NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB."

Transkript

1 UGE 34 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU MED TEMASEKTION OM LETBANER I SAMARBEJDE MED LETBANER.DK NY PROGRAMDIREKTØR TIL DSB Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB. Stillingen er oprettet, da det er lagt til grund for kontrakten mellem Staten og DSB, at der i den kommende kontraktperiode påbegyndes anskaffelse af el-materiel, som på sigt skal erstatte de nuværende dieseltog på de strækninger, hvor der gennemføres elektrificering. Det er dette arbejde, Jürgen Müller skal stå i spidsen for. Jürgen Müller blev partner i McKinsey og Co Tyskland i 2003 og kommer aktuelt fra en stilling som partner i McKinsey & Co i Sverige. Han har desuden været leder af McKinsey s globale Jern- og bybane afdeling siden I DSB vil han indtræde i direktørkredsen med reference til den administrerende direktør. - Jeg er glad for, at vi har fået en internationalt erfaren kapacitet som Jürgen Müller i spidsen for det hold, der skal forberede og påbegynde indkøbet af eldrevne tog. Det er et af de vigtigste projekter i DSB i nyere tid. Indkøbet af eldrevne tog er forudsætningen for at kunne realisere de hurtigere rejsetider, som togfonden.dk muliggør, udtaler DSB s administrerende direktør Flemming Jensen i en Pressemeddelelse. FREMTIDENS REGIONALTOG TWINDEXX Vario (MCC) er et meget godt bud Efteråret og vinteren i Folketinget kommer til at handle meget om transport, logistik og infrastruktur. Timemodellen skal ses efter i sømmene, Togfonden mangler penge, tyskerne har svært ved at bestemme sig om Femern og DSB skal have nye tog, faktisk for mere end 20 mia. kr. Det er en ordre de fleste togproducenter gerne vil have fat i og BOMBARDIER DANMARK er en af disse producenter og deres løsning hedder TWINDEXX. BOMBARDIER har fået lavet beregninger på, hvor mange vogne, en TWINDEXX Vario MCC kan trække i forhold til eksisterende og kommende køreplaner i Danmark, og det ser umiddelbart godt ud.

2 Øresundstog Beregningerne viser, at et fire-vogns togsæt med en MCC, to almindelige dobbeltdækkervogne og en styrevogn har en rå køretid (altså uden tillæg), der er sammenlignelig med det pt bedst performende tog i Danmark Øresundstoget og det også selv om Øresundstog flere steder kan køre hurtigere end de 160 km/t, som TWINDEXX Vario er udlagt til. Hermed kan TWINDEXX Vario anvendes i den fremtidige sjællandske regionaltrafik mellem København og Holbæk/Kalundborg, Roskilde/Ringsted, Haslev/Næstved, Næstved/Nykøbing F samt Kystbanen og til Sverige. TWINDEXX Vario dobbeltdækkervognene er kompatible med DSBs eksisterende dobbeltdækkervogne og lokomotiver, så disse kan anvendes i flæng med ZWS styresystemet. For at fungere med motorvognen MCC skal mellem- og styrevogne endvidere have WTB styresystemet, hvilket alle TIWNDEXX Vario vogne har fra fødslen, mens det kan eftermonteres på ældre dobbeltdækkervogne. I rammeaftalen med DB har DB Regio indtil videre ordret i alt 150 motor styrevogne til togsæt på 3,4, 5 og 6 vogne alle med to motorvogne. Tekst & Foto: BOMBARDIER, redigeret af KM. AMANDA FRA KERTEMINDE BogAnmeldelse HERFRA MIN VERDEN GÅR Kerteminde er omdrejningspunktet for Anders Krab-Johansen s nye bog Af chefredaktør Knud Meldgaard Der er noget farligt ved de Fynboer og deres måde at leve på og med hinanden. Allerede Frederik d. 6 advarede folk, der ville slå sig ned i landets dengang andenstørste by, Odense: - Pas på Fynboerne, sagde Landsfaderen, de spiser Gaasesteg om Onsdagen og så med Rødkaal til! Det var, ifølge den asketiske regent, noget af et vellevned, at føre, selvom Fynboerne, set i forhold til mange andre landsmænd, levede et godt liv og tjente gode penge på den frodige ø og dermed havde råd til gåsen. Anders Krab-Johansen, der til daglig er adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, på Dagbladet Børsen, levede også fortsat et godt liv, da han som 10- årig flyttede til Kerteminde, hvor det dog ikke var duften af stegt gås, der kildrer hans næsebor, men mere stanken af fisk eller af penge, som de siger på Vestkysten. Kerteminde er altså centralt placeret i sindet hos redaktøren, der i dag er 48 og bor i København, og allerede i indledningen til hans nye bog, Vi Vinder Når Vi Vågner, slår han tilhørsforholdet fast: - Når jeg besøger byen, og det gør jeg tit, er den blevet mit målepunkt for nationens tilstand igennem snart 40 år. Nu ved jeg så ikke om jeg skal anklage den gode redaktør, der er uddannet i statskundskab ved Københavns Universitet, og som journalist fra Columbia University i New York, for begrebsforvirring eller bare for en stor entusiasme for Amandas by, men det er dog en interessant udtalelse. Anders Krab-Johansen henviser altså til Kerteminde, hvor den britisk/skotske økonom og moralfilosof, Adam Smiths ( ), den økonomiske liberalismes fader, kalder sit hovedværk for NATIONERS VELSTAND. Der er altså lidt mere vingefang hos den gamle liberalist. Nå, Kerteminde er vel også en del af nationerne, så lad gå.

