Mål for undervisningen. (første udkast)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mål for undervisningen. (første udkast)"

Transkript

1 Mål for undervisningen. (første udkast) Udviklingen fra Musikskole til Kulturskole skal både bevare, forny og udvikle. Vi skal bevare den høje kvalitet i undervisningstilbuddet, som vi har i dag, så eleverne inden for alle fagområder får de bedste muligheder for læring og udfoldelse af deres kreative evner. Vi skal både respektere traditionerne og forny os, så vi også fremover er i stand til at møde eleverne der, hvor de er, så vi med det udgangspunkt kan bringe dem steder hen, de ikke var klar over eksistererede! Vi skal udvikle og styrke det lokale kulturmiljø i hele kommunen i gensidigt samspil med borgerne, så fællesskab, livsglæde og trivsel går hånd i hånd med Liv, Udvikling og Nærhed i hele kommunen. Samtidig skal det være en fællesnævner for alle fag i Kulturskolen, at de med et stærkt fagligt udgangspunkt både hviler i sig selv, og samtidig er i stand til at række ud mod de andre fag, så de kan skabe tværfaglige synergier, hvor summen er større end de enkelte faktorer hver for sig. Fagbeskrivelser: Alle fag skal i 2023 have udviklet klare mål for progression og fagligt indhold i undervisningen, så det bliver tydeliggjort, hvad man som elev og forældre kan forvente. Målsætningen er, at alle fag skal kunne tilbyde undervisning fra elementær begynderundervisning til et niveau, hvor eleverne kan blive optaget på ungdomsuddannelser som f.eks. udbydes af Dansk Talent Akademi i Holstebro. For voksne elevers vedkommende skal de kunne møde relevante tilbud, hvor de kan indgå både med jævnaldrende og med børn, som det bl.a. sker i dag i RISK Concert Band. Alle fag skal have en sund balance mellem talentudvikling og tilbud til det brede vækstlag. De er to sider af samme sag og hinandens forudsætninger. Vi vil gennem dannelse motivere eleverne til at udvikle sig kreativt og kunstnerisk, så vi på den måde hjælper dem til at blive den bedste version af sig selv og understøtter det gode liv. Rekrutteringsgrundlag: Musikskolen har i dag ca. 7 % af kommunens børn som elever, hvilket svarer til landsgennemsnittet. Målsætningen er at hæve det til minimum 10 % i 2023 Det skal ske gennem en lang række mål, der er skitseret i det følgende.

2 Fagområder: I dag er der undervisning i følgende overordnede fagområder: - Musik - Dans - Billedkunst - Drama Disse fag skal naturligvis fortsætte og udvikles. Desuden er det ambitionen at føje følgende fagområder til senest i 2023: - Film/ Medie - Tekstil og Design - Skriveværksted/ Forfatterlinje Alle disse fag skal have deres egen stærke faglige profil, der bindes sammen af en fælles pædagogisk profil og mission. Det skal danne grundlag for at fag kan mødes og brydes i faglige fællesskaber, der både kan være projektorienterede og af længerevarende karakter. Det er vigtigt, at alle elever i Kulturskolen, både børn og voksne, fra dag ét bliver inkluderet i et fællesskab, som de føler sig som en naturlig del af. Kunst og kultur er i høj grad lig med mødet mellem mennesker, hvor individ og fællesskab går hånd i hånd. Undervisningsmål for Musik i 2023: Musik for de 0-5 årige og indskoling: Gratis Babymusik tilbydes i hele kommunen. Holdfag for 1-2, 3-4 og 4-5 årige har velfungerende hold i både Ringkøbing og Skjern samt evt. i Videbæk. Musikkarrusel for begyndere kan oprette hold på alle skoler med mindst to spor. MusikXpressen for let øvede har hold i Ringkøbing, Skjern og Videbæk Instrumentalundervisning: Holdunderundervisning 2 elever i 30 minutter eller 3 i 45 minutter etc. Soloundervisning 20, 25 og 35 minutter samt mulighed for yderligere tilkøb af tid. Der er undervisning i Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk og Hvide Sande samt på enkelte andre skoler i de fleste instrumentalfag. Det er målsætningen, at ingen skal køre mere ned 20 minutter i bil for at få undervisning.

