REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense."

Transkript

1 REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 07 oktober 2003 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Ricard Martzen - Formand Bent Holgersen Peter Andersen Jørn Vinther - Referent Miljøamtsrepresentanter: Nordjyllands amt Louis Rovs Hansen Viborg Amt Bjarne Jensen Ringkøbing amt Peer Bak Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud Vejle amt Lars R. Petersen Ribe amt Bent Holgersen- Koordinator Sønderjyllands amt Peter Andersen Fyns amt Jørgen Ærenlund Olsen Vestsjællands amt Richard Matzen Storstrøms amt Donald E. Thestrup Afbud Bornholms amt Kai Munch Roskilde amt Dan Vendelbo Afbud Frederiksborg amt Søren Pedersen Københavns amt Henrik N. Knudtzon København/Frederiksberg Ingen repræsentant Mødet indledtes kl Formanden for KDA's Miljøudvalg, Ricard Matzen bød velkommen til det 9. møde i KDA s amtsrepræsentantorganisation og beskrev kort ændringen i miljøudvalgets sammensætning og arbejdsform. Arbejdet i udvalget har bestået i at revidere KDA s miljøpolitik samt at udarbejde en henvendelse om møde med miljøministeren. Denne henvendelse er sendt i juli måned med følgende ordlyd: KDA ønsker på mødet at drøfte MST vejledning nr. 5/1994, som vedrører støj fra flyvepladser. Vi er enige i det overordnede politiske sigte med vejledningen, men vi oplever, at forvaltningen og udformningen af vejledningen herunder beregningsmetoderne på flere punkter er fejlagtige og unødigt komplicerede, hvilket medfører store utilsigtede begrænsninger af vore aktiviteter.

2 Ricard præsenterede dernæst agendaen for mødet: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde. 2. KDA's politik på miljøområdet, Bent Holgersen. 3. Evaluering af Miljøstyrelsens vejledning 5/1994, Ricard Matzen. 4. Bordet rundt med nyt fra amterne. 5. Næste møde 6. Eventuelt 1. Godkendelse af referat fra sidste møde den Forsamlingen godkendte det udsendte referat fra sidste møde uden bemærkninger. 2. KDA's politik på miljøområdet, Bent Holgersen Bent Holgersen gennemgik kommisorium for miljøudvalget som netop var blevet ført a jour af KDA s bestyrelse. Kommisoriet er dokumenteret på (bilag 1) Miljøudvalget har ajourført KDA s miljøpolitik, som dernæst blev præsenteret. (bilag 2) En drøftelse i forsamlingen viste, at der var generel opbakning til denne politik. Det blev fremhævet, at Friluftsrådet er et godt forum for profilering af privatflyvningen og luftsport. Den fri adgang til naturen bør også gælde luftrum. Naturfredningsforeningen er derimod tung at danse med. Et problem er det, at vore medlemmer først kommer, når løbet er kørt og sagen gået i hårknude. Peer Bak foreslog, at FLYV bringer KDA s miljøpolitik. 3. Evaluering af Miljøstyrelsens vejledning 5/1994, Ricard Matzen. Ricard Matzen gennemgik sit notat af 6. juli Notatet beskriver principperne i vejledningen og dokumenterer hvorfor administration af vejledningen medfører store problemer for privatflyvningen. Notatet findes i sin helhed på Knudtzon foreslog at bruge Bent Agerskov som murbrækker hvis der blev problemer med at få ministeren i tale. 4. Nyt fra amterne Herefter fulgte en runde med nyt fra amterne som kort refereret lyder således: Nordjyllands amt. Louis Rovs Hansen kunne berette følgende: Har deltaget i Friluftsrådets repræsentantskabsmøde og modtager fra amtsformanden referater fra amtsbestyrelsesmøderne. Til en offentlig debat om turisme og friluftsliv er der fremsendt information om privatflyvning, svæveflyvning m.v. samt information om KDA arbejdet for en Blå Flag ordning for flyvepladser. Der har ikke i perioden været henvendelser vedrørende støj eller andre klager over luftsport.