3 Adam Smiths ( Vi arbejder for lidt Det er svært at bestride det essentielle i forfatterens hovedbudskab: at vi bestiller for lidt, at vi har for mange på overførselsindkomst, at vi er blevet et splittet samfund og dermed også splittet mellem ydere og nydere. Det sidste udsagn, nydere, er måske en smule malplaceret, da det jo ikke er alle nydere, der har bedt om at nyde, da de gerne vil yde, hvis mulighederne var tilstede. Det er forfatterens hensigt, at dele fakta om vores nation, som punkterer en række myter. Og jeg vil fremlægge løsninger til, hvordan vi kommer videre, skriver han i Forordet og så ved vi, hvad der venter. Men lever forfatteren så op til sit Forord? Svaret er naturligvis ikke entydig eller rettere, det må den gunstige læser jo afgøre med sig selv, sin livsindstilling, sin indkomst, sociale position og, ikke mindst, sin erhvervspolitiske indstilling. En forstålig bog Forfatteren arbejder i bogen med 5 teser/temaer: Dovenskaben * Myterne * Løsningerne * Metoderne * Fremtiden. Det er en fin opdeling, der er med til at gøre bogen overskuelig. Denne opdeling giver også læseren mulighed for at hoppe rundt i bogen, der ikke nødvendigvis behøver at blive læst fra øverste venstre hjørne, på forsiden, til nederste højre, på bagsiden. Der er derfor ikke tale om en tung bog, i den klassiske, intellektuelle forstand. Sproget er let, forståligt og uakademisk og bogen er dermed også en gevinst for den læser, der måske ikke er helt indsat i betjeningen og forståelsen af de økonomiske sider af verdenssamfundet og økonomien. Blå Bloks venstrefløj Denne anmelder er da også, et langt stykke af vejen, enig med forfatteren, men også kun delvis. Det er, som nævnt, en god og overskuelig bog. Der er illustrative grafer, overbevisende tal og fine statistikker, men der er også megen springen over gærdet, hvor det er lavest og lidt for mange letkøbte postulater. Postulater, der ofte høres fra nogle af de nye liberale politikere, der, for tiden, stortrives på venstrefløjen i Blå Blok. Ingen kan vel beskylde Anders Krab-Johansen for at tilhøre den yderste venstrefløj i dansk politik, selvom den faktisk er rimelig uskadelig, men chefredaktøren har med sin bog signaleret, at der er noget råddent i Danmark (Hamlet) og vi behøver en hel del nytænkning for at komme videre. Krab - Johansen s bog kunne godt være en del af denne nytænkning. Køb bogen og døm selv! Bogen, der er på 291 sider samt TAK og diverse NOTER, slutter også i Kerteminde, eller næsten, nemlig i forfatterens sommerhus, på 60 kvadratmeter, 12 km. nord for Kerteminde og således kom vi rundt i verden, tal, grafer og mange kloge (og nogle lidt mindre kloge) ord inden vi, igen, landede i, som nævnt Kerteminde! Titel: VI VINDER NÅR VI VÅGNER kunsten at forblive et rigt samfund Udgiver: Pris: kr. 350,00