3 Vi vil senest i 2023 forsøge at starte instrumentalundervisning i sjældne instrumenter som f.eks. obo, fagot og kontrabas. Disse fag vil som udgangspunkt kun blive tilbudt et sted. Sammenspil: Alle elever skal have mulighed for at deltage i sammenspil i længere eller kortere forløb. Akustisk og rytmisk sammenspil er inddelt i tre niveauer med hold for begyndere, mellemniveau og øvede. Målsætningen er at alle tre niveauer kører i Ringkøbing og Skjern med mulighed for, at det kan veksle mellem de to byer. For akustisk sammenspil vil fokus primært være på strygere, blæsere og guitar, mens klaver udgør en særlig udfordring pga. krav til instrumenter og lokaler. Andre fag: Senest i 2023 vil vi tilbyde undervisning i følgende nye fag: - Sangskrivning - Improvisation på hold - Lydteknik - Hiphop/ Rap - E-musik Disse tilbud vil primært være rettet mod de lidt større elever fra ca. 13 år. Som udgangspunkt vil holdene køre enten i Ringkøbing eller Skjern eller, hvis det er muligt begge steder. Dans: Balletundervisningen er midt i en genopbygningsperiode, hvor undervisningen er centrereret udelukkende i Skjern. Der er pt god tilgang af begynderelever, hvilket giver håb for fremtiden. Målet er at starte begynderhold op igen i Ringkøbing og Videbæk inden for 1-2 år. Vi vil afsøge mulighederne for senest i 2023 at starte hold op i andre genrer som f.eks. moderne dans og jazzballet. Der skal senest i 2023 være en klart beskrevet progression for undervisningen i alle de genere, som vi tilbyder undervisning i. Balletundervisningen har en klart beskrevet progression med Gradesystemet fra Royal Academy of Dance. Lignende systemer findes inden for andre genrer, og det skal overvejes, om undervisningen i andre genrer skal bygges op samme måde som ballet. Soloundervisning er en mulighed i alle fag senest i 2023.

4 Udover ballet er der i dag undervisning i River Dance for voksne i Ringkøbing. Faget er presset på tilgang, så det skal overvejes, hvordan faget i fremtiden kan understøttes, så tilgangen styrkes og der evt. kan startes hold for børn. Billedkunst: Faget findes i dag kun i Tarm. Inden for de næste 1-2 år vil vi starte hold op i Ringkøbing Senest i 2023 vil vi starte hold op i også i Videbæk og Hvide Sande, hvis det er muligt. Det skal senest i 2023 afklares, hvilke aldersgrupper/ niveauer det vil være relevant at udbyde undervisning til. Det skal senest i 2023 være klarlagt hvilke områder af billedkunst, det vil være relevant at arbejde med. F.eks. kan maleri, tegning, modellering/ keramik, skulptur, installation, graffiti eller brug af moderne teknologi. Det skal senest i 2023 være muligt at tilbyde soloundervisning for særligt motiverede og dygtige elever. Vi vil senest i 2023 kunne tilbyde undervisning i kortere forløb med et specialiseret emne i fokus. Drama: Dramaundervisningen har i en årrække hørt til i Tarm, og er også i sæson startet op med et hold i Ringkøbing. Senest i 2023 er det målet at: Der er velfungerende dramahold i Tarm/Skjern, Ringkøbing og hvis det er muligt også i Videbæk og Hvide Sande. Undervisningen skal være inddelt i aldersgrupper f.eks. indskoling, mellemtrin og overbygning. Dramaholdene skal løbende indgå i produktioner både på tværs af holdene og med de øvrige fag f.eks. i form af Musicals. Soloundervisning kan tilbydes særligt interesserede og dygtige elever senest i Der kan senest i 2023 tilbydes kortere forløb med f.eks. stand up og improvisation som emne.

5 Film/ Medie: Her er der tale om et helt nyt område for den kommende Kulturskole. Senest i 2023 har vi som mål at: Starte hold op med ældre skoleelever. Der skal arbejdes både med selvstændige produktioner og samarbejde med andre fag i Kulturskolen. Afsøge mulighederne for samarbejde med lokale bureauer eller f.eks. medielinjen på HTX i Skjern. Tekstil og Design: Dette område er også nyt, og målet frem mod 2023 er: Opstart af hold med ældre skoleelever. Afsøge mulige snitflader med f.eks. Ungdomsskolen og Teatret OM. Faget skal kunne indgå i samarbejde med andre fag på Kulturskolen. Skriveværksted/ Forfatterlinje: Igen er der tale om et nyt fag, hvor målet frem mod 2023 vil være at: Starte hold op om muligt for flere aldersgrupper. Afsøge mulighederne for at samarbejde med biblioteket, Vestjyllands Højskole og folkeskolerne. Kunne give særligt interesserede og dygtige elever muligheden for at få soloundervisning. Faget kan indgå i samarbejde med Kulturskolens andre fag som f.eks. sangskrivning.