3 Viborg amt. Bjarne Jensen nævnte følgende: Miljøgodkendelse af Viborg Flyveplads har ikke givet de store problemer idet operationerne fordeles ved kvotebegrænsning. Der har ikke været henvendelser i årets løb og ingen særlige problemer forventes. Ringkøbing amt. Per Bak nævnte følgende: Herning flyveplads har problemer af væsentlig omfang. Herning Kommune dækker ikke mere underskuddet. Messecentret hjælper til, men for at få rentabilitet må man have operationer om året. Dette kræver en ny miljøgodkendelse, som er i offentlig høring nu. Der er f.eks. forslag til restriktioner for skoleflyvning lørdag aften og søndage/helligdage samt forbud mod wireoptræk af svævefly mellem 2200 og 0700!!!! Et krav om GPS loggere for flyvning på pladsen ser ud til at blive frafaldet. Herning byråd er en stor støtte, men desværre ser det ud som om, SLV nu blander sig hvilket kan komplicere sagen yderligere. Linieføring for ny motorvej kommer tæt på Arnborg-centret. Århus amt. Jens Ole Willumsen havde på grund af afbud fremsendt følgende: En ny miljøgodkendelse fra Århus amt til Randers Flyveplads har betydet kraftige restriktioner - især for landingsøvelser i forbindelse med skoleflyvning. Det er således ikke tilladt at foretage landingsøvelser i forbindelse med skoleflyvning På søn- og helligdage I hele juli måned På hverdage efter kl. 18 I perioden april-september er landingsøvelser kun tilladt på lørdage med ulige ugenumre. Indenfor ovennævnte tidsrum er det også forbudt for alle piloter at lave landingsrunder eller touchand-go's. Restriktionerne gælder også ultralette fly, og godkendelsen indeholder kun 100 operationer til ultralette fly om året. Der må ikke flyves med ultralet i juli måned fra pladsen. Randers flyveklub har klaget til amtet. Bestyrelsen har selv varetaget klagesagen. Jeg vedlægger kopi af klageskrivelse til amtet. (Kan rekvireres hos KDA) Randers kommune overvejer angiveligt seriøst at sælge Randers Flyveplads. En afgørelse ses endnu ikke truffet. Der er optræk til en konflikt mellem en godsejer i Årslev der ejer et stort areal ned mod brabrandsøen og naturfredningsforeningen. Godsejeren har indrettet en landingsbane på sit gods til sin søn. Naturfredningsforeningen har "naturligvis" klaget. Jeg har ikke kendskab til andet i amtet. Vejle amt. Lars R. Petersen omtalte følgende : Brugergrupper er etableret af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet med henblik på at etablere en friluftspolitik. Kommunerne er kontaktet og arbejdet startet. Strukturkommissionen giver nogen flimmer på skærmen hos politikerne. Bregentved gods ovetagelse af Vandel medfører sandsynligvis nedlæggelse af banerne og tab af Vandel som basis for luftsportsaktiviteter.

4 Ribe amt. Bent Holgersen kunne meddele at svæveflyvepladserne i området kører uden problemer. Har været forhindret i at deltage i rep-mødet i Friluftsrådet. Ingen problemer i sigte i øjeblikket. Sønderjyllands Amt. Peter Andersen kunne oplyse følgende: Lufthavnene Vojens og Sønderborg har fået deres miljøgodkendelser forlænget 8-10 år i Miljøgodkendelsen for Vojens lufthavn, den civile del af flyvestation Skrydstrup, er deaktiveret, fordi der ingen rutefly til København siden Storebæltsbroen. Flyvepladserne Nordborg, Haderslev og Tønder har fået deres miljøgodkendelser forlænget 8-10 år i Haderslev flyveplads har ændret status til privat flyveplads, gebyr til SLV!, og reduceret operationsantalet til Padborg-Kruså flyveplads s miljøgodkendelse er lige nu under revision. De har lige fået racerbane sammen med flyvepladsen, og den ny bane giver nogle nabo klager, de fleste bliver afvist. Skærbæk Flyveplads har miljøgodkendelse til 3000 operationer men bruger dem ikke fordi de må ikke være særlige flyveaktiviteter af hensyn til fuglene. Det er alene Sønderborg (og Vojens) der er omfattet af brugerbetaling 23000,-kr/år. Røde Kro har ingen miljøgodkendelse, med motorfalken opereres som svævefly. Fyns amt. Jørgen Ærenlund Olsen meddelte at udvidelserne i EKOD var gået i stå. Miljøgodkendelsen er forlænget 1 år mens man venter på afklaring af ruteflyvning fra anden side. Voldstrup opererer en motorsvæver uden problemer, men med mindre end 100 operationer/år. Der synes at være en udvikling på vej hvor Friluftsrådet (ornitologerne) vender fokus mod mindre adgang og flere fugle. Emnet idræt og friluftsliv er på vej. Ingen henvendelser modtaget fra KDA medlemmer om problemer. Vestsjællands amt Richard Matzen meddelte at Tolstrup er lukket ned. Kalundborg og Ringsted godkendt til Holbæk har fået lysanlæg. Ingen større miljøproblemer i sigte i amtet. Storstrøms amt Donald E. Thestrup havde meldt afbud, men sendt følgende: Status i Storstrøms Amt: Alle anstrengelser for at bevare Nakskov Flyveplads mislykkedes. Den blev lukket pr. 1. januar i år. Vindmøllerne vandt! Der har ikke været andre sager til behandling i det forløbne år. Ønsker at blive afløst som amtsrepræsentant snarest.