4 VELKOMMENTIL LINDØ Transportøkonomisk Forening inviterer til Havnekonference mandag d. 5. oktober hos Lindø Industripark A/S med temaet Markedstendenser og Grøn Omstilling PROGRAM 8:30-9:00: Kaffe, rundstykke og registrering 9:00-9:15: Velkomst ved Carsten Aa, Direktør ved Odense Havn og Lindø Industripark. 9:15-10:45: Markedstendenser Moderator Peter Olsen, Danmarks Rederiforening Under spørgsmålet Hvad kan de danske havne gøre for jer sættes der fokus på markeds-tendenser i den danske havne- og logistiksektor. De ledende transportformidlere og rederier giver deres vurdering af fremtidens forretningsudvikling, i forhold til transportformer og havne. Desuden giver de deres ønsker til havnenes ydelser og engagement. Shipping.dk har styrket sin position i Skandinavien, hvilket underbygger selskabets planer om øget vækst og specialisering. Men hvad er strategien præcist og hvad er kerneforretningen? Hvordan vurderer Shipping.dk udviklingen? Hvor kan havnene hjælpe og hvordan? Adm. direktør for Shipping.dk A/S, Lars Jespersen Blue Water Shipping har de seneste år haft en spændende udvikling inden for terminal-, stevedore- og agency-aktiviteter i flere danske havne og udviklingen fortsætter. Hvordan ser BWS på fremtidens transportmønstre og danske havnes muligheder i et europæisk perspektiv? Og er der en strategi omkring BWS' lokalisering i de danske havne? Hvor kan havnene hjælpe og hvordan? Direktør for Business Development i Blue Water Shipping, Niels Tolstrup Fredericia Shipping, Schultz Shipping, Krinak, m.fl. er et netværk af virksomheder, der h ar bevaret det lokale islæt, men som også er ved at udvikle sig til en international spiller. Hvilke overvejelser har man gjort sig undervejs, og hvordan ser fremtiden ud? Hvor og hvordan kan danske havne understøtte en moderne havnevirksomhed? Adm. direktør for Fredericia Shipping A/S, Klaus G. Andersen 10:45-11:15: Pause 11:15-12:15: Markedstendenser (fortsat) Moderator Thomas Elm Kampmann, Direktør Skandinavisk Transport Center og Køge Havn Unifeeder: Har danske havne overhovedet en chance? Hvordan ser Unifeder på fremtidens transportmønstre? Hvor vil lasten konsolideres? Og hvordan kan danske havne understøtte en strategisk udvikling. Country Manager Ebbe Bisgaard, Unifeeder

5 DSV. DSV har lanceret en stor satsning på jernbanetransport, bl.a. med at genåbne silkeruten fra Kina til Europa Hvordan ser fremtidens godsruter ud i et DSV perspektiv og hvordan er de danske havnes rolle i det store billede? Executive Vice President DSV Air & Sea Søren Holck Pape 12: : Frokost og Rundvisning i Lindø Industripark 13:45 15:15: Grøn omstilling Moderator Ole Ingrisch, Direktør Esbjerg Havn Den grønne omstilling vil skabe store forandringer, men også nye forretningsmuligheder for havnene og havnevirksomhederne. Bl.a. skal kul udfases inden 2030, og erstattes med noget andet. Hvad kræver dette af kapacitet og installationer? Brændselschef Niels Bojer Jørgensen (indkøb, logistik og havne), DONG Energy. Affald til forbrænding (RDF) er blevet en stigende vare til håndtering på havnene. Det rummer både et potentiale og visse udfordringer. Combineering er en dansk virksomhed med speciale in den for import og eksport af RDF. Hvad er tendenserne og hvordan kan vi løse udfordringerne? Projektchef Mads Roesen, Combineering (TBC) Den grønne omstilling presser kapaciteten på havnene. Hvad vil det betyde for den optimale struktur for havnene, for behovet for strategisk havnekapacitet og for konsolidering. Ved taler fra Dansk Industri/ Tetraplan, TBN. 15:15 15:45: Pause, kaffe og kage :00: Paneldebat med politikere fra Folketingets Transportudvalg Moderator Gitte Lillelund Bech, Direktør Danske Havne Deltagerne i paneldebatten vil blive annonceret på et senere tidspunkt. Praktisk information: Tid og Sted: Mandag d. 5. oktober 2015, kl Lindø industripark A/S, Kystvejen 100, 5330 Munkebo Priser Medlemmer af TØF kr. + moms Ikke medlemmer af TØF kr. + moms Tilmelding: Senest onsdag d. 30. september 2015 via webformularen her: Afmelding:Ved afmelding senere end onsdag d. 23. september tilbageholdes 50 % af deltagergebyret. Ved afmelding senere end onsdag d.30. september tilbageholdes den fulde pris. Kontaktinformation: Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte TØF sekretariatet: Jan Boyesen, Sekretariatsleder TØF, Telefon: , mail: boyesen@toef.dk Karen Boyd, Koordinator TØF,Mail kab@toef.dk En del af Danish Maritime Days Havnekonferencen 2015 er en del af Danish Maritime Days, der finder sted oktober Danish Maritime Days er en ny, stor begivenhed for den globale maritime branche. Den samler en bred vifte af interessenter med det formål at finde nye løsninger på de vigtigste udfordringer, som branchen står over for. Besøg for at se ugens fulde program og hvordan du deltager.