6 Uddybning af mål og status i dag: Musik: Musik er det største fagområde, og det vil det også være fremover. Men vi er presset på tilgang til en række instrumenter især de klassiske orkesterinstrumenter som strygere og blæsere, hvor vi har en vigtig rolle som traditionsbevarer. For at kunne øge tilgangen er det vigtigt at få fat i børnene så tidligt som muligt for at udbrede kendskabet til Kulturskolen. Derfor er gratis babyhold og indskolingsfagene særdeles vigtige. De er grundlaget for den rekruttering, som er forudsætningen for vores eksistens. Vi udbyder disse fag i dag, men de er stærkt geografisk begrænset, og de bør derfor udbredes så alle i kommunen får mulighed for at følge dem. Samtidig vil udbredelsen af disse fag gøre, at mange børn får mulighed for at møde musik og instrumenter, som de ikke oplever i medierne eller i deres daglige musikundervisning i folkeskolen. Soloundervisningen er i højsædet i dag, og det vil den også være fremover, men den kan ikke længere stå alene, da mange, især små elever, har andre forventninger. Derfor er holdbaseret instrumentalundervisning relevant at udvikle, da det kombinere læring med en social dimension. Af sammen grund skal vi arbejde hen imod at kunne tilbyde sammenspil til alle elever, hvilket ikke er tilfældet i dag, så det individuelle og det fælles går hånd i hånd. Niveaudelingen skal gøre det muligt altid at have en velfungerende fødekæde, hvor de store er rollemodeller for de små. Det vil også gøre det muligt at lave store projektorienterede produktioner af symfonisk/big Bad størrelse. Enkelte instrumenter (f.eks. kontrabas, obo og fagot) tilbyder vi ikke i dag, og vi skal have fokus på at rekruttere elever til dem. Det kan f.eks. ske ved at samarbejde med folkeskolen om Orkesterklasser og ved at samarbejde med andre Musik- og Kulturskoler om at rekruttere dygtige lærere. Dans: Der har de seneste år været et kraftigt fald i antallet af balletelever fra ca. 100 til 30+ i dag. Udviklingen ser ud til at vende, efter at vi har ansat en ny lærer. Derfor er det relevant i den kommende sæson at starte op i Ringkøbing igen samt Videbæk så hurtigt som muligt. Opstart af andre genrer er relevant, da det vil styrke dansen som fagområde og skabe en bredere appel for potentielle brugere.

7 Gradesystemet er ikke et must, men det skaber fokus for balleteleverne og har været medvirkende til at skabe et stærkt miljø om balletten. Derfor er det relevant at undersøge muligheden for at udbrede det til andre genrer. I udviklingen af undervisningstilbuddet vil det være relevant at være i dialog med F.eks. Vestjyllands Højskole og lokale aktører inden for danseundervisning. Billedkunst: Opstart af Billedkunst i Ringkøbing ligger lige for, da elevgrundlaget her er stort, og vi har fået henvendelser fra flere interesserede undervisere. Udbredelsen herefter vil både afhænge af elevgrundlag og muligheden for at rekruttere kvalificerede lærere. Det faglige udbud vil blive udviklet både ud fra brugerønsker og ud fra, hvilke lærerkræfter, det er muligt tiltrække. En mulighed kan være at udbyde kortere forløb f.eks. i samarbejde med andre aktører i regionen eller at samarbejde med lokale kunstnere. Ungdomsskolen er en anden relevant samarbejdspartner, som vi skal være i dialog med om fælles snitflader. Drama: Dramaundervisningen har i en årrække hørt til i Tarm med et MIX hold med Billedkunst for klasse samt et Ungdomshold, og er også i sæson startet op med et hold i Ringkøbing for klasse. For at sikre en fødekæde med en kontinuerlig tilgang af elever, vil vi arbejde på at skabe undervisning på tre niveauer både i nord og i syd. Teater/ drama har store muligheder i en Kulturskole, hvor det f.eks. er en helt central aktør i musikdramatik i alle genrer f.eks. Musical, hvilket giver oplagte muligheder for store samarbejdsprojekter. Det kan være med til at give Kulturskolen et PR boost for alle fagområder. Teatret OM, Vestjyllands Højskole og lokale teaterforeninger er en mulige samarbejdspartnere, som vi vil tage kontakt til.