5 Bornholm amt Kai Munch oplyste, at der ikke var de store problemer på øen. Faldskærmsspringerne havde dog fået en række restriktioner, som egentlig kunne have været undgået/begrænset, hvis man havde taget kontakt til KDA i tide. Klager over fotofly havde vist sig at vedrøre fremmede fly. Roskilde amt. Intet modtaget. En afløser for Dan Vendelbo søges stadig! Frederiksborg amt. Søren Pedersen meddelte følgende : Allerød flyveplads lukkes år 2005 eller Grønholt fik reduceret den tilladte støjbelastningen og har nu kun ganske få operationer. Fremtiden tegner sort for disse flyvepladser. De mindre pladser fungerer tilsyneladende OK. HUR har været hovedaktør ved udarbejdelse af regionsplan Søren har været aktiv med kommentarer og planen indeholder et afsnit om støjende aktiviteter, som med fordel kan bruges andre amter Har ikke deltaget i Friluftsrådets møder.. Københavns amt. Henrik N Knudtzon meddelte at der ikke var særlige bemærkninger bortset fra at Tøjhusmuseet har planer om at benytte Værløsehangarer som museum. Ønsker at fratræde som amtsrepræsentant med årets udgang. København/Frederiksberg. Intet modtaget. Vi søger stadig en repræsentant. 5. Næste møde Næste møde finder sted i Odense tirsdag den 5. oktober Eventuelt Der var ikke noget at berette. 23. oktober 2003 Jørn Vinther Bilag: Fordeling: 1.Kommisorium for miljøudvalget. 2.KDA s miljøpolitik KDA bestyrelse, KDA miljøudvalg + KDA amtsrepræsentanter referat doc

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Århus amt Jens Ole Willumsen Afbud REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 05 oktober 2004 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Bent Holgersen - Formand Claus Rose Andresen Peter Andersen Jørn Vinther

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE 08 feb 2000 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Michael Fog Dan Vendelbo Afbud Miljøamtsrepresentanter:

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Tirsdag den 02 oktober 2001 på Hotel Ansgar, Odense. Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Afbud. Miljøamtsrepresentanter:

Læs mere

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense.

REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE. Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense. REFERAT AF KDA'S MILJØAMTSREPRÆSENTANT MØDE Deltagere : KDA's Miljøudvalg - Tirsdag den 10 oktober 2000 på Hotel Ansgar, Odense. Finn Larsen - Formand Richard Matzen Bjørn Stephensen Michael Fog Dan Vendelbo

Læs mere

Referat af amtsrepræsentationsmøde. Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar, Odense. Ribe amt Bent Holgersen. Sønderjyllands amt Peter Andersen

Referat af amtsrepræsentationsmøde. Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar, Odense. Ribe amt Bent Holgersen. Sønderjyllands amt Peter Andersen I denne sag Bent Holgersen, Hvedevænget 30 6600 Vejen Tlf. 75360825 Mail holgersen@private.dk Referat af amtsrepræsentationsmøde Til stede Fraværende efter afbud: Tirsdag den 8. oktober 2002 på hotel Ansgar,

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedsassistentuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedsassistentuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 5. juli 2010, kl. 17.00 KDA-huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Hans Havsager, formand (HH) Helge Hald (HE)

Læs mere

Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg. Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011

Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg. Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011 Kongelig g Dansk Aeroklub eo Miljøudvalg Dalum Landbrugsskole 22. januar 2011 Medlemmer Hans Vixø Ricard Matzen Bent Holgersen Søren Pedersen Anders Madsen (Sekretær) Status Sager i alt: 14 Afsluttede:

Læs mere

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version

Strukturkommissionen. Totalrapport. PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version Strukturkommissionen Totalrapport 1 Er du Kvinde 639 72% Mand 245 28% Total 884 100% Base 884 2 Hvilken faglig organisation er du medlem af? Dansk Socialrådgiverforening 73 8% Dansk Sygeplejeråd 205 23%

Læs mere

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder.

Elev, mandag den 13. august 2007. Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Statens Luftfartsvæsen Ellebjergvej 50 2450 København SV Elev, mandag den 13. august 2007 Høringssvar til BL 7-16, udgave 3 Bestemmelser om særligt følsomme naturområder. Dansk Motorflyver (DMU) har følgende

Læs mere

Nordvestsjællands Flyveklub v/ Peder Ottesen Mågestien Slagelse. Vilkårsændring til miljøgodkendelse af Gørlev Flyveplads

Nordvestsjællands Flyveklub v/ Peder Ottesen Mågestien Slagelse. Vilkårsændring til miljøgodkendelse af Gørlev Flyveplads Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg Nordvestsjællands Flyveklub v/ Peder Ottesen Mågestien 8 4200 Slagelse DATO 10. juli 2014 SAGS NR. 326-2014-92745 BETJE N D IG SELV Vilkårsændring til miljøgodkendelse

Læs mere

Fredag, den 4. oktober 2013 kl

Fredag, den 4. oktober 2013 kl Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark Frederiksberg, 4. oktober 2013 Referat fra Repræsentantskabsmøde i Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark: Fredag, den 4. oktober 2013 kl. 14.00-15.30 Mødet

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub. Mandag den 18. oktober 2010, kl KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Mandag den 18. oktober 2010, kl. 17.30 KDA huset, Lufthavnsvej 28, 4000 Roskilde Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Arne Panduro (AP)

Læs mere

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken i KDA huset, Roskilde Lufthavn.

