NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB."

Transkript

1 UGE 34 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU MED TEMASEKTION OM LETBANER I SAMARBEJDE MED LETBANER.DK NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB. Stillingen er oprettet, da det er lagt til grund for kontrakten mellem Staten og DSB, at der i den kommende kontraktperiode påbegyndes anskaffelse af el-materiel, som på sigt skal erstatte de nuværende dieseltog på de strækninger, hvor der gennemføres elektrificering. Det er dette arbejde, Jürgen Müller skal stå i spidsen for. Jürgen Müller blev partner i McKinsey og Co Tyskland i 2003 og kommer aktuelt fra en stilling som partner i McKinsey & Co i Sverige. Han har desuden været leder af McKinsey s globale Jern- og bybane afdeling siden I DSB vil han indtræde i direktørkredsen med reference til den administrerende direktør. - Jeg er glad for, at vi har fået en internationalt erfaren kapacitet som Jürgen Müller i spidsen for det hold, der skal forberede og påbegynde indkøbet af eldrevne tog. Det er et af de vigtigste projekter i DSB i nyere tid. Indkøbet af eldrevne tog er forudsætningen for at kunne realisere de hurtigere rejsetider, som togfonden.dk muliggør, udtaler DSB s administrerende direktør Flemming Jensen i en Pressemeddelelse. FREMTIDENS REGIONALTOG TWINDEXX Vario (MCC) er et meget godt bud Efteråret og vinteren i Folketinget kommer til at handle meget om transport, logistik og infrastruktur. Timemodellen skal ses efter i sømmene, Togfonden mangler penge, tyskerne har svært ved at bestemme sig om Femern og DSB skal have nye tog, faktisk for mere end 20 mia. kr. Det er en ordre de fleste togproducenter gerne vil have fat i og BOMBARDIER DANMARK er en af disse producenter og deres løsning hedder TWINDEXX. BOMBARDIER har fået lavet beregninger på, hvor mange vogne, en TWINDEXX Vario MCC kan trække i forhold til eksisterende og kommende køreplaner i Danmark, og det ser umiddelbart godt ud.

2 Øresundstog Beregningerne viser, at et fire-vogns togsæt med en MCC, to almindelige dobbeltdækkervogne og en styrevogn har en rå køretid (altså uden tillæg), der er sammenlignelig med det pt bedst performende tog i Danmark Øresundstoget og det også selv om Øresundstog flere steder kan køre hurtigere end de 160 km/t, som TWINDEXX Vario er udlagt til. Hermed kan TWINDEXX Vario anvendes i den fremtidige sjællandske regionaltrafik mellem København og Holbæk/Kalundborg, Roskilde/Ringsted, Haslev/Næstved, Næstved/Nykøbing F samt Kystbanen og til Sverige. TWINDEXX Vario dobbeltdækkervognene er kompatible med DSBs eksisterende dobbeltdækkervogne og lokomotiver, så disse kan anvendes i flæng med ZWS styresystemet. For at fungere med motorvognen MCC skal mellem- og styrevogne endvidere have WTB styresystemet, hvilket alle TIWNDEXX Vario vogne har fra fødslen, mens det kan eftermonteres på ældre dobbeltdækkervogne. I rammeaftalen med DB har DB Regio indtil videre ordret i alt 150 motor styrevogne til togsæt på 3,4, 5 og 6 vogne alle med to motorvogne. Tekst & Foto: BOMBARDIER, redigeret af KM. AMANDA FRA KERTEMINDE BogAnmeldelse HERFRA MIN VERDEN GÅR Kerteminde er omdrejningspunktet for Anders Krab-Johansen s nye bog Af chefredaktør Knud Meldgaard Der er noget farligt ved de Fynboer og deres måde at leve på og med hinanden. Allerede Frederik d. 6 advarede folk, der ville slå sig ned i landets dengang andenstørste by, Odense: - Pas på Fynboerne, sagde Landsfaderen, de spiser Gaasesteg om Onsdagen og så med Rødkaal til! Det var, ifølge den asketiske regent, noget af et vellevned, at føre, selvom Fynboerne, set i forhold til mange andre landsmænd, levede et godt liv og tjente gode penge på den frodige ø og dermed havde råd til gåsen. Anders Krab-Johansen, der til daglig er adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, på Dagbladet Børsen, levede også fortsat et godt liv, da han som 10- årig flyttede til Kerteminde, hvor det dog ikke var duften af stegt gås, der kildrer hans næsebor, men mere stanken af fisk eller af penge, som de siger på Vestkysten. Kerteminde er altså centralt placeret i sindet hos redaktøren, der i dag er 48 og bor i København, og allerede i indledningen til hans nye bog, Vi Vinder Når Vi Vågner, slår han tilhørsforholdet fast: - Når jeg besøger byen, og det gør jeg tit, er den blevet mit målepunkt for nationens tilstand igennem snart 40 år. Nu ved jeg så ikke om jeg skal anklage den gode redaktør, der er uddannet i statskundskab ved Københavns Universitet, og som journalist fra Columbia University i New York, for begrebsforvirring eller bare for en stor entusiasme for Amandas by, men det er dog en interessant udtalelse. Anders Krab-Johansen henviser altså til Kerteminde, hvor den britisk/skotske økonom og moralfilosof, Adam Smiths ( ), den økonomiske liberalismes fader, kalder sit hovedværk for NATIONERS VELSTAND. Der er altså lidt mere vingefang hos den gamle liberalist. Nå, Kerteminde er vel også en del af nationerne, så lad gå.