8 Film/ Medie: Det er et om et helt nyt område for den kommende Kulturskole. Det er imidlertid en naturlig forlængelse af Ringkøbing-Skjern kommunes satsning inden for film området, hvor flere produktioner er ved at blive skabt lokalt. Det er også et logisk område at tage op, da det i høj grad har sammenhæng med, hvordan børn og unge i dag lever deres liv, og hvordan de er sammen. På den måde kan faget være med til at styrke de unges egen historie og være med til at give dem en stemme. Det vil være logisk at starte op med et hold af primært ældre skoleelever, hvor det vil være oplagt at bygge videre på det arbejde, der allerede er sket på skoleområdet i samarbejde med Filmby Aarhus i projektet Point of View. En Film/ Medielinje vil både kunne lave helt selvstændige produktioner og lave samarbejde med de andre fag. Drama ligger lige for ligesom musikvideoer og markedsføring af Kulturskolen og dokumentation af større begivenheder er oplagte. Undervisning i sociale medier som Facebook og Youtube mf. kan også være relevante områder at beskæftige sig med. Tekstil og Design: Dette område er på sin vis også nyt, men faget kan have snitflader med billedkunst, hvor kunsthåndværk kan møde scenografisk samarbejde. Vi har her en oplagt mulighed for at samarbejde med Teatret OM, der står særdeles stærkt på det område. Designbegrebet kan favne vidt. Det kan være alt fra en spiseske over en bil til grafisk eller lyddesign. Derfor kan dette område bidrage med spændende muligheder for samarbejde og synergi. Et oplagt område er Redesign, der arbejder med at give brugte ting og materialer nye funktioner. Det giver mulighed for at arbejde med genbrug og bæredygtighed, hvilket vil bakke op om Ringkøbing-Skjern kommunes profil som en grøn kommune med ambitiøse klimamål. Målgruppen skal sandsynligvis findes i samme aldersgruppe som Film/ Medie, og i en opstartsfase skal det afklares, hvor vi kan starte op først. Folkeskole er en mulig samarbejdspartnere, hvor Makerspace vil være oplagt at udvikle på i fællesskab.

9 Skriveværksted/ Forfatterlinje: Ord er mening, og ord giver mening, de kan forstås og misforstås og fortolkes. Det er heldigvis ikke til at komme udenom, og derfor skal Kulturskolen naturligvis give mulighed for at skrivelystne unge kan udvikle sig og formidle deres syn på verden. Kulturskolen bør starte undervisning op, der kan bringe unge sammen om fortællinger der både tager afsæt i det Vestjyske og samtidig åbner sig mod den globaliserede verden, som de unge er en del af. Strukturen på undervisningen og hvilke lærerkræfter vi kan tiltrække skal afklares, så området bliver en del af Kulturskolens fællesskab i lige så høj grad som de andre fag. En oplagt mulighed for samarbejde, der skal afsøges, er Vestjyllands Højskole, der allerede arbejder med området. Typer af undervisningsforløb: Både de eksisterende og de nye fag skal forholde sig til, hvad der muligt og hensigtsmæssigt i forhold til at tiltrække elever i vores store kommune. Vi skal udvikle noget nyt i samarbejde med andre ikke kæmpe om territorier med allerede eksisterende tilbud. Musik instrumentalundervisning som holdfag skal udvikles, men andre muligheder skal også prøves af. Bl.a. vil det være oplagt at lave pilotprojekter med mobile tilbud i alle fag, der kan starte op som korte forløb med mulighed for at forlænge, der hvor det giver mening. Desuden vil det give mening at udvikle solotilbud på de fag, der traditionelt har været holdfag. Det er Ringkøbing-Skjern kommune allerede ved at indgå i et samarbejde om med Dansk Talent Akademi, hvilket er en fantastisk mulighed for at særligt talentfulde og interesserede elever inden for smalle fag også kan blive en del af et inspirerende læringsmiljø. Sommerskoler er et område, som vi kun har prøvet ganske lidt med gode erfaringer, og det er et område, som det er oplagt at udvikle på i fremtiden Workshops, Master Classes og cross-over fag er også relevante udviklingsområder. Samarbejdspartnere: Dansk Talent Akademi er en oplagt tværkommunal samarbejdspartner, og der er også mange muligheder inden for kommunen. Skoleområdet er centralt, hvilket er et særskilt indsatsområde i strategien. Som en del af det er Ungdomsskolen en central sparringspartner bl.a. i udvikling af valgfag til skolerne og når vi skal afgrænse hvad vi satser på, og hvad vi ikke gør, især hvis området allerede er dækket af andre.