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken i KDA huset, Roskilde Lufthavn. REFERAT fra Kongelig Dansk Aeroklubs ordinære repræsentantskabsmøde lørdag den 30. april 2005 klokken 10.30 i KDA huset, Roskilde Lufthavn. Tilstede var KDA s bestyrelse samt repræsentanter fra direkte

Læs mere

Lønstatistikker Teknik- og servicesektoren. Bilag til pjece om Ny Løn

Lønstatistikker Teknik- og servicesektoren. Bilag til pjece om Ny Løn Lønstatistikker Teknik- og servicesektoren Bilag til pjece om Ny Løn Fandt du vej til Ny Løn? Statistisk materiale som bilag til pjece. Allerede i februar måned udsendte sektoren et særnummer af vores

Læs mere

Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og høringssvar fra DSB)

Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og høringssvar fra DSB) Uddannelsesudvalget L 186 - Bilag 6 Offentligt Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte SU-kontoret NOTAT Satser for egenbetaling i den 5-årige overgangsperiode (Trafikselskabernes endelige struktur og

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro.

-51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. -51- Ekstraordinært Hovedbestyrelsesreferat for perioden 2008-2012 Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Blommenslyst Kro. Der var afbud fra: Mona Dahl (Kreds 9) Conni

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977 2017 Nøgletal fra medlemsregisteret 1 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Antal praktiserende læger...4 Alder og køn...4

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J.

Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Fremmødt: Afbud: Referent: Helge Hald, formand (HH) Søren Pedersen (SP) Per Wistisen (PW) Paul Harrison (PH) Regnar Petersen (RP) Ole Kobberup (OKO) Palle J. Christensen (PC) Anders Madsen (AM) Inden mødet

Læs mere

Stamoplysninger. HANS CHRISTIAN ANDERSEN AIRPORT S.m.b.a. Lufthavnvej 131, 5270 Odense N

Stamoplysninger. HANS CHRISTIAN ANDERSEN AIRPORT S.m.b.a. Lufthavnvej 131, 5270 Odense N HANS CHRISTIAN ANDERSEN AIRPORT S.m.b.a Lufthavnvej 131 5270 Odense N Teknik, Erhverv og Kultur 21. december 2017 Sagsnummer 480-2017-19728 Dokument nr. 480-2017-395096 Ejd.nr. 6377 Miljøgodkendelse -

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune.

Afgørelse i sagen om etablering af en privat landingsbane, Ry Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 28. september 2004 J.nr.: 03-33/700-0159 THA Afgørelse i

Læs mere

Dødsårsager Aldersstandardiserede rater pr indbyggere med befolkningen i 2000 som standard

Dødsårsager Aldersstandardiserede rater pr indbyggere med befolkningen i 2000 som standard Dødsårsager 2005. Aldersstandardiserede rater pr. 100.000 indbyggere med befolkningen i 2000 som standard Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Københavns Frederiksborg Roskilde Vestsjællands Storstrøms

Læs mere

Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet.

Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet. STYREGRUPPEN Referat af møde i Styregruppen for Gerda-systemet. Tid og sted: Mødet afholdtes d. 3. september 2003 på GEUS. Deltagere: Kurt Sørensen (KIS), Århus Universitet Martin Skriver (MASK), Miljøstyrelsen

Læs mere

Miljøstyrelsen giver hermed Nordic Sugar Nakskov påbud om følgende nye vilkår for virksomheden:

Miljøstyrelsen giver hermed Nordic Sugar Nakskov påbud om følgende nye vilkår for virksomheden: Nordic Sugar Nakskov Tietgensvej 1 4900 Nakskov Roskilde J.nr. MST-1272-00684 Ref. melso/benjo Den 12. oktober 2012 Påbud om nye vilkår vedrørende støv Miljøstyrelsen giver hermed Nordic Sugar Nakskov

Læs mere

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel

Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning Knud Juel Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Knud Juel 18. November 2005 Hospitalskontakter på grund af akut alkoholforgiftning 1995-2004 Dette notat beskriver hospitalskontakter i

Læs mere

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar

Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Dato: 19. august 2015 Til: Afdelingerne og HB Skrevet af: Vibeke Lyngse, vl@dn.dk Oversigt over BL s indlæg og DN s svar Nedenstående er en samlet oversigt over de næsten 150 indlæg, Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 143 O. Trafikuheld. Året 2004

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 143 O. Trafikuheld. Året 2004 Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 4 O Trafikuheld Året 24 April 25 Niels Juels Gade Postboks 98 22 København K Tlf. 4 Fax 5 65 Notat Trafikuheld Året 24 April 25 Dato 28. april 25 Forfattere Stig R. Hemdorff

Læs mere

Aldersgruppe 20,00 18,00 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00. PA København K PA Denmark F KøFenhavn K F Denmark

Aldersgruppe 20,00 18,00 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00. PA København K PA Denmark F KøFenhavn K F Denmark Procent 2 18,00 16,00 14,00 1 1 8,00 6,00 4,00 Procentvis fordeling af alle kvinder med provokeret abort (PA) eller med mindst et barn (F) ved alder for indgreb eller fødsel 1990-2001 København K og Danmark