3 Adam Smiths ( Vi arbejder for lidt Det er svært at bestride det essentielle i forfatterens hovedbudskab: at vi bestiller for lidt, at vi har for mange på overførselsindkomst, at vi er blevet et splittet samfund og dermed også splittet mellem ydere og nydere. Det sidste udsagn, nydere, er måske en smule malplaceret, da det jo ikke er alle nydere, der har bedt om at nyde, da de gerne vil yde, hvis mulighederne var tilstede. Det er forfatterens hensigt, at dele fakta om vores nation, som punkterer en række myter. Og jeg vil fremlægge løsninger til, hvordan vi kommer videre, skriver han i Forordet og så ved vi, hvad der venter. Men lever forfatteren så op til sit Forord? Svaret er naturligvis ikke entydig eller rettere, det må den gunstige læser jo afgøre med sig selv, sin livsindstilling, sin indkomst, sociale position og, ikke mindst, sin erhvervspolitiske indstilling. En forstålig bog Forfatteren arbejder i bogen med 5 teser/temaer: Dovenskaben * Myterne * Løsningerne * Metoderne * Fremtiden. Det er en fin opdeling, der er med til at gøre bogen overskuelig. Denne opdeling giver også læseren mulighed for at hoppe rundt i bogen, der ikke nødvendigvis behøver at blive læst fra øverste venstre hjørne, på forsiden, til nederste højre, på bagsiden. Der er derfor ikke tale om en tung bog, i den klassiske, intellektuelle forstand. Sproget er let, forståligt og uakademisk og bogen er dermed også en gevinst for den læser, der måske ikke er helt indsat i betjeningen og forståelsen af de økonomiske sider af verdenssamfundet og økonomien. Blå Bloks venstrefløj Denne anmelder er da også, et langt stykke af vejen, enig med forfatteren, men også kun delvis. Det er, som nævnt, en god og overskuelig bog. Der er illustrative grafer, overbevisende tal og fine statistikker, men der er også megen springen over gærdet, hvor det er lavest og lidt for mange letkøbte postulater. Postulater, der ofte høres fra nogle af de nye liberale politikere, der, for tiden, stortrives på venstrefløjen i Blå Blok. Ingen kan vel beskylde Anders Krab-Johansen for at tilhøre den yderste venstrefløj i dansk politik, selvom den faktisk er rimelig uskadelig, men chefredaktøren har med sin bog signaleret, at der er noget råddent i Danmark (Hamlet) og vi behøver en hel del nytænkning for at komme videre. Krab - Johansen s bog kunne godt være en del af denne nytænkning. Køb bogen og døm selv! Bogen, der er på 291 sider samt TAK og diverse NOTER, slutter også i Kerteminde, eller næsten, nemlig i forfatterens sommerhus, på 60 kvadratmeter, 12 km. nord for Kerteminde og således kom vi rundt i verden, tal, grafer og mange kloge (og nogle lidt mindre kloge) ord inden vi, igen, landede i, som nævnt Kerteminde! Titel: VI VINDER NÅR VI VÅGNER kunsten at forblive et rigt samfund Udgiver: Pris: kr. 350,00