6 400 Ugens Kommentar på DI Transports hjemmeside Af direktør Michael Svane Overskriften hentyder direkte til nyheden om, at Arriva og partnere i begyndelsen af september sender 4oo elbiler på vejene i Hovedstadsområdet. En nyhed, som fortjent har vakt interesse og som også skal roses herfra. Min ros er ikke som sådan knyttet til det faktum, at det handler om elbiler. Derimod hæfter jeg mig ved, at en af landets største operatører inden for den kollektive trafik nu tager et ansvar for at styrke den kollektive trafik og frem for alt skaber sammenhæng i mobiliteten. Det vidner om en operatør og en partnerkreds, som ønsker at tage et ansvar på hele den kollektive trafiksektors vegne. Dermed er den hele rejse født. Jeg håber, at kunderne tager godt mod det nye initiativ. Initiativet bør ikke slutte her. Der er fortsat et stort behov for at skabe yderligere sammenhæng i den kollektive trafik. Det gælder ikke kun i forhold til den enkelte kunde, men i særdeleshed i den samlede sektor. MINISTEREN TIL TRANSPORTENS DAG Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er blandt talerne, når DI Transport den 21. september afholder Transportens Dag i Industriens Hus i København. Temaet i år er Kunden i centrum. Al innovation starter med at forstå kundens behov. Men hvordan bliver transportbranchen bedre til at se verden fra kundens stol? Derudover vil der den 21. september være en transportpolitisk åbningsdebat med medlemmer af Folketingets Transportudvalg forud for åbningen af det nye folketingsår. Deltagelse i arrangementet er gratis, men forudsætter bindende tilmelding til transport@di.dk, hvor du også kan læse meget mere om Transportens Dag ÖRESUNDSMAGASINET Udgiver: Meldgaard Media & Marketing s.m.b.a. * CVR-nr Redaktion & Annoncer * Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer kem@meldgaard.mail.dk * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard Ønsker du ikke at modtage vort Ugebrev, så send os venligst en mail, så Afmeldes du straks

TRAFIK- KONFERENCE. den 2. - 3. april 2008. Hotel Prindsen, Roskilde. Aktuel politisk debat med transportministeren og trafikpolitikere

TRAFIK- KONFERENCE. den 2. - 3. april 2008. Hotel Prindsen, Roskilde. Aktuel politisk debat med transportministeren og trafikpolitikere TRAFIK- KONFERENCE 08 Aktuel politisk debat med transportministeren og trafikpolitikere fra Folketinget Rejsekortet Bestillerrollen kommunerne og trafikselskaberne i dialog Infrastrukturkommissionen giver

Læs mere

FOREDRAGSHOLDERE MARITIM INFRASTRUKTUR HOTEL NIELS JUHL, KØGE DEN 15. MARTS 2011

FOREDRAGSHOLDERE MARITIM INFRASTRUKTUR HOTEL NIELS JUHL, KØGE DEN 15. MARTS 2011 FOREDRAGSHOLDERE MARITIM INFRASTRUKTUR DEN 15. MARTS 2011 HOTEL NIELS JUHL, KØGE Foredragsholderne: Gustav Schmidt Hansen Næstformand, Maskinmestrenes Forening 1978: Maskinmestereksamen, Esbjerg 1982:

Læs mere

Mobilitet i København TØF 7.10.2014. Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk

Mobilitet i København TØF 7.10.2014. Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk Mobilitet i København TØF 7.10.2014 Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk Metro til Sydhavnen og udbygning i Nordhavn Aftale mellem Staten og Københavns Kommune af 27. juni 2014

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Miljørigtig godstransport og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 382 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 382 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 382 Offentligt Fredericia d. 01-07-2012 Til.: Transportministeren og Transportudvalget. Hr. Henrik Dam Kristensen. Angående det netop indgåede Trafik-forlig,

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN UGE 37 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN NYT FRA FEMERN: PRÆKVALIFICERER TIL MILLIARDKONTRAKT Femern A/S har nu udvalgt gruppen af firmaer og konsortier,

Læs mere

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg Togfonden DK Ved kontorchef Lasse Winterberg 28,5 mia. kr. til historisk modernisering af jernbanen Regeringen indgik d. 14. januar en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden DK. Togfonden

Læs mere

Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde

Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde 30.-31. oktober 2014 Aalborg Kongres & Kultur Center Program Dansk Fjernvarmes 56. Landsmøde PROGRAM Torsdag den 30. oktober Tid til forandring! Så er det igen tid til to dage med fokus på en fjernvarmebranche

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

RUSLAND RYKKER NÆRMERE

RUSLAND RYKKER NÆRMERE RUSLAND RYKKER NÆRMERE Konference torsdag den 30. oktober 2008 i DI Industriens Hus, H. C. Andersens Boulevard 18, København V Rusland er et nærmarked med en kolossal efterspørgsel og en stærk vækst. Mange

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog for togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie, mødes

Læs mere

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november Gazellekåringer. Program 2016 København, onsdag 30. november Gazellekåringer Velkommen til årets gazellekåringer, hvor vi fejrer landets bedste virksomheder for 22. år i træk Vi jagter Danmarks rollemodel

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN

YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN UGE 36 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM ERHVERVSLIVET I ÖRESUNDSREGIONEN Nyt fra DI: FORSLAG TIL FINANSLOV 2015 Regeringen offentliggjorde den 26. august 2014 sit forslag til finanslov

Læs mere

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år Konference Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år MUDPKONFERENCE 2015 Konference: Fremtiden for det miljøteknologiske