Læs mere

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn

Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Protokol over DMU s Ekstraordinære Repræsentantskabsmøde Søndag den 26. juni 2011 Odense Lufthavn Dagsorden: 1. Forslag til vedtægtsændringer, jf. vedlagte bilag 1. 2. Forslag fra DMU s bestyrelse: Repræsentantskabet

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 27. maj 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0897

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Økonomiafdelingen. Statistik over Luftfartsaktiviteter 2000

Statens Luftfartsvæsen Økonomiafdelingen. Statistik over Luftfartsaktiviteter 2000 Statens Luftfartsvæsen Økonomiafdelingen Statistik over Luftfartsaktiviteter 2000 Statens Luftfartsvæsen 2001 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 3 2. Antal operationer på betjente danske lufthavne/flyvepladser

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 0 # $% & ' # # ( % % % ' ( ' % $ ) * + $,--./ /( &0 2

Læs mere

Uoplyst E 4. Uoplyst A 3. Uoplyst A 1. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Hel fisk uden hoved eller haler

Uoplyst E 4. Uoplyst A 3. Uoplyst A 1. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Uoplyst A 2. Hel fisk uden hoved eller haler Blåhvilling Blæksprutte Jomfruhummer Nordjyllands Frederiksborg Nordjyllands Ribe Ringkøbing Viborg Frederiksborg Uoplyst E 4 Uoplyst A 3 Uoplyst Uoplyst A 2 Uoplyst A 2 Uoplyst A 2 Hel fisk uden haler

Læs mere

Ledelse og medarbejdere

Ledelse og medarbejdere Seneste opdatering 26. 21. september februar 2013 2014 Seneste opdatering 26. september 2014 Ledelse og medarbejdere Hovedkontor Slotsmarken 11 2970 Hørsholm Tlf.: 7024 2900 E-mail: info@d-i.dk Navn Titel

Læs mere

Forlængelse af vilkår i miljøgodkendelse til H. C. Andersen Airport

Forlængelse af vilkår i miljøgodkendelse til H. C. Andersen Airport Forlængelse af vilkår i miljøgodkendelse til H. C. Andersen Airport Midlertidig forlængelse af vilkår i miljøgodkendelse af H. C Andersen Airport, Lufthavnvej 131, 5270 Odense N i henhold til Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at etablere en dyrlægepraksis på ejendommen matr.nr. 23 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Buskmosevej 18, Kværs, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i miljøskadeloven til styrelser og miljøcentre under Miljøministeriet

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i miljøskadeloven til styrelser og miljøcentre under Miljøministeriet Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget (2. L 118 - Bilag 13,L 119 - Bilag 13 Offentligt UDKAST til Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i miljøskadeloven

Læs mere

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i lov om forurenet jord til Miljøstyrelsen og Miljøministeriets miljøcentre

Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i lov om forurenet jord til Miljøstyrelsen og Miljøministeriets miljøcentre Miljø- og Planlægningsudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget (2. L 118 - Bilag 13,L 119 - Bilag 13 Offentligt UDKAST til Bekendtgørelse om delegation af miljøministerens beføjelser i lov om forurenet

Læs mere

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr.

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. sygehusene Analyseinstitut for Forskning, 1999/2 1 Forskning og udviklingsarbejde

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2016 30. juni 2017 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

NYHED S BREV. Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2003. Nr. 1 marts 2004

NYHED S BREV. Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2003. Nr. 1 marts 2004 NYHED S BREV Odense Kommune Borgmesterforvaltningen Erhvervs- og Planlægningskontoret Resume Pr. 1.1. 24 var der over 5. indbyggere i Odense Kommune Folketallets bevægelser i Odense Kommune i 2. Nr. 1

Læs mere

REFERAT BESTYRELSEN Bestyrelsesmøde KFK 25. februar 2015

REFERAT BESTYRELSEN Bestyrelsesmøde KFK 25. februar 2015 Københavns Flugtskytte Klub Side 1 af 5 REFERAT BESTYRELSEN Bestyrelsesmøde KFK 25. februar 2015 Tid og sted onsdag d. 25. februar 2015 kl. 18:00 KFK Referent Deltagere Afbud Kopi til Næste Møde Jens Behrens

Læs mere

Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse).

Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse). Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse). Kontaktperson: Fuldmægtig Jakob Lynge Sandegaard, lokal 6205 Fuldmægtig Jørgen Jørgensen, lokal 6302 Indberetninger til Landspatientregisteret for 1998

Læs mere

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt SGHNAVN_uaar_p50 DRG SGH SGHNAVN 0312 1501 Gentofte Hospital 0312 2000 Hospitalerne i Nordsjælland 0312 3000 Sygehus Vestsjælland

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2017 31. KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i december

Læs mere

Påbud om ændring af egenkontrolvilkår i miljøgodkendelsen af 29. marts 2012

Påbud om ændring af egenkontrolvilkår i miljøgodkendelsen af 29. marts 2012 Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Stauning Lufthavn A.M.B.A. Lufthavnsvej 4 6900 Skjern Att: Helle Boller Sagsbehandler Yvonne Grandahl Direkte telefon