4 VELKOMMENTIL LINDØ Transportøkonomisk Forening inviterer til Havnekonference mandag d. 5. oktober hos Lindø Industripark A/S med temaet Markedstendenser og Grøn Omstilling PROGRAM 8:30-9:00: Kaffe, rundstykke og registrering 9:00-9:15: Velkomst ved Carsten Aa, Direktør ved Odense Havn og Lindø Industripark. 9:15-10:45: Markedstendenser Moderator Peter Olsen, Danmarks Rederiforening Under spørgsmålet Hvad kan de danske havne gøre for jer sættes der fokus på markeds-tendenser i den danske havne- og logistiksektor. De ledende transportformidlere og rederier giver deres vurdering af fremtidens forretningsudvikling, i forhold til transportformer og havne. Desuden giver de deres ønsker til havnenes ydelser og engagement. Shipping.dk har styrket sin position i Skandinavien, hvilket underbygger selskabets planer om øget vækst og specialisering. Men hvad er strategien præcist og hvad er kerneforretningen? Hvordan vurderer Shipping.dk udviklingen? Hvor kan havnene hjælpe og hvordan? Adm. direktør for Shipping.dk A/S, Lars Jespersen Blue Water Shipping har de seneste år haft en spændende udvikling inden for terminal-, stevedore- og agency-aktiviteter i flere danske havne og udviklingen fortsætter. Hvordan ser BWS på fremtidens transportmønstre og danske havnes muligheder i et europæisk perspektiv? Og er der en strategi omkring BWS' lokalisering i de danske havne? Hvor kan havnene hjælpe og hvordan? Direktør for Business Development i Blue Water Shipping, Niels Tolstrup Fredericia Shipping, Schultz Shipping, Krinak, m.fl. er et netværk af virksomheder, der h ar bevaret det lokale islæt, men som også er ved at udvikle sig til en international spiller. Hvilke overvejelser har man gjort sig undervejs, og hvordan ser fremtiden ud? Hvor og hvordan kan danske havne understøtte en moderne havnevirksomhed? Adm. direktør for Fredericia Shipping A/S, Klaus G. Andersen 10:45-11:15: Pause 11:15-12:15: Markedstendenser (fortsat) Moderator Thomas Elm Kampmann, Direktør Skandinavisk Transport Center og Køge Havn Unifeeder: Har danske havne overhovedet en chance? Hvordan ser Unifeder på fremtidens transportmønstre? Hvor vil lasten konsolideres? Og hvordan kan danske havne understøtte en strategisk udvikling. Country Manager Ebbe Bisgaard, Unifeeder