Læs mere

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR UGE 39 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FEMERN-TUNNEL STYRKER KØBENHAVNS LUFTHAVN Den kommende tunnel er ingen konkurrent, tvært imod, mener Københavns

Læs mere

Totalleverandør af elektronik og el-installationer

Totalleverandør af elektronik og el-installationer Maritimt el Totalleverandør af elektronik og el-installationer Maritimt el Hanstholm Elektronik a/s - er totalleverandør af elektronik og el-installationer på det maritime område. Mere end 35 år i branchen

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog Dobbelt op i 2030 Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog 1 Ove Dahl Kristensen, Trafikteknik Dobbelt op i 2030 (på 20 år) Bredt

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING KL. 13-15 PÅ BRIGHT PARK SKIFT GEAR. KOM I GANG MED EN BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING. BLIV EN DEL AF BRIGHT GREEN ISLAND-VISIONEN. OPTIMÉR

Læs mere

Timemodellen og Togfonden

Timemodellen og Togfonden Timemodellen og Togfonden Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Oplæg hos IDA Rail, 12.11.14, Jan Albrecht, Trafikstyrelsen, Center for Kollektiv Trafik Mål og visioner i den grønne transportpolitik

Læs mere

En verden præget af internationalisering og liberalisering

En verden præget af internationalisering og liberalisering En verden præget af internationalisering og liberalisering Som fænomen er havnen det knudepunkt, hvor sø- og landtransport mødes. Havnen er således blot ét element i en række af forbundne, men uensartede

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar TALEMANUSKRIPT Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar Indledning I er med til at gøre en forskel Udfordringen i transporten Tak fordi jeg måtte komme og være en del af den 4. Fossil Frie Thy

Læs mere

estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030

estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030 estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030 OVERTEGNET Der er desværre ikke flere ledige pladser. Hvis du ønsker at blive skrevet på venteliste, så skriv

Læs mere

Infrastrukturprojekter i Danmark. Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen Stockholm, 23. april 2013

Infrastrukturprojekter i Danmark. Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen Stockholm, 23. april 2013 Infrastrukturprojekter i Danmark Chefkonsulent Carsten Vædele Madsen Stockholm, 23. april 2013 Infrastrukturfonden Aftale om investeringer i infrastruktur og transportsystemer i perioden 2009 2020 DKK

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Spørgsmål AJ: Er ministeren enig i, at DSB s dårlige serviceniveau

Læs mere

Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse. Nyt EU-projekt om brintbusser (Hydrogen)

Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse. Nyt EU-projekt om brintbusser (Hydrogen) AKTUELT I REGION NORDJYLLAND V/ UDVALGSFORMAND OTTO KJÆR LARSEN 3 AKTUELLE EMNER I NORDJYLLAND Overtagelse af den regionale togdrift. Diskussion om betaling på 3. Limfjordsforbindelse Nyt EU-projekt om

Læs mere

Kunden i Fokus INVITATION

Kunden i Fokus INVITATION KLIMADEBAT Kunden i Fokus INVITATION DBDH Årsmøde 1. afdeling: Cool it or Too Cool? 2. afdeling: Kunden i Fokus - Design Thinking og CSR som løftestang København, 25. august 2011 DBDH inviterer til åbent

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia

DB Schenker Rail Scandinavia DB Schenker Rail Scandinavia Totalt ansvar og effektivitet på tværs af grænser Sverige Danmark - Tyskland 1 Om DB Schenker Rail Scandinavia er ejet i fællesskab af Deutsche Bahn (D) og Green Cargo (S)

Læs mere

11/10/2017 Ny rapport giver fire bud på fremtidens forsyningssektor - Altinget: forsyning

11/10/2017 Ny rapport giver fire bud på fremtidens forsyningssektor - Altinget: forsyning ƒforsyning Ny rapport giver re bud på fremtidens forsyningssektor Klaus Ulrik Mortensen 11. oktober 2017 kl. 3:00 0 kommentarer (Foto: Colourbox) SCENARIER: En statslig multiforsyning, som styrer hele

Læs mere

Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Transportministeriet

Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Transportministeriet Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Danmarks overordnede infrastruktur 2012 Side 2 Danmarks overordnede infrastruktur 2020 Korridor B : Øresund-Femern Timemodellens

Læs mere

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019

Fremtiden på jernbanen. Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Fremtiden på jernbanen Jan Albrecht Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Jernbanesikkerhedskonference Januar 2019 Overblik: Væksten på jernbanen Overblik: besluttede projekter nov. 17 Åbningsdatoer ændres

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt MINISTEREN Transportudvalget Folketinget Dato J. nr. 1. november 2013 2013-3720 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 K Telefon 41

Læs mere

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab NEW EDIA Velkommen til New Media House Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab INTRO stedet christoffer flintholm Det kræver mod at turde åbne sig selv og sin virksomhed OfficeLab New Media House Risskov