Læs mere

GRÅSTEN FJERKRÆ A/S Kværsgade Gråsten

GRÅSTEN FJERKRÆ A/S Kværsgade Gråsten GRÅSTEN FJERKRÆ A/S Kværsgade 18 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at indrette butik og personalerum på ejendommen matr.nr. 118 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Kværsgade 18, Kværs, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Lars Thy Smed Petersen Klapleddet 5, Lysabildskov Sydals

Lars Thy Smed Petersen Klapleddet 5, Lysabildskov Sydals Lars Thy Smed Petersen Klapleddet 5, Lysabildskov 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 11 Lysabild Ejerlav, Lysabild, der ligger på Klapleddet 3, 6470 Sydals

Læs mere

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE STAUNING LUFTHAVN BEREGNING AF FLYSTØJ ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjberegning

Læs mere

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar juni 2018

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar juni 2018 KL's servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 2018 30. juni 2018 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

Fredag den 24. april 2015 kl. 12.30-15.30

Fredag den 24. april 2015 kl. 12.30-15.30 Referat Repræsentantskabsmøde i Landsorganisationen OK-Klubberne i Danmark: Fredag den 24. april 2015 kl. 12.30-15.30 Dirigent: Paul Erik Weidemann Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Erik Demant OK-Kolding

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3

Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3 Ejerforeningen Ved Vandløbet 1-3 Referat af generalforsamling torsdag den 12. maj 2011 Til stede: 1A Egon 1B Claus (formand) 1C Jan 1D Bent (bestyrelsesmedlem) 1E Niels 3B Jette 3C Ulla 3D Søren 3E Henning

Læs mere

REFERAT nr. 17 DaFU BESTYRELSESMØDE d. 26. april 2009. Afholdt i Roskilde Lufthavn, Terminalbygning, 4000 Roskilde. Til stede: Erik Gjørup Kristensen Karsten Thorsmark Knud Rasmussen Mikkel Hald Mogens

Læs mere

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu)

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu) Statistik for erhvervsgrunduddannelsen (egu) 2002 November 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning og resumé... 2 2. Indgåede aftaler... 2 3. Gennemførte og afbrudte aftaler... 5 4. Den regionale aktivitet...

Læs mere

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006 Notat 16. oktober 26 Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 26 Indledning Dansk Fjernvarmes undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark viser, at priserne generelt er steget i

Læs mere

Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej Gudhjem

Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej Gudhjem Referat fra kredsbestyrelsesmøde i Kreds 5 Nordsjælland Tid og sted: 11. juni 2014, Gudhjem Toldkontrol, Ejnar Mikkelsens Vej 34. 3760 Gudhjem Deltagere: Bent Hess, Christina Hammarberg, Morten Dannemann

Læs mere

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5.21 5. 5.25 5.26 5.28 5.29 5. 5.31 5. 5.38 5.40 5.47 5.53 5.58 6.01 6.03 6.07 6.12 5. 5.52 5.58 5.59 6.01 6.08 6. 6. 6.23 6.28 6. 6.39 6.42 6. 6. 6.26 6.28 6.29 6.38 6.40 6.47 6.51 6.53 7.01 7.03 7.05

Læs mere

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5. 5.37 5. 5. 5. 5.44 5. 5. 5. 5. 5. 6.02 6.08 6.21 6.26 6.27 6. 6. 6. 6. 6.37 6.44 7.02 7.08 7. 7.21 7. 7.26 7.27 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7.37 7. 7.44 7. 7. 8.02 8. 8.08 8. 8. 8. 8. 8. 8.21 8. 8.

Læs mere

GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67. 6300 Gråsten

GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67. 6300 Gråsten GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre grønt forsamlingshus/bålhytte og en multibane ved Gråsten Friskole, på ejendommen matr.nr. 112 Adsbøl, Gråsten-Adsbøl,

Læs mere

Koldingegnens Lufthavn Lufthavnsvej 1 6580 Vamdrup. CVR nr. 26 69 86 87. Tillæg til miljøgodkendelse

Koldingegnens Lufthavn Lufthavnsvej 1 6580 Vamdrup. CVR nr. 26 69 86 87. Tillæg til miljøgodkendelse Koldingegnens Lufthavn Lufthavnsvej 1 6580 Vamdrup CVR nr. 26 69 86 87 Tillæg til miljøgodkendelse 1200 årlige skolehelikopteroperationer på Koldingegnens Lufthavn ApS, matr. nr. 6a Bønstrup By, Vamdrup

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Begrundelse Da det etablerede nedsivningsanlægget ikke er synligt i landskabet vurderes det, at anlægget ikke påvirker omgivelserne.

Begrundelse Da det etablerede nedsivningsanlægget ikke er synligt i landskabet vurderes det, at anlægget ikke påvirker omgivelserne. Lars Lyck Sandbjergvej 110 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nedsivningsanlæg på ejendommen matr.nr. 1150 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Nørremøllevej 12, 6400 Sønderborg.