5 DSV. DSV har lanceret en stor satsning på jernbanetransport, bl.a. med at genåbne silkeruten fra Kina til Europa Hvordan ser fremtidens godsruter ud i et DSV perspektiv og hvordan er de danske havnes rolle i det store billede? Executive Vice President DSV Air & Sea Søren Holck Pape 12: : Frokost og Rundvisning i Lindø Industripark 13:45 15:15: Grøn omstilling Moderator Ole Ingrisch, Direktør Esbjerg Havn Den grønne omstilling vil skabe store forandringer, men også nye forretningsmuligheder for havnene og havnevirksomhederne. Bl.a. skal kul udfases inden 2030, og erstattes med noget andet. Hvad kræver dette af kapacitet og installationer? Brændselschef Niels Bojer Jørgensen (indkøb, logistik og havne), DONG Energy. Affald til forbrænding (RDF) er blevet en stigende vare til håndtering på havnene. Det rummer både et potentiale og visse udfordringer. Combineering er en dansk virksomhed med speciale in den for import og eksport af RDF. Hvad er tendenserne og hvordan kan vi løse udfordringerne? Projektchef Mads Roesen, Combineering (TBC) Den grønne omstilling presser kapaciteten på havnene. Hvad vil det betyde for den optimale struktur for havnene, for behovet for strategisk havnekapacitet og for konsolidering. Ved taler fra Dansk Industri/ Tetraplan, TBN. 15:15 15:45: Pause, kaffe og kage :00: Paneldebat med politikere fra Folketingets Transportudvalg Moderator Gitte Lillelund Bech, Direktør Danske Havne Deltagerne i paneldebatten vil blive annonceret på et senere tidspunkt. Praktisk information: Tid og Sted: Mandag d. 5. oktober 2015, kl Lindø industripark A/S, Kystvejen 100, 5330 Munkebo Priser Medlemmer af TØF kr. + moms Ikke medlemmer af TØF kr. + moms Tilmelding: Senest onsdag d. 30. september 2015 via webformularen her: https://www.conferencemanager.dk/havnekonferencen2015/tilmelding.html Afmelding:Ved afmelding senere end onsdag d. 23. september tilbageholdes 50 % af deltagergebyret. Ved afmelding senere end onsdag d.30. september tilbageholdes den fulde pris. Kontaktinformation: Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte TØF sekretariatet: Jan Boyesen, Sekretariatsleder TØF, Telefon: , mail: Karen Boyd, Koordinator TØF,Mail En del af Danish Maritime Days Havnekonferencen 2015 er en del af Danish Maritime Days, der finder sted oktober Danish Maritime Days er en ny, stor begivenhed for den globale maritime branche. Den samler en bred vifte af interessenter med det formål at finde nye løsninger på de vigtigste udfordringer, som branchen står over for. Besøg for at se ugens fulde program og hvordan du deltager.

6 400 Ugens Kommentar på DI Transports hjemmeside Af direktør Michael Svane Overskriften hentyder direkte til nyheden om, at Arriva og partnere i begyndelsen af september sender 4oo elbiler på vejene i Hovedstadsområdet. En nyhed, som fortjent har vakt interesse og som også skal roses herfra. Min ros er ikke som sådan knyttet til det faktum, at det handler om elbiler. Derimod hæfter jeg mig ved, at en af landets største operatører inden for den kollektive trafik nu tager et ansvar for at styrke den kollektive trafik og frem for alt skaber sammenhæng i mobiliteten. Det vidner om en operatør og en partnerkreds, som ønsker at tage et ansvar på hele den kollektive trafiksektors vegne. Dermed er den hele rejse født. Jeg håber, at kunderne tager godt mod det nye initiativ. Initiativet bør ikke slutte her. Der er fortsat et stort behov for at skabe yderligere sammenhæng i den kollektive trafik. Det gælder ikke kun i forhold til den enkelte kunde, men i særdeleshed i den samlede sektor. MINISTEREN TIL TRANSPORTENS DAG Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er blandt talerne, når DI Transport den 21. september afholder Transportens Dag i Industriens Hus i København. Temaet i år er Kunden i centrum. Al innovation starter med at forstå kundens behov. Men hvordan bliver transportbranchen bedre til at se verden fra kundens stol? Derudover vil der den 21. september være en transportpolitisk åbningsdebat med medlemmer af Folketingets Transportudvalg forud for åbningen af det nye folketingsår. Deltagelse i arrangementet er gratis, men forudsætter bindende tilmelding til hvor du også kan læse meget mere om Transportens Dag ÖRESUNDSMAGASINET Udgiver: Meldgaard Media & Marketing s.m.b.a. * CVR-nr Redaktion & Annoncer * Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard Ønsker du ikke at modtage vort Ugebrev, så send os venligst en mail, så Afmeldes du straks