Læs mere

IKKE NOGEN URIASPOST Køligt overblik og faglig indsigt er det vigtigste som chef for Banedanmark

IKKE NOGEN URIASPOST Køligt overblik og faglig indsigt er det vigtigste som chef for Banedanmark UGE 48 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Per Jacobsen, kommende direktør hos Banedanmark Trafikpolitisk Kommentar af chefredaktør Knud Meldgaard IKKE NOGEN URIASPOST

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

- Et tigerspring for jernbanen

- Et tigerspring for jernbanen - Et tigerspring for jernbanen Henrik Sylvan, 8. januar 2009 IBU Korridoren Femern-Øresund IBU Öresund IBU-Öresund IBU-Øresund är ett svensk-danskt samarbetsprojekt som ska bidra med ett nytt strategiskt

Læs mere

IC 4. Banekonference 2015 Ove Dahl Kristensen 05.05.2015

IC 4. Banekonference 2015 Ove Dahl Kristensen 05.05.2015 IC 4 Banekonference 2015 Ove Dahl Kristensen 05.05.2015 Hvad er IC4? Et 4-vogns 200 km/h diesel togsæt, Ordret hos Ansaldo Breda i år 2000 Til levering og indsættelse frem mod 2006 Sort tekst: Fakta Blå

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for lokomotivførere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for lokomotivførere Servicestandard for højttalerudkald i tog for lokomotivførere Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie,

Læs mere

Gods på Bane. Et samarbejde om jernbane løsninger i Nordic Link Korridoren

Gods på Bane. Et samarbejde om jernbane løsninger i Nordic Link Korridoren Gods på Bane Et samarbejde om jernbane løsninger i Nordic Link Korridoren NTN møde i Vejle, 08.11.2016 Præsentation ved Michael Stie Laugesen Afdelingsleder NTU 1 EU s målsætning for gods på bane Senest

Læs mere

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København

SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København SUNDHED 2010 SUNDHED FREMTIDENS FORUDSÆTNING FOR VÆKST Konference 25.10.2010 DGI Byen København Lægemiddelindustri foreningen inviterer til debat Danmark er begun stiget af en international stærk sundhedsbranche,

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk TEN-T. Et nætværk som formidler

Læs mere

> DI Energibranchen. Din platform til indflydelse

> DI Energibranchen. Din platform til indflydelse < > DI Energibranchen Din platform til indflydelse Velkommen til DI Energibranchen Dansk industri og dansk teknologi har alle dage stået stærkt og stået for kvalitet, når det kommer til udviklingen af

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verdenssamfundet står overfor. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING

KICK-OFF-MØDE NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING NY BORNHOLMSK INNOVATIONSPLATFORM BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING FRA KL. 13-15 PÅ BRIGHT PARK SKIFT GEAR. KOM I GANG MED EN BÆREDYGTIG FORRETNINGSUDVIKLING. BLIV EN DEL AF BRIGHT GREEN ISLAND-VISIONEN.

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning

2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3. Indledning 2015 i hovedtræk 2015 i hovedtræk Esbjerg Havn 3 Indledning 2015 var et år præget af stor volatilitet i verdensøkonomien og en oliepris, der ved årets udgang var faldet til 36 dollars for første gang

Læs mere

Strategisk Forhandling 2.0 Det er din bundlinje!

Strategisk Forhandling 2.0 Det er din bundlinje! Strategisk Forhandling 2.0 Det er din bundlinje! 9. 10. juli 2015 TBA Strategisk Forhandling 2.0 2+2 = 3 Hvordan påvirker din kommunikation dine resultater? Rigtig mange forhandlinger falder sammen på

Læs mere

På sporet af noget godt? Dagens Menu.

På sporet af noget godt? Dagens Menu. På sporet af noget godt? Dagens Menu. Præsentation af hvordan arbejder de danske pendlerklubber Hvordan foregår dialogen med DSB Hvordan arbejder Pendlerklubben Kystbanen Hvilke mål har Pendlerklubben

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere

Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK

Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Den Danske Banekonference, 21. maj 2013 Dorte Wadum, Center for Kollektiv Trafik Trafikplan

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense LIF-temadag Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense Velkommen til LIF temadag i Odense. Den offentlige sektors vilkår er under stadig

Læs mere

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende.

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2012 2012-732 Udfordringer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet

Læs mere

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 2015 Liv og ledelse i myndigheden Årsmøde for chefer og ledere sætter i år fokus på livet i myndigheden i lyset af de konstante

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus Elektrificering af jernbanenettet i Aalborg Trafikdage 2010 24. august 2010 Tommy O. Jensen, Atkins Danmark Tommy O. Jensen / Atkins Danmark 1 Jernbanenettet i Hirtshals Skagen

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 944 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Læs mere

Søren Hertz Kari Killén Benny Andersen Lisbeth Zornig Andersen Stinne Højer Mathiasen Jan Trøjborg

Søren Hertz Kari Killén Benny Andersen Lisbeth Zornig Andersen Stinne Højer Mathiasen Jan Trøjborg Søren Hertz Kari Killén Benny Andersen Lisbeth Zornig Andersen Stinne Højer Mathiasen Jan Trøjborg Velkommen til Børnekonferencen 2012 Børnekonferencen 2012 bliver afholdt tirsdag d. 20. marts 2012 på

Læs mere

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige?

Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvad kan vi gøre for dig som leverandør til det offentlige? Hvem er IKA og hvorfor vil vi gerne have dig som medlem? Kravene fra EU om anvendelse af direktiverne om offentlige indkøb, bevidstheden om bedre

Læs mere

ERFARNE MÆND ER GODE AT GÆSTE Det handler en hel del om tog hos Bombardier

ERFARNE MÆND ER GODE AT GÆSTE Det handler en hel del om tog hos Bombardier UGE 16 * 2015 DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN ERFARNE MÆND ER GODE AT GÆSTE Det handler en hel del om tog hos Bombardier Af chefredaktør Knud Meldgaard T O G D E B A T Ingen,

Læs mere

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder

Danske Havne. Fremtidige konkurrencemuligheder Danske Havne Fremtidige konkurrencemuligheder Den Danske Banekonference 2015 5. maj 2015 Danske Havne Brancheorganisation, etableret i 1917 Organiserer de danske erhvervshavne og har 68 medlemmer Foreningen

Læs mere

Corporate governance i Danmark

Corporate governance i Danmark JENS VALDEMAR KRENCHEL OG STEEN THOMSEN Corporate governance i Danmark Bogens tema er de udfordringer, som ledelsen af danske børsnoterede selskaber står overfor med hensyn til corporate governance i særdeleshed,

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

- styring og strategier mod mere kvalitet for pengene

- styring og strategier mod mere kvalitet for pengene Udvikling af offentlige ejendomme - styring og strategier mod 2020 - mere kvalitet for pengene Baggrund Der er næsten 43 millioner kvm. offentlige bygninger, hvoraf størstedelen ligger i kommunerne med

Læs mere

U N G E F R A F L Y T T E R E P U S T E R N Y T L I V I D E R E S H J E M E G N

U N G E F R A F L Y T T E R E P U S T E R N Y T L I V I D E R E S H J E M E G N U N G E F R A F L Y T T E R E P U S T E R N Y T L I V I D E R E S H J E M E G N Selv efter unge fra landets udkantsområder er flyttet væk, føler de stort ansvar for deres hjemegn. Nyt projekt forsøger

Læs mere

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September Til: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har derfor stor fokus på

Læs mere

Det Nationale Bioøkonomipanel

Det Nationale Bioøkonomipanel Det Nationale Bioøkonomipanel Lasse Juul-Olsen Miljøstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet Temadag om grøn bioraffinering nye muligheder 31. August 2017 Det Nationale Bioøkonomipanel 2013-2016 Se i øvrigt

Læs mere

Gazellekåringer 2015

Gazellekåringer 2015 Gazellekåringer 2015 Bliv inspireret, og mød menneskene bag gazellevirksomhederne, som skaber vækst og arbejdspladser i Danmark. Thomas Bernt Henriksen, Børsens debatredaktør, præsenterer gazelleundersøgelsen,

Læs mere

Lindoe Offshore Renewables Center. Navn

Lindoe Offshore Renewables Center. Navn Lindoe Offshore Renewables Center Navn email Billede Vision LORC skal være verdens førende center for viden, test og demonstration på området for vedvarende, offshore energi. Mission LORC skaber vækst

Læs mere

STÆRKSTRØMSTEKNOLOGI SOM DYNAMO FOR ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM

STÆRKSTRØMSTEKNOLOGI SOM DYNAMO FOR ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM Program Torsdag den 1. marts 2012 kl. 10.00-17.00 Auditorium 38, bygn. 306, Matematiktorvet, 2800 Kgs. Lyngby STÆRKSTRØMSTEKNOLOGI SOM DYNAMO FOR ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM KAN ET INTELLIGENT ELNET VÆRE

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

INTERVIEW: AKTØRERNE I DEN DANSKE ENERGISEKTOR FÅR BRUG FOR ET STORT RUNDBORD

INTERVIEW: AKTØRERNE I DEN DANSKE ENERGISEKTOR FÅR BRUG FOR ET STORT RUNDBORD INTERVIEW: AKTØRERNE I DEN DANSKE ENERGISEKTOR FÅR BRUG FOR ET STORT RUNDBORD Hanne Storm Edlefsen, afdelingsleder i Energinet.dk, var til stede under Danmarks Grønne Investeringsfonds Green Business Summit

Læs mere

Referat af møde afholdt 18. december 2015

Referat af møde afholdt 18. december 2015 Referat af møde afholdt 18. december 2015 Arbejdsgruppe vedr. fødevareklyngen Side 1 af 5 Tilstede: Arbejdsgruppe: Jesper Hjortshøj, Manager Strategy and Portofolio for Global Innovation, Marel A/S Rune

Læs mere

Når den danske naturgas ebber ud...