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Notat om udviklingen i PGU-praktikpladser - og betydningen for undervisningen

Notat om udviklingen i PGU-praktikpladser - og betydningen for undervisningen Notat om udviklingen i PGU-praktikpladser - og betydningen for undervisningen Baggrund for notatet Formandskabet ønsker i forbindelse med drøftelser af det vigende antal praktikpladser på PGUen en oversigt

Læs mere

IKT i Nordjylland. Allan Næs Gjerding. NIF Bestyrelsesmøde 31. maj 2005

IKT i Nordjylland. Allan Næs Gjerding. NIF Bestyrelsesmøde 31. maj 2005 IKT i Nordjylland Allan Næs Gjerding NIF Bestyrelsesmøde 31. maj 2005 IKT i Status på IKT Arbejdssteder, jobs og lønsum inden for IKT Arbejdsstyrkens IT kompetencer IT-stillinger IT-uddannelser Hvordan

Læs mere

Kontakter til speciallæger 1996

Kontakter til speciallæger 1996 Kontakter til speciallæger 1996 Kontaktperson: Fuldmægtig Heidi Ebdrup, lokal 6202 Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kopi af Det fælleskommunale Sygesikringsregister er det muligt at beskrive befolkningens

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus. www.jaernen.dk REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN d.18. JUNI 2011 KL 15.30 i Strøby Forsamlingshus. Dagsorden (ifølge vedtægterne) A. Valg af dirigent. B. Bestyrelsens beretning. C. Fremlæggelse af det reviderede

Læs mere

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals 15-11-2013 13/42599 KS: tdah ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals Tillæg til miljøgodkendelse - udvidelse af produktionstid og påbud om ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 22. oktober

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Sønderborg Kommune. Plan. Sønderborg Kommune har den 10. september 2015 modtaget en ansøgning om etablering af et midlertidigt mulddepot.

Sønderborg Kommune. Plan. Sønderborg Kommune har den 10. september 2015 modtaget en ansøgning om etablering af et midlertidigt mulddepot. Sønderborg Kommune Landzonetilladelse til at etablere et midlertidigt mulddepot på ejendommen matr.nr. 992 og 700 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger ved Nydamvej, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde den 17. marts 2010 i Centerhuset, Højvang 2, Græse Bakkeby i Frederikssund

Referat af repræsentantskabsmøde den 17. marts 2010 i Centerhuset, Højvang 2, Græse Bakkeby i Frederikssund Boligselskabet Rosenvænget 72 Referat af repræsentantskabsmøde den 17. marts 2010 i Centerhuset, Højvang 2, Græse Bakkeby i Frederikssund 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat fra ekstraordinært

Læs mere

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat.

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat. AN AL YS E N O T AT 26. november 2012 Geografiske forskelle i resultater fra undersøgelsen af de vedtagne budgetter for 2013 på skoleområdet Danmarks Lærerforening har gennem foreningens lokale lærerkredse

Læs mere

Lars Bjerrum Danielsen Nederbyvej 51A, Rinkenæs 6300 Gråsten

Lars Bjerrum Danielsen Nederbyvej 51A, Rinkenæs 6300 Gråsten Lars Bjerrum Danielsen Nederbyvej 51A, Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 550 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Nederbyvej 49, 6300

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense.

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense. Dannebrogsgade 31, 1. mf. 1660 København V www.kulturbestyrelser.dk 20. marts 2016 Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl. 17.45 til 19.45. Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21,

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedshjælperuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedshjælperuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene er

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION April 2012 Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977-2012 Nøgletal fra medlemsregisteret (Populationspyramide - 1993 og 2012) Resume Denne statistik vedrører den

Læs mere

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs repræsentantskabsmøde lørdag den 15. april 2000 klokken 1000 i Odense Lufthavn. Dansk Motorflyver Union

REFERAT fra. Kongelig Dansk Aeroklubs repræsentantskabsmøde lørdag den 15. april 2000 klokken 1000 i Odense Lufthavn. Dansk Motorflyver Union REFERAT fra Kongelig Dansk Aeroklubs repræsentantskabsmøde lørdag den 15. april 2000 klokken 1000 i Odense Lufthavn. Tilstede var KDA s bestyrelse med undtagelse af Jan Schmeltz Pedersen samt repræsentanter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER).

Referat fra bestyrelsesmødet er udsendt og findes på hjemmesiden (www.kda.dk > OM KDA > BESTYRELSESREFERATER). Fremmødt: Afbud: Referent: Hjalmar Nielsen, formand (HNI) Per Wistisen (PEW) Lisette S. Bertelsen (LSB) Jørgen Mouritzen (MOU) Jacques Johsman (JAJ) Jan Andersen (JAN) Per Horn (PHO) Morten Munkesø (MMU)

Læs mere

Det er et forholdsvist lille anlæg, som placeres inden for havens areal og vender ud mod en åben mark.

Det er et forholdsvist lille anlæg, som placeres inden for havens areal og vender ud mod en åben mark. Bjarne Iversen Flædbækvej 9 Elstrup 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 94 Elstrup, Egen, der ligger på Flædbækvej 9, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

Delegeretmøde maj 2017

Delegeretmøde maj 2017 Referat Delegeretmøde 19.-21. maj 2017 Deltagere: 390 delegerede, 166 ikke-delegerede årsmødedeltagere og Landsforeningens bestyrelse. 1. Mødets åbning Søren Abildgaard åbnede mødet. 2. Valg af dirigenter

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Københavns lufthavne A/S påbydes hermed nedenstående vilkår 2.2.4b om maksimale A-vægtede lydtrykniveauer for taxistøj fra fly.