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 39 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FEMERN-TUNNEL STYRKER KØBENHAVNS LUFTHAVN Den kommende tunnel er ingen konkurrent, tvært imod, mener Københavns

Læs mere

UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 2* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: VELKOMMEN TIL 2015 Vi har passeret årsskiftet og det er tid til nytårsudtalelser fra politikere,

Læs mere

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN FEMERN-FORBINDELSEN: ET STORT PROBLEM, MEN EN STØRRE OPGAVE Den planlagte forbindelse er IKKE truet Af chefredaktør

Læs mere

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: MERE PLADS OGSÅ TIL DE BLÅ MOTORVEJE Danske Havne har fået en direktør med kant Chefredaktør

Læs mere

DIVERSITETEN ER AFGØRENDE

DIVERSITETEN ER AFGØRENDE U G E 12 * 2014 * N Y H E D S B R E V : NYHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR DIVERSITETEN ER AFGØRENDE Transport fra A til B er kun en lille del af opgaven for Schenker A/S Henrik Dam

Læs mere

Denne temaavis er en annonce fra DI Transport. Kortere rejsetid og flere tog > Samspil mellem tog og bus >

Denne temaavis er en annonce fra DI Transport. Kortere rejsetid og flere tog > Samspil mellem tog og bus > Annonce Denne temaavis er en annonce fra DI Transport Annonce Pia Olsen Dyhr, Danmarks nye transportminister. Fremtidens Infrastruktur For bæredygtig transport og mobilitet Hurtigere til og fra arbejde

Læs mere

#13. Rigide regler blokerer for kommunale besparelser. 9.-11. oktober 2013. Velfærdens Årsdag side 06-07. Hvad virker på beskæftigelsen?

#13. Rigide regler blokerer for kommunale besparelser. 9.-11. oktober 2013. Velfærdens Årsdag side 06-07. Hvad virker på beskæftigelsen? #13 9.-11. oktober 2013 MEDLEMSAVIS FOR 17.000 VIRKSOMHEDER OG 100 BRANCHEFORENINGER I DANSK ERHVERV Skarphed på Velfærdens Årsdag side 06-07 Kommunaldirektør taler ud > 04 Lauritzen på den lange bane

Læs mere

Det blå kraftcenter. Frederikshavn Skagen 2012. Efterspurgte unge De maritime uddannelser i Nordjylland uddanner de unge til sikre og velbetalte job

Det blå kraftcenter. Frederikshavn Skagen 2012. Efterspurgte unge De maritime uddannelser i Nordjylland uddanner de unge til sikre og velbetalte job Tillægget er udgivet af Frederikshavn Kommune, Marcod og Erhvervshus Nord Det blå kraftcenter Frederikshavn Skagen 2012 4&6 markante 10 Stærk maritim 18&19 havneudvidelser klynge Frederikshavn og Skagen

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Nyt værk sikrer fleksibilitet. Fjernvarme på skemaet Skoleelever kan blive kloge på fjernvarme på fjernvarmeskolen.dk.

Nyt værk sikrer fleksibilitet. Fjernvarme på skemaet Skoleelever kan blive kloge på fjernvarme på fjernvarmeskolen.dk. dansk fjernvarmes magasin nr. 6 JUNI 2012 nyheder Fjernvarme på skemaet Skoleelever kan blive kloge på fjernvarme på fjernvarmeskolen.dk. praksis Nyt værk sikrer fleksibilitet Et nyt flisværk giver Midtlangeland

Læs mere

Esbjerg Havn strøg forbi finanskrisen

Esbjerg Havn strøg forbi finanskrisen n y h e d s m a g a s i n e t NR. 3 // OktOBER // 2014 Esbjerg Havn strøg forbi finanskrisen Læs siderne 14-16 Odense lykkes med bolig og havn Side 6-9 Offshore er lykkes på Rømø Side 12-13 Side 21-23