10 Andre der kan komme i spil er lokale kunstnere (måske som undervisere), Teatret OM, Kunst Pavillonen i Videbæk, biblioteket, forenings- og erhvervslivet mf. Personale: Det er vigtigt, at Kulturskolen udover at engagere lokale kræfter også kan tiltrække kvalificerede undervisere, der både kan og vil engagere sig i vores lokalområde. Hvis vi skal lykkes med at skabe en institution i topklasse, skal vi kunne tiltrække gode folk, da de kan være afgørende for udviklingen og dynamikken fremover. Derfor skal det tænkes ind, hvordan vi kan skabe attraktive ansættelsesforhold. Et oplagt område at udvikle på er at udnytte de ressourcer, der ligger i lærernes udøvende kunstneriske kompetencer, der desværre kun i stærkt begrænset omfang bliver gjort brug af i dag. Efteruddannelse og kompetenceudvikling er et andet område, der skal have fokus, så vi kan sikre, at Kulturskolen altid er på forkant med udviklingen. Partnerskaber med erhvervsliv, højskolen og andre institutioner om fælles ansættelsesforhold er også et emne, der skal undersøges i fremtiden. Undervisningsfacilitieter: Det vil for alle fag, være en udfordring at finde egnede lokaler rundt omkring i kommunen. Musik har gode lokaler i Ringkøbing og Skjern, men musiklokaler på skolerne er ofte et nedprioriteret område med dårlige og nedslidte instrumenter. Ballet har gode lokaler i Skjern (der dog er lige små nok), men de skal findes andre steder. Det samme gælder for de andre fag, hvor formningslokaler på skolerne naturligvis er relevante for billedkunst og design, mens det straks er sværere for drama at finde lokaler med det fornødne udstyr og medfølgende lagerplads til rekvisitter. Afhængigt af omfanget af de fag der starter op, kan der i begyndelse være ret omfattende udgifter forbundet med indkøb af lys, lyd, optageudstyr, materialer etc. til de forskellige fag. Undervisningsfaciliteter er naturligvis helt afgørende for at kunne lave gode undervisningstilbud, og her er skolerne igen det mest relevante samarbejdspartner. Derfor et dette område også væsentligt i forhold til en samarbejdsaftale med skoleområdet.

11 Tidsramme og geografi En gennemgående udfordring for Kulturskolen er Ringkøbing-Skjern kommunes geografi, hvor de store afstande gør, at det kan være svært at samle elever nok til et tilbud. Samtidig er afstandene en udfordring i forhold til at give lærerne en sammenhængende arbejdsdag, hvor tiden primært bruges på undervisning og ikke på kørsel. Derfor vil alle fag have den udfordring, at de ikke kan tilbydes i alle elevers nærhed. Men det vil være vores ambition at kunne tilbyde hele pakken både i Ringkøbing og Skjern i senest i 2023.

Mål for undervisningen. (første udkast)

Mål for undervisningen. (første udkast) Mål for undervisningen. (første udkast) Udviklingen fra Musikskole til Kulturskole skal både bevare, forny og udvikle. Vi skal bevare den høje kvalitet i undervisningstilbuddet, som vi har i dag, så eleverne

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Idrætsanlægs fysiske tilstand i Ringkøbing-Skjern Kommune Notat udarbejdet

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

KOLDING MUSIKSKOLE VISIONS- OG HANDLEPLAN

KOLDING MUSIKSKOLE VISIONS- OG HANDLEPLAN 2018-28 VISIONS- OG HANDLEPLAN V E R D E N S B E D S T E M U S I K S K O L E F O R D I G 2 3 Kolding Musikskoles Visions- og Handleplan...... er en ambitiøs vision der understøtter Kolding Kommunes samlede

Læs mere

Resultataftale Webudgave HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale Webudgave HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2014 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2014. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen deltager i Middelalderfestivalen. Musikskolen afvikler 2 lærerkoncerter. Musikskolen

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Strategi for Dansk Talentakademi

Strategi for Dansk Talentakademi Strategi for Dansk Talentakademi Baggrund I 2003 blev Nordvestjysk Talentcenter etableret med en ambition om, at det i Holstebro skulle være muligt at dygtiggøre sig inden for flere forskellige kunstarter,

Læs mere

Den generelle læreplan MARIAGERFJORD KULTURSKOLE 2015

Den generelle læreplan MARIAGERFJORD KULTURSKOLE 2015 Den generelle læreplan MARIAGERFJORD KULTURSKOLE 2015 Afsæt og kvalifikationsramme for Afsættet for læreplanen: 4 i musikloven: læreplanen: Musikskolen skal udarbejde læreplaner for samtlige undervisningstilbud.