Når den danske naturgas ebber ud... Når den danske naturgas ebber ud... Årsmøde i Dansk Gas Forening 19.-20. november 2009 Hotel Nyborg Strand Hvad gør vi, når det er slut med naturgassen fra de danske felter i Nordsøen? Og hvad er egentlig

Læs mere

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland

Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren. Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Hans Kirk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland TØF Godskonference 2011 Porten til Europa - perspektiver for Jyllands Korridoren Krav til fremtidens

Læs mere

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer:

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt Side 1 af 11 Talemanuskript til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål Q og R Spørgsmål Q: Vil ministeren

Læs mere

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK Et uudnyttet eksportpotentiale, høje vækstrater og et innovativt marked lige til at gribe ud efter. Tyskland er i økonomisk fremgang, og selvom landet allerede er Danmarks største eksportmarked, er der

Læs mere

Den fleksible fremtid

Den fleksible fremtid D A N S K G O L F U N I O N Udviklingskonference 20. november 2010 Den fleksible fremtid fakta PROGR AM FOR DAGEN WOR KSHOPS FOREDR AGSHOLDERE Den fleksible fremtid: Udviklingskonference 20. november 2010

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

Børnekonferencen 2014

Børnekonferencen 2014 Børnekonferencen 2014 Søren Langager Kirsten Højberg Svendsen Stine Bosse Benny Andersen Anna Prip Per Schultz Jørgensen Margrethe Vestager Lisbeth Zornig Andersen Velkommen til Børnekonferencen 2014 Onsdag

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

Tysklandseksport vejen frem

Tysklandseksport vejen frem BØRSEN TYSKLANDSKONFERENCE 2016 Tysklandseksport vejen frem Hvor findes mulighederne i fremtiden? Og hvad skal der til for at få succes på det tyske marked? For andet år i træk indbyder Børsen til eksportkonference

Læs mere

Perspektiver for udviklingen af. med bane i Danmark. Kontorchef Tine Lund Jensen

Perspektiver for udviklingen af. med bane i Danmark. Kontorchef Tine Lund Jensen Perspektiver for udviklingen af den intermodale godstransport med bane i Danmark Kontorchef Tine Lund Jensen Side 2 Hvorfor skal vi overhovedet tale om intermodalitet? Samspillet mellem transportformerne.

Læs mere

DLA Group blev oprindeligt etableret med det formål at koordinere indkøbssamarbejde blandt en række grovvareforretninger i Danmark og Sverige.

DLA Group blev oprindeligt etableret med det formål at koordinere indkøbssamarbejde blandt en række grovvareforretninger i Danmark og Sverige. PRESSEMEDDELELSE DLA Group Kornmarken 1 DK-8464 Galten Tlf. 7921 2121 www.dlagroup.eu Galten, den 9. januar 2012 Etablering af en bredere Koncernledelse i DLA Group DLA Group blev oprindeligt etableret

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Pandemi Influenza A H1N1

Pandemi Influenza A H1N1 Pandemi Influenza A H1N1 Har jeres virksomhed en plan klar hvis 25% af de ansatte melder sig syge? Influenza A H1N1 er blevet opgraderet til en global pandemi og frygtes at ramme Danmark med forøget kraft

Læs mere

DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V (indgang ad Kvægtorvsgade)

DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V (indgang ad Kvægtorvsgade) [Valgfri Header - fjern eller overskriv tekst] ATV S ÅRSMØDE 2019 Tid Tirsdag den 7. maj 2019, kl. 13.00-21.00 Sted DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V (indgang ad Kvægtorvsgade) PROGRAM 13.00

Læs mere

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder EU som løftestang for vækst i Danmark - arrangementet i billeder Godt 130 deltog i DAcoB og EU-repræsentationens debatarrangement om EU som løftestang for vækst i Danmark. Debatpanellet bestod af uddannelses-

Læs mere

Godstransport i Danmark

Godstransport i Danmark Godstransport i Danmark Jernbanen som alternativ hvad kan den tilbyde? Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S 1 Jernbanen kan tage en stor del her og nu Meget af det nuværende gods via Mols-linien

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue.

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. 1 Borgmester Peter Sørensen (S), tale ved Dyrskuet i Horsens 14. juni 2013 Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. Det er en meget stor glæde for mig at

Læs mere

Vil du anbefale os? Boganmeldelse. Tomas Lykke: - Kundeloyalitet i praksis

Vil du anbefale os? Boganmeldelse. Tomas Lykke: - Kundeloyalitet i praksis Boganmeldelse Tomas Lykke: Vil du anbefale os? - Kundeloyalitet i praksis Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte +45 70 26 29 99 kontakt@klauslund.dk Besøg os på

Læs mere