Læs mere

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt)

Networked business EU-DK 2012. MOBILE (Internt/Eksternt) Networked business FACTBOOK EU-DK 2012 DANSK ERHVERVSLIVS BRUG AF: SOCIALE MEDIER (Internt/Eksternt) PR & Kommunikation Salg & Marketing (inkl. web) Service & Support Innovation (R&D, produkt- & procesudvikling)

Læs mere

Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland

Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Nr. 11 april 2014 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. Yderlig Vækst: Strategiarbejde i øjenhøjde GLOBALT

Læs mere

OKTOBER 2014. Blå motorveje frem for sorte. Tre søfolk i land. Vild med Lindøs portalkran. Indvielse af testcenter for vindmøller

OKTOBER 2014. Blå motorveje frem for sorte. Tre søfolk i land. Vild med Lindøs portalkran. Indvielse af testcenter for vindmøller # 02 OKTOBER 2014 Blå motorveje frem for sorte Tre søfolk i land Vild med Lindøs portalkran Indvielse af testcenter for vindmøller LOOKOUT # 02 OKTOBER 2014 UDGIVER LINDØ port of ODENSE Odense Havn Noatunvej

Læs mere

Alderens muligheder. Ældre Sagens Fremtidsstudie

Alderens muligheder. Ældre Sagens Fremtidsstudie ARBEJDE ARBEJDE ARBEJDE ARBEJDE ENNERNE FAMILIEN OG VENNERNE Alderens muligheder ELFÆRD VELFÆRD VELFÆRD Ældre Sagens Fremtidsstudie KVALITET HELBRED OG LIVSKVALITET Alderens muligheder Ældre Sagens Fremtidsstudie

Læs mere

Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med

Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med Nyt design - et regnskabsprogram du kan vokse med Tjek det ud i dag Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med Med e-conomic får du: Ubegrænset og gratis support når

Læs mere

Partnerskaber kræver klar rollefordeling Coca-Cola og WWF har lanceret en massiv kampagne, der skal redde isbjørnen. Side 16

Partnerskaber kræver klar rollefordeling Coca-Cola og WWF har lanceret en massiv kampagne, der skal redde isbjørnen. Side 16 Dette er et annoncefinansieret særtillæg til Dagbladet Børsen, tirsdag den 26.marts 2013, udgivet af Erhvervsmagasinet CSR, mediehuset Horisont Gruppen a/s. Et erhvervsmedie fra: marts 2013 20. årgang

Læs mere

mod løndumping Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd

mod løndumping Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd # 02 - Februar 2014-11. årgang Fynbus tvunget i aktion mod løndumping side 8 Taxiernes ny minister Socialdemokraten Magnus Heunicke skal som ny transportminister

Læs mere

Radikal Dialog. I dette nr.: 2Marts 2004. Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg. Leder af Jesper Gronenberg. Kandidatpræsentation:

Radikal Dialog. I dette nr.: 2Marts 2004. Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg. Leder af Jesper Gronenberg. Kandidatpræsentation: 2Marts 2004 Den Radikal Dialog Radikale Vælgerforening for København og Frederiksberg I dette nr.: Leder af Jesper Gronenberg Kandidatpræsentation: Naser Khader Tema om kommunalreform Fotos fra RUKs 100års

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

TEAMVIKAREN.DK. Dansk energiteknologi stormer frem. Tema: COP - sidste stop før klimatopmødet i København. > side. > side -

TEAMVIKAREN.DK. Dansk energiteknologi stormer frem. Tema: COP - sidste stop før klimatopmødet i København. > side. > side - Tema: COP - sidste stop før klimatopmødet i København > Ny lokal klimafond Energibyen Skive allierer sig med det lokale erhvervsliv for at spare mere på energien. > side Find det i Forsvaret Den -årige

Læs mere

JP HumanResource. HR som strategisk. HR-funktionen skal gøre sig fortjent til det strategiske niveau, mener HR-direktør Per Krogager

JP HumanResource. HR som strategisk. HR-funktionen skal gøre sig fortjent til det strategiske niveau, mener HR-direktør Per Krogager JPHumanResource 03. udgave aug. 2011 Vis jeres værd HR-funktionen skal gøre sig fortjent til det strategiske niveau, mener HR-direktør Per Krogager HR som strategisk ressource Mindre danske virksomheder

Læs mere

DEN PRIVATE FINANSIERING DUMPER /// 6 MÖGER KLAR MED PENSIONSMILLIONERNE /// 10 KOMMUNEKREDIT TAGER KONKURRENCEN OP /// 22

DEN PRIVATE FINANSIERING DUMPER /// 6 MÖGER KLAR MED PENSIONSMILLIONERNE /// 10 KOMMUNEKREDIT TAGER KONKURRENCEN OP /// 22 TILLÆG TIL NYHEDSMAGASINET DANSKE KOMMUNER 14. NOVEMBER 2013/ NO. 31 PP Uden OPP havde Randers Kommune ikke fået sit 6.700 m 2 store svømmeland, et af landets største OPP-projekter. Men flere eksperter

Læs mere

Et debatoplæg om velfærd og frivillige Marts 2011 Mandag Morgen og Ældre Sagen

Et debatoplæg om velfærd og frivillige Marts 2011 Mandag Morgen og Ældre Sagen EL AIR? Et debatoplæg om velfærd og frivillige Marts 2011 Mandag Morgen og Ældre Sagen Forord Velfærd er vel fair for frivillige? Har velfærdssamfundet brug for redningsmænd? Har redningsmændene brug for

Læs mere

kolding danmarks vækstcenter

kolding danmarks vækstcenter Forskning, innovation og designudvikling mødes i kolding danmarks vækstcenter Annoncetillæg 2 3 22 kolding danmarks vækstcenter 17 38 40 indhold Det bliver et kraftcenter side 10 49 16 Væksten sker i fællesskabet

Læs mere

87. møde. Fredag den 9. maj 2014 (D) 1

87. møde. Fredag den 9. maj 2014 (D) 1 Fredag den 9. maj 2014 (D) 1 87. møde Fredag den 9. maj 2014 kl. 10.00 Dagsorden 1) Forhandling om redegørelse nr. R 13: Ministeren for by, bolig og landdistrikters regional- og landdistriktspolitiske

Læs mere

SKABER VÆKST VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK VI SKABER INNOVATION. KLYNGER ER FREMTIDEN Side 9. uddannelsesminister

SKABER VÆKST VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK VI SKABER INNOVATION. KLYNGER ER FREMTIDEN Side 9. uddannelsesminister KLYNGER SKABER VÆKST Tillægget er udgivet af Region Syddanmark og REG X VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK Christian Ketels, præsident TCI VI SKABER INNOVATION OG VÆKST Side 4 Distribueres

Læs mere

OST. bladet. Irmavarer ud med Posten

OST. bladet. Irmavarer ud med Posten Store fredag - en udfordring i Odense - s. 27 5 Nr. 5 - december 2014 OST bladet Irmavarer ud med Posten Skal Post Danmark ikke bare sygne hen i takt med det faldende antal breve, skal der vækst til på

Læs mere

Sæt kryds ved taxien til kommunalvalget. Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd

Sæt kryds ved taxien til kommunalvalget. Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd # 10 - Oktober 2013-10. årgang Sæt kryds ved taxien til kommunalvalget side 12 Flex fuld af fejl Alle de store sjællandske taxiselskaber oplever, at afregninger

Læs mere

Messedebut i Herning får topkarakter

Messedebut i Herning får topkarakter SJ 22. FEBRUAR - 3. MAJ 2006 WWW.UA.DK 14. ÅRGANG NR. 3 PRIS KR. 29.75 UDDANNELSE UDEN GRÆNSER 2006 Messedebut i Herning får topkarakter Uddannelsesmessen Uddannelse Uden Grænsers første optræden i Herning

Læs mere