - CNS 96/0248 */ EF-Tidende

Læs mere

Valgfri protokol til konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter

Valgfri protokol til konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter Valgfri protokol til konventionen om barnets rettigheder vedrørende inddragelse af børn i væbnede konflikter Vedtaget og åbnet for underskrivelse og ratificering den 25. maj 2000 De i denne protokol deltagende

Læs mere

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt

Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE. om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 COM(2018) 138 final Henstilling med henblik på RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse til at indlede forhandlinger om en global miljøpagt DA DA BEGRUNDELSE 1. BAGGRUND

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNIONS PRIORITETER FOR DE FORENEDE NATIONERS 60. GENERALFORSAMLING

DEN EUROPÆISKE UNIONS PRIORITETER FOR DE FORENEDE NATIONERS 60. GENERALFORSAMLING DEN EUROPÆISKE UNIONS PRIORITETER FOR DE FORENEDE NATIONERS 60. GENERALFORSAMLING Indledning 1. Den Europæiske Union giver sin uforbeholdne støtte til De Forenede Nationer, er fast besluttet på at værne

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 30.1.2014 2013/0120B(NLE) *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse af rammeaftalen

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Konstitutionelle Anliggender Udvalget for Andragender 2018/2096(INI) 5.9.2018 UDKAST TIL BETÆNKNING om Ombudsmandens strategiske undersøgelse OI/2/2017 af gennemsigtigheden

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. maj 2019 (OR. fr) 14707/03 DCL 1 JUSTCIV 242 AFKLASSIFICERING af dokument: af: 17. november 2003 ny status: Vedr.: 14707/03 /EU RESTRICTED Offentlig Henstilling

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER. Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12

KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER. Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12 KONFERENCEN MELLEM REPRÆSENTANTERNE FOR MEDLEMSSTATERNES REGERINGER Bruxelles, den 14. maj 2012 (OR. en) CIG 1/12 Vedr.: Protokol om den irske befolknings betænkeligheder med hensyn til Lissabontraktaten

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.8.2012 COM(2012) 430 final 2012/0207 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om fastlæggelse af EU's holdning med henblik på revisionen af det internationale telekommunikationsreglement

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. marts 2016 (OR. en) EUCO 12/1/16 REV 1 CO EUR 3 CONCL 2 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (17.

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2013 COM(2013) 170 final 2013/0090 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Unionen skal indtage i

Læs mere

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser EF-Tidende nr. L 225 af 12/08/1998 s. 0016-0021 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Udvikling og Samarbejde UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Udvikling og Samarbejde

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Udvikling og Samarbejde UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Udvikling og Samarbejde EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Udvikling og Samarbejde FORELØBIG 2003/2001(BUD) 10. september 2003 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Udvikling og Samarbejde til Budgetudvalget om 2004-budgetproceduren

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 20.4.2005 KOM(2005) 155 endelig 2005/0061 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1467/97 om fremskyndelse og afklaring

Læs mere

AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1

AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1 AKT OM OPRETTELSE AF DEN EURO-LATINAMERIKANSKE PARLAMENTARISKE FORSAMLING 1 PRÆAMBEL Formændene for Europa-Parlamentet, Andesparlamentet, Det Mellemamerikanske Parlament og Det Latinamerikanske Parlament,

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0392/11. Ændringsforslag. Harald Vilimsky, Mario Borghezio for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0392/11. Ændringsforslag. Harald Vilimsky, Mario Borghezio for ENF-Gruppen 5.12.2018 A8-0392/11 11 Punkt 10 10. opfordrer EU-Udenrigstjenesten til at udvikle "emnebaserede koalitioner" med ligesindede lande for at støtte og fremme en regelbaseret international orden, multilateralisme

Læs mere

ROM-ERKLÆRINGEN. VALÉRY GISCARD d ESTAING FORMAND FOR DET EUROPÆISKE KONVENT

ROM-ERKLÆRINGEN. VALÉRY GISCARD d ESTAING FORMAND FOR DET EUROPÆISKE KONVENT ROM-ERKLÆRINGEN VALÉRY GISCARD d ESTAING FORMAND FOR DET EUROPÆISKE KONVENT Rom, den 18. juli 2003 I. Den 18. juli 2003 overrakte formanden for Konventet om Den Europæiske Unions Fremtid, Valéry Giscard

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0367 (NLE) 14996/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 218

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af Europarådets konvention om forebyggelse af terrorisme (CETS nr.

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af Europarådets konvention om forebyggelse af terrorisme (CETS nr. EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.6.2015 COM(2015) 292 final 2015/0131 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af Europarådets konvention om forebyggelse

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om forlængelse af gyldigheden af afgørelse 2011/492/EU og udsættelse af anvendelsen af dens relevante foranstaltninger

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om forlængelse af gyldigheden af afgørelse 2011/492/EU og udsættelse af anvendelsen af dens relevante foranstaltninger EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.6.2014 COM(2014) 369 final 2014/0186 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om forlængelse af gyldigheden af afgørelse 2011/492/EU og udsættelse af anvendelsen af dens

Læs mere

5369/15 cos/lao/hm 1 DG C 2C

5369/15 cos/lao/hm 1 DG C 2C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 16. januar 2015 (OR. en) 5369/15 COTER 9 COMEM 8 COMAG 10 COPS 9 POLMIL 3 IRAQ 1 CONUN 7 COHOM 3 COSI 7 ENFOPOL 16 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

NYE FINANSPOLITISKE RAMMER

NYE FINANSPOLITISKE RAMMER NYE FINANSPOLITISKE RAMMER Den statsgældskrise, der truer stabiliteten i Den Økonomiske og Monetære Union, fremhæver det presserende behov for væsentlige forbedringer af den finanspolitiske ramme. En omfattende

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0003 DA 18.06.2011 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 4. marts 2004 om aktindsigt i

Læs mere

PUBLIC. Bruxeles,den24.juni1999(14.07) (OR.f) RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION 9028/99 LIMITE PV/CONS36 SAN86. UDKAST til PROTOKOL. for2188.

PUBLIC. Bruxeles,den24.juni1999(14.07) (OR.f) RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION 9028/99 LIMITE PV/CONS36 SAN86. UDKAST til PROTOKOL. for2188. ConseilUE RÅDETFOR DENEUROPÆISKEUNION Bruxeles,den24.juni1999(14.07) (OR.f) 9028/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS36 SAN86 UDKAST til PROTOKOL for2188.samlingirådet -Sundhedden8.juni1999iLuxembourg DGI 1 INDHOLD

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den forklarende note fra Den Franske Republiks regering om ovennævnte initiativ.

Hermed følger til delegationerne den forklarende note fra Den Franske Republiks regering om ovennævnte initiativ. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 8. december 2000 (19.12) (OR. fr) 13289/00 ADD 1 LIMITE JAI 135 ADDENDUM TIL FØLGESKRIVELSE fra: Frankrigs faste repræsentant, Pierre VIMONT modtaget den:

Læs mere

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 2. april 2003 (03.04) (OR. fr) CONV 648/03 NOTE fra: til: Vedr.: præsidiet konventet Afsnit X: Medlemskab af Unionen Dokumentets indhold: Side 2: De

Læs mere