Københavns lufthavne A/S påbydes hermed nedenstående vilkår 2.2.4b om maksimale A-vægtede lydtrykniveauer for taxistøj fra fly. Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Att. Miljøafdelingen Virksomheder J.nr. MST-1270-00621 Ref. clben/hecla Den 29. november 2012 Email: maf@cph.dk Påbud om ændring af vilkår 2.2.4b

Læs mere

Bjarne Føgh Blansskovvej 23, Blans 6400 Sønderborg

Bjarne Føgh Blansskovvej 23, Blans 6400 Sønderborg Bjarne Føgh Blansskovvej 23, Blans 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et redskabsrum og en udestue på ejendommen matr.nr. 102 Blans, Ullerup, der ligger på Blanskovvej 23, 6400 Sønderborg

Læs mere

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december 2018

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december 2018 KL's servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i

Læs mere

REGIONAL ULIGHED OVERVURDERES

REGIONAL ULIGHED OVERVURDERES 9. januar 2002 Af Martin Windelin - Direkte telefon: 33 55 77 20 Lars Andersen - Direkte telefon: 33 55 77 17 Jonas Schytz Juul - Direkte telefon: 33 55 77 22 Resumé: REGIONAL ULIGHED OVERVURDERES Mange

Læs mere

Sagsbehandlingstider for kommunernes miljøgodkendelser af husdyrbrug efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12 i 2012

Sagsbehandlingstider for kommunernes miljøgodkendelser af husdyrbrug efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12 i 2012 NOTAT Erhverv J.nr. MST-1240-00533 Ref. Morii Den 02. juli 2013 Sagstider for kommunernes miljøgodken af husdyrbrug efter husdyrgodkendelseslovens 11 i 2012 Nedenfor opgøres kommunernes sagstid for miljøgodken

Læs mere

Hans Valdemar Moldt Rødegade Egernsund

Hans Valdemar Moldt Rødegade Egernsund Hans Valdemar Moldt Rødegade 13 6320 Egernsund Landzonetilladelse til at udvide eksisterende lade på ejendommen matr.nr. 116 Skodsbøl, Broager, der ligger på Rødegade 13, 6320 Egernsund Sønderborg Kommune

Læs mere

Referat fra sektionsmødet sektion II d. 27/9 14, Nykøbing F.

Referat fra sektionsmødet sektion II d. 27/9 14, Nykøbing F. Referat fra sektionsmødet sektion II d. 27/9 14, Nykøbing F. Valg af dirigent: Erik Goth blev valgt Valg af referent: Tina Kværnø blev valgt Valg af stemmetællere: Eva Pedersen, Skovbo afdeling og Arne

Læs mere

Lotte & Kim Carlsson Sørens Møllevej 13, Asserballeskov 6440 Augustenborg

Lotte & Kim Carlsson Sørens Møllevej 13, Asserballeskov 6440 Augustenborg Lotte & Kim Carlsson Sørens Møllevej 13, Asserballeskov 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning og en carport på ejendommen matr.nr. 67 Asserballeskov, Asserballe, der ligger på

Læs mere

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 7 August 3. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED

Fortsat stigende ledighed. Bygningsbestanden. Om Oline-Lokalebørs Statistikken. Nr. 7 August 3. Kvartal 2008 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Oline-Lokalebørs Statistikken Nr. 7 August 3. Kvartal 28 SÅ SKAL DU KUN SØGE ET STED Fortsat stigende ledighed Ledigheden for kontorlokaler fortsætter den stigende tendens på landsplan. Således ligger

Læs mere

Formål med Sund By Netværket

Formål med Sund By Netværket Formål med Sund By Netværket Sund By Netværket er et netværk for kommuner og regioner som politisk har besluttet at indgå i et forpligtende samarbejde for at styrke og udvikle det lokale sundhedsfremmende

Læs mere

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30

Referat. Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober Kl. 08:30 Referat Møde i Arbejdsgruppen om styrelsesvedtægt den 25. oktober 2006 - Kl. 08:30 Sted: Mødelokale 1, Regionshuset, Vejle Deltagere: Jørgen Bundsgaard (formand) Sarah Nørris Christensen Bent Bechmann

Læs mere

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten Dennis Skødt Kristensen Hedetoft 1 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre del af stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 43a Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Hedetoft 1, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg Sønderborg Forsyning Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke et mindre areal i forbindelse med etablering af et pumpehus på ejendommen matr.nr. 7 Ertebjerg, Tandslet, der ligger

Læs mere

Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager. Plan

Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager. Plan Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager Landzonetilladelse til at bygge en ny carport med redskabsskur på ejendommen matr. nr. 146 Skodsbøl, Broager, der ligger på Skodsbølvej 81, 6310 Broager

Læs mere