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

i den åbne skole Idekatalog januar 2014 vers. II

i den åbne skole Idekatalog januar 2014 vers. II i den åbne skole Idekatalog januar 2014 vers. II Formål Vi på Den Kreative Skole ser frem til at være med til at styrke kreativiteten ude på folkeskolerne i Fredericia: dér, hvor børnene er. Vi glæder

Læs mere

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI 2018-2021 MISSION: Musikskolen vil være kendt som Aabenraa Kommunes musikalske fyrtårn. VISION: Vi vil være musikskole for alle kommunens borgere med særligt fokus på børn

Læs mere

Vision og indsatsområder 2011/2012

Vision og indsatsområder 2011/2012 Vision og indsatsområder 2011/2012 Baggrund Med udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision og værdigrundlag har Den Kreative Skoles bestyrelse udarbejdet sin vision for skolen og peger på en række indsatsområder,

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2013. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen har 44 højtuddannede musiklærere, som alle er meget kompetente på deres instrumenter.

Læs mere

Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13

Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13 Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Kulturskole Aftale 2012/13 Aftale for 2012/13 Side 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKRIVELSE AF KULTURSKOLEOMRÅDET... 3 MÅLSÆTNINGER OG INDSATSOMRÅDER 2012/13... 6 ÅRSHJUL...

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Talentudvikling. Musik, billedkunst, teater og spejder

Talentudvikling. Musik, billedkunst, teater og spejder Talentudvikling Musik, billedkunst, teater og spejder 2017-2018 Kommissorium 2016 Vedtaget 4. maj 2016 af Fritidsudvalget Formål Talentrådet for Kultur og Fritids formål er at medvirke til at skabe grundlag

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

Skolekatalog

Skolekatalog Skolekatalog 2018-2019 Formål Fortsat godt samarbejde med skolerne omkring at styrke kreativiteten, den faglige og personlige udvikling, dannelsen og livsdueligheden hos børn og unge i Fredericia Kommune.

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune 29. september 2014 Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune Målsætning og motivation, vision og succeskriterier - Folkeskolereformen har som et af sine overordnede

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Mission Vision Strategier

Mission Vision Strategier Mission Vision Strategier Op på tå Det Kongelige Teaters Balletskole Odense er en friskole og kulturinstitution der tilbyder en unik grunduddannelse inden for moderne dans og klassisk ballet i et innovativt

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune 22. april 2014 Samarbejdsaftale mellem Den Kreative Skole (DKS) og Skoleafdelingen, Silkeborg Kommune Målsætning og motivation, vision og succeskriterier - Folkeskolereformen har som sit overordnede formål,

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

Åben Skole som Det Tredje Rum. Finn Holst. Musik Til Alle - Horsens Start 2001: Udvidet musikundervisning - samarbejde mellem folkeskole og musikskole

Åben Skole som Det Tredje Rum. Finn Holst. Musik Til Alle - Horsens Start 2001: Udvidet musikundervisning - samarbejde mellem folkeskole og musikskole Åben Skole som Det Tredje Rum Finn Holst Musik Til Alle - Horsens Start 2001: Udvidet musikundervisning - samarbejde mellem folkeskole og musikskole Samarbejde er afgørende specialisering Musikpædagog

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Bilag 1. 1.Område udvikling af Musik & Billedskolen

Bilag 1. 1.Område udvikling af Musik & Billedskolen Bilag 1 1.Område udvikling af Musik & Billedskolen Det er værdifuldt at Musik & Billedskolen kontinuerligt er i dynamisk udvikling, med fokus på flg. områder Mangfoldighed i undervisningstilbud Kompetenceudvikling

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Oplæg d. 03. 01. 2012 Kontrakt 2013-14 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger

Læs mere

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra:

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Oplæg til handleplan Forslag til handleplaner for Kunstrådet i 2012 2013 Billedskole / Kulturskole / Kreativ skole Som et supplement til Musikskolen foreslår Kunstrådet,

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Esbjerg Kulturskole og folkeskolereformen

Esbjerg Kulturskole og folkeskolereformen Esbjerg Kulturskole og folkeskolereformen Med det omfattende og unikke samarbejde, som Kulturskolen i over 60 år har haft med folkeskolen i Esbjerg Kommune, ser vi med den nye skolereform frem til fortsat

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

1. behandling - den åbne skole.

1. behandling - den åbne skole. Punkt 3. 1. behandling - den åbne skole. 2014-9779. Skoleforvaltningen indstiller, Skoleudvalget godkender skolerne udover de i lovgivningen nævnte samarbejdspartnere forpligtes til søge samarbejde med

Læs mere

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Kontrakt 2014 Kontrakt 2014-15 Rebild Kulturskole, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Kommissorier. Udvalgsarbejde i Kulturskoler i Nordjylland. Side 1. Koordinator Lisbeth Joensen tlf.

Kommissorier. Udvalgsarbejde i Kulturskoler i Nordjylland. Side 1. Koordinator Lisbeth Joensen tlf. Kommissorier Udvalgsarbejde i Kulturskoler i Nordjylland Side 1 Kommissorier Udvalgsarbejde i Kulturskoler i Nordjylland Indholdsfortegnelse Udvalget for Symfonisk Musik for Unge i Nordjylland (USMUN)...3

Læs mere

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole

Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Esbjerg Kulturskole i den nye Folkeskole Strategi og Idekatalog Januar 2014 Esbjerg Kulturskole Islandsgade 50 6700 Esbjerg Tlf. 7616 6500 Fax 7616 6514 www. kulturskolen.dk email: kulturskolen@esbjergkommune.dk

Læs mere

Notat. Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen. Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning. Dato: 8. januar 2014. Sagsnummer.

Notat. Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen. Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning. Dato: 8. januar 2014. Sagsnummer. Notat Partnerskab mellem folkeskoler, ungdomsskolen og musikskolen Udarbejdet af: Fagsekretariat Undervisning Dato: 8. januar 2014 Sagsnummer.: 17.00.00-G01-1-13 1. Om den åbne skole Intentionen med den

Læs mere

Jamen, hvorfor nu det?

Jamen, hvorfor nu det? Jamen, hvorfor nu det? Hvem har dog fundet på sådan noget? Er det den tilbagevendende snak om den musikalske fødekæde? Er det, fordi der et eller andet sted står, at det er noget, vi skal? Og har vi for

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Pædagogisk grundlag GXU. Pædagogisk grundlag GXU GLADSAXE KOMMUNE GXU Pædagogisk grundlag GXU NOTAT Dato: 18. marts 2014 Af: Jette Blondin Pædagogisk grundlag GXU GXU vi uddanner til livet, og vi uddanner til uddannelse Indholdsfortegnelse GLADSAXE KOMMUNE...

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Partnerskabsaftale om Periodevise v igfag

Partnerskabsaftale om Periodevise v igfag Partnerskabsaftale om Periodevise v igfag 4 Risingskolen Seden Skole UngNord Fritidsundervisningen/lO. kl. Syd Dansk Erhvervsskole Tietgen Erhverv Odense Zoo Odense Musikskole Formå~ Formålet med partnerskabsaftalen

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Målet med at oprette en profil eller faglige linjer kan tage afsæt i flere ønsker:

Målet med at oprette en profil eller faglige linjer kan tage afsæt i flere ønsker: Indledning At oprette en profil eller faglige linjer betyder, at ledelsen og skolebestyrelsen skal beslutte, hvilke faglige og værdimæssige prioriteringer man ønsker på skolen. Profiler og faglige linjer

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 222,

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Kulturskole

Vedtægter for Aalborg Kulturskole Vedtægter for Aalborg Kulturskole 01.01.18 1. Aalborg Kulturskole Aalborg Kulturskole er en kommunal institution med hjemsted i Aalborg kommune. Aalborg Kulturskole driver den lovpligtige musikskolevirksomhed

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

kulturskolen Musik Billedkunst Scenekunst Da n s SÆSONPROGRAM TILMELDING 3. APRIL - 5. MAJ mariagerfjordkulturskole.

kulturskolen Musik Billedkunst Scenekunst Da n s SÆSONPROGRAM TILMELDING 3. APRIL - 5. MAJ mariagerfjordkulturskole. SÆSONPROGRAM 2017-2018 kulturskolen Musik Billedkunst Scenekunst Da n s TILMELDING 3. APRIL - 5. MAJ MARIAGERFJORD KULTURSKOLE MUSIK BØRN OG UNGE MUSIKALSK BABYLEGESTUE Her bliver din babys musiske, sproglige

Læs mere

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune Breddeidrætskommune Aabenraa Kommune 2013-2016 Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune På linje med Breddeidræt Formål med projektet At få eleverne til

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

virksomhedsplan

virksomhedsplan 2019-2020 virksomhedsplan Grafisk design: vandand design Denne virksomhedsplan for 2019-2020 er udarbejdet af musikskolens konstituerede leder. Virksomhedsplanen er dels et øjebliksbillede af musikskolen,

Læs mere

Musikskolen Ringkøbing-Skjern 2013/2014

Musikskolen Ringkøbing-Skjern 2013/2014 Musikskolen Ringkøbing-Skjern 2013/2014 Tilmelding senest den 23. maj 2013 Velkommen til Musikskolen Ringkøbing-Skjern sæson 2013/2014 Husk Musikskolen. Sådan lyder sloganet til en kampagne i forbindelse

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE MUSIKGLÆDE Vi kender vel alle det lille barn, der rokker i takt til musik ganske enkelt fordi, det

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

Specialklasse på Fryndesholm Skole. Regnbuen. Elever med generelle indlæringsvanskeligheder

Specialklasse på Fryndesholm Skole. Regnbuen. Elever med generelle indlæringsvanskeligheder Specialklasse på Fryndesholm Skole Regnbuen Elever med generelle indlæringsvanskeligheder Overordnet i Regnbuen Elevgruppen i Regnbuen er elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Det betyder, at

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

enkelt og begejstrende. Kan samarbejde på alle niveauer. kommunikere, kunne samarbejde med folk der ikke er som hende selv etc.

enkelt og begejstrende. Kan samarbejde på alle niveauer. kommunikere, kunne samarbejde med folk der ikke er som hende selv etc. DEN NYE SKOLE - DEN BRÆNDENDE PLATFORM For et par år siden indrykkede Gentofte Kommune en stillingsannonce med efterspørgsel på disse kompetencer: Du har relevant uddannelse. Har overblik, udsyn og initiativ.

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland Forslag 07-05-15 Ny kulturpolitik for Region Midtjylland Region Midtjyllands nye kulturpolitik bygger videre på de gode erfaringer,

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Skovshoved Skole Maj 2015 Generelle oplysninger Adresse Stilling Reference Ansættelsesvilkår Skovshoved Skole Korsgårdsvej 1 2920 Charlottenlund Telefon: 39 98 55

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Læsning sprog leg læring Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Indledning Københavns Kommune har med det brede forlig Faglighed for Alle skabt grundlag for en styrket indsats på blandt andet læseområdet.

Læs mere

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2012 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2012 Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen vil arbejde med at øge sin synlighed bl.a. ved at lave flere arrangementer

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole. Udviklingsplan

Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole. Udviklingsplan Udviklingsplan for Frederikssund Ungdomsskole Udviklingsplan 2014-2017 Ungdomsskolens formålsparagraf: Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Rapport for ADHD-foreningen

Rapport for ADHD-foreningen Rapport for ADHD-foreningen Sprog da [LAUNCH] Dit navn: Din kommune: Dit parti: I 2016 forlod 5,5 procent af eleverne folkeskolen uden at gennemføre deres afsluttende eksaminer mens tallet i 2007 lå på

Læs mere

Strategi for Røgfri Fremtid i Esbjerg Kommune På vej mod Røgfri Kommune

Strategi for Røgfri Fremtid i Esbjerg Kommune På vej mod Røgfri Kommune Strategi for Røgfri Fremtid i Esbjerg Kommune 2019-2030 - På vej mod Røgfri Kommune Vi skal forebygge, at unge begynder at ryge Esbjerg Kommune har en høj andel af dagligrygere. Især udviklingen blandt

Læs mere

Musikskolen i folkeskolen Skolereform 2014. Idékatalog. Be happy and sing it out loud!

Musikskolen i folkeskolen Skolereform 2014. Idékatalog. Be happy and sing it out loud! 1 Musikskolen i folkeskolen Skolereform 2014 Idékatalog Be happy and sing it out loud! Mere sang og musik i skolen skaber grobund for fordybelse, faglighed og trivsel 2 Forord: Folkeskolen står over for

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator 14. maj 2019 Projektnavn: Generator som regionalt spillested Politikområde: Fritidslivspolitik Spillestedet Generator ønsker at blive regionalt spillested fra 2021. Der skal ansøges hos Kulturstyrelsen

Læs mere

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole

Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole Job og kravprofil - afdelingsleder Aalborg Kulturskole www.aalborgkulturskole.dk 1) Indledning 2) Ansættelsesudvalg 3) Tidsplan 4) Aalborg Kommunale Skolevæsen 5) Præsentation af Aalborg Kulturskole 6)

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august 2012. Politikken skal revideres i 2016,